Nedelja, 11.01.2015.

18:33

"Evropi ne treba niko jak u Srbiji"

Dodik smatra da je Vučić, u polemici sa Majom Kocijančić, bio potpuno u pravu, i dodaje da Evropi ne traba niko jak u Srbiji.

Izvor: Tanjug

"Evropi ne treba niko jak u Srbiji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

DALIBOR - RUMA

pre 9 godina

Naravno da se mnogima kako unutar same drzave tako i u EU nekima nece svideti sto Srbija za promenu brani svoje interese i ne igra kako oni sviraju. Sve moze da se postigne, samo da Aleksandar Vucic bude i dalje mudar, promisljen u donosenju odluka i povlacenju poteza po pitanju EU. Do sada je to cinio odlicno, upravo su se svi ovi koji se sada glasno javljaju to im ocigledno i smeta, pa bi zeleli da koliko je to moguce pokvare, ali se to nece ostvariti.

Macika

pre 9 godina

Što Devenport ne ode u neku članicu EU pa natera njihovu vladu da plati 23 miliona evra neku uslugu? Oni bi ubili za 1 evro, a nama bi da otmu milione! Sramota!

Kron

pre 9 godina

Jer je tako lakse manipulisati narodom. Ali, Srbija ima premijera koji otvoreno i bez straha govori ono sto misli, bez licemerja i lazne skromnosti.

Brusko 5

pre 9 godina

Ja imam neki utisak da Evropi ni Srbija ne treba, samo zbog nekih visih interesa i neceg nama nepoznatog ona kao dala zuto svetlo za ulazak, samo je pitanje sta ce nam sledece traziti.

Bajkeri 5

pre 9 godina

Ja imam neki utisak da Evropi ni Srbija ne treba, samo zbog nekih visih interesa i neceg nama nepoznatog ona kao dala zuto svetlo za ulazak, samo je pitanje sta ce nam sledece traziti.

Brusko 5

pre 9 godina

Ja imam neki utisak da Evropi ni Srbija ne treba, samo zbog nekih visih interesa i neceg nama nepoznatog ona kao dala zuto svetlo za ulazak, samo je pitanje sta ce nam sledece traziti.

RikoPingvin

pre 9 godina

Naravno da se nekima neće svideti što Srbija za promenu brani svoje interese i ne igra kako oni sviraju. Sve može da se postigne, samo da Vučić bude i dalje pametan u donošenju odluka i povlačenju poteza po pitanju EU.

AKI

pre 9 godina

Ima prostora za napredak, ali svakako da je malo bolje. Srbiji zameraju mnoge stvari a štite one koji su lošiji od nas. Još jedna kontradiktornost EU.

koruska

pre 9 godina

EU ne treba davati energiju tako sto ce se dozivljavati sa strahopostovanjem ili tako sto je se treba plasiti,jer njima strah daje moc,a Vucic se ne plasi nikoga!

Ana Karenjina

pre 9 godina

Dodik je podržao Vučića, jer je shvatio kakvu igru igra EK i njena portparolka Maja Kocijančić. Očigledno Evropi ne odgovara da Srbija ima jakog lidera, jer su prethodnih godina navikli da ljudima koji su vodili Srbiju oni odredjuju šta smeju da urade a šta ne. Vučić se tome suprostavio i sada pokušavaju da ga ocrne, i povezuju sa nekim pričama u koje ni sami ne veruju. Uzalud se trude, to im kod Vučića neće proći.

Mijat

pre 9 godina

Jako cenim političare koji jasno izražavaju svoje stavove ne libeći se da li će to da im donese koristi ili štete... Svaka čast na podršci Dodiku, mislim da će to premijer znati da ceni...

hercegovac

pre 9 godina

Ova Dodikova izjava je bazirana na licnim iskustvima u slicnim situacijama.
(Darko, 11. januar 2015 23:04)
Godinama je BiH imala problema sa "poverenikom" postavljenim od strane Brisela a rastrzani između želja i nedoumice treba li ga slušati ili ga ignorisati!

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

Bre, koliko ja znam, Vučić je prvi optužio EU da plaća ove da lažu, da ima imalo veštine, on je trebao da iznese ČINJENICE i dokaze da navedeni list jeste zaista plaćen od EU (na papiru) i dokaze da ta "pumpadžijska" firma zaista nije u sukobu interesa kao i da ima konkurentne cene usluga u odnosu na druge, i bez pominjanja EU sve bi bilo efikasno gotovo, ali, očigledno je da gde ima dima ima i vatre, lako je reći da neko laže, da to ide tako svi bi mi završili u zatvoru iz momenta.

Sttanko

pre 9 godina

Sta je Vucic pogresio? Sprecio je da neko podeli 23mil. evra, koja bi bila mito za pomoc iz EU, koju je isposlovao Devenport. Kad kvaris kombinacije, onda dodju posledice.

Andjela

pre 9 godina

U Srbiji su se mnoge stvari promenile dolaskom nove vlade, a jedna od njih je što sada imamo premijera koji ne želi slepo da sluša naredjenja sa zapada, već radi u interesu gradjana koji su ga izabrali.

Jellka

pre 9 godina

Svaka cast Dodiku sto je pruzio podrsku Vucicu vezano za ovu pricu.Nisu svi toliko hrabri da priznaju da je Vucic u potpunosti u pravu,a to zista jeste!!!

Malecka

pre 9 godina

Zvanicnici iz EU su izgleda navikli da im ostali titraju i nemo priznaju i kada su u pravu i kada nisu.Pogresili su kada je nas Vucic u pitanju.To sto smo mala zemlja ne znaci da treba da se povlacimo i cutimo i kada smo u pravu!!!

galeb

pre 9 godina

Sad će sačekati da se slegne prašina pa ponovo po Aleksandru Vučić, narod je njegova podrška tako da će on to prevazići,neće biti lako ali pobedićemo.

A.Pavicevic

pre 9 godina

20 godina nas ucenjuju sa tom EU...Nikada nas nece primiti...Napokon da im neko kaze ono sto je odavno trebalo,dokle misle da mogu da nas rastezu?!?

Pravac

pre 9 godina

Evropi ne treba snazna vlast da bi njihovi rusilacki pokreti radili sta god hoce i da Srbija ostane lutka na povocu. Kontinuitet vlasti je jedino resenje za Srbiju.

Nadezda

pre 9 godina

Nekima u EU ocigledno ne odgovara ovako brz oporavak Srbije i to je motiv za sve napade na Vucica. Nama je u interesu sto brzi ekonomski oporavak kao i uspostavljanje pravne drzave, a po medijskim slobodama smo iznad 2 clanice EU.

Drug

pre 9 godina

Bravo...momci samo tako...izolujte nas zbog VASIH INTERESA...narod gladuje...sve sto moze da se snadje van VASE Srbije i Srpse ODE...samo neka vas da vi mirno mozete da vladate do vase smrti...

smanjimo dominaciju politicarima

pre 9 godina

Ma pusti bre Dodik jake lidere i liderstvo,dajmo zamaha peivredi i ambijentu isoj,izdresirajmo advokate,tuzioce i sudije da rade brxo i efokasno,zemlja ce nam procvetati.

darko

pre 9 godina

Jos ne videh da predsednik vlade jedne drzave [haloooo, cele drzave] javno i licno obraca portparolu neke institucije nakon sto je taj portparol te institucije javno izneo stav svoje instutucije nakon sto je predsednik vlade izneo svoje optuzbe.

A nas Vucic je upravo to uradio

Cemu li onda sluzi nasa diplomatija i razgovori 'iza zatvorenih vrata' ?

...

pre 9 godina

Mislim da je u pitanju jedno potpuno mazanje očiju. Kada je SNS osnovana, bila je to mala stranka sa sumnjivim pedigreom. DS, s druge strane je imao poznate "Evropejce" u svojim redovima i bio na vlasti. Sad, meni nije jasno kako je odjednom finansiranje SNSa postalo taki veliko da je pred te prve izbore ceo Beograd bio okićen Tomom i Vučićem a vladajućih nigde. Najverovatniji scenario je taj da su ova dvojica, prvenstveno Vučić - otvoreno rekli gospodi sa zapada da će uraditi sve što treba, "gutati žabe", a sve zarad vlasti. Stoga i imate Vučića koji vazdan dobija neke nazovi povoljne kredite a zapravo svi su u interesu stranog kapitala. A kako lakše skrenuti pogled s toga nego se praviti da ste na meti plana koji ste sami sproveli u delo?

Kokan

pre 9 godina

Ovaj nas premijer stvarno ima dusevnih problema, cak ni evropa ga nesme kritikovati i pitati sta radi, a sta onda mi obicni smrtnici da ocekujemo od ovog coveka, nama ce rebra polomiti ko ba izborima.

Sale

pre 9 godina

Sloboda govora se ogleda u tome sto ako jedan medij objavi LAZI (sto u ovom slucaju nije bilo, ali nema veze - recimo to radi pretpostavke), zatim se vecina drugih medija javi sa dokazima kako je tekao sam proces tendera, zasto je raspisan, cene ponudjene, sve sve sve - crno na belo - ili jos bolje Vlada moze da pozove BIRN da sami imaju pristup dokumentaciji i uvere se da li su pogresili ili ne - ako nastave da lazu onda konferencija za stampu, i tu se tako pokazuje da li je BIRN lagao ili ne. U ovom slucaju EU nema nikakve dodirne tacke a kako je to teatralno Vucic optuzio - da, istu EU koja ga je dovela na vlast u Srbiji. Ako neko moze da mi kaze - odakle SNS-u da ulozi u izbornu kampanju 972 miliona dinara, a da pritom nije dobila nista od EU - onda cu da se izvinem javno... dakle, ne mozete da pokazete i dokazete... dakle, EU daje bespovratna sredstva svima, pa i BIRN-u... ako je BIRN napisao nesto lazno, ukoliko ne postoje dokazi da je Devenport dao pare i instrukcije da se to napise, tu premijer jedne drzave NE SME DA OPTUZUJE TEK TAKO - a videli smo kako se sve to dogodilo.

Ovo sto Dodik prica je nista drugo nego "pas laje, vetar nosi" ... toliko o Dodik sistemima...

Kole

pre 9 godina

Dodik ja zivim u Srbiji meni ne treba niko jak, pogotovu koji nista u zivotu nije uradio, citav zivot pase, jede, glode, ovaj narod, huska u rat, prosipa demagogiju, obecava silne investicije, a na kraju povecava porez i cene, smanjuje plate i penzije. Ako je to uspeh ja sam marsovac.I Sloba je bio jak pa znamo gde nas je odveo.

ČAĐA

pre 9 godina

Dodik je u pravu njima smeta Premijer Srbije koji je čvrst i rešen da svojim merama i stavovima nedozvoli neistinu ukoliko utvrdi da je ima od strane EU.

BraveNewWorld

pre 9 godina

Vucic je covek bez kompleksa i predrasuda. Setimo se serijala gde je plesao za bolesnu decu, iako mu to bas nije najbolje islo. A sada ga gledamo na politickoj sceni gde rame uz rame sa predstavnicima najvecih evropskih zemalja hrabro stiti i brani interese svog malog, ali ponosnog naroda - a tu se odlicno snalazi!

zvrk

pre 9 godina

Sve ovo dođe kao igre bez granica.Manipulacija širom javnošću.Neko smišljeno igra igru.Srbija nije više u 90tima,okrenuli smo novu stranicu,a nekome to očito smeta.

ŽileTile

pre 9 godina

Ne samo da EU ne treba jak premijer već im treba neko ko će samo na njihove zahteve da klima glavom i potvrđuje to što oni kažu. Nije EU u prethodnom periodu navikla da joj neko odgovori i kaže suštu istinu i nikako ne mogu da shvate da se Vučić "drznuo" da to uradi, ali su do sada morali videti da Vučić sve što misli to i kaže, i sve što radi radi isključivo ono što je u interesu građana Srbije.

Elipsa45

pre 9 godina

Vucic i Dacic i Milosevic,pre njih, su prodali Srbiju!
Izdajice naroda.
Dali Kosovo, spremaju se da poklone Telekom, Aerodrom, zemlju u Vojvodini i vodovode, maksimalbo zaduzivanje zemlje i to sve po nalogu te iste EU.
Ne verujem da je ovo izbiljna svadja vec predstava za narod jer od ulaska u EU nema nista.
U kojoj zemlji se PM svadja sa sluzbenicom EU, pa, to nije njegov rang to ni trebalo da radi PR Vlade?

bora

pre 9 godina

Bravo Dodice, ti moras da branis Srbiju, ti u njoj imas imovinu vrednu dva-tri miliona evra, bori se! Za to si se izborio sve ove godine, pa nastavi!!!

ivan

pre 9 godina

Vucic je uvek u pravu, cak i kad gresi. U stvari vise je u pravu kad gresi. Zaprepascuje me je povrsno poznavanje kulture diplomatske komunikacije naseg premijera i sa koliko malocioznosti i privitivizma odgovara na ,,napade``.

Abe

pre 9 godina

Citajuci ovakve izjave i komentare,zapitam se da li je EU aplikovala da se prikljuci nama ili se radi o tome da Srbija zeli u EU.Svojevremeno sam se uclanjivao u ribolovacko udruzenje i prvo sto su mi dali je Statut udruzenja ,koji sam morao u potpunosti da prihvatim i potpisem.Zbog toga se nisam osecao nimalo potcenjen i ponizen,jer su svi clanovi morali da urade isto.

Pametnjaković

pre 9 godina

Sve je ovo predizborna kampanja, a Dodik je deo mafije političkih partija Srbije. Očigledno nisu u stanju da sprovedu reforme, jer ih ni ne shvataju, da političke partije Srbije shvataju, mi sada ne bi ni trebalo u ovoj poziciji već bi sve što je deo zdravog razuma i bilo deo državnog sistema Srbije. Ovako im trebaju dve godine samo da shvate da treba sprovesti neke reforme, ali ne shvataju kako. I sada skreću pažnju na nešto nevezano, da bi posle imali pokriće i opravdanje za sve goru situaciju i nesprovođenje reformi.

GRAĐANIN

pre 9 godina

Studio B i PINK su postali javni servis SNS, o protestu advokata se počelo pisati tek zadnji mesec, potpuna blokada medija. O plački budžeta od strane NOTARA niko ne piše, iako je zamišljeno da u budžet ide 0 dinara, a 30% tek nakon protesta advokata. Sada uplaćuju bednih 30%, a otimaju od sirotinje, penzionera, prosvete, doktora, a veliki poreski obveznici su i dalje zaštićeni, jer ti mediji rade posao za SNS, a da se to naplatilo ne bi bilo potrebe uzimati od osiromašenih građana. U Francuskoj notari uplaćuju 90% od notarskih naknada. Pljačka i dalje traje.Jedino u Srbiji rade izvršitelji i notari, sve ostalo je stalo. Zakoj o javnim beležnicima je i dalje neustavan, a Ustavni sud ćuti, kakve jadne sudije.

dado

pre 9 godina

Cinjenica je jedna:
U normalnim dipolomatijama predsednik vlade ne ulazi u polemiku sa zvanicnim portparolom neke institucije jer to predstavlja sukob sa tom instutucijom nego, ako predsednik vlade ima sta prigovoriti/reci toj instuciji, njegovo ministarstvo inostranih poslova stupa u diplomatski kontakt sa tom instutucijom.
Ovako ispada kao cisti populizam gde predsednik te vlade sakuplja poene kod svojih glasaca

manitu

pre 9 godina

A kakve veze ti imaš sa tim šta je Evropa poručila Srbiji i obratno ? Ko tebe uopšte nešto i pita ? Gledaj svoja posla i ne mešaj se u tudja posla !

Apache

pre 9 godina

Dodik je potpuno u pravu kada kaže da ne treba Evropi niko jak u Srbiji, ali ja moram reći da građanima Srbije upravo treba neko ko je jak i sposoban baš kao što je Vučić, a šta Evropi treba baš nas briga.
(Jasmin955, 11. januar 2015 19:05)
Idi pokupi tu dnevnicu za koju pises ovakve gluposti.

орах

pre 9 godina

под 1, мислим да је ово представа само за наше очи са циљем да се дотичном подигне рејтинг његовим, назови сукобом са еу. као, није он толико сервилан у односу према бриселу.
под 2, додик је у праву. знамо како смо изгубили зорана.

narod naopacke

pre 9 godina

Stara boljka srpska - ceznja za jakim vodjom. Srbiji pre svega trebaju SAMOSTALNE institucije koje funkcionisu a ne despotija i partijokratija.

Jasmin955

pre 9 godina

Dodik je potpuno u pravu kada kaže da ne treba Evropi niko jak u Srbiji, ali ja moram reći da građanima Srbije upravo treba neko ko je jak i sposoban baš kao što je Vučić, a šta Evropi treba baš nas briga.

Igor

pre 9 godina

Dodiku treba sponzor iz Srbije jer je Boris Tadic vise nebitan. Vucic sledeci na redu. Ako se ova dvojica sad udruze da orgijaju sa nacionalnim mitovima, znaci da im je obojici jasno da je kriza velika i da prodaju maglu.

srdjan

pre 9 godina

Ako pod jak mislis bahat i bezobrazan to ne treba ni nama ovde ne trebaju a kamoli u EU. BIRN je razotkrio veliku korupcijsku aferu i umesto da budu pohvaljeni za to oni njih je vodja napao sto znaci da je i vodja upleten u istu

StopEU

pre 9 godina

Za EU nije potrebna jaka Srbija, ni jaka Republika Srpska. Ujedinimo Srpske zemlje i recimo zajedno: stop-EU! Zasto? Zato sto nam vredjaju dostojanstvo! Ko je Maja Kocijancic? Sta je to EU? Jesu to oni sto su nas bombardovali pravili ratove i ubijali decu? Pozdrav za gospodina Dodika i naseg premijera Vucica, zivjela Republika Srpska, Zivela Srbija!

jovan

pre 9 godina

Imam utisak gospodine Dodik da vas niko nije nista pitao !
Otkud vam potreba da odjednom u nedelju odgovarate na nepostavljena pitanja, samo je vama znano. I naruciocima, razume se.

dragan

pre 9 godina

0vo je samo jedno lice sukoba. Druge niko ne pominje. Bruka oko Ustanog suda neodgovara ni EU ni Vucicu, to je samo jedan od prikrivenih problema, pa ucene oko Zelezare u Smederevu, s stavom nema slobodnih kvota za celik... Pa na kraju, svi da se upisu u knjigu zalosti u ambasadi Frncuske. Slican akt,
umesto islamista NATO, i koliko ljudi sa RTS nije zivo. Da li se neko u Evropi upisao u knjigu zalosti za njih.

herkules s

pre 9 godina

Ne moze laz biti sinonim za slobodu medija i zbog toga bi Evropska Komisija trebala da proverava verodostojnost podataka koje plasiraju nevladine organizacije koje i sama finansira.

Kazanova

pre 9 godina

Navodno oni nemaju veze sa informacijama koje nevladine organizacije plasiraju, a daju im pare za to, mislim da je tu i najglupljem bicu jasno sve. ''Ni kod babe nema za dzabe'', tako da... :)

dado

pre 9 godina

Cinjenica je jedna:
U normalnim dipolomatijama predsednik vlade ne ulazi u polemiku sa zvanicnim portparolom neke institucije jer to predstavlja sukob sa tom instutucijom nego, ako predsednik vlade ima sta prigovoriti/reci toj instuciji, njegovo ministarstvo inostranih poslova stupa u diplomatski kontakt sa tom instutucijom.
Ovako ispada kao cisti populizam gde predsednik te vlade sakuplja poene kod svojih glasaca

Apache

pre 9 godina

Dodik je potpuno u pravu kada kaže da ne treba Evropi niko jak u Srbiji, ali ja moram reći da građanima Srbije upravo treba neko ko je jak i sposoban baš kao što je Vučić, a šta Evropi treba baš nas briga.
(Jasmin955, 11. januar 2015 19:05)
Idi pokupi tu dnevnicu za koju pises ovakve gluposti.

StopEU

pre 9 godina

Za EU nije potrebna jaka Srbija, ni jaka Republika Srpska. Ujedinimo Srpske zemlje i recimo zajedno: stop-EU! Zasto? Zato sto nam vredjaju dostojanstvo! Ko je Maja Kocijancic? Sta je to EU? Jesu to oni sto su nas bombardovali pravili ratove i ubijali decu? Pozdrav za gospodina Dodika i naseg premijera Vucica, zivjela Republika Srpska, Zivela Srbija!

