Petak, 09.01.2015.

09:50

"Kako su braća Kuaši izvela napad"

U francuskoj javnosti se postavlja pitanje kako su braća Kuaši uspela da izvedu napad na mesto koje je već bilo pod policijskim nadzorom zbog ranijih pretnji.

Izvor: Tanjug

"Kako su braæa Kuaši izvela napad" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Nema oprosta

pre 9 godina

"Vrlojednostavno". Smrtna kazna za sve koji ratuju za : id, alkaida,alnusra itd... Nema jasam tamo samo kuho,cistio,ku...rvalase. Sve cim dodu na granu odmah pred zid, i uvest oduzimanje imovine i protjerivanje cijelih obitelji,paces vidjet kakoce oni sami paziti na njih,akone van svi.

zoran

pre 9 godina

Nece proci ni godinu dana,Amerika i zapad,objavice rat protiv islama!Evropska desnica ce jedva docekati tako nesto,a pravi razlog nece biti to,samo narod toga nece biti svestan jer ce misliti kako je doslo vreme da se rese problemi i krivice jedni druge za los zivot,krizu i nemastinu!Glavni razlog jeste i ostace SVETSKA KRIZA I LOPOVLUK SA OBE STRANE!Samo da zamaskiraju nedela i kradju sopstvenog naroda,lopuze ce da zapocnu rat medju narodima da speru ljagu sa sebe,jer niko vise nece da se buni sto je uvedena mera stednje,nego ce svi da krive drugu stranu i drugu veru za svoj trenutni polozaj!Manipulacija sa zlim namerama isto kao i UBISTVO SA PREDUMISLJAJEM!Malo izrazenija u muslimanskoj veri,zatupljenija,gluplja,lakse ostvariva nego,kod nas hriscana,ali podjednako kvarna,prljava,neljudska i za svaku osudu!Mozda ja nisam u pravu,mozda je sve to stvar vidjenja sa strane,a mozda bude jos gore!Nama ostaje jedino da sacekamo i strpljivo sagledamo stvari koje ce se sada desavati,da bi posle mogli pravilno i bez osude da odreagujemo na dogadjaje koji slede!OSUDA I SMRT SVIM TERORISTIMA SVETA!

BVK

pre 9 godina

Svim imigrantima povezanim sa islamskim teririzmom oduzeti papire i proterati ih iz Evrope.

Imam ja jedno konkretnije pitanje - kako je moguce da su uspeli da izvedu napad na metu koja je bila pod policijskom zastitom, da na tenane pobiju sve koje su hteli, da ceo napad traje 5 minuta, i da se oni bez problema odvezu pre nego sto je stigla policija i da tokom bekstva iz Pariza nigde niko nije uspeo da ih zaustavi i da blokira ulice? Francuska je jos pre napada podigla nivo bezbednosti, meta je bila pod zastitom policije, mozemo pretpostaviti da su zaposleni u Sarli Ebdou koji su videli teroriste kako ulaze u zgradu momentalno pozvali policiju, a francuske sluzbe i policija su tako sporo reagovali?? Najveci problem sa teorijama zavere je taj sto su one obicno tacne.

science bitch!

pre 9 godina

@nikad kao bane, greska, njima se daje mogucnost da napreduju u zemlji u koju su se uselili, pitanje je da li zele i imaju snage... imam masu prijatelja koji zive u francuskoj i sa srednjom strucnom spremom zaradjuju daleko vise nego ovde sto bi.. niko ih ne sprecava da zaradjuju osim njih samih

Zlopamtilo

pre 9 godina

".....AFP podseća da je stvoreno novo masivno jezgro džihadista koje čine francuski građani, a u cilju podrške za borbu Islamske države u Iraku i Siriji.

Policija pokušava da uđe u trag onima koji napuste zemlju i vrate se, a neimenovani zvaničnik antiterorističkog policijskog sektora tvrdi da policija nema načina da sve te ljude stavi pod konstantan nadzor.

"Mi pravimo liste. Oni koji izgledaju najopasnije, oni koji će najverovatnije krenuti u akciju su pod stalnim nadzorom. Za druge zavisi da li ima dovoljno resursa", naveo je on.

Zvaničnik dalje objašnjava da se lista stalno ažurira - da se neki penju na njoj, a drugi padaju i kaže da je "pravo umeće imati prava imena na pravom mestu" jer, kako navodi, to nije lako......"

Ovo je na žalost samo početak .Prava opasnost je kao i uvek na Balkanu .Pitate se zašto ,pa evo ukratko kao što znate imate po Bosni ,Novom Pazaru (Srbija) u proteklom periodu ,ne mali broj naizgled izolovanih incidenata koji ukazuju na pojačane aktivnosti islamskih fundamentalista .Što bi to bilo značajno ?Pa recimo da oni na ove prostore gledaju kao svojevrsne regrutne centre iz kojih bi "dobijali" ili popunjavali redove novim ljudstvom koje spoljašnjim izgledom potpuno odudara od onoga na šta su navikli i ljudi i bezbednosne službe .Rečju ,odudaraju od uvreženog stereotipa .Mislim da niko ne očekuje od nekog plavokosog , plavookog bledog tena da bude islamski fundamentalista ,terorista .Čekaju nas opasna vremena.

krsta...

pre 9 godina

svakome ko ode i obucava se u tim kampovima zabraniti ulaz u evropu...na granici sa turskom i afrikom podici ogradu i pustiti struju da ne pokusaju da predju peske ili preko mora...tako je izrael obezbedio granicu sa sirijom...uciti od najboljih po pitanju terorizma a tu su izraelci i ameri neprikosnoveni...takodje i od rusa i kineza se moze nauciti nesto...uvesti zakon kao u rusiji da porodica mora da ima odgovornost zaa teroristu i da i ona ispasta jer ga nije odgojila kako treba...ili trepeti ubistva ludih islamista i reagovati nakon sto ucine neko zlo kao sto se do sad radi...izbor je na eu...

radisa

pre 9 godina

Stalna opservacija i nadzor nad teroristima nije moguca u punom kapacitetu.Stvar se komplikuje ako je lista potencijalnih terorista obimna,sto je sa Francuskom ocigledno.
Da li je bilo propusta sluzbi nadleznih za suprotstavljanje teroristima moze se analizirati tek kad se akcija neutralisanja opasnosti zavrsi.

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Primili su milione imigranata ne zato sto ih vole, nego da im rade za male pare. U Parizu ima kvartova u kojima ti imigranti zive jedva nesto bolje nego u nekoj siromasnoj africkoj zemlji. Sto je jos gore, na samo nekoliko km od svog bednog smestaja mogu da prosetaju Sanzelizeom i vide ono sto im nikada nece biti dostupno. Kada jednom shvate da nisu ravnopravni gradjani, dzaba vam vojska i policija, njih ce lako moci da vrbuje svaki ludak koji se pojavi, jer ih je drzava dovela u situaciju da nemaju sta da izgube osim zivota za koji se pitaju da li im treba...

Konobar

pre 9 godina

Obično nemam naviku da budem Don Kihot i da verujem u neke velike zavere, ali cela ova priča, u detaljima i celosti, toliko smrdi da zaista ne mogu da poverujem da francuska obaveštajna služba nije bila umešana u to.

Benny Hill

pre 9 godina

ako je Dzihadista odmah hapsiti i to na 30 godina zatvora.A ovi Francuzi znaju da je dzihadista ili eksteremista koji je ratovao,i cekaju da najprvo napadaju u Francuskoj pa onda da hapse.E pa ne moze tako.Kad smo kritikovali Guantanamo,nismo imali pojima sa kim imamo posla.Amerikanci vise ne cekaju da ih napadaju.hapse do napada.Tako treba cela evropa,hapsi sve ove radikale,ili proterati u Siriju,Irak ili od kuda dolaze,pa nek tamo zive u svojoj obecanoj zemlji.Inace ja sam muslimanin isto,ali ove iz ISIS mrzim iz dubine duse.zbog njih i slicnih poslednje vreme mi je sramota da priznam da sam musliman.

Nikola

pre 9 godina

Zato promeniti Zakon i uvesti smrtnu kaznu pa kad nekog uhvatite za planiranje tako nekog akta odmah smrt! Isto kao sto njihovi fanatici rade 'nevernicima'. Dok se to ne desi uvek ce planirati takve aktivnosti jer im pravni sistem garantuje zatvor a ne i lisavanje zivota. Na zalost!

PDVNK

pre 9 godina

Ko je ono podrzavao puc protiv legitimnog predsednika u Siriji Libiji i Iraku?
Pa Francuska zajedno sa jos nekim, e za dobra dela joj se vraca dobrim. Samo se nadam da nece biti mrtvih kao u njihovim zemljama.

Smarty

pre 9 godina

Za mene je terorizam je svuda isti: i ovaj u Francuskoj i u Njujorku i u Moskvi i u Beslanu i u Iraku, Pakistanu, Jemenu, Kosovu...
Nisam siguran da na zapadu isto gledaju, samo kada osete terorizam na sopstvenom tlu nazovu ga pravim imenom. Ko je stvorio Al Kaidu, ISIS, obucavao i naoruzavao teroriste? Vreme je da se civilizovani svet ujedini protiv terorizma i uperi prst u pravog krivca!
A za Sarli Ebdo bih samo podsetio da su bili perjanica pripreme javnosti za bombardovanje Srbije i pri tome se nisu ustezali od najgnusnijih uvreda Srbije i Srba. Sta je trebalo tada - da uleti bombas samoubica i osveti se? Ne, tadasnji kulturni prezir i sadasnje iskreno, duboko saucesce ubijenima pre ce dospeti do svesti i savesti onih koji su o Srbima tada tako mislili. Srbi su svoju privrzenost Francuskoj i zapadnim tekovinama mnogo puta dokazivali, pocev od Kosovskog boja, preko prvog svetskog rata pa do danas.

lokal-patriota

pre 9 godina

'Prema njemu, to što je neko džihadista dobro poznat antiterorističkim službama, nije i garancija da će biti pod stalnim nadzorom vlasti.'
E vidis evropo ovo ti je veliki problem demokratije i liberalizma! Pazi, nadjes i identifikujes teroristu, ej teroristu, i nista ne preduzimas dok on ne pobije neke! Zato mi se svidja komunizam, neprijatelj drzave i naroda se odmah ukloni, ako samo posumnjaju ...

Sale

pre 9 godina

Kada su se dogodili napadi 11. septembra u New Yorku, zgrade visoke preko 400 metara su se poput kula od karata srušile, hiljade tona čelika se u trenu istopilo, iako je zgrada projektovana da “preživi” i udare aviona – no, sve je bilo uzalud. Ali, ono što je preživjelo tog dana je “pasoš” jednog od napadača – Saudijca Al-Suqaimija. Šta reći?! Izgleda da su zgrade WTC trebali praviti od materijala od kojeg se pravi saudijski pasoš.

Jučer krvav napad u Parizu, počinioci nepoznati, izvedba k'o u filmovima, u svega nekoliko trenutaka su nestali iz središta Pariza (što je nemoguće u višemilionskom gradu), ali ovoga puta napadači su zaboravili ličnu kartu u autu.

Ko još ide u terorističke akcije sa ličnom kartom i da stvar bude gora, zaboravi ličnu kartu u autu?! Sumnjam da bi čovjek tako niske inteligencije, mogao jučer, poput komandosa profesionalno odraditi posao, a zatim “pasti” zbog banalne stvari.

Divos

pre 9 godina

Jавност ће увек поставити питање, како је то могуће.
А опет, силници настоје бити ти који ће управљати догађајима, а не да их изненаде, настојаће у свакој ситуацији, и оној када ствари крену опасно по злу, настоје окренути ствари (пре свега медијском манипулацијом) на свој млин, и из сваке ситуације извући корист

Овде ћемо приметити да ови убице нису обични фанатици који ће разнети и себе и друге експлозивом, већ добро извежбани, прорачунати, хладнокрвни увице, који не губе главу, већ се сналазе у таквим ситуацијама, не оклевају убити ко год им се нађе на путу.
И упада у очи медијско детаљно праћење овог случаја (и након пар сати смо сазнали идентитет убица, неразумно и сигурно то није помогло потрази, напротив, и нови масакр и хаос са таоцима је последица оваквог приступа), а за такве извежбане убице (и брижљиво планирану акцију) "чудни" пропусти, па ће им тако испасти личне карте и полиција је тако ето брзо открила идентитет убица.

Много је ту ствари које се не уклапају. Овде је ова "акција" имала јаку логистику, уложени су велики ресурси, брижљиво је планирана до најситнијег детаља (и личне су намерно бачене, а наум терориста и јесте да доспеју у прве минуте дневника широм света, да се "чује за њихов подвиг"), многи су укључени, сигурно је и јака финансијска подршка.
Опет, кренула је пропаганда, медији раде пуном паром, дозирају се по потреби детаљи истраге, плебс се усмерава да "исправно" размишља, из овог хаоса ће силници ипак једини корист извући

Sale

pre 9 godina

Kada su se dogodili napadi 11. septembra u New Yorku, zgrade visoke preko 400 metara su se poput kula od karata srušile, hiljade tona čelika se u trenu istopilo, iako je zgrada projektovana da “preživi” i udare aviona – no, sve je bilo uzalud. Ali, ono što je preživjelo tog dana je “pasoš” jednog od napadača – Saudijca Al-Suqaimija. Šta reći?! Izgleda da su zgrade WTC trebali praviti od materijala od kojeg se pravi saudijski pasoš.

Jučer krvav napad u Parizu, počinioci nepoznati, izvedba k'o u filmovima, u svega nekoliko trenutaka su nestali iz središta Pariza (što je nemoguće u višemilionskom gradu), ali ovoga puta napadači su zaboravili ličnu kartu u autu.

Ko još ide u terorističke akcije sa ličnom kartom i da stvar bude gora, zaboravi ličnu kartu u autu?! Sumnjam da bi čovjek tako niske inteligencije, mogao jučer, poput komandosa profesionalno odraditi posao, a zatim “pasti” zbog banalne stvari.

Smarty

pre 9 godina

Za mene je terorizam je svuda isti: i ovaj u Francuskoj i u Njujorku i u Moskvi i u Beslanu i u Iraku, Pakistanu, Jemenu, Kosovu...
Nisam siguran da na zapadu isto gledaju, samo kada osete terorizam na sopstvenom tlu nazovu ga pravim imenom. Ko je stvorio Al Kaidu, ISIS, obucavao i naoruzavao teroriste? Vreme je da se civilizovani svet ujedini protiv terorizma i uperi prst u pravog krivca!
A za Sarli Ebdo bih samo podsetio da su bili perjanica pripreme javnosti za bombardovanje Srbije i pri tome se nisu ustezali od najgnusnijih uvreda Srbije i Srba. Sta je trebalo tada - da uleti bombas samoubica i osveti se? Ne, tadasnji kulturni prezir i sadasnje iskreno, duboko saucesce ubijenima pre ce dospeti do svesti i savesti onih koji su o Srbima tada tako mislili. Srbi su svoju privrzenost Francuskoj i zapadnim tekovinama mnogo puta dokazivali, pocev od Kosovskog boja, preko prvog svetskog rata pa do danas.

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Primili su milione imigranata ne zato sto ih vole, nego da im rade za male pare. U Parizu ima kvartova u kojima ti imigranti zive jedva nesto bolje nego u nekoj siromasnoj africkoj zemlji. Sto je jos gore, na samo nekoliko km od svog bednog smestaja mogu da prosetaju Sanzelizeom i vide ono sto im nikada nece biti dostupno. Kada jednom shvate da nisu ravnopravni gradjani, dzaba vam vojska i policija, njih ce lako moci da vrbuje svaki ludak koji se pojavi, jer ih je drzava dovela u situaciju da nemaju sta da izgube osim zivota za koji se pitaju da li im treba...

Benny Hill

pre 9 godina

ako je Dzihadista odmah hapsiti i to na 30 godina zatvora.A ovi Francuzi znaju da je dzihadista ili eksteremista koji je ratovao,i cekaju da najprvo napadaju u Francuskoj pa onda da hapse.E pa ne moze tako.Kad smo kritikovali Guantanamo,nismo imali pojima sa kim imamo posla.Amerikanci vise ne cekaju da ih napadaju.hapse do napada.Tako treba cela evropa,hapsi sve ove radikale,ili proterati u Siriju,Irak ili od kuda dolaze,pa nek tamo zive u svojoj obecanoj zemlji.Inace ja sam muslimanin isto,ali ove iz ISIS mrzim iz dubine duse.zbog njih i slicnih poslednje vreme mi je sramota da priznam da sam musliman.

Konobar

pre 9 godina

Obično nemam naviku da budem Don Kihot i da verujem u neke velike zavere, ali cela ova priča, u detaljima i celosti, toliko smrdi da zaista ne mogu da poverujem da francuska obaveštajna služba nije bila umešana u to.

krsta...

pre 9 godina

svakome ko ode i obucava se u tim kampovima zabraniti ulaz u evropu...na granici sa turskom i afrikom podici ogradu i pustiti struju da ne pokusaju da predju peske ili preko mora...tako je izrael obezbedio granicu sa sirijom...uciti od najboljih po pitanju terorizma a tu su izraelci i ameri neprikosnoveni...takodje i od rusa i kineza se moze nauciti nesto...uvesti zakon kao u rusiji da porodica mora da ima odgovornost zaa teroristu i da i ona ispasta jer ga nije odgojila kako treba...ili trepeti ubistva ludih islamista i reagovati nakon sto ucine neko zlo kao sto se do sad radi...izbor je na eu...

PDVNK

pre 9 godina

Ko je ono podrzavao puc protiv legitimnog predsednika u Siriji Libiji i Iraku?
Pa Francuska zajedno sa jos nekim, e za dobra dela joj se vraca dobrim. Samo se nadam da nece biti mrtvih kao u njihovim zemljama.

Divos

pre 9 godina

Jавност ће увек поставити питање, како је то могуће.
А опет, силници настоје бити ти који ће управљати догађајима, а не да их изненаде, настојаће у свакој ситуацији, и оној када ствари крену опасно по злу, настоје окренути ствари (пре свега медијском манипулацијом) на свој млин, и из сваке ситуације извући корист

Овде ћемо приметити да ови убице нису обични фанатици који ће разнети и себе и друге експлозивом, већ добро извежбани, прорачунати, хладнокрвни увице, који не губе главу, већ се сналазе у таквим ситуацијама, не оклевају убити ко год им се нађе на путу.
И упада у очи медијско детаљно праћење овог случаја (и након пар сати смо сазнали идентитет убица, неразумно и сигурно то није помогло потрази, напротив, и нови масакр и хаос са таоцима је последица оваквог приступа), а за такве извежбане убице (и брижљиво планирану акцију) "чудни" пропусти, па ће им тако испасти личне карте и полиција је тако ето брзо открила идентитет убица.

Много је ту ствари које се не уклапају. Овде је ова "акција" имала јаку логистику, уложени су велики ресурси, брижљиво је планирана до најситнијег детаља (и личне су намерно бачене, а наум терориста и јесте да доспеју у прве минуте дневника широм света, да се "чује за њихов подвиг"), многи су укључени, сигурно је и јака финансијска подршка.
Опет, кренула је пропаганда, медији раде пуном паром, дозирају се по потреби детаљи истраге, плебс се усмерава да "исправно" размишља, из овог хаоса ће силници ипак једини корист извући

Nikola

pre 9 godina

Zato promeniti Zakon i uvesti smrtnu kaznu pa kad nekog uhvatite za planiranje tako nekog akta odmah smrt! Isto kao sto njihovi fanatici rade 'nevernicima'. Dok se to ne desi uvek ce planirati takve aktivnosti jer im pravni sistem garantuje zatvor a ne i lisavanje zivota. Na zalost!

radisa

pre 9 godina

Stalna opservacija i nadzor nad teroristima nije moguca u punom kapacitetu.Stvar se komplikuje ako je lista potencijalnih terorista obimna,sto je sa Francuskom ocigledno.
Da li je bilo propusta sluzbi nadleznih za suprotstavljanje teroristima moze se analizirati tek kad se akcija neutralisanja opasnosti zavrsi.

lokal-patriota

pre 9 godina

'Prema njemu, to što je neko džihadista dobro poznat antiterorističkim službama, nije i garancija da će biti pod stalnim nadzorom vlasti.'
E vidis evropo ovo ti je veliki problem demokratije i liberalizma! Pazi, nadjes i identifikujes teroristu, ej teroristu, i nista ne preduzimas dok on ne pobije neke! Zato mi se svidja komunizam, neprijatelj drzave i naroda se odmah ukloni, ako samo posumnjaju ...

BVK

pre 9 godina

Svim imigrantima povezanim sa islamskim teririzmom oduzeti papire i proterati ih iz Evrope.

Imam ja jedno konkretnije pitanje - kako je moguce da su uspeli da izvedu napad na metu koja je bila pod policijskom zastitom, da na tenane pobiju sve koje su hteli, da ceo napad traje 5 minuta, i da se oni bez problema odvezu pre nego sto je stigla policija i da tokom bekstva iz Pariza nigde niko nije uspeo da ih zaustavi i da blokira ulice? Francuska je jos pre napada podigla nivo bezbednosti, meta je bila pod zastitom policije, mozemo pretpostaviti da su zaposleni u Sarli Ebdou koji su videli teroriste kako ulaze u zgradu momentalno pozvali policiju, a francuske sluzbe i policija su tako sporo reagovali?? Najveci problem sa teorijama zavere je taj sto su one obicno tacne.

science bitch!

pre 9 godina

@nikad kao bane, greska, njima se daje mogucnost da napreduju u zemlji u koju su se uselili, pitanje je da li zele i imaju snage... imam masu prijatelja koji zive u francuskoj i sa srednjom strucnom spremom zaradjuju daleko vise nego ovde sto bi.. niko ih ne sprecava da zaradjuju osim njih samih

Zlopamtilo

pre 9 godina

".....AFP podseća da je stvoreno novo masivno jezgro džihadista koje čine francuski građani, a u cilju podrške za borbu Islamske države u Iraku i Siriji.

Policija pokušava da uđe u trag onima koji napuste zemlju i vrate se, a neimenovani zvaničnik antiterorističkog policijskog sektora tvrdi da policija nema načina da sve te ljude stavi pod konstantan nadzor.

"Mi pravimo liste. Oni koji izgledaju najopasnije, oni koji će najverovatnije krenuti u akciju su pod stalnim nadzorom. Za druge zavisi da li ima dovoljno resursa", naveo je on.

Zvaničnik dalje objašnjava da se lista stalno ažurira - da se neki penju na njoj, a drugi padaju i kaže da je "pravo umeće imati prava imena na pravom mestu" jer, kako navodi, to nije lako......"

Ovo je na žalost samo početak .Prava opasnost je kao i uvek na Balkanu .Pitate se zašto ,pa evo ukratko kao što znate imate po Bosni ,Novom Pazaru (Srbija) u proteklom periodu ,ne mali broj naizgled izolovanih incidenata koji ukazuju na pojačane aktivnosti islamskih fundamentalista .Što bi to bilo značajno ?Pa recimo da oni na ove prostore gledaju kao svojevrsne regrutne centre iz kojih bi "dobijali" ili popunjavali redove novim ljudstvom koje spoljašnjim izgledom potpuno odudara od onoga na šta su navikli i ljudi i bezbednosne službe .Rečju ,odudaraju od uvreženog stereotipa .Mislim da niko ne očekuje od nekog plavokosog , plavookog bledog tena da bude islamski fundamentalista ,terorista .Čekaju nas opasna vremena.

Nema oprosta

pre 9 godina

"Vrlojednostavno". Smrtna kazna za sve koji ratuju za : id, alkaida,alnusra itd... Nema jasam tamo samo kuho,cistio,ku...rvalase. Sve cim dodu na granu odmah pred zid, i uvest oduzimanje imovine i protjerivanje cijelih obitelji,paces vidjet kakoce oni sami paziti na njih,akone van svi.

zoran

pre 9 godina

Nece proci ni godinu dana,Amerika i zapad,objavice rat protiv islama!Evropska desnica ce jedva docekati tako nesto,a pravi razlog nece biti to,samo narod toga nece biti svestan jer ce misliti kako je doslo vreme da se rese problemi i krivice jedni druge za los zivot,krizu i nemastinu!Glavni razlog jeste i ostace SVETSKA KRIZA I LOPOVLUK SA OBE STRANE!Samo da zamaskiraju nedela i kradju sopstvenog naroda,lopuze ce da zapocnu rat medju narodima da speru ljagu sa sebe,jer niko vise nece da se buni sto je uvedena mera stednje,nego ce svi da krive drugu stranu i drugu veru za svoj trenutni polozaj!Manipulacija sa zlim namerama isto kao i UBISTVO SA PREDUMISLJAJEM!Malo izrazenija u muslimanskoj veri,zatupljenija,gluplja,lakse ostvariva nego,kod nas hriscana,ali podjednako kvarna,prljava,neljudska i za svaku osudu!Mozda ja nisam u pravu,mozda je sve to stvar vidjenja sa strane,a mozda bude jos gore!Nama ostaje jedino da sacekamo i strpljivo sagledamo stvari koje ce se sada desavati,da bi posle mogli pravilno i bez osude da odreagujemo na dogadjaje koji slede!OSUDA I SMRT SVIM TERORISTIMA SVETA!

Benny Hill

pre 9 godina

ako je Dzihadista odmah hapsiti i to na 30 godina zatvora.A ovi Francuzi znaju da je dzihadista ili eksteremista koji je ratovao,i cekaju da najprvo napadaju u Francuskoj pa onda da hapse.E pa ne moze tako.Kad smo kritikovali Guantanamo,nismo imali pojima sa kim imamo posla.Amerikanci vise ne cekaju da ih napadaju.hapse do napada.Tako treba cela evropa,hapsi sve ove radikale,ili proterati u Siriju,Irak ili od kuda dolaze,pa nek tamo zive u svojoj obecanoj zemlji.Inace ja sam muslimanin isto,ali ove iz ISIS mrzim iz dubine duse.zbog njih i slicnih poslednje vreme mi je sramota da priznam da sam musliman.

lokal-patriota

pre 9 godina

'Prema njemu, to što je neko džihadista dobro poznat antiterorističkim službama, nije i garancija da će biti pod stalnim nadzorom vlasti.'
E vidis evropo ovo ti je veliki problem demokratije i liberalizma! Pazi, nadjes i identifikujes teroristu, ej teroristu, i nista ne preduzimas dok on ne pobije neke! Zato mi se svidja komunizam, neprijatelj drzave i naroda se odmah ukloni, ako samo posumnjaju ...

Konobar

pre 9 godina

Obično nemam naviku da budem Don Kihot i da verujem u neke velike zavere, ali cela ova priča, u detaljima i celosti, toliko smrdi da zaista ne mogu da poverujem da francuska obaveštajna služba nije bila umešana u to.

Nikola

pre 9 godina

Zato promeniti Zakon i uvesti smrtnu kaznu pa kad nekog uhvatite za planiranje tako nekog akta odmah smrt! Isto kao sto njihovi fanatici rade 'nevernicima'. Dok se to ne desi uvek ce planirati takve aktivnosti jer im pravni sistem garantuje zatvor a ne i lisavanje zivota. Na zalost!

Smarty

pre 9 godina

Za mene je terorizam je svuda isti: i ovaj u Francuskoj i u Njujorku i u Moskvi i u Beslanu i u Iraku, Pakistanu, Jemenu, Kosovu...
Nisam siguran da na zapadu isto gledaju, samo kada osete terorizam na sopstvenom tlu nazovu ga pravim imenom. Ko je stvorio Al Kaidu, ISIS, obucavao i naoruzavao teroriste? Vreme je da se civilizovani svet ujedini protiv terorizma i uperi prst u pravog krivca!
A za Sarli Ebdo bih samo podsetio da su bili perjanica pripreme javnosti za bombardovanje Srbije i pri tome se nisu ustezali od najgnusnijih uvreda Srbije i Srba. Sta je trebalo tada - da uleti bombas samoubica i osveti se? Ne, tadasnji kulturni prezir i sadasnje iskreno, duboko saucesce ubijenima pre ce dospeti do svesti i savesti onih koji su o Srbima tada tako mislili. Srbi su svoju privrzenost Francuskoj i zapadnim tekovinama mnogo puta dokazivali, pocev od Kosovskog boja, preko prvog svetskog rata pa do danas.

Sale

pre 9 godina

Kada su se dogodili napadi 11. septembra u New Yorku, zgrade visoke preko 400 metara su se poput kula od karata srušile, hiljade tona čelika se u trenu istopilo, iako je zgrada projektovana da “preživi” i udare aviona – no, sve je bilo uzalud. Ali, ono što je preživjelo tog dana je “pasoš” jednog od napadača – Saudijca Al-Suqaimija. Šta reći?! Izgleda da su zgrade WTC trebali praviti od materijala od kojeg se pravi saudijski pasoš.

Jučer krvav napad u Parizu, počinioci nepoznati, izvedba k'o u filmovima, u svega nekoliko trenutaka su nestali iz središta Pariza (što je nemoguće u višemilionskom gradu), ali ovoga puta napadači su zaboravili ličnu kartu u autu.

Ko još ide u terorističke akcije sa ličnom kartom i da stvar bude gora, zaboravi ličnu kartu u autu?! Sumnjam da bi čovjek tako niske inteligencije, mogao jučer, poput komandosa profesionalno odraditi posao, a zatim “pasti” zbog banalne stvari.

krsta...

pre 9 godina

svakome ko ode i obucava se u tim kampovima zabraniti ulaz u evropu...na granici sa turskom i afrikom podici ogradu i pustiti struju da ne pokusaju da predju peske ili preko mora...tako je izrael obezbedio granicu sa sirijom...uciti od najboljih po pitanju terorizma a tu su izraelci i ameri neprikosnoveni...takodje i od rusa i kineza se moze nauciti nesto...uvesti zakon kao u rusiji da porodica mora da ima odgovornost zaa teroristu i da i ona ispasta jer ga nije odgojila kako treba...ili trepeti ubistva ludih islamista i reagovati nakon sto ucine neko zlo kao sto se do sad radi...izbor je na eu...

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Primili su milione imigranata ne zato sto ih vole, nego da im rade za male pare. U Parizu ima kvartova u kojima ti imigranti zive jedva nesto bolje nego u nekoj siromasnoj africkoj zemlji. Sto je jos gore, na samo nekoliko km od svog bednog smestaja mogu da prosetaju Sanzelizeom i vide ono sto im nikada nece biti dostupno. Kada jednom shvate da nisu ravnopravni gradjani, dzaba vam vojska i policija, njih ce lako moci da vrbuje svaki ludak koji se pojavi, jer ih je drzava dovela u situaciju da nemaju sta da izgube osim zivota za koji se pitaju da li im treba...

PDVNK

pre 9 godina

Ko je ono podrzavao puc protiv legitimnog predsednika u Siriji Libiji i Iraku?
Pa Francuska zajedno sa jos nekim, e za dobra dela joj se vraca dobrim. Samo se nadam da nece biti mrtvih kao u njihovim zemljama.

Divos

pre 9 godina

Jавност ће увек поставити питање, како је то могуће.
А опет, силници настоје бити ти који ће управљати догађајима, а не да их изненаде, настојаће у свакој ситуацији, и оној када ствари крену опасно по злу, настоје окренути ствари (пре свега медијском манипулацијом) на свој млин, и из сваке ситуације извући корист

Овде ћемо приметити да ови убице нису обични фанатици који ће разнети и себе и друге експлозивом, већ добро извежбани, прорачунати, хладнокрвни увице, који не губе главу, већ се сналазе у таквим ситуацијама, не оклевају убити ко год им се нађе на путу.
И упада у очи медијско детаљно праћење овог случаја (и након пар сати смо сазнали идентитет убица, неразумно и сигурно то није помогло потрази, напротив, и нови масакр и хаос са таоцима је последица оваквог приступа), а за такве извежбане убице (и брижљиво планирану акцију) "чудни" пропусти, па ће им тако испасти личне карте и полиција је тако ето брзо открила идентитет убица.

Много је ту ствари које се не уклапају. Овде је ова "акција" имала јаку логистику, уложени су велики ресурси, брижљиво је планирана до најситнијег детаља (и личне су намерно бачене, а наум терориста и јесте да доспеју у прве минуте дневника широм света, да се "чује за њихов подвиг"), многи су укључени, сигурно је и јака финансијска подршка.
Опет, кренула је пропаганда, медији раде пуном паром, дозирају се по потреби детаљи истраге, плебс се усмерава да "исправно" размишља, из овог хаоса ће силници ипак једини корист извући

radisa

pre 9 godina

Stalna opservacija i nadzor nad teroristima nije moguca u punom kapacitetu.Stvar se komplikuje ako je lista potencijalnih terorista obimna,sto je sa Francuskom ocigledno.
Da li je bilo propusta sluzbi nadleznih za suprotstavljanje teroristima moze se analizirati tek kad se akcija neutralisanja opasnosti zavrsi.

BVK

pre 9 godina

Svim imigrantima povezanim sa islamskim teririzmom oduzeti papire i proterati ih iz Evrope.

Imam ja jedno konkretnije pitanje - kako je moguce da su uspeli da izvedu napad na metu koja je bila pod policijskom zastitom, da na tenane pobiju sve koje su hteli, da ceo napad traje 5 minuta, i da se oni bez problema odvezu pre nego sto je stigla policija i da tokom bekstva iz Pariza nigde niko nije uspeo da ih zaustavi i da blokira ulice? Francuska je jos pre napada podigla nivo bezbednosti, meta je bila pod zastitom policije, mozemo pretpostaviti da su zaposleni u Sarli Ebdou koji su videli teroriste kako ulaze u zgradu momentalno pozvali policiju, a francuske sluzbe i policija su tako sporo reagovali?? Najveci problem sa teorijama zavere je taj sto su one obicno tacne.

zoran

pre 9 godina

Nece proci ni godinu dana,Amerika i zapad,objavice rat protiv islama!Evropska desnica ce jedva docekati tako nesto,a pravi razlog nece biti to,samo narod toga nece biti svestan jer ce misliti kako je doslo vreme da se rese problemi i krivice jedni druge za los zivot,krizu i nemastinu!Glavni razlog jeste i ostace SVETSKA KRIZA I LOPOVLUK SA OBE STRANE!Samo da zamaskiraju nedela i kradju sopstvenog naroda,lopuze ce da zapocnu rat medju narodima da speru ljagu sa sebe,jer niko vise nece da se buni sto je uvedena mera stednje,nego ce svi da krive drugu stranu i drugu veru za svoj trenutni polozaj!Manipulacija sa zlim namerama isto kao i UBISTVO SA PREDUMISLJAJEM!Malo izrazenija u muslimanskoj veri,zatupljenija,gluplja,lakse ostvariva nego,kod nas hriscana,ali podjednako kvarna,prljava,neljudska i za svaku osudu!Mozda ja nisam u pravu,mozda je sve to stvar vidjenja sa strane,a mozda bude jos gore!Nama ostaje jedino da sacekamo i strpljivo sagledamo stvari koje ce se sada desavati,da bi posle mogli pravilno i bez osude da odreagujemo na dogadjaje koji slede!OSUDA I SMRT SVIM TERORISTIMA SVETA!

Zlopamtilo

pre 9 godina

".....AFP podseća da je stvoreno novo masivno jezgro džihadista koje čine francuski građani, a u cilju podrške za borbu Islamske države u Iraku i Siriji.

Policija pokušava da uđe u trag onima koji napuste zemlju i vrate se, a neimenovani zvaničnik antiterorističkog policijskog sektora tvrdi da policija nema načina da sve te ljude stavi pod konstantan nadzor.

"Mi pravimo liste. Oni koji izgledaju najopasnije, oni koji će najverovatnije krenuti u akciju su pod stalnim nadzorom. Za druge zavisi da li ima dovoljno resursa", naveo je on.

Zvaničnik dalje objašnjava da se lista stalno ažurira - da se neki penju na njoj, a drugi padaju i kaže da je "pravo umeće imati prava imena na pravom mestu" jer, kako navodi, to nije lako......"

Ovo je na žalost samo početak .Prava opasnost je kao i uvek na Balkanu .Pitate se zašto ,pa evo ukratko kao što znate imate po Bosni ,Novom Pazaru (Srbija) u proteklom periodu ,ne mali broj naizgled izolovanih incidenata koji ukazuju na pojačane aktivnosti islamskih fundamentalista .Što bi to bilo značajno ?Pa recimo da oni na ove prostore gledaju kao svojevrsne regrutne centre iz kojih bi "dobijali" ili popunjavali redove novim ljudstvom koje spoljašnjim izgledom potpuno odudara od onoga na šta su navikli i ljudi i bezbednosne službe .Rečju ,odudaraju od uvreženog stereotipa .Mislim da niko ne očekuje od nekog plavokosog , plavookog bledog tena da bude islamski fundamentalista ,terorista .Čekaju nas opasna vremena.

Nema oprosta

pre 9 godina

"Vrlojednostavno". Smrtna kazna za sve koji ratuju za : id, alkaida,alnusra itd... Nema jasam tamo samo kuho,cistio,ku...rvalase. Sve cim dodu na granu odmah pred zid, i uvest oduzimanje imovine i protjerivanje cijelih obitelji,paces vidjet kakoce oni sami paziti na njih,akone van svi.

science bitch!

pre 9 godina

@nikad kao bane, greska, njima se daje mogucnost da napreduju u zemlji u koju su se uselili, pitanje je da li zele i imaju snage... imam masu prijatelja koji zive u francuskoj i sa srednjom strucnom spremom zaradjuju daleko vise nego ovde sto bi.. niko ih ne sprecava da zaradjuju osim njih samih