Subota, 28.02.2015.

12:47

Novinar B92 sprečen da pita Sertića

Jedan od predstavnika za štampu ministarstva privrede fizički je sprečio novinara TV B92 Nenada Nešića da postavi pitanje ministru Željku Sertiću.

Izvor: B92

Novinar B92 spreèen da pita Sertiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

148 Komentari

Sortiraj po:

M&S

pre 9 godina

Ja osudjujem svaki fizicki napad na novinare.Ali uverena sam da je obezbedjenje reagovalo samoinicijativno,i da Ministar ne stoji iza toga.

SENKA VETRA

pre 9 godina

Mislim da je mozda ovo vise medijska fama da bi se podigla prasina nego sto je istina.Neverujem da je bilo fizickog kontakta, mada novinari cesto umeju da budu bezobrazni pa predju granicu pristojnosti kada su pitanja u pitanju.

SENKA VETRA

pre 9 godina

Mislim da je mozda ovo vise medijska fama da bi se podigla prasina nego sto je istina.Neverujem da je bilo fizickog kontakta, mada novinari cesto umeju da budu bezobrazni pa predju granicu pristojnosti kada su pitanja u pitanju.

Goran

pre 9 godina

Koliko znam ova vlast je dala novinarima status sluzbenih lica pa je red da se pokrene krivicna prijava za fizicki napad na novinara.

Ili to ne vazi za vas iz politike jer ste "nedodirljivi" nego samo za nas obicne gradjane?

Izjasnite se vec jednom zelite li da postujete zakone Srbije ili da ih krsite pa da znamo i mi obicni gradjani na cemu smo da bi se prema vama postavili kako zasluzujete !

Duci0167

pre 9 godina

Pa botovi,da vam sazvacem u cemu je problem. Da su i 100000 puta naglasili da je samo izjava za medije,novinarski posao je da postavi pitanje (ne da bude tu samo da bi prenosio reci doticnog). Ako Sertic nije hteo da odgovara onda se prodje u tisini,kaze da nema komentara,da ne odgovara na pitanja itd. Nikako,ali NIKAKO ne vuci novinara i gurati ga sa strane kao da drzi oruzje umesto mikrofona. Razumete sada???

dejan

pre 9 godina

Ako neko iz vlast želi da uspostavi JEDNOSMERNU komunikaciju sa medijima zašto jednostavno ne pošalje cirkularni i-mejl svim redakcijama. Ovako samo cimaju ljude bez potrebe.

Grunf

pre 9 godina

Da postavimo stvari logično.Ako neko želi da da samo izjavu zašto su zvani novinari.Mogao je to da prosledi svim medijskim kućama pa ko hoće da objavi nek objavi.Zadatak svakog državnog činovnika je da da izjavu ma kkavu god na pitanje novinara ili ako organizuje tribinu.Zar pre nekoliko godina jedan ministar i danas aktuelni nije šutirao voditelja pred kamerama.Kako takav čovek može biti na državnoj funkciji.Čak i obeštećenjen eće da plati jer je rešenje napisano na latinici.Čovek koji treba da predstvalja državu,sistem isti ismeva.Ko iole gleda TV intervjue ili ih čita tačno vidi i čuje unapred prpremljena pitanja.Čemu onda intervju?Sam sebi postavi pitanja,na njih odgovori i pošalji nekoj medijskoj kući.Telohranitelj objašnjava novinaru i sprečava ga da postavi pitenje.Ej bre ljudi.Gde to vodi?Sramota.

Daxi

pre 9 godina

Rešenje je jednostavno, novinari počnite da bojkotujete ovakve konferencije gde ste samo dekor. Šta se u Srbiji radi je već više van pameti.

Milovan S Nikolić Sombor

pre 9 godina

Gospodo novinari kontrolišite se zbog lične sigurnosti jer nisu isključewne i batine ako ovako nastavite.
Za uspeh u poslu koji radite kopirajte sistem prilagodivosti vlasti zaboravljajući profesionalnu obavezu.

Svasta

pre 9 godina

Ma ne najbolje je da mu mikrofon gurnu u uvo i popnu mu se na glavu a ako se nesto kaze na takvo ponasanje onda je medijska blokada.

Marijana

pre 9 godina

Sertic je samo dao izjavu, nije drzao konferenciju za novinare. U pitanju je nesporazum, a neki su jedva docekali da ovaj dogadjaj preuvelicaju.

maja

pre 9 godina

Ahh, Sertic. Sta reci? Na koje bi on pitanje imao odgovor? Sta njega pitati? Covek je instaliran na ministarsko mesto i njegova autonomija odlucivanja i delovanja ne postoji. Nego, da ne bude zaboravljeno da je taj tzv. covek, pre neki dan na televiziji izjavio da bi uskoro u skolski program osnovaca, i to u program za 5 razred, trebalo uvesti predmet PREDUZETNISTVO. To sto on predlaze, dragi roditelji osnovaca, kojima i ja pripadam, je u najmanju ruku odvratno! Da li oni zaista tako nesto planiraju? Umesto da decu uce da budu postena, nezna i brizljiva prema drugima, da razviju analiticke sposobnosti za razumevanje drustvenih problema, da prepoznaju laz, manipulaciju i obmanu, da razvijaju osecaj za lepotu i cistotu, hrabrost i brigu, dusmani hoce da ih uce kako da gaze po ljudima kako bi ostvarila profit. Opasna vremena za obrazovanje. Ovde se ne radi ni o cemu drugom nego o socijalnom inzinjeringu i modeliranju drustva i to pocinju od onih najcistijij, najiskernijih i najnevinijih, nase dece. Da naprave od njih neoliberalne jastrebove i kobce, da ih nauce da grizu, kidaju i lome sve pred sobom kako bi ostvarili profit. Hoce da u njima probude ono najgore i uniste plemenite i uzvisene duse. SRAMOTA. Svakakav nam sljam radi o glavi dragi gradjani napacene Srbije.

redar

pre 9 godina

Nedopustivo je da novinari budu fizicki sprecavani da rade svoj posao, ali i oni nekada umeju da budu previse nasrtljivi i stvari izmakni kontroli.

Kreker

pre 9 godina

Pa ovo i nije bila konferencija za štampu. Ne znam zašto se zbog ovoga svi bune. Sertić nije ni trebao da daje izjave. Novinari očigledno ne znaju šta znači izjava za medije.

Flojd

pre 9 godina

@Fidelio
Slazem se da treba bojkotovati njihove gebelsovske konferencije za stampu, ali bolje je da novinari dodju i postave pitanje, pa kada im bude saopsteno da su oni samo dekor koji treba da docara da je sa slobodom medija sve u redu i da prenesu ono sto im se procita, lepo da se pokupe i izadju napolje. Tako ce ovim diktatorima zadati jaci udarac, a videce se ko je ostao i kome vise ne smemo nista da verujemo.

riki

pre 9 godina

Ono sto meni nije jasno je sledece:
Zasto se uopste organizuje pozivanje novinara da fizicki prisustvuju da ministar nesta kaze ako im nije dozvoljeno da rade svoj posao - postavljaju pitanja?
Zar u tom slucaju nije dovoljno da ministar/ministarsatvo izda pisano saopstenje za stampu i prosledi ga agencijama

Ludi Cane

pre 9 godina

Sto ne probate kralju Ibiju da postavite pitanje? Nasli ste tog nesrecnika da mucite sto ni skolu nije umeo da zavrsi. Kad pocnete Ibiju da postavljate pitanja, ovakve stvari se nece desavati. Sami ste krivi sto vas mlate Ibijevi SA odredi...

Пачија школа

pre 9 godina

Види се лепо да Блерова школа за односе са јавношћу није чисто теоријска - има ту и праксе.
Биће ту још изненађења

Buducnost

pre 9 godina

Ono sto je danas incident sutra ce biti pravilo!!! Solidarnost prema kolegi i profesiji se mora pokazati odmah i bez dvoumljenja. Vec su poceli da ukidaju sve sto lici na n od novinarstva.

Fidelio

pre 9 godina

"Nešić je fizički povučen za ramena prilikom pokušaja da uradi svoj posao i postavi pitanje ministru o temi koja je u njegovoj nadležnosti, uz konstataciju da su samo predviđene izjave I da ovaj događaj nije konferencija za štampu."

Ja bih vas novinare iz redakcije B92 i ostale pitao zašto uopšte idete na takvu idiotsku "konferenciju za štampu" gde ne smete postavljati pitanja nego samo stajati mirno dok vam čitaju saopštenje?

Kad vas neki državni "organ" obavesti da će biti takva "konferencija za štampu" gde nema pitanja, u čemu je problem da mu se lepo zahvalite i odgovorite da nećete doći, a "organ" neka vam pošalje svoje saopštenje mailom, pošto ste dovoljno pismeni da ga i sami pročitate?

Pa kad "organi", nekoliko puta naiđu na praznu salu, ili popunjenu samo poznatim novinarskim poltronima koje niko ne shvata ozbiljno, malo će se zamisliti. Ili će sasvim ukinuti te svoje smešne "konferencije za štampu", što nije nikava šteta jer ionako nikome ne trebaju.

E, ali za bojkotovanje zvaničnih konferencija za štampu treba imati herca, što vi novinari (ili tačnije, vaši urednici) odavno više nemate. Da ste ga imali, ne bi vas ovako "organi" tretirali...

toza

pre 9 godina

Nisam za to da se napadaju novinari niti da se sprečavaju u tome da rade svoj posao ali ako je na početku rečeno da nije konferencija za medije već da se daju izjave ne razumem upornost jednog novinara do te mere da se sada postavlja pitanje da li je napadnut i da li mu je zabranjen rad!
(Fratello, 28. februar 2015 14:04)

Ukoliko nije bio spremena da odgovara na pitanja Sertić nije ni trbao da se pojavljuje pred novinarima.
A novinari ukoliko žele da se izbore sa bahatim ministrima neka ne posećuju takve konferencije za štampu (koje nisu konferencije) ili još bolje neka uopšte ne prenose izjeve pa neka ministar daje izjave sebi i svojim botovima.

LUGER

pre 9 godina

E pa Gospodo vreme je da se i vi probudite, da ne dozvolite ono što se dozvoliti ne sme, a to je da jedna ekipa nazovi reformatora, pomisli da je toliko moćna, da može da radi šta hoće. Otkako su došli na vlast, naprednjaci rade šta im je volja, jer su na prevaru dobili apsolutnu većinu, da budem precizan, bezočnim lažima u prljavoj kampanji, doveli su do toga da im narod poveruje, da će zaista sprovesti reforme i da će od Srbije napraviti normalno mesto za život. Vučić je bivši Miloševićev ministar za informisanje, zna on dobro kako treba disciplinovati medije, kako treba kažnjavati neposlušne novinare, sve one koji se drznu da misle svojom glavom i koji vide da ovde niti ima reformi niti će ih biti. To je bahata ekipa umišljenih veličina, koji nikada ništa nisu ozbiljno u životu radili, od kako znaju za sebe, politka im je osnovno zanimanje, tačnije, izvor novca i moći. Kada pogledate realno, to gušenje slobode govora i otsustvo svake kritike aktuelne vlasti, je mnogo opasnije od činjenice da svakog dana živimo sve gore, jer jednoumlje dovodi do maloumlja, a maloumlje uvek dovodi do katastrofe, a mi smo istoj veoma blizu. Nema više popuštanja pred onima koji ne vrede ništa, a misle da su Bogom dani, jer oni uništavaju naše živote, uništavaju budućnost ove zemlje. Zašto se vlast na ovakav način obraća medijima? Pa zato što se boji istine, zato što znaju da je već svima jasno, da sa njima na vlasti ova zemlja ide pravo u ponor. Zato krenite hrabro i recite im, DOSTA JE BILO!

albel

pre 9 godina

Gledajuci najave za nove informativne emisije,rekao bih da se B92 budi iz sna!Samo napred,razbijte ovaj neoradikalski mrak,preziveli ste jednu diktaturu mozete i ovu!

Haiyan

pre 9 godina

Cestitam novinaru b92 na istrajnosti i pruzam potpunu podrsku onim ljudima sa b92 koji nameravaju ozbiljno da se bave svojim poslom i postavljaju pitanja od interesa za javnost svuda i kad bilo!

Svakom svoje mesto

pre 9 godina

Ministar je drzavni sluzbenik. Platu prima od poreza koji svako od nas prima. Predvidjeno ili ne, njegova obaveza je da odgovara dok mu pena na usta ne podje!

Fratello

pre 9 godina

Nisam za to da se napadaju novinari niti da se sprečavaju u tome da rade svoj posao ali ako je na početku rečeno da nije konferencija za medije već da se daju izjave ne razumem upornost jednog novinara do te mere da se sada postavlja pitanje da li je napadnut i da li mu je zabranjen rad!

Jovica

pre 9 godina

A sad gospodo novinari ako hocete da vas postujemo kao profesiju, na sledecu sazvanu konferenciju za stampu niko da ne dodje pa neka pricaju sami sa sobom. Sledece, na konferenciji na koju dodjete niko ne postavlja pitanja. Hajde budite kreativni i pokazite mudrost. Mozda ce se oni dozvati pameti, ali nisam siguran.

Milan

pre 9 godina

Pravite od mrava medveda. Ako je receno da je bila samo izjava a ne konferencija ne bi mi palo na pamet da postavljam pitanje.Ako se desilo nasilje a ne samo povlacenje za rame ili ruku ,to osudjujem.Pustio bih ga da postavi pitanje i rekao zao mi je je nema pitanja samo izjave.Kome su potrebne ovakve gluposti.

UltrasBgdCZ

pre 9 godina

Evo, odgovoricu vam ja, sa sve spojenim jagodicama na prstima leve i desne ruke : ,,Sluzbenik koji je napao novinara mora biti pronadjen, trenutno nemamo nikakve informacije. Ako se dogodio, osudjujemo ovakav i dogadjaje slicne ovom." Nikom nista.

ix

pre 9 godina

Novinare vuku, pa i malo i tuku,radnike ucenjuju otkazom,doktore i prosvetare drze na uzici, vojska ima mizerne plate ,penzionere zaludeli bajkama,omladina u fazi beskonacnog cekanja posla,i sta ima da se cudimo svi smo u istom loncu,i sta cemo sad?

Fratello

pre 9 godina

Nisam za to da se napadaju novinari niti da se sprečavaju u tome da rade svoj posao ali ako je na početku rečeno da nije konferencija za medije već da se daju izjave ne razumem upornost jednog novinara do te mere da se sada postavlja pitanje da li je napadnut i da li mu je zabranjen rad!

dadobl

pre 9 godina

nije mi jasno zasto je i posao nesto da pita, posto nije bilo predvidjeno postavljanje pitanja, ima toliko prilika da postavi pitanje i on je bas sad nasao pitati. nisam od onih sto vole sns ali red se mora postovati, i tu nije bilo fizickog napada nego skretanje paznje da nije momenat za pitanja, izgleda da novinar nije imao priliku se sresti sa fizickim napadom pa nema pojma sta je to

Držqua

pre 9 godina

Primitivizam par excellence. Nadam se da ćete svi stati uz svog kolegu. To koliko ga poštujete, videću po tome da li dozvoljavate botovima da sa njim brišu patos

Nenad

pre 9 godina

Pokojni Mladen Delić bi rekao ljudi moji da li je to moguće.Da moguće je u zemlji Srbiji.Glasali smo i dali legimitet takvom ponašanju.Pa sada ne treba da se čudimo šta nam se sve dogadja.

vule vu

pre 9 godina

Potpuno su u pravu. Ako je tema jedna onda nemogu novinari da postavljaju pitanja mimo teme. Dodje MIP Italije i na konferenciji za štampu novinari pitaju Vučića o stvarima koje nemaju blage veze sa posetom. Edukacija za novinare pod hitno.

jedva cekam mart 2018.

pre 9 godina

pa sta ste ocekivsli vi sa B92???
E pa nije, ne mozete vi ni Vucica ni ministre nista da pitate vec samo da slusate ono sto oni zele da vam kazu!!!!
Ljudi ovo sve ide u veoma ozbiljnom i losem pravcu!!!!

dz

pre 9 godina

Ukoliko ne dobijete smenu ili suspenziju tog coveka, ukoliko ne istrajete u tome, sledeci puta ce vam deliti ceduljice s pitanjima koje mozete da postavite...

Realno

pre 9 godina

Ajmo B92 napokon cete shvatiti da morate pisati istinu.Samo Vas i citam ostale tabloidne novine sam izbrisala da mi ne zauzimaju memoriju u telefonu.
Verujem u Vas ,budite televizija naroda.
Jer ova vlast ima podrsku poltrona i ljudi koji prodaju moral za sitne pare.
Ima nas koji ne podrzavamo vlast vise od 60 posto.Mi ne koristimo softvere za pluse i minuse.
U sustini nas 60 posto ne podrzava nikog,jer su se svi u ovih 15 godina izvrteli i dokazali da za narod i boljitak niko ne brine ,samo za svoj dzep.
A gledamo ih i lako im citamo namere,nismo bas svi toliko nepismeni.

Lion

pre 9 godina

A vi ste, kao, nezavisni medij i ja, kao, treba da saosećam sa vama. Vratite Darka i Marka i Utisak nedelje i, za promenu, izveštavajte objektivno o posledicama naprednjačke pošasti.

Pit

pre 9 godina

NEMA CENZURE!
Inače, kako ste smeli da objavite ovako nešto?
Kada će se Vučiću postaviti pitanje o javnom dugu koji juri ka 75% BDP-a ( što je polovina grčkog )? Zašto uzima od prosvetara i penzionera i baca u železaru, botovske horde, plaća Blera i slično. Kada?

sasa jokic

pre 9 godina

Pa dobro, zamislite da ga je pred svima pitao, zasto je diplomirao sa zakasnjenjem od 20 godina na sega-mega fakultetu? A On ministar privrede, nije u redu, kapiram ih.

milan

pre 9 godina

Sta vam je to cudno?? Pa cenzura ta svugdje postoji, kulminacija svakako u komunizmu, ali nastavljena za vrijeme Milosevica donekle, zatim pod rezimom Borisa Tadica zaista velika bila, a pod SNS dostigla istorijski vrhunac, gdje se nikakvo drugacije misljenje od misljenja njegovog velicanstva AV ne moze cuti...

MisterNo

pre 9 godina

Vas novinar je ometao u poslu velikog experta za privredu, tako da nista tu nije cudno. Bitno je da ministar radi prave stvari za privredu, ne treba ga ometati. Rezultati se primecuju svuda, radikalno smo napredni. Ovo je najbolja i najobrazovanija Vlada do sada, sve sami masteri i doktori nauka. Narode budi spokojan, vodi nas drustvena elita.

Pera

pre 9 godina

Smatram da nisu trebali da ga vuku za rame odnosno da novinar na lepu i kulturnu molbu treba da ispostuju neciju volju da se nesto neobjavi na TV. Nevidim nista lose u tome jer je sud taj koji ima pravo da u doredjenim situacijama zaviri u detalje bez ogranicenja. Cenio bih ukoliko bi neko upuceniji od mene kazao sta misli o ovome.

POP

pre 9 godina

Ma nema cenzure uopste ....

Poceli Vucicevi da biju novinare...polako nije to nista... imaju oni proverene metode odranije..iz 90-tih

NOVINARI BORITE SE ZAJEDNO

frka-panika!

pre 9 godina

E pa i vi novinari...!

Ne mozete tek tako da zbunjujete Ministra, nije dobio instrukcije od Opsenara sta da kaze, trebal' i njega posle da izgrdi^???

Dule BOT pro bono

pre 9 godina

Cenzure nema, to je jasno svima, i bitno je da se Srbija okrene sto pre Evropi i Beograd na Vodi ce zaposliti dovoljno ljudi da svi zive bolje 2016. jer je prosla vlast opljackala ovaj narod i Pajtic unistava Vojvodinu, a oni koji su pljackali ce da odgovaraju jer vlast odgovorno radi svoj posao i Zorana Mihajlovic je britka politicarka, ali ako neko ne radi svoj posao Vucic ce to da sredi jer je hrabar i odgovoran politicar.

Botovi, uradio sam vas posao za vas, ostavite nas sad na miru, gadno nam je svima od ove vlasti i od vasih narucenih komentara, pogotovu kad se ovako nesto desi.

Sramota.

Mija

pre 9 godina

Pa sta jos treba da se desi da ovaj narod progleda?!?! Dokazano,kad kontrolisete medije,i pretvorite ih u svoje najace oruzije,nema te sile koja moze to da zaustavi...

да да

pre 9 godina

И тог силеџију и оног ко му је то дозволио отпустити, не преместити,по хитном поступку !

Ivan

pre 9 godina

Dobro je i prosao u demokratskoj zemlji gde nema cenzure i vec pripremljenih pitanja. Danas nisu na ceni novinari koji postavljaju pitanja nego oni koji su naucili da citaju sa papira. Srbijo najlepsa bajko, Srbijo oce i majko.......

A.

pre 9 godina

Danas je vrlo riskantno postavljati "nezgodna" pitanja na koja bi odgovori ministara mogli da umanje popularnost i uspehe AV.
Jer ako bi to "isekli" iz vesti koja se pušta na RTS, Pinku ili StudijuB, to bi već bila cenzura.
Pohvaljujem sve novinare B92. Zahvaljujući njihovom odličnom radu, Vesti B92 su najbolje.

peroo

pre 9 godina

Dokaz o cenzuri iako Vodja demantuje. Treba reci i to da su Vucicevi novinari juce negodovali kada su novinari N1 i B92 cini mi se hteli da pitaju Vucica o Bombardovanju koje je sprovodio Blera. Odjednom su se novinari iz Vladinih medija pobunili, namesteno naravno.

Neverica

pre 9 godina

Ako hoces da vidis,kakav je neko covek,daj mu malo vlasti.

Nasi ministrici uobrazili da su nedodirljivi,kao engleska kraljica.
Niko nista ne sme nista da ih pita,nego je svima `demokratski` dopusteno da saslusaju izjave i objave ih u medijima od slova do slova.

Znace narod to da ceni.

Puna podrska novinaru b92,a ime siledzije mora da se nadje na naslovnim stranama svih novina,kao opomena za `nedodirljive`!

Lion

pre 9 godina

A vi ste, kao, nezavisni medij i ja, kao, treba da saosećam sa vama. Vratite Darka i Marka i Utisak nedelje i, za promenu, izveštavajte objektivno o posledicama naprednjačke pošasti.

LUGER

pre 9 godina

E pa Gospodo vreme je da se i vi probudite, da ne dozvolite ono što se dozvoliti ne sme, a to je da jedna ekipa nazovi reformatora, pomisli da je toliko moćna, da može da radi šta hoće. Otkako su došli na vlast, naprednjaci rade šta im je volja, jer su na prevaru dobili apsolutnu većinu, da budem precizan, bezočnim lažima u prljavoj kampanji, doveli su do toga da im narod poveruje, da će zaista sprovesti reforme i da će od Srbije napraviti normalno mesto za život. Vučić je bivši Miloševićev ministar za informisanje, zna on dobro kako treba disciplinovati medije, kako treba kažnjavati neposlušne novinare, sve one koji se drznu da misle svojom glavom i koji vide da ovde niti ima reformi niti će ih biti. To je bahata ekipa umišljenih veličina, koji nikada ništa nisu ozbiljno u životu radili, od kako znaju za sebe, politka im je osnovno zanimanje, tačnije, izvor novca i moći. Kada pogledate realno, to gušenje slobode govora i otsustvo svake kritike aktuelne vlasti, je mnogo opasnije od činjenice da svakog dana živimo sve gore, jer jednoumlje dovodi do maloumlja, a maloumlje uvek dovodi do katastrofe, a mi smo istoj veoma blizu. Nema više popuštanja pred onima koji ne vrede ništa, a misle da su Bogom dani, jer oni uništavaju naše živote, uništavaju budućnost ove zemlje. Zašto se vlast na ovakav način obraća medijima? Pa zato što se boji istine, zato što znaju da je već svima jasno, da sa njima na vlasti ova zemlja ide pravo u ponor. Zato krenite hrabro i recite im, DOSTA JE BILO!

Neverica

pre 9 godina

Ako hoces da vidis,kakav je neko covek,daj mu malo vlasti.

Nasi ministrici uobrazili da su nedodirljivi,kao engleska kraljica.
Niko nista ne sme nista da ih pita,nego je svima `demokratski` dopusteno da saslusaju izjave i objave ih u medijima od slova do slova.

Znace narod to da ceni.

Puna podrska novinaru b92,a ime siledzije mora da se nadje na naslovnim stranama svih novina,kao opomena za `nedodirljive`!

Пачија школа

pre 9 godina

Види се лепо да Блерова школа за односе са јавношћу није чисто теоријска - има ту и праксе.
Биће ту још изненађења

Svakom svoje mesto

pre 9 godina

Ministar je drzavni sluzbenik. Platu prima od poreza koji svako od nas prima. Predvidjeno ili ne, njegova obaveza je da odgovara dok mu pena na usta ne podje!

Buducnost

pre 9 godina

Ono sto je danas incident sutra ce biti pravilo!!! Solidarnost prema kolegi i profesiji se mora pokazati odmah i bez dvoumljenja. Vec su poceli da ukidaju sve sto lici na n od novinarstva.

Ludi Cane

pre 9 godina

Sto ne probate kralju Ibiju da postavite pitanje? Nasli ste tog nesrecnika da mucite sto ni skolu nije umeo da zavrsi. Kad pocnete Ibiju da postavljate pitanja, ovakve stvari se nece desavati. Sami ste krivi sto vas mlate Ibijevi SA odredi...

Haiyan

pre 9 godina

Cestitam novinaru b92 na istrajnosti i pruzam potpunu podrsku onim ljudima sa b92 koji nameravaju ozbiljno da se bave svojim poslom i postavljaju pitanja od interesa za javnost svuda i kad bilo!

MisterNo

pre 9 godina

Vas novinar je ometao u poslu velikog experta za privredu, tako da nista tu nije cudno. Bitno je da ministar radi prave stvari za privredu, ne treba ga ometati. Rezultati se primecuju svuda, radikalno smo napredni. Ovo je najbolja i najobrazovanija Vlada do sada, sve sami masteri i doktori nauka. Narode budi spokojan, vodi nas drustvena elita.

Fidelio

pre 9 godina

"Nešić je fizički povučen za ramena prilikom pokušaja da uradi svoj posao i postavi pitanje ministru o temi koja je u njegovoj nadležnosti, uz konstataciju da su samo predviđene izjave I da ovaj događaj nije konferencija za štampu."

Ja bih vas novinare iz redakcije B92 i ostale pitao zašto uopšte idete na takvu idiotsku "konferenciju za štampu" gde ne smete postavljati pitanja nego samo stajati mirno dok vam čitaju saopštenje?

Kad vas neki državni "organ" obavesti da će biti takva "konferencija za štampu" gde nema pitanja, u čemu je problem da mu se lepo zahvalite i odgovorite da nećete doći, a "organ" neka vam pošalje svoje saopštenje mailom, pošto ste dovoljno pismeni da ga i sami pročitate?

Pa kad "organi", nekoliko puta naiđu na praznu salu, ili popunjenu samo poznatim novinarskim poltronima koje niko ne shvata ozbiljno, malo će se zamisliti. Ili će sasvim ukinuti te svoje smešne "konferencije za štampu", što nije nikava šteta jer ionako nikome ne trebaju.

E, ali za bojkotovanje zvaničnih konferencija za štampu treba imati herca, što vi novinari (ili tačnije, vaši urednici) odavno više nemate. Da ste ga imali, ne bi vas ovako "organi" tretirali...

Kreker

pre 9 godina

Pa ovo i nije bila konferencija za štampu. Ne znam zašto se zbog ovoga svi bune. Sertić nije ni trebao da daje izjave. Novinari očigledno ne znaju šta znači izjava za medije.

toza

pre 9 godina

Nisam za to da se napadaju novinari niti da se sprečavaju u tome da rade svoj posao ali ako je na početku rečeno da nije konferencija za medije već da se daju izjave ne razumem upornost jednog novinara do te mere da se sada postavlja pitanje da li je napadnut i da li mu je zabranjen rad!
(Fratello, 28. februar 2015 14:04)

Ukoliko nije bio spremena da odgovara na pitanja Sertić nije ni trbao da se pojavljuje pred novinarima.
A novinari ukoliko žele da se izbore sa bahatim ministrima neka ne posećuju takve konferencije za štampu (koje nisu konferencije) ili još bolje neka uopšte ne prenose izjeve pa neka ministar daje izjave sebi i svojim botovima.

albel

pre 9 godina

Gledajuci najave za nove informativne emisije,rekao bih da se B92 budi iz sna!Samo napred,razbijte ovaj neoradikalski mrak,preziveli ste jednu diktaturu mozete i ovu!

vule vu

pre 9 godina

Potpuno su u pravu. Ako je tema jedna onda nemogu novinari da postavljaju pitanja mimo teme. Dodje MIP Italije i na konferenciji za štampu novinari pitaju Vučića o stvarima koje nemaju blage veze sa posetom. Edukacija za novinare pod hitno.

peroo

pre 9 godina

Dokaz o cenzuri iako Vodja demantuje. Treba reci i to da su Vucicevi novinari juce negodovali kada su novinari N1 i B92 cini mi se hteli da pitaju Vucica o Bombardovanju koje je sprovodio Blera. Odjednom su se novinari iz Vladinih medija pobunili, namesteno naravno.

maja

pre 9 godina

Ahh, Sertic. Sta reci? Na koje bi on pitanje imao odgovor? Sta njega pitati? Covek je instaliran na ministarsko mesto i njegova autonomija odlucivanja i delovanja ne postoji. Nego, da ne bude zaboravljeno da je taj tzv. covek, pre neki dan na televiziji izjavio da bi uskoro u skolski program osnovaca, i to u program za 5 razred, trebalo uvesti predmet PREDUZETNISTVO. To sto on predlaze, dragi roditelji osnovaca, kojima i ja pripadam, je u najmanju ruku odvratno! Da li oni zaista tako nesto planiraju? Umesto da decu uce da budu postena, nezna i brizljiva prema drugima, da razviju analiticke sposobnosti za razumevanje drustvenih problema, da prepoznaju laz, manipulaciju i obmanu, da razvijaju osecaj za lepotu i cistotu, hrabrost i brigu, dusmani hoce da ih uce kako da gaze po ljudima kako bi ostvarila profit. Opasna vremena za obrazovanje. Ovde se ne radi ni o cemu drugom nego o socijalnom inzinjeringu i modeliranju drustva i to pocinju od onih najcistijij, najiskernijih i najnevinijih, nase dece. Da naprave od njih neoliberalne jastrebove i kobce, da ih nauce da grizu, kidaju i lome sve pred sobom kako bi ostvarili profit. Hoce da u njima probude ono najgore i uniste plemenite i uzvisene duse. SRAMOTA. Svakakav nam sljam radi o glavi dragi gradjani napacene Srbije.

Dule BOT pro bono

pre 9 godina

Cenzure nema, to je jasno svima, i bitno je da se Srbija okrene sto pre Evropi i Beograd na Vodi ce zaposliti dovoljno ljudi da svi zive bolje 2016. jer je prosla vlast opljackala ovaj narod i Pajtic unistava Vojvodinu, a oni koji su pljackali ce da odgovaraju jer vlast odgovorno radi svoj posao i Zorana Mihajlovic je britka politicarka, ali ako neko ne radi svoj posao Vucic ce to da sredi jer je hrabar i odgovoran politicar.

Botovi, uradio sam vas posao za vas, ostavite nas sad na miru, gadno nam je svima od ove vlasti i od vasih narucenih komentara, pogotovu kad se ovako nesto desi.

Sramota.

frka-panika!

pre 9 godina

E pa i vi novinari...!

Ne mozete tek tako da zbunjujete Ministra, nije dobio instrukcije od Opsenara sta da kaze, trebal' i njega posle da izgrdi^???

Marijana

pre 9 godina

Sertic je samo dao izjavu, nije drzao konferenciju za novinare. U pitanju je nesporazum, a neki su jedva docekali da ovaj dogadjaj preuvelicaju.

ix

pre 9 godina

Novinare vuku, pa i malo i tuku,radnike ucenjuju otkazom,doktore i prosvetare drze na uzici, vojska ima mizerne plate ,penzionere zaludeli bajkama,omladina u fazi beskonacnog cekanja posla,i sta ima da se cudimo svi smo u istom loncu,i sta cemo sad?

Jovica

pre 9 godina

A sad gospodo novinari ako hocete da vas postujemo kao profesiju, na sledecu sazvanu konferenciju za stampu niko da ne dodje pa neka pricaju sami sa sobom. Sledece, na konferenciji na koju dodjete niko ne postavlja pitanja. Hajde budite kreativni i pokazite mudrost. Mozda ce se oni dozvati pameti, ali nisam siguran.

Pit

pre 9 godina

NEMA CENZURE!
Inače, kako ste smeli da objavite ovako nešto?
Kada će se Vučiću postaviti pitanje o javnom dugu koji juri ka 75% BDP-a ( što je polovina grčkog )? Zašto uzima od prosvetara i penzionera i baca u železaru, botovske horde, plaća Blera i slično. Kada?

Držqua

pre 9 godina

Primitivizam par excellence. Nadam se da ćete svi stati uz svog kolegu. To koliko ga poštujete, videću po tome da li dozvoljavate botovima da sa njim brišu patos

sasa jokic

pre 9 godina

Pa dobro, zamislite da ga je pred svima pitao, zasto je diplomirao sa zakasnjenjem od 20 godina na sega-mega fakultetu? A On ministar privrede, nije u redu, kapiram ih.

Nenad

pre 9 godina

Pokojni Mladen Delić bi rekao ljudi moji da li je to moguće.Da moguće je u zemlji Srbiji.Glasali smo i dali legimitet takvom ponašanju.Pa sada ne treba da se čudimo šta nam se sve dogadja.

jedva cekam mart 2018.

pre 9 godina

pa sta ste ocekivsli vi sa B92???
E pa nije, ne mozete vi ni Vucica ni ministre nista da pitate vec samo da slusate ono sto oni zele da vam kazu!!!!
Ljudi ovo sve ide u veoma ozbiljnom i losem pravcu!!!!

Fratello

pre 9 godina

Nisam za to da se napadaju novinari niti da se sprečavaju u tome da rade svoj posao ali ako je na početku rečeno da nije konferencija za medije već da se daju izjave ne razumem upornost jednog novinara do te mere da se sada postavlja pitanje da li je napadnut i da li mu je zabranjen rad!

UltrasBgdCZ

pre 9 godina

Evo, odgovoricu vam ja, sa sve spojenim jagodicama na prstima leve i desne ruke : ,,Sluzbenik koji je napao novinara mora biti pronadjen, trenutno nemamo nikakve informacije. Ako se dogodio, osudjujemo ovakav i dogadjaje slicne ovom." Nikom nista.

POP

pre 9 godina

Ma nema cenzure uopste ....

Poceli Vucicevi da biju novinare...polako nije to nista... imaju oni proverene metode odranije..iz 90-tih

NOVINARI BORITE SE ZAJEDNO

Mija

pre 9 godina

Pa sta jos treba da se desi da ovaj narod progleda?!?! Dokazano,kad kontrolisete medije,i pretvorite ih u svoje najace oruzije,nema te sile koja moze to da zaustavi...

Realno

pre 9 godina

Ajmo B92 napokon cete shvatiti da morate pisati istinu.Samo Vas i citam ostale tabloidne novine sam izbrisala da mi ne zauzimaju memoriju u telefonu.
Verujem u Vas ,budite televizija naroda.
Jer ova vlast ima podrsku poltrona i ljudi koji prodaju moral za sitne pare.
Ima nas koji ne podrzavamo vlast vise od 60 posto.Mi ne koristimo softvere za pluse i minuse.
U sustini nas 60 posto ne podrzava nikog,jer su se svi u ovih 15 godina izvrteli i dokazali da za narod i boljitak niko ne brine ,samo za svoj dzep.
A gledamo ih i lako im citamo namere,nismo bas svi toliko nepismeni.

A.

pre 9 godina

Danas je vrlo riskantno postavljati "nezgodna" pitanja na koja bi odgovori ministara mogli da umanje popularnost i uspehe AV.
Jer ako bi to "isekli" iz vesti koja se pušta na RTS, Pinku ili StudijuB, to bi već bila cenzura.
Pohvaljujem sve novinare B92. Zahvaljujući njihovom odličnom radu, Vesti B92 su najbolje.

riki

pre 9 godina

Ono sto meni nije jasno je sledece:
Zasto se uopste organizuje pozivanje novinara da fizicki prisustvuju da ministar nesta kaze ako im nije dozvoljeno da rade svoj posao - postavljaju pitanja?
Zar u tom slucaju nije dovoljno da ministar/ministarsatvo izda pisano saopstenje za stampu i prosledi ga agencijama

dz

pre 9 godina

Ukoliko ne dobijete smenu ili suspenziju tog coveka, ukoliko ne istrajete u tome, sledeci puta ce vam deliti ceduljice s pitanjima koje mozete da postavite...

dadobl

pre 9 godina

nije mi jasno zasto je i posao nesto da pita, posto nije bilo predvidjeno postavljanje pitanja, ima toliko prilika da postavi pitanje i on je bas sad nasao pitati. nisam od onih sto vole sns ali red se mora postovati, i tu nije bilo fizickog napada nego skretanje paznje da nije momenat za pitanja, izgleda da novinar nije imao priliku se sresti sa fizickim napadom pa nema pojma sta je to

да да

pre 9 godina

И тог силеџију и оног ко му је то дозволио отпустити, не преместити,по хитном поступку !

Milan

pre 9 godina

Pravite od mrava medveda. Ako je receno da je bila samo izjava a ne konferencija ne bi mi palo na pamet da postavljam pitanje.Ako se desilo nasilje a ne samo povlacenje za rame ili ruku ,to osudjujem.Pustio bih ga da postavi pitanje i rekao zao mi je je nema pitanja samo izjave.Kome su potrebne ovakve gluposti.

Flojd

pre 9 godina

@Fidelio
Slazem se da treba bojkotovati njihove gebelsovske konferencije za stampu, ali bolje je da novinari dodju i postave pitanje, pa kada im bude saopsteno da su oni samo dekor koji treba da docara da je sa slobodom medija sve u redu i da prenesu ono sto im se procita, lepo da se pokupe i izadju napolje. Tako ce ovim diktatorima zadati jaci udarac, a videce se ko je ostao i kome vise ne smemo nista da verujemo.

Fratello

pre 9 godina

Nisam za to da se napadaju novinari niti da se sprečavaju u tome da rade svoj posao ali ako je na početku rečeno da nije konferencija za medije već da se daju izjave ne razumem upornost jednog novinara do te mere da se sada postavlja pitanje da li je napadnut i da li mu je zabranjen rad!

milan

pre 9 godina

Sta vam je to cudno?? Pa cenzura ta svugdje postoji, kulminacija svakako u komunizmu, ali nastavljena za vrijeme Milosevica donekle, zatim pod rezimom Borisa Tadica zaista velika bila, a pod SNS dostigla istorijski vrhunac, gdje se nikakvo drugacije misljenje od misljenja njegovog velicanstva AV ne moze cuti...

Ivan

pre 9 godina

Dobro je i prosao u demokratskoj zemlji gde nema cenzure i vec pripremljenih pitanja. Danas nisu na ceni novinari koji postavljaju pitanja nego oni koji su naucili da citaju sa papira. Srbijo najlepsa bajko, Srbijo oce i majko.......

Pera

pre 9 godina

Smatram da nisu trebali da ga vuku za rame odnosno da novinar na lepu i kulturnu molbu treba da ispostuju neciju volju da se nesto neobjavi na TV. Nevidim nista lose u tome jer je sud taj koji ima pravo da u doredjenim situacijama zaviri u detalje bez ogranicenja. Cenio bih ukoliko bi neko upuceniji od mene kazao sta misli o ovome.

redar

pre 9 godina

Nedopustivo je da novinari budu fizicki sprecavani da rade svoj posao, ali i oni nekada umeju da budu previse nasrtljivi i stvari izmakni kontroli.

Duci0167

pre 9 godina

Pa botovi,da vam sazvacem u cemu je problem. Da su i 100000 puta naglasili da je samo izjava za medije,novinarski posao je da postavi pitanje (ne da bude tu samo da bi prenosio reci doticnog). Ako Sertic nije hteo da odgovara onda se prodje u tisini,kaze da nema komentara,da ne odgovara na pitanja itd. Nikako,ali NIKAKO ne vuci novinara i gurati ga sa strane kao da drzi oruzje umesto mikrofona. Razumete sada???

Daxi

pre 9 godina

Rešenje je jednostavno, novinari počnite da bojkotujete ovakve konferencije gde ste samo dekor. Šta se u Srbiji radi je već više van pameti.

dejan

pre 9 godina

Ako neko iz vlast želi da uspostavi JEDNOSMERNU komunikaciju sa medijima zašto jednostavno ne pošalje cirkularni i-mejl svim redakcijama. Ovako samo cimaju ljude bez potrebe.

Grunf

pre 9 godina

Da postavimo stvari logično.Ako neko želi da da samo izjavu zašto su zvani novinari.Mogao je to da prosledi svim medijskim kućama pa ko hoće da objavi nek objavi.Zadatak svakog državnog činovnika je da da izjavu ma kkavu god na pitanje novinara ili ako organizuje tribinu.Zar pre nekoliko godina jedan ministar i danas aktuelni nije šutirao voditelja pred kamerama.Kako takav čovek može biti na državnoj funkciji.Čak i obeštećenjen eće da plati jer je rešenje napisano na latinici.Čovek koji treba da predstvalja državu,sistem isti ismeva.Ko iole gleda TV intervjue ili ih čita tačno vidi i čuje unapred prpremljena pitanja.Čemu onda intervju?Sam sebi postavi pitanja,na njih odgovori i pošalji nekoj medijskoj kući.Telohranitelj objašnjava novinaru i sprečava ga da postavi pitenje.Ej bre ljudi.Gde to vodi?Sramota.

Milovan S Nikolić Sombor

pre 9 godina

Gospodo novinari kontrolišite se zbog lične sigurnosti jer nisu isključewne i batine ako ovako nastavite.
Za uspeh u poslu koji radite kopirajte sistem prilagodivosti vlasti zaboravljajući profesionalnu obavezu.

Svasta

pre 9 godina

Ma ne najbolje je da mu mikrofon gurnu u uvo i popnu mu se na glavu a ako se nesto kaze na takvo ponasanje onda je medijska blokada.

SENKA VETRA

pre 9 godina

Mislim da je mozda ovo vise medijska fama da bi se podigla prasina nego sto je istina.Neverujem da je bilo fizickog kontakta, mada novinari cesto umeju da budu bezobrazni pa predju granicu pristojnosti kada su pitanja u pitanju.

SENKA VETRA

pre 9 godina

Mislim da je mozda ovo vise medijska fama da bi se podigla prasina nego sto je istina.Neverujem da je bilo fizickog kontakta, mada novinari cesto umeju da budu bezobrazni pa predju granicu pristojnosti kada su pitanja u pitanju.

M&S

pre 9 godina

Ja osudjujem svaki fizicki napad na novinare.Ali uverena sam da je obezbedjenje reagovalo samoinicijativno,i da Ministar ne stoji iza toga.

Goran

pre 9 godina

Koliko znam ova vlast je dala novinarima status sluzbenih lica pa je red da se pokrene krivicna prijava za fizicki napad na novinara.

Ili to ne vazi za vas iz politike jer ste "nedodirljivi" nego samo za nas obicne gradjane?

Izjasnite se vec jednom zelite li da postujete zakone Srbije ili da ih krsite pa da znamo i mi obicni gradjani na cemu smo da bi se prema vama postavili kako zasluzujete !

Neverica

pre 9 godina

Ako hoces da vidis,kakav je neko covek,daj mu malo vlasti.

Nasi ministrici uobrazili da su nedodirljivi,kao engleska kraljica.
Niko nista ne sme nista da ih pita,nego je svima `demokratski` dopusteno da saslusaju izjave i objave ih u medijima od slova do slova.

Znace narod to da ceni.

Puna podrska novinaru b92,a ime siledzije mora da se nadje na naslovnim stranama svih novina,kao opomena za `nedodirljive`!

LUGER

pre 9 godina

E pa Gospodo vreme je da se i vi probudite, da ne dozvolite ono što se dozvoliti ne sme, a to je da jedna ekipa nazovi reformatora, pomisli da je toliko moćna, da može da radi šta hoće. Otkako su došli na vlast, naprednjaci rade šta im je volja, jer su na prevaru dobili apsolutnu većinu, da budem precizan, bezočnim lažima u prljavoj kampanji, doveli su do toga da im narod poveruje, da će zaista sprovesti reforme i da će od Srbije napraviti normalno mesto za život. Vučić je bivši Miloševićev ministar za informisanje, zna on dobro kako treba disciplinovati medije, kako treba kažnjavati neposlušne novinare, sve one koji se drznu da misle svojom glavom i koji vide da ovde niti ima reformi niti će ih biti. To je bahata ekipa umišljenih veličina, koji nikada ništa nisu ozbiljno u životu radili, od kako znaju za sebe, politka im je osnovno zanimanje, tačnije, izvor novca i moći. Kada pogledate realno, to gušenje slobode govora i otsustvo svake kritike aktuelne vlasti, je mnogo opasnije od činjenice da svakog dana živimo sve gore, jer jednoumlje dovodi do maloumlja, a maloumlje uvek dovodi do katastrofe, a mi smo istoj veoma blizu. Nema više popuštanja pred onima koji ne vrede ništa, a misle da su Bogom dani, jer oni uništavaju naše živote, uništavaju budućnost ove zemlje. Zašto se vlast na ovakav način obraća medijima? Pa zato što se boji istine, zato što znaju da je već svima jasno, da sa njima na vlasti ova zemlja ide pravo u ponor. Zato krenite hrabro i recite im, DOSTA JE BILO!

Haiyan

pre 9 godina

Cestitam novinaru b92 na istrajnosti i pruzam potpunu podrsku onim ljudima sa b92 koji nameravaju ozbiljno da se bave svojim poslom i postavljaju pitanja od interesa za javnost svuda i kad bilo!

Ludi Cane

pre 9 godina

Sto ne probate kralju Ibiju da postavite pitanje? Nasli ste tog nesrecnika da mucite sto ni skolu nije umeo da zavrsi. Kad pocnete Ibiju da postavljate pitanja, ovakve stvari se nece desavati. Sami ste krivi sto vas mlate Ibijevi SA odredi...

toza

pre 9 godina

Nisam za to da se napadaju novinari niti da se sprečavaju u tome da rade svoj posao ali ako je na početku rečeno da nije konferencija za medije već da se daju izjave ne razumem upornost jednog novinara do te mere da se sada postavlja pitanje da li je napadnut i da li mu je zabranjen rad!
(Fratello, 28. februar 2015 14:04)

Ukoliko nije bio spremena da odgovara na pitanja Sertić nije ni trbao da se pojavljuje pred novinarima.
A novinari ukoliko žele da se izbore sa bahatim ministrima neka ne posećuju takve konferencije za štampu (koje nisu konferencije) ili još bolje neka uopšte ne prenose izjeve pa neka ministar daje izjave sebi i svojim botovima.

Buducnost

pre 9 godina

Ono sto je danas incident sutra ce biti pravilo!!! Solidarnost prema kolegi i profesiji se mora pokazati odmah i bez dvoumljenja. Vec su poceli da ukidaju sve sto lici na n od novinarstva.

vule vu

pre 9 godina

Potpuno su u pravu. Ako je tema jedna onda nemogu novinari da postavljaju pitanja mimo teme. Dodje MIP Italije i na konferenciji za štampu novinari pitaju Vučića o stvarima koje nemaju blage veze sa posetom. Edukacija za novinare pod hitno.

Svakom svoje mesto

pre 9 godina

Ministar je drzavni sluzbenik. Platu prima od poreza koji svako od nas prima. Predvidjeno ili ne, njegova obaveza je da odgovara dok mu pena na usta ne podje!