GRAĐANIN

pre 9 godina

Studio B i PINK su postali javni servis SNS, o protestu advokata se počelo pisati tek zadnji mesec, potpuna blokada medija. O plački budžeta od strane NOTARA niko ne piše, iako je zamišljeno da u budžet ide 0 dinara, a 30% tek nakon protesta advokata. Sada uplaćuju bednih 30%, a otimaju od sirotinje, penzionera, prosvete, doktora, a veliki poreski obveznici su i dalje zaštićeni, jer ti mediji rade posao za SNS, a da se to naplatilo ne bi bilo potrebe uzimati od osiromašenih građana. U Francuskoj notari uplaćuju 90% od notarskih naknada. Pljačka i dalje traje.Jedino u Srbiji rade izvršitelji i notari, sve ostalo je stalo. Zakoj o javnim beležnicima je i dalje neustavan, a Ustavni sud ćuti, kakve jadne sudije.

herkules s

pre 9 godina

Ne moze laz biti sinonim za slobodu medija i zbog toga bi Evropska Komisija trebala da proverava verodostojnost podataka koje plasiraju nevladine organizacije koje i sama finansira.

srdjan

pre 9 godina

Ako pod jak mislis bahat i bezobrazan to ne treba ni nama ovde ne trebaju a kamoli u EU. BIRN je razotkrio veliku korupcijsku aferu i umesto da budu pohvaljeni za to oni njih je vodja napao sto znaci da je i vodja upleten u istu

manitu

pre 9 godina

A kakve veze ti imaš sa tim šta je Evropa poručila Srbiji i obratno ? Ko tebe uopšte nešto i pita ? Gledaj svoja posla i ne mešaj se u tudja posla !

Jasmin955

pre 9 godina

Dodik je potpuno u pravu kada kaže da ne treba Evropi niko jak u Srbiji, ali ja moram reći da građanima Srbije upravo treba neko ko je jak i sposoban baš kao što je Vučić, a šta Evropi treba baš nas briga.

jovan

pre 9 godina

Imam utisak gospodine Dodik da vas niko nije nista pitao !
Otkud vam potreba da odjednom u nedelju odgovarate na nepostavljena pitanja, samo je vama znano. I naruciocima, razume se.

Igor

pre 9 godina

Dodiku treba sponzor iz Srbije jer je Boris Tadic vise nebitan. Vucic sledeci na redu. Ako se ova dvojica sad udruze da orgijaju sa nacionalnim mitovima, znaci da im je obojici jasno da je kriza velika i da prodaju maglu.

narod naopacke

pre 9 godina

Stara boljka srpska - ceznja za jakim vodjom. Srbiji pre svega trebaju SAMOSTALNE institucije koje funkcionisu a ne despotija i partijokratija.

Malecka

pre 9 godina

Zvanicnici iz EU su izgleda navikli da im ostali titraju i nemo priznaju i kada su u pravu i kada nisu.Pogresili su kada je nas Vucic u pitanju.To sto smo mala zemlja ne znaci da treba da se povlacimo i cutimo i kada smo u pravu!!!

Kole

pre 9 godina

Dodik ja zivim u Srbiji meni ne treba niko jak, pogotovu koji nista u zivotu nije uradio, citav zivot pase, jede, glode, ovaj narod, huska u rat, prosipa demagogiju, obecava silne investicije, a na kraju povecava porez i cene, smanjuje plate i penzije. Ako je to uspeh ja sam marsovac.I Sloba je bio jak pa znamo gde nas je odveo.

Jellka

pre 9 godina

Svaka cast Dodiku sto je pruzio podrsku Vucicu vezano za ovu pricu.Nisu svi toliko hrabri da priznaju da je Vucic u potpunosti u pravu,a to zista jeste!!!

Ana Karenjina

pre 9 godina

Dodik je podržao Vučića, jer je shvatio kakvu igru igra EK i njena portparolka Maja Kocijančić. Očigledno Evropi ne odgovara da Srbija ima jakog lidera, jer su prethodnih godina navikli da ljudima koji su vodili Srbiju oni odredjuju šta smeju da urade a šta ne. Vučić se tome suprostavio i sada pokušavaju da ga ocrne, i povezuju sa nekim pričama u koje ni sami ne veruju. Uzalud se trude, to im kod Vučića neće proći.

dragan

pre 9 godina

0vo je samo jedno lice sukoba. Druge niko ne pominje. Bruka oko Ustanog suda neodgovara ni EU ni Vucicu, to je samo jedan od prikrivenih problema, pa ucene oko Zelezare u Smederevu, s stavom nema slobodnih kvota za celik... Pa na kraju, svi da se upisu u knjigu zalosti u ambasadi Frncuske. Slican akt,
umesto islamista NATO, i koliko ljudi sa RTS nije zivo. Da li se neko u Evropi upisao u knjigu zalosti za njih.

BraveNewWorld

pre 9 godina

Vucic je covek bez kompleksa i predrasuda. Setimo se serijala gde je plesao za bolesnu decu, iako mu to bas nije najbolje islo. A sada ga gledamo na politickoj sceni gde rame uz rame sa predstavnicima najvecih evropskih zemalja hrabro stiti i brani interese svog malog, ali ponosnog naroda - a tu se odlicno snalazi!

ŽileTile

pre 9 godina

Ne samo da EU ne treba jak premijer već im treba neko ko će samo na njihove zahteve da klima glavom i potvrđuje to što oni kažu. Nije EU u prethodnom periodu navikla da joj neko odgovori i kaže suštu istinu i nikako ne mogu da shvate da se Vučić "drznuo" da to uradi, ali su do sada morali videti da Vučić sve što misli to i kaže, i sve što radi radi isključivo ono što je u interesu građana Srbije.

koruska

pre 9 godina

EU ne treba davati energiju tako sto ce se dozivljavati sa strahopostovanjem ili tako sto je se treba plasiti,jer njima strah daje moc,a Vucic se ne plasi nikoga!

Kazanova

pre 9 godina

Navodno oni nemaju veze sa informacijama koje nevladine organizacije plasiraju, a daju im pare za to, mislim da je tu i najglupljem bicu jasno sve. ''Ni kod babe nema za dzabe'', tako da... :)

ČAĐA

pre 9 godina

Dodik je u pravu njima smeta Premijer Srbije koji je čvrst i rešen da svojim merama i stavovima nedozvoli neistinu ukoliko utvrdi da je ima od strane EU.

AKI

pre 9 godina

Ima prostora za napredak, ali svakako da je malo bolje. Srbiji zameraju mnoge stvari a štite one koji su lošiji od nas. Još jedna kontradiktornost EU.

Andjela

pre 9 godina

U Srbiji su se mnoge stvari promenile dolaskom nove vlade, a jedna od njih je što sada imamo premijera koji ne želi slepo da sluša naredjenja sa zapada, već radi u interesu gradjana koji su ga izabrali.

bora

pre 9 godina

Bravo Dodice, ti moras da branis Srbiju, ti u njoj imas imovinu vrednu dva-tri miliona evra, bori se! Za to si se izborio sve ove godine, pa nastavi!!!

Nadezda

pre 9 godina

Nekima u EU ocigledno ne odgovara ovako brz oporavak Srbije i to je motiv za sve napade na Vucica. Nama je u interesu sto brzi ekonomski oporavak kao i uspostavljanje pravne drzave, a po medijskim slobodama smo iznad 2 clanice EU.

hercegovac

pre 9 godina

Ova Dodikova izjava je bazirana na licnim iskustvima u slicnim situacijama.
(Darko, 11. januar 2015 23:04)
Godinama je BiH imala problema sa "poverenikom" postavljenim od strane Brisela a rastrzani između želja i nedoumice treba li ga slušati ili ga ignorisati!

Pravac

pre 9 godina

Evropi ne treba snazna vlast da bi njihovi rusilacki pokreti radili sta god hoce i da Srbija ostane lutka na povocu. Kontinuitet vlasti je jedino resenje za Srbiju.

