Četvrtak, 04.01.2018.

15:30

"Prinčevi iz crtanih filmova su seksualni predatori"

Izvor: B92

"Prinèevi iz crtanih filmova su seksualni predatori" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

scepanmali

pre 6 godina

ne dirajte mi detinjstvo. 
ja ovakvog jednog jos cekam, i ne bih imala nista protiv da me iz snova izvlaci poljupcima. 
al opet ima nas raznih.
(dzaba,dzaba, 04. januar 2018 18:09)

Bas iz tog razloga ga i cekas. Jer ne postoji.

Aleksa

pre 6 godina

U pravu je žena. Šta ste je napali?
(upravuje, 4. januar 2018 19:01) # Link komentara

Није у праву. Основна грешка јој је у реченици "рационално гледано". У питању су бајке, не приче из живота.
Ивица и Марица су крали слаткише од старице а затим је и спалили иако их је упркос крађи, примила у своју кућу, хранила и пазила. Њихови родитељи су их истерали да умру у шуми, али упркос томе, након што су брутално убили старицу и опљачкали је, деца су опростила родитељима (поновљени покушај децеубиства) и наставила да са њима живе.

Да, принчеви су "сексуални предатори", а Ивица и Марица су убице и разбојници, док су њихови родитељи чедоморци у покушају, повратници. Марко Краљевић? Ма, извршилац геноцида. Бановић Страхиња? Љубоморни муж, убица љубавника своје жене. Горски Вијенац? Мајн Кампф! Милош Обилић - терориста и убица. Девојка са шибицама умире од глади на улицама Стокхолма, док поред ње пролазе бездушне убице деце - пустили су је да умре.

А да не говорим о томе да девојчице желе да их њихов принц тајно пољуби, како би осетиле пољубац, а имале могућност да се претварају да до њега није дошло....тајни пољубац одржава илузију чедности, наравно ако га даје принц, а не сексуални предатор.Разлика између пољупца принца и пољупца сексуалног предатора је у ставу учесника, не у томе да ли је пољубац потајан или не. Кад љуби сексуални предатор и уз пристанак, тај пољубац је недозвољен. Принц не значи само краљев син, "принц"/"јунак" је неко чији је пољубац жељен.

EU Citizen

pre 6 godina

Znacči, profesorka ničega, jer upravo to su "studije roda i sociologije", besmisleno ideološko pseudoznanje bez ikakve stvarne saznajne ili prediktivne vrednosti, dakle ništa na koje se troši tuđi na haračima oteti novac, tvrdi da su prinčevi ništa, jer je "seksualni predator" besmislena fraza koja označava najnormalnije i najlegitimnije moguće ponašanje zdravog heteroseksualnog muškarca, a to su prinčevi, makar u bajkama po definiciji :)) Jedina šteta je što ova spodoba sedi na ubiverzitetu i troši gomilu tuđih pokradenih para na ovakve preispoljne budalaštine, ali i to već lagano počinje da se ispravlja, pa nju i sve slične ideološke štetočine uskoro čekaju poslovi po fast foodovima i sličnim mestima primerenijim njihovoj stvarnoj vrednosti na slobodnom tržištu radne snage kad se ukinu sve toksične dotacije i visoko obrazovanje konačno potpuno privatizuje.

dosta licemerja

pre 6 godina

Vi zene koje ne biste imali nista protiv da vas bez odobrenja poljubi princ iz bajke dok spavate, kako biste se osecale da vam pridje neki ofucani siromah i poljubi vas? Da li biste se osecali prijatno/odvratno ili je u stvari bitan drustveni polozaj i kolicina novca da bi nesto bilo prihvatljivo ili ne?

nisam

pre 6 godina

uskoro ce analizom doci do zakljucka da su : bodler, rembo, cehov, gogolj....
politicki nekorektni I take ce nas liberalizam dovesti do jednoumlja.

Mladen

pre 6 godina

Racionalno?
Aj da procitamo bajku, opstepoznato je da je nekada davno postojala princeza koju je neko zacarao i samo poljubac bac princa moze da je probudi/ozivi?
Da je princ bio rodno osjetljiv i osvjescen kako gospodja kaze princeza bi jos bila zacarana i spavala i sanjala bi tisucljetni san.

borivoe

pre 6 godina

E moj Muto! Oces da mi kazes da je zver iz "lepotice i zver", seksualni manijak? A Silja i Miki su kanibali? Dobro, a ti vasi manga jumaci nisu pedofili, ali svaki? Bukvalno svaki manga strip ima elemente incesta ili pedofilije, ali zato su zapadnjacke bajke lose,pogubne...

Sub013

pre 6 godina

Zamišljam scenu: dolazi princ da poljubi Snežanu i u jednom trenutku zastane, razmisli i shvati da bi to možda bilo previše nasilno, okreće se i odlazi. Snežana umire. Kraj priče.

Meroni

pre 6 godina

@Dzoni

Shvatio sam sustinu tvog komemtara i apsolutno se sa njim slazem.Ali kakve veze ima neoliberalizam(ekonomsko pravac) sa ovime?! Kazes levicarski neoliberali,a te dve stvari su dve suprotne krajnosti(neoliberalizam je desna ideologija,koja se protivi bilo kakvom uplitanju drzve u ekonomiju).
Za ovakve stvari ja okrivljujem feministicko-politickokorektni-levicarski lobi koji upravo naginje komunistickim,trockistickim i ostalim idejama.

ivan

pre 6 godina

Što se tiče Japanaca,sigurno najvredniji narod na planeti a sa druge strane sigurno i najizopačeniji narod pogotovo u međuljudskim odnosima.Tako da ova priča kod njih pije vodu,ali pokazuje da baš nije sa njima sve uredu.

dzaba,dzaba

pre 6 godina

ne dirajte mi detinjstvo.
ja ovakvog jednog jos cekam, i ne bih imala nista protiv da me iz snova izvlaci poljupcima.
al opet ima nas raznih.

Kecman

pre 6 godina

"Kada racionalno pogledate"...
Tu sam prestao čitati. Racionalno? To su bajke zaboga, ajde racionalno objasni ogledalo koje govori ko je najlepši na svetu, Ružicu koja spava godinama, duha iz lampe, žabu koja postaje princ, tikvu koja se pretvara u kočiju...

Dag Kristi

pre 6 godina

Vec vidim bajke za 200 godina u kojima princ princa budi poljupcem,gde Motovilku spasava princeza i zive srecno do kraja zivota...

Dobrica

pre 6 godina

A to što su Miki i Mini, odnosno Paja i Pata godinama u vanbračnoj zajednici, a ovi potonji čak imaju i neke sestriće Raju, Gaju i Vlaju?

realno

pre 6 godina

Mogle bi feministkinje da se zaloze za malo duze suknje i bez dekoltea kod svojih koleginica.Napravile su od frizeraja..sminkeraja..mode...spektakl ..Usavrsavaju zafarbavanje svih mana vekovima i onda mi muskarci krivi kada nam se to svidi i bacimo pogled.

Nemanja

pre 6 godina

"profesorka studija roda i sociologije"

Kada si ponosni vlasnik ovakve dve beskorisne titule moras sebi da izmislis fantomske neprijatelje, prodajes maglu, skrnavis kako bi ostao u poslu i pregurao jos jedan dan svoje mizerne egistencije. Ali nije doboljno samo da si samom sebi mizeran i ogorcen! Moras svima da ogadis sve, ne bi li svukao ostatak covecanstva na svoj nivo. Jadno!

rz brzotrz

pre 6 godina

Neka dotična gospođa objasni djeci od 5-6 godina što su to ½kvazi kompulzivne seksualne radnje nad partnerom koji je u nesvesti½. Možda će onda ta djeca na drugačiji način gledati svoje omiljene crtiće. Isto tako mi na jetra iliti džigericu idu one kojekakve teorije o skrivenim porukama u Disneyevim filmovima. Možda ih je netko i stavio, ali kako će djeca u tom uzrastu uopće to primjetiti. Što netko reče, besposleni pop i jariće krsti...

asistent

pre 6 godina

Eh, šta tek reći za delove Snežane i 7 patuljaka gde kraljica naređuje lovcu da ubije Snežanu i kao dokaz donese njeno srce?! Da ne pominjem bajku o Plavobrodom... Možda je svet postao krvoločan jer smo svi to čitali kao mali?

Veger

pre 6 godina

> Vestica komira princezu
> Jedini izlaz je poljubac princa
> Princ ne sme da je poljubi da ne bi bio seksualni predator
> Profesorka navija za vesticu
> Profesorka JESTE vestica!

Dejan

pre 6 godina

Generalno bih rekao da je ovo preterana politička korektnost ali čitam detetu u poslednje vreme bajke uz koje smo mi odrasli. Pa to je užas. Smart krv odrubljivanje glava, zli kraljevi i kraljice i uvek na kraju srce prelepe princeze odnosi princ i dok oni žive srećno do kraja života obična raja okolo kliče i gleda ih kao Bogove. Shvatio sam da u tim bajkama nema mnogo poruka koje su dostojne toga da ih prenosim svom detetu. verovatno niste odavno čitali, ne bi bilo loše da se podsetite o čemu se tu u stvari radi. malo je tu altruizma jednakosti ljubavi prema bližnjem svom izlaska van svoje klase i staleža, teškog rada, zarađenog statusa, marljivoh učenja i ostalih stvari o kojima želim da moje dete uči. uspeh uglavnom dolazi kroz nasilje, društveni status koji nije bio očigledan na početku bajke, magični pasulj i na slične načine. sve u svemu poprilično bezveze.

razmislite i ovome što piše ova žena. Naravno princ može slobodno da je poljubi dok spava jer je u pitanju princ koji ima prava da ljubi a ona će se sigurno rado udati za njega. sigurno je neće poljubiti siromašni seljak, a i da je poljubi verovatno bi dobio šamarčinu čak i u bajci. mislite o tome

Џони

pre 6 godina

Родне студије су иначе лепа и интересантна област, на чију тему је, бар из мог искуства, релативно лако писати научне радове, али су их либерали 100% унаказили и изманипулисали у њихове вулгарне сврхе. Наука генерално не треба да робује политици, а када робује неолибералним левичарима, тада је треснула о дно.

princ iz bajke

pre 6 godina

E sad stvarno pretjera. Poljubac u bajkama govori o moci ljubavi i cudima koja se desavaju zbog ljubavi a u ovom poremecenom svijetu danas je sve seksualni cin. Ostavite bajke da budu bajke, a svoje teze o seksualnim cinovima i nasilju vadite iz drugih mnogo ocitijih primjera.

Adresa poznata redakciji

pre 6 godina

Kad moja žena zaspi na kauču, ja je pokrijem ćebetom i poljubim. Prema ovoj profesorki, izvršio sam silovanje u braku?

Možda bi bilo bolje da profesorka obrati pažnju na crtane serije koje dolaze iz njene zemlje i količinu gaćica tinejdžerki koje se prikazuju u istim.

Jarić T Živadin@Broj 1

pre 6 godina

Nije joj problem što se u svakom USA filmu, prvo pobije nekih 200 ljudi ,da bi se njih dvoje na kraju filma zagrlilo i poljubilo.

стварно свашта

pre 6 godina

Оде све у к....! Срећа па су писци бајки одавно преминули, иначе би завршили на суду! А и Дизни са њима.
Мислим и да треба добро испитати да ли је зека толико интелигентна животиња, с обзиром да у свим вицевима испадне најпаметнији. То је, морате признати, ипак дискриминација осталих животиња.

Zoran

pre 6 godina

Veoma sam glasan po pitanju prava zena I smatram da nasilje nad zenama mora da se sankcionise mnogo stroze, ali vi ga gospođo preteraste, ajde da I disanje u blizini zenske osobe bude smrtni greh, alo bre u pitanju su nevine bajke, a to dvoje bi trebali da budu ludo zaljubljeni jedno u drugo I puni postovanja. Ljudi koji svuda vide samo nesto lose I negativno su bolesne osobe koje treba leciti.

ikol

pre 6 godina

Pa realno ove nase bajke su zastarele. Mnogo toga se promenilo u 50, 100 ili 200 godina godina i one ne odgovaraju vise civilizacijskim normama naseg vremena. Zamislite neku bajku iz 1201. godine gde otac i majka odredjuju cerci starijeg mladozenju i gde ona to prihvata bez ikakvog bunta. Pa to stvarno ne bi moglo da se daje deci da citaju i gledaju jer su norme zastarele i te norme ne bi trebalo da deci budu "sugerisane".

boro

pre 6 godina

A princeza koja poljubi zabu da bi je pretvorila u princa u stvari seksualno zlostavlja zivotinju bez njenog pristanka.Ajme majko dokonih ljudi,sta je ovo sa ljudima?

zoran

pre 6 godina

Bolesno, mislim, crtani filmovi, predatorsko ponašanje prinčeva, da nije japanska godpođa ili gospođica malo ili malooooo više preterala. To može sa se odnosi na ovo doba. Ja shvatam žene i njigova prava i to podržava iz srca, ali kad vidim u kom se pravcu svet kreće to me malo plaši, uskoro nećete smeti da devojci kažete dobar dan, kako lepe oči imaš ili nemoj da skidaš osmeh dobro ti stoj ili divno izledaš oduzimaš dah , bićete optuženi za seksualno zlostavljanje. To su sve po meni kulturni komplimenti, ako tako bude niko neće ni prići devojci, a kamoli joj se i obratiti. Devojke , nemojte odbijati ili optuživati muškarce, ako vam upute kzlturan kompliment, ali i takođe nemojte imati milosti prema barabama, pozdrav svim ženama , vi upotpunjujete ovaj svet, bez vaš ništa . P.S. Pozdrav.

boro

pre 6 godina

A princeza koja poljubi zabu da bi je pretvorila u princa u stvari seksualno zlostavlja zivotinju bez njenog pristanka.Ajme majko dokonih ljudi,sta je ovo sa ljudima?

Jarić T Živadin@Broj 1

pre 6 godina

Nije joj problem što se u svakom USA filmu, prvo pobije nekih 200 ljudi ,da bi se njih dvoje na kraju filma zagrlilo i poljubilo.

princ iz bajke

pre 6 godina

E sad stvarno pretjera. Poljubac u bajkama govori o moci ljubavi i cudima koja se desavaju zbog ljubavi a u ovom poremecenom svijetu danas je sve seksualni cin. Ostavite bajke da budu bajke, a svoje teze o seksualnim cinovima i nasilju vadite iz drugih mnogo ocitijih primjera.

стварно свашта

pre 6 godina

Оде све у к....! Срећа па су писци бајки одавно преминули, иначе би завршили на суду! А и Дизни са њима.
Мислим и да треба добро испитати да ли је зека толико интелигентна животиња, с обзиром да у свим вицевима испадне најпаметнији. То је, морате признати, ипак дискриминација осталих животиња.

Zoran

pre 6 godina

Veoma sam glasan po pitanju prava zena I smatram da nasilje nad zenama mora da se sankcionise mnogo stroze, ali vi ga gospođo preteraste, ajde da I disanje u blizini zenske osobe bude smrtni greh, alo bre u pitanju su nevine bajke, a to dvoje bi trebali da budu ludo zaljubljeni jedno u drugo I puni postovanja. Ljudi koji svuda vide samo nesto lose I negativno su bolesne osobe koje treba leciti.

Sub013

pre 6 godina

Zamišljam scenu: dolazi princ da poljubi Snežanu i u jednom trenutku zastane, razmisli i shvati da bi to možda bilo previše nasilno, okreće se i odlazi. Snežana umire. Kraj priče.

Kecman

pre 6 godina

"Kada racionalno pogledate"...
Tu sam prestao čitati. Racionalno? To su bajke zaboga, ajde racionalno objasni ogledalo koje govori ko je najlepši na svetu, Ružicu koja spava godinama, duha iz lampe, žabu koja postaje princ, tikvu koja se pretvara u kočiju...

Veger

pre 6 godina

> Vestica komira princezu
> Jedini izlaz je poljubac princa
> Princ ne sme da je poljubi da ne bi bio seksualni predator
> Profesorka navija za vesticu
> Profesorka JESTE vestica!

Џони

pre 6 godina

Родне студије су иначе лепа и интересантна област, на чију тему је, бар из мог искуства, релативно лако писати научне радове, али су их либерали 100% унаказили и изманипулисали у њихове вулгарне сврхе. Наука генерално не треба да робује политици, а када робује неолибералним левичарима, тада је треснула о дно.

borivoe

pre 6 godina

E moj Muto! Oces da mi kazes da je zver iz "lepotice i zver", seksualni manijak? A Silja i Miki su kanibali? Dobro, a ti vasi manga jumaci nisu pedofili, ali svaki? Bukvalno svaki manga strip ima elemente incesta ili pedofilije, ali zato su zapadnjacke bajke lose,pogubne...

Adresa poznata redakciji

pre 6 godina

Kad moja žena zaspi na kauču, ja je pokrijem ćebetom i poljubim. Prema ovoj profesorki, izvršio sam silovanje u braku?

Možda bi bilo bolje da profesorka obrati pažnju na crtane serije koje dolaze iz njene zemlje i količinu gaćica tinejdžerki koje se prikazuju u istim.

ivan

pre 6 godina

Što se tiče Japanaca,sigurno najvredniji narod na planeti a sa druge strane sigurno i najizopačeniji narod pogotovo u međuljudskim odnosima.Tako da ova priča kod njih pije vodu,ali pokazuje da baš nije sa njima sve uredu.

zoran

pre 6 godina

Bolesno, mislim, crtani filmovi, predatorsko ponašanje prinčeva, da nije japanska godpođa ili gospođica malo ili malooooo više preterala. To može sa se odnosi na ovo doba. Ja shvatam žene i njigova prava i to podržava iz srca, ali kad vidim u kom se pravcu svet kreće to me malo plaši, uskoro nećete smeti da devojci kažete dobar dan, kako lepe oči imaš ili nemoj da skidaš osmeh dobro ti stoj ili divno izledaš oduzimaš dah , bićete optuženi za seksualno zlostavljanje. To su sve po meni kulturni komplimenti, ako tako bude niko neće ni prići devojci, a kamoli joj se i obratiti. Devojke , nemojte odbijati ili optuživati muškarce, ako vam upute kzlturan kompliment, ali i takođe nemojte imati milosti prema barabama, pozdrav svim ženama , vi upotpunjujete ovaj svet, bez vaš ništa . P.S. Pozdrav.

dzaba,dzaba

pre 6 godina

ne dirajte mi detinjstvo.
ja ovakvog jednog jos cekam, i ne bih imala nista protiv da me iz snova izvlaci poljupcima.
al opet ima nas raznih.

Dobrica

pre 6 godina

A to što su Miki i Mini, odnosno Paja i Pata godinama u vanbračnoj zajednici, a ovi potonji čak imaju i neke sestriće Raju, Gaju i Vlaju?

Nemanja

pre 6 godina

"profesorka studija roda i sociologije"

Kada si ponosni vlasnik ovakve dve beskorisne titule moras sebi da izmislis fantomske neprijatelje, prodajes maglu, skrnavis kako bi ostao u poslu i pregurao jos jedan dan svoje mizerne egistencije. Ali nije doboljno samo da si samom sebi mizeran i ogorcen! Moras svima da ogadis sve, ne bi li svukao ostatak covecanstva na svoj nivo. Jadno!

rz brzotrz

pre 6 godina

Neka dotična gospođa objasni djeci od 5-6 godina što su to ½kvazi kompulzivne seksualne radnje nad partnerom koji je u nesvesti½. Možda će onda ta djeca na drugačiji način gledati svoje omiljene crtiće. Isto tako mi na jetra iliti džigericu idu one kojekakve teorije o skrivenim porukama u Disneyevim filmovima. Možda ih je netko i stavio, ali kako će djeca u tom uzrastu uopće to primjetiti. Što netko reče, besposleni pop i jariće krsti...

asistent

pre 6 godina

Eh, šta tek reći za delove Snežane i 7 patuljaka gde kraljica naređuje lovcu da ubije Snežanu i kao dokaz donese njeno srce?! Da ne pominjem bajku o Plavobrodom... Možda je svet postao krvoločan jer smo svi to čitali kao mali?

realno

pre 6 godina

Mogle bi feministkinje da se zaloze za malo duze suknje i bez dekoltea kod svojih koleginica.Napravile su od frizeraja..sminkeraja..mode...spektakl ..Usavrsavaju zafarbavanje svih mana vekovima i onda mi muskarci krivi kada nam se to svidi i bacimo pogled.

