Sreda, 10.12.2014.

13:30

Italija za brži ulazak Srbije u EU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Rimu da Srbija uživa nedvosmislenu podršku Italije na svom evropskom putu, ali i u okviru bilateralnih odnosa.

Izvor: Tanjug

Italija za brži ulazak Srbije u EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

violetaB

pre 9 godina

Svaki znak podrske i pomoci nasoj zemlji na njenom putu ka EU predstavlja pozitivan gest za nas. Ovog puta Italija je pokazala da nastavlja da nam pruza podrsku i u okviru reformi koje sprovodimo na putu razvoja drzave Srbije, a takodje je, prilikom razgovora Napolitana i Vucica, spomenuta dobra trgovinska saradnja dve zemlje.

alcatel

pre 9 godina

Trgovinska razmena Srbije i Italije je na visokom nivou, a to pokazuju i cifre koje su izrazene u milijardama dinara, sto znaci da se ne sme smanjiti niti prekinuti trgovinska i bilateralna saradnja nase zemlje i Italije, sto je bilo jedna od tema sastanka Vucica i Napolitana.

harmonikas

pre 9 godina

Vucic i Napolitano su razgovarali o evropskom putu Srbije, osvrnuli su se I na trgovinsku saradnju dve zemlje koja je bila veoma dobra prosle godine, pa su izrazili ocekivanje da ce taj trend biti nastavljen i ubuduce.

planeta

pre 9 godina

Vucic, kao premijer Srbije, je bio u Italiji, i razgovarao je sa predsednikom Italije, Djordjom Napolitanom, o procesu euro integracija, pri cemu je Napolitano istakao da ce Italija nastaviti da pomaze Srbiji na putu ka EU, kako bi se taj cilj ostvario u sto blizoj buducnosti.

alcatel

pre 9 godina

Trgovinska razmena Srbije i Italije je na visokom nivou, a to pokazuju i cifre koje su izrazene u milijardama dinara, sto znaci da se ne sme smanjiti niti prekinuti trgovinska i bilateralna saradnja nase zemlje i Italije, sto je bilo jedna od tema sastanka Vucica i Napolitana.

puki80

pre 9 godina

Drzava Italija je jedna od vecih evropskih sila clanica EU, a Srbija je imala cast da je pomenuta zemlja pozove u jednodnevnu posetu. Vucic, kao premijer Srbije je razgovarao sa predsednikom Italije o reformama koje nasa zemlja sprovodi kako bismo ubrzali put ka EU, kao i o trgovinskoj saradnji dve zemlje, koja treba da se nastavi u buducnosti.

olovka

pre 9 godina

Predsednik Italije je pozvao u jednodnevnu posetu Vucica u cilju sagledavanja reformi koje nasa zemlja intenzivno sprovodi na putu razvoja, kao i prikljucivanja EU, sto je Vucic detaljno izlozio Djordju Napolitanu, sa cim se Napolitano slozio i istakao da ce Srbija i dalje imati podrsku od strane Italije sto se tice pridruzivanja nase zemlje EU, kao i da ce trgovinska saradnja dve zemlje biti nastavljena u daljem periodu.

patika

pre 9 godina

Vucic je u Italiji razgovarao sa visokim zvanicnicima te zemlje, premijerom Rencijem i predsednikom Napolitanom, oni su izrazili svoju podrsku evropskom putu Srbije, i istakli da nasa zemlja treba da nastavi sa uspesnim sprovodjenjem reformi, ovo je bila izuzetno uspesna poseta Italiji.

andjeo

pre 9 godina

Podrska jedne tako uticajne clanice EU kao sto je Italija je Srbiji od velikog znacaja, Vucic je razgovarao sa premijerom Rencijem u unapredjenju odnosa Srbije i Italije, kao i o povecanju trgovinske razmene i novim investicijama Italije.

transcend

pre 9 godina

Italija, kao jedna od clanica EU nam je jos jednom pokazala da imamo podrsku na putu ka pomenutoj Uniji, taj stav je sagledan prilikom sastanka Vucica i predsednika Italije, Napolitana. Pomoc i podrska ce nam zaista znaciti.

skuter

pre 9 godina

Podatak da imamo veoma dobru trgovinsku saradnju sa Italijom koja, prema statistickim podacima iznosi vise milijardi dinara, predstavlja znacajan pokazatelj da treba jos bolje nastaviti pomenutu saradnju, to su zakljucili i Vucic i predsednik Italije Djordjo Napolitano koji je pozvao Vucica u jednodnevnu posetu Italiji.

kutija

pre 9 godina

Srbija ima veliku podrsku Italije na putu ka EU, to je za nasu zemlju od velike vaznosti, Vucic se u Rimu sastao sa premijerom Rencijem i predsednikom Napolitanom gde su razgovarali o nastavku medjusobne saradnje i italijanskim investicijama u nasu privredu.

pepeo

pre 9 godina

Srbija i Italija imaju veoma dobre bilateralne odnose, Vucic je posetio Rim i razgovarao sa premijerom Rencijem o daljem nastavku saradnje, on je takodje rekao da reforme pokazuju snagu i energiju, i da Srbija treba da nastavi sa njihovim sprovodjenjem.

amazon

pre 9 godina

Vucic je bio u poseti Italiji, on je tamo imao veoma konstruktivne sastanke sa premijerom i predsednikom te zemlje, premijer Renci je pruzio podrsku Srbiji na putu evropskih integracija i izrazio zelju za daljim nastavkom saradnje, on ce u aprilu posetiti Beograd, sto je veoma dobra vest.

Djole

pre 9 godina

Italijani se tesko odlucuju da investiraju u neku zemlju ali kada to urade onda tu ostaju trajno!Italijani i Nemci ulazu samo tamo gde je zasticeno i sigurno ulaganje i njihove investicije ce biti signal i za firme iz drugih drzava da krenu sa ulaganjem u nasoj zemlji!

VASA - LADACKI

pre 9 godina

Iz Italije konstantno pristizu investicije u Srbiju, imamo razvijenu spoljnotrgovinsku saradnju. Italija je jedan od najznacajnijih partnera Srbije u EU.Ono sto je nepobitna cinjenica koju vise niko nije u stanju da negira da je Srbija je sve odgovornija i pouzdanija za sardnju. Dolaskom na vlast Aleksandra Vucic sve sve je vise onih koji zele da razgovaraju sa nama i ulazu u nasu drzavu, sto je za svaku pohvalu, jer objektivno time ce biti pokrenuta nasa posrnula privreda. Da su svi dobronamerni i prijateljski naklonjeni, kao sto su nam to Italijani, mi bismo vec bili u EU. Saradnja sa italijanskim partnerima je oduvek bila na visokom nivou, nadam se da ce tako i ostati i da ce njihova ulaganja u nasu zemlju otvoriti mogucnost za nova radna mesta i bolje funkcionisanje nase privrede

Maja

pre 9 godina

Srbiji dosta znači podrška koju joj pruža Italija. Pokazali su da su blagonaklonjeni Srbiji i da je podržavaju u reformama koje sprovodi, na razvojnom putu, kao i time što svoj kapital ulažu u Srbiju.

Obilić

pre 9 godina

Dobro je da Italija pokazuje volju da nam pomogne da sto uspesnije sprovedemo reforme i postanemo zemlja clanica Evropske Unije. Posle ovog sastanka imacemo jos cvrsce odnose sa ovom zemljom koja je od najuticajnijih u Evropi.

Šizika

pre 9 godina

Nadamo se da će Vučićevi razgovori sa italijanskim premijerom o budućnosti Srbije u Evropi, o bilateralnim odnosima i o tome kako da Srbija privuče još više italijanskih investitora dati pozitivne rezultate. Treba raditi na učvršćivanju odnosa i na približavanju Srbije i Italije.

Срки Срле

pre 9 godina

Италијанска улагања у нашу привреду су веома значајна и нимало занемарљива, стога свака сарадња са њима је добра.

Lule 79

pre 9 godina

Nasu drzavu sada svi drugacije vide i gledaju sa uvazavanjem. Takodje, moram reci da mi je drago da Vucic ozbiljno shvata svoj posao i predano radi, za razliku od nekih njegovih prethodnika.

Maksika

pre 9 godina

Sve je to samo dokaz koliko je Srbiji trebao premijer kao što je Vučić, jer je on jedan od retkih političara na našoj političkoj sceni, koji ima dovoljno znanja i sposobnosti da sprovede reforme, i uvede pozitivne promene u našoj zemlji! Jako bitno u svemu tome je i ogromno poverenje i podrška naroda, a od velikog značaja je i podrška stranih zvaničnika, koji podržavaju reforme kao jedino rešenje za ekonomsku situaciju Srbije!

Đorđe

pre 9 godina

Ako slušaš političare na vlasti (i one i ove) za brzi ulazak Srbije u EU su: Italija, Austrija, Grčka, Kipar, Španija, Slovačka, Mađarska, Češka, Francuska, Bugarska, Rumunija, Nemačka, Slovenija. Obala Slonovače, Zanzibar, Sao Tome i Filipe, Kina, Rusija i ko zna koliko ih je još ZA. Nema niko PROTIV!
Samo nedostaje jedna kockica. Kosovo!
Manite se ćorava posla i propale politike.
Kažite: "MOŽE AL' UZ USLOVE KOJE NIKADA NEĆEMO PRIHVATITI!"
Srbija od XIX veka traži svoje mesto u Evropi.
Nalazi ga samo kada se GINE!
Čim nema rata Srbija je u Mikroneziji!
Ili jedno ili drugo! Ne može i jare i pare.
Ne znam gde bi se smestili.
To nisu, već više od 100 godina, znali i mnogo pametniji od mene!
Sve mi liči na omatorelu devojku.
Ona bi htela al' je niko neće. Uzalud se na "probu" daje!

orhideas

pre 9 godina

Cilj nam je članstvo u EU, vredno radimo na donošenju novih zakona i usklađivanju propisa sa evropskim, ali ne treba žuriti i moliti za početak pregovora, već čekati EU da o tome sama donese odluku. Pri tome vrlo je bitna podrška Italije i njeno zalaganje da se što pre otvore poglavlja.

maca

pre 9 godina

redjaju se priznanja,misljenja su podeljena ali ce na kraju kad budu stigli i rezultati rada vecina biti ponosna na naseg ministra...

Велики Вук

pre 9 godina

Најлакше је критиковати буквално сваки потез који Влада учини. Наравно, то никако не значи да власт треба да буде поштеђена исте, али њена права сврха, чини ми се, јесте да буде помоћ у настојању да се живи боље. Но, у Србији то дефинитивно није случај. Да занимљивост буде већа критика у стилу, ми бисмо то умели боље, најчешће долази од оних који су 12 година били на власти.

Natasa

pre 9 godina

Podrska velike vecine zemalja a ne samo Rima su rezultat napornog rada i rezultat ociglednih reformi koje su se napokon desile u Srbiji! Samo napred Vucicu, izricitit, jasan stav i ponos su doveli do ove podrske!

teks

pre 9 godina

ziveo drug vucic,pa on je novi isus na zemlji,pa sta bi srbija bez njega,ozbiljan sam tako mi valtera,skyneta i dezurnog bota centralne otadzbinske uprave,nego kako radi nov bot program,sudeci po komentarima odlicno

Tackica

pre 9 godina

Italija je prepoznala to sto se Srbija bori da svom narodu pruzi bolji i kvalitetniji zivot! Sprovodjenje reformi je kljuc za ostvarenje tog cilja!

stolarM

pre 9 godina

Vucic je vise puta do sada pokazao da Srbija otvoreno iskazuje svoj stav o prikljucenju EU, kao i o reformama koje se sprovode radi brzeg puta ka istoj. Premijer Srbije je razgovarao sa predsednikom Italije, koji je potvrdio da Italija nastavlja da podrzava Srbiju na njenom putu ka EU, kao i u reformama koje sprovodimo.

Ekolog

pre 9 godina

Vrlo ozbiljne reforme u drzavi i drustvu, pokazuju u kojoj meri smo spremni da od Srbije napravimo modernu evropsku drzavu, a za to su nam jos potrebni podrska i strane investicije.

Viki

pre 9 godina

Vučić ima podršku sve više zemalja EU za ulazak Srbije u EU i to je veoma pozitivno.Bez podrške tih zemalja Srbiji bi bilo mnogo teže.

Gloria

pre 9 godina

U ovom trenutku podrška i pomoć Srbiji mnogo znače zarad bolje budućnosti i napretka. Energija koju pokazuje Vučić u ovakvoj situaciji otvara put ka boljem prosperitetu naše zemlje.

Vladan

pre 9 godina

Srbija od Italije mora napraviti saveznika u svakom pogledu, jer nam podrska ove zemlje moze biti od kljucnog znacaja prilikom integracija u EU.

skituljko

pre 9 godina

Osim trgovinske saradnje Srbije i Italije koja je posebno u prosloj godini bila na visokom nivou, a koja se nastavlja i dalje, takodje treba dodati i da je bilateralna saradnja dve zemlje veoma dobra i da se i na tom planu radi na unapredjenju saradnje. Sve pomenuto je sagledano prilikom razgovora Vucica i Napolitana.

TEODOR

pre 9 godina

Srbija je uvek imala jaku podršku Italije po pitanju članstva u EU, a sada i po pitanju reformi, čijim će se sprovođenjem omogućiti bolji život za građane Srbije.

davca

pre 9 godina

Važno je održavanje prijateljskih odnosa i saradnje sa Italijom,..Italija je jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i to moramo ceniti..

Janja

pre 9 godina

Za Srbiju je podrška stranih zvaničnika jako važna, i ne treba je zanemariti, jer je to još jedan od dokaza da su reforme bile neophodne, i da je aktuelna vlada preduzela prave korake, koji su bili najbolji za nas u tom trenutku!

Bokaca

pre 9 godina

Dobro je imati drzave koje su prijateljski naklonjene Srbiji, sto vise podrske budemo imali to su vece sanse da cemo postati clanica Evropse Unije.

Bajkeri 5

pre 9 godina

Pravi politicari ce prepoznati prave ljude i zelju da se neko menja i da je ucinio sve da ispuni uslove da ta Evropa jednom shvati da treba da budemo deo nje. Malo je takvih, ali nadamo se da ce se i ostali opametiti povedeni primerom Italije.

Vox populi

pre 9 godina

Srbija treba da neguje prijateljske odnose sa zemljama članicama EU.Saradnja sa njima može samo Srbiji da koristi kada bude ušla u pristupne pregovore.

Tanja

pre 9 godina

Zacudo,Italija se pokazala bolji prijatelj od drugih zemalja od kojih smo to ocekivali!I sama preporucuje svojim privrednicima da investiraju kod nas sto pokazuje da imaju poverenje u nas!Stvarno maximalna podrska od njih!

Olivera Plavuša

pre 9 godina

Aleksandar "očekuje posetu predsednika Italije Srbiji". Što vas botove nisu uputili - Napolitana može da pozove samo predsednik republike a ne znam da li je Napolitano oran za put pošto ima 90 godina i funkcija mu je simbolična.

DJUVEGIJA

pre 9 godina

Samo dobrim odnosima mozemo doneti dobrobit nasoj zemlji, ako ni sa kim nismo u dobrim odnsima kao sto je to ranije bio slucaj necemo imati ni interese od toga. Sada se sve okrenulo, polako nas svi uvazavaju i imamo dobre odnose skoro sa svima i mnogo vise napredujemo kada se udruzimo sa nekim. To Vucic najbolje zna zato se i trudi da ostvari sa svima dobre odnose.

maki885

pre 9 godina

Važno je održavanje prijateljskih odnosa i saradnje sa zemljom kao što je Italija. Premijer Vučić se svim silama bori za svoju zemlju i za ekonomski napredak, što treba podržati.

Vatromet

pre 9 godina

Dobro je sto se dosta paznje posvecuje stranim ulagacima i investitorima, oni su kljuc naseg napretka zato i treba da budemo sa svima u dobrim odnosima, e zato se Vucic i trudi da ga svi postuju i cene, jer samim tim ce ceniti i nasu zemlju.

billz

pre 9 godina

Italija je jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, a njena podrška u podsticaju investicija u našoj zemlji može samo da donese koristi. Koliko vidim, Vučić baš ne gubi vreme.

Pavle

pre 9 godina

Da su svi dobronamerni i prijateljski naklonjeni, kao Italijani, mi bismo već bili u EU. Svojevremeno su i sami rekli, da se i od njih sve tražilo, što i od nas, oni nikad ne bi ušli u EU.

Kizo

pre 9 godina

Ovakav premijer nam je bio potreban svih ovih godina!Aktivan,koji trci na sve strane i ubedjuje da se uloze pare u nasoj zemlji,koji nastupa otvoreno i pragmaticno,cija svaka poseta ima neki dobar efekat!

Kizo

pre 9 godina

Ovakav premijer nam je bio potreban svih ovih godina!Aktivan,koji trci na sve strane i ubedjuje da se uloze pare u nasoj zemlji,koji nastupa otvoreno i pragmaticno,cija svaka poseta ima neki dobar efekat!

Kizo

pre 9 godina

Ovakav premijer nam je bio potreban svih ovih godina!Aktivan,koji trci na sve strane i ubedjuje da se uloze pare u nasoj zemlji,koji nastupa otvoreno i pragmaticno,cija svaka poseta ima neki dobar efekat!

Milan1989

pre 9 godina

Ovoliki broj sastanaka sa stranim zvanicnicima i ovakve pohvale nikada nismo imali,nadam se da nece biti uzaludno i da ce se trud isplatiti.

Blender

pre 9 godina

Nasu zemlju, od skoro, svi drugacije vide, i verujem da ce mnogi doci da ulazu u nasu zemlju jer ce biti zemlja sigurnosti. Drago mi je sto je Vucic ozbiljno shvatio svoj posao i sto sa svima posteno radi. Zato ga mnogi i cene ovoliko.

party

pre 9 godina

Do skoro niko nije hteo ni da priviri u zemlju Srbiju a od kada je vlast promenjena od kada je Vucic tu cini mi se da svi dolaze i to sa zadovoljstvom hoce da pomognu Srbiji. Kao da su se pre plasili da ulazu i pomazu Srbiji jer bi im to propalo, a sada su sigurni ovde. Ipak ma koliko se bunili protiv stranih ulaganja i ovakvih ljudi moramo priznati da su nam ipak potrebni.

dijabeticar

pre 9 godina

Nadam se da cemo posle ovoga imati velike pomoci u napredovanju od strane Italije. Vidim koliko cene Vucica pa se tako i nadam nekom boljitku sto se tice ulaganja u nasu zemlju.

Верона

pre 9 godina

Veoma je dobro sto zemlje clanice EU i njihovi privrednici razgovaraju sa predstavnicima Vlade o koracima koje treba da povlacimo da bi sto pre pristupili Evropskoj uniji. Sve ce cesce dolaziti i dogovarati sa Vladom buduce korake, a nama je u interesu sto pre da pristupimo EU.

Djuvegija

pre 9 godina

Samo dobrim odnosima mozemo doneti dobrobit nasoj zemlji, ako ni sa kim nismo u dobrim odnsima kao sto je to ranije bio slucaj necemo imati ni interese od toga. Sada se sve okrenulo, polako nas svi uvazavaju i imamo dobre odnose skoro sa svima i mnogo vise napredujemo kada se udruzimo sa nekim. To Vucic najbolje zna zato se i trudi da ostvari sa svima dobre odnose.

IgorIGI

pre 9 godina

Rad aktuelne vlade da se kroz reforme stvori uređena Srbija, prepoznat je i od strane Italije, koja je i do sada davala jaku podršku Srbiji na putu ka EU.

Jerusalemista

pre 9 godina

Trenutna garnitura na vlasti je zasluzna za dobre rezultale u odnosima Srbije i Evropske unije. Svaka poseta moze da nam donese samo pozitivne rezultate.

excell

pre 9 godina

Krenula je zemlja Srbija da dovodi investitore i da se razvija kako treba. To je pre svega zasluga Vucica koji se toliko trudi i obilazi svaku drzavu i drzavicu i vidi se da ga drzavnici uvazavaju i dolaze u posetu. Svaka cast i samo napred.

Zlatko Miller

pre 9 godina

Bolje je sto Vucic ucvrscuje diplomatske odnose sa zemljama koje su nam vise naklonjenije ka putu u EU, nego da rasipa sredstva i vreme na zemlje koje i nisi bas za ulazak Srbije u UE.

fiberglass

pre 9 godina

Napokon da imamo premijera koga svi postuju i cene, i zbog kojeg ce mnogo toga uraditi za ovu zemlju. Ovakvu ce posetu znati da izkoristi i da Srbiju preporuci Italijanskim privrednicima.

Jovan

pre 9 godina

Vrednim i marljivim radom Vlade i Premijera, Srbija je stekla puno prijatelja koji su spremni da nas podrže. Italija je odličan primer, koja se zalaže da Srbija pristupi u EU, i da nam pomogne kako bi se što pre oporavili. Važno je da razvijamo dobre odnose i sarađujemo sa svima. Iz svake Premijerove posete, Srbija je dobila dobre vesti.

herkules s

pre 9 godina

Italija je znacajan i vazan investicioni partner u Srbiji. Sa njom imamo ostvarene znacajne investicione projekte. Ona je jedna od zemalja EU cije misljenje je jako vazno pri procesu evrointegracija. Takodje ,ona daje primer, na osnovu dugogodisnjeg ulaganja u nasu zemlju,drugim zemljama, da je Srbija isplativo i stabilno tle za investiranje.

dosta vise farse.....

pre 9 godina

Dokle vise farsa.Ovaj ide, krca pare i prica price o merama stednje.
Pa nisu bre oni Vucicu popovi a ti uporno tamo glumis vernika koji se ispoveda.
Kad Renci toliko podrzava tvoje bolne reforme, sto skace na Merkelovu onda zbog njenih mera stednje????

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Napolitano je istakao da je Italija pružala punu podršku Srbiji u procesu evroatlanskih integracija i dodao da će Italija nastaviti da insistira kod evropskih partnera kako bi proces prijema Srbije u EU bio što pre okončan, sapštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Sramota je sta Italija i te drzave clanice EU sebi dozvoljavaju !
DIKTIRATI Srbiji "u kom pravcu se Srbija MORA kretati" ako zeli njihovu podrsku za mene licno to predstavlja duboko zadiranje u "suverenitet Srbije" kojoj se "uskracuje pravo na slobodan izbor pravca" u kojem bi isla, koja bi rado ostala RUSKA GUBERNIJA ali je NIKO od tih drzava ne zeli "podrzati ka tom cilju" nego joj "namecu" ono sto Srbija najmanje zeli to jest taj "OMRAZENI PUT ka EU" !
Ja licno jos NIKADA nisam procitao da je neka drzava iz RAZVIJENOG, CIVILIZOVANOG, KULTURNOG, ULJUDNOG, DEMOKRATSKOG dela Sveta "pruzila podrsku" Srbiji za "njojzinu politiku" koju vodi nego samo "podrsku" za "pravac ka EU" bas kao sto se "MARVI" zabranjuje da "pase na drugim pasnjacima" nego samo tamo gde joj se to DOZVOLI a MARVA k'o MARVA malo malo pa u "pogresnu livadu" i onda imamo ono "tuci je, uslovljavaj, vracaj je na pravi pasnjak" bas kao sto i Srbiju svi vracaju na taj "evropski put" al' dzaba !

karasdjordje

pre 9 godina

ovako treba da radi pravi premijer,da se bori za interese svoje zemlje,da pokaze da se isplati investirati u Srbiju,da sklapa prijateljske odnose a ne da se zavadja sa celim svetom i potpisuje stetne ugovore

Walter brani neodbranjivo

pre 9 godina

Kakva unutrašnja stabilnost? Premijeru moj, kad stignu prva umanjenja plata i penzija, stićiće i teške gradjanske neposlušnosti.
Pa samo sa prosvetom i advokatima ne znaš šta da radiš, a ako misliš da je to ništa, varaš se.
Uvlačiš se svima, svakog dana, a da čovek ne poveruje kako stižeš na sve strane.
Koliko lažeš samog sebe, prosto je neverovatno da misliš kako je sve idila.

zivkucin

pre 9 godina

Stvarno nam pruzaju godinama u nazad podrsku u svemu sto zapocnemo,plus dosta njihovih investitora ima po Srbiji,i nadam se da cemo jednog dana moci na neki nacin da im se oduzimo.

Kibo

pre 9 godina

Iako je Juzni tok sada neizvestan, ne gubi se vreme vec se sagledavaju nove energetske mogucnosti . Pomoc I iskustvo Italije je od velikog znacaja.

zoran

pre 9 godina

Realno, nakon ulaska Rumunije i Bugarske, nema velikog intrresovanja za ulazak u tu firmu koja je u evidentnim problemima. Ako govorimo bez navijackih strasti i hladne glave, posteno bi bilo od nasih politicara da nam kazu za sta je maska ta strastvena teznja. Ulazak u NATO je prva namera a ovo je put kojim misle da je lakse ostvariti je. Gradjani Srbije treba da znaju da je ulazak u EU jedno a ulazak u NATO znaci vojno svrstavanje, sto je konacna i veoma teska odluka sa nesagledivim posledicama, koja je uz to i veoma skupa. To ne bi bilo mudro ni sa jedne tacke gledano, ukoliko se dobro gleda.

lana69

pre 9 godina

Bravo za Italiju jasno im je da mi nista nismo krivi i sve smo uslove ispunili zasto nebi bili primljeni sto pre u EU.Sto vise Premijerovih poseta i drugim zemljama i svi ce biti na nasoj strani .Bravo

Nika

pre 9 godina

Srbija gradi dobre odnose sa svima, a Italija je država sa kojom dobro sarađujemo i koja nas podržava na putu ka EU, italijanska ulaganja u našu privredu su jako značajna.

Jerusalemista

pre 9 godina

Trenutna garnitura na vlasti je zasluzna za dobre rezultale u odnosima Srbije i Evropske unije. Svaka poseta moze da nam donese samo pozitivne rezultate.

Jovan

pre 9 godina

Vrednim i marljivim radom Vlade i Premijera, Srbija je stekla puno prijatelja koji su spremni da nas podrže. Italija je odličan primer, koja se zalaže da Srbija pristupi u EU, i da nam pomogne kako bi se što pre oporavili. Važno je da razvijamo dobre odnose i sarađujemo sa svima. Iz svake Premijerove posete, Srbija je dobila dobre vesti.

Kizo

pre 9 godina

Ovakav premijer nam je bio potreban svih ovih godina!Aktivan,koji trci na sve strane i ubedjuje da se uloze pare u nasoj zemlji,koji nastupa otvoreno i pragmaticno,cija svaka poseta ima neki dobar efekat!

Nika

pre 9 godina

Srbija gradi dobre odnose sa svima, a Italija je država sa kojom dobro sarađujemo i koja nas podržava na putu ka EU, italijanska ulaganja u našu privredu su jako značajna.

zivkucin

pre 9 godina

Stvarno nam pruzaju godinama u nazad podrsku u svemu sto zapocnemo,plus dosta njihovih investitora ima po Srbiji,i nadam se da cemo jednog dana moci na neki nacin da im se oduzimo.

party

pre 9 godina

Do skoro niko nije hteo ni da priviri u zemlju Srbiju a od kada je vlast promenjena od kada je Vucic tu cini mi se da svi dolaze i to sa zadovoljstvom hoce da pomognu Srbiji. Kao da su se pre plasili da ulazu i pomazu Srbiji jer bi im to propalo, a sada su sigurni ovde. Ipak ma koliko se bunili protiv stranih ulaganja i ovakvih ljudi moramo priznati da su nam ipak potrebni.

Kibo

pre 9 godina

Iako je Juzni tok sada neizvestan, ne gubi se vreme vec se sagledavaju nove energetske mogucnosti . Pomoc I iskustvo Italije je od velikog znacaja.

Kizo

pre 9 godina

Ovakav premijer nam je bio potreban svih ovih godina!Aktivan,koji trci na sve strane i ubedjuje da se uloze pare u nasoj zemlji,koji nastupa otvoreno i pragmaticno,cija svaka poseta ima neki dobar efekat!

Blender

pre 9 godina

Nasu zemlju, od skoro, svi drugacije vide, i verujem da ce mnogi doci da ulazu u nasu zemlju jer ce biti zemlja sigurnosti. Drago mi je sto je Vucic ozbiljno shvatio svoj posao i sto sa svima posteno radi. Zato ga mnogi i cene ovoliko.

billz

pre 9 godina

Italija je jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, a njena podrška u podsticaju investicija u našoj zemlji može samo da donese koristi. Koliko vidim, Vučić baš ne gubi vreme.

