Petak, 27.02.2015.

08:52

Haos posle protesta protiv Sirize

Više desetina demonstranata odevenih u crno sukobilo se sinoć s policijom u centru Atine, posle skupa protiv vlade.

Izvor: B92

Haos posle protesta protiv Sirize IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Cross

pre 9 godina

Haos posle protesta protiv Sirize?

Nije valjda, a nisu pošteno ni počeli. Grci birali, Grci dobili
što su birali, Grci prosvjeduju protiv odabranih. Očito nije kriva
vlast, već narod koji ne zna što želi. Ah, ni Grci nisu što su nekad
bili (a uvijek su bili ......!

Nezni

pre 9 godina

Apsolutno sam protiv nasilja na demonstracijama ovakve vrste jer se time njihovi ciljevi degradiraju i umesto o ciljevima istih vise se pise o tome koliko je cega polupano i zapaljeno.A stose tice ovih demonstracija protiv odstupanja od obecanja pri izborima puna podrska.Neznam koliko je potrazivanje Nemaca od Grcke ali Kipras treba da trazi razgovor sa njhovim predstavnikom pa da se jednostavno izvrsi prebijanje dugova.Nemacki dug iz perioda Hitlera kaze Cipras 162 milijarde minus ono sto Grci duguju pa sta racun pokaze .Inace drugima dug moraju da vrate samo da se dogovore kako i kada i mozda da neke zamole za odredjen otpis da bi narod lakse prebrodio ovo za njh biblijsko vreme.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Na osnovu cega tvrdite da su ljevicari?
Meni ovo vise lici na razocarane gladace Sirize koji samo dizu galamu i nista drugo ne rade.

uros

pre 9 godina

Specijalni sud, istraga gde je otisao i kako se trosio novac i onda pohapsiti lopove koji su krali svih ovih godina. Istrzaiti zasto je Grcka zaduzena i ko je kriv i osuditi!

Turska je super za letovanje

pre 9 godina

E pa Grci, nema dzabe ni kod babe. Evo vam sad vasih palacinki sa Cipiripijem. Ako ovako nastavi, propasce vam i letnja sezona, pa tek ima da berete kozu na siljak!
Zato, najurite te komunjare dok niste sasvim propali. Oni nikada nikom dobro nisu doneli, pa nece ni vama.

Igor

pre 9 godina

To.... samo tako ... ponavljan po stoti put, hteo sam siriza da pobedi, da se dokaze manjkavosti socijalistickog sistema u odnosu na kapitalisticki (koji nije idealan ali je bolji).

Ajde sada ispunite prazna obecanja, praznim dzepovima ... ajde. A trebaju vam tudje pare, a ako ne daju onda polupaj,polomi, zapali. Kako da ne, ti levicari to ionako nisu stvorili. Nemacka rec "Realpolitik" vazi kao nikada do sada, ili na nasem realna politika, a ne populizam... obecavaj brda i doline, odakle ako se ne zaradi?

Mora grcka da se obracuna sa levicarskim fasizmom, pre ili kasnije. To je njihov domaci zadatak.

Nenad

pre 9 godina

Komunistička partija poziva na demonstracije širom Grčke. Vama što se obrazujete iz novinskih članaka očigledno nije jasno da je Siriza socijal demokratska partija koja želi da spasi kapitalizam. Mi želimo socijalizam i radničko samoupravljanje.

Trovach

pre 9 godina

@ko jel ja...Izbori sluze da mozes da se izjasnis sta zelis, a ne posle da kukas zato sto je lose. SNS je na vlasti, izmedju ostalog, i zahvaljujuci "belim listicima".

sofronije

pre 9 godina

Ovo kao kod nas akcija "patike za Kosovo". Svi se kao pale a u stvari ih zabole debelo meso za Kosovo i Grke za njihove probleme. Razvali grad jer to ce pomoci, bas!

Dragan

pre 9 godina

Dosta njih komentarise da su Srbi vecinom podrzavali SIRIZU,to nije istina,ovo sto se desava u Grckoj je obracun komunista izmedju sebe a ja i svi moji prijatelji koje poznajem u Grckoj podrzavamo samo Zlatnu Zoru.
(Aleksandar, 27. februar 2015 10:44)

Pa naravno, u Srbiji je kapitalizam moguć samo u spoju sa fašizmom.

Mrle

pre 9 godina

Grcima su potrebna nerealna obećanja, jer realna nisu dovoljna, i Siriza je to pružila. Isto kao SNS u Srbiji. Nisu krivi ni SNS ni Siriza zbog toga, već narod koji hoće previše. Kada bi svi radili koliko Vučić i Cipras bilo bi svima bolje.

samo da primetim

pre 9 godina

Sve bot do bota (mislim u komentarima). Niti je Siriza izdala predizborna obećanja, niti su ove malobrojne demonstracijr dokaz opštenarodnog nezadovoljstva Sirizom. I mogu da se kladim da Grci neće platiti ceo dug, pa makar srpski pronemački botovi doživeli kolektivan infarkt.

Alexa

pre 9 godina

B92 kao i svi prozapadni mediji imaju zadatak da obeshrabre potencijalnu ideju naroda da se pobuni protiv liberalnog kapitalizma. Mediji su, pored ostalih vrsta internet zabave, glavi oslonac u otupljivanju oštrice narodnog bunta. Tako da treba biti obazriv kada se na ovakvim sajtovima čitaju modelovane vesti o neuspesima onih koji su neprijatelji krupnog kapitala.

kejto

pre 9 godina

bolje rat nego pakt? bolje grob nego rob? da li je scenarista isti ili mi se to samo cini. eto jos jedne ideje za razmisljanje ko kapira.

CITIZEN

pre 9 godina

Svaka cast Grci!!! A mi cutimo i trpimo kako nas jase ova nepismena hunta!! Smanjuju plate i penzije, zaposljavaju svoje botove, šuruju sa onim koji su nas do juce ubijali... Ma ako, tako nam i treba, nismo mi za bolje!

simafantom

pre 9 godina

te nasilne izjave pojedinaca u maloj skupini nisu nikakve demonstracije protiv politickih nesuglasica,vec su nezadovoljstvo grckih navijaca jer im je zbog poslednjeg nereda na stadionu prekinuto prvenstvo futbalsko.

Avramos Cvetokovakos

pre 9 godina

Pozitivno od Sirize je da je imala hrabrosti preuzeti opljackanu zemlju od prethodnika. Obecanja jesu bila nerealna, a da li je onda trebala da narodu farba nebo u crno, koje je ionako iznad cele Grcke zacrnjelo?

Borbeni Duh Koji Hoda

pre 9 godina

Protestovali su grcki anarhisti (zato su u crnom), nezadovoljni cinjenicom da SIRIZA nije u potpunosti odrzala predizborna obecanja. Bez namere da aboliram grcku vadajucu elitu, mislim da je njihov plan, u ovoj konstelaciji snaga u EU, i svetu uopste, nemoguce sprovesti u delo.
I pored pocetnog,delimicnog neuspeha, poredjenje SIRIZE i SNS -a je krajnje
neumesno. Kako sa stanovista ideologija, tako i u pogledu ispunjenja obecanja, odnosa prema preuzetim obavezama, nivou unutarstranacke ali i drustvene demokratije. Banalizacija tipa "svi su isti" govori o neobavestenosti i neosvescenosti, i verujem da je trenutno mantraju razocarani SNS botovi.

Aleksandar

pre 9 godina

Dosta njih komentarise da su Srbi vecinom podrzavali SIRIZU,to nije istina,ovo sto se desava u Grckoj je obracun komunista izmedju sebe a ja i svi moji prijatelji koje poznajem u Grckoj podrzavamo samo Zlatnu Zoru.

lotarija

pre 9 godina

Aj da je lagao malo, ali brate on preterao i jos preterano dobio glasove.
Pa da se setio i rekao da ce grcka igrati poker, i dugovi ce nestati, vec oni nama duziti, grcka ce postati raj, jos i povrate staru grcku civilizaciju,onda dobiobi 101% glasova.
Kad bi ostao bar malo logike iz staro grckog ucenja...

budimo realni

pre 9 godina

Zakljucak je da svi politicari lazu da bi dosli na vlast. Kako siriza, tako i sns i ds i svi ostali. Zato ne zasluzuju da im se pokloni glas i da se uopste ide na izbore. Sve je to isti neradnik i mufljuz.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ko jel ja, 27. februar 2015 10:11)

Zaboravio si jos jedna zakljucak...Glasaci vole da sluzaju lazi i za to glasaju.Niko ne voli da cuje istinu i privati realnost.Znaci odgovornost je na svima.

ko jel ja

pre 9 godina

Zakljucak je da svi politicari lazu da bi dosli na vlast. Kako siriza, tako i sns i ds i svi ostali. Zato ne zasluzuju da im se pokloni glas i da se uopste ide na izbore. Sve je to isti neradnik i mufljuz.

sudnji dan

pre 9 godina

Ima puno indicija da su ovi "protesti" rezirani od same Sirize posto u ostatku EU raste raspolozenje da se Grckoj ukine pomoc. Danas zasjeda njemacki parlament a ako poslanici budu slusali glas naroda (80 posto za prekid finansiranja Grcke) ljevicarski populisti ostaju bez obecanih 13 milijardi eura. Zato cipiripi i ekipa nastoje pokazati da ce bez tudjeg novca Grcka otici u haos.

ajronik-supersonik

pre 9 godina

jeste rushilachki,jeste nasilno,jeste da ima materijalne shtete,jeste da "nije turisti prijatno za oko",ALI!!!...Tako se to radi kad te onaj kome si na fer i demokratskim izborima dao svoj glas-nefer i nedemokratski izradi i prevari,i zabole ga shto te je bezochno lagao kada te vuko za rukav da mu dash svoj glas da bi debelu bulju uvalio u josh deblju fotelju u kojoj se debela bulja lako permanentno zaglavi!...umesto da osudjujemo,trebali bi se prvo zapitati-A SHTA JE TO SA NAMA!!???!

MAŠAN

pre 9 godina

Igraju sirtaki, a svira Vagner. Pa ne ide to. Poslaćemo vam naš tim koji vrlo dobro igra kako im se svira. Neće ništa da košta, onako uz kaficu!

cucaracho

pre 9 godina

Uzalud je sve. Ne rusite svoj grad, ne otezavajte svojoj vladi, ne terajte turiste. Sta se platiti mora ce da se plati, jelte! Pa ni meni niko u Grckoj nikad nije oprostio racun za slano more, plavo nebo i Hotel. A priznacete to je malenkost u odnosu na milijarde koje su predhodne grcke vlade oduvale u vetar. Siriza je samo uzela ulogu ribe na raznju.

moje ime

pre 9 godina

Naravno, stvari lagano dolaze na svoje mesto.

Napravljen je politicki manevar gde ce se masa nezadovoljnika sa par miliona svesti na par stotina, a stvari ce nastaviti da se sprovode.

Ili tako, ili ce Grcka napustiti Evrozonu i evro i onda neka im je Bog na pomoci. Dug ostaje, a nema vise nikakve pomoci ECB i Evrogrupe.

Jedini koji ostaju zbunjeni i u bunilu su srpski komentatori, koji su poslednju nadu polagali u Ciprasa, Varufakisa i celu Sirizu.

Da li ce makar sada priznati sebi da su negde pogresili? Da li ce videti sta je realnost? Ne verujem. Cekamo sledecu populisticku izjavu da se lepo okupe i zaborave sve prethodne vesti koje su pobile njihove tvrdnje. Pamcenje zlatne ribice omogucava da uvek krenete ispocetka.

Anarhija... jednom rečju katastrofa

pre 9 godina

Više desetina demonstranata odevenih u crno sukobilo se sinoć s policijom

Oko 450 krajnje levičarskih demonstranata izašlo je na ulice Atin

Stefan

pre 9 godina

Na zalost ovo je postala buducnost evrope cele...

I koliko god nisam za ovo zao mi je sto nam je duh unisten i sto mi bukvalno ne mrdamo vise i kada postane sramotno sta se desava

Karadoz

pre 9 godina

U Grckoj nemiri... zdravo

Kao nesto novo, nastavlja se paljenje a palili su uvijek onima koji nisu krivi. Paliti automobile obicnih ljudi, autobuske stanice, javna dobra a onda se opet zaduzivati da se to popravi. Koji mentalni sklop mora biti u tim glavama? Koji mentalni sklom mora biti da bi se povjerovalo u prazna obecanja populista koji su dosli na vlast. Davno su ljudi rekli "iz prazne ne puca" i "sut sa roghatim se ne bode" .. ovi izgleda nisu culi za to.

MAŠAN

pre 9 godina

Igraju sirtaki, a svira Vagner. Pa ne ide to. Poslaćemo vam naš tim koji vrlo dobro igra kako im se svira. Neće ništa da košta, onako uz kaficu!

cucaracho

pre 9 godina

Uzalud je sve. Ne rusite svoj grad, ne otezavajte svojoj vladi, ne terajte turiste. Sta se platiti mora ce da se plati, jelte! Pa ni meni niko u Grckoj nikad nije oprostio racun za slano more, plavo nebo i Hotel. A priznacete to je malenkost u odnosu na milijarde koje su predhodne grcke vlade oduvale u vetar. Siriza je samo uzela ulogu ribe na raznju.

ajronik-supersonik

pre 9 godina

jeste rushilachki,jeste nasilno,jeste da ima materijalne shtete,jeste da "nije turisti prijatno za oko",ALI!!!...Tako se to radi kad te onaj kome si na fer i demokratskim izborima dao svoj glas-nefer i nedemokratski izradi i prevari,i zabole ga shto te je bezochno lagao kada te vuko za rukav da mu dash svoj glas da bi debelu bulju uvalio u josh deblju fotelju u kojoj se debela bulja lako permanentno zaglavi!...umesto da osudjujemo,trebali bi se prvo zapitati-A SHTA JE TO SA NAMA!!???!

moje ime

pre 9 godina

Naravno, stvari lagano dolaze na svoje mesto.

Napravljen je politicki manevar gde ce se masa nezadovoljnika sa par miliona svesti na par stotina, a stvari ce nastaviti da se sprovode.

Ili tako, ili ce Grcka napustiti Evrozonu i evro i onda neka im je Bog na pomoci. Dug ostaje, a nema vise nikakve pomoci ECB i Evrogrupe.

Jedini koji ostaju zbunjeni i u bunilu su srpski komentatori, koji su poslednju nadu polagali u Ciprasa, Varufakisa i celu Sirizu.

Da li ce makar sada priznati sebi da su negde pogresili? Da li ce videti sta je realnost? Ne verujem. Cekamo sledecu populisticku izjavu da se lepo okupe i zaborave sve prethodne vesti koje su pobile njihove tvrdnje. Pamcenje zlatne ribice omogucava da uvek krenete ispocetka.

CITIZEN

pre 9 godina

Svaka cast Grci!!! A mi cutimo i trpimo kako nas jase ova nepismena hunta!! Smanjuju plate i penzije, zaposljavaju svoje botove, šuruju sa onim koji su nas do juce ubijali... Ma ako, tako nam i treba, nismo mi za bolje!

Stefan

pre 9 godina

Na zalost ovo je postala buducnost evrope cele...

I koliko god nisam za ovo zao mi je sto nam je duh unisten i sto mi bukvalno ne mrdamo vise i kada postane sramotno sta se desava

Borbeni Duh Koji Hoda

pre 9 godina

Protestovali su grcki anarhisti (zato su u crnom), nezadovoljni cinjenicom da SIRIZA nije u potpunosti odrzala predizborna obecanja. Bez namere da aboliram grcku vadajucu elitu, mislim da je njihov plan, u ovoj konstelaciji snaga u EU, i svetu uopste, nemoguce sprovesti u delo.
I pored pocetnog,delimicnog neuspeha, poredjenje SIRIZE i SNS -a je krajnje
neumesno. Kako sa stanovista ideologija, tako i u pogledu ispunjenja obecanja, odnosa prema preuzetim obavezama, nivou unutarstranacke ali i drustvene demokratije. Banalizacija tipa "svi su isti" govori o neobavestenosti i neosvescenosti, i verujem da je trenutno mantraju razocarani SNS botovi.

Karadoz

pre 9 godina

U Grckoj nemiri... zdravo

Kao nesto novo, nastavlja se paljenje a palili su uvijek onima koji nisu krivi. Paliti automobile obicnih ljudi, autobuske stanice, javna dobra a onda se opet zaduzivati da se to popravi. Koji mentalni sklop mora biti u tim glavama? Koji mentalni sklom mora biti da bi se povjerovalo u prazna obecanja populista koji su dosli na vlast. Davno su ljudi rekli "iz prazne ne puca" i "sut sa roghatim se ne bode" .. ovi izgleda nisu culi za to.

budimo realni

pre 9 godina

Zakljucak je da svi politicari lazu da bi dosli na vlast. Kako siriza, tako i sns i ds i svi ostali. Zato ne zasluzuju da im se pokloni glas i da se uopste ide na izbore. Sve je to isti neradnik i mufljuz.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ko jel ja, 27. februar 2015 10:11)

Zaboravio si jos jedna zakljucak...Glasaci vole da sluzaju lazi i za to glasaju.Niko ne voli da cuje istinu i privati realnost.Znaci odgovornost je na svima.

ko jel ja

pre 9 godina

Zakljucak je da svi politicari lazu da bi dosli na vlast. Kako siriza, tako i sns i ds i svi ostali. Zato ne zasluzuju da im se pokloni glas i da se uopste ide na izbore. Sve je to isti neradnik i mufljuz.

sudnji dan

pre 9 godina

Ima puno indicija da su ovi "protesti" rezirani od same Sirize posto u ostatku EU raste raspolozenje da se Grckoj ukine pomoc. Danas zasjeda njemacki parlament a ako poslanici budu slusali glas naroda (80 posto za prekid finansiranja Grcke) ljevicarski populisti ostaju bez obecanih 13 milijardi eura. Zato cipiripi i ekipa nastoje pokazati da ce bez tudjeg novca Grcka otici u haos.

simafantom

pre 9 godina

te nasilne izjave pojedinaca u maloj skupini nisu nikakve demonstracije protiv politickih nesuglasica,vec su nezadovoljstvo grckih navijaca jer im je zbog poslednjeg nereda na stadionu prekinuto prvenstvo futbalsko.

kejto

pre 9 godina

bolje rat nego pakt? bolje grob nego rob? da li je scenarista isti ili mi se to samo cini. eto jos jedne ideje za razmisljanje ko kapira.

Turska je super za letovanje

pre 9 godina

E pa Grci, nema dzabe ni kod babe. Evo vam sad vasih palacinki sa Cipiripijem. Ako ovako nastavi, propasce vam i letnja sezona, pa tek ima da berete kozu na siljak!
Zato, najurite te komunjare dok niste sasvim propali. Oni nikada nikom dobro nisu doneli, pa nece ni vama.

uros

pre 9 godina

Specijalni sud, istraga gde je otisao i kako se trosio novac i onda pohapsiti lopove koji su krali svih ovih godina. Istrzaiti zasto je Grcka zaduzena i ko je kriv i osuditi!

Aleksandar

pre 9 godina

Dosta njih komentarise da su Srbi vecinom podrzavali SIRIZU,to nije istina,ovo sto se desava u Grckoj je obracun komunista izmedju sebe a ja i svi moji prijatelji koje poznajem u Grckoj podrzavamo samo Zlatnu Zoru.

lotarija

pre 9 godina

Aj da je lagao malo, ali brate on preterao i jos preterano dobio glasove.
Pa da se setio i rekao da ce grcka igrati poker, i dugovi ce nestati, vec oni nama duziti, grcka ce postati raj, jos i povrate staru grcku civilizaciju,onda dobiobi 101% glasova.
Kad bi ostao bar malo logike iz staro grckog ucenja...

Anarhija... jednom rečju katastrofa

pre 9 godina

Više desetina demonstranata odevenih u crno sukobilo se sinoć s policijom

Oko 450 krajnje levičarskih demonstranata izašlo je na ulice Atin

Alexa

pre 9 godina

B92 kao i svi prozapadni mediji imaju zadatak da obeshrabre potencijalnu ideju naroda da se pobuni protiv liberalnog kapitalizma. Mediji su, pored ostalih vrsta internet zabave, glavi oslonac u otupljivanju oštrice narodnog bunta. Tako da treba biti obazriv kada se na ovakvim sajtovima čitaju modelovane vesti o neuspesima onih koji su neprijatelji krupnog kapitala.

Avramos Cvetokovakos

pre 9 godina

Pozitivno od Sirize je da je imala hrabrosti preuzeti opljackanu zemlju od prethodnika. Obecanja jesu bila nerealna, a da li je onda trebala da narodu farba nebo u crno, koje je ionako iznad cele Grcke zacrnjelo?

Dragan

pre 9 godina

Dosta njih komentarise da su Srbi vecinom podrzavali SIRIZU,to nije istina,ovo sto se desava u Grckoj je obracun komunista izmedju sebe a ja i svi moji prijatelji koje poznajem u Grckoj podrzavamo samo Zlatnu Zoru.
(Aleksandar, 27. februar 2015 10:44)

Pa naravno, u Srbiji je kapitalizam moguć samo u spoju sa fašizmom.

Trovach

pre 9 godina

@ko jel ja...Izbori sluze da mozes da se izjasnis sta zelis, a ne posle da kukas zato sto je lose. SNS je na vlasti, izmedju ostalog, i zahvaljujuci "belim listicima".

samo da primetim

pre 9 godina

Sve bot do bota (mislim u komentarima). Niti je Siriza izdala predizborna obećanja, niti su ove malobrojne demonstracijr dokaz opštenarodnog nezadovoljstva Sirizom. I mogu da se kladim da Grci neće platiti ceo dug, pa makar srpski pronemački botovi doživeli kolektivan infarkt.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Na osnovu cega tvrdite da su ljevicari?
Meni ovo vise lici na razocarane gladace Sirize koji samo dizu galamu i nista drugo ne rade.

sofronije

pre 9 godina

Ovo kao kod nas akcija "patike za Kosovo". Svi se kao pale a u stvari ih zabole debelo meso za Kosovo i Grke za njihove probleme. Razvali grad jer to ce pomoci, bas!

Nenad

pre 9 godina

Komunistička partija poziva na demonstracije širom Grčke. Vama što se obrazujete iz novinskih članaka očigledno nije jasno da je Siriza socijal demokratska partija koja želi da spasi kapitalizam. Mi želimo socijalizam i radničko samoupravljanje.

Igor

pre 9 godina

To.... samo tako ... ponavljan po stoti put, hteo sam siriza da pobedi, da se dokaze manjkavosti socijalistickog sistema u odnosu na kapitalisticki (koji nije idealan ali je bolji).

Ajde sada ispunite prazna obecanja, praznim dzepovima ... ajde. A trebaju vam tudje pare, a ako ne daju onda polupaj,polomi, zapali. Kako da ne, ti levicari to ionako nisu stvorili. Nemacka rec "Realpolitik" vazi kao nikada do sada, ili na nasem realna politika, a ne populizam... obecavaj brda i doline, odakle ako se ne zaradi?

Mora grcka da se obracuna sa levicarskim fasizmom, pre ili kasnije. To je njihov domaci zadatak.

Nezni

pre 9 godina

Apsolutno sam protiv nasilja na demonstracijama ovakve vrste jer se time njihovi ciljevi degradiraju i umesto o ciljevima istih vise se pise o tome koliko je cega polupano i zapaljeno.A stose tice ovih demonstracija protiv odstupanja od obecanja pri izborima puna podrska.Neznam koliko je potrazivanje Nemaca od Grcke ali Kipras treba da trazi razgovor sa njhovim predstavnikom pa da se jednostavno izvrsi prebijanje dugova.Nemacki dug iz perioda Hitlera kaze Cipras 162 milijarde minus ono sto Grci duguju pa sta racun pokaze .Inace drugima dug moraju da vrate samo da se dogovore kako i kada i mozda da neke zamole za odredjen otpis da bi narod lakse prebrodio ovo za njh biblijsko vreme.

Mrle

pre 9 godina

Grcima su potrebna nerealna obećanja, jer realna nisu dovoljna, i Siriza je to pružila. Isto kao SNS u Srbiji. Nisu krivi ni SNS ni Siriza zbog toga, već narod koji hoće previše. Kada bi svi radili koliko Vučić i Cipras bilo bi svima bolje.

Cross

pre 9 godina

Haos posle protesta protiv Sirize?

Nije valjda, a nisu pošteno ni počeli. Grci birali, Grci dobili
što su birali, Grci prosvjeduju protiv odabranih. Očito nije kriva
vlast, već narod koji ne zna što želi. Ah, ni Grci nisu što su nekad
bili (a uvijek su bili ......!

Aleksandar

pre 9 godina

Dosta njih komentarise da su Srbi vecinom podrzavali SIRIZU,to nije istina,ovo sto se desava u Grckoj je obracun komunista izmedju sebe a ja i svi moji prijatelji koje poznajem u Grckoj podrzavamo samo Zlatnu Zoru.

cucaracho

pre 9 godina

Uzalud je sve. Ne rusite svoj grad, ne otezavajte svojoj vladi, ne terajte turiste. Sta se platiti mora ce da se plati, jelte! Pa ni meni niko u Grckoj nikad nije oprostio racun za slano more, plavo nebo i Hotel. A priznacete to je malenkost u odnosu na milijarde koje su predhodne grcke vlade oduvale u vetar. Siriza je samo uzela ulogu ribe na raznju.

moje ime

pre 9 godina

Naravno, stvari lagano dolaze na svoje mesto.

Napravljen je politicki manevar gde ce se masa nezadovoljnika sa par miliona svesti na par stotina, a stvari ce nastaviti da se sprovode.

Ili tako, ili ce Grcka napustiti Evrozonu i evro i onda neka im je Bog na pomoci. Dug ostaje, a nema vise nikakve pomoci ECB i Evrogrupe.

Jedini koji ostaju zbunjeni i u bunilu su srpski komentatori, koji su poslednju nadu polagali u Ciprasa, Varufakisa i celu Sirizu.

Da li ce makar sada priznati sebi da su negde pogresili? Da li ce videti sta je realnost? Ne verujem. Cekamo sledecu populisticku izjavu da se lepo okupe i zaborave sve prethodne vesti koje su pobile njihove tvrdnje. Pamcenje zlatne ribice omogucava da uvek krenete ispocetka.

Avramos Cvetokovakos

pre 9 godina

Pozitivno od Sirize je da je imala hrabrosti preuzeti opljackanu zemlju od prethodnika. Obecanja jesu bila nerealna, a da li je onda trebala da narodu farba nebo u crno, koje je ionako iznad cele Grcke zacrnjelo?

Turska je super za letovanje

pre 9 godina

E pa Grci, nema dzabe ni kod babe. Evo vam sad vasih palacinki sa Cipiripijem. Ako ovako nastavi, propasce vam i letnja sezona, pa tek ima da berete kozu na siljak!
Zato, najurite te komunjare dok niste sasvim propali. Oni nikada nikom dobro nisu doneli, pa nece ni vama.

sudnji dan

pre 9 godina

Ima puno indicija da su ovi "protesti" rezirani od same Sirize posto u ostatku EU raste raspolozenje da se Grckoj ukine pomoc. Danas zasjeda njemacki parlament a ako poslanici budu slusali glas naroda (80 posto za prekid finansiranja Grcke) ljevicarski populisti ostaju bez obecanih 13 milijardi eura. Zato cipiripi i ekipa nastoje pokazati da ce bez tudjeg novca Grcka otici u haos.

ajronik-supersonik

pre 9 godina

jeste rushilachki,jeste nasilno,jeste da ima materijalne shtete,jeste da "nije turisti prijatno za oko",ALI!!!...Tako se to radi kad te onaj kome si na fer i demokratskim izborima dao svoj glas-nefer i nedemokratski izradi i prevari,i zabole ga shto te je bezochno lagao kada te vuko za rukav da mu dash svoj glas da bi debelu bulju uvalio u josh deblju fotelju u kojoj se debela bulja lako permanentno zaglavi!...umesto da osudjujemo,trebali bi se prvo zapitati-A SHTA JE TO SA NAMA!!???!

Igor

pre 9 godina

To.... samo tako ... ponavljan po stoti put, hteo sam siriza da pobedi, da se dokaze manjkavosti socijalistickog sistema u odnosu na kapitalisticki (koji nije idealan ali je bolji).

Ajde sada ispunite prazna obecanja, praznim dzepovima ... ajde. A trebaju vam tudje pare, a ako ne daju onda polupaj,polomi, zapali. Kako da ne, ti levicari to ionako nisu stvorili. Nemacka rec "Realpolitik" vazi kao nikada do sada, ili na nasem realna politika, a ne populizam... obecavaj brda i doline, odakle ako se ne zaradi?

Mora grcka da se obracuna sa levicarskim fasizmom, pre ili kasnije. To je njihov domaci zadatak.

Mrle

pre 9 godina

Grcima su potrebna nerealna obećanja, jer realna nisu dovoljna, i Siriza je to pružila. Isto kao SNS u Srbiji. Nisu krivi ni SNS ni Siriza zbog toga, već narod koji hoće previše. Kada bi svi radili koliko Vučić i Cipras bilo bi svima bolje.

Stefan

pre 9 godina

Na zalost ovo je postala buducnost evrope cele...

I koliko god nisam za ovo zao mi je sto nam je duh unisten i sto mi bukvalno ne mrdamo vise i kada postane sramotno sta se desava

MAŠAN

pre 9 godina

Igraju sirtaki, a svira Vagner. Pa ne ide to. Poslaćemo vam naš tim koji vrlo dobro igra kako im se svira. Neće ništa da košta, onako uz kaficu!

Karadoz

pre 9 godina

U Grckoj nemiri... zdravo

Kao nesto novo, nastavlja se paljenje a palili su uvijek onima koji nisu krivi. Paliti automobile obicnih ljudi, autobuske stanice, javna dobra a onda se opet zaduzivati da se to popravi. Koji mentalni sklop mora biti u tim glavama? Koji mentalni sklom mora biti da bi se povjerovalo u prazna obecanja populista koji su dosli na vlast. Davno su ljudi rekli "iz prazne ne puca" i "sut sa roghatim se ne bode" .. ovi izgleda nisu culi za to.

samo da primetim

pre 9 godina

Sve bot do bota (mislim u komentarima). Niti je Siriza izdala predizborna obećanja, niti su ove malobrojne demonstracijr dokaz opštenarodnog nezadovoljstva Sirizom. I mogu da se kladim da Grci neće platiti ceo dug, pa makar srpski pronemački botovi doživeli kolektivan infarkt.

CITIZEN

pre 9 godina

Svaka cast Grci!!! A mi cutimo i trpimo kako nas jase ova nepismena hunta!! Smanjuju plate i penzije, zaposljavaju svoje botove, šuruju sa onim koji su nas do juce ubijali... Ma ako, tako nam i treba, nismo mi za bolje!

kejto

pre 9 godina

bolje rat nego pakt? bolje grob nego rob? da li je scenarista isti ili mi se to samo cini. eto jos jedne ideje za razmisljanje ko kapira.

Nezni

pre 9 godina

Apsolutno sam protiv nasilja na demonstracijama ovakve vrste jer se time njihovi ciljevi degradiraju i umesto o ciljevima istih vise se pise o tome koliko je cega polupano i zapaljeno.A stose tice ovih demonstracija protiv odstupanja od obecanja pri izborima puna podrska.Neznam koliko je potrazivanje Nemaca od Grcke ali Kipras treba da trazi razgovor sa njhovim predstavnikom pa da se jednostavno izvrsi prebijanje dugova.Nemacki dug iz perioda Hitlera kaze Cipras 162 milijarde minus ono sto Grci duguju pa sta racun pokaze .Inace drugima dug moraju da vrate samo da se dogovore kako i kada i mozda da neke zamole za odredjen otpis da bi narod lakse prebrodio ovo za njh biblijsko vreme.