орах

pre 9 godina

под 1, мислим да је ово представа само за наше очи са циљем да се дотичном подигне рејтинг његовим, назови сукобом са еу. као, није он толико сервилан у односу према бриселу.
под 2, додик је у праву. знамо како смо изгубили зорана.

zvrk

pre 9 godina

Sve ovo dođe kao igre bez granica.Manipulacija širom javnošću.Neko smišljeno igra igru.Srbija nije više u 90tima,okrenuli smo novu stranicu,a nekome to očito smeta.

Elipsa45

pre 9 godina

Vucic i Dacic i Milosevic,pre njih, su prodali Srbiju!
Izdajice naroda.
Dali Kosovo, spremaju se da poklone Telekom, Aerodrom, zemlju u Vojvodini i vodovode, maksimalbo zaduzivanje zemlje i to sve po nalogu te iste EU.
Ne verujem da je ovo izbiljna svadja vec predstava za narod jer od ulaska u EU nema nista.
U kojoj zemlji se PM svadja sa sluzbenicom EU, pa, to nije njegov rang to ni trebalo da radi PR Vlade?

ivan

pre 9 godina

Vucic je uvek u pravu, cak i kad gresi. U stvari vise je u pravu kad gresi. Zaprepascuje me je povrsno poznavanje kulture diplomatske komunikacije naseg premijera i sa koliko malocioznosti i privitivizma odgovara na ,,napade``.

Pametnjaković

pre 9 godina

Sve je ovo predizborna kampanja, a Dodik je deo mafije političkih partija Srbije. Očigledno nisu u stanju da sprovedu reforme, jer ih ni ne shvataju, da političke partije Srbije shvataju, mi sada ne bi ni trebalo u ovoj poziciji već bi sve što je deo zdravog razuma i bilo deo državnog sistema Srbije. Ovako im trebaju dve godine samo da shvate da treba sprovesti neke reforme, ali ne shvataju kako. I sada skreću pažnju na nešto nevezano, da bi posle imali pokriće i opravdanje za sve goru situaciju i nesprovođenje reformi.

Abe

pre 9 godina

Citajuci ovakve izjave i komentare,zapitam se da li je EU aplikovala da se prikljuci nama ili se radi o tome da Srbija zeli u EU.Svojevremeno sam se uclanjivao u ribolovacko udruzenje i prvo sto su mi dali je Statut udruzenja ,koji sam morao u potpunosti da prihvatim i potpisem.Zbog toga se nisam osecao nimalo potcenjen i ponizen,jer su svi clanovi morali da urade isto.

A.Pavicevic

pre 9 godina

20 godina nas ucenjuju sa tom EU...Nikada nas nece primiti...Napokon da im neko kaze ono sto je odavno trebalo,dokle misle da mogu da nas rastezu?!?

Drug

pre 9 godina

Bravo...momci samo tako...izolujte nas zbog VASIH INTERESA...narod gladuje...sve sto moze da se snadje van VASE Srbije i Srpse ODE...samo neka vas da vi mirno mozete da vladate do vase smrti...

smanjimo dominaciju politicarima

pre 9 godina

Ma pusti bre Dodik jake lidere i liderstvo,dajmo zamaha peivredi i ambijentu isoj,izdresirajmo advokate,tuzioce i sudije da rade brxo i efokasno,zemlja ce nam procvetati.

Kokan

pre 9 godina

Ovaj nas premijer stvarno ima dusevnih problema, cak ni evropa ga nesme kritikovati i pitati sta radi, a sta onda mi obicni smrtnici da ocekujemo od ovog coveka, nama ce rebra polomiti ko ba izborima.

darko

pre 9 godina

Jos ne videh da predsednik vlade jedne drzave [haloooo, cele drzave] javno i licno obraca portparolu neke institucije nakon sto je taj portparol te institucije javno izneo stav svoje instutucije nakon sto je predsednik vlade izneo svoje optuzbe.

A nas Vucic je upravo to uradio

Cemu li onda sluzi nasa diplomatija i razgovori 'iza zatvorenih vrata' ?

...

pre 9 godina

Mislim da je u pitanju jedno potpuno mazanje očiju. Kada je SNS osnovana, bila je to mala stranka sa sumnjivim pedigreom. DS, s druge strane je imao poznate "Evropejce" u svojim redovima i bio na vlasti. Sad, meni nije jasno kako je odjednom finansiranje SNSa postalo taki veliko da je pred te prve izbore ceo Beograd bio okićen Tomom i Vučićem a vladajućih nigde. Najverovatniji scenario je taj da su ova dvojica, prvenstveno Vučić - otvoreno rekli gospodi sa zapada da će uraditi sve što treba, "gutati žabe", a sve zarad vlasti. Stoga i imate Vučića koji vazdan dobija neke nazovi povoljne kredite a zapravo svi su u interesu stranog kapitala. A kako lakše skrenuti pogled s toga nego se praviti da ste na meti plana koji ste sami sproveli u delo?

Sale

pre 9 godina

Sloboda govora se ogleda u tome sto ako jedan medij objavi LAZI (sto u ovom slucaju nije bilo, ali nema veze - recimo to radi pretpostavke), zatim se vecina drugih medija javi sa dokazima kako je tekao sam proces tendera, zasto je raspisan, cene ponudjene, sve sve sve - crno na belo - ili jos bolje Vlada moze da pozove BIRN da sami imaju pristup dokumentaciji i uvere se da li su pogresili ili ne - ako nastave da lazu onda konferencija za stampu, i tu se tako pokazuje da li je BIRN lagao ili ne. U ovom slucaju EU nema nikakve dodirne tacke a kako je to teatralno Vucic optuzio - da, istu EU koja ga je dovela na vlast u Srbiji. Ako neko moze da mi kaze - odakle SNS-u da ulozi u izbornu kampanju 972 miliona dinara, a da pritom nije dobila nista od EU - onda cu da se izvinem javno... dakle, ne mozete da pokazete i dokazete... dakle, EU daje bespovratna sredstva svima, pa i BIRN-u... ako je BIRN napisao nesto lazno, ukoliko ne postoje dokazi da je Devenport dao pare i instrukcije da se to napise, tu premijer jedne drzave NE SME DA OPTUZUJE TEK TAKO - a videli smo kako se sve to dogodilo.

Ovo sto Dodik prica je nista drugo nego "pas laje, vetar nosi" ... toliko o Dodik sistemima...

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

Bre, koliko ja znam, Vučić je prvi optužio EU da plaća ove da lažu, da ima imalo veštine, on je trebao da iznese ČINJENICE i dokaze da navedeni list jeste zaista plaćen od EU (na papiru) i dokaze da ta "pumpadžijska" firma zaista nije u sukobu interesa kao i da ima konkurentne cene usluga u odnosu na druge, i bez pominjanja EU sve bi bilo efikasno gotovo, ali, očigledno je da gde ima dima ima i vatre, lako je reći da neko laže, da to ide tako svi bi mi završili u zatvoru iz momenta.

galeb

pre 9 godina

Sad će sačekati da se slegne prašina pa ponovo po Aleksandru Vučić, narod je njegova podrška tako da će on to prevazići,neće biti lako ali pobedićemo.

Sttanko

pre 9 godina

Sta je Vucic pogresio? Sprecio je da neko podeli 23mil. evra, koja bi bila mito za pomoc iz EU, koju je isposlovao Devenport. Kad kvaris kombinacije, onda dodju posledice.

Mijat

pre 9 godina

Jako cenim političare koji jasno izražavaju svoje stavove ne libeći se da li će to da im donese koristi ili štete... Svaka čast na podršci Dodiku, mislim da će to premijer znati da ceni...

Brusko 5

pre 9 godina

Ja imam neki utisak da Evropi ni Srbija ne treba, samo zbog nekih visih interesa i neceg nama nepoznatog ona kao dala zuto svetlo za ulazak, samo je pitanje sta ce nam sledece traziti.

Brusko 5

pre 9 godina

Ja imam neki utisak da Evropi ni Srbija ne treba, samo zbog nekih visih interesa i neceg nama nepoznatog ona kao dala zuto svetlo za ulazak, samo je pitanje sta ce nam sledece traziti.

Macika

pre 9 godina

Što Devenport ne ode u neku članicu EU pa natera njihovu vladu da plati 23 miliona evra neku uslugu? Oni bi ubili za 1 evro, a nama bi da otmu milione! Sramota!

DALIBOR - RUMA

pre 9 godina

Naravno da se mnogima kako unutar same drzave tako i u EU nekima nece svideti sto Srbija za promenu brani svoje interese i ne igra kako oni sviraju. Sve moze da se postigne, samo da Aleksandar Vucic bude i dalje mudar, promisljen u donosenju odluka i povlacenju poteza po pitanju EU. Do sada je to cinio odlicno, upravo su se svi ovi koji se sada glasno javljaju to im ocigledno i smeta, pa bi zeleli da koliko je to moguce pokvare, ali se to nece ostvariti.

RikoPingvin

pre 9 godina

Naravno da se nekima neće svideti što Srbija za promenu brani svoje interese i ne igra kako oni sviraju. Sve može da se postigne, samo da Vučić bude i dalje pametan u donošenju odluka i povlačenju poteza po pitanju EU.

Bajkeri 5

pre 9 godina

Ja imam neki utisak da Evropi ni Srbija ne treba, samo zbog nekih visih interesa i neceg nama nepoznatog ona kao dala zuto svetlo za ulazak, samo je pitanje sta ce nam sledece traziti.

Kron

pre 9 godina

Jer je tako lakse manipulisati narodom. Ali, Srbija ima premijera koji otvoreno i bez straha govori ono sto misli, bez licemerja i lazne skromnosti.

StopEU

pre 9 godina

Za EU nije potrebna jaka Srbija, ni jaka Republika Srpska. Ujedinimo Srpske zemlje i recimo zajedno: stop-EU! Zasto? Zato sto nam vredjaju dostojanstvo! Ko je Maja Kocijancic? Sta je to EU? Jesu to oni sto su nas bombardovali pravili ratove i ubijali decu? Pozdrav za gospodina Dodika i naseg premijera Vucica, zivjela Republika Srpska, Zivela Srbija!

herkules s

pre 9 godina

Ne moze laz biti sinonim za slobodu medija i zbog toga bi Evropska Komisija trebala da proverava verodostojnost podataka koje plasiraju nevladine organizacije koje i sama finansira.

manitu

pre 9 godina

A kakve veze ti imaš sa tim šta je Evropa poručila Srbiji i obratno ? Ko tebe uopšte nešto i pita ? Gledaj svoja posla i ne mešaj se u tudja posla !

dado

pre 9 godina

Cinjenica je jedna:
U normalnim dipolomatijama predsednik vlade ne ulazi u polemiku sa zvanicnim portparolom neke institucije jer to predstavlja sukob sa tom instutucijom nego, ako predsednik vlade ima sta prigovoriti/reci toj instuciji, njegovo ministarstvo inostranih poslova stupa u diplomatski kontakt sa tom instutucijom.
Ovako ispada kao cisti populizam gde predsednik te vlade sakuplja poene kod svojih glasaca

GRAĐANIN

pre 9 godina

Studio B i PINK su postali javni servis SNS, o protestu advokata se počelo pisati tek zadnji mesec, potpuna blokada medija. O plački budžeta od strane NOTARA niko ne piše, iako je zamišljeno da u budžet ide 0 dinara, a 30% tek nakon protesta advokata. Sada uplaćuju bednih 30%, a otimaju od sirotinje, penzionera, prosvete, doktora, a veliki poreski obveznici su i dalje zaštićeni, jer ti mediji rade posao za SNS, a da se to naplatilo ne bi bilo potrebe uzimati od osiromašenih građana. U Francuskoj notari uplaćuju 90% od notarskih naknada. Pljačka i dalje traje.Jedino u Srbiji rade izvršitelji i notari, sve ostalo je stalo. Zakoj o javnim beležnicima je i dalje neustavan, a Ustavni sud ćuti, kakve jadne sudije.

Igor

pre 9 godina

Dodiku treba sponzor iz Srbije jer je Boris Tadic vise nebitan. Vucic sledeci na redu. Ako se ova dvojica sad udruze da orgijaju sa nacionalnim mitovima, znaci da im je obojici jasno da je kriza velika i da prodaju maglu.

Jasmin955

pre 9 godina

Dodik je potpuno u pravu kada kaže da ne treba Evropi niko jak u Srbiji, ali ja moram reći da građanima Srbije upravo treba neko ko je jak i sposoban baš kao što je Vučić, a šta Evropi treba baš nas briga.

srdjan

pre 9 godina

Ako pod jak mislis bahat i bezobrazan to ne treba ni nama ovde ne trebaju a kamoli u EU. BIRN je razotkrio veliku korupcijsku aferu i umesto da budu pohvaljeni za to oni njih je vodja napao sto znaci da je i vodja upleten u istu

jovan

pre 9 godina

Imam utisak gospodine Dodik da vas niko nije nista pitao !
Otkud vam potreba da odjednom u nedelju odgovarate na nepostavljena pitanja, samo je vama znano. I naruciocima, razume se.

Apache

pre 9 godina

Dodik je potpuno u pravu kada kaže da ne treba Evropi niko jak u Srbiji, ali ja moram reći da građanima Srbije upravo treba neko ko je jak i sposoban baš kao što je Vučić, a šta Evropi treba baš nas briga.
(Jasmin955, 11. januar 2015 19:05)
Idi pokupi tu dnevnicu za koju pises ovakve gluposti.

narod naopacke

pre 9 godina

Stara boljka srpska - ceznja za jakim vodjom. Srbiji pre svega trebaju SAMOSTALNE institucije koje funkcionisu a ne despotija i partijokratija.

Kole

pre 9 godina

Dodik ja zivim u Srbiji meni ne treba niko jak, pogotovu koji nista u zivotu nije uradio, citav zivot pase, jede, glode, ovaj narod, huska u rat, prosipa demagogiju, obecava silne investicije, a na kraju povecava porez i cene, smanjuje plate i penzije. Ako je to uspeh ja sam marsovac.I Sloba je bio jak pa znamo gde nas je odveo.

