Ponedeljak, 06.04.2015.

19:04

Sa čime KSS ide u Ženevu?

Čelnici KSS i najveći klubovi u našoj zemlji ponovo su se našli u situaciji da u "ratu" FIBA i najvećih evropskih klubova (Evrolige) moraju da biraju stranu.

Izvor: B92

Sa èime KSS ide u Ženevu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

DedaMiloje

pre 9 godina

(Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!, 07. april 2015 14:24)

Nije tačno da bi se liga raspala bez Partizana. To je klasična demagogija vas Grobara koji misle da je Partizan izmislio košarku. Istupite pa da vidimo. Ja lično nikada ne bih voleo da istupite.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

jedan kaže "partizan bio nateran".
Pa istupite, non stop nešto pretite i žalite se. Ne odgovara vam takmičenje-istupite. Igrajte srpsku ligu i brinite o razvoju košarke. Imaćete i podršku delija jer oni ne prate ABA ligu. Ali su oni principijalni, vi non stop se žalite a kad treba nešto zvanično, onda podržavate.
Živim za dan kad ćemo igrati u razdvojenim takmičenjima, jer to sa vama nije sport. Vi ste od ove divne igre napravili" nešto više".
(igor ns, 07. april 2015 09:38)


Dečko, mora da je bili mnogo teško odrastati u atmosferi u kojoj ti ćale kaže da je zvezda najbolja, a ti otkad znaš za sebe znaš i da je Partizan šampion.
Mi JESMO igrali srpsku ligu, mi JESMO naterani da ABA ligu igramo isključivo zbog igranja u EL, a zahvaljujući tvom bivšem, zamrznutom klubu i tvom sadašnjem gazdi koji je još tada zamislio da svoj proizvod (FMP), bogato prodaje kao brend Crvena zvezda.
Ja se, suprotno tebi, nadam da će se uskoro (avgusta 2016.) naši klubovi ponovo naći u istom takmičenju pa da ponovo imamo večiti derbi.
A veruj, kad bi Partizan napustio ovu ligu, ista bi momentalno prestala da postoji.

Za sve izrečeno postoje čvrsti dokazi, mora samo malo da se gugla, sve je dostupno. O tome ko je od "divne igre napravio nešto više", možemo da progovorimo uz pokoju kesu sa mokraćom, if you know what I mean, a i za to postoje dokazi.

Nikad kao Bane...

pre 9 godina

Da li su finalisti ABA lige od prosle godine igrali EL? Samo jedan. Umesto drugog upao je tim koji je bio prvi na tabeli. Godinu dana pre toga su rekli da tim koji je bio prvi na tabeli ne moze da igra EL, pa je prosao
tim koga je Partizan pobedio u finalu u Laktasima. U oba slucaja radi se o istom timu, najbogatijem u ABA ligi. Pametnome dosta. Sto pre zavrsiti sa tom lakrdijom od lige.

goxy

pre 9 godina

Na zalost ne mogu da verujem da veliki igrac kao sto je bio Bodiroga ne kapira da globaizacija vec godinama diktira i tendencije u sportu ,samo naivan covek moze ozbiljno racunati da ubuduce Partizan i Sloga iz Kraljeva mogu ciniti kvalitetnu i ujednacenu ligu i da se u konkurenciji ekipa sa dijametralno suprotnim ambicijama ,budzetom itd. moze izroditi ista dobro ,dakle ABA svakako samo je treba unaprediti u protivnom imacemo situaciju u Evropi kao i dok je Partizan igrao samo domacu ligu !!!!

dex

pre 9 godina

@ivan

Kako mislis da ce ULEB ograniciti broj timova iz Spanije i Turske? Znas li koliko ih ucestvuje u EL? Sta mislis, da bi oni celi ligu da stave u EL?

+41

pre 9 godina

Citam ovde prilicno naivne, decije komentare. Kao, npr. "Necemo u FIBA, jer su primili Kosovo" Kao prvo, ULEB nema ingerencije sto se tice takmicenja na nivou reprezentacija, inace bi Kosovo bilo primljeno. ULEB u svojim takmicenjima nema klub sa Kosova ali ne zbog ljubavi i postovanja prema Srbiji, vec iskljucivo zbog nedostatka kvaliteta, tj infrastrukture, jer onda bi primili i klub iz Norveske. Takodje je jasno da ULEB u perspektivi zeli da EUROLIGA preraste nesto sto ce liciti na NBA. TADA ZA NASE KLUBOVE NECE BITI MESTA, vec ce ucestvovati iskljucivo najbogatiji, pa makar se zvali Prokom ili London Lions. U smislu plasmana u Evroligu, ucesce u ABA nece znaciti apsolutno nista. Mislim da je ucesce srpskih klubova u ABA dobro ali u kontekstu jakog takmicenja u kojem mladi igraci dobijaju sansu za afirmaciju, dok plasman u evropska takmicenja, nas savez mora potraziti kroz domacu ligu. Dakle, ABA-DA, a ULEB-NE. Nas savez i reprezentacija mogu imati grdnih problema sa FIBA, oko ucesca i dobijanja organizacije evropskih i svetskih prvenstava. Zato FIBA-DA, ULEB-NE.
p.s.Ne volim da citam, a ni da pisem duge komentare, zato izvinite.
Pozdrav.

Sloga

pre 9 godina

Zanosimo se nekim centrima, a zaboravljamo da takvi nisu ni postojali izvan mladih kategorija u staroj SFRJ. Zasto ne postoji udar na VTB ligu? To je glavno pitanje. Mi moramo da odrzimo ABA ligu samo restartovanu kako bi klubovi imali vise ucesca. Vracanje u okrilje samo domaće lige mi cemo kosarkaski nestati.(Pitanje, 06. april 2015 20:17)Pa upravo su ti mali košaraški centri zaslužni za uspeh srpske košarke.Svrha postojanja tih malih košarkaških centara nisu veliki rezultati,titule,čak ni prva liga,već pronalaženje i rad sa talentovanim mladim igračima,koji kasnije odlaze u da igraju za veće(bogatije)klubove i reprezentaciju.Da nije bilo tih malih centara pitanje je da li bi bili pronađeni Kićanović,Dalipagić,Divac,Rebrača...Koliko je kvalitetnih košarkaša poniklo i stvoreno u Partizanu i Zvezdi?Više je vrhunskih košarkaša napravljeno u Čačku i Kraljevu nego u ova dva Beogradska kluba.Pitanje je da li bi ti mali klubovi(centri)ostali mali da su imali bar deo novca koji su imali Partizan i Zvezda?Zar nije bolje da Zvezda i Partizan uzimaju naše mlade košarkaše,koji su stvoreni u tim malim centrima i koji bi igrali za reprezentaciju,umesto stranaca?ABA liga je zaslužna za propadanje tih malih centara(Čačak,Kraljevo,Užice,Subotica...),a posledica toga su loši rezultati reprezentacije u zadnjih 10-tak godina.To su činjenice,kao i to da je ABA liga napravljena na pogrešnim osnovama,da nema ni približnu gledanost kao neke druge lige(ŠpanijaTurska,Grčka,Italija...),a to je bila ideja vodilja,da su nekada 3 kluba iz regiona išla direktno u Evroligu,a sada 2 i još mnogo toga.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

d klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 06. april 2015 19:30)

13 godina patnje je ostavilo traga na tebi.
(Qwerty, 06. april 2015 19:52)

I četrnaesta u najavi!

igor ns

pre 9 godina

jedan kaže "partizan bio nateran".
Pa istupite, non stop nešto pretite i žalite se. Ne odgovara vam takmičenje-istupite. Igrajte srpsku ligu i brinite o razvoju košarke. Imaćete i podršku delija jer oni ne prate ABA ligu. Ali su oni principijalni, vi non stop se žalite a kad treba nešto zvanično, onda podržavate.
Živim za dan kad ćemo igrati u razdvojenim takmičenjima, jer to sa vama nije sport. Vi ste od ove divne igre napravili" nešto više".

realan

pre 9 godina

pa vi grobari ste stvarno za posmatranje....vas ne brine sto ce ova strucna ekipa da nam ugasi kosarku jer nema stav i mu*a vec stankov komentar da namestate sve sto moze....jadni ste bre i bedni.....*ebalo vas 13 titula zaredom u BG ligi i 6 puta osvajanje ABA lige....od sledece sezone cemo izgleda da igramo po nasim regionima a vi se tu busate u grudi

Epicentar

pre 9 godina

Vi svi kao da ste slepi. Pa neće evropa nas boraniju, tu mislim i na ostale zemlje iz regiona. Kako ne kapirate da evropi ABA liga služi da se reše učesnika sa ovih prostora tako što u evroligu neće ići šampioni 5-6 država već samo dva učesnika ABA lige. U startu su se rešili 4 kluba, a živi bili pa videli kako će uskoro iz ABA lige ići samo jedan predstavnik umesto dva. A onda za koju sezonu ni taj jedan i ćao zdravo. Milina!

Иван

pre 9 godina

А да ми мало сачекамо неки пут, па онда да критикујемо? Наш човек не прихвата да ико зна ишта што он не зна. Ето, без АВА лиге смо мртви! Поново смо стављени на велике дилеме! Свађају се ови, они, Бодирога, лобисти!...

Сукоб ФИБА-УЛЕБ није настао због нас и његов исход не зависи од нас. Ништа неће пропасти, како год да одлучимо. УЛЕБ доводе у питање Шпанци и Турци, колико сам разумео. Логично, јер то су земље с тренутно најјачим лигама, уз руску. Тамо се највише улаже, не желе да им УЛЕБ деградира јаку домаћу лигу тиме што ће ограничити број учесника оданде у Евролиги. А зашто они то не желе? Зашто је Турцима стало и до Каршијаке, и до Банвита, и до Трабзона, и до Дарушафаке...? Зато шта преко својих шест јаких тимова у домаћем шампионату они могу да обрну много више пара но преко своја три клуба у Евролиги. Тим пре што су ти евролигаши ионако махом корисници готовог производа који неко други направи. Без мањих клубова велики не би могли да постоје. Укратко, УЛЕБ је на овим основама на којим је направљен неодржив, јер урушава мање центре. То су добро препознали као опасност не само Билбао и Естудијантес, него и Реал и Барса. Било је лепо док се трошило у Добу лудости, како на Западу називају период од пада Берлинског зида. Евролига је производ општег конзумеризма на западу Европе који је прошао, потрошио се, сад ваља поново стицати, а то је могуће једино преко домаће лиге. Илузија звана АБА може да потраје још неко време, а онда...

Vz

pre 9 godina

U Zenevu idemo sa avionom.
(KSS, 06. april 2015 19:36)
Mislis, idemo avionom, ne SA avionom...da ides negde SA drugarom mozes, ali SA avionom u ovom kontekstu ne mozes ;)

Vz

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 06. april 2015 19:30)
Iz tog razloga mi uzimamo samo domacu ligu, a vi aba i igrate F4 el hehe koliko si jadan i povredjen da ni ne vidis koje gluposti lupas...ni vama ne odgovara ova struktura aba, ali vam odgovara vise nego nama...pa realno, ni jedan od ova 2 puta niste zasluzili el...prosle godine niste zasluzili na terenu, ali nije bilo ni muljanja, priznajem...godinu ranije su zamuljana pravila inace bi vam se covic projekat verovatno ugasio...cuti i pevaj sto ste uspeli da izborite da se ne racunaju bodovi kao nekada, jer je partizan imao zagarantovano mesto 3 godine u el bez igranja bilo kog takmicenja...i to ne na muljnje nego na ozbiljne rezultate u sva 4 takmicenja koja je igrao...samo el: 5 godina top16 u nizu...3 godine top8 u nizu i jedan F4...u tom periodu skoro sve triple krune...verovatno zato sto su nam sudili danilovicevi kumovi protiv makabija, cska, reala, barse, olija, pao-a, unikahe.....i poziv da igramo na americkoj turneji je bio sigurno daniloviceva rodbinska veza sa ljudima iz nba...ma jok, gepekovao ih je, a pre toga ih je dule stipao ? na lecenje momak ;) sve i da uzmete ove godine aba, eonima ste ispod nas u svakom smislu...u zelezniku je jos znoja neophodno ;)

duh sa sekirom

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 06. april 2015 19:30)

...nemoj tako pa odmrznuce se prava Zvezda sledeće godine, pa tu je FMP 1 i FMP 2 kad dodamo na ovo državu kao bankomat Zvezda ima velike šanse da posle 20'es godina osvoji nesto a da nije kup.

31

pre 9 godina

"Rani kuče da te ujede" Podržita Lisca i Bilića da napune svoje džepove od naše sirotinje, kažnjavaju bez argumenata, 12000 evra je kažnjen trener i klub zato što nismo ćutali zbog krađe i povrede košarkaških pravila.

Pera Ložač

pre 9 godina

Treba nam ABA liga ali samo sa klubovima iz exSFRJ.Zašto bi mi zbog dve vajld karte dizali kvalitet tamo nekm Madjarima i Cesima??? Treba ta mesta dati nekome iz Srb,Hrv...Treba Aba ligu ustrojiti prema načinu na koji je to uradila EL i NBA tj da bude u vlasništvu klubova. Treba se izboriti za još mesta u EL i EC i osnovati nižerazredno takmičenje tj drugu Aba ligu. Problem je u Bodirogi, Stankoviću i ekipi koja ne može da pridje ULEBu pa zaradu traže u FIBA,pa mešetare protiv Aba lige.ABA liga i Evroliga će se igrati još dugo dugo dugo. Fiba i njeni korumpirani zvaničnici jednostavno nemaju šanse.

*

pre 9 godina

Partizan: osvojio ABA ligu 6 puta, a ucestvovao je 10 puta
FMP: osvojio ABA ligu 2 puta (jedan od ta dva puta Partizan jos nije bio nateran da ucestvuje)

Objasni mi sad tvoj komentar.
(Neko123, 06. april 2015 20:25)

Kako to mislis NATERAN. Stali ste na stranu gubitnika FIBE i kasnije vam je ULEB "lepo vratio". Posle ste molili da udjete u ABA-u da bi igrali EL da vam ne propadnu neograniceni budzeti igrajuci pasteta ligu.

Neznalica

pre 9 godina

Nikako mi nije jasno zašto se toliko insistira na promeni upravljačke strukture. ABA ligu vode ljudi koji su se pokazali sposobnima. Iz godine u godinu liga je samo rasla. To što postoje trenutno problemi sa sponzorima, uzrok je očigledna ekonomska kriza na ovim prostorima.

Ako svi klubovi žele promenu upravljačke strukture onda mogu i srpski i hrvatski i slovenački i svi drugi klubovi da iz nje izađu. Nakon toga neka se dogovore i organizuju između sebe ligu bez Lisca, Lorbeka i ostalih koji im navodno smetaju. Nisam siguran da bi to upalilo. Ovi ljudi su očigledno dobri organizatori, imaju odlične veze u ULEBU, i u stanju su da organizuju ligu na daleko višem nivou nego što su to pojedinačne nacionalne lige.

Na kraju, ako se nekome isplatilo učestvovanje u regionalnoj privatnoj ligi onda je to timovima iz Srbije. Partizan, kao dominantan klub je dobio ozbiljno takmičenje i uz igranje Evro lige mogao je da privlači odlične strane igrače i ostvaruje sjajne uspehe tokom protekle decenije. Zvezda je opstala kada je dovela Sagadina i zaigrala regionalnu ligu. Tog leta je bila sa samo četiri potpisana igrača a onda je Slovenac doveo Skuni Pena i Ekezijea i skrpio tim koji je igrao ozbiljnu ulogu. FMP je prve uspehe i postigao u ABA ligi.

Što se FIBE tiče, nema nikakve šanse da pobedi ULEB. Karte su podeljene i više nema vraćanja na staro.

Pertinaks

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 6. april 2015 19:30)
Koliko Partizan ima titula u ABA ligi?

mi imamo svoga boga ime mu je bodiroga

pre 9 godina

Mislis ugasi?
(bley, 6. april 2015 20:39)
Pogresio je mislio je rasformisati i ugasiti ,a ne reforomisati to je kad nam je pravopis -3.

translucent

pre 9 godina

Pretpostavljam da u KSS-u znaju da je i Kosmet sa exYu prostora.
Sama ABA liga bi morala da poradi na uslovima sa kojim se ulazi u ligu, pošto se povremeno događa da klubovi koji izbore plasman u EL, istu ne mogu igrati ili zbog dvorane ili zbog finansija.

Neko123

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 6. april 2015 19:30)

Partizan: osvojio ABA ligu 6 puta, a ucestvovao je 10 puta
FMP: osvojio ABA ligu 2 puta (jedan od ta dva puta Partizan jos nije bio nateran da ucestvuje)
Zvezda: osvojila ABA ligu 0 puta

Partizan: 6
FMP+Zvezda: 2

Objasni mi sad tvoj komentar.

bley

pre 9 godina

Treba da se reformira ABA liga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 6. april 2015 19:37)

Mislis ugasi?

Pitanje

pre 9 godina

Problem u KSS je ogroman. Bodiroga lobira za FIBA, deo KSS lobira za ULEB i naravno da imamo nesložan stav. Problem sa FIBA je sto rasturanjem ABA liga mi gubimo na jacini. Svako ko kaze da nije tako onda ne poznaje našu kosarku. Mi smo u velikim problemima jer smo mala zemlja sa premalo kvaliteta. Zanosimo se nekim centrima, a zaboravljamo da takvi nisu ni postojali izvan mladih kategorija u staroj SFRJ. Zasto ne postoji udar na VTB ligu? To je glavno pitanje. Mi moramo da odrzimo ABA ligu samo restartovanu kako bi klubovi imali vise ucesca. Vracanje u okrilje samo domaće lige mi cemo kosarkaski nestati.

ljuba

pre 9 godina

Ako ovi iz saveza znaju sta hoce ubi me!? Cas nece jadransku, cas hoce, pa sad pod uslovima nekim. Klubovi su se jasno izjasnili pa u cemu je problem, podrzite ih.

Popokatepetl

pre 9 godina

NBA je sve blize podrsci FIBI,to ce biti veliki udarac za ULEB.Mislim da ce nasi klubovi igrati neko FIBA takmicenje,da ce se EL podeliti ozbiljno i izgubiti trku sa FIBO-om.

Qwerty

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 06. april 2015 19:30)

13 godina patnje je ostavilo traga na tebi.

stanko

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .

Neko123

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 6. april 2015 19:30)

Partizan: osvojio ABA ligu 6 puta, a ucestvovao je 10 puta
FMP: osvojio ABA ligu 2 puta (jedan od ta dva puta Partizan jos nije bio nateran da ucestvuje)
Zvezda: osvojila ABA ligu 0 puta

Partizan: 6
FMP+Zvezda: 2

Objasni mi sad tvoj komentar.

stanko

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .

Pitanje

pre 9 godina

Problem u KSS je ogroman. Bodiroga lobira za FIBA, deo KSS lobira za ULEB i naravno da imamo nesložan stav. Problem sa FIBA je sto rasturanjem ABA liga mi gubimo na jacini. Svako ko kaze da nije tako onda ne poznaje našu kosarku. Mi smo u velikim problemima jer smo mala zemlja sa premalo kvaliteta. Zanosimo se nekim centrima, a zaboravljamo da takvi nisu ni postojali izvan mladih kategorija u staroj SFRJ. Zasto ne postoji udar na VTB ligu? To je glavno pitanje. Mi moramo da odrzimo ABA ligu samo restartovanu kako bi klubovi imali vise ucesca. Vracanje u okrilje samo domaće lige mi cemo kosarkaski nestati.

Qwerty

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 06. april 2015 19:30)

13 godina patnje je ostavilo traga na tebi.

ljuba

pre 9 godina

Ako ovi iz saveza znaju sta hoce ubi me!? Cas nece jadransku, cas hoce, pa sad pod uslovima nekim. Klubovi su se jasno izjasnili pa u cemu je problem, podrzite ih.

Popokatepetl

pre 9 godina

NBA je sve blize podrsci FIBI,to ce biti veliki udarac za ULEB.Mislim da ce nasi klubovi igrati neko FIBA takmicenje,da ce se EL podeliti ozbiljno i izgubiti trku sa FIBO-om.

Pertinaks

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 6. april 2015 19:30)
Koliko Partizan ima titula u ABA ligi?

