Film/TV 2

31.03.2024.

8:00

Novi film rasplakao gledaoce: "Ovo je važna tema" VIDEO

Juče je na Netfliks platformu stigao film "The Beautiful Game", a sudeći po prvim reakcijama, gledaoci su oduševljeni.

Izvor: b92.net/24sata.hr

Novi film rasplakao gledaoce: "Ovo je važna tema" VIDEO
Shutterstock/MAXSHOT.PL

Podeli:

Bil Naji i Kolin Farel donose na Netfliks dirljivu sportsku priču zasnovanu na stvarnom fudbalskom turniru koji prati tim beskućnika fudbalera tokom Svetskog prvenstva za beskućnike u Rimu.

Naji je u filmu igrao britanskog fudbalskog trenera po imenu Mal. On angažuje talentovanog i problematičnog napadača Vinija, koga igra Majkl Vord, koji se bori da sastavi kraj s krajem za sebe i svoju mladu ćerku.

Film je režirala Tea Šerok, a scenario je napisao Frenk Kotrel-Bojs. Ideja je potekla iz fudbalskog prvenstva za beskućnike, ali događaji prikazani u filmu nisu stvarni. Producentski tim je blisko sarađivao sa Fondacijom Svetskog kupa za beskućnike na filmu.

"Svetsko prvenstvo za beskućnike je naš doprinos rešavanju problema beskućnika širom sveta, ali ima još mnogo toga da se uradi. Dokazali smo koliko fudbal može biti moćan kada se primeni na društveni problem i nastavićemo da se trudimo da uradimo više", rekao je predsednik i osnivač Svetskog prvenstva u fudbalu za beskućnike Mel Jang koji se nada da će ovaj film podstaći publiku da podrži budućnost prvenstva beskućnika.

Farel, jedan od producenata filma, rekao je da se prvi put upoznao sa Svetskim prvenstvom za beskućnike još 2008. godine.

"Priča o našoj braći i sestrama koji žive na ulici i dalje je jedna od potlačenih, ali Svetsko prvenstvo za beskućnike tu priču okreće naglavačke. Kroz osećaj sve veće vere u sebe i jedni u druge, naši igrači ponovo otkrivaju osećaj pripadnosti i uključenosti i smisla u svetu koji im je prečesto i prebrzo okretao leđa",  rekao je on, prenosi People.

"Držite kutiju maramice pored sebe dok gledate film jer biste mogli pustiti suzu", glasio je jedan od komentara na film. "Dirljiv i poseban", "Divan film." "Ovo je važan film", komentarisali su gledaoci.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: