Glumci najavili štrajk zbog nove direktorke

Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor kritikovao je današnju odluku Skupštine grada da za vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta Sombor imenuje glumicu Vesnu Paštrović i poručio da će se boriti svim zakonskim sredstvima protiv nasilja, kako su naveli, "vlasti nad pozorištem i umetnošću uopšte".

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Na zalost, nema oblasti u koju se drzava nije brutalno umesala na najgori moguci nacin. Rezultate vidimo. Nesposobni, bahati, neupuceni, bezobzirni. To isto rade i sa verskim zajednicama.
  (dvorska_luda, 26. mart 2019 08:14)

  # Link komentara

 2. Waster- Koje partije? Svi su opozicija
   (Nena, 26. mart 2019 07:51)

  # Link komentara

 3. Sta oni vise hoce? Zive super.Salju decu u privatne skole u inostrastvo,zive u luksuznim stanovima opremljenim luksuzom i antivitetima,letuju na lukzuznim mestima.Halo bre!
   (Nena, 26. mart 2019 07:49)

  # Link komentara

 4. Ja ,stvarno,ne znam šta se ovi glumci bune kad je žena ispunila najvažniji uslov !
   (Superhik, 25. mart 2019 23:31)

  # Link komentara

 5. @EU Citizen
  Niko ko je ikad, na sopstvenu nesreću, naleteo na bilo koji tvoj nebulozni komentar koji si na ovom sajtu ostavio ( nevezano od vesti ), mislim da nije ni sumnjao da po tebi kultura i obrazovanje nisu esencijalni. Ipak, hvala bogu pa se tako neprosvecen, nepismen, i očajan ne pitaš ni za šta, već samo možeš da i u buduće ostavljaš ogorčene komentare kad se opet budu izborili protiv šljama, u koji i ti spadaš, kao što su uspeli i u Narodnom pozorištu...Podrška glumcima!
  (crna rupa, 25. mart 2019 23:10)

  # Link komentara

 6. @ EU Citizen
  Da bi bio elita kakvom želiš da se predstaviš moraš imati šire horizonte i jače argumente od visokoparnih fraza kojima kojima pokušavaš da zapušiš zjapeći fundamentalni nedostatak koji glasi da si jedino ti vredan življenja a da provincija samo bespotrebno troši pare koje bi ti drugačije rasporedio.
  Malo su nas bombardovali.
  (A, 25. mart 2019 23:04)

  # Link komentara

 7. @EU citizen, skroz si u pravu, bar ovaj put! Treba ukinuti i televizije, novine i portale! A i sport! Mozeje pretvoriti u zatvore (trebace sigurno) , a skole da pocnu da naplacuju casove deci! Ako uspeju da namaknu dovoljnu kolicinu novca, mogu da rade, u suprotnom, videti pod muzeji! Predskolska deca obavezno da rade nesto, dosta su ih roditelji izdrzavali, nek snimaju vlogove, ako nista, mogu da budu influenseri! Kapitalizam, bato, a ne da se uziva u socijalizmu!
   (sir oliver, 25. mart 2019 23:03)

  # Link komentara

 8. @ (EU Citizen, 25. mart 2019 21:13)

  Čitajući vaše komentare na vesti o skorašnjim događanjima u našim pozorištima, često se pitam, da li ste ljudsko biće ili vanzemaljac?
  Da li znate šta su paraziti? Da li znate koje su dobrobiti za građane koji posećuju ustanove kulture? I da je to veoma bitna ("esencijalna") stvar u izgradnji ličnosti od deteta do odrasle osobe.

  Pre par godina smo turistički (iz Beograda) bili u Somboru. Uveče smo bili i na jednoj (komičnoj) predstavi NP Sombor.
  Glumcima mogu samo da poručim: Podrška!
  (A., 25. mart 2019 22:40)

  # Link komentara

 9. @Eu citizen
  Ima u toj kulturi i umetnosti nesto sto su trebali davno da ti objasne. Skrenucu ti paznju da tom logikom ne treba da postoji vojska (vise je mir nego sto je rat) kao i mnoge druge oblasti koje ne mogu da beleze profit. Zooloski vrtovi, deciji vrtici, parkovi kao javna zelenila, zatvoreni i otvoreni bazeni, sportske hale, stadioni, muzeji, pozorista, akvarijumi, spomenici kulture itd... Ali ti moram reci da to razlikuje palanke od gradova i horde od naroda.
   (Egoista, 25. mart 2019 22:20)

  # Link komentara

 10. Moraju pd necega clanovi partije da zive.
  (waster, 25. mart 2019 21:13)

  # Link komentara

 11. Ovi dotirani kultur-paraziti bi hteli da samoupravljaju i kadriraju sa tuđim parama. U svojoj maniji veličine i nadutosti bez pokrića uopšte ne kapiraju da su samo niži državni službenici, i to veoma suvišni, i da je njihovo samo da rade, ako hoće platu prvog, a da upravljanjem ima ko da se bavi. Ako neće, što bih ja pozdravio, jer smatram da država treba da radi i od poreza finansira samo esencijalne stvari, a pozorište i kultura uopšte su daleko od esencijalnog, neka izađu, zatvore vrata i svojim novcem osnuju svoje pozorište. Štrajk bi, uzgred, za neku hrabriju i pametniju vlast, bio idealna prilika da se svi u kompletu najure, i, idealno, makar jedna budžetska crna rupa kakva su sva nepotrebna provincijska pozorišta zatvori zauvek :)) Ovi su, nažalost, preveliki populisti da povuki jedan tako razuman i hrabar potez.
   (EU Citizen, 25. mart 2019 21:13)

  # Link komentara