Petak, 02.01.2015.

09:07

Srbi za Ruse, ali deca da žive u EU

Građani Srbije imaju znatno pozitivniji stav o Rusiji nego o EU, ali bi ipak više voleli da im deca žive u EU.

Izvor: Beta

Srbi za Ruse, ali deca da žive u EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Milos_CleveLAnd

pre 9 godina

Bogami blizi se vreme kad ce da se postavi pitanje, levo ili desno?
Ko i po obicaju bice donesena pogresna odluka, koja ce se vrlo brzo obiti o glavu, a posle ce nam biti svi krivi osim nas samih.

EVROPA je jedino resenje i put za Srbiju... Ovo je evropska zemlja uvek bila i bice i dok to jednom za svagda zvanicno i ne postane, mira nece biti.
Pola sveta hrli prema evropi i bezi u nju, imamo sve na dohvat ruke,i opet ni to ne odgovara... epa onda ova zemlja i treba da propadne...
Kome se ne svidja nek bezi u Sibir da bere aroniju, ili da baca crvene zmajeve po Sangaju... pustite nas vise da zivimo normlano ko ostali!!!
...evropljani smo po poreklu i rodjenu uvek cemo to da budemo, ponosim se time najvise!!!

muddy

pre 9 godina

Ovo istraživanje pokazuje koliko su Srbi slabo informisani.To je donekle razumljivo sobzirom na stanje u medijima i na malu zainteresovanost Srba za politiku.A opet svi smo mi eksperti za politiku,sport,ekonomiju,muziku...Onda ne čudi to što je Srbija,pored Nemačke,jedina zemlja u Evropi koja u parlamentu nema nijednu evroskeptičnu partiju,a po istraživanju samo malo preko 50% je za članstvo.To je odraz loše medijske situacije,zatupljenosti stanovništva i političke nepismenosti glasača.Posle petog oktobra oko 2/3stanovništva je bilo za članstvo u EU,što je odgovaralo i odnosu snaga u parlamentu(partije DOS su imale 2/3poslanika).Izgleda da smo u međuvremenu nazadovali po pitanju demokratije,parlametarizma i političke obrazovanosti,jer ako je suditi prema parlametnu u Srbiji su svi za članstvo u uniji.Parlament očigledno nije realan pokazatelj raspoloženja u društvu.Uprkos medijskoj blokadi,jer ne postoji kritika u medijima evroflske politike koju vodi vladajuća elita,ipak skoro 50% stanovništva nije za članstvo.

whatever

pre 9 godina

Ovo istrazivanje je bezvredno, osim sto ce dati povod autosivinist ekipici a la matori i kompanija kao i sovinist ekipici iz "republjik kosova" da istovare svoj standardni repertoar. Makar oni da se raduju.

laz

pre 9 godina

Ovo, naravno, nije istina. Sve vise srba simpatise USA, jer dolazi do smene generacija, i to je dobro, konacno ce mitska ljubav rusa i srba otici u istoriju.

trojanski konjusar

pre 9 godina

Statistika ne moze u drustvenim naukama ali jasno se vidi da koficjenat mrznje prema Evropi je gotovo jednak sa koficijentom volje da deca zivi u Evropi. Imamo nelogini rezultat koji glasi:
Zelje ispitanih ne idu sa logikom....
(komsija, 2. januar 2015 17:27)

Moze se to tumaciti na jos barem dva nacina, vec prema uglu gledanja: 1) Srbi su mazohisti 2) Srbi ne zele dobro svojoj deci. I za jedno i za drugo, uostalom, postoje i brojni drugi dokazi, koji nemaju nikakve veze, ni s Rusima, ni sa EU.

Milomir Novakovic

pre 9 godina

Nisu Srbi ni gori ni bolji od drugih na planeti. Trik pitanje kao da sluzi da ponizi Srbe i pokaze njihovu nezrelost i infantilnost.Ovako tendenciozno postavljeno, vise govori o autoru ankete i njegovoj ljubavi prema novcu i naruciocu pitanja.
Pera Nadoveza

koki

pre 9 godina

citat: ''Deca beze u evropu, matori prizivaju Rusiju''

istina...ti matori koji su i imali lepu mladost i detinjstvo su nas i doveli do svega što se desilo... jer je to uglavnom skupina samoživih i sebičnih individua koji da su bar malo mislili na budućnost onih koji ostaju iza njih, ne bi dozvolil da se sve izdešava...

a glavni 'argument' im je pozivanje non stop na bombrdovanje ...izgleda potpuno nesvesni realnosti da su oni i tadašnja vlast koju su odabrali tako zdušno, jedini krivci za sva stradanja i pomenuto bombardovanje....ali uvek je lakše okriviti drugog- osnovna osobina zatucanih sebičnjaka...

pa

pre 9 godina

ni putinova cerka ne zivi u rusiji nego u toj EU. pa pogledajte gde su deca nasih politicara, gde se nasi politicari lece kad zagusti. jer jedna od ministar zdravlja isao u nemacku da sredi kicmu iako su rekl ida je to mogao i ovde da uradi. toliko . ja sam za EU jer se tam osigurno bolej zivi nego ovde i u rusiji. sad bar niej tesk oda se pogleda. ja zelli msvome detetu i unucima smao najbolje zasto bi se mucili kao ja. a ja s evracam na onaj spiska koji je bio objavljen pa je odmah povucen jer su ovi gore to trazili. radi se o spisku zemlaja koej su dale srbij ibespovrantu pomoc. na prvom mestu je EU nije rusija, na drugo mmestu je amerika nije rusija, pa lsede dvadesetak zemalja i opet nema rusije? toliko o nasim "prijateljima" al m smo tolik oglupi da ne vidimo da nas iskoriscavaju kao i mnogi koj ise prodaj uda su nam prijatelji a prvi su prioznal ikosovo i uce od njih kako da preuzmu srbiju kao sto su shiptari kosovo. na kraj krajeva skor oje dosla izjava iz njihove vlade da ne kazem cije preponazcete da sve srbe trba ubiti ali nasa vlada iako je dala zakletvu da ce braniti interese srbije nije reagovala, zasto pitam se ja

акционар кока-коле

pre 9 godina

Ovi ispitanici su odvratni licemeri isti kao i oni politicari is DSS-a sto svoju decu salju da se skoluju i zive u EU a za narod u Srbiji prodaju pricu o zlom i naopakom zapadu u kome nista me valja. Naslov nije tacan jer ove rezultate treba tumaciti prema onome sta svaki covek zeli svome detetu, to je najmerodavnije - znaci Srbi za EU
(hidalgo, 02. januar 2015 14:03)

Какве везе има ако неко пошаље дете на школовање у ЕУ, а не воли је. Како треба да се понаша онај који се школовао у ЕУ? Као твој идол који је докторирао у Немачкој па се после залагао за бомбардовање? Да ли би радио код Мишковића за плату од пар хиљада евра? Додуше можда га и волиш. У ствари, кад мало размислим сигуран сам да га волиш. Кад волиш горе поменутог марксисту, зашто не би и тајкуна.

matori

pre 9 godina

Koliko mogu da primetim, i u 2015.godini ovde udobno živi cenzura, laži, naručene "ankete", proruska propaganda, bajke o blistavoj budućnosti, i samohvalisanje o liderstvu, neviđenim uspesima, boljem životu...
A botovi i dalje, za sitne pare, koriste iste tastature, ista imena, iste (glupe) "komentare", i iste glave u kojima se između dva uveta prostire kosmička praznina.
Likovi kojima je neko (šaljivo) nadenuo titulu "moderatora" ovog sajta, i dalje su pripadnici istih onih službi, kojima upravlja polupismeni soj "naprednih" mamlaza, a po sposobnostima su na jednakom nivou, pa je usaglašenost stavova izrazito upadljiva upravo kod izbora "podobnih" komentara...

tonik

pre 9 godina

cekajte dok ova generacije ide pa onda se razmislite gde i u kome pravcu idete. Tipicna srpska politika, hvataj se za nebo a zemjla umire.

komsija

pre 9 godina

Pozitivan stav prema Evropskoj uniji ima trećina građana (32 odsto), a negativan 40 odsto ispitanika, dok prema Rusiji pozitivan stav ima 52 odsto, a negativan 17 odsto građana, pokazalo je istraživanje sprovedeno u novembru nad 1.000 ispitanika.

Međutim, ni svaki četvrti građanin (23 odsto) ne bi voleo da mu dete živi u Rusiji, dok bi se za Evropsku uniju opredelilo 70 odsto njih
Neka idemo dalje u interpretaciji preko brojeva.
-Ako umnozis 0.32 sa 0.40 dobijas negativan koficjenti stav prema Evropi 0,012.
-Ako umnozis 0.52 sa 0.17 dobijas pozitivni koficjenti stav prema Rusiji 0.06.
Kako se vidi pozitivni stav prema Rusji je daleko veci nego negativni stav prema Evropi.
Ako radis isto za opredeljenje gde zele da deca zivi dobijamo pozitivni koficjenti stav 0.014.
Statistika ne moze u drustvenim naukama ali jasno se vidi da koficjenat mrznje prema Evropi je gotovo jednak sa koficijentom volje da deca zivi u Evropi. Imamo nelogini rezultat koji glasi:
Zelje ispitanih ne idu sa logikom....

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Sasvim ispravno. Ovo je samo jos jedna potvrda da smo, uprkos svemu, uspeli da ostanemo normalni. Odvojili smo ljubav i, u krajnjem slucaju, pravdu, od ovozemaljskih materijalnih potreba. Zar onoga, kod koga radite, uvek morate da volite? Prema tome, raditi se mora i to tamo gde ima posla ali, ljubav i simpatije ne moraju da budu u srazmeri sa bogatstvom. Da je tako najvoljeniji na svetu bi bili bogatasi a, mislim da je upravo obrnuto. Ovo je anketa koja mi je podigla optimizam kada je u pitanju nacija nkojoj pripadam. Znaci, nije sve propalo.