*

pre 9 godina

Partizan: osvojio ABA ligu 6 puta, a ucestvovao je 10 puta
FMP: osvojio ABA ligu 2 puta (jedan od ta dva puta Partizan jos nije bio nateran da ucestvuje)

Objasni mi sad tvoj komentar.
(Neko123, 06. april 2015 20:25)

Kako to mislis NATERAN. Stali ste na stranu gubitnika FIBE i kasnije vam je ULEB "lepo vratio". Posle ste molili da udjete u ABA-u da bi igrali EL da vam ne propadnu neograniceni budzeti igrajuci pasteta ligu.

translucent

pre 9 godina

Pretpostavljam da u KSS-u znaju da je i Kosmet sa exYu prostora.
Sama ABA liga bi morala da poradi na uslovima sa kojim se ulazi u ligu, pošto se povremeno događa da klubovi koji izbore plasman u EL, istu ne mogu igrati ili zbog dvorane ili zbog finansija.

Neznalica

pre 9 godina

Nikako mi nije jasno zašto se toliko insistira na promeni upravljačke strukture. ABA ligu vode ljudi koji su se pokazali sposobnima. Iz godine u godinu liga je samo rasla. To što postoje trenutno problemi sa sponzorima, uzrok je očigledna ekonomska kriza na ovim prostorima.

Ako svi klubovi žele promenu upravljačke strukture onda mogu i srpski i hrvatski i slovenački i svi drugi klubovi da iz nje izađu. Nakon toga neka se dogovore i organizuju između sebe ligu bez Lisca, Lorbeka i ostalih koji im navodno smetaju. Nisam siguran da bi to upalilo. Ovi ljudi su očigledno dobri organizatori, imaju odlične veze u ULEBU, i u stanju su da organizuju ligu na daleko višem nivou nego što su to pojedinačne nacionalne lige.

Na kraju, ako se nekome isplatilo učestvovanje u regionalnoj privatnoj ligi onda je to timovima iz Srbije. Partizan, kao dominantan klub je dobio ozbiljno takmičenje i uz igranje Evro lige mogao je da privlači odlične strane igrače i ostvaruje sjajne uspehe tokom protekle decenije. Zvezda je opstala kada je dovela Sagadina i zaigrala regionalnu ligu. Tog leta je bila sa samo četiri potpisana igrača a onda je Slovenac doveo Skuni Pena i Ekezijea i skrpio tim koji je igrao ozbiljnu ulogu. FMP je prve uspehe i postigao u ABA ligi.

Što se FIBE tiče, nema nikakve šanse da pobedi ULEB. Karte su podeljene i više nema vraćanja na staro.

bley

pre 9 godina

Treba da se reformira ABA liga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 6. april 2015 19:37)

Mislis ugasi?

mi imamo svoga boga ime mu je bodiroga

pre 9 godina

Mislis ugasi?
(bley, 6. april 2015 20:39)
Pogresio je mislio je rasformisati i ugasiti ,a ne reforomisati to je kad nam je pravopis -3.

Vz

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 06. april 2015 19:30)
Iz tog razloga mi uzimamo samo domacu ligu, a vi aba i igrate F4 el hehe koliko si jadan i povredjen da ni ne vidis koje gluposti lupas...ni vama ne odgovara ova struktura aba, ali vam odgovara vise nego nama...pa realno, ni jedan od ova 2 puta niste zasluzili el...prosle godine niste zasluzili na terenu, ali nije bilo ni muljanja, priznajem...godinu ranije su zamuljana pravila inace bi vam se covic projekat verovatno ugasio...cuti i pevaj sto ste uspeli da izborite da se ne racunaju bodovi kao nekada, jer je partizan imao zagarantovano mesto 3 godine u el bez igranja bilo kog takmicenja...i to ne na muljnje nego na ozbiljne rezultate u sva 4 takmicenja koja je igrao...samo el: 5 godina top16 u nizu...3 godine top8 u nizu i jedan F4...u tom periodu skoro sve triple krune...verovatno zato sto su nam sudili danilovicevi kumovi protiv makabija, cska, reala, barse, olija, pao-a, unikahe.....i poziv da igramo na americkoj turneji je bio sigurno daniloviceva rodbinska veza sa ljudima iz nba...ma jok, gepekovao ih je, a pre toga ih je dule stipao ? na lecenje momak ;) sve i da uzmete ove godine aba, eonima ste ispod nas u svakom smislu...u zelezniku je jos znoja neophodno ;)

Epicentar

pre 9 godina

Vi svi kao da ste slepi. Pa neće evropa nas boraniju, tu mislim i na ostale zemlje iz regiona. Kako ne kapirate da evropi ABA liga služi da se reše učesnika sa ovih prostora tako što u evroligu neće ići šampioni 5-6 država već samo dva učesnika ABA lige. U startu su se rešili 4 kluba, a živi bili pa videli kako će uskoro iz ABA lige ići samo jedan predstavnik umesto dva. A onda za koju sezonu ni taj jedan i ćao zdravo. Milina!

Vz

pre 9 godina

U Zenevu idemo sa avionom.
(KSS, 06. april 2015 19:36)
Mislis, idemo avionom, ne SA avionom...da ides negde SA drugarom mozes, ali SA avionom u ovom kontekstu ne mozes ;)

31

pre 9 godina

"Rani kuče da te ujede" Podržita Lisca i Bilića da napune svoje džepove od naše sirotinje, kažnjavaju bez argumenata, 12000 evra je kažnjen trener i klub zato što nismo ćutali zbog krađe i povrede košarkaških pravila.

igor ns

pre 9 godina

jedan kaže "partizan bio nateran".
Pa istupite, non stop nešto pretite i žalite se. Ne odgovara vam takmičenje-istupite. Igrajte srpsku ligu i brinite o razvoju košarke. Imaćete i podršku delija jer oni ne prate ABA ligu. Ali su oni principijalni, vi non stop se žalite a kad treba nešto zvanično, onda podržavate.
Živim za dan kad ćemo igrati u razdvojenim takmičenjima, jer to sa vama nije sport. Vi ste od ove divne igre napravili" nešto više".

Pera Ložač

pre 9 godina

Treba nam ABA liga ali samo sa klubovima iz exSFRJ.Zašto bi mi zbog dve vajld karte dizali kvalitet tamo nekm Madjarima i Cesima??? Treba ta mesta dati nekome iz Srb,Hrv...Treba Aba ligu ustrojiti prema načinu na koji je to uradila EL i NBA tj da bude u vlasništvu klubova. Treba se izboriti za još mesta u EL i EC i osnovati nižerazredno takmičenje tj drugu Aba ligu. Problem je u Bodirogi, Stankoviću i ekipi koja ne može da pridje ULEBu pa zaradu traže u FIBA,pa mešetare protiv Aba lige.ABA liga i Evroliga će se igrati još dugo dugo dugo. Fiba i njeni korumpirani zvaničnici jednostavno nemaju šanse.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

d klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 06. april 2015 19:30)

13 godina patnje je ostavilo traga na tebi.
(Qwerty, 06. april 2015 19:52)

I četrnaesta u najavi!

+41

pre 9 godina

Citam ovde prilicno naivne, decije komentare. Kao, npr. "Necemo u FIBA, jer su primili Kosovo" Kao prvo, ULEB nema ingerencije sto se tice takmicenja na nivou reprezentacija, inace bi Kosovo bilo primljeno. ULEB u svojim takmicenjima nema klub sa Kosova ali ne zbog ljubavi i postovanja prema Srbiji, vec iskljucivo zbog nedostatka kvaliteta, tj infrastrukture, jer onda bi primili i klub iz Norveske. Takodje je jasno da ULEB u perspektivi zeli da EUROLIGA preraste nesto sto ce liciti na NBA. TADA ZA NASE KLUBOVE NECE BITI MESTA, vec ce ucestvovati iskljucivo najbogatiji, pa makar se zvali Prokom ili London Lions. U smislu plasmana u Evroligu, ucesce u ABA nece znaciti apsolutno nista. Mislim da je ucesce srpskih klubova u ABA dobro ali u kontekstu jakog takmicenja u kojem mladi igraci dobijaju sansu za afirmaciju, dok plasman u evropska takmicenja, nas savez mora potraziti kroz domacu ligu. Dakle, ABA-DA, a ULEB-NE. Nas savez i reprezentacija mogu imati grdnih problema sa FIBA, oko ucesca i dobijanja organizacije evropskih i svetskih prvenstava. Zato FIBA-DA, ULEB-NE.
p.s.Ne volim da citam, a ni da pisem duge komentare, zato izvinite.
Pozdrav.

Иван

pre 9 godina

А да ми мало сачекамо неки пут, па онда да критикујемо? Наш човек не прихвата да ико зна ишта што он не зна. Ето, без АВА лиге смо мртви! Поново смо стављени на велике дилеме! Свађају се ови, они, Бодирога, лобисти!...

Сукоб ФИБА-УЛЕБ није настао због нас и његов исход не зависи од нас. Ништа неће пропасти, како год да одлучимо. УЛЕБ доводе у питање Шпанци и Турци, колико сам разумео. Логично, јер то су земље с тренутно најјачим лигама, уз руску. Тамо се највише улаже, не желе да им УЛЕБ деградира јаку домаћу лигу тиме што ће ограничити број учесника оданде у Евролиги. А зашто они то не желе? Зашто је Турцима стало и до Каршијаке, и до Банвита, и до Трабзона, и до Дарушафаке...? Зато шта преко својих шест јаких тимова у домаћем шампионату они могу да обрну много више пара но преко своја три клуба у Евролиги. Тим пре што су ти евролигаши ионако махом корисници готовог производа који неко други направи. Без мањих клубова велики не би могли да постоје. Укратко, УЛЕБ је на овим основама на којим је направљен неодржив, јер урушава мање центре. То су добро препознали као опасност не само Билбао и Естудијантес, него и Реал и Барса. Било је лепо док се трошило у Добу лудости, како на Западу називају период од пада Берлинског зида. Евролига је производ општег конзумеризма на западу Европе који је прошао, потрошио се, сад ваља поново стицати, а то је могуће једино преко домаће лиге. Илузија звана АБА може да потраје још неко време, а онда...

realan

pre 9 godina

pa vi grobari ste stvarno za posmatranje....vas ne brine sto ce ova strucna ekipa da nam ugasi kosarku jer nema stav i mu*a vec stankov komentar da namestate sve sto moze....jadni ste bre i bedni.....*ebalo vas 13 titula zaredom u BG ligi i 6 puta osvajanje ABA lige....od sledece sezone cemo izgleda da igramo po nasim regionima a vi se tu busate u grudi

duh sa sekirom

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 06. april 2015 19:30)

...nemoj tako pa odmrznuce se prava Zvezda sledeće godine, pa tu je FMP 1 i FMP 2 kad dodamo na ovo državu kao bankomat Zvezda ima velike šanse da posle 20'es godina osvoji nesto a da nije kup.

goxy

pre 9 godina

Na zalost ne mogu da verujem da veliki igrac kao sto je bio Bodiroga ne kapira da globaizacija vec godinama diktira i tendencije u sportu ,samo naivan covek moze ozbiljno racunati da ubuduce Partizan i Sloga iz Kraljeva mogu ciniti kvalitetnu i ujednacenu ligu i da se u konkurenciji ekipa sa dijametralno suprotnim ambicijama ,budzetom itd. moze izroditi ista dobro ,dakle ABA svakako samo je treba unaprediti u protivnom imacemo situaciju u Evropi kao i dok je Partizan igrao samo domacu ligu !!!!

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

jedan kaže "partizan bio nateran".
Pa istupite, non stop nešto pretite i žalite se. Ne odgovara vam takmičenje-istupite. Igrajte srpsku ligu i brinite o razvoju košarke. Imaćete i podršku delija jer oni ne prate ABA ligu. Ali su oni principijalni, vi non stop se žalite a kad treba nešto zvanično, onda podržavate.
Živim za dan kad ćemo igrati u razdvojenim takmičenjima, jer to sa vama nije sport. Vi ste od ove divne igre napravili" nešto više".
(igor ns, 07. april 2015 09:38)


Dečko, mora da je bili mnogo teško odrastati u atmosferi u kojoj ti ćale kaže da je zvezda najbolja, a ti otkad znaš za sebe znaš i da je Partizan šampion.
Mi JESMO igrali srpsku ligu, mi JESMO naterani da ABA ligu igramo isključivo zbog igranja u EL, a zahvaljujući tvom bivšem, zamrznutom klubu i tvom sadašnjem gazdi koji je još tada zamislio da svoj proizvod (FMP), bogato prodaje kao brend Crvena zvezda.
Ja se, suprotno tebi, nadam da će se uskoro (avgusta 2016.) naši klubovi ponovo naći u istom takmičenju pa da ponovo imamo večiti derbi.
A veruj, kad bi Partizan napustio ovu ligu, ista bi momentalno prestala da postoji.

Za sve izrečeno postoje čvrsti dokazi, mora samo malo da se gugla, sve je dostupno. O tome ko je od "divne igre napravio nešto više", možemo da progovorimo uz pokoju kesu sa mokraćom, if you know what I mean, a i za to postoje dokazi.

Nikad kao Bane...

pre 9 godina

Da li su finalisti ABA lige od prosle godine igrali EL? Samo jedan. Umesto drugog upao je tim koji je bio prvi na tabeli. Godinu dana pre toga su rekli da tim koji je bio prvi na tabeli ne moze da igra EL, pa je prosao
tim koga je Partizan pobedio u finalu u Laktasima. U oba slucaja radi se o istom timu, najbogatijem u ABA ligi. Pametnome dosta. Sto pre zavrsiti sa tom lakrdijom od lige.

Sloga

pre 9 godina

Zanosimo se nekim centrima, a zaboravljamo da takvi nisu ni postojali izvan mladih kategorija u staroj SFRJ. Zasto ne postoji udar na VTB ligu? To je glavno pitanje. Mi moramo da odrzimo ABA ligu samo restartovanu kako bi klubovi imali vise ucesca. Vracanje u okrilje samo domaće lige mi cemo kosarkaski nestati.(Pitanje, 06. april 2015 20:17)Pa upravo su ti mali košaraški centri zaslužni za uspeh srpske košarke.Svrha postojanja tih malih košarkaških centara nisu veliki rezultati,titule,čak ni prva liga,već pronalaženje i rad sa talentovanim mladim igračima,koji kasnije odlaze u da igraju za veće(bogatije)klubove i reprezentaciju.Da nije bilo tih malih centara pitanje je da li bi bili pronađeni Kićanović,Dalipagić,Divac,Rebrača...Koliko je kvalitetnih košarkaša poniklo i stvoreno u Partizanu i Zvezdi?Više je vrhunskih košarkaša napravljeno u Čačku i Kraljevu nego u ova dva Beogradska kluba.Pitanje je da li bi ti mali klubovi(centri)ostali mali da su imali bar deo novca koji su imali Partizan i Zvezda?Zar nije bolje da Zvezda i Partizan uzimaju naše mlade košarkaše,koji su stvoreni u tim malim centrima i koji bi igrali za reprezentaciju,umesto stranaca?ABA liga je zaslužna za propadanje tih malih centara(Čačak,Kraljevo,Užice,Subotica...),a posledica toga su loši rezultati reprezentacije u zadnjih 10-tak godina.To su činjenice,kao i to da je ABA liga napravljena na pogrešnim osnovama,da nema ni približnu gledanost kao neke druge lige(ŠpanijaTurska,Grčka,Italija...),a to je bila ideja vodilja,da su nekada 3 kluba iz regiona išla direktno u Evroligu,a sada 2 i još mnogo toga.

dex

pre 9 godina

@ivan

Kako mislis da ce ULEB ograniciti broj timova iz Spanije i Turske? Znas li koliko ih ucestvuje u EL? Sta mislis, da bi oni celi ligu da stave u EL?

DedaMiloje

pre 9 godina

(Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!, 07. april 2015 14:24)

Nije tačno da bi se liga raspala bez Partizana. To je klasična demagogija vas Grobara koji misle da je Partizan izmislio košarku. Istupite pa da vidimo. Ja lično nikada ne bih voleo da istupite.

stanko

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .

Neko123

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 6. april 2015 19:30)

Partizan: osvojio ABA ligu 6 puta, a ucestvovao je 10 puta
FMP: osvojio ABA ligu 2 puta (jedan od ta dva puta Partizan jos nije bio nateran da ucestvuje)
Zvezda: osvojila ABA ligu 0 puta

Partizan: 6
FMP+Zvezda: 2

Objasni mi sad tvoj komentar.

*

pre 9 godina

Partizan: osvojio ABA ligu 6 puta, a ucestvovao je 10 puta
FMP: osvojio ABA ligu 2 puta (jedan od ta dva puta Partizan jos nije bio nateran da ucestvuje)

Objasni mi sad tvoj komentar.
(Neko123, 06. april 2015 20:25)

Kako to mislis NATERAN. Stali ste na stranu gubitnika FIBE i kasnije vam je ULEB "lepo vratio". Posle ste molili da udjete u ABA-u da bi igrali EL da vam ne propadnu neograniceni budzeti igrajuci pasteta ligu.

Qwerty

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 06. april 2015 19:30)

13 godina patnje je ostavilo traga na tebi.

Pertinaks

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 6. april 2015 19:30)
Koliko Partizan ima titula u ABA ligi?

Popokatepetl

pre 9 godina

NBA je sve blize podrsci FIBI,to ce biti veliki udarac za ULEB.Mislim da ce nasi klubovi igrati neko FIBA takmicenje,da ce se EL podeliti ozbiljno i izgubiti trku sa FIBO-om.

bley

pre 9 godina

Treba da se reformira ABA liga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 6. april 2015 19:37)

Mislis ugasi?

Neznalica

pre 9 godina

Nikako mi nije jasno zašto se toliko insistira na promeni upravljačke strukture. ABA ligu vode ljudi koji su se pokazali sposobnima. Iz godine u godinu liga je samo rasla. To što postoje trenutno problemi sa sponzorima, uzrok je očigledna ekonomska kriza na ovim prostorima.

Ako svi klubovi žele promenu upravljačke strukture onda mogu i srpski i hrvatski i slovenački i svi drugi klubovi da iz nje izađu. Nakon toga neka se dogovore i organizuju između sebe ligu bez Lisca, Lorbeka i ostalih koji im navodno smetaju. Nisam siguran da bi to upalilo. Ovi ljudi su očigledno dobri organizatori, imaju odlične veze u ULEBU, i u stanju su da organizuju ligu na daleko višem nivou nego što su to pojedinačne nacionalne lige.

Na kraju, ako se nekome isplatilo učestvovanje u regionalnoj privatnoj ligi onda je to timovima iz Srbije. Partizan, kao dominantan klub je dobio ozbiljno takmičenje i uz igranje Evro lige mogao je da privlači odlične strane igrače i ostvaruje sjajne uspehe tokom protekle decenije. Zvezda je opstala kada je dovela Sagadina i zaigrala regionalnu ligu. Tog leta je bila sa samo četiri potpisana igrača a onda je Slovenac doveo Skuni Pena i Ekezijea i skrpio tim koji je igrao ozbiljnu ulogu. FMP je prve uspehe i postigao u ABA ligi.

Što se FIBE tiče, nema nikakve šanse da pobedi ULEB. Karte su podeljene i više nema vraćanja na staro.

Pitanje

pre 9 godina

Problem u KSS je ogroman. Bodiroga lobira za FIBA, deo KSS lobira za ULEB i naravno da imamo nesložan stav. Problem sa FIBA je sto rasturanjem ABA liga mi gubimo na jacini. Svako ko kaze da nije tako onda ne poznaje našu kosarku. Mi smo u velikim problemima jer smo mala zemlja sa premalo kvaliteta. Zanosimo se nekim centrima, a zaboravljamo da takvi nisu ni postojali izvan mladih kategorija u staroj SFRJ. Zasto ne postoji udar na VTB ligu? To je glavno pitanje. Mi moramo da odrzimo ABA ligu samo restartovanu kako bi klubovi imali vise ucesca. Vracanje u okrilje samo domaće lige mi cemo kosarkaski nestati.

ljuba

pre 9 godina

Ako ovi iz saveza znaju sta hoce ubi me!? Cas nece jadransku, cas hoce, pa sad pod uslovima nekim. Klubovi su se jasno izjasnili pa u cemu je problem, podrzite ih.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

d klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 06. april 2015 19:30)

13 godina patnje je ostavilo traga na tebi.
(Qwerty, 06. april 2015 19:52)

I četrnaesta u najavi!

Nikad kao Bane...

pre 9 godina

Da li su finalisti ABA lige od prosle godine igrali EL? Samo jedan. Umesto drugog upao je tim koji je bio prvi na tabeli. Godinu dana pre toga su rekli da tim koji je bio prvi na tabeli ne moze da igra EL, pa je prosao
tim koga je Partizan pobedio u finalu u Laktasima. U oba slucaja radi se o istom timu, najbogatijem u ABA ligi. Pametnome dosta. Sto pre zavrsiti sa tom lakrdijom od lige.

Vz

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 06. april 2015 19:30)
Iz tog razloga mi uzimamo samo domacu ligu, a vi aba i igrate F4 el hehe koliko si jadan i povredjen da ni ne vidis koje gluposti lupas...ni vama ne odgovara ova struktura aba, ali vam odgovara vise nego nama...pa realno, ni jedan od ova 2 puta niste zasluzili el...prosle godine niste zasluzili na terenu, ali nije bilo ni muljanja, priznajem...godinu ranije su zamuljana pravila inace bi vam se covic projekat verovatno ugasio...cuti i pevaj sto ste uspeli da izborite da se ne racunaju bodovi kao nekada, jer je partizan imao zagarantovano mesto 3 godine u el bez igranja bilo kog takmicenja...i to ne na muljnje nego na ozbiljne rezultate u sva 4 takmicenja koja je igrao...samo el: 5 godina top16 u nizu...3 godine top8 u nizu i jedan F4...u tom periodu skoro sve triple krune...verovatno zato sto su nam sudili danilovicevi kumovi protiv makabija, cska, reala, barse, olija, pao-a, unikahe.....i poziv da igramo na americkoj turneji je bio sigurno daniloviceva rodbinska veza sa ljudima iz nba...ma jok, gepekovao ih je, a pre toga ih je dule stipao ? na lecenje momak ;) sve i da uzmete ove godine aba, eonima ste ispod nas u svakom smislu...u zelezniku je jos znoja neophodno ;)

31

pre 9 godina

"Rani kuče da te ujede" Podržita Lisca i Bilića da napune svoje džepove od naše sirotinje, kažnjavaju bez argumenata, 12000 evra je kažnjen trener i klub zato što nismo ćutali zbog krađe i povrede košarkaških pravila.

duh sa sekirom

pre 9 godina

Od klubova iz Srbije samo Partizan ima interes da se rasturi ABA liga. Oni znaju da su u Gepek ligi veciti sampioni. Imaju razradjenu semu. Opste je ppznato da u Srpskoj ligi (ako sude Danilovicevi kumovi + Jutas+ Vojinovic+....) ni San Antonio nema sanse za titulu .
(stanko, 06. april 2015 19:30)

...nemoj tako pa odmrznuce se prava Zvezda sledeće godine, pa tu je FMP 1 i FMP 2 kad dodamo na ovo državu kao bankomat Zvezda ima velike šanse da posle 20'es godina osvoji nesto a da nije kup.

Sloga

pre 9 godina

Zanosimo se nekim centrima, a zaboravljamo da takvi nisu ni postojali izvan mladih kategorija u staroj SFRJ. Zasto ne postoji udar na VTB ligu? To je glavno pitanje. Mi moramo da odrzimo ABA ligu samo restartovanu kako bi klubovi imali vise ucesca. Vracanje u okrilje samo domaće lige mi cemo kosarkaski nestati.(Pitanje, 06. april 2015 20:17)Pa upravo su ti mali košaraški centri zaslužni za uspeh srpske košarke.Svrha postojanja tih malih košarkaških centara nisu veliki rezultati,titule,čak ni prva liga,već pronalaženje i rad sa talentovanim mladim igračima,koji kasnije odlaze u da igraju za veće(bogatije)klubove i reprezentaciju.Da nije bilo tih malih centara pitanje je da li bi bili pronađeni Kićanović,Dalipagić,Divac,Rebrača...Koliko je kvalitetnih košarkaša poniklo i stvoreno u Partizanu i Zvezdi?Više je vrhunskih košarkaša napravljeno u Čačku i Kraljevu nego u ova dva Beogradska kluba.Pitanje je da li bi ti mali klubovi(centri)ostali mali da su imali bar deo novca koji su imali Partizan i Zvezda?Zar nije bolje da Zvezda i Partizan uzimaju naše mlade košarkaše,koji su stvoreni u tim malim centrima i koji bi igrali za reprezentaciju,umesto stranaca?ABA liga je zaslužna za propadanje tih malih centara(Čačak,Kraljevo,Užice,Subotica...),a posledica toga su loši rezultati reprezentacije u zadnjih 10-tak godina.To su činjenice,kao i to da je ABA liga napravljena na pogrešnim osnovama,da nema ni približnu gledanost kao neke druge lige(ŠpanijaTurska,Grčka,Italija...),a to je bila ideja vodilja,da su nekada 3 kluba iz regiona išla direktno u Evroligu,a sada 2 i još mnogo toga.

igor ns

pre 9 godina

jedan kaže "partizan bio nateran".
Pa istupite, non stop nešto pretite i žalite se. Ne odgovara vam takmičenje-istupite. Igrajte srpsku ligu i brinite o razvoju košarke. Imaćete i podršku delija jer oni ne prate ABA ligu. Ali su oni principijalni, vi non stop se žalite a kad treba nešto zvanično, onda podržavate.
Živim za dan kad ćemo igrati u razdvojenim takmičenjima, jer to sa vama nije sport. Vi ste od ove divne igre napravili" nešto više".

Иван

pre 9 godina

А да ми мало сачекамо неки пут, па онда да критикујемо? Наш човек не прихвата да ико зна ишта што он не зна. Ето, без АВА лиге смо мртви! Поново смо стављени на велике дилеме! Свађају се ови, они, Бодирога, лобисти!...

Сукоб ФИБА-УЛЕБ није настао због нас и његов исход не зависи од нас. Ништа неће пропасти, како год да одлучимо. УЛЕБ доводе у питање Шпанци и Турци, колико сам разумео. Логично, јер то су земље с тренутно најјачим лигама, уз руску. Тамо се највише улаже, не желе да им УЛЕБ деградира јаку домаћу лигу тиме што ће ограничити број учесника оданде у Евролиги. А зашто они то не желе? Зашто је Турцима стало и до Каршијаке, и до Банвита, и до Трабзона, и до Дарушафаке...? Зато шта преко својих шест јаких тимова у домаћем шампионату они могу да обрну много више пара но преко своја три клуба у Евролиги. Тим пре што су ти евролигаши ионако махом корисници готовог производа који неко други направи. Без мањих клубова велики не би могли да постоје. Укратко, УЛЕБ је на овим основама на којим је направљен неодржив, јер урушава мање центре. То су добро препознали као опасност не само Билбао и Естудијантес, него и Реал и Барса. Било је лепо док се трошило у Добу лудости, како на Западу називају период од пада Берлинског зида. Евролига је производ општег конзумеризма на западу Европе који је прошао, потрошио се, сад ваља поново стицати, а то је могуће једино преко домаће лиге. Илузија звана АБА може да потраје још неко време, а онда...

