Aktuelno 13

19.06.2024.

13:55

Ovo je jedna od najstrašnijih scena u istoriji filma: Glumac je zbog nje na kratko oslepeo VIDEO

Malkom Mekdauel je zaista trpeo zbog jedne od najpoznatijih i navodno, najstrašnijih scena u filmskoj istoriji.

Izvor: Index.hr

Ovo je jedna od najstrašnijih scena u istoriji filma: Glumac je zbog nje na kratko oslepeo VIDEO
Profimedia

Podeli:

Iako se danas može činiti manje šokantnim, kad je izašao 1971. godine, "Paklena pomorandža" bio je vrlo kontroverzan film.

Smešten je u buduću Englesku, gde vođa bande Aleks i njegovi sledbenici redovno noću izazivaju užas. 

Jedne noći kolektivno čine strašne zločine, a Aleks pristaje na modifikaciju ponašanja kako bi bio slobodan. Zbog toga je prošao kroz neugodan postupak: vezan je za stolicu, oči su mu prisilno otvorene spravom te je prisiljen da gleda slike u nadi da će to izlečiti njegove nasilne i psihopatske sklonosti.

Da bi scena izgledala što realističnije, koristili su prave držače za kapke, iste one koji se koriste pri operacijama oka. Da stvar bude gora, oči su morale da mu budu anestezirane tokom bolnog postupka.

Pravi doktor je stajao pored Aleksa

Iako može biti neugodno i za gledaoce, Mekdauel je objasnio da je zapravo pretrpeo povrede zbog te scene. Čak je nakratko oslepeo nakon snimanja.

"Tokom priprema Stenli mi je pokazao sliku pacijenta na operaciji oka s držačima za kapke i pitao me bih li to mogao da podnesem. 'Nipošto!' rekao sam. Zato je doveo lekara da mi anestezira oči. Međutim, većina operacija oka izvodi se s pacijentom koji leži na leđima, a ne sjedi i gleda videozapise", prenosi Unilad.

Lekar koji je stajao pored Aleksa u sceni bio je pravi doktor koji je Mekaduelu svakih 15 sekundi kapao kapi za oči.

Glumac je priznao da je nakon snimanja scene privremeno oslepio, što je dodatno pojačalo neugodnost cele situacije. Otkrio je da su držači često klizali s njegovih kapaka i na kraju mu ogrebali rožnjaču.

Bio je u toliko nelagodnom stanju da je udarao glavom o zid. Međutim, zaključio je: "Stenlija je više zabrinjavalo kada će moći da snimi sledeći kadar."

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: