Nedelja, 30.11.2014.

11:34

Nemački mediji: O Srbiji se trenutno svašta može reći

Izvor: Dojèe vele

Nemaèki mediji: O Srbiji se trenutno svašta može reæi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

pisac

pre 9 godina

Srbija je danas jasna u nameri da zeli clanstvo u Evropskoj uniji, ali uz dobre odnose sa Rusijom, sto je dovoljno da postane cenjena u mnogim evropskim zemljama, za razliku od devedesetih kada nije znala sta hoce.

adrese..

pre 9 godina

Pa dobro nismo ni mi idealni..Ipak moramo biti i malo skromniji,pa ne zameriti i koju kriticku rec..nama upucenu!Salim se naravno!Nismo mi nikada bili ni oholi,ni prepotentni!Najbolje mi znamo kakvi smo i ne treba da nam iko sugerise i formira misljenje..o nama samima!Koga volimo,volimo..Koga postujemo,postujemo..Nismo zlopamtila ali i ne zaboravljamo!Tako su nas ucili nasi stariji..Misli se na dva svetska rata a i sva stradanja srpkog naroda i pre i posle njih!A bilo ih je i previse..I zato ako neko zeli mir i spokojan zivot,to je Srbija i njeni gradjani!Dosta im je,da po ko zna koji put..postaju zrtve nekih alavih geostratega!Sva nasa stradanja su i proistekla iz toga,sto smo na svom putu,tesko morali da stradamo,da bi uklanjali postavljene prepreke!Nismo ih jednostavno kao i drugi..samo preskakali!Ponovo smo na raskrsnici raznoraznih uticaja i previranja!Samo sto pod tim uslovima..obicno ginu oni neuticajni ili slabi!Oni uticajni,se fizicki vec nekako lagodno izvuku ili zastite!A i zarade usput nesto!Retki su oni uticajni koji izazovu..pa podmetnu svoja ledja!Obicno su to tudja ledja!I tako ratuju do poslednjeg neuticajnog..ili do poslednje bombe!Nekada je ratovao covek na coveka,uz pomoc oruzja..a danas ratuje oruzje,bez potrebe za covekom!Zrtve smo svi ili cela planeta!I zato gospodo uticajni,smanjite naoruzanje,a taj novac posaljite u pravcu..gladnih,zednih,bolesnih!Pitate..a na koju adresu!Pa okrenite se oko sebe..i videcete!Ima ih..na sve cetiri strane sveta!

sta reci..

pre 9 godina

I o Nemackoj se moze danas svasta reci..ali da podrzava onu retrogradnu ukrajinsku vlast,bas je iznenadjenje za sve!Bukvalno sta god da urade,podrska je tu!Kako je moguce,da podrzavaju one,koji zbog svog jednoumlja,svoje civilno stanovnistvo brutalno vojno kaznjavaju,a politicke neistomisljenike,bacaju u kontejner za djubre!Lako je reci nesto o svakome..ali je tesko biti samokritican!Gde je tu demokratija,gde su ljudska prava civila,gde je svetska humanitarna pomoc!Osim ako oruzje koje se dotura vojsci Ukrajine i strani placenici ili psi rata..ne predstavljaju deo te pomoci!Valjda da bi bili jos efikasniji u svojoj brutalnosti u nameri,da se obracunaju sa civilnim stanovnistvom..Kao da im je neko rekao,da je to jedini nacin..A normalno,prevario ih je!Kakvi savetnici,takva i situacija u Ukrajini!A i bezbednost svih nas zajedno!A civilne zrtve sve vise postaju nevidljive..Uopste ih ne spominju,kao i da ne postoje..A mnogo ih je i previse!Ma pitanja sama naviru..

inge

pre 9 godina

O Srbiji se trenutno svašta može reći, a broj jedan je da je na evropskom putu moderne države. Evropi je preko potrebna takva SRbija - grant mira i početka prosperiteta na zapadnom Balkanu!

Bolero

pre 9 godina

Svi ti listovi u Nemockoj ispustili su glavnu i jedino udarnu vest iz Srbije za sve nemce , a to je da je u Evropi kiseli kupus iz Srbije broj jedan kao i prasece pecenje i pivo i to je nemce najbitnije, sve ostalo je smuti pa prospi.

alexander roth

pre 9 godina

nije nikakvo cudo prenositi negativne vesti zapadnih medija,ovoga puta iz nemacke jer su vesti iz srpskih novina slicne po sadrzini.ja sam retko u nekom nemackom,svajcarskom,austriskom i francuskom listu,koji su mi bili dostupni,procitao neke komentare o srbiji koji su bili pozitivni ili bar tolerantni. citajuci, slusajuci komentare eurovesti i slicne mi
se cini da se isti takmice ko ce bolje da ocrni tu jadnu srbiju. kad se setim samo dolaska putina na proslavu u bgd-u.prikaz kako srpski premijer na ruskom jeziku se obraca "bratu putinu".na ruskom,ne na srpskom,pa lepo taj zna i ruski,mozda i jos neki osim svog maternjeg.putin,kao sto sam sam video govori pored ruskog jos dobro nemacki i engleski a pored toga je sposoban i za druge stvari koje pretsednici drugih drzava cak ni u snu nisu u stanju.naravno sve to se pretstavlja u negativnom obavestavanju citalaca ili tele gledalaca pa i radio slusalaca.nipodastavanje tih koji imaju vece vrednosti od domacih politicara deluje prilicno bedno.kada je kenedi u berlinu na govornickoj bini uzviknuo "ich bin ein berliner"(ja sam berlinac)nemci su skoro poblesavili od srece.ali osim toga ni jednu drugu recenicu nije mogao da izusti,jer nije ni znao,on
osim svoga maternjeg nije neki drugi jezik govorio.zasto bi kada ceo svet govori engleski.ja licno ne ali zato govorim nekoliko drugih,za mene vaznijih.ne moze svako sve da zna,pogotovu ako je "suzdrzano"sposoban,prirodno neobdaren.

desa

pre 9 godina

Ako su prevodi Nemačkih medija verodostjni,onda je ovo poprilično objektivna,ali i površna analiza stanja u Srbiji.Pa,ako je od Nemaca,nije loše.

nastavnica

pre 9 godina

Nisu u tradiciji srpskog naroda osobe poput Šešelja i to su dobro primetili Nemački mediji.Naravno,njihova politička elita suprotno misli i radi.

Branimir

pre 9 godina

Vešto izmanipulisana tema,o Šešelju,da bi zapad mogao da skrene priču sa svojih teškoća.Mediji su poprilično korektno preneli naše stavove,po svim aktuelnim pitanjima.

gilgameš

pre 9 godina

Pritisci koje zapad vrši na Srbiju,po realnim i nametnutim temama,pogoduju stvaranju ultra-desnice.Naravno,u Srbiji,takvi pokreti i nemaju naročitu podršku,što su dobro primetili i Nemački mediji.

logimer

pre 9 godina

Žarišta niskog inteziteta zapadu su uvek porebna.Male države su pogodne za manipulaciju i rado prihvataju tutorstvo velikih i jakih država.Hrvatska je najočigledniji primer 20-og veka.

logimer

pre 9 godina

Žarišta niskog inteziteta zapadu su uvek porebna.Male države su pogodne za manipulaciju i rado prihvataju tutorstvo velikih i jakih država.Hrvatska je najočigledniji primer 20-og veka.

logimer

pre 9 godina

Žarišta niskog inteziteta zapadu su uvek porebna.Male države su pogodne za manipulaciju i rado prihvataju tutorstvo velikih i jakih država.Hrvatska je najočigledniji primer 20-og veka.

giiligameš

pre 9 godina

Pritisci koje zapad vrši na Srbiju,po realnim i nametnutim temama,pogoduju stvaranju ultra-desnice.Naravno,u Srbiji,takvi pokreti i nemaju naročitu podršku,što su dobro primetili i Nemački mediji.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Seselj je samo formalni razlog da se mlati po glavama Srba i Srbije. Isto kao sto su, nekada, kasetne bombe i bombe sa osiromasenim uranijumom bile namenjene Slobodanu Milosevicu, a ne nama, obicnim gradjanima Srbije?! Problem je na sasvim drugoj strani. Problem je u Rusiji i u nasem odnosu prema tom narodu i drzavi. SAD, preko svoga 'dzokera', odnosno EU, pokusava da nas prevaspita i da predominantna pozitivna osecanja prema Rusiji preobrati u mrznju. Mrznja je osnovna 'alatka' te drzave. 'Zavadi pa vladaj'. Svi su u SAD i EU svesni nase ljubavi prema Rusiji i Rusima. Cak i kada od njih nemamo nikakve koristi, mi Srbi,nikada ih necemo dozivljavati kao neprijatelje, niti ih mozemo mrziti. Rusija je u pitanju a ne 'Velika Srbija'. Mislim da je u Srbiji jos veoma malo infantilaca, koji mogu da poveruju u taj navodni hrvatski strah od 'Velike Srbije'?! Dok u HRvatskoj nastavljaju tihu i surovu asimilaciju preostalih Srba, dok im onemogucuju povratak, raznim 'demokratskim' sredstvima, dok manijacki razbijaju cirilicne table na drzavnim ustanovama, na sta EP nema nikakvih zamerki ni primedbi, zamenom teza, sto je tipicni hrvatski nacin odnosa prema susedima, posebno Srbima, pokusavaju da ocrne Srbiju. Hrvatska je to uradila na neciji mig. Nije tesko pogoditi ciji.

NN

pre 9 godina

Da nije bilo nemackog miga mislite da bi ova rezolucija bila usvojena u EP. Da nije bilo nemackog miga SFRJ se ne bi raspala tj Hrvatska ne bi bila samostalna drzava koju su medju prvima priznale Nemacka, Vatikan...
A ovo kocenje sa otvaranjem poglavlja je verovatno u dilu sa Rusijom, jer sto nas Nemacka vise koci na putu ka EU to smo sve blize Rusiji, i plasim se da smo mi zrtvovani kao i Ukrajina koju je upravo ista Nemacka najvise kocila posle 2004 na putu ka NATO i EU. Pa najveci protivnik prijema Ukrajine i Gruzije u NATO su bili Nemci, mozda zbog severnog toka i dobrih zarada koje su pravil nemacka privreda u Rusiji a da su usle npr sada ne bi imali Krim i sukobe na istoku Ukrajine, ne bi imali Abhaziju , Juznu Osetiju.

Dzidzi midzi 5

pre 9 godina

Uopste se nismo potresli zbog odlaganja posete hrvaskog premijera. Svako sprovodi svoju volju kako smatra da je najbolja, ali mislim da njegova bas nije diplomatska, i ako hoce da se bavi politikom , trebalo bi ozbiljno da razmisli o svom stavu.

Branislav Pejovic

pre 9 godina

Ovog puta nema Srbija problem nego EU. Krajnje je vreme bilo stati posteno uspravne glave.
EU koliko gid da prica ne sme sebi dizvoliti da nas gurne u zagrljaj Rusije jer ce tek onda imati problem. Zato je sekiranju dosao kraj sada neka se sekiraju oni koji inace sve to i kreiraju.

MILISAV

pre 9 godina

Sta je Srbija bogu zgresila da ima ovakve politicare jos od vremena tita/namerno malo/.Dolaze socijalisti koje ne bih ni pominjao, oni mogu da sluze kao etalon,za njima neobavesteni i zatucani Kostunica i njegovi retrogradni,nasledjuju ga manekeni iz novog DS koje vise interesuje da se pokazuju nego politika a i vodja im ne pokaza bes preveliku pamet.Sada dodjose ovi ne bas previse strucni čiji nizi nivoi deluju kao Huni i vizigoti, da ne prodjemo kao stari Rim.

goran

pre 9 godina

Vucic je dao samom sebi efektan AUTOGOL. Na sve nacine je sabotirao prisustvo Seselja u medijima Srbije, pa se zato vojvoda Voja obratio preko hrvatskih medija i to je pokrenulo lavinu reakcija! E sad neka Vucic kusa corbu koju je sam zakuvao. Srbiji nista dobrog od toga nema.

alf

pre 9 godina

Toliko se skreće pažnja sa najvažnijih problema u Srbiji, a to je zapošljavanje! Sve što Šešelj radi je isključivo njegova lična promocija! Nikakve veze sa dobrobiti države nema to što on radi.

shone

pre 9 godina

Šešelj se stalno busa u grudi kako je interes Srbije za njega na prvom mestu, a sve što radi, nema nikakve veze sa državnim interesom.

SrpskiVragolan

pre 9 godina

Ovo je sve unapred isplanirani plan Amera, Nemaca sa Hrvatskom, Albanijom i Crnom Gorom. Žele da destabilizuju Srbiju zbog činjenice da smo još uvek u dobrim odnosima sa Rusijom pa podmeću sve i svašta ispred nas. Dron, Gavrilo, Šešelj sve je to unapred isplanirana taktika da bi se populjala Srbija zato što su demokrate u Srbiji na nikad lošijim pozicajama. Ko to ne vidi on je ili slep ili teška ovca sistema. Ovo je tek početak! Očekujte još ovakvih trojanskih konjeva od strane Amere i Nemaca.

Vitez od Leštanburga

pre 9 godina

Takvu politiku mogu samo podržati na svu sreću malobrojni pomračeni umovi! Dobro je to da se svakoga dana u evropskim krugovima to sve više primećuje!

piton

pre 9 godina

Srbija ne sme da dozvoli da skrene sa svog puta za bolji život svih građana Srbije i mora da izbegava pravokacije jer mi vodimo politiku mira i stabilnosti u regionu ...

Stefan

pre 9 godina

1970

Ovaj clanak preuzet je sa Deutsche Welle-a. Da malo citas nemacke novine, znao bi da onda kada prenose i kazu da pise nemacka stampa, da onda misle na sve medije na nemackom jeziku.
Nemacka, Austrija, Svajcarska. Pozdrav !

Peđa

pre 9 godina

Negativan imidž nas prati već 25 godina.
Zapad ne može da promeni percepciju o Srbima tako lako, jer sem Rusa nema novih kandidata u bližem okruženju na koga bi se prenela negativna konotacija.
Moramo da budemo strpljivi i da jačamo svoju ekonomiju, jer je to jedini put da nas svet više poštuje i ceni.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ljudi moji, pa Seselj je samo formalni razlog da se mlati po glavama Srba i Srbije. Isto kao sto su kasetne bombe i bombe sa osiromasenim uranijumom bile namenjene Slobodanu Milosevicu, a ne nama, obicnim gradjanima Srbije?! Problem je na sasvim drugoj strani. Problem je u Rusiji i u nasem odnosu prema tom narodu i drzavi. SAD, preko svoga "dzokera", odnosno EU, pokusava da nas prevaspita i da predominantna pozitivna osecanja prema Rusiji preobrati u mrznju. Mrznja je osnovna "alatka" te drzave. "Zavadi pa vladaj". Svi su u SAD i EU svesni nase ljubavi prema Rusiji i Rusima. Cak i kada od njih nemamo nikakve koristi, mi Srbi,nikada ih necemo dozivljavati kao neprijatelje, niti ih mozemo mrziti. Rusija je u pitanju a ne "Velika Srbija". Mislim da je u Srbiji jos veoma malo infantilaca, koji mogu da poveruju u taj navodni hrvatski strah od "Velike Srbije"?! Dok u HRvatskoj nastavljaju tihu i surovu asimilaciju preostalih Srba, dok im onemogucuju povratak, raznim "demokratskim" sredstvima, dok manijacki razbijaju cirilicne table na drzavnim ustanovama, na sta EP nema nikakvih zamerki ni primedbi, zamenom teza, sto je tipicni hrvatski nacin odnosa prema susedima, posebno Srbima, pokusavaju da ocrne Srbiju. Hrvatska je to uradila na neciji mig. Nije tesko pogoditi ciji.

acca

pre 9 godina

Pa kome vise nije jasno da dok god budemo radili na nasu stetu i pritom imali podrsku Nemacke i EU na sopstvenom unistenju ovako cemo da tavorimo! Samo jedno, prosecan covek treba da se zapita, zasto bi Nemac, Amerikanac,Englez i na kraju krajeva Rus zeleli nama dobro! Prosta je to stvar, kapitalizam kroz donosenje ovih proevropskih zakona dolazi na velika vrata da legalno pokupi sve ono sto vredi u nekoj zemlji pa tako i nasoj a posle za nagradu dobijamo ulazak u nama tako "dragocenu EU" nicim izazvanu!

Realan

pre 9 godina

Ne budimo naivni, ovakva propaganda je tu da bi se kompromitovao u eventualno usporio bilo kakav oporavak Srbije. Nas vole da budemo na kolenima kako bi lakse uzimali sto sto im treba.. Ono sto bi neko trebao da shvati je da uspesno izbegne takve zamke i da ide ka cilju zaobilazenjem istih inace nam, pouceni Slobinim greskama, ne gine dalje rasparcavanje, oduzimanje i okupacija teritorije. Hrtvati, Seselj, Rama, Milo i svi ostali su samo instrumenti da se stvori adekvatna slika u javnosti koja im daje odresene ruke da rade sta hoce sa nama.... Pamet u glavu i samo jedinstveno, izdrzali su nasi preci i vece zlo..

Radmila

pre 9 godina

Nažalost, slične ili iste poruke odlaze prema drugim državama i od nas, a niko za to ne odgovara i nije priveden pravdi. Ne možemo se čuditi da onda i srugi odašilju slično prema nama. Sve se vraća sad kao bumerang zbog onog iz devedesetih. Okrutno, ali istina. Poželeli smo (naši političari) tuđe, pa smo ostali bez svoga. A ljudi i dalje ne vide istinu i ne žele je ni čuti ni shvatiti.

Petrit

pre 9 godina

U Ballkanu je seledeca fora: ako oces biti u vlasti onda moras biti najveci nacionalista. I tako sebi obezbedjijes platu.......i naopako, sto veci demoktara, ti si izdajnik i zavsravas kao Djindjic...Zao mi je sto i medije to promovisu. Narocito u Srbiji.

marisol

pre 9 godina

Sta izmisljaju ovi Crnogorci i Albanci, da ih spojis nema ih ni kao pola stanovnistva Srbije... A o njihovim privredama da ne govorimo,koju oni to proizvodnju imaju. Da se razumemo ni nasa nije bog zna sta, ali je koliko-toliko razvijenija. To njihovo medjunarodno dodvoravanje ce dovesti do toga da pokvare i ovo malo dobrosusedskih odnosa (ako ih je uopste i ostalo)...

cane

pre 9 godina

Naravno da se treba ograditi od Seselja! Kakva velika srbija, njemu je na umu samo licna promocija i pravljenje medijskog javasluka i besciljno javno eksponiranje. Ocigledno je da je covek ekscentrik... Neko ko daje izjave da je zasluzan za necije samoubistvo i da mu je necija smrt draga (da izuzemo to o kome je rec) uopste nije za javnost! Mislim da je po tom pitanju stav vlade vrlo ispravan!

Maja

pre 9 godina

Ako je istina da ce se provoditi referendum u svakoj državi članici za pristupanje neke nove drzave u EU, ja sigurno neću glasovati za ulazak Srbije. Dok čitam ovakve izjave premijera i predsjednika Srbije, ovakve komentare pune mržnje. Strašno!!

Sirogojno

pre 9 godina

Ne mogu da se pomire sto smo sve vise cenjeni u svetu,sto vide da sprovodimo reforme,pa hoce da nas ponize zbog izjave pojedinaca.

deskons

pre 9 godina

"O Srbiji se svašta može reći ..." Vidiš Vućiću, uz pravu si za rezoluciju EP, koja nanosi političku štetu Srbiji, odnosno njeniom građanima, ali ti si takođe obespravio svoje građane otimačinom novca od plata i penzija, kao i aminovanjem načina, na koji su uvedeni notari, u pravu si da Srbija nije vreća za boks, ali ni građani srbije nisu tvoja vreća za boks po njihovim dzepovima da bi se tvoja stranka bogatila. Zato nam se sve i dešava loše jer nas ti upropaštavaš, a bitno je da u svakom medijskom istupu minimum 10 puta kažeš reč JA, o tome bi psiholozi mogli svasta da kažu ... u svakom slučaju i ti si za nas građane srbije štetočina kao i ep sa rezolucijom, samo gore je to što ti štetiš svom narodu ...IDI DOK TI JE VREME

Ivanka

pre 9 godina

Nisam za Vučića ali moram priznati da mi se veoma dopada kako brani Srbiju. Ne dozvoljava da nas drugi gaze pa i po cenu ulaska u EU.
I ranije smo trpeli svakojake uvrede i osude pa ćutali i trpeli.
A on, na diplomatski način brani ono malo časti što nam je ostalo.
Ponavljam, nisam za njega ali mi se dopada njegova diplomatija.

