Četvrtak, 15.02.2018.

22:30

Pregovori sa Džonijem Depom za film o NATO bombardovanju

Izvor: Tanjug

Pregovori sa Džonijem Depom za film o NATO bombardovanju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

126 Komentari

Sortiraj po:

da, da, tako je...

pre 6 godina

1999. godine, u tadasnjim okolnostima i stanju na medjunardnoj sceni, bombardovanje se nije moglo izbeci. sa jedne strane je bila ohola i bahata supersila koja je pogazila sve moguce medjunarodne zakone i norme, a sa druge jedna mala, sankcijama iznurena drzavica koja se uzdala u te medjunarodne zakone i norme. kao i svakoj sili koja je u ekspanziji, povod za rat i nije preko potreban. da su u to vreme na kosovu ziveli samo krokodili, verovatno bi nasli neki razlog da nas opet bombarduju. znaci, nije bitno cija se "prava" brane vec je bitno kako to pretvoriti u profit. a kauboji su velemajstori u tome... pogledajte samo ko sedi u vlasnickim foteljama i upravnim odborima ono malo firmi koje na kosovu posluju sa profitom i sve ce biti jasno. i albancima da ih ameri bas nesto ne vole, a i srbima da ih ameri bas nesto ne mrze. koliko je kosovo bitno, govori i cinjenica da se vise i ne spominju po medijima a i zvanicnici zapadnih zemalja se bas ne utrkuju da dodju u pristinu. osim bracnog para klinton, koji su poznati po tome da obezbedjuju uticaj u zamenu za zelene novcanice. pogotovo g-dja hilari. a bil je spreman to obecati i za manje usluge. prema tome, nema to veze ni sa milosevicem, niti sa stanjem ljudskih prava, vec samo i iskljucivo sa profitom koji su ostvarile americke firme radeci za njihovu vojsku, i koji jos uvek ostvaruju visoko pozicionirani pojedinci iz tadasnje administracije...

istina

pre 6 godina

A hoce li u filmu biti nesto i o desavanjima na Kosovu u to vreme, na primer o organizovanom proterivanju stotine hiljada Albanaca u Makedoniju i Albaniju?(istina, 16. februar 2018 11:05)
Neće.O tome su urađene na stotine emisija i filmova i sve se o tome već odavno zna.U ostalom Nato je navodno intervenisao zbog toga.Ono što se na zapadu ne zna,odnosno prećutkuje,da je od kraja rata skoro 250000 Srba proterano sa Kosova,a ovo malo što je ostalo živi u getoima u konstantnom strahu za svoj život.Zar to nije humanitarna katastrofa?
(sector, 16. februar 2018 14:33)
tacno, ali se bez prvog ne moze razumeti ovo drugo. A sa kosova zajedno sa Srbima su stigle i hladnjace pune pobijenih Albanskih civila. Jesu li mozda i oni bili proterani?
I koliko je vojvodjanskih Nemaca pobeglo ili proterano iz Vojvodine nakon sto je Nemacka izgubila rat? I zasto? I ko se zatim uselio u njihova sela?

New Jersey

pre 6 godina

(Vrle, 16. februar 2018 11:26)
A Sloba na Kosovu nije krsio zakone i obicaje ratovanja?
Ja kao Srbin iz NSa koji je preziveo i bombardovanje,koji danas zivi u inostranstvu,imao sam prilike da cujem obe strane i ne bi bio covek da ne budem objektivan.
Naravno da sam protiv bombardovanja,ali neko im je dao debeo razlog za to.

vladimirputin

pre 6 godina

@istina
kosovsko stanovnistvo je masovno bezalo za makedoniju i albaniju bas od straha nato bombi a ne srbi proterali na stotine hiljada albanaca sa kosova al naravno vi verujete sve cnn bbc i ostalim postenim zapadnim medijima....oni uvek govore istinu i nikada ne lazu

Orwell Vegan

pre 6 godina

Sve dok se pred srpskim sudovima ne sudi svima onima koji su terali gradjane Srbije u osvajanje tudjih teritorija i to tudjim zivotima i tudjom decom, a ne svojim i svoje dece, nece biti mira ovde. Sto se tice bombardovanja od 70 dana, Milosevic i klika su opet zrtvovali svoje gradjane, radi svojih ludackih ciljeva, jer su racunali na opciju da izbije Treci svetski rat zbog Srbije.

aurora borealis

pre 6 godina

Mnogo me interesuje ko salje negativne komentare na ovu temu.Koliko zlobe ne mogu da verujem. Krivaca ima i na jednoj i na drugoj strani.Cinjenica je da je Kosovo dato albanskoj mafiji gde haraju droga i prostitucija.Setite se zute kuce gde su ljudima vadili zivim organe. Koliko je Srba nestalo.Moj otac je sagradio Pristinu, nikad mrava zgazio.Dolazili su na vrata i pretili da se isele i da ce ih zaklati.Ne verujem da pisete protiv svog naroda zato nam je drustvo ovalo jadno kad smo razjedinjeni...

fizicar

pre 6 godina

Izgubili smo rat, jer su zeleli da kazne Milosevica. Koliko ce da nas kosta ova jalova anti zapadnjacka propaganda. Uradite nesto korisno, iygradite obdaniste, dom za stare i bolesne, neku bolnicu, ostavite se ratovanja i propagande.

Voker

pre 6 godina

Hoce li biti spomenute hladnjace i masovne grobnice Albanaca u Raskoj i Batajnici? Hoce li se pricati o tome kako je narod koji je dao Teslu, Pupina i Milankovica, dao i Srebrenicu, Vukovar, Racak, Knin? Ili o tome nista? Jos jedan film za domacu upotrebu.
(aha, 16. februar 2018 06:07)

Racak? U racku su ubijeni ovk teroristi. To makar ceo svet zna, ali ti ne, ili se pravis lud.

sector

pre 6 godina

A hoce li u filmu biti nesto i o desavanjima na Kosovu u to vreme, na primer o organizovanom proterivanju stotine hiljada Albanaca u Makedoniju i Albaniju?(istina, 16. februar 2018 11:05)
Neće.O tome su urađene na stotine emisija i filmova i sve se o tome već odavno zna.U ostalom Nato je navodno intervenisao zbog toga.Ono što se na zapadu ne zna,odnosno prećutkuje,da je od kraja rata skoro 250000 Srba proterano sa Kosova,a ovo malo što je ostalo živi u getoima u konstantnom strahu za svoj život.Zar to nije humanitarna katastrofa?

Pera

pre 6 godina

Pozdrav svima iz EU, nadam se da se necete naljutiti zbog mog misljenja, koje je negativno na ovu vest.

A ono je negativno jer ogromna vecina u EU i u zapadnom svetu je 100% ubedjena da smo negativci protiv kojih je sila primenjena jer se nikako nisu mogli prethodno urazumiti. Za sve su Srbi trazili izgovore dok su u medjuvremenu pocinili genocid u Srebrenici, masovni egzodus Albanaca sa Kosova... Dakle ovakav film bi stvorio reakciju u EU istu kao u Srbiji da su recimo Nemci napravili film 1968 godine gde objasnjavaju da se protiv Naci Nemacke vodio nepravedni rat, ne ulazeci u njihove uzasne zlocine... Bojim se da ce ovaj film pokazati koliko Srbi i dalje nemaju ni trunku samokritike i da se i dalje tvrdoglavo pravdaju za sve zlocine koje su neki demoni u njihovo ime pocinili. Mudri su bili Nemci kada su napravili apsolutni otklon od naci proslosti, a mi smo veoma ludi sto ne uradimo isto sa nasom prosloscu. Pokusaj da se dokaze njima da je Srbija zrtva a ne dzelat je isto kao sto bi nama bio pokusaj Nemaca da se predstave kao zrtve u II Sv. Ratu.

I druga stvar je u vezi "odloženog dejstva projektila sa kancerogenim osiromašenim uranijumom". Osiromaseni uranijum (OU) nema kancerogeno dejstvo, to zna svaki iole obrazovan covek. Ispascete smesni ako nastavite sa tom tezom. Ako ne zelite da film izgleda kao jeftina propaganda, savetujem da ne budete praznoverni i da se obratite nauci. Saznacete da OU nema kancerogena svojstva.

Aleksandar

pre 6 godina

@(kecman iz svlacionice, 16. februar 2018 10:36)

A dokle ćemo intelektualnu lenjost pravdati neinformisanošću? Čak i da uvažimo to da sredinom devedesetih ljudi nisu imali mnogo izbora nego da budu zaluđeni TV Bastiljom (mada su mnogi imali satelitske antene i mogli da prate medije svuda iz sveta, uključujući i bliski nam komšiluk) šta je opravdanje što je u Srbiji ista takva klika na vlasti, koja se čak služi i istim metodima, kad svako u džepu ima smartphone?

Sve zablude koštaju. Velike zablude puno koštaju. Narod u Srbiji će se naučiti da prestane raditi u korist sopstvene štete ili će nestati u procesu. To nijedan film ne može da izmeni...

Aleksandar

pre 6 godina

@(kaokakao, 16. februar 2018 10:05)

"ekipa" ne podrazumeva samo glumce već sva imena koja možeš videti na odjavnoj špici, a ta ekipa je bolno nekompetentna.

jolly

pre 6 godina

@ mikiriki
Pricas kao da imamo izbor. Posten covek se u Srbiji ne bavi politikom. Kandiduju se samo prevaranti. Masa razume samo primitivne likove, a demokratija je vladavina mase. Bolje cuti tamo gde si, gde god da si. Ovo je nasa realnost sa kojom moramo da zivimo.

Jo

pre 6 godina

Johnny, mani se bede, znamo da imas m*da, ali ne petljaj se sa Srbima, neces vise snimiti ni reklamu za after-sejv u Americi...

Idi glumi nekog romanticnog nacistu, to pali danas...

Vrle

pre 6 godina

Kako su super ovi komentari koji pravdaju bombardovanje,jer bombardovali su nas zbog Slobe.Nema veze sto to nije po zakonu UN,nema veze sto su oteli Kosovo ponovo bez zakonskog osnova,nema veze sto su bacali bombe na pijacu u Nisu,nema veze sto su gadjali RTS,nema veze sto su ubili Milicu,sto su pogodili voz,sto su bacali kasetne bombe...
Po toj vasoj logici sada neko ima opravdanje da bombarduje njih jer je ovo sto su oni radili takodje ratni zlocin!

istina

pre 6 godina

A hoce li u filmu biti nesto i o desavanjima na Kosovu u to vreme, na primer o organizovanom proterivanju stotine hiljada Albanaca u Makedoniju i Albaniju?

Sule

pre 6 godina

De, podsetite me: gde su ono studirali Tesla, Pupin i Milanković?

Kako bi bilo lepo kada bismo prestali da tražimo alibi za ceo narod kroz pojavu nekolicine izuzetnih ljudi.

Dusan

pre 6 godina

Youtube je pun dokumentaraca o navodnoj velikoj uroti americke drzave protiv svog naroda i celog sveta u vidu 11 septembra, pustinjske oluje, arapskog proleca, demokratizacije Avganistana, Iraka, Libije, Srbije....i sta vredi? Sto bi reko Djole Balasevic: ''Svi to vide, svima jasno....''

smajo

pre 6 godina

Hoce li se film dotaći strašnih zločina nad albanskim narodom zbog kojih je bombardovanje i počelo,ili će po starom dobrom običaju NATO biti optužen za agresiju iz čista mira?

Nikola

pre 6 godina

Gledaj ovog, stavlja u prvi plan Teslu, Milankovica i Pupina. Da su se Sloba i njegova klika ponasali kao Tesla, Milankovic i Pupin, do bombardovanja nikada ne bi doslo. Ne idu ova prezimena zajedno sa Slobom u istoj recenici. Da li je Srbija bila piratska drzava te 1999-te? Naravno da jeste. Valjda vas jos sluzi secanje.
(1999, 16. februar 2018 00:42)

Da je Sloba dopustio da OVK vrsi teroristicke napade bombardovanja ne bi bilo..meni je otac poginuo 1998 godine u napadu OVK...ja i sestra ostali sa majkom..vise od godinu dana pre bombadovanja...sram vas bilo vi NVO botovi..nemate ni obraza ni srama!

kecman iz svlacionice

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Tacno je to sto si napisao, ali

Sta si ocekivao od naroda, da ustane protiv drzave u tom momentu?
Svestan si kakva je propaganda bila u to vreme, recimo internet su imali zaista retki ljudi, sve informacije koje smo dobijali bile su sa RTS, i dok su nas svetske sila nazivale divljacima a pritom bacali bombe na nas, kako mozes ocekivati od naroda da se okrene protiv drzave.
Lako je sad pricati sta bi bilo .. trebao si doziveti to vreme da bi razumeo stradanja naroda ne samo za vreme nato bombardovanja vec uopste .. od Slovenije preko HR BIH pa sve do kosova .. nastradalo je puno naroda u zabludi da se bori za "nesto"
Nazalost i tu si potpuno u pravu, i danas isti politicari kroje sudbinu Srbije, dok mladi odlaze napolje, oni zaposljavaju svoje partijske kadrove u sve javne ustanove, i ti isti kadrovi + penzioneri ponovo glasaju za njih.

Iz nicega dobili su drzavu samo za sebe da se bahate bogate i rade sta hoce

Sudstvo, policija, midiji svi su u sluzbi istih

kaokakao

pre 6 godina

Samo nemojte da angazujete ekipu iz Nemanjica i bice dobar film
(Branko011, 16. februar 2018 00:54)

Na koga konkretno mislis? Stavi te glumce u produkciju kakva je npr. Game of throne i svi cemo da se odusevljavamo. Mislim da je problem u novcu a i u ljudima koji rade na filmu, reziser, direktor fotografije i slicno. A glumci su ponajmanji problem. I da je glumio Tom Henks bio bi los. Mozda da je Bjelogrlic radio seriju licila bi na strane, makar licila. Za takve sprktakle treba dosta novca, specijalnih efekata a mi para nemamo. A i sto skupimo, prepustimo da rade strucnjaci tipa Rados Bajic ili ovaj sto je rezirao Nemanjice.

mup

pre 6 godina

Treba sakupiti veliki novac i snimiti dva filma. Prvi treba da uradi Spilberg i tema je naravno Genocid u ndh, a kroz priču o Dijani Budisavljević koja je spasila skoro 20.000 dece koje su ustaše spremile za pokolj. Uz tu priču o požrtvovanju i humanosti bio bi prikazan sav užas kroz koji su prošli logorši u tim fabrikama smrti i mržnje. Drugi film bi bio o herojima sa Košara, jer je tu priča potpuno čista i ništa je ne može relativizovati. Srpski vojnici su u rovu pored graničnog kamena na kome piše SRJ, a albanski vojnici nadiru sa teritorije na kome se nalazi granični kamen Albanije. Ta poruka je toliko jasna i jednostavna da tu borbu srpskih vitezova niko nebi mogao da dovede u pitanje.

Zoran

pre 6 godina

Ceo Svet zna za dobre vrline srpskoga naroda, ali i za Milosevica, koji da nije bilo bombardovanja nikada nebi prestao sa ratovima na Balkanu, i da nije bilo NATO intervencije mozda bi i dan danas bio na vlasti, Kosovo bi bilo deo Srbije, ali bez Albanaca na svome tlu.
Ali je sigurno velika nepravda da mi koji smo bili protiv Milosevica, da smo isto tako postali zrtva tog bombardovanja.
Tako da snimanje jednog takvog filma ima jednostranu propagandu koja koja nema esencijalan razlog bombardovanja tj.drugu stranu slike.

Eidos

pre 6 godina

Neki dan sam prevodio neki tekst vezan za Irsku,i saznao sam da njihova vlada finansira snimanje filmova koji promovisu Irsku,njene obicaje,kulturu,narod i sve ostalo,smatram da pored tolikog novca koji se uludo trosi,da bi bilo najbolje da i nasa drzava uradi isto,jer previse je losih i pogresnih misli o nama kao narodu i Srbiji. Vecito smo u medijima,filmovima prikazani kao varvari i krvoloci koji su od vajkada bili zlotvori (kao da zaboga nismo bili na strani saveznika u oba svetska rata,kao da nismo pretrpeli masakre vekovima,kao da nas niko nikada nije ugnjetava,a satirali nas sa svih strana,bez vecih posledica),vreme je da nesto menjamo,da pokazemo svetu kakvi smo zapravo,kada mogu irci,zasto ne mozemo i mi?! Iskreno se naadam da ce Dep pristati,Mihalkov isto,ali isto tako se nadam da ce film biti uradjen kako treba,jer ne treba nam fijasko,pa da nam se jos i smeju.

blato

pre 6 godina

Gledaj ovog, stavlja u prvi plan Teslu, Milankovica i Pupina. Da su se Sloba i njegova klika ponasali kao Tesla, Milankovic i Pupin, do bombardovanja nikada ne bi doslo. Ne idu ova prezimena zajedno sa Slobom u istoj recenici. Da li je Srbija bila piratska drzava te 1999-te?Naravno da jeste. Valjda vas jos sluzi secanje.(1999, 16. februar 2018 00:42)

Kako se Milošević ponašao i kako je zemlja funkcuonisala 1999-e godine nikada ne može biti razlog za bombardovanje preko 70 dana.Pogotovo što je bombardovanjem prekršena povelja UN-a.Humanitarna katastrofa na Kosovu je nastala sa početkom bombardovanja.Niko sa zapada nije reagovao na humanitarnu katastrofu,koja se desila Srbima,nakon dolaska Kfora.Kršenje povelja UN-a se kasnije ponovilo u Iraku,Siriji...Vidimo kakvi su rezultati te politike.

Dejan

pre 6 godina

Tesla, Pupin i Milankovic su Srbi koji su ziveli u Austro-Ugarskoj, a Tesla i Pupin su svoj najveci uspeh doziveli zahvaljujuci zivotu u Americi.
Da su kojim slucajem ziveli u tadasnjoj Srbiji od njih nista ne bi bilo, isto kao i danas.
Inace, podrska za film.

Kolman

pre 6 godina

NATO je bombardovao državu čiji su građani deceniju i više birali na izborima jednog potpunog autističnog kretena koji je svojim ponašanjem i tripom da je neki novi Tito uveo svoj narod u kataklizmu i slupao 200 godina njegove slavne istorije u 13 godina svoje sulude vladavine. Propagandnim filmovima i zamenom teza tu se ništa ne može popraviti. Što se tiče blebetanj ao osiromešenom uranijumu i sl. To je toliko smešno da čemo se samo izblamirati na širem planu tom tezom. Da mi vidimo kako je moguće da smo 14. po broju obolelih a 2. po smrtnosti u Evropi. To je pravo pitanje i prava tema i za istraživačko novinarstvo i za filmove.

IQ

pre 6 godina

Bravo i hvala! Istrajte u tome, molimo vas. Ovo je sjajna stvar da svet vidi pravu stranu medalje. Nekima nece otvoriti oci, ali sam siguran da mnogima koji ga odgledaju hoce. I nama ce znaciti. Zdrava inicijativa, odlicna ideja. Podrska!

Patosiranje

pre 6 godina

Ono sta smo mi preziveli, kako smo ziveli, terali inat, strahovali, plakali, smejali djavolu u lice, igrali najjaci basket ispred zgrade, hodali na prstima, osluskivali i strepeli, glumili mangupe po krovovima zgrada, umesto mobilnog nosili baterije i lampe.. mislim da cela ekipa sa brda u Hilivudu ne moze ni da zamisli, a kamoli da odglumi.
(Rodja, 16. februar 2018 00:59)

Ma necuveno, impresivno, nadljudski...shocking!:)) Samo mislim da je bilo mnogo gore u Sarajevu gde su se oni smejali u bradatu facu djavola koji se krije iza Tesle. Evo ja sam prosto zastao citajuci o takvoj vitalnosti jednog naroda. Toliko vitalnog da bira uglavnom slepce da ga vode do ruba bioloske egzistencije a ono sto preostane bice zauvek u svadji sa sobom i svetom oko sebe. I upravo zbog tih slepaca smo bombardovani tako da velicinu mozemo da pokazemo samo ako se razracunamo sa slepcima u takvim filmovima. Sto je najlepse kod tog ponosnog naroda je da samo zna da klepece o Tesli a da sve sto valja ubija metkom iz sacekusem ili izbacuje iz zemlje. I taj Tesla bi bio proglasen za ludaka da je ostao negde ovde. I jos nesto, dobili smo po tamburi minimalno u odnosu sta su Teslini potomci radili.

praktik

pre 6 godina

bravo,lepo bi bilo da ukljucite u film i albanske zrtve,da svet vidi da nisu samo srbi ti koji su stradali od strane tacijevih terorista vec i albanci koji im se nisu naklojili tj isu zeleli da ratuju,ima ih dosta i sve im je oteto.

j.

pre 6 godina

Rodio, ne zanosi se, jel nisi pročitao da će film biti DOKUMENTARNI, a tu niko ništa ne glumi, osim ako nije docufiction. Osim toga, između snimiti film i gledati film je velika razlika. I Kusturica je snimio film, ali ga niko (na Zapadu) nije video. A Johnny Depp je prolupao i više ga niko ne uzima za ozbiljno.

SamoDaKazem

pre 6 godina

Vidim da se neki ovde javljaju i opisuju bombardovanje kao iskljucivu krivicu Milosevica i klike. Opisuju bombardovanje kao potpuno pravednu i opravdanu akciju.
Da Milosevic jeste bio zlocinac, da jeste zasluzio (mnogo toga sto nazalost nije doziveo) ali gospodo dusebriznici, zasto ne kazete koga je NATO u isto vreme branio i na cijoj je strani otvoreno bio? Taci, Haradinaj &Co!!! Shvatite to, zato je "NATO intervecnija" bila i ostala sramota i zlocinacki poduhvat!
Rekao bih da su ovi koji se javljaju da dodatno pljunu po muci koju je ovaj narod istrpeo iz komsijskih "drzava", gospodo komsije SVI VI ste imali makar po jednog "Milosevica" koji su radili apsolutno isto pa vas NATO nije bombardovao!

milka

pre 6 godina

Ovo osim Srba niko pogledati nece,a ako neko i pogleda gadice mu se svaki proizvod napravljen u zagadjenoj Srbiji :(
I nije nas bombardovao NATO vec Amerika i Engleska!!!!!!

dale cooper

pre 6 godina

jedino sto ce taj film pokazati svetu je da se Srbija nije promenila za 20 godina, i da nema snage da se suoci sa sopstvenim zlocinima i ludackom politikom 90-ih. Ljudi sarajevo je bilo pod opsadom 1000 dana...

samo da kazem...

pre 6 godina

E da ste se toga setili ranije... Ako želite da neko obrati pažnju na vas morate to lepo upakovati. To se zove propaganda...

Fox

pre 6 godina

Deca iz Aleksinca rođena 80ih i 90ih su dugo posle rata doživljavala traume od zvuka aviona. Setite se samo pijace iz tog gradića, inače Pavkovićevog rodnog mesta...

srbin

pre 6 godina

Znamo kako je Tesla skoncao u americi cenili su ga bas kao i nas 1999 godine...oni znaju samo za interes i iskoriscavanke takonsu iskoristili Teslu i iskoriscavaju ga i dan danas kroz njegove projekte isto to rade i sa nama nasom zemljom otimajuci rudna bogatsva,otimajuci firme drzeci monopole i narod kao robove i nijedan film to nece promeniti jer amerika je oduvek bila sila zla i bice dok jok sila dobra ne stane na put a mi sila nismo...

Orlando

pre 6 godina

Gledaj ovog, stavlja u prvi plan Teslu, Milankovica i Pupina. Da su se Sloba i njegova klika ponasali kao Tesla, Milankovic i Pupin, do bombardovanja nikada ne bi doslo. Ne idu ova prezimena zajedno sa Slobom u istoj recenici. Da li je Srbija bila piratska drzava te 1999-te? Naravno da jeste. Valjda vas jos sluzi secanje.
(1999, 16. februar 2018 00:42)

Mico omasio si temu, sedi 1. Mozda je Sloba inicirao bombardovanje, jer nije igrao na note kao ovi sada sto rade, a drzava je bila anarhija, kao sto je i sada, ali ako je Nato imao problem sa Slobom sto mu se ne dozvoljava da ima uticaj, sto nije njega bombardovao, nego neduzan narod. Ono jeste bila agresija i ratni zlocin i treba o tome da se pise, snima i sto je najbitnije, da se ne zaboravi

Lemilence

pre 6 godina

ne znam ko lupa minuse na podrsku projektu i sl. Zasto da ne pomene Teslu ,Pupina... u svetu je mnogo,mnogo vise lhudi koji su bili i dalje su protiv toga sto se zbilo. Cinjenica je da nisu smeli da nas bombarduju a jesu. A ovi sto pricaju birali ste sami,su i suvise glupi da bih ih komentarisao,mocne strukture se same namecu i ne mozes znati kakve su sve i da ih biras,kad bi covek znao kad ce pasti seo bi,ali ovde ocigledno neki pisu tek da bi samo nesto napisali, ususkani u svom bezbriznom zivotu,iz kog nista nisu naucili...

Knjiga o Milutinu

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Znači protiv tebe tebe nemaju ništa jer si totalno kul ali su ostale ljude bombardovali i ubijali jer su u svojoj zemlji glasali koga su hteli. Ajde pali.

london 94

pre 6 godina

Eto prilike da ceo svet jos jednom pogleda u ono sto su vec culi davnih 90-tih o Milosevicu o represijama na Kosovu o deportaciji kosovara o logorima preko granice sa Srbijom o onom ‘malo morgen’ I ‘vas niko ne sma da bije’, o Racaku o Pandi u Peci...

xy

pre 6 godina

Slika u svetu o nama je otišla.Tu popravke nema.Svet ide dalje i nema vremena za naše budalaštine.Samo naša kolektivna katarza i to tek za dugi niz godina ,može promeniti sliku o nama.Ovo sa filmom koji će neko možda i gledati ili ne gledati,teško.

mak na konac

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Protiv koga to taj lepi "normalan svet" ima nešto? Protiv Vučića, kojeg su doveli na vlast? Protiv Tadića, kojeg su isto tako doveli na vlast? Protiv Koštunice, kojeg su doveli na vlast? Protiv Slobe, kojem su 1996. SPASILI vlast, kad je izašla cela Srbija na ulice da ga izvuče za uši napolje? Svakog od uništitelja Srbije su podržavali dok je služio njihovim interesima. To je njihova politika, to je legitimno. Legitimne su verovatno i botine koje po ovim komentarima seju laži i zamene teza, da se Vlasi slučajno ne dosete, no to nam ne oduzima pravo da ih prepoznamo i da uporno na njihov bezobrazluk ukazujemo.

Bijeli

pre 6 godina

Steta sto taj dokumentarni film ne moze biti velikog "dometa". Dobro bi bilo da se Zapad podsjeti razloga koji su ga prisilili na upotrebu ogranicene sile.

Srle

pre 6 godina

Žao mi je,ali mislim da neće biti ništa od ovog projekta.Kad stalno nešto obećavaju a ne ispune šta je to.Laž.Samim tim slabo verujem u sve što kažu.Mislim da se radi o EPP u pred izbore u Beogradu.Inače,odlična stvar bi to bila.

Ko zna struku zna

pre 6 godina

Ako je do “ekoloških posledica” - ubistvenija je naša industrija - kada radi. Tada nije radila. A činjenicu da ploče od osiromašenog uranijuma recimo služe u medicinskim aparatima za ZAŠTITU OD ZRAČENJA - ovakvi “umetnici” namerno kriju. Da se ne bi shvatilo da je priča o “zdravstvenim posledicama” podvala. Mnogi hoće da zarade na tim podvalama. Što politički što u naturi.

slavija

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Ne znam šta ti je kriterijum normalnosti? Normalno je da druge zasipaš osiromašenim uranijumom? Normalno je da bombarduješ civilne mete: voz u Grdeličkoj klisuri, mostove, škole, televizije? Ako to radi normalan Svet, idi tamo i živi sa njima.

marsovac

pre 6 godina

Neki mikikinki piše a ja bih kratko da odhovorim. Šta god da jeste ili je bilo razloga a niti valjanih pravnih normi za onako brutalnim bombardovanjem. Vojska, privredni objekti, civili, ekološke posledice, zsr to odobravaš?... Vrlo humano.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Nece to niko videti ako se ne bude pustalo na Nacionalnoj geografiji, Histori ili Discaveri. Tako da pisi propalo.

Aca

pre 6 godina

Mi stvarno volimo da zivimo u iskrivljenoj stvarnosti. Tesla je srpskog roda ali je rodjen u Hrvatskoj a da je ostao na Balkanu bio bi cobanin iki najvise postar ili seoski ucitelj. Srbija od njegovih patenata ne ubira tantijeme kao ni porez od Novaka Djokovica.
Ja ne znam kakva je podela zona uticaja ali bi nasi politicari trebalo da znaju i ako nismo pod ruskim vojnim kisobranom moracemo pod americki.
A neutralni mozemo biti samo dok nam ne razmontiraju Vojvodinu i Rasku. A onsa cemo opet dati milion- dve glava.

Neki čoban

pre 6 godina

Iako dobro pamtim sve zlikovce, i one koji su nas bombardovali, a bogami i one naše domaće, za mene su ovo budalaštine. Danas imam troje dece i ne živim ništa bolje nego tada, u smislu da moja deca nemaju ništa bolji život od onog koji sam imao, sem što nema bombardovanja i ratova. Isti ljudi nam kroje sudbinu i i dalje zaluđuju ovaj narod praznim pričama o boljem životu, dok samo oni i njihovi partijski mafijaši žive lepo. Pametnom dovoljno.

da li?

pre 6 godina

Bombardovabje je bilo toliko neopravdano da bi moglo da se uporedi sa bolesnikom koji boluje od meningitisa a doktori ga lece zračenjem! Hvala onima koji brinu za našu demokratiju samo nemoj da nas više tako leče.

billy_the_cat

pre 6 godina

Kakve veze imaju Tesla i Pupin sa politikom tog doba kada je Srbija uz podršku većine stanovništva (srećom ne kompletnog) pravila haos , znamo vec svi kakav? Zar je toliko teško prihvatiti činjenicu da su se radile greške u to vrijeme i da se to prije ili kasnije moralo platiti? Nažalost platilo se ljudskim životima, životima nevinih ljudi i pretežno ljudi koji nisu krivi uopšte za to ludilo koje se tolerisalo u srpskom narodu tada.

NesKO

pre 6 godina

Sto napadate Slobodana Miloševića? Čovek je samo hteo da odbrani Kosovo i Metohiju. Da im je dao KiM, sada bi ga opet pljuvali kako je prodao KiM itd. Zato smo tu gde jesmo, jer nama Srbima ništa i niko ne valja.

Stefanko

pre 6 godina

Tracenje novca i kontraproduktivno skroz, premda lepo zvuci. To "da vidi svet" vise nikom i ovako nije vazno, ovima koji upravljaju svetom. Drugo, taj "svet" kada vidi sve to prepolovice se broj dolaska turista, koji i ovako nece moci da uticu na bilo sta i da bilo sta promene. Trece, sto rece nego od gore, smo zaboravili zasto su nas bombardovali? Nisu zbog Tesle i Putina vec zbog naseg ludila i izbora onih koji nas vode. Bolje o tome da snime dokumentarac, da ukapira "svet" u Srbiji koliko nas kosta prkos i odabir retrogradnih opcija okrenutih ka Rusiji. I da snimi doticni kako nas upravo ti koje biramo truju ideoloski, truju nas najgorom hranom koju jedemo sa najvecim cenama u Evropi. Kako sami bacamo otpad gde stignemo i kako smo proterali odavde svakog ko vredi a na njihova mesta doveli ljude sa kupljenim doktoratima koji ne znaju ni tablicu mnozenja.

Maja

pre 6 godina

Ne treba štedeti pare da bi prikazali junački otpor naših naroda i narodnosti. Nego jel znate ko je najbolje prošao u celoj četvrt veka dugoj priči? Angela Merkel više puta proglasavana za najmoćniju ženu sveta, kancelarka jedne od privredno najmoćnijih zemalja na svetu ima trosoban stan i to je to od imovine. U skandinaviji mnogi političari dolaze biciklom na posao i nemaju straže i celavce. Ministarka u Danskoj podnela ostavku zbog neke smešne količine alkohola u krvi na policijskom alkotestu. Dok kod nas neki koji dana staza van politike nemaju, ne znaju šta i koliko imaju.

aha

pre 6 godina

Hoce li biti spomenute hladnjace i masovne grobnice Albanaca u Raskoj i Batajnici? Hoce li se pricati o tome kako je narod koji je dao Teslu, Pupina i Milankovica, dao i Srebrenicu, Vukovar, Racak, Knin? Ili o tome nista? Jos jedan film za domacu upotrebu.

djuro

pre 6 godina

ne vidim čemu podilaženje. Mislim da pravi pristup nije "vidite da mi nismo toliko loši", nego "treba da vas je sramota, platićete za ovo kad-tad". Tek tada i tek tako možete da očekujete nekakvo poštovanje. A bez toga nema pravde.

Jovana

pre 6 godina

Nema ova zemlja samo dobre ljude, nego i loše. I ne treba loše pokrivati dobrim, to bi kao reditelj trebalo da znaš, u suprotnom ne praviš dokumentarni film nego propagandni. Mi već jednom treba da prodjemo kroz traumu i suočimo se sa golim činjenicama. Ostavite već jednom tih nekoliko ljudi iz prošlosti i nemojte ih više iskorišćavati. Mi koji glasamo Miloševiće, Dačiće, Vučiće, Šešelje, Koštunice, slavimo Mladiće, Karadžiće i Nediće, bacamo krevete u reke, žvake na ulice, krademo bebe po porodilištima, ubijamo žene lovačkim puškama i mačetama, slušamo Cece, gadjamo se petardama, kupujemo fakultetske diplome, tučemo gejeve,... Mi takvi nemamo veze sa Teslom, ni sa Pupinom, ni Milankovićem, ni Andrićem. Prestanite više da šminkate ovaj narod tim ljudima.

rupa

pre 6 godina

Jos veca sramota od tog bombardovanja je cinjenica da smo dozvolili da do njega uopste dodje. Kao da to ono doslo preko noci. 1999 nema apsolutno nikakve veze sa 1941, kako neki pokusavaju da uporede. A najveca sramota za srpski narod je da umesto da realno sagledamo nase greske i najzad se okrenemo buducnosti , mi to ludilo i zlocine koji su cinjeni u nase ime jos uvek slavimo i opravdavamo. Mi smo ti koji su vise od decenije podrzavali fasiste i nacionaliste koji su nas odveli na djubriste istorije i do toga da je Srbija postala poslednja rupa u Evropi. Sve dok to ne shvatimo tako ce nazalost i dalje ostati.

Starac Foca

pre 6 godina

Odlicna ideja nego taj Tesla, Pupin i Milankovic ipak su odrasli i u skole isli u Austro Ugarskoj.

Ipak da reditelj to malo prouci. Osnovne su zavsavali u Ugarskoj, a studije u Austriji, mahom. Cini mi se da su i doktorirali svi pre nego je Velika skola prerasla u Beogradski univerzitet.

dobar kajmak, loš sir

pre 6 godina

I da ubaci mene i Radeta kako cepamo tablić na Adi. I kako gledamo bombu kako pada usred bela dana. I kako skacemo kod Tice na gajbi u Narodnog fronta dok rokaju u Kneza Milosa. I kako jedemo krompir na 20 nacina svaki dan. I kako placem dok ispracam devojku za Nemacku. I najjaci koncert Del Arno benda u KST-u bez struje. I sve nas kako se volimo u toj najvecoj nesreci.
... I samo da ne glumi Tom Kruz.

Schaumburg Illinois

pre 6 godina

Nista nece da napravite.Indokrinacija na zapadu je zavrsena prica.Oni su najbolji,oni sve znaju,Oni su uvek upravu,Oni su dobri momci.Da izadje Precednik i da kaze da je Angela Merkel losa niko ne opra Nemacku.Ne gubite vreme nego lobiraj te u senatu.Zivela Kraljevina Srbija dole Diktatori

teo

pre 6 godina

jeste taj narod dao i pupina i milinkovica i teslu ali je takodje dao i milosevica, seselja, miru, mladica, karadzica. drazu, vucice i dacice i jos mnogo njih koji su u crno. zavili mnoge narode ukljucunuci i vas same.

o cemu se radi?

pre 6 godina

Nemaju oni nikakve veze sa bombardovanjem, kao ni ja. Treba napraviti ozbiljan dokumentarac i ukljuciti ljude koji su stvarno donosili odluke, i novinare koji su postavljali ozbiljna pitanja, bolje od nasih politicara.

majo

pre 6 godina

moze da bude dobar film, ako spomenu i zbog cega su nas bombadrovali a i zbog cega su ginuli ljudi tokom bombardovanja, kao naprimer zaposleni rts-a.

bw

pre 6 godina

Trebalo bi da naprave dokumentarni serijal o stradanju ljudi svih nacija sa prostora bivše Jugoslavije, od njenog raspada pa do danas. Kakve je sve pogubne posledice imala samovolja političara, od Miloševića i Tuđmana pa do ovih danas. I ne treba ništa pretvarati u mitove nego samo surova istina.

delboj

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Ne, to sto ti kazes je zamjena teza. Da li je u normalan svijet onaj koji baca bombe sa osiromasenim uranijumom? Recimo da je sve tacno i da su trebali da bombarduju, zasto ne baciti obicne bombe ako vec treba da porazis neprijatelja? Znaci, normalan svijet je po tebi samo Holivud i ostali kulturni zapadni sadrzaji, a nije Vesli Klark i politicke svite? Sebe gledas u kukolj, a druge u zito.

Rusofilija bolest najmilija

pre 6 godina

Podseca na onu tuzbu protiv Klintona,Blera i Solane... Opet mlacenje prazne slame i bezanje od odgovornosti. Film ce naravno biti za domacu upotrebu, da napali patriJote i Slobiste iz 90-ih... Tragikomedija...

Гледам Капу Ћеда Свога

pre 6 godina

Da je tako nesto malo ranije odradjeno, ostavilo bi pecat. Nazalost od Karipskih pirata Dep je od ozbiljnog glumca postao dobro placeni klovan, jednostavno to mu je sada imidz, tako da... Bolje ipak Kusto da pravi filmove

Bobi

pre 6 godina

Ako premijera treba da bude za godinu dana, a nimanje nije još ni počelo, strahujem za kvalitet.
U Holivodu se godinu dana montiraju filmovi (naravno, sa efektima), a mi sve to... ma nema veze... ko će da se cima?

BoltonBastard

pre 6 godina

Ako budu kao Ravna Gora od Radoša Bajića i ovi sad Nemanjići onda džabe sve, počeću da verujem da mi Srbi odnosno bar naši filmski radnici nisu dorasli
ovako kompleksnim temama!

Alex

pre 6 godina

Bude li pristao na taj projekt, americka poreska uprava ce mu naci nepravilnosti u papirima koje ga mogu kostati robije a nije iskljucena prijava za seksualno uznemiravanje od neke zenske u proslosti.

Minja

pre 6 godina

Sve je to u redu, ali treba da shvatimo da mi nismo samo jedan stari dobri narod, vec da smo imali vodje koji su nas dovele u situaciju da budemo bombardovani. Svakako da je to nombardovanje bilo sramotno u svom licemerju i okrutnosti, ali ne treba gubiti iz vida nas udeo u istoriji koji ga je provocirao.

komsa

pre 6 godina

srecno sa idejom , licno bih jako voleo da uspe na globalnom nivou i dodao bih usput nesto vrlo vazno u ovom trenutku a to je da nas ima sve manje . ljudi fale nam deca nove generacije . pozdrav svim dobrim ljudima na ovom nasem napacenom balkanu .

Rodja

pre 6 godina

Ono sta smo mi preziveli, kako smo ziveli, terali inat, strahovali, plakali, smejali djavolu u lice, igrali najjaci basket ispred zgrade, hodali na prstima, osluskivali i strepeli, glumili mangupe po krovovima zgrada, umesto mobilnog nosili baterije i lampe.. mislim da cela ekipa sa brda u Hilivudu ne moze ni da zamisli, a kamoli da odglumi.

1999

pre 6 godina

Gledaj ovog, stavlja u prvi plan Teslu, Milankovica i Pupina. Da su se Sloba i njegova klika ponasali kao Tesla, Milankovic i Pupin, do bombardovanja nikada ne bi doslo. Ne idu ova prezimena zajedno sa Slobom u istoj recenici. Da li je Srbija bila piratska drzava te 1999-te? Naravno da jeste. Valjda vas jos sluzi secanje.

mikiriki

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.

Sasacg

pre 6 godina

Nemoj tako Nedeljkovicu...zar da blatis nase sadasnje prijatelje i dobrotvore? Sta im veze sto su nas unistili '99 i sto nas njihove bombe i dalje unistavaju? Pusti proslost i umiranje,bitne su evrointegracije.

Rodja

pre 6 godina

Ono sta smo mi preziveli, kako smo ziveli, terali inat, strahovali, plakali, smejali djavolu u lice, igrali najjaci basket ispred zgrade, hodali na prstima, osluskivali i strepeli, glumili mangupe po krovovima zgrada, umesto mobilnog nosili baterije i lampe.. mislim da cela ekipa sa brda u Hilivudu ne moze ni da zamisli, a kamoli da odglumi.

mikiriki

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.

1999

pre 6 godina

Gledaj ovog, stavlja u prvi plan Teslu, Milankovica i Pupina. Da su se Sloba i njegova klika ponasali kao Tesla, Milankovic i Pupin, do bombardovanja nikada ne bi doslo. Ne idu ova prezimena zajedno sa Slobom u istoj recenici. Da li je Srbija bila piratska drzava te 1999-te? Naravno da jeste. Valjda vas jos sluzi secanje.

Alex

pre 6 godina

Bude li pristao na taj projekt, americka poreska uprava ce mu naci nepravilnosti u papirima koje ga mogu kostati robije a nije iskljucena prijava za seksualno uznemiravanje od neke zenske u proslosti.

Sasacg

pre 6 godina

Nemoj tako Nedeljkovicu...zar da blatis nase sadasnje prijatelje i dobrotvore? Sta im veze sto su nas unistili '99 i sto nas njihove bombe i dalje unistavaju? Pusti proslost i umiranje,bitne su evrointegracije.

Minja

pre 6 godina

Sve je to u redu, ali treba da shvatimo da mi nismo samo jedan stari dobri narod, vec da smo imali vodje koji su nas dovele u situaciju da budemo bombardovani. Svakako da je to nombardovanje bilo sramotno u svom licemerju i okrutnosti, ali ne treba gubiti iz vida nas udeo u istoriji koji ga je provocirao.

komsa

pre 6 godina

srecno sa idejom , licno bih jako voleo da uspe na globalnom nivou i dodao bih usput nesto vrlo vazno u ovom trenutku a to je da nas ima sve manje . ljudi fale nam deca nove generacije . pozdrav svim dobrim ljudima na ovom nasem napacenom balkanu .

Vrle

pre 6 godina

Kako su super ovi komentari koji pravdaju bombardovanje,jer bombardovali su nas zbog Slobe.Nema veze sto to nije po zakonu UN,nema veze sto su oteli Kosovo ponovo bez zakonskog osnova,nema veze sto su bacali bombe na pijacu u Nisu,nema veze sto su gadjali RTS,nema veze sto su ubili Milicu,sto su pogodili voz,sto su bacali kasetne bombe...
Po toj vasoj logici sada neko ima opravdanje da bombarduje njih jer je ovo sto su oni radili takodje ratni zlocin!

Nikola

pre 6 godina

Gledaj ovog, stavlja u prvi plan Teslu, Milankovica i Pupina. Da su se Sloba i njegova klika ponasali kao Tesla, Milankovic i Pupin, do bombardovanja nikada ne bi doslo. Ne idu ova prezimena zajedno sa Slobom u istoj recenici. Da li je Srbija bila piratska drzava te 1999-te? Naravno da jeste. Valjda vas jos sluzi secanje.
(1999, 16. februar 2018 00:42)

Da je Sloba dopustio da OVK vrsi teroristicke napade bombardovanja ne bi bilo..meni je otac poginuo 1998 godine u napadu OVK...ja i sestra ostali sa majkom..vise od godinu dana pre bombadovanja...sram vas bilo vi NVO botovi..nemate ni obraza ni srama!

mup

pre 6 godina

Treba sakupiti veliki novac i snimiti dva filma. Prvi treba da uradi Spilberg i tema je naravno Genocid u ndh, a kroz priču o Dijani Budisavljević koja je spasila skoro 20.000 dece koje su ustaše spremile za pokolj. Uz tu priču o požrtvovanju i humanosti bio bi prikazan sav užas kroz koji su prošli logorši u tim fabrikama smrti i mržnje. Drugi film bi bio o herojima sa Košara, jer je tu priča potpuno čista i ništa je ne može relativizovati. Srpski vojnici su u rovu pored graničnog kamena na kome piše SRJ, a albanski vojnici nadiru sa teritorije na kome se nalazi granični kamen Albanije. Ta poruka je toliko jasna i jednostavna da tu borbu srpskih vitezova niko nebi mogao da dovede u pitanje.

sector

pre 6 godina

A hoce li u filmu biti nesto i o desavanjima na Kosovu u to vreme, na primer o organizovanom proterivanju stotine hiljada Albanaca u Makedoniju i Albaniju?(istina, 16. februar 2018 11:05)
Neće.O tome su urađene na stotine emisija i filmova i sve se o tome već odavno zna.U ostalom Nato je navodno intervenisao zbog toga.Ono što se na zapadu ne zna,odnosno prećutkuje,da je od kraja rata skoro 250000 Srba proterano sa Kosova,a ovo malo što je ostalo živi u getoima u konstantnom strahu za svoj život.Zar to nije humanitarna katastrofa?

smajo

pre 6 godina

Hoce li se film dotaći strašnih zločina nad albanskim narodom zbog kojih je bombardovanje i počelo,ili će po starom dobrom običaju NATO biti optužen za agresiju iz čista mira?

