Sreda, 07.01.2015.

09:14

"Gradimo više auto-puta od Nemačke"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će 2015. biti godina razvoja u kojoj će biti urađeno mnogo stvari.

Izvor: Tanjug

"Gradimo više auto-puta od Nemaèke" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

350 Komentari

Sortiraj po:

декомпозиција

pre 9 godina

Најбитније за државу је управо развој за шта се неоспорно залаже влада, а што претходне владаоце није занимало осим развоја свог новчаника.

Viki

pre 9 godina

Napokon će ova vlada završiti projekte kao što su autoput kroz Sićevačke i Grdeličke klisure i autoput do Čačka što je od velikog značaja za Srbiju.Osim toga će biti završena pruga Beograd Budimpešta 2017.god. i time ćemo biti povezani sa celom Evropom.

Iva

pre 9 godina

Premijer Vucic je covek od reci, a pre svega izuzetno sposoban covek! S tim u vezi verujem da ce se problem Zelezare ubrzo resiti i u korist gradjana,razume se!

Vladan

pre 9 godina

Izgradnjom navedenih auto-puteva i brze pruge Beograd-Budimpesta, Srbija ce znacajno poboljsati stanje svoje infrastrukture, pa ce tako Srbija ostati glavni tanzitni pravac izmenju Evrope i Bliskog Istoka. To ce se naravno odraziti i na poboljsanje investicione i privredne klime u zemlji.

Kockalone

pre 9 godina

Imam neki utisak da je ova godina presudna za mnoge važne stvari koje će odrediti budućnost naše zemlje. Pre svega mislim na pitanje KIM. Premijer je najavio mnogo stvari koje će se raditi ove godine i nema razloga da ne verujemo da će se ostvariti pošto svakako nije neozbiljan da obećava nešto ako zna da ne može da ispuni.

Nemam amneziju

pre 9 godina

Izgleda da su ovde svi zaboravili da su sve ove deonice autoputeva koje će biti završene "uskoro" ,bile započete ili ugovorene pre nego što je vrhovni vođa Vučić došao na vlast.Naravno da će zasluge za to on pokupiti.E sad,što se kasni sa izgradnjom to bi trebalo Zorana Mihajlović ili on da nam pojasne.Da li može gospodin Vučić da objasni zašto deonica Ub-Lajkovac od 11km koja je počela sa gradnjom 29.07.2010. godine još uvek nije završena i da li će neko zbog toga odgovarati ili podneti ostavku.Ajde neka mi botovi sada objasne u kojoj normalnoj državi se 11 km autoputa gradi duže od 4 ipo godine i niko ne snosi posledice zbog toga?Zaista Nemačka treba da strepi od nas,bićemo im ozbiljna konkurencija.Nama su najznačajnije ustanove kulture - muzeji zatvoreni i išvrljani već godinama i to nikoga ne zanima a ovde se pišu komentari hvalospevi o ovoj vladi kako ćemo doživeti blagostanje.Sramota je da kada deca iz unutrašnjosti preko ekskurzija dođu u Beograd da ih ne vode u muzeje već su svi autobusi parkirani kod tržnog centra Ušće.Nismo mi braćo u ekonomskoj krizi već u moralnoj i kulturnoj.Ukoliko se tome doda urušavanje obrazovnog sistema,sloboda medija,sistemska korupcija i kolektivna amnezija(kao da se ne sećamo ko su likovi na vlasti ) nama blagostanja uskoro ni na vidiku!

Majda S

pre 9 godina

Za rasterecenje budzeta nase drzave je od izuzetne vaznosti da se raspisani tender realizuje, nadam se da je tim vrhunskih, nezavisnih profesionalaca radio na raspisivanju istog,da se jave zainteresovani klijenti i proces privatizacije okonca, ta da kompanija pocne da pravi profit i omoguci sigurnu egzistenciju gradjana Smederava, bez intervencije drzave

zimzeleni

pre 9 godina

Da botovi tako priljezno kao sto pisu papagajske komentare rade neke druge poslove, Srbija bi mozda i napredovala. Ali doci ce i taj dan.

konfučije

pre 9 godina

Sa malom možda premijeru i nebitnom razlikom, Nemačka do sad ima izgrađenih 13.000 km auto puta. To je dovoljno za ukupno četvro mesto na svetu po ukupnom broju kilometara. Ispred su prva Kina, SAD i Španija. A u odnosu na površinu države Nemačka drži ubedljivo prvo mesto. Nespretno je poređenje sa takvom ekonomskom silom koja je površinski višestruko veća i ima preko 80 miliona stanovnika. A naši političari čim sagrade bilo šta odmah prozovu ni manje ni više Nemačku. Ima puno boljih primera za poređenje i izgleda ozbiljnije i pristojnije kad se sluša ili čita.

DEBA

pre 9 godina

Bilo bi vise nego pozitivno da Esmark ozivi zelezaru i da udvostruce proizvodnju obzirom da za tu kolicinu postoji sigurno trziste. Sto se tice infrastrukture, toliko dugo nista nije radjeno da se i najmanje ulaganje vidi i oseti, te tu ambiciju podrzavam u potpunosti.

Konstantin

pre 9 godina

Ova godina ce za Srbiju biti od velikog znacaja, sto se tice izgradnje, jer ce se, konacno, resiti mnogi problemi vezani za infrostrukturu. Bice obnovljeni mnogi putevi, a svi znamo da u Srbiji ima jako losih deonica koje se trebaju sanirati. Mnogi projekti su od velikog znacaja.

JasMINKA

pre 9 godina

Najpre se krenulo sa reformisanjem nacina na koji nasa ekonomija funkcionise a donosenjem opseznog, detaljnog i ozbiljnog paketa reformskih zakona u parlamentu. Ovim zakonima u Srbiji treba da se stvori pravo trzisno okruzenje i pomogne unistavanju korupcije. na ovaj nacin reformisace se nacin poslovanja u Srbiji sto ce rezultirati mogucnoscu da dodjemo do mnogo vise investicija i kapitala

Cirilo

pre 9 godina

Ovo ce svakako biti godina izgradnje, jer Srbija ima dosta projekata, koji su od velike vaznosti, koje treba da realizuje. Zahvaljujuci realizaciji tih projekata, Srbija ce postati modernija drzava.

dare 011

pre 9 godina

Pa Nemci su sve napravili. Tamo do svake štale postoji put sa 2 trake...zato ne moraju više da prave ni 1km.
A tvoje dvosmislene izjave, mogu da progutaju samo deca koja su u predškolskom uzrastu.
To bi bilo kao kad bi moj sin od 3 godine rekao...Tata ja stalno rastem a ti ne!
Hahahahah

Macak

pre 9 godina

Mislim da je to dobro za Srbiju, treba ceniti rad i napore koje ulaze sadasnja vlast kako bi Srbija spremna docekala clanstvo u EU. Putevi otvaraju nove mogucnosti.Samo napred.

dare 011

pre 9 godina

Imaš sreće što 94% Srba nikad nije bilo u Nemačkoj a 97% nije vozilo kroz Nemačku. Oni su za nas bića iz svemira! Mi smo za njih kameno doba

Lelica Andric

pre 9 godina

Ovo je zaista ambiciozan plan i bilo bi sjajno za sve nas da se sve to ostvari. Izgradnja koridora 10 i pruge Beograd-Budimpesta su veliki investicioni projekti koji ce umnogome ubrzati i olaksati protok ljudi i roba i uposliti nasa preduzeca. A resavanje problema Zelezare Smederevo koja je nam je kost u grlu bice veliki pomak, veliki korak napred za privredu Srbije i od problema ce postati nesto sto donosi korist. Planovi su dobri i ako se ostvare 2015 godina moze biti prekretnica za Srbiju.

evita

pre 9 godina

A sto ste ovo pomerili sa glavne strane? Jedva je pronadjoh preko Googla. Jel zbog gramaticke ili semanticke greske gosn Premijera? Ili su botovi preterali pa vas bilo sramota sta ste objavili?

pera ložač

pre 9 godina

Teške mere!? Ja još čekam te teške mere!
Elem,svima je jasno da Vučić nije novi Tito, ni novi Djindjić, svima je jasno da je Vučić novi Sanader!
Svima je jasno da će pred sudskim većem Vučić objašnjavati svoje sledeće aktivnosti:
- pljačka Univerzal banke
- kriminalni ugovor sa Etihadom
- ugovori sa AlDahrom
- drzavne subvencije fantomskim firmama za potrebe nepostojeceg projekta Beograda na vodi
- afera aflatoksin
- kriminalno ragovanje tokom poplava kada je nereagovanjem vlasti pola Srbije ostalo pod vodom,sa štetom po gradjane i privredu od milijardu evra,ko zna koliko mrtvih i kada je premijer lično pozivao nestručne i neopremeljene gradjane da pomognu u odbrani od poplava i tako ugrozio desetine hiljada života
Srećom pa Vučić ama baš ništa ne radi, tako da u njegovoj četvrtoj godini na vlasti(2012,2013,2014,2015) ne očekujem da će napraviti neku veću štetu.
Kad malo bolje razmisliš Vučić vlada evo već četvrtu godinu i osim manjih plata i penzija da li iko može da nevede jednu jedinu stvar koju je Vučić započeo,a kamoli završio!

dyo

pre 9 godina

1. Autoput ne prolazi kroz Sicevacku klisuru, nego ide preko Ploca.
2. Tender za deonicu oko Bujanovca na koridoru 10, jos uvek nije raspisan, okvirni pocetak radova prema KOridorima Srbije je novembar 2015. a rok izgradnje 2 godine.
3. Proverite Aktorove deonice, koliko su dugo u izgradnji a koliki je rok?

Dimitra 5

pre 9 godina

Ocekujemo mnogo od ove godine, i sto se tice ekonomije, privrede, poljoprivrede, zaposljavanja ljudi, podizanj ekulture na visi nivo i svest prosvetara da se digne na visi nivo i da nam deca budu pametnija da se taj program napokon promeni jer nije bas na zavidnom nivou.

klub samoubica iz zasede

pre 9 godina

futur je jedino od našeg vođe što imamo,prezent ne postoji jer govor nestvara materiju niti rad,o prošlosti nesme da govori,mnogo je prljava,a može neko shvatiti to kao priznanje pa ga i čorkirati,zato samo futur,ionako je njegovo glasačko telo uglavnom dementno,mnogi neznaju ni šta su doručkovali a kamoli šta je ovaj pričao pre 3,6,9 meseci...a obećanja i onako ništa ne koštaju a mnogima donose radovanja...

Dimitra 5

pre 9 godina

Ocekujemo mnogo od ove godine, i sto se tice ekonomije, privrede, poljoprivrede, zaposljavanja ljudi, podizanj ekulture na visi nivo i svest prosvetara da se digne na visi nivo i da nam deca budu pametnija da se taj program napokon promeni jer nije bas na zavidnom nivou.

Grunf

pre 9 godina

Buduće vreme opet.Bolje da promene naziv u stranke u Srpska buduća stranka SBS.Pre nego što su doošči na vlast isto tako,uhapsićemo tajkune imamo neoborive dokaze,borba protiv korupcije kad ono ćorak.Nije zaključak gradićemo nego šta ćemo sagraditi?Kako ćemo to sagraditi i kog kvaliteta.Evo recimo primer koji niko ne može da demantuje šta se kaže,objavi,i šta se uradi.Rekonmstrukcija ul.Vojvode Stepe.4,5kn za 19,5 mil,evra.Najvljene faze radova,tavršetak,izvodjač radova.Obećali sami zamenu kompletne infrasturkture, vodovod, kanalizacija, podzemni kontejneri.Svi možete proveriti od toga ništa nije uradjeno.Rok I faze završetka radova je bio 10.010.2014.I Faza još nije gotova.Dakle gradimo tačno je oko 3m na dan.Sad s epostavlja pitanje kako se troše radni sati,gde su pare od kanalizacionih i vodovodnihh cevi.To je kako se izvedu radovi.To je samo jedan primer.Imamo izjavu Ministarke Saobraćaja da će od Beograda do Zlatibora trebati nešto više od sat vremena kolima.??????Pazite to su sve njihove izjave.Niko ih na to ije terao.Pošto Premijer kaže da soluškuje glas gradjana pa neka u glavnom gradu Srbije osluškuje i vidi kako se troše pare od kredita Evropske banke.Kome je dodeljen tender i zašto i iz kojih razloga izvodjač radova sramoti Grad Beograd,Republiku Srbiju,Agenciju za investicije.Zašto izvodjač radova maltretira stanovike Voždovca bez ikakve odgovornosti.Ko je nadzorni organ.Da li vas iko obaveštava oo svemu tome.Poenta je 3m na dan sa ljudstvom i mehanizacijom.

komsija

pre 9 godina

jedva cekam da cujem Kesica sta ima da kaze na ovaj fenomenalni uspeh srpskih putara, srpske privrede koja nezaustavljivo grabi ka evropi sa svojim liderima koji svakim danom jacaju svoju zemlju sve vise i vise, a sve to uz pomoc zutih ljudi sa istoka koji piju vodu sa Morave!

i na kraju krajeva sta vi imate da osecate da li je vama i vasoj porodici bolje! jel cujete kad vam se kaze da nam je bolje! morate verovati tudjim ocima!

Stefan DE

pre 9 godina

Da li si ti normalan covek poredis Srbiju i Srpski autoput sa Nemackim???
Koliko je nas narod glup i nema pojma kad moze svako da im prosipa svakakvu pricu!!!

makar sta!

pre 9 godina

Imam utisak da je Srbija svakim danom sve uredjenija, sredjenija, normalnija i uspesnija zemlja.(Jovanovic, 7. januar 2015 14:14)

jeel', a iz kog dela kosmosa posmatras Srbiju, mora da je neki 2BC4GCjako udaljen!

Mary

pre 9 godina

Ne moze se poreci cinjenica da Vucic ima plana oporavka Srbije i da se vredno radi na njemu. Smanjenje plata i penzija su mere koje su se mrale preduzeti radi smanjenja deficita i stabilizacije finansija sto ce direktno uticati na rast investicija.

aless

pre 9 godina

Jadni hejteri i trolovi...nerviraju se i mrze i na Bozicni dan...Strasno!(Milan, 07. januar 2015 13:19)

Jadni botovi i Megabot lazu i na danasnji dan...

Ja

pre 9 godina

Pa, naravno, Genije! Nemci još jedino da počnu da prave autoputeve u etažama... Ta izgradnja je bila "hit" 60-tih godina prošlog veka, oni sada prave svemirske stanice. A mi se ponosimo što smo "na korak" od otkrića točka.

trece oko

pre 9 godina

Pitam se sta se treba desiti da narod u Srbiji konacno progleda.Meni je na televizoru ostao otisak Vucka,ne onog Vucka maskote zimskih olimpijkih igara 1984 u Sarajevu(tako bi se deca radovala kad je tv ugasen)ovako cim ugasim tv klinci vriste tata pali tv brzo opet onaj cika sto je stalno gost u svim emisijama kad trazimo crtace i koji nam prica bajke u koje ni mi kao ni ti ne verujemo.

Dale

pre 9 godina

Vreme je da Srbija krene da gradi,do sada smo navikli da političari puteve otvaraju u predizbornoj kampanji a da oni nisu završeni do danas.

max

pre 9 godina

Covece,oni su napravili puteve i sada prave kosmodrome!A to kako ljudi lose zive u srbiji to sam video u saobracajnim guzvama po beigradu i po trznim centrima.

Danilo

pre 9 godina

2014. su postavljeni dobri temelji, a ove nove godine pocinjemo da gradimo kucu. Ako ne dodje do nekih vecih svetskih poremecaja ta kuca ce biti sve veca i sve lepsa i uredjenija.

UROS2

pre 9 godina

Iz svega prilozenog jasno se vidi da vlada i premijer resavaju kljucna pitanja za ovu zemlju,i da sve cine kako bi se u Srbiji nesto promenilo na bolje.

Boško Despotović

pre 9 godina

Za razliku od svojih prethodnika, Vučić se svim silama bori da Srbiju izvede na evropski put uspeha. Ako nastavimo da radimo gradimo nove projekte, više štedimo a manje rasipamo novac možemo postati jedna od uspešnijih država na Balkanu. Očigledno se to pojedinicima koji čine opoziciju ne dopada, pa kritikuju sve što premijer izjavi. Vreme će pokazati rezultate ove vlasti, 2016-ta godina će brzo doći.

PATRIK

pre 9 godina

Tesko je u praznoj,opljackanoj "kuci bez prozora i vrata" za kratak period ocekivati vidni boljitak.Vucic merama koje podrzava ceo svet pokusava bez obzira na njihovu tezinu da osetimo sto pre boljitak,da sto pre stanemo u red modernih zemalja regiona i da sto pre udjemo u Uniju.Mnogo posla,strpljenja i odricanja nas ocekuje u 2015 godini.

Predrag

pre 9 godina

Drug Vucko,nase rosno cvece,
nastavlja u stilu ću,ćes,će...

Kad ga slusam,odmah bih otvorio privatnu zeljezaru.
Kad prica o Mercedesu,ja bih odmah poceo da pravim moje autobuse..
Kad slavimo Beograd, ja bih odmah napravio jedan moj grad na vodi.

Ceo narod za tobom se krece!

kristina

pre 9 godina

Koridor 10 će omogućiti brži razvoj juga Srbije,hvala bogu što je ova vlada na čelu sa Vučićem istrajala u tome za razliku od nekih koji su obećavali a radovi stajali,obećano urađeno-radi se punom parom,napred.

mladenko

pre 9 godina

PA s'obzirom da smo dugo godina ziveli u opstem haosu i neuredjenoj drzavi,onda znam da ukoliko ova Vlada nastavi sa ovakvim radom i uredjivanjem zemlje,da ce kako dani odmicu imati sve vise posla jer nam se sve to nagomilalo godinama unazad i niko nista nije resavao ili vrlo malo..

sojic

pre 9 godina

Njegovi kriticari izgleda ne shvataju koliko problema je zemlja imala i ima, to se ne resava za 2-3 godine.
Svedjanima je trebalo skoro 10godina da se izvuku iz ekonomske krize koja je trajala 1991-99/00 i mi pricamo o jednoj od najbogatijih zemalja u svetu.
Oni nisu imali ratova, sankcije, ogromne korupcije i slabu infrastrukturu itd.
Situacija je bolja u Srbiji samo sto obicni gradani to neosecaju zato sto ima toliko puno problema…

ivana666

pre 9 godina

kojim putem će krenuti Srbija, ne zna se. Ako kazemo da je srbija jedna mala porodica, koju generacijama unazad prati neki maler, tako srbiju kao drzava isto mozemo reci. Rade sa nama sta im se hoce, jel im se i moze,i uslovljavaju nas za sve,,ali ne damo se

ESMARK

pre 9 godina

2015 godina je godina gradnje,razvoja i rada.Mnogo sto sta mora da uradsimo da bi osetili bolji zivot za jedan minimalni stepenik.Mere koje sprovodi Vucic nisu nimalo lake za nas-gradjane,ali su jedini izlaz iz krize iz mulja i zabokrecine u koji su nas njegovi prethodnici gurnuli,jedine koje podrzava ceo svet,a koje nas vode sto pre ulasku u Uniju.

Nismo ovce,čobane!

pre 9 godina

Poštovani sugrađani,
U cilju očuvanja našeg zdravlja,ignorišite sve tekstove i izjave ovog umišljenog "genija".Umesto čitanja samo bacite pogled u svoj novčanik i frižider.To je realnost,na žalost...

Truman

pre 9 godina

Izgradnja auto-puta je definitivno neophodna za našu zemlju, u to nema sumnje. Mora se mnogo uraditi po pitanju razvoja saobraćaja u našoj zemlji. Činjenica je da se nalazimo na pravom putu ka napretku i razvoju, a to u potpunosti moramo podržati.

aleksandar

pre 9 godina

Jutros je gostovao na cuvenom pinku dovoljno je bilo deset sekundi da prebacim kanal, opet se svadjao sam sa sobom,mnogo boli mozak kad ga covek slusa vredja pamet svim ljudima koji imaju jedan klikercic u glavi....

Skender Shenguly

pre 9 godina

Ovo je isto kao kada bi rekao da ce izvesni teniser koji trenutno zauzima 980 mesto na listi,a za godinu dana napravi pomak na 978 mesto,imati veci napredak od Djokovica koji ce ostati na 1 mestu i nece imati nikakav napredak.Strava i uzas ko vodi ovu drzavu.Ako je vec spominjao Nemacku,zamislite i zapitajte se da li je u Nemackoj 15-tak godina posle drugog svetskog rata bilo moguce i u najcrnjim snovima da na vlast dodju pripadnici Hitler Jugenda.Ne nikako nije bilo moguce!

andrijano

pre 9 godina

kao i tadic kad je rekao da je beograd jedini grad u evropi koji gradi mostove.pa oni su mostove svoje davno izgradili kao i auto puteve sto su napravili.mora da imaju istog savetnika za polupismenu masu koja im je i najveca ciljna grupa.

Ilija

pre 9 godina

Pa nažalost u vreme mandata DS se skoro ništa nije gradilo ali bitno je bilo da se političari slikaju pa sada moramo da gradimo više od Nemaca!

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

A pored puteva, sagradicemo i veci Beograd na vodi od nemackog Beograda na vodi, i Mercedesova fabrika u Srbiji ce biti veca nego u Nemackoj.....

Miskocije

pre 9 godina

Pa kome vi mazete oci G, Vucicu? Nemacka je sagradila 80% puteva koji su joj potrebni, mi nismo ni 20%. Normalno bi bilo da gradimo 5x vise nego oni.

Muka mi je od ovih prica, bice ovo, bice ono, a konkretno...prcccc.

jurke

pre 9 godina

Kad smo vec kod te Zelezare,ta fabrika vec godinama stagnira,i vreme je joj je vise da je neko ponovo pokrene,ozivi,i ja se iskreno nadam da hoce jer je to pre svega od velikog znacaja za te ljude tamo,da imaju od cega da zive.

Dragana Gaga

pre 9 godina

Puna podrska Vucicu od mene, porodice i prijatelja za sve sto cini za Srbiju. Svi hocemo razvijenu i sto bogatiju Srbiju. Ubedjena sam da uskoro necemo vise biti ni siromasni ni nerazvijeni.

Marko

pre 9 godina

(kristijan, 07. januar 2015 12:20
Care, nasmeja me posteno sa ovim recenicnim konstrukcijama! Ovde reci kao kompjuter da je sklapao! Covece, ko govori srpski jezik na ovakav nacin?

hey joe

pre 9 godina

Nije mi jasno sto se uhvatio za ti zelezaru toliko, stvarno ne vidim da jedna fabrika sa maksimum par hiljada zaposlenih moze da promeni nesto, 20-tak slicnih fabrika u periodu od godinu-dve bi vec stvarno bilo pokretanje privrede i proizvodnje ali jedna ne, a verovatnoca za to je nikakca jer sem pojedinih prodaja mi i dalje nismo uradili apsolutno nista da bismo privukli neke ozbiljne proizvodjace da kod nas zidaju fabrike i grade industriju. Zemljista i parcele i pravna pitanja oko njih kao i potrebna dokumentacija i dozvole za izgradnju, nista od toga nije reseno i dalje, posle gomile obecanja. Drugo taj auto put se zida vec koliko godina, i koliko je ako vec uzimaju Nemacku za taj perios godina ona sazidala autoputeva. Mada je to smesno poredjenje, jer Nemacka putna infrastruktura je kompletna, oni ne moraju da rade nove puteve vec samo odrzavaju vec postojece, dok mi 10-tak i vise godina zavrsavamo i nikada da zavrsimo nasu putnu mrezu, od koridora 10, do autoputa od Nisa ka jugu, gomila magistralnih puteva u plane ne uradjenih itd. Da me ne bi shvatili pogresno ja zaista zelim da se desi ono sto Vucic prica i da zivimo u bolje uredjenoj i ekonoski stabilnojoj zemlji, ali realno kada gledam sta je uradjeno ovo mi deluje kao jos jedno predizborno obecanje. Od svega najavljenog i potrebnog, kao sto je totalna reorganizacija svih javnih preduzeca, resterecenje budzeta od njih i da ta preduzeca umesto enormnih gubitaka i davanja velikih plata partijskim cinovnicima zapravo sluze ako se ne prodaju pa na taj nacin donesu prihod onda svojim pozitivnim poslavanjem da donose prihode drzavi. Sve sto je uradjeno je potez koji i svaki mali privatnik vuce da prezivi jos koju godinu, a ne potez ozbiljne ekonomije jedne zemlje, a to je udri po radnicima.

ljutimilos

pre 9 godina

Jos i da imamo bar deo nemackih plata, gde bi nam bio kraj. Pola naroda zivi veoma siromasno. Kakvi putevi, kakvi bakraci. Uz duzno postovanje, neko ovde zivi u bajkama.

Natasa

pre 9 godina

Teske mere i teske odluke ali uz podrsku naroda Srbija ce krenuti putem napretka i postati uredjena i zdrava zemlja. Samo napred, nastavite u istom pravcu!

Ajvanho

pre 9 godina

Covece, ne zivimo u Severnoj Koreji nego Srbiji iako krpunim koracima grabimo ka tome pa da nam pricas takve bajke. Oni vec imaju izgradjene puteve a ti nisi u stanju da odrzis i ove sto su vec izgradjeni. Svako ko putuje od Beograda do Nisa zna o cemu pricam.
Idi juri one nesposobne ministre koji osim sto te kopiraju nista drugo i ne znaju.

Stefan

pre 9 godina

U Srbiji se odavno nije ovoliko gradilo kao ove godine,izutno je zadovoljstvo videti kako se srbija gradi i prve novi autoputevi i stvara nova infrastrukurna mreza, a posebo je zadovoljstvo sto ce srbija zavrsetkom koridora 10 dobiti mnogo

klipan

pre 9 godina

Blago nama,cvetamo,i još više će da cvetamo i kroz neku godinu možda će i da procvetamo,kao kaktusi,jer će posle ovih ostati samo pustinja i uklete proklete duše koje će do večnosti lutati njom...

Zemlja EGO mazohista

pre 9 godina

Ovaj je shvatio da moze ovom narodu da prosipa sta hoce. Ako su Srbi izdrzali sve poraze za vreme Milosevica, hoperinflaciju, totalnu bedu i ako je i pored toga jedva izgubio izbore 2000... Vucic apsolutno moze da izjavljuje i da radi sta hoce, narod ce ponovo izabrati njega jer narod nikad nece priznati sebi da je pogresio

kristijan

pre 9 godina

Vise autoputeva koji dobro funkcionisu omogucice brzo stizanje do vecih gradova u zemlji, tako da se nadam da ce manje ljudi odlaziti iz sela i udaljenih delova zemlje. E sad, kad bi prica sa Zelezarom tekla u pozitivnom smeru, valjda bi se nekako i napredovalo, pa se i zaposlili neki ljudi. Dakle, tekao bi pozitivno i razvoj ostalih delova Srbije, sto je valjda svima nama koji nismo u Beogradu i zelja.

DOSTA JE BILO

pre 9 godina

Nemoj bre bar danas na BOŽIĆ da nam soliš pamet. Pa zar ti nije dosta? Ispašće da će uskoro Nemci i ostali biti sirotinja u odnosu na Srbiju. Uradi nešto konkretno ili ćuti!

Igor Gavran

pre 9 godina

"Imacemo ..." "imacete" ... "imacu ..."

Gde su rezultati shefe? Dosta nam je praznih obecanja.
Po svim parametrima stojimo losije.
Sve je skuplje, opao je BDP, evro "otisao", zarade se smanjile.
Porezi i akcize povecani do maksimuma.

srbin

pre 9 godina

I onda ovo cuje moja baba od 90 godina i kaze:opasan ovaj vucic,vidis sta ce sve da uradi!a meni se place...sta place?!kukaaaa!a takvih ima ova srbijica uvek 50%,a mi ostali mozemo da se jadamo kako nam je lose jer nasim sudbinama odlucuju neuki i nepismeni.neka je meni baba ziva i zdrava,ona jadna ne zna za bolje nego ono sto cuje na bučuku.

Pera

pre 9 godina

04.01.2015. Pismo o zainteresovanosti za privatizaciju smederevske Železare ranije je dostavilo 10 kompanija, a ponuda američkog "Esmarka" ocenjena je kao najozbiljnija.

07.01.2015. Govoreći o privatizaciji Železare Smederevo, Vučić je izjavio da na tenderu za Železaru Smederevo postoje jedna ili dve validne ponude, a da bi Srbija kao partnera volela da vidi američki Esmark.

Sa 10 na jedna ili dve? Ili samo Esmark?

Dejan

pre 9 godina

Ured za statistiku Bundesrepublike: "po podacima iz 2010-te godine, ukupna duzina autoputeva u Nemackoj iznosila je 12800km"
I sta tu ima vise da se gradi?
Kakvo je to poredjenje?!

xl

pre 9 godina

u stalnoj kampanji mora mnogo,izuzetno mnogo da se priča,zato se džabe ljute neki komentatori misleći da ih ovaj čovek pravi ludima,on se naprosto obrača svom,isključivo svom biračkom telu koje baš i nije puno obrazovano.E sad,ako se neko od drugih navatao na njegove nebuloze,sam je kriv i sada verovatno udara glavom o zid.jer je skontao da je ovaj čovek rođeni demagog...

dejan

pre 9 godina

Ovaj počeo kao Sloba kad je u sred sankcija pričao kako imamo najveći privredni rast u Evropi. Mene bi bilo sramota da izjavim ovako nešto....

rato

pre 9 godina

Bojanilo- hrvatska je prvo sama izgradila pa tek sada hoće da da autoputeve pod koncesiju, jer nema odakle da vraća kredite, a u širokoj javnosti postoji otpor prema toj vladinoj nameri. Traži se i izjašnjavanje putem referenduma. A što se tiče premijera njegovo preterivanje je već postalo poslovično i već se graniči s iskazivanjem neistina i svesnog obmanjivanja javnosti. Može mu se jer nema jake opozicije koja bi ga odvikla od minhauzenske sklonosti. Nema dana da premijer ne bubne nešto slično kao ovo smešno uspoređivanje s Nemačkom.

Milos

pre 9 godina

Kakva izjava, pao sam u nesvest kada sam procitao naslov!!
Care, je li si ti svestan sta govoris?
Ja mislim da jesi 100%, ali ovaj narod nije inace ne bi ti bio tu gde jesi!

Duh sa sekirom

pre 9 godina

evo tebi malo matematike:
Austrija ima samo 1 milion stanovnika vise od Srbije, a godišnji izvoz robe 263 milijarde evra, a mi godišnje izvozimo robu u vrednosti 12.5 milijarde evra. A sa Nemackom kad bi se poredio u ovom mislim da bi samo jedna firma iz top ten bila jača od cele Srbije, recimo Osram za rasvetu ili BMW?

bljak

pre 9 godina

Ovo je klasican primer spinovanja i treba da udje u udzbenike iz politikologije: kako malu istinu prokrijumcariti da se ne vidi velika (i nepovoljna). Ako je i tacno da gradimo vise nego Nemacka, jos je tacnije da je Nemacka svoje vec izgradila mnogo ranije i mnogo vise.
A lepo se nastavlja na onu pricu o pruzi izmedju Beograda i Panceva na kojoj ce moci da se ide 140 km/h...
Vucicu, VECINA Srbije nije glasala za Vas i VECINA Srbije ne moze da proguta ovako jeftine trikove.

Odlomak iz lektire

pre 9 godina

Ja sam čuo da ćemo prvi na svetu praviti Svemirdon, ali radovi nikako da počnu! Mogli smo bar na veliki praznik da budemo pošteđeni...

Prepelica

pre 9 godina

Bravo! Veliki uspeh naše privrede! Svi nam zavide a ponajviše siroti nemci. Evo da pripomognem sa statistikom. Ne samo da gradimo više nego imamo i manje nezaposlenih. Nemci imaju oko 2,1 milion nezaposlenih. Istina, imaju malo više građana, pa to u procentima dođe malo manje nego kod nas, ali ko se još razume u te Pro Cente ;)

vidan

pre 9 godina

Srbija je na pravom putu da uzleči svoje javne finansije, s obzirom da se prduzetim merama fiskalne konsolidacije sprečio strmoglavi rast fiskalnog deficita, koji je pretio da postane dvocifren

stefan

pre 9 godina

Nije nas Vučić slagao u ovoj izjavi, ali je statistikom sakrio istinu.
Kupujemo vise tetrisa nego Nemačka.
Privatizujemo više državnih preduzeća nego Nemačka.
Gradimo više škola nego Nemačka.
Gradimo više bolnica nego Nemačka.
Samo nije napomenuo da je Nemačka 90% tog posla zaokružila pre 40 godina, a i tetris se tamo više ne igra.

aca graditelj autoputeva

pre 9 godina

Gospodine Vucicu u zapadnom delu Nemacke vec dugo godina nisu gradili autoputeve a gotovi su skoro i u istocnom delu, sve u svemu Nemacka poseduje oko 13000 kilometara autoputeva, i slovima trinaest hiljada kilometara.

juga

pre 9 godina

Meni je jasno da se svaka vlada zasniva na populizmu i demagogiji ali ga je ovaj sada bas preterao. Znamo da je narod naivan ali ovaj je poceo da misli i da je glup.

Cvetko na pijaci

pre 9 godina

Ahhahaha!

http://de.statista.com/statistik/daten/studie/162356/umfrage/autobahnnetz-in-deutschland-seit-1950/


U 2010., prema statistici Nemacke nesto oko 12800 km autoputeva. Porast u odnosu na 2000. (11515 km) je oko 11%.

ALone

pre 9 godina

Providni ste trolovi i treba da gradimo više od Nemačke jer za vreme vašeg mandata se ništa nije izgradilo i dobro je da se pokrenu stvari u Srbiji!

neron

pre 9 godina

te auto-puteve je hitler jos izgradio. tako da nas ne farba ovaj sa tom pricom. oni nemaju vise potrebu da prave tako da je poredjenje besmisleno i sramotno. nismo svi glupi

Mirko

pre 9 godina

Samo kolima proci od Pasaua do Nirnberga pa i dalje do Frankfurta. Radovi na prosirenjima su svuda na nemackim autoputevima. Video sam i radove kod Minhena, a prijatelj mi kaze da se radi nova deonica od Minhena ka granici sa Ceskom. Mozda to ne bude zavrseno do 2016., ali bas da se ovde gradi vise u ovom trenutku...

da li mi verujete?

pre 9 godina

Godina tek počela a biseri već pljušte. Ako je suditi po slici i onome što/ko stoji iza premijera, mi već živimo u Americi.

milance

pre 9 godina

Majko moja, pa ko ovo čita mislio bi da je Srbija raj na zemlji. Nemačka verovatno ne mora ni da gradi puteve više (osim da ih održava). Dalje ruke od Telekoma i EPS-a!! Jasno?!! Rešavaj javne institucije, rešavaj uhlebljene neradnike, privredu, nemoj sanjati glasno i da nam još to serviraš na Božić!!!

NikolaD

pre 9 godina

Necu ni da komentarisem ovo za auto-puteve koliko je smesno.
Stto se tice zelezare, bilo je ima ponuda koliko volis, pa ima dve dok sada jedna ili dve, znaci ima jedna.
A nisam nesto cuo strucne ljude da nemaju primedbi na budzet, koga god sam cuo u medijima a da nije SNS (ili Vlada) su ispljuvali budzet.

zimzeleni

pre 9 godina

postavio si Velju za ministra, sa SPSom si u koaliciji, a to su ljudi najzasluzniji za propast svih infrastrukturnih projekata - kasnjenje, losi nacrti... stavio si naocare, ali si i dalje providan

DERONJE

pre 9 godina

Sigurno je da se napravio dobar plan i da cemo imati veliki posao da se sve to izgradi.ako verujem u nekog to je premijer, tako da lupajte minuse, ali delo polako izlazi na videlo.

Ivan Miletic

pre 9 godina

Tako je Aco Srbine, samo si zaboravio da oni imaju vec auto-puteve po celoj zemlji isarane kao paukova mreza i zato i ne prave nove jer su to radili na vreme pre 30 godina

Vukasinovic Zoran

pre 9 godina

Sve Vuciceve izjave su namjenjene glasačima koji su glasali za njega prema tome dali je to sto izjavi komično, besmisleno to njega ne interesuje zna on dobro kome je namenio svaku izjavu a supljoglavih u Srbiji ima dovoljno da on može da priča šta god hoće s mišljenje onih koji imaju nešto u glavi ga ne interesuje.

Koki kokic

pre 9 godina

Nemci nemaju vise gde da prave auto put , sada samo renoviraju te iste . Mogao je da uporedi nas sa bugarima rumunima i tako neke slicne malisane?

Vragolan

pre 9 godina

Izjava je potpuno deplasirana, Nemci su auto-puteve gradili još pre 2. svetskog rata, mi ih još uvek neuspešno gradimo. Dakle, oni su svoje puteve izgradili.

odliven mozak

pre 9 godina

Oprosti mu Boze sto prica glupost na ovaj sveti dan! Ovo je verovatno namenjeno bezubin glasacima koji nisu nikad videli nemacki autoput...

Jedan koji pamti

pre 9 godina

Gde su u predizbornoj kampanji obećanih 100 milijardi Evra stranih investicija ako pobedite na izborima? Gde je fabrika čipova? Kanal Dunav-Solun? Je l počela izgradnja Beograd na vodi koja bi trebala biti zavrsena 2017? Šta bi sa onim šinama koje ste kupili u predizbornoj kampanji, radili ste to da pokažete šta? ...

Udaram minuse botovima

pre 9 godina

Cemo, cete, ce + gomila gluposti. Premijer radi ono sto najbolje zna-menja svest naroda za najsvetliji pravoslavni hriscanski praznik, od normalnih ljudi pravi sludjenu masu kojoj manipulacijama ostaje da vredno radi i CUTI za 200 evra tesko zaradjenih kod njegovih tajkuna. Jos jedna prazna prica i prikrivanje svoje nesposobnosti obecanjima

Kraljevcanin

pre 9 godina

Ma nemoj? Vise auto puta nego Nemacka? Pa to i nije tako tesko. Nemci su na vreme gradili i sve potrebe za auto putevima zadovoljili. Niima vise i ne treba. A kod nas su na vreme krali, pa sad mi gradjani opet placamo ono sto je trebalo da bude napravljeno pre 10 ili 20 godina! Jedini autoput koji imamo je Titov!

erbacher

pre 9 godina

Izgradicemo vise auto-puta nego Nemacka. Pa naravno da hocemo,kad su oni vec svoje izgradili,pa sad imaju nesto malo repova sto im ostalo.

buca

pre 9 godina

Ma da, kako da ne...Nemacka je to sto bi on sad kao da radi uradila pre 60 godina. Ovo je samo jos jedna u nizu najava, i nista vise. Ako ne verujete, dragi citaoci, analizirajte sta je uradjeno od najava, al stvarno, i sve ce vam biti jasno.

Milan

pre 9 godina

Joj kad se ovako pozivaju na neka glupa poredjenja. Pa Nemci su svoje auto puteve izgradili na vrijeme, i sada ih samo odrzavaju jer nemaju potrebe vise da prave. Ili kad se pozivaju kako ce nam ekonomija rasti brze nego nekim velikim drzavama. Pa rast sa 100 na 125 je ogroman procentualno, ali kad neko ima 1000 i poraste isto za 25 naravno da njemu to nije nista. Smesna poredjenja, pa nismo idioti...

molimo vas da prestanete

pre 9 godina

Gradimo "vise" autoputeva od Nemacke zato sto Nemacka ima izgradjen autoput do svakog seoceta u drzavi...samo ne znam kako je NJKV Vucic izracunao da gradimo vise autoputeva? Po duznom metru ili po metru/glavi stanovnika???

A sad meni omiljena tema - pruga do Budimpeste...njena evolucija je tekla ovako -
1. do Budimpeste za sat i 20 minuta, nov pravac, 300 km/h
2. do Budimpeste za malo vise od sat vremena, nov pravac
3. do Budimpeste za sat i 40 minuta, nov pravac
4. do Budimpeste za dva sata, nov pravac, 200 km/h
5. pa znate kako, to ce ustvari biti VEC POSTOJECA PRUGA, stizace se do Budimpeste za TRI SATA (VAU 380 km za tri sata, POTPUNO REVOLUCIONARNO!!!), ako ne i vise, ustvari radice se samo rekonstrukcija pruge Novi Sad-granica sa Madjarskom posto je pruga do Novog Sada U REDU a pruga od granice do Peste je u odnosu na nase "spagete" Svajcarska

Ko god se vozio tom prugom zna da se od Segedina do peste stize za malo vise od sat i 15 minuta, a od Segedina do Subotice za sat i po...

Ko tu koga farba???
Alo, 3 sata za 380 km KROZ RAVNICU vau vau vau ja sam ostao bez teksta pa to je nevidjeno hvala VODJO sto nas vodis napred...svet ce koristiti Hyperloop a mi cemo do Bara za 16 sati

Nikola

pre 9 godina

Idi.. I od Nemacke. Pa naravno kad su gaoni jednom izgradili i toza sva vremena a mi ih kao gradimo kako bi se pljackalo!! Stranacki funkcioneri kako bi pljackali! Ne mislim na obicne radnike.

S1982

pre 9 godina

Izgradnjom autoputeva, Srbija postaje privlačnija za dolazak stranih ulagača, jer jedan od prioriteta za investiranje je i dobra putna infrastruktura i povezanost.

garavi

pre 9 godina

pazi ovog što lupa. ???? pa zašto bi švabe pravile put kad je sve savršeno već 20 god. ????? razmisli malo šta pričaš. oni samo održavaju . ma hitler im je napravio putnu mrezu. eeee moj ti, nemacka je to.

pojmanemam

pre 9 godina

Gospodine Vucicu, probajte da dajete izjave koje su makar elementarno logicne. Ako se ponude za zelezaru otvaraju u petak,kako znate da postoje "jedna ili dve validne ponude"?
Sto se novih autoputeva tice, hajde da se prvo makar priblizimo susednoj Hrvatskoj, a onda da mastamo o DE autoputevima.Imajte mere,pobogu,makar na fanadnji dan.

nn

pre 9 godina

Kakvo ispiranje mozga. Nemci ce izgraditi manje jer nemaju potrebe da grade. Vec su dovoljno umrezeni auto-putevima. I sad smo mi kao napredni jer cemo napraviti vise od njih. Samo se nadam da ovo nije clanak za botove, valjda ih je sramota bar na danasnji dan da podrzavaju lazi i obmane. Nego, pitanje za gospodina Vucica, da li ce na kraju podneti krivicnu prijavu protiv svoje vlade kada prodaju Telekom? Mi sa malo mozga se secamo 2011. i najave krivicnih prijava protiv odgovornih lica za prodaju. Guglajte narode, ko ne zna. Ili to sada nije kriminal kada si na vlasti? Pozdrav svima koji citaju, ljudima sa b92 i Hristos se rodi pravoslavnim vernicima.

Danijel

pre 9 godina

Bitno je da se gradi da se pokrenemo i obnovimo infrastrukturu jer se predugo ništa nije radilo gledali smo samo političare koji se slikaju a od puteva ništa!

pirmo pirmo

pre 9 godina

Čuj "gradimo više auto-puteva od Njemačke"????Jel ovo neka skrivena kamera.pa u Njemačkoj sela povezana auto-banovima več godinama šta imaju više graditiIma li ovaj ćovjek internet ili misli da narod za to nezna???

Mikoli

pre 9 godina

Oni su svoje puteve odavno izgradili i nema sta vise da grade. A nas ponos i dika koridor 10 svakim danom u svakom pogledu sve vise i vise napreduje.

Marijana M

pre 9 godina

Bespotrebno je porediti ono sto se gradi kod nas sa trenutnom gradnjom infrastrukture u Nemackoj, ali je pohvalno sto tezimo tom stepenu uredjenosti.Mi smo imali visedecenijsku nesrecu da nas vode oni koji su sve sto je bilo na raspolaganju prelivali na privatne racune i nedomacinskim gazdovanjem nisu omogucavali progres. AV vraca nadu

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Sve je ovo ok i lepo za čitati pa i videti realizovano. Problem leži u opredeljenju vlasti da bukvalno sve skoro besplatno da stranim kompanijama. Nigde do sada nijedne srpske firme, ničeg našeg osim predaje u ruke stranih kompanija i sirovina i robova. Naša budućnost je zapečaćena odnosno uništena. Da li će nam potomci na ovome šta i kako činimo biti zahvalni.... Sumnjam
A bilo je i ima mnogo pametnijih rešenja...

BSC

pre 9 godina

Haha, neverovatno. :D Kako je njemu dobro kada zna da će ovo da progutaju svi koji trebaju da mu donesu pobedu i na narednim izborima i tako, bez po' blama izađe, lupi i živ ostane. :) Diži se narode dok još nije kasno.

banat

pre 9 godina

Zar nećemo za sat i po vozom do Pešte (cit. Vučić, Antić, Mihajlović), a autoputem do Zlatibora za sat i po (cit. Mihajlović)? Nadam se da će se ovi projekti ostvariti, ali je jako teško verovati ljudima koji daju takve neodgovorne i u startu providne izjave, pa ih posle, kako logika nalaže, opovrgnu.

Milun

pre 9 godina

A zašto bi Nemci gradili, kada imaju izgrađeno već 50 godina? Drugo poenta je baš u reči gradimo, i tako već 300 gidine, tri dana pre roka, za velike pare. Drugi su svoje izgradili. Da ne pričam kako izgleda autoput ka Nišu na samo 20 Km od Beograda, magistrala ili ne daj bože put preko Rudnika, gde od "biblijskih poplava" nije sanirana šteta. O lokalnim putevima ne vredi pričati. Srećan Božić vam želim.

logika

pre 9 godina

Oni su svoje auto-puteve odavno izgradili....sada mozda dorade neku sitnu deonicu i to nije za poredjenje sa nama jer mi jos gradimo primarnu mrezu. Kada budemo gradili iz godine u godinu za redom duzine deonica koje su u Nemackoj gradili 70ih ili 80ih onda mozes da napravis poredjenje a ovako nam vredjas inteligenciju!!!

miroslavbg

pre 9 godina

Cemo, cete, uradicemo, bice, vece, najvece, bolje, najbolje..... Naslusao sam se ovoga kada su prosli put bili na vlasti, sa Slobom, isto smo gradili vise od Nemacke, razvijali se brze od USA, a na kraju su nam govorili da nam niko nista ne moze, jer smo sa Rusima u savezu. nadam se samo, da makar, nakon svega, necemo opet gledati isti scenario sto se ovopga na kraju tice. Ovih laznih obecanja, Beograda na vodi, uspesnih privatizacija, boljitka itd, to jos , na zalost, mozemo da podnesemo. jos jedan rat ne bi mogli, sigurno. ovaj put bi to bilo dosta bolnije. No, i ako se desi, sta da se radi, sami smo krivi, imamo vlast i ljude na vlasti upravo onako kako i sami izgledamo.

šumadinac

pre 9 godina

Nije lako kretati od nule. A naš start obeležio debeli minus i u budžetu ali i u sopstvenim džepovima!Čini mi se da smo u takvim trenucima i najjači! Idemo dalje...

nikola

pre 9 godina

normalno da moramo da gradimo vise kad smo zemlja koja je pre 15 godina izasla iz kamenog doba, ali onda 2012 krenula da se vraca, pozdrav svima od Kremenka i Srecan Bozic

muso

pre 9 godina

Pa normalno da se pravi vise autoputa od nemacke.jer je ona to izgradila jod pre50godina.lapsus dobar marketing za publiku jadne i napacene stbije

koki

pre 9 godina

jaooooooo... znači nisam ničiji bot, niti sns niti opozicijin.... ne mešam se u politiku osim kad su izbori neki, ali ovo ''mi gradimo više nego Nemci'' je šamaranje po faci, inteligenciji, mozgu...

pa Nemačka infrastruktura je toliko izgradjena da me čudi da uopšte išta više i grade...to je isto kao kad bi neko rekao ''moja mala beba će ove godine da poraste više nego odrastao čovek''...

nemac

pre 9 godina

Nije previše teško izgraditi više auto-puteva od Nemačke, s obzirom da su u toj zemlji svi auto-putevi već izgrađeni i nema mnogo prostora za izgradnju novih. Izgradnja auto-puteva kroz Srbiju je trebalo da bude opisana na neki drugi način. Pa mi statistički imamo i veći privredni rast od Nemačke, ali nam to mnogo ne pomaže.

Seljak čovek

pre 9 godina

Ali Nemci su autoputeve izgradili davno i ne treba im više, ko kad bi poredio kako mi na selu mnogo više oremo od onih u gradu...i aj da vidim da završite dva kilometra petlje Batajnica koju ne možete već 3-4 godine...

prazne hale

pre 9 godina

Vucicu da te podsetim 2012 kad si bio u Zelezari posle izbora mesec dva si rekao ima Smederevska Zelezara proizvoda , puno je skladiste, radi jedna pec radi se ali svetska klima za metalom je losa . Pa si posle setao se tom istom fabrikom , radnici ti mahali ( to titu) pa si bio jos koji put i nijednom nisi pricao o pustim halama.Kad si govorio istinu a kada neistinu o toj zelezari? Danas ili pre dve tj skoro tri godine ? Ako su prazne onda gde je 300 miliona evra nasih para poreskih para nestalo u toj firmi ? Te pare su dovoljne da se sve bolnice kod nas srede i dovedu na normalni ljudski novo a ti kazes bile prazne i puste hale mnogoo ti kratko pamtis za razliku od nekih u narodu

novica

pre 9 godina

sve su to prazne price cene skacu kupovna moc gradjana opada mladi ljudi sve vise begaju iz ove zemlje ova godina je tek pocela a daleko je 2016 i 2017

Alan Ford

pre 9 godina

Šta je bre ovo?
1. April?
Teška deonica?
140 km?!?!! Pa tolko ima Ibarskom magistralom!!!!
Pruga Beograd Bar je u prekidu, od maja, ejjj od maja....

Ja

pre 9 godina

Pa Nemačka već ima auto-puteve. Zašto bi morali više od nas da grade? I još ih i održavaju savršeno! Samo je potrebno izaći iz Srbije i osetiti kvalitet puteva na bubrezima.

muamua

pre 9 godina

Naravno i ja gradim vise kuca od mog komsije u ovoj godini posto je on svoju prosle godine napravio...
Uzas bre...ne zna se ko je gori :Pajtic koji kaze kako sns ima podrsku 22posto Ukupnog stanovnistva....
Ljajic koji kaze kako su smanjili cenu goriva
ili ti koji pricas da cemo izgraditi vise autoputa od Nemacke...pa oni imaju igradjeno sve sta imaju da prave...samo da krpe...a ako budete radili kao sto ste ostavili zrenjaninac od petlje do putnika uzas....

NN

pre 9 godina

Jedino nikako da stignemo nemacki standard i primanja, jos malo kako dinar pada svakog meseca , ce nam primanja u evrima za neku godinu biti u nivou dzeparaca nemacke dece.

Zoran

pre 9 godina

Odmah da kazem da sam apsolutno vanstranacka licnost, ali mislim da ovakvo poredjenje i preterivanje su van svake pameti. Uporedjivati nase i Nemacke puteve, pa cak i u smislu izgradnje je apsoluto besmisleno.

Boki

pre 9 godina

Nemci su odavno izgradili autoputeve
mi bi trebali da gradimo fabrike,da imamo proizvodnju,a kad to imamo bice i autoputeva,i novih pruga,brodova,letecih tanjira itd
ovo kako vi vodite drzavu je katastrofa,zasta gradite puteve?da sto pre odemo odavde?

taja

pre 9 godina

Srbija je na pravom putu da uzleči svoje javne finansije, s obzirom da se prduzetim merama fiskalne konsolidacije sprečio strmoglavi rast fiskalnog deficita, koji je pretio da postane dvocifren

Nenad

pre 9 godina

Zasto ali zasto moras da izjavljujes ovako nesto. Koliko Nemci imaju km autoputa u zemlji a koliko mi, koliko su gradili u poslednjih 10 godina a koliko mi?!? Kao da traze po statistici i ceprkaju da bi iskopali neku poluistinu, koju ce onda na sav glas da raspricaju. Stidite se!

Moje ime*

pre 9 godina

"Po prvi put imamo plan koji će MMF da odobri 17. februara", poručio je Vučić

Ček' malo ... Zašto se stalno u priči pojavljuje MMF? Čiji novac vi trošite, MMF-ov ili novac ove države? Ko vas je doveo na vlast, MMF ili građani ove države? Kome odgovarate, MMF-u ili građanima? Ko je vaš poslodavac, MMF ili Srbija? Zašto vaše planove treba da odobri MMF? I na kraju krajeva, ko vodi ovu državu, vi ili MMF?

bojanilo

pre 9 godina

Koncesije su koristile mnoge države poput Hrvatske za razvoj svoje saobraćajne infraastrukture, pogotovo sistem BOT koncesija, pri čemu , na kraju važenja koncesije putevi ostaju u vlasništvu države u kojoj su izgrađeni

ya

pre 9 godina

Nemacka vec ima izgradjene autoputeve,nemoraju da grade,i to kakve bez rupa laznih biciklistickih staza koje nigde nevode,spomenika ko sa groblja ma kako mi mozemo uopste u bilo cemu da se usporedjujemo

gradjanin

pre 9 godina

vucic jeste nesto radi ali je poceo puno i da filozofira. ako se uporedjuje sa nemackom neka kaze koliko ima km auto puta u nemackoj a koliko kod nas.kvalitet u nemackoj je svuda isti a kod nas neujednacen. u nemackoj nema vise potreba graditi autoput kao sto ce i kod nas biti za 100 godina kada sveki grad je povezan sa autoputem

buda

pre 9 godina

Naravno da gradimo vise auto-puta od ne samo Nemacke, nego i vecine zemalja jer su te zemlje odavno svoje auto-puteve izgradile! Kakava briljantna izjava, Aco care dominiras i u 2015-oj...

buda

pre 9 godina

Naravno da gradimo vise auto-puta od ne samo Nemacke, nego i vecine zemalja jer su te zemlje odavno svoje auto-puteve izgradile! Kakava briljantna izjava, Aco care dominiras i u 2015-oj...

Nenad

pre 9 godina

Zasto ali zasto moras da izjavljujes ovako nesto. Koliko Nemci imaju km autoputa u zemlji a koliko mi, koliko su gradili u poslednjih 10 godina a koliko mi?!? Kao da traze po statistici i ceprkaju da bi iskopali neku poluistinu, koju ce onda na sav glas da raspricaju. Stidite se!

Zoran

pre 9 godina

Odmah da kazem da sam apsolutno vanstranacka licnost, ali mislim da ovakvo poredjenje i preterivanje su van svake pameti. Uporedjivati nase i Nemacke puteve, pa cak i u smislu izgradnje je apsoluto besmisleno.

ya

pre 9 godina

Nemacka vec ima izgradjene autoputeve,nemoraju da grade,i to kakve bez rupa laznih biciklistickih staza koje nigde nevode,spomenika ko sa groblja ma kako mi mozemo uopste u bilo cemu da se usporedjujemo

NN

pre 9 godina

Jedino nikako da stignemo nemacki standard i primanja, jos malo kako dinar pada svakog meseca , ce nam primanja u evrima za neku godinu biti u nivou dzeparaca nemacke dece.

gradjanin

pre 9 godina

vucic jeste nesto radi ali je poceo puno i da filozofira. ako se uporedjuje sa nemackom neka kaze koliko ima km auto puta u nemackoj a koliko kod nas.kvalitet u nemackoj je svuda isti a kod nas neujednacen. u nemackoj nema vise potreba graditi autoput kao sto ce i kod nas biti za 100 godina kada sveki grad je povezan sa autoputem

bojanilo

pre 9 godina

Koncesije su koristile mnoge države poput Hrvatske za razvoj svoje saobraćajne infraastrukture, pogotovo sistem BOT koncesija, pri čemu , na kraju važenja koncesije putevi ostaju u vlasništvu države u kojoj su izgrađeni

ESMARK

pre 9 godina

2015 godina je godina gradnje,razvoja i rada.Mnogo sto sta mora da uradsimo da bi osetili bolji zivot za jedan minimalni stepenik.Mere koje sprovodi Vucic nisu nimalo lake za nas-gradjane,ali su jedini izlaz iz krize iz mulja i zabokrecine u koji su nas njegovi prethodnici gurnuli,jedine koje podrzava ceo svet,a koje nas vode sto pre ulasku u Uniju.

Danilo

pre 9 godina

2014. su postavljeni dobri temelji, a ove nove godine pocinjemo da gradimo kucu. Ako ne dodje do nekih vecih svetskih poremecaja ta kuca ce biti sve veca i sve lepsa i uredjenija.

Moje ime*

pre 9 godina

"Po prvi put imamo plan koji će MMF da odobri 17. februara", poručio je Vučić

Ček' malo ... Zašto se stalno u priči pojavljuje MMF? Čiji novac vi trošite, MMF-ov ili novac ove države? Ko vas je doveo na vlast, MMF ili građani ove države? Kome odgovarate, MMF-u ili građanima? Ko je vaš poslodavac, MMF ili Srbija? Zašto vaše planove treba da odobri MMF? I na kraju krajeva, ko vodi ovu državu, vi ili MMF?

Dragana Gaga

pre 9 godina

Puna podrska Vucicu od mene, porodice i prijatelja za sve sto cini za Srbiju. Svi hocemo razvijenu i sto bogatiju Srbiju. Ubedjena sam da uskoro necemo vise biti ni siromasni ni nerazvijeni.

pera ložač

pre 9 godina

Teške mere!? Ja još čekam te teške mere!
Elem,svima je jasno da Vučić nije novi Tito, ni novi Djindjić, svima je jasno da je Vučić novi Sanader!
Svima je jasno da će pred sudskim većem Vučić objašnjavati svoje sledeće aktivnosti:
- pljačka Univerzal banke
- kriminalni ugovor sa Etihadom
- ugovori sa AlDahrom
- drzavne subvencije fantomskim firmama za potrebe nepostojeceg projekta Beograda na vodi
- afera aflatoksin
- kriminalno ragovanje tokom poplava kada je nereagovanjem vlasti pola Srbije ostalo pod vodom,sa štetom po gradjane i privredu od milijardu evra,ko zna koliko mrtvih i kada je premijer lično pozivao nestručne i neopremeljene gradjane da pomognu u odbrani od poplava i tako ugrozio desetine hiljada života
Srećom pa Vučić ama baš ništa ne radi, tako da u njegovoj četvrtoj godini na vlasti(2012,2013,2014,2015) ne očekujem da će napraviti neku veću štetu.
Kad malo bolje razmisliš Vučić vlada evo već četvrtu godinu i osim manjih plata i penzija da li iko može da nevede jednu jedinu stvar koju je Vučić započeo,a kamoli završio!

Truman

pre 9 godina

Izgradnja auto-puta je definitivno neophodna za našu zemlju, u to nema sumnje. Mora se mnogo uraditi po pitanju razvoja saobraćaja u našoj zemlji. Činjenica je da se nalazimo na pravom putu ka napretku i razvoju, a to u potpunosti moramo podržati.

aleksandar

pre 9 godina

Jutros je gostovao na cuvenom pinku dovoljno je bilo deset sekundi da prebacim kanal, opet se svadjao sam sa sobom,mnogo boli mozak kad ga covek slusa vredja pamet svim ljudima koji imaju jedan klikercic u glavi....

PATRIK

pre 9 godina

Tesko je u praznoj,opljackanoj "kuci bez prozora i vrata" za kratak period ocekivati vidni boljitak.Vucic merama koje podrzava ceo svet pokusava bez obzira na njihovu tezinu da osetimo sto pre boljitak,da sto pre stanemo u red modernih zemalja regiona i da sto pre udjemo u Uniju.Mnogo posla,strpljenja i odricanja nas ocekuje u 2015 godini.

Skender Shenguly

pre 9 godina

Ovo je isto kao kada bi rekao da ce izvesni teniser koji trenutno zauzima 980 mesto na listi,a za godinu dana napravi pomak na 978 mesto,imati veci napredak od Djokovica koji ce ostati na 1 mestu i nece imati nikakav napredak.Strava i uzas ko vodi ovu drzavu.Ako je vec spominjao Nemacku,zamislite i zapitajte se da li je u Nemackoj 15-tak godina posle drugog svetskog rata bilo moguce i u najcrnjim snovima da na vlast dodju pripadnici Hitler Jugenda.Ne nikako nije bilo moguce!

Igor Gavran

pre 9 godina

"Imacemo ..." "imacete" ... "imacu ..."

Gde su rezultati shefe? Dosta nam je praznih obecanja.
Po svim parametrima stojimo losije.
Sve je skuplje, opao je BDP, evro "otisao", zarade se smanjile.
Porezi i akcize povecani do maksimuma.

Boško Despotović

pre 9 godina

Za razliku od svojih prethodnika, Vučić se svim silama bori da Srbiju izvede na evropski put uspeha. Ako nastavimo da radimo gradimo nove projekte, više štedimo a manje rasipamo novac možemo postati jedna od uspešnijih država na Balkanu. Očigledno se to pojedinicima koji čine opoziciju ne dopada, pa kritikuju sve što premijer izjavi. Vreme će pokazati rezultate ove vlasti, 2016-ta godina će brzo doći.

sojic

pre 9 godina

Njegovi kriticari izgleda ne shvataju koliko problema je zemlja imala i ima, to se ne resava za 2-3 godine.
Svedjanima je trebalo skoro 10godina da se izvuku iz ekonomske krize koja je trajala 1991-99/00 i mi pricamo o jednoj od najbogatijih zemalja u svetu.
Oni nisu imali ratova, sankcije, ogromne korupcije i slabu infrastrukturu itd.
Situacija je bolja u Srbiji samo sto obicni gradani to neosecaju zato sto ima toliko puno problema…

Mary

pre 9 godina

Ne moze se poreci cinjenica da Vucic ima plana oporavka Srbije i da se vredno radi na njemu. Smanjenje plata i penzija su mere koje su se mrale preduzeti radi smanjenja deficita i stabilizacije finansija sto ce direktno uticati na rast investicija.

Stefan DE

pre 9 godina

Da li si ti normalan covek poredis Srbiju i Srpski autoput sa Nemackim???
Koliko je nas narod glup i nema pojma kad moze svako da im prosipa svakakvu pricu!!!

Ilija

pre 9 godina

Pa nažalost u vreme mandata DS se skoro ništa nije gradilo ali bitno je bilo da se političari slikaju pa sada moramo da gradimo više od Nemaca!

ivana666

pre 9 godina

kojim putem će krenuti Srbija, ne zna se. Ako kazemo da je srbija jedna mala porodica, koju generacijama unazad prati neki maler, tako srbiju kao drzava isto mozemo reci. Rade sa nama sta im se hoce, jel im se i moze,i uslovljavaju nas za sve,,ali ne damo se

kristina

pre 9 godina

Koridor 10 će omogućiti brži razvoj juga Srbije,hvala bogu što je ova vlada na čelu sa Vučićem istrajala u tome za razliku od nekih koji su obećavali a radovi stajali,obećano urađeno-radi se punom parom,napred.

Predrag

pre 9 godina

Drug Vucko,nase rosno cvece,
nastavlja u stilu ću,ćes,će...

Kad ga slusam,odmah bih otvorio privatnu zeljezaru.
Kad prica o Mercedesu,ja bih odmah poceo da pravim moje autobuse..
Kad slavimo Beograd, ja bih odmah napravio jedan moj grad na vodi.

Ceo narod za tobom se krece!

molimo vas da prestanete

pre 9 godina

Gradimo "vise" autoputeva od Nemacke zato sto Nemacka ima izgradjen autoput do svakog seoceta u drzavi...samo ne znam kako je NJKV Vucic izracunao da gradimo vise autoputeva? Po duznom metru ili po metru/glavi stanovnika???

A sad meni omiljena tema - pruga do Budimpeste...njena evolucija je tekla ovako -
1. do Budimpeste za sat i 20 minuta, nov pravac, 300 km/h
2. do Budimpeste za malo vise od sat vremena, nov pravac
3. do Budimpeste za sat i 40 minuta, nov pravac
4. do Budimpeste za dva sata, nov pravac, 200 km/h
5. pa znate kako, to ce ustvari biti VEC POSTOJECA PRUGA, stizace se do Budimpeste za TRI SATA (VAU 380 km za tri sata, POTPUNO REVOLUCIONARNO!!!), ako ne i vise, ustvari radice se samo rekonstrukcija pruge Novi Sad-granica sa Madjarskom posto je pruga do Novog Sada U REDU a pruga od granice do Peste je u odnosu na nase "spagete" Svajcarska

Ko god se vozio tom prugom zna da se od Segedina do peste stize za malo vise od sat i 15 minuta, a od Segedina do Subotice za sat i po...

Ko tu koga farba???
Alo, 3 sata za 380 km KROZ RAVNICU vau vau vau ja sam ostao bez teksta pa to je nevidjeno hvala VODJO sto nas vodis napred...svet ce koristiti Hyperloop a mi cemo do Bara za 16 sati

mladenko

pre 9 godina

PA s'obzirom da smo dugo godina ziveli u opstem haosu i neuredjenoj drzavi,onda znam da ukoliko ova Vlada nastavi sa ovakvim radom i uredjivanjem zemlje,da ce kako dani odmicu imati sve vise posla jer nam se sve to nagomilalo godinama unazad i niko nista nije resavao ili vrlo malo..

vidan

pre 9 godina

Srbija je na pravom putu da uzleči svoje javne finansije, s obzirom da se prduzetim merama fiskalne konsolidacije sprečio strmoglavi rast fiskalnog deficita, koji je pretio da postane dvocifren

jurke

pre 9 godina

Kad smo vec kod te Zelezare,ta fabrika vec godinama stagnira,i vreme je joj je vise da je neko ponovo pokrene,ozivi,i ja se iskreno nadam da hoce jer je to pre svega od velikog znacaja za te ljude tamo,da imaju od cega da zive.

UROS2

pre 9 godina

Iz svega prilozenog jasno se vidi da vlada i premijer resavaju kljucna pitanja za ovu zemlju,i da sve cine kako bi se u Srbiji nesto promenilo na bolje.

makar sta!

pre 9 godina

Imam utisak da je Srbija svakim danom sve uredjenija, sredjenija, normalnija i uspesnija zemlja.(Jovanovic, 7. januar 2015 14:14)

jeel', a iz kog dela kosmosa posmatras Srbiju, mora da je neki 2BC4GCjako udaljen!

Dale

pre 9 godina

Vreme je da Srbija krene da gradi,do sada smo navikli da političari puteve otvaraju u predizbornoj kampanji a da oni nisu završeni do danas.

komsija

pre 9 godina

jedva cekam da cujem Kesica sta ima da kaze na ovaj fenomenalni uspeh srpskih putara, srpske privrede koja nezaustavljivo grabi ka evropi sa svojim liderima koji svakim danom jacaju svoju zemlju sve vise i vise, a sve to uz pomoc zutih ljudi sa istoka koji piju vodu sa Morave!

i na kraju krajeva sta vi imate da osecate da li je vama i vasoj porodici bolje! jel cujete kad vam se kaze da nam je bolje! morate verovati tudjim ocima!

Dimitra 5

pre 9 godina

Ocekujemo mnogo od ove godine, i sto se tice ekonomije, privrede, poljoprivrede, zaposljavanja ljudi, podizanj ekulture na visi nivo i svest prosvetara da se digne na visi nivo i da nam deca budu pametnija da se taj program napokon promeni jer nije bas na zavidnom nivou.

DOSTA JE BILO

pre 9 godina

Nemoj bre bar danas na BOŽIĆ da nam soliš pamet. Pa zar ti nije dosta? Ispašće da će uskoro Nemci i ostali biti sirotinja u odnosu na Srbiju. Uradi nešto konkretno ili ćuti!

Dimitra 5

pre 9 godina

Ocekujemo mnogo od ove godine, i sto se tice ekonomije, privrede, poljoprivrede, zaposljavanja ljudi, podizanj ekulture na visi nivo i svest prosvetara da se digne na visi nivo i da nam deca budu pametnija da se taj program napokon promeni jer nije bas na zavidnom nivou.

Grunf

pre 9 godina

Buduće vreme opet.Bolje da promene naziv u stranke u Srpska buduća stranka SBS.Pre nego što su doošči na vlast isto tako,uhapsićemo tajkune imamo neoborive dokaze,borba protiv korupcije kad ono ćorak.Nije zaključak gradićemo nego šta ćemo sagraditi?Kako ćemo to sagraditi i kog kvaliteta.Evo recimo primer koji niko ne može da demantuje šta se kaže,objavi,i šta se uradi.Rekonmstrukcija ul.Vojvode Stepe.4,5kn za 19,5 mil,evra.Najvljene faze radova,tavršetak,izvodjač radova.Obećali sami zamenu kompletne infrasturkture, vodovod, kanalizacija, podzemni kontejneri.Svi možete proveriti od toga ništa nije uradjeno.Rok I faze završetka radova je bio 10.010.2014.I Faza još nije gotova.Dakle gradimo tačno je oko 3m na dan.Sad s epostavlja pitanje kako se troše radni sati,gde su pare od kanalizacionih i vodovodnihh cevi.To je kako se izvedu radovi.To je samo jedan primer.Imamo izjavu Ministarke Saobraćaja da će od Beograda do Zlatibora trebati nešto više od sat vremena kolima.??????Pazite to su sve njihove izjave.Niko ih na to ije terao.Pošto Premijer kaže da soluškuje glas gradjana pa neka u glavnom gradu Srbije osluškuje i vidi kako se troše pare od kredita Evropske banke.Kome je dodeljen tender i zašto i iz kojih razloga izvodjač radova sramoti Grad Beograd,Republiku Srbiju,Agenciju za investicije.Zašto izvodjač radova maltretira stanovike Voždovca bez ikakve odgovornosti.Ko je nadzorni organ.Da li vas iko obaveštava oo svemu tome.Poenta je 3m na dan sa ljudstvom i mehanizacijom.

aless

pre 9 godina

Jadni hejteri i trolovi...nerviraju se i mrze i na Bozicni dan...Strasno!(Milan, 07. januar 2015 13:19)

Jadni botovi i Megabot lazu i na danasnji dan...

Nismo ovce,čobane!

pre 9 godina

Poštovani sugrađani,
U cilju očuvanja našeg zdravlja,ignorišite sve tekstove i izjave ovog umišljenog "genija".Umesto čitanja samo bacite pogled u svoj novčanik i frižider.To je realnost,na žalost...

dare 011

pre 9 godina

Imaš sreće što 94% Srba nikad nije bilo u Nemačkoj a 97% nije vozilo kroz Nemačku. Oni su za nas bića iz svemira! Mi smo za njih kameno doba

Stefan

pre 9 godina

U Srbiji se odavno nije ovoliko gradilo kao ove godine,izutno je zadovoljstvo videti kako se srbija gradi i prve novi autoputevi i stvara nova infrastrukurna mreza, a posebo je zadovoljstvo sto ce srbija zavrsetkom koridora 10 dobiti mnogo

kristijan

pre 9 godina

Vise autoputeva koji dobro funkcionisu omogucice brzo stizanje do vecih gradova u zemlji, tako da se nadam da ce manje ljudi odlaziti iz sela i udaljenih delova zemlje. E sad, kad bi prica sa Zelezarom tekla u pozitivnom smeru, valjda bi se nekako i napredovalo, pa se i zaposlili neki ljudi. Dakle, tekao bi pozitivno i razvoj ostalih delova Srbije, sto je valjda svima nama koji nismo u Beogradu i zelja.

Natasa

pre 9 godina

Teske mere i teske odluke ali uz podrsku naroda Srbija ce krenuti putem napretka i postati uredjena i zdrava zemlja. Samo napred, nastavite u istom pravcu!

klub samoubica iz zasede

pre 9 godina

futur je jedino od našeg vođe što imamo,prezent ne postoji jer govor nestvara materiju niti rad,o prošlosti nesme da govori,mnogo je prljava,a može neko shvatiti to kao priznanje pa ga i čorkirati,zato samo futur,ionako je njegovo glasačko telo uglavnom dementno,mnogi neznaju ni šta su doručkovali a kamoli šta je ovaj pričao pre 3,6,9 meseci...a obećanja i onako ništa ne koštaju a mnogima donose radovanja...

Miskocije

pre 9 godina

Pa kome vi mazete oci G, Vucicu? Nemacka je sagradila 80% puteva koji su joj potrebni, mi nismo ni 20%. Normalno bi bilo da gradimo 5x vise nego oni.

Muka mi je od ovih prica, bice ovo, bice ono, a konkretno...prcccc.

dare 011

pre 9 godina

Pa Nemci su sve napravili. Tamo do svake štale postoji put sa 2 trake...zato ne moraju više da prave ni 1km.
A tvoje dvosmislene izjave, mogu da progutaju samo deca koja su u predškolskom uzrastu.
To bi bilo kao kad bi moj sin od 3 godine rekao...Tata ja stalno rastem a ti ne!
Hahahahah

Boki

pre 9 godina

Nemci su odavno izgradili autoputeve
mi bi trebali da gradimo fabrike,da imamo proizvodnju,a kad to imamo bice i autoputeva,i novih pruga,brodova,letecih tanjira itd
ovo kako vi vodite drzavu je katastrofa,zasta gradite puteve?da sto pre odemo odavde?

miroslavbg

pre 9 godina

Cemo, cete, uradicemo, bice, vece, najvece, bolje, najbolje..... Naslusao sam se ovoga kada su prosli put bili na vlasti, sa Slobom, isto smo gradili vise od Nemacke, razvijali se brze od USA, a na kraju su nam govorili da nam niko nista ne moze, jer smo sa Rusima u savezu. nadam se samo, da makar, nakon svega, necemo opet gledati isti scenario sto se ovopga na kraju tice. Ovih laznih obecanja, Beograda na vodi, uspesnih privatizacija, boljitka itd, to jos , na zalost, mozemo da podnesemo. jos jedan rat ne bi mogli, sigurno. ovaj put bi to bilo dosta bolnije. No, i ako se desi, sta da se radi, sami smo krivi, imamo vlast i ljude na vlasti upravo onako kako i sami izgledamo.

Ja

pre 9 godina

Pa Nemačka već ima auto-puteve. Zašto bi morali više od nas da grade? I još ih i održavaju savršeno! Samo je potrebno izaći iz Srbije i osetiti kvalitet puteva na bubrezima.

ALone

pre 9 godina

Providni ste trolovi i treba da gradimo više od Nemačke jer za vreme vašeg mandata se ništa nije izgradilo i dobro je da se pokrenu stvari u Srbiji!

Ajvanho

pre 9 godina

Covece, ne zivimo u Severnoj Koreji nego Srbiji iako krpunim koracima grabimo ka tome pa da nam pricas takve bajke. Oni vec imaju izgradjene puteve a ti nisi u stanju da odrzis i ove sto su vec izgradjeni. Svako ko putuje od Beograda do Nisa zna o cemu pricam.
Idi juri one nesposobne ministre koji osim sto te kopiraju nista drugo i ne znaju.

xl

pre 9 godina

u stalnoj kampanji mora mnogo,izuzetno mnogo da se priča,zato se džabe ljute neki komentatori misleći da ih ovaj čovek pravi ludima,on se naprosto obrača svom,isključivo svom biračkom telu koje baš i nije puno obrazovano.E sad,ako se neko od drugih navatao na njegove nebuloze,sam je kriv i sada verovatno udara glavom o zid.jer je skontao da je ovaj čovek rođeni demagog...

koki

pre 9 godina

jaooooooo... znači nisam ničiji bot, niti sns niti opozicijin.... ne mešam se u politiku osim kad su izbori neki, ali ovo ''mi gradimo više nego Nemci'' je šamaranje po faci, inteligenciji, mozgu...

pa Nemačka infrastruktura je toliko izgradjena da me čudi da uopšte išta više i grade...to je isto kao kad bi neko rekao ''moja mala beba će ove godine da poraste više nego odrastao čovek''...

Alan Ford

pre 9 godina

Šta je bre ovo?
1. April?
Teška deonica?
140 km?!?!! Pa tolko ima Ibarskom magistralom!!!!
Pruga Beograd Bar je u prekidu, od maja, ejjj od maja....

garavi

pre 9 godina

pazi ovog što lupa. ???? pa zašto bi švabe pravile put kad je sve savršeno već 20 god. ????? razmisli malo šta pričaš. oni samo održavaju . ma hitler im je napravio putnu mrezu. eeee moj ti, nemacka je to.

evita

pre 9 godina

A sto ste ovo pomerili sa glavne strane? Jedva je pronadjoh preko Googla. Jel zbog gramaticke ili semanticke greske gosn Premijera? Ili su botovi preterali pa vas bilo sramota sta ste objavili?

srbin

pre 9 godina

I onda ovo cuje moja baba od 90 godina i kaze:opasan ovaj vucic,vidis sta ce sve da uradi!a meni se place...sta place?!kukaaaa!a takvih ima ova srbijica uvek 50%,a mi ostali mozemo da se jadamo kako nam je lose jer nasim sudbinama odlucuju neuki i nepismeni.neka je meni baba ziva i zdrava,ona jadna ne zna za bolje nego ono sto cuje na bučuku.

trece oko

pre 9 godina

Pitam se sta se treba desiti da narod u Srbiji konacno progleda.Meni je na televizoru ostao otisak Vucka,ne onog Vucka maskote zimskih olimpijkih igara 1984 u Sarajevu(tako bi se deca radovala kad je tv ugasen)ovako cim ugasim tv klinci vriste tata pali tv brzo opet onaj cika sto je stalno gost u svim emisijama kad trazimo crtace i koji nam prica bajke u koje ni mi kao ni ti ne verujemo.

Ja

pre 9 godina

Pa, naravno, Genije! Nemci još jedino da počnu da prave autoputeve u etažama... Ta izgradnja je bila "hit" 60-tih godina prošlog veka, oni sada prave svemirske stanice. A mi se ponosimo što smo "na korak" od otkrića točka.

nn

pre 9 godina

Kakvo ispiranje mozga. Nemci ce izgraditi manje jer nemaju potrebe da grade. Vec su dovoljno umrezeni auto-putevima. I sad smo mi kao napredni jer cemo napraviti vise od njih. Samo se nadam da ovo nije clanak za botove, valjda ih je sramota bar na danasnji dan da podrzavaju lazi i obmane. Nego, pitanje za gospodina Vucica, da li ce na kraju podneti krivicnu prijavu protiv svoje vlade kada prodaju Telekom? Mi sa malo mozga se secamo 2011. i najave krivicnih prijava protiv odgovornih lica za prodaju. Guglajte narode, ko ne zna. Ili to sada nije kriminal kada si na vlasti? Pozdrav svima koji citaju, ljudima sa b92 i Hristos se rodi pravoslavnim vernicima.

Dejan

pre 9 godina

Ured za statistiku Bundesrepublike: "po podacima iz 2010-te godine, ukupna duzina autoputeva u Nemackoj iznosila je 12800km"
I sta tu ima vise da se gradi?
Kakvo je to poredjenje?!

ljutimilos

pre 9 godina

Jos i da imamo bar deo nemackih plata, gde bi nam bio kraj. Pola naroda zivi veoma siromasno. Kakvi putevi, kakvi bakraci. Uz duzno postovanje, neko ovde zivi u bajkama.

dyo

pre 9 godina

1. Autoput ne prolazi kroz Sicevacku klisuru, nego ide preko Ploca.
2. Tender za deonicu oko Bujanovca na koridoru 10, jos uvek nije raspisan, okvirni pocetak radova prema KOridorima Srbije je novembar 2015. a rok izgradnje 2 godine.
3. Proverite Aktorove deonice, koliko su dugo u izgradnji a koliki je rok?

odliven mozak

pre 9 godina

Oprosti mu Boze sto prica glupost na ovaj sveti dan! Ovo je verovatno namenjeno bezubin glasacima koji nisu nikad videli nemacki autoput...

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

A pored puteva, sagradicemo i veci Beograd na vodi od nemackog Beograda na vodi, i Mercedesova fabrika u Srbiji ce biti veca nego u Nemackoj.....

Zemlja EGO mazohista

pre 9 godina

Ovaj je shvatio da moze ovom narodu da prosipa sta hoce. Ako su Srbi izdrzali sve poraze za vreme Milosevica, hoperinflaciju, totalnu bedu i ako je i pored toga jedva izgubio izbore 2000... Vucic apsolutno moze da izjavljuje i da radi sta hoce, narod ce ponovo izabrati njega jer narod nikad nece priznati sebi da je pogresio

muso

pre 9 godina

Pa normalno da se pravi vise autoputa od nemacke.jer je ona to izgradila jod pre50godina.lapsus dobar marketing za publiku jadne i napacene stbije

Pera

pre 9 godina

04.01.2015. Pismo o zainteresovanosti za privatizaciju smederevske Železare ranije je dostavilo 10 kompanija, a ponuda američkog "Esmarka" ocenjena je kao najozbiljnija.

07.01.2015. Govoreći o privatizaciji Železare Smederevo, Vučić je izjavio da na tenderu za Železaru Smederevo postoje jedna ili dve validne ponude, a da bi Srbija kao partnera volela da vidi američki Esmark.

Sa 10 na jedna ili dve? Ili samo Esmark?

max

pre 9 godina

Covece,oni su napravili puteve i sada prave kosmodrome!A to kako ljudi lose zive u srbiji to sam video u saobracajnim guzvama po beigradu i po trznim centrima.

Milos

pre 9 godina

Kakva izjava, pao sam u nesvest kada sam procitao naslov!!
Care, je li si ti svestan sta govoris?
Ja mislim da jesi 100%, ali ovaj narod nije inace ne bi ti bio tu gde jesi!

Jedan koji pamti

pre 9 godina

Gde su u predizbornoj kampanji obećanih 100 milijardi Evra stranih investicija ako pobedite na izborima? Gde je fabrika čipova? Kanal Dunav-Solun? Je l počela izgradnja Beograd na vodi koja bi trebala biti zavrsena 2017? Šta bi sa onim šinama koje ste kupili u predizbornoj kampanji, radili ste to da pokažete šta? ...

nemac

pre 9 godina

Nije previše teško izgraditi više auto-puteva od Nemačke, s obzirom da su u toj zemlji svi auto-putevi već izgrađeni i nema mnogo prostora za izgradnju novih. Izgradnja auto-puteva kroz Srbiju je trebalo da bude opisana na neki drugi način. Pa mi statistički imamo i veći privredni rast od Nemačke, ali nam to mnogo ne pomaže.

Lelica Andric

pre 9 godina

Ovo je zaista ambiciozan plan i bilo bi sjajno za sve nas da se sve to ostvari. Izgradnja koridora 10 i pruge Beograd-Budimpesta su veliki investicioni projekti koji ce umnogome ubrzati i olaksati protok ljudi i roba i uposliti nasa preduzeca. A resavanje problema Zelezare Smederevo koja je nam je kost u grlu bice veliki pomak, veliki korak napred za privredu Srbije i od problema ce postati nesto sto donosi korist. Planovi su dobri i ako se ostvare 2015 godina moze biti prekretnica za Srbiju.

dejan

pre 9 godina

Ovaj počeo kao Sloba kad je u sred sankcija pričao kako imamo najveći privredni rast u Evropi. Mene bi bilo sramota da izjavim ovako nešto....

Macak

pre 9 godina

Mislim da je to dobro za Srbiju, treba ceniti rad i napore koje ulaze sadasnja vlast kako bi Srbija spremna docekala clanstvo u EU. Putevi otvaraju nove mogucnosti.Samo napred.

Konstantin

pre 9 godina

Ova godina ce za Srbiju biti od velikog znacaja, sto se tice izgradnje, jer ce se, konacno, resiti mnogi problemi vezani za infrostrukturu. Bice obnovljeni mnogi putevi, a svi znamo da u Srbiji ima jako losih deonica koje se trebaju sanirati. Mnogi projekti su od velikog znacaja.

Cirilo

pre 9 godina

Ovo ce svakako biti godina izgradnje, jer Srbija ima dosta projekata, koji su od velike vaznosti, koje treba da realizuje. Zahvaljujuci realizaciji tih projekata, Srbija ce postati modernija drzava.

stefan

pre 9 godina

Nije nas Vučić slagao u ovoj izjavi, ali je statistikom sakrio istinu.
Kupujemo vise tetrisa nego Nemačka.
Privatizujemo više državnih preduzeća nego Nemačka.
Gradimo više škola nego Nemačka.
Gradimo više bolnica nego Nemačka.
Samo nije napomenuo da je Nemačka 90% tog posla zaokružila pre 40 godina, a i tetris se tamo više ne igra.

pirmo pirmo

pre 9 godina

Čuj "gradimo više auto-puteva od Njemačke"????Jel ovo neka skrivena kamera.pa u Njemačkoj sela povezana auto-banovima več godinama šta imaju više graditiIma li ovaj ćovjek internet ili misli da narod za to nezna???

Vukasinovic Zoran

pre 9 godina

Sve Vuciceve izjave su namjenjene glasačima koji su glasali za njega prema tome dali je to sto izjavi komično, besmisleno to njega ne interesuje zna on dobro kome je namenio svaku izjavu a supljoglavih u Srbiji ima dovoljno da on može da priča šta god hoće s mišljenje onih koji imaju nešto u glavi ga ne interesuje.

klipan

pre 9 godina

Blago nama,cvetamo,i još više će da cvetamo i kroz neku godinu možda će i da procvetamo,kao kaktusi,jer će posle ovih ostati samo pustinja i uklete proklete duše koje će do večnosti lutati njom...

juga

pre 9 godina

Meni je jasno da se svaka vlada zasniva na populizmu i demagogiji ali ga je ovaj sada bas preterao. Znamo da je narod naivan ali ovaj je poceo da misli i da je glup.

Milan

pre 9 godina

Joj kad se ovako pozivaju na neka glupa poredjenja. Pa Nemci su svoje auto puteve izgradili na vrijeme, i sada ih samo odrzavaju jer nemaju potrebe vise da prave. Ili kad se pozivaju kako ce nam ekonomija rasti brze nego nekim velikim drzavama. Pa rast sa 100 na 125 je ogroman procentualno, ali kad neko ima 1000 i poraste isto za 25 naravno da njemu to nije nista. Smesna poredjenja, pa nismo idioti...

pojmanemam

pre 9 godina

Gospodine Vucicu, probajte da dajete izjave koje su makar elementarno logicne. Ako se ponude za zelezaru otvaraju u petak,kako znate da postoje "jedna ili dve validne ponude"?
Sto se novih autoputeva tice, hajde da se prvo makar priblizimo susednoj Hrvatskoj, a onda da mastamo o DE autoputevima.Imajte mere,pobogu,makar na fanadnji dan.

BSC

pre 9 godina

Haha, neverovatno. :D Kako je njemu dobro kada zna da će ovo da progutaju svi koji trebaju da mu donesu pobedu i na narednim izborima i tako, bez po' blama izađe, lupi i živ ostane. :) Diži se narode dok još nije kasno.

bljak

pre 9 godina

Ovo je klasican primer spinovanja i treba da udje u udzbenike iz politikologije: kako malu istinu prokrijumcariti da se ne vidi velika (i nepovoljna). Ako je i tacno da gradimo vise nego Nemacka, jos je tacnije da je Nemacka svoje vec izgradila mnogo ranije i mnogo vise.
A lepo se nastavlja na onu pricu o pruzi izmedju Beograda i Panceva na kojoj ce moci da se ide 140 km/h...
Vucicu, VECINA Srbije nije glasala za Vas i VECINA Srbije ne moze da proguta ovako jeftine trikove.

erbacher

pre 9 godina

Izgradicemo vise auto-puta nego Nemacka. Pa naravno da hocemo,kad su oni vec svoje izgradili,pa sad imaju nesto malo repova sto im ostalo.

banat

pre 9 godina

Zar nećemo za sat i po vozom do Pešte (cit. Vučić, Antić, Mihajlović), a autoputem do Zlatibora za sat i po (cit. Mihajlović)? Nadam se da će se ovi projekti ostvariti, ali je jako teško verovati ljudima koji daju takve neodgovorne i u startu providne izjave, pa ih posle, kako logika nalaže, opovrgnu.

Duh sa sekirom

pre 9 godina

evo tebi malo matematike:
Austrija ima samo 1 milion stanovnika vise od Srbije, a godišnji izvoz robe 263 milijarde evra, a mi godišnje izvozimo robu u vrednosti 12.5 milijarde evra. A sa Nemackom kad bi se poredio u ovom mislim da bi samo jedna firma iz top ten bila jača od cele Srbije, recimo Osram za rasvetu ili BMW?

andrijano

pre 9 godina

kao i tadic kad je rekao da je beograd jedini grad u evropi koji gradi mostove.pa oni su mostove svoje davno izgradili kao i auto puteve sto su napravili.mora da imaju istog savetnika za polupismenu masu koja im je i najveca ciljna grupa.

hey joe

pre 9 godina

Nije mi jasno sto se uhvatio za ti zelezaru toliko, stvarno ne vidim da jedna fabrika sa maksimum par hiljada zaposlenih moze da promeni nesto, 20-tak slicnih fabrika u periodu od godinu-dve bi vec stvarno bilo pokretanje privrede i proizvodnje ali jedna ne, a verovatnoca za to je nikakca jer sem pojedinih prodaja mi i dalje nismo uradili apsolutno nista da bismo privukli neke ozbiljne proizvodjace da kod nas zidaju fabrike i grade industriju. Zemljista i parcele i pravna pitanja oko njih kao i potrebna dokumentacija i dozvole za izgradnju, nista od toga nije reseno i dalje, posle gomile obecanja. Drugo taj auto put se zida vec koliko godina, i koliko je ako vec uzimaju Nemacku za taj perios godina ona sazidala autoputeva. Mada je to smesno poredjenje, jer Nemacka putna infrastruktura je kompletna, oni ne moraju da rade nove puteve vec samo odrzavaju vec postojece, dok mi 10-tak i vise godina zavrsavamo i nikada da zavrsimo nasu putnu mrezu, od koridora 10, do autoputa od Nisa ka jugu, gomila magistralnih puteva u plane ne uradjenih itd. Da me ne bi shvatili pogresno ja zaista zelim da se desi ono sto Vucic prica i da zivimo u bolje uredjenoj i ekonoski stabilnojoj zemlji, ali realno kada gledam sta je uradjeno ovo mi deluje kao jos jedno predizborno obecanje. Od svega najavljenog i potrebnog, kao sto je totalna reorganizacija svih javnih preduzeca, resterecenje budzeta od njih i da ta preduzeca umesto enormnih gubitaka i davanja velikih plata partijskim cinovnicima zapravo sluze ako se ne prodaju pa na taj nacin donesu prihod onda svojim pozitivnim poslavanjem da donose prihode drzavi. Sve sto je uradjeno je potez koji i svaki mali privatnik vuce da prezivi jos koju godinu, a ne potez ozbiljne ekonomije jedne zemlje, a to je udri po radnicima.

Prepelica

pre 9 godina

Bravo! Veliki uspeh naše privrede! Svi nam zavide a ponajviše siroti nemci. Evo da pripomognem sa statistikom. Ne samo da gradimo više nego imamo i manje nezaposlenih. Nemci imaju oko 2,1 milion nezaposlenih. Istina, imaju malo više građana, pa to u procentima dođe malo manje nego kod nas, ali ko se još razume u te Pro Cente ;)

aca graditelj autoputeva

pre 9 godina

Gospodine Vucicu u zapadnom delu Nemacke vec dugo godina nisu gradili autoputeve a gotovi su skoro i u istocnom delu, sve u svemu Nemacka poseduje oko 13000 kilometara autoputeva, i slovima trinaest hiljada kilometara.

NikolaD

pre 9 godina

Necu ni da komentarisem ovo za auto-puteve koliko je smesno.
Stto se tice zelezare, bilo je ima ponuda koliko volis, pa ima dve dok sada jedna ili dve, znaci ima jedna.
A nisam nesto cuo strucne ljude da nemaju primedbi na budzet, koga god sam cuo u medijima a da nije SNS (ili Vlada) su ispljuvali budzet.

prazne hale

pre 9 godina

Vucicu da te podsetim 2012 kad si bio u Zelezari posle izbora mesec dva si rekao ima Smederevska Zelezara proizvoda , puno je skladiste, radi jedna pec radi se ali svetska klima za metalom je losa . Pa si posle setao se tom istom fabrikom , radnici ti mahali ( to titu) pa si bio jos koji put i nijednom nisi pricao o pustim halama.Kad si govorio istinu a kada neistinu o toj zelezari? Danas ili pre dve tj skoro tri godine ? Ako su prazne onda gde je 300 miliona evra nasih para poreskih para nestalo u toj firmi ? Te pare su dovoljne da se sve bolnice kod nas srede i dovedu na normalni ljudski novo a ti kazes bile prazne i puste hale mnogoo ti kratko pamtis za razliku od nekih u narodu

Ivan Miletic

pre 9 godina

Tako je Aco Srbine, samo si zaboravio da oni imaju vec auto-puteve po celoj zemlji isarane kao paukova mreza i zato i ne prave nove jer su to radili na vreme pre 30 godina

zimzeleni

pre 9 godina

postavio si Velju za ministra, sa SPSom si u koaliciji, a to su ljudi najzasluzniji za propast svih infrastrukturnih projekata - kasnjenje, losi nacrti... stavio si naocare, ali si i dalje providan

Vragolan

pre 9 godina

Izjava je potpuno deplasirana, Nemci su auto-puteve gradili još pre 2. svetskog rata, mi ih još uvek neuspešno gradimo. Dakle, oni su svoje puteve izgradili.

Seljak čovek

pre 9 godina

Ali Nemci su autoputeve izgradili davno i ne treba im više, ko kad bi poredio kako mi na selu mnogo više oremo od onih u gradu...i aj da vidim da završite dva kilometra petlje Batajnica koju ne možete već 3-4 godine...

Marko

pre 9 godina

(kristijan, 07. januar 2015 12:20
Care, nasmeja me posteno sa ovim recenicnim konstrukcijama! Ovde reci kao kompjuter da je sklapao! Covece, ko govori srpski jezik na ovakav nacin?

taja

pre 9 godina

Srbija je na pravom putu da uzleči svoje javne finansije, s obzirom da se prduzetim merama fiskalne konsolidacije sprečio strmoglavi rast fiskalnog deficita, koji je pretio da postane dvocifren

Koki kokic

pre 9 godina

Nemci nemaju vise gde da prave auto put , sada samo renoviraju te iste . Mogao je da uporedi nas sa bugarima rumunima i tako neke slicne malisane?

da li mi verujete?

pre 9 godina

Godina tek počela a biseri već pljušte. Ako je suditi po slici i onome što/ko stoji iza premijera, mi već živimo u Americi.

milance

pre 9 godina

Majko moja, pa ko ovo čita mislio bi da je Srbija raj na zemlji. Nemačka verovatno ne mora ni da gradi puteve više (osim da ih održava). Dalje ruke od Telekoma i EPS-a!! Jasno?!! Rešavaj javne institucije, rešavaj uhlebljene neradnike, privredu, nemoj sanjati glasno i da nam još to serviraš na Božić!!!

novica

pre 9 godina

sve su to prazne price cene skacu kupovna moc gradjana opada mladi ljudi sve vise begaju iz ove zemlje ova godina je tek pocela a daleko je 2016 i 2017

Milun

pre 9 godina

A zašto bi Nemci gradili, kada imaju izgrađeno već 50 godina? Drugo poenta je baš u reči gradimo, i tako već 300 gidine, tri dana pre roka, za velike pare. Drugi su svoje izgradili. Da ne pričam kako izgleda autoput ka Nišu na samo 20 Km od Beograda, magistrala ili ne daj bože put preko Rudnika, gde od "biblijskih poplava" nije sanirana šteta. O lokalnim putevima ne vredi pričati. Srećan Božić vam želim.

Mirko

pre 9 godina

Samo kolima proci od Pasaua do Nirnberga pa i dalje do Frankfurta. Radovi na prosirenjima su svuda na nemackim autoputevima. Video sam i radove kod Minhena, a prijatelj mi kaze da se radi nova deonica od Minhena ka granici sa Ceskom. Mozda to ne bude zavrseno do 2016., ali bas da se ovde gradi vise u ovom trenutku...

Odlomak iz lektire

pre 9 godina

Ja sam čuo da ćemo prvi na svetu praviti Svemirdon, ali radovi nikako da počnu! Mogli smo bar na veliki praznik da budemo pošteđeni...

rato

pre 9 godina

Bojanilo- hrvatska je prvo sama izgradila pa tek sada hoće da da autoputeve pod koncesiju, jer nema odakle da vraća kredite, a u širokoj javnosti postoji otpor prema toj vladinoj nameri. Traži se i izjašnjavanje putem referenduma. A što se tiče premijera njegovo preterivanje je već postalo poslovično i već se graniči s iskazivanjem neistina i svesnog obmanjivanja javnosti. Može mu se jer nema jake opozicije koja bi ga odvikla od minhauzenske sklonosti. Nema dana da premijer ne bubne nešto slično kao ovo smešno uspoređivanje s Nemačkom.

logika

pre 9 godina

Oni su svoje auto-puteve odavno izgradili....sada mozda dorade neku sitnu deonicu i to nije za poredjenje sa nama jer mi jos gradimo primarnu mrezu. Kada budemo gradili iz godine u godinu za redom duzine deonica koje su u Nemackoj gradili 70ih ili 80ih onda mozes da napravis poredjenje a ovako nam vredjas inteligenciju!!!

Nikola

pre 9 godina

Idi.. I od Nemacke. Pa naravno kad su gaoni jednom izgradili i toza sva vremena a mi ih kao gradimo kako bi se pljackalo!! Stranacki funkcioneri kako bi pljackali! Ne mislim na obicne radnike.

Mikoli

pre 9 godina

Oni su svoje puteve odavno izgradili i nema sta vise da grade. A nas ponos i dika koridor 10 svakim danom u svakom pogledu sve vise i vise napreduje.

Kraljevcanin

pre 9 godina

Ma nemoj? Vise auto puta nego Nemacka? Pa to i nije tako tesko. Nemci su na vreme gradili i sve potrebe za auto putevima zadovoljili. Niima vise i ne treba. A kod nas su na vreme krali, pa sad mi gradjani opet placamo ono sto je trebalo da bude napravljeno pre 10 ili 20 godina! Jedini autoput koji imamo je Titov!

Udaram minuse botovima

pre 9 godina

Cemo, cete, ce + gomila gluposti. Premijer radi ono sto najbolje zna-menja svest naroda za najsvetliji pravoslavni hriscanski praznik, od normalnih ljudi pravi sludjenu masu kojoj manipulacijama ostaje da vredno radi i CUTI za 200 evra tesko zaradjenih kod njegovih tajkuna. Jos jedna prazna prica i prikrivanje svoje nesposobnosti obecanjima

neron

pre 9 godina

te auto-puteve je hitler jos izgradio. tako da nas ne farba ovaj sa tom pricom. oni nemaju vise potrebu da prave tako da je poredjenje besmisleno i sramotno. nismo svi glupi

muamua

pre 9 godina

Naravno i ja gradim vise kuca od mog komsije u ovoj godini posto je on svoju prosle godine napravio...
Uzas bre...ne zna se ko je gori :Pajtic koji kaze kako sns ima podrsku 22posto Ukupnog stanovnistva....
Ljajic koji kaze kako su smanjili cenu goriva
ili ti koji pricas da cemo izgraditi vise autoputa od Nemacke...pa oni imaju igradjeno sve sta imaju da prave...samo da krpe...a ako budete radili kao sto ste ostavili zrenjaninac od petlje do putnika uzas....

buca

pre 9 godina

Ma da, kako da ne...Nemacka je to sto bi on sad kao da radi uradila pre 60 godina. Ovo je samo jos jedna u nizu najava, i nista vise. Ako ne verujete, dragi citaoci, analizirajte sta je uradjeno od najava, al stvarno, i sve ce vam biti jasno.

Cvetko na pijaci

pre 9 godina

Ahhahaha!

http://de.statista.com/statistik/daten/studie/162356/umfrage/autobahnnetz-in-deutschland-seit-1950/


U 2010., prema statistici Nemacke nesto oko 12800 km autoputeva. Porast u odnosu na 2000. (11515 km) je oko 11%.

DERONJE

pre 9 godina

Sigurno je da se napravio dobar plan i da cemo imati veliki posao da se sve to izgradi.ako verujem u nekog to je premijer, tako da lupajte minuse, ali delo polako izlazi na videlo.

