Aktuelno 1

13.03.2024.

9:35

Održana premijera filma "Poslednji strelac" FOTO

Svečana gala premijera domaćeg filma “Poslednji strelac” reditelja Darka Nikolića održana je večeras u bioskopu CineStar u tržnom centru Ada Mall.

Izvor: Tanjug

Održana premijera filma "Poslednji strelac" FOTO
TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr

Podeli:

Film je istovremeno prikazan u svim salama ovog sinepleks bioskopa kao prava ekskluziva. Glavne uloge u najnovijem akcionom trileru tumače Nenad Jezdić, Miloš Timotijević, Miodrag Miki Krstović, Nataša Marković, Aleksandra Belošević i drugi.

Posle ulaska ekipe preko crvenog tepiha, publiku je prvo dočekao ekskluzivni nastup pop muzičara Borisa Režaka, koji peva naslovnu temu “Poslednji strelac”.

Gotovo kompletna glumačka i autorska ekipa se poklonila pre projekcije filma, što je bilo neuobičajeno i neočekivano, jer se obično predstavljanje svih članova tima ostavlja za sam kraj filmske premijere. Glavni glumac Nenad Jezdić je u izjavi za medije uoči premijere konstatovao da, u velikoj ponudi domaćih kriminalističkih filmova i TV serija u poslednje vreme, ovo jeste jedan od poslova u nizu sa sličnim sadržajem i tematikom, ali ima i razlike.

"Ipak, mi glumci u svojim životnim fazama sada biramo uloge i ono što kao dramski umetnici dajemo svojim likovima jeste i neka naša glumačka zrelost. Uzbudljivo je to da je 'Poslednji strelac' u žanru trilera. Ali to je triler koji ima lepih pet emotivnih punktova. Tu je pre svega ljubav mog junaka obaveštajca prema svojoj preminuloj ženi", objasnio je Jezdić svoj lik.

Takođe, tu je izražena personifikacija prema samoći, izolaciji i samoizolaciji u vidu ljubavi prema psu, koji je jedino što mu je ostalo od poginule žene, kako je glumac približio radnju novog trilera.

"Vrlo sam zadovoljan filmom koji sam gledao pre nekoliko dana. Moram priznati da se sasvim dobro prati, teče radnja. Kao glumac sam iznedrio glumačku empatiju prema mom liku, što mi je bio zadatak. Verujem iskreno da će film biti veoma gledan i tražen", ocenio je Jezdić i dodao da sa druge strane shvata da će biti i kritika, raznoraznih zaključaka, ali da je to neminovan deo posla.

TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr

Prema njegovim rečima, glumci i reditelji su uvek "na tapetu", ali on smatra da se ne treba mnogo obazirati na te komentare, već je "potrebno uvek maštati i stvarati".

Scenario potpisuje Branislav Janković, a film je rađen u produkciji “Film Plus Pictures”. Reditelj Darko Nikolić se afirmisao nedavno sa filmom i serijom “Jedini izlaz” (2022) i serijom “Nemirni” (2023).

Nenad Jezdić je podsetio javnost da je film "Poslednji strelac" snimljen za samo 20 dana, ali ne zato što su želeli da nešto ubrzaju ili nisu imali vremena, već zato što sam "scenario i sadržaj nudi jednu kamernu intimnu priču".

Jezdić je otkrio da mu akcione scene nisu bile nimalo zahtevne, te da ih i nije bilo mnogo, "taman onoliko koliko su potrebne za zaplet i našu priču". Vodeći glumac u filmu je želeo da se scenario odnosi baš na srpskog obaveštajca, ne da se oponaša neki američki junak iz holivudskih filmova, da to bude naša priča o liku na zalasku karijere.

"Emotivno sam reagovao na ono što mi je predočeno u scenariju, a na publici je da sama oseti šta može u ovoj drami. Film ima čarobno dejstvo, takav je i 'Poslednji strelac'. Scenario postavlja pitanja. – Kako živeti, a ne svetiti se drugima? Kako biti častan, moralan, kako sačuvati sebe i ne zgrešiti na zalasku života? Sve su to univerzalne kategorije", naglasio je Nenad Jezdić.

Novi film "Poslednji strelac“ je akcioni triler sa dramskom pričom glavnog junaka inspektora Kuruzovića (Nenad Jezdić).

Inspektor nakon smrti voljene supruge uviđa besmisao svog života, provodi dane sa svojim psom, jazavičarem Čedom i čita knjige, sve do trenutka kada se posle decenije provedene u inostranstvu u Beograd vrati njegov ljuti neprijatelj Atanasije (Miodrag Krstović), poznati balkanski kriminalac, umešan u ubistvo Kuruzovićeve supruge. Tu počinje akcija koju predvodi njegov kolega inspektor Baltazarević (Miloš Timotijević).

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: