Monteverdijev "Orfej" stigao u Beograd

Opera "Orfej", remek-delo Klaudija Monteverdija u režiji Danijela Flugera, izvedena je na sceni pozorišta Madlenijanum u Zemunu.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Svaka čast na entuzijazmu i upornosti Predragu Gosti i ekipi da izgura ovakve značajne projekte, od kojih se neki po prvi put izvode kod nas!
   (uros mclaren, 19. novembar 2017 12:05)

  # Link komentara

 2. Da i dramaturgom Marijanom Mijanović!
  Prava je šteta što publika neće u Orfeju slušati neponovljiv kontra-alt Marijane. Mijanovićkina karjera započinje baš s Monteverdijem. 2000. g. - Penelopa u Monteverdijevom "Il Ritorno d'Ulisse" s Villiamom Christiejem i njegovim ansamblom Les Arts Florissants. Pored Kristija i ostali vrhunski dirigenti baroka kao što su: Nikolaus Harnoncourt, Alan Curtis, Paul McCreesh i Marc Minkovski uzimali su je za naslovne uloge u operama Hendla, Vivaldija....u Juliju Cezaru, Agripini, Orlandu....Bajazitu. Već i činjenica da je Mijanovićka ( i slični) potpuno nepoznata u Srbiji može da posluži kao paradigma antikulturne matrice koja vlada decenijama, jer kao što reče Aristotel: kakva u državi muzika, takva je i njena srednja klasa a to znači takva je i država. Primarni elemnti kulture gde spadaju i kriterijumi "vrednosti" kod nas su decenijama potpuno nestali. Umesto vrednosti i struka vlada politikanstvo i laicizam.
  (zoran stokic, 19. novembar 2017 11:12)

  # Link komentara

 3. Bravo Sale!
  (Dimirvla, 19. novembar 2017 10:55)

  # Link komentara