Marijana M

pre 9 godina

Bespotrebno je porediti ono sto se gradi kod nas sa trenutnom gradnjom infrastrukture u Nemackoj, ali je pohvalno sto tezimo tom stepenu uredjenosti.Mi smo imali visedecenijsku nesrecu da nas vode oni koji su sve sto je bilo na raspolaganju prelivali na privatne racune i nedomacinskim gazdovanjem nisu omogucavali progres. AV vraca nadu

šumadinac

pre 9 godina

Nije lako kretati od nule. A naš start obeležio debeli minus i u budžetu ali i u sopstvenim džepovima!Čini mi se da smo u takvim trenucima i najjači! Idemo dalje...

nikola

pre 9 godina

normalno da moramo da gradimo vise kad smo zemlja koja je pre 15 godina izasla iz kamenog doba, ali onda 2012 krenula da se vraca, pozdrav svima od Kremenka i Srecan Bozic

Danijel

pre 9 godina

Bitno je da se gradi da se pokrenemo i obnovimo infrastrukturu jer se predugo ništa nije radilo gledali smo samo političare koji se slikaju a od puteva ništa!

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Sve je ovo ok i lepo za čitati pa i videti realizovano. Problem leži u opredeljenju vlasti da bukvalno sve skoro besplatno da stranim kompanijama. Nigde do sada nijedne srpske firme, ničeg našeg osim predaje u ruke stranih kompanija i sirovina i robova. Naša budućnost je zapečaćena odnosno uništena. Da li će nam potomci na ovome šta i kako činimo biti zahvalni.... Sumnjam
A bilo je i ima mnogo pametnijih rešenja...

Nemam amneziju

pre 9 godina

Izgleda da su ovde svi zaboravili da su sve ove deonice autoputeva koje će biti završene "uskoro" ,bile započete ili ugovorene pre nego što je vrhovni vođa Vučić došao na vlast.Naravno da će zasluge za to on pokupiti.E sad,što se kasni sa izgradnjom to bi trebalo Zorana Mihajlović ili on da nam pojasne.Da li može gospodin Vučić da objasni zašto deonica Ub-Lajkovac od 11km koja je počela sa gradnjom 29.07.2010. godine još uvek nije završena i da li će neko zbog toga odgovarati ili podneti ostavku.Ajde neka mi botovi sada objasne u kojoj normalnoj državi se 11 km autoputa gradi duže od 4 ipo godine i niko ne snosi posledice zbog toga?Zaista Nemačka treba da strepi od nas,bićemo im ozbiljna konkurencija.Nama su najznačajnije ustanove kulture - muzeji zatvoreni i išvrljani već godinama i to nikoga ne zanima a ovde se pišu komentari hvalospevi o ovoj vladi kako ćemo doživeti blagostanje.Sramota je da kada deca iz unutrašnjosti preko ekskurzija dođu u Beograd da ih ne vode u muzeje već su svi autobusi parkirani kod tržnog centra Ušće.Nismo mi braćo u ekonomskoj krizi već u moralnoj i kulturnoj.Ukoliko se tome doda urušavanje obrazovnog sistema,sloboda medija,sistemska korupcija i kolektivna amnezija(kao da se ne sećamo ko su likovi na vlasti ) nama blagostanja uskoro ni na vidiku!

zimzeleni

pre 9 godina

Da botovi tako priljezno kao sto pisu papagajske komentare rade neke druge poslove, Srbija bi mozda i napredovala. Ali doci ce i taj dan.

S1982

pre 9 godina

Izgradnjom autoputeva, Srbija postaje privlačnija za dolazak stranih ulagača, jer jedan od prioriteta za investiranje je i dobra putna infrastruktura i povezanost.

konfučije

pre 9 godina

Sa malom možda premijeru i nebitnom razlikom, Nemačka do sad ima izgrađenih 13.000 km auto puta. To je dovoljno za ukupno četvro mesto na svetu po ukupnom broju kilometara. Ispred su prva Kina, SAD i Španija. A u odnosu na površinu države Nemačka drži ubedljivo prvo mesto. Nespretno je poređenje sa takvom ekonomskom silom koja je površinski višestruko veća i ima preko 80 miliona stanovnika. A naši političari čim sagrade bilo šta odmah prozovu ni manje ni više Nemačku. Ima puno boljih primera za poređenje i izgleda ozbiljnije i pristojnije kad se sluša ili čita.

DEBA

pre 9 godina

Bilo bi vise nego pozitivno da Esmark ozivi zelezaru i da udvostruce proizvodnju obzirom da za tu kolicinu postoji sigurno trziste. Sto se tice infrastrukture, toliko dugo nista nije radjeno da se i najmanje ulaganje vidi i oseti, te tu ambiciju podrzavam u potpunosti.

JasMINKA

pre 9 godina

Najpre se krenulo sa reformisanjem nacina na koji nasa ekonomija funkcionise a donosenjem opseznog, detaljnog i ozbiljnog paketa reformskih zakona u parlamentu. Ovim zakonima u Srbiji treba da se stvori pravo trzisno okruzenje i pomogne unistavanju korupcije. na ovaj nacin reformisace se nacin poslovanja u Srbiji sto ce rezultirati mogucnoscu da dodjemo do mnogo vise investicija i kapitala

Kockalone

pre 9 godina

Imam neki utisak da je ova godina presudna za mnoge važne stvari koje će odrediti budućnost naše zemlje. Pre svega mislim na pitanje KIM. Premijer je najavio mnogo stvari koje će se raditi ove godine i nema razloga da ne verujemo da će se ostvariti pošto svakako nije neozbiljan da obećava nešto ako zna da ne može da ispuni.

Majda S

pre 9 godina

Za rasterecenje budzeta nase drzave je od izuzetne vaznosti da se raspisani tender realizuje, nadam se da je tim vrhunskih, nezavisnih profesionalaca radio na raspisivanju istog,da se jave zainteresovani klijenti i proces privatizacije okonca, ta da kompanija pocne da pravi profit i omoguci sigurnu egzistenciju gradjana Smederava, bez intervencije drzave

Vladan

pre 9 godina

Izgradnjom navedenih auto-puteva i brze pruge Beograd-Budimpesta, Srbija ce znacajno poboljsati stanje svoje infrastrukture, pa ce tako Srbija ostati glavni tanzitni pravac izmenju Evrope i Bliskog Istoka. To ce se naravno odraziti i na poboljsanje investicione i privredne klime u zemlji.

Iva

pre 9 godina

Premijer Vucic je covek od reci, a pre svega izuzetno sposoban covek! S tim u vezi verujem da ce se problem Zelezare ubrzo resiti i u korist gradjana,razume se!

Viki

pre 9 godina

Napokon će ova vlada završiti projekte kao što su autoput kroz Sićevačke i Grdeličke klisure i autoput do Čačka što je od velikog značaja za Srbiju.Osim toga će biti završena pruga Beograd Budimpešta 2017.god. i time ćemo biti povezani sa celom Evropom.

декомпозиција

pre 9 godina

Најбитније за државу је управо развој за шта се неоспорно залаже влада, а што претходне владаоце није занимало осим развоја свог новчаника.

gradjanin

pre 9 godina

vucic jeste nesto radi ali je poceo puno i da filozofira. ako se uporedjuje sa nemackom neka kaze koliko ima km auto puta u nemackoj a koliko kod nas.kvalitet u nemackoj je svuda isti a kod nas neujednacen. u nemackoj nema vise potreba graditi autoput kao sto ce i kod nas biti za 100 godina kada sveki grad je povezan sa autoputem

Skender Shenguly

pre 9 godina

Ovo je isto kao kada bi rekao da ce izvesni teniser koji trenutno zauzima 980 mesto na listi,a za godinu dana napravi pomak na 978 mesto,imati veci napredak od Djokovica koji ce ostati na 1 mestu i nece imati nikakav napredak.Strava i uzas ko vodi ovu drzavu.Ako je vec spominjao Nemacku,zamislite i zapitajte se da li je u Nemackoj 15-tak godina posle drugog svetskog rata bilo moguce i u najcrnjim snovima da na vlast dodju pripadnici Hitler Jugenda.Ne nikako nije bilo moguce!

pera ložač

pre 9 godina

Teške mere!? Ja još čekam te teške mere!
Elem,svima je jasno da Vučić nije novi Tito, ni novi Djindjić, svima je jasno da je Vučić novi Sanader!
Svima je jasno da će pred sudskim većem Vučić objašnjavati svoje sledeće aktivnosti:
- pljačka Univerzal banke
- kriminalni ugovor sa Etihadom
- ugovori sa AlDahrom
- drzavne subvencije fantomskim firmama za potrebe nepostojeceg projekta Beograda na vodi
- afera aflatoksin
- kriminalno ragovanje tokom poplava kada je nereagovanjem vlasti pola Srbije ostalo pod vodom,sa štetom po gradjane i privredu od milijardu evra,ko zna koliko mrtvih i kada je premijer lično pozivao nestručne i neopremeljene gradjane da pomognu u odbrani od poplava i tako ugrozio desetine hiljada života
Srećom pa Vučić ama baš ništa ne radi, tako da u njegovoj četvrtoj godini na vlasti(2012,2013,2014,2015) ne očekujem da će napraviti neku veću štetu.
Kad malo bolje razmisliš Vučić vlada evo već četvrtu godinu i osim manjih plata i penzija da li iko može da nevede jednu jedinu stvar koju je Vučić započeo,a kamoli završio!

dyo

pre 9 godina

1. Autoput ne prolazi kroz Sicevacku klisuru, nego ide preko Ploca.
2. Tender za deonicu oko Bujanovca na koridoru 10, jos uvek nije raspisan, okvirni pocetak radova prema KOridorima Srbije je novembar 2015. a rok izgradnje 2 godine.
3. Proverite Aktorove deonice, koliko su dugo u izgradnji a koliki je rok?

klub samoubica iz zasede

pre 9 godina

futur je jedino od našeg vođe što imamo,prezent ne postoji jer govor nestvara materiju niti rad,o prošlosti nesme da govori,mnogo je prljava,a može neko shvatiti to kao priznanje pa ga i čorkirati,zato samo futur,ionako je njegovo glasačko telo uglavnom dementno,mnogi neznaju ni šta su doručkovali a kamoli šta je ovaj pričao pre 3,6,9 meseci...a obećanja i onako ništa ne koštaju a mnogima donose radovanja...

Grunf

pre 9 godina

Buduće vreme opet.Bolje da promene naziv u stranke u Srpska buduća stranka SBS.Pre nego što su doošči na vlast isto tako,uhapsićemo tajkune imamo neoborive dokaze,borba protiv korupcije kad ono ćorak.Nije zaključak gradićemo nego šta ćemo sagraditi?Kako ćemo to sagraditi i kog kvaliteta.Evo recimo primer koji niko ne može da demantuje šta se kaže,objavi,i šta se uradi.Rekonmstrukcija ul.Vojvode Stepe.4,5kn za 19,5 mil,evra.Najvljene faze radova,tavršetak,izvodjač radova.Obećali sami zamenu kompletne infrasturkture, vodovod, kanalizacija, podzemni kontejneri.Svi možete proveriti od toga ništa nije uradjeno.Rok I faze završetka radova je bio 10.010.2014.I Faza još nije gotova.Dakle gradimo tačno je oko 3m na dan.Sad s epostavlja pitanje kako se troše radni sati,gde su pare od kanalizacionih i vodovodnihh cevi.To je kako se izvedu radovi.To je samo jedan primer.Imamo izjavu Ministarke Saobraćaja da će od Beograda do Zlatibora trebati nešto više od sat vremena kolima.??????Pazite to su sve njihove izjave.Niko ih na to ije terao.Pošto Premijer kaže da soluškuje glas gradjana pa neka u glavnom gradu Srbije osluškuje i vidi kako se troše pare od kredita Evropske banke.Kome je dodeljen tender i zašto i iz kojih razloga izvodjač radova sramoti Grad Beograd,Republiku Srbiju,Agenciju za investicije.Zašto izvodjač radova maltretira stanovike Voždovca bez ikakve odgovornosti.Ko je nadzorni organ.Da li vas iko obaveštava oo svemu tome.Poenta je 3m na dan sa ljudstvom i mehanizacijom.

dejan

pre 9 godina

Ovaj počeo kao Sloba kad je u sred sankcija pričao kako imamo najveći privredni rast u Evropi. Mene bi bilo sramota da izjavim ovako nešto....

aleksandar

pre 9 godina

Jutros je gostovao na cuvenom pinku dovoljno je bilo deset sekundi da prebacim kanal, opet se svadjao sam sa sobom,mnogo boli mozak kad ga covek slusa vredja pamet svim ljudima koji imaju jedan klikercic u glavi....

Zoran

pre 9 godina

Odmah da kazem da sam apsolutno vanstranacka licnost, ali mislim da ovakvo poredjenje i preterivanje su van svake pameti. Uporedjivati nase i Nemacke puteve, pa cak i u smislu izgradnje je apsoluto besmisleno.

Predrag

pre 9 godina

Drug Vucko,nase rosno cvece,
nastavlja u stilu ću,ćes,će...

Kad ga slusam,odmah bih otvorio privatnu zeljezaru.
Kad prica o Mercedesu,ja bih odmah poceo da pravim moje autobuse..
Kad slavimo Beograd, ja bih odmah napravio jedan moj grad na vodi.

Ceo narod za tobom se krece!

Dragana Gaga

pre 9 godina

Puna podrska Vucicu od mene, porodice i prijatelja za sve sto cini za Srbiju. Svi hocemo razvijenu i sto bogatiju Srbiju. Ubedjena sam da uskoro necemo vise biti ni siromasni ni nerazvijeni.

NN

pre 9 godina

Jedino nikako da stignemo nemacki standard i primanja, jos malo kako dinar pada svakog meseca , ce nam primanja u evrima za neku godinu biti u nivou dzeparaca nemacke dece.

NikolaD

pre 9 godina

Necu ni da komentarisem ovo za auto-puteve koliko je smesno.
Stto se tice zelezare, bilo je ima ponuda koliko volis, pa ima dve dok sada jedna ili dve, znaci ima jedna.
A nisam nesto cuo strucne ljude da nemaju primedbi na budzet, koga god sam cuo u medijima a da nije SNS (ili Vlada) su ispljuvali budzet.

Miskocije

pre 9 godina

Pa kome vi mazete oci G, Vucicu? Nemacka je sagradila 80% puteva koji su joj potrebni, mi nismo ni 20%. Normalno bi bilo da gradimo 5x vise nego oni.

Muka mi je od ovih prica, bice ovo, bice ono, a konkretno...prcccc.

ya

pre 9 godina

Nemacka vec ima izgradjene autoputeve,nemoraju da grade,i to kakve bez rupa laznih biciklistickih staza koje nigde nevode,spomenika ko sa groblja ma kako mi mozemo uopste u bilo cemu da se usporedjujemo

Nismo ovce,čobane!

pre 9 godina

Poštovani sugrađani,
U cilju očuvanja našeg zdravlja,ignorišite sve tekstove i izjave ovog umišljenog "genija".Umesto čitanja samo bacite pogled u svoj novčanik i frižider.To je realnost,na žalost...

bojanilo

pre 9 godina

Koncesije su koristile mnoge države poput Hrvatske za razvoj svoje saobraćajne infraastrukture, pogotovo sistem BOT koncesija, pri čemu , na kraju važenja koncesije putevi ostaju u vlasništvu države u kojoj su izgrađeni

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

A pored puteva, sagradicemo i veci Beograd na vodi od nemackog Beograda na vodi, i Mercedesova fabrika u Srbiji ce biti veca nego u Nemackoj.....

Mirko

pre 9 godina

Samo kolima proci od Pasaua do Nirnberga pa i dalje do Frankfurta. Radovi na prosirenjima su svuda na nemackim autoputevima. Video sam i radove kod Minhena, a prijatelj mi kaze da se radi nova deonica od Minhena ka granici sa Ceskom. Mozda to ne bude zavrseno do 2016., ali bas da se ovde gradi vise u ovom trenutku...

buda

pre 9 godina

Naravno da gradimo vise auto-puta od ne samo Nemacke, nego i vecine zemalja jer su te zemlje odavno svoje auto-puteve izgradile! Kakava briljantna izjava, Aco care dominiras i u 2015-oj...

Ivan Miletic

pre 9 godina

Tako je Aco Srbine, samo si zaboravio da oni imaju vec auto-puteve po celoj zemlji isarane kao paukova mreza i zato i ne prave nove jer su to radili na vreme pre 30 godina

andrijano

pre 9 godina

kao i tadic kad je rekao da je beograd jedini grad u evropi koji gradi mostove.pa oni su mostove svoje davno izgradili kao i auto puteve sto su napravili.mora da imaju istog savetnika za polupismenu masu koja im je i najveca ciljna grupa.

zimzeleni

pre 9 godina

postavio si Velju za ministra, sa SPSom si u koaliciji, a to su ljudi najzasluzniji za propast svih infrastrukturnih projekata - kasnjenje, losi nacrti... stavio si naocare, ali si i dalje providan

trece oko

pre 9 godina

Pitam se sta se treba desiti da narod u Srbiji konacno progleda.Meni je na televizoru ostao otisak Vucka,ne onog Vucka maskote zimskih olimpijkih igara 1984 u Sarajevu(tako bi se deca radovala kad je tv ugasen)ovako cim ugasim tv klinci vriste tata pali tv brzo opet onaj cika sto je stalno gost u svim emisijama kad trazimo crtace i koji nam prica bajke u koje ni mi kao ni ti ne verujemo.

Ja

pre 9 godina

Pa, naravno, Genije! Nemci još jedino da počnu da prave autoputeve u etažama... Ta izgradnja je bila "hit" 60-tih godina prošlog veka, oni sada prave svemirske stanice. A mi se ponosimo što smo "na korak" od otkrića točka.

Boško Despotović

pre 9 godina

Za razliku od svojih prethodnika, Vučić se svim silama bori da Srbiju izvede na evropski put uspeha. Ako nastavimo da radimo gradimo nove projekte, više štedimo a manje rasipamo novac možemo postati jedna od uspešnijih država na Balkanu. Očigledno se to pojedinicima koji čine opoziciju ne dopada, pa kritikuju sve što premijer izjavi. Vreme će pokazati rezultate ove vlasti, 2016-ta godina će brzo doći.

Igor Gavran

pre 9 godina

"Imacemo ..." "imacete" ... "imacu ..."

Gde su rezultati shefe? Dosta nam je praznih obecanja.
Po svim parametrima stojimo losije.
Sve je skuplje, opao je BDP, evro "otisao", zarade se smanjile.
Porezi i akcize povecani do maksimuma.

max

pre 9 godina

Covece,oni su napravili puteve i sada prave kosmodrome!A to kako ljudi lose zive u srbiji to sam video u saobracajnim guzvama po beigradu i po trznim centrima.

hey joe

pre 9 godina

Nije mi jasno sto se uhvatio za ti zelezaru toliko, stvarno ne vidim da jedna fabrika sa maksimum par hiljada zaposlenih moze da promeni nesto, 20-tak slicnih fabrika u periodu od godinu-dve bi vec stvarno bilo pokretanje privrede i proizvodnje ali jedna ne, a verovatnoca za to je nikakca jer sem pojedinih prodaja mi i dalje nismo uradili apsolutno nista da bismo privukli neke ozbiljne proizvodjace da kod nas zidaju fabrike i grade industriju. Zemljista i parcele i pravna pitanja oko njih kao i potrebna dokumentacija i dozvole za izgradnju, nista od toga nije reseno i dalje, posle gomile obecanja. Drugo taj auto put se zida vec koliko godina, i koliko je ako vec uzimaju Nemacku za taj perios godina ona sazidala autoputeva. Mada je to smesno poredjenje, jer Nemacka putna infrastruktura je kompletna, oni ne moraju da rade nove puteve vec samo odrzavaju vec postojece, dok mi 10-tak i vise godina zavrsavamo i nikada da zavrsimo nasu putnu mrezu, od koridora 10, do autoputa od Nisa ka jugu, gomila magistralnih puteva u plane ne uradjenih itd. Da me ne bi shvatili pogresno ja zaista zelim da se desi ono sto Vucic prica i da zivimo u bolje uredjenoj i ekonoski stabilnojoj zemlji, ali realno kada gledam sta je uradjeno ovo mi deluje kao jos jedno predizborno obecanje. Od svega najavljenog i potrebnog, kao sto je totalna reorganizacija svih javnih preduzeca, resterecenje budzeta od njih i da ta preduzeca umesto enormnih gubitaka i davanja velikih plata partijskim cinovnicima zapravo sluze ako se ne prodaju pa na taj nacin donesu prihod onda svojim pozitivnim poslavanjem da donose prihode drzavi. Sve sto je uradjeno je potez koji i svaki mali privatnik vuce da prezivi jos koju godinu, a ne potez ozbiljne ekonomije jedne zemlje, a to je udri po radnicima.

xl

pre 9 godina

u stalnoj kampanji mora mnogo,izuzetno mnogo da se priča,zato se džabe ljute neki komentatori misleći da ih ovaj čovek pravi ludima,on se naprosto obrača svom,isključivo svom biračkom telu koje baš i nije puno obrazovano.E sad,ako se neko od drugih navatao na njegove nebuloze,sam je kriv i sada verovatno udara glavom o zid.jer je skontao da je ovaj čovek rođeni demagog...

Pera

pre 9 godina

04.01.2015. Pismo o zainteresovanosti za privatizaciju smederevske Železare ranije je dostavilo 10 kompanija, a ponuda američkog "Esmarka" ocenjena je kao najozbiljnija.

07.01.2015. Govoreći o privatizaciji Železare Smederevo, Vučić je izjavio da na tenderu za Železaru Smederevo postoje jedna ili dve validne ponude, a da bi Srbija kao partnera volela da vidi američki Esmark.

Sa 10 na jedna ili dve? Ili samo Esmark?

ljutimilos

pre 9 godina

Jos i da imamo bar deo nemackih plata, gde bi nam bio kraj. Pola naroda zivi veoma siromasno. Kakvi putevi, kakvi bakraci. Uz duzno postovanje, neko ovde zivi u bajkama.

DOSTA JE BILO

pre 9 godina

Nemoj bre bar danas na BOŽIĆ da nam soliš pamet. Pa zar ti nije dosta? Ispašće da će uskoro Nemci i ostali biti sirotinja u odnosu na Srbiju. Uradi nešto konkretno ili ćuti!

juga

pre 9 godina

Meni je jasno da se svaka vlada zasniva na populizmu i demagogiji ali ga je ovaj sada bas preterao. Znamo da je narod naivan ali ovaj je poceo da misli i da je glup.

PATRIK

pre 9 godina

Tesko je u praznoj,opljackanoj "kuci bez prozora i vrata" za kratak period ocekivati vidni boljitak.Vucic merama koje podrzava ceo svet pokusava bez obzira na njihovu tezinu da osetimo sto pre boljitak,da sto pre stanemo u red modernih zemalja regiona i da sto pre udjemo u Uniju.Mnogo posla,strpljenja i odricanja nas ocekuje u 2015 godini.

Nenad

pre 9 godina

Zasto ali zasto moras da izjavljujes ovako nesto. Koliko Nemci imaju km autoputa u zemlji a koliko mi, koliko su gradili u poslednjih 10 godina a koliko mi?!? Kao da traze po statistici i ceprkaju da bi iskopali neku poluistinu, koju ce onda na sav glas da raspricaju. Stidite se!

Marko

pre 9 godina

(kristijan, 07. januar 2015 12:20
Care, nasmeja me posteno sa ovim recenicnim konstrukcijama! Ovde reci kao kompjuter da je sklapao! Covece, ko govori srpski jezik na ovakav nacin?

aless

pre 9 godina

Jadni hejteri i trolovi...nerviraju se i mrze i na Bozicni dan...Strasno!(Milan, 07. januar 2015 13:19)

Jadni botovi i Megabot lazu i na danasnji dan...

makar sta!

pre 9 godina

Imam utisak da je Srbija svakim danom sve uredjenija, sredjenija, normalnija i uspesnija zemlja.(Jovanovic, 7. januar 2015 14:14)

jeel', a iz kog dela kosmosa posmatras Srbiju, mora da je neki 2BC4GCjako udaljen!

Odlomak iz lektire

pre 9 godina

Ja sam čuo da ćemo prvi na svetu praviti Svemirdon, ali radovi nikako da počnu! Mogli smo bar na veliki praznik da budemo pošteđeni...

Truman

pre 9 godina

Izgradnja auto-puta je definitivno neophodna za našu zemlju, u to nema sumnje. Mora se mnogo uraditi po pitanju razvoja saobraćaja u našoj zemlji. Činjenica je da se nalazimo na pravom putu ka napretku i razvoju, a to u potpunosti moramo podržati.

sojic

pre 9 godina

Njegovi kriticari izgleda ne shvataju koliko problema je zemlja imala i ima, to se ne resava za 2-3 godine.
Svedjanima je trebalo skoro 10godina da se izvuku iz ekonomske krize koja je trajala 1991-99/00 i mi pricamo o jednoj od najbogatijih zemalja u svetu.
Oni nisu imali ratova, sankcije, ogromne korupcije i slabu infrastrukturu itd.
Situacija je bolja u Srbiji samo sto obicni gradani to neosecaju zato sto ima toliko puno problema…

rato

pre 9 godina

Bojanilo- hrvatska je prvo sama izgradila pa tek sada hoće da da autoputeve pod koncesiju, jer nema odakle da vraća kredite, a u širokoj javnosti postoji otpor prema toj vladinoj nameri. Traži se i izjašnjavanje putem referenduma. A što se tiče premijera njegovo preterivanje je već postalo poslovično i već se graniči s iskazivanjem neistina i svesnog obmanjivanja javnosti. Može mu se jer nema jake opozicije koja bi ga odvikla od minhauzenske sklonosti. Nema dana da premijer ne bubne nešto slično kao ovo smešno uspoređivanje s Nemačkom.

Stefan DE

pre 9 godina

Da li si ti normalan covek poredis Srbiju i Srpski autoput sa Nemackim???
Koliko je nas narod glup i nema pojma kad moze svako da im prosipa svakakvu pricu!!!

komsija

pre 9 godina

jedva cekam da cujem Kesica sta ima da kaze na ovaj fenomenalni uspeh srpskih putara, srpske privrede koja nezaustavljivo grabi ka evropi sa svojim liderima koji svakim danom jacaju svoju zemlju sve vise i vise, a sve to uz pomoc zutih ljudi sa istoka koji piju vodu sa Morave!

i na kraju krajeva sta vi imate da osecate da li je vama i vasoj porodici bolje! jel cujete kad vam se kaze da nam je bolje! morate verovati tudjim ocima!

Milos

pre 9 godina

Kakva izjava, pao sam u nesvest kada sam procitao naslov!!
Care, je li si ti svestan sta govoris?
Ja mislim da jesi 100%, ali ovaj narod nije inace ne bi ti bio tu gde jesi!

Zemlja EGO mazohista

pre 9 godina

Ovaj je shvatio da moze ovom narodu da prosipa sta hoce. Ako su Srbi izdrzali sve poraze za vreme Milosevica, hoperinflaciju, totalnu bedu i ako je i pored toga jedva izgubio izbore 2000... Vucic apsolutno moze da izjavljuje i da radi sta hoce, narod ce ponovo izabrati njega jer narod nikad nece priznati sebi da je pogresio

ESMARK

pre 9 godina

2015 godina je godina gradnje,razvoja i rada.Mnogo sto sta mora da uradsimo da bi osetili bolji zivot za jedan minimalni stepenik.Mere koje sprovodi Vucic nisu nimalo lake za nas-gradjane,ali su jedini izlaz iz krize iz mulja i zabokrecine u koji su nas njegovi prethodnici gurnuli,jedine koje podrzava ceo svet,a koje nas vode sto pre ulasku u Uniju.

srbin

pre 9 godina

I onda ovo cuje moja baba od 90 godina i kaze:opasan ovaj vucic,vidis sta ce sve da uradi!a meni se place...sta place?!kukaaaa!a takvih ima ova srbijica uvek 50%,a mi ostali mozemo da se jadamo kako nam je lose jer nasim sudbinama odlucuju neuki i nepismeni.neka je meni baba ziva i zdrava,ona jadna ne zna za bolje nego ono sto cuje na bučuku.

klipan

pre 9 godina

Blago nama,cvetamo,i još više će da cvetamo i kroz neku godinu možda će i da procvetamo,kao kaktusi,jer će posle ovih ostati samo pustinja i uklete proklete duše koje će do večnosti lutati njom...

Dejan

pre 9 godina

Ured za statistiku Bundesrepublike: "po podacima iz 2010-te godine, ukupna duzina autoputeva u Nemackoj iznosila je 12800km"
I sta tu ima vise da se gradi?
Kakvo je to poredjenje?!

Ajvanho

pre 9 godina

Covece, ne zivimo u Severnoj Koreji nego Srbiji iako krpunim koracima grabimo ka tome pa da nam pricas takve bajke. Oni vec imaju izgradjene puteve a ti nisi u stanju da odrzis i ove sto su vec izgradjeni. Svako ko putuje od Beograda do Nisa zna o cemu pricam.
Idi juri one nesposobne ministre koji osim sto te kopiraju nista drugo i ne znaju.

Mary

pre 9 godina

Ne moze se poreci cinjenica da Vucic ima plana oporavka Srbije i da se vredno radi na njemu. Smanjenje plata i penzija su mere koje su se mrale preduzeti radi smanjenja deficita i stabilizacije finansija sto ce direktno uticati na rast investicija.

Dimitra 5

pre 9 godina

Ocekujemo mnogo od ove godine, i sto se tice ekonomije, privrede, poljoprivrede, zaposljavanja ljudi, podizanj ekulture na visi nivo i svest prosvetara da se digne na visi nivo i da nam deca budu pametnija da se taj program napokon promeni jer nije bas na zavidnom nivou.

Danilo

pre 9 godina

2014. su postavljeni dobri temelji, a ove nove godine pocinjemo da gradimo kucu. Ako ne dodje do nekih vecih svetskih poremecaja ta kuca ce biti sve veca i sve lepsa i uredjenija.

UROS2

pre 9 godina

Iz svega prilozenog jasno se vidi da vlada i premijer resavaju kljucna pitanja za ovu zemlju,i da sve cine kako bi se u Srbiji nesto promenilo na bolje.

Dimitra 5

pre 9 godina

Ocekujemo mnogo od ove godine, i sto se tice ekonomije, privrede, poljoprivrede, zaposljavanja ljudi, podizanj ekulture na visi nivo i svest prosvetara da se digne na visi nivo i da nam deca budu pametnija da se taj program napokon promeni jer nije bas na zavidnom nivou.

kristina

pre 9 godina

Koridor 10 će omogućiti brži razvoj juga Srbije,hvala bogu što je ova vlada na čelu sa Vučićem istrajala u tome za razliku od nekih koji su obećavali a radovi stajali,obećano urađeno-radi se punom parom,napred.

Konstantin

pre 9 godina

Ova godina ce za Srbiju biti od velikog znacaja, sto se tice izgradnje, jer ce se, konacno, resiti mnogi problemi vezani za infrostrukturu. Bice obnovljeni mnogi putevi, a svi znamo da u Srbiji ima jako losih deonica koje se trebaju sanirati. Mnogi projekti su od velikog znacaja.

taja

pre 9 godina

Srbija je na pravom putu da uzleči svoje javne finansije, s obzirom da se prduzetim merama fiskalne konsolidacije sprečio strmoglavi rast fiskalnog deficita, koji je pretio da postane dvocifren

Cirilo

pre 9 godina

Ovo ce svakako biti godina izgradnje, jer Srbija ima dosta projekata, koji su od velike vaznosti, koje treba da realizuje. Zahvaljujuci realizaciji tih projekata, Srbija ce postati modernija drzava.

JasMINKA

pre 9 godina

Najpre se krenulo sa reformisanjem nacina na koji nasa ekonomija funkcionise a donosenjem opseznog, detaljnog i ozbiljnog paketa reformskih zakona u parlamentu. Ovim zakonima u Srbiji treba da se stvori pravo trzisno okruzenje i pomogne unistavanju korupcije. na ovaj nacin reformisace se nacin poslovanja u Srbiji sto ce rezultirati mogucnoscu da dodjemo do mnogo vise investicija i kapitala

DEBA

pre 9 godina

Bilo bi vise nego pozitivno da Esmark ozivi zelezaru i da udvostruce proizvodnju obzirom da za tu kolicinu postoji sigurno trziste. Sto se tice infrastrukture, toliko dugo nista nije radjeno da se i najmanje ulaganje vidi i oseti, te tu ambiciju podrzavam u potpunosti.

Moje ime*

pre 9 godina

"Po prvi put imamo plan koji će MMF da odobri 17. februara", poručio je Vučić

Ček' malo ... Zašto se stalno u priči pojavljuje MMF? Čiji novac vi trošite, MMF-ov ili novac ove države? Ko vas je doveo na vlast, MMF ili građani ove države? Kome odgovarate, MMF-u ili građanima? Ko je vaš poslodavac, MMF ili Srbija? Zašto vaše planove treba da odobri MMF? I na kraju krajeva, ko vodi ovu državu, vi ili MMF?

Stefan

pre 9 godina

U Srbiji se odavno nije ovoliko gradilo kao ove godine,izutno je zadovoljstvo videti kako se srbija gradi i prve novi autoputevi i stvara nova infrastrukurna mreza, a posebo je zadovoljstvo sto ce srbija zavrsetkom koridora 10 dobiti mnogo

evita

pre 9 godina

A sto ste ovo pomerili sa glavne strane? Jedva je pronadjoh preko Googla. Jel zbog gramaticke ili semanticke greske gosn Premijera? Ili su botovi preterali pa vas bilo sramota sta ste objavili?

ALone

pre 9 godina

Providni ste trolovi i treba da gradimo više od Nemačke jer za vreme vašeg mandata se ništa nije izgradilo i dobro je da se pokrenu stvari u Srbiji!

dare 011

pre 9 godina

Imaš sreće što 94% Srba nikad nije bilo u Nemačkoj a 97% nije vozilo kroz Nemačku. Oni su za nas bića iz svemira! Mi smo za njih kameno doba

Natasa

pre 9 godina

Teske mere i teske odluke ali uz podrsku naroda Srbija ce krenuti putem napretka i postati uredjena i zdrava zemlja. Samo napred, nastavite u istom pravcu!

kristijan

pre 9 godina

Vise autoputeva koji dobro funkcionisu omogucice brzo stizanje do vecih gradova u zemlji, tako da se nadam da ce manje ljudi odlaziti iz sela i udaljenih delova zemlje. E sad, kad bi prica sa Zelezarom tekla u pozitivnom smeru, valjda bi se nekako i napredovalo, pa se i zaposlili neki ljudi. Dakle, tekao bi pozitivno i razvoj ostalih delova Srbije, sto je valjda svima nama koji nismo u Beogradu i zelja.

dare 011

pre 9 godina

Pa Nemci su sve napravili. Tamo do svake štale postoji put sa 2 trake...zato ne moraju više da prave ni 1km.
A tvoje dvosmislene izjave, mogu da progutaju samo deca koja su u predškolskom uzrastu.
To bi bilo kao kad bi moj sin od 3 godine rekao...Tata ja stalno rastem a ti ne!
Hahahahah

Boki

pre 9 godina

Nemci su odavno izgradili autoputeve
mi bi trebali da gradimo fabrike,da imamo proizvodnju,a kad to imamo bice i autoputeva,i novih pruga,brodova,letecih tanjira itd
ovo kako vi vodite drzavu je katastrofa,zasta gradite puteve?da sto pre odemo odavde?

Ilija

pre 9 godina

Pa nažalost u vreme mandata DS se skoro ništa nije gradilo ali bitno je bilo da se političari slikaju pa sada moramo da gradimo više od Nemaca!

Dale

pre 9 godina

Vreme je da Srbija krene da gradi,do sada smo navikli da političari puteve otvaraju u predizbornoj kampanji a da oni nisu završeni do danas.

mladenko

pre 9 godina

PA s'obzirom da smo dugo godina ziveli u opstem haosu i neuredjenoj drzavi,onda znam da ukoliko ova Vlada nastavi sa ovakvim radom i uredjivanjem zemlje,da ce kako dani odmicu imati sve vise posla jer nam se sve to nagomilalo godinama unazad i niko nista nije resavao ili vrlo malo..

S1982

pre 9 godina

Izgradnjom autoputeva, Srbija postaje privlačnija za dolazak stranih ulagača, jer jedan od prioriteta za investiranje je i dobra putna infrastruktura i povezanost.

šumadinac

pre 9 godina

Nije lako kretati od nule. A naš start obeležio debeli minus i u budžetu ali i u sopstvenim džepovima!Čini mi se da smo u takvim trenucima i najjači! Idemo dalje...

erbacher

pre 9 godina

Izgradicemo vise auto-puta nego Nemacka. Pa naravno da hocemo,kad su oni vec svoje izgradili,pa sad imaju nesto malo repova sto im ostalo.

nikola

pre 9 godina

normalno da moramo da gradimo vise kad smo zemlja koja je pre 15 godina izasla iz kamenog doba, ali onda 2012 krenula da se vraca, pozdrav svima od Kremenka i Srecan Bozic

ivana666

pre 9 godina

kojim putem će krenuti Srbija, ne zna se. Ako kazemo da je srbija jedna mala porodica, koju generacijama unazad prati neki maler, tako srbiju kao drzava isto mozemo reci. Rade sa nama sta im se hoce, jel im se i moze,i uslovljavaju nas za sve,,ali ne damo se

Ja

pre 9 godina

Pa Nemačka već ima auto-puteve. Zašto bi morali više od nas da grade? I još ih i održavaju savršeno! Samo je potrebno izaći iz Srbije i osetiti kvalitet puteva na bubrezima.

garavi

pre 9 godina

pazi ovog što lupa. ???? pa zašto bi švabe pravile put kad je sve savršeno već 20 god. ????? razmisli malo šta pričaš. oni samo održavaju . ma hitler im je napravio putnu mrezu. eeee moj ti, nemacka je to.

nemac

pre 9 godina

Nije previše teško izgraditi više auto-puteva od Nemačke, s obzirom da su u toj zemlji svi auto-putevi već izgrađeni i nema mnogo prostora za izgradnju novih. Izgradnja auto-puteva kroz Srbiju je trebalo da bude opisana na neki drugi način. Pa mi statistički imamo i veći privredni rast od Nemačke, ali nam to mnogo ne pomaže.

Lelica Andric

pre 9 godina

Ovo je zaista ambiciozan plan i bilo bi sjajno za sve nas da se sve to ostvari. Izgradnja koridora 10 i pruge Beograd-Budimpesta su veliki investicioni projekti koji ce umnogome ubrzati i olaksati protok ljudi i roba i uposliti nasa preduzeca. A resavanje problema Zelezare Smederevo koja je nam je kost u grlu bice veliki pomak, veliki korak napred za privredu Srbije i od problema ce postati nesto sto donosi korist. Planovi su dobri i ako se ostvare 2015 godina moze biti prekretnica za Srbiju.

Marijana M

pre 9 godina

Bespotrebno je porediti ono sto se gradi kod nas sa trenutnom gradnjom infrastrukture u Nemackoj, ali je pohvalno sto tezimo tom stepenu uredjenosti.Mi smo imali visedecenijsku nesrecu da nas vode oni koji su sve sto je bilo na raspolaganju prelivali na privatne racune i nedomacinskim gazdovanjem nisu omogucavali progres. AV vraca nadu

molimo vas da prestanete

pre 9 godina

Gradimo "vise" autoputeva od Nemacke zato sto Nemacka ima izgradjen autoput do svakog seoceta u drzavi...samo ne znam kako je NJKV Vucic izracunao da gradimo vise autoputeva? Po duznom metru ili po metru/glavi stanovnika???

A sad meni omiljena tema - pruga do Budimpeste...njena evolucija je tekla ovako -
1. do Budimpeste za sat i 20 minuta, nov pravac, 300 km/h
2. do Budimpeste za malo vise od sat vremena, nov pravac
3. do Budimpeste za sat i 40 minuta, nov pravac
4. do Budimpeste za dva sata, nov pravac, 200 km/h
5. pa znate kako, to ce ustvari biti VEC POSTOJECA PRUGA, stizace se do Budimpeste za TRI SATA (VAU 380 km za tri sata, POTPUNO REVOLUCIONARNO!!!), ako ne i vise, ustvari radice se samo rekonstrukcija pruge Novi Sad-granica sa Madjarskom posto je pruga do Novog Sada U REDU a pruga od granice do Peste je u odnosu na nase "spagete" Svajcarska

Ko god se vozio tom prugom zna da se od Segedina do peste stize za malo vise od sat i 15 minuta, a od Segedina do Subotice za sat i po...