Mima

pre 9 godina

Kada nemački mediji o ovome ovako pišu, šta reći osim da je rezolucija pre bila za potrebe unutrašnje politike i pokušaja da se Srbija ponovo prikaže kao neki izgrednik

1970

pre 9 godina

Postvana redakcijo: ne znam od koga ste preuzeli clanak, ali moram da vam skrenem paznju da je pun netacnih informacija i potpuno irelevantnan. Kao prvo, Tirol nije u Nemackoj, pa ni Tirolske novone ne mogu biti nemacki medij. Za one druge novine u zivotu nisam cuo. Relevantne novine u Nemackoj su Frankrurter Allgemeine, die Welt i Sueddeutsche Zeitung.

garcia

pre 9 godina

I o Nemcima se svasta moze reci.Od najvecih nesreca i ratova u istoriji covecanstva koje su izazvali.Do iskoristavanja siromasnih zemalja u cilju sopstvenog bogacenja.

Mrgud

pre 9 godina

Srbija je Pera Kojot u crtanom filmu! Mnogo je naivna u trci za zauzimanje clanstva u EU. Napor koji Srbija ulaze do EU cilja je daleko neisplatljiviji nego nalazenje alternative unutar same drzave! Resenje su podsticaji proizvodnje, subvencije, ozivljavanje privrede, zaposljavanje i skololanje talenata! Od rajske zemlje, napravili su GETO! Sve dok svoje prodajemo drugima, bicemo sirnomasniji i trcecim korakom ici u bankrot!

milan

pre 9 godina

Ne Šešelj nije bitan politički faktor u Srbiji niti bi bilo dobro to dozvoliti ali to se mora i reći glasno od svih činilaca politike u Srbiji a posebno od njegovih do skora političkih tesnih prijatelja Vučića i Nikolića, ostali će kao i do sada kao pačići da ih prate.

Preterujete

pre 9 godina

Šešelj je vruć krompir koji je zapadna Evropa uvalila Srbiji jer nije znala šta će sa njim i sad kritikuje što nije sve prošlo u savršenom redu. Što se oni nisu izborili sa njim ako je tako lako? Što oni nisu bili primitivci kada su ga 11 godina vukli po sudovima?
Za Srbiju se zaista može svašta reći, ali da nije ispala savršeno fer po pitanju Šešelja ne može. Sve smo ispoštovali pa i njega samog, to što je on njima trn u oku je priča za sebe. Neće Srbija svog građanina da linčuje sad na Terazijama i spali zato što ono što govori je neprijatno Evropi (Hrvatskoj) i sad ispade Vlada kriva što su ga primili u zemlju iako ni na trenutak nisu tražili da se vrati. Ako zaista smatraju da je to njegovo "raspaljivanje mržnje" krivično neka ga oni kazne slobodno, ne postoji nijedan osnov za zatvaranje čoveka jer promoviše konzervativne stavove (pola desničarske Evrope i većina Hrvatske bi onda bili kažnjeni) i Srbija nema apsolutno nikakvu obavezu da se sa njim "obračuna" niti da se od njega ograđuje.
Zašto bi Srbija morala da se ogradi od izjava Šešelja i da ga sanckioniše ali ne i gorepomunuti Albanci od promovisanja "Velike Albanije" i otvorenog pokazivanja takvih zastava? Zašto je divljanje Albanaca "regionalni problem" a divljanje Srba srpski problem i krivica? Šešeljove ideje o velikoj Srbiji imaju podršku od 2 posto, Albanci to velikom većinom podržavaju u kojoj god se zemlji nalazili i to im niko ne zabranjuje

molder

pre 9 godina

Hrvate sigurno ovo najviše boli jer je njihov najveći saveznik okrenuo njima leđa i sad podržava Srbiju. To im sigurno lako ne pada.

Glavni arhivator

pre 9 godina

Drzava koja je na celu sa Hitlerom napravila kazastrofu svuda gde je krocila, poubijala ljudi ko zna koliko, nadje se da nama soli pamet? Pa prosto da covek poludi. Zasto nekad neko ne ustane od politicara u Evropi i na ucene i ponizavajuce komentare ne odgovori cinjenicama o ovoj drzvavi?

filip višnjić

pre 9 godina

Nadam se da su svi shvatili da će srbiju uvažavati samo ako iza sebe ima velikog i jakog prijatelja ! Zato se mora raskrstiti sa terorističkom EU i okrenuti euroazijskom savezu i postati njen lider ! Uz Ruse i u svoje kljuse !

Pametnjaković

pre 9 godina

""Mi nemamo ništa zajedničko sa Šešeljem", kaže Vučić zapanjen. "Ko ga je otpustio iz Haga? Mi ili vi?", pita on."

Ko je dao garancije i prihvatio Šešelja? Ja nisam sigurno, da sam se ja pitao, on ne bi u Srbiju mogao da dođe.

andrijano

pre 9 godina

pa vi stvarate zarista.prvo ste srbe propagandom svrstali u divljake i ubice a albance kao narko mafiju i tako generalizovali i ispecatirali negativno toliko dobrih ljudi.naravno da mrznja nije dobra stvar ali se ona na balkanu zbog istorije mora malo i tolerisati.na kraju krajeva mrzimo se i medjusobno svi a zavist,siromastvo i glupost samo stvaraju nove probleme.verme je da lideri shvate da vreme brzo prolazi i da se skoncentrisu na podizanje standarda gradjanja a mrznju da ublaze a ne da provociraju.

Tassadar

pre 9 godina

Ja nešto ni ne obraćam pažnju na svinjoglavog...a ne obraćam pažnju ni na iskompleksiranu "braću" preko Drine... Mnogo mi je bitniji standard, psiho-fizički mir, stabilnost i harmonija oko mene...

joko

pre 9 godina

znaci ide sve po planu...pustili su ga da bi se ovo desilo,igraju svoju igru.....sve zbog putina....u vreme tita nam je zapad omogucio da procvetamo iako za to realno nismo imali osnova a sad nismo rekli njet rusiji pa nas kaznjavaju,spominju i vracanje viznog rezima...providno....moracemo da se odlucimo sto pre....ali cinjenica je kroz ovih 1000 godina postojanja srbije da kad smo okretali ledja zapadu,propadali smo u svakom smislu.....nek nam ubrzaju duplo proces prikljucenja eu kao bugarskoj i rumuniji ako hoce da okrenemo ledja rusiji

1970

pre 9 godina

Postvana redakcijo: ne znam od koga ste preuzeli clanak, ali moram da vam skrenem paznju da je pun netacnih informacija i potpuno irelevantnan. Kao prvo, Tirol nije u Nemackoj, pa ni Tirolske novone ne mogu biti nemacki medij. Za one druge novine u zivotu nisam cuo. Relevantne novine u Nemackoj su Frankrurter Allgemeine, die Welt i Sueddeutsche Zeitung.

Mrgud

pre 9 godina

Srbija je Pera Kojot u crtanom filmu! Mnogo je naivna u trci za zauzimanje clanstva u EU. Napor koji Srbija ulaze do EU cilja je daleko neisplatljiviji nego nalazenje alternative unutar same drzave! Resenje su podsticaji proizvodnje, subvencije, ozivljavanje privrede, zaposljavanje i skololanje talenata! Od rajske zemlje, napravili su GETO! Sve dok svoje prodajemo drugima, bicemo sirnomasniji i trcecim korakom ici u bankrot!

Tassadar

pre 9 godina

Ja nešto ni ne obraćam pažnju na svinjoglavog...a ne obraćam pažnju ni na iskompleksiranu "braću" preko Drine... Mnogo mi je bitniji standard, psiho-fizički mir, stabilnost i harmonija oko mene...

Pametnjaković

pre 9 godina

""Mi nemamo ništa zajedničko sa Šešeljem", kaže Vučić zapanjen. "Ko ga je otpustio iz Haga? Mi ili vi?", pita on."

Ko je dao garancije i prihvatio Šešelja? Ja nisam sigurno, da sam se ja pitao, on ne bi u Srbiju mogao da dođe.

andrijano

pre 9 godina

pa vi stvarate zarista.prvo ste srbe propagandom svrstali u divljake i ubice a albance kao narko mafiju i tako generalizovali i ispecatirali negativno toliko dobrih ljudi.naravno da mrznja nije dobra stvar ali se ona na balkanu zbog istorije mora malo i tolerisati.na kraju krajeva mrzimo se i medjusobno svi a zavist,siromastvo i glupost samo stvaraju nove probleme.verme je da lideri shvate da vreme brzo prolazi i da se skoncentrisu na podizanje standarda gradjanja a mrznju da ublaze a ne da provociraju.

joko

pre 9 godina

znaci ide sve po planu...pustili su ga da bi se ovo desilo,igraju svoju igru.....sve zbog putina....u vreme tita nam je zapad omogucio da procvetamo iako za to realno nismo imali osnova a sad nismo rekli njet rusiji pa nas kaznjavaju,spominju i vracanje viznog rezima...providno....moracemo da se odlucimo sto pre....ali cinjenica je kroz ovih 1000 godina postojanja srbije da kad smo okretali ledja zapadu,propadali smo u svakom smislu.....nek nam ubrzaju duplo proces prikljucenja eu kao bugarskoj i rumuniji ako hoce da okrenemo ledja rusiji

goran

pre 9 godina

Vucic je dao samom sebi efektan AUTOGOL. Na sve nacine je sabotirao prisustvo Seselja u medijima Srbije, pa se zato vojvoda Voja obratio preko hrvatskih medija i to je pokrenulo lavinu reakcija! E sad neka Vucic kusa corbu koju je sam zakuvao. Srbiji nista dobrog od toga nema.

garcia

pre 9 godina

I o Nemcima se svasta moze reci.Od najvecih nesreca i ratova u istoriji covecanstva koje su izazvali.Do iskoristavanja siromasnih zemalja u cilju sopstvenog bogacenja.

NN

pre 9 godina

Da nije bilo nemackog miga mislite da bi ova rezolucija bila usvojena u EP. Da nije bilo nemackog miga SFRJ se ne bi raspala tj Hrvatska ne bi bila samostalna drzava koju su medju prvima priznale Nemacka, Vatikan...
A ovo kocenje sa otvaranjem poglavlja je verovatno u dilu sa Rusijom, jer sto nas Nemacka vise koci na putu ka EU to smo sve blize Rusiji, i plasim se da smo mi zrtvovani kao i Ukrajina koju je upravo ista Nemacka najvise kocila posle 2004 na putu ka NATO i EU. Pa najveci protivnik prijema Ukrajine i Gruzije u NATO su bili Nemci, mozda zbog severnog toka i dobrih zarada koje su pravil nemacka privreda u Rusiji a da su usle npr sada ne bi imali Krim i sukobe na istoku Ukrajine, ne bi imali Abhaziju , Juznu Osetiju.

shone

pre 9 godina

Šešelj se stalno busa u grudi kako je interes Srbije za njega na prvom mestu, a sve što radi, nema nikakve veze sa državnim interesom.

MILISAV

pre 9 godina

Sta je Srbija bogu zgresila da ima ovakve politicare jos od vremena tita/namerno malo/.Dolaze socijalisti koje ne bih ni pominjao, oni mogu da sluze kao etalon,za njima neobavesteni i zatucani Kostunica i njegovi retrogradni,nasledjuju ga manekeni iz novog DS koje vise interesuje da se pokazuju nego politika a i vodja im ne pokaza bes preveliku pamet.Sada dodjose ovi ne bas previse strucni čiji nizi nivoi deluju kao Huni i vizigoti, da ne prodjemo kao stari Rim.

Branislav Pejovic

pre 9 godina

Ovog puta nema Srbija problem nego EU. Krajnje je vreme bilo stati posteno uspravne glave.
EU koliko gid da prica ne sme sebi dizvoliti da nas gurne u zagrljaj Rusije jer ce tek onda imati problem. Zato je sekiranju dosao kraj sada neka se sekiraju oni koji inace sve to i kreiraju.

Dzidzi midzi 5

pre 9 godina

Uopste se nismo potresli zbog odlaganja posete hrvaskog premijera. Svako sprovodi svoju volju kako smatra da je najbolja, ali mislim da njegova bas nije diplomatska, i ako hoce da se bavi politikom , trebalo bi ozbiljno da razmisli o svom stavu.

alf

pre 9 godina

Toliko se skreće pažnja sa najvažnijih problema u Srbiji, a to je zapošljavanje! Sve što Šešelj radi je isključivo njegova lična promocija! Nikakve veze sa dobrobiti države nema to što on radi.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Seselj je samo formalni razlog da se mlati po glavama Srba i Srbije. Isto kao sto su, nekada, kasetne bombe i bombe sa osiromasenim uranijumom bile namenjene Slobodanu Milosevicu, a ne nama, obicnim gradjanima Srbije?! Problem je na sasvim drugoj strani. Problem je u Rusiji i u nasem odnosu prema tom narodu i drzavi. SAD, preko svoga 'dzokera', odnosno EU, pokusava da nas prevaspita i da predominantna pozitivna osecanja prema Rusiji preobrati u mrznju. Mrznja je osnovna 'alatka' te drzave. 'Zavadi pa vladaj'. Svi su u SAD i EU svesni nase ljubavi prema Rusiji i Rusima. Cak i kada od njih nemamo nikakve koristi, mi Srbi,nikada ih necemo dozivljavati kao neprijatelje, niti ih mozemo mrziti. Rusija je u pitanju a ne 'Velika Srbija'. Mislim da je u Srbiji jos veoma malo infantilaca, koji mogu da poveruju u taj navodni hrvatski strah od 'Velike Srbije'?! Dok u HRvatskoj nastavljaju tihu i surovu asimilaciju preostalih Srba, dok im onemogucuju povratak, raznim 'demokratskim' sredstvima, dok manijacki razbijaju cirilicne table na drzavnim ustanovama, na sta EP nema nikakvih zamerki ni primedbi, zamenom teza, sto je tipicni hrvatski nacin odnosa prema susedima, posebno Srbima, pokusavaju da ocrne Srbiju. Hrvatska je to uradila na neciji mig. Nije tesko pogoditi ciji.

desa

pre 9 godina

Ako su prevodi Nemačkih medija verodostjni,onda je ovo poprilično objektivna,ali i površna analiza stanja u Srbiji.Pa,ako je od Nemaca,nije loše.

deskons

pre 9 godina

"O Srbiji se svašta može reći ..." Vidiš Vućiću, uz pravu si za rezoluciju EP, koja nanosi političku štetu Srbiji, odnosno njeniom građanima, ali ti si takođe obespravio svoje građane otimačinom novca od plata i penzija, kao i aminovanjem načina, na koji su uvedeni notari, u pravu si da Srbija nije vreća za boks, ali ni građani srbije nisu tvoja vreća za boks po njihovim dzepovima da bi se tvoja stranka bogatila. Zato nam se sve i dešava loše jer nas ti upropaštavaš, a bitno je da u svakom medijskom istupu minimum 10 puta kažeš reč JA, o tome bi psiholozi mogli svasta da kažu ... u svakom slučaju i ti si za nas građane srbije štetočina kao i ep sa rezolucijom, samo gore je to što ti štetiš svom narodu ...IDI DOK TI JE VREME

Preterujete

pre 9 godina

Šešelj je vruć krompir koji je zapadna Evropa uvalila Srbiji jer nije znala šta će sa njim i sad kritikuje što nije sve prošlo u savršenom redu. Što se oni nisu izborili sa njim ako je tako lako? Što oni nisu bili primitivci kada su ga 11 godina vukli po sudovima?
Za Srbiju se zaista može svašta reći, ali da nije ispala savršeno fer po pitanju Šešelja ne može. Sve smo ispoštovali pa i njega samog, to što je on njima trn u oku je priča za sebe. Neće Srbija svog građanina da linčuje sad na Terazijama i spali zato što ono što govori je neprijatno Evropi (Hrvatskoj) i sad ispade Vlada kriva što su ga primili u zemlju iako ni na trenutak nisu tražili da se vrati. Ako zaista smatraju da je to njegovo "raspaljivanje mržnje" krivično neka ga oni kazne slobodno, ne postoji nijedan osnov za zatvaranje čoveka jer promoviše konzervativne stavove (pola desničarske Evrope i većina Hrvatske bi onda bili kažnjeni) i Srbija nema apsolutno nikakvu obavezu da se sa njim "obračuna" niti da se od njega ograđuje.
Zašto bi Srbija morala da se ogradi od izjava Šešelja i da ga sanckioniše ali ne i gorepomunuti Albanci od promovisanja "Velike Albanije" i otvorenog pokazivanja takvih zastava? Zašto je divljanje Albanaca "regionalni problem" a divljanje Srba srpski problem i krivica? Šešeljove ideje o velikoj Srbiji imaju podršku od 2 posto, Albanci to velikom većinom podržavaju u kojoj god se zemlji nalazili i to im niko ne zabranjuje

SrpskiVragolan

pre 9 godina

Ovo je sve unapred isplanirani plan Amera, Nemaca sa Hrvatskom, Albanijom i Crnom Gorom. Žele da destabilizuju Srbiju zbog činjenice da smo još uvek u dobrim odnosima sa Rusijom pa podmeću sve i svašta ispred nas. Dron, Gavrilo, Šešelj sve je to unapred isplanirana taktika da bi se populjala Srbija zato što su demokrate u Srbiji na nikad lošijim pozicajama. Ko to ne vidi on je ili slep ili teška ovca sistema. Ovo je tek početak! Očekujte još ovakvih trojanskih konjeva od strane Amere i Nemaca.

Mima

pre 9 godina

Kada nemački mediji o ovome ovako pišu, šta reći osim da je rezolucija pre bila za potrebe unutrašnje politike i pokušaja da se Srbija ponovo prikaže kao neki izgrednik

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ljudi moji, pa Seselj je samo formalni razlog da se mlati po glavama Srba i Srbije. Isto kao sto su kasetne bombe i bombe sa osiromasenim uranijumom bile namenjene Slobodanu Milosevicu, a ne nama, obicnim gradjanima Srbije?! Problem je na sasvim drugoj strani. Problem je u Rusiji i u nasem odnosu prema tom narodu i drzavi. SAD, preko svoga "dzokera", odnosno EU, pokusava da nas prevaspita i da predominantna pozitivna osecanja prema Rusiji preobrati u mrznju. Mrznja je osnovna "alatka" te drzave. "Zavadi pa vladaj". Svi su u SAD i EU svesni nase ljubavi prema Rusiji i Rusima. Cak i kada od njih nemamo nikakve koristi, mi Srbi,nikada ih necemo dozivljavati kao neprijatelje, niti ih mozemo mrziti. Rusija je u pitanju a ne "Velika Srbija". Mislim da je u Srbiji jos veoma malo infantilaca, koji mogu da poveruju u taj navodni hrvatski strah od "Velike Srbije"?! Dok u HRvatskoj nastavljaju tihu i surovu asimilaciju preostalih Srba, dok im onemogucuju povratak, raznim "demokratskim" sredstvima, dok manijacki razbijaju cirilicne table na drzavnim ustanovama, na sta EP nema nikakvih zamerki ni primedbi, zamenom teza, sto je tipicni hrvatski nacin odnosa prema susedima, posebno Srbima, pokusavaju da ocrne Srbiju. Hrvatska je to uradila na neciji mig. Nije tesko pogoditi ciji.

logimer

pre 9 godina

Žarišta niskog inteziteta zapadu su uvek porebna.Male države su pogodne za manipulaciju i rado prihvataju tutorstvo velikih i jakih država.Hrvatska je najočigledniji primer 20-og veka.

Bolero

pre 9 godina

Svi ti listovi u Nemockoj ispustili su glavnu i jedino udarnu vest iz Srbije za sve nemce , a to je da je u Evropi kiseli kupus iz Srbije broj jedan kao i prasece pecenje i pivo i to je nemce najbitnije, sve ostalo je smuti pa prospi.

Radmila

pre 9 godina

Nažalost, slične ili iste poruke odlaze prema drugim državama i od nas, a niko za to ne odgovara i nije priveden pravdi. Ne možemo se čuditi da onda i srugi odašilju slično prema nama. Sve se vraća sad kao bumerang zbog onog iz devedesetih. Okrutno, ali istina. Poželeli smo (naši političari) tuđe, pa smo ostali bez svoga. A ljudi i dalje ne vide istinu i ne žele je ni čuti ni shvatiti.

sta reci..

pre 9 godina

I o Nemackoj se moze danas svasta reci..ali da podrzava onu retrogradnu ukrajinsku vlast,bas je iznenadjenje za sve!Bukvalno sta god da urade,podrska je tu!Kako je moguce,da podrzavaju one,koji zbog svog jednoumlja,svoje civilno stanovnistvo brutalno vojno kaznjavaju,a politicke neistomisljenike,bacaju u kontejner za djubre!Lako je reci nesto o svakome..ali je tesko biti samokritican!Gde je tu demokratija,gde su ljudska prava civila,gde je svetska humanitarna pomoc!Osim ako oruzje koje se dotura vojsci Ukrajine i strani placenici ili psi rata..ne predstavljaju deo te pomoci!Valjda da bi bili jos efikasniji u svojoj brutalnosti u nameri,da se obracunaju sa civilnim stanovnistvom..Kao da im je neko rekao,da je to jedini nacin..A normalno,prevario ih je!Kakvi savetnici,takva i situacija u Ukrajini!A i bezbednost svih nas zajedno!A civilne zrtve sve vise postaju nevidljive..Uopste ih ne spominju,kao i da ne postoje..A mnogo ih je i previse!Ma pitanja sama naviru..

acca

pre 9 godina

Pa kome vise nije jasno da dok god budemo radili na nasu stetu i pritom imali podrsku Nemacke i EU na sopstvenom unistenju ovako cemo da tavorimo! Samo jedno, prosecan covek treba da se zapita, zasto bi Nemac, Amerikanac,Englez i na kraju krajeva Rus zeleli nama dobro! Prosta je to stvar, kapitalizam kroz donosenje ovih proevropskih zakona dolazi na velika vrata da legalno pokupi sve ono sto vredi u nekoj zemlji pa tako i nasoj a posle za nagradu dobijamo ulazak u nama tako "dragocenu EU" nicim izazvanu!

Peđa

pre 9 godina

Negativan imidž nas prati već 25 godina.
Zapad ne može da promeni percepciju o Srbima tako lako, jer sem Rusa nema novih kandidata u bližem okruženju na koga bi se prenela negativna konotacija.
Moramo da budemo strpljivi i da jačamo svoju ekonomiju, jer je to jedini put da nas svet više poštuje i ceni.

marisol

pre 9 godina

Sta izmisljaju ovi Crnogorci i Albanci, da ih spojis nema ih ni kao pola stanovnistva Srbije... A o njihovim privredama da ne govorimo,koju oni to proizvodnju imaju. Da se razumemo ni nasa nije bog zna sta, ali je koliko-toliko razvijenija. To njihovo medjunarodno dodvoravanje ce dovesti do toga da pokvare i ovo malo dobrosusedskih odnosa (ako ih je uopste i ostalo)...

Glavni arhivator

pre 9 godina

Drzava koja je na celu sa Hitlerom napravila kazastrofu svuda gde je krocila, poubijala ljudi ko zna koliko, nadje se da nama soli pamet? Pa prosto da covek poludi. Zasto nekad neko ne ustane od politicara u Evropi i na ucene i ponizavajuce komentare ne odgovori cinjenicama o ovoj drzvavi?

Realan

pre 9 godina

Ne budimo naivni, ovakva propaganda je tu da bi se kompromitovao u eventualno usporio bilo kakav oporavak Srbije. Nas vole da budemo na kolenima kako bi lakse uzimali sto sto im treba.. Ono sto bi neko trebao da shvati je da uspesno izbegne takve zamke i da ide ka cilju zaobilazenjem istih inace nam, pouceni Slobinim greskama, ne gine dalje rasparcavanje, oduzimanje i okupacija teritorije. Hrtvati, Seselj, Rama, Milo i svi ostali su samo instrumenti da se stvori adekvatna slika u javnosti koja im daje odresene ruke da rade sta hoce sa nama.... Pamet u glavu i samo jedinstveno, izdrzali su nasi preci i vece zlo..

nastavnica

pre 9 godina

Nisu u tradiciji srpskog naroda osobe poput Šešelja i to su dobro primetili Nemački mediji.Naravno,njihova politička elita suprotno misli i radi.

Maja

pre 9 godina

Ako je istina da ce se provoditi referendum u svakoj državi članici za pristupanje neke nove drzave u EU, ja sigurno neću glasovati za ulazak Srbije. Dok čitam ovakve izjave premijera i predsjednika Srbije, ovakve komentare pune mržnje. Strašno!!

Petrit

pre 9 godina

U Ballkanu je seledeca fora: ako oces biti u vlasti onda moras biti najveci nacionalista. I tako sebi obezbedjijes platu.......i naopako, sto veci demoktara, ti si izdajnik i zavsravas kao Djindjic...Zao mi je sto i medije to promovisu. Narocito u Srbiji.

Stefan

pre 9 godina

1970

Ovaj clanak preuzet je sa Deutsche Welle-a. Da malo citas nemacke novine, znao bi da onda kada prenose i kazu da pise nemacka stampa, da onda misle na sve medije na nemackom jeziku.
Nemacka, Austrija, Svajcarska. Pozdrav !

piton

pre 9 godina

Srbija ne sme da dozvoli da skrene sa svog puta za bolji život svih građana Srbije i mora da izbegava pravokacije jer mi vodimo politiku mira i stabilnosti u regionu ...

Vitez od Leštanburga

pre 9 godina

Takvu politiku mogu samo podržati na svu sreću malobrojni pomračeni umovi! Dobro je to da se svakoga dana u evropskim krugovima to sve više primećuje!

logimer

pre 9 godina

Žarišta niskog inteziteta zapadu su uvek porebna.Male države su pogodne za manipulaciju i rado prihvataju tutorstvo velikih i jakih država.Hrvatska je najočigledniji primer 20-og veka.

Branimir

pre 9 godina

Vešto izmanipulisana tema,o Šešelju,da bi zapad mogao da skrene priču sa svojih teškoća.Mediji su poprilično korektno preneli naše stavove,po svim aktuelnim pitanjima.

adrese..

pre 9 godina

Pa dobro nismo ni mi idealni..Ipak moramo biti i malo skromniji,pa ne zameriti i koju kriticku rec..nama upucenu!Salim se naravno!Nismo mi nikada bili ni oholi,ni prepotentni!Najbolje mi znamo kakvi smo i ne treba da nam iko sugerise i formira misljenje..o nama samima!Koga volimo,volimo..Koga postujemo,postujemo..Nismo zlopamtila ali i ne zaboravljamo!Tako su nas ucili nasi stariji..Misli se na dva svetska rata a i sva stradanja srpkog naroda i pre i posle njih!A bilo ih je i previse..I zato ako neko zeli mir i spokojan zivot,to je Srbija i njeni gradjani!Dosta im je,da po ko zna koji put..postaju zrtve nekih alavih geostratega!Sva nasa stradanja su i proistekla iz toga,sto smo na svom putu,tesko morali da stradamo,da bi uklanjali postavljene prepreke!Nismo ih jednostavno kao i drugi..samo preskakali!Ponovo smo na raskrsnici raznoraznih uticaja i previranja!Samo sto pod tim uslovima..obicno ginu oni neuticajni ili slabi!Oni uticajni,se fizicki vec nekako lagodno izvuku ili zastite!A i zarade usput nesto!Retki su oni uticajni koji izazovu..pa podmetnu svoja ledja!Obicno su to tudja ledja!I tako ratuju do poslednjeg neuticajnog..ili do poslednje bombe!Nekada je ratovao covek na coveka,uz pomoc oruzja..a danas ratuje oruzje,bez potrebe za covekom!Zrtve smo svi ili cela planeta!I zato gospodo uticajni,smanjite naoruzanje,a taj novac posaljite u pravcu..gladnih,zednih,bolesnih!Pitate..a na koju adresu!Pa okrenite se oko sebe..i videcete!Ima ih..na sve cetiri strane sveta!

cane

pre 9 godina

Naravno da se treba ograditi od Seselja! Kakva velika srbija, njemu je na umu samo licna promocija i pravljenje medijskog javasluka i besciljno javno eksponiranje. Ocigledno je da je covek ekscentrik... Neko ko daje izjave da je zasluzan za necije samoubistvo i da mu je necija smrt draga (da izuzemo to o kome je rec) uopste nije za javnost! Mislim da je po tom pitanju stav vlade vrlo ispravan!

alexander roth

pre 9 godina

nije nikakvo cudo prenositi negativne vesti zapadnih medija,ovoga puta iz nemacke jer su vesti iz srpskih novina slicne po sadrzini.ja sam retko u nekom nemackom,svajcarskom,austriskom i francuskom listu,koji su mi bili dostupni,procitao neke komentare o srbiji koji su bili pozitivni ili bar tolerantni. citajuci, slusajuci komentare eurovesti i slicne mi
se cini da se isti takmice ko ce bolje da ocrni tu jadnu srbiju. kad se setim samo dolaska putina na proslavu u bgd-u.prikaz kako srpski premijer na ruskom jeziku se obraca "bratu putinu".na ruskom,ne na srpskom,pa lepo taj zna i ruski,mozda i jos neki osim svog maternjeg.putin,kao sto sam sam video govori pored ruskog jos dobro nemacki i engleski a pored toga je sposoban i za druge stvari koje pretsednici drugih drzava cak ni u snu nisu u stanju.naravno sve to se pretstavlja u negativnom obavestavanju citalaca ili tele gledalaca pa i radio slusalaca.nipodastavanje tih koji imaju vece vrednosti od domacih politicara deluje prilicno bedno.kada je kenedi u berlinu na govornickoj bini uzviknuo "ich bin ein berliner"(ja sam berlinac)nemci su skoro poblesavili od srece.ali osim toga ni jednu drugu recenicu nije mogao da izusti,jer nije ni znao,on
osim svoga maternjeg nije neki drugi jezik govorio.zasto bi kada ceo svet govori engleski.ja licno ne ali zato govorim nekoliko drugih,za mene vaznijih.ne moze svako sve da zna,pogotovu ako je "suzdrzano"sposoban,prirodno neobdaren.

logimer

pre 9 godina

Žarišta niskog inteziteta zapadu su uvek porebna.Male države su pogodne za manipulaciju i rado prihvataju tutorstvo velikih i jakih država.Hrvatska je najočigledniji primer 20-og veka.