Jo

pre 6 godina

Johnny, mani se bede, znamo da imas m*da, ali ne petljaj se sa Srbima, neces vise snimiti ni reklamu za after-sejv u Americi...

Idi glumi nekog romanticnog nacistu, to pali danas...

Sule

pre 6 godina

De, podsetite me: gde su ono studirali Tesla, Pupin i Milanković?

Kako bi bilo lepo kada bismo prestali da tražimo alibi za ceo narod kroz pojavu nekolicine izuzetnih ljudi.

istina

pre 6 godina

A hoce li u filmu biti nesto i o desavanjima na Kosovu u to vreme, na primer o organizovanom proterivanju stotine hiljada Albanaca u Makedoniju i Albaniju?

Eidos

pre 6 godina

Neki dan sam prevodio neki tekst vezan za Irsku,i saznao sam da njihova vlada finansira snimanje filmova koji promovisu Irsku,njene obicaje,kulturu,narod i sve ostalo,smatram da pored tolikog novca koji se uludo trosi,da bi bilo najbolje da i nasa drzava uradi isto,jer previse je losih i pogresnih misli o nama kao narodu i Srbiji. Vecito smo u medijima,filmovima prikazani kao varvari i krvoloci koji su od vajkada bili zlotvori (kao da zaboga nismo bili na strani saveznika u oba svetska rata,kao da nismo pretrpeli masakre vekovima,kao da nas niko nikada nije ugnjetava,a satirali nas sa svih strana,bez vecih posledica),vreme je da nesto menjamo,da pokazemo svetu kakvi smo zapravo,kada mogu irci,zasto ne mozemo i mi?! Iskreno se naadam da ce Dep pristati,Mihalkov isto,ali isto tako se nadam da ce film biti uradjen kako treba,jer ne treba nam fijasko,pa da nam se jos i smeju.

jolly

pre 6 godina

@ mikiriki
Pricas kao da imamo izbor. Posten covek se u Srbiji ne bavi politikom. Kandiduju se samo prevaranti. Masa razume samo primitivne likove, a demokratija je vladavina mase. Bolje cuti tamo gde si, gde god da si. Ovo je nasa realnost sa kojom moramo da zivimo.

Jovana

pre 6 godina

Nema ova zemlja samo dobre ljude, nego i loše. I ne treba loše pokrivati dobrim, to bi kao reditelj trebalo da znaš, u suprotnom ne praviš dokumentarni film nego propagandni. Mi već jednom treba da prodjemo kroz traumu i suočimo se sa golim činjenicama. Ostavite već jednom tih nekoliko ljudi iz prošlosti i nemojte ih više iskorišćavati. Mi koji glasamo Miloševiće, Dačiće, Vučiće, Šešelje, Koštunice, slavimo Mladiće, Karadžiće i Nediće, bacamo krevete u reke, žvake na ulice, krademo bebe po porodilištima, ubijamo žene lovačkim puškama i mačetama, slušamo Cece, gadjamo se petardama, kupujemo fakultetske diplome, tučemo gejeve,... Mi takvi nemamo veze sa Teslom, ni sa Pupinom, ni Milankovićem, ni Andrićem. Prestanite više da šminkate ovaj narod tim ljudima.

blato

pre 6 godina

Gledaj ovog, stavlja u prvi plan Teslu, Milankovica i Pupina. Da su se Sloba i njegova klika ponasali kao Tesla, Milankovic i Pupin, do bombardovanja nikada ne bi doslo. Ne idu ova prezimena zajedno sa Slobom u istoj recenici. Da li je Srbija bila piratska drzava te 1999-te?Naravno da jeste. Valjda vas jos sluzi secanje.(1999, 16. februar 2018 00:42)

Kako se Milošević ponašao i kako je zemlja funkcuonisala 1999-e godine nikada ne može biti razlog za bombardovanje preko 70 dana.Pogotovo što je bombardovanjem prekršena povelja UN-a.Humanitarna katastrofa na Kosovu je nastala sa početkom bombardovanja.Niko sa zapada nije reagovao na humanitarnu katastrofu,koja se desila Srbima,nakon dolaska Kfora.Kršenje povelja UN-a se kasnije ponovilo u Iraku,Siriji...Vidimo kakvi su rezultati te politike.

kecman iz svlacionice

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Tacno je to sto si napisao, ali

Sta si ocekivao od naroda, da ustane protiv drzave u tom momentu?
Svestan si kakva je propaganda bila u to vreme, recimo internet su imali zaista retki ljudi, sve informacije koje smo dobijali bile su sa RTS, i dok su nas svetske sila nazivale divljacima a pritom bacali bombe na nas, kako mozes ocekivati od naroda da se okrene protiv drzave.
Lako je sad pricati sta bi bilo .. trebao si doziveti to vreme da bi razumeo stradanja naroda ne samo za vreme nato bombardovanja vec uopste .. od Slovenije preko HR BIH pa sve do kosova .. nastradalo je puno naroda u zabludi da se bori za "nesto"
Nazalost i tu si potpuno u pravu, i danas isti politicari kroje sudbinu Srbije, dok mladi odlaze napolje, oni zaposljavaju svoje partijske kadrove u sve javne ustanove, i ti isti kadrovi + penzioneri ponovo glasaju za njih.

Iz nicega dobili su drzavu samo za sebe da se bahate bogate i rade sta hoce

Sudstvo, policija, midiji svi su u sluzbi istih

dale cooper

pre 6 godina

jedino sto ce taj film pokazati svetu je da se Srbija nije promenila za 20 godina, i da nema snage da se suoci sa sopstvenim zlocinima i ludackom politikom 90-ih. Ljudi sarajevo je bilo pod opsadom 1000 dana...

aha

pre 6 godina

Hoce li biti spomenute hladnjace i masovne grobnice Albanaca u Raskoj i Batajnici? Hoce li se pricati o tome kako je narod koji je dao Teslu, Pupina i Milankovica, dao i Srebrenicu, Vukovar, Racak, Knin? Ili o tome nista? Jos jedan film za domacu upotrebu.

Patosiranje

pre 6 godina

Ono sta smo mi preziveli, kako smo ziveli, terali inat, strahovali, plakali, smejali djavolu u lice, igrali najjaci basket ispred zgrade, hodali na prstima, osluskivali i strepeli, glumili mangupe po krovovima zgrada, umesto mobilnog nosili baterije i lampe.. mislim da cela ekipa sa brda u Hilivudu ne moze ni da zamisli, a kamoli da odglumi.
(Rodja, 16. februar 2018 00:59)

Ma necuveno, impresivno, nadljudski...shocking!:)) Samo mislim da je bilo mnogo gore u Sarajevu gde su se oni smejali u bradatu facu djavola koji se krije iza Tesle. Evo ja sam prosto zastao citajuci o takvoj vitalnosti jednog naroda. Toliko vitalnog da bira uglavnom slepce da ga vode do ruba bioloske egzistencije a ono sto preostane bice zauvek u svadji sa sobom i svetom oko sebe. I upravo zbog tih slepaca smo bombardovani tako da velicinu mozemo da pokazemo samo ako se razracunamo sa slepcima u takvim filmovima. Sto je najlepse kod tog ponosnog naroda je da samo zna da klepece o Tesli a da sve sto valja ubija metkom iz sacekusem ili izbacuje iz zemlje. I taj Tesla bi bio proglasen za ludaka da je ostao negde ovde. I jos nesto, dobili smo po tamburi minimalno u odnosu sta su Teslini potomci radili.

SamoDaKazem

pre 6 godina

Vidim da se neki ovde javljaju i opisuju bombardovanje kao iskljucivu krivicu Milosevica i klike. Opisuju bombardovanje kao potpuno pravednu i opravdanu akciju.
Da Milosevic jeste bio zlocinac, da jeste zasluzio (mnogo toga sto nazalost nije doziveo) ali gospodo dusebriznici, zasto ne kazete koga je NATO u isto vreme branio i na cijoj je strani otvoreno bio? Taci, Haradinaj &Co!!! Shvatite to, zato je "NATO intervecnija" bila i ostala sramota i zlocinacki poduhvat!
Rekao bih da su ovi koji se javljaju da dodatno pljunu po muci koju je ovaj narod istrpeo iz komsijskih "drzava", gospodo komsije SVI VI ste imali makar po jednog "Milosevica" koji su radili apsolutno isto pa vas NATO nije bombardovao!

Rusofilija bolest najmilija

pre 6 godina

Podseca na onu tuzbu protiv Klintona,Blera i Solane... Opet mlacenje prazne slame i bezanje od odgovornosti. Film ce naravno biti za domacu upotrebu, da napali patriJote i Slobiste iz 90-ih... Tragikomedija...

Kolman

pre 6 godina

NATO je bombardovao državu čiji su građani deceniju i više birali na izborima jednog potpunog autističnog kretena koji je svojim ponašanjem i tripom da je neki novi Tito uveo svoj narod u kataklizmu i slupao 200 godina njegove slavne istorije u 13 godina svoje sulude vladavine. Propagandnim filmovima i zamenom teza tu se ništa ne može popraviti. Što se tiče blebetanj ao osiromešenom uranijumu i sl. To je toliko smešno da čemo se samo izblamirati na širem planu tom tezom. Da mi vidimo kako je moguće da smo 14. po broju obolelih a 2. po smrtnosti u Evropi. To je pravo pitanje i prava tema i za istraživačko novinarstvo i za filmove.

mak na konac

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Protiv koga to taj lepi "normalan svet" ima nešto? Protiv Vučića, kojeg su doveli na vlast? Protiv Tadića, kojeg su isto tako doveli na vlast? Protiv Koštunice, kojeg su doveli na vlast? Protiv Slobe, kojem su 1996. SPASILI vlast, kad je izašla cela Srbija na ulice da ga izvuče za uši napolje? Svakog od uništitelja Srbije su podržavali dok je služio njihovim interesima. To je njihova politika, to je legitimno. Legitimne su verovatno i botine koje po ovim komentarima seju laži i zamene teza, da se Vlasi slučajno ne dosete, no to nam ne oduzima pravo da ih prepoznamo i da uporno na njihov bezobrazluk ukazujemo.

bw

pre 6 godina

Trebalo bi da naprave dokumentarni serijal o stradanju ljudi svih nacija sa prostora bivše Jugoslavije, od njenog raspada pa do danas. Kakve je sve pogubne posledice imala samovolja političara, od Miloševića i Tuđmana pa do ovih danas. I ne treba ništa pretvarati u mitove nego samo surova istina.

Maja

pre 6 godina

Ne treba štedeti pare da bi prikazali junački otpor naših naroda i narodnosti. Nego jel znate ko je najbolje prošao u celoj četvrt veka dugoj priči? Angela Merkel više puta proglasavana za najmoćniju ženu sveta, kancelarka jedne od privredno najmoćnijih zemalja na svetu ima trosoban stan i to je to od imovine. U skandinaviji mnogi političari dolaze biciklom na posao i nemaju straže i celavce. Ministarka u Danskoj podnela ostavku zbog neke smešne količine alkohola u krvi na policijskom alkotestu. Dok kod nas neki koji dana staza van politike nemaju, ne znaju šta i koliko imaju.

Neki čoban

pre 6 godina

Iako dobro pamtim sve zlikovce, i one koji su nas bombardovali, a bogami i one naše domaće, za mene su ovo budalaštine. Danas imam troje dece i ne živim ništa bolje nego tada, u smislu da moja deca nemaju ništa bolji život od onog koji sam imao, sem što nema bombardovanja i ratova. Isti ljudi nam kroje sudbinu i i dalje zaluđuju ovaj narod praznim pričama o boljem životu, dok samo oni i njihovi partijski mafijaši žive lepo. Pametnom dovoljno.

delboj

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Ne, to sto ti kazes je zamjena teza. Da li je u normalan svijet onaj koji baca bombe sa osiromasenim uranijumom? Recimo da je sve tacno i da su trebali da bombarduju, zasto ne baciti obicne bombe ako vec treba da porazis neprijatelja? Znaci, normalan svijet je po tebi samo Holivud i ostali kulturni zapadni sadrzaji, a nije Vesli Klark i politicke svite? Sebe gledas u kukolj, a druge u zito.

slavija

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Ne znam šta ti je kriterijum normalnosti? Normalno je da druge zasipaš osiromašenim uranijumom? Normalno je da bombarduješ civilne mete: voz u Grdeličkoj klisuri, mostove, škole, televizije? Ako to radi normalan Svet, idi tamo i živi sa njima.

teo

pre 6 godina

jeste taj narod dao i pupina i milinkovica i teslu ali je takodje dao i milosevica, seselja, miru, mladica, karadzica. drazu, vucice i dacice i jos mnogo njih koji su u crno. zavili mnoge narode ukljucunuci i vas same.

praktik

pre 6 godina

bravo,lepo bi bilo da ukljucite u film i albanske zrtve,da svet vidi da nisu samo srbi ti koji su stradali od strane tacijevih terorista vec i albanci koji im se nisu naklojili tj isu zeleli da ratuju,ima ih dosta i sve im je oteto.

Dejan

pre 6 godina

Tesla, Pupin i Milankovic su Srbi koji su ziveli u Austro-Ugarskoj, a Tesla i Pupin su svoj najveci uspeh doziveli zahvaljujuci zivotu u Americi.
Da su kojim slucajem ziveli u tadasnjoj Srbiji od njih nista ne bi bilo, isto kao i danas.
Inace, podrska za film.

Zoran

pre 6 godina

Ceo Svet zna za dobre vrline srpskoga naroda, ali i za Milosevica, koji da nije bilo bombardovanja nikada nebi prestao sa ratovima na Balkanu, i da nije bilo NATO intervencije mozda bi i dan danas bio na vlasti, Kosovo bi bilo deo Srbije, ali bez Albanaca na svome tlu.
Ali je sigurno velika nepravda da mi koji smo bili protiv Milosevica, da smo isto tako postali zrtva tog bombardovanja.
Tako da snimanje jednog takvog filma ima jednostranu propagandu koja koja nema esencijalan razlog bombardovanja tj.drugu stranu slike.

Dusan

pre 6 godina

Youtube je pun dokumentaraca o navodnoj velikoj uroti americke drzave protiv svog naroda i celog sveta u vidu 11 septembra, pustinjske oluje, arapskog proleca, demokratizacije Avganistana, Iraka, Libije, Srbije....i sta vredi? Sto bi reko Djole Balasevic: ''Svi to vide, svima jasno....''

london 94

pre 6 godina

Eto prilike da ceo svet jos jednom pogleda u ono sto su vec culi davnih 90-tih o Milosevicu o represijama na Kosovu o deportaciji kosovara o logorima preko granice sa Srbijom o onom ‘malo morgen’ I ‘vas niko ne sma da bije’, o Racaku o Pandi u Peci...

rupa

pre 6 godina

Jos veca sramota od tog bombardovanja je cinjenica da smo dozvolili da do njega uopste dodje. Kao da to ono doslo preko noci. 1999 nema apsolutno nikakve veze sa 1941, kako neki pokusavaju da uporede. A najveca sramota za srpski narod je da umesto da realno sagledamo nase greske i najzad se okrenemo buducnosti , mi to ludilo i zlocine koji su cinjeni u nase ime jos uvek slavimo i opravdavamo. Mi smo ti koji su vise od decenije podrzavali fasiste i nacionaliste koji su nas odveli na djubriste istorije i do toga da je Srbija postala poslednja rupa u Evropi. Sve dok to ne shvatimo tako ce nazalost i dalje ostati.

xy

pre 6 godina

Slika u svetu o nama je otišla.Tu popravke nema.Svet ide dalje i nema vremena za naše budalaštine.Samo naša kolektivna katarza i to tek za dugi niz godina ,može promeniti sliku o nama.Ovo sa filmom koji će neko možda i gledati ili ne gledati,teško.

Lemilence

pre 6 godina

ne znam ko lupa minuse na podrsku projektu i sl. Zasto da ne pomene Teslu ,Pupina... u svetu je mnogo,mnogo vise lhudi koji su bili i dalje su protiv toga sto se zbilo. Cinjenica je da nisu smeli da nas bombarduju a jesu. A ovi sto pricaju birali ste sami,su i suvise glupi da bih ih komentarisao,mocne strukture se same namecu i ne mozes znati kakve su sve i da ih biras,kad bi covek znao kad ce pasti seo bi,ali ovde ocigledno neki pisu tek da bi samo nesto napisali, ususkani u svom bezbriznom zivotu,iz kog nista nisu naucili...

dobar kajmak, loš sir

pre 6 godina

I da ubaci mene i Radeta kako cepamo tablić na Adi. I kako gledamo bombu kako pada usred bela dana. I kako skacemo kod Tice na gajbi u Narodnog fronta dok rokaju u Kneza Milosa. I kako jedemo krompir na 20 nacina svaki dan. I kako placem dok ispracam devojku za Nemacku. I najjaci koncert Del Arno benda u KST-u bez struje. I sve nas kako se volimo u toj najvecoj nesreci.
... I samo da ne glumi Tom Kruz.

NesKO

pre 6 godina

Sto napadate Slobodana Miloševića? Čovek je samo hteo da odbrani Kosovo i Metohiju. Da im je dao KiM, sada bi ga opet pljuvali kako je prodao KiM itd. Zato smo tu gde jesmo, jer nama Srbima ništa i niko ne valja.

Orlando

pre 6 godina

Gledaj ovog, stavlja u prvi plan Teslu, Milankovica i Pupina. Da su se Sloba i njegova klika ponasali kao Tesla, Milankovic i Pupin, do bombardovanja nikada ne bi doslo. Ne idu ova prezimena zajedno sa Slobom u istoj recenici. Da li je Srbija bila piratska drzava te 1999-te? Naravno da jeste. Valjda vas jos sluzi secanje.
(1999, 16. februar 2018 00:42)

Mico omasio si temu, sedi 1. Mozda je Sloba inicirao bombardovanje, jer nije igrao na note kao ovi sada sto rade, a drzava je bila anarhija, kao sto je i sada, ali ako je Nato imao problem sa Slobom sto mu se ne dozvoljava da ima uticaj, sto nije njega bombardovao, nego neduzan narod. Ono jeste bila agresija i ratni zlocin i treba o tome da se pise, snima i sto je najbitnije, da se ne zaboravi

Ko zna struku zna

pre 6 godina

Ako je do “ekoloških posledica” - ubistvenija je naša industrija - kada radi. Tada nije radila. A činjenicu da ploče od osiromašenog uranijuma recimo služe u medicinskim aparatima za ZAŠTITU OD ZRAČENJA - ovakvi “umetnici” namerno kriju. Da se ne bi shvatilo da je priča o “zdravstvenim posledicama” podvala. Mnogi hoće da zarade na tim podvalama. Što politički što u naturi.

majo

pre 6 godina

moze da bude dobar film, ako spomenu i zbog cega su nas bombadrovali a i zbog cega su ginuli ljudi tokom bombardovanja, kao naprimer zaposleni rts-a.

billy_the_cat

pre 6 godina

Kakve veze imaju Tesla i Pupin sa politikom tog doba kada je Srbija uz podršku većine stanovništva (srećom ne kompletnog) pravila haos , znamo vec svi kakav? Zar je toliko teško prihvatiti činjenicu da su se radile greške u to vrijeme i da se to prije ili kasnije moralo platiti? Nažalost platilo se ljudskim životima, životima nevinih ljudi i pretežno ljudi koji nisu krivi uopšte za to ludilo koje se tolerisalo u srpskom narodu tada.

marsovac

pre 6 godina

Neki mikikinki piše a ja bih kratko da odhovorim. Šta god da jeste ili je bilo razloga a niti valjanih pravnih normi za onako brutalnim bombardovanjem. Vojska, privredni objekti, civili, ekološke posledice, zsr to odobravaš?... Vrlo humano.

da li?

pre 6 godina

Bombardovabje je bilo toliko neopravdano da bi moglo da se uporedi sa bolesnikom koji boluje od meningitisa a doktori ga lece zračenjem! Hvala onima koji brinu za našu demokratiju samo nemoj da nas više tako leče.

Aca

pre 6 godina

Mi stvarno volimo da zivimo u iskrivljenoj stvarnosti. Tesla je srpskog roda ali je rodjen u Hrvatskoj a da je ostao na Balkanu bio bi cobanin iki najvise postar ili seoski ucitelj. Srbija od njegovih patenata ne ubira tantijeme kao ni porez od Novaka Djokovica.
Ja ne znam kakva je podela zona uticaja ali bi nasi politicari trebalo da znaju i ako nismo pod ruskim vojnim kisobranom moracemo pod americki.
A neutralni mozemo biti samo dok nam ne razmontiraju Vojvodinu i Rasku. A onsa cemo opet dati milion- dve glava.

IQ

pre 6 godina

Bravo i hvala! Istrajte u tome, molimo vas. Ovo je sjajna stvar da svet vidi pravu stranu medalje. Nekima nece otvoriti oci, ali sam siguran da mnogima koji ga odgledaju hoce. I nama ce znaciti. Zdrava inicijativa, odlicna ideja. Podrska!

aurora borealis

pre 6 godina

Mnogo me interesuje ko salje negativne komentare na ovu temu.Koliko zlobe ne mogu da verujem. Krivaca ima i na jednoj i na drugoj strani.Cinjenica je da je Kosovo dato albanskoj mafiji gde haraju droga i prostitucija.Setite se zute kuce gde su ljudima vadili zivim organe. Koliko je Srba nestalo.Moj otac je sagradio Pristinu, nikad mrava zgazio.Dolazili su na vrata i pretili da se isele i da ce ih zaklati.Ne verujem da pisete protiv svog naroda zato nam je drustvo ovalo jadno kad smo razjedinjeni...

New Jersey

pre 6 godina

(Vrle, 16. februar 2018 11:26)
A Sloba na Kosovu nije krsio zakone i obicaje ratovanja?
Ja kao Srbin iz NSa koji je preziveo i bombardovanje,koji danas zivi u inostranstvu,imao sam prilike da cujem obe strane i ne bi bio covek da ne budem objektivan.
Naravno da sam protiv bombardovanja,ali neko im je dao debeo razlog za to.

milka

pre 6 godina

Ovo osim Srba niko pogledati nece,a ako neko i pogleda gadice mu se svaki proizvod napravljen u zagadjenoj Srbiji :(
I nije nas bombardovao NATO vec Amerika i Engleska!!!!!!

j.

pre 6 godina

Rodio, ne zanosi se, jel nisi pročitao da će film biti DOKUMENTARNI, a tu niko ništa ne glumi, osim ako nije docufiction. Osim toga, između snimiti film i gledati film je velika razlika. I Kusturica je snimio film, ali ga niko (na Zapadu) nije video. A Johnny Depp je prolupao i više ga niko ne uzima za ozbiljno.

o cemu se radi?

pre 6 godina

Nemaju oni nikakve veze sa bombardovanjem, kao ni ja. Treba napraviti ozbiljan dokumentarac i ukljuciti ljude koji su stvarno donosili odluke, i novinare koji su postavljali ozbiljna pitanja, bolje od nasih politicara.

Stefanko

pre 6 godina

Tracenje novca i kontraproduktivno skroz, premda lepo zvuci. To "da vidi svet" vise nikom i ovako nije vazno, ovima koji upravljaju svetom. Drugo, taj "svet" kada vidi sve to prepolovice se broj dolaska turista, koji i ovako nece moci da uticu na bilo sta i da bilo sta promene. Trece, sto rece nego od gore, smo zaboravili zasto su nas bombardovali? Nisu zbog Tesle i Putina vec zbog naseg ludila i izbora onih koji nas vode. Bolje o tome da snime dokumentarac, da ukapira "svet" u Srbiji koliko nas kosta prkos i odabir retrogradnih opcija okrenutih ka Rusiji. I da snimi doticni kako nas upravo ti koje biramo truju ideoloski, truju nas najgorom hranom koju jedemo sa najvecim cenama u Evropi. Kako sami bacamo otpad gde stignemo i kako smo proterali odavde svakog ko vredi a na njihova mesta doveli ljude sa kupljenim doktoratima koji ne znaju ni tablicu mnozenja.

Knjiga o Milutinu

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Znači protiv tebe tebe nemaju ništa jer si totalno kul ali su ostale ljude bombardovali i ubijali jer su u svojoj zemlji glasali koga su hteli. Ajde pali.

Fox

pre 6 godina

Deca iz Aleksinca rođena 80ih i 90ih su dugo posle rata doživljavala traume od zvuka aviona. Setite se samo pijace iz tog gradića, inače Pavkovićevog rodnog mesta...

istina

pre 6 godina

A hoce li u filmu biti nesto i o desavanjima na Kosovu u to vreme, na primer o organizovanom proterivanju stotine hiljada Albanaca u Makedoniju i Albaniju?(istina, 16. februar 2018 11:05)
Neće.O tome su urađene na stotine emisija i filmova i sve se o tome već odavno zna.U ostalom Nato je navodno intervenisao zbog toga.Ono što se na zapadu ne zna,odnosno prećutkuje,da je od kraja rata skoro 250000 Srba proterano sa Kosova,a ovo malo što je ostalo živi u getoima u konstantnom strahu za svoj život.Zar to nije humanitarna katastrofa?
(sector, 16. februar 2018 14:33)
tacno, ali se bez prvog ne moze razumeti ovo drugo. A sa kosova zajedno sa Srbima su stigle i hladnjace pune pobijenih Albanskih civila. Jesu li mozda i oni bili proterani?
I koliko je vojvodjanskih Nemaca pobeglo ili proterano iz Vojvodine nakon sto je Nemacka izgubila rat? I zasto? I ko se zatim uselio u njihova sela?

Starac Foca

pre 6 godina

Odlicna ideja nego taj Tesla, Pupin i Milankovic ipak su odrasli i u skole isli u Austro Ugarskoj.

Ipak da reditelj to malo prouci. Osnovne su zavsavali u Ugarskoj, a studije u Austriji, mahom. Cini mi se da su i doktorirali svi pre nego je Velika skola prerasla u Beogradski univerzitet.

djuro

pre 6 godina

ne vidim čemu podilaženje. Mislim da pravi pristup nije "vidite da mi nismo toliko loši", nego "treba da vas je sramota, platićete za ovo kad-tad". Tek tada i tek tako možete da očekujete nekakvo poštovanje. A bez toga nema pravde.

Pera

pre 6 godina

Pozdrav svima iz EU, nadam se da se necete naljutiti zbog mog misljenja, koje je negativno na ovu vest.

A ono je negativno jer ogromna vecina u EU i u zapadnom svetu je 100% ubedjena da smo negativci protiv kojih je sila primenjena jer se nikako nisu mogli prethodno urazumiti. Za sve su Srbi trazili izgovore dok su u medjuvremenu pocinili genocid u Srebrenici, masovni egzodus Albanaca sa Kosova... Dakle ovakav film bi stvorio reakciju u EU istu kao u Srbiji da su recimo Nemci napravili film 1968 godine gde objasnjavaju da se protiv Naci Nemacke vodio nepravedni rat, ne ulazeci u njihove uzasne zlocine... Bojim se da ce ovaj film pokazati koliko Srbi i dalje nemaju ni trunku samokritike i da se i dalje tvrdoglavo pravdaju za sve zlocine koje su neki demoni u njihovo ime pocinili. Mudri su bili Nemci kada su napravili apsolutni otklon od naci proslosti, a mi smo veoma ludi sto ne uradimo isto sa nasom prosloscu. Pokusaj da se dokaze njima da je Srbija zrtva a ne dzelat je isto kao sto bi nama bio pokusaj Nemaca da se predstave kao zrtve u II Sv. Ratu.

I druga stvar je u vezi "odloženog dejstva projektila sa kancerogenim osiromašenim uranijumom". Osiromaseni uranijum (OU) nema kancerogeno dejstvo, to zna svaki iole obrazovan covek. Ispascete smesni ako nastavite sa tom tezom. Ako ne zelite da film izgleda kao jeftina propaganda, savetujem da ne budete praznoverni i da se obratite nauci. Saznacete da OU nema kancerogena svojstva.

fizicar

pre 6 godina

Izgubili smo rat, jer su zeleli da kazne Milosevica. Koliko ce da nas kosta ova jalova anti zapadnjacka propaganda. Uradite nesto korisno, iygradite obdaniste, dom za stare i bolesne, neku bolnicu, ostavite se ratovanja i propagande.

Orwell Vegan

pre 6 godina

Sve dok se pred srpskim sudovima ne sudi svima onima koji su terali gradjane Srbije u osvajanje tudjih teritorija i to tudjim zivotima i tudjom decom, a ne svojim i svoje dece, nece biti mira ovde. Sto se tice bombardovanja od 70 dana, Milosevic i klika su opet zrtvovali svoje gradjane, radi svojih ludackih ciljeva, jer su racunali na opciju da izbije Treci svetski rat zbog Srbije.

Bobi

pre 6 godina

Ako premijera treba da bude za godinu dana, a nimanje nije još ni počelo, strahujem za kvalitet.
U Holivodu se godinu dana montiraju filmovi (naravno, sa efektima), a mi sve to... ma nema veze... ko će da se cima?

Bijeli

pre 6 godina

Steta sto taj dokumentarni film ne moze biti velikog "dometa". Dobro bi bilo da se Zapad podsjeti razloga koji su ga prisilili na upotrebu ogranicene sile.

srbin

pre 6 godina

Znamo kako je Tesla skoncao u americi cenili su ga bas kao i nas 1999 godine...oni znaju samo za interes i iskoriscavanke takonsu iskoristili Teslu i iskoriscavaju ga i dan danas kroz njegove projekte isto to rade i sa nama nasom zemljom otimajuci rudna bogatsva,otimajuci firme drzeci monopole i narod kao robove i nijedan film to nece promeniti jer amerika je oduvek bila sila zla i bice dok jok sila dobra ne stane na put a mi sila nismo...

Srle

pre 6 godina

Žao mi je,ali mislim da neće biti ništa od ovog projekta.Kad stalno nešto obećavaju a ne ispune šta je to.Laž.Samim tim slabo verujem u sve što kažu.Mislim da se radi o EPP u pred izbore u Beogradu.Inače,odlična stvar bi to bila.

Schaumburg Illinois

pre 6 godina

Nista nece da napravite.Indokrinacija na zapadu je zavrsena prica.Oni su najbolji,oni sve znaju,Oni su uvek upravu,Oni su dobri momci.Da izadje Precednik i da kaze da je Angela Merkel losa niko ne opra Nemacku.Ne gubite vreme nego lobiraj te u senatu.Zivela Kraljevina Srbija dole Diktatori

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Nece to niko videti ako se ne bude pustalo na Nacionalnoj geografiji, Histori ili Discaveri. Tako da pisi propalo.

samo da kazem...

pre 6 godina

E da ste se toga setili ranije... Ako želite da neko obrati pažnju na vas morate to lepo upakovati. To se zove propaganda...

