Četvrtak, 12.03.2015.

12:31

"Važi Đinđićeva o Srbiji i korovu"

Bojan Pajtić kaže za Zorana Đinđića da je jedini reformator od uvođenja višestranačja u Srbiji, kao i da su na vlasti oni koji su se radovali njegovoj smrti.

Izvor: B92

"Važi Ðinðiæeva o Srbiji i korovu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Zarko

pre 9 godina

Za razliku od Bojana Pajtica Zoran Djindjic je bio covek koji je dobro radio svoj posao i bio uspesan u tome,a pogledajmo mlo Pajtica zna samo da napada druge...

eugenika

pre 9 godina

Odgovarajući na pitanje zašto se u četiri kolone dolazi da se oda počast ubijenom premijeru i da li je to moglo da se uradi zajednički, Pajtić je rekao da uopšte nije važno...vazno je,jer su reforme stale bas zbog tih kolona koje su se formirale posle pogibije Z.DJindjica.

Toza

pre 9 godina

Zalivao si se ti Pajticu predugo drzavnim parama, pa si se pretvorio u najgori zuti korov koji raste i u senci. Ali dosta je narodu da te zaliva, nego ce te iscupati cim dodju izbori.

sličnosti

pre 9 godina

"Bojan Pajtić kaže za Zorana Đinđića da je jedini reformator od uvođenja višestranačja u Srbiji, kao i da su na vlasti oni koji su se radovali njegovoj smrti."

Dok jedan želi da mu zabode glogov kolac,drugi ga izvlači iz fioke svaki put kad nema više šta da kaže.Ostavite čoveka već jednom na miru da počiva.

100 leglo 7 miliona se proteglo

pre 9 godina

Jao smorili ste clanovi partija za Vucica,za Pajtica.
Manite se ljudi njih,nego gde ujutro da idemo na posao,kako da zaradimo i sta da jedemo.
Koliko ste se zatrovali proslosti,a sutra je novi dan.

Zlopamtilo

pre 9 godina

A , izvinite što ometam opštu patetiku , da li važi ona Rajsova o srpskim političarima iz 30-ih prošlog veka ili Disova od pre balkanskih ratova? Malo je zastrašujuće koliko su aktuelne dan danas , nakon stotinak godina , i jedna i druga.

Stojko

pre 9 godina

Ova podela koju su spomenuli treba njima da sluzi na cast! Gradjane ne treba deliti na podobne i nepodobne, ali izgleda da je to neka njihova nova politika koja ce medju gradjanima davno otici u zaborav.

Silver Surfer

pre 9 godina

Ako govorimo argumentima onda DS nije vladala 12 godina. Jedini pravi, doduse katastrofalni, period vladavine DS-a bio je u periodu od 2008. do 2012. Cinjenica je da izmedju svake vlasti od 2000. do danas stoji znak jednakosti kada se pogleda sta su ucinili u pogledu poboljsanja kvaliteta zivota obicnog gradjanina. A niko od njih nije ucinio nista.
Cak ni Djindjica ne vidim kao reformatora, jos manje demokratu. Njegovom zaslugom dobili smo "eksperte" u vidu Ace Vlahovica, Boze Djelica, Kori Udovicki, verovatno zaboravljenog Gorana Novakovica, Gorana Pitica, Labusa i Dinkica kao i ostale kamarile iz G17. I svi oni zajedno nisu uradili jednu stvar vrednu pomena osim sto ce se godinama spominjati njihovo bogatstvo koje su stekli na sumnjiv nacin. Ne verujem ni da bi Srbija institucionalno ojacala jer je Djindjic na institucije gledao kao n sredstvo za ostvarivanje cilja, a korupcija se njegovom strankom epidemijski rasirila jos od 96. kad je DS postao vlast u mnogim opstinama u Srbiji. Djindjic nije zeleo da reformise svoju stranku pa je sa onima vec ogrezlim u korupciju u kombinaciji sa laznim ili samozvanim ekspertima i bezbroj koalicionih partnera poceo da vodi drzavu. Rezultat nikako nije mogao da bude dobar. Posle su se u stranci pojavili jos losiji i danans Srbija izgleda kako izgleda. Razjedena korupcijom na svim nivoima. Potpuno se unistava supstanca ovog drustva i deluje da nikog nije briga. I tu DS snosi najvecu krivicu jer su jedini imali kapacitet da ovo drustvo menjaju nabolje ali to nisu ucinili.
Djindjic nije smeo onako da zavrsi. Tacnije, onako niko ne sme da zavrsi u Srbiji. Ali, strani interesi imaju malo razumevanja za one koji hoce da iskoce iz sina. Djindjic jeste tragicno zavrsio svoj zivot ali daleko je od nekog politickog sveca i reformatora.

Vlado

pre 9 godina

Ovakve reci neka vam sluze na cast! Postali smo taoci politike jednog coveka koji je naucio da nas deli, kad nam podele nisu potrebne! Sramota je na dansnji dan deliti gradjane na one koji tuguju i one koji se raduju. Nije ni vreme ni mesto da se vodi ovakva politika! Neka zive u proslosti, previse je bolna za sve nas ali sigurno necemo pasti u tu zamku podela kao sto bi on zeleo.

Mlinaric

pre 9 godina

Srbija i korov su danas zamenili mesta! Oni za koje ste govorili da su korov srpske politike su davno sazreli i poceli da lice na vas, dok su oni koji su za sbe tvrdili da su Srbija poceli da lice na korov. Ovakva izjava je samo dokaz ko danas prividno stvara podele koje nisu utemeljene medju gradjanima!

Udarnik

pre 9 godina

Nakon samo nekoliko meseci politicke koalicije u Vojvodini i politickog mentorstva, ucenik se trudi da lici na ucitelja u njegovom zenitu sa pocetka '90-ih, tj. Pajtic pokusava da zalici na Seselja!

od bisera grana

pre 9 godina

Veliki covek sa velikom idejom otisao na grozan nacin prepustivsi drugima da sprovode njegove ideje i njegovu demokratiju! Posmatrajuci sa ove tacke gledista ispalo je da bas i nije tako!

Milojko

pre 9 godina

Izvini Bojane ali ne vazi! moda je ta podela kod tebe u glavi duboko urezana kao nova politika DS-a, ali gradjane nemoj da delis. Da sam u proslosti znao da ce nas u buducnosti na politicoj sceni danas deliti Pajtic i Seselj, nikada ne bih verovao!

Zorana Zoca

pre 9 godina

Politicki svet Srbije je u proslosti vidjao raznorazne vrste poltronstva i podela, ali ovakve reci i ovakve podele na grobu srpskog vizionara Djindjica niko nije mogao ni da cuje, ni da predvidi. Izgleda da je neko politicki sazreo da prihvati drugacije misljenje, da prihvati sopstvene grese i zablude, dok je ovde ostala jos sacica onih koji zive u nekakvim idealima i podelama koje su nas samo kostale godina i godina nepredvidivosti i nesigurnosti. Vama neka je na cast sto nas delite, ja vas necu deliti na to sto ste mislili kao kukavicje jaje da stavite medju gradjane koji misle i koji ne misle kao vi!

djeram

pre 9 godina

Upitan o tome u kojoj koloni bi, po njegovom mišljenju Đinđić danas bio, on je rekao da su takve spekulacije neprimerene i poručio da je Đinđić bio predsednik DS-a

Kakvo glupo pitanje, pa Djindjic je bio posten covek, sigurno ne bi bio za ove prevarante koji su danas na vlasti!!!

Todora

pre 9 godina

Nazalost vasu, vi ste ostali u rovovima proslosti, dok je Srbija nastavila dalje svesna da je ljudski gresiti, ljudski prastati. Nikuda nas podela nije niti ce nas dovesti. Sramota je da se na grobu pokojnog premijera prolongiraju nekakve podele, da se ovakav dan koristi za sitno strancarenje, politicareje i sirenje nekakvih poruka koje nikome nisu donela dobro, samo su donele smrt i neizvesnost.

Dragutin

pre 9 godina

Jedino ko danas gleda u buducnost je ova vlada! Podele su danas sastavni deo politika koju vode lider DS-a i lider SRS-a, sto se moglo videti iz poruka koje je jedan upucivao juce i poruka koje drugi upucuje danas. Srbija je nastavila da zivi i nakon Zorana, 9 godina nakon njega se trudila da opravda njegovo ideolosko nasledje, ali im to nije uspelo. Tek nakon 12 godina mogu sa sigurnoscu da kazem da je Djindjicev put put reformi, put evropskih integracija i put regionalne stabilnosti ostvariv ako prihvatis svoje greske i ako se trudis sam sebe da menjas.

SARA

pre 9 godina

Sramota je da se na grobu vizionara kao sto je Zoran Djindjic upucuju ovakve poruke proslosti, poruke podela i nesigurnosti! Zar na sproslost nije naucila da od fiktivnih podela mi nemamo nista? Zar trebamo da shvatimo da je podela medju nama zdrava i da doprinosi boljitku? Jedino kad jedni drugima pruzimo ruku, a kad na samar odgovorimo dostojanstveno okretanjem drugog obraza, onda cemo biti zrelo demokratsko drustvo stvoreno na stubu evropskih vrednosti.

Anijata

pre 9 godina

Svo poverenje koje ste imali i sav kredibilitet koji ste stekli, mozete da zahvalite iskljucivo zaslugama pokojnog premijera. Jedini iznikli korov stoji na putu koji je on trasirao, a vi kao njegovi sledbenici niste imaali ni intelekta, ni morala da nastavite.

Srdjan

pre 9 godina

Korov o kojem je Zoran govorio davno je vreme poseklo! Ostala je samo mala zilica od onih odnosa koji su bili medju politickim strankama kad je Zoran mucki ubijen. Sad vladaju oni koje je vreme promenilo, koji su uvideli svoju gresku na vreme, svoju zatucanost idejama i idealima koji nisu donosili boljitak, prosperitet. Jedino su politicki naslednici Zoranovih ideja i ideala, koje su odbacivali od sbe ostali u nekakvom korovu koji je izrastao onoliko jako da ce ostati u njemu dugo. Dok se vreme ne promeni, dok ne shvate svoje greske kao drugi sto su shvatili. Kad budu shvatili da se podelama nista ne doprinosi, kad budu spremni da gorima od sebe ili boljima od sebe pruze ruku pomirenja, kada prihvate da je Srbija podela daleko iza nas, tek tad ce biti jaki kao u Zoranovo vreme! I na Zoranovom putu...

Ginis

pre 9 godina

Đinđić nema mira ni na onom svetu čim mu na grob dolaze oni koji se javno odriču njegove politike čim to može da im donese neki politički poen.

Pčelica

pre 9 godina

Pajtić, ali i drugi političari bilo da su danas članovi DS-a ili ne, koji su proveli 12 godina na vlasti a nisu pomerili Srbiju iz mesta, nemaju više prava da se pozivaju na Đinđićeve reči. Najveća počast bi bila da su realizovali njegove ideje, a nisu.

dadula

pre 9 godina

Da si bar 10% sledio politiku pokojnog premijera ne bi ti stranka bila na ivici cenzusa.Posle ubistva Djindjica doveli ste i zemlju i stranku na rub propasti iskljucivo iz licnih interesa bogateci se na racun gradjana Srbije.

dadula

pre 9 godina

Da si bar 10% sledio politiku pokojnog premijera ne bi ti stranka bila na ivici cenzusa.Posle ubistva Djindjica doveli ste i zemlju i stranku na rub propasti iskljucivo iz licnih interesa bogateci se na racun gradjana Srbije.

Pčelica

pre 9 godina

Pajtić, ali i drugi političari bilo da su danas članovi DS-a ili ne, koji su proveli 12 godina na vlasti a nisu pomerili Srbiju iz mesta, nemaju više prava da se pozivaju na Đinđićeve reči. Najveća počast bi bila da su realizovali njegove ideje, a nisu.

Udarnik

pre 9 godina

Nakon samo nekoliko meseci politicke koalicije u Vojvodini i politickog mentorstva, ucenik se trudi da lici na ucitelja u njegovom zenitu sa pocetka '90-ih, tj. Pajtic pokusava da zalici na Seselja!

Zorana Zoca

pre 9 godina

Politicki svet Srbije je u proslosti vidjao raznorazne vrste poltronstva i podela, ali ovakve reci i ovakve podele na grobu srpskog vizionara Djindjica niko nije mogao ni da cuje, ni da predvidi. Izgleda da je neko politicki sazreo da prihvati drugacije misljenje, da prihvati sopstvene grese i zablude, dok je ovde ostala jos sacica onih koji zive u nekakvim idealima i podelama koje su nas samo kostale godina i godina nepredvidivosti i nesigurnosti. Vama neka je na cast sto nas delite, ja vas necu deliti na to sto ste mislili kao kukavicje jaje da stavite medju gradjane koji misle i koji ne misle kao vi!

SARA

pre 9 godina

Sramota je da se na grobu vizionara kao sto je Zoran Djindjic upucuju ovakve poruke proslosti, poruke podela i nesigurnosti! Zar na sproslost nije naucila da od fiktivnih podela mi nemamo nista? Zar trebamo da shvatimo da je podela medju nama zdrava i da doprinosi boljitku? Jedino kad jedni drugima pruzimo ruku, a kad na samar odgovorimo dostojanstveno okretanjem drugog obraza, onda cemo biti zrelo demokratsko drustvo stvoreno na stubu evropskih vrednosti.

Ginis

pre 9 godina

Đinđić nema mira ni na onom svetu čim mu na grob dolaze oni koji se javno odriču njegove politike čim to može da im donese neki politički poen.

Dragutin

pre 9 godina

Jedino ko danas gleda u buducnost je ova vlada! Podele su danas sastavni deo politika koju vode lider DS-a i lider SRS-a, sto se moglo videti iz poruka koje je jedan upucivao juce i poruka koje drugi upucuje danas. Srbija je nastavila da zivi i nakon Zorana, 9 godina nakon njega se trudila da opravda njegovo ideolosko nasledje, ali im to nije uspelo. Tek nakon 12 godina mogu sa sigurnoscu da kazem da je Djindjicev put put reformi, put evropskih integracija i put regionalne stabilnosti ostvariv ako prihvatis svoje greske i ako se trudis sam sebe da menjas.

djeram

pre 9 godina

Upitan o tome u kojoj koloni bi, po njegovom mišljenju Đinđić danas bio, on je rekao da su takve spekulacije neprimerene i poručio da je Đinđić bio predsednik DS-a

Kakvo glupo pitanje, pa Djindjic je bio posten covek, sigurno ne bi bio za ove prevarante koji su danas na vlasti!!!

Silver Surfer

pre 9 godina

Ako govorimo argumentima onda DS nije vladala 12 godina. Jedini pravi, doduse katastrofalni, period vladavine DS-a bio je u periodu od 2008. do 2012. Cinjenica je da izmedju svake vlasti od 2000. do danas stoji znak jednakosti kada se pogleda sta su ucinili u pogledu poboljsanja kvaliteta zivota obicnog gradjanina. A niko od njih nije ucinio nista.
Cak ni Djindjica ne vidim kao reformatora, jos manje demokratu. Njegovom zaslugom dobili smo "eksperte" u vidu Ace Vlahovica, Boze Djelica, Kori Udovicki, verovatno zaboravljenog Gorana Novakovica, Gorana Pitica, Labusa i Dinkica kao i ostale kamarile iz G17. I svi oni zajedno nisu uradili jednu stvar vrednu pomena osim sto ce se godinama spominjati njihovo bogatstvo koje su stekli na sumnjiv nacin. Ne verujem ni da bi Srbija institucionalno ojacala jer je Djindjic na institucije gledao kao n sredstvo za ostvarivanje cilja, a korupcija se njegovom strankom epidemijski rasirila jos od 96. kad je DS postao vlast u mnogim opstinama u Srbiji. Djindjic nije zeleo da reformise svoju stranku pa je sa onima vec ogrezlim u korupciju u kombinaciji sa laznim ili samozvanim ekspertima i bezbroj koalicionih partnera poceo da vodi drzavu. Rezultat nikako nije mogao da bude dobar. Posle su se u stranci pojavili jos losiji i danans Srbija izgleda kako izgleda. Razjedena korupcijom na svim nivoima. Potpuno se unistava supstanca ovog drustva i deluje da nikog nije briga. I tu DS snosi najvecu krivicu jer su jedini imali kapacitet da ovo drustvo menjaju nabolje ali to nisu ucinili.
Djindjic nije smeo onako da zavrsi. Tacnije, onako niko ne sme da zavrsi u Srbiji. Ali, strani interesi imaju malo razumevanja za one koji hoce da iskoce iz sina. Djindjic jeste tragicno zavrsio svoj zivot ali daleko je od nekog politickog sveca i reformatora.

Toza

pre 9 godina

Zalivao si se ti Pajticu predugo drzavnim parama, pa si se pretvorio u najgori zuti korov koji raste i u senci. Ali dosta je narodu da te zaliva, nego ce te iscupati cim dodju izbori.

Todora

pre 9 godina

Nazalost vasu, vi ste ostali u rovovima proslosti, dok je Srbija nastavila dalje svesna da je ljudski gresiti, ljudski prastati. Nikuda nas podela nije niti ce nas dovesti. Sramota je da se na grobu pokojnog premijera prolongiraju nekakve podele, da se ovakav dan koristi za sitno strancarenje, politicareje i sirenje nekakvih poruka koje nikome nisu donela dobro, samo su donele smrt i neizvesnost.

Anijata

pre 9 godina

Svo poverenje koje ste imali i sav kredibilitet koji ste stekli, mozete da zahvalite iskljucivo zaslugama pokojnog premijera. Jedini iznikli korov stoji na putu koji je on trasirao, a vi kao njegovi sledbenici niste imaali ni intelekta, ni morala da nastavite.

Srdjan

pre 9 godina

Korov o kojem je Zoran govorio davno je vreme poseklo! Ostala je samo mala zilica od onih odnosa koji su bili medju politickim strankama kad je Zoran mucki ubijen. Sad vladaju oni koje je vreme promenilo, koji su uvideli svoju gresku na vreme, svoju zatucanost idejama i idealima koji nisu donosili boljitak, prosperitet. Jedino su politicki naslednici Zoranovih ideja i ideala, koje su odbacivali od sbe ostali u nekakvom korovu koji je izrastao onoliko jako da ce ostati u njemu dugo. Dok se vreme ne promeni, dok ne shvate svoje greske kao drugi sto su shvatili. Kad budu shvatili da se podelama nista ne doprinosi, kad budu spremni da gorima od sebe ili boljima od sebe pruze ruku pomirenja, kada prihvate da je Srbija podela daleko iza nas, tek tad ce biti jaki kao u Zoranovo vreme! I na Zoranovom putu...

Mlinaric

pre 9 godina

Srbija i korov su danas zamenili mesta! Oni za koje ste govorili da su korov srpske politike su davno sazreli i poceli da lice na vas, dok su oni koji su za sbe tvrdili da su Srbija poceli da lice na korov. Ovakva izjava je samo dokaz ko danas prividno stvara podele koje nisu utemeljene medju gradjanima!

sličnosti

pre 9 godina

"Bojan Pajtić kaže za Zorana Đinđića da je jedini reformator od uvođenja višestranačja u Srbiji, kao i da su na vlasti oni koji su se radovali njegovoj smrti."

Dok jedan želi da mu zabode glogov kolac,drugi ga izvlači iz fioke svaki put kad nema više šta da kaže.Ostavite čoveka već jednom na miru da počiva.

Milojko

pre 9 godina

Izvini Bojane ali ne vazi! moda je ta podela kod tebe u glavi duboko urezana kao nova politika DS-a, ali gradjane nemoj da delis. Da sam u proslosti znao da ce nas u buducnosti na politicoj sceni danas deliti Pajtic i Seselj, nikada ne bih verovao!

od bisera grana

pre 9 godina

Veliki covek sa velikom idejom otisao na grozan nacin prepustivsi drugima da sprovode njegove ideje i njegovu demokratiju! Posmatrajuci sa ove tacke gledista ispalo je da bas i nije tako!

Stojko

pre 9 godina

Ova podela koju su spomenuli treba njima da sluzi na cast! Gradjane ne treba deliti na podobne i nepodobne, ali izgleda da je to neka njihova nova politika koja ce medju gradjanima davno otici u zaborav.