Epicentar

pre 9 godina

Vi svi kao da ste slepi. Pa neće evropa nas boraniju, tu mislim i na ostale zemlje iz regiona. Kako ne kapirate da evropi ABA liga služi da se reše učesnika sa ovih prostora tako što u evroligu neće ići šampioni 5-6 država već samo dva učesnika ABA lige. U startu su se rešili 4 kluba, a živi bili pa videli kako će uskoro iz ABA lige ići samo jedan predstavnik umesto dva. A onda za koju sezonu ni taj jedan i ćao zdravo. Milina!

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

jedan kaže "partizan bio nateran".
Pa istupite, non stop nešto pretite i žalite se. Ne odgovara vam takmičenje-istupite. Igrajte srpsku ligu i brinite o razvoju košarke. Imaćete i podršku delija jer oni ne prate ABA ligu. Ali su oni principijalni, vi non stop se žalite a kad treba nešto zvanično, onda podržavate.
Živim za dan kad ćemo igrati u razdvojenim takmičenjima, jer to sa vama nije sport. Vi ste od ove divne igre napravili" nešto više".
(igor ns, 07. april 2015 09:38)


Dečko, mora da je bili mnogo teško odrastati u atmosferi u kojoj ti ćale kaže da je zvezda najbolja, a ti otkad znaš za sebe znaš i da je Partizan šampion.
Mi JESMO igrali srpsku ligu, mi JESMO naterani da ABA ligu igramo isključivo zbog igranja u EL, a zahvaljujući tvom bivšem, zamrznutom klubu i tvom sadašnjem gazdi koji je još tada zamislio da svoj proizvod (FMP), bogato prodaje kao brend Crvena zvezda.
Ja se, suprotno tebi, nadam da će se uskoro (avgusta 2016.) naši klubovi ponovo naći u istom takmičenju pa da ponovo imamo večiti derbi.
A veruj, kad bi Partizan napustio ovu ligu, ista bi momentalno prestala da postoji.

Za sve izrečeno postoje čvrsti dokazi, mora samo malo da se gugla, sve je dostupno. O tome ko je od "divne igre napravio nešto više", možemo da progovorimo uz pokoju kesu sa mokraćom, if you know what I mean, a i za to postoje dokazi.

mi imamo svoga boga ime mu je bodiroga

pre 9 godina

Mislis ugasi?
(bley, 6. april 2015 20:39)
Pogresio je mislio je rasformisati i ugasiti ,a ne reforomisati to je kad nam je pravopis -3.

Pera Ložač

pre 9 godina

Treba nam ABA liga ali samo sa klubovima iz exSFRJ.Zašto bi mi zbog dve vajld karte dizali kvalitet tamo nekm Madjarima i Cesima??? Treba ta mesta dati nekome iz Srb,Hrv...Treba Aba ligu ustrojiti prema načinu na koji je to uradila EL i NBA tj da bude u vlasništvu klubova. Treba se izboriti za još mesta u EL i EC i osnovati nižerazredno takmičenje tj drugu Aba ligu. Problem je u Bodirogi, Stankoviću i ekipi koja ne može da pridje ULEBu pa zaradu traže u FIBA,pa mešetare protiv Aba lige.ABA liga i Evroliga će se igrati još dugo dugo dugo. Fiba i njeni korumpirani zvaničnici jednostavno nemaju šanse.

realan

pre 9 godina

pa vi grobari ste stvarno za posmatranje....vas ne brine sto ce ova strucna ekipa da nam ugasi kosarku jer nema stav i mu*a vec stankov komentar da namestate sve sto moze....jadni ste bre i bedni.....*ebalo vas 13 titula zaredom u BG ligi i 6 puta osvajanje ABA lige....od sledece sezone cemo izgleda da igramo po nasim regionima a vi se tu busate u grudi

+41

pre 9 godina

Citam ovde prilicno naivne, decije komentare. Kao, npr. "Necemo u FIBA, jer su primili Kosovo" Kao prvo, ULEB nema ingerencije sto se tice takmicenja na nivou reprezentacija, inace bi Kosovo bilo primljeno. ULEB u svojim takmicenjima nema klub sa Kosova ali ne zbog ljubavi i postovanja prema Srbiji, vec iskljucivo zbog nedostatka kvaliteta, tj infrastrukture, jer onda bi primili i klub iz Norveske. Takodje je jasno da ULEB u perspektivi zeli da EUROLIGA preraste nesto sto ce liciti na NBA. TADA ZA NASE KLUBOVE NECE BITI MESTA, vec ce ucestvovati iskljucivo najbogatiji, pa makar se zvali Prokom ili London Lions. U smislu plasmana u Evroligu, ucesce u ABA nece znaciti apsolutno nista. Mislim da je ucesce srpskih klubova u ABA dobro ali u kontekstu jakog takmicenja u kojem mladi igraci dobijaju sansu za afirmaciju, dok plasman u evropska takmicenja, nas savez mora potraziti kroz domacu ligu. Dakle, ABA-DA, a ULEB-NE. Nas savez i reprezentacija mogu imati grdnih problema sa FIBA, oko ucesca i dobijanja organizacije evropskih i svetskih prvenstava. Zato FIBA-DA, ULEB-NE.
p.s.Ne volim da citam, a ni da pisem duge komentare, zato izvinite.
Pozdrav.

goxy

pre 9 godina

Na zalost ne mogu da verujem da veliki igrac kao sto je bio Bodiroga ne kapira da globaizacija vec godinama diktira i tendencije u sportu ,samo naivan covek moze ozbiljno racunati da ubuduce Partizan i Sloga iz Kraljeva mogu ciniti kvalitetnu i ujednacenu ligu i da se u konkurenciji ekipa sa dijametralno suprotnim ambicijama ,budzetom itd. moze izroditi ista dobro ,dakle ABA svakako samo je treba unaprediti u protivnom imacemo situaciju u Evropi kao i dok je Partizan igrao samo domacu ligu !!!!

DedaMiloje

pre 9 godina

(Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!, 07. april 2015 14:24)

Nije tačno da bi se liga raspala bez Partizana. To je klasična demagogija vas Grobara koji misle da je Partizan izmislio košarku. Istupite pa da vidimo. Ja lično nikada ne bih voleo da istupite.

translucent

pre 9 godina

Pretpostavljam da u KSS-u znaju da je i Kosmet sa exYu prostora.
Sama ABA liga bi morala da poradi na uslovima sa kojim se ulazi u ligu, pošto se povremeno događa da klubovi koji izbore plasman u EL, istu ne mogu igrati ili zbog dvorane ili zbog finansija.

Vz

pre 9 godina

U Zenevu idemo sa avionom.
(KSS, 06. april 2015 19:36)
Mislis, idemo avionom, ne SA avionom...da ides negde SA drugarom mozes, ali SA avionom u ovom kontekstu ne mozes ;)

dex

pre 9 godina

@ivan

Kako mislis da ce ULEB ograniciti broj timova iz Spanije i Turske? Znas li koliko ih ucestvuje u EL? Sta mislis, da bi oni celi ligu da stave u EL?