Otkriven najvažniji "sastojak" uspešnog filma

Za proizvodnju studijskog blokbastera izdvaja se 65 miliona dolara, plus dodatnih 35 miliona za marketing i distribuciju, pa ni ne čudi što je filmadžijama prilično važno da vam se svidi njihov film.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. A-k-i-r-a K-u-r-o-s-a-v-a
  (odlicno, 9. novembar 2017 16:45)

  # Link komentara

 2. Notorno, presudno za dobar film je dobar scenario. No, to se odnosi na ono što smo gledali, a ne na ono što tek treba da gledamo. Zvezde jesu ono što nas opredeljuje, ali ne samo glumci nego i režiseri. Po meni, bar u istoj meri.
  Čak, pojedinim režiserima prepuštam izbor scenarija, pa čak i žanra, očekujući da je njihov izbor dobar. Na kraju krajeva, ako je neko uložio toliko vremena, truda i renomea da stvori neki film, pretpostavljam da neće to baciti na glupost. Onda je pošteno da i ja kao gledalac njegovom trudu poklonim sat i po ili dva.

  Zato je za režisere kritičan treći film. Puno ih je napravilo dobrih dva, pa posrnulo na trećem. Ko pregura treći, postaje zvezda. My 2¢.
  (CATAPA, 8. novembar 2017 00:21)

  # Link komentara

 3. Потребна су три ш - шева, шега и шорка.
  (Lazni Brkajlo, 7. novembar 2017 22:34)

  # Link komentara

 4. Kako za koga... za kriticare su najbitniji producent i ekipa kao i politička korektnost, za oskara isti kriterijum..
  Srećom publika sve češće proveri i komentare drugih "običnih ljudi" i ignoriše šta im servira uhodana mašinerija tako da sve češće djubre završi na djubretu
   (Kaboom, 7. novembar 2017 22:33)

  # Link komentara

 5. Uspesan i dobar film nikako nisu isto. Recimo uspesni su novi Star Wars ili raznorazni Marvelovi superheroji, a da li su dobri...
  (Stojko, 7. novembar 2017 15:54)

  # Link komentara

 6. A ja sam danas okrenuo rucicu na lavabou u levu stranu kad ono - topla voda! Ljudi probajte, stvarno vam kazem.
  (toplooo, 7. novembar 2017 15:22)

  # Link komentara

 7. Najvazniji sastojak - Harison Ford.
  (Mrtvac, 7. novembar 2017 15:18)

  # Link komentara

 8. Pa ne pomazu ni poznati glumci a ni ocene kriticara ponekad. Najbolji primer je film sa slike koje ste postavili. Novi blejd raner je prilicno slabo prosao u bioskopima iako ima glumcinu koji pamte i stari i mladi kao i nove popularne face (npr. Gosling). Pritom ne treba trositi reci o prvom filmu! Ocene kriticara sasvim dobre. Ali ipak ljudima je zanimljivije da idu da gledaju treci nastavak nekog retardiranog marvel filma nego bilo sta sto zahtveva neko razmisljanje. I zato ce i deseti nastavak transformersa biti uspesniji nego bilo koji film koji ce te godine biti nominovan za oskara!
  (ghor, 7. novembar 2017 15:06)

  # Link komentara

 9. Hičkok je fino rekao da za dobar film trebaju tri stvari: 1. dobar scenario 2. dobar scenario 3. dobar scenario
  (lorenzo, 7. novembar 2017 14:48)

  # Link komentara

 10. Ja mislim da je pored glumaca najbitniji zanr filma sa stanovista gledaoca.I takodje mislim da su drame najpopularnije,istorijski spektakli kao i filmovi po istinitim dogadjajima.,trileri,komedije ,fantasika ,horor.Eroiku kao deo mnogih zanrova nisam rangirala kao posebni zanr.
  (esma, 7. novembar 2017 14:46)

  # Link komentara