Voker

pre 6 godina

Hoce li biti spomenute hladnjace i masovne grobnice Albanaca u Raskoj i Batajnici? Hoce li se pricati o tome kako je narod koji je dao Teslu, Pupina i Milankovica, dao i Srebrenicu, Vukovar, Racak, Knin? Ili o tome nista? Jos jedan film za domacu upotrebu.
(aha, 16. februar 2018 06:07)

Racak? U racku su ubijeni ovk teroristi. To makar ceo svet zna, ali ti ne, ili se pravis lud.

BoltonBastard

pre 6 godina

Ako budu kao Ravna Gora od Radoša Bajića i ovi sad Nemanjići onda džabe sve, počeću da verujem da mi Srbi odnosno bar naši filmski radnici nisu dorasli
ovako kompleksnim temama!

kaokakao

pre 6 godina

Samo nemojte da angazujete ekipu iz Nemanjica i bice dobar film
(Branko011, 16. februar 2018 00:54)

Na koga konkretno mislis? Stavi te glumce u produkciju kakva je npr. Game of throne i svi cemo da se odusevljavamo. Mislim da je problem u novcu a i u ljudima koji rade na filmu, reziser, direktor fotografije i slicno. A glumci su ponajmanji problem. I da je glumio Tom Henks bio bi los. Mozda da je Bjelogrlic radio seriju licila bi na strane, makar licila. Za takve sprktakle treba dosta novca, specijalnih efekata a mi para nemamo. A i sto skupimo, prepustimo da rade strucnjaci tipa Rados Bajic ili ovaj sto je rezirao Nemanjice.

Aleksandar

pre 6 godina

@(kecman iz svlacionice, 16. februar 2018 10:36)

A dokle ćemo intelektualnu lenjost pravdati neinformisanošću? Čak i da uvažimo to da sredinom devedesetih ljudi nisu imali mnogo izbora nego da budu zaluđeni TV Bastiljom (mada su mnogi imali satelitske antene i mogli da prate medije svuda iz sveta, uključujući i bliski nam komšiluk) šta je opravdanje što je u Srbiji ista takva klika na vlasti, koja se čak služi i istim metodima, kad svako u džepu ima smartphone?

Sve zablude koštaju. Velike zablude puno koštaju. Narod u Srbiji će se naučiti da prestane raditi u korist sopstvene štete ili će nestati u procesu. To nijedan film ne može da izmeni...

vladimirputin

pre 6 godina

@istina
kosovsko stanovnistvo je masovno bezalo za makedoniju i albaniju bas od straha nato bombi a ne srbi proterali na stotine hiljada albanaca sa kosova al naravno vi verujete sve cnn bbc i ostalim postenim zapadnim medijima....oni uvek govore istinu i nikada ne lazu

da, da, tako je...

pre 6 godina

1999. godine, u tadasnjim okolnostima i stanju na medjunardnoj sceni, bombardovanje se nije moglo izbeci. sa jedne strane je bila ohola i bahata supersila koja je pogazila sve moguce medjunarodne zakone i norme, a sa druge jedna mala, sankcijama iznurena drzavica koja se uzdala u te medjunarodne zakone i norme. kao i svakoj sili koja je u ekspanziji, povod za rat i nije preko potreban. da su u to vreme na kosovu ziveli samo krokodili, verovatno bi nasli neki razlog da nas opet bombarduju. znaci, nije bitno cija se "prava" brane vec je bitno kako to pretvoriti u profit. a kauboji su velemajstori u tome... pogledajte samo ko sedi u vlasnickim foteljama i upravnim odborima ono malo firmi koje na kosovu posluju sa profitom i sve ce biti jasno. i albancima da ih ameri bas nesto ne vole, a i srbima da ih ameri bas nesto ne mrze. koliko je kosovo bitno, govori i cinjenica da se vise i ne spominju po medijima a i zvanicnici zapadnih zemalja se bas ne utrkuju da dodju u pristinu. osim bracnog para klinton, koji su poznati po tome da obezbedjuju uticaj u zamenu za zelene novcanice. pogotovo g-dja hilari. a bil je spreman to obecati i za manje usluge. prema tome, nema to veze ni sa milosevicem, niti sa stanjem ljudskih prava, vec samo i iskljucivo sa profitom koji su ostvarile americke firme radeci za njihovu vojsku, i koji jos uvek ostvaruju visoko pozicionirani pojedinci iz tadasnje administracije...

Гледам Капу Ћеда Свога

pre 6 godina

Da je tako nesto malo ranije odradjeno, ostavilo bi pecat. Nazalost od Karipskih pirata Dep je od ozbiljnog glumca postao dobro placeni klovan, jednostavno to mu je sada imidz, tako da... Bolje ipak Kusto da pravi filmove

Aleksandar

pre 6 godina

@(kaokakao, 16. februar 2018 10:05)

"ekipa" ne podrazumeva samo glumce već sva imena koja možeš videti na odjavnoj špici, a ta ekipa je bolno nekompetentna.

1999

pre 6 godina

Gledaj ovog, stavlja u prvi plan Teslu, Milankovica i Pupina. Da su se Sloba i njegova klika ponasali kao Tesla, Milankovic i Pupin, do bombardovanja nikada ne bi doslo. Ne idu ova prezimena zajedno sa Slobom u istoj recenici. Da li je Srbija bila piratska drzava te 1999-te? Naravno da jeste. Valjda vas jos sluzi secanje.

mikiriki

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.

Minja

pre 6 godina

Sve je to u redu, ali treba da shvatimo da mi nismo samo jedan stari dobri narod, vec da smo imali vodje koji su nas dovele u situaciju da budemo bombardovani. Svakako da je to nombardovanje bilo sramotno u svom licemerju i okrutnosti, ali ne treba gubiti iz vida nas udeo u istoriji koji ga je provocirao.

Sasacg

pre 6 godina

Nemoj tako Nedeljkovicu...zar da blatis nase sadasnje prijatelje i dobrotvore? Sta im veze sto su nas unistili '99 i sto nas njihove bombe i dalje unistavaju? Pusti proslost i umiranje,bitne su evrointegracije.

Rodja

pre 6 godina

Ono sta smo mi preziveli, kako smo ziveli, terali inat, strahovali, plakali, smejali djavolu u lice, igrali najjaci basket ispred zgrade, hodali na prstima, osluskivali i strepeli, glumili mangupe po krovovima zgrada, umesto mobilnog nosili baterije i lampe.. mislim da cela ekipa sa brda u Hilivudu ne moze ni da zamisli, a kamoli da odglumi.

Alex

pre 6 godina

Bude li pristao na taj projekt, americka poreska uprava ce mu naci nepravilnosti u papirima koje ga mogu kostati robije a nije iskljucena prijava za seksualno uznemiravanje od neke zenske u proslosti.

istina

pre 6 godina

A hoce li u filmu biti nesto i o desavanjima na Kosovu u to vreme, na primer o organizovanom proterivanju stotine hiljada Albanaca u Makedoniju i Albaniju?

smajo

pre 6 godina

Hoce li se film dotaći strašnih zločina nad albanskim narodom zbog kojih je bombardovanje i počelo,ili će po starom dobrom običaju NATO biti optužen za agresiju iz čista mira?

komsa

pre 6 godina

srecno sa idejom , licno bih jako voleo da uspe na globalnom nivou i dodao bih usput nesto vrlo vazno u ovom trenutku a to je da nas ima sve manje . ljudi fale nam deca nove generacije . pozdrav svim dobrim ljudima na ovom nasem napacenom balkanu .

Nikola

pre 6 godina

Gledaj ovog, stavlja u prvi plan Teslu, Milankovica i Pupina. Da su se Sloba i njegova klika ponasali kao Tesla, Milankovic i Pupin, do bombardovanja nikada ne bi doslo. Ne idu ova prezimena zajedno sa Slobom u istoj recenici. Da li je Srbija bila piratska drzava te 1999-te? Naravno da jeste. Valjda vas jos sluzi secanje.
(1999, 16. februar 2018 00:42)

Da je Sloba dopustio da OVK vrsi teroristicke napade bombardovanja ne bi bilo..meni je otac poginuo 1998 godine u napadu OVK...ja i sestra ostali sa majkom..vise od godinu dana pre bombadovanja...sram vas bilo vi NVO botovi..nemate ni obraza ni srama!

Vrle

pre 6 godina

Kako su super ovi komentari koji pravdaju bombardovanje,jer bombardovali su nas zbog Slobe.Nema veze sto to nije po zakonu UN,nema veze sto su oteli Kosovo ponovo bez zakonskog osnova,nema veze sto su bacali bombe na pijacu u Nisu,nema veze sto su gadjali RTS,nema veze sto su ubili Milicu,sto su pogodili voz,sto su bacali kasetne bombe...
Po toj vasoj logici sada neko ima opravdanje da bombarduje njih jer je ovo sto su oni radili takodje ratni zlocin!

Dusan

pre 6 godina

Youtube je pun dokumentaraca o navodnoj velikoj uroti americke drzave protiv svog naroda i celog sveta u vidu 11 septembra, pustinjske oluje, arapskog proleca, demokratizacije Avganistana, Iraka, Libije, Srbije....i sta vredi? Sto bi reko Djole Balasevic: ''Svi to vide, svima jasno....''

Sule

pre 6 godina

De, podsetite me: gde su ono studirali Tesla, Pupin i Milanković?

Kako bi bilo lepo kada bismo prestali da tražimo alibi za ceo narod kroz pojavu nekolicine izuzetnih ljudi.

aha

pre 6 godina

Hoce li biti spomenute hladnjace i masovne grobnice Albanaca u Raskoj i Batajnici? Hoce li se pricati o tome kako je narod koji je dao Teslu, Pupina i Milankovica, dao i Srebrenicu, Vukovar, Racak, Knin? Ili o tome nista? Jos jedan film za domacu upotrebu.

NesKO

pre 6 godina

Sto napadate Slobodana Miloševića? Čovek je samo hteo da odbrani Kosovo i Metohiju. Da im je dao KiM, sada bi ga opet pljuvali kako je prodao KiM itd. Zato smo tu gde jesmo, jer nama Srbima ništa i niko ne valja.

Orlando

pre 6 godina

Gledaj ovog, stavlja u prvi plan Teslu, Milankovica i Pupina. Da su se Sloba i njegova klika ponasali kao Tesla, Milankovic i Pupin, do bombardovanja nikada ne bi doslo. Ne idu ova prezimena zajedno sa Slobom u istoj recenici. Da li je Srbija bila piratska drzava te 1999-te? Naravno da jeste. Valjda vas jos sluzi secanje.
(1999, 16. februar 2018 00:42)

Mico omasio si temu, sedi 1. Mozda je Sloba inicirao bombardovanje, jer nije igrao na note kao ovi sada sto rade, a drzava je bila anarhija, kao sto je i sada, ali ako je Nato imao problem sa Slobom sto mu se ne dozvoljava da ima uticaj, sto nije njega bombardovao, nego neduzan narod. Ono jeste bila agresija i ratni zlocin i treba o tome da se pise, snima i sto je najbitnije, da se ne zaboravi

Patosiranje

pre 6 godina

Ono sta smo mi preziveli, kako smo ziveli, terali inat, strahovali, plakali, smejali djavolu u lice, igrali najjaci basket ispred zgrade, hodali na prstima, osluskivali i strepeli, glumili mangupe po krovovima zgrada, umesto mobilnog nosili baterije i lampe.. mislim da cela ekipa sa brda u Hilivudu ne moze ni da zamisli, a kamoli da odglumi.
(Rodja, 16. februar 2018 00:59)

Ma necuveno, impresivno, nadljudski...shocking!:)) Samo mislim da je bilo mnogo gore u Sarajevu gde su se oni smejali u bradatu facu djavola koji se krije iza Tesle. Evo ja sam prosto zastao citajuci o takvoj vitalnosti jednog naroda. Toliko vitalnog da bira uglavnom slepce da ga vode do ruba bioloske egzistencije a ono sto preostane bice zauvek u svadji sa sobom i svetom oko sebe. I upravo zbog tih slepaca smo bombardovani tako da velicinu mozemo da pokazemo samo ako se razracunamo sa slepcima u takvim filmovima. Sto je najlepse kod tog ponosnog naroda je da samo zna da klepece o Tesli a da sve sto valja ubija metkom iz sacekusem ili izbacuje iz zemlje. I taj Tesla bi bio proglasen za ludaka da je ostao negde ovde. I jos nesto, dobili smo po tamburi minimalno u odnosu sta su Teslini potomci radili.

dale cooper

pre 6 godina

jedino sto ce taj film pokazati svetu je da se Srbija nije promenila za 20 godina, i da nema snage da se suoci sa sopstvenim zlocinima i ludackom politikom 90-ih. Ljudi sarajevo je bilo pod opsadom 1000 dana...

Lemilence

pre 6 godina

ne znam ko lupa minuse na podrsku projektu i sl. Zasto da ne pomene Teslu ,Pupina... u svetu je mnogo,mnogo vise lhudi koji su bili i dalje su protiv toga sto se zbilo. Cinjenica je da nisu smeli da nas bombarduju a jesu. A ovi sto pricaju birali ste sami,su i suvise glupi da bih ih komentarisao,mocne strukture se same namecu i ne mozes znati kakve su sve i da ih biras,kad bi covek znao kad ce pasti seo bi,ali ovde ocigledno neki pisu tek da bi samo nesto napisali, ususkani u svom bezbriznom zivotu,iz kog nista nisu naucili...

mup

pre 6 godina

Treba sakupiti veliki novac i snimiti dva filma. Prvi treba da uradi Spilberg i tema je naravno Genocid u ndh, a kroz priču o Dijani Budisavljević koja je spasila skoro 20.000 dece koje su ustaše spremile za pokolj. Uz tu priču o požrtvovanju i humanosti bio bi prikazan sav užas kroz koji su prošli logorši u tim fabrikama smrti i mržnje. Drugi film bi bio o herojima sa Košara, jer je tu priča potpuno čista i ništa je ne može relativizovati. Srpski vojnici su u rovu pored graničnog kamena na kome piše SRJ, a albanski vojnici nadiru sa teritorije na kome se nalazi granični kamen Albanije. Ta poruka je toliko jasna i jednostavna da tu borbu srpskih vitezova niko nebi mogao da dovede u pitanje.

istina

pre 6 godina

A hoce li u filmu biti nesto i o desavanjima na Kosovu u to vreme, na primer o organizovanom proterivanju stotine hiljada Albanaca u Makedoniju i Albaniju?(istina, 16. februar 2018 11:05)
Neće.O tome su urađene na stotine emisija i filmova i sve se o tome već odavno zna.U ostalom Nato je navodno intervenisao zbog toga.Ono što se na zapadu ne zna,odnosno prećutkuje,da je od kraja rata skoro 250000 Srba proterano sa Kosova,a ovo malo što je ostalo živi u getoima u konstantnom strahu za svoj život.Zar to nije humanitarna katastrofa?
(sector, 16. februar 2018 14:33)
tacno, ali se bez prvog ne moze razumeti ovo drugo. A sa kosova zajedno sa Srbima su stigle i hladnjace pune pobijenih Albanskih civila. Jesu li mozda i oni bili proterani?
I koliko je vojvodjanskih Nemaca pobeglo ili proterano iz Vojvodine nakon sto je Nemacka izgubila rat? I zasto? I ko se zatim uselio u njihova sela?

Zoran

pre 6 godina

Ceo Svet zna za dobre vrline srpskoga naroda, ali i za Milosevica, koji da nije bilo bombardovanja nikada nebi prestao sa ratovima na Balkanu, i da nije bilo NATO intervencije mozda bi i dan danas bio na vlasti, Kosovo bi bilo deo Srbije, ali bez Albanaca na svome tlu.
Ali je sigurno velika nepravda da mi koji smo bili protiv Milosevica, da smo isto tako postali zrtva tog bombardovanja.
Tako da snimanje jednog takvog filma ima jednostranu propagandu koja koja nema esencijalan razlog bombardovanja tj.drugu stranu slike.

blato

pre 6 godina

Gledaj ovog, stavlja u prvi plan Teslu, Milankovica i Pupina. Da su se Sloba i njegova klika ponasali kao Tesla, Milankovic i Pupin, do bombardovanja nikada ne bi doslo. Ne idu ova prezimena zajedno sa Slobom u istoj recenici. Da li je Srbija bila piratska drzava te 1999-te?Naravno da jeste. Valjda vas jos sluzi secanje.(1999, 16. februar 2018 00:42)

Kako se Milošević ponašao i kako je zemlja funkcuonisala 1999-e godine nikada ne može biti razlog za bombardovanje preko 70 dana.Pogotovo što je bombardovanjem prekršena povelja UN-a.Humanitarna katastrofa na Kosovu je nastala sa početkom bombardovanja.Niko sa zapada nije reagovao na humanitarnu katastrofu,koja se desila Srbima,nakon dolaska Kfora.Kršenje povelja UN-a se kasnije ponovilo u Iraku,Siriji...Vidimo kakvi su rezultati te politike.

srbin

pre 6 godina

Znamo kako je Tesla skoncao u americi cenili su ga bas kao i nas 1999 godine...oni znaju samo za interes i iskoriscavanke takonsu iskoristili Teslu i iskoriscavaju ga i dan danas kroz njegove projekte isto to rade i sa nama nasom zemljom otimajuci rudna bogatsva,otimajuci firme drzeci monopole i narod kao robove i nijedan film to nece promeniti jer amerika je oduvek bila sila zla i bice dok jok sila dobra ne stane na put a mi sila nismo...

IQ

pre 6 godina

Bravo i hvala! Istrajte u tome, molimo vas. Ovo je sjajna stvar da svet vidi pravu stranu medalje. Nekima nece otvoriti oci, ali sam siguran da mnogima koji ga odgledaju hoce. I nama ce znaciti. Zdrava inicijativa, odlicna ideja. Podrska!

Jo

pre 6 godina

Johnny, mani se bede, znamo da imas m*da, ali ne petljaj se sa Srbima, neces vise snimiti ni reklamu za after-sejv u Americi...

Idi glumi nekog romanticnog nacistu, to pali danas...

slavija

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Ne znam šta ti je kriterijum normalnosti? Normalno je da druge zasipaš osiromašenim uranijumom? Normalno je da bombarduješ civilne mete: voz u Grdeličkoj klisuri, mostove, škole, televizije? Ako to radi normalan Svet, idi tamo i živi sa njima.

sector

pre 6 godina

A hoce li u filmu biti nesto i o desavanjima na Kosovu u to vreme, na primer o organizovanom proterivanju stotine hiljada Albanaca u Makedoniju i Albaniju?(istina, 16. februar 2018 11:05)
Neće.O tome su urađene na stotine emisija i filmova i sve se o tome već odavno zna.U ostalom Nato je navodno intervenisao zbog toga.Ono što se na zapadu ne zna,odnosno prećutkuje,da je od kraja rata skoro 250000 Srba proterano sa Kosova,a ovo malo što je ostalo živi u getoima u konstantnom strahu za svoj život.Zar to nije humanitarna katastrofa?

Knjiga o Milutinu

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Znači protiv tebe tebe nemaju ništa jer si totalno kul ali su ostale ljude bombardovali i ubijali jer su u svojoj zemlji glasali koga su hteli. Ajde pali.

SamoDaKazem

pre 6 godina

Vidim da se neki ovde javljaju i opisuju bombardovanje kao iskljucivu krivicu Milosevica i klike. Opisuju bombardovanje kao potpuno pravednu i opravdanu akciju.
Da Milosevic jeste bio zlocinac, da jeste zasluzio (mnogo toga sto nazalost nije doziveo) ali gospodo dusebriznici, zasto ne kazete koga je NATO u isto vreme branio i na cijoj je strani otvoreno bio? Taci, Haradinaj &Co!!! Shvatite to, zato je "NATO intervecnija" bila i ostala sramota i zlocinacki poduhvat!
Rekao bih da su ovi koji se javljaju da dodatno pljunu po muci koju je ovaj narod istrpeo iz komsijskih "drzava", gospodo komsije SVI VI ste imali makar po jednog "Milosevica" koji su radili apsolutno isto pa vas NATO nije bombardovao!

praktik

pre 6 godina

bravo,lepo bi bilo da ukljucite u film i albanske zrtve,da svet vidi da nisu samo srbi ti koji su stradali od strane tacijevih terorista vec i albanci koji im se nisu naklojili tj isu zeleli da ratuju,ima ih dosta i sve im je oteto.

Rusofilija bolest najmilija

pre 6 godina

Podseca na onu tuzbu protiv Klintona,Blera i Solane... Opet mlacenje prazne slame i bezanje od odgovornosti. Film ce naravno biti za domacu upotrebu, da napali patriJote i Slobiste iz 90-ih... Tragikomedija...

milka

pre 6 godina

Ovo osim Srba niko pogledati nece,a ako neko i pogleda gadice mu se svaki proizvod napravljen u zagadjenoj Srbiji :(
I nije nas bombardovao NATO vec Amerika i Engleska!!!!!!

Kolman

pre 6 godina

NATO je bombardovao državu čiji su građani deceniju i više birali na izborima jednog potpunog autističnog kretena koji je svojim ponašanjem i tripom da je neki novi Tito uveo svoj narod u kataklizmu i slupao 200 godina njegove slavne istorije u 13 godina svoje sulude vladavine. Propagandnim filmovima i zamenom teza tu se ništa ne može popraviti. Što se tiče blebetanj ao osiromešenom uranijumu i sl. To je toliko smešno da čemo se samo izblamirati na širem planu tom tezom. Da mi vidimo kako je moguće da smo 14. po broju obolelih a 2. po smrtnosti u Evropi. To je pravo pitanje i prava tema i za istraživačko novinarstvo i za filmove.

Eidos

pre 6 godina

Neki dan sam prevodio neki tekst vezan za Irsku,i saznao sam da njihova vlada finansira snimanje filmova koji promovisu Irsku,njene obicaje,kulturu,narod i sve ostalo,smatram da pored tolikog novca koji se uludo trosi,da bi bilo najbolje da i nasa drzava uradi isto,jer previse je losih i pogresnih misli o nama kao narodu i Srbiji. Vecito smo u medijima,filmovima prikazani kao varvari i krvoloci koji su od vajkada bili zlotvori (kao da zaboga nismo bili na strani saveznika u oba svetska rata,kao da nismo pretrpeli masakre vekovima,kao da nas niko nikada nije ugnjetava,a satirali nas sa svih strana,bez vecih posledica),vreme je da nesto menjamo,da pokazemo svetu kakvi smo zapravo,kada mogu irci,zasto ne mozemo i mi?! Iskreno se naadam da ce Dep pristati,Mihalkov isto,ali isto tako se nadam da ce film biti uradjen kako treba,jer ne treba nam fijasko,pa da nam se jos i smeju.

delboj

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Ne, to sto ti kazes je zamjena teza. Da li je u normalan svijet onaj koji baca bombe sa osiromasenim uranijumom? Recimo da je sve tacno i da su trebali da bombarduju, zasto ne baciti obicne bombe ako vec treba da porazis neprijatelja? Znaci, normalan svijet je po tebi samo Holivud i ostali kulturni zapadni sadrzaji, a nije Vesli Klark i politicke svite? Sebe gledas u kukolj, a druge u zito.

london 94

pre 6 godina

Eto prilike da ceo svet jos jednom pogleda u ono sto su vec culi davnih 90-tih o Milosevicu o represijama na Kosovu o deportaciji kosovara o logorima preko granice sa Srbijom o onom ‘malo morgen’ I ‘vas niko ne sma da bije’, o Racaku o Pandi u Peci...

mak na konac

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Protiv koga to taj lepi "normalan svet" ima nešto? Protiv Vučića, kojeg su doveli na vlast? Protiv Tadića, kojeg su isto tako doveli na vlast? Protiv Koštunice, kojeg su doveli na vlast? Protiv Slobe, kojem su 1996. SPASILI vlast, kad je izašla cela Srbija na ulice da ga izvuče za uši napolje? Svakog od uništitelja Srbije su podržavali dok je služio njihovim interesima. To je njihova politika, to je legitimno. Legitimne su verovatno i botine koje po ovim komentarima seju laži i zamene teza, da se Vlasi slučajno ne dosete, no to nam ne oduzima pravo da ih prepoznamo i da uporno na njihov bezobrazluk ukazujemo.

kaokakao

pre 6 godina

Samo nemojte da angazujete ekipu iz Nemanjica i bice dobar film
(Branko011, 16. februar 2018 00:54)

Na koga konkretno mislis? Stavi te glumce u produkciju kakva je npr. Game of throne i svi cemo da se odusevljavamo. Mislim da je problem u novcu a i u ljudima koji rade na filmu, reziser, direktor fotografije i slicno. A glumci su ponajmanji problem. I da je glumio Tom Henks bio bi los. Mozda da je Bjelogrlic radio seriju licila bi na strane, makar licila. Za takve sprktakle treba dosta novca, specijalnih efekata a mi para nemamo. A i sto skupimo, prepustimo da rade strucnjaci tipa Rados Bajic ili ovaj sto je rezirao Nemanjice.

vladimirputin

pre 6 godina

@istina
kosovsko stanovnistvo je masovno bezalo za makedoniju i albaniju bas od straha nato bombi a ne srbi proterali na stotine hiljada albanaca sa kosova al naravno vi verujete sve cnn bbc i ostalim postenim zapadnim medijima....oni uvek govore istinu i nikada ne lazu

rupa

pre 6 godina

Jos veca sramota od tog bombardovanja je cinjenica da smo dozvolili da do njega uopste dodje. Kao da to ono doslo preko noci. 1999 nema apsolutno nikakve veze sa 1941, kako neki pokusavaju da uporede. A najveca sramota za srpski narod je da umesto da realno sagledamo nase greske i najzad se okrenemo buducnosti , mi to ludilo i zlocine koji su cinjeni u nase ime jos uvek slavimo i opravdavamo. Mi smo ti koji su vise od decenije podrzavali fasiste i nacionaliste koji su nas odveli na djubriste istorije i do toga da je Srbija postala poslednja rupa u Evropi. Sve dok to ne shvatimo tako ce nazalost i dalje ostati.

teo

pre 6 godina

jeste taj narod dao i pupina i milinkovica i teslu ali je takodje dao i milosevica, seselja, miru, mladica, karadzica. drazu, vucice i dacice i jos mnogo njih koji su u crno. zavili mnoge narode ukljucunuci i vas same.

Schaumburg Illinois

pre 6 godina

Nista nece da napravite.Indokrinacija na zapadu je zavrsena prica.Oni su najbolji,oni sve znaju,Oni su uvek upravu,Oni su dobri momci.Da izadje Precednik i da kaze da je Angela Merkel losa niko ne opra Nemacku.Ne gubite vreme nego lobiraj te u senatu.Zivela Kraljevina Srbija dole Diktatori

billy_the_cat

pre 6 godina

Kakve veze imaju Tesla i Pupin sa politikom tog doba kada je Srbija uz podršku većine stanovništva (srećom ne kompletnog) pravila haos , znamo vec svi kakav? Zar je toliko teško prihvatiti činjenicu da su se radile greške u to vrijeme i da se to prije ili kasnije moralo platiti? Nažalost platilo se ljudskim životima, životima nevinih ljudi i pretežno ljudi koji nisu krivi uopšte za to ludilo koje se tolerisalo u srpskom narodu tada.

xy

pre 6 godina

Slika u svetu o nama je otišla.Tu popravke nema.Svet ide dalje i nema vremena za naše budalaštine.Samo naša kolektivna katarza i to tek za dugi niz godina ,može promeniti sliku o nama.Ovo sa filmom koji će neko možda i gledati ili ne gledati,teško.

Aca

pre 6 godina

Mi stvarno volimo da zivimo u iskrivljenoj stvarnosti. Tesla je srpskog roda ali je rodjen u Hrvatskoj a da je ostao na Balkanu bio bi cobanin iki najvise postar ili seoski ucitelj. Srbija od njegovih patenata ne ubira tantijeme kao ni porez od Novaka Djokovica.
Ja ne znam kakva je podela zona uticaja ali bi nasi politicari trebalo da znaju i ako nismo pod ruskim vojnim kisobranom moracemo pod americki.
A neutralni mozemo biti samo dok nam ne razmontiraju Vojvodinu i Rasku. A onsa cemo opet dati milion- dve glava.

Pera

pre 6 godina

Pozdrav svima iz EU, nadam se da se necete naljutiti zbog mog misljenja, koje je negativno na ovu vest.

A ono je negativno jer ogromna vecina u EU i u zapadnom svetu je 100% ubedjena da smo negativci protiv kojih je sila primenjena jer se nikako nisu mogli prethodno urazumiti. Za sve su Srbi trazili izgovore dok su u medjuvremenu pocinili genocid u Srebrenici, masovni egzodus Albanaca sa Kosova... Dakle ovakav film bi stvorio reakciju u EU istu kao u Srbiji da su recimo Nemci napravili film 1968 godine gde objasnjavaju da se protiv Naci Nemacke vodio nepravedni rat, ne ulazeci u njihove uzasne zlocine... Bojim se da ce ovaj film pokazati koliko Srbi i dalje nemaju ni trunku samokritike i da se i dalje tvrdoglavo pravdaju za sve zlocine koje su neki demoni u njihovo ime pocinili. Mudri su bili Nemci kada su napravili apsolutni otklon od naci proslosti, a mi smo veoma ludi sto ne uradimo isto sa nasom prosloscu. Pokusaj da se dokaze njima da je Srbija zrtva a ne dzelat je isto kao sto bi nama bio pokusaj Nemaca da se predstave kao zrtve u II Sv. Ratu.

I druga stvar je u vezi "odloženog dejstva projektila sa kancerogenim osiromašenim uranijumom". Osiromaseni uranijum (OU) nema kancerogeno dejstvo, to zna svaki iole obrazovan covek. Ispascete smesni ako nastavite sa tom tezom. Ako ne zelite da film izgleda kao jeftina propaganda, savetujem da ne budete praznoverni i da se obratite nauci. Saznacete da OU nema kancerogena svojstva.

Voker

pre 6 godina

Hoce li biti spomenute hladnjace i masovne grobnice Albanaca u Raskoj i Batajnici? Hoce li se pricati o tome kako je narod koji je dao Teslu, Pupina i Milankovica, dao i Srebrenicu, Vukovar, Racak, Knin? Ili o tome nista? Jos jedan film za domacu upotrebu.
(aha, 16. februar 2018 06:07)

Racak? U racku su ubijeni ovk teroristi. To makar ceo svet zna, ali ti ne, ili se pravis lud.

aurora borealis

pre 6 godina

Mnogo me interesuje ko salje negativne komentare na ovu temu.Koliko zlobe ne mogu da verujem. Krivaca ima i na jednoj i na drugoj strani.Cinjenica je da je Kosovo dato albanskoj mafiji gde haraju droga i prostitucija.Setite se zute kuce gde su ljudima vadili zivim organe. Koliko je Srba nestalo.Moj otac je sagradio Pristinu, nikad mrava zgazio.Dolazili su na vrata i pretili da se isele i da ce ih zaklati.Ne verujem da pisete protiv svog naroda zato nam je drustvo ovalo jadno kad smo razjedinjeni...

New Jersey

pre 6 godina

(Vrle, 16. februar 2018 11:26)
A Sloba na Kosovu nije krsio zakone i obicaje ratovanja?
Ja kao Srbin iz NSa koji je preziveo i bombardovanje,koji danas zivi u inostranstvu,imao sam prilike da cujem obe strane i ne bi bio covek da ne budem objektivan.
Naravno da sam protiv bombardovanja,ali neko im je dao debeo razlog za to.

Гледам Капу Ћеда Свога

pre 6 godina

Da je tako nesto malo ranije odradjeno, ostavilo bi pecat. Nazalost od Karipskih pirata Dep je od ozbiljnog glumca postao dobro placeni klovan, jednostavno to mu je sada imidz, tako da... Bolje ipak Kusto da pravi filmove

Jovana

pre 6 godina

Nema ova zemlja samo dobre ljude, nego i loše. I ne treba loše pokrivati dobrim, to bi kao reditelj trebalo da znaš, u suprotnom ne praviš dokumentarni film nego propagandni. Mi već jednom treba da prodjemo kroz traumu i suočimo se sa golim činjenicama. Ostavite već jednom tih nekoliko ljudi iz prošlosti i nemojte ih više iskorišćavati. Mi koji glasamo Miloševiće, Dačiće, Vučiće, Šešelje, Koštunice, slavimo Mladiće, Karadžiće i Nediće, bacamo krevete u reke, žvake na ulice, krademo bebe po porodilištima, ubijamo žene lovačkim puškama i mačetama, slušamo Cece, gadjamo se petardama, kupujemo fakultetske diplome, tučemo gejeve,... Mi takvi nemamo veze sa Teslom, ni sa Pupinom, ni Milankovićem, ni Andrićem. Prestanite više da šminkate ovaj narod tim ljudima.

Stefanko

pre 6 godina

Tracenje novca i kontraproduktivno skroz, premda lepo zvuci. To "da vidi svet" vise nikom i ovako nije vazno, ovima koji upravljaju svetom. Drugo, taj "svet" kada vidi sve to prepolovice se broj dolaska turista, koji i ovako nece moci da uticu na bilo sta i da bilo sta promene. Trece, sto rece nego od gore, smo zaboravili zasto su nas bombardovali? Nisu zbog Tesle i Putina vec zbog naseg ludila i izbora onih koji nas vode. Bolje o tome da snime dokumentarac, da ukapira "svet" u Srbiji koliko nas kosta prkos i odabir retrogradnih opcija okrenutih ka Rusiji. I da snimi doticni kako nas upravo ti koje biramo truju ideoloski, truju nas najgorom hranom koju jedemo sa najvecim cenama u Evropi. Kako sami bacamo otpad gde stignemo i kako smo proterali odavde svakog ko vredi a na njihova mesta doveli ljude sa kupljenim doktoratima koji ne znaju ni tablicu mnozenja.

Ko zna struku zna

pre 6 godina

Ako je do “ekoloških posledica” - ubistvenija je naša industrija - kada radi. Tada nije radila. A činjenicu da ploče od osiromašenog uranijuma recimo služe u medicinskim aparatima za ZAŠTITU OD ZRAČENJA - ovakvi “umetnici” namerno kriju. Da se ne bi shvatilo da je priča o “zdravstvenim posledicama” podvala. Mnogi hoće da zarade na tim podvalama. Što politički što u naturi.

Dejan

pre 6 godina

Tesla, Pupin i Milankovic su Srbi koji su ziveli u Austro-Ugarskoj, a Tesla i Pupin su svoj najveci uspeh doziveli zahvaljujuci zivotu u Americi.
Da su kojim slucajem ziveli u tadasnjoj Srbiji od njih nista ne bi bilo, isto kao i danas.
Inace, podrska za film.

j.

pre 6 godina

Rodio, ne zanosi se, jel nisi pročitao da će film biti DOKUMENTARNI, a tu niko ništa ne glumi, osim ako nije docufiction. Osim toga, između snimiti film i gledati film je velika razlika. I Kusturica je snimio film, ali ga niko (na Zapadu) nije video. A Johnny Depp je prolupao i više ga niko ne uzima za ozbiljno.

Orwell Vegan

pre 6 godina

Sve dok se pred srpskim sudovima ne sudi svima onima koji su terali gradjane Srbije u osvajanje tudjih teritorija i to tudjim zivotima i tudjom decom, a ne svojim i svoje dece, nece biti mira ovde. Sto se tice bombardovanja od 70 dana, Milosevic i klika su opet zrtvovali svoje gradjane, radi svojih ludackih ciljeva, jer su racunali na opciju da izbije Treci svetski rat zbog Srbije.

dobar kajmak, loš sir

pre 6 godina

I da ubaci mene i Radeta kako cepamo tablić na Adi. I kako gledamo bombu kako pada usred bela dana. I kako skacemo kod Tice na gajbi u Narodnog fronta dok rokaju u Kneza Milosa. I kako jedemo krompir na 20 nacina svaki dan. I kako placem dok ispracam devojku za Nemacku. I najjaci koncert Del Arno benda u KST-u bez struje. I sve nas kako se volimo u toj najvecoj nesreci.
... I samo da ne glumi Tom Kruz.

djuro

pre 6 godina

ne vidim čemu podilaženje. Mislim da pravi pristup nije "vidite da mi nismo toliko loši", nego "treba da vas je sramota, platićete za ovo kad-tad". Tek tada i tek tako možete da očekujete nekakvo poštovanje. A bez toga nema pravde.

da li?

pre 6 godina

Bombardovabje je bilo toliko neopravdano da bi moglo da se uporedi sa bolesnikom koji boluje od meningitisa a doktori ga lece zračenjem! Hvala onima koji brinu za našu demokratiju samo nemoj da nas više tako leče.

Fox

pre 6 godina

Deca iz Aleksinca rođena 80ih i 90ih su dugo posle rata doživljavala traume od zvuka aviona. Setite se samo pijace iz tog gradića, inače Pavkovićevog rodnog mesta...

da, da, tako je...

pre 6 godina

1999. godine, u tadasnjim okolnostima i stanju na medjunardnoj sceni, bombardovanje se nije moglo izbeci. sa jedne strane je bila ohola i bahata supersila koja je pogazila sve moguce medjunarodne zakone i norme, a sa druge jedna mala, sankcijama iznurena drzavica koja se uzdala u te medjunarodne zakone i norme. kao i svakoj sili koja je u ekspanziji, povod za rat i nije preko potreban. da su u to vreme na kosovu ziveli samo krokodili, verovatno bi nasli neki razlog da nas opet bombarduju. znaci, nije bitno cija se "prava" brane vec je bitno kako to pretvoriti u profit. a kauboji su velemajstori u tome... pogledajte samo ko sedi u vlasnickim foteljama i upravnim odborima ono malo firmi koje na kosovu posluju sa profitom i sve ce biti jasno. i albancima da ih ameri bas nesto ne vole, a i srbima da ih ameri bas nesto ne mrze. koliko je kosovo bitno, govori i cinjenica da se vise i ne spominju po medijima a i zvanicnici zapadnih zemalja se bas ne utrkuju da dodju u pristinu. osim bracnog para klinton, koji su poznati po tome da obezbedjuju uticaj u zamenu za zelene novcanice. pogotovo g-dja hilari. a bil je spreman to obecati i za manje usluge. prema tome, nema to veze ni sa milosevicem, niti sa stanjem ljudskih prava, vec samo i iskljucivo sa profitom koji su ostvarile americke firme radeci za njihovu vojsku, i koji jos uvek ostvaruju visoko pozicionirani pojedinci iz tadasnje administracije...

Starac Foca

pre 6 godina

Odlicna ideja nego taj Tesla, Pupin i Milankovic ipak su odrasli i u skole isli u Austro Ugarskoj.

Ipak da reditelj to malo prouci. Osnovne su zavsavali u Ugarskoj, a studije u Austriji, mahom. Cini mi se da su i doktorirali svi pre nego je Velika skola prerasla u Beogradski univerzitet.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Nece to niko videti ako se ne bude pustalo na Nacionalnoj geografiji, Histori ili Discaveri. Tako da pisi propalo.

marsovac

pre 6 godina

Neki mikikinki piše a ja bih kratko da odhovorim. Šta god da jeste ili je bilo razloga a niti valjanih pravnih normi za onako brutalnim bombardovanjem. Vojska, privredni objekti, civili, ekološke posledice, zsr to odobravaš?... Vrlo humano.

Neki čoban

pre 6 godina

Iako dobro pamtim sve zlikovce, i one koji su nas bombardovali, a bogami i one naše domaće, za mene su ovo budalaštine. Danas imam troje dece i ne živim ništa bolje nego tada, u smislu da moja deca nemaju ništa bolji život od onog koji sam imao, sem što nema bombardovanja i ratova. Isti ljudi nam kroje sudbinu i i dalje zaluđuju ovaj narod praznim pričama o boljem životu, dok samo oni i njihovi partijski mafijaši žive lepo. Pametnom dovoljno.

samo da kazem...

pre 6 godina

E da ste se toga setili ranije... Ako želite da neko obrati pažnju na vas morate to lepo upakovati. To se zove propaganda...

BoltonBastard

pre 6 godina

Ako budu kao Ravna Gora od Radoša Bajića i ovi sad Nemanjići onda džabe sve, počeću da verujem da mi Srbi odnosno bar naši filmski radnici nisu dorasli
ovako kompleksnim temama!

bw

pre 6 godina

Trebalo bi da naprave dokumentarni serijal o stradanju ljudi svih nacija sa prostora bivše Jugoslavije, od njenog raspada pa do danas. Kakve je sve pogubne posledice imala samovolja političara, od Miloševića i Tuđmana pa do ovih danas. I ne treba ništa pretvarati u mitove nego samo surova istina.

Maja

pre 6 godina

Ne treba štedeti pare da bi prikazali junački otpor naših naroda i narodnosti. Nego jel znate ko je najbolje prošao u celoj četvrt veka dugoj priči? Angela Merkel više puta proglasavana za najmoćniju ženu sveta, kancelarka jedne od privredno najmoćnijih zemalja na svetu ima trosoban stan i to je to od imovine. U skandinaviji mnogi političari dolaze biciklom na posao i nemaju straže i celavce. Ministarka u Danskoj podnela ostavku zbog neke smešne količine alkohola u krvi na policijskom alkotestu. Dok kod nas neki koji dana staza van politike nemaju, ne znaju šta i koliko imaju.

fizicar

pre 6 godina

Izgubili smo rat, jer su zeleli da kazne Milosevica. Koliko ce da nas kosta ova jalova anti zapadnjacka propaganda. Uradite nesto korisno, iygradite obdaniste, dom za stare i bolesne, neku bolnicu, ostavite se ratovanja i propagande.

o cemu se radi?

pre 6 godina

Nemaju oni nikakve veze sa bombardovanjem, kao ni ja. Treba napraviti ozbiljan dokumentarac i ukljuciti ljude koji su stvarno donosili odluke, i novinare koji su postavljali ozbiljna pitanja, bolje od nasih politicara.

majo

pre 6 godina

moze da bude dobar film, ako spomenu i zbog cega su nas bombadrovali a i zbog cega su ginuli ljudi tokom bombardovanja, kao naprimer zaposleni rts-a.

Bijeli

pre 6 godina

Steta sto taj dokumentarni film ne moze biti velikog "dometa". Dobro bi bilo da se Zapad podsjeti razloga koji su ga prisilili na upotrebu ogranicene sile.

Srle

pre 6 godina

Žao mi je,ali mislim da neće biti ništa od ovog projekta.Kad stalno nešto obećavaju a ne ispune šta je to.Laž.Samim tim slabo verujem u sve što kažu.Mislim da se radi o EPP u pred izbore u Beogradu.Inače,odlična stvar bi to bila.

Aleksandar

pre 6 godina

@(kecman iz svlacionice, 16. februar 2018 10:36)

A dokle ćemo intelektualnu lenjost pravdati neinformisanošću? Čak i da uvažimo to da sredinom devedesetih ljudi nisu imali mnogo izbora nego da budu zaluđeni TV Bastiljom (mada su mnogi imali satelitske antene i mogli da prate medije svuda iz sveta, uključujući i bliski nam komšiluk) šta je opravdanje što je u Srbiji ista takva klika na vlasti, koja se čak služi i istim metodima, kad svako u džepu ima smartphone?

Sve zablude koštaju. Velike zablude puno koštaju. Narod u Srbiji će se naučiti da prestane raditi u korist sopstvene štete ili će nestati u procesu. To nijedan film ne može da izmeni...

Aleksandar

pre 6 godina

@(kaokakao, 16. februar 2018 10:05)

"ekipa" ne podrazumeva samo glumce već sva imena koja možeš videti na odjavnoj špici, a ta ekipa je bolno nekompetentna.

Bobi

pre 6 godina

Ako premijera treba da bude za godinu dana, a nimanje nije još ni počelo, strahujem za kvalitet.
U Holivodu se godinu dana montiraju filmovi (naravno, sa efektima), a mi sve to... ma nema veze... ko će da se cima?

jolly

pre 6 godina

@ mikiriki
Pricas kao da imamo izbor. Posten covek se u Srbiji ne bavi politikom. Kandiduju se samo prevaranti. Masa razume samo primitivne likove, a demokratija je vladavina mase. Bolje cuti tamo gde si, gde god da si. Ovo je nasa realnost sa kojom moramo da zivimo.

kecman iz svlacionice

pre 6 godina

Nema normalan svet nista protiv Tesle i Pupina nego protiv ovih koje ste birali i birate i dalje. Sve ostalo je zamena teza a to bi jedan reditelj trebalo da zna.
(mikiriki, 16. februar 2018 00:58)

Tacno je to sto si napisao, ali

Sta si ocekivao od naroda, da ustane protiv drzave u tom momentu?
Svestan si kakva je propaganda bila u to vreme, recimo internet su imali zaista retki ljudi, sve informacije koje smo dobijali bile su sa RTS, i dok su nas svetske sila nazivale divljacima a pritom bacali bombe na nas, kako mozes ocekivati od naroda da se okrene protiv drzave.
Lako je sad pricati sta bi bilo .. trebao si doziveti to vreme da bi razumeo stradanja naroda ne samo za vreme nato bombardovanja vec uopste .. od Slovenije preko HR BIH pa sve do kosova .. nastradalo je puno naroda u zabludi da se bori za "nesto"
Nazalost i tu si potpuno u pravu, i danas isti politicari kroje sudbinu Srbije, dok mladi odlaze napolje, oni zaposljavaju svoje partijske kadrove u sve javne ustanove, i ti isti kadrovi + penzioneri ponovo glasaju za njih.

Iz nicega dobili su drzavu samo za sebe da se bahate bogate i rade sta hoce

Sudstvo, policija, midiji svi su u sluzbi istih