Nenad

pre 9 godina

Komunistička partija poziva na demonstracije širom Grčke. Vama što se obrazujete iz novinskih članaka očigledno nije jasno da je Siriza socijal demokratska partija koja želi da spasi kapitalizam. Mi želimo socijalizam i radničko samoupravljanje.

ko jel ja

pre 9 godina

Zakljucak je da svi politicari lazu da bi dosli na vlast. Kako siriza, tako i sns i ds i svi ostali. Zato ne zasluzuju da im se pokloni glas i da se uopste ide na izbore. Sve je to isti neradnik i mufljuz.

lotarija

pre 9 godina

Aj da je lagao malo, ali brate on preterao i jos preterano dobio glasove.
Pa da se setio i rekao da ce grcka igrati poker, i dugovi ce nestati, vec oni nama duziti, grcka ce postati raj, jos i povrate staru grcku civilizaciju,onda dobiobi 101% glasova.
Kad bi ostao bar malo logike iz staro grckog ucenja...

Anarhija... jednom rečju katastrofa

pre 9 godina

Više desetina demonstranata odevenih u crno sukobilo se sinoć s policijom

Oko 450 krajnje levičarskih demonstranata izašlo je na ulice Atin

simafantom

pre 9 godina

te nasilne izjave pojedinaca u maloj skupini nisu nikakve demonstracije protiv politickih nesuglasica,vec su nezadovoljstvo grckih navijaca jer im je zbog poslednjeg nereda na stadionu prekinuto prvenstvo futbalsko.

budimo realni

pre 9 godina

Zakljucak je da svi politicari lazu da bi dosli na vlast. Kako siriza, tako i sns i ds i svi ostali. Zato ne zasluzuju da im se pokloni glas i da se uopste ide na izbore. Sve je to isti neradnik i mufljuz.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ko jel ja, 27. februar 2015 10:11)

Zaboravio si jos jedna zakljucak...Glasaci vole da sluzaju lazi i za to glasaju.Niko ne voli da cuje istinu i privati realnost.Znaci odgovornost je na svima.

Alexa

pre 9 godina

B92 kao i svi prozapadni mediji imaju zadatak da obeshrabre potencijalnu ideju naroda da se pobuni protiv liberalnog kapitalizma. Mediji su, pored ostalih vrsta internet zabave, glavi oslonac u otupljivanju oštrice narodnog bunta. Tako da treba biti obazriv kada se na ovakvim sajtovima čitaju modelovane vesti o neuspesima onih koji su neprijatelji krupnog kapitala.

Borbeni Duh Koji Hoda

pre 9 godina

Protestovali su grcki anarhisti (zato su u crnom), nezadovoljni cinjenicom da SIRIZA nije u potpunosti odrzala predizborna obecanja. Bez namere da aboliram grcku vadajucu elitu, mislim da je njihov plan, u ovoj konstelaciji snaga u EU, i svetu uopste, nemoguce sprovesti u delo.
I pored pocetnog,delimicnog neuspeha, poredjenje SIRIZE i SNS -a je krajnje
neumesno. Kako sa stanovista ideologija, tako i u pogledu ispunjenja obecanja, odnosa prema preuzetim obavezama, nivou unutarstranacke ali i drustvene demokratije. Banalizacija tipa "svi su isti" govori o neobavestenosti i neosvescenosti, i verujem da je trenutno mantraju razocarani SNS botovi.

Dragan

pre 9 godina

Dosta njih komentarise da su Srbi vecinom podrzavali SIRIZU,to nije istina,ovo sto se desava u Grckoj je obracun komunista izmedju sebe a ja i svi moji prijatelji koje poznajem u Grckoj podrzavamo samo Zlatnu Zoru.
(Aleksandar, 27. februar 2015 10:44)

Pa naravno, u Srbiji je kapitalizam moguć samo u spoju sa fašizmom.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Na osnovu cega tvrdite da su ljevicari?
Meni ovo vise lici na razocarane gladace Sirize koji samo dizu galamu i nista drugo ne rade.

uros

pre 9 godina

Specijalni sud, istraga gde je otisao i kako se trosio novac i onda pohapsiti lopove koji su krali svih ovih godina. Istrzaiti zasto je Grcka zaduzena i ko je kriv i osuditi!

sofronije

pre 9 godina

Ovo kao kod nas akcija "patike za Kosovo". Svi se kao pale a u stvari ih zabole debelo meso za Kosovo i Grke za njihove probleme. Razvali grad jer to ce pomoci, bas!

Cross

pre 9 godina

Haos posle protesta protiv Sirize?

Nije valjda, a nisu pošteno ni počeli. Grci birali, Grci dobili
što su birali, Grci prosvjeduju protiv odabranih. Očito nije kriva
vlast, već narod koji ne zna što želi. Ah, ni Grci nisu što su nekad
bili (a uvijek su bili ......!

Trovach

pre 9 godina

@ko jel ja...Izbori sluze da mozes da se izjasnis sta zelis, a ne posle da kukas zato sto je lose. SNS je na vlasti, izmedju ostalog, i zahvaljujuci "belim listicima".