Nedelja, 10.05.2015.

09:01

Ubijeno osam policajaca u Kumanovu

Osam policajaca stradalo je u okršaju sa teroristima u Kumanovu. U jutrošnjoj akciji ranjena su četvorica policajaca, dvojica teže. Dan žalosti u Makedoniji.

Izvor: B92

Ubijeno osam policajaca u Kumanovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

Sale

pre 8 godina

Idite na http://edition.cnn.com/europe, jedne jedine reči nema na toj prvoj stranici o događajima u Kumanovu. Ako mislite da je to slučajno, grdno se varate, propagandna mašinerija još nije dobila precizne instrukcije šta da kaže, na čiju stranu da se svrsta. Da li znate da danima, u vreme primirja traje granatiranje Donjecka od strane ukrajinske armije? Ne znate? Nije javio CNN? Meni je samo žao običnog sveta, pre svega američkog građanina koji pojma nema šta mu vlada radi po svetu, žao mi je onog trenutka kad nekom prekipi i ceo svet nestane u muknlearnoj apokalipsi, najviše mi je žao dece i sebe. Ovo na kraju neće na dobro izaći.

fh 17

pre 8 godina

U svetu je sve gore, svi se bore za nesto, opasne igre, mozda i prodjemo dobro jer nas niko nece shvatiti ozbiljno kad se pojavi nas predsednik!

Objektivno

pre 8 godina

Sve zavisi od jedne, većini vas glupe činjenice. Da li će ta naoružana grupa u određenim medijima dobiti epitet pobunjenika ili terorista, pratim već nekoliko dana ali ih izgleda to još uvek ne interesuje. Ako samo jednom budu nazvani pobunjenicima eto rata.

VI

pre 8 godina

Zar vam nije jos jasno sta se desava? Albanci zele Veliku Albaniju, pokusavaju na svaki moguci nacin vec decenijama, i nece se zaustaviti dok to ne ispune. Za razliku od Makedonaca i Srba koji samo cute i se brane, oni imaju vec dobro smisljenu strategiju. Sto se tice priznanja Kosova, pa cekajte, bez razlike ko priznao ili ne Kosovo, to je jasno da je vec bilo odavno Albansko, isto kao i zapadnji deo Makedonije, pogledajte malo procente populacije. I sto je najgore, u Makedoniji vlada netrpeljivost zbog vlasti, sva ta prisluskivanja, namestaljki i sl. Makedoncima sve doslo preko glave, i ovo ludilo mora nekad da prestati.

Uključi mozak

pre 8 godina

Kako je lako uspaliti masu, neverovatno. Makedonija se nalazi u strašnoj političkoj krizi i u momentu kada se najavljuje ujedinjenje Makedinaca i Albanaca u borbi protiv vlasti, odjednom akcija protiv "nekih" terorista koji su došli iz "neke" susedne zemlje i juče su tri puta "neutralisani" a borbe se još vode. Pre će biti da je ovo režiran napad koji se oteo kontroli i čije će žrtve na duši imati trenutna vlast. Iz makedonske vojske javljaju da su u pitanju plaćenici, oni ne ratuju za ideje velike Albanije već upravo za pare koje su od nekoga dobili. Tome u prilog i sramno izveštavanje sa makedonskih televizije i muzike kolko ti duša hoće usred ratnog stanja. Batalite i Turski tok, i "obojene" revolucije i Veliku Albaniju. Previše ste na teorijama zavere i u tripu boraca protiv svetskih nepravdi.

Dujo Taulinovic

pre 8 godina

Istine radi, problem je mnogo kompleksniji od onog: "Albanci stvaraju Veliku Albaniju". Ozbiljna politika i ozbiljna država bi morala vrlo kompleksno prići problemu. Ima tu mnogo uzroka:
1. Loša ekonomija kao posledica loše politike. To znači siromaštvo a ovo opet nepismenost i neobrazovanje. Gdje imate te tri stvari uvezane - imate manipulaciju.
2. Ogromna politička korupcija i socijalna nejednakost - što bi Cane iz Partibrejkersa rekao - živimo li mi u našoj zemlji ili njihovoj državi?
3. Ogromnu etničku podijeljenost. Čitam u ovim izvještajima - u Kumanovu živi 20% Makedonaca i 80% Albanaca. Kako je onda moguće da gradonačelnik bude neki - Damjanovski? U demokratskim društvima - to jednostavno nije moguće...
Bavite se ekonomijom, reformišite politički sistem, uključite sve svoje građane i sve ih tretirajte isto...pa nećete imati ovakve stvari.
Ali zar mislite da su razni Dačići Vučići i Nikolići u Srbiji, Đukanovići i MArovići po Crnoj Gori, Tačiji i Haradinaji na Kosovu, Dodici i Izetbegovići u Bosni, ovi razni po Makedoniji...u stanju da urade tako nešto? Mislite li da ne postoji ozbiljna zajednička stvar koja povezuje sve ove vlastodršce - a to je da su jednostavno - nedemokrate?

Roko_hr

pre 8 godina

Pocivali u miru. U ovim teskim vremenima treba stati uz makedonski narod. Vladu treba smijeniti svakako, ocito Gruevski vise nije opcija za Makedoniju.
Greska je bila sto je MK priznala Kosovo, iako mislim da to nije bilo upuceno protiv Srba i Srbije nego je vise proizvod straha prema Albancima u MK i mogucim reakcijama. Kako god i MK se mora suociti sa problem, a to su Albanci koji ce prije ili kasnije traziti svoj komad.
Jedini spas je dobra ekonomija i zaposljavanje ljudi. Ako kriza bude jos dublja, narod ce imati razlog da podlegne ovakvim provokacijama albanskih pobunjenika i terorista.

Pozdrav i podrska!

Dario

pre 8 godina

Molim vas sve, da li neko od novinara (ili ljudi koji imaju smisla za pisanje) moze da napise jedan objektivan clanak na engleskom o tome sta se dole desava, naravno sa osvrtom na proslost i sta ALBANSKI TERORISTI rade po cijelom regionu? Sve ovo sa ciljem da preko drustvenih mreza ovo obidje svijet. Ako nista makar mozemo da serujemo istinu!

bez_predrasuda

pre 8 godina

Samo površnim pregledom karte lako je zaključiti da je ova grupa terorista i bandita pre nekoliko dana napala karaulu Gošince. Od Gošinaca preko Slupčana se direktno stiže u zapadni deo Kumanova - divlje naselje. Ako je grupa u Gošincima brojala 40 napadača aa Kosova, sada su im se pridružili lokalni jataci i tako je broj narastao na 70-100. UČK je najavio dalje napade posle Gošinaca i jasno je da se nisu šalili. Prema tome svako ko tvrdi kako je makedonska vlast iscenirala krizu u Kumanovu je ili nepopravljivo naivan ili podržava razaranje Makedonije. Gruevski je možda izabrao momenat kada mu se drma stolica, ali da akcija nije započeta, teroristi bi za nekoliko dana zauzeli grad Kumanovo. Onda bi broj žrtava bio neuporedivo veći. Ne znam šta bi trebalo da radi vlast neke države, nego da se bori protiv oružane pobune?
A da su Makedonci dobrim delom krivi za ono što im sledi, jesu: priznali Kosovo, kleče pred predstavnicima Albanije, stalno su protiv Srbije u međunarodnim telima, a drugi po redu su napustili Jugoslaviju. No, šta god oni radili - sve jedno je. Posle Kosova na redu je Zapadna Makedonija. Projekat velika albanija je u toku sa jenkijevskim odobrenjem.

kraja

pre 8 godina

...posle 48h jos nema ni jedne vesti o identitetu terorista...
...sta je sa onima koji su se juce predali...???
...zar nisu vec sve priznali...???
...sto se vise odugovlaci sa informacijama, sve ce vise biti spekulacija...

Nislija

pre 8 godina

Iteresantno,situacija nije nimalo naivna,ipak MKD ne sme da koristi tehniku,tipa Tenk,zasto?iskustvo iz proslih sukoba su ti da je NATO zabranio MKD da koristi Tenkove i tesko naoruzanje,ne sumnjam da je sad situacija ista,bas me zanima da se ID pojavi u Njujorku kako bi usa reagovala,ako na obicne demonstrante uvode vandredno stanje,sta bi tek ovako bilo,ali eto,sad je ovde drugacije.
ovo ne pisem iz glave,pitajte nekog makedonca,pa ce sam da vam kaze
u MKD postoji NATO vojska,zasto oni ne pomognu? zato sto je sad UCK za njih "obican narod",licemeri
podrska Makedoniji!

veerghoen

pre 8 godina

Све усијане главе које се сите, нека не забораве помоћ коју је Македонски народ пружао Србији током мајских поплава. Не заборавите да је једина спаљена америчка амбасада 1999. године била она у Скопљу. Народ није признао Космет, већ мкд влада под притиском запада.

Исти смо народ, исте вере и крви.

mister no

pre 8 godina

Dobro je da se sukob nije prosirio, dobro je sto su i makedonci i albanci mirni. ludilo se ne sme prosiriti, to je bitno. Iza ovakve grupe stoji dobra logistika, novac, organizacija... ko je poslao ove placenike, to ne verujem da cemo saznati. usli su sa kosova, tu izgleda dileme nema. I makedoncima i albancima zelim mir, dosta je bilo, treba svi da malo stanemo na loptu...Nadam se da ovo nema veze sa Raminom Velikom Albanijom, jer ako to bude opet ce kalaš da radi, i njima i nama, a to nam sad fali kao piletu sise. Samo da rata ne bude, znam o čemu pričam, na žalost... Mir svima, ljudi, pustite sad drugu priču...

Acko

pre 8 godina

Dokle god budu imali ledja radice to sto rade.Interes Amrike,pa i zapadne evrope je da zemlje Balkana,posebno Srbija,Makedonija i Republika Srpska, nemaju jaku i stabilnu ekonomiju.Preko albanskih teroristickih grupa mogu da uzdrmaju ceo Balkan,sto i rade kad neko nije poslusan,odnosno ne igra po njihovim pravilima.Ukoliko Makedonci nastave sa akcijama,procice isto kao i mi!!

krke

pre 8 godina

u pravu je "bluz za moju bivšu dragu". makedonci su poučeni iskustvom iz svog prošlog sukoba sa teroristima, ali i iz sukoba Srbije sa tom istom bandom, odlučili da akciju izvedu bez upotrebe " prekomjerne sile", šta god to značilo kad je borba protiv terorista u pitanju. nažalost, to je koštalo, i koštaće života za sada pet, policajaca, i ranjavanja dvadesetak njih. ovo je situacija koju bi za sat vremena riješilo dva tenka, par transportera i četa pješadije. vjerovatno ne bi bilo toliko poginulih na strani vojske i policije, ali bi se broj haških osuđenika mjerio desetinama, a makedonija bi strpljivo čekala u redu za datum dobijanja datuma za pregovore tamo negdje 2050-e.

lynkestus

pre 8 godina

Komsije, polako. Nemojte odmah albanci divljaci, ono ovo. Od tih osam policajaca dvojica su albanci. Ovo je ludilo, niko ne zna sta se ovo dogadja. Ili neki pseudopatriota ovo uradio, slusao gusle I ciftelije I odmah kao ratujem ili.... Videcemo. Budite sigurni, narod ne zna nista.

GROBAR mkd.

pre 8 godina

(veerghoen, 10. maj 2015 11:47)
Znam te ,zvezdas,ovaj put si pogodio sa komentarom,i da te dopunim da u proslosti nikad nije politika dolazila u pitanje izmedju makedonaca i AUTOHTONIH albanaca,ili preciznije,nije dolazilo do nekih tezih incidenata,jer su "TI" albanci bili lojalni drzavi( i danas i u bivsoj Ju.Ovi danas su cuvaj Boze,sa Kosova su vecina njih,"primili smo ih' davne 2000?2001 za vreme "ratnih sukoba"....sada su stvarno prekardasili,i u buduce treba stvarno razmisiiti dali neupotrebiti tenkove, "MI 24",pa i 'Suhoje" ako treba,jer pustati policajce na "dlan" teroristima je glupo,pa makar i OBSe bio na 20 metaRA !!!

Miki

pre 8 godina

Iza svega ovoga stoji Amerika i EU.Odakle su došli teroristi?Sa Kosova.Ko je zadužen i kontroliše bezbednost na Kosovu?Amerika i EU.Makedonska vlada treba Euleksu da postavi ultimatum i da im da rok ok 24 sata da pohapse sve teroriste na Kosovu,čiji broj ne može biti manji od 2000,i da zapreti da ako to oni neće oni će ući sa vojskom na teritoriju Kosova.Pa će bar znati na čemu su.Sledeći korak je isteravanje nato trupa iz Makedonije.Ako nemaju petlju za tako nešto onda neka sede i čekaju nato dželate sa zlatnim gajtanom.

ABC

pre 8 godina

Pa to je pravi rat! Stašno i nadajmo se neponovljivo. Zašto? Još uvak cekamo objašnjenje? Zašto sva ta ubijanja kod južnih suseda?

Ivan S

pre 8 godina

Nego prijatelji, šta ćemo sa gomilom azilanata koji se šetaju oko autobuske i železničke stanice u Beogradu? Jel ima nekih vesti o tome? Zašto nisu deportovani iz Srbije u MK u roku od 48h kako zakon propisuje?

seljadin

pre 8 godina

neko misli da su stvari drugacije nego na Kosovu, jer su ubijena 2 albanska policajca u sukobu sa teroristima, u sukobu na Kosovu, ubijeno je preko 1000 Albanaca od strane UCK, to su bili policajci, postari, lovocuvari, profesori, vlasnici benzinskih stanica koji nisu placali reket UCK itd.
Stvari su takve da ce se ovo stalno desavati,dok ne dodju snage NATO da odvoje sve delove gde su Albanci.

cvexi

pre 8 godina

Na znanicnom sajtu CNN pise "terrorists" sve sa kvotama
(CNN, 10. maj 2015 11:17)

Kvote i jesu problem, sluze da citiraju, tako da to nije njihov stav.

Mak SKP

pre 8 godina

... .
(Bulat, 10. maj 2015 11:15)

Ako ti je to bas bitno u Kumanovu(i regionu) zivi oko 5.000 Srba(6%),u Skopju oko 20.000-ukupno 38.000 u Makedoniji.Stvarno ne znam kako ce se Srbi prvi "naci na udaru" kad zive zajedno sa Makedoncima.Zar ti mislis da ovde neko gleda ko je Srbin ,a ko Makedonac?

mir,braco,mir

pre 8 godina

Mekedonska braca su na muci,pritisnuti sa vise strana pa su se spasavali od
ratova 90tih uz pomoc USA,sve misleci bice postedjeni,ali vidi se da cim to
zatreba Yenkijima oni te iskoriste ili zrtvuju. Zaista,ko sumnja da je to upravo njihovo maslo?! Sramota jer svima sole pamet,a najgori su!

Jugo

pre 8 godina

Vratite obavezan 6 mesecni vojni rok.Ne secite tenkove.Ne prodajte naoruzanje.Ovo ce trajati kao Izrael i Palestina, nece biti mira na ovim prostorima jos 20godina i to svima mora biti jasno.
(NokiJa, 10. maj 2015 11:43)

Sve se slazem, samo si ispustio jednu nulu u predvidjanju trajanja sukoba na ovim prostorima.

Trajce

pre 8 godina

Kakvi Albanci, kakvi Ameri? Jesti li vi videli nekog ,,teroristu" na snimcima, pa da tvrdite da su Albanci? Ne slusajte sto vam MK Vlada kaze. ,,Teroristi su dosli iz ,,neke" susedne zemlje?" Zasto se ne kaze ime zemlje? Da nije maloletna?

bluz za moju bivsu dragu

pre 8 godina

Oni imaju bas losu vojsku i policiju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sale, 10. maj 2015 09:44)
Varas se Sale,mnogo se varas,specijalci su to,veoma uvezbani i spremni,rade svaki dan,opremljeni su izuzetno dobrim naoruzanjem ali......ove ***** su se utvrdile,zabarakadirale su se,nije iskljuceno da drze taoce,zene i decu,pucaju zoljama,snajperima.......a,kad je pocela akcija odmah su dosli iz OBSE-a, da vide kako se policija brani,t.j dali je upotrebljen tenk, helikopter,nekakve granate ili slicno.......kao,ne sme se to !!!-a, voska,...voska NE SME da se mesa u " gradjanskim nemirima",inace bi to " VOLCI" ( vukovi) resile za sat dva,jer su izuzetni,kazem bas izuzetni !

Ilija Zavisic

pre 8 godina

(Ratko, 10. maj 2015 11:15)
# Link
Ratko,svaka cast !!!-ko vojni ekspert,sve si tacno rekao,jos jednom svaka cast !-pozdrav od Skopje

мкд

pre 8 godina

Македонските и Албанските полицајци се борат рамо дод рамо со терористите платени од Америка.Нека почиваат во мир починатите.

bariolatino

pre 8 godina

interesantno nijednom nisu pominjali rec ovde u Fr.. ni rec
A ono 5 poginulihu swiss su pravili reportazu ..
Znaci kada pocinju albanci uvek isto nema vest.
To cutanje zvuci kao podrzavnje albansku politiku (americku)
nije to "paranoïa", ne treba biti naivni.

daleki sever

pre 8 godina

sreca pa su makedonci pametniji od nas,polako istina pocinje da izlazi na videlo,ubijeni su policajci obe nacionalnosti,obicni gradjani su uplaseni,ali medju njima nema tenzija jer znaju o cemu se radi,sad je jasno da su teroristi u stvari pokusaj vodecih politicara da ostanu na vlasti,a srbi kao srbi zedni krvi i senzacionalizma odmah potrcali da tamburaju o amerikancima,sorosevskim bandama,velikoj albaniji i sta ti ja znam raznim budalastinama

Tasa

pre 8 godina

-Ovo je da se ucutkaju Grci i da vrate pare sto su uzeli od medjunarodnih monetarnih fondova,EU i ostalih.

Mozda sam lud ali to je moje misljenje.

Svaka drzava koja je vratila dug MMF-u i bankarskom kartelu u celosti ili je odbila da vrati godisnju kamatu ili odbila da uzme novi kredit-dobila je rat.

Setim se Turske prosle godine demonstracije protiv Erdogana.Nije proslo ni par nedelja kako je Turska vratila sav dug MMF-u kada ono takoreci ratno stanje.E Turci su to lepo sredili kompletna vojska na svim ulicama u svim vecim gradovima,oko 100 generala i oficira je osudjeno zbog vojnog prevarata i ugusena revolucija za manje od mesec dana.Turska radi plate skoro kao u Hrvatskoj.Prosecna plata u Istanbulu je 800 eura.

Sirija takodje.Cim je vratila dug MMF-u,odmah ratovi.

Libija takodje.Cim je pokojni Gadafi vratio dug MMF-u ratovi.Gadafi je ubijen.

Cisto uporedjenje.

Da sam neki makedonski politicar nebino koje nacionalnosti imao bih mnogo toga da razmisljam ne samo da sedim na sednicama Vlade.

Rokatanski

pre 8 godina

Albanci su veoma dobro informisani i obavešteniji su od svih ostalih na Balkanu. Sada je valjda jasno zašto su onih sto hiljada Albanaca (i više) zimus masovno napuštali Kosmet. Ko nije želeo da ide u rat, otišao je na sigurno.

Me2000

pre 8 godina

Predvidjam sledeci scenario:
-makedonska policija 'ne uspeva' da obuzda ove giliptere
-Albanci se sve uplaseni sele u Srbiju koja ce ih po 474847 put gostoljubivo docekati, jer se jadni ljudi pate
-Naravno, ovo se podrazumeva- zapadni mediji nece objavljivati o ovim sukobima, objavice tek kad Makedonci krenu da reaguju protiv terorista i ispasce da su Makedonci mnogo zli k'o Srbi devedesetih.
-Americka Vlada ce reagovati nad straaasnim zlocinima zlih Makedonaca nad Albancima
-Kako je Albanija clanica NATO-a, moguce je da ce bombardovati Makedoniju, jer, eto, nisu samo gledali dok im ubijaju ljude u drzavi. Fazon je to, da kad bi se ovo desavalo u SADu, svi pobunjenici bi bili ustreljani za 2 dana i gotovo. Ali su tu kad treba drugima da pricaju. Cinizam ocenjujem na skali od 1 do Americka Vlada.
Gde ste sad, velike patriJote koje bi vratile Kosovo? Ne mozemo mi nista ovde, samo da se molimo da ne krenu na nas, jer, verujte mi, osim ako nije u njenim interesima, Rusija nas nece braniti.

chicharito

pre 8 godina

Опозициона СДСМ је за крај најавила објављивање прислушкиваних разговора у случају "Монструм", када су брутално убијена 5 младића македонске националности уочи Васкрса пре пар година. За тај случај су ухапшени и на доживотну робију осуђени неколико терориста. Шпекулише се да они нису урадили то. То би била иницијална каписла да на велике протесте устану и Албанци који би се придружили суграђанима Македонцима. То би значио крај владавине Николе Груевског и криминогене власти.

Avangarda

pre 8 godina

@European,

Mira nema dok Albanci divljaju, a pitanje je dokle će tako... Kako objašnjavaš haos u svakom području gde su Albanci? Svima je jasno da ovde mira neće biti dok se neke stvari ne raščiste.

Sale iz mk

pre 8 godina

hvala Srbima i svi ostali na podrshci koje dajete mk, po meni iskreno ni su krivi Albance, ove kriminalce-platenice nazalost su "bili" (nisu ni ljudi da bi imali neki etnikum) Albanci i istina je da je to mali procenat, moramo jednom krenuti od te misle da smo razlichiti i da su druge zli, svi zivimo na ovaj Balkanu, tu ne Bog smestio sa razlog! moramo uvideti da smu ljudi svi, i zajedno da se borimo protiv one koje ne smatraju ljudski zivot za nishta.
shta se tiche CNN i BBC, jasno se vidi da nikad nije njih bolelo za nama(the Balkan family!!!).

bez_cenzure

pre 8 godina

Da ne postoji nezavisno Kosovo koje je i stvoreno za destabilizaciju regiona u režiji SAD-a kada god im neko ugrozi interese u ovom dijelu svijeta šipak bi akcija trajala ovoliko. Makedonska policija bi izvela jedan blickrig i teroriste poslala na nebo. A ako bi pokušali stvoriti Veliku Albaniju mislim da bi Albancima i njihovoj osionosti odzvonilo!

T

pre 8 godina

Uostalom, i BBC je tek jutros u 5:30 objavio prvu vest da je u Makedoniji bio okrsaj sa "teroristima",
(PPeca@SER)
Vest je bila objavljena juce u 10 uvece, update-ovana posle konferencije za stampu makednoskog MUP-a. Bila je izlistana u "top news" sekciji na njihovoj Android aplikaciji.

Srbin

pre 8 godina

@Ja mislim da je opet kriv Slobodan Milosevic !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Moskwich, 10. maj 2015 09:32)

Kriv je! Da je on uradio kako je trebalo danas do ovog ne bi ni doslo, a ni do ostalih stvari pre toga, MNOGO VAZNIJIH. E zato nema ko da brani nesto sto je ON izgubio i ne lupetaj vise. Idi tamo u stranku pa pojedi lep sendvic, evo vec je podne.
Nije znao da resi kako treba, mirno, nije znao da koristi medije, NIJE ZNAO NI DA RATUJE KAD JE DO TOGA DOSLO.

Bulat

pre 8 godina

Треба нагласито да у тој регији Куманова живи неколико десетина хиљада Срба и да ће се они у овом окршају први наћи на удару, те да је потребно да Влада Србије предузме све мере да, ионако угрожена, српска мањина буде заштићена јер је извесно да је Македонија на ивици рата. Слава погинулим македонским полицајцима.

jeton Beli manastir

pre 8 godina

koliko se ja sjecam sinoc je okoncana operacija.....teroristi su likvidirani a ostatak njih se predao sa bijelom carsafima......pa ko sad ubija policajce,da ne ubijaju zene i djeca koja pomazu teroristima u logistici kao sto je rekla sinoc na intervju gos. jankulovska......

Vojvodjan

pre 8 godina

"kako B92 nezvanično saznaje, albanskom stanovništvu nije dozvoljen prelazak granice"

Ovo je ocigledna diskiminacija po nacionalnom osnovu, koja je ustavom zabranjena.

NokiJa

pre 8 godina

Vratite obavezan 6 mesecni vojni rok.
Ne secite tenkove.
Ne prodajte naoruzanje.
Ovo ce trajati kao Izrael i Palestina, nece biti mira na ovim prostorima jos 20godina i to svima mora biti jasno.

NBC

pre 8 godina

(PPeca@SER, 10. maj 2015 09:38)
Nisi u pravu.I juce je neko napisao kako ni CCN ni BBC ne objavljuju vest,i ja sam onda otisao da proverim i neko od njih je objavio vest,ja sam video!

Da da

pre 8 godina

Ovde nesto nije u redu. Dva poginula policajca su albanci. Nije moguce da ratuju medjusobno. Nesto mirise na unapred pripremljenoj scenariji.

Mkd

pre 8 godina

Svi mediji po europi pricaju da policija ima posao sa naoruzanog grupu,a ne sa albanski teroristi,i da ima 3 policajaca povredjeno a ne 6 poginulih..katastrofa

Digi

pre 8 godina

Molim vas da svi mi iz Srbije pruzimo maksimalnu podrsku Makedonskom narodu bez obzira na njihovo priznavanje Kosova i Metohije jer narod nije niko nista ni pitao oko tog priznanja.Makedonija ima sva prava da brani svoj suverenitet svim raspolozivim sredstvima pa i ako su sa druge strane pored ubacenih terorista i pojedini gradjani albanske narodnosti. Neka im samo neko nesto kaze ali pre toga da se seti Baltimora u USA gde je 1000 policajaca i 2000 Gardista stalo u odbranu drzave i sistema iako su amerikanci crne puti bili potpuno u pravu.Neka se sada oglase ambasadori zapadnih zemalja i neka prihvate deo svoje krivice za stanje na Balkanu.A sto se albanije tice ona je izvor terorizma na Balkanu zadnjih 50 godina i nas Balkanski isis.

vredi razmisliti

pre 8 godina

kako su smeli da im dozvole pauzu,odmor,vracanje u pregledane delove, morali su ih drzati pod tenzijom 48 sati minimum sa sve transporterima koji kruze ulicama i svetlevcim raketama, pucnjava i povlacenje, posle toga upadi u kuce i cetkanje redom... najveci biser albanija osudjuje pazi ovo povezanost grupe sa nacionalnim imenom, jok nego su teletabisi

Gotov je.

pre 8 godina

Ovo sto se desava u Makedonija je cista konspiracija. Gruevski ne bira srestva da bi ostao na Vlasti, u tome mu svesrdno pomaze njegov brat od ujaka Saso Mialkov inace sef Makedonske Drzavne Bezbednosti, zato u izvestajima policije ima toliko misticnosti,i povrsnog davanja informacija jer scenario za ovaj dogadjaj je napisan Unutar same Policije.

European

pre 8 godina

Ljudi, nemojte se zurit sa vasim komentarima kao da je sve jasno.
Protiv makedonske vlast je prosle nedelje bilo protesta u Skoplje od samih Makedonaca a Albanci su isto htjeli da da se pridruze, a to bi znacilo kraj vlasti, koje je umjesena u skandale, korupciju, prisluskivanju opozicije itd.

2 od 5 pogunulih policajca su bili Albanci, javljaju makedonske medije, jedan se zove Isamedin Osmani a drugi Besnik Bela, a to ce uskoro javljati i sprske medije.

Penzionisani General Ilija Nikolovski objasni neke stvari, pa zato se njegov video izbrisao od Kanal 5, a evo vam video i uvjerite se sami:

https://www.youtube.com/watch?v=Ji4fGEnhfk0

Stanovnici Balkana trebali da se zajedno trude da postignu trajni mir, kao politicku i ekonosku stabilnost i da se trude da postanu posteni narodi i da radu kao narodi zapadne evrope i da prosperuju i da zive u blagodat a ne da srusu svoju evropsku buducnost.

A be Nis be

pre 8 godina

Komsije Pajonci,priznali ste Kosovo,znaci priznajte da Albanci imaju pravo da uzmu deo i vase drzave! I nemojte da govorite kako je to Vlada uradila,jer vi ste Vladu izabrali. Da je doslo vas 100.000 i blokiralo Vladu,Vlada bi to ukinula.

veerghoen

pre 8 godina

Два дана премијер, министар војни и председник Македоније се не оглашавају. Еј бре, нападнута ти је земља а премијера нигде нема. Он је ту само када се сече црвена лента. Народ у Македонији је све више сумњичав у вези ове акције.

Многи мисле да су плаћене банде са Косова, само да би изазвали немире и спрече пад владе. Нема ово везе ни са турским током, ни са западњачким уљем на ватру. Албанци у Мкд знају о чему се ради и зато су сталожени и хладнокрвни као и Македонци.

Ratko

pre 8 godina

Kakva crna policijska akcija, ko je planirao ovu akciju treba da momentalno bude uhapsen. Poginulo 6 policajaca i preko 30 ranjeno a sinoc pricaju kako je akcija uspesna, ovo je najnesposobnija akcija u istoriji. Nikakav faktor iznanadjenja, taktika, logistika, informacije sa terena znaci apsolutno jedna velika nula! Ruku na srce i Albanski teroristi su ojacali, nije to vise ona amaterska gerila od pre 15 godina, to je sada vrlo ozbiljna, uvezbana i dobro lobirana organizacija koja po prilozenom moze velike gubitke i udarce zadati redovnim vojnim i policijskim snagama. Oni su tek poceli da jacaju, imaju lovu, kampove za obuku kao i druge vojne jedinice. Ovi sto su krenuli u akciju verovatno su bili ubedjeni da su to oni isti kao i pre 15-20 godina kada su lako sa njima izlazi na kraj. Nista bolje ni mi nebi prosli.

FPÖ

pre 8 godina

"a kako B92 nezvanično saznaje, albanskom stanovništvu nije dozvoljen prelazak granice."


Prijatno sam iznenadjen nisam ovo ocekivao.Svaka cast nasoj drzavi na brzoj reakciji.Prvi put u dve decenije da urade nesto ispravno.

albanac protiv rata

pre 8 godina

nazalost ceh mafijaske vlade gruevski&ahmeti placaju nevini i naivni ljudi...i sa strane ovih neznanih "junaka" za koje niko ne zna ko su i sta hoce...i od strane policije sa koje ima i ubijenih albanskih policajaca. dosta vise sa ovim gluparijama...svet seta po svemiru i namerava da se seli tamo dok se mi jos uvek ubijamo medjusobno ko divljaci...a mozda smo svi medjusobno povezani i ista porodica u neku daleku proslost!

veerghoen

pre 8 godina

Чак ни у највећем конфликту 2001. године у Куманову није испаљен ни један метак. Македонци и Албанци тамо живе без икаквих међуетничких тензија. Свима је јасно да је ово масло владе, да бих спречили велики народни митинг 17. маја.

Тада ће изаћи и Македонци и Албанци, уједињени против криминогене власти Николе Груевског и Али Ахметија.

pera ložač

pre 8 godina

Dakle oni su još gori medijski mrak...i smrdi na prevaru vlade. Zašto bi toliko mistifikovali sve? Valjda bi trebali medije da pozovu da snime akciju da snime teroriste da pokažu svetu ko ih napada a ovako mogu panduri da pucaju u vazduh u izolovanom području i da kažu da su ih napali ljudi-krabe ili marsovci...

Demofasizam

pre 8 godina

Jadni albanski civili opet ubijaju policajce sa ledja, junacki i u duhi svoje tradicije i kulture. Ali ovaj put u Makedoniji. Uskoro ocekujemo reakciju NATO pakta buduci da je Albanija clanica a Makedonija na putu ka clanstvu. Egzodus i genocid nad albanskim civilima mora da se spreci, jel tako? A onda ide secesija pa republika.

jova

pre 8 godina

pre neku godinu je albanac sa Kosova ubio nekoliko americkih vojnika u Frankfurtu, nemacki mediji su preneli da je napadac sa prostora ex Jugoslavije, nikako nisu smeli da kazu da je sa Kosova.

kraja

pre 8 godina

...sudeci po kolicini municije i trajanju sukoba, ova akcija je dugo planirana ili teroristi imaju odlicnu podrsku u lokalnom stanovnistvu...
...po ucestalosti pucnjave sa snimka od juce, trebalo je da imaju dva kamiona municije...

Milos

pre 8 godina

Oni imaju bas losu vojsku i policiju.
(Sale, 10. maj 2015 09:44)

Mislis da je nasa bolja. Boga da molimo da ovi ne krenu kod nas. Nismo mogli od poplava da se odbranimo a ne od ovog.

au bre

pre 8 godina

Ovima koji se cude zbog sakrivanja identiteta terorista: ako u zemlji u kojoj su cetvrtina gradjana albanci objave da vode bitku sa 50 istih, taj broj sa 50 moze veoma brzo da poraste na 5000. Pokusavaju ljudi da sprece gradjanski rat, ne pametujte mnogo

mackica-maca

pre 8 godina

Teroristi su teroristi ma ko da su. Nazalost novija istorija balkana nas uci ko i zbog cega pribegava terorizmu kao i ko i preko koga i za cije ciljeve organizuje, obucava i naoruzava teroriste. Zdravo tkivo u zemljama regiona bi trebalo hitno da se udruzi u antiteroristickoj zastiti ili da odustane od drzavnosti

Dragan

pre 8 godina

"Helikopter nadlece Skopje" ... "Vlada Makedonije je 10. i 11. maj proglasila za dane zalosti" to se ne radi tako , sta ce helikopter iznad Skopja - cuva predsednika dok policajci ginu , a vremena za dane zalosti ima , treba prvo obezbediti mir i normalizovati situaciju u Kumanovu .... ali na Balkanu je sve kontra.

Xxxx

pre 8 godina

Srbija pod hitno mora zatvoriti granicu, te ponuditi vojnu pomoc makedonskim vlastima. granice sa bih i administrativnu liniju sa kosovom dodatno ojacati ovo nikako nije dobro, ovi ponovo izazivaju sukobe, mislim da ce im ovaj put to biti zadnje.

Tiho

pre 8 godina

Makedonci tek što su pomislili da mogu da se brinu o ekonomiji svoje zemlje (pune budzet - turskim tokom) i obelezavaju pošteno istoriju (poseta paradi pobede protiv nacista u Moski)...a Ameri im odvališe dva velika šamara (opozicija i teroristi). Kazu im Ameri ćutite i slušajte nas ili hoćete da budete evropska Sirija?

Bahamut,with fifty red eyes

pre 8 godina

Mozda ovaj terorizam i odgovara premijeru Djordju Ivanovu,ne znam,ali namecu se neka pitanja.
Da li svet podrzava veliku Albaniju?
Zasto albanci iz Kumanova ne beze u Tetovo,ili Pristinu ili Tiranu,nego bas u Bujanovac,tj u Srbiju?Zasto ne beze Makedonci u Srbiju?
Zasto makedonci i dalje pricaju da su teroristi dosli iz "jedne susedne zemlje".Ovako ispada da su mozda srbi iz Nisa otpoceli novu Kumanovsku bitku.Barem u ocima publike sa Zapada.U svakom slucaju,remetilacki albanski faktor ne da mira Balkanu.I ubedjen sam da je stvar Velike Albanije samo pitanje vremena.

PPeca@SER

pre 8 godina

Da nije tuzno, mozda bi mislili da je ovo zbog CNN-a, da konacno objave vest da se nesto u Makedoniji desava.
Uostalom, i BBC je tek jutros u 5:30 objavio prvu vest da je u Makedoniji bio okrsaj sa "teroristima", sa sve znacima navoda. Mozda konacna vest bude drugacija, da to nisu "teroristi" nego miroljubivi gradjani koji su se pridruzili protestu protiv Vlade... da su to bili borci za slobodu.
Ali, mozda su i CNN i BBC jos prekjuce znali "za ovu vest", pa im je bilo glupo da juce objave nesto sto su znali prethodnog dana da ce se desiti.

Bahamut,with fifty red eyes

pre 8 godina

Mozda ovaj terorizam i odgovara premijeru Djordju Ivanovu,ne znam,ali namecu se neka pitanja.
Da li svet podrzava veliku Albaniju?
Zasto albanci iz Kumanova ne beze u Tetovo,ili Pristinu ili Tiranu,nego bas u Bujanovac,tj u Srbiju?Zasto ne beze Makedonci u Srbiju?
Zasto makedonci i dalje pricaju da su teroristi dosli iz "jedne susedne zemlje".Ovako ispada da su mozda srbi iz Nisa otpoceli novu Kumanovsku bitku.Barem u ocima publike sa Zapada.U svakom slucaju,remetilacki albanski faktor ne da mira Balkanu.I ubedjen sam da je stvar Velike Albanije samo pitanje vremena.

Tiho

pre 8 godina

Makedonci tek što su pomislili da mogu da se brinu o ekonomiji svoje zemlje (pune budzet - turskim tokom) i obelezavaju pošteno istoriju (poseta paradi pobede protiv nacista u Moski)...a Ameri im odvališe dva velika šamara (opozicija i teroristi). Kazu im Ameri ćutite i slušajte nas ili hoćete da budete evropska Sirija?

PPeca@SER

pre 8 godina

Da nije tuzno, mozda bi mislili da je ovo zbog CNN-a, da konacno objave vest da se nesto u Makedoniji desava.
Uostalom, i BBC je tek jutros u 5:30 objavio prvu vest da je u Makedoniji bio okrsaj sa "teroristima", sa sve znacima navoda. Mozda konacna vest bude drugacija, da to nisu "teroristi" nego miroljubivi gradjani koji su se pridruzili protestu protiv Vlade... da su to bili borci za slobodu.
Ali, mozda su i CNN i BBC jos prekjuce znali "za ovu vest", pa im je bilo glupo da juce objave nesto sto su znali prethodnog dana da ce se desiti.

FPÖ

pre 8 godina

"a kako B92 nezvanično saznaje, albanskom stanovništvu nije dozvoljen prelazak granice."


Prijatno sam iznenadjen nisam ovo ocekivao.Svaka cast nasoj drzavi na brzoj reakciji.Prvi put u dve decenije da urade nesto ispravno.

jova

pre 8 godina

pre neku godinu je albanac sa Kosova ubio nekoliko americkih vojnika u Frankfurtu, nemacki mediji su preneli da je napadac sa prostora ex Jugoslavije, nikako nisu smeli da kazu da je sa Kosova.

Dragan

pre 8 godina

"Helikopter nadlece Skopje" ... "Vlada Makedonije je 10. i 11. maj proglasila za dane zalosti" to se ne radi tako , sta ce helikopter iznad Skopja - cuva predsednika dok policajci ginu , a vremena za dane zalosti ima , treba prvo obezbediti mir i normalizovati situaciju u Kumanovu .... ali na Balkanu je sve kontra.

pera ložač

pre 8 godina

Dakle oni su još gori medijski mrak...i smrdi na prevaru vlade. Zašto bi toliko mistifikovali sve? Valjda bi trebali medije da pozovu da snime akciju da snime teroriste da pokažu svetu ko ih napada a ovako mogu panduri da pucaju u vazduh u izolovanom području i da kažu da su ih napali ljudi-krabe ili marsovci...

NokiJa

pre 8 godina

Vratite obavezan 6 mesecni vojni rok.
Ne secite tenkove.
Ne prodajte naoruzanje.
Ovo ce trajati kao Izrael i Palestina, nece biti mira na ovim prostorima jos 20godina i to svima mora biti jasno.

Bulat

pre 8 godina

Треба нагласито да у тој регији Куманова живи неколико десетина хиљада Срба и да ће се они у овом окршају први наћи на удару, те да је потребно да Влада Србије предузме све мере да, ионако угрожена, српска мањина буде заштићена јер је извесно да је Македонија на ивици рата. Слава погинулим македонским полицајцима.

au bre

pre 8 godina

Ovima koji se cude zbog sakrivanja identiteta terorista: ako u zemlji u kojoj su cetvrtina gradjana albanci objave da vode bitku sa 50 istih, taj broj sa 50 moze veoma brzo da poraste na 5000. Pokusavaju ljudi da sprece gradjanski rat, ne pametujte mnogo

Mkd

pre 8 godina

Svi mediji po europi pricaju da policija ima posao sa naoruzanog grupu,a ne sa albanski teroristi,i da ima 3 policajaca povredjeno a ne 6 poginulih..katastrofa

Digi

pre 8 godina

Molim vas da svi mi iz Srbije pruzimo maksimalnu podrsku Makedonskom narodu bez obzira na njihovo priznavanje Kosova i Metohije jer narod nije niko nista ni pitao oko tog priznanja.Makedonija ima sva prava da brani svoj suverenitet svim raspolozivim sredstvima pa i ako su sa druge strane pored ubacenih terorista i pojedini gradjani albanske narodnosti. Neka im samo neko nesto kaze ali pre toga da se seti Baltimora u USA gde je 1000 policajaca i 2000 Gardista stalo u odbranu drzave i sistema iako su amerikanci crne puti bili potpuno u pravu.Neka se sada oglase ambasadori zapadnih zemalja i neka prihvate deo svoje krivice za stanje na Balkanu.A sto se albanije tice ona je izvor terorizma na Balkanu zadnjih 50 godina i nas Balkanski isis.

Ratko

pre 8 godina

Kakva crna policijska akcija, ko je planirao ovu akciju treba da momentalno bude uhapsen. Poginulo 6 policajaca i preko 30 ranjeno a sinoc pricaju kako je akcija uspesna, ovo je najnesposobnija akcija u istoriji. Nikakav faktor iznanadjenja, taktika, logistika, informacije sa terena znaci apsolutno jedna velika nula! Ruku na srce i Albanski teroristi su ojacali, nije to vise ona amaterska gerila od pre 15 godina, to je sada vrlo ozbiljna, uvezbana i dobro lobirana organizacija koja po prilozenom moze velike gubitke i udarce zadati redovnim vojnim i policijskim snagama. Oni su tek poceli da jacaju, imaju lovu, kampove za obuku kao i druge vojne jedinice. Ovi sto su krenuli u akciju verovatno su bili ubedjeni da su to oni isti kao i pre 15-20 godina kada su lako sa njima izlazi na kraj. Nista bolje ni mi nebi prosli.

Demofasizam

pre 8 godina

Jadni albanski civili opet ubijaju policajce sa ledja, junacki i u duhi svoje tradicije i kulture. Ali ovaj put u Makedoniji. Uskoro ocekujemo reakciju NATO pakta buduci da je Albanija clanica a Makedonija na putu ka clanstvu. Egzodus i genocid nad albanskim civilima mora da se spreci, jel tako? A onda ide secesija pa republika.

Srbin

pre 8 godina

@Ja mislim da je opet kriv Slobodan Milosevic !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Moskwich, 10. maj 2015 09:32)

Kriv je! Da je on uradio kako je trebalo danas do ovog ne bi ni doslo, a ni do ostalih stvari pre toga, MNOGO VAZNIJIH. E zato nema ko da brani nesto sto je ON izgubio i ne lupetaj vise. Idi tamo u stranku pa pojedi lep sendvic, evo vec je podne.
Nije znao da resi kako treba, mirno, nije znao da koristi medije, NIJE ZNAO NI DA RATUJE KAD JE DO TOGA DOSLO.

Rokatanski

pre 8 godina

Albanci su veoma dobro informisani i obavešteniji su od svih ostalih na Balkanu. Sada je valjda jasno zašto su onih sto hiljada Albanaca (i više) zimus masovno napuštali Kosmet. Ko nije želeo da ide u rat, otišao je na sigurno.

Milos

pre 8 godina

Oni imaju bas losu vojsku i policiju.
(Sale, 10. maj 2015 09:44)

Mislis da je nasa bolja. Boga da molimo da ovi ne krenu kod nas. Nismo mogli od poplava da se odbranimo a ne od ovog.

kraja

pre 8 godina

...sudeci po kolicini municije i trajanju sukoba, ova akcija je dugo planirana ili teroristi imaju odlicnu podrsku u lokalnom stanovnistvu...
...po ucestalosti pucnjave sa snimka od juce, trebalo je da imaju dva kamiona municije...

Me2000

pre 8 godina

Predvidjam sledeci scenario:
-makedonska policija 'ne uspeva' da obuzda ove giliptere
-Albanci se sve uplaseni sele u Srbiju koja ce ih po 474847 put gostoljubivo docekati, jer se jadni ljudi pate
-Naravno, ovo se podrazumeva- zapadni mediji nece objavljivati o ovim sukobima, objavice tek kad Makedonci krenu da reaguju protiv terorista i ispasce da su Makedonci mnogo zli k'o Srbi devedesetih.
-Americka Vlada ce reagovati nad straaasnim zlocinima zlih Makedonaca nad Albancima
-Kako je Albanija clanica NATO-a, moguce je da ce bombardovati Makedoniju, jer, eto, nisu samo gledali dok im ubijaju ljude u drzavi. Fazon je to, da kad bi se ovo desavalo u SADu, svi pobunjenici bi bili ustreljani za 2 dana i gotovo. Ali su tu kad treba drugima da pricaju. Cinizam ocenjujem na skali od 1 do Americka Vlada.
Gde ste sad, velike patriJote koje bi vratile Kosovo? Ne mozemo mi nista ovde, samo da se molimo da ne krenu na nas, jer, verujte mi, osim ako nije u njenim interesima, Rusija nas nece braniti.

Xxxx

pre 8 godina

Srbija pod hitno mora zatvoriti granicu, te ponuditi vojnu pomoc makedonskim vlastima. granice sa bih i administrativnu liniju sa kosovom dodatno ojacati ovo nikako nije dobro, ovi ponovo izazivaju sukobe, mislim da ce im ovaj put to biti zadnje.

bariolatino

pre 8 godina

interesantno nijednom nisu pominjali rec ovde u Fr.. ni rec
A ono 5 poginulihu swiss su pravili reportazu ..
Znaci kada pocinju albanci uvek isto nema vest.
To cutanje zvuci kao podrzavnje albansku politiku (americku)
nije to "paranoïa", ne treba biti naivni.

мкд

pre 8 godina

Македонските и Албанските полицајци се борат рамо дод рамо со терористите платени од Америка.Нека почиваат во мир починатите.

A be Nis be

pre 8 godina

Komsije Pajonci,priznali ste Kosovo,znaci priznajte da Albanci imaju pravo da uzmu deo i vase drzave! I nemojte da govorite kako je to Vlada uradila,jer vi ste Vladu izabrali. Da je doslo vas 100.000 i blokiralo Vladu,Vlada bi to ukinula.

Sale iz mk

pre 8 godina

hvala Srbima i svi ostali na podrshci koje dajete mk, po meni iskreno ni su krivi Albance, ove kriminalce-platenice nazalost su "bili" (nisu ni ljudi da bi imali neki etnikum) Albanci i istina je da je to mali procenat, moramo jednom krenuti od te misle da smo razlichiti i da su druge zli, svi zivimo na ovaj Balkanu, tu ne Bog smestio sa razlog! moramo uvideti da smu ljudi svi, i zajedno da se borimo protiv one koje ne smatraju ljudski zivot za nishta.
shta se tiche CNN i BBC, jasno se vidi da nikad nije njih bolelo za nama(the Balkan family!!!).

bez_predrasuda

pre 8 godina

Samo površnim pregledom karte lako je zaključiti da je ova grupa terorista i bandita pre nekoliko dana napala karaulu Gošince. Od Gošinaca preko Slupčana se direktno stiže u zapadni deo Kumanova - divlje naselje. Ako je grupa u Gošincima brojala 40 napadača aa Kosova, sada su im se pridružili lokalni jataci i tako je broj narastao na 70-100. UČK je najavio dalje napade posle Gošinaca i jasno je da se nisu šalili. Prema tome svako ko tvrdi kako je makedonska vlast iscenirala krizu u Kumanovu je ili nepopravljivo naivan ili podržava razaranje Makedonije. Gruevski je možda izabrao momenat kada mu se drma stolica, ali da akcija nije započeta, teroristi bi za nekoliko dana zauzeli grad Kumanovo. Onda bi broj žrtava bio neuporedivo veći. Ne znam šta bi trebalo da radi vlast neke države, nego da se bori protiv oružane pobune?
A da su Makedonci dobrim delom krivi za ono što im sledi, jesu: priznali Kosovo, kleče pred predstavnicima Albanije, stalno su protiv Srbije u međunarodnim telima, a drugi po redu su napustili Jugoslaviju. No, šta god oni radili - sve jedno je. Posle Kosova na redu je Zapadna Makedonija. Projekat velika albanija je u toku sa jenkijevskim odobrenjem.

vredi razmisliti

pre 8 godina

kako su smeli da im dozvole pauzu,odmor,vracanje u pregledane delove, morali su ih drzati pod tenzijom 48 sati minimum sa sve transporterima koji kruze ulicama i svetlevcim raketama, pucnjava i povlacenje, posle toga upadi u kuce i cetkanje redom... najveci biser albanija osudjuje pazi ovo povezanost grupe sa nacionalnim imenom, jok nego su teletabisi

Jugo

pre 8 godina

Vratite obavezan 6 mesecni vojni rok.Ne secite tenkove.Ne prodajte naoruzanje.Ovo ce trajati kao Izrael i Palestina, nece biti mira na ovim prostorima jos 20godina i to svima mora biti jasno.
(NokiJa, 10. maj 2015 11:43)

Sve se slazem, samo si ispustio jednu nulu u predvidjanju trajanja sukoba na ovim prostorima.

European

pre 8 godina

Ljudi, nemojte se zurit sa vasim komentarima kao da je sve jasno.
Protiv makedonske vlast je prosle nedelje bilo protesta u Skoplje od samih Makedonaca a Albanci su isto htjeli da da se pridruze, a to bi znacilo kraj vlasti, koje je umjesena u skandale, korupciju, prisluskivanju opozicije itd.

2 od 5 pogunulih policajca su bili Albanci, javljaju makedonske medije, jedan se zove Isamedin Osmani a drugi Besnik Bela, a to ce uskoro javljati i sprske medije.

Penzionisani General Ilija Nikolovski objasni neke stvari, pa zato se njegov video izbrisao od Kanal 5, a evo vam video i uvjerite se sami:

https://www.youtube.com/watch?v=Ji4fGEnhfk0

Stanovnici Balkana trebali da se zajedno trude da postignu trajni mir, kao politicku i ekonosku stabilnost i da se trude da postanu posteni narodi i da radu kao narodi zapadne evrope i da prosperuju i da zive u blagodat a ne da srusu svoju evropsku buducnost.

bez_cenzure

pre 8 godina

Da ne postoji nezavisno Kosovo koje je i stvoreno za destabilizaciju regiona u režiji SAD-a kada god im neko ugrozi interese u ovom dijelu svijeta šipak bi akcija trajala ovoliko. Makedonska policija bi izvela jedan blickrig i teroriste poslala na nebo. A ako bi pokušali stvoriti Veliku Albaniju mislim da bi Albancima i njihovoj osionosti odzvonilo!

veerghoen

pre 8 godina

Све усијане главе које се сите, нека не забораве помоћ коју је Македонски народ пружао Србији током мајских поплава. Не заборавите да је једина спаљена америчка амбасада 1999. године била она у Скопљу. Народ није признао Космет, већ мкд влада под притиском запада.

Исти смо народ, исте вере и крви.

veerghoen

pre 8 godina

Чак ни у највећем конфликту 2001. године у Куманову није испаљен ни један метак. Македонци и Албанци тамо живе без икаквих међуетничких тензија. Свима је јасно да је ово масло владе, да бих спречили велики народни митинг 17. маја.

Тада ће изаћи и Македонци и Албанци, уједињени против криминогене власти Николе Груевског и Али Ахметија.

Avangarda

pre 8 godina

@European,

Mira nema dok Albanci divljaju, a pitanje je dokle će tako... Kako objašnjavaš haos u svakom području gde su Albanci? Svima je jasno da ovde mira neće biti dok se neke stvari ne raščiste.

jeton Beli manastir

pre 8 godina

koliko se ja sjecam sinoc je okoncana operacija.....teroristi su likvidirani a ostatak njih se predao sa bijelom carsafima......pa ko sad ubija policajce,da ne ubijaju zene i djeca koja pomazu teroristima u logistici kao sto je rekla sinoc na intervju gos. jankulovska......

albanac protiv rata

pre 8 godina

nazalost ceh mafijaske vlade gruevski&ahmeti placaju nevini i naivni ljudi...i sa strane ovih neznanih "junaka" za koje niko ne zna ko su i sta hoce...i od strane policije sa koje ima i ubijenih albanskih policajaca. dosta vise sa ovim gluparijama...svet seta po svemiru i namerava da se seli tamo dok se mi jos uvek ubijamo medjusobno ko divljaci...a mozda smo svi medjusobno povezani i ista porodica u neku daleku proslost!

veerghoen

pre 8 godina

Два дана премијер, министар војни и председник Македоније се не оглашавају. Еј бре, нападнута ти је земља а премијера нигде нема. Он је ту само када се сече црвена лента. Народ у Македонији је све више сумњичав у вези ове акције.

Многи мисле да су плаћене банде са Косова, само да би изазвали немире и спрече пад владе. Нема ово везе ни са турским током, ни са западњачким уљем на ватру. Албанци у Мкд знају о чему се ради и зато су сталожени и хладнокрвни као и Македонци.

bluz za moju bivsu dragu

pre 8 godina

Oni imaju bas losu vojsku i policiju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sale, 10. maj 2015 09:44)
Varas se Sale,mnogo se varas,specijalci su to,veoma uvezbani i spremni,rade svaki dan,opremljeni su izuzetno dobrim naoruzanjem ali......ove ***** su se utvrdile,zabarakadirale su se,nije iskljuceno da drze taoce,zene i decu,pucaju zoljama,snajperima.......a,kad je pocela akcija odmah su dosli iz OBSE-a, da vide kako se policija brani,t.j dali je upotrebljen tenk, helikopter,nekakve granate ili slicno.......kao,ne sme se to !!!-a, voska,...voska NE SME da se mesa u " gradjanskim nemirima",inace bi to " VOLCI" ( vukovi) resile za sat dva,jer su izuzetni,kazem bas izuzetni !

Tasa

pre 8 godina

-Ovo je da se ucutkaju Grci i da vrate pare sto su uzeli od medjunarodnih monetarnih fondova,EU i ostalih.

Mozda sam lud ali to je moje misljenje.

Svaka drzava koja je vratila dug MMF-u i bankarskom kartelu u celosti ili je odbila da vrati godisnju kamatu ili odbila da uzme novi kredit-dobila je rat.

Setim se Turske prosle godine demonstracije protiv Erdogana.Nije proslo ni par nedelja kako je Turska vratila sav dug MMF-u kada ono takoreci ratno stanje.E Turci su to lepo sredili kompletna vojska na svim ulicama u svim vecim gradovima,oko 100 generala i oficira je osudjeno zbog vojnog prevarata i ugusena revolucija za manje od mesec dana.Turska radi plate skoro kao u Hrvatskoj.Prosecna plata u Istanbulu je 800 eura.

Sirija takodje.Cim je vratila dug MMF-u,odmah ratovi.

Libija takodje.Cim je pokojni Gadafi vratio dug MMF-u ratovi.Gadafi je ubijen.

Cisto uporedjenje.

Da sam neki makedonski politicar nebino koje nacionalnosti imao bih mnogo toga da razmisljam ne samo da sedim na sednicama Vlade.

Mak SKP

pre 8 godina

... .
(Bulat, 10. maj 2015 11:15)

Ako ti je to bas bitno u Kumanovu(i regionu) zivi oko 5.000 Srba(6%),u Skopju oko 20.000-ukupno 38.000 u Makedoniji.Stvarno ne znam kako ce se Srbi prvi "naci na udaru" kad zive zajedno sa Makedoncima.Zar ti mislis da ovde neko gleda ko je Srbin ,a ko Makedonac?

mackica-maca

pre 8 godina

Teroristi su teroristi ma ko da su. Nazalost novija istorija balkana nas uci ko i zbog cega pribegava terorizmu kao i ko i preko koga i za cije ciljeve organizuje, obucava i naoruzava teroriste. Zdravo tkivo u zemljama regiona bi trebalo hitno da se udruzi u antiteroristickoj zastiti ili da odustane od drzavnosti

Gotov je.

pre 8 godina

Ovo sto se desava u Makedonija je cista konspiracija. Gruevski ne bira srestva da bi ostao na Vlasti, u tome mu svesrdno pomaze njegov brat od ujaka Saso Mialkov inace sef Makedonske Drzavne Bezbednosti, zato u izvestajima policije ima toliko misticnosti,i povrsnog davanja informacija jer scenario za ovaj dogadjaj je napisan Unutar same Policije.

Dario

pre 8 godina

Molim vas sve, da li neko od novinara (ili ljudi koji imaju smisla za pisanje) moze da napise jedan objektivan clanak na engleskom o tome sta se dole desava, naravno sa osvrtom na proslost i sta ALBANSKI TERORISTI rade po cijelom regionu? Sve ovo sa ciljem da preko drustvenih mreza ovo obidje svijet. Ako nista makar mozemo da serujemo istinu!

Trajce

pre 8 godina

Kakvi Albanci, kakvi Ameri? Jesti li vi videli nekog ,,teroristu" na snimcima, pa da tvrdite da su Albanci? Ne slusajte sto vam MK Vlada kaze. ,,Teroristi su dosli iz ,,neke" susedne zemlje?" Zasto se ne kaze ime zemlje? Da nije maloletna?

kraja

pre 8 godina

...posle 48h jos nema ni jedne vesti o identitetu terorista...
...sta je sa onima koji su se juce predali...???
...zar nisu vec sve priznali...???
...sto se vise odugovlaci sa informacijama, sve ce vise biti spekulacija...

Ivan S

pre 8 godina

Nego prijatelji, šta ćemo sa gomilom azilanata koji se šetaju oko autobuske i železničke stanice u Beogradu? Jel ima nekih vesti o tome? Zašto nisu deportovani iz Srbije u MK u roku od 48h kako zakon propisuje?

mir,braco,mir

pre 8 godina

Mekedonska braca su na muci,pritisnuti sa vise strana pa su se spasavali od
ratova 90tih uz pomoc USA,sve misleci bice postedjeni,ali vidi se da cim to
zatreba Yenkijima oni te iskoriste ili zrtvuju. Zaista,ko sumnja da je to upravo njihovo maslo?! Sramota jer svima sole pamet,a najgori su!

cvexi

pre 8 godina

Na znanicnom sajtu CNN pise "terrorists" sve sa kvotama
(CNN, 10. maj 2015 11:17)

Kvote i jesu problem, sluze da citiraju, tako da to nije njihov stav.

daleki sever

pre 8 godina

sreca pa su makedonci pametniji od nas,polako istina pocinje da izlazi na videlo,ubijeni su policajci obe nacionalnosti,obicni gradjani su uplaseni,ali medju njima nema tenzija jer znaju o cemu se radi,sad je jasno da su teroristi u stvari pokusaj vodecih politicara da ostanu na vlasti,a srbi kao srbi zedni krvi i senzacionalizma odmah potrcali da tamburaju o amerikancima,sorosevskim bandama,velikoj albaniji i sta ti ja znam raznim budalastinama

Vojvodjan

pre 8 godina

"kako B92 nezvanično saznaje, albanskom stanovništvu nije dozvoljen prelazak granice"

Ovo je ocigledna diskiminacija po nacionalnom osnovu, koja je ustavom zabranjena.

NBC

pre 8 godina

(PPeca@SER, 10. maj 2015 09:38)
Nisi u pravu.I juce je neko napisao kako ni CCN ni BBC ne objavljuju vest,i ja sam onda otisao da proverim i neko od njih je objavio vest,ja sam video!

seljadin

pre 8 godina

neko misli da su stvari drugacije nego na Kosovu, jer su ubijena 2 albanska policajca u sukobu sa teroristima, u sukobu na Kosovu, ubijeno je preko 1000 Albanaca od strane UCK, to su bili policajci, postari, lovocuvari, profesori, vlasnici benzinskih stanica koji nisu placali reket UCK itd.
Stvari su takve da ce se ovo stalno desavati,dok ne dodju snage NATO da odvoje sve delove gde su Albanci.

krke

pre 8 godina

u pravu je "bluz za moju bivšu dragu". makedonci su poučeni iskustvom iz svog prošlog sukoba sa teroristima, ali i iz sukoba Srbije sa tom istom bandom, odlučili da akciju izvedu bez upotrebe " prekomjerne sile", šta god to značilo kad je borba protiv terorista u pitanju. nažalost, to je koštalo, i koštaće života za sada pet, policajaca, i ranjavanja dvadesetak njih. ovo je situacija koju bi za sat vremena riješilo dva tenka, par transportera i četa pješadije. vjerovatno ne bi bilo toliko poginulih na strani vojske i policije, ali bi se broj haških osuđenika mjerio desetinama, a makedonija bi strpljivo čekala u redu za datum dobijanja datuma za pregovore tamo negdje 2050-e.

chicharito

pre 8 godina

Опозициона СДСМ је за крај најавила објављивање прислушкиваних разговора у случају "Монструм", када су брутално убијена 5 младића македонске националности уочи Васкрса пре пар година. За тај случај су ухапшени и на доживотну робију осуђени неколико терориста. Шпекулише се да они нису урадили то. То би била иницијална каписла да на велике протесте устану и Албанци који би се придружили суграђанима Македонцима. То би значио крај владавине Николе Груевског и криминогене власти.

Nislija

pre 8 godina

Iteresantno,situacija nije nimalo naivna,ipak MKD ne sme da koristi tehniku,tipa Tenk,zasto?iskustvo iz proslih sukoba su ti da je NATO zabranio MKD da koristi Tenkove i tesko naoruzanje,ne sumnjam da je sad situacija ista,bas me zanima da se ID pojavi u Njujorku kako bi usa reagovala,ako na obicne demonstrante uvode vandredno stanje,sta bi tek ovako bilo,ali eto,sad je ovde drugacije.
ovo ne pisem iz glave,pitajte nekog makedonca,pa ce sam da vam kaze
u MKD postoji NATO vojska,zasto oni ne pomognu? zato sto je sad UCK za njih "obican narod",licemeri
podrska Makedoniji!

GROBAR mkd.

pre 8 godina

(veerghoen, 10. maj 2015 11:47)
Znam te ,zvezdas,ovaj put si pogodio sa komentarom,i da te dopunim da u proslosti nikad nije politika dolazila u pitanje izmedju makedonaca i AUTOHTONIH albanaca,ili preciznije,nije dolazilo do nekih tezih incidenata,jer su "TI" albanci bili lojalni drzavi( i danas i u bivsoj Ju.Ovi danas su cuvaj Boze,sa Kosova su vecina njih,"primili smo ih' davne 2000?2001 za vreme "ratnih sukoba"....sada su stvarno prekardasili,i u buduce treba stvarno razmisiiti dali neupotrebiti tenkove, "MI 24",pa i 'Suhoje" ako treba,jer pustati policajce na "dlan" teroristima je glupo,pa makar i OBSe bio na 20 metaRA !!!

Da da

pre 8 godina

Ovde nesto nije u redu. Dva poginula policajca su albanci. Nije moguce da ratuju medjusobno. Nesto mirise na unapred pripremljenoj scenariji.

T

pre 8 godina

Uostalom, i BBC je tek jutros u 5:30 objavio prvu vest da je u Makedoniji bio okrsaj sa "teroristima",
(PPeca@SER)
Vest je bila objavljena juce u 10 uvece, update-ovana posle konferencije za stampu makednoskog MUP-a. Bila je izlistana u "top news" sekciji na njihovoj Android aplikaciji.

mister no

pre 8 godina

Dobro je da se sukob nije prosirio, dobro je sto su i makedonci i albanci mirni. ludilo se ne sme prosiriti, to je bitno. Iza ovakve grupe stoji dobra logistika, novac, organizacija... ko je poslao ove placenike, to ne verujem da cemo saznati. usli su sa kosova, tu izgleda dileme nema. I makedoncima i albancima zelim mir, dosta je bilo, treba svi da malo stanemo na loptu...Nadam se da ovo nema veze sa Raminom Velikom Albanijom, jer ako to bude opet ce kalaš da radi, i njima i nama, a to nam sad fali kao piletu sise. Samo da rata ne bude, znam o čemu pričam, na žalost... Mir svima, ljudi, pustite sad drugu priču...

lynkestus

pre 8 godina

Komsije, polako. Nemojte odmah albanci divljaci, ono ovo. Od tih osam policajaca dvojica su albanci. Ovo je ludilo, niko ne zna sta se ovo dogadja. Ili neki pseudopatriota ovo uradio, slusao gusle I ciftelije I odmah kao ratujem ili.... Videcemo. Budite sigurni, narod ne zna nista.

Miki

pre 8 godina

Iza svega ovoga stoji Amerika i EU.Odakle su došli teroristi?Sa Kosova.Ko je zadužen i kontroliše bezbednost na Kosovu?Amerika i EU.Makedonska vlada treba Euleksu da postavi ultimatum i da im da rok ok 24 sata da pohapse sve teroriste na Kosovu,čiji broj ne može biti manji od 2000,i da zapreti da ako to oni neće oni će ući sa vojskom na teritoriju Kosova.Pa će bar znati na čemu su.Sledeći korak je isteravanje nato trupa iz Makedonije.Ako nemaju petlju za tako nešto onda neka sede i čekaju nato dželate sa zlatnim gajtanom.

Ilija Zavisic

pre 8 godina

(Ratko, 10. maj 2015 11:15)
# Link
Ratko,svaka cast !!!-ko vojni ekspert,sve si tacno rekao,jos jednom svaka cast !-pozdrav od Skopje

Sale

pre 8 godina

Idite na http://edition.cnn.com/europe, jedne jedine reči nema na toj prvoj stranici o događajima u Kumanovu. Ako mislite da je to slučajno, grdno se varate, propagandna mašinerija još nije dobila precizne instrukcije šta da kaže, na čiju stranu da se svrsta. Da li znate da danima, u vreme primirja traje granatiranje Donjecka od strane ukrajinske armije? Ne znate? Nije javio CNN? Meni je samo žao običnog sveta, pre svega američkog građanina koji pojma nema šta mu vlada radi po svetu, žao mi je onog trenutka kad nekom prekipi i ceo svet nestane u muknlearnoj apokalipsi, najviše mi je žao dece i sebe. Ovo na kraju neće na dobro izaći.

Objektivno

pre 8 godina

Sve zavisi od jedne, većini vas glupe činjenice. Da li će ta naoružana grupa u određenim medijima dobiti epitet pobunjenika ili terorista, pratim već nekoliko dana ali ih izgleda to još uvek ne interesuje. Ako samo jednom budu nazvani pobunjenicima eto rata.

Roko_hr

pre 8 godina

Pocivali u miru. U ovim teskim vremenima treba stati uz makedonski narod. Vladu treba smijeniti svakako, ocito Gruevski vise nije opcija za Makedoniju.
Greska je bila sto je MK priznala Kosovo, iako mislim da to nije bilo upuceno protiv Srba i Srbije nego je vise proizvod straha prema Albancima u MK i mogucim reakcijama. Kako god i MK se mora suociti sa problem, a to su Albanci koji ce prije ili kasnije traziti svoj komad.
Jedini spas je dobra ekonomija i zaposljavanje ljudi. Ako kriza bude jos dublja, narod ce imati razlog da podlegne ovakvim provokacijama albanskih pobunjenika i terorista.

Pozdrav i podrska!

Acko

pre 8 godina

Dokle god budu imali ledja radice to sto rade.Interes Amrike,pa i zapadne evrope je da zemlje Balkana,posebno Srbija,Makedonija i Republika Srpska, nemaju jaku i stabilnu ekonomiju.Preko albanskih teroristickih grupa mogu da uzdrmaju ceo Balkan,sto i rade kad neko nije poslusan,odnosno ne igra po njihovim pravilima.Ukoliko Makedonci nastave sa akcijama,procice isto kao i mi!!

Uključi mozak

pre 8 godina

Kako je lako uspaliti masu, neverovatno. Makedonija se nalazi u strašnoj političkoj krizi i u momentu kada se najavljuje ujedinjenje Makedinaca i Albanaca u borbi protiv vlasti, odjednom akcija protiv "nekih" terorista koji su došli iz "neke" susedne zemlje i juče su tri puta "neutralisani" a borbe se još vode. Pre će biti da je ovo režiran napad koji se oteo kontroli i čije će žrtve na duši imati trenutna vlast. Iz makedonske vojske javljaju da su u pitanju plaćenici, oni ne ratuju za ideje velike Albanije već upravo za pare koje su od nekoga dobili. Tome u prilog i sramno izveštavanje sa makedonskih televizije i muzike kolko ti duša hoće usred ratnog stanja. Batalite i Turski tok, i "obojene" revolucije i Veliku Albaniju. Previše ste na teorijama zavere i u tripu boraca protiv svetskih nepravdi.

Dujo Taulinovic

pre 8 godina

Istine radi, problem je mnogo kompleksniji od onog: "Albanci stvaraju Veliku Albaniju". Ozbiljna politika i ozbiljna država bi morala vrlo kompleksno prići problemu. Ima tu mnogo uzroka:
1. Loša ekonomija kao posledica loše politike. To znači siromaštvo a ovo opet nepismenost i neobrazovanje. Gdje imate te tri stvari uvezane - imate manipulaciju.
2. Ogromna politička korupcija i socijalna nejednakost - što bi Cane iz Partibrejkersa rekao - živimo li mi u našoj zemlji ili njihovoj državi?
3. Ogromnu etničku podijeljenost. Čitam u ovim izvještajima - u Kumanovu živi 20% Makedonaca i 80% Albanaca. Kako je onda moguće da gradonačelnik bude neki - Damjanovski? U demokratskim društvima - to jednostavno nije moguće...
Bavite se ekonomijom, reformišite politički sistem, uključite sve svoje građane i sve ih tretirajte isto...pa nećete imati ovakve stvari.
Ali zar mislite da su razni Dačići Vučići i Nikolići u Srbiji, Đukanovići i MArovići po Crnoj Gori, Tačiji i Haradinaji na Kosovu, Dodici i Izetbegovići u Bosni, ovi razni po Makedoniji...u stanju da urade tako nešto? Mislite li da ne postoji ozbiljna zajednička stvar koja povezuje sve ove vlastodršce - a to je da su jednostavno - nedemokrate?

VI

pre 8 godina

Zar vam nije jos jasno sta se desava? Albanci zele Veliku Albaniju, pokusavaju na svaki moguci nacin vec decenijama, i nece se zaustaviti dok to ne ispune. Za razliku od Makedonaca i Srba koji samo cute i se brane, oni imaju vec dobro smisljenu strategiju. Sto se tice priznanja Kosova, pa cekajte, bez razlike ko priznao ili ne Kosovo, to je jasno da je vec bilo odavno Albansko, isto kao i zapadnji deo Makedonije, pogledajte malo procente populacije. I sto je najgore, u Makedoniji vlada netrpeljivost zbog vlasti, sva ta prisluskivanja, namestaljki i sl. Makedoncima sve doslo preko glave, i ovo ludilo mora nekad da prestati.

ABC

pre 8 godina

Pa to je pravi rat! Stašno i nadajmo se neponovljivo. Zašto? Još uvak cekamo objašnjenje? Zašto sva ta ubijanja kod južnih suseda?

fh 17

pre 8 godina

U svetu je sve gore, svi se bore za nesto, opasne igre, mozda i prodjemo dobro jer nas niko nece shvatiti ozbiljno kad se pojavi nas predsednik!

Vojvodjan

pre 8 godina

"kako B92 nezvanično saznaje, albanskom stanovništvu nije dozvoljen prelazak granice"

Ovo je ocigledna diskiminacija po nacionalnom osnovu, koja je ustavom zabranjena.

veerghoen

pre 8 godina

Чак ни у највећем конфликту 2001. године у Куманову није испаљен ни један метак. Македонци и Албанци тамо живе без икаквих међуетничких тензија. Свима је јасно да је ово масло владе, да бих спречили велики народни митинг 17. маја.

Тада ће изаћи и Македонци и Албанци, уједињени против криминогене власти Николе Груевског и Али Ахметија.

daleki sever

pre 8 godina

sreca pa su makedonci pametniji od nas,polako istina pocinje da izlazi na videlo,ubijeni su policajci obe nacionalnosti,obicni gradjani su uplaseni,ali medju njima nema tenzija jer znaju o cemu se radi,sad je jasno da su teroristi u stvari pokusaj vodecih politicara da ostanu na vlasti,a srbi kao srbi zedni krvi i senzacionalizma odmah potrcali da tamburaju o amerikancima,sorosevskim bandama,velikoj albaniji i sta ti ja znam raznim budalastinama

pera ložač

pre 8 godina

Dakle oni su još gori medijski mrak...i smrdi na prevaru vlade. Zašto bi toliko mistifikovali sve? Valjda bi trebali medije da pozovu da snime akciju da snime teroriste da pokažu svetu ko ih napada a ovako mogu panduri da pucaju u vazduh u izolovanom području i da kažu da su ih napali ljudi-krabe ili marsovci...

Gotov je.

pre 8 godina

Ovo sto se desava u Makedonija je cista konspiracija. Gruevski ne bira srestva da bi ostao na Vlasti, u tome mu svesrdno pomaze njegov brat od ujaka Saso Mialkov inace sef Makedonske Drzavne Bezbednosti, zato u izvestajima policije ima toliko misticnosti,i povrsnog davanja informacija jer scenario za ovaj dogadjaj je napisan Unutar same Policije.

Da da

pre 8 godina

Ovde nesto nije u redu. Dva poginula policajca su albanci. Nije moguce da ratuju medjusobno. Nesto mirise na unapred pripremljenoj scenariji.

Srbin

pre 8 godina

@Ja mislim da je opet kriv Slobodan Milosevic !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Moskwich, 10. maj 2015 09:32)

Kriv je! Da je on uradio kako je trebalo danas do ovog ne bi ni doslo, a ni do ostalih stvari pre toga, MNOGO VAZNIJIH. E zato nema ko da brani nesto sto je ON izgubio i ne lupetaj vise. Idi tamo u stranku pa pojedi lep sendvic, evo vec je podne.
Nije znao da resi kako treba, mirno, nije znao da koristi medije, NIJE ZNAO NI DA RATUJE KAD JE DO TOGA DOSLO.

veerghoen

pre 8 godina

Два дана премијер, министар војни и председник Македоније се не оглашавају. Еј бре, нападнута ти је земља а премијера нигде нема. Он је ту само када се сече црвена лента. Народ у Македонији је све више сумњичав у вези ове акције.

Многи мисле да су плаћене банде са Косова, само да би изазвали немире и спрече пад владе. Нема ово везе ни са турским током, ни са западњачким уљем на ватру. Албанци у Мкд знају о чему се ради и зато су сталожени и хладнокрвни као и Македонци.

Milos

pre 8 godina

Oni imaju bas losu vojsku i policiju.
(Sale, 10. maj 2015 09:44)

Mislis da je nasa bolja. Boga da molimo da ovi ne krenu kod nas. Nismo mogli od poplava da se odbranimo a ne od ovog.

Digi

pre 8 godina

Molim vas da svi mi iz Srbije pruzimo maksimalnu podrsku Makedonskom narodu bez obzira na njihovo priznavanje Kosova i Metohije jer narod nije niko nista ni pitao oko tog priznanja.Makedonija ima sva prava da brani svoj suverenitet svim raspolozivim sredstvima pa i ako su sa druge strane pored ubacenih terorista i pojedini gradjani albanske narodnosti. Neka im samo neko nesto kaze ali pre toga da se seti Baltimora u USA gde je 1000 policajaca i 2000 Gardista stalo u odbranu drzave i sistema iako su amerikanci crne puti bili potpuno u pravu.Neka se sada oglase ambasadori zapadnih zemalja i neka prihvate deo svoje krivice za stanje na Balkanu.A sto se albanije tice ona je izvor terorizma na Balkanu zadnjih 50 godina i nas Balkanski isis.

Bahamut,with fifty red eyes

pre 8 godina

Mozda ovaj terorizam i odgovara premijeru Djordju Ivanovu,ne znam,ali namecu se neka pitanja.
Da li svet podrzava veliku Albaniju?
Zasto albanci iz Kumanova ne beze u Tetovo,ili Pristinu ili Tiranu,nego bas u Bujanovac,tj u Srbiju?Zasto ne beze Makedonci u Srbiju?
Zasto makedonci i dalje pricaju da su teroristi dosli iz "jedne susedne zemlje".Ovako ispada da su mozda srbi iz Nisa otpoceli novu Kumanovsku bitku.Barem u ocima publike sa Zapada.U svakom slucaju,remetilacki albanski faktor ne da mira Balkanu.I ubedjen sam da je stvar Velike Albanije samo pitanje vremena.

NokiJa

pre 8 godina

Vratite obavezan 6 mesecni vojni rok.
Ne secite tenkove.
Ne prodajte naoruzanje.
Ovo ce trajati kao Izrael i Palestina, nece biti mira na ovim prostorima jos 20godina i to svima mora biti jasno.

lynkestus

pre 8 godina

Komsije, polako. Nemojte odmah albanci divljaci, ono ovo. Od tih osam policajaca dvojica su albanci. Ovo je ludilo, niko ne zna sta se ovo dogadja. Ili neki pseudopatriota ovo uradio, slusao gusle I ciftelije I odmah kao ratujem ili.... Videcemo. Budite sigurni, narod ne zna nista.

Trajce

pre 8 godina

Kakvi Albanci, kakvi Ameri? Jesti li vi videli nekog ,,teroristu" na snimcima, pa da tvrdite da su Albanci? Ne slusajte sto vam MK Vlada kaze. ,,Teroristi su dosli iz ,,neke" susedne zemlje?" Zasto se ne kaze ime zemlje? Da nije maloletna?

Tiho

pre 8 godina

Makedonci tek što su pomislili da mogu da se brinu o ekonomiji svoje zemlje (pune budzet - turskim tokom) i obelezavaju pošteno istoriju (poseta paradi pobede protiv nacista u Moski)...a Ameri im odvališe dva velika šamara (opozicija i teroristi). Kazu im Ameri ćutite i slušajte nas ili hoćete da budete evropska Sirija?

FPÖ

pre 8 godina

"a kako B92 nezvanično saznaje, albanskom stanovništvu nije dozvoljen prelazak granice."


Prijatno sam iznenadjen nisam ovo ocekivao.Svaka cast nasoj drzavi na brzoj reakciji.Prvi put u dve decenije da urade nesto ispravno.

European

pre 8 godina

Ljudi, nemojte se zurit sa vasim komentarima kao da je sve jasno.
Protiv makedonske vlast je prosle nedelje bilo protesta u Skoplje od samih Makedonaca a Albanci su isto htjeli da da se pridruze, a to bi znacilo kraj vlasti, koje je umjesena u skandale, korupciju, prisluskivanju opozicije itd.

2 od 5 pogunulih policajca su bili Albanci, javljaju makedonske medije, jedan se zove Isamedin Osmani a drugi Besnik Bela, a to ce uskoro javljati i sprske medije.

Penzionisani General Ilija Nikolovski objasni neke stvari, pa zato se njegov video izbrisao od Kanal 5, a evo vam video i uvjerite se sami:

https://www.youtube.com/watch?v=Ji4fGEnhfk0

Stanovnici Balkana trebali da se zajedno trude da postignu trajni mir, kao politicku i ekonosku stabilnost i da se trude da postanu posteni narodi i da radu kao narodi zapadne evrope i da prosperuju i da zive u blagodat a ne da srusu svoju evropsku buducnost.

albanac protiv rata

pre 8 godina

nazalost ceh mafijaske vlade gruevski&ahmeti placaju nevini i naivni ljudi...i sa strane ovih neznanih "junaka" za koje niko ne zna ko su i sta hoce...i od strane policije sa koje ima i ubijenih albanskih policajaca. dosta vise sa ovim gluparijama...svet seta po svemiru i namerava da se seli tamo dok se mi jos uvek ubijamo medjusobno ko divljaci...a mozda smo svi medjusobno povezani i ista porodica u neku daleku proslost!

chicharito

pre 8 godina

Опозициона СДСМ је за крај најавила објављивање прислушкиваних разговора у случају "Монструм", када су брутално убијена 5 младића македонске националности уочи Васкрса пре пар година. За тај случај су ухапшени и на доживотну робију осуђени неколико терориста. Шпекулише се да они нису урадили то. То би била иницијална каписла да на велике протесте устану и Албанци који би се придружили суграђанима Македонцима. То би значио крај владавине Николе Груевског и криминогене власти.

