Aktuelno 4

10.04.2024.

8:50

"Megalopolis" Frensisa Forda Kopole premijerno na Festivalu u Kanu

Novi film reditelja Frensisa Forda Kopola "Megalopolis" biće premijerno prikazan u zvaničnoj konkurenciji 77. Filmskog festivala u Kanu, rekao je izvor upoznat sa projektom.

Izvor: Tanjug

"Megalopolis" Frensisa Forda Kopole premijerno na Festivalu u Kanu
Featureflash Photo Agency/Shutterstock

Podeli:

Film će debitovati u gala terminu 17. maja, prenosi američki magazin Variety.

Kopola je za "Megalopolis" napisao scenario 1980-ih i konačno je doveo film do ostvarenja, uloživši preko 100 miliona dolara sopstvenog novca u projekat.

Iako detalji radnje filma ostaju nejasni, a Kopola ga često naziva neopisivom enigmom, zvanični rezime glasi: „Sudbina Rima proganja savremeni svet koji nije u stanju da reši sopstvene društvene probleme u ovoj epskoj priči o političkim ambicijama, genijalnostima i ljubavnim konfliktima".

Priča je smeštena u alternativnu verziju Njujorka pod nazivom „Novi Rim“.

"Koliko često mislim na Drevni Rim? Poprilično, jer je Rimska republika poslužila kao primer mojoj zemlji Americi i njenim institucijama i bila je inspiracija za moj predstojeći film 'Megalopolis'", napisao je Kopola na Instagramu prošlog septembra.

On je naveo da se njegova fascinacija Rimskom Republikom zasniva na borbi između političkih partija tokom koje je interes Republike popustio "ambicijama nekolicine moćnih ljudi koji su zastupali ciljeve političkih partija da uspostave sopstveno bogatstvo i vlast oslanjajući se na oružane snage da postignu te ciljeve, zadajući konačni udarac ustavu koji se već koleba pred padom.”

Kompletan izbor u Kanu biće objavljen u četvrtak.

Filmski festival u Kanu, koji počinje 14. maja, ranije je najavio premijere filmova „Furiosa: Saga o ludom Maksu” Džordža Milera i „Horizont, američka saga” Kevina Kostnera.

Ranije danas, organizatori festivala su saopštili da će Džordž Lukas dobiti počasnu Zlatnu palmu.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: