Ponedeljak, 11.05.2015.

13:50

"Moguć građanski rat u Makedoniji"

Dešavanja u Kumanovu proteklog vikenda uvećala su strahovanja da bi situacija mogla da izmakne kontroli i dovede do građanskog rata.

Izvor: Tanjug

"Moguæ graðanski rat u Makedoniji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

darko

pre 8 godina

meni ovo lici na project proposal koji se radi u javnim institucijama, posebno SD i EU. Samo zamenis imena i datume, mustra kruzi po ko zna koji put. Ne bi bilo lose da novinari zasucu rukave pa izvuku iz arhiva kako je pocelo u Sloveniji, Hrvatskoj, BH - dinamika dogadjaja, retorika, sve. Siguran sam da ce svaki prosecno inteligentan gradjanin regiona shvatiti gde se sada nalazimo i sta nas ceka u doglednoj buducnosti.

groff

pre 8 godina

Podrzavam aktuelnu makedonsku vladu, sa teroristima nema razgovora! Zalosno je sto se EU ponasa kao maceha prema zemljama na Balkanu koje imaju problem sa terorizmom kao sto je to bio slucaj Srbije na Kosovu. Kada se desi teroristicki akt u Parizu, Londonu, Briselu...onda ceo svet bruji i solidarishe se sa vlastima kao sto je to bio slucaj nedavno u Francuskoj. Ovde na Balkanu se Makedonija proziva sto se usudila da likvidira grupu terorista, brinu se zbog separatizma u Republici Srpskoj a Ramine i Tacije izjave ne brinu,previse se oseca...

Willi

pre 8 godina

Izjava Hana govori mnogo vise od svih ... u njoj se pominje zabrinotost ,kriza i politicki akteri --- Nema sukoba , nema terorista, nema zaljenja za poginulim policajcima , nema osude sto je najbitnije ...
Politicki akteri imaju zeleno svetlo da rade sta im je volja posle ovoga a opozicija u Makedoniji koristi ovo da se samopromovise dodvoravajuci se Albanskim biracima koristeci reci poput incidenta , placenici ,namestaljka ... dok se oni svadjaju treci koristi situaciju i resava je u svoju korist , Makedonci treba da se trgnu batale i vlast i opoziciju da povedu racuna o sebi jer sve mnirise na Kosovo `99.

Kapetan Kuka

pre 8 godina

Zapadni politicari i mediji (to je sve isto) koriste formulaciju "GRADJANSKI RAT" kad se Albanci suprotstave drzavi u kojoj zive. Kada se pobune pravoslavni Rusi u Ukr onda se to zove "TERORIZAM". Isto bi se zvalo kad bi se Srbi u RS suprotstavili BiH. Naravno, nema veze sto Albancima u Mkd niko ne ukida jezik, kao sto su ucinili Rusima u Ukr. Svejedno, iako imaju sva moguca prava, Albanci posalju naoruzane teroristicke grupe, ubijaju policiju i to je onda gradjanski rat, a ne terorizam. isto bismo citali daje u pitanju "gradjanski rat", ako bi sutra - nedaj boze - naoruzani i od strane NATO pakta obuceni Albanci napali policiju u CG. Ne treba naivno verovati da je okretanje zapadu garancija za izbegavanje rata i raspada zemlje. Ako ste slovenska ili pravoslavna zemlja, NATO ce samo pomoci da vasboljepodelei rasparcaju. Videcete sta ce biti sa Mkd, ili, setite se Kipra - zar nije bio okrenut zapadu i EU? Jeste, naravno, ali bolje da se podeli. Tako cebiti i sa CG ako ovako nastavi i ako prepusti da je NATO cuva. Clanstvo u EU\NATO moze samo da sacuva Mila da ne odgovara za sverc duvana, doduse, malo li je?wbfy

марјан

pre 8 godina

Нажалост, Србија, Црна Гора, Македонија и Грчка се не могу договорити о савезу. На пример, одмах би испао проблем између Грка и Македонаца око имена Македоније у том уговору о савезу, да ли ће писати "савез склапају Република Србија, Република Црна Гора, Република Грчка и БИВША ЈУГОСЛОВЕНСКА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА" или пак "савез склапају Република Србија, Република Црна Гора, Република Грчка и РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА"...

TT

pre 8 godina

Prosto neverovatno kako "hitlerovska" propaganda radi punom parom!
Makedonska vlada je kriva za stanje, srpska je bila kriva za stanje.... sve ostale vlade isto...
Samo jedni nikada nisu krivi ni za sta - oni sa puskama sto pucaju na sve policije, vojske i vlade u regionu!!!! ALBANCI!!! Oni, jadni, samo napadaju sve susede i otimaju sve sto stignu... jadni oni takvi ugrozeni i napaceni.... prosto me evo dusa boli!
Da ne poverujes kakve to predivne prijatelje zapad drzi uz sebe i deli ljubav sa njima... koji neverovatan stepen civilizacijskog napretka!

Langus

pre 8 godina

1. Pod hitno da se na Balkanu formira nova "nacija" - Nealbanci, koju bi cinili svi ne-Albanci i koji bi se suprotstavili otvorenoj agresiji na sve te ne-Albance

2. Albancima savetujem da se ne zezaju sa Nealbancima. Svaka cast njihovoj upornosti, organizovanosti itd., ali smo mi uvek opasniji jer smo NEPREDVIDIVI! Jednog dana ce se stvoriti kriticna masa, nekome ce puci film i bice katastrofa a Amerike i EU nece biti da im pomogne

3. Ja toliko a vi nemojte posle da kazete da vam niko nije rekao!

p r a v d a

pre 8 godina

Koliko cinicnih izjava sa zapada da normalan covek ni u kom slucaju ne moze sve da svari,ne treba da zaboravi evropa da isti scenario kuca na njihova vrata i da bi trebalo tri puta da razmisle pre bilo kakvih kritika balkanskoj kapiji te da se distanciraju i najostrije osude ovaj (kao dan jasan)teroristicki akt.Teroristi se svuda na zapadu likvidiraju a ovde vidimo 30 prezivelih

Tupko

pre 8 godina

Uhapsen prekjuce nemacki drzavljanin sa eksplozivom i hiljadu detonatora?! Ucesnik gradjanskog rata ili mirovnjak? Sme li Srbija da vodi istragu na nemackoj teritoriji? Ne! Ondak nista...

DJENERAL LENI

pre 8 godina

Hitno da zasednu GRCKA SRBIJA MAKEDONIJA I CRNA GORA i naprave plan protis stvaranja VELIKE ALBANIJE...jel je to pretnja po sve 4 zemlje... i da donesu plan koja god od te 4 da se napadne da sve reaguju zajedno. Jel 4 zemlje su jace od jedne

biće bolje

pre 8 godina

Ne znam šta to treba da bude veliko na balkanu i da pravi ovoliku pometnju među svim narodima. Albanija nikako nije velika, čak i da dobije to što hoće daleko je od bilo kakve ozbiljne države, to što se priča o nekom prirodnom priraštaju je potpuna glupost, i Bangladeš ima više stanovnika od cele Rusije pa ga to ne čini jakom državom. Plašim se da smo svi instrumentalisani od strane zapada i da ne vidimo, da se ovde ceo region drži u konstatnoj tenziji a Albance koriste kao svoju gerilu da destabilizuju region.
Bitno je da vlada u Makedoniji izvuče neka iskustva iz našeg primera i da pokuša da nađe zajednički jezik sa zapadom inače izgubiće državu.

ko jel ja

pre 8 godina

Meni se sve cini da ce je raščerupati živinarska zadruga zvana EU. Žao mi je makedonije. Ogromne pare su albanci uplatili americi za realizaciju velike Albanije.

Kamičak

pre 8 godina

Позната је немачка принципијелност. Ускоро следи идентичан текст, само ће немци да замене властите именице Македонија са Украјина, Скопље са Кијев, Куманово са Доњецк а Груевски са Јацењук.

Marko

pre 8 godina

Od rata nema nista, bar u narednih nekoliko godina. Teroristi su izvrsili svoj cilj, a to je zastrasivanje naroda. Verujem da postoji realna sansa o ostvarenju Velike Albanije, ali tek za nekoliko decenija. Za sada im ostaje "samo" Kosovo, koje je skoro potpuno priznato.

Vlada

pre 8 godina

Albanski narod je u poletu, imaju jak natalitet i ekstremnu nacionalisticku ideologiju sa jasno ucrtanim ciljevima. Srbija, Makedonija i Crna Gora su zemlje u gasenju, natalitet katastrofalan, politicari teski mesetari, a narod duboko razocaran. Kada bih birao saveznike na Balkanu, definitinvo bi to bila Albanija jer ce ta zemlja, sa buducom teritorijom, imati za 50ak godina ubedjivo najjaci uticaj na Balkanu. Nemci i Ameri su prakticni ljudi, znaju unapred sta treba raditi.

boki

pre 8 godina

Neverovatno!Kao da su MKdonci dali siptarima puske u ruke i rekli idi malo se igraj rata.Moje pitanje za sve zapadne zemlje kako bi oni reagovali?

Marko

pre 8 godina

Jadni i nemocni.
Dobro je da su priznali Kosovo kao nezavisnu drzavu i tako doneli neprocenjiv doprinos stabilizaciji regiona. Sad kad je uprkos njihovim neizmernim naporima i mudrim potezima opet sve krenulo nizbrdo, oni na zalost vise nisu u mogucnosti da nam pomognu. Bice da smo ipak mi na Balkanu jadni i nemocni.

Neko123

pre 8 godina

Ambasadorka Nemacke ocekuje ostavke iz vlade. Sta to bese nezavisnost, suverenost..? Srecno Makedoniji, ali moja prognoza jos s kraja 90tih je da ta zemlja nazalost nece postojati jos dugo. Nisu bas morali ni da priznaju "Kosovo", da nisu mozda nesto dobili time, da nisu mozda dobili simpatije Nemacke?(pogledati tekst..)

nino

pre 8 godina

Jedino nigde se ne spominje Makedonski narod, koji bi opet glasao za Grevskog. Svake godine imamo izbore, sto glavni sto lokalni ,i 9 puta po redu ubedljivo dobija Gruesvski(svake godine imamo izbore).
Ostavite bre nas na miru, da velika vecina naroda odlucuje o svojoj perspektivi.
A sve ovo, demonstracije, prisluskivani razgovori, i sad nicim izazvani teroristi svakom je jasno u cijoj je reziji.
pozdrav

Swedenonline

pre 8 godina

'' Zato bi oni trebalo da se pod hitno obrate vladi u Skoplju i zatraže bezuslovne pregovore sa opozicijom.''

Nisu oni opozicija vec strani ilegalci, radikali koji sire zlo. Bas kao i ovaj glupi zakljucak gospodine ''neko''!

Radio Milevac

pre 8 godina

Ovako je i kod nas pocelo.Gruevskog proglasavaju novim Milosevicem. Situacija Kosova i Makedonije je copy-paste. "Jadni" Albanci trpe represiju vlasti, pa se podizu na ustanak, EU i SAD brane "ugrozenu" manjinu, oduzima se MK deo teritorije. A svi su zaboravili onih 5 makedonskih decaka koji su ubijeni dok su bili na pecanju.

dedg

pre 8 godina

A koji to gradjani ratuju pa je gradjanski? I Kosovo ste proglasili građanskim. Građanski je bio SLO., pa CRO., pa BiH... Ovo je anti-ter. rat kao i Kosovo... Bombardovanje je bombardovanje, itd.

seljadin

pre 8 godina

Po Nemcima, vlast u Makedoniji je kriva jer je Taci i NATO naoruzao i pustio teroriste sa Kosova da napadnu Makedoniju.
Ovo je dokaz da Zapad nije sproveo u delo svoj plan o Balkanu, a plan je izgleda, Srbija i Makedonija, Crna Gora nikada nece ucu u ovim granicama u EU.

dragan

pre 8 godina

Pa primite Makedoniju u NATO pakt i eto rešenja, granice su nepovredive,napad na Makedoniju je i napad na NATO.
Medjutim, definitivno Zapad ne podržava Makedoniju,kao što ne podržava ni jednu slavensku balkansku državu.

kraja

pre 8 godina

...evropa i njeni kvazi politicari (citaj politicki nadnicari) nigde ne vide albaniju i kososvo kao problem...
...problem su svi ostali...
...ne valja grcka, ne valja makedonija, ne valja srbija, ne valja bugarska, montenegro uvek u poslednjem trenutku izvisi za nato, a najgora je bih u kojoj sede njihovi "visoki" predstavnici vec 20 godina...!!!!
...bottom line, svi oni su americki megafoni...
...od haosa u ukrajini, preko afera prisluskivanja - gde nemacka prisluskuje svoju sestru austriju zarad americkih interesa, do kojekakvih sankcija koje urusavaju vec davno nacetu evropsku ekonomiju...
...nas navlace u takvu evropu jer im treba jos koja milijarda prihoda mesecno, sve ostalo je iscedjeno i evropa je u vlasti bankara i fondova...

Modest Mind

pre 8 godina

Ovaj "rat" je opasna davno planirana politicka igra Gruevskija da bi obratio paznje od opozicijske publikacija slucajeva korrupcije i zloupotrebe vlasti koje su pocinili Gruevksi i drigi visioki politicari na vlast.

Dusan

pre 8 godina

" ... Dojče vele piše da je i nemačka ambasadorka u Makedoniji Kristine Althauzer nedavno kritikovala vladu u Skoplju i izjavila da očekuje ostavke. "
Ej, bre ... ! Ambasador jedne zemlje kaze da ocekuje ostavke u zemlji sluzbovanja ... !? Alo !!! ... A jel moze nas ambasador (ili ambasador MK) u Nemackoj da kaze kako ocekuje ostavke pojedninih politicara ... ? Ne moze, jel da ... ? Ljudi (Srbi, Makedonci, ...) shvatite, nema nam buducnosti bez DRZAVE(A), a drzave nema bez nacionalnog ponosa i slobode ... Postovanje drugih zemalja (a samim tim i korektne odnose) necemo dobiti savijanjem glave i skidanjem gaca, da prostite ... Toliko!!!

Radio Milevac

pre 8 godina

Ovako je i kod nas pocelo.Gruevskog proglasavaju novim Milosevicem. Situacija Kosova i Makedonije je copy-paste. "Jadni" Albanci trpe represiju vlasti, pa se podizu na ustanak, EU i SAD brane "ugrozenu" manjinu, oduzima se MK deo teritorije. A svi su zaboravili onih 5 makedonskih decaka koji su ubijeni dok su bili na pecanju.

Dusan

pre 8 godina

" ... Dojče vele piše da je i nemačka ambasadorka u Makedoniji Kristine Althauzer nedavno kritikovala vladu u Skoplju i izjavila da očekuje ostavke. "
Ej, bre ... ! Ambasador jedne zemlje kaze da ocekuje ostavke u zemlji sluzbovanja ... !? Alo !!! ... A jel moze nas ambasador (ili ambasador MK) u Nemackoj da kaze kako ocekuje ostavke pojedninih politicara ... ? Ne moze, jel da ... ? Ljudi (Srbi, Makedonci, ...) shvatite, nema nam buducnosti bez DRZAVE(A), a drzave nema bez nacionalnog ponosa i slobode ... Postovanje drugih zemalja (a samim tim i korektne odnose) necemo dobiti savijanjem glave i skidanjem gaca, da prostite ... Toliko!!!

