Četvrtak, 16.10.2014.

14:03

Vučić: Fijat i sir putuju u Rusiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zamolio je u Beogradu predsednika Rusije Vladimira Putina da dozvoli bescarinski izvoz "fijata 500 L" u Rusiju.

Izvor: B92

Vuèiæ: Fijat i sir putuju u Rusiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

197 Komentari

Sortiraj po:

Dario

pre 9 godina

Bio bi to pravi pogodak za nasu zemlju.Danas cak i pominju izvoz mesnih i mlecnih preradjevina. Odlcna vest, nadam se da ce se i realizovati.

LEPA - VEST - DALEKO - SE - CUJE

pre 9 godina

Ovo je svakako dobra vest I za svako postovanje, postignuti dogovor u vezi sa izvozom automobila fijat 500 L je veoma dobar korak za srpsku industriju. Nasi iskreni prijatelji Rusi umeju da cene svoje prijatelje i verujem da ce se ubrzo i Fijat proizveden u Kragujevcu kretati ruskim gradovima. smatram da ce to dovesti do povecanja obima proizvodnje i ozdravljenja automobilske industrije, takodje ce se i poljoprivreda svakako oporaviti odnosno stocni fond bice podignut na daleko visi nivo.

meduza

pre 9 godina

Rusija je pokazala interesovanje za uvoz srpskih proizvoda, premijer Vucic i predsednik Putin dosli su do dogovora o bescarinskom izvozu fijata 500 L, ovo je zaista dobar projekat koji ce pomoci srpskoj industriji.

Dunda

pre 9 godina

Putin je jasno izrazio nameru Rusije da pojača investicije u Srbiji, što je izuzetno povoljno uticati na rast proizvodnje, zaposlenost i smanjenje spoljnotrgovinskog deficita zemlje!

Rale

pre 9 godina

Odlična je vest da će Rusija omogućiti kvotu za uvoz Fijata 500L i neke mlečne proizvode što će biti značajan impuls kako za srpski izvoz, tako i za našu poljoprivredu!

vaga

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Rusije se nastavlja jos jacim tempom, treba ocekivati da se poveca izvoz srpskih proizvoda u Rusiju, sastanak premijera Vucica i predsednika Putina je bio veoma konstruktivan i uspesan.

osmeh

pre 9 godina

Dogovor u vezi sa izvozom automobila fijat 500 L je veoma dobar korak za srpsku industriju, smatram da ce to dovesti do povecanja obima proizvodje i ozdravljenja automobilske industrije, odlicna vest.

Vule

pre 9 godina

Ohrabrujuće je da će se Rusija poput Kine i drugih zapadnih zemalja aktivno uljučiti u investiranje u SRbiju, jer je to jedini način da u najkraćem peruodu postignemo zavidni nivo proizvodnje, i zančajno smanjimo nezaposlenost!

vaga

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Rusije se nastavlja jos jacim tempom, treba ocekivati da se poveca izvoz srpskih proizvoda u Rusiju, sastanak premijera Vucica i predsednika Putina je bio veoma konstruktivan i uspesan.

Lidija 1981

pre 9 godina

Naravno da premijer treba da na svaki način utiče na rast naše ekonomije, naravno da treba da traži nova tržišta jer sav prihod koji se ostvari osim Italijanima, ostaće i našim radnicima i deo će ostati državi.

petar

pre 9 godina

@Okluzija Trenutna situacija u Rusiji ima dva kraja 1.Jeste trziste slobodno -sto je pozitivno 2.Naivaznije Rusiji velika kriza i rublja pada preva Euru i Dollaru, to nije dobro za trgovinu zasto? Rub od pocetka 2014 godine pala na 14%,bilo 49rub a sad za 1Euro-52-53rubd,danas rub pala rekordnoprema Eur.Primer azo pre rusi placali za 5kg sira -200rub,sad za 5kg-260rub i jos dodaite troskovi a prevoz 3.kako ce platiti Srbiji ako rub tada ne odgovara srpskoi strani 4.Kupovna moc u Rusiji svaki dan manje zbog krize to prenose ruska vlada i media 5.Ruska vlada uvela novi porezi jedan od nix porez na imovinu,kola,porez za arendu stana,to su dodatni porezi 6.Svaki dan zatvorjavajuse prodavnicei restorane na centranim lokaciama kao Tverskaja ulica,zbog pada kupovine i placanja arendi u devizama ako pre 15000rub-500$,sad 15000-350$ 7,Pre 2 dana donet zakon o smanjeni plata u drjavnom sektoru 8.Sve ovo posledica rasta infaciji,zbog pada rublja,i sto cena nafti pala ispod budjeta to znaci kada cena nafte nize 97$ za barel to donosi deficit u budjet Rusiju sve to prenoruski media 9.Rusija opet dozvolila uvoz mleka iz EU zbog toga sto deficit mlecnix proizvoda i zatvorili fabrike koi proizvodili mlecnu produkciju,opet uvoze iz Polske,Litve,Italije i Ukraine 11.Mnogo losa ekonomska situacija i kriza drma i ljude,otpustaju radnike i Banki,AutoVAZ i drugi12.Zato sve ovi ugovori 80% cak i vise nece biti realizovani koliko puta bilo podpisano i Moskvisad u Beogradu,to je ccista diplomatija.

DaliborJ

pre 9 godina

Iako to Rusiji nije potrebno, ona odlučuje da pomogne Srbiji. Kao što je Putin rekao "priajtelji se ne prodaju". To što im nismo okrenuli leđa, u ovim trenucima, Rusi umeju da cene i verujem da će se ubrzo i Fijat proizveden u Kragujevcu kretati ruskim gradovima.

VUKOTA

pre 9 godina

Odlična vest. Pored Fijata i mlečnih proizvoda, siguran sam da su potpisani ugovori koji će doprineti unapređenju odnosa između Srbije i Rusije, a koji će se direktno, pozitivno odraziti na život građana u Srbiji.

JASNA KG

pre 9 godina

Izoz Fijata u Rusiju za nas Kragujevcane je super vest,to znaci da ce mo imati sigurne plate,i ako se posao poveca docice do novog zaposljavanja.A sto se tice sira to je podstrekt za nase stocare da ce im se prodaja mleka popraviti.

vrzino kolo

pre 9 godina

Zna se da su Rusi najvise zainteresovani za poljoprivredne proizvode koje najvise i uvoze, a vodja im nudi fijata a arapima zemlju da sa te iste zemlje prodaju rusima poljoprivredne proizvode.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Neka zamoli Putina da spakuje sir u FIAT, biće jeftiniji izvoz, a ionako ima mesta.
Od te uštede možemo opet da pravimo paradu, kao što smo od penzija napravili ovu.

Bojan

pre 9 godina

Mi sa Rusijom i od ranije imamo odlične političke odnose. Ono što nam je trebalo jesu ekonomski, investicioni ugovori i šansa da izvozimo proizvode koje do sada nismo mogli. Dala nam je Rusija i tu šansu, na nama je da je ostvarimo.

Silver Surfer

pre 9 godina

Uz kancelariju za brze odgovore, Mercedesov autobus koji samo sto nije poceo da se proizvodi, Mubadala stelt fabriku cipova prvu takve vrste u svetu i fabriku avio komponenti, evo jos jedne sarene laze premijera. Covek koji samo obecava i najavljuje ali i nista od toga ne realizuje. Doduse, ni ne mora kada drzi pod kontrolom sve medije koji objavljuju iskrivljenu sliku stvarnosti. Odavno Srbiju nije vodio ovakav diplomirani prevarant. Ako su zuti bili losi, posledice vlasti naprednih bice katastrofalne.

Tomy

pre 9 godina

Rusija će imati razumevanja i omogućiti nam izvoz. Putin je prepoznao Vučićev kvalitetan rad i njegovu neverovatnu energiju koju ulaže da napravi nešto od posrnule Srbije. Nema sumnje da će nam Rusija bezuslovno pomagati.

Доситеј

pre 9 godina

обичан народ неће имати никакве користи од ове посете..драго ми је да је дошао путин јер волум русе и све руско без обзира на политку али народ ће преживљавати и даље..

petar

pre 9 godina

@Okluzija Trenutna situacija ima 2 konca,1.Uci na trziste 2.Najvaznie prodavati za koi devize?Ako za Euro i Dollar,tada ne odgovara rusima,zasto-rublja pala od 2014 prema Euru na na 14-15%,bila 40 rub sad 51-52,60rub,ako ranije sir koi kupovali kazemo za 5Euro bio 200rub sad 260rub dodai prevoz,to ce biti skupo 2.ako prodavati za rub ne odgovara Srbiji 3 Rusiji sad jaka kriza i kupovna moc svaki dan manje danas ruska vlada donela zakon o smanjeni plate,zatvorjavajuse restorani i prodavnice centralnim ulicama zbog skupoce arendi zato sto arenda placa u $,i nema kupce!

andjeo

pre 9 godina

Srbija je uvek imala veoma dobre odnose i saradnju sa Rusijom, sada ce ona biti jos jaca, mozemo ocekivati pocetak bescarinskog izvoza fijata 500 L, kao i izvoz drugih proizvoda iz Srbije, veoma dobra vest za srpsku industriju.

yota

pre 9 godina

odvratne botine. nema svrhe citati komentare kad su svi kao jaje jajetu. zna se da postoje i zna se sta rade, i niko ne reaguje. pa to je kao da se zna da drzavni vrh krade a niko nista da uradi. oh wait..

dunja04

pre 9 godina

Predsednik vele sile Ruske Federacije, Vladimir Putin, je bio u zvanicnoj poseti Beogradu, i ovom prilikom je razgovarao sa predsednikom Nikolicem i premijerom Vucicem o nastavku veoma dobre sveobuhvatne saradnje Srbije i Rusije, a apro po iste dogovoreno je da se napravi plan izvoza srpskog automobila fijat 500 L u Rusiju.

Odavle

pre 9 godina

Ovako trguje naš direktor na malo preduzeće:
Kupiš kilo Sira dobiješ Fiat gratis. Jel može? A platiš mi, pa, pa, će se ganjamo. A?

Jabuka

pre 9 godina

Ovaj tekst je jako ohrabrujuci. Zaista ce mo imati koristi od ove posete predsednika Rusije. Ovo samo znaci da ce biti jos radnih mesta i plata za mnoge radnike u Fijatu a i u drugim preduzecima. Vidi se da nasa vlast zna sta zeli i kako to da dobije. Ipak smo izabrali najbolje.

ANASTASIJA KG

pre 9 godina

Izoz Fijata u Rusiju za nas Kragujevcane je super vest,to znaci da ce mo imati sigurne plate,i ako se posao poveca docice do novog zaposljavanja.A sto se tice sira to je podstrekt za nase stocare da ce im se prodaja mleka popraviti.

zevs

pre 9 godina

Bescarinski izvoz fijata 500 L bi bio od velikog znacaja za srpsku automobilsku industriju, to bi takodje doprinelo razvijanju trgovinske saradnje izmedju dve zemlje, nadajmo se da ce ovo biti ostvareno u bliskoj buducnosti.

Okluzija

pre 9 godina

Trenutna situacija nam odgovara zbog mogucnosti da povecamo izvoz i izborimo se da nasi proizvodi sto vise budu plasirani na rusko trziste.I premijer je svestan da ova situacija nece dugo potrajati jer su gubici veliki,sa obe strane,i Rusija i EU dosta gube ovim sankcijama,tako da ce najverovatnije u dogledno vreme prevazici taj problem.Do tada Srbija treba da radi,proizvodi i izvozi.Potpisivanje ugovora omogucice privrednicima iz Srbije da intenziviraju saradnju sa ruskim privrednicima.

bandera

pre 9 godina

Nakon posete ruskog predsednika Putina Srbiji i razgovora sa predsednikom Nikolicem i premijerom Vucicem konstatovano je da ce sveopsta veoma dobra saradnja sa Rusijom biti na stavljena jos boljim tempom, a dogovor oko izvoza odredjene kvote fijata 500 L u Rusiju je jedan od dokaza za pomenuto.

petar

pre 9 godina

Citam ruske novine.Oni samo kazu da Vucic gurao pritcu FIAT,ali nie dobio odgovor,ko hoce moze procitati na gazeta.ru A sad zasto ne realno 1.Kola tipa FIAT u Rusiji nisu popularni 2.Ruski proizvodjaci kola sami u krizi, prodaja kola u Rusiji smanjila za 40%,a AutoVAZ koi proizvodi Ladu za 2 meseca imao gubitak 5 miliardi rub,i otpusta radnike 3.Sta mislite rusi dozvole da lada ima konkurenta,ako su oni razlicite klase.lada prilagodjena za ruske tezke puteve i zimu,i delove jeftinije i sama lada veca i jeftinija od FIAT,italjanski kola u Rusiji nisu popularni i ne izdrzlivi u losim putevima Zato sve ovo o FIATu iz oblasti fantastike!Pozdrav из Москвы !

wearetheserbs

pre 9 godina

Posle dužeg vremena čitam komentare i sasvim rešen da istrajem u odluci da se u Srbiju nikada ne vratim.
Zaista ne shvatam ljude? koji svojom slobodnom voljom odlučuju da budu botovi.

hanna

pre 9 godina

Tokom Putinove posete Beogradu potpisan je paket od devet dokumenata u oblasti vojno-tehničke saradnje, energetike i železnice.Na dnevnom redu će biti međunarodni problemi, pitanja trgovinsko-ekonomske i druge saradnje sa Srbijom.
Rusija je ogromno trziste i predstavlja veliki potencijal za razvoj nase privrede !
Vucic je odlican pregovarac !

Janko

pre 9 godina

Svaka investicija i novo zaposleni su nam zlatna vredni. Verujem da će iz ovako dobrih odnosa koje je Vučić uspeo da izgradi u poslednje vreme proizaći pored ovih sjajnih sporazuma i još neka investicija u Srbiji.

Aleksa00

pre 9 godina

Saradnja nase dve zamlje je uvek bila dobra ali posle danasnjeg susreta I ovakvog dogadja verujem da ce saradnja biti jos bolja. Vrata su an uvek bila otvorena a sada neka I zapad zna da ima sila na istoku koja nas podrzava a I cuva

Milan1989

pre 9 godina

Toliko toga nas vezuje sa Rusijom,koreni,istorija,vera,zajednicka borba,i mislim da su ovi dogadjaji danas pun pogodak za nasu drzavu. Na stranu unutrasnja politicka opredeljenost,ova parada je perfektno organizovana do svakog detalja,i drago mi je da se drzava pokazala u ovakvom svetlu. Sa Putinom potpisani brojni sporazumi,od kojih cemo imati ogromne koristi,tako da ne vidim razlog da neko zameri bilo sta ovoj poseti i ovoj velicanstvenoj paradi.

ninočka

pre 9 godina

Bitan napredak je to što je dogovoreno da će se odredjeni broj 'fijata' izvoziti na rusko tržište i predstavlja značajno novu perspektivu !
Realne šanse da se ekonomsko stanje u našoj zemlji unapredi tako što bismo povećali izvoz u Rusku Federaciju !
Mogu samo da kažem,Vučiću bravo!

slobodan55

pre 9 godina

Bescarinski izvoz u automobilskoj industriji sto se tice fijata 500 L u Rusiju ce nam zaista umnogome znaciti, pre svega zbog veceg rada zaposlenih u Fijatu jer su nasi radnici vredni ljudi pa ce se Fijatu zaista isplatiti trud i rad. Veoma dobra vest koju nam je odobrio ruski predsednik Vladimir Putin.

Smajli

pre 9 godina

Srbija je prvi put u svojoj istoriji uspela da se održi u jednom sukobu koji je u blizini neutralna i da se ne stavi na jednu od strana u sukobu, a opet su nam svi ostali prijatelji. To nam je donelo i očigledne ekonomske koristi. Glavna uloga opet pripada Vučiću.

marko89

pre 9 godina

Tokom boravka predsednika Ruske Federacije u Beogradu, Vladimira Putina, odrzani su sastanci o saradnji Srbije i Rusije, kao i o stavu Srbije da nastavlja sa dobrom poslovnom saradnjom sa Rusijom, kao i svojim putem ka EU, sto je ruski predsednik izneo kao sasvim korektno.

klementina

pre 9 godina

Treba iskoristiti veliko izvozno trziste Rusije i plasirati proizvode.Time bi se povecala proizvodnja u nasim fabrikama i pomoglo bi se privredi u znacajnoj meri.

Srbin100%

pre 9 godina

Ohrabruje cinjenica sto su ekonomske i privredne teme dominirale u ovom dijalogu i sto postoji razumevanje ruske strane za nase teznje da podignemo nase proizvodne kapacitete na visi nivo i time doprinesemo izlasku zemlje iz krize

Dejan

pre 9 godina

Pa Vucic je i sam rekao da ce sa Putinom dogovoriti konkretnu saradnju i to se i desilo!Mora se iskoristiti Putinova poseta a ne samo da prodje protokolarno i da nikakve koristi od toga nemamo!Kome ovo moze da smeta?

sprite

pre 9 godina

Spoljno-trgovinska razmena sa Rusijom je u prvih 8 meseci ove godine dostigla nivo od 30% vise u odnosu na isti period prosle godine predstavlja znacajan podatak za Srbiju kao veoma malu zemlju. Sada je pokrenut dogovor oko izvoza srpskog automobila fijat 500 L u Rusiju sto ce nam biti odlican poslovni poduhvat.

bole

pre 9 godina

tadic je putina molio za skladiste gasa u fed bih, a vucic moli za italijansku fabriku.
sta li putin misli o nama kao narodu kada ovakve ljude biramo za predstavnike???

princeza

pre 9 godina

S obzirom na informaciju da je predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin pristao da dodje do poslovnog dogovora oko kvote srpskog fijata 500 L koja bi mogla da se izvozi u Rusiju, sta drugo reci osim da je ovo i vise nego pozitivna vest.

bojler

pre 9 godina

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, je prilikom sastanka sa premijerom Srbije, Vuciem, prihvatio da u skorijem periodu dodje do dogovora o izvozu automobila fijat 500 L iz nase zemlje u Rusiju, sto je odlican poslovni poduhvat.

Zastava

pre 9 godina

Potpuno su mi neshvatljivi komentari o tome da se ponizavao, da je fijat ovakav ili onakav automobil...ljudi on se bori za egzistenciju mnogo porodica koje rade u toj fabrici u Kragujevcu a ne za Italiju....nema potrebe za nipodastavanjem bilo koje inicijative koja nekom znaci mnogo

alexandroo

pre 9 godina

Vlada je pokazala da zna balansiranja između prioriteta zemlja o članstvu u EU i pokušaja da se pronađu mogućnosti gde bi se saradnja sa Rusijom unapredila u onoj meri u kojoj to neće remetiti evropski put zemlje !
Pravi put!

Vesna BG

pre 9 godina

Sjajne ekonomske vesti, i jedva čekam da se vide pvi rezultati kako bi počeli normalnije da živimo i da se hejterima zapuše usta

casa

pre 9 godina

Rusija je vec pre izvesnog vremena bila zainteresovana za spoljno-trgovinsku razmenu sa Srbijom u oblasti automobilske industrije, koja ce u skorijem periodu biti i dogovorena sto se tice automobila fijat 500 L, zahvaljujuci premijeru Vucicu i predsedniku Rusije, Vladimiru Putinu.

didi

pre 9 godina

Svidja mi se ono sto je Putin rekao, da ruske investicije u srpsku privredu mogu biti udvostručene i za tri godine bi mogle dostići deset milijardi dolara!
Pazite dezurni negativci,to je Putin rekao!

joca

pre 9 godina

Opste je poznato prijeteljstvo i saradnja nase dve zemlje koji se neguju vec jako dugo. Ova poseta ce samo ojacati nasu ekonomsku saradnju i doprineti brzem izlasku iz krize

bezimena

pre 9 godina

Putin je ovde svratio danas jer smo mu na putu ka Italiji gde je njegova krajnja destinacija! A to što je "kazao da misli da ćemo dogovoriti određenu izvoznu kvotu" je otprilike mož' da bidne al' ne mora da znači, i meni stvarno nije jasno koliko glup još može neko da bude da bi unapred hvalio neke dogovore koji NE postoje!

Salle90

pre 9 godina

Srbija bi dogovorom o izvoznoj kvoti za fijatova vozila dobila mnogo. Time bi proširila izvozni potencijal. Poseta ruskog predsednika došla je u pravom trenutku i sa dolaskom premijera Kine u novembru Srbija će staviti tačku na uspešnu dipomatsku "ofanzivu" u 2014-oj godini.

zlato

pre 9 godina

Srbiji je bila ogromna cast sto je imala priliku da ugosti predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina. On je imao sastanke sa predsednikom Nikolicem i premijerom Vucicem. Razgovori su bili veoma pozitivni i konstruktivni, sto je veoma dobro za obe zemlje.

Kutuzovski prospekt

pre 9 godina

Kada sam radio dugi niz godina u jednom predstavnistvu velike spoljnotrgovinske firme u Moskvi bilo je tesko da u robnu listu uglavis nesto iz tadasnje Jugoslavije. Te i takve trgovine vise nema. I u Rusiji je kapitalizam, Kao ce nase preduzece nesto da proda kada nema predstavnika u Rusiji koji ce da obilazi zainteresovane kupce. Nasa roba treba da bude jeftinija od robe iz Kine, Francuske, Danske Finske itd .U vecini nije slucaj. Ovo sto je danas poitpisano je energetika, vojna saradnja, carina... sve ono sto se ipak drzava pita. Vucic sretan sto ce da ide svinjetina.Koliko nam je svinjski fond dok ne dodje taj Tenis iz Nemacke.Ne radi se to preko noci

Janko

pre 9 godina

Svaka mogućnost da povećamo izvoz je za nas šansa da se izvučemo iz ekonomske krize, da povećamo zaposlenost. Izvoz automobila je naša šansa, verujem da je Vučić neće ispustiti.

arsic71

pre 9 godina

Poseta ruskog predsednika Vladimira Putina nasoj zemlji je prilika kakva se retko kada pruza, tako da nam je bila ogromna cast da ugostimo ovako velikog coveka i politicara. U toku boravka ruskog predsednika u Beogradu odrzani su sastanci na kojima su prisustvovali Vladimir Putin, premijer Vucic i predsednik Srbije, Tomislav Nikolic, u kojima su mu iznete pohvale i zadovoljstvo Srbije apro po njegove posete nasoj zemlji i prestonici, kao i poslovne ideje koje treba realizovati u buducnosti.

Hm

pre 9 godina

Podsećanja radi:
Što se tiče Fijata na žalost taj ugovor neće biti pokazan. To je ugovor na koji je država Srbija potrošila najviše novca i da smo ga kojim slučajem mi potpisali bili bismo optuženi za najveći kriminal, rekao je Vučić u parlamentu.

VladimirUE

pre 9 godina

Izvoz automobila u Rusiju je bio ugovoren za vreme vlasti Tadica, kao i mnoge investicije. Zbog dolaska na vlast Nikolica i Vucica sve to je stalo ugovoreni poslovi su odlozeni ili otkazani. I do danas vrlo malo toga je ostvareno sto pokazuje podatak da strane investicije za dve i po godine nisu ni pola milijarde eu, a i ova vest da se u nedogled odlaze izvoz automobila u Rusiju. Prosto niko nece da saradjuje sa nesposobnima, vec samo daju podrsku na recima zbog svojih interesa, zapad zbog Kosova a Rusi zbog energije.

Centralni rinok

pre 9 godina

Neverovatno sta nasi traze.Sada zadovoljni stoce sir da ide u Rusiju.Sve nase favbrike topljenog sira ne mogu da podmire potrebu podmoskovlja i grada Himki.Drugo ne odlucuje Putin jer Rusija vise nije centarlizovana privreda.Da li neko od dilera ima interes za FIAT u Moskvi.Sumnjam.Jer FIAT 500L je slab za uslove u Moskvi ili Rusiji.Suvise mekan i nezan auto.Gotovo da nisam na ulicama video bilo koje Fiatovo vozilo. Mercedes, Lade, Volvo i gomila japanskih vozila. Cak i francuskih vozila malo. ja godinama pokusavam da plasiram vina iz Srbije.teskoide.Jer rus trazi da se napravi skaldiste od 100 hiljada dolara da bi se ta vina besplatno plasirala kao proba. Niko u Srbiji na to nije spreman.I jos nesto ta nasa vina i bez carine su skupljau odnosu na portugalska, Cileanska,kalifornijska itd. Nasi "privrednici" politicari nemaju pojma o Rusiji .Zahtevima ruskog trzista i sve vece probirljivosti. Pricaju price da je rusko trziste veliko.Naravno ali i probirljivo.Nije to Rusija sedamdesetih gde si po planu mogao da im uvals svasta

SofijaS

pre 9 godina

I posle se neko pita da li ce Evropa da zaostri odnose sa nama posle ove posete ? I vise nego sam sigurna da Italija nije nezadovoljna sto ce se Fijat 500l izvoziti na veliko rusko trziste . Sto se tice znacaja izvoza fijata u Rusiju za Kragujevac i Srbiju tu ne moram trositi reci .

Analiticar

pre 9 godina

Putin jedva cekao da se zavrsi cirkus da ode u avion i da malo odmori na putu za Rim.Nasi zevaju u nebo,Putin zeva i dosadno mu.Jos iskisao

Perke

pre 9 godina

Mi moramo svaki trenutak susreta sa funkcionerima mocnih drzava iskoristiti da ostvarimo neku korist ili povlasticu za sebe i da je srece da su i ostali politicari tako radili a ne da su posete drzavnika prolazile u bezidejnim razgovorima i bez ikakvih konkretnih rezultata!

Bojan

pre 9 godina

Pa naravno da je Vucic razgovarao o privrednoj saradnji,nije valjda da je trebalo da cuti i prica nesto bezveze!Koji normalan covek moze Vucicu zameriti sto je trazio povlastice za srpske firme?Nemojte sve politizovati nego neke dobre stvari i podrzite!

laura

pre 9 godina

Kako ga nije sramota?
(ortakov, 16. oktobar 2014 14:51)
Zasto bi ga bilo sramota,svaki premijer treba da se bori i radi za svoju zemlju,a na ovaj nacin je premijer pokazao da mu je stalo do boljitka nase zemlje

milla

pre 9 godina

Srbija se nalazi na svom putu na Evropskoj uniji i od tog puta se ne odustaje. Zahvalni smo Ruskoj federaciji što poštuje suverenu odluku Srbije i što nas ne pritiska da odustanemo od svoje odluke!
Smatram da je to obostrano postovanje koje je jace od svega!

bambi

pre 9 godina

Bilo bi veoma dobro da se kriza u Ukrajini što pre reši i da se malo oslobodimo ovog pritiska zbog problema koji nas se apsolutno ne tiče. Vlada je se jako dobro snašla do sada i svaka im čast. Dolazak Putina je po meni dokaz uspešnosti naše spoljne politike.

dora

pre 9 godina

Srbija je prvi put u svojoj istoriji uspela da se održi u jednom sukobu koji je u blizini neutralna i da se ne stavi na jednu od strana u sukobu, a opet su nam svi ostali prijatelji. To nam je donelo i očigledne ekonomske koristi. Glavna uloga opet pripada Vučiću.

faraon

pre 9 godina

Svakako da se treba oslanjati na Ruse kao saveznike jer je uz moćnog saveznika lakše živeti i plivati u međunarodnim odnosima, a sa dobrim odnosima dolaze i investicije.

svetla buducnost

pre 9 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas u Beogradu predsednika Rusije Vladimira Putina da dozvoli bescarinski izvoz "fijata 500 L" u Rusiju.

Odgovor je verovatno bio DA, ali ako se vi obavezete da godisnje uvezete i prodate 100 000 Moskvica!!!

apolon

pre 9 godina

Poseta Putina dokazuje da su Rusi bili i ostali naši prijatelji, a Premijeru svaka čast kako svakodnevno trpi pritisak sa svih strana zbog neuvođenja sankcija Rusiji. Premijer je svakako najzaslužniji za ovako dobar položaj Srbije u međunarodnim odnosima i što uopšte možemo da trgujemo sa Rusijom u ovom momentu.

zews

pre 9 godina

Srbija je u spoljnopolitičkom smislu izgradila jednu poziciju koja je veoma dobra. Vučić se tu snalazi kao riba u vidi i mi smo jedini u Evropi kojima je uspelo da budemo tu gde jesmo. Dolazak Putina je samo dokaz više za to.

pekar

pre 9 godina

Putin i dolazi zato što nas prepoznaje kao prijatelje, ali Srbi smo mi, izdržaćemo i ovo, još jedno čudo koje nas je snašlo jer traže da uvedemo sankcije nekome od koga živimo. Pa to nema nikakvog smisla, a to znaju i oni koji nas na to primoravaju. Mali narod jesmo, ali smo čvrsti, jaki i izdržljivi, a oličenje svih nas je Vučić sa snažnom jakom i čvrstom odlukom da prijateljima ne okrene leđa u ovom jako teškom i bolnom momentu za njih. Što se pre reši kriza to će i nama biti bolje.

Profesorka

pre 9 godina

Izvoz automobila na rusko tržište je veoma važno za Srbiju. Bilo bi dobro da Rusi ulažu svoj kapital ovde i da pokrenu posrnulu privredu i uništenu poljoprivredu.

Bez mozga

pre 9 godina

Šta ti ima da moliš za tuđu proizvodnju!? Italijani treba da mole za FIAT a ti treba da moliš za izvoz srpskih poljoprivrednih proizvoda!!!

pekar

pre 9 godina

Putin i dolazi zato što nas prepoznaje kao prijatelje, ali Srbi smo mi, izdržaćemo i ovo, još jedno čudo koje nas je snašlo jer traže da uvedemo sankcije nekome od koga živimo. Pa to nema nikakvog smisla, a to znaju i oni koji nas na to primoravaju. Mali narod jesmo, ali smo čvrsti, jaki i izdržljivi, a oličenje svih nas je Vučić sa snažnom jakom i čvrstom odlukom da prijateljima ne okrene leđa u ovom jako teškom i bolnom momentu za njih. Što se pre reši kriza to će i nama biti bolje.

DaliborJ

pre 9 godina

Iako to Rusiji nije potrebno, ona odlučuje da pomogne Srbiji. Kao što je Putin rekao "priajtelji se ne prodaju". To što im nismo okrenuli leđa, u ovim trenucima, Rusi umeju da cene i verujem da će se ubrzo i Fijat proizveden u Kragujevcu kretati ruskim gradovima.

zodiac

pre 9 godina

Da je Putin ovo izjavio, pa i da poverujem. Ovo je samo jos jedna u nizu Vucicevih beskrupuloznih lazi. Kao sa onim Kurcom, Vucic prica kako je izvestaj najbolji u regionu i smeje se, a ovaj iza sokiran slusa prevodioca sta prica i ne veruje sopstvenim usima. Predstava za slaboumne i sledbenike, nista vise, i nista manje.

hanna

pre 9 godina

Tokom Putinove posete Beogradu biće potpisan paket od devet dokumenata u oblasti vojno-tehničke saradnje, energetike i železnice.Na dnevnom redu će biti međunarodni problemi, pitanja trgovinsko-ekonomske i druge saradnje sa Srbijom.
Rusija je ogromno trziste i predstavlja veliki potencijal za razvoj nase
privrede !
Vucic je odlican pregovarac i uverena sam da ce novi ugovori biti sklopljeni!

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

Aleksandar Weisman

pre 9 godina

Interes je osnova svake politke, uprkos nekim "bratskim" vezama. Vucic pokusava da objedini te dve stvari u diplomatskim odnosima i nadam se da ce u tome uspeti.

aleksa

pre 9 godina

(nesto smrdi, 16. oktobar 2014 14:45)
Nista ne smrdi, ali vi to tesko mozete shvatiti. Ovde sa radi o izvozu odredjenog broja Fiata koje bi uvezla i platila Ruska vlada za potrebe administracije u unutrasnjosti Rusije. Svakome ko poznaje trziste je jasno da Fiat nema sta da trazi u Rusiji. E, sad, to znaci zrtvovati prodaju desetak hiljada automobila koje proizvodi kompanija Lada iz Toljatija, a ona je u vecinskom vlasnistvu Francuza i Japanaca. I kako bi na to reagovali Francuzi i Japanci? Pri tome, imaju mogucnost da otpuste stotine radnika koji rade i zive u Toljatiju.Nije nista tako prosto. Vucic je dozvolio sebi i klekao na kolena.

Milos Veliki

pre 9 godina

Ok , ostalo je na obecanju, ali dobro je da ga je premijer opet podsetio, sad vec mora biti konkretan, nece se brukati. To bi bila finansijska injekcija koja bi jako uticala na podizanje nase ekonomije.

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

Lajonel

pre 9 godina

Pa nije Vučić molio Putina ništa za svoje dupe već za zemlju. To mu je i posao. Šta je tu sad problem? Ne valja što ćemo da izvozimo automobile u Rusiju a hejteri?

melanija

pre 9 godina

Putin je rekao da je bilo puno toga što smo zajedno uradili u prošlosti, a biće toga i u budućnosti !
Robna razmena dostiže do 26 milijardi dolara, a Srbija je jedina evropska zemlja koja može da izvozi svinjsko meso u Rusku Federaciju. Vučić planira da izvoz ubuduće bude i veci!

Marica

pre 9 godina

Sigurna sam da o cemu god budu razgovarali, da ce nas gledati da maksimalno zastiti nacionalne interese i tu dileme nema...a i da se nece ugradjivati u bilo koji posao

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

Jeka

pre 9 godina

(paks, 16. oktobar 2014 14:59)
Vucic pokusava sta je do njega. A to sto su bivsi napravili takav ugovor , to je vec njihov problem i njih treba kriviti ako mi od tog izvoza nemamo nista.

ex Moskovljanin

pre 9 godina

Gledam RTS. ne mogu da se otmem utisku da su pozvali sve one (uglavnom) koji velicaju Rusiju. Ruski sam djak, Radio 10 godina u Rusiji, Gomilu prijatelja u Rusiji,godisnje 4-5 puta na sluzbeni put u Rusiju ali preterasmo ga brate.Ovaj jedan (Popovic) drvi o sansi Srbije za ruskim trzistem. Sta to mi mozemo tamo da plasiramo osim poljoprivrede koju 1/3 Moskve proguta za jedan dan. Svi nasi ostali poljoprivredni proizvodi su za 20% skuplji od ostalih evropskih.Ne mogu da na ruskotrziste plasiram nasa vina.A Vucic zadovoljan izvozom svinjskog mesa.Koliki nam je svinjski fond? Zato su nam i dali bescarinski izvoz jer vrlo malo ima sta da ponudimo. Da smo industrijska zemlje mi taj sporazum ne bi imali.I onda pred kamerama Vucic trazi nesto za FIAT.Bio on u Moskvi, Dacic u Moskvi, razni ministri, radi mesoviti komitet i verovatno i ta tema bila na stolu.A postoji razlog zasto rusi nece u tu pricu FIAT

Sania

pre 9 godina

Potrebno je učvrstiti odnose sa Rusijom i raditi na saradnji, pogotovo kad je o trgovini reč. Sankcije Rusiji nam nipošto ne bi išle u prilog.

Mikan

pre 9 godina

Je l' moguce da neko veruje da postoji sansa da ce Putin nesto da dozvoli ako ga gospodin bivsi radikal zamoli? Kao Putin ce da kaze: "aj nema veze ako se to nama ne isplati, da dozvolim kad me covek ovako lepo zamolio". Smesno.

samo ja

pre 9 godina

Italija je medju prvima uvela sankcije Rusiji a sad g.Vucic trazi da da se u Ruskoj Federaciji uvozi Italijanski brend...Zamoliti da Rusi udju svojim kapitalom ovde i podici posrnulu privredu i jadnu poljoprivredu...

quattro

pre 9 godina

U delu protokola koji podrazumeva iskazivanje dobrodošlice i podsećanje na prijateljske i istorijske veze, on nudi Fijat! Ni vreme ni mesto, to je za razgovor u četiri oka.

only fools and horses

pre 9 godina

Zar je moguće da od tolikih stvari u kojima bi Rusi mogli da nam pomognu, ovaj lobira za Italijansku autoindustriju. Vučiću, molim te, ali ko boga te molim, nemoj da nas blamiraš toliko.
Ova poseta je ionako više upriličena zbog domaće (Ruske) javnosti, ali verujem da će posle razgovora sa Tomom i Vučićem, Putin definitivno shvatiti sa kim ima posla i potpuno dići ruke od nas. Na žalost.

SkokSvodkom

pre 9 godina

Za takav model automobila na ruskom tržištu jednostavno nema interesa. Ko god se prošetao bilo kojim ruskim gradom videće da Rusi vole velike automobile.

kragujevcanin

pre 9 godina

fiat nije nas auto !! zasto bi braca rusi bili glupi da unistavaju svoju auto industriju, da bi se lukavi italijani bogatili na nas i ruski racun ?

nesto smrdi

pre 9 godina

Cek zar nije pre dva tri dana objavljeno u nasim i Ruskim medijima da jedna od tema na koju nema rasprava je izvoz Fiata ka Rusiji ? Zasto imam osecaj da neko laze narod ovde. Jasno je napisano sta moze da se pita sta ne i sta moze da bude tema sta ne. Cak je izvoz povrca i voca bio od onih sa negativne liste tema.
Sto se Fiata tice ljudi budite svesni jednog Rusi prosto nikad tj toliko malo imaju Fiat automobila na svojoj teritoriji da se vode kao statisticka greska. Jednostavno ne vole. Ono sto ovde neki pisu zasto se ovi trude da uvale jos koji auto je prost razlog. Ako Fiat stane pukli smo komplet. Uz Fiat ide i desetak kooperanata koji svi zajedno uposljavaju oko 14 000 ljudi i donose preko 20 posto priliva u budzet zato ovaj pokusava da iskuska temu o kojoj se ne sme pricati pred Putinom. A mi sem jabuka, krompria i preradjevina od voca i povrca nemamo sta da ponudimo. Neko rece 14 Oktobar pa on ne bi mogao godisnje ni 20 teskih masina da napravi a motore opet bi morali da uvozimo od CAT-a ili nekog drugog koji su inace omiljeni brendovi u Rusiji.

Pazljivi gledalac

pre 9 godina

Pametan potez premijera. Nadam se da ce nam Putin izaci u susret.
(NastaSja

Tema FIAT je vec davno tema. Sta je sada ovaj nas imao potrebe pred kamerama da to trazi. Bio on u Rusiji a bio i Dacic kada je bio premijer. Postavljali isti ovaj zahtev. Ruska strana o tome nece da razgovara.Vidi se i po rekciju Putina.Presao preko toga.Danas se potpisuju neki ugovori npr. ekologija.

Preterasmo ga sa rusofilijalizacijom. Ne pamtim da je bilo kada u nasoj drzavi ovakva medijska propaganda bila. Kad tad cemo dobiti po prstima. Nije Vucic Tito niti je Srbija Jugoslavija da mozemo na dve stolice.Onda smo imali barem nesvrstane i 126 glasova u UN

Skaut

pre 9 godina

Ale Vu molio a ovaj ga iskulirao i presao preko toga. Nije mu tema. Nije mu napisanoi ne odlucuje nista. Farsa za TV kamere.I stalno prosjacenje i cigancenje.Zasto bi Rusija to dozvolila. Ima pogon VW.,Ima pogon Reaulta, Gradi se pogon Mercedesa.Ima pogon Opela

Marica

pre 9 godina

Sigurna sam da o cemu god budu razgovarali, da ce nas gledati da maksimalno zastiti nacionalne interese i tu dileme nema...a i da se nece ugradjivati u bilo koji posao

Jova_NS

pre 9 godina

Ja ne razumem kako premijer jedne zemlje moze o tako nesto da moli predsednika druge zemlje. Sigurno nije u Putinovoj nadleznosti da odlucuje o tome, postoje instituciolizovane strukture koje se time bave. Ne predsednik i premijer.

paks

pre 9 godina

Izvoz ''fijata''bez carine nama nista ne znaci jer taj novac od izvoza ne ostaje nama nego ide u Italiju!A i te plate koje radnici fijata primaju to sve Srbija placa kroz subvencije namenjene fijatu!
Ali izgleda bitno je da na papiru stoji da izvoz raste a nije bitno bedno stanje u kom se nalazimo.

dzoni

pre 9 godina

Vucic po svom obicaju ..forsira interese zapada..FIAT je italijanski a 95% FIATa 500L se uvozi..sa druge strane isti Vucic je obecao EU kako drzava nece da pomaze srpskim poljoprivrednicima da vise izvezu u Rusiju.

DPolitika

pre 9 godina

Bolje da je molio za IMT traktore, IMK 14 Oktobar bagere i dozere i novi mali traktor, FAP, FPM Agromehanikine prikljucne masine i kultivatore i da ne nabrajam dalje sta sve bi moglo d aide u izvoz nego za fabriku u koju posle ulozenih 250 miliona eura domacih para drzava ima 30% vlasnistva a stranac 70% za nesto sto ne vredi vise od 250 miliona, dokle vise proteziranje vecinskog stranog kapitala u Srbiji i bacanja para u rupe bez dna za strance sem ako nema korupcije.

Posebna prica da opet mi treba da "spasavamo" prodaju FIAT u Srbiji izvozom u Rusiju dok istovremeno DESETINE HILJADA manjih DOMACIH firmi propadaju koje bi za manji novac zaposlile vise radnika.

Zasto se svim firmama u Srbiji ne daju jednaki uslovi i ne pomaze na jednak nacin je isto tako posebno pitanje za sve vlasti i one prethodne zute i ove sada plave(pitanej je samo ko ce ispasti gori)?

DPolitika

pre 9 godina

Bolje da je molio za IMT traktore, IMK 14 Oktobar bagere i dozere i novi mali traktor, FAP, FPM Agromehanikine prikljucne masine i kultivatore i da ne nabrajam dalje sta sve bi moglo d aide u izvoz nego za fabriku u koju posle ulozenih 250 miliona eura domacih para drzava ima 30% vlasnistva a stranac 70% za nesto sto ne vredi vise od 250 miliona, dokle vise proteziranje vecinskog stranog kapitala u Srbiji i bacanja para u rupe bez dna za strance sem ako nema korupcije.

Posebna prica da opet mi treba da "spasavamo" prodaju FIAT u Srbiji izvozom u Rusiju dok istovremeno DESETINE HILJADA manjih DOMACIH firmi propadaju koje bi za manji novac zaposlile vise radnika.

Zasto se svim firmama u Srbiji ne daju jednaki uslovi i ne pomaze na jednak nacin je isto tako posebno pitanje za sve vlasti i one prethodne zute i ove sada plave(pitanej je samo ko ce ispasti gori)?

Skaut

pre 9 godina

Ale Vu molio a ovaj ga iskulirao i presao preko toga. Nije mu tema. Nije mu napisanoi ne odlucuje nista. Farsa za TV kamere.I stalno prosjacenje i cigancenje.Zasto bi Rusija to dozvolila. Ima pogon VW.,Ima pogon Reaulta, Gradi se pogon Mercedesa.Ima pogon Opela

kragujevcanin

pre 9 godina

fiat nije nas auto !! zasto bi braca rusi bili glupi da unistavaju svoju auto industriju, da bi se lukavi italijani bogatili na nas i ruski racun ?

Mikan

pre 9 godina

Je l' moguce da neko veruje da postoji sansa da ce Putin nesto da dozvoli ako ga gospodin bivsi radikal zamoli? Kao Putin ce da kaze: "aj nema veze ako se to nama ne isplati, da dozvolim kad me covek ovako lepo zamolio". Smesno.

only fools and horses

pre 9 godina

Zar je moguće da od tolikih stvari u kojima bi Rusi mogli da nam pomognu, ovaj lobira za Italijansku autoindustriju. Vučiću, molim te, ali ko boga te molim, nemoj da nas blamiraš toliko.
Ova poseta je ionako više upriličena zbog domaće (Ruske) javnosti, ali verujem da će posle razgovora sa Tomom i Vučićem, Putin definitivno shvatiti sa kim ima posla i potpuno dići ruke od nas. Na žalost.

samo ja

pre 9 godina

Italija je medju prvima uvela sankcije Rusiji a sad g.Vucic trazi da da se u Ruskoj Federaciji uvozi Italijanski brend...Zamoliti da Rusi udju svojim kapitalom ovde i podici posrnulu privredu i jadnu poljoprivredu...

paks

pre 9 godina

Izvoz ''fijata''bez carine nama nista ne znaci jer taj novac od izvoza ne ostaje nama nego ide u Italiju!A i te plate koje radnici fijata primaju to sve Srbija placa kroz subvencije namenjene fijatu!
Ali izgleda bitno je da na papiru stoji da izvoz raste a nije bitno bedno stanje u kom se nalazimo.

ex Moskovljanin

pre 9 godina

Gledam RTS. ne mogu da se otmem utisku da su pozvali sve one (uglavnom) koji velicaju Rusiju. Ruski sam djak, Radio 10 godina u Rusiji, Gomilu prijatelja u Rusiji,godisnje 4-5 puta na sluzbeni put u Rusiju ali preterasmo ga brate.Ovaj jedan (Popovic) drvi o sansi Srbije za ruskim trzistem. Sta to mi mozemo tamo da plasiramo osim poljoprivrede koju 1/3 Moskve proguta za jedan dan. Svi nasi ostali poljoprivredni proizvodi su za 20% skuplji od ostalih evropskih.Ne mogu da na ruskotrziste plasiram nasa vina.A Vucic zadovoljan izvozom svinjskog mesa.Koliki nam je svinjski fond? Zato su nam i dali bescarinski izvoz jer vrlo malo ima sta da ponudimo. Da smo industrijska zemlje mi taj sporazum ne bi imali.I onda pred kamerama Vucic trazi nesto za FIAT.Bio on u Moskvi, Dacic u Moskvi, razni ministri, radi mesoviti komitet i verovatno i ta tema bila na stolu.A postoji razlog zasto rusi nece u tu pricu FIAT

Jova_NS

pre 9 godina

Ja ne razumem kako premijer jedne zemlje moze o tako nesto da moli predsednika druge zemlje. Sigurno nije u Putinovoj nadleznosti da odlucuje o tome, postoje instituciolizovane strukture koje se time bave. Ne predsednik i premijer.

zodiac

pre 9 godina

Da je Putin ovo izjavio, pa i da poverujem. Ovo je samo jos jedna u nizu Vucicevih beskrupuloznih lazi. Kao sa onim Kurcom, Vucic prica kako je izvestaj najbolji u regionu i smeje se, a ovaj iza sokiran slusa prevodioca sta prica i ne veruje sopstvenim usima. Predstava za slaboumne i sledbenike, nista vise, i nista manje.

quattro

pre 9 godina

U delu protokola koji podrazumeva iskazivanje dobrodošlice i podsećanje na prijateljske i istorijske veze, on nudi Fijat! Ni vreme ni mesto, to je za razgovor u četiri oka.

dzoni

pre 9 godina

Vucic po svom obicaju ..forsira interese zapada..FIAT je italijanski a 95% FIATa 500L se uvozi..sa druge strane isti Vucic je obecao EU kako drzava nece da pomaze srpskim poljoprivrednicima da vise izvezu u Rusiju.

svetla buducnost

pre 9 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas u Beogradu predsednika Rusije Vladimira Putina da dozvoli bescarinski izvoz "fijata 500 L" u Rusiju.

Odgovor je verovatno bio DA, ali ako se vi obavezete da godisnje uvezete i prodate 100 000 Moskvica!!!

Bez mozga

pre 9 godina

Šta ti ima da moliš za tuđu proizvodnju!? Italijani treba da mole za FIAT a ti treba da moliš za izvoz srpskih poljoprivrednih proizvoda!!!

Pazljivi gledalac

pre 9 godina

Pametan potez premijera. Nadam se da ce nam Putin izaci u susret.
(NastaSja

Tema FIAT je vec davno tema. Sta je sada ovaj nas imao potrebe pred kamerama da to trazi. Bio on u Rusiji a bio i Dacic kada je bio premijer. Postavljali isti ovaj zahtev. Ruska strana o tome nece da razgovara.Vidi se i po rekciju Putina.Presao preko toga.Danas se potpisuju neki ugovori npr. ekologija.

Preterasmo ga sa rusofilijalizacijom. Ne pamtim da je bilo kada u nasoj drzavi ovakva medijska propaganda bila. Kad tad cemo dobiti po prstima. Nije Vucic Tito niti je Srbija Jugoslavija da mozemo na dve stolice.Onda smo imali barem nesvrstane i 126 glasova u UN

Analiticar

pre 9 godina

Putin jedva cekao da se zavrsi cirkus da ode u avion i da malo odmori na putu za Rim.Nasi zevaju u nebo,Putin zeva i dosadno mu.Jos iskisao

SkokSvodkom

pre 9 godina

Za takav model automobila na ruskom tržištu jednostavno nema interesa. Ko god se prošetao bilo kojim ruskim gradom videće da Rusi vole velike automobile.

nesto smrdi

pre 9 godina

Cek zar nije pre dva tri dana objavljeno u nasim i Ruskim medijima da jedna od tema na koju nema rasprava je izvoz Fiata ka Rusiji ? Zasto imam osecaj da neko laze narod ovde. Jasno je napisano sta moze da se pita sta ne i sta moze da bude tema sta ne. Cak je izvoz povrca i voca bio od onih sa negativne liste tema.
Sto se Fiata tice ljudi budite svesni jednog Rusi prosto nikad tj toliko malo imaju Fiat automobila na svojoj teritoriji da se vode kao statisticka greska. Jednostavno ne vole. Ono sto ovde neki pisu zasto se ovi trude da uvale jos koji auto je prost razlog. Ako Fiat stane pukli smo komplet. Uz Fiat ide i desetak kooperanata koji svi zajedno uposljavaju oko 14 000 ljudi i donose preko 20 posto priliva u budzet zato ovaj pokusava da iskuska temu o kojoj se ne sme pricati pred Putinom. A mi sem jabuka, krompria i preradjevina od voca i povrca nemamo sta da ponudimo. Neko rece 14 Oktobar pa on ne bi mogao godisnje ni 20 teskih masina da napravi a motore opet bi morali da uvozimo od CAT-a ili nekog drugog koji su inace omiljeni brendovi u Rusiji.

Centralni rinok

pre 9 godina

Neverovatno sta nasi traze.Sada zadovoljni stoce sir da ide u Rusiju.Sve nase favbrike topljenog sira ne mogu da podmire potrebu podmoskovlja i grada Himki.Drugo ne odlucuje Putin jer Rusija vise nije centarlizovana privreda.Da li neko od dilera ima interes za FIAT u Moskvi.Sumnjam.Jer FIAT 500L je slab za uslove u Moskvi ili Rusiji.Suvise mekan i nezan auto.Gotovo da nisam na ulicama video bilo koje Fiatovo vozilo. Mercedes, Lade, Volvo i gomila japanskih vozila. Cak i francuskih vozila malo. ja godinama pokusavam da plasiram vina iz Srbije.teskoide.Jer rus trazi da se napravi skaldiste od 100 hiljada dolara da bi se ta vina besplatno plasirala kao proba. Niko u Srbiji na to nije spreman.I jos nesto ta nasa vina i bez carine su skupljau odnosu na portugalska, Cileanska,kalifornijska itd. Nasi "privrednici" politicari nemaju pojma o Rusiji .Zahtevima ruskog trzista i sve vece probirljivosti. Pricaju price da je rusko trziste veliko.Naravno ali i probirljivo.Nije to Rusija sedamdesetih gde si po planu mogao da im uvals svasta

Milos Veliki

pre 9 godina

Ok , ostalo je na obecanju, ali dobro je da ga je premijer opet podsetio, sad vec mora biti konkretan, nece se brukati. To bi bila finansijska injekcija koja bi jako uticala na podizanje nase ekonomije.

faraon

pre 9 godina

Svakako da se treba oslanjati na Ruse kao saveznike jer je uz moćnog saveznika lakše živeti i plivati u međunarodnim odnosima, a sa dobrim odnosima dolaze i investicije.

petar

pre 9 godina

Citam ruske novine.Oni samo kazu da Vucic gurao pritcu FIAT,ali nie dobio odgovor,ko hoce moze procitati na gazeta.ru A sad zasto ne realno 1.Kola tipa FIAT u Rusiji nisu popularni 2.Ruski proizvodjaci kola sami u krizi, prodaja kola u Rusiji smanjila za 40%,a AutoVAZ koi proizvodi Ladu za 2 meseca imao gubitak 5 miliardi rub,i otpusta radnike 3.Sta mislite rusi dozvole da lada ima konkurenta,ako su oni razlicite klase.lada prilagodjena za ruske tezke puteve i zimu,i delove jeftinije i sama lada veca i jeftinija od FIAT,italjanski kola u Rusiji nisu popularni i ne izdrzlivi u losim putevima Zato sve ovo o FIATu iz oblasti fantastike!Pozdrav из Москвы !

pekar

pre 9 godina

Putin i dolazi zato što nas prepoznaje kao prijatelje, ali Srbi smo mi, izdržaćemo i ovo, još jedno čudo koje nas je snašlo jer traže da uvedemo sankcije nekome od koga živimo. Pa to nema nikakvog smisla, a to znaju i oni koji nas na to primoravaju. Mali narod jesmo, ali smo čvrsti, jaki i izdržljivi, a oličenje svih nas je Vučić sa snažnom jakom i čvrstom odlukom da prijateljima ne okrene leđa u ovom jako teškom i bolnom momentu za njih. Što se pre reši kriza to će i nama biti bolje.

Kutuzovski prospekt

pre 9 godina

Kada sam radio dugi niz godina u jednom predstavnistvu velike spoljnotrgovinske firme u Moskvi bilo je tesko da u robnu listu uglavis nesto iz tadasnje Jugoslavije. Te i takve trgovine vise nema. I u Rusiji je kapitalizam, Kao ce nase preduzece nesto da proda kada nema predstavnika u Rusiji koji ce da obilazi zainteresovane kupce. Nasa roba treba da bude jeftinija od robe iz Kine, Francuske, Danske Finske itd .U vecini nije slucaj. Ovo sto je danas poitpisano je energetika, vojna saradnja, carina... sve ono sto se ipak drzava pita. Vucic sretan sto ce da ide svinjetina.Koliko nam je svinjski fond dok ne dodje taj Tenis iz Nemacke.Ne radi se to preko noci

wearetheserbs

pre 9 godina

Posle dužeg vremena čitam komentare i sasvim rešen da istrajem u odluci da se u Srbiju nikada ne vratim.
Zaista ne shvatam ljude? koji svojom slobodnom voljom odlučuju da budu botovi.

aleksa

pre 9 godina

(nesto smrdi, 16. oktobar 2014 14:45)
Nista ne smrdi, ali vi to tesko mozete shvatiti. Ovde sa radi o izvozu odredjenog broja Fiata koje bi uvezla i platila Ruska vlada za potrebe administracije u unutrasnjosti Rusije. Svakome ko poznaje trziste je jasno da Fiat nema sta da trazi u Rusiji. E, sad, to znaci zrtvovati prodaju desetak hiljada automobila koje proizvodi kompanija Lada iz Toljatija, a ona je u vecinskom vlasnistvu Francuza i Japanaca. I kako bi na to reagovali Francuzi i Japanci? Pri tome, imaju mogucnost da otpuste stotine radnika koji rade i zive u Toljatiju.Nije nista tako prosto. Vucic je dozvolio sebi i klekao na kolena.

DaliborJ

pre 9 godina

Iako to Rusiji nije potrebno, ona odlučuje da pomogne Srbiji. Kao što je Putin rekao "priajtelji se ne prodaju". To što im nismo okrenuli leđa, u ovim trenucima, Rusi umeju da cene i verujem da će se ubrzo i Fijat proizveden u Kragujevcu kretati ruskim gradovima.

apolon

pre 9 godina

Poseta Putina dokazuje da su Rusi bili i ostali naši prijatelji, a Premijeru svaka čast kako svakodnevno trpi pritisak sa svih strana zbog neuvođenja sankcija Rusiji. Premijer je svakako najzaslužniji za ovako dobar položaj Srbije u međunarodnim odnosima i što uopšte možemo da trgujemo sa Rusijom u ovom momentu.

VladimirUE

pre 9 godina

Izvoz automobila u Rusiju je bio ugovoren za vreme vlasti Tadica, kao i mnoge investicije. Zbog dolaska na vlast Nikolica i Vucica sve to je stalo ugovoreni poslovi su odlozeni ili otkazani. I do danas vrlo malo toga je ostvareno sto pokazuje podatak da strane investicije za dve i po godine nisu ni pola milijarde eu, a i ova vest da se u nedogled odlaze izvoz automobila u Rusiju. Prosto niko nece da saradjuje sa nesposobnima, vec samo daju podrsku na recima zbog svojih interesa, zapad zbog Kosova a Rusi zbog energije.

Bojan

pre 9 godina

Pa naravno da je Vucic razgovarao o privrednoj saradnji,nije valjda da je trebalo da cuti i prica nesto bezveze!Koji normalan covek moze Vucicu zameriti sto je trazio povlastice za srpske firme?Nemojte sve politizovati nego neke dobre stvari i podrzite!

Profesorka

pre 9 godina

Izvoz automobila na rusko tržište je veoma važno za Srbiju. Bilo bi dobro da Rusi ulažu svoj kapital ovde i da pokrenu posrnulu privredu i uništenu poljoprivredu.

pekar

pre 9 godina

Putin i dolazi zato što nas prepoznaje kao prijatelje, ali Srbi smo mi, izdržaćemo i ovo, još jedno čudo koje nas je snašlo jer traže da uvedemo sankcije nekome od koga živimo. Pa to nema nikakvog smisla, a to znaju i oni koji nas na to primoravaju. Mali narod jesmo, ali smo čvrsti, jaki i izdržljivi, a oličenje svih nas je Vučić sa snažnom jakom i čvrstom odlukom da prijateljima ne okrene leđa u ovom jako teškom i bolnom momentu za njih. Što se pre reši kriza to će i nama biti bolje.

Lajonel

pre 9 godina

Pa nije Vučić molio Putina ništa za svoje dupe već za zemlju. To mu je i posao. Šta je tu sad problem? Ne valja što ćemo da izvozimo automobile u Rusiju a hejteri?

laura

pre 9 godina

Kako ga nije sramota?
(ortakov, 16. oktobar 2014 14:51)
Zasto bi ga bilo sramota,svaki premijer treba da se bori i radi za svoju zemlju,a na ovaj nacin je premijer pokazao da mu je stalo do boljitka nase zemlje

bole

pre 9 godina

tadic je putina molio za skladiste gasa u fed bih, a vucic moli za italijansku fabriku.
sta li putin misli o nama kao narodu kada ovakve ljude biramo za predstavnike???

dora

pre 9 godina

Srbija je prvi put u svojoj istoriji uspela da se održi u jednom sukobu koji je u blizini neutralna i da se ne stavi na jednu od strana u sukobu, a opet su nam svi ostali prijatelji. To nam je donelo i očigledne ekonomske koristi. Glavna uloga opet pripada Vučiću.

milla

pre 9 godina

Srbija se nalazi na svom putu na Evropskoj uniji i od tog puta se ne odustaje. Zahvalni smo Ruskoj federaciji što poštuje suverenu odluku Srbije i što nas ne pritiska da odustanemo od svoje odluke!
Smatram da je to obostrano postovanje koje je jace od svega!

bambi

pre 9 godina

Bilo bi veoma dobro da se kriza u Ukrajini što pre reši i da se malo oslobodimo ovog pritiska zbog problema koji nas se apsolutno ne tiče. Vlada je se jako dobro snašla do sada i svaka im čast. Dolazak Putina je po meni dokaz uspešnosti naše spoljne politike.

Salle90

pre 9 godina

Srbija bi dogovorom o izvoznoj kvoti za fijatova vozila dobila mnogo. Time bi proširila izvozni potencijal. Poseta ruskog predsednika došla je u pravom trenutku i sa dolaskom premijera Kine u novembru Srbija će staviti tačku na uspešnu dipomatsku "ofanzivu" u 2014-oj godini.

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

joca

pre 9 godina

Opste je poznato prijeteljstvo i saradnja nase dve zemlje koji se neguju vec jako dugo. Ova poseta ce samo ojacati nasu ekonomsku saradnju i doprineti brzem izlasku iz krize

Hm

pre 9 godina

Podsećanja radi:
Što se tiče Fijata na žalost taj ugovor neće biti pokazan. To je ugovor na koji je država Srbija potrošila najviše novca i da smo ga kojim slučajem mi potpisali bili bismo optuženi za najveći kriminal, rekao je Vučić u parlamentu.

SofijaS

pre 9 godina

I posle se neko pita da li ce Evropa da zaostri odnose sa nama posle ove posete ? I vise nego sam sigurna da Italija nije nezadovoljna sto ce se Fijat 500l izvoziti na veliko rusko trziste . Sto se tice znacaja izvoza fijata u Rusiju za Kragujevac i Srbiju tu ne moram trositi reci .

melanija

pre 9 godina

Putin je rekao da je bilo puno toga što smo zajedno uradili u prošlosti, a biće toga i u budućnosti !
Robna razmena dostiže do 26 milijardi dolara, a Srbija je jedina evropska zemlja koja može da izvozi svinjsko meso u Rusku Federaciju. Vučić planira da izvoz ubuduće bude i veci!

zews

pre 9 godina

Srbija je u spoljnopolitičkom smislu izgradila jednu poziciju koja je veoma dobra. Vučić se tu snalazi kao riba u vidi i mi smo jedini u Evropi kojima je uspelo da budemo tu gde jesmo. Dolazak Putina je samo dokaz više za to.

Perke

pre 9 godina

Mi moramo svaki trenutak susreta sa funkcionerima mocnih drzava iskoristiti da ostvarimo neku korist ili povlasticu za sebe i da je srece da su i ostali politicari tako radili a ne da su posete drzavnika prolazile u bezidejnim razgovorima i bez ikakvih konkretnih rezultata!

Sania

pre 9 godina

Potrebno je učvrstiti odnose sa Rusijom i raditi na saradnji, pogotovo kad je o trgovini reč. Sankcije Rusiji nam nipošto ne bi išle u prilog.

hanna

pre 9 godina

Tokom Putinove posete Beogradu biće potpisan paket od devet dokumenata u oblasti vojno-tehničke saradnje, energetike i železnice.Na dnevnom redu će biti međunarodni problemi, pitanja trgovinsko-ekonomske i druge saradnje sa Srbijom.
Rusija je ogromno trziste i predstavlja veliki potencijal za razvoj nase
privrede !
Vucic je odlican pregovarac i uverena sam da ce novi ugovori biti sklopljeni!

Marica

pre 9 godina

Sigurna sam da o cemu god budu razgovarali, da ce nas gledati da maksimalno zastiti nacionalne interese i tu dileme nema...a i da se nece ugradjivati u bilo koji posao

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

Marica

pre 9 godina

Sigurna sam da o cemu god budu razgovarali, da ce nas gledati da maksimalno zastiti nacionalne interese i tu dileme nema...a i da se nece ugradjivati u bilo koji posao

Jeka

pre 9 godina

(paks, 16. oktobar 2014 14:59)
Vucic pokusava sta je do njega. A to sto su bivsi napravili takav ugovor , to je vec njihov problem i njih treba kriviti ako mi od tog izvoza nemamo nista.

bezimena

pre 9 godina

Putin je ovde svratio danas jer smo mu na putu ka Italiji gde je njegova krajnja destinacija! A to što je "kazao da misli da ćemo dogovoriti određenu izvoznu kvotu" je otprilike mož' da bidne al' ne mora da znači, i meni stvarno nije jasno koliko glup još može neko da bude da bi unapred hvalio neke dogovore koji NE postoje!

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

Aleksandar Weisman

pre 9 godina

Interes je osnova svake politke, uprkos nekim "bratskim" vezama. Vucic pokusava da objedini te dve stvari u diplomatskim odnosima i nadam se da ce u tome uspeti.

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

zevs

pre 9 godina

Bescarinski izvoz fijata 500 L bi bio od velikog znacaja za srpsku automobilsku industriju, to bi takodje doprinelo razvijanju trgovinske saradnje izmedju dve zemlje, nadajmo se da ce ovo biti ostvareno u bliskoj buducnosti.

Aleksa00

pre 9 godina

Saradnja nase dve zamlje je uvek bila dobra ali posle danasnjeg susreta I ovakvog dogadja verujem da ce saradnja biti jos bolja. Vrata su an uvek bila otvorena a sada neka I zapad zna da ima sila na istoku koja nas podrzava a I cuva

slobodan55

pre 9 godina

Bescarinski izvoz u automobilskoj industriji sto se tice fijata 500 L u Rusiju ce nam zaista umnogome znaciti, pre svega zbog veceg rada zaposlenih u Fijatu jer su nasi radnici vredni ljudi pa ce se Fijatu zaista isplatiti trud i rad. Veoma dobra vest koju nam je odobrio ruski predsednik Vladimir Putin.

Okluzija

pre 9 godina

Trenutna situacija nam odgovara zbog mogucnosti da povecamo izvoz i izborimo se da nasi proizvodi sto vise budu plasirani na rusko trziste.I premijer je svestan da ova situacija nece dugo potrajati jer su gubici veliki,sa obe strane,i Rusija i EU dosta gube ovim sankcijama,tako da ce najverovatnije u dogledno vreme prevazici taj problem.Do tada Srbija treba da radi,proizvodi i izvozi.Potpisivanje ugovora omogucice privrednicima iz Srbije da intenziviraju saradnju sa ruskim privrednicima.

Zastava

pre 9 godina

Potpuno su mi neshvatljivi komentari o tome da se ponizavao, da je fijat ovakav ili onakav automobil...ljudi on se bori za egzistenciju mnogo porodica koje rade u toj fabrici u Kragujevcu a ne za Italiju....nema potrebe za nipodastavanjem bilo koje inicijative koja nekom znaci mnogo

Milan1989

pre 9 godina

Toliko toga nas vezuje sa Rusijom,koreni,istorija,vera,zajednicka borba,i mislim da su ovi dogadjaji danas pun pogodak za nasu drzavu. Na stranu unutrasnja politicka opredeljenost,ova parada je perfektno organizovana do svakog detalja,i drago mi je da se drzava pokazala u ovakvom svetlu. Sa Putinom potpisani brojni sporazumi,od kojih cemo imati ogromne koristi,tako da ne vidim razlog da neko zameri bilo sta ovoj poseti i ovoj velicanstvenoj paradi.

Vesna BG

pre 9 godina

Sjajne ekonomske vesti, i jedva čekam da se vide pvi rezultati kako bi počeli normalnije da živimo i da se hejterima zapuše usta

bojler

pre 9 godina

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, je prilikom sastanka sa premijerom Srbije, Vuciem, prihvatio da u skorijem periodu dodje do dogovora o izvozu automobila fijat 500 L iz nase zemlje u Rusiju, sto je odlican poslovni poduhvat.

Srbin100%

pre 9 godina

Ohrabruje cinjenica sto su ekonomske i privredne teme dominirale u ovom dijalogu i sto postoji razumevanje ruske strane za nase teznje da podignemo nase proizvodne kapacitete na visi nivo i time doprinesemo izlasku zemlje iz krize

klementina

pre 9 godina

Treba iskoristiti veliko izvozno trziste Rusije i plasirati proizvode.Time bi se povecala proizvodnja u nasim fabrikama i pomoglo bi se privredi u znacajnoj meri.

didi

pre 9 godina

Svidja mi se ono sto je Putin rekao, da ruske investicije u srpsku privredu mogu biti udvostručene i za tri godine bi mogle dostići deset milijardi dolara!
Pazite dezurni negativci,to je Putin rekao!

princeza

pre 9 godina

S obzirom na informaciju da je predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin pristao da dodje do poslovnog dogovora oko kvote srpskog fijata 500 L koja bi mogla da se izvozi u Rusiju, sta drugo reci osim da je ovo i vise nego pozitivna vest.

sprite

pre 9 godina

Spoljno-trgovinska razmena sa Rusijom je u prvih 8 meseci ove godine dostigla nivo od 30% vise u odnosu na isti period prosle godine predstavlja znacajan podatak za Srbiju kao veoma malu zemlju. Sada je pokrenut dogovor oko izvoza srpskog automobila fijat 500 L u Rusiju sto ce nam biti odlican poslovni poduhvat.

casa

pre 9 godina

Rusija je vec pre izvesnog vremena bila zainteresovana za spoljno-trgovinsku razmenu sa Srbijom u oblasti automobilske industrije, koja ce u skorijem periodu biti i dogovorena sto se tice automobila fijat 500 L, zahvaljujuci premijeru Vucicu i predsedniku Rusije, Vladimiru Putinu.

alexandroo

pre 9 godina

Vlada je pokazala da zna balansiranja između prioriteta zemlja o članstvu u EU i pokušaja da se pronađu mogućnosti gde bi se saradnja sa Rusijom unapredila u onoj meri u kojoj to neće remetiti evropski put zemlje !
Pravi put!

marko89

pre 9 godina

Tokom boravka predsednika Ruske Federacije u Beogradu, Vladimira Putina, odrzani su sastanci o saradnji Srbije i Rusije, kao i o stavu Srbije da nastavlja sa dobrom poslovnom saradnjom sa Rusijom, kao i svojim putem ka EU, sto je ruski predsednik izneo kao sasvim korektno.

Smajli

pre 9 godina

Srbija je prvi put u svojoj istoriji uspela da se održi u jednom sukobu koji je u blizini neutralna i da se ne stavi na jednu od strana u sukobu, a opet su nam svi ostali prijatelji. To nam je donelo i očigledne ekonomske koristi. Glavna uloga opet pripada Vučiću.

bandera

pre 9 godina

Nakon posete ruskog predsednika Putina Srbiji i razgovora sa predsednikom Nikolicem i premijerom Vucicem konstatovano je da ce sveopsta veoma dobra saradnja sa Rusijom biti na stavljena jos boljim tempom, a dogovor oko izvoza odredjene kvote fijata 500 L u Rusiju je jedan od dokaza za pomenuto.

Janko

pre 9 godina

Svaka mogućnost da povećamo izvoz je za nas šansa da se izvučemo iz ekonomske krize, da povećamo zaposlenost. Izvoz automobila je naša šansa, verujem da je Vučić neće ispustiti.

zlato

pre 9 godina

Srbiji je bila ogromna cast sto je imala priliku da ugosti predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina. On je imao sastanke sa predsednikom Nikolicem i premijerom Vucicem. Razgovori su bili veoma pozitivni i konstruktivni, sto je veoma dobro za obe zemlje.

Dejan

pre 9 godina

Pa Vucic je i sam rekao da ce sa Putinom dogovoriti konkretnu saradnju i to se i desilo!Mora se iskoristiti Putinova poseta a ne samo da prodje protokolarno i da nikakve koristi od toga nemamo!Kome ovo moze da smeta?

Janko

pre 9 godina

Svaka investicija i novo zaposleni su nam zlatna vredni. Verujem da će iz ovako dobrih odnosa koje je Vučić uspeo da izgradi u poslednje vreme proizaći pored ovih sjajnih sporazuma i još neka investicija u Srbiji.

hanna

pre 9 godina

Tokom Putinove posete Beogradu potpisan je paket od devet dokumenata u oblasti vojno-tehničke saradnje, energetike i železnice.Na dnevnom redu će biti međunarodni problemi, pitanja trgovinsko-ekonomske i druge saradnje sa Srbijom.
Rusija je ogromno trziste i predstavlja veliki potencijal za razvoj nase privrede !
Vucic je odlican pregovarac !

ninočka

pre 9 godina

Bitan napredak je to što je dogovoreno da će se odredjeni broj 'fijata' izvoziti na rusko tržište i predstavlja značajno novu perspektivu !
Realne šanse da se ekonomsko stanje u našoj zemlji unapredi tako što bismo povećali izvoz u Rusku Federaciju !
Mogu samo da kažem,Vučiću bravo!

arsic71

pre 9 godina

Poseta ruskog predsednika Vladimira Putina nasoj zemlji je prilika kakva se retko kada pruza, tako da nam je bila ogromna cast da ugostimo ovako velikog coveka i politicara. U toku boravka ruskog predsednika u Beogradu odrzani su sastanci na kojima su prisustvovali Vladimir Putin, premijer Vucic i predsednik Srbije, Tomislav Nikolic, u kojima su mu iznete pohvale i zadovoljstvo Srbije apro po njegove posete nasoj zemlji i prestonici, kao i poslovne ideje koje treba realizovati u buducnosti.

Silver Surfer

pre 9 godina

Uz kancelariju za brze odgovore, Mercedesov autobus koji samo sto nije poceo da se proizvodi, Mubadala stelt fabriku cipova prvu takve vrste u svetu i fabriku avio komponenti, evo jos jedne sarene laze premijera. Covek koji samo obecava i najavljuje ali i nista od toga ne realizuje. Doduse, ni ne mora kada drzi pod kontrolom sve medije koji objavljuju iskrivljenu sliku stvarnosti. Odavno Srbiju nije vodio ovakav diplomirani prevarant. Ako su zuti bili losi, posledice vlasti naprednih bice katastrofalne.

vrzino kolo

pre 9 godina

Zna se da su Rusi najvise zainteresovani za poljoprivredne proizvode koje najvise i uvoze, a vodja im nudi fijata a arapima zemlju da sa te iste zemlje prodaju rusima poljoprivredne proizvode.

JASNA KG

pre 9 godina

Izoz Fijata u Rusiju za nas Kragujevcane je super vest,to znaci da ce mo imati sigurne plate,i ako se posao poveca docice do novog zaposljavanja.A sto se tice sira to je podstrekt za nase stocare da ce im se prodaja mleka popraviti.

petar

pre 9 godina

@Okluzija Trenutna situacija u Rusiji ima dva kraja 1.Jeste trziste slobodno -sto je pozitivno 2.Naivaznije Rusiji velika kriza i rublja pada preva Euru i Dollaru, to nije dobro za trgovinu zasto? Rub od pocetka 2014 godine pala na 14%,bilo 49rub a sad za 1Euro-52-53rubd,danas rub pala rekordnoprema Eur.Primer azo pre rusi placali za 5kg sira -200rub,sad za 5kg-260rub i jos dodaite troskovi a prevoz 3.kako ce platiti Srbiji ako rub tada ne odgovara srpskoi strani 4.Kupovna moc u Rusiji svaki dan manje zbog krize to prenose ruska vlada i media 5.Ruska vlada uvela novi porezi jedan od nix porez na imovinu,kola,porez za arendu stana,to su dodatni porezi 6.Svaki dan zatvorjavajuse prodavnicei restorane na centranim lokaciama kao Tverskaja ulica,zbog pada kupovine i placanja arendi u devizama ako pre 15000rub-500$,sad 15000-350$ 7,Pre 2 dana donet zakon o smanjeni plata u drjavnom sektoru 8.Sve ovo posledica rasta infaciji,zbog pada rublja,i sto cena nafti pala ispod budjeta to znaci kada cena nafte nize 97$ za barel to donosi deficit u budjet Rusiju sve to prenoruski media 9.Rusija opet dozvolila uvoz mleka iz EU zbog toga sto deficit mlecnix proizvoda i zatvorili fabrike koi proizvodili mlecnu produkciju,opet uvoze iz Polske,Litve,Italije i Ukraine 11.Mnogo losa ekonomska situacija i kriza drma i ljude,otpustaju radnike i Banki,AutoVAZ i drugi12.Zato sve ovi ugovori 80% cak i vise nece biti realizovani koliko puta bilo podpisano i Moskvisad u Beogradu,to je ccista diplomatija.

Odavle

pre 9 godina

Ovako trguje naš direktor na malo preduzeće:
Kupiš kilo Sira dobiješ Fiat gratis. Jel može? A platiš mi, pa, pa, će se ganjamo. A?

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Neka zamoli Putina da spakuje sir u FIAT, biće jeftiniji izvoz, a ionako ima mesta.
Od te uštede možemo opet da pravimo paradu, kao što smo od penzija napravili ovu.

DaliborJ

pre 9 godina

Iako to Rusiji nije potrebno, ona odlučuje da pomogne Srbiji. Kao što je Putin rekao "priajtelji se ne prodaju". To što im nismo okrenuli leđa, u ovim trenucima, Rusi umeju da cene i verujem da će se ubrzo i Fijat proizveden u Kragujevcu kretati ruskim gradovima.

Dunda

pre 9 godina

Putin je jasno izrazio nameru Rusije da pojača investicije u Srbiji, što je izuzetno povoljno uticati na rast proizvodnje, zaposlenost i smanjenje spoljnotrgovinskog deficita zemlje!

Rale

pre 9 godina

Odlična je vest da će Rusija omogućiti kvotu za uvoz Fijata 500L i neke mlečne proizvode što će biti značajan impuls kako za srpski izvoz, tako i za našu poljoprivredu!

LEPA - VEST - DALEKO - SE - CUJE

pre 9 godina

Ovo je svakako dobra vest I za svako postovanje, postignuti dogovor u vezi sa izvozom automobila fijat 500 L je veoma dobar korak za srpsku industriju. Nasi iskreni prijatelji Rusi umeju da cene svoje prijatelje i verujem da ce se ubrzo i Fijat proizveden u Kragujevcu kretati ruskim gradovima. smatram da ce to dovesti do povecanja obima proizvodnje i ozdravljenja automobilske industrije, takodje ce se i poljoprivreda svakako oporaviti odnosno stocni fond bice podignut na daleko visi nivo.

dunja04

pre 9 godina

Predsednik vele sile Ruske Federacije, Vladimir Putin, je bio u zvanicnoj poseti Beogradu, i ovom prilikom je razgovarao sa predsednikom Nikolicem i premijerom Vucicem o nastavku veoma dobre sveobuhvatne saradnje Srbije i Rusije, a apro po iste dogovoreno je da se napravi plan izvoza srpskog automobila fijat 500 L u Rusiju.

andjeo

pre 9 godina

Srbija je uvek imala veoma dobre odnose i saradnju sa Rusijom, sada ce ona biti jos jaca, mozemo ocekivati pocetak bescarinskog izvoza fijata 500 L, kao i izvoz drugih proizvoda iz Srbije, veoma dobra vest za srpsku industriju.

yota

pre 9 godina

odvratne botine. nema svrhe citati komentare kad su svi kao jaje jajetu. zna se da postoje i zna se sta rade, i niko ne reaguje. pa to je kao da se zna da drzavni vrh krade a niko nista da uradi. oh wait..

Доситеј

pre 9 godina

обичан народ неће имати никакве користи од ове посете..драго ми је да је дошао путин јер волум русе и све руско без обзира на политку али народ ће преживљавати и даље..

petar

pre 9 godina

@Okluzija Trenutna situacija ima 2 konca,1.Uci na trziste 2.Najvaznie prodavati za koi devize?Ako za Euro i Dollar,tada ne odgovara rusima,zasto-rublja pala od 2014 prema Euru na na 14-15%,bila 40 rub sad 51-52,60rub,ako ranije sir koi kupovali kazemo za 5Euro bio 200rub sad 260rub dodai prevoz,to ce biti skupo 2.ako prodavati za rub ne odgovara Srbiji 3 Rusiji sad jaka kriza i kupovna moc svaki dan manje danas ruska vlada donela zakon o smanjeni plate,zatvorjavajuse restorani i prodavnice centralnim ulicama zbog skupoce arendi zato sto arenda placa u $,i nema kupce!

Tomy

pre 9 godina

Rusija će imati razumevanja i omogućiti nam izvoz. Putin je prepoznao Vučićev kvalitetan rad i njegovu neverovatnu energiju koju ulaže da napravi nešto od posrnule Srbije. Nema sumnje da će nam Rusija bezuslovno pomagati.

Bojan

pre 9 godina

Mi sa Rusijom i od ranije imamo odlične političke odnose. Ono što nam je trebalo jesu ekonomski, investicioni ugovori i šansa da izvozimo proizvode koje do sada nismo mogli. Dala nam je Rusija i tu šansu, na nama je da je ostvarimo.

VUKOTA

pre 9 godina

Odlična vest. Pored Fijata i mlečnih proizvoda, siguran sam da su potpisani ugovori koji će doprineti unapređenju odnosa između Srbije i Rusije, a koji će se direktno, pozitivno odraziti na život građana u Srbiji.

Vule

pre 9 godina

Ohrabrujuće je da će se Rusija poput Kine i drugih zapadnih zemalja aktivno uljučiti u investiranje u SRbiju, jer je to jedini način da u najkraćem peruodu postignemo zavidni nivo proizvodnje, i zančajno smanjimo nezaposlenost!

ANASTASIJA KG

pre 9 godina

Izoz Fijata u Rusiju za nas Kragujevcane je super vest,to znaci da ce mo imati sigurne plate,i ako se posao poveca docice do novog zaposljavanja.A sto se tice sira to je podstrekt za nase stocare da ce im se prodaja mleka popraviti.

Jabuka

pre 9 godina

Ovaj tekst je jako ohrabrujuci. Zaista ce mo imati koristi od ove posete predsednika Rusije. Ovo samo znaci da ce biti jos radnih mesta i plata za mnoge radnike u Fijatu a i u drugim preduzecima. Vidi se da nasa vlast zna sta zeli i kako to da dobije. Ipak smo izabrali najbolje.

Lidija 1981

pre 9 godina

Naravno da premijer treba da na svaki način utiče na rast naše ekonomije, naravno da treba da traži nova tržišta jer sav prihod koji se ostvari osim Italijanima, ostaće i našim radnicima i deo će ostati državi.

vaga

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Rusije se nastavlja jos jacim tempom, treba ocekivati da se poveca izvoz srpskih proizvoda u Rusiju, sastanak premijera Vucica i predsednika Putina je bio veoma konstruktivan i uspesan.

vaga

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Rusije se nastavlja jos jacim tempom, treba ocekivati da se poveca izvoz srpskih proizvoda u Rusiju, sastanak premijera Vucica i predsednika Putina je bio veoma konstruktivan i uspesan.

osmeh

pre 9 godina

Dogovor u vezi sa izvozom automobila fijat 500 L je veoma dobar korak za srpsku industriju, smatram da ce to dovesti do povecanja obima proizvodje i ozdravljenja automobilske industrije, odlicna vest.

meduza

pre 9 godina

Rusija je pokazala interesovanje za uvoz srpskih proizvoda, premijer Vucic i predsednik Putin dosli su do dogovora o bescarinskom izvozu fijata 500 L, ovo je zaista dobar projekat koji ce pomoci srpskoj industriji.

Dario

pre 9 godina

Bio bi to pravi pogodak za nasu zemlju.Danas cak i pominju izvoz mesnih i mlecnih preradjevina. Odlcna vest, nadam se da ce se i realizovati.

Milos Veliki

pre 9 godina

Ok , ostalo je na obecanju, ali dobro je da ga je premijer opet podsetio, sad vec mora biti konkretan, nece se brukati. To bi bila finansijska injekcija koja bi jako uticala na podizanje nase ekonomije.

apolon

pre 9 godina

Poseta Putina dokazuje da su Rusi bili i ostali naši prijatelji, a Premijeru svaka čast kako svakodnevno trpi pritisak sa svih strana zbog neuvođenja sankcija Rusiji. Premijer je svakako najzaslužniji za ovako dobar položaj Srbije u međunarodnim odnosima i što uopšte možemo da trgujemo sa Rusijom u ovom momentu.

pekar

pre 9 godina

Putin i dolazi zato što nas prepoznaje kao prijatelje, ali Srbi smo mi, izdržaćemo i ovo, još jedno čudo koje nas je snašlo jer traže da uvedemo sankcije nekome od koga živimo. Pa to nema nikakvog smisla, a to znaju i oni koji nas na to primoravaju. Mali narod jesmo, ali smo čvrsti, jaki i izdržljivi, a oličenje svih nas je Vučić sa snažnom jakom i čvrstom odlukom da prijateljima ne okrene leđa u ovom jako teškom i bolnom momentu za njih. Što se pre reši kriza to će i nama biti bolje.

Marica

pre 9 godina

Sigurna sam da o cemu god budu razgovarali, da ce nas gledati da maksimalno zastiti nacionalne interese i tu dileme nema...a i da se nece ugradjivati u bilo koji posao

dora

pre 9 godina

Srbija je prvi put u svojoj istoriji uspela da se održi u jednom sukobu koji je u blizini neutralna i da se ne stavi na jednu od strana u sukobu, a opet su nam svi ostali prijatelji. To nam je donelo i očigledne ekonomske koristi. Glavna uloga opet pripada Vučiću.

faraon

pre 9 godina

Svakako da se treba oslanjati na Ruse kao saveznike jer je uz moćnog saveznika lakše živeti i plivati u međunarodnim odnosima, a sa dobrim odnosima dolaze i investicije.

paks

pre 9 godina

Izvoz ''fijata''bez carine nama nista ne znaci jer taj novac od izvoza ne ostaje nama nego ide u Italiju!A i te plate koje radnici fijata primaju to sve Srbija placa kroz subvencije namenjene fijatu!
Ali izgleda bitno je da na papiru stoji da izvoz raste a nije bitno bedno stanje u kom se nalazimo.

pekar

pre 9 godina

Putin i dolazi zato što nas prepoznaje kao prijatelje, ali Srbi smo mi, izdržaćemo i ovo, još jedno čudo koje nas je snašlo jer traže da uvedemo sankcije nekome od koga živimo. Pa to nema nikakvog smisla, a to znaju i oni koji nas na to primoravaju. Mali narod jesmo, ali smo čvrsti, jaki i izdržljivi, a oličenje svih nas je Vučić sa snažnom jakom i čvrstom odlukom da prijateljima ne okrene leđa u ovom jako teškom i bolnom momentu za njih. Što se pre reši kriza to će i nama biti bolje.

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

hanna

pre 9 godina

Tokom Putinove posete Beogradu biće potpisan paket od devet dokumenata u oblasti vojno-tehničke saradnje, energetike i železnice.Na dnevnom redu će biti međunarodni problemi, pitanja trgovinsko-ekonomske i druge saradnje sa Srbijom.
Rusija je ogromno trziste i predstavlja veliki potencijal za razvoj nase
privrede !
Vucic je odlican pregovarac i uverena sam da ce novi ugovori biti sklopljeni!

laura

pre 9 godina

Kako ga nije sramota?
(ortakov, 16. oktobar 2014 14:51)
Zasto bi ga bilo sramota,svaki premijer treba da se bori i radi za svoju zemlju,a na ovaj nacin je premijer pokazao da mu je stalo do boljitka nase zemlje

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

DaliborJ

pre 9 godina

Iako to Rusiji nije potrebno, ona odlučuje da pomogne Srbiji. Kao što je Putin rekao "priajtelji se ne prodaju". To što im nismo okrenuli leđa, u ovim trenucima, Rusi umeju da cene i verujem da će se ubrzo i Fijat proizveden u Kragujevcu kretati ruskim gradovima.

Lajonel

pre 9 godina

Pa nije Vučić molio Putina ništa za svoje dupe već za zemlju. To mu je i posao. Šta je tu sad problem? Ne valja što ćemo da izvozimo automobile u Rusiju a hejteri?

zevs

pre 9 godina

Bescarinski izvoz fijata 500 L bi bio od velikog znacaja za srpsku automobilsku industriju, to bi takodje doprinelo razvijanju trgovinske saradnje izmedju dve zemlje, nadajmo se da ce ovo biti ostvareno u bliskoj buducnosti.

Sania

pre 9 godina

Potrebno je učvrstiti odnose sa Rusijom i raditi na saradnji, pogotovo kad je o trgovini reč. Sankcije Rusiji nam nipošto ne bi išle u prilog.

kragujevcanin

pre 9 godina

fiat nije nas auto !! zasto bi braca rusi bili glupi da unistavaju svoju auto industriju, da bi se lukavi italijani bogatili na nas i ruski racun ?

melanija

pre 9 godina

Putin je rekao da je bilo puno toga što smo zajedno uradili u prošlosti, a biće toga i u budućnosti !
Robna razmena dostiže do 26 milijardi dolara, a Srbija je jedina evropska zemlja koja može da izvozi svinjsko meso u Rusku Federaciju. Vučić planira da izvoz ubuduće bude i veci!

Jova_NS

pre 9 godina

Ja ne razumem kako premijer jedne zemlje moze o tako nesto da moli predsednika druge zemlje. Sigurno nije u Putinovoj nadleznosti da odlucuje o tome, postoje instituciolizovane strukture koje se time bave. Ne predsednik i premijer.

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

Profesorka

pre 9 godina

Izvoz automobila na rusko tržište je veoma važno za Srbiju. Bilo bi dobro da Rusi ulažu svoj kapital ovde i da pokrenu posrnulu privredu i uništenu poljoprivredu.

Analiticar

pre 9 godina

Putin jedva cekao da se zavrsi cirkus da ode u avion i da malo odmori na putu za Rim.Nasi zevaju u nebo,Putin zeva i dosadno mu.Jos iskisao

Bojan

pre 9 godina

Pa naravno da je Vucic razgovarao o privrednoj saradnji,nije valjda da je trebalo da cuti i prica nesto bezveze!Koji normalan covek moze Vucicu zameriti sto je trazio povlastice za srpske firme?Nemojte sve politizovati nego neke dobre stvari i podrzite!

zews

pre 9 godina

Srbija je u spoljnopolitičkom smislu izgradila jednu poziciju koja je veoma dobra. Vučić se tu snalazi kao riba u vidi i mi smo jedini u Evropi kojima je uspelo da budemo tu gde jesmo. Dolazak Putina je samo dokaz više za to.

dzoni

pre 9 godina

Vucic po svom obicaju ..forsira interese zapada..FIAT je italijanski a 95% FIATa 500L se uvozi..sa druge strane isti Vucic je obecao EU kako drzava nece da pomaze srpskim poljoprivrednicima da vise izvezu u Rusiju.

