Preminuo američki pisac Harlan Elison

Harlan Elison, autor priče "Dečak i njegov pas" (A Boy and His Dog) i brojnih drugih priča koje su udarale na društvo košmarnim i ponekad crnohumornim scenarijima, umro je u 85. godini.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
  1. Majstor kratke forme i vrlo uticajna figura u SciFi-ju, naročito krajem šezdesetih i u sedamdesetim, neka mu je laka zemlja, možda nije bio veliki pisac, naročito u žanru prevashodno orijentisanom na romane i serijale, za koje nikad nije ima daha, ali nekolicina njegovih efektnih i jezivo atmosferičnih priča će se dugo pamtiti.
     (EU Citizen, 29. jun 2018 22:56)

    # Link komentara

  2. Jedan dosadan i depresivan petak. Jutarnji pljusak na putu do posla, kišobran kome - kao po Murphyu - prilikom otvaranja po izlasku iz prevoza puknu dve žice, potom višečasovni, dosadni data crunching na poslu, a onda na sve to i vest da je matoro gunđalo Ellison napustilo ovu dolinu suza. Bummer. Doduše, Ellison je preminuo jučer, ali vest je objavljena danas. Pa, Recquiescat in Pace, Mr. Harlan Jay Ellison®, Yup, čovek je trademarked svoje ime. Ne znam kako mu je to zaista pošlo za rukom, verovatno je vikao na službenike USPTO ili im gunđao na uvce, dok nisu odlučili kako bi bilo bolje po svakoga udovoljiti mu. Ko zna. Tek, otišao je jedan od najboljih SF autora u poslednjih cca. pola veka, a svet je njegovom smrću ipak postao siromašniji.
    (Low Key Lyesmith, 29. jun 2018 22:15)

    # Link komentara