Vuk

pre 9 godina

vozim nemacki auto..razgovaram na samsung mobilni..pijem colu..jedem pizzu..gledam americke filmove.. nosim nike i adidas..volim rock muziku i fudbal..u kuci nemam od rodjenja nista sto je ruska ruka napravila..ali volim majku Rusiju,Putina i treba mi doktor.

thinking

pre 9 godina

Znaci da ovi sto su za Ruse, ali bi vise voleli da im deca zive u EU, ne bi imali nista protiv da im deca zive u Rumuniji ili Bugarskoj?

my way

pre 9 godina

Ништа чудно, ни нелогично нема у овоме. Веома је охрабрујуће да људи по овом истраживању знају да раздвајају ствари. Спољна политика и историја су једно, а где је боље живети нешто сасвим друго. Сасвим је логично да је боље у земљама које се нису либиле ничега да би узеле оно што желе, али то не значи да заслужују да се о њима има позизиван став, напротив. Нажалост, сурова истина је да за обичне људе има све мање добрих места за живот у смислу да су шансе за сналажење веће него другде. Та заблуда којом смо бомбардовани о ЕУ као неком рају од стране оних који су ову земљу, једину коју имамо, опљачкали након свега што је прошла још увек живи, али и она ће се распршити. То је и људима јасно. Став да би волели да им деца живе у ЕУ је заправо очајнички, жеља да им се деца снађу у некој од тих земаља и побегну од овог, као што рекох управо од стране лопова чија су уста пуна ЕУ, покраденог места.

Ivan

pre 9 godina

Samo gubimo dragoceno vreme ovako sedeći na dve stolice.21.vek je vek Evropske Unije,još malo pa će se i Kina okrenuti od Rusije ka EU,a Rusi će opet izvisiti i iz ovog veka.

Onomatopeja

pre 9 godina

Ovde je vise rec o tumacenju i tumacima ovog istrazivanja nego o podacima. Ko je Ipsos Strategic Group? Za koga oni navijaju? Ko nas to vise gura u EU? Nista se ovo meni ne svidja. Inace, zivim i radim u Moskvi.

Sto je naruciocu milo to mu se i snilo

pre 9 godina

Slozio bih se sa izjavom jednog od komentatora da je istrazivanje tendencijozno postavljeno.
Dodje mu malo vise na brzaka, tipa, ajde sad brzo hoces li u vrucu vodu ili hladnu, kazi sad? Mislim, cekaj, polako koliko vrucu ili koliko hladnu? Jer svakao da me zanima da li uopste rizikujem da se skuvam, da se smrznem ili nesto trece??
Zivim u jednoj od zemalja EU (ne bitno kojoj) i poznajem ljude iz Rusije koji su tu dosli iz istih razloga kao i Cesi, Poljaci ili Rumuni (dakle, neki iz EU u EU) dok recimo Nemce srecem samo ko turiste. Tako da niije ni EU za svakog ista, debelo se racuna i prosto pitanje cije drzavljanstvo posedujes?!
Isto se pitam koliki broj ljudi obuhvacenih ovim istrazivanjem stvarno ima decu i da li je onom ko je narucio istrazivanje, uopste i bitna ta neosporna cinjenica da nije ni u EU svugde isto.
Kao da svi mi moramo biti ili rusofili ili anglofili, pa da se usmerujemo sa ojs levo sivco, ojs desno bulco.

Torpedo

pre 9 godina

Prosto ne shvatamo poentu. Nebitna je i EU i Rusija i SAD i Turska, zivecemo onoliko dobro koliko sami sebi dozvolimo. Kao da stalno cekamo da nam neki bolji zivot koji inace, zasluzujemo, padne s neba i gotova stvar. Ne ide to tako, rodjaci. Mozemo da budemo i deo EU i Ruska gubernija, ali bice nam onako kako sami odlucimo. Vec pominjane Rumunija, Bugarska su ziv dokaz za to. Ako vec moram da biram, cinjenica da smo okruzeni sa svih strana Nato paktom i EU, sa kojima najvise i trgujemo, kao i to da je Rusija 1000 km daleko, me opredeljuje da glasam za Uniju. Ne zato sto je tamo med i mleko, vec sto bi ovo drugo bilo samoubistvo, ma koliko srce to trazi. A dok je nama ovog sistema i korupcije, stranaka i neznanja, ostacemo beda.

loller

pre 9 godina

Botovi, srećna vam Nova godina, vidim da ste vredni od samog starta - jer EU nema alternativu! (bar tako kaže supermen iz Feketića) :)

my way

pre 9 godina

Unutarnji konflikt koji imate preko 150 godina, ni vamo ni tamo. Da ste jasno odabrali zapad onda danas bi prosperirali u puno većem broju i teritoriju.
(Vladimir Pula, 2. januar 2015 10:37)

Kakav istok i zapad, samo da vas nismo odabrali kad smo vam trebali i kad ste to od nas tražili, prosperirali bi u svakom pogledu. Hvala Bogu, pa imamo istoriju potpuno suprotnu od vaše, sve drugo se da srediti. Budućnost može biti bolja, gora, promenljiva, ali mračna prošlost se promeniti ne može nikad.

hidalgo

pre 9 godina

Ovi ispitanici su odvratni licemeri isti kao i oni politicari is DSS-a sto svoju decu salju da se skoluju i zive u EU a za narod u Srbiji prodaju pricu o zlom i naopakom zapadu u kome nista me valja. Naslov nije tacan jer ove rezultate treba tumaciti prema onome sta svaki covek zeli svome detetu, to je najmerodavnije - znaci Srbi za EU

ena bg

pre 9 godina

haha pa ovo je idealno za one sto prave one postere o prosecnom srbendi - ne voli EU, slavi Putina .... a ceka u redu za vizu ispred ambasade Nemacke

Ddule

pre 9 godina

Znao sam odavno sta zele Srbi, i mislim da je dobro da deca zaradjuju novac u EU i da posalju roditeljima u Rusiju. U Srbiju za koju godinu ce ostati samo politicari i po neki penzioner.

Sale Kostolac

pre 9 godina

@Милош : Милоше,Милоше...Тако предан Православац,и тако неписмен...Слика и прилика просечног Србина,са или без пара,свеједно ...

Bibika

pre 9 godina

Srbi kao i uvek raspolućeni. Pitanje je zašto vole Ruse a ne vole da im deca žive u Rusiji ? Zato što svojo deci žele svako dobro, prosperitet, posao i život u uređenoj zemlji. Oni sami vole, nemački/ japanski auto, švajcarsku čokoladu, itajilanske cipele, engleski džemper, seiko sat... i sve ostalo brendirano.
Ovo je već viđeno, otac u četnike sin u partizane važno je da porodica pokrije obe opcije. Lukavo nema šta !

Miljan Bg

pre 9 godina

Ја сам за сарадњу са Хрватима и Европском унијом, као и са НАТО пактом, тежимо ка нашим пријатељима вековним који нам никад нису зло нанели а не Русима.

kejto

pre 9 godina

anketa i poredjenje rezultata iste je mesanje baba i zaba. naravno da svi vole luksuzan zivot samim tim i eu,ali nas je ta ista eu i bombardovala za razliku od rusije koja nam je mentalitetom bliza od eu, tako da ovaj clanak sluzi samo za lozenje i podelu odavno sludjenog naroda.

milos

pre 9 godina

ljudi su prodane duse. pogotovo ovi sto komentarisu.pa pokatolicite se i zaboravite ko ste,nemoj zemlju da nam brukate!!ja sam pravoslavac i u pravoslavnu zemlju zivim i umirem a vi gde hocete...jebi.te se za pare

Samo realan

pre 9 godina

Dajte sad referendum, pa da vidimo,a ovo pisu ljudi koji nisu nikad ziveli ni u Rusiji ni u Eu, Rumunija, Bugarska, hratska, Slovenija, idite slobodno, ja cu radije u Rusiju!!!!
(rale, 2. januar 2015 12:08)

Najsmesniji su ruso-fanatici koji spominju Bugarsku i Rumuniju kao EU, a ne spominju Nemacku, Dansku, Holandiju, Svedsku......koji su takdoje clanice EU. Ja ne znam nikog normalnog koji bi svoju decu poslao u Sibir i tu Aziju zvanu Rusiju. To me podesca na DSS-ovce, svu svoju decu poslali da se skoluju u EU i na Zapad, a narodu promovisali rusku guberniju, u koju ni oni sami ne bi ziveli.

Vasa

pre 9 godina

Agencija,koja u istrazivanjima,uvek zamagli rezultat.Uvek manipulisu podatcima.Juce Tadicevi,danas Vucicevi puleni.Tendenciozne ankete,za sve pare.A,Srbiji treba i EU,i Rusija.A,mi njima?

истина је увек на средини

pre 9 godina

Стратеџик је одувек био агенција која се не бави истраживањем јавности него пласирањем информација зарад нечијих интереса. Зар нису прогнозирали убедљиву победу Бориса Тадића? Мада у тексту има и неких ствари које ми делују тачне. Просечан Србин не зна ништа ни о ЕУ ни о Русији. Зато и види ЕУ као мед и млеко, а Русију као пустињу. Велику улогу у томе имају медији и политичари.

rale

pre 9 godina

Dajte sad referendum, pa da vidimo,a ovo pisu ljudi koji nisu nikad ziveli ni u Rusiji ni u Eu, Rumunija, Bugarska, hratska, Slovenija, idite slobodno, ja cu radije u Rusiju!!!!

Sloba

pre 9 godina

Deca beze u evropu, matori prizivaju Rusiju. Najbolje bi bilo da se Srba baci na proizvodnju zdrave hrane i turizam uz najvece ulaganje u obrazovanje i ne bi nam trebala ni EU ni Rusija.

PatriJota

pre 9 godina

Ja zivim na zapadu, ali ipak Volim Rusiju. Tako zeli srce . Ja volim moj son ovde, ali moj dom u Srbiji nema alternativu.
Jedmostavno ne treba mesati babe i zabe.

Milan Banjaluka

pre 9 godina

A dokle vise autodestruktivni tekstovi,Srbi zele da im djeca zive u jakoj Srbiji,to Srbi zele. Da se pohapse tajkuni,da se smanji uticaj stranaca koji su nas i doveli ovde.Srbi zele da Srbi makar budu jednaki u drzavi Srbiji,a ne da imaju najmanja prava.Srbi zele bolju Srbiju !

borderlands

pre 9 godina

Ej ja stvarno nerazumije sta je ljudima ovdje nelogicno i licimjerno.Stvar je krajnje prosta.Svako gleda gdje mu je ekonomski bolje.Bilo ko od nas bi prije radio u tudjoj firmi za pet puta visu platu nego u firmi svog brata za manju.To neznaci da ti mrzis svog brata nego da je u tvom interesu da zaradis vise para.E nevidi kako je to licimjerno.Uostalom niko u njemackoj nezaposljava srbe zato sto ih vole nego zato sto nemaju koga drugog i apsolutno nema razloga da se zbog toga osjeca zahavalnost prema njemcima ili bilo kome jer se to sve krvavo zaradi nista tu nije poklonjeno nikome.Da mi sutra ponude posa za ekstra platu u eu prihvatio bi ali ne zato sto ih voli nego ako bi mi uslovi bili dosta bolji.Niti bi to znacilo da ista manje voli svoju zemlju od te u koju odem da radim.Isto je sa eu nece eu srbiju zato sto je voli nego zato sto zeli da poklopi sve zemlje evrope ne radi nas nego radi sebe i njihovih interesa sve sto dobijemo od njih ce nasa djeca i unuci petostruko da vrate kao i sto je svaka vazalska zemlja morala da daje okupatorima.Nek srbija proba da odustane od eu pa bi vidili sta bi bilo sa nama.Euro majdan bi bio mala maca u odnosu na sta bi ovdje ucinili.

Pokojni Toza

pre 9 godina

Šta reći za narod koji je političare koji su ga pokrali, teralo da ratuje, zbog kojih je trpeo hiperinflaciju, sankcije i bombardovanje, ponovo izabrao da vode zemlju, umesto da ih ,,nagradi" robijom ili ...

Branko

pre 9 godina

Šta nam znači članstvo u EU ako nemamo industriju, ako je poljoprivreda na izuzetno niskom nivou. Ko će to finansirati naš lep i udoban život u EU? Kako to da je u Srbiji sve gore kako se približavamo početku pregovora o ulasku Srbije u EU? U čemu je to Srbija bolja od Turske pa se nada da će brže od nje ući u EU?

Милош

pre 9 godina

Типично окупационо истраживање и резултати ко зна које по реду, у преводу Срби су лицемери, дволични и користољубив народ.

miki ns

pre 9 godina

Pogrešno i tendenciozno postavljena pitanja. Naravno da je eu bogatija i da bi svi želeli tamo da žive. Drugo je pitanje koga podržavate politički u konkretnoj situaciji. To je isto kao da pitate da li bi radili kod nekog tajkuna. To ne znači da ga podržavate politički.

Nislija

pre 9 godina

Od 90-tih mi imamo samo jedno pitanje, Rusija ili Eu i SAD! Stradanje naroda je samo usputna pojava, cista geopolitika. Nikad vise necemo imati politicara kao sto je bio Tito, da balansira izmedju velikih sila. To je velika zabluda Srbije! U istoriji, uvek kada smo igrali na kartu Rusije, lose smo prosli. Nikako da naucimo tu lekciju!

Movado

pre 9 godina

Glupost, ja nisam ni za EU nit Rusiju, kako da udjemo u EU ako nismo u stanju da sebe sredimo? Ja sam za Srbiju da se ulozi u poljoprivredu, da se otvori pay pal i IT centri, da radimo kao Indijci za male plate za inostrane firme (te male plate su vece od naseg proseka) i da se ulaze u infrastrukturu i skolovanjre.
Ali onda se setim da zivim u istoj toj Srbiji gde diploma nema svrhe, gde veze i korupcija je glavna stvar, i gfe mafija vlada. E onda sam za neki rat sa Nemcima, ali samo pod uslovom da nas ovoje. Ili Turci da se vrate i da budemo jedan veliki pasaluk. I tad bi bolje ziveli.

Vladimir Pula

pre 9 godina

Unutarnji konflikt koji imate preko 150 godina, ni vamo ni tamo. Da ste jasno odabrali zapad onda danas bi prosperirali u puno većem broju i teritoriju.

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Iliti, u prevodu - Srbi vole PARE. Pozitivniji stav prema Rusiji je potpuno normalan i razumljiv, pa 90% naroda se seca bombardovanja od strane Zapada. Ja bih ziveo na Zapadu, ali to je cist biznis - volim Ruse i Rusiju i nadam se da ce i oni biti jednog dana zemlja sa platom od 4000€ a onda svi u Rusiju, ima mesta za sve nas iz Srbije. Do tada je i Kanada dovoljno dobra.

Igor

pre 9 godina

Srbi su već tradicionalno politički autistični. Oko ulaska u EU neće biti dileme, makar se pokrao referendum. Ulazak u EU je geostrateški previše bitan da se ostavi narodu na odlučivanje.

U EU nas neće pustiti pre 2025, osim ako to jasno ne uslovimo priznanjem Kosova. Sutra priznamo Kosovo, preksutra smo u EU. Bar da ga naplatimo pre nego što i to nećemo moći.

Baki Zemunac

pre 9 godina

Opet naručeno "istraživanje"! Kažu da je 54% građana Srbije za ulazak Srbije u EU?! Nema šanse da je to dobar podatak. Dovoljno je pogledati komentare sa portala i videti da je preko 70% građana Srbije protiv ulaka Srbije u EU.

Beogradjanin

pre 9 godina

Evropska unija je propao projekat. 51. država USA. Grešili smo kad smo pravili Jugoslaviju, sada hoćemo EU. 21. vek je vreme istoka. Evropa je umorna starica nesrećno udata za ujka Sema.

Igor

pre 9 godina

Srbi su već tradicionalno politički autistični. Oko ulaska u EU neće biti dileme, makar se pokrao referendum. Ulazak u EU je geostrateški previše bitan da se ostavi narodu na odlučivanje.

U EU nas neće pustiti pre 2025, osim ako to jasno ne uslovimo priznanjem Kosova. Sutra priznamo Kosovo, preksutra smo u EU. Bar da ga naplatimo pre nego što i to nećemo moći.

Pokojni Toza

pre 9 godina

Šta reći za narod koji je političare koji su ga pokrali, teralo da ratuje, zbog kojih je trpeo hiperinflaciju, sankcije i bombardovanje, ponovo izabrao da vode zemlju, umesto da ih ,,nagradi" robijom ili ...

Baki Zemunac

pre 9 godina

Opet naručeno "istraživanje"! Kažu da je 54% građana Srbije za ulazak Srbije u EU?! Nema šanse da je to dobar podatak. Dovoljno je pogledati komentare sa portala i videti da je preko 70% građana Srbije protiv ulaka Srbije u EU.

Beogradjanin

pre 9 godina

Evropska unija je propao projekat. 51. država USA. Grešili smo kad smo pravili Jugoslaviju, sada hoćemo EU. 21. vek je vreme istoka. Evropa je umorna starica nesrećno udata za ujka Sema.

Vladimir Pula

pre 9 godina

Unutarnji konflikt koji imate preko 150 godina, ni vamo ni tamo. Da ste jasno odabrali zapad onda danas bi prosperirali u puno većem broju i teritoriju.

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Iliti, u prevodu - Srbi vole PARE. Pozitivniji stav prema Rusiji je potpuno normalan i razumljiv, pa 90% naroda se seca bombardovanja od strane Zapada. Ja bih ziveo na Zapadu, ali to je cist biznis - volim Ruse i Rusiju i nadam se da ce i oni biti jednog dana zemlja sa platom od 4000€ a onda svi u Rusiju, ima mesta za sve nas iz Srbije. Do tada je i Kanada dovoljno dobra.

Movado

pre 9 godina

Glupost, ja nisam ni za EU nit Rusiju, kako da udjemo u EU ako nismo u stanju da sebe sredimo? Ja sam za Srbiju da se ulozi u poljoprivredu, da se otvori pay pal i IT centri, da radimo kao Indijci za male plate za inostrane firme (te male plate su vece od naseg proseka) i da se ulaze u infrastrukturu i skolovanjre.
Ali onda se setim da zivim u istoj toj Srbiji gde diploma nema svrhe, gde veze i korupcija je glavna stvar, i gfe mafija vlada. E onda sam za neki rat sa Nemcima, ali samo pod uslovom da nas ovoje. Ili Turci da se vrate i da budemo jedan veliki pasaluk. I tad bi bolje ziveli.

Nislija

pre 9 godina

Od 90-tih mi imamo samo jedno pitanje, Rusija ili Eu i SAD! Stradanje naroda je samo usputna pojava, cista geopolitika. Nikad vise necemo imati politicara kao sto je bio Tito, da balansira izmedju velikih sila. To je velika zabluda Srbije! U istoriji, uvek kada smo igrali na kartu Rusije, lose smo prosli. Nikako da naucimo tu lekciju!

Milan Banjaluka

pre 9 godina

A dokle vise autodestruktivni tekstovi,Srbi zele da im djeca zive u jakoj Srbiji,to Srbi zele. Da se pohapse tajkuni,da se smanji uticaj stranaca koji su nas i doveli ovde.Srbi zele da Srbi makar budu jednaki u drzavi Srbiji,a ne da imaju najmanja prava.Srbi zele bolju Srbiju !

Sloba

pre 9 godina

Deca beze u evropu, matori prizivaju Rusiju. Najbolje bi bilo da se Srba baci na proizvodnju zdrave hrane i turizam uz najvece ulaganje u obrazovanje i ne bi nam trebala ni EU ni Rusija.

ena bg

pre 9 godina

haha pa ovo je idealno za one sto prave one postere o prosecnom srbendi - ne voli EU, slavi Putina .... a ceka u redu za vizu ispred ambasade Nemacke

Branko

pre 9 godina

Šta nam znači članstvo u EU ako nemamo industriju, ako je poljoprivreda na izuzetno niskom nivou. Ko će to finansirati naš lep i udoban život u EU? Kako to da je u Srbiji sve gore kako se približavamo početku pregovora o ulasku Srbije u EU? U čemu je to Srbija bolja od Turske pa se nada da će brže od nje ući u EU?

истина је увек на средини

pre 9 godina

Стратеџик је одувек био агенција која се не бави истраживањем јавности него пласирањем информација зарад нечијих интереса. Зар нису прогнозирали убедљиву победу Бориса Тадића? Мада у тексту има и неких ствари које ми делују тачне. Просечан Србин не зна ништа ни о ЕУ ни о Русији. Зато и види ЕУ као мед и млеко, а Русију као пустињу. Велику улогу у томе имају медији и политичари.

Samo realan

pre 9 godina

Dajte sad referendum, pa da vidimo,a ovo pisu ljudi koji nisu nikad ziveli ni u Rusiji ni u Eu, Rumunija, Bugarska, hratska, Slovenija, idite slobodno, ja cu radije u Rusiju!!!!
(rale, 2. januar 2015 12:08)

Najsmesniji su ruso-fanatici koji spominju Bugarsku i Rumuniju kao EU, a ne spominju Nemacku, Dansku, Holandiju, Svedsku......koji su takdoje clanice EU. Ja ne znam nikog normalnog koji bi svoju decu poslao u Sibir i tu Aziju zvanu Rusiju. To me podesca na DSS-ovce, svu svoju decu poslali da se skoluju u EU i na Zapad, a narodu promovisali rusku guberniju, u koju ni oni sami ne bi ziveli.

Bibika

pre 9 godina

Srbi kao i uvek raspolućeni. Pitanje je zašto vole Ruse a ne vole da im deca žive u Rusiji ? Zato što svojo deci žele svako dobro, prosperitet, posao i život u uređenoj zemlji. Oni sami vole, nemački/ japanski auto, švajcarsku čokoladu, itajilanske cipele, engleski džemper, seiko sat... i sve ostalo brendirano.
Ovo je već viđeno, otac u četnike sin u partizane važno je da porodica pokrije obe opcije. Lukavo nema šta !

Ddule

pre 9 godina

Znao sam odavno sta zele Srbi, i mislim da je dobro da deca zaradjuju novac u EU i da posalju roditeljima u Rusiju. U Srbiju za koju godinu ce ostati samo politicari i po neki penzioner.

Sale Kostolac

pre 9 godina

@Милош : Милоше,Милоше...Тако предан Православац,и тако неписмен...Слика и прилика просечног Србина,са или без пара,свеједно ...

hidalgo

pre 9 godina

Ovi ispitanici su odvratni licemeri isti kao i oni politicari is DSS-a sto svoju decu salju da se skoluju i zive u EU a za narod u Srbiji prodaju pricu o zlom i naopakom zapadu u kome nista me valja. Naslov nije tacan jer ove rezultate treba tumaciti prema onome sta svaki covek zeli svome detetu, to je najmerodavnije - znaci Srbi za EU

rale

pre 9 godina

Dajte sad referendum, pa da vidimo,a ovo pisu ljudi koji nisu nikad ziveli ni u Rusiji ni u Eu, Rumunija, Bugarska, hratska, Slovenija, idite slobodno, ja cu radije u Rusiju!!!!

miki ns

pre 9 godina

Pogrešno i tendenciozno postavljena pitanja. Naravno da je eu bogatija i da bi svi želeli tamo da žive. Drugo je pitanje koga podržavate politički u konkretnoj situaciji. To je isto kao da pitate da li bi radili kod nekog tajkuna. To ne znači da ga podržavate politički.

Torpedo

pre 9 godina

Prosto ne shvatamo poentu. Nebitna je i EU i Rusija i SAD i Turska, zivecemo onoliko dobro koliko sami sebi dozvolimo. Kao da stalno cekamo da nam neki bolji zivot koji inace, zasluzujemo, padne s neba i gotova stvar. Ne ide to tako, rodjaci. Mozemo da budemo i deo EU i Ruska gubernija, ali bice nam onako kako sami odlucimo. Vec pominjane Rumunija, Bugarska su ziv dokaz za to. Ako vec moram da biram, cinjenica da smo okruzeni sa svih strana Nato paktom i EU, sa kojima najvise i trgujemo, kao i to da je Rusija 1000 km daleko, me opredeljuje da glasam za Uniju. Ne zato sto je tamo med i mleko, vec sto bi ovo drugo bilo samoubistvo, ma koliko srce to trazi. A dok je nama ovog sistema i korupcije, stranaka i neznanja, ostacemo beda.

loller

pre 9 godina

Botovi, srećna vam Nova godina, vidim da ste vredni od samog starta - jer EU nema alternativu! (bar tako kaže supermen iz Feketića) :)

PatriJota

pre 9 godina

Ja zivim na zapadu, ali ipak Volim Rusiju. Tako zeli srce . Ja volim moj son ovde, ali moj dom u Srbiji nema alternativu.
Jedmostavno ne treba mesati babe i zabe.

Vuk

pre 9 godina

vozim nemacki auto..razgovaram na samsung mobilni..pijem colu..jedem pizzu..gledam americke filmove.. nosim nike i adidas..volim rock muziku i fudbal..u kuci nemam od rodjenja nista sto je ruska ruka napravila..ali volim majku Rusiju,Putina i treba mi doktor.

my way

pre 9 godina

Unutarnji konflikt koji imate preko 150 godina, ni vamo ni tamo. Da ste jasno odabrali zapad onda danas bi prosperirali u puno većem broju i teritoriju.
(Vladimir Pula, 2. januar 2015 10:37)

Kakav istok i zapad, samo da vas nismo odabrali kad smo vam trebali i kad ste to od nas tražili, prosperirali bi u svakom pogledu. Hvala Bogu, pa imamo istoriju potpuno suprotnu od vaše, sve drugo se da srediti. Budućnost može biti bolja, gora, promenljiva, ali mračna prošlost se promeniti ne može nikad.

Милош

pre 9 godina

Типично окупационо истраживање и резултати ко зна које по реду, у преводу Срби су лицемери, дволични и користољубив народ.

Miljan Bg

pre 9 godina

Ја сам за сарадњу са Хрватима и Европском унијом, као и са НАТО пактом, тежимо ка нашим пријатељима вековним који нам никад нису зло нанели а не Русима.

Ivan

pre 9 godina

Samo gubimo dragoceno vreme ovako sedeći na dve stolice.21.vek je vek Evropske Unije,još malo pa će se i Kina okrenuti od Rusije ka EU,a Rusi će opet izvisiti i iz ovog veka.

milos

pre 9 godina

ljudi su prodane duse. pogotovo ovi sto komentarisu.pa pokatolicite se i zaboravite ko ste,nemoj zemlju da nam brukate!!ja sam pravoslavac i u pravoslavnu zemlju zivim i umirem a vi gde hocete...jebi.te se za pare

Sto je naruciocu milo to mu se i snilo

pre 9 godina

Slozio bih se sa izjavom jednog od komentatora da je istrazivanje tendencijozno postavljeno.
Dodje mu malo vise na brzaka, tipa, ajde sad brzo hoces li u vrucu vodu ili hladnu, kazi sad? Mislim, cekaj, polako koliko vrucu ili koliko hladnu? Jer svakao da me zanima da li uopste rizikujem da se skuvam, da se smrznem ili nesto trece??
Zivim u jednoj od zemalja EU (ne bitno kojoj) i poznajem ljude iz Rusije koji su tu dosli iz istih razloga kao i Cesi, Poljaci ili Rumuni (dakle, neki iz EU u EU) dok recimo Nemce srecem samo ko turiste. Tako da niije ni EU za svakog ista, debelo se racuna i prosto pitanje cije drzavljanstvo posedujes?!
Isto se pitam koliki broj ljudi obuhvacenih ovim istrazivanjem stvarno ima decu i da li je onom ko je narucio istrazivanje, uopste i bitna ta neosporna cinjenica da nije ni u EU svugde isto.
Kao da svi mi moramo biti ili rusofili ili anglofili, pa da se usmerujemo sa ojs levo sivco, ojs desno bulco.

Vasa

pre 9 godina

Agencija,koja u istrazivanjima,uvek zamagli rezultat.Uvek manipulisu podatcima.Juce Tadicevi,danas Vucicevi puleni.Tendenciozne ankete,za sve pare.A,Srbiji treba i EU,i Rusija.A,mi njima?

koki

pre 9 godina

citat: ''Deca beze u evropu, matori prizivaju Rusiju''

istina...ti matori koji su i imali lepu mladost i detinjstvo su nas i doveli do svega što se desilo... jer je to uglavnom skupina samoživih i sebičnih individua koji da su bar malo mislili na budućnost onih koji ostaju iza njih, ne bi dozvolil da se sve izdešava...

a glavni 'argument' im je pozivanje non stop na bombrdovanje ...izgleda potpuno nesvesni realnosti da su oni i tadašnja vlast koju su odabrali tako zdušno, jedini krivci za sva stradanja i pomenuto bombardovanje....ali uvek je lakše okriviti drugog- osnovna osobina zatucanih sebičnjaka...

matori

pre 9 godina

Koliko mogu da primetim, i u 2015.godini ovde udobno živi cenzura, laži, naručene "ankete", proruska propaganda, bajke o blistavoj budućnosti, i samohvalisanje o liderstvu, neviđenim uspesima, boljem životu...
A botovi i dalje, za sitne pare, koriste iste tastature, ista imena, iste (glupe) "komentare", i iste glave u kojima se između dva uveta prostire kosmička praznina.
Likovi kojima je neko (šaljivo) nadenuo titulu "moderatora" ovog sajta, i dalje su pripadnici istih onih službi, kojima upravlja polupismeni soj "naprednih" mamlaza, a po sposobnostima su na jednakom nivou, pa je usaglašenost stavova izrazito upadljiva upravo kod izbora "podobnih" komentara...

laz

pre 9 godina

Ovo, naravno, nije istina. Sve vise srba simpatise USA, jer dolazi do smene generacija, i to je dobro, konacno ce mitska ljubav rusa i srba otici u istoriju.

Milomir Novakovic

pre 9 godina

Nisu Srbi ni gori ni bolji od drugih na planeti. Trik pitanje kao da sluzi da ponizi Srbe i pokaze njihovu nezrelost i infantilnost.Ovako tendenciozno postavljeno, vise govori o autoru ankete i njegovoj ljubavi prema novcu i naruciocu pitanja.
Pera Nadoveza

borderlands

pre 9 godina

Ej ja stvarno nerazumije sta je ljudima ovdje nelogicno i licimjerno.Stvar je krajnje prosta.Svako gleda gdje mu je ekonomski bolje.Bilo ko od nas bi prije radio u tudjoj firmi za pet puta visu platu nego u firmi svog brata za manju.To neznaci da ti mrzis svog brata nego da je u tvom interesu da zaradis vise para.E nevidi kako je to licimjerno.Uostalom niko u njemackoj nezaposljava srbe zato sto ih vole nego zato sto nemaju koga drugog i apsolutno nema razloga da se zbog toga osjeca zahavalnost prema njemcima ili bilo kome jer se to sve krvavo zaradi nista tu nije poklonjeno nikome.Da mi sutra ponude posa za ekstra platu u eu prihvatio bi ali ne zato sto ih voli nego ako bi mi uslovi bili dosta bolji.Niti bi to znacilo da ista manje voli svoju zemlju od te u koju odem da radim.Isto je sa eu nece eu srbiju zato sto je voli nego zato sto zeli da poklopi sve zemlje evrope ne radi nas nego radi sebe i njihovih interesa sve sto dobijemo od njih ce nasa djeca i unuci petostruko da vrate kao i sto je svaka vazalska zemlja morala da daje okupatorima.Nek srbija proba da odustane od eu pa bi vidili sta bi bilo sa nama.Euro majdan bi bio mala maca u odnosu na sta bi ovdje ucinili.

kejto

pre 9 godina

anketa i poredjenje rezultata iste je mesanje baba i zaba. naravno da svi vole luksuzan zivot samim tim i eu,ali nas je ta ista eu i bombardovala za razliku od rusije koja nam je mentalitetom bliza od eu, tako da ovaj clanak sluzi samo za lozenje i podelu odavno sludjenog naroda.

my way

pre 9 godina

Ништа чудно, ни нелогично нема у овоме. Веома је охрабрујуће да људи по овом истраживању знају да раздвајају ствари. Спољна политика и историја су једно, а где је боље живети нешто сасвим друго. Сасвим је логично да је боље у земљама које се нису либиле ничега да би узеле оно што желе, али то не значи да заслужују да се о њима има позизиван став, напротив. Нажалост, сурова истина је да за обичне људе има све мање добрих места за живот у смислу да су шансе за сналажење веће него другде. Та заблуда којом смо бомбардовани о ЕУ као неком рају од стране оних који су ову земљу, једину коју имамо, опљачкали након свега што је прошла још увек живи, али и она ће се распршити. То је и људима јасно. Став да би волели да им деца живе у ЕУ је заправо очајнички, жеља да им се деца снађу у некој од тих земаља и побегну од овог, као што рекох управо од стране лопова чија су уста пуна ЕУ, покраденог места.

tonik

pre 9 godina

cekajte dok ova generacije ide pa onda se razmislite gde i u kome pravcu idete. Tipicna srpska politika, hvataj se za nebo a zemjla umire.

pa

pre 9 godina

ni putinova cerka ne zivi u rusiji nego u toj EU. pa pogledajte gde su deca nasih politicara, gde se nasi politicari lece kad zagusti. jer jedna od ministar zdravlja isao u nemacku da sredi kicmu iako su rekl ida je to mogao i ovde da uradi. toliko . ja sam za EU jer se tam osigurno bolej zivi nego ovde i u rusiji. sad bar niej tesk oda se pogleda. ja zelli msvome detetu i unucima smao najbolje zasto bi se mucili kao ja. a ja s evracam na onaj spiska koji je bio objavljen pa je odmah povucen jer su ovi gore to trazili. radi se o spisku zemlaja koej su dale srbij ibespovrantu pomoc. na prvom mestu je EU nije rusija, na drugo mmestu je amerika nije rusija, pa lsede dvadesetak zemalja i opet nema rusije? toliko o nasim "prijateljima" al m smo tolik oglupi da ne vidimo da nas iskoriscavaju kao i mnogi koj ise prodaj uda su nam prijatelji a prvi su prioznal ikosovo i uce od njih kako da preuzmu srbiju kao sto su shiptari kosovo. na kraj krajeva skor oje dosla izjava iz njihove vlade da ne kazem cije preponazcete da sve srbe trba ubiti ali nasa vlada iako je dala zakletvu da ce braniti interese srbije nije reagovala, zasto pitam se ja

thinking

pre 9 godina

Znaci da ovi sto su za Ruse, ali bi vise voleli da im deca zive u EU, ne bi imali nista protiv da im deca zive u Rumuniji ili Bugarskoj?

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Sasvim ispravno. Ovo je samo jos jedna potvrda da smo, uprkos svemu, uspeli da ostanemo normalni. Odvojili smo ljubav i, u krajnjem slucaju, pravdu, od ovozemaljskih materijalnih potreba. Zar onoga, kod koga radite, uvek morate da volite? Prema tome, raditi se mora i to tamo gde ima posla ali, ljubav i simpatije ne moraju da budu u srazmeri sa bogatstvom. Da je tako najvoljeniji na svetu bi bili bogatasi a, mislim da je upravo obrnuto. Ovo je anketa koja mi je podigla optimizam kada je u pitanju nacija nkojoj pripadam. Znaci, nije sve propalo.

Onomatopeja

pre 9 godina

Ovde je vise rec o tumacenju i tumacima ovog istrazivanja nego o podacima. Ko je Ipsos Strategic Group? Za koga oni navijaju? Ko nas to vise gura u EU? Nista se ovo meni ne svidja. Inace, zivim i radim u Moskvi.

komsija

pre 9 godina

Pozitivan stav prema Evropskoj uniji ima trećina građana (32 odsto), a negativan 40 odsto ispitanika, dok prema Rusiji pozitivan stav ima 52 odsto, a negativan 17 odsto građana, pokazalo je istraživanje sprovedeno u novembru nad 1.000 ispitanika.

Međutim, ni svaki četvrti građanin (23 odsto) ne bi voleo da mu dete živi u Rusiji, dok bi se za Evropsku uniju opredelilo 70 odsto njih
Neka idemo dalje u interpretaciji preko brojeva.
-Ako umnozis 0.32 sa 0.40 dobijas negativan koficjenti stav prema Evropi 0,012.
-Ako umnozis 0.52 sa 0.17 dobijas pozitivni koficjenti stav prema Rusiji 0.06.
Kako se vidi pozitivni stav prema Rusji je daleko veci nego negativni stav prema Evropi.
Ako radis isto za opredeljenje gde zele da deca zivi dobijamo pozitivni koficjenti stav 0.014.
Statistika ne moze u drustvenim naukama ali jasno se vidi da koficjenat mrznje prema Evropi je gotovo jednak sa koficijentom volje da deca zivi u Evropi. Imamo nelogini rezultat koji glasi:
Zelje ispitanih ne idu sa logikom....

Milos_CleveLAnd

pre 9 godina

Bogami blizi se vreme kad ce da se postavi pitanje, levo ili desno?
Ko i po obicaju bice donesena pogresna odluka, koja ce se vrlo brzo obiti o glavu, a posle ce nam biti svi krivi osim nas samih.

EVROPA je jedino resenje i put za Srbiju... Ovo je evropska zemlja uvek bila i bice i dok to jednom za svagda zvanicno i ne postane, mira nece biti.
Pola sveta hrli prema evropi i bezi u nju, imamo sve na dohvat ruke,i opet ni to ne odgovara... epa onda ova zemlja i treba da propadne...
Kome se ne svidja nek bezi u Sibir da bere aroniju, ili da baca crvene zmajeve po Sangaju... pustite nas vise da zivimo normlano ko ostali!!!
...evropljani smo po poreklu i rodjenu uvek cemo to da budemo, ponosim se time najvise!!!