Zlatko Miller

pre 9 godina

Bolje je sto Vucic ucvrscuje diplomatske odnose sa zemljama koje su nam vise naklonjenije ka putu u EU, nego da rasipa sredstva i vreme na zemlje koje i nisi bas za ulazak Srbije u UE.

karasdjordje

pre 9 godina

ovako treba da radi pravi premijer,da se bori za interese svoje zemlje,da pokaze da se isplati investirati u Srbiju,da sklapa prijateljske odnose a ne da se zavadja sa celim svetom i potpisuje stetne ugovore

Pavle

pre 9 godina

Da su svi dobronamerni i prijateljski naklonjeni, kao Italijani, mi bismo već bili u EU. Svojevremeno su i sami rekli, da se i od njih sve tražilo, što i od nas, oni nikad ne bi ušli u EU.

lana69

pre 9 godina

Bravo za Italiju jasno im je da mi nista nismo krivi i sve smo uslove ispunili zasto nebi bili primljeni sto pre u EU.Sto vise Premijerovih poseta i drugim zemljama i svi ce biti na nasoj strani .Bravo

maki885

pre 9 godina

Važno je održavanje prijateljskih odnosa i saradnje sa zemljom kao što je Italija. Premijer Vučić se svim silama bori za svoju zemlju i za ekonomski napredak, što treba podržati.

fiberglass

pre 9 godina

Napokon da imamo premijera koga svi postuju i cene, i zbog kojeg ce mnogo toga uraditi za ovu zemlju. Ovakvu ce posetu znati da izkoristi i da Srbiju preporuci Italijanskim privrednicima.

Ekolog

pre 9 godina

Vrlo ozbiljne reforme u drzavi i drustvu, pokazuju u kojoj meri smo spremni da od Srbije napravimo modernu evropsku drzavu, a za to su nam jos potrebni podrska i strane investicije.

dijabeticar

pre 9 godina

Nadam se da cemo posle ovoga imati velike pomoci u napredovanju od strane Italije. Vidim koliko cene Vucica pa se tako i nadam nekom boljitku sto se tice ulaganja u nasu zemlju.

Верона

pre 9 godina

Veoma je dobro sto zemlje clanice EU i njihovi privrednici razgovaraju sa predstavnicima Vlade o koracima koje treba da povlacimo da bi sto pre pristupili Evropskoj uniji. Sve ce cesce dolaziti i dogovarati sa Vladom buduce korake, a nama je u interesu sto pre da pristupimo EU.

Viki

pre 9 godina

Vučić ima podršku sve više zemalja EU za ulazak Srbije u EU i to je veoma pozitivno.Bez podrške tih zemalja Srbiji bi bilo mnogo teže.

excell

pre 9 godina

Krenula je zemlja Srbija da dovodi investitore i da se razvija kako treba. To je pre svega zasluga Vucica koji se toliko trudi i obilazi svaku drzavu i drzavicu i vidi se da ga drzavnici uvazavaju i dolaze u posetu. Svaka cast i samo napred.

Natasa

pre 9 godina

Podrska velike vecine zemalja a ne samo Rima su rezultat napornog rada i rezultat ociglednih reformi koje su se napokon desile u Srbiji! Samo napred Vucicu, izricitit, jasan stav i ponos su doveli do ove podrske!

Gloria

pre 9 godina

U ovom trenutku podrška i pomoć Srbiji mnogo znače zarad bolje budućnosti i napretka. Energija koju pokazuje Vučić u ovakvoj situaciji otvara put ka boljem prosperitetu naše zemlje.

herkules s

pre 9 godina

Italija je znacajan i vazan investicioni partner u Srbiji. Sa njom imamo ostvarene znacajne investicione projekte. Ona je jedna od zemalja EU cije misljenje je jako vazno pri procesu evrointegracija. Takodje ,ona daje primer, na osnovu dugogodisnjeg ulaganja u nasu zemlju,drugim zemljama, da je Srbija isplativo i stabilno tle za investiranje.

Vatromet

pre 9 godina

Dobro je sto se dosta paznje posvecuje stranim ulagacima i investitorima, oni su kljuc naseg napretka zato i treba da budemo sa svima u dobrim odnosima, e zato se Vucic i trudi da ga svi postuju i cene, jer samim tim ce ceniti i nasu zemlju.

skituljko

pre 9 godina

Osim trgovinske saradnje Srbije i Italije koja je posebno u prosloj godini bila na visokom nivou, a koja se nastavlja i dalje, takodje treba dodati i da je bilateralna saradnja dve zemlje veoma dobra i da se i na tom planu radi na unapredjenju saradnje. Sve pomenuto je sagledano prilikom razgovora Vucica i Napolitana.

Kizo

pre 9 godina

Ovakav premijer nam je bio potreban svih ovih godina!Aktivan,koji trci na sve strane i ubedjuje da se uloze pare u nasoj zemlji,koji nastupa otvoreno i pragmaticno,cija svaka poseta ima neki dobar efekat!

Bajkeri 5

pre 9 godina

Pravi politicari ce prepoznati prave ljude i zelju da se neko menja i da je ucinio sve da ispuni uslove da ta Evropa jednom shvati da treba da budemo deo nje. Malo je takvih, ali nadamo se da ce se i ostali opametiti povedeni primerom Italije.

Djuvegija

pre 9 godina

Samo dobrim odnosima mozemo doneti dobrobit nasoj zemlji, ako ni sa kim nismo u dobrim odnsima kao sto je to ranije bio slucaj necemo imati ni interese od toga. Sada se sve okrenulo, polako nas svi uvazavaju i imamo dobre odnose skoro sa svima i mnogo vise napredujemo kada se udruzimo sa nekim. To Vucic najbolje zna zato se i trudi da ostvari sa svima dobre odnose.

IgorIGI

pre 9 godina

Rad aktuelne vlade da se kroz reforme stvori uređena Srbija, prepoznat je i od strane Italije, koja je i do sada davala jaku podršku Srbiji na putu ka EU.

Vladan

pre 9 godina

Srbija od Italije mora napraviti saveznika u svakom pogledu, jer nam podrska ove zemlje moze biti od kljucnog znacaja prilikom integracija u EU.

Bokaca

pre 9 godina

Dobro je imati drzave koje su prijateljski naklonjene Srbiji, sto vise podrske budemo imali to su vece sanse da cemo postati clanica Evropse Unije.

Tanja

pre 9 godina

Zacudo,Italija se pokazala bolji prijatelj od drugih zemalja od kojih smo to ocekivali!I sama preporucuje svojim privrednicima da investiraju kod nas sto pokazuje da imaju poverenje u nas!Stvarno maximalna podrska od njih!

Tackica

pre 9 godina

Italija je prepoznala to sto se Srbija bori da svom narodu pruzi bolji i kvalitetniji zivot! Sprovodjenje reformi je kljuc za ostvarenje tog cilja!

TEODOR

pre 9 godina

Srbija je uvek imala jaku podršku Italije po pitanju članstva u EU, a sada i po pitanju reformi, čijim će se sprovođenjem omogućiti bolji život za građane Srbije.

DJUVEGIJA

pre 9 godina

Samo dobrim odnosima mozemo doneti dobrobit nasoj zemlji, ako ni sa kim nismo u dobrim odnsima kao sto je to ranije bio slucaj necemo imati ni interese od toga. Sada se sve okrenulo, polako nas svi uvazavaju i imamo dobre odnose skoro sa svima i mnogo vise napredujemo kada se udruzimo sa nekim. To Vucic najbolje zna zato se i trudi da ostvari sa svima dobre odnose.

Milan1989

pre 9 godina

Ovoliki broj sastanaka sa stranim zvanicnicima i ovakve pohvale nikada nismo imali,nadam se da nece biti uzaludno i da ce se trud isplatiti.

stolarM

pre 9 godina

Vucic je vise puta do sada pokazao da Srbija otvoreno iskazuje svoj stav o prikljucenju EU, kao i o reformama koje se sprovode radi brzeg puta ka istoj. Premijer Srbije je razgovarao sa predsednikom Italije, koji je potvrdio da Italija nastavlja da podrzava Srbiju na njenom putu ka EU, kao i u reformama koje sprovodimo.

Vox populi

pre 9 godina

Srbija treba da neguje prijateljske odnose sa zemljama članicama EU.Saradnja sa njima može samo Srbiji da koristi kada bude ušla u pristupne pregovore.

Janja

pre 9 godina

Za Srbiju je podrška stranih zvaničnika jako važna, i ne treba je zanemariti, jer je to još jedan od dokaza da su reforme bile neophodne, i da je aktuelna vlada preduzela prave korake, koji su bili najbolji za nas u tom trenutku!

davca

pre 9 godina

Važno je održavanje prijateljskih odnosa i saradnje sa Italijom,..Italija je jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i to moramo ceniti..

Walter brani neodbranjivo

pre 9 godina

Kakva unutrašnja stabilnost? Premijeru moj, kad stignu prva umanjenja plata i penzija, stićiće i teške gradjanske neposlušnosti.
Pa samo sa prosvetom i advokatima ne znaš šta da radiš, a ako misliš da je to ništa, varaš se.
Uvlačiš se svima, svakog dana, a da čovek ne poveruje kako stižeš na sve strane.
Koliko lažeš samog sebe, prosto je neverovatno da misliš kako je sve idila.

dosta vise farse.....

pre 9 godina

Dokle vise farsa.Ovaj ide, krca pare i prica price o merama stednje.
Pa nisu bre oni Vucicu popovi a ti uporno tamo glumis vernika koji se ispoveda.
Kad Renci toliko podrzava tvoje bolne reforme, sto skace na Merkelovu onda zbog njenih mera stednje????

zoran

pre 9 godina

Realno, nakon ulaska Rumunije i Bugarske, nema velikog intrresovanja za ulazak u tu firmu koja je u evidentnim problemima. Ako govorimo bez navijackih strasti i hladne glave, posteno bi bilo od nasih politicara da nam kazu za sta je maska ta strastvena teznja. Ulazak u NATO je prva namera a ovo je put kojim misle da je lakse ostvariti je. Gradjani Srbije treba da znaju da je ulazak u EU jedno a ulazak u NATO znaci vojno svrstavanje, sto je konacna i veoma teska odluka sa nesagledivim posledicama, koja je uz to i veoma skupa. To ne bi bilo mudro ni sa jedne tacke gledano, ukoliko se dobro gleda.