Ko tu koga farba???
Alo, 3 sata za 380 km KROZ RAVNICU vau vau vau ja sam ostao bez teksta pa to je nevidjeno hvala VODJO sto nas vodis napred...svet ce koristiti Hyperloop a mi cemo do Bara za 16 sati

vidan

pre 9 godina

Srbija je na pravom putu da uzleči svoje javne finansije, s obzirom da se prduzetim merama fiskalne konsolidacije sprečio strmoglavi rast fiskalnog deficita, koji je pretio da postane dvocifren

Macak

pre 9 godina

Mislim da je to dobro za Srbiju, treba ceniti rad i napore koje ulaze sadasnja vlast kako bi Srbija spremna docekala clanstvo u EU. Putevi otvaraju nove mogucnosti.Samo napred.

DERONJE

pre 9 godina

Sigurno je da se napravio dobar plan i da cemo imati veliki posao da se sve to izgradi.ako verujem u nekog to je premijer, tako da lupajte minuse, ali delo polako izlazi na videlo.

koki

pre 9 godina

jaooooooo... znači nisam ničiji bot, niti sns niti opozicijin.... ne mešam se u politiku osim kad su izbori neki, ali ovo ''mi gradimo više nego Nemci'' je šamaranje po faci, inteligenciji, mozgu...

pa Nemačka infrastruktura je toliko izgradjena da me čudi da uopšte išta više i grade...to je isto kao kad bi neko rekao ''moja mala beba će ove godine da poraste više nego odrastao čovek''...

Milan

pre 9 godina

Joj kad se ovako pozivaju na neka glupa poredjenja. Pa Nemci su svoje auto puteve izgradili na vrijeme, i sada ih samo odrzavaju jer nemaju potrebe vise da prave. Ili kad se pozivaju kako ce nam ekonomija rasti brze nego nekim velikim drzavama. Pa rast sa 100 na 125 je ogroman procentualno, ali kad neko ima 1000 i poraste isto za 25 naravno da njemu to nije nista. Smesna poredjenja, pa nismo idioti...

Danijel

pre 9 godina

Bitno je da se gradi da se pokrenemo i obnovimo infrastrukturu jer se predugo ništa nije radilo gledali smo samo političare koji se slikaju a od puteva ništa!

miroslavbg

pre 9 godina

Cemo, cete, uradicemo, bice, vece, najvece, bolje, najbolje..... Naslusao sam se ovoga kada su prosli put bili na vlasti, sa Slobom, isto smo gradili vise od Nemacke, razvijali se brze od USA, a na kraju su nam govorili da nam niko nista ne moze, jer smo sa Rusima u savezu. nadam se samo, da makar, nakon svega, necemo opet gledati isti scenario sto se ovopga na kraju tice. Ovih laznih obecanja, Beograda na vodi, uspesnih privatizacija, boljitka itd, to jos , na zalost, mozemo da podnesemo. jos jedan rat ne bi mogli, sigurno. ovaj put bi to bilo dosta bolnije. No, i ako se desi, sta da se radi, sami smo krivi, imamo vlast i ljude na vlasti upravo onako kako i sami izgledamo.

muso

pre 9 godina

Pa normalno da se pravi vise autoputa od nemacke.jer je ona to izgradila jod pre50godina.lapsus dobar marketing za publiku jadne i napacene stbije

jurke

pre 9 godina

Kad smo vec kod te Zelezare,ta fabrika vec godinama stagnira,i vreme je joj je vise da je neko ponovo pokrene,ozivi,i ja se iskreno nadam da hoce jer je to pre svega od velikog znacaja za te ljude tamo,da imaju od cega da zive.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Sve je ovo ok i lepo za čitati pa i videti realizovano. Problem leži u opredeljenju vlasti da bukvalno sve skoro besplatno da stranim kompanijama. Nigde do sada nijedne srpske firme, ničeg našeg osim predaje u ruke stranih kompanija i sirovina i robova. Naša budućnost je zapečaćena odnosno uništena. Da li će nam potomci na ovome šta i kako činimo biti zahvalni.... Sumnjam
A bilo je i ima mnogo pametnijih rešenja...

pirmo pirmo

pre 9 godina

Čuj "gradimo više auto-puteva od Njemačke"????Jel ovo neka skrivena kamera.pa u Njemačkoj sela povezana auto-banovima več godinama šta imaju više graditiIma li ovaj ćovjek internet ili misli da narod za to nezna???

neron

pre 9 godina

te auto-puteve je hitler jos izgradio. tako da nas ne farba ovaj sa tom pricom. oni nemaju vise potrebu da prave tako da je poredjenje besmisleno i sramotno. nismo svi glupi

Prepelica

pre 9 godina

Bravo! Veliki uspeh naše privrede! Svi nam zavide a ponajviše siroti nemci. Evo da pripomognem sa statistikom. Ne samo da gradimo više nego imamo i manje nezaposlenih. Nemci imaju oko 2,1 milion nezaposlenih. Istina, imaju malo više građana, pa to u procentima dođe malo manje nego kod nas, ali ko se još razume u te Pro Cente ;)

Vukasinovic Zoran

pre 9 godina

Sve Vuciceve izjave su namjenjene glasačima koji su glasali za njega prema tome dali je to sto izjavi komično, besmisleno to njega ne interesuje zna on dobro kome je namenio svaku izjavu a supljoglavih u Srbiji ima dovoljno da on može da priča šta god hoće s mišljenje onih koji imaju nešto u glavi ga ne interesuje.

Mikoli

pre 9 godina

Oni su svoje puteve odavno izgradili i nema sta vise da grade. A nas ponos i dika koridor 10 svakim danom u svakom pogledu sve vise i vise napreduje.

Vragolan

pre 9 godina

Izjava je potpuno deplasirana, Nemci su auto-puteve gradili još pre 2. svetskog rata, mi ih još uvek neuspešno gradimo. Dakle, oni su svoje puteve izgradili.

da li mi verujete?

pre 9 godina

Godina tek počela a biseri već pljušte. Ako je suditi po slici i onome što/ko stoji iza premijera, mi već živimo u Americi.

Udaram minuse botovima

pre 9 godina

Cemo, cete, ce + gomila gluposti. Premijer radi ono sto najbolje zna-menja svest naroda za najsvetliji pravoslavni hriscanski praznik, od normalnih ljudi pravi sludjenu masu kojoj manipulacijama ostaje da vredno radi i CUTI za 200 evra tesko zaradjenih kod njegovih tajkuna. Jos jedna prazna prica i prikrivanje svoje nesposobnosti obecanjima

stefan

pre 9 godina

Nije nas Vučić slagao u ovoj izjavi, ali je statistikom sakrio istinu.
Kupujemo vise tetrisa nego Nemačka.
Privatizujemo više državnih preduzeća nego Nemačka.
Gradimo više škola nego Nemačka.
Gradimo više bolnica nego Nemačka.
Samo nije napomenuo da je Nemačka 90% tog posla zaokružila pre 40 godina, a i tetris se tamo više ne igra.

odliven mozak

pre 9 godina

Oprosti mu Boze sto prica glupost na ovaj sveti dan! Ovo je verovatno namenjeno bezubin glasacima koji nisu nikad videli nemacki autoput...

Cvetko na pijaci

pre 9 godina

Ahhahaha!

http://de.statista.com/statistik/daten/studie/162356/umfrage/autobahnnetz-in-deutschland-seit-1950/


U 2010., prema statistici Nemacke nesto oko 12800 km autoputeva. Porast u odnosu na 2000. (11515 km) je oko 11%.

bljak

pre 9 godina

Ovo je klasican primer spinovanja i treba da udje u udzbenike iz politikologije: kako malu istinu prokrijumcariti da se ne vidi velika (i nepovoljna). Ako je i tacno da gradimo vise nego Nemacka, jos je tacnije da je Nemacka svoje vec izgradila mnogo ranije i mnogo vise.
A lepo se nastavlja na onu pricu o pruzi izmedju Beograda i Panceva na kojoj ce moci da se ide 140 km/h...
Vucicu, VECINA Srbije nije glasala za Vas i VECINA Srbije ne moze da proguta ovako jeftine trikove.

aca graditelj autoputeva

pre 9 godina

Gospodine Vucicu u zapadnom delu Nemacke vec dugo godina nisu gradili autoputeve a gotovi su skoro i u istocnom delu, sve u svemu Nemacka poseduje oko 13000 kilometara autoputeva, i slovima trinaest hiljada kilometara.

Koki kokic

pre 9 godina

Nemci nemaju vise gde da prave auto put , sada samo renoviraju te iste . Mogao je da uporedi nas sa bugarima rumunima i tako neke slicne malisane?

Duh sa sekirom

pre 9 godina

evo tebi malo matematike:
Austrija ima samo 1 milion stanovnika vise od Srbije, a godišnji izvoz robe 263 milijarde evra, a mi godišnje izvozimo robu u vrednosti 12.5 milijarde evra. A sa Nemackom kad bi se poredio u ovom mislim da bi samo jedna firma iz top ten bila jača od cele Srbije, recimo Osram za rasvetu ili BMW?

milance

pre 9 godina

Majko moja, pa ko ovo čita mislio bi da je Srbija raj na zemlji. Nemačka verovatno ne mora ni da gradi puteve više (osim da ih održava). Dalje ruke od Telekoma i EPS-a!! Jasno?!! Rešavaj javne institucije, rešavaj uhlebljene neradnike, privredu, nemoj sanjati glasno i da nam još to serviraš na Božić!!!

novica

pre 9 godina

sve su to prazne price cene skacu kupovna moc gradjana opada mladi ljudi sve vise begaju iz ove zemlje ova godina je tek pocela a daleko je 2016 i 2017

Jedan koji pamti

pre 9 godina

Gde su u predizbornoj kampanji obećanih 100 milijardi Evra stranih investicija ako pobedite na izborima? Gde je fabrika čipova? Kanal Dunav-Solun? Je l počela izgradnja Beograd na vodi koja bi trebala biti zavrsena 2017? Šta bi sa onim šinama koje ste kupili u predizbornoj kampanji, radili ste to da pokažete šta? ...

muamua

pre 9 godina

Naravno i ja gradim vise kuca od mog komsije u ovoj godini posto je on svoju prosle godine napravio...
Uzas bre...ne zna se ko je gori :Pajtic koji kaze kako sns ima podrsku 22posto Ukupnog stanovnistva....
Ljajic koji kaze kako su smanjili cenu goriva
ili ti koji pricas da cemo izgraditi vise autoputa od Nemacke...pa oni imaju igradjeno sve sta imaju da prave...samo da krpe...a ako budete radili kao sto ste ostavili zrenjaninac od petlje do putnika uzas....

nn

pre 9 godina

Kakvo ispiranje mozga. Nemci ce izgraditi manje jer nemaju potrebe da grade. Vec su dovoljno umrezeni auto-putevima. I sad smo mi kao napredni jer cemo napraviti vise od njih. Samo se nadam da ovo nije clanak za botove, valjda ih je sramota bar na danasnji dan da podrzavaju lazi i obmane. Nego, pitanje za gospodina Vucica, da li ce na kraju podneti krivicnu prijavu protiv svoje vlade kada prodaju Telekom? Mi sa malo mozga se secamo 2011. i najave krivicnih prijava protiv odgovornih lica za prodaju. Guglajte narode, ko ne zna. Ili to sada nije kriminal kada si na vlasti? Pozdrav svima koji citaju, ljudima sa b92 i Hristos se rodi pravoslavnim vernicima.

BSC

pre 9 godina

Haha, neverovatno. :D Kako je njemu dobro kada zna da će ovo da progutaju svi koji trebaju da mu donesu pobedu i na narednim izborima i tako, bez po' blama izađe, lupi i živ ostane. :) Diži se narode dok još nije kasno.

Nikola

pre 9 godina

Idi.. I od Nemacke. Pa naravno kad su gaoni jednom izgradili i toza sva vremena a mi ih kao gradimo kako bi se pljackalo!! Stranacki funkcioneri kako bi pljackali! Ne mislim na obicne radnike.

Seljak čovek

pre 9 godina

Ali Nemci su autoputeve izgradili davno i ne treba im više, ko kad bi poredio kako mi na selu mnogo više oremo od onih u gradu...i aj da vidim da završite dva kilometra petlje Batajnica koju ne možete već 3-4 godine...

Alan Ford

pre 9 godina

Šta je bre ovo?
1. April?
Teška deonica?
140 km?!?!! Pa tolko ima Ibarskom magistralom!!!!
Pruga Beograd Bar je u prekidu, od maja, ejjj od maja....

banat

pre 9 godina

Zar nećemo za sat i po vozom do Pešte (cit. Vučić, Antić, Mihajlović), a autoputem do Zlatibora za sat i po (cit. Mihajlović)? Nadam se da će se ovi projekti ostvariti, ali je jako teško verovati ljudima koji daju takve neodgovorne i u startu providne izjave, pa ih posle, kako logika nalaže, opovrgnu.

Kraljevcanin

pre 9 godina

Ma nemoj? Vise auto puta nego Nemacka? Pa to i nije tako tesko. Nemci su na vreme gradili i sve potrebe za auto putevima zadovoljili. Niima vise i ne treba. A kod nas su na vreme krali, pa sad mi gradjani opet placamo ono sto je trebalo da bude napravljeno pre 10 ili 20 godina! Jedini autoput koji imamo je Titov!

pojmanemam

pre 9 godina

Gospodine Vucicu, probajte da dajete izjave koje su makar elementarno logicne. Ako se ponude za zelezaru otvaraju u petak,kako znate da postoje "jedna ili dve validne ponude"?
Sto se novih autoputeva tice, hajde da se prvo makar priblizimo susednoj Hrvatskoj, a onda da mastamo o DE autoputevima.Imajte mere,pobogu,makar na fanadnji dan.

buca

pre 9 godina

Ma da, kako da ne...Nemacka je to sto bi on sad kao da radi uradila pre 60 godina. Ovo je samo jos jedna u nizu najava, i nista vise. Ako ne verujete, dragi citaoci, analizirajte sta je uradjeno od najava, al stvarno, i sve ce vam biti jasno.

Milun

pre 9 godina

A zašto bi Nemci gradili, kada imaju izgrađeno već 50 godina? Drugo poenta je baš u reči gradimo, i tako već 300 gidine, tri dana pre roka, za velike pare. Drugi su svoje izgradili. Da ne pričam kako izgleda autoput ka Nišu na samo 20 Km od Beograda, magistrala ili ne daj bože put preko Rudnika, gde od "biblijskih poplava" nije sanirana šteta. O lokalnim putevima ne vredi pričati. Srećan Božić vam želim.

Majda S

pre 9 godina

Za rasterecenje budzeta nase drzave je od izuzetne vaznosti da se raspisani tender realizuje, nadam se da je tim vrhunskih, nezavisnih profesionalaca radio na raspisivanju istog,da se jave zainteresovani klijenti i proces privatizacije okonca, ta da kompanija pocne da pravi profit i omoguci sigurnu egzistenciju gradjana Smederava, bez intervencije drzave

prazne hale

pre 9 godina

Vucicu da te podsetim 2012 kad si bio u Zelezari posle izbora mesec dva si rekao ima Smederevska Zelezara proizvoda , puno je skladiste, radi jedna pec radi se ali svetska klima za metalom je losa . Pa si posle setao se tom istom fabrikom , radnici ti mahali ( to titu) pa si bio jos koji put i nijednom nisi pricao o pustim halama.Kad si govorio istinu a kada neistinu o toj zelezari? Danas ili pre dve tj skoro tri godine ? Ako su prazne onda gde je 300 miliona evra nasih para poreskih para nestalo u toj firmi ? Te pare su dovoljne da se sve bolnice kod nas srede i dovedu na normalni ljudski novo a ti kazes bile prazne i puste hale mnogoo ti kratko pamtis za razliku od nekih u narodu

logika

pre 9 godina

Oni su svoje auto-puteve odavno izgradili....sada mozda dorade neku sitnu deonicu i to nije za poredjenje sa nama jer mi jos gradimo primarnu mrezu. Kada budemo gradili iz godine u godinu za redom duzine deonica koje su u Nemackoj gradili 70ih ili 80ih onda mozes da napravis poredjenje a ovako nam vredjas inteligenciju!!!

Kockalone

pre 9 godina

Imam neki utisak da je ova godina presudna za mnoge važne stvari koje će odrediti budućnost naše zemlje. Pre svega mislim na pitanje KIM. Premijer je najavio mnogo stvari koje će se raditi ove godine i nema razloga da ne verujemo da će se ostvariti pošto svakako nije neozbiljan da obećava nešto ako zna da ne može da ispuni.

Vladan

pre 9 godina

Izgradnjom navedenih auto-puteva i brze pruge Beograd-Budimpesta, Srbija ce znacajno poboljsati stanje svoje infrastrukture, pa ce tako Srbija ostati glavni tanzitni pravac izmenju Evrope i Bliskog Istoka. To ce se naravno odraziti i na poboljsanje investicione i privredne klime u zemlji.

Iva

pre 9 godina

Premijer Vucic je covek od reci, a pre svega izuzetno sposoban covek! S tim u vezi verujem da ce se problem Zelezare ubrzo resiti i u korist gradjana,razume se!

Viki

pre 9 godina

Napokon će ova vlada završiti projekte kao što su autoput kroz Sićevačke i Grdeličke klisure i autoput do Čačka što je od velikog značaja za Srbiju.Osim toga će biti završena pruga Beograd Budimpešta 2017.god. i time ćemo biti povezani sa celom Evropom.

декомпозиција

pre 9 godina

Најбитније за државу је управо развој за шта се неоспорно залаже влада, а што претходне владаоце није занимало осим развоја свог новчаника.

konfučije

pre 9 godina

Sa malom možda premijeru i nebitnom razlikom, Nemačka do sad ima izgrađenih 13.000 km auto puta. To je dovoljno za ukupno četvro mesto na svetu po ukupnom broju kilometara. Ispred su prva Kina, SAD i Španija. A u odnosu na površinu države Nemačka drži ubedljivo prvo mesto. Nespretno je poređenje sa takvom ekonomskom silom koja je površinski višestruko veća i ima preko 80 miliona stanovnika. A naši političari čim sagrade bilo šta odmah prozovu ni manje ni više Nemačku. Ima puno boljih primera za poređenje i izgleda ozbiljnije i pristojnije kad se sluša ili čita.

zimzeleni

pre 9 godina

Da botovi tako priljezno kao sto pisu papagajske komentare rade neke druge poslove, Srbija bi mozda i napredovala. Ali doci ce i taj dan.

Nemam amneziju

pre 9 godina

Izgleda da su ovde svi zaboravili da su sve ove deonice autoputeva koje će biti završene "uskoro" ,bile započete ili ugovorene pre nego što je vrhovni vođa Vučić došao na vlast.Naravno da će zasluge za to on pokupiti.E sad,što se kasni sa izgradnjom to bi trebalo Zorana Mihajlović ili on da nam pojasne.Da li može gospodin Vučić da objasni zašto deonica Ub-Lajkovac od 11km koja je počela sa gradnjom 29.07.2010. godine još uvek nije završena i da li će neko zbog toga odgovarati ili podneti ostavku.Ajde neka mi botovi sada objasne u kojoj normalnoj državi se 11 km autoputa gradi duže od 4 ipo godine i niko ne snosi posledice zbog toga?Zaista Nemačka treba da strepi od nas,bićemo im ozbiljna konkurencija.Nama su najznačajnije ustanove kulture - muzeji zatvoreni i išvrljani već godinama i to nikoga ne zanima a ovde se pišu komentari hvalospevi o ovoj vladi kako ćemo doživeti blagostanje.Sramota je da kada deca iz unutrašnjosti preko ekskurzija dođu u Beograd da ih ne vode u muzeje već su svi autobusi parkirani kod tržnog centra Ušće.Nismo mi braćo u ekonomskoj krizi već u moralnoj i kulturnoj.Ukoliko se tome doda urušavanje obrazovnog sistema,sloboda medija,sistemska korupcija i kolektivna amnezija(kao da se ne sećamo ko su likovi na vlasti ) nama blagostanja uskoro ni na vidiku!