акционар кока-коле

pre 9 godina

Ovi ispitanici su odvratni licemeri isti kao i oni politicari is DSS-a sto svoju decu salju da se skoluju i zive u EU a za narod u Srbiji prodaju pricu o zlom i naopakom zapadu u kome nista me valja. Naslov nije tacan jer ove rezultate treba tumaciti prema onome sta svaki covek zeli svome detetu, to je najmerodavnije - znaci Srbi za EU
(hidalgo, 02. januar 2015 14:03)

Какве везе има ако неко пошаље дете на школовање у ЕУ, а не воли је. Како треба да се понаша онај који се школовао у ЕУ? Као твој идол који је докторирао у Немачкој па се после залагао за бомбардовање? Да ли би радио код Мишковића за плату од пар хиљада евра? Додуше можда га и волиш. У ствари, кад мало размислим сигуран сам да га волиш. Кад волиш горе поменутог марксисту, зашто не би и тајкуна.

trojanski konjusar

pre 9 godina

Statistika ne moze u drustvenim naukama ali jasno se vidi da koficjenat mrznje prema Evropi je gotovo jednak sa koficijentom volje da deca zivi u Evropi. Imamo nelogini rezultat koji glasi:
Zelje ispitanih ne idu sa logikom....
(komsija, 2. januar 2015 17:27)

Moze se to tumaciti na jos barem dva nacina, vec prema uglu gledanja: 1) Srbi su mazohisti 2) Srbi ne zele dobro svojoj deci. I za jedno i za drugo, uostalom, postoje i brojni drugi dokazi, koji nemaju nikakve veze, ni s Rusima, ni sa EU.

muddy

pre 9 godina

Ovo istraživanje pokazuje koliko su Srbi slabo informisani.To je donekle razumljivo sobzirom na stanje u medijima i na malu zainteresovanost Srba za politiku.A opet svi smo mi eksperti za politiku,sport,ekonomiju,muziku...Onda ne čudi to što je Srbija,pored Nemačke,jedina zemlja u Evropi koja u parlamentu nema nijednu evroskeptičnu partiju,a po istraživanju samo malo preko 50% je za članstvo.To je odraz loše medijske situacije,zatupljenosti stanovništva i političke nepismenosti glasača.Posle petog oktobra oko 2/3stanovništva je bilo za članstvo u EU,što je odgovaralo i odnosu snaga u parlamentu(partije DOS su imale 2/3poslanika).Izgleda da smo u međuvremenu nazadovali po pitanju demokratije,parlametarizma i političke obrazovanosti,jer ako je suditi prema parlametnu u Srbiji su svi za članstvo u uniji.Parlament očigledno nije realan pokazatelj raspoloženja u društvu.Uprkos medijskoj blokadi,jer ne postoji kritika u medijima evroflske politike koju vodi vladajuća elita,ipak skoro 50% stanovništva nije za članstvo.

whatever

pre 9 godina

Ovo istrazivanje je bezvredno, osim sto ce dati povod autosivinist ekipici a la matori i kompanija kao i sovinist ekipici iz "republjik kosova" da istovare svoj standardni repertoar. Makar oni da se raduju.

Beogradjanin

pre 9 godina

Evropska unija je propao projekat. 51. država USA. Grešili smo kad smo pravili Jugoslaviju, sada hoćemo EU. 21. vek je vreme istoka. Evropa je umorna starica nesrećno udata za ujka Sema.

Baki Zemunac

pre 9 godina

Opet naručeno "istraživanje"! Kažu da je 54% građana Srbije za ulazak Srbije u EU?! Nema šanse da je to dobar podatak. Dovoljno je pogledati komentare sa portala i videti da je preko 70% građana Srbije protiv ulaka Srbije u EU.

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Iliti, u prevodu - Srbi vole PARE. Pozitivniji stav prema Rusiji je potpuno normalan i razumljiv, pa 90% naroda se seca bombardovanja od strane Zapada. Ja bih ziveo na Zapadu, ali to je cist biznis - volim Ruse i Rusiju i nadam se da ce i oni biti jednog dana zemlja sa platom od 4000€ a onda svi u Rusiju, ima mesta za sve nas iz Srbije. Do tada je i Kanada dovoljno dobra.

Igor

pre 9 godina

Srbi su već tradicionalno politički autistični. Oko ulaska u EU neće biti dileme, makar se pokrao referendum. Ulazak u EU je geostrateški previše bitan da se ostavi narodu na odlučivanje.

U EU nas neće pustiti pre 2025, osim ako to jasno ne uslovimo priznanjem Kosova. Sutra priznamo Kosovo, preksutra smo u EU. Bar da ga naplatimo pre nego što i to nećemo moći.

rale

pre 9 godina

Dajte sad referendum, pa da vidimo,a ovo pisu ljudi koji nisu nikad ziveli ni u Rusiji ni u Eu, Rumunija, Bugarska, hratska, Slovenija, idite slobodno, ja cu radije u Rusiju!!!!

PatriJota

pre 9 godina

Ja zivim na zapadu, ali ipak Volim Rusiju. Tako zeli srce . Ja volim moj son ovde, ali moj dom u Srbiji nema alternativu.
Jedmostavno ne treba mesati babe i zabe.

milos

pre 9 godina

ljudi su prodane duse. pogotovo ovi sto komentarisu.pa pokatolicite se i zaboravite ko ste,nemoj zemlju da nam brukate!!ja sam pravoslavac i u pravoslavnu zemlju zivim i umirem a vi gde hocete...jebi.te se za pare

miki ns

pre 9 godina

Pogrešno i tendenciozno postavljena pitanja. Naravno da je eu bogatija i da bi svi želeli tamo da žive. Drugo je pitanje koga podržavate politički u konkretnoj situaciji. To je isto kao da pitate da li bi radili kod nekog tajkuna. To ne znači da ga podržavate politički.

Milan Banjaluka

pre 9 godina

A dokle vise autodestruktivni tekstovi,Srbi zele da im djeca zive u jakoj Srbiji,to Srbi zele. Da se pohapse tajkuni,da se smanji uticaj stranaca koji su nas i doveli ovde.Srbi zele da Srbi makar budu jednaki u drzavi Srbiji,a ne da imaju najmanja prava.Srbi zele bolju Srbiju !

Vladimir Pula

pre 9 godina

Unutarnji konflikt koji imate preko 150 godina, ni vamo ni tamo. Da ste jasno odabrali zapad onda danas bi prosperirali u puno većem broju i teritoriju.

истина је увек на средини

pre 9 godina

Стратеџик је одувек био агенција која се не бави истраживањем јавности него пласирањем информација зарад нечијих интереса. Зар нису прогнозирали убедљиву победу Бориса Тадића? Мада у тексту има и неких ствари које ми делују тачне. Просечан Србин не зна ништа ни о ЕУ ни о Русији. Зато и види ЕУ као мед и млеко, а Русију као пустињу. Велику улогу у томе имају медији и политичари.

Miljan Bg

pre 9 godina

Ја сам за сарадњу са Хрватима и Европском унијом, као и са НАТО пактом, тежимо ка нашим пријатељима вековним који нам никад нису зло нанели а не Русима.

my way

pre 9 godina

Unutarnji konflikt koji imate preko 150 godina, ni vamo ni tamo. Da ste jasno odabrali zapad onda danas bi prosperirali u puno većem broju i teritoriju.
(Vladimir Pula, 2. januar 2015 10:37)

Kakav istok i zapad, samo da vas nismo odabrali kad smo vam trebali i kad ste to od nas tražili, prosperirali bi u svakom pogledu. Hvala Bogu, pa imamo istoriju potpuno suprotnu od vaše, sve drugo se da srediti. Budućnost može biti bolja, gora, promenljiva, ali mračna prošlost se promeniti ne može nikad.

Branko

pre 9 godina

Šta nam znači članstvo u EU ako nemamo industriju, ako je poljoprivreda na izuzetno niskom nivou. Ko će to finansirati naš lep i udoban život u EU? Kako to da je u Srbiji sve gore kako se približavamo početku pregovora o ulasku Srbije u EU? U čemu je to Srbija bolja od Turske pa se nada da će brže od nje ući u EU?

Nislija

pre 9 godina

Od 90-tih mi imamo samo jedno pitanje, Rusija ili Eu i SAD! Stradanje naroda je samo usputna pojava, cista geopolitika. Nikad vise necemo imati politicara kao sto je bio Tito, da balansira izmedju velikih sila. To je velika zabluda Srbije! U istoriji, uvek kada smo igrali na kartu Rusije, lose smo prosli. Nikako da naucimo tu lekciju!

kejto

pre 9 godina

anketa i poredjenje rezultata iste je mesanje baba i zaba. naravno da svi vole luksuzan zivot samim tim i eu,ali nas je ta ista eu i bombardovala za razliku od rusije koja nam je mentalitetom bliza od eu, tako da ovaj clanak sluzi samo za lozenje i podelu odavno sludjenog naroda.

loller

pre 9 godina

Botovi, srećna vam Nova godina, vidim da ste vredni od samog starta - jer EU nema alternativu! (bar tako kaže supermen iz Feketića) :)

Movado

pre 9 godina

Glupost, ja nisam ni za EU nit Rusiju, kako da udjemo u EU ako nismo u stanju da sebe sredimo? Ja sam za Srbiju da se ulozi u poljoprivredu, da se otvori pay pal i IT centri, da radimo kao Indijci za male plate za inostrane firme (te male plate su vece od naseg proseka) i da se ulaze u infrastrukturu i skolovanjre.
Ali onda se setim da zivim u istoj toj Srbiji gde diploma nema svrhe, gde veze i korupcija je glavna stvar, i gfe mafija vlada. E onda sam za neki rat sa Nemcima, ali samo pod uslovom da nas ovoje. Ili Turci da se vrate i da budemo jedan veliki pasaluk. I tad bi bolje ziveli.

Samo realan

pre 9 godina

Dajte sad referendum, pa da vidimo,a ovo pisu ljudi koji nisu nikad ziveli ni u Rusiji ni u Eu, Rumunija, Bugarska, hratska, Slovenija, idite slobodno, ja cu radije u Rusiju!!!!
(rale, 2. januar 2015 12:08)

Najsmesniji su ruso-fanatici koji spominju Bugarsku i Rumuniju kao EU, a ne spominju Nemacku, Dansku, Holandiju, Svedsku......koji su takdoje clanice EU. Ja ne znam nikog normalnog koji bi svoju decu poslao u Sibir i tu Aziju zvanu Rusiju. To me podesca na DSS-ovce, svu svoju decu poslali da se skoluju u EU i na Zapad, a narodu promovisali rusku guberniju, u koju ni oni sami ne bi ziveli.

акционар кока-коле

pre 9 godina

Ovi ispitanici su odvratni licemeri isti kao i oni politicari is DSS-a sto svoju decu salju da se skoluju i zive u EU a za narod u Srbiji prodaju pricu o zlom i naopakom zapadu u kome nista me valja. Naslov nije tacan jer ove rezultate treba tumaciti prema onome sta svaki covek zeli svome detetu, to je najmerodavnije - znaci Srbi za EU
(hidalgo, 02. januar 2015 14:03)

Какве везе има ако неко пошаље дете на школовање у ЕУ, а не воли је. Како треба да се понаша онај који се школовао у ЕУ? Као твој идол који је докторирао у Немачкој па се после залагао за бомбардовање? Да ли би радио код Мишковића за плату од пар хиљада евра? Додуше можда га и волиш. У ствари, кад мало размислим сигуран сам да га волиш. Кад волиш горе поменутог марксисту, зашто не би и тајкуна.

borderlands

pre 9 godina

Ej ja stvarno nerazumije sta je ljudima ovdje nelogicno i licimjerno.Stvar je krajnje prosta.Svako gleda gdje mu je ekonomski bolje.Bilo ko od nas bi prije radio u tudjoj firmi za pet puta visu platu nego u firmi svog brata za manju.To neznaci da ti mrzis svog brata nego da je u tvom interesu da zaradis vise para.E nevidi kako je to licimjerno.Uostalom niko u njemackoj nezaposljava srbe zato sto ih vole nego zato sto nemaju koga drugog i apsolutno nema razloga da se zbog toga osjeca zahavalnost prema njemcima ili bilo kome jer se to sve krvavo zaradi nista tu nije poklonjeno nikome.Da mi sutra ponude posa za ekstra platu u eu prihvatio bi ali ne zato sto ih voli nego ako bi mi uslovi bili dosta bolji.Niti bi to znacilo da ista manje voli svoju zemlju od te u koju odem da radim.Isto je sa eu nece eu srbiju zato sto je voli nego zato sto zeli da poklopi sve zemlje evrope ne radi nas nego radi sebe i njihovih interesa sve sto dobijemo od njih ce nasa djeca i unuci petostruko da vrate kao i sto je svaka vazalska zemlja morala da daje okupatorima.Nek srbija proba da odustane od eu pa bi vidili sta bi bilo sa nama.Euro majdan bi bio mala maca u odnosu na sta bi ovdje ucinili.

Sloba

pre 9 godina

Deca beze u evropu, matori prizivaju Rusiju. Najbolje bi bilo da se Srba baci na proizvodnju zdrave hrane i turizam uz najvece ulaganje u obrazovanje i ne bi nam trebala ni EU ni Rusija.

Милош

pre 9 godina

Типично окупационо истраживање и резултати ко зна које по реду, у преводу Срби су лицемери, дволични и користољубив народ.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Sasvim ispravno. Ovo je samo jos jedna potvrda da smo, uprkos svemu, uspeli da ostanemo normalni. Odvojili smo ljubav i, u krajnjem slucaju, pravdu, od ovozemaljskih materijalnih potreba. Zar onoga, kod koga radite, uvek morate da volite? Prema tome, raditi se mora i to tamo gde ima posla ali, ljubav i simpatije ne moraju da budu u srazmeri sa bogatstvom. Da je tako najvoljeniji na svetu bi bili bogatasi a, mislim da je upravo obrnuto. Ovo je anketa koja mi je podigla optimizam kada je u pitanju nacija nkojoj pripadam. Znaci, nije sve propalo.

my way

pre 9 godina

Ништа чудно, ни нелогично нема у овоме. Веома је охрабрујуће да људи по овом истраживању знају да раздвајају ствари. Спољна политика и историја су једно, а где је боље живети нешто сасвим друго. Сасвим је логично да је боље у земљама које се нису либиле ничега да би узеле оно што желе, али то не значи да заслужују да се о њима има позизиван став, напротив. Нажалост, сурова истина је да за обичне људе има све мање добрих места за живот у смислу да су шансе за сналажење веће него другде. Та заблуда којом смо бомбардовани о ЕУ као неком рају од стране оних који су ову земљу, једину коју имамо, опљачкали након свега што је прошла још увек живи, али и она ће се распршити. То је и људима јасно. Став да би волели да им деца живе у ЕУ је заправо очајнички, жеља да им се деца снађу у некој од тих земаља и побегну од овог, као што рекох управо од стране лопова чија су уста пуна ЕУ, покраденог места.

Pokojni Toza

pre 9 godina

Šta reći za narod koji je političare koji su ga pokrali, teralo da ratuje, zbog kojih je trpeo hiperinflaciju, sankcije i bombardovanje, ponovo izabrao da vode zemlju, umesto da ih ,,nagradi" robijom ili ...

Sto je naruciocu milo to mu se i snilo

pre 9 godina

Slozio bih se sa izjavom jednog od komentatora da je istrazivanje tendencijozno postavljeno.
Dodje mu malo vise na brzaka, tipa, ajde sad brzo hoces li u vrucu vodu ili hladnu, kazi sad? Mislim, cekaj, polako koliko vrucu ili koliko hladnu? Jer svakao da me zanima da li uopste rizikujem da se skuvam, da se smrznem ili nesto trece??
Zivim u jednoj od zemalja EU (ne bitno kojoj) i poznajem ljude iz Rusije koji su tu dosli iz istih razloga kao i Cesi, Poljaci ili Rumuni (dakle, neki iz EU u EU) dok recimo Nemce srecem samo ko turiste. Tako da niije ni EU za svakog ista, debelo se racuna i prosto pitanje cije drzavljanstvo posedujes?!
Isto se pitam koliki broj ljudi obuhvacenih ovim istrazivanjem stvarno ima decu i da li je onom ko je narucio istrazivanje, uopste i bitna ta neosporna cinjenica da nije ni u EU svugde isto.
Kao da svi mi moramo biti ili rusofili ili anglofili, pa da se usmerujemo sa ojs levo sivco, ojs desno bulco.

Milomir Novakovic

pre 9 godina

Nisu Srbi ni gori ni bolji od drugih na planeti. Trik pitanje kao da sluzi da ponizi Srbe i pokaze njihovu nezrelost i infantilnost.Ovako tendenciozno postavljeno, vise govori o autoru ankete i njegovoj ljubavi prema novcu i naruciocu pitanja.
Pera Nadoveza

Onomatopeja

pre 9 godina

Ovde je vise rec o tumacenju i tumacima ovog istrazivanja nego o podacima. Ko je Ipsos Strategic Group? Za koga oni navijaju? Ko nas to vise gura u EU? Nista se ovo meni ne svidja. Inace, zivim i radim u Moskvi.

Ivan

pre 9 godina

Samo gubimo dragoceno vreme ovako sedeći na dve stolice.21.vek je vek Evropske Unije,još malo pa će se i Kina okrenuti od Rusije ka EU,a Rusi će opet izvisiti i iz ovog veka.

hidalgo

pre 9 godina

Ovi ispitanici su odvratni licemeri isti kao i oni politicari is DSS-a sto svoju decu salju da se skoluju i zive u EU a za narod u Srbiji prodaju pricu o zlom i naopakom zapadu u kome nista me valja. Naslov nije tacan jer ove rezultate treba tumaciti prema onome sta svaki covek zeli svome detetu, to je najmerodavnije - znaci Srbi za EU

Sale Kostolac

pre 9 godina

@Милош : Милоше,Милоше...Тако предан Православац,и тако неписмен...Слика и прилика просечног Србина,са или без пара,свеједно ...

laz

pre 9 godina

Ovo, naravno, nije istina. Sve vise srba simpatise USA, jer dolazi do smene generacija, i to je dobro, konacno ce mitska ljubav rusa i srba otici u istoriju.

Ddule

pre 9 godina

Znao sam odavno sta zele Srbi, i mislim da je dobro da deca zaradjuju novac u EU i da posalju roditeljima u Rusiju. U Srbiju za koju godinu ce ostati samo politicari i po neki penzioner.

Vuk

pre 9 godina

vozim nemacki auto..razgovaram na samsung mobilni..pijem colu..jedem pizzu..gledam americke filmove.. nosim nike i adidas..volim rock muziku i fudbal..u kuci nemam od rodjenja nista sto je ruska ruka napravila..ali volim majku Rusiju,Putina i treba mi doktor.