орах

pre 9 godina

под 1, мислим да је ово представа само за наше очи са циљем да се дотичном подигне рејтинг његовим, назови сукобом са еу. као, није он толико сервилан у односу према бриселу.
под 2, додик је у праву. знамо како смо изгубили зорана.

Kazanova

pre 9 godina

Navodno oni nemaju veze sa informacijama koje nevladine organizacije plasiraju, a daju im pare za to, mislim da je tu i najglupljem bicu jasno sve. ''Ni kod babe nema za dzabe'', tako da... :)

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

Bre, koliko ja znam, Vučić je prvi optužio EU da plaća ove da lažu, da ima imalo veštine, on je trebao da iznese ČINJENICE i dokaze da navedeni list jeste zaista plaćen od EU (na papiru) i dokaze da ta "pumpadžijska" firma zaista nije u sukobu interesa kao i da ima konkurentne cene usluga u odnosu na druge, i bez pominjanja EU sve bi bilo efikasno gotovo, ali, očigledno je da gde ima dima ima i vatre, lako je reći da neko laže, da to ide tako svi bi mi završili u zatvoru iz momenta.

bora

pre 9 godina

Bravo Dodice, ti moras da branis Srbiju, ti u njoj imas imovinu vrednu dva-tri miliona evra, bori se! Za to si se izborio sve ove godine, pa nastavi!!!

Abe

pre 9 godina

Citajuci ovakve izjave i komentare,zapitam se da li je EU aplikovala da se prikljuci nama ili se radi o tome da Srbija zeli u EU.Svojevremeno sam se uclanjivao u ribolovacko udruzenje i prvo sto su mi dali je Statut udruzenja ,koji sam morao u potpunosti da prihvatim i potpisem.Zbog toga se nisam osecao nimalo potcenjen i ponizen,jer su svi clanovi morali da urade isto.

BraveNewWorld

pre 9 godina

Vucic je covek bez kompleksa i predrasuda. Setimo se serijala gde je plesao za bolesnu decu, iako mu to bas nije najbolje islo. A sada ga gledamo na politickoj sceni gde rame uz rame sa predstavnicima najvecih evropskih zemalja hrabro stiti i brani interese svog malog, ali ponosnog naroda - a tu se odlicno snalazi!

Elipsa45

pre 9 godina

Vucic i Dacic i Milosevic,pre njih, su prodali Srbiju!
Izdajice naroda.
Dali Kosovo, spremaju se da poklone Telekom, Aerodrom, zemlju u Vojvodini i vodovode, maksimalbo zaduzivanje zemlje i to sve po nalogu te iste EU.
Ne verujem da je ovo izbiljna svadja vec predstava za narod jer od ulaska u EU nema nista.
U kojoj zemlji se PM svadja sa sluzbenicom EU, pa, to nije njegov rang to ni trebalo da radi PR Vlade?

Pametnjaković

pre 9 godina

Sve je ovo predizborna kampanja, a Dodik je deo mafije političkih partija Srbije. Očigledno nisu u stanju da sprovedu reforme, jer ih ni ne shvataju, da političke partije Srbije shvataju, mi sada ne bi ni trebalo u ovoj poziciji već bi sve što je deo zdravog razuma i bilo deo državnog sistema Srbije. Ovako im trebaju dve godine samo da shvate da treba sprovesti neke reforme, ali ne shvataju kako. I sada skreću pažnju na nešto nevezano, da bi posle imali pokriće i opravdanje za sve goru situaciju i nesprovođenje reformi.

ivan

pre 9 godina

Vucic je uvek u pravu, cak i kad gresi. U stvari vise je u pravu kad gresi. Zaprepascuje me je povrsno poznavanje kulture diplomatske komunikacije naseg premijera i sa koliko malocioznosti i privitivizma odgovara na ,,napade``.

ČAĐA

pre 9 godina

Dodik je u pravu njima smeta Premijer Srbije koji je čvrst i rešen da svojim merama i stavovima nedozvoli neistinu ukoliko utvrdi da je ima od strane EU.

ŽileTile

pre 9 godina

Ne samo da EU ne treba jak premijer već im treba neko ko će samo na njihove zahteve da klima glavom i potvrđuje to što oni kažu. Nije EU u prethodnom periodu navikla da joj neko odgovori i kaže suštu istinu i nikako ne mogu da shvate da se Vučić "drznuo" da to uradi, ali su do sada morali videti da Vučić sve što misli to i kaže, i sve što radi radi isključivo ono što je u interesu građana Srbije.

Drug

pre 9 godina

Bravo...momci samo tako...izolujte nas zbog VASIH INTERESA...narod gladuje...sve sto moze da se snadje van VASE Srbije i Srpse ODE...samo neka vas da vi mirno mozete da vladate do vase smrti...

dragan

pre 9 godina

0vo je samo jedno lice sukoba. Druge niko ne pominje. Bruka oko Ustanog suda neodgovara ni EU ni Vucicu, to je samo jedan od prikrivenih problema, pa ucene oko Zelezare u Smederevu, s stavom nema slobodnih kvota za celik... Pa na kraju, svi da se upisu u knjigu zalosti u ambasadi Frncuske. Slican akt,
umesto islamista NATO, i koliko ljudi sa RTS nije zivo. Da li se neko u Evropi upisao u knjigu zalosti za njih.

Nadezda

pre 9 godina

Nekima u EU ocigledno ne odgovara ovako brz oporavak Srbije i to je motiv za sve napade na Vucica. Nama je u interesu sto brzi ekonomski oporavak kao i uspostavljanje pravne drzave, a po medijskim slobodama smo iznad 2 clanice EU.

Sale

pre 9 godina

Sloboda govora se ogleda u tome sto ako jedan medij objavi LAZI (sto u ovom slucaju nije bilo, ali nema veze - recimo to radi pretpostavke), zatim se vecina drugih medija javi sa dokazima kako je tekao sam proces tendera, zasto je raspisan, cene ponudjene, sve sve sve - crno na belo - ili jos bolje Vlada moze da pozove BIRN da sami imaju pristup dokumentaciji i uvere se da li su pogresili ili ne - ako nastave da lazu onda konferencija za stampu, i tu se tako pokazuje da li je BIRN lagao ili ne. U ovom slucaju EU nema nikakve dodirne tacke a kako je to teatralno Vucic optuzio - da, istu EU koja ga je dovela na vlast u Srbiji. Ako neko moze da mi kaze - odakle SNS-u da ulozi u izbornu kampanju 972 miliona dinara, a da pritom nije dobila nista od EU - onda cu da se izvinem javno... dakle, ne mozete da pokazete i dokazete... dakle, EU daje bespovratna sredstva svima, pa i BIRN-u... ako je BIRN napisao nesto lazno, ukoliko ne postoje dokazi da je Devenport dao pare i instrukcije da se to napise, tu premijer jedne drzave NE SME DA OPTUZUJE TEK TAKO - a videli smo kako se sve to dogodilo.

Ovo sto Dodik prica je nista drugo nego "pas laje, vetar nosi" ... toliko o Dodik sistemima...

Pravac

pre 9 godina

Evropi ne treba snazna vlast da bi njihovi rusilacki pokreti radili sta god hoce i da Srbija ostane lutka na povocu. Kontinuitet vlasti je jedino resenje za Srbiju.