Vlado

pre 9 godina

Ovakve reci neka vam sluze na cast! Postali smo taoci politike jednog coveka koji je naucio da nas deli, kad nam podele nisu potrebne! Sramota je na dansnji dan deliti gradjane na one koji tuguju i one koji se raduju. Nije ni vreme ni mesto da se vodi ovakva politika! Neka zive u proslosti, previse je bolna za sve nas ali sigurno necemo pasti u tu zamku podela kao sto bi on zeleo.

Zlopamtilo

pre 9 godina

A , izvinite što ometam opštu patetiku , da li važi ona Rajsova o srpskim političarima iz 30-ih prošlog veka ili Disova od pre balkanskih ratova? Malo je zastrašujuće koliko su aktuelne dan danas , nakon stotinak godina , i jedna i druga.

100 leglo 7 miliona se proteglo

pre 9 godina

Jao smorili ste clanovi partija za Vucica,za Pajtica.
Manite se ljudi njih,nego gde ujutro da idemo na posao,kako da zaradimo i sta da jedemo.
Koliko ste se zatrovali proslosti,a sutra je novi dan.

eugenika

pre 9 godina

Odgovarajući na pitanje zašto se u četiri kolone dolazi da se oda počast ubijenom premijeru i da li je to moglo da se uradi zajednički, Pajtić je rekao da uopšte nije važno...vazno je,jer su reforme stale bas zbog tih kolona koje su se formirale posle pogibije Z.DJindjica.

Zarko

pre 9 godina

Za razliku od Bojana Pajtica Zoran Djindjic je bio covek koji je dobro radio svoj posao i bio uspesan u tome,a pogledajmo mlo Pajtica zna samo da napada druge...

Udarnik

pre 9 godina

Nakon samo nekoliko meseci politicke koalicije u Vojvodini i politickog mentorstva, ucenik se trudi da lici na ucitelja u njegovom zenitu sa pocetka '90-ih, tj. Pajtic pokusava da zalici na Seselja!

Pčelica

pre 9 godina

Pajtić, ali i drugi političari bilo da su danas članovi DS-a ili ne, koji su proveli 12 godina na vlasti a nisu pomerili Srbiju iz mesta, nemaju više prava da se pozivaju na Đinđićeve reči. Najveća počast bi bila da su realizovali njegove ideje, a nisu.

dadula

pre 9 godina

Da si bar 10% sledio politiku pokojnog premijera ne bi ti stranka bila na ivici cenzusa.Posle ubistva Djindjica doveli ste i zemlju i stranku na rub propasti iskljucivo iz licnih interesa bogateci se na racun gradjana Srbije.

Milojko

pre 9 godina

Izvini Bojane ali ne vazi! moda je ta podela kod tebe u glavi duboko urezana kao nova politika DS-a, ali gradjane nemoj da delis. Da sam u proslosti znao da ce nas u buducnosti na politicoj sceni danas deliti Pajtic i Seselj, nikada ne bih verovao!

Anijata

pre 9 godina

Svo poverenje koje ste imali i sav kredibilitet koji ste stekli, mozete da zahvalite iskljucivo zaslugama pokojnog premijera. Jedini iznikli korov stoji na putu koji je on trasirao, a vi kao njegovi sledbenici niste imaali ni intelekta, ni morala da nastavite.

Silver Surfer

pre 9 godina

Ako govorimo argumentima onda DS nije vladala 12 godina. Jedini pravi, doduse katastrofalni, period vladavine DS-a bio je u periodu od 2008. do 2012. Cinjenica je da izmedju svake vlasti od 2000. do danas stoji znak jednakosti kada se pogleda sta su ucinili u pogledu poboljsanja kvaliteta zivota obicnog gradjanina. A niko od njih nije ucinio nista.
Cak ni Djindjica ne vidim kao reformatora, jos manje demokratu. Njegovom zaslugom dobili smo "eksperte" u vidu Ace Vlahovica, Boze Djelica, Kori Udovicki, verovatno zaboravljenog Gorana Novakovica, Gorana Pitica, Labusa i Dinkica kao i ostale kamarile iz G17. I svi oni zajedno nisu uradili jednu stvar vrednu pomena osim sto ce se godinama spominjati njihovo bogatstvo koje su stekli na sumnjiv nacin. Ne verujem ni da bi Srbija institucionalno ojacala jer je Djindjic na institucije gledao kao n sredstvo za ostvarivanje cilja, a korupcija se njegovom strankom epidemijski rasirila jos od 96. kad je DS postao vlast u mnogim opstinama u Srbiji. Djindjic nije zeleo da reformise svoju stranku pa je sa onima vec ogrezlim u korupciju u kombinaciji sa laznim ili samozvanim ekspertima i bezbroj koalicionih partnera poceo da vodi drzavu. Rezultat nikako nije mogao da bude dobar. Posle su se u stranci pojavili jos losiji i danans Srbija izgleda kako izgleda. Razjedena korupcijom na svim nivoima. Potpuno se unistava supstanca ovog drustva i deluje da nikog nije briga. I tu DS snosi najvecu krivicu jer su jedini imali kapacitet da ovo drustvo menjaju nabolje ali to nisu ucinili.
Djindjic nije smeo onako da zavrsi. Tacnije, onako niko ne sme da zavrsi u Srbiji. Ali, strani interesi imaju malo razumevanja za one koji hoce da iskoce iz sina. Djindjic jeste tragicno zavrsio svoj zivot ali daleko je od nekog politickog sveca i reformatora.

Ginis

pre 9 godina

Đinđić nema mira ni na onom svetu čim mu na grob dolaze oni koji se javno odriču njegove politike čim to može da im donese neki politički poen.

Dragutin

pre 9 godina

Jedino ko danas gleda u buducnost je ova vlada! Podele su danas sastavni deo politika koju vode lider DS-a i lider SRS-a, sto se moglo videti iz poruka koje je jedan upucivao juce i poruka koje drugi upucuje danas. Srbija je nastavila da zivi i nakon Zorana, 9 godina nakon njega se trudila da opravda njegovo ideolosko nasledje, ali im to nije uspelo. Tek nakon 12 godina mogu sa sigurnoscu da kazem da je Djindjicev put put reformi, put evropskih integracija i put regionalne stabilnosti ostvariv ako prihvatis svoje greske i ako se trudis sam sebe da menjas.

SARA

pre 9 godina

Sramota je da se na grobu vizionara kao sto je Zoran Djindjic upucuju ovakve poruke proslosti, poruke podela i nesigurnosti! Zar na sproslost nije naucila da od fiktivnih podela mi nemamo nista? Zar trebamo da shvatimo da je podela medju nama zdrava i da doprinosi boljitku? Jedino kad jedni drugima pruzimo ruku, a kad na samar odgovorimo dostojanstveno okretanjem drugog obraza, onda cemo biti zrelo demokratsko drustvo stvoreno na stubu evropskih vrednosti.

Vlado

pre 9 godina

Ovakve reci neka vam sluze na cast! Postali smo taoci politike jednog coveka koji je naucio da nas deli, kad nam podele nisu potrebne! Sramota je na dansnji dan deliti gradjane na one koji tuguju i one koji se raduju. Nije ni vreme ni mesto da se vodi ovakva politika! Neka zive u proslosti, previse je bolna za sve nas ali sigurno necemo pasti u tu zamku podela kao sto bi on zeleo.

Stojko

pre 9 godina

Ova podela koju su spomenuli treba njima da sluzi na cast! Gradjane ne treba deliti na podobne i nepodobne, ali izgleda da je to neka njihova nova politika koja ce medju gradjanima davno otici u zaborav.

Todora

pre 9 godina

Nazalost vasu, vi ste ostali u rovovima proslosti, dok je Srbija nastavila dalje svesna da je ljudski gresiti, ljudski prastati. Nikuda nas podela nije niti ce nas dovesti. Sramota je da se na grobu pokojnog premijera prolongiraju nekakve podele, da se ovakav dan koristi za sitno strancarenje, politicareje i sirenje nekakvih poruka koje nikome nisu donela dobro, samo su donele smrt i neizvesnost.