Xxxx

pre 8 godina

Srbija pod hitno mora zatvoriti granicu, te ponuditi vojnu pomoc makedonskim vlastima. granice sa bih i administrativnu liniju sa kosovom dodatno ojacati ovo nikako nije dobro, ovi ponovo izazivaju sukobe, mislim da ce im ovaj put to biti zadnje.

A be Nis be

pre 8 godina

Komsije Pajonci,priznali ste Kosovo,znaci priznajte da Albanci imaju pravo da uzmu deo i vase drzave! I nemojte da govorite kako je to Vlada uradila,jer vi ste Vladu izabrali. Da je doslo vas 100.000 i blokiralo Vladu,Vlada bi to ukinula.

Dragan

pre 8 godina

"Helikopter nadlece Skopje" ... "Vlada Makedonije je 10. i 11. maj proglasila za dane zalosti" to se ne radi tako , sta ce helikopter iznad Skopja - cuva predsednika dok policajci ginu , a vremena za dane zalosti ima , treba prvo obezbediti mir i normalizovati situaciju u Kumanovu .... ali na Balkanu je sve kontra.

PPeca@SER

pre 8 godina

Da nije tuzno, mozda bi mislili da je ovo zbog CNN-a, da konacno objave vest da se nesto u Makedoniji desava.
Uostalom, i BBC je tek jutros u 5:30 objavio prvu vest da je u Makedoniji bio okrsaj sa "teroristima", sa sve znacima navoda. Mozda konacna vest bude drugacija, da to nisu "teroristi" nego miroljubivi gradjani koji su se pridruzili protestu protiv Vlade... da su to bili borci za slobodu.
Ali, mozda su i CNN i BBC jos prekjuce znali "za ovu vest", pa im je bilo glupo da juce objave nesto sto su znali prethodnog dana da ce se desiti.

Bulat

pre 8 godina

Треба нагласито да у тој регији Куманова живи неколико десетина хиљада Срба и да ће се они у овом окршају први наћи на удару, те да је потребно да Влада Србије предузме све мере да, ионако угрожена, српска мањина буде заштићена јер је извесно да је Македонија на ивици рата. Слава погинулим македонским полицајцима.

Me2000

pre 8 godina

Predvidjam sledeci scenario:
-makedonska policija 'ne uspeva' da obuzda ove giliptere
-Albanci se sve uplaseni sele u Srbiju koja ce ih po 474847 put gostoljubivo docekati, jer se jadni ljudi pate
-Naravno, ovo se podrazumeva- zapadni mediji nece objavljivati o ovim sukobima, objavice tek kad Makedonci krenu da reaguju protiv terorista i ispasce da su Makedonci mnogo zli k'o Srbi devedesetih.
-Americka Vlada ce reagovati nad straaasnim zlocinima zlih Makedonaca nad Albancima
-Kako je Albanija clanica NATO-a, moguce je da ce bombardovati Makedoniju, jer, eto, nisu samo gledali dok im ubijaju ljude u drzavi. Fazon je to, da kad bi se ovo desavalo u SADu, svi pobunjenici bi bili ustreljani za 2 dana i gotovo. Ali su tu kad treba drugima da pricaju. Cinizam ocenjujem na skali od 1 do Americka Vlada.
Gde ste sad, velike patriJote koje bi vratile Kosovo? Ne mozemo mi nista ovde, samo da se molimo da ne krenu na nas, jer, verujte mi, osim ako nije u njenim interesima, Rusija nas nece braniti.

Rokatanski

pre 8 godina

Albanci su veoma dobro informisani i obavešteniji su od svih ostalih na Balkanu. Sada je valjda jasno zašto su onih sto hiljada Albanaca (i više) zimus masovno napuštali Kosmet. Ko nije želeo da ide u rat, otišao je na sigurno.

Sale iz mk

pre 8 godina

hvala Srbima i svi ostali na podrshci koje dajete mk, po meni iskreno ni su krivi Albance, ove kriminalce-platenice nazalost su "bili" (nisu ni ljudi da bi imali neki etnikum) Albanci i istina je da je to mali procenat, moramo jednom krenuti od te misle da smo razlichiti i da su druge zli, svi zivimo na ovaj Balkanu, tu ne Bog smestio sa razlog! moramo uvideti da smu ljudi svi, i zajedno da se borimo protiv one koje ne smatraju ljudski zivot za nishta.
shta se tiche CNN i BBC, jasno se vidi da nikad nije njih bolelo za nama(the Balkan family!!!).

Uključi mozak

pre 8 godina

Kako je lako uspaliti masu, neverovatno. Makedonija se nalazi u strašnoj političkoj krizi i u momentu kada se najavljuje ujedinjenje Makedinaca i Albanaca u borbi protiv vlasti, odjednom akcija protiv "nekih" terorista koji su došli iz "neke" susedne zemlje i juče su tri puta "neutralisani" a borbe se još vode. Pre će biti da je ovo režiran napad koji se oteo kontroli i čije će žrtve na duši imati trenutna vlast. Iz makedonske vojske javljaju da su u pitanju plaćenici, oni ne ratuju za ideje velike Albanije već upravo za pare koje su od nekoga dobili. Tome u prilog i sramno izveštavanje sa makedonskih televizije i muzike kolko ti duša hoće usred ratnog stanja. Batalite i Turski tok, i "obojene" revolucije i Veliku Albaniju. Previše ste na teorijama zavere i u tripu boraca protiv svetskih nepravdi.

Demofasizam

pre 8 godina

Jadni albanski civili opet ubijaju policajce sa ledja, junacki i u duhi svoje tradicije i kulture. Ali ovaj put u Makedoniji. Uskoro ocekujemo reakciju NATO pakta buduci da je Albanija clanica a Makedonija na putu ka clanstvu. Egzodus i genocid nad albanskim civilima mora da se spreci, jel tako? A onda ide secesija pa republika.

Ratko

pre 8 godina

Kakva crna policijska akcija, ko je planirao ovu akciju treba da momentalno bude uhapsen. Poginulo 6 policajaca i preko 30 ranjeno a sinoc pricaju kako je akcija uspesna, ovo je najnesposobnija akcija u istoriji. Nikakav faktor iznanadjenja, taktika, logistika, informacije sa terena znaci apsolutno jedna velika nula! Ruku na srce i Albanski teroristi su ojacali, nije to vise ona amaterska gerila od pre 15 godina, to je sada vrlo ozbiljna, uvezbana i dobro lobirana organizacija koja po prilozenom moze velike gubitke i udarce zadati redovnim vojnim i policijskim snagama. Oni su tek poceli da jacaju, imaju lovu, kampove za obuku kao i druge vojne jedinice. Ovi sto su krenuli u akciju verovatno su bili ubedjeni da su to oni isti kao i pre 15-20 godina kada su lako sa njima izlazi na kraj. Nista bolje ni mi nebi prosli.

Mak SKP

pre 8 godina

... .
(Bulat, 10. maj 2015 11:15)

Ako ti je to bas bitno u Kumanovu(i regionu) zivi oko 5.000 Srba(6%),u Skopju oko 20.000-ukupno 38.000 u Makedoniji.Stvarno ne znam kako ce se Srbi prvi "naci na udaru" kad zive zajedno sa Makedoncima.Zar ti mislis da ovde neko gleda ko je Srbin ,a ko Makedonac?

NBC

pre 8 godina

(PPeca@SER, 10. maj 2015 09:38)
Nisi u pravu.I juce je neko napisao kako ni CCN ni BBC ne objavljuju vest,i ja sam onda otisao da proverim i neko od njih je objavio vest,ja sam video!

мкд

pre 8 godina

Македонските и Албанските полицајци се борат рамо дод рамо со терористите платени од Америка.Нека почиваат во мир починатите.

bariolatino

pre 8 godina

interesantno nijednom nisu pominjali rec ovde u Fr.. ni rec
A ono 5 poginulihu swiss su pravili reportazu ..
Znaci kada pocinju albanci uvek isto nema vest.
To cutanje zvuci kao podrzavnje albansku politiku (americku)
nije to "paranoïa", ne treba biti naivni.

jeton Beli manastir

pre 8 godina

koliko se ja sjecam sinoc je okoncana operacija.....teroristi su likvidirani a ostatak njih se predao sa bijelom carsafima......pa ko sad ubija policajce,da ne ubijaju zene i djeca koja pomazu teroristima u logistici kao sto je rekla sinoc na intervju gos. jankulovska......

bluz za moju bivsu dragu

pre 8 godina

Oni imaju bas losu vojsku i policiju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sale, 10. maj 2015 09:44)
Varas se Sale,mnogo se varas,specijalci su to,veoma uvezbani i spremni,rade svaki dan,opremljeni su izuzetno dobrim naoruzanjem ali......ove ***** su se utvrdile,zabarakadirale su se,nije iskljuceno da drze taoce,zene i decu,pucaju zoljama,snajperima.......a,kad je pocela akcija odmah su dosli iz OBSE-a, da vide kako se policija brani,t.j dali je upotrebljen tenk, helikopter,nekakve granate ili slicno.......kao,ne sme se to !!!-a, voska,...voska NE SME da se mesa u " gradjanskim nemirima",inace bi to " VOLCI" ( vukovi) resile za sat dva,jer su izuzetni,kazem bas izuzetni !

veerghoen

pre 8 godina

Све усијане главе које се сите, нека не забораве помоћ коју је Македонски народ пружао Србији током мајских поплава. Не заборавите да је једина спаљена америчка амбасада 1999. године била она у Скопљу. Народ није признао Космет, већ мкд влада под притиском запада.

Исти смо народ, исте вере и крви.

Mkd

pre 8 godina

Svi mediji po europi pricaju da policija ima posao sa naoruzanog grupu,a ne sa albanski teroristi,i da ima 3 policajaca povredjeno a ne 6 poginulih..katastrofa

Ivan S

pre 8 godina

Nego prijatelji, šta ćemo sa gomilom azilanata koji se šetaju oko autobuske i železničke stanice u Beogradu? Jel ima nekih vesti o tome? Zašto nisu deportovani iz Srbije u MK u roku od 48h kako zakon propisuje?

jova

pre 8 godina

pre neku godinu je albanac sa Kosova ubio nekoliko americkih vojnika u Frankfurtu, nemacki mediji su preneli da je napadac sa prostora ex Jugoslavije, nikako nisu smeli da kazu da je sa Kosova.

bez_predrasuda

pre 8 godina

Samo površnim pregledom karte lako je zaključiti da je ova grupa terorista i bandita pre nekoliko dana napala karaulu Gošince. Od Gošinaca preko Slupčana se direktno stiže u zapadni deo Kumanova - divlje naselje. Ako je grupa u Gošincima brojala 40 napadača aa Kosova, sada su im se pridružili lokalni jataci i tako je broj narastao na 70-100. UČK je najavio dalje napade posle Gošinaca i jasno je da se nisu šalili. Prema tome svako ko tvrdi kako je makedonska vlast iscenirala krizu u Kumanovu je ili nepopravljivo naivan ili podržava razaranje Makedonije. Gruevski je možda izabrao momenat kada mu se drma stolica, ali da akcija nije započeta, teroristi bi za nekoliko dana zauzeli grad Kumanovo. Onda bi broj žrtava bio neuporedivo veći. Ne znam šta bi trebalo da radi vlast neke države, nego da se bori protiv oružane pobune?
A da su Makedonci dobrim delom krivi za ono što im sledi, jesu: priznali Kosovo, kleče pred predstavnicima Albanije, stalno su protiv Srbije u međunarodnim telima, a drugi po redu su napustili Jugoslaviju. No, šta god oni radili - sve jedno je. Posle Kosova na redu je Zapadna Makedonija. Projekat velika albanija je u toku sa jenkijevskim odobrenjem.

vredi razmisliti

pre 8 godina

kako su smeli da im dozvole pauzu,odmor,vracanje u pregledane delove, morali su ih drzati pod tenzijom 48 sati minimum sa sve transporterima koji kruze ulicama i svetlevcim raketama, pucnjava i povlacenje, posle toga upadi u kuce i cetkanje redom... najveci biser albanija osudjuje pazi ovo povezanost grupe sa nacionalnim imenom, jok nego su teletabisi

bez_cenzure

pre 8 godina

Da ne postoji nezavisno Kosovo koje je i stvoreno za destabilizaciju regiona u režiji SAD-a kada god im neko ugrozi interese u ovom dijelu svijeta šipak bi akcija trajala ovoliko. Makedonska policija bi izvela jedan blickrig i teroriste poslala na nebo. A ako bi pokušali stvoriti Veliku Albaniju mislim da bi Albancima i njihovoj osionosti odzvonilo!

Dario

pre 8 godina

Molim vas sve, da li neko od novinara (ili ljudi koji imaju smisla za pisanje) moze da napise jedan objektivan clanak na engleskom o tome sta se dole desava, naravno sa osvrtom na proslost i sta ALBANSKI TERORISTI rade po cijelom regionu? Sve ovo sa ciljem da preko drustvenih mreza ovo obidje svijet. Ako nista makar mozemo da serujemo istinu!

