Film u kojem glumi naš glumac Milan Marić trka se za "evropskog Oskara"

Ruski film "Dovlatov", na kojem je radila i ekipa iz Srbije, ušao je u trku za najbolji evropski dugometražni igrani film. Film je pokupio brojne nagrade na festivalima u Evropi, a veliki uspeh doživeo je i na američkom tržištu, pošto ga je kupio Netfliks. Kakve su šanse da osvoji nagradu Evropske filmske akademije govori producent filma Miroslav Mogorović.

Izvor: prva
Pošaljite komentar
 1. Филм ћу наравно гледати.
  Ромене Довлатова прочитао.
  Обвезна лектира сваткога тко књигу љуби.
  (Pedja, 1. septembar 2018 11:27)

  # Link komentara

 2. Eo bas onako razmisljam o filmu i neda mi se da ga gledam jeri me nezanima
   (Dragutin, 31. avgust 2018 22:11)

  # Link komentara

 3. Evo, taman sam pročitao "Zonu". Dobra stvar. Cenim ga. Rest in piiis.
   (Prvog dana revolucije..., 31. avgust 2018 21:52)

  # Link komentara

 4. Gledao pre par dana. Odlicni ruski glumci, za kojima nas Maric ne zaostaje. Trebalo je da se osisa kratko i pusti bradu, jer je Dovlatov tako izgledao. Cerka ruskog pisca je na premijeri bila veoma dirnuta njegovom glumom. Dobro uradjen scenski, kostimi sjajni. Politicka i ekonomska klima odlicno prikazani bez nepotrebne patetike. Tvrd film o sjajnoj generaciji ruskih umetnika, medju njima dosta njih jevrejskog porekla u vreme kada je Breznjev ponovo uveo snaznu patrijsku kontrolu u sve sfere zivota. Pokazuje koliko su totalitarni sistemi surovi prema slobodnim mislima, ali i to kako uvek nesto prezivi i pokaze svu besmisao zabrana i cenzura.
  (mup, 31. avgust 2018 19:53)

  # Link komentara

 5. Kao prvo film jos nije nominovan ni za jednu EFA tj bivsu nagradu Felisk, jer je EFA tek objavila spisak od 49 filomva iz Evrope koji ulaze u razmatranje za nominacije EFA u svim kategorijama za koje se dodeljuju nagrade. Tako se moze desiti da film nema nijednu nominaciju za EFA. A drugoj porazno je da medju 49 filmova nema nijednog filma iz Srbije osim ovog koji je radjen u koprodukciji a film ceo na ruskom jeziku jer se radnja desava u Lenjingradu pocetih 70 tih godina.
  (Podsetilac, 31. avgust 2018 18:38)

  # Link komentara