Ivanka

pre 9 godina

Nisam za Vučića ali moram priznati da mi se veoma dopada kako brani Srbiju. Ne dozvoljava da nas drugi gaze pa i po cenu ulaska u EU.
I ranije smo trpeli svakojake uvrede i osude pa ćutali i trpeli.
A on, na diplomatski način brani ono malo časti što nam je ostalo.
Ponavljam, nisam za njega ali mi se dopada njegova diplomatija.

filip višnjić

pre 9 godina

Nadam se da su svi shvatili da će srbiju uvažavati samo ako iza sebe ima velikog i jakog prijatelja ! Zato se mora raskrstiti sa terorističkom EU i okrenuti euroazijskom savezu i postati njen lider ! Uz Ruse i u svoje kljuse !

molder

pre 9 godina

Hrvate sigurno ovo najviše boli jer je njihov najveći saveznik okrenuo njima leđa i sad podržava Srbiju. To im sigurno lako ne pada.

gilgameš

pre 9 godina

Pritisci koje zapad vrši na Srbiju,po realnim i nametnutim temama,pogoduju stvaranju ultra-desnice.Naravno,u Srbiji,takvi pokreti i nemaju naročitu podršku,što su dobro primetili i Nemački mediji.

inge

pre 9 godina

O Srbiji se trenutno svašta može reći, a broj jedan je da je na evropskom putu moderne države. Evropi je preko potrebna takva SRbija - grant mira i početka prosperiteta na zapadnom Balkanu!

Sirogojno

pre 9 godina

Ne mogu da se pomire sto smo sve vise cenjeni u svetu,sto vide da sprovodimo reforme,pa hoce da nas ponize zbog izjave pojedinaca.

milan

pre 9 godina

Ne Šešelj nije bitan politički faktor u Srbiji niti bi bilo dobro to dozvoliti ali to se mora i reći glasno od svih činilaca politike u Srbiji a posebno od njegovih do skora političkih tesnih prijatelja Vučića i Nikolića, ostali će kao i do sada kao pačići da ih prate.

giiligameš

pre 9 godina

Pritisci koje zapad vrši na Srbiju,po realnim i nametnutim temama,pogoduju stvaranju ultra-desnice.Naravno,u Srbiji,takvi pokreti i nemaju naročitu podršku,što su dobro primetili i Nemački mediji.

pisac

pre 9 godina

Srbija je danas jasna u nameri da zeli clanstvo u Evropskoj uniji, ali uz dobre odnose sa Rusijom, sto je dovoljno da postane cenjena u mnogim evropskim zemljama, za razliku od devedesetih kada nije znala sta hoce.

Pametnjaković

pre 9 godina

""Mi nemamo ništa zajedničko sa Šešeljem", kaže Vučić zapanjen. "Ko ga je otpustio iz Haga? Mi ili vi?", pita on."

Ko je dao garancije i prihvatio Šešelja? Ja nisam sigurno, da sam se ja pitao, on ne bi u Srbiju mogao da dođe.

Tassadar

pre 9 godina

Ja nešto ni ne obraćam pažnju na svinjoglavog...a ne obraćam pažnju ni na iskompleksiranu "braću" preko Drine... Mnogo mi je bitniji standard, psiho-fizički mir, stabilnost i harmonija oko mene...

joko

pre 9 godina

znaci ide sve po planu...pustili su ga da bi se ovo desilo,igraju svoju igru.....sve zbog putina....u vreme tita nam je zapad omogucio da procvetamo iako za to realno nismo imali osnova a sad nismo rekli njet rusiji pa nas kaznjavaju,spominju i vracanje viznog rezima...providno....moracemo da se odlucimo sto pre....ali cinjenica je kroz ovih 1000 godina postojanja srbije da kad smo okretali ledja zapadu,propadali smo u svakom smislu.....nek nam ubrzaju duplo proces prikljucenja eu kao bugarskoj i rumuniji ako hoce da okrenemo ledja rusiji

nastavnica

pre 9 godina

Nisu u tradiciji srpskog naroda osobe poput Šešelja i to su dobro primetili Nemački mediji.Naravno,njihova politička elita suprotno misli i radi.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Seselj je samo formalni razlog da se mlati po glavama Srba i Srbije. Isto kao sto su, nekada, kasetne bombe i bombe sa osiromasenim uranijumom bile namenjene Slobodanu Milosevicu, a ne nama, obicnim gradjanima Srbije?! Problem je na sasvim drugoj strani. Problem je u Rusiji i u nasem odnosu prema tom narodu i drzavi. SAD, preko svoga 'dzokera', odnosno EU, pokusava da nas prevaspita i da predominantna pozitivna osecanja prema Rusiji preobrati u mrznju. Mrznja je osnovna 'alatka' te drzave. 'Zavadi pa vladaj'. Svi su u SAD i EU svesni nase ljubavi prema Rusiji i Rusima. Cak i kada od njih nemamo nikakve koristi, mi Srbi,nikada ih necemo dozivljavati kao neprijatelje, niti ih mozemo mrziti. Rusija je u pitanju a ne 'Velika Srbija'. Mislim da je u Srbiji jos veoma malo infantilaca, koji mogu da poveruju u taj navodni hrvatski strah od 'Velike Srbije'?! Dok u HRvatskoj nastavljaju tihu i surovu asimilaciju preostalih Srba, dok im onemogucuju povratak, raznim 'demokratskim' sredstvima, dok manijacki razbijaju cirilicne table na drzavnim ustanovama, na sta EP nema nikakvih zamerki ni primedbi, zamenom teza, sto je tipicni hrvatski nacin odnosa prema susedima, posebno Srbima, pokusavaju da ocrne Srbiju. Hrvatska je to uradila na neciji mig. Nije tesko pogoditi ciji.

molder

pre 9 godina

Hrvate sigurno ovo najviše boli jer je njihov najveći saveznik okrenuo njima leđa i sad podržava Srbiju. To im sigurno lako ne pada.

inge

pre 9 godina

O Srbiji se trenutno svašta može reći, a broj jedan je da je na evropskom putu moderne države. Evropi je preko potrebna takva SRbija - grant mira i početka prosperiteta na zapadnom Balkanu!

Mrgud

pre 9 godina

Srbija je Pera Kojot u crtanom filmu! Mnogo je naivna u trci za zauzimanje clanstva u EU. Napor koji Srbija ulaze do EU cilja je daleko neisplatljiviji nego nalazenje alternative unutar same drzave! Resenje su podsticaji proizvodnje, subvencije, ozivljavanje privrede, zaposljavanje i skololanje talenata! Od rajske zemlje, napravili su GETO! Sve dok svoje prodajemo drugima, bicemo sirnomasniji i trcecim korakom ici u bankrot!

logimer

pre 9 godina

Žarišta niskog inteziteta zapadu su uvek porebna.Male države su pogodne za manipulaciju i rado prihvataju tutorstvo velikih i jakih država.Hrvatska je najočigledniji primer 20-og veka.

1970

pre 9 godina

Postvana redakcijo: ne znam od koga ste preuzeli clanak, ali moram da vam skrenem paznju da je pun netacnih informacija i potpuno irelevantnan. Kao prvo, Tirol nije u Nemackoj, pa ni Tirolske novone ne mogu biti nemacki medij. Za one druge novine u zivotu nisam cuo. Relevantne novine u Nemackoj su Frankrurter Allgemeine, die Welt i Sueddeutsche Zeitung.

Branimir

pre 9 godina

Vešto izmanipulisana tema,o Šešelju,da bi zapad mogao da skrene priču sa svojih teškoća.Mediji su poprilično korektno preneli naše stavove,po svim aktuelnim pitanjima.

logimer

pre 9 godina

Žarišta niskog inteziteta zapadu su uvek porebna.Male države su pogodne za manipulaciju i rado prihvataju tutorstvo velikih i jakih država.Hrvatska je najočigledniji primer 20-og veka.

Ivanka

pre 9 godina

Nisam za Vučića ali moram priznati da mi se veoma dopada kako brani Srbiju. Ne dozvoljava da nas drugi gaze pa i po cenu ulaska u EU.
I ranije smo trpeli svakojake uvrede i osude pa ćutali i trpeli.
A on, na diplomatski način brani ono malo časti što nam je ostalo.
Ponavljam, nisam za njega ali mi se dopada njegova diplomatija.

Dzidzi midzi 5

pre 9 godina

Uopste se nismo potresli zbog odlaganja posete hrvaskog premijera. Svako sprovodi svoju volju kako smatra da je najbolja, ali mislim da njegova bas nije diplomatska, i ako hoce da se bavi politikom , trebalo bi ozbiljno da razmisli o svom stavu.