Vlada

pre 8 godina

Albanski narod je u poletu, imaju jak natalitet i ekstremnu nacionalisticku ideologiju sa jasno ucrtanim ciljevima. Srbija, Makedonija i Crna Gora su zemlje u gasenju, natalitet katastrofalan, politicari teski mesetari, a narod duboko razocaran. Kada bih birao saveznike na Balkanu, definitinvo bi to bila Albanija jer ce ta zemlja, sa buducom teritorijom, imati za 50ak godina ubedjivo najjaci uticaj na Balkanu. Nemci i Ameri su prakticni ljudi, znaju unapred sta treba raditi.

dragan

pre 8 godina

Pa primite Makedoniju u NATO pakt i eto rešenja, granice su nepovredive,napad na Makedoniju je i napad na NATO.
Medjutim, definitivno Zapad ne podržava Makedoniju,kao što ne podržava ni jednu slavensku balkansku državu.

boki

pre 8 godina

Neverovatno!Kao da su MKdonci dali siptarima puske u ruke i rekli idi malo se igraj rata.Moje pitanje za sve zapadne zemlje kako bi oni reagovali?

Neko123

pre 8 godina

Ambasadorka Nemacke ocekuje ostavke iz vlade. Sta to bese nezavisnost, suverenost..? Srecno Makedoniji, ali moja prognoza jos s kraja 90tih je da ta zemlja nazalost nece postojati jos dugo. Nisu bas morali ni da priznaju "Kosovo", da nisu mozda nesto dobili time, da nisu mozda dobili simpatije Nemacke?(pogledati tekst..)

seljadin

pre 8 godina

Po Nemcima, vlast u Makedoniji je kriva jer je Taci i NATO naoruzao i pustio teroriste sa Kosova da napadnu Makedoniju.
Ovo je dokaz da Zapad nije sproveo u delo svoj plan o Balkanu, a plan je izgleda, Srbija i Makedonija, Crna Gora nikada nece ucu u ovim granicama u EU.

dedg

pre 8 godina

A koji to gradjani ratuju pa je gradjanski? I Kosovo ste proglasili građanskim. Građanski je bio SLO., pa CRO., pa BiH... Ovo je anti-ter. rat kao i Kosovo... Bombardovanje je bombardovanje, itd.

DJENERAL LENI

pre 8 godina

Hitno da zasednu GRCKA SRBIJA MAKEDONIJA I CRNA GORA i naprave plan protis stvaranja VELIKE ALBANIJE...jel je to pretnja po sve 4 zemlje... i da donesu plan koja god od te 4 da se napadne da sve reaguju zajedno. Jel 4 zemlje su jace od jedne

nino

pre 8 godina

Jedino nigde se ne spominje Makedonski narod, koji bi opet glasao za Grevskog. Svake godine imamo izbore, sto glavni sto lokalni ,i 9 puta po redu ubedljivo dobija Gruesvski(svake godine imamo izbore).
Ostavite bre nas na miru, da velika vecina naroda odlucuje o svojoj perspektivi.
A sve ovo, demonstracije, prisluskivani razgovori, i sad nicim izazvani teroristi svakom je jasno u cijoj je reziji.
pozdrav

Marko

pre 8 godina

Jadni i nemocni.
Dobro je da su priznali Kosovo kao nezavisnu drzavu i tako doneli neprocenjiv doprinos stabilizaciji regiona. Sad kad je uprkos njihovim neizmernim naporima i mudrim potezima opet sve krenulo nizbrdo, oni na zalost vise nisu u mogucnosti da nam pomognu. Bice da smo ipak mi na Balkanu jadni i nemocni.

kraja

pre 8 godina

...evropa i njeni kvazi politicari (citaj politicki nadnicari) nigde ne vide albaniju i kososvo kao problem...
...problem su svi ostali...
...ne valja grcka, ne valja makedonija, ne valja srbija, ne valja bugarska, montenegro uvek u poslednjem trenutku izvisi za nato, a najgora je bih u kojoj sede njihovi "visoki" predstavnici vec 20 godina...!!!!
...bottom line, svi oni su americki megafoni...
...od haosa u ukrajini, preko afera prisluskivanja - gde nemacka prisluskuje svoju sestru austriju zarad americkih interesa, do kojekakvih sankcija koje urusavaju vec davno nacetu evropsku ekonomiju...
...nas navlace u takvu evropu jer im treba jos koja milijarda prihoda mesecno, sve ostalo je iscedjeno i evropa je u vlasti bankara i fondova...

biće bolje

pre 8 godina

Ne znam šta to treba da bude veliko na balkanu i da pravi ovoliku pometnju među svim narodima. Albanija nikako nije velika, čak i da dobije to što hoće daleko je od bilo kakve ozbiljne države, to što se priča o nekom prirodnom priraštaju je potpuna glupost, i Bangladeš ima više stanovnika od cele Rusije pa ga to ne čini jakom državom. Plašim se da smo svi instrumentalisani od strane zapada i da ne vidimo, da se ovde ceo region drži u konstatnoj tenziji a Albance koriste kao svoju gerilu da destabilizuju region.
Bitno je da vlada u Makedoniji izvuče neka iskustva iz našeg primera i da pokuša da nađe zajednički jezik sa zapadom inače izgubiće državu.

Swedenonline

pre 8 godina

'' Zato bi oni trebalo da se pod hitno obrate vladi u Skoplju i zatraže bezuslovne pregovore sa opozicijom.''

Nisu oni opozicija vec strani ilegalci, radikali koji sire zlo. Bas kao i ovaj glupi zakljucak gospodine ''neko''!

Kamičak

pre 8 godina

Позната је немачка принципијелност. Ускоро следи идентичан текст, само ће немци да замене властите именице Македонија са Украјина, Скопље са Кијев, Куманово са Доњецк а Груевски са Јацењук.

Tupko

pre 8 godina

Uhapsen prekjuce nemacki drzavljanin sa eksplozivom i hiljadu detonatora?! Ucesnik gradjanskog rata ili mirovnjak? Sme li Srbija da vodi istragu na nemackoj teritoriji? Ne! Ondak nista...

TT

pre 8 godina

Prosto neverovatno kako "hitlerovska" propaganda radi punom parom!
Makedonska vlada je kriva za stanje, srpska je bila kriva za stanje.... sve ostale vlade isto...
Samo jedni nikada nisu krivi ni za sta - oni sa puskama sto pucaju na sve policije, vojske i vlade u regionu!!!! ALBANCI!!! Oni, jadni, samo napadaju sve susede i otimaju sve sto stignu... jadni oni takvi ugrozeni i napaceni.... prosto me evo dusa boli!
Da ne poverujes kakve to predivne prijatelje zapad drzi uz sebe i deli ljubav sa njima... koji neverovatan stepen civilizacijskog napretka!

p r a v d a

pre 8 godina

Koliko cinicnih izjava sa zapada da normalan covek ni u kom slucaju ne moze sve da svari,ne treba da zaboravi evropa da isti scenario kuca na njihova vrata i da bi trebalo tri puta da razmisle pre bilo kakvih kritika balkanskoj kapiji te da se distanciraju i najostrije osude ovaj (kao dan jasan)teroristicki akt.Teroristi se svuda na zapadu likvidiraju a ovde vidimo 30 prezivelih

ko jel ja

pre 8 godina

Meni se sve cini da ce je raščerupati živinarska zadruga zvana EU. Žao mi je makedonije. Ogromne pare su albanci uplatili americi za realizaciju velike Albanije.

Langus

pre 8 godina

1. Pod hitno da se na Balkanu formira nova "nacija" - Nealbanci, koju bi cinili svi ne-Albanci i koji bi se suprotstavili otvorenoj agresiji na sve te ne-Albance

2. Albancima savetujem da se ne zezaju sa Nealbancima. Svaka cast njihovoj upornosti, organizovanosti itd., ali smo mi uvek opasniji jer smo NEPREDVIDIVI! Jednog dana ce se stvoriti kriticna masa, nekome ce puci film i bice katastrofa a Amerike i EU nece biti da im pomogne

3. Ja toliko a vi nemojte posle da kazete da vam niko nije rekao!

Marko

pre 8 godina

Od rata nema nista, bar u narednih nekoliko godina. Teroristi su izvrsili svoj cilj, a to je zastrasivanje naroda. Verujem da postoji realna sansa o ostvarenju Velike Albanije, ali tek za nekoliko decenija. Za sada im ostaje "samo" Kosovo, koje je skoro potpuno priznato.

Kapetan Kuka

pre 8 godina

Zapadni politicari i mediji (to je sve isto) koriste formulaciju "GRADJANSKI RAT" kad se Albanci suprotstave drzavi u kojoj zive. Kada se pobune pravoslavni Rusi u Ukr onda se to zove "TERORIZAM". Isto bi se zvalo kad bi se Srbi u RS suprotstavili BiH. Naravno, nema veze sto Albancima u Mkd niko ne ukida jezik, kao sto su ucinili Rusima u Ukr. Svejedno, iako imaju sva moguca prava, Albanci posalju naoruzane teroristicke grupe, ubijaju policiju i to je onda gradjanski rat, a ne terorizam. isto bismo citali daje u pitanju "gradjanski rat", ako bi sutra - nedaj boze - naoruzani i od strane NATO pakta obuceni Albanci napali policiju u CG. Ne treba naivno verovati da je okretanje zapadu garancija za izbegavanje rata i raspada zemlje. Ako ste slovenska ili pravoslavna zemlja, NATO ce samo pomoci da vasboljepodelei rasparcaju. Videcete sta ce biti sa Mkd, ili, setite se Kipra - zar nije bio okrenut zapadu i EU? Jeste, naravno, ali bolje da se podeli. Tako cebiti i sa CG ako ovako nastavi i ako prepusti da je NATO cuva. Clanstvo u EU\NATO moze samo da sacuva Mila da ne odgovara za sverc duvana, doduse, malo li je?wbfy

Willi

pre 8 godina

Izjava Hana govori mnogo vise od svih ... u njoj se pominje zabrinotost ,kriza i politicki akteri --- Nema sukoba , nema terorista, nema zaljenja za poginulim policajcima , nema osude sto je najbitnije ...
Politicki akteri imaju zeleno svetlo da rade sta im je volja posle ovoga a opozicija u Makedoniji koristi ovo da se samopromovise dodvoravajuci se Albanskim biracima koristeci reci poput incidenta , placenici ,namestaljka ... dok se oni svadjaju treci koristi situaciju i resava je u svoju korist , Makedonci treba da se trgnu batale i vlast i opoziciju da povedu racuna o sebi jer sve mnirise na Kosovo `99.

марјан

pre 8 godina

Нажалост, Србија, Црна Гора, Македонија и Грчка се не могу договорити о савезу. На пример, одмах би испао проблем између Грка и Македонаца око имена Македоније у том уговору о савезу, да ли ће писати "савез склапају Република Србија, Република Црна Гора, Република Грчка и БИВША ЈУГОСЛОВЕНСКА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА" или пак "савез склапају Република Србија, Република Црна Гора, Република Грчка и РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА"...

groff

pre 8 godina

Podrzavam aktuelnu makedonsku vladu, sa teroristima nema razgovora! Zalosno je sto se EU ponasa kao maceha prema zemljama na Balkanu koje imaju problem sa terorizmom kao sto je to bio slucaj Srbije na Kosovu. Kada se desi teroristicki akt u Parizu, Londonu, Briselu...onda ceo svet bruji i solidarishe se sa vlastima kao sto je to bio slucaj nedavno u Francuskoj. Ovde na Balkanu se Makedonija proziva sto se usudila da likvidira grupu terorista, brinu se zbog separatizma u Republici Srpskoj a Ramine i Tacije izjave ne brinu,previse se oseca...

Modest Mind

pre 8 godina

Ovaj "rat" je opasna davno planirana politicka igra Gruevskija da bi obratio paznje od opozicijske publikacija slucajeva korrupcije i zloupotrebe vlasti koje su pocinili Gruevksi i drigi visioki politicari na vlast.

darko

pre 8 godina

meni ovo lici na project proposal koji se radi u javnim institucijama, posebno SD i EU. Samo zamenis imena i datume, mustra kruzi po ko zna koji put. Ne bi bilo lose da novinari zasucu rukave pa izvuku iz arhiva kako je pocelo u Sloveniji, Hrvatskoj, BH - dinamika dogadjaja, retorika, sve. Siguran sam da ce svaki prosecno inteligentan gradjanin regiona shvatiti gde se sada nalazimo i sta nas ceka u doglednoj buducnosti.

Modest Mind

pre 8 godina

Ovaj "rat" je opasna davno planirana politicka igra Gruevskija da bi obratio paznje od opozicijske publikacija slucajeva korrupcije i zloupotrebe vlasti koje su pocinili Gruevksi i drigi visioki politicari na vlast.

Vlada

pre 8 godina

Albanski narod je u poletu, imaju jak natalitet i ekstremnu nacionalisticku ideologiju sa jasno ucrtanim ciljevima. Srbija, Makedonija i Crna Gora su zemlje u gasenju, natalitet katastrofalan, politicari teski mesetari, a narod duboko razocaran. Kada bih birao saveznike na Balkanu, definitinvo bi to bila Albanija jer ce ta zemlja, sa buducom teritorijom, imati za 50ak godina ubedjivo najjaci uticaj na Balkanu. Nemci i Ameri su prakticni ljudi, znaju unapred sta treba raditi.

Marko

pre 8 godina

Od rata nema nista, bar u narednih nekoliko godina. Teroristi su izvrsili svoj cilj, a to je zastrasivanje naroda. Verujem da postoji realna sansa o ostvarenju Velike Albanije, ali tek za nekoliko decenija. Za sada im ostaje "samo" Kosovo, koje je skoro potpuno priznato.

Radio Milevac

pre 8 godina

Ovako je i kod nas pocelo.Gruevskog proglasavaju novim Milosevicem. Situacija Kosova i Makedonije je copy-paste. "Jadni" Albanci trpe represiju vlasti, pa se podizu na ustanak, EU i SAD brane "ugrozenu" manjinu, oduzima se MK deo teritorije. A svi su zaboravili onih 5 makedonskih decaka koji su ubijeni dok su bili na pecanju.

DJENERAL LENI

pre 8 godina

Hitno da zasednu GRCKA SRBIJA MAKEDONIJA I CRNA GORA i naprave plan protis stvaranja VELIKE ALBANIJE...jel je to pretnja po sve 4 zemlje... i da donesu plan koja god od te 4 da se napadne da sve reaguju zajedno. Jel 4 zemlje su jace od jedne

nino

pre 8 godina

Jedino nigde se ne spominje Makedonski narod, koji bi opet glasao za Grevskog. Svake godine imamo izbore, sto glavni sto lokalni ,i 9 puta po redu ubedljivo dobija Gruesvski(svake godine imamo izbore).
Ostavite bre nas na miru, da velika vecina naroda odlucuje o svojoj perspektivi.
A sve ovo, demonstracije, prisluskivani razgovori, i sad nicim izazvani teroristi svakom je jasno u cijoj je reziji.
pozdrav

Langus

pre 8 godina

1. Pod hitno da se na Balkanu formira nova "nacija" - Nealbanci, koju bi cinili svi ne-Albanci i koji bi se suprotstavili otvorenoj agresiji na sve te ne-Albance

2. Albancima savetujem da se ne zezaju sa Nealbancima. Svaka cast njihovoj upornosti, organizovanosti itd., ali smo mi uvek opasniji jer smo NEPREDVIDIVI! Jednog dana ce se stvoriti kriticna masa, nekome ce puci film i bice katastrofa a Amerike i EU nece biti da im pomogne

3. Ja toliko a vi nemojte posle da kazete da vam niko nije rekao!

dedg

pre 8 godina

A koji to gradjani ratuju pa je gradjanski? I Kosovo ste proglasili građanskim. Građanski je bio SLO., pa CRO., pa BiH... Ovo je anti-ter. rat kao i Kosovo... Bombardovanje je bombardovanje, itd.

ko jel ja

pre 8 godina

Meni se sve cini da ce je raščerupati živinarska zadruga zvana EU. Žao mi je makedonije. Ogromne pare su albanci uplatili americi za realizaciju velike Albanije.

Dusan

pre 8 godina

" ... Dojče vele piše da je i nemačka ambasadorka u Makedoniji Kristine Althauzer nedavno kritikovala vladu u Skoplju i izjavila da očekuje ostavke. "
Ej, bre ... ! Ambasador jedne zemlje kaze da ocekuje ostavke u zemlji sluzbovanja ... !? Alo !!! ... A jel moze nas ambasador (ili ambasador MK) u Nemackoj da kaze kako ocekuje ostavke pojedninih politicara ... ? Ne moze, jel da ... ? Ljudi (Srbi, Makedonci, ...) shvatite, nema nam buducnosti bez DRZAVE(A), a drzave nema bez nacionalnog ponosa i slobode ... Postovanje drugih zemalja (a samim tim i korektne odnose) necemo dobiti savijanjem glave i skidanjem gaca, da prostite ... Toliko!!!

biće bolje

pre 8 godina

Ne znam šta to treba da bude veliko na balkanu i da pravi ovoliku pometnju među svim narodima. Albanija nikako nije velika, čak i da dobije to što hoće daleko je od bilo kakve ozbiljne države, to što se priča o nekom prirodnom priraštaju je potpuna glupost, i Bangladeš ima više stanovnika od cele Rusije pa ga to ne čini jakom državom. Plašim se da smo svi instrumentalisani od strane zapada i da ne vidimo, da se ovde ceo region drži u konstatnoj tenziji a Albance koriste kao svoju gerilu da destabilizuju region.
Bitno je da vlada u Makedoniji izvuče neka iskustva iz našeg primera i da pokuša da nađe zajednički jezik sa zapadom inače izgubiće državu.

seljadin

pre 8 godina

Po Nemcima, vlast u Makedoniji je kriva jer je Taci i NATO naoruzao i pustio teroriste sa Kosova da napadnu Makedoniju.
Ovo je dokaz da Zapad nije sproveo u delo svoj plan o Balkanu, a plan je izgleda, Srbija i Makedonija, Crna Gora nikada nece ucu u ovim granicama u EU.

kraja

pre 8 godina

...evropa i njeni kvazi politicari (citaj politicki nadnicari) nigde ne vide albaniju i kososvo kao problem...
...problem su svi ostali...
...ne valja grcka, ne valja makedonija, ne valja srbija, ne valja bugarska, montenegro uvek u poslednjem trenutku izvisi za nato, a najgora je bih u kojoj sede njihovi "visoki" predstavnici vec 20 godina...!!!!
...bottom line, svi oni su americki megafoni...
...od haosa u ukrajini, preko afera prisluskivanja - gde nemacka prisluskuje svoju sestru austriju zarad americkih interesa, do kojekakvih sankcija koje urusavaju vec davno nacetu evropsku ekonomiju...
...nas navlace u takvu evropu jer im treba jos koja milijarda prihoda mesecno, sve ostalo je iscedjeno i evropa je u vlasti bankara i fondova...

Swedenonline

pre 8 godina

'' Zato bi oni trebalo da se pod hitno obrate vladi u Skoplju i zatraže bezuslovne pregovore sa opozicijom.''

Nisu oni opozicija vec strani ilegalci, radikali koji sire zlo. Bas kao i ovaj glupi zakljucak gospodine ''neko''!

dragan

pre 8 godina

Pa primite Makedoniju u NATO pakt i eto rešenja, granice su nepovredive,napad na Makedoniju je i napad na NATO.
Medjutim, definitivno Zapad ne podržava Makedoniju,kao što ne podržava ni jednu slavensku balkansku državu.

Kapetan Kuka

pre 8 godina

Zapadni politicari i mediji (to je sve isto) koriste formulaciju "GRADJANSKI RAT" kad se Albanci suprotstave drzavi u kojoj zive. Kada se pobune pravoslavni Rusi u Ukr onda se to zove "TERORIZAM". Isto bi se zvalo kad bi se Srbi u RS suprotstavili BiH. Naravno, nema veze sto Albancima u Mkd niko ne ukida jezik, kao sto su ucinili Rusima u Ukr. Svejedno, iako imaju sva moguca prava, Albanci posalju naoruzane teroristicke grupe, ubijaju policiju i to je onda gradjanski rat, a ne terorizam. isto bismo citali daje u pitanju "gradjanski rat", ako bi sutra - nedaj boze - naoruzani i od strane NATO pakta obuceni Albanci napali policiju u CG. Ne treba naivno verovati da je okretanje zapadu garancija za izbegavanje rata i raspada zemlje. Ako ste slovenska ili pravoslavna zemlja, NATO ce samo pomoci da vasboljepodelei rasparcaju. Videcete sta ce biti sa Mkd, ili, setite se Kipra - zar nije bio okrenut zapadu i EU? Jeste, naravno, ali bolje da se podeli. Tako cebiti i sa CG ako ovako nastavi i ako prepusti da je NATO cuva. Clanstvo u EU\NATO moze samo da sacuva Mila da ne odgovara za sverc duvana, doduse, malo li je?wbfy

boki

pre 8 godina

Neverovatno!Kao da su MKdonci dali siptarima puske u ruke i rekli idi malo se igraj rata.Moje pitanje za sve zapadne zemlje kako bi oni reagovali?

Marko

pre 8 godina

Jadni i nemocni.
Dobro je da su priznali Kosovo kao nezavisnu drzavu i tako doneli neprocenjiv doprinos stabilizaciji regiona. Sad kad je uprkos njihovim neizmernim naporima i mudrim potezima opet sve krenulo nizbrdo, oni na zalost vise nisu u mogucnosti da nam pomognu. Bice da smo ipak mi na Balkanu jadni i nemocni.

Neko123

pre 8 godina

Ambasadorka Nemacke ocekuje ostavke iz vlade. Sta to bese nezavisnost, suverenost..? Srecno Makedoniji, ali moja prognoza jos s kraja 90tih je da ta zemlja nazalost nece postojati jos dugo. Nisu bas morali ni da priznaju "Kosovo", da nisu mozda nesto dobili time, da nisu mozda dobili simpatije Nemacke?(pogledati tekst..)

Kamičak

pre 8 godina

Позната је немачка принципијелност. Ускоро следи идентичан текст, само ће немци да замене властите именице Македонија са Украјина, Скопље са Кијев, Куманово са Доњецк а Груевски са Јацењук.

марјан

pre 8 godina

Нажалост, Србија, Црна Гора, Македонија и Грчка се не могу договорити о савезу. На пример, одмах би испао проблем између Грка и Македонаца око имена Македоније у том уговору о савезу, да ли ће писати "савез склапају Република Србија, Република Црна Гора, Република Грчка и БИВША ЈУГОСЛОВЕНСКА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА" или пак "савез склапају Република Србија, Република Црна Гора, Република Грчка и РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА"...

TT

pre 8 godina

Prosto neverovatno kako "hitlerovska" propaganda radi punom parom!
Makedonska vlada je kriva za stanje, srpska je bila kriva za stanje.... sve ostale vlade isto...
Samo jedni nikada nisu krivi ni za sta - oni sa puskama sto pucaju na sve policije, vojske i vlade u regionu!!!! ALBANCI!!! Oni, jadni, samo napadaju sve susede i otimaju sve sto stignu... jadni oni takvi ugrozeni i napaceni.... prosto me evo dusa boli!
Da ne poverujes kakve to predivne prijatelje zapad drzi uz sebe i deli ljubav sa njima... koji neverovatan stepen civilizacijskog napretka!

groff

pre 8 godina

Podrzavam aktuelnu makedonsku vladu, sa teroristima nema razgovora! Zalosno je sto se EU ponasa kao maceha prema zemljama na Balkanu koje imaju problem sa terorizmom kao sto je to bio slucaj Srbije na Kosovu. Kada se desi teroristicki akt u Parizu, Londonu, Briselu...onda ceo svet bruji i solidarishe se sa vlastima kao sto je to bio slucaj nedavno u Francuskoj. Ovde na Balkanu se Makedonija proziva sto se usudila da likvidira grupu terorista, brinu se zbog separatizma u Republici Srpskoj a Ramine i Tacije izjave ne brinu,previse se oseca...

p r a v d a

pre 8 godina

Koliko cinicnih izjava sa zapada da normalan covek ni u kom slucaju ne moze sve da svari,ne treba da zaboravi evropa da isti scenario kuca na njihova vrata i da bi trebalo tri puta da razmisle pre bilo kakvih kritika balkanskoj kapiji te da se distanciraju i najostrije osude ovaj (kao dan jasan)teroristicki akt.Teroristi se svuda na zapadu likvidiraju a ovde vidimo 30 prezivelih

Tupko

pre 8 godina

Uhapsen prekjuce nemacki drzavljanin sa eksplozivom i hiljadu detonatora?! Ucesnik gradjanskog rata ili mirovnjak? Sme li Srbija da vodi istragu na nemackoj teritoriji? Ne! Ondak nista...

Willi

pre 8 godina

Izjava Hana govori mnogo vise od svih ... u njoj se pominje zabrinotost ,kriza i politicki akteri --- Nema sukoba , nema terorista, nema zaljenja za poginulim policajcima , nema osude sto je najbitnije ...
Politicki akteri imaju zeleno svetlo da rade sta im je volja posle ovoga a opozicija u Makedoniji koristi ovo da se samopromovise dodvoravajuci se Albanskim biracima koristeci reci poput incidenta , placenici ,namestaljka ... dok se oni svadjaju treci koristi situaciju i resava je u svoju korist , Makedonci treba da se trgnu batale i vlast i opoziciju da povedu racuna o sebi jer sve mnirise na Kosovo `99.

darko

pre 8 godina

meni ovo lici na project proposal koji se radi u javnim institucijama, posebno SD i EU. Samo zamenis imena i datume, mustra kruzi po ko zna koji put. Ne bi bilo lose da novinari zasucu rukave pa izvuku iz arhiva kako je pocelo u Sloveniji, Hrvatskoj, BH - dinamika dogadjaja, retorika, sve. Siguran sam da ce svaki prosecno inteligentan gradjanin regiona shvatiti gde se sada nalazimo i sta nas ceka u doglednoj buducnosti.