Avangarda

pre 8 godina

@European,

Mira nema dok Albanci divljaju, a pitanje je dokle će tako... Kako objašnjavaš haos u svakom području gde su Albanci? Svima je jasno da ovde mira neće biti dok se neke stvari ne raščiste.

mir,braco,mir

pre 8 godina

Mekedonska braca su na muci,pritisnuti sa vise strana pa su se spasavali od
ratova 90tih uz pomoc USA,sve misleci bice postedjeni,ali vidi se da cim to
zatreba Yenkijima oni te iskoriste ili zrtvuju. Zaista,ko sumnja da je to upravo njihovo maslo?! Sramota jer svima sole pamet,a najgori su!

Dujo Taulinovic

pre 8 godina

Istine radi, problem je mnogo kompleksniji od onog: "Albanci stvaraju Veliku Albaniju". Ozbiljna politika i ozbiljna država bi morala vrlo kompleksno prići problemu. Ima tu mnogo uzroka:
1. Loša ekonomija kao posledica loše politike. To znači siromaštvo a ovo opet nepismenost i neobrazovanje. Gdje imate te tri stvari uvezane - imate manipulaciju.
2. Ogromna politička korupcija i socijalna nejednakost - što bi Cane iz Partibrejkersa rekao - živimo li mi u našoj zemlji ili njihovoj državi?
3. Ogromnu etničku podijeljenost. Čitam u ovim izvještajima - u Kumanovu živi 20% Makedonaca i 80% Albanaca. Kako je onda moguće da gradonačelnik bude neki - Damjanovski? U demokratskim društvima - to jednostavno nije moguće...
Bavite se ekonomijom, reformišite politički sistem, uključite sve svoje građane i sve ih tretirajte isto...pa nećete imati ovakve stvari.
Ali zar mislite da su razni Dačići Vučići i Nikolići u Srbiji, Đukanovići i MArovići po Crnoj Gori, Tačiji i Haradinaji na Kosovu, Dodici i Izetbegovići u Bosni, ovi razni po Makedoniji...u stanju da urade tako nešto? Mislite li da ne postoji ozbiljna zajednička stvar koja povezuje sve ove vlastodršce - a to je da su jednostavno - nedemokrate?

au bre

pre 8 godina

Ovima koji se cude zbog sakrivanja identiteta terorista: ako u zemlji u kojoj su cetvrtina gradjana albanci objave da vode bitku sa 50 istih, taj broj sa 50 moze veoma brzo da poraste na 5000. Pokusavaju ljudi da sprece gradjanski rat, ne pametujte mnogo

Tasa

pre 8 godina

-Ovo je da se ucutkaju Grci i da vrate pare sto su uzeli od medjunarodnih monetarnih fondova,EU i ostalih.

Mozda sam lud ali to je moje misljenje.

Svaka drzava koja je vratila dug MMF-u i bankarskom kartelu u celosti ili je odbila da vrati godisnju kamatu ili odbila da uzme novi kredit-dobila je rat.

Setim se Turske prosle godine demonstracije protiv Erdogana.Nije proslo ni par nedelja kako je Turska vratila sav dug MMF-u kada ono takoreci ratno stanje.E Turci su to lepo sredili kompletna vojska na svim ulicama u svim vecim gradovima,oko 100 generala i oficira je osudjeno zbog vojnog prevarata i ugusena revolucija za manje od mesec dana.Turska radi plate skoro kao u Hrvatskoj.Prosecna plata u Istanbulu je 800 eura.

Sirija takodje.Cim je vratila dug MMF-u,odmah ratovi.

Libija takodje.Cim je pokojni Gadafi vratio dug MMF-u ratovi.Gadafi je ubijen.

Cisto uporedjenje.

Da sam neki makedonski politicar nebino koje nacionalnosti imao bih mnogo toga da razmisljam ne samo da sedim na sednicama Vlade.

seljadin

pre 8 godina

neko misli da su stvari drugacije nego na Kosovu, jer su ubijena 2 albanska policajca u sukobu sa teroristima, u sukobu na Kosovu, ubijeno je preko 1000 Albanaca od strane UCK, to su bili policajci, postari, lovocuvari, profesori, vlasnici benzinskih stanica koji nisu placali reket UCK itd.
Stvari su takve da ce se ovo stalno desavati,dok ne dodju snage NATO da odvoje sve delove gde su Albanci.

Jugo

pre 8 godina

Vratite obavezan 6 mesecni vojni rok.Ne secite tenkove.Ne prodajte naoruzanje.Ovo ce trajati kao Izrael i Palestina, nece biti mira na ovim prostorima jos 20godina i to svima mora biti jasno.
(NokiJa, 10. maj 2015 11:43)

Sve se slazem, samo si ispustio jednu nulu u predvidjanju trajanja sukoba na ovim prostorima.

mister no

pre 8 godina

Dobro je da se sukob nije prosirio, dobro je sto su i makedonci i albanci mirni. ludilo se ne sme prosiriti, to je bitno. Iza ovakve grupe stoji dobra logistika, novac, organizacija... ko je poslao ove placenike, to ne verujem da cemo saznati. usli su sa kosova, tu izgleda dileme nema. I makedoncima i albancima zelim mir, dosta je bilo, treba svi da malo stanemo na loptu...Nadam se da ovo nema veze sa Raminom Velikom Albanijom, jer ako to bude opet ce kalaš da radi, i njima i nama, a to nam sad fali kao piletu sise. Samo da rata ne bude, znam o čemu pričam, na žalost... Mir svima, ljudi, pustite sad drugu priču...

GROBAR mkd.

pre 8 godina

(veerghoen, 10. maj 2015 11:47)
Znam te ,zvezdas,ovaj put si pogodio sa komentarom,i da te dopunim da u proslosti nikad nije politika dolazila u pitanje izmedju makedonaca i AUTOHTONIH albanaca,ili preciznije,nije dolazilo do nekih tezih incidenata,jer su "TI" albanci bili lojalni drzavi( i danas i u bivsoj Ju.Ovi danas su cuvaj Boze,sa Kosova su vecina njih,"primili smo ih' davne 2000?2001 za vreme "ratnih sukoba"....sada su stvarno prekardasili,i u buduce treba stvarno razmisiiti dali neupotrebiti tenkove, "MI 24",pa i 'Suhoje" ako treba,jer pustati policajce na "dlan" teroristima je glupo,pa makar i OBSe bio na 20 metaRA !!!

cvexi

pre 8 godina

Na znanicnom sajtu CNN pise "terrorists" sve sa kvotama
(CNN, 10. maj 2015 11:17)

Kvote i jesu problem, sluze da citiraju, tako da to nije njihov stav.

Miki

pre 8 godina

Iza svega ovoga stoji Amerika i EU.Odakle su došli teroristi?Sa Kosova.Ko je zadužen i kontroliše bezbednost na Kosovu?Amerika i EU.Makedonska vlada treba Euleksu da postavi ultimatum i da im da rok ok 24 sata da pohapse sve teroriste na Kosovu,čiji broj ne može biti manji od 2000,i da zapreti da ako to oni neće oni će ući sa vojskom na teritoriju Kosova.Pa će bar znati na čemu su.Sledeći korak je isteravanje nato trupa iz Makedonije.Ako nemaju petlju za tako nešto onda neka sede i čekaju nato dželate sa zlatnim gajtanom.

krke

pre 8 godina

u pravu je "bluz za moju bivšu dragu". makedonci su poučeni iskustvom iz svog prošlog sukoba sa teroristima, ali i iz sukoba Srbije sa tom istom bandom, odlučili da akciju izvedu bez upotrebe " prekomjerne sile", šta god to značilo kad je borba protiv terorista u pitanju. nažalost, to je koštalo, i koštaće života za sada pet, policajaca, i ranjavanja dvadesetak njih. ovo je situacija koju bi za sat vremena riješilo dva tenka, par transportera i četa pješadije. vjerovatno ne bi bilo toliko poginulih na strani vojske i policije, ali bi se broj haških osuđenika mjerio desetinama, a makedonija bi strpljivo čekala u redu za datum dobijanja datuma za pregovore tamo negdje 2050-e.

kraja

pre 8 godina

...sudeci po kolicini municije i trajanju sukoba, ova akcija je dugo planirana ili teroristi imaju odlicnu podrsku u lokalnom stanovnistvu...
...po ucestalosti pucnjave sa snimka od juce, trebalo je da imaju dva kamiona municije...

mackica-maca

pre 8 godina

Teroristi su teroristi ma ko da su. Nazalost novija istorija balkana nas uci ko i zbog cega pribegava terorizmu kao i ko i preko koga i za cije ciljeve organizuje, obucava i naoruzava teroriste. Zdravo tkivo u zemljama regiona bi trebalo hitno da se udruzi u antiteroristickoj zastiti ili da odustane od drzavnosti

T

pre 8 godina

Uostalom, i BBC je tek jutros u 5:30 objavio prvu vest da je u Makedoniji bio okrsaj sa "teroristima",
(PPeca@SER)
Vest je bila objavljena juce u 10 uvece, update-ovana posle konferencije za stampu makednoskog MUP-a. Bila je izlistana u "top news" sekciji na njihovoj Android aplikaciji.

Nislija

pre 8 godina

Iteresantno,situacija nije nimalo naivna,ipak MKD ne sme da koristi tehniku,tipa Tenk,zasto?iskustvo iz proslih sukoba su ti da je NATO zabranio MKD da koristi Tenkove i tesko naoruzanje,ne sumnjam da je sad situacija ista,bas me zanima da se ID pojavi u Njujorku kako bi usa reagovala,ako na obicne demonstrante uvode vandredno stanje,sta bi tek ovako bilo,ali eto,sad je ovde drugacije.
ovo ne pisem iz glave,pitajte nekog makedonca,pa ce sam da vam kaze
u MKD postoji NATO vojska,zasto oni ne pomognu? zato sto je sad UCK za njih "obican narod",licemeri
podrska Makedoniji!

kraja

pre 8 godina

...posle 48h jos nema ni jedne vesti o identitetu terorista...
...sta je sa onima koji su se juce predali...???
...zar nisu vec sve priznali...???
...sto se vise odugovlaci sa informacijama, sve ce vise biti spekulacija...

VI

pre 8 godina

Zar vam nije jos jasno sta se desava? Albanci zele Veliku Albaniju, pokusavaju na svaki moguci nacin vec decenijama, i nece se zaustaviti dok to ne ispune. Za razliku od Makedonaca i Srba koji samo cute i se brane, oni imaju vec dobro smisljenu strategiju. Sto se tice priznanja Kosova, pa cekajte, bez razlike ko priznao ili ne Kosovo, to je jasno da je vec bilo odavno Albansko, isto kao i zapadnji deo Makedonije, pogledajte malo procente populacije. I sto je najgore, u Makedoniji vlada netrpeljivost zbog vlasti, sva ta prisluskivanja, namestaljki i sl. Makedoncima sve doslo preko glave, i ovo ludilo mora nekad da prestati.

Ilija Zavisic

pre 8 godina

(Ratko, 10. maj 2015 11:15)
# Link
Ratko,svaka cast !!!-ko vojni ekspert,sve si tacno rekao,jos jednom svaka cast !-pozdrav od Skopje

Roko_hr

pre 8 godina

Pocivali u miru. U ovim teskim vremenima treba stati uz makedonski narod. Vladu treba smijeniti svakako, ocito Gruevski vise nije opcija za Makedoniju.
Greska je bila sto je MK priznala Kosovo, iako mislim da to nije bilo upuceno protiv Srba i Srbije nego je vise proizvod straha prema Albancima u MK i mogucim reakcijama. Kako god i MK se mora suociti sa problem, a to su Albanci koji ce prije ili kasnije traziti svoj komad.
Jedini spas je dobra ekonomija i zaposljavanje ljudi. Ako kriza bude jos dublja, narod ce imati razlog da podlegne ovakvim provokacijama albanskih pobunjenika i terorista.

Pozdrav i podrska!

Acko

pre 8 godina

Dokle god budu imali ledja radice to sto rade.Interes Amrike,pa i zapadne evrope je da zemlje Balkana,posebno Srbija,Makedonija i Republika Srpska, nemaju jaku i stabilnu ekonomiju.Preko albanskih teroristickih grupa mogu da uzdrmaju ceo Balkan,sto i rade kad neko nije poslusan,odnosno ne igra po njihovim pravilima.Ukoliko Makedonci nastave sa akcijama,procice isto kao i mi!!

ABC

pre 8 godina

Pa to je pravi rat! Stašno i nadajmo se neponovljivo. Zašto? Još uvak cekamo objašnjenje? Zašto sva ta ubijanja kod južnih suseda?

Objektivno

pre 8 godina

Sve zavisi od jedne, većini vas glupe činjenice. Da li će ta naoružana grupa u određenim medijima dobiti epitet pobunjenika ili terorista, pratim već nekoliko dana ali ih izgleda to još uvek ne interesuje. Ako samo jednom budu nazvani pobunjenicima eto rata.

fh 17

pre 8 godina

U svetu je sve gore, svi se bore za nesto, opasne igre, mozda i prodjemo dobro jer nas niko nece shvatiti ozbiljno kad se pojavi nas predsednik!

Sale

pre 8 godina

Idite na http://edition.cnn.com/europe, jedne jedine reči nema na toj prvoj stranici o događajima u Kumanovu. Ako mislite da je to slučajno, grdno se varate, propagandna mašinerija još nije dobila precizne instrukcije šta da kaže, na čiju stranu da se svrsta. Da li znate da danima, u vreme primirja traje granatiranje Donjecka od strane ukrajinske armije? Ne znate? Nije javio CNN? Meni je samo žao običnog sveta, pre svega američkog građanina koji pojma nema šta mu vlada radi po svetu, žao mi je onog trenutka kad nekom prekipi i ceo svet nestane u muknlearnoj apokalipsi, najviše mi je žao dece i sebe. Ovo na kraju neće na dobro izaći.