Пачија школа

pre 9 godina

Види се лепо да Блерова школа за односе са јавношћу није чисто теоријска - има ту и праксе.
Биће ту још изненађења

Kreker

pre 9 godina

Pa ovo i nije bila konferencija za štampu. Ne znam zašto se zbog ovoga svi bune. Sertić nije ni trebao da daje izjave. Novinari očigledno ne znaju šta znači izjava za medije.

maja

pre 9 godina

Ahh, Sertic. Sta reci? Na koje bi on pitanje imao odgovor? Sta njega pitati? Covek je instaliran na ministarsko mesto i njegova autonomija odlucivanja i delovanja ne postoji. Nego, da ne bude zaboravljeno da je taj tzv. covek, pre neki dan na televiziji izjavio da bi uskoro u skolski program osnovaca, i to u program za 5 razred, trebalo uvesti predmet PREDUZETNISTVO. To sto on predlaze, dragi roditelji osnovaca, kojima i ja pripadam, je u najmanju ruku odvratno! Da li oni zaista tako nesto planiraju? Umesto da decu uce da budu postena, nezna i brizljiva prema drugima, da razviju analiticke sposobnosti za razumevanje drustvenih problema, da prepoznaju laz, manipulaciju i obmanu, da razvijaju osecaj za lepotu i cistotu, hrabrost i brigu, dusmani hoce da ih uce kako da gaze po ljudima kako bi ostvarila profit. Opasna vremena za obrazovanje. Ovde se ne radi ni o cemu drugom nego o socijalnom inzinjeringu i modeliranju drustva i to pocinju od onih najcistijij, najiskernijih i najnevinijih, nase dece. Da naprave od njih neoliberalne jastrebove i kobce, da ih nauce da grizu, kidaju i lome sve pred sobom kako bi ostvarili profit. Hoce da u njima probude ono najgore i uniste plemenite i uzvisene duse. SRAMOTA. Svakakav nam sljam radi o glavi dragi gradjani napacene Srbije.

peroo

pre 9 godina

Dokaz o cenzuri iako Vodja demantuje. Treba reci i to da su Vucicevi novinari juce negodovali kada su novinari N1 i B92 cini mi se hteli da pitaju Vucica o Bombardovanju koje je sprovodio Blera. Odjednom su se novinari iz Vladinih medija pobunili, namesteno naravno.

Fidelio

pre 9 godina

"Nešić je fizički povučen za ramena prilikom pokušaja da uradi svoj posao i postavi pitanje ministru o temi koja je u njegovoj nadležnosti, uz konstataciju da su samo predviđene izjave I da ovaj događaj nije konferencija za štampu."

Ja bih vas novinare iz redakcije B92 i ostale pitao zašto uopšte idete na takvu idiotsku "konferenciju za štampu" gde ne smete postavljati pitanja nego samo stajati mirno dok vam čitaju saopštenje?

Kad vas neki državni "organ" obavesti da će biti takva "konferencija za štampu" gde nema pitanja, u čemu je problem da mu se lepo zahvalite i odgovorite da nećete doći, a "organ" neka vam pošalje svoje saopštenje mailom, pošto ste dovoljno pismeni da ga i sami pročitate?

Pa kad "organi", nekoliko puta naiđu na praznu salu, ili popunjenu samo poznatim novinarskim poltronima koje niko ne shvata ozbiljno, malo će se zamisliti. Ili će sasvim ukinuti te svoje smešne "konferencije za štampu", što nije nikava šteta jer ionako nikome ne trebaju.

E, ali za bojkotovanje zvaničnih konferencija za štampu treba imati herca, što vi novinari (ili tačnije, vaši urednici) odavno više nemate. Da ste ga imali, ne bi vas ovako "organi" tretirali...

albel

pre 9 godina

Gledajuci najave za nove informativne emisije,rekao bih da se B92 budi iz sna!Samo napred,razbijte ovaj neoradikalski mrak,preziveli ste jednu diktaturu mozete i ovu!

frka-panika!

pre 9 godina

E pa i vi novinari...!

Ne mozete tek tako da zbunjujete Ministra, nije dobio instrukcije od Opsenara sta da kaze, trebal' i njega posle da izgrdi^???

Milan

pre 9 godina

Pravite od mrava medveda. Ako je receno da je bila samo izjava a ne konferencija ne bi mi palo na pamet da postavljam pitanje.Ako se desilo nasilje a ne samo povlacenje za rame ili ruku ,to osudjujem.Pustio bih ga da postavi pitanje i rekao zao mi je je nema pitanja samo izjave.Kome su potrebne ovakve gluposti.

ix

pre 9 godina

Novinare vuku, pa i malo i tuku,radnike ucenjuju otkazom,doktore i prosvetare drze na uzici, vojska ima mizerne plate ,penzionere zaludeli bajkama,omladina u fazi beskonacnog cekanja posla,i sta ima da se cudimo svi smo u istom loncu,i sta cemo sad?

Fratello

pre 9 godina

Nisam za to da se napadaju novinari niti da se sprečavaju u tome da rade svoj posao ali ako je na početku rečeno da nije konferencija za medije već da se daju izjave ne razumem upornost jednog novinara do te mere da se sada postavlja pitanje da li je napadnut i da li mu je zabranjen rad!

Nenad

pre 9 godina

Pokojni Mladen Delić bi rekao ljudi moji da li je to moguće.Da moguće je u zemlji Srbiji.Glasali smo i dali legimitet takvom ponašanju.Pa sada ne treba da se čudimo šta nam se sve dogadja.

Flojd

pre 9 godina

@Fidelio
Slazem se da treba bojkotovati njihove gebelsovske konferencije za stampu, ali bolje je da novinari dodju i postave pitanje, pa kada im bude saopsteno da su oni samo dekor koji treba da docara da je sa slobodom medija sve u redu i da prenesu ono sto im se procita, lepo da se pokupe i izadju napolje. Tako ce ovim diktatorima zadati jaci udarac, a videce se ko je ostao i kome vise ne smemo nista da verujemo.

Jovica

pre 9 godina

A sad gospodo novinari ako hocete da vas postujemo kao profesiju, na sledecu sazvanu konferenciju za stampu niko da ne dodje pa neka pricaju sami sa sobom. Sledece, na konferenciji na koju dodjete niko ne postavlja pitanja. Hajde budite kreativni i pokazite mudrost. Mozda ce se oni dozvati pameti, ali nisam siguran.

Držqua

pre 9 godina

Primitivizam par excellence. Nadam se da ćete svi stati uz svog kolegu. To koliko ga poštujete, videću po tome da li dozvoljavate botovima da sa njim brišu patos

Marijana

pre 9 godina

Sertic je samo dao izjavu, nije drzao konferenciju za novinare. U pitanju je nesporazum, a neki su jedva docekali da ovaj dogadjaj preuvelicaju.

Fratello

pre 9 godina

Nisam za to da se napadaju novinari niti da se sprečavaju u tome da rade svoj posao ali ako je na početku rečeno da nije konferencija za medije već da se daju izjave ne razumem upornost jednog novinara do te mere da se sada postavlja pitanje da li je napadnut i da li mu je zabranjen rad!

dadobl

pre 9 godina

nije mi jasno zasto je i posao nesto da pita, posto nije bilo predvidjeno postavljanje pitanja, ima toliko prilika da postavi pitanje i on je bas sad nasao pitati. nisam od onih sto vole sns ali red se mora postovati, i tu nije bilo fizickog napada nego skretanje paznje da nije momenat za pitanja, izgleda da novinar nije imao priliku se sresti sa fizickim napadom pa nema pojma sta je to

UltrasBgdCZ

pre 9 godina

Evo, odgovoricu vam ja, sa sve spojenim jagodicama na prstima leve i desne ruke : ,,Sluzbenik koji je napao novinara mora biti pronadjen, trenutno nemamo nikakve informacije. Ako se dogodio, osudjujemo ovakav i dogadjaje slicne ovom." Nikom nista.

MisterNo

pre 9 godina

Vas novinar je ometao u poslu velikog experta za privredu, tako da nista tu nije cudno. Bitno je da ministar radi prave stvari za privredu, ne treba ga ometati. Rezultati se primecuju svuda, radikalno smo napredni. Ovo je najbolja i najobrazovanija Vlada do sada, sve sami masteri i doktori nauka. Narode budi spokojan, vodi nas drustvena elita.

riki

pre 9 godina

Ono sto meni nije jasno je sledece:
Zasto se uopste organizuje pozivanje novinara da fizicki prisustvuju da ministar nesta kaze ako im nije dozvoljeno da rade svoj posao - postavljaju pitanja?
Zar u tom slucaju nije dovoljno da ministar/ministarsatvo izda pisano saopstenje za stampu i prosledi ga agencijama

Pera

pre 9 godina

Smatram da nisu trebali da ga vuku za rame odnosno da novinar na lepu i kulturnu molbu treba da ispostuju neciju volju da se nesto neobjavi na TV. Nevidim nista lose u tome jer je sud taj koji ima pravo da u doredjenim situacijama zaviri u detalje bez ogranicenja. Cenio bih ukoliko bi neko upuceniji od mene kazao sta misli o ovome.