Meroni

pre 6 godina

@Dzoni

Shvatio sam sustinu tvog komemtara i apsolutno se sa njim slazem.Ali kakve veze ima neoliberalizam(ekonomsko pravac) sa ovime?! Kazes levicarski neoliberali,a te dve stvari su dve suprotne krajnosti(neoliberalizam je desna ideologija,koja se protivi bilo kakvom uplitanju drzve u ekonomiju).
Za ovakve stvari ja okrivljujem feministicko-politickokorektni-levicarski lobi koji upravo naginje komunistickim,trockistickim i ostalim idejama.

Dejan

pre 6 godina

Generalno bih rekao da je ovo preterana politička korektnost ali čitam detetu u poslednje vreme bajke uz koje smo mi odrasli. Pa to je užas. Smart krv odrubljivanje glava, zli kraljevi i kraljice i uvek na kraju srce prelepe princeze odnosi princ i dok oni žive srećno do kraja života obična raja okolo kliče i gleda ih kao Bogove. Shvatio sam da u tim bajkama nema mnogo poruka koje su dostojne toga da ih prenosim svom detetu. verovatno niste odavno čitali, ne bi bilo loše da se podsetite o čemu se tu u stvari radi. malo je tu altruizma jednakosti ljubavi prema bližnjem svom izlaska van svoje klase i staleža, teškog rada, zarađenog statusa, marljivoh učenja i ostalih stvari o kojima želim da moje dete uči. uspeh uglavnom dolazi kroz nasilje, društveni status koji nije bio očigledan na početku bajke, magični pasulj i na slične načine. sve u svemu poprilično bezveze.

razmislite i ovome što piše ova žena. Naravno princ može slobodno da je poljubi dok spava jer je u pitanju princ koji ima prava da ljubi a ona će se sigurno rado udati za njega. sigurno je neće poljubiti siromašni seljak, a i da je poljubi verovatno bi dobio šamarčinu čak i u bajci. mislite o tome

ikol

pre 6 godina

Pa realno ove nase bajke su zastarele. Mnogo toga se promenilo u 50, 100 ili 200 godina godina i one ne odgovaraju vise civilizacijskim normama naseg vremena. Zamislite neku bajku iz 1201. godine gde otac i majka odredjuju cerci starijeg mladozenju i gde ona to prihvata bez ikakvog bunta. Pa to stvarno ne bi moglo da se daje deci da citaju i gledaju jer su norme zastarele i te norme ne bi trebalo da deci budu "sugerisane".

Mladen

pre 6 godina

Racionalno?
Aj da procitamo bajku, opstepoznato je da je nekada davno postojala princeza koju je neko zacarao i samo poljubac bac princa moze da je probudi/ozivi?
Da je princ bio rodno osjetljiv i osvjescen kako gospodja kaze princeza bi jos bila zacarana i spavala i sanjala bi tisucljetni san.

Aleksa

pre 6 godina

U pravu je žena. Šta ste je napali?
(upravuje, 4. januar 2018 19:01) # Link komentara

Није у праву. Основна грешка јој је у реченици "рационално гледано". У питању су бајке, не приче из живота.
Ивица и Марица су крали слаткише од старице а затим је и спалили иако их је упркос крађи, примила у своју кућу, хранила и пазила. Њихови родитељи су их истерали да умру у шуми, али упркос томе, након што су брутално убили старицу и опљачкали је, деца су опростила родитељима (поновљени покушај децеубиства) и наставила да са њима живе.

Да, принчеви су "сексуални предатори", а Ивица и Марица су убице и разбојници, док су њихови родитељи чедоморци у покушају, повратници. Марко Краљевић? Ма, извршилац геноцида. Бановић Страхиња? Љубоморни муж, убица љубавника своје жене. Горски Вијенац? Мајн Кампф! Милош Обилић - терориста и убица. Девојка са шибицама умире од глади на улицама Стокхолма, док поред ње пролазе бездушне убице деце - пустили су је да умре.

А да не говорим о томе да девојчице желе да их њихов принц тајно пољуби, како би осетиле пољубац, а имале могућност да се претварају да до њега није дошло....тајни пољубац одржава илузију чедности, наравно ако га даје принц, а не сексуални предатор.Разлика између пољупца принца и пољупца сексуалног предатора је у ставу учесника, не у томе да ли је пољубац потајан или не. Кад љуби сексуални предатор и уз пристанак, тај пољубац је недозвољен. Принц не значи само краљев син, "принц"/"јунак" је неко чији је пољубац жељен.

nisam

pre 6 godina

uskoro ce analizom doci do zakljucka da su : bodler, rembo, cehov, gogolj....
politicki nekorektni I take ce nas liberalizam dovesti do jednoumlja.

EU Citizen

pre 6 godina

Znacči, profesorka ničega, jer upravo to su "studije roda i sociologije", besmisleno ideološko pseudoznanje bez ikakve stvarne saznajne ili prediktivne vrednosti, dakle ništa na koje se troši tuđi na haračima oteti novac, tvrdi da su prinčevi ništa, jer je "seksualni predator" besmislena fraza koja označava najnormalnije i najlegitimnije moguće ponašanje zdravog heteroseksualnog muškarca, a to su prinčevi, makar u bajkama po definiciji :)) Jedina šteta je što ova spodoba sedi na ubiverzitetu i troši gomilu tuđih pokradenih para na ovakve preispoljne budalaštine, ali i to već lagano počinje da se ispravlja, pa nju i sve slične ideološke štetočine uskoro čekaju poslovi po fast foodovima i sličnim mestima primerenijim njihovoj stvarnoj vrednosti na slobodnom tržištu radne snage kad se ukinu sve toksične dotacije i visoko obrazovanje konačno potpuno privatizuje.

scepanmali

pre 6 godina

ne dirajte mi detinjstvo. 
ja ovakvog jednog jos cekam, i ne bih imala nista protiv da me iz snova izvlaci poljupcima. 
al opet ima nas raznih.
(dzaba,dzaba, 04. januar 2018 18:09)

Bas iz tog razloga ga i cekas. Jer ne postoji.

dosta licemerja

pre 6 godina

Vi zene koje ne biste imali nista protiv da vas bez odobrenja poljubi princ iz bajke dok spavate, kako biste se osecale da vam pridje neki ofucani siromah i poljubi vas? Da li biste se osecali prijatno/odvratno ili je u stvari bitan drustveni polozaj i kolicina novca da bi nesto bilo prihvatljivo ili ne?

Dag Kristi

pre 6 godina

Vec vidim bajke za 200 godina u kojima princ princa budi poljupcem,gde Motovilku spasava princeza i zive srecno do kraja zivota...

ikol

pre 6 godina

Pa realno ove nase bajke su zastarele. Mnogo toga se promenilo u 50, 100 ili 200 godina godina i one ne odgovaraju vise civilizacijskim normama naseg vremena. Zamislite neku bajku iz 1201. godine gde otac i majka odredjuju cerci starijeg mladozenju i gde ona to prihvata bez ikakvog bunta. Pa to stvarno ne bi moglo da se daje deci da citaju i gledaju jer su norme zastarele i te norme ne bi trebalo da deci budu "sugerisane".

Dejan

pre 6 godina

Generalno bih rekao da je ovo preterana politička korektnost ali čitam detetu u poslednje vreme bajke uz koje smo mi odrasli. Pa to je užas. Smart krv odrubljivanje glava, zli kraljevi i kraljice i uvek na kraju srce prelepe princeze odnosi princ i dok oni žive srećno do kraja života obična raja okolo kliče i gleda ih kao Bogove. Shvatio sam da u tim bajkama nema mnogo poruka koje su dostojne toga da ih prenosim svom detetu. verovatno niste odavno čitali, ne bi bilo loše da se podsetite o čemu se tu u stvari radi. malo je tu altruizma jednakosti ljubavi prema bližnjem svom izlaska van svoje klase i staleža, teškog rada, zarađenog statusa, marljivoh učenja i ostalih stvari o kojima želim da moje dete uči. uspeh uglavnom dolazi kroz nasilje, društveni status koji nije bio očigledan na početku bajke, magični pasulj i na slične načine. sve u svemu poprilično bezveze.

razmislite i ovome što piše ova žena. Naravno princ može slobodno da je poljubi dok spava jer je u pitanju princ koji ima prava da ljubi a ona će se sigurno rado udati za njega. sigurno je neće poljubiti siromašni seljak, a i da je poljubi verovatno bi dobio šamarčinu čak i u bajci. mislite o tome

Meroni

pre 6 godina

@Dzoni

Shvatio sam sustinu tvog komemtara i apsolutno se sa njim slazem.Ali kakve veze ima neoliberalizam(ekonomsko pravac) sa ovime?! Kazes levicarski neoliberali,a te dve stvari su dve suprotne krajnosti(neoliberalizam je desna ideologija,koja se protivi bilo kakvom uplitanju drzve u ekonomiju).
Za ovakve stvari ja okrivljujem feministicko-politickokorektni-levicarski lobi koji upravo naginje komunistickim,trockistickim i ostalim idejama.

Nemanja

pre 6 godina

"profesorka studija roda i sociologije"

Kada si ponosni vlasnik ovakve dve beskorisne titule moras sebi da izmislis fantomske neprijatelje, prodajes maglu, skrnavis kako bi ostao u poslu i pregurao jos jedan dan svoje mizerne egistencije. Ali nije doboljno samo da si samom sebi mizeran i ogorcen! Moras svima da ogadis sve, ne bi li svukao ostatak covecanstva na svoj nivo. Jadno!

realno

pre 6 godina

Mogle bi feministkinje da se zaloze za malo duze suknje i bez dekoltea kod svojih koleginica.Napravile su od frizeraja..sminkeraja..mode...spektakl ..Usavrsavaju zafarbavanje svih mana vekovima i onda mi muskarci krivi kada nam se to svidi i bacimo pogled.

Jarić T Živadin@Broj 1

pre 6 godina

Nije joj problem što se u svakom USA filmu, prvo pobije nekih 200 ljudi ,da bi se njih dvoje na kraju filma zagrlilo i poljubilo.

zoran

pre 6 godina

Bolesno, mislim, crtani filmovi, predatorsko ponašanje prinčeva, da nije japanska godpođa ili gospođica malo ili malooooo više preterala. To može sa se odnosi na ovo doba. Ja shvatam žene i njigova prava i to podržava iz srca, ali kad vidim u kom se pravcu svet kreće to me malo plaši, uskoro nećete smeti da devojci kažete dobar dan, kako lepe oči imaš ili nemoj da skidaš osmeh dobro ti stoj ili divno izledaš oduzimaš dah , bićete optuženi za seksualno zlostavljanje. To su sve po meni kulturni komplimenti, ako tako bude niko neće ni prići devojci, a kamoli joj se i obratiti. Devojke , nemojte odbijati ili optuživati muškarce, ako vam upute kzlturan kompliment, ali i takođe nemojte imati milosti prema barabama, pozdrav svim ženama , vi upotpunjujete ovaj svet, bez vaš ništa . P.S. Pozdrav.

Zoran

pre 6 godina

Veoma sam glasan po pitanju prava zena I smatram da nasilje nad zenama mora da se sankcionise mnogo stroze, ali vi ga gospođo preteraste, ajde da I disanje u blizini zenske osobe bude smrtni greh, alo bre u pitanju su nevine bajke, a to dvoje bi trebali da budu ludo zaljubljeni jedno u drugo I puni postovanja. Ljudi koji svuda vide samo nesto lose I negativno su bolesne osobe koje treba leciti.

Џони

pre 6 godina

Родне студије су иначе лепа и интересантна област, на чију тему је, бар из мог искуства, релативно лако писати научне радове, али су их либерали 100% унаказили и изманипулисали у њихове вулгарне сврхе. Наука генерално не треба да робује политици, а када робује неолибералним левичарима, тада је треснула о дно.

dosta licemerja

pre 6 godina

Vi zene koje ne biste imali nista protiv da vas bez odobrenja poljubi princ iz bajke dok spavate, kako biste se osecale da vam pridje neki ofucani siromah i poljubi vas? Da li biste se osecali prijatno/odvratno ili je u stvari bitan drustveni polozaj i kolicina novca da bi nesto bilo prihvatljivo ili ne?

стварно свашта

pre 6 godina

Оде све у к....! Срећа па су писци бајки одавно преминули, иначе би завршили на суду! А и Дизни са њима.
Мислим и да треба добро испитати да ли је зека толико интелигентна животиња, с обзиром да у свим вицевима испадне најпаметнији. То је, морате признати, ипак дискриминација осталих животиња.

dzaba,dzaba

pre 6 godina

ne dirajte mi detinjstvo.
ja ovakvog jednog jos cekam, i ne bih imala nista protiv da me iz snova izvlaci poljupcima.
al opet ima nas raznih.

borivoe

pre 6 godina

E moj Muto! Oces da mi kazes da je zver iz "lepotice i zver", seksualni manijak? A Silja i Miki su kanibali? Dobro, a ti vasi manga jumaci nisu pedofili, ali svaki? Bukvalno svaki manga strip ima elemente incesta ili pedofilije, ali zato su zapadnjacke bajke lose,pogubne...

boro

pre 6 godina

A princeza koja poljubi zabu da bi je pretvorila u princa u stvari seksualno zlostavlja zivotinju bez njenog pristanka.Ajme majko dokonih ljudi,sta je ovo sa ljudima?

Veger

pre 6 godina

> Vestica komira princezu
> Jedini izlaz je poljubac princa
> Princ ne sme da je poljubi da ne bi bio seksualni predator
> Profesorka navija za vesticu
> Profesorka JESTE vestica!

ivan

pre 6 godina

Što se tiče Japanaca,sigurno najvredniji narod na planeti a sa druge strane sigurno i najizopačeniji narod pogotovo u međuljudskim odnosima.Tako da ova priča kod njih pije vodu,ali pokazuje da baš nije sa njima sve uredu.

Kecman

pre 6 godina

"Kada racionalno pogledate"...
Tu sam prestao čitati. Racionalno? To su bajke zaboga, ajde racionalno objasni ogledalo koje govori ko je najlepši na svetu, Ružicu koja spava godinama, duha iz lampe, žabu koja postaje princ, tikvu koja se pretvara u kočiju...

princ iz bajke

pre 6 godina

E sad stvarno pretjera. Poljubac u bajkama govori o moci ljubavi i cudima koja se desavaju zbog ljubavi a u ovom poremecenom svijetu danas je sve seksualni cin. Ostavite bajke da budu bajke, a svoje teze o seksualnim cinovima i nasilju vadite iz drugih mnogo ocitijih primjera.

Adresa poznata redakciji

pre 6 godina

Kad moja žena zaspi na kauču, ja je pokrijem ćebetom i poljubim. Prema ovoj profesorki, izvršio sam silovanje u braku?

Možda bi bilo bolje da profesorka obrati pažnju na crtane serije koje dolaze iz njene zemlje i količinu gaćica tinejdžerki koje se prikazuju u istim.

Aleksa

pre 6 godina

U pravu je žena. Šta ste je napali?
(upravuje, 4. januar 2018 19:01) # Link komentara

Није у праву. Основна грешка јој је у реченици "рационално гледано". У питању су бајке, не приче из живота.
Ивица и Марица су крали слаткише од старице а затим је и спалили иако их је упркос крађи, примила у своју кућу, хранила и пазила. Њихови родитељи су их истерали да умру у шуми, али упркос томе, након што су брутално убили старицу и опљачкали је, деца су опростила родитељима (поновљени покушај децеубиства) и наставила да са њима живе.

Да, принчеви су "сексуални предатори", а Ивица и Марица су убице и разбојници, док су њихови родитељи чедоморци у покушају, повратници. Марко Краљевић? Ма, извршилац геноцида. Бановић Страхиња? Љубоморни муж, убица љубавника своје жене. Горски Вијенац? Мајн Кампф! Милош Обилић - терориста и убица. Девојка са шибицама умире од глади на улицама Стокхолма, док поред ње пролазе бездушне убице деце - пустили су је да умре.

А да не говорим о томе да девојчице желе да их њихов принц тајно пољуби, како би осетиле пољубац, а имале могућност да се претварају да до њега није дошло....тајни пољубац одржава илузију чедности, наравно ако га даје принц, а не сексуални предатор.Разлика између пољупца принца и пољупца сексуалног предатора је у ставу учесника, не у томе да ли је пољубац потајан или не. Кад љуби сексуални предатор и уз пристанак, тај пољубац је недозвољен. Принц не значи само краљев син, "принц"/"јунак" је неко чији је пољубац жељен.

Sub013

pre 6 godina

Zamišljam scenu: dolazi princ da poljubi Snežanu i u jednom trenutku zastane, razmisli i shvati da bi to možda bilo previše nasilno, okreće se i odlazi. Snežana umire. Kraj priče.

EU Citizen

pre 6 godina

Znacči, profesorka ničega, jer upravo to su "studije roda i sociologije", besmisleno ideološko pseudoznanje bez ikakve stvarne saznajne ili prediktivne vrednosti, dakle ništa na koje se troši tuđi na haračima oteti novac, tvrdi da su prinčevi ništa, jer je "seksualni predator" besmislena fraza koja označava najnormalnije i najlegitimnije moguće ponašanje zdravog heteroseksualnog muškarca, a to su prinčevi, makar u bajkama po definiciji :)) Jedina šteta je što ova spodoba sedi na ubiverzitetu i troši gomilu tuđih pokradenih para na ovakve preispoljne budalaštine, ali i to već lagano počinje da se ispravlja, pa nju i sve slične ideološke štetočine uskoro čekaju poslovi po fast foodovima i sličnim mestima primerenijim njihovoj stvarnoj vrednosti na slobodnom tržištu radne snage kad se ukinu sve toksične dotacije i visoko obrazovanje konačno potpuno privatizuje.

scepanmali

pre 6 godina

ne dirajte mi detinjstvo. 
ja ovakvog jednog jos cekam, i ne bih imala nista protiv da me iz snova izvlaci poljupcima. 
al opet ima nas raznih.
(dzaba,dzaba, 04. januar 2018 18:09)

Bas iz tog razloga ga i cekas. Jer ne postoji.

rz brzotrz

pre 6 godina

Neka dotična gospođa objasni djeci od 5-6 godina što su to ½kvazi kompulzivne seksualne radnje nad partnerom koji je u nesvesti½. Možda će onda ta djeca na drugačiji način gledati svoje omiljene crtiće. Isto tako mi na jetra iliti džigericu idu one kojekakve teorije o skrivenim porukama u Disneyevim filmovima. Možda ih je netko i stavio, ali kako će djeca u tom uzrastu uopće to primjetiti. Što netko reče, besposleni pop i jariće krsti...

asistent

pre 6 godina

Eh, šta tek reći za delove Snežane i 7 patuljaka gde kraljica naređuje lovcu da ubije Snežanu i kao dokaz donese njeno srce?! Da ne pominjem bajku o Plavobrodom... Možda je svet postao krvoločan jer smo svi to čitali kao mali?

Mladen

pre 6 godina

Racionalno?
Aj da procitamo bajku, opstepoznato je da je nekada davno postojala princeza koju je neko zacarao i samo poljubac bac princa moze da je probudi/ozivi?
Da je princ bio rodno osjetljiv i osvjescen kako gospodja kaze princeza bi jos bila zacarana i spavala i sanjala bi tisucljetni san.

Dobrica

pre 6 godina

A to što su Miki i Mini, odnosno Paja i Pata godinama u vanbračnoj zajednici, a ovi potonji čak imaju i neke sestriće Raju, Gaju i Vlaju?

nisam

pre 6 godina

uskoro ce analizom doci do zakljucka da su : bodler, rembo, cehov, gogolj....
politicki nekorektni I take ce nas liberalizam dovesti do jednoumlja.

Dag Kristi

pre 6 godina

Vec vidim bajke za 200 godina u kojima princ princa budi poljupcem,gde Motovilku spasava princeza i zive srecno do kraja zivota...