NN

pre 9 godina

Da nije bilo nemackog miga mislite da bi ova rezolucija bila usvojena u EP. Da nije bilo nemackog miga SFRJ se ne bi raspala tj Hrvatska ne bi bila samostalna drzava koju su medju prvima priznale Nemacka, Vatikan...
A ovo kocenje sa otvaranjem poglavlja je verovatno u dilu sa Rusijom, jer sto nas Nemacka vise koci na putu ka EU to smo sve blize Rusiji, i plasim se da smo mi zrtvovani kao i Ukrajina koju je upravo ista Nemacka najvise kocila posle 2004 na putu ka NATO i EU. Pa najveci protivnik prijema Ukrajine i Gruzije u NATO su bili Nemci, mozda zbog severnog toka i dobrih zarada koje su pravil nemacka privreda u Rusiji a da su usle npr sada ne bi imali Krim i sukobe na istoku Ukrajine, ne bi imali Abhaziju , Juznu Osetiju.

logimer

pre 9 godina

Žarišta niskog inteziteta zapadu su uvek porebna.Male države su pogodne za manipulaciju i rado prihvataju tutorstvo velikih i jakih država.Hrvatska je najočigledniji primer 20-og veka.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ljudi moji, pa Seselj je samo formalni razlog da se mlati po glavama Srba i Srbije. Isto kao sto su kasetne bombe i bombe sa osiromasenim uranijumom bile namenjene Slobodanu Milosevicu, a ne nama, obicnim gradjanima Srbije?! Problem je na sasvim drugoj strani. Problem je u Rusiji i u nasem odnosu prema tom narodu i drzavi. SAD, preko svoga "dzokera", odnosno EU, pokusava da nas prevaspita i da predominantna pozitivna osecanja prema Rusiji preobrati u mrznju. Mrznja je osnovna "alatka" te drzave. "Zavadi pa vladaj". Svi su u SAD i EU svesni nase ljubavi prema Rusiji i Rusima. Cak i kada od njih nemamo nikakve koristi, mi Srbi,nikada ih necemo dozivljavati kao neprijatelje, niti ih mozemo mrziti. Rusija je u pitanju a ne "Velika Srbija". Mislim da je u Srbiji jos veoma malo infantilaca, koji mogu da poveruju u taj navodni hrvatski strah od "Velike Srbije"?! Dok u HRvatskoj nastavljaju tihu i surovu asimilaciju preostalih Srba, dok im onemogucuju povratak, raznim "demokratskim" sredstvima, dok manijacki razbijaju cirilicne table na drzavnim ustanovama, na sta EP nema nikakvih zamerki ni primedbi, zamenom teza, sto je tipicni hrvatski nacin odnosa prema susedima, posebno Srbima, pokusavaju da ocrne Srbiju. Hrvatska je to uradila na neciji mig. Nije tesko pogoditi ciji.

piton

pre 9 godina

Srbija ne sme da dozvoli da skrene sa svog puta za bolji život svih građana Srbije i mora da izbegava pravokacije jer mi vodimo politiku mira i stabilnosti u regionu ...

Preterujete

pre 9 godina

Šešelj je vruć krompir koji je zapadna Evropa uvalila Srbiji jer nije znala šta će sa njim i sad kritikuje što nije sve prošlo u savršenom redu. Što se oni nisu izborili sa njim ako je tako lako? Što oni nisu bili primitivci kada su ga 11 godina vukli po sudovima?
Za Srbiju se zaista može svašta reći, ali da nije ispala savršeno fer po pitanju Šešelja ne može. Sve smo ispoštovali pa i njega samog, to što je on njima trn u oku je priča za sebe. Neće Srbija svog građanina da linčuje sad na Terazijama i spali zato što ono što govori je neprijatno Evropi (Hrvatskoj) i sad ispade Vlada kriva što su ga primili u zemlju iako ni na trenutak nisu tražili da se vrati. Ako zaista smatraju da je to njegovo "raspaljivanje mržnje" krivično neka ga oni kazne slobodno, ne postoji nijedan osnov za zatvaranje čoveka jer promoviše konzervativne stavove (pola desničarske Evrope i većina Hrvatske bi onda bili kažnjeni) i Srbija nema apsolutno nikakvu obavezu da se sa njim "obračuna" niti da se od njega ograđuje.
Zašto bi Srbija morala da se ogradi od izjava Šešelja i da ga sanckioniše ali ne i gorepomunuti Albanci od promovisanja "Velike Albanije" i otvorenog pokazivanja takvih zastava? Zašto je divljanje Albanaca "regionalni problem" a divljanje Srba srpski problem i krivica? Šešeljove ideje o velikoj Srbiji imaju podršku od 2 posto, Albanci to velikom većinom podržavaju u kojoj god se zemlji nalazili i to im niko ne zabranjuje

marisol

pre 9 godina

Sta izmisljaju ovi Crnogorci i Albanci, da ih spojis nema ih ni kao pola stanovnistva Srbije... A o njihovim privredama da ne govorimo,koju oni to proizvodnju imaju. Da se razumemo ni nasa nije bog zna sta, ali je koliko-toliko razvijenija. To njihovo medjunarodno dodvoravanje ce dovesti do toga da pokvare i ovo malo dobrosusedskih odnosa (ako ih je uopste i ostalo)...

SrpskiVragolan

pre 9 godina

Ovo je sve unapred isplanirani plan Amera, Nemaca sa Hrvatskom, Albanijom i Crnom Gorom. Žele da destabilizuju Srbiju zbog činjenice da smo još uvek u dobrim odnosima sa Rusijom pa podmeću sve i svašta ispred nas. Dron, Gavrilo, Šešelj sve je to unapred isplanirana taktika da bi se populjala Srbija zato što su demokrate u Srbiji na nikad lošijim pozicajama. Ko to ne vidi on je ili slep ili teška ovca sistema. Ovo je tek početak! Očekujte još ovakvih trojanskih konjeva od strane Amere i Nemaca.

shone

pre 9 godina

Šešelj se stalno busa u grudi kako je interes Srbije za njega na prvom mestu, a sve što radi, nema nikakve veze sa državnim interesom.

gilgameš

pre 9 godina

Pritisci koje zapad vrši na Srbiju,po realnim i nametnutim temama,pogoduju stvaranju ultra-desnice.Naravno,u Srbiji,takvi pokreti i nemaju naročitu podršku,što su dobro primetili i Nemački mediji.

andrijano

pre 9 godina

pa vi stvarate zarista.prvo ste srbe propagandom svrstali u divljake i ubice a albance kao narko mafiju i tako generalizovali i ispecatirali negativno toliko dobrih ljudi.naravno da mrznja nije dobra stvar ali se ona na balkanu zbog istorije mora malo i tolerisati.na kraju krajeva mrzimo se i medjusobno svi a zavist,siromastvo i glupost samo stvaraju nove probleme.verme je da lideri shvate da vreme brzo prolazi i da se skoncentrisu na podizanje standarda gradjanja a mrznju da ublaze a ne da provociraju.

Glavni arhivator

pre 9 godina

Drzava koja je na celu sa Hitlerom napravila kazastrofu svuda gde je krocila, poubijala ljudi ko zna koliko, nadje se da nama soli pamet? Pa prosto da covek poludi. Zasto nekad neko ne ustane od politicara u Evropi i na ucene i ponizavajuce komentare ne odgovori cinjenicama o ovoj drzvavi?

Sirogojno

pre 9 godina

Ne mogu da se pomire sto smo sve vise cenjeni u svetu,sto vide da sprovodimo reforme,pa hoce da nas ponize zbog izjave pojedinaca.

filip višnjić

pre 9 godina

Nadam se da su svi shvatili da će srbiju uvažavati samo ako iza sebe ima velikog i jakog prijatelja ! Zato se mora raskrstiti sa terorističkom EU i okrenuti euroazijskom savezu i postati njen lider ! Uz Ruse i u svoje kljuse !

Mima

pre 9 godina

Kada nemački mediji o ovome ovako pišu, šta reći osim da je rezolucija pre bila za potrebe unutrašnje politike i pokušaja da se Srbija ponovo prikaže kao neki izgrednik

Branislav Pejovic

pre 9 godina

Ovog puta nema Srbija problem nego EU. Krajnje je vreme bilo stati posteno uspravne glave.
EU koliko gid da prica ne sme sebi dizvoliti da nas gurne u zagrljaj Rusije jer ce tek onda imati problem. Zato je sekiranju dosao kraj sada neka se sekiraju oni koji inace sve to i kreiraju.

goran

pre 9 godina

Vucic je dao samom sebi efektan AUTOGOL. Na sve nacine je sabotirao prisustvo Seselja u medijima Srbije, pa se zato vojvoda Voja obratio preko hrvatskih medija i to je pokrenulo lavinu reakcija! E sad neka Vucic kusa corbu koju je sam zakuvao. Srbiji nista dobrog od toga nema.

giiligameš

pre 9 godina

Pritisci koje zapad vrši na Srbiju,po realnim i nametnutim temama,pogoduju stvaranju ultra-desnice.Naravno,u Srbiji,takvi pokreti i nemaju naročitu podršku,što su dobro primetili i Nemački mediji.

Maja

pre 9 godina

Ako je istina da ce se provoditi referendum u svakoj državi članici za pristupanje neke nove drzave u EU, ja sigurno neću glasovati za ulazak Srbije. Dok čitam ovakve izjave premijera i predsjednika Srbije, ovakve komentare pune mržnje. Strašno!!

deskons

pre 9 godina

"O Srbiji se svašta može reći ..." Vidiš Vućiću, uz pravu si za rezoluciju EP, koja nanosi političku štetu Srbiji, odnosno njeniom građanima, ali ti si takođe obespravio svoje građane otimačinom novca od plata i penzija, kao i aminovanjem načina, na koji su uvedeni notari, u pravu si da Srbija nije vreća za boks, ali ni građani srbije nisu tvoja vreća za boks po njihovim dzepovima da bi se tvoja stranka bogatila. Zato nam se sve i dešava loše jer nas ti upropaštavaš, a bitno je da u svakom medijskom istupu minimum 10 puta kažeš reč JA, o tome bi psiholozi mogli svasta da kažu ... u svakom slučaju i ti si za nas građane srbije štetočina kao i ep sa rezolucijom, samo gore je to što ti štetiš svom narodu ...IDI DOK TI JE VREME

Radmila

pre 9 godina

Nažalost, slične ili iste poruke odlaze prema drugim državama i od nas, a niko za to ne odgovara i nije priveden pravdi. Ne možemo se čuditi da onda i srugi odašilju slično prema nama. Sve se vraća sad kao bumerang zbog onog iz devedesetih. Okrutno, ali istina. Poželeli smo (naši političari) tuđe, pa smo ostali bez svoga. A ljudi i dalje ne vide istinu i ne žele je ni čuti ni shvatiti.

