Aja Jung: Postali smo društvo kome je prosek mera

"Gledajući klince koji odrastaju uz festival igre, verujem u budućnost naše scene, upravo su najmlađi talenti bili moj motiv pokretanja škole, kao što je i publika razlog konstantne borbe za opstanak festivala", ističe Aja Jung, osnivač i direktor Beogradskog festivala igre i Nacionalne fondacije za igru.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Predavači bi morali biti makar treća ili četvrta generacija Beograđana.
   (Hop-cup, 3. maj 2018 23:03)

  # Link komentara

 2. Fina i obrazovana zena. Samo ne znam, da li stvarno misli, da spasavanje situacije u njenom baletu vredi paktovanja sa djavolom?
  (Slovenac, 3. maj 2018 13:14)

  # Link komentara

 3. Cekaj, festival je registrovan kao tvoj prvatni ili je drzavni?ll
  Ako je privatni ne vidim razlog zasto se finansira od novca gradjana Srbije bas kao i Exit koji je odavno privatna kompanija i u kojoj su se neki obogatili pri tome ne placajuci poreze drzavi sto je kriminal.

  Koliko se tacno novca ulaze u ovaj festval? Postoji li podatak o tome? Platiti damo avio karte i ostale troskove za citave plesne trupe nije nimalo navan teosak. Pitanje je samo opravdanosti ulozenog, isplativosti i odrzivosti istog.

  Mi smo siromasna zemlja koja prvo treba pametno da ulozi novac i da zaradi na ulaganju pa ce onda biti novca i za neprofitne ideje. Bolje da je toliki novac ulozen u jedan veliki festival elektronske muzike koji bi doneo velike prihode gradu i drzavi Srbiji a onda od tog novca moze da se ulaze deo u neprofitni sektor.

  Ovako trosimo i ono sto nemamo i dolazimo do toga da za koju godinu nece biti para ni za taj ni za druge festivale sto je slozicete se totalno kontraproduktivno i nimalo fer prema ostalim umetnicima i organizacijama.
  (Ivan, 3. maj 2018 12:58)

  # Link komentara

 4. Prosečno, npr. prosečna telesna visina nije sama po sebi ni dobra ni loša, samo je srednja vrednost telesne visine. Ko to poredi sa stvaralaštvom ljudi osrednjeg talenta u oblasti umetnosti, taj je pomešao neke pojmove.

  Ono što je masovno popularno većinom je u ljudskoj istoriji bilo osrednje. Samo u nekim epohama je bilo drugačije. Mislim da nema potrebe za poređenjem ozbilljne muzike, mejnstrima ili r'n'b-ja. Umetnost i tzv. "komercijala" su posve različiti pojmovi.

  Lično, kao građanka ovog društva nisam se nikad bavila politikom, niti ću ikada biti deo bilo koje stranke. To me u životu ne interesuje, niti se razumem u to.
  (iXi, 3. maj 2018 12:34)

  # Link komentara

 5. Peta generacija :D
   (glista, 3. maj 2018 12:29)

  # Link komentara

 6. Šoder lista i ispiranje mozga i dalje u programskoj šemi. Možeš da radiš šta hoćeš, ali ne i dokle hoćeš.
  (Dole, 3. maj 2018 12:05)

  # Link komentara

 7. Reče ispodprosečna koja je uspela zbog politike
  (Kaboom, 3. maj 2018 12:02)

  # Link komentara

 8. Postali smo društvo u kome možeš da izmisliš da si balerina zarad političke kampanje. To je sve što želim od tebe da čujem, ili misliš da nećemo da pamtimo?
  (max, 3. maj 2018 10:42)

  # Link komentara

 9. Gospođo Jung,

  kada bih moje dete želeo da pošaljem u neku školu da ga neko poduči umetničkoj igri, izabrao bih pre prašnjavu školsku salu sa pedagogom koji detetu može da prenese najpre ispravnu moralnu poruku i da mu bude ispravan ljudski uzor, nego u blještavu fensi salu sa pedagogom koji je tu fensi salu platio svojim obrazom.
  Znam da Vi sada lepše i bolje živite nego pre nekoliko meseci, ali postoji etička cena za to i plaćate je time što vas niko više neće uzimati za ozbiljno.
  (septic, 3. maj 2018 10:41)

  # Link komentara