Džon Pol Njumen gost Beograda: Interesuje me istorija Balkana

Džon Pol Njumen, autor knjige "Jugoslavija u senci rata" u podnaslovu "Ratni veterani i stvaranje nove države (1903-1945)", bio je danas gost Glasnika, gde je vođen vođen razgovor o njegovoj knjizi koja je objavljena krajem prošle godine i koja je naišla na veliko interesovanje čitalačke publike.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Kad stranac pretura po istoriji drugih a ne svojih znači da je varalica koji zarađuje na indijanskim plemenima Balkana gde je 70% funkcionalno ne pismeno, a knjigu videli nisu još od slikovnica za decu.
   (dragan, 14. april 2019 07:35)

  # Link komentara

 2. Danas bi Srbija bila u losim odnosima sa Austrijom i Italijom, jel bi pomagala njihovu borbu za nezavisnost u Austriji (Slovenaca) i Italiji Hravata
  ...

  Često smo se u dokonim pijanim razgovorima brat moj i ja pitali šta bi se dogodilo da su Hrvatska i Slovenija ostale u sklopu Italije i Austrije. On tvrdi da bi došlo do krvoprolića poput onog '90-ih i da se to nikako ne bi razrešilo mirnim putem. Ja sam mišljenja da bi došlo do mirnijeg, ali zamrznutog odnosa, poput ovog na Kosovu danas.
  Sve u svemu, ovaj ukleti kutak planete će još decenijama nastaviti da intrigira strance zainteresovane za balkansku istoriju, sve dok ne stasaju generacije kojima će Juga biti deo daleke prošlosti.
  (Stele, 12. april 2019 23:03)

  # Link komentara

 3. Danas bi Srbija bila članica EU i NATO a od osnivanja. Obuhvatala bi Baranju, Vojvodinu, BiH, Dalmaciju od Šibenika do Pelješca, Dubrovnik, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo. Bilo bi za 2 miliona Srba više , a ne bi prošli kroz komunističku okupaciju niti bi se dogodili ratovi 90-tih. Svi građani slovenskog porekla bili bi Srbi pravoslavne, katoličke ili muslimanske vere, naravno osim pripadnika manjina. Čisto da napomenem kakvu štetu halapljivost može da napravi.
   (Pera Srbin, 12. april 2019 23:00)

  # Link komentara

 4. Upoznaj bogatu i casnu istoriju Srbije i oplemeni dusu...
   (Tarabljenje sa preprekama, 12. april 2019 22:16)

  # Link komentara

 5. Danas bi Srbija bila u losim odnosima sa Austrijom i Italijom, jel bi pomagala njihovu borbu za nezavisnost u Austriji (Slovenaca) i Italiji Hravata
  (q, 12. april 2019 21:29)

  # Link komentara