Olivera Plavuša

pre 9 godina

Aleksandar "očekuje posetu predsednika Italije Srbiji". Što vas botove nisu uputili - Napolitana može da pozove samo predsednik republike a ne znam da li je Napolitano oran za put pošto ima 90 godina i funkcija mu je simbolična.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Napolitano je istakao da je Italija pružala punu podršku Srbiji u procesu evroatlanskih integracija i dodao da će Italija nastaviti da insistira kod evropskih partnera kako bi proces prijema Srbije u EU bio što pre okončan, sapštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Sramota je sta Italija i te drzave clanice EU sebi dozvoljavaju !
DIKTIRATI Srbiji "u kom pravcu se Srbija MORA kretati" ako zeli njihovu podrsku za mene licno to predstavlja duboko zadiranje u "suverenitet Srbije" kojoj se "uskracuje pravo na slobodan izbor pravca" u kojem bi isla, koja bi rado ostala RUSKA GUBERNIJA ali je NIKO od tih drzava ne zeli "podrzati ka tom cilju" nego joj "namecu" ono sto Srbija najmanje zeli to jest taj "OMRAZENI PUT ka EU" !
Ja licno jos NIKADA nisam procitao da je neka drzava iz RAZVIJENOG, CIVILIZOVANOG, KULTURNOG, ULJUDNOG, DEMOKRATSKOG dela Sveta "pruzila podrsku" Srbiji za "njojzinu politiku" koju vodi nego samo "podrsku" za "pravac ka EU" bas kao sto se "MARVI" zabranjuje da "pase na drugim pasnjacima" nego samo tamo gde joj se to DOZVOLI a MARVA k'o MARVA malo malo pa u "pogresnu livadu" i onda imamo ono "tuci je, uslovljavaj, vracaj je na pravi pasnjak" bas kao sto i Srbiju svi vracaju na taj "evropski put" al' dzaba !

teks

pre 9 godina

ziveo drug vucic,pa on je novi isus na zemlji,pa sta bi srbija bez njega,ozbiljan sam tako mi valtera,skyneta i dezurnog bota centralne otadzbinske uprave,nego kako radi nov bot program,sudeci po komentarima odlicno

Велики Вук

pre 9 godina

Најлакше је критиковати буквално сваки потез који Влада учини. Наравно, то никако не значи да власт треба да буде поштеђена исте, али њена права сврха, чини ми се, јесте да буде помоћ у настојању да се живи боље. Но, у Србији то дефинитивно није случај. Да занимљивост буде већа критика у стилу, ми бисмо то умели боље, најчешће долази од оних који су 12 година били на власти.

maca

pre 9 godina

redjaju se priznanja,misljenja su podeljena ali ce na kraju kad budu stigli i rezultati rada vecina biti ponosna na naseg ministra...

Đorđe

pre 9 godina

Ako slušaš političare na vlasti (i one i ove) za brzi ulazak Srbije u EU su: Italija, Austrija, Grčka, Kipar, Španija, Slovačka, Mađarska, Češka, Francuska, Bugarska, Rumunija, Nemačka, Slovenija. Obala Slonovače, Zanzibar, Sao Tome i Filipe, Kina, Rusija i ko zna koliko ih je još ZA. Nema niko PROTIV!
Samo nedostaje jedna kockica. Kosovo!
Manite se ćorava posla i propale politike.
Kažite: "MOŽE AL' UZ USLOVE KOJE NIKADA NEĆEMO PRIHVATITI!"
Srbija od XIX veka traži svoje mesto u Evropi.
Nalazi ga samo kada se GINE!
Čim nema rata Srbija je u Mikroneziji!
Ili jedno ili drugo! Ne može i jare i pare.
Ne znam gde bi se smestili.
To nisu, već više od 100 godina, znali i mnogo pametniji od mene!
Sve mi liči na omatorelu devojku.
Ona bi htela al' je niko neće. Uzalud se na "probu" daje!

Maksika

pre 9 godina

Sve je to samo dokaz koliko je Srbiji trebao premijer kao što je Vučić, jer je on jedan od retkih političara na našoj političkoj sceni, koji ima dovoljno znanja i sposobnosti da sprovede reforme, i uvede pozitivne promene u našoj zemlji! Jako bitno u svemu tome je i ogromno poverenje i podrška naroda, a od velikog značaja je i podrška stranih zvaničnika, koji podržavaju reforme kao jedino rešenje za ekonomsku situaciju Srbije!

VASA - LADACKI

pre 9 godina

Iz Italije konstantno pristizu investicije u Srbiju, imamo razvijenu spoljnotrgovinsku saradnju. Italija je jedan od najznacajnijih partnera Srbije u EU.Ono sto je nepobitna cinjenica koju vise niko nije u stanju da negira da je Srbija je sve odgovornija i pouzdanija za sardnju. Dolaskom na vlast Aleksandra Vucic sve sve je vise onih koji zele da razgovaraju sa nama i ulazu u nasu drzavu, sto je za svaku pohvalu, jer objektivno time ce biti pokrenuta nasa posrnula privreda. Da su svi dobronamerni i prijateljski naklonjeni, kao sto su nam to Italijani, mi bismo vec bili u EU. Saradnja sa italijanskim partnerima je oduvek bila na visokom nivou, nadam se da ce tako i ostati i da ce njihova ulaganja u nasu zemlju otvoriti mogucnost za nova radna mesta i bolje funkcionisanje nase privrede

orhideas

pre 9 godina

Cilj nam je članstvo u EU, vredno radimo na donošenju novih zakona i usklađivanju propisa sa evropskim, ali ne treba žuriti i moliti za početak pregovora, već čekati EU da o tome sama donese odluku. Pri tome vrlo je bitna podrška Italije i njeno zalaganje da se što pre otvore poglavlja.

Lule 79

pre 9 godina

Nasu drzavu sada svi drugacije vide i gledaju sa uvazavanjem. Takodje, moram reci da mi je drago da Vucic ozbiljno shvata svoj posao i predano radi, za razliku od nekih njegovih prethodnika.

Срки Срле

pre 9 godina

Италијанска улагања у нашу привреду су веома значајна и нимало занемарљива, стога свака сарадња са њима је добра.

Šizika

pre 9 godina

Nadamo se da će Vučićevi razgovori sa italijanskim premijerom o budućnosti Srbije u Evropi, o bilateralnim odnosima i o tome kako da Srbija privuče još više italijanskih investitora dati pozitivne rezultate. Treba raditi na učvršćivanju odnosa i na približavanju Srbije i Italije.

Maja

pre 9 godina

Srbiji dosta znači podrška koju joj pruža Italija. Pokazali su da su blagonaklonjeni Srbiji i da je podržavaju u reformama koje sprovodi, na razvojnom putu, kao i time što svoj kapital ulažu u Srbiju.

Obilić

pre 9 godina

Dobro je da Italija pokazuje volju da nam pomogne da sto uspesnije sprovedemo reforme i postanemo zemlja clanica Evropske Unije. Posle ovog sastanka imacemo jos cvrsce odnose sa ovom zemljom koja je od najuticajnijih u Evropi.

Djole

pre 9 godina

Italijani se tesko odlucuju da investiraju u neku zemlju ali kada to urade onda tu ostaju trajno!Italijani i Nemci ulazu samo tamo gde je zasticeno i sigurno ulaganje i njihove investicije ce biti signal i za firme iz drugih drzava da krenu sa ulaganjem u nasoj zemlji!

pepeo

pre 9 godina

Srbija i Italija imaju veoma dobre bilateralne odnose, Vucic je posetio Rim i razgovarao sa premijerom Rencijem o daljem nastavku saradnje, on je takodje rekao da reforme pokazuju snagu i energiju, i da Srbija treba da nastavi sa njihovim sprovodjenjem.

amazon

pre 9 godina

Vucic je bio u poseti Italiji, on je tamo imao veoma konstruktivne sastanke sa premijerom i predsednikom te zemlje, premijer Renci je pruzio podrsku Srbiji na putu evropskih integracija i izrazio zelju za daljim nastavkom saradnje, on ce u aprilu posetiti Beograd, sto je veoma dobra vest.

kutija

pre 9 godina

Srbija ima veliku podrsku Italije na putu ka EU, to je za nasu zemlju od velike vaznosti, Vucic se u Rimu sastao sa premijerom Rencijem i predsednikom Napolitanom gde su razgovarali o nastavku medjusobne saradnje i italijanskim investicijama u nasu privredu.

skuter

pre 9 godina

Podatak da imamo veoma dobru trgovinsku saradnju sa Italijom koja, prema statistickim podacima iznosi vise milijardi dinara, predstavlja znacajan pokazatelj da treba jos bolje nastaviti pomenutu saradnju, to su zakljucili i Vucic i predsednik Italije Djordjo Napolitano koji je pozvao Vucica u jednodnevnu posetu Italiji.

transcend

pre 9 godina

Italija, kao jedna od clanica EU nam je jos jednom pokazala da imamo podrsku na putu ka pomenutoj Uniji, taj stav je sagledan prilikom sastanka Vucica i predsednika Italije, Napolitana. Pomoc i podrska ce nam zaista znaciti.

andjeo

pre 9 godina

Podrska jedne tako uticajne clanice EU kao sto je Italija je Srbiji od velikog znacaja, Vucic je razgovarao sa premijerom Rencijem u unapredjenju odnosa Srbije i Italije, kao i o povecanju trgovinske razmene i novim investicijama Italije.

patika

pre 9 godina

Vucic je u Italiji razgovarao sa visokim zvanicnicima te zemlje, premijerom Rencijem i predsednikom Napolitanom, oni su izrazili svoju podrsku evropskom putu Srbije, i istakli da nasa zemlja treba da nastavi sa uspesnim sprovodjenjem reformi, ovo je bila izuzetno uspesna poseta Italiji.

olovka

pre 9 godina

Predsednik Italije je pozvao u jednodnevnu posetu Vucica u cilju sagledavanja reformi koje nasa zemlja intenzivno sprovodi na putu razvoja, kao i prikljucivanja EU, sto je Vucic detaljno izlozio Djordju Napolitanu, sa cim se Napolitano slozio i istakao da ce Srbija i dalje imati podrsku od strane Italije sto se tice pridruzivanja nase zemlje EU, kao i da ce trgovinska saradnja dve zemlje biti nastavljena u daljem periodu.

puki80

pre 9 godina

Drzava Italija je jedna od vecih evropskih sila clanica EU, a Srbija je imala cast da je pomenuta zemlja pozove u jednodnevnu posetu. Vucic, kao premijer Srbije je razgovarao sa predsednikom Italije o reformama koje nasa zemlja sprovodi kako bismo ubrzali put ka EU, kao i o trgovinskoj saradnji dve zemlje, koja treba da se nastavi u buducnosti.

alcatel

pre 9 godina

Trgovinska razmena Srbije i Italije je na visokom nivou, a to pokazuju i cifre koje su izrazene u milijardama dinara, sto znaci da se ne sme smanjiti niti prekinuti trgovinska i bilateralna saradnja nase zemlje i Italije, sto je bilo jedna od tema sastanka Vucica i Napolitana.

harmonikas

pre 9 godina

Vucic i Napolitano su razgovarali o evropskom putu Srbije, osvrnuli su se I na trgovinsku saradnju dve zemlje koja je bila veoma dobra prosle godine, pa su izrazili ocekivanje da ce taj trend biti nastavljen i ubuduce.

planeta

pre 9 godina

Vucic, kao premijer Srbije, je bio u Italiji, i razgovarao je sa predsednikom Italije, Djordjom Napolitanom, o procesu euro integracija, pri cemu je Napolitano istakao da ce Italija nastaviti da pomaze Srbiji na putu ka EU, kako bi se taj cilj ostvario u sto blizoj buducnosti.

violetaB

pre 9 godina

Svaki znak podrske i pomoci nasoj zemlji na njenom putu ka EU predstavlja pozitivan gest za nas. Ovog puta Italija je pokazala da nastavlja da nam pruza podrsku i u okviru reformi koje sprovodimo na putu razvoja drzave Srbije, a takodje je, prilikom razgovora Napolitana i Vucica, spomenuta dobra trgovinska saradnja dve zemlje.

alcatel

pre 9 godina

Trgovinska razmena Srbije i Italije je na visokom nivou, a to pokazuju i cifre koje su izrazene u milijardama dinara, sto znaci da se ne sme smanjiti niti prekinuti trgovinska i bilateralna saradnja nase zemlje i Italije, sto je bilo jedna od tema sastanka Vucica i Napolitana.

Walter brani neodbranjivo

pre 9 godina

Kakva unutrašnja stabilnost? Premijeru moj, kad stignu prva umanjenja plata i penzija, stićiće i teške gradjanske neposlušnosti.
Pa samo sa prosvetom i advokatima ne znaš šta da radiš, a ako misliš da je to ništa, varaš se.
Uvlačiš se svima, svakog dana, a da čovek ne poveruje kako stižeš na sve strane.
Koliko lažeš samog sebe, prosto je neverovatno da misliš kako je sve idila.

zoran

pre 9 godina

Realno, nakon ulaska Rumunije i Bugarske, nema velikog intrresovanja za ulazak u tu firmu koja je u evidentnim problemima. Ako govorimo bez navijackih strasti i hladne glave, posteno bi bilo od nasih politicara da nam kazu za sta je maska ta strastvena teznja. Ulazak u NATO je prva namera a ovo je put kojim misle da je lakse ostvariti je. Gradjani Srbije treba da znaju da je ulazak u EU jedno a ulazak u NATO znaci vojno svrstavanje, sto je konacna i veoma teska odluka sa nesagledivim posledicama, koja je uz to i veoma skupa. To ne bi bilo mudro ni sa jedne tacke gledano, ukoliko se dobro gleda.

Olivera Plavuša

pre 9 godina

Aleksandar "očekuje posetu predsednika Italije Srbiji". Što vas botove nisu uputili - Napolitana može da pozove samo predsednik republike a ne znam da li je Napolitano oran za put pošto ima 90 godina i funkcija mu je simbolična.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Napolitano je istakao da je Italija pružala punu podršku Srbiji u procesu evroatlanskih integracija i dodao da će Italija nastaviti da insistira kod evropskih partnera kako bi proces prijema Srbije u EU bio što pre okončan, sapštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Sramota je sta Italija i te drzave clanice EU sebi dozvoljavaju !
DIKTIRATI Srbiji "u kom pravcu se Srbija MORA kretati" ako zeli njihovu podrsku za mene licno to predstavlja duboko zadiranje u "suverenitet Srbije" kojoj se "uskracuje pravo na slobodan izbor pravca" u kojem bi isla, koja bi rado ostala RUSKA GUBERNIJA ali je NIKO od tih drzava ne zeli "podrzati ka tom cilju" nego joj "namecu" ono sto Srbija najmanje zeli to jest taj "OMRAZENI PUT ka EU" !
Ja licno jos NIKADA nisam procitao da je neka drzava iz RAZVIJENOG, CIVILIZOVANOG, KULTURNOG, ULJUDNOG, DEMOKRATSKOG dela Sveta "pruzila podrsku" Srbiji za "njojzinu politiku" koju vodi nego samo "podrsku" za "pravac ka EU" bas kao sto se "MARVI" zabranjuje da "pase na drugim pasnjacima" nego samo tamo gde joj se to DOZVOLI a MARVA k'o MARVA malo malo pa u "pogresnu livadu" i onda imamo ono "tuci je, uslovljavaj, vracaj je na pravi pasnjak" bas kao sto i Srbiju svi vracaju na taj "evropski put" al' dzaba !

dosta vise farse.....

pre 9 godina

Dokle vise farsa.Ovaj ide, krca pare i prica price o merama stednje.
Pa nisu bre oni Vucicu popovi a ti uporno tamo glumis vernika koji se ispoveda.
Kad Renci toliko podrzava tvoje bolne reforme, sto skace na Merkelovu onda zbog njenih mera stednje????

teks

pre 9 godina

ziveo drug vucic,pa on je novi isus na zemlji,pa sta bi srbija bez njega,ozbiljan sam tako mi valtera,skyneta i dezurnog bota centralne otadzbinske uprave,nego kako radi nov bot program,sudeci po komentarima odlicno

lana69

pre 9 godina

Bravo za Italiju jasno im je da mi nista nismo krivi i sve smo uslove ispunili zasto nebi bili primljeni sto pre u EU.Sto vise Premijerovih poseta i drugim zemljama i svi ce biti na nasoj strani .Bravo

Jerusalemista

pre 9 godina

Trenutna garnitura na vlasti je zasluzna za dobre rezultale u odnosima Srbije i Evropske unije. Svaka poseta moze da nam donese samo pozitivne rezultate.

Nika

pre 9 godina

Srbija gradi dobre odnose sa svima, a Italija je država sa kojom dobro sarađujemo i koja nas podržava na putu ka EU, italijanska ulaganja u našu privredu su jako značajna.

Zlatko Miller

pre 9 godina

Bolje je sto Vucic ucvrscuje diplomatske odnose sa zemljama koje su nam vise naklonjenije ka putu u EU, nego da rasipa sredstva i vreme na zemlje koje i nisi bas za ulazak Srbije u UE.

Jovan

pre 9 godina

Vrednim i marljivim radom Vlade i Premijera, Srbija je stekla puno prijatelja koji su spremni da nas podrže. Italija je odličan primer, koja se zalaže da Srbija pristupi u EU, i da nam pomogne kako bi se što pre oporavili. Važno je da razvijamo dobre odnose i sarađujemo sa svima. Iz svake Premijerove posete, Srbija je dobila dobre vesti.

Kibo

pre 9 godina

Iako je Juzni tok sada neizvestan, ne gubi se vreme vec se sagledavaju nove energetske mogucnosti . Pomoc I iskustvo Italije je od velikog znacaja.

karasdjordje

pre 9 godina

ovako treba da radi pravi premijer,da se bori za interese svoje zemlje,da pokaze da se isplati investirati u Srbiju,da sklapa prijateljske odnose a ne da se zavadja sa celim svetom i potpisuje stetne ugovore

excell

pre 9 godina

Krenula je zemlja Srbija da dovodi investitore i da se razvija kako treba. To je pre svega zasluga Vucica koji se toliko trudi i obilazi svaku drzavu i drzavicu i vidi se da ga drzavnici uvazavaju i dolaze u posetu. Svaka cast i samo napred.

party

pre 9 godina

Do skoro niko nije hteo ni da priviri u zemlju Srbiju a od kada je vlast promenjena od kada je Vucic tu cini mi se da svi dolaze i to sa zadovoljstvom hoce da pomognu Srbiji. Kao da su se pre plasili da ulazu i pomazu Srbiji jer bi im to propalo, a sada su sigurni ovde. Ipak ma koliko se bunili protiv stranih ulaganja i ovakvih ljudi moramo priznati da su nam ipak potrebni.

Верона

pre 9 godina

Veoma je dobro sto zemlje clanice EU i njihovi privrednici razgovaraju sa predstavnicima Vlade o koracima koje treba da povlacimo da bi sto pre pristupili Evropskoj uniji. Sve ce cesce dolaziti i dogovarati sa Vladom buduce korake, a nama je u interesu sto pre da pristupimo EU.

zivkucin

pre 9 godina

Stvarno nam pruzaju godinama u nazad podrsku u svemu sto zapocnemo,plus dosta njihovih investitora ima po Srbiji,i nadam se da cemo jednog dana moci na neki nacin da im se oduzimo.

fiberglass

pre 9 godina

Napokon da imamo premijera koga svi postuju i cene, i zbog kojeg ce mnogo toga uraditi za ovu zemlju. Ovakvu ce posetu znati da izkoristi i da Srbiju preporuci Italijanskim privrednicima.

dijabeticar

pre 9 godina

Nadam se da cemo posle ovoga imati velike pomoci u napredovanju od strane Italije. Vidim koliko cene Vucica pa se tako i nadam nekom boljitku sto se tice ulaganja u nasu zemlju.

Blender

pre 9 godina

Nasu zemlju, od skoro, svi drugacije vide, i verujem da ce mnogi doci da ulazu u nasu zemlju jer ce biti zemlja sigurnosti. Drago mi je sto je Vucic ozbiljno shvatio svoj posao i sto sa svima posteno radi. Zato ga mnogi i cene ovoliko.

Kizo

pre 9 godina

Ovakav premijer nam je bio potreban svih ovih godina!Aktivan,koji trci na sve strane i ubedjuje da se uloze pare u nasoj zemlji,koji nastupa otvoreno i pragmaticno,cija svaka poseta ima neki dobar efekat!

herkules s

pre 9 godina

Italija je znacajan i vazan investicioni partner u Srbiji. Sa njom imamo ostvarene znacajne investicione projekte. Ona je jedna od zemalja EU cije misljenje je jako vazno pri procesu evrointegracija. Takodje ,ona daje primer, na osnovu dugogodisnjeg ulaganja u nasu zemlju,drugim zemljama, da je Srbija isplativo i stabilno tle za investiranje.

Kizo

pre 9 godina

Ovakav premijer nam je bio potreban svih ovih godina!Aktivan,koji trci na sve strane i ubedjuje da se uloze pare u nasoj zemlji,koji nastupa otvoreno i pragmaticno,cija svaka poseta ima neki dobar efekat!

maki885

pre 9 godina

Važno je održavanje prijateljskih odnosa i saradnje sa zemljom kao što je Italija. Premijer Vučić se svim silama bori za svoju zemlju i za ekonomski napredak, što treba podržati.

Djuvegija

pre 9 godina

Samo dobrim odnosima mozemo doneti dobrobit nasoj zemlji, ako ni sa kim nismo u dobrim odnsima kao sto je to ranije bio slucaj necemo imati ni interese od toga. Sada se sve okrenulo, polako nas svi uvazavaju i imamo dobre odnose skoro sa svima i mnogo vise napredujemo kada se udruzimo sa nekim. To Vucic najbolje zna zato se i trudi da ostvari sa svima dobre odnose.

Kizo

pre 9 godina

Ovakav premijer nam je bio potreban svih ovih godina!Aktivan,koji trci na sve strane i ubedjuje da se uloze pare u nasoj zemlji,koji nastupa otvoreno i pragmaticno,cija svaka poseta ima neki dobar efekat!

IgorIGI

pre 9 godina

Rad aktuelne vlade da se kroz reforme stvori uređena Srbija, prepoznat je i od strane Italije, koja je i do sada davala jaku podršku Srbiji na putu ka EU.

DJUVEGIJA

pre 9 godina

Samo dobrim odnosima mozemo doneti dobrobit nasoj zemlji, ako ni sa kim nismo u dobrim odnsima kao sto je to ranije bio slucaj necemo imati ni interese od toga. Sada se sve okrenulo, polako nas svi uvazavaju i imamo dobre odnose skoro sa svima i mnogo vise napredujemo kada se udruzimo sa nekim. To Vucic najbolje zna zato se i trudi da ostvari sa svima dobre odnose.

Milan1989

pre 9 godina

Ovoliki broj sastanaka sa stranim zvanicnicima i ovakve pohvale nikada nismo imali,nadam se da nece biti uzaludno i da ce se trud isplatiti.

Tanja

pre 9 godina

Zacudo,Italija se pokazala bolji prijatelj od drugih zemalja od kojih smo to ocekivali!I sama preporucuje svojim privrednicima da investiraju kod nas sto pokazuje da imaju poverenje u nas!Stvarno maximalna podrska od njih!

billz

pre 9 godina

Italija je jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, a njena podrška u podsticaju investicija u našoj zemlji može samo da donese koristi. Koliko vidim, Vučić baš ne gubi vreme.

TEODOR

pre 9 godina

Srbija je uvek imala jaku podršku Italije po pitanju članstva u EU, a sada i po pitanju reformi, čijim će se sprovođenjem omogućiti bolji život za građane Srbije.

Vatromet

pre 9 godina

Dobro je sto se dosta paznje posvecuje stranim ulagacima i investitorima, oni su kljuc naseg napretka zato i treba da budemo sa svima u dobrim odnosima, e zato se Vucic i trudi da ga svi postuju i cene, jer samim tim ce ceniti i nasu zemlju.

Pavle

pre 9 godina

Da su svi dobronamerni i prijateljski naklonjeni, kao Italijani, mi bismo već bili u EU. Svojevremeno su i sami rekli, da se i od njih sve tražilo, što i od nas, oni nikad ne bi ušli u EU.

Janja

pre 9 godina

Za Srbiju je podrška stranih zvaničnika jako važna, i ne treba je zanemariti, jer je to još jedan od dokaza da su reforme bile neophodne, i da je aktuelna vlada preduzela prave korake, koji su bili najbolji za nas u tom trenutku!

Bajkeri 5

pre 9 godina

Pravi politicari ce prepoznati prave ljude i zelju da se neko menja i da je ucinio sve da ispuni uslove da ta Evropa jednom shvati da treba da budemo deo nje. Malo je takvih, ali nadamo se da ce se i ostali opametiti povedeni primerom Italije.

Vox populi

pre 9 godina

Srbija treba da neguje prijateljske odnose sa zemljama članicama EU.Saradnja sa njima može samo Srbiji da koristi kada bude ušla u pristupne pregovore.

Bokaca

pre 9 godina

Dobro je imati drzave koje su prijateljski naklonjene Srbiji, sto vise podrske budemo imali to su vece sanse da cemo postati clanica Evropse Unije.

davca

pre 9 godina

Važno je održavanje prijateljskih odnosa i saradnje sa Italijom,..Italija je jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i to moramo ceniti..

Viki

pre 9 godina

Vučić ima podršku sve više zemalja EU za ulazak Srbije u EU i to je veoma pozitivno.Bez podrške tih zemalja Srbiji bi bilo mnogo teže.

Vladan

pre 9 godina

Srbija od Italije mora napraviti saveznika u svakom pogledu, jer nam podrska ove zemlje moze biti od kljucnog znacaja prilikom integracija u EU.

Ekolog

pre 9 godina

Vrlo ozbiljne reforme u drzavi i drustvu, pokazuju u kojoj meri smo spremni da od Srbije napravimo modernu evropsku drzavu, a za to su nam jos potrebni podrska i strane investicije.

Gloria

pre 9 godina

U ovom trenutku podrška i pomoć Srbiji mnogo znače zarad bolje budućnosti i napretka. Energija koju pokazuje Vučić u ovakvoj situaciji otvara put ka boljem prosperitetu naše zemlje.

Tackica

pre 9 godina

Italija je prepoznala to sto se Srbija bori da svom narodu pruzi bolji i kvalitetniji zivot! Sprovodjenje reformi je kljuc za ostvarenje tog cilja!

stolarM

pre 9 godina

Vucic je vise puta do sada pokazao da Srbija otvoreno iskazuje svoj stav o prikljucenju EU, kao i o reformama koje se sprovode radi brzeg puta ka istoj. Premijer Srbije je razgovarao sa predsednikom Italije, koji je potvrdio da Italija nastavlja da podrzava Srbiju na njenom putu ka EU, kao i u reformama koje sprovodimo.

Natasa

pre 9 godina

Podrska velike vecine zemalja a ne samo Rima su rezultat napornog rada i rezultat ociglednih reformi koje su se napokon desile u Srbiji! Samo napred Vucicu, izricitit, jasan stav i ponos su doveli do ove podrske!

maca

pre 9 godina

redjaju se priznanja,misljenja su podeljena ali ce na kraju kad budu stigli i rezultati rada vecina biti ponosna na naseg ministra...

skituljko

pre 9 godina

Osim trgovinske saradnje Srbije i Italije koja je posebno u prosloj godini bila na visokom nivou, a koja se nastavlja i dalje, takodje treba dodati i da je bilateralna saradnja dve zemlje veoma dobra i da se i na tom planu radi na unapredjenju saradnje. Sve pomenuto je sagledano prilikom razgovora Vucica i Napolitana.

orhideas

pre 9 godina

Cilj nam je članstvo u EU, vredno radimo na donošenju novih zakona i usklađivanju propisa sa evropskim, ali ne treba žuriti i moliti za početak pregovora, već čekati EU da o tome sama donese odluku. Pri tome vrlo je bitna podrška Italije i njeno zalaganje da se što pre otvore poglavlja.