Srdjan

pre 9 godina

Korov o kojem je Zoran govorio davno je vreme poseklo! Ostala je samo mala zilica od onih odnosa koji su bili medju politickim strankama kad je Zoran mucki ubijen. Sad vladaju oni koje je vreme promenilo, koji su uvideli svoju gresku na vreme, svoju zatucanost idejama i idealima koji nisu donosili boljitak, prosperitet. Jedino su politicki naslednici Zoranovih ideja i ideala, koje su odbacivali od sbe ostali u nekakvom korovu koji je izrastao onoliko jako da ce ostati u njemu dugo. Dok se vreme ne promeni, dok ne shvate svoje greske kao drugi sto su shvatili. Kad budu shvatili da se podelama nista ne doprinosi, kad budu spremni da gorima od sebe ili boljima od sebe pruze ruku pomirenja, kada prihvate da je Srbija podela daleko iza nas, tek tad ce biti jaki kao u Zoranovo vreme! I na Zoranovom putu...

Mlinaric

pre 9 godina

Srbija i korov su danas zamenili mesta! Oni za koje ste govorili da su korov srpske politike su davno sazreli i poceli da lice na vas, dok su oni koji su za sbe tvrdili da su Srbija poceli da lice na korov. Ovakva izjava je samo dokaz ko danas prividno stvara podele koje nisu utemeljene medju gradjanima!

Zorana Zoca

pre 9 godina

Politicki svet Srbije je u proslosti vidjao raznorazne vrste poltronstva i podela, ali ovakve reci i ovakve podele na grobu srpskog vizionara Djindjica niko nije mogao ni da cuje, ni da predvidi. Izgleda da je neko politicki sazreo da prihvati drugacije misljenje, da prihvati sopstvene grese i zablude, dok je ovde ostala jos sacica onih koji zive u nekakvim idealima i podelama koje su nas samo kostale godina i godina nepredvidivosti i nesigurnosti. Vama neka je na cast sto nas delite, ja vas necu deliti na to sto ste mislili kao kukavicje jaje da stavite medju gradjane koji misle i koji ne misle kao vi!

od bisera grana

pre 9 godina

Veliki covek sa velikom idejom otisao na grozan nacin prepustivsi drugima da sprovode njegove ideje i njegovu demokratiju! Posmatrajuci sa ove tacke gledista ispalo je da bas i nije tako!

Toza

pre 9 godina

Zalivao si se ti Pajticu predugo drzavnim parama, pa si se pretvorio u najgori zuti korov koji raste i u senci. Ali dosta je narodu da te zaliva, nego ce te iscupati cim dodju izbori.

Zlopamtilo

pre 9 godina

A , izvinite što ometam opštu patetiku , da li važi ona Rajsova o srpskim političarima iz 30-ih prošlog veka ili Disova od pre balkanskih ratova? Malo je zastrašujuće koliko su aktuelne dan danas , nakon stotinak godina , i jedna i druga.

djeram

pre 9 godina

Upitan o tome u kojoj koloni bi, po njegovom mišljenju Đinđić danas bio, on je rekao da su takve spekulacije neprimerene i poručio da je Đinđić bio predsednik DS-a

Kakvo glupo pitanje, pa Djindjic je bio posten covek, sigurno ne bi bio za ove prevarante koji su danas na vlasti!!!

sličnosti

pre 9 godina

"Bojan Pajtić kaže za Zorana Đinđića da je jedini reformator od uvođenja višestranačja u Srbiji, kao i da su na vlasti oni koji su se radovali njegovoj smrti."

Dok jedan želi da mu zabode glogov kolac,drugi ga izvlači iz fioke svaki put kad nema više šta da kaže.Ostavite čoveka već jednom na miru da počiva.

Zarko

pre 9 godina

Za razliku od Bojana Pajtica Zoran Djindjic je bio covek koji je dobro radio svoj posao i bio uspesan u tome,a pogledajmo mlo Pajtica zna samo da napada druge...

100 leglo 7 miliona se proteglo

pre 9 godina

Jao smorili ste clanovi partija za Vucica,za Pajtica.
Manite se ljudi njih,nego gde ujutro da idemo na posao,kako da zaradimo i sta da jedemo.
Koliko ste se zatrovali proslosti,a sutra je novi dan.

eugenika

pre 9 godina

Odgovarajući na pitanje zašto se u četiri kolone dolazi da se oda počast ubijenom premijeru i da li je to moglo da se uradi zajednički, Pajtić je rekao da uopšte nije važno...vazno je,jer su reforme stale bas zbog tih kolona koje su se formirale posle pogibije Z.DJindjica.