Bibika

pre 9 godina

Srbi kao i uvek raspolućeni. Pitanje je zašto vole Ruse a ne vole da im deca žive u Rusiji ? Zato što svojo deci žele svako dobro, prosperitet, posao i život u uređenoj zemlji. Oni sami vole, nemački/ japanski auto, švajcarsku čokoladu, itajilanske cipele, engleski džemper, seiko sat... i sve ostalo brendirano.
Ovo je već viđeno, otac u četnike sin u partizane važno je da porodica pokrije obe opcije. Lukavo nema šta !

thinking

pre 9 godina

Znaci da ovi sto su za Ruse, ali bi vise voleli da im deca zive u EU, ne bi imali nista protiv da im deca zive u Rumuniji ili Bugarskoj?

ena bg

pre 9 godina

haha pa ovo je idealno za one sto prave one postere o prosecnom srbendi - ne voli EU, slavi Putina .... a ceka u redu za vizu ispred ambasade Nemacke

whatever

pre 9 godina

Ovo istrazivanje je bezvredno, osim sto ce dati povod autosivinist ekipici a la matori i kompanija kao i sovinist ekipici iz "republjik kosova" da istovare svoj standardni repertoar. Makar oni da se raduju.

koki

pre 9 godina

citat: ''Deca beze u evropu, matori prizivaju Rusiju''

istina...ti matori koji su i imali lepu mladost i detinjstvo su nas i doveli do svega što se desilo... jer je to uglavnom skupina samoživih i sebičnih individua koji da su bar malo mislili na budućnost onih koji ostaju iza njih, ne bi dozvolil da se sve izdešava...

a glavni 'argument' im je pozivanje non stop na bombrdovanje ...izgleda potpuno nesvesni realnosti da su oni i tadašnja vlast koju su odabrali tako zdušno, jedini krivci za sva stradanja i pomenuto bombardovanje....ali uvek je lakše okriviti drugog- osnovna osobina zatucanih sebičnjaka...

pa

pre 9 godina

ni putinova cerka ne zivi u rusiji nego u toj EU. pa pogledajte gde su deca nasih politicara, gde se nasi politicari lece kad zagusti. jer jedna od ministar zdravlja isao u nemacku da sredi kicmu iako su rekl ida je to mogao i ovde da uradi. toliko . ja sam za EU jer se tam osigurno bolej zivi nego ovde i u rusiji. sad bar niej tesk oda se pogleda. ja zelli msvome detetu i unucima smao najbolje zasto bi se mucili kao ja. a ja s evracam na onaj spiska koji je bio objavljen pa je odmah povucen jer su ovi gore to trazili. radi se o spisku zemlaja koej su dale srbij ibespovrantu pomoc. na prvom mestu je EU nije rusija, na drugo mmestu je amerika nije rusija, pa lsede dvadesetak zemalja i opet nema rusije? toliko o nasim "prijateljima" al m smo tolik oglupi da ne vidimo da nas iskoriscavaju kao i mnogi koj ise prodaj uda su nam prijatelji a prvi su prioznal ikosovo i uce od njih kako da preuzmu srbiju kao sto su shiptari kosovo. na kraj krajeva skor oje dosla izjava iz njihove vlade da ne kazem cije preponazcete da sve srbe trba ubiti ali nasa vlada iako je dala zakletvu da ce braniti interese srbije nije reagovala, zasto pitam se ja

Vasa

pre 9 godina

Agencija,koja u istrazivanjima,uvek zamagli rezultat.Uvek manipulisu podatcima.Juce Tadicevi,danas Vucicevi puleni.Tendenciozne ankete,za sve pare.A,Srbiji treba i EU,i Rusija.A,mi njima?

matori

pre 9 godina

Koliko mogu da primetim, i u 2015.godini ovde udobno živi cenzura, laži, naručene "ankete", proruska propaganda, bajke o blistavoj budućnosti, i samohvalisanje o liderstvu, neviđenim uspesima, boljem životu...
A botovi i dalje, za sitne pare, koriste iste tastature, ista imena, iste (glupe) "komentare", i iste glave u kojima se između dva uveta prostire kosmička praznina.
Likovi kojima je neko (šaljivo) nadenuo titulu "moderatora" ovog sajta, i dalje su pripadnici istih onih službi, kojima upravlja polupismeni soj "naprednih" mamlaza, a po sposobnostima su na jednakom nivou, pa je usaglašenost stavova izrazito upadljiva upravo kod izbora "podobnih" komentara...

trojanski konjusar

pre 9 godina

Statistika ne moze u drustvenim naukama ali jasno se vidi da koficjenat mrznje prema Evropi je gotovo jednak sa koficijentom volje da deca zivi u Evropi. Imamo nelogini rezultat koji glasi:
Zelje ispitanih ne idu sa logikom....
(komsija, 2. januar 2015 17:27)

Moze se to tumaciti na jos barem dva nacina, vec prema uglu gledanja: 1) Srbi su mazohisti 2) Srbi ne zele dobro svojoj deci. I za jedno i za drugo, uostalom, postoje i brojni drugi dokazi, koji nemaju nikakve veze, ni s Rusima, ni sa EU.

Torpedo

pre 9 godina

Prosto ne shvatamo poentu. Nebitna je i EU i Rusija i SAD i Turska, zivecemo onoliko dobro koliko sami sebi dozvolimo. Kao da stalno cekamo da nam neki bolji zivot koji inace, zasluzujemo, padne s neba i gotova stvar. Ne ide to tako, rodjaci. Mozemo da budemo i deo EU i Ruska gubernija, ali bice nam onako kako sami odlucimo. Vec pominjane Rumunija, Bugarska su ziv dokaz za to. Ako vec moram da biram, cinjenica da smo okruzeni sa svih strana Nato paktom i EU, sa kojima najvise i trgujemo, kao i to da je Rusija 1000 km daleko, me opredeljuje da glasam za Uniju. Ne zato sto je tamo med i mleko, vec sto bi ovo drugo bilo samoubistvo, ma koliko srce to trazi. A dok je nama ovog sistema i korupcije, stranaka i neznanja, ostacemo beda.

komsija

pre 9 godina

Pozitivan stav prema Evropskoj uniji ima trećina građana (32 odsto), a negativan 40 odsto ispitanika, dok prema Rusiji pozitivan stav ima 52 odsto, a negativan 17 odsto građana, pokazalo je istraživanje sprovedeno u novembru nad 1.000 ispitanika.

Međutim, ni svaki četvrti građanin (23 odsto) ne bi voleo da mu dete živi u Rusiji, dok bi se za Evropsku uniju opredelilo 70 odsto njih
Neka idemo dalje u interpretaciji preko brojeva.
-Ako umnozis 0.32 sa 0.40 dobijas negativan koficjenti stav prema Evropi 0,012.
-Ako umnozis 0.52 sa 0.17 dobijas pozitivni koficjenti stav prema Rusiji 0.06.
Kako se vidi pozitivni stav prema Rusji je daleko veci nego negativni stav prema Evropi.
Ako radis isto za opredeljenje gde zele da deca zivi dobijamo pozitivni koficjenti stav 0.014.
Statistika ne moze u drustvenim naukama ali jasno se vidi da koficjenat mrznje prema Evropi je gotovo jednak sa koficijentom volje da deca zivi u Evropi. Imamo nelogini rezultat koji glasi:
Zelje ispitanih ne idu sa logikom....

muddy

pre 9 godina

Ovo istraživanje pokazuje koliko su Srbi slabo informisani.To je donekle razumljivo sobzirom na stanje u medijima i na malu zainteresovanost Srba za politiku.A opet svi smo mi eksperti za politiku,sport,ekonomiju,muziku...Onda ne čudi to što je Srbija,pored Nemačke,jedina zemlja u Evropi koja u parlamentu nema nijednu evroskeptičnu partiju,a po istraživanju samo malo preko 50% je za članstvo.To je odraz loše medijske situacije,zatupljenosti stanovništva i političke nepismenosti glasača.Posle petog oktobra oko 2/3stanovništva je bilo za članstvo u EU,što je odgovaralo i odnosu snaga u parlamentu(partije DOS su imale 2/3poslanika).Izgleda da smo u međuvremenu nazadovali po pitanju demokratije,parlametarizma i političke obrazovanosti,jer ako je suditi prema parlametnu u Srbiji su svi za članstvo u uniji.Parlament očigledno nije realan pokazatelj raspoloženja u društvu.Uprkos medijskoj blokadi,jer ne postoji kritika u medijima evroflske politike koju vodi vladajuća elita,ipak skoro 50% stanovništva nije za članstvo.

Milos_CleveLAnd

pre 9 godina

Bogami blizi se vreme kad ce da se postavi pitanje, levo ili desno?
Ko i po obicaju bice donesena pogresna odluka, koja ce se vrlo brzo obiti o glavu, a posle ce nam biti svi krivi osim nas samih.

EVROPA je jedino resenje i put za Srbiju... Ovo je evropska zemlja uvek bila i bice i dok to jednom za svagda zvanicno i ne postane, mira nece biti.
Pola sveta hrli prema evropi i bezi u nju, imamo sve na dohvat ruke,i opet ni to ne odgovara... epa onda ova zemlja i treba da propadne...
Kome se ne svidja nek bezi u Sibir da bere aroniju, ili da baca crvene zmajeve po Sangaju... pustite nas vise da zivimo normlano ko ostali!!!
...evropljani smo po poreklu i rodjenu uvek cemo to da budemo, ponosim se time najvise!!!

tonik

pre 9 godina

cekajte dok ova generacije ide pa onda se razmislite gde i u kome pravcu idete. Tipicna srpska politika, hvataj se za nebo a zemjla umire.