Bolero

pre 9 godina

Svi ti listovi u Nemockoj ispustili su glavnu i jedino udarnu vest iz Srbije za sve nemce , a to je da je u Evropi kiseli kupus iz Srbije broj jedan kao i prasece pecenje i pivo i to je nemce najbitnije, sve ostalo je smuti pa prospi.

cane

pre 9 godina

Naravno da se treba ograditi od Seselja! Kakva velika srbija, njemu je na umu samo licna promocija i pravljenje medijskog javasluka i besciljno javno eksponiranje. Ocigledno je da je covek ekscentrik... Neko ko daje izjave da je zasluzan za necije samoubistvo i da mu je necija smrt draga (da izuzemo to o kome je rec) uopste nije za javnost! Mislim da je po tom pitanju stav vlade vrlo ispravan!

Peđa

pre 9 godina

Negativan imidž nas prati već 25 godina.
Zapad ne može da promeni percepciju o Srbima tako lako, jer sem Rusa nema novih kandidata u bližem okruženju na koga bi se prenela negativna konotacija.
Moramo da budemo strpljivi i da jačamo svoju ekonomiju, jer je to jedini put da nas svet više poštuje i ceni.

desa

pre 9 godina

Ako su prevodi Nemačkih medija verodostjni,onda je ovo poprilično objektivna,ali i površna analiza stanja u Srbiji.Pa,ako je od Nemaca,nije loše.

garcia

pre 9 godina

I o Nemcima se svasta moze reci.Od najvecih nesreca i ratova u istoriji covecanstva koje su izazvali.Do iskoristavanja siromasnih zemalja u cilju sopstvenog bogacenja.

Realan

pre 9 godina

Ne budimo naivni, ovakva propaganda je tu da bi se kompromitovao u eventualno usporio bilo kakav oporavak Srbije. Nas vole da budemo na kolenima kako bi lakse uzimali sto sto im treba.. Ono sto bi neko trebao da shvati je da uspesno izbegne takve zamke i da ide ka cilju zaobilazenjem istih inace nam, pouceni Slobinim greskama, ne gine dalje rasparcavanje, oduzimanje i okupacija teritorije. Hrtvati, Seselj, Rama, Milo i svi ostali su samo instrumenti da se stvori adekvatna slika u javnosti koja im daje odresene ruke da rade sta hoce sa nama.... Pamet u glavu i samo jedinstveno, izdrzali su nasi preci i vece zlo..

sta reci..

pre 9 godina

I o Nemackoj se moze danas svasta reci..ali da podrzava onu retrogradnu ukrajinsku vlast,bas je iznenadjenje za sve!Bukvalno sta god da urade,podrska je tu!Kako je moguce,da podrzavaju one,koji zbog svog jednoumlja,svoje civilno stanovnistvo brutalno vojno kaznjavaju,a politicke neistomisljenike,bacaju u kontejner za djubre!Lako je reci nesto o svakome..ali je tesko biti samokritican!Gde je tu demokratija,gde su ljudska prava civila,gde je svetska humanitarna pomoc!Osim ako oruzje koje se dotura vojsci Ukrajine i strani placenici ili psi rata..ne predstavljaju deo te pomoci!Valjda da bi bili jos efikasniji u svojoj brutalnosti u nameri,da se obracunaju sa civilnim stanovnistvom..Kao da im je neko rekao,da je to jedini nacin..A normalno,prevario ih je!Kakvi savetnici,takva i situacija u Ukrajini!A i bezbednost svih nas zajedno!A civilne zrtve sve vise postaju nevidljive..Uopste ih ne spominju,kao i da ne postoje..A mnogo ih je i previse!Ma pitanja sama naviru..

alf

pre 9 godina

Toliko se skreće pažnja sa najvažnijih problema u Srbiji, a to je zapošljavanje! Sve što Šešelj radi je isključivo njegova lična promocija! Nikakve veze sa dobrobiti države nema to što on radi.

pisac

pre 9 godina

Srbija je danas jasna u nameri da zeli clanstvo u Evropskoj uniji, ali uz dobre odnose sa Rusijom, sto je dovoljno da postane cenjena u mnogim evropskim zemljama, za razliku od devedesetih kada nije znala sta hoce.

milan

pre 9 godina

Ne Šešelj nije bitan politički faktor u Srbiji niti bi bilo dobro to dozvoliti ali to se mora i reći glasno od svih činilaca politike u Srbiji a posebno od njegovih do skora političkih tesnih prijatelja Vučića i Nikolića, ostali će kao i do sada kao pačići da ih prate.

Petrit

pre 9 godina

U Ballkanu je seledeca fora: ako oces biti u vlasti onda moras biti najveci nacionalista. I tako sebi obezbedjijes platu.......i naopako, sto veci demoktara, ti si izdajnik i zavsravas kao Djindjic...Zao mi je sto i medije to promovisu. Narocito u Srbiji.

MILISAV

pre 9 godina

Sta je Srbija bogu zgresila da ima ovakve politicare jos od vremena tita/namerno malo/.Dolaze socijalisti koje ne bih ni pominjao, oni mogu da sluze kao etalon,za njima neobavesteni i zatucani Kostunica i njegovi retrogradni,nasledjuju ga manekeni iz novog DS koje vise interesuje da se pokazuju nego politika a i vodja im ne pokaza bes preveliku pamet.Sada dodjose ovi ne bas previse strucni čiji nizi nivoi deluju kao Huni i vizigoti, da ne prodjemo kao stari Rim.

alexander roth

pre 9 godina

nije nikakvo cudo prenositi negativne vesti zapadnih medija,ovoga puta iz nemacke jer su vesti iz srpskih novina slicne po sadrzini.ja sam retko u nekom nemackom,svajcarskom,austriskom i francuskom listu,koji su mi bili dostupni,procitao neke komentare o srbiji koji su bili pozitivni ili bar tolerantni. citajuci, slusajuci komentare eurovesti i slicne mi
se cini da se isti takmice ko ce bolje da ocrni tu jadnu srbiju. kad se setim samo dolaska putina na proslavu u bgd-u.prikaz kako srpski premijer na ruskom jeziku se obraca "bratu putinu".na ruskom,ne na srpskom,pa lepo taj zna i ruski,mozda i jos neki osim svog maternjeg.putin,kao sto sam sam video govori pored ruskog jos dobro nemacki i engleski a pored toga je sposoban i za druge stvari koje pretsednici drugih drzava cak ni u snu nisu u stanju.naravno sve to se pretstavlja u negativnom obavestavanju citalaca ili tele gledalaca pa i radio slusalaca.nipodastavanje tih koji imaju vece vrednosti od domacih politicara deluje prilicno bedno.kada je kenedi u berlinu na govornickoj bini uzviknuo "ich bin ein berliner"(ja sam berlinac)nemci su skoro poblesavili od srece.ali osim toga ni jednu drugu recenicu nije mogao da izusti,jer nije ni znao,on
osim svoga maternjeg nije neki drugi jezik govorio.zasto bi kada ceo svet govori engleski.ja licno ne ali zato govorim nekoliko drugih,za mene vaznijih.ne moze svako sve da zna,pogotovu ako je "suzdrzano"sposoban,prirodno neobdaren.

Vitez od Leštanburga

pre 9 godina

Takvu politiku mogu samo podržati na svu sreću malobrojni pomračeni umovi! Dobro je to da se svakoga dana u evropskim krugovima to sve više primećuje!

adrese..

pre 9 godina

Pa dobro nismo ni mi idealni..Ipak moramo biti i malo skromniji,pa ne zameriti i koju kriticku rec..nama upucenu!Salim se naravno!Nismo mi nikada bili ni oholi,ni prepotentni!Najbolje mi znamo kakvi smo i ne treba da nam iko sugerise i formira misljenje..o nama samima!Koga volimo,volimo..Koga postujemo,postujemo..Nismo zlopamtila ali i ne zaboravljamo!Tako su nas ucili nasi stariji..Misli se na dva svetska rata a i sva stradanja srpkog naroda i pre i posle njih!A bilo ih je i previse..I zato ako neko zeli mir i spokojan zivot,to je Srbija i njeni gradjani!Dosta im je,da po ko zna koji put..postaju zrtve nekih alavih geostratega!Sva nasa stradanja su i proistekla iz toga,sto smo na svom putu,tesko morali da stradamo,da bi uklanjali postavljene prepreke!Nismo ih jednostavno kao i drugi..samo preskakali!Ponovo smo na raskrsnici raznoraznih uticaja i previranja!Samo sto pod tim uslovima..obicno ginu oni neuticajni ili slabi!Oni uticajni,se fizicki vec nekako lagodno izvuku ili zastite!A i zarade usput nesto!Retki su oni uticajni koji izazovu..pa podmetnu svoja ledja!Obicno su to tudja ledja!I tako ratuju do poslednjeg neuticajnog..ili do poslednje bombe!Nekada je ratovao covek na coveka,uz pomoc oruzja..a danas ratuje oruzje,bez potrebe za covekom!Zrtve smo svi ili cela planeta!I zato gospodo uticajni,smanjite naoruzanje,a taj novac posaljite u pravcu..gladnih,zednih,bolesnih!Pitate..a na koju adresu!Pa okrenite se oko sebe..i videcete!Ima ih..na sve cetiri strane sveta!

Stefan

pre 9 godina

1970

Ovaj clanak preuzet je sa Deutsche Welle-a. Da malo citas nemacke novine, znao bi da onda kada prenose i kazu da pise nemacka stampa, da onda misle na sve medije na nemackom jeziku.
Nemacka, Austrija, Svajcarska. Pozdrav !

acca

pre 9 godina

Pa kome vise nije jasno da dok god budemo radili na nasu stetu i pritom imali podrsku Nemacke i EU na sopstvenom unistenju ovako cemo da tavorimo! Samo jedno, prosecan covek treba da se zapita, zasto bi Nemac, Amerikanac,Englez i na kraju krajeva Rus zeleli nama dobro! Prosta je to stvar, kapitalizam kroz donosenje ovih proevropskih zakona dolazi na velika vrata da legalno pokupi sve ono sto vredi u nekoj zemlji pa tako i nasoj a posle za nagradu dobijamo ulazak u nama tako "dragocenu EU" nicim izazvanu!