Lion

pre 9 godina

A vi ste, kao, nezavisni medij i ja, kao, treba da saosećam sa vama. Vratite Darka i Marka i Utisak nedelje i, za promenu, izveštavajte objektivno o posledicama naprednjačke pošasti.

milan

pre 9 godina

Sta vam je to cudno?? Pa cenzura ta svugdje postoji, kulminacija svakako u komunizmu, ali nastavljena za vrijeme Milosevica donekle, zatim pod rezimom Borisa Tadica zaista velika bila, a pod SNS dostigla istorijski vrhunac, gdje se nikakvo drugacije misljenje od misljenja njegovog velicanstva AV ne moze cuti...

A.

pre 9 godina

Danas je vrlo riskantno postavljati "nezgodna" pitanja na koja bi odgovori ministara mogli da umanje popularnost i uspehe AV.
Jer ako bi to "isekli" iz vesti koja se pušta na RTS, Pinku ili StudijuB, to bi već bila cenzura.
Pohvaljujem sve novinare B92. Zahvaljujući njihovom odličnom radu, Vesti B92 su najbolje.

Mija

pre 9 godina

Pa sta jos treba da se desi da ovaj narod progleda?!?! Dokazano,kad kontrolisete medije,i pretvorite ih u svoje najace oruzije,nema te sile koja moze to da zaustavi...

redar

pre 9 godina

Nedopustivo je da novinari budu fizicki sprecavani da rade svoj posao, ali i oni nekada umeju da budu previse nasrtljivi i stvari izmakni kontroli.

jedva cekam mart 2018.

pre 9 godina

pa sta ste ocekivsli vi sa B92???
E pa nije, ne mozete vi ni Vucica ni ministre nista da pitate vec samo da slusate ono sto oni zele da vam kazu!!!!
Ljudi ovo sve ide u veoma ozbiljnom i losem pravcu!!!!

Realno

pre 9 godina

Ajmo B92 napokon cete shvatiti da morate pisati istinu.Samo Vas i citam ostale tabloidne novine sam izbrisala da mi ne zauzimaju memoriju u telefonu.
Verujem u Vas ,budite televizija naroda.
Jer ova vlast ima podrsku poltrona i ljudi koji prodaju moral za sitne pare.
Ima nas koji ne podrzavamo vlast vise od 60 posto.Mi ne koristimo softvere za pluse i minuse.
U sustini nas 60 posto ne podrzava nikog,jer su se svi u ovih 15 godina izvrteli i dokazali da za narod i boljitak niko ne brine ,samo za svoj dzep.
A gledamo ih i lako im citamo namere,nismo bas svi toliko nepismeni.

Pit

pre 9 godina

NEMA CENZURE!
Inače, kako ste smeli da objavite ovako nešto?
Kada će se Vučiću postaviti pitanje o javnom dugu koji juri ka 75% BDP-a ( što je polovina grčkog )? Zašto uzima od prosvetara i penzionera i baca u železaru, botovske horde, plaća Blera i slično. Kada?

Dule BOT pro bono

pre 9 godina

Cenzure nema, to je jasno svima, i bitno je da se Srbija okrene sto pre Evropi i Beograd na Vodi ce zaposliti dovoljno ljudi da svi zive bolje 2016. jer je prosla vlast opljackala ovaj narod i Pajtic unistava Vojvodinu, a oni koji su pljackali ce da odgovaraju jer vlast odgovorno radi svoj posao i Zorana Mihajlovic je britka politicarka, ali ako neko ne radi svoj posao Vucic ce to da sredi jer je hrabar i odgovoran politicar.

Botovi, uradio sam vas posao za vas, ostavite nas sad na miru, gadno nam je svima od ove vlasti i od vasih narucenih komentara, pogotovu kad se ovako nesto desi.

Sramota.

POP

pre 9 godina

Ma nema cenzure uopste ....

Poceli Vucicevi da biju novinare...polako nije to nista... imaju oni proverene metode odranije..iz 90-tih

NOVINARI BORITE SE ZAJEDNO

Ivan

pre 9 godina

Dobro je i prosao u demokratskoj zemlji gde nema cenzure i vec pripremljenih pitanja. Danas nisu na ceni novinari koji postavljaju pitanja nego oni koji su naucili da citaju sa papira. Srbijo najlepsa bajko, Srbijo oce i majko.......

sasa jokic

pre 9 godina

Pa dobro, zamislite da ga je pred svima pitao, zasto je diplomirao sa zakasnjenjem od 20 godina na sega-mega fakultetu? A On ministar privrede, nije u redu, kapiram ih.

да да

pre 9 godina

И тог силеџију и оног ко му је то дозволио отпустити, не преместити,по хитном поступку !

dz

pre 9 godina

Ukoliko ne dobijete smenu ili suspenziju tog coveka, ukoliko ne istrajete u tome, sledeci puta ce vam deliti ceduljice s pitanjima koje mozete da postavite...

Svasta

pre 9 godina

Ma ne najbolje je da mu mikrofon gurnu u uvo i popnu mu se na glavu a ako se nesto kaze na takvo ponasanje onda je medijska blokada.

M&S

pre 9 godina

Ja osudjujem svaki fizicki napad na novinare.Ali uverena sam da je obezbedjenje reagovalo samoinicijativno,i da Ministar ne stoji iza toga.

SENKA VETRA

pre 9 godina

Mislim da je mozda ovo vise medijska fama da bi se podigla prasina nego sto je istina.Neverujem da je bilo fizickog kontakta, mada novinari cesto umeju da budu bezobrazni pa predju granicu pristojnosti kada su pitanja u pitanju.

Daxi

pre 9 godina

Rešenje je jednostavno, novinari počnite da bojkotujete ovakve konferencije gde ste samo dekor. Šta se u Srbiji radi je već više van pameti.

Grunf

pre 9 godina

Da postavimo stvari logično.Ako neko želi da da samo izjavu zašto su zvani novinari.Mogao je to da prosledi svim medijskim kućama pa ko hoće da objavi nek objavi.Zadatak svakog državnog činovnika je da da izjavu ma kkavu god na pitanje novinara ili ako organizuje tribinu.Zar pre nekoliko godina jedan ministar i danas aktuelni nije šutirao voditelja pred kamerama.Kako takav čovek može biti na državnoj funkciji.Čak i obeštećenjen eće da plati jer je rešenje napisano na latinici.Čovek koji treba da predstvalja državu,sistem isti ismeva.Ko iole gleda TV intervjue ili ih čita tačno vidi i čuje unapred prpremljena pitanja.Čemu onda intervju?Sam sebi postavi pitanja,na njih odgovori i pošalji nekoj medijskoj kući.Telohranitelj objašnjava novinaru i sprečava ga da postavi pitenje.Ej bre ljudi.Gde to vodi?Sramota.

Milovan S Nikolić Sombor

pre 9 godina

Gospodo novinari kontrolišite se zbog lične sigurnosti jer nisu isključewne i batine ako ovako nastavite.
Za uspeh u poslu koji radite kopirajte sistem prilagodivosti vlasti zaboravljajući profesionalnu obavezu.

dejan

pre 9 godina

Ako neko iz vlast želi da uspostavi JEDNOSMERNU komunikaciju sa medijima zašto jednostavno ne pošalje cirkularni i-mejl svim redakcijama. Ovako samo cimaju ljude bez potrebe.

Duci0167

pre 9 godina

Pa botovi,da vam sazvacem u cemu je problem. Da su i 100000 puta naglasili da je samo izjava za medije,novinarski posao je da postavi pitanje (ne da bude tu samo da bi prenosio reci doticnog). Ako Sertic nije hteo da odgovara onda se prodje u tisini,kaze da nema komentara,da ne odgovara na pitanja itd. Nikako,ali NIKAKO ne vuci novinara i gurati ga sa strane kao da drzi oruzje umesto mikrofona. Razumete sada???

Goran

pre 9 godina

Koliko znam ova vlast je dala novinarima status sluzbenih lica pa je red da se pokrene krivicna prijava za fizicki napad na novinara.

Ili to ne vazi za vas iz politike jer ste "nedodirljivi" nego samo za nas obicne gradjane?

Izjasnite se vec jednom zelite li da postujete zakone Srbije ili da ih krsite pa da znamo i mi obicni gradjani na cemu smo da bi se prema vama postavili kako zasluzujete !

SENKA VETRA

pre 9 godina

Mislim da je mozda ovo vise medijska fama da bi se podigla prasina nego sto je istina.Neverujem da je bilo fizickog kontakta, mada novinari cesto umeju da budu bezobrazni pa predju granicu pristojnosti kada su pitanja u pitanju.