Kokan

pre 9 godina

Ovaj nas premijer stvarno ima dusevnih problema, cak ni evropa ga nesme kritikovati i pitati sta radi, a sta onda mi obicni smrtnici da ocekujemo od ovog coveka, nama ce rebra polomiti ko ba izborima.

A.Pavicevic

pre 9 godina

20 godina nas ucenjuju sa tom EU...Nikada nas nece primiti...Napokon da im neko kaze ono sto je odavno trebalo,dokle misle da mogu da nas rastezu?!?

darko

pre 9 godina

Jos ne videh da predsednik vlade jedne drzave [haloooo, cele drzave] javno i licno obraca portparolu neke institucije nakon sto je taj portparol te institucije javno izneo stav svoje instutucije nakon sto je predsednik vlade izneo svoje optuzbe.

A nas Vucic je upravo to uradio

Cemu li onda sluzi nasa diplomatija i razgovori 'iza zatvorenih vrata' ?

zvrk

pre 9 godina

Sve ovo dođe kao igre bez granica.Manipulacija širom javnošću.Neko smišljeno igra igru.Srbija nije više u 90tima,okrenuli smo novu stranicu,a nekome to očito smeta.

...

pre 9 godina

Mislim da je u pitanju jedno potpuno mazanje očiju. Kada je SNS osnovana, bila je to mala stranka sa sumnjivim pedigreom. DS, s druge strane je imao poznate "Evropejce" u svojim redovima i bio na vlasti. Sad, meni nije jasno kako je odjednom finansiranje SNSa postalo taki veliko da je pred te prve izbore ceo Beograd bio okićen Tomom i Vučićem a vladajućih nigde. Najverovatniji scenario je taj da su ova dvojica, prvenstveno Vučić - otvoreno rekli gospodi sa zapada da će uraditi sve što treba, "gutati žabe", a sve zarad vlasti. Stoga i imate Vučića koji vazdan dobija neke nazovi povoljne kredite a zapravo svi su u interesu stranog kapitala. A kako lakše skrenuti pogled s toga nego se praviti da ste na meti plana koji ste sami sproveli u delo?

Andjela

pre 9 godina

U Srbiji su se mnoge stvari promenile dolaskom nove vlade, a jedna od njih je što sada imamo premijera koji ne želi slepo da sluša naredjenja sa zapada, već radi u interesu gradjana koji su ga izabrali.

smanjimo dominaciju politicarima

pre 9 godina

Ma pusti bre Dodik jake lidere i liderstvo,dajmo zamaha peivredi i ambijentu isoj,izdresirajmo advokate,tuzioce i sudije da rade brxo i efokasno,zemlja ce nam procvetati.

Jellka

pre 9 godina

Svaka cast Dodiku sto je pruzio podrsku Vucicu vezano za ovu pricu.Nisu svi toliko hrabri da priznaju da je Vucic u potpunosti u pravu,a to zista jeste!!!

Sttanko

pre 9 godina

Sta je Vucic pogresio? Sprecio je da neko podeli 23mil. evra, koja bi bila mito za pomoc iz EU, koju je isposlovao Devenport. Kad kvaris kombinacije, onda dodju posledice.

Malecka

pre 9 godina

Zvanicnici iz EU su izgleda navikli da im ostali titraju i nemo priznaju i kada su u pravu i kada nisu.Pogresili su kada je nas Vucic u pitanju.To sto smo mala zemlja ne znaci da treba da se povlacimo i cutimo i kada smo u pravu!!!

galeb

pre 9 godina

Sad će sačekati da se slegne prašina pa ponovo po Aleksandru Vučić, narod je njegova podrška tako da će on to prevazići,neće biti lako ali pobedićemo.

Mijat

pre 9 godina

Jako cenim političare koji jasno izražavaju svoje stavove ne libeći se da li će to da im donese koristi ili štete... Svaka čast na podršci Dodiku, mislim da će to premijer znati da ceni...

hercegovac

pre 9 godina

Ova Dodikova izjava je bazirana na licnim iskustvima u slicnim situacijama.
(Darko, 11. januar 2015 23:04)
Godinama je BiH imala problema sa "poverenikom" postavljenim od strane Brisela a rastrzani između želja i nedoumice treba li ga slušati ili ga ignorisati!

koruska

pre 9 godina

EU ne treba davati energiju tako sto ce se dozivljavati sa strahopostovanjem ili tako sto je se treba plasiti,jer njima strah daje moc,a Vucic se ne plasi nikoga!

Ana Karenjina

pre 9 godina

Dodik je podržao Vučića, jer je shvatio kakvu igru igra EK i njena portparolka Maja Kocijančić. Očigledno Evropi ne odgovara da Srbija ima jakog lidera, jer su prethodnih godina navikli da ljudima koji su vodili Srbiju oni odredjuju šta smeju da urade a šta ne. Vučić se tome suprostavio i sada pokušavaju da ga ocrne, i povezuju sa nekim pričama u koje ni sami ne veruju. Uzalud se trude, to im kod Vučića neće proći.

AKI

pre 9 godina

Ima prostora za napredak, ali svakako da je malo bolje. Srbiji zameraju mnoge stvari a štite one koji su lošiji od nas. Još jedna kontradiktornost EU.

RikoPingvin

pre 9 godina

Naravno da se nekima neće svideti što Srbija za promenu brani svoje interese i ne igra kako oni sviraju. Sve može da se postigne, samo da Vučić bude i dalje pametan u donošenju odluka i povlačenju poteza po pitanju EU.

Brusko 5

pre 9 godina

Ja imam neki utisak da Evropi ni Srbija ne treba, samo zbog nekih visih interesa i neceg nama nepoznatog ona kao dala zuto svetlo za ulazak, samo je pitanje sta ce nam sledece traziti.

Bajkeri 5

pre 9 godina

Ja imam neki utisak da Evropi ni Srbija ne treba, samo zbog nekih visih interesa i neceg nama nepoznatog ona kao dala zuto svetlo za ulazak, samo je pitanje sta ce nam sledece traziti.

Brusko 5

pre 9 godina

Ja imam neki utisak da Evropi ni Srbija ne treba, samo zbog nekih visih interesa i neceg nama nepoznatog ona kao dala zuto svetlo za ulazak, samo je pitanje sta ce nam sledece traziti.

Kron

pre 9 godina

Jer je tako lakse manipulisati narodom. Ali, Srbija ima premijera koji otvoreno i bez straha govori ono sto misli, bez licemerja i lazne skromnosti.

Macika

pre 9 godina

Što Devenport ne ode u neku članicu EU pa natera njihovu vladu da plati 23 miliona evra neku uslugu? Oni bi ubili za 1 evro, a nama bi da otmu milione! Sramota!

DALIBOR - RUMA

pre 9 godina

Naravno da se mnogima kako unutar same drzave tako i u EU nekima nece svideti sto Srbija za promenu brani svoje interese i ne igra kako oni sviraju. Sve moze da se postigne, samo da Aleksandar Vucic bude i dalje mudar, promisljen u donosenju odluka i povlacenju poteza po pitanju EU. Do sada je to cinio odlicno, upravo su se svi ovi koji se sada glasno javljaju to im ocigledno i smeta, pa bi zeleli da koliko je to moguce pokvare, ali se to nece ostvariti.