Велики Вук

pre 9 godina

Најлакше је критиковати буквално сваки потез који Влада учини. Наравно, то никако не значи да власт треба да буде поштеђена исте, али њена права сврха, чини ми се, јесте да буде помоћ у настојању да се живи боље. Но, у Србији то дефинитивно није случај. Да занимљивост буде већа критика у стилу, ми бисмо то умели боље, најчешће долази од оних који су 12 година били на власти.

Maksika

pre 9 godina

Sve je to samo dokaz koliko je Srbiji trebao premijer kao što je Vučić, jer je on jedan od retkih političara na našoj političkoj sceni, koji ima dovoljno znanja i sposobnosti da sprovede reforme, i uvede pozitivne promene u našoj zemlji! Jako bitno u svemu tome je i ogromno poverenje i podrška naroda, a od velikog značaja je i podrška stranih zvaničnika, koji podržavaju reforme kao jedino rešenje za ekonomsku situaciju Srbije!

Lule 79

pre 9 godina

Nasu drzavu sada svi drugacije vide i gledaju sa uvazavanjem. Takodje, moram reci da mi je drago da Vucic ozbiljno shvata svoj posao i predano radi, za razliku od nekih njegovih prethodnika.

Срки Срле

pre 9 godina

Италијанска улагања у нашу привреду су веома значајна и нимало занемарљива, стога свака сарадња са њима је добра.

Šizika

pre 9 godina

Nadamo se da će Vučićevi razgovori sa italijanskim premijerom o budućnosti Srbije u Evropi, o bilateralnim odnosima i o tome kako da Srbija privuče još više italijanskih investitora dati pozitivne rezultate. Treba raditi na učvršćivanju odnosa i na približavanju Srbije i Italije.

Đorđe

pre 9 godina

Ako slušaš političare na vlasti (i one i ove) za brzi ulazak Srbije u EU su: Italija, Austrija, Grčka, Kipar, Španija, Slovačka, Mađarska, Češka, Francuska, Bugarska, Rumunija, Nemačka, Slovenija. Obala Slonovače, Zanzibar, Sao Tome i Filipe, Kina, Rusija i ko zna koliko ih je još ZA. Nema niko PROTIV!
Samo nedostaje jedna kockica. Kosovo!
Manite se ćorava posla i propale politike.
Kažite: "MOŽE AL' UZ USLOVE KOJE NIKADA NEĆEMO PRIHVATITI!"
Srbija od XIX veka traži svoje mesto u Evropi.
Nalazi ga samo kada se GINE!
Čim nema rata Srbija je u Mikroneziji!
Ili jedno ili drugo! Ne može i jare i pare.
Ne znam gde bi se smestili.
To nisu, već više od 100 godina, znali i mnogo pametniji od mene!
Sve mi liči na omatorelu devojku.
Ona bi htela al' je niko neće. Uzalud se na "probu" daje!

Maja

pre 9 godina

Srbiji dosta znači podrška koju joj pruža Italija. Pokazali su da su blagonaklonjeni Srbiji i da je podržavaju u reformama koje sprovodi, na razvojnom putu, kao i time što svoj kapital ulažu u Srbiju.

VASA - LADACKI

pre 9 godina

Iz Italije konstantno pristizu investicije u Srbiju, imamo razvijenu spoljnotrgovinsku saradnju. Italija je jedan od najznacajnijih partnera Srbije u EU.Ono sto je nepobitna cinjenica koju vise niko nije u stanju da negira da je Srbija je sve odgovornija i pouzdanija za sardnju. Dolaskom na vlast Aleksandra Vucic sve sve je vise onih koji zele da razgovaraju sa nama i ulazu u nasu drzavu, sto je za svaku pohvalu, jer objektivno time ce biti pokrenuta nasa posrnula privreda. Da su svi dobronamerni i prijateljski naklonjeni, kao sto su nam to Italijani, mi bismo vec bili u EU. Saradnja sa italijanskim partnerima je oduvek bila na visokom nivou, nadam se da ce tako i ostati i da ce njihova ulaganja u nasu zemlju otvoriti mogucnost za nova radna mesta i bolje funkcionisanje nase privrede

Obilić

pre 9 godina

Dobro je da Italija pokazuje volju da nam pomogne da sto uspesnije sprovedemo reforme i postanemo zemlja clanica Evropske Unije. Posle ovog sastanka imacemo jos cvrsce odnose sa ovom zemljom koja je od najuticajnijih u Evropi.

Djole

pre 9 godina

Italijani se tesko odlucuju da investiraju u neku zemlju ali kada to urade onda tu ostaju trajno!Italijani i Nemci ulazu samo tamo gde je zasticeno i sigurno ulaganje i njihove investicije ce biti signal i za firme iz drugih drzava da krenu sa ulaganjem u nasoj zemlji!

pepeo

pre 9 godina

Srbija i Italija imaju veoma dobre bilateralne odnose, Vucic je posetio Rim i razgovarao sa premijerom Rencijem o daljem nastavku saradnje, on je takodje rekao da reforme pokazuju snagu i energiju, i da Srbija treba da nastavi sa njihovim sprovodjenjem.

amazon

pre 9 godina

Vucic je bio u poseti Italiji, on je tamo imao veoma konstruktivne sastanke sa premijerom i predsednikom te zemlje, premijer Renci je pruzio podrsku Srbiji na putu evropskih integracija i izrazio zelju za daljim nastavkom saradnje, on ce u aprilu posetiti Beograd, sto je veoma dobra vest.

kutija

pre 9 godina

Srbija ima veliku podrsku Italije na putu ka EU, to je za nasu zemlju od velike vaznosti, Vucic se u Rimu sastao sa premijerom Rencijem i predsednikom Napolitanom gde su razgovarali o nastavku medjusobne saradnje i italijanskim investicijama u nasu privredu.

skuter

pre 9 godina

Podatak da imamo veoma dobru trgovinsku saradnju sa Italijom koja, prema statistickim podacima iznosi vise milijardi dinara, predstavlja znacajan pokazatelj da treba jos bolje nastaviti pomenutu saradnju, to su zakljucili i Vucic i predsednik Italije Djordjo Napolitano koji je pozvao Vucica u jednodnevnu posetu Italiji.

transcend

pre 9 godina

Italija, kao jedna od clanica EU nam je jos jednom pokazala da imamo podrsku na putu ka pomenutoj Uniji, taj stav je sagledan prilikom sastanka Vucica i predsednika Italije, Napolitana. Pomoc i podrska ce nam zaista znaciti.

andjeo

pre 9 godina

Podrska jedne tako uticajne clanice EU kao sto je Italija je Srbiji od velikog znacaja, Vucic je razgovarao sa premijerom Rencijem u unapredjenju odnosa Srbije i Italije, kao i o povecanju trgovinske razmene i novim investicijama Italije.

patika

pre 9 godina

Vucic je u Italiji razgovarao sa visokim zvanicnicima te zemlje, premijerom Rencijem i predsednikom Napolitanom, oni su izrazili svoju podrsku evropskom putu Srbije, i istakli da nasa zemlja treba da nastavi sa uspesnim sprovodjenjem reformi, ovo je bila izuzetno uspesna poseta Italiji.

olovka

pre 9 godina

Predsednik Italije je pozvao u jednodnevnu posetu Vucica u cilju sagledavanja reformi koje nasa zemlja intenzivno sprovodi na putu razvoja, kao i prikljucivanja EU, sto je Vucic detaljno izlozio Djordju Napolitanu, sa cim se Napolitano slozio i istakao da ce Srbija i dalje imati podrsku od strane Italije sto se tice pridruzivanja nase zemlje EU, kao i da ce trgovinska saradnja dve zemlje biti nastavljena u daljem periodu.

puki80

pre 9 godina

Drzava Italija je jedna od vecih evropskih sila clanica EU, a Srbija je imala cast da je pomenuta zemlja pozove u jednodnevnu posetu. Vucic, kao premijer Srbije je razgovarao sa predsednikom Italije o reformama koje nasa zemlja sprovodi kako bismo ubrzali put ka EU, kao i o trgovinskoj saradnji dve zemlje, koja treba da se nastavi u buducnosti.

alcatel

pre 9 godina

Trgovinska razmena Srbije i Italije je na visokom nivou, a to pokazuju i cifre koje su izrazene u milijardama dinara, sto znaci da se ne sme smanjiti niti prekinuti trgovinska i bilateralna saradnja nase zemlje i Italije, sto je bilo jedna od tema sastanka Vucica i Napolitana.

harmonikas

pre 9 godina

Vucic i Napolitano su razgovarali o evropskom putu Srbije, osvrnuli su se I na trgovinsku saradnju dve zemlje koja je bila veoma dobra prosle godine, pa su izrazili ocekivanje da ce taj trend biti nastavljen i ubuduce.

planeta

pre 9 godina

Vucic, kao premijer Srbije, je bio u Italiji, i razgovarao je sa predsednikom Italije, Djordjom Napolitanom, o procesu euro integracija, pri cemu je Napolitano istakao da ce Italija nastaviti da pomaze Srbiji na putu ka EU, kako bi se taj cilj ostvario u sto blizoj buducnosti.

violetaB

pre 9 godina

Svaki znak podrske i pomoci nasoj zemlji na njenom putu ka EU predstavlja pozitivan gest za nas. Ovog puta Italija je pokazala da nastavlja da nam pruza podrsku i u okviru reformi koje sprovodimo na putu razvoja drzave Srbije, a takodje je, prilikom razgovora Napolitana i Vucica, spomenuta dobra trgovinska saradnja dve zemlje.

alcatel

pre 9 godina

Trgovinska razmena Srbije i Italije je na visokom nivou, a to pokazuju i cifre koje su izrazene u milijardama dinara, sto znaci da se ne sme smanjiti niti prekinuti trgovinska i bilateralna saradnja nase zemlje i Italije, sto je bilo jedna od tema sastanka Vucica i Napolitana.