Pazljivi gledalac

pre 9 godina

Pametan potez premijera. Nadam se da ce nam Putin izaci u susret.
(NastaSja

Tema FIAT je vec davno tema. Sta je sada ovaj nas imao potrebe pred kamerama da to trazi. Bio on u Rusiji a bio i Dacic kada je bio premijer. Postavljali isti ovaj zahtev. Ruska strana o tome nece da razgovara.Vidi se i po rekciju Putina.Presao preko toga.Danas se potpisuju neki ugovori npr. ekologija.

Preterasmo ga sa rusofilijalizacijom. Ne pamtim da je bilo kada u nasoj drzavi ovakva medijska propaganda bila. Kad tad cemo dobiti po prstima. Nije Vucic Tito niti je Srbija Jugoslavija da mozemo na dve stolice.Onda smo imali barem nesvrstane i 126 glasova u UN

only fools and horses

pre 9 godina

Zar je moguće da od tolikih stvari u kojima bi Rusi mogli da nam pomognu, ovaj lobira za Italijansku autoindustriju. Vučiću, molim te, ali ko boga te molim, nemoj da nas blamiraš toliko.
Ova poseta je ionako više upriličena zbog domaće (Ruske) javnosti, ali verujem da će posle razgovora sa Tomom i Vučićem, Putin definitivno shvatiti sa kim ima posla i potpuno dići ruke od nas. Na žalost.

svetla buducnost

pre 9 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas u Beogradu predsednika Rusije Vladimira Putina da dozvoli bescarinski izvoz "fijata 500 L" u Rusiju.

Odgovor je verovatno bio DA, ali ako se vi obavezete da godisnje uvezete i prodate 100 000 Moskvica!!!

zodiac

pre 9 godina

Da je Putin ovo izjavio, pa i da poverujem. Ovo je samo jos jedna u nizu Vucicevih beskrupuloznih lazi. Kao sa onim Kurcom, Vucic prica kako je izvestaj najbolji u regionu i smeje se, a ovaj iza sokiran slusa prevodioca sta prica i ne veruje sopstvenim usima. Predstava za slaboumne i sledbenike, nista vise, i nista manje.

Salle90

pre 9 godina

Srbija bi dogovorom o izvoznoj kvoti za fijatova vozila dobila mnogo. Time bi proširila izvozni potencijal. Poseta ruskog predsednika došla je u pravom trenutku i sa dolaskom premijera Kine u novembru Srbija će staviti tačku na uspešnu dipomatsku "ofanzivu" u 2014-oj godini.

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

teuta

pre 9 godina

Ukoliko ovoga puta do dogovora o bescarinskom izvozu "fijata 500 L" u Rusiju dođe, to će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija !
Najavljeni su razgovori o kvotama za izvoz ...
Vucic je dobar pregovarac!

Jeka

pre 9 godina

(paks, 16. oktobar 2014 14:59)
Vucic pokusava sta je do njega. A to sto su bivsi napravili takav ugovor , to je vec njihov problem i njih treba kriviti ako mi od tog izvoza nemamo nista.

joca

pre 9 godina

Opste je poznato prijeteljstvo i saradnja nase dve zemlje koji se neguju vec jako dugo. Ova poseta ce samo ojacati nasu ekonomsku saradnju i doprineti brzem izlasku iz krize

SkokSvodkom

pre 9 godina

Za takav model automobila na ruskom tržištu jednostavno nema interesa. Ko god se prošetao bilo kojim ruskim gradom videće da Rusi vole velike automobile.

milla

pre 9 godina

Srbija se nalazi na svom putu na Evropskoj uniji i od tog puta se ne odustaje. Zahvalni smo Ruskoj federaciji što poštuje suverenu odluku Srbije i što nas ne pritiska da odustanemo od svoje odluke!
Smatram da je to obostrano postovanje koje je jace od svega!

SofijaS

pre 9 godina

I posle se neko pita da li ce Evropa da zaostri odnose sa nama posle ove posete ? I vise nego sam sigurna da Italija nije nezadovoljna sto ce se Fijat 500l izvoziti na veliko rusko trziste . Sto se tice znacaja izvoza fijata u Rusiju za Kragujevac i Srbiju tu ne moram trositi reci .

Aleksa00

pre 9 godina

Saradnja nase dve zamlje je uvek bila dobra ali posle danasnjeg susreta I ovakvog dogadja verujem da ce saradnja biti jos bolja. Vrata su an uvek bila otvorena a sada neka I zapad zna da ima sila na istoku koja nas podrzava a I cuva

Bez mozga

pre 9 godina

Šta ti ima da moliš za tuđu proizvodnju!? Italijani treba da mole za FIAT a ti treba da moliš za izvoz srpskih poljoprivrednih proizvoda!!!

bambi

pre 9 godina

Bilo bi veoma dobro da se kriza u Ukrajini što pre reši i da se malo oslobodimo ovog pritiska zbog problema koji nas se apsolutno ne tiče. Vlada je se jako dobro snašla do sada i svaka im čast. Dolazak Putina je po meni dokaz uspešnosti naše spoljne politike.

DPolitika

pre 9 godina

Bolje da je molio za IMT traktore, IMK 14 Oktobar bagere i dozere i novi mali traktor, FAP, FPM Agromehanikine prikljucne masine i kultivatore i da ne nabrajam dalje sta sve bi moglo d aide u izvoz nego za fabriku u koju posle ulozenih 250 miliona eura domacih para drzava ima 30% vlasnistva a stranac 70% za nesto sto ne vredi vise od 250 miliona, dokle vise proteziranje vecinskog stranog kapitala u Srbiji i bacanja para u rupe bez dna za strance sem ako nema korupcije.

Posebna prica da opet mi treba da "spasavamo" prodaju FIAT u Srbiji izvozom u Rusiju dok istovremeno DESETINE HILJADA manjih DOMACIH firmi propadaju koje bi za manji novac zaposlile vise radnika.

Zasto se svim firmama u Srbiji ne daju jednaki uslovi i ne pomaze na jednak nacin je isto tako posebno pitanje za sve vlasti i one prethodne zute i ove sada plave(pitanej je samo ko ce ispasti gori)?

bandera

pre 9 godina

Nakon posete ruskog predsednika Putina Srbiji i razgovora sa predsednikom Nikolicem i premijerom Vucicem konstatovano je da ce sveopsta veoma dobra saradnja sa Rusijom biti na stavljena jos boljim tempom, a dogovor oko izvoza odredjene kvote fijata 500 L u Rusiju je jedan od dokaza za pomenuto.

samo ja

pre 9 godina

Italija je medju prvima uvela sankcije Rusiji a sad g.Vucic trazi da da se u Ruskoj Federaciji uvozi Italijanski brend...Zamoliti da Rusi udju svojim kapitalom ovde i podici posrnulu privredu i jadnu poljoprivredu...

Marica

pre 9 godina

Sigurna sam da o cemu god budu razgovarali, da ce nas gledati da maksimalno zastiti nacionalne interese i tu dileme nema...a i da se nece ugradjivati u bilo koji posao

Perke

pre 9 godina

Mi moramo svaki trenutak susreta sa funkcionerima mocnih drzava iskoristiti da ostvarimo neku korist ili povlasticu za sebe i da je srece da su i ostali politicari tako radili a ne da su posete drzavnika prolazile u bezidejnim razgovorima i bez ikakvih konkretnih rezultata!

Janko

pre 9 godina

Svaka investicija i novo zaposleni su nam zlatna vredni. Verujem da će iz ovako dobrih odnosa koje je Vučić uspeo da izgradi u poslednje vreme proizaći pored ovih sjajnih sporazuma i još neka investicija u Srbiji.

Skaut

pre 9 godina

Ale Vu molio a ovaj ga iskulirao i presao preko toga. Nije mu tema. Nije mu napisanoi ne odlucuje nista. Farsa za TV kamere.I stalno prosjacenje i cigancenje.Zasto bi Rusija to dozvolila. Ima pogon VW.,Ima pogon Reaulta, Gradi se pogon Mercedesa.Ima pogon Opela

nesto smrdi

pre 9 godina

Cek zar nije pre dva tri dana objavljeno u nasim i Ruskim medijima da jedna od tema na koju nema rasprava je izvoz Fiata ka Rusiji ? Zasto imam osecaj da neko laze narod ovde. Jasno je napisano sta moze da se pita sta ne i sta moze da bude tema sta ne. Cak je izvoz povrca i voca bio od onih sa negativne liste tema.
Sto se Fiata tice ljudi budite svesni jednog Rusi prosto nikad tj toliko malo imaju Fiat automobila na svojoj teritoriji da se vode kao statisticka greska. Jednostavno ne vole. Ono sto ovde neki pisu zasto se ovi trude da uvale jos koji auto je prost razlog. Ako Fiat stane pukli smo komplet. Uz Fiat ide i desetak kooperanata koji svi zajedno uposljavaju oko 14 000 ljudi i donose preko 20 posto priliva u budzet zato ovaj pokusava da iskuska temu o kojoj se ne sme pricati pred Putinom. A mi sem jabuka, krompria i preradjevina od voca i povrca nemamo sta da ponudimo. Neko rece 14 Oktobar pa on ne bi mogao godisnje ni 20 teskih masina da napravi a motore opet bi morali da uvozimo od CAT-a ili nekog drugog koji su inace omiljeni brendovi u Rusiji.

Milan1989

pre 9 godina

Toliko toga nas vezuje sa Rusijom,koreni,istorija,vera,zajednicka borba,i mislim da su ovi dogadjaji danas pun pogodak za nasu drzavu. Na stranu unutrasnja politicka opredeljenost,ova parada je perfektno organizovana do svakog detalja,i drago mi je da se drzava pokazala u ovakvom svetlu. Sa Putinom potpisani brojni sporazumi,od kojih cemo imati ogromne koristi,tako da ne vidim razlog da neko zameri bilo sta ovoj poseti i ovoj velicanstvenoj paradi.

hanna

pre 9 godina

Tokom Putinove posete Beogradu potpisan je paket od devet dokumenata u oblasti vojno-tehničke saradnje, energetike i železnice.Na dnevnom redu će biti međunarodni problemi, pitanja trgovinsko-ekonomske i druge saradnje sa Srbijom.
Rusija je ogromno trziste i predstavlja veliki potencijal za razvoj nase privrede !
Vucic je odlican pregovarac !

Aleksandar Weisman

pre 9 godina

Interes je osnova svake politke, uprkos nekim "bratskim" vezama. Vucic pokusava da objedini te dve stvari u diplomatskim odnosima i nadam se da ce u tome uspeti.

VladimirUE

pre 9 godina

Izvoz automobila u Rusiju je bio ugovoren za vreme vlasti Tadica, kao i mnoge investicije. Zbog dolaska na vlast Nikolica i Vucica sve to je stalo ugovoreni poslovi su odlozeni ili otkazani. I do danas vrlo malo toga je ostvareno sto pokazuje podatak da strane investicije za dve i po godine nisu ni pola milijarde eu, a i ova vest da se u nedogled odlaze izvoz automobila u Rusiju. Prosto niko nece da saradjuje sa nesposobnima, vec samo daju podrsku na recima zbog svojih interesa, zapad zbog Kosova a Rusi zbog energije.

ninočka

pre 9 godina

Bitan napredak je to što je dogovoreno da će se odredjeni broj 'fijata' izvoziti na rusko tržište i predstavlja značajno novu perspektivu !
Realne šanse da se ekonomsko stanje u našoj zemlji unapredi tako što bismo povećali izvoz u Rusku Federaciju !
Mogu samo da kažem,Vučiću bravo!

Mikan

pre 9 godina

Je l' moguce da neko veruje da postoji sansa da ce Putin nesto da dozvoli ako ga gospodin bivsi radikal zamoli? Kao Putin ce da kaze: "aj nema veze ako se to nama ne isplati, da dozvolim kad me covek ovako lepo zamolio". Smesno.

ex Moskovljanin

pre 9 godina

Gledam RTS. ne mogu da se otmem utisku da su pozvali sve one (uglavnom) koji velicaju Rusiju. Ruski sam djak, Radio 10 godina u Rusiji, Gomilu prijatelja u Rusiji,godisnje 4-5 puta na sluzbeni put u Rusiju ali preterasmo ga brate.Ovaj jedan (Popovic) drvi o sansi Srbije za ruskim trzistem. Sta to mi mozemo tamo da plasiramo osim poljoprivrede koju 1/3 Moskve proguta za jedan dan. Svi nasi ostali poljoprivredni proizvodi su za 20% skuplji od ostalih evropskih.Ne mogu da na ruskotrziste plasiram nasa vina.A Vucic zadovoljan izvozom svinjskog mesa.Koliki nam je svinjski fond? Zato su nam i dali bescarinski izvoz jer vrlo malo ima sta da ponudimo. Da smo industrijska zemlje mi taj sporazum ne bi imali.I onda pred kamerama Vucic trazi nesto za FIAT.Bio on u Moskvi, Dacic u Moskvi, razni ministri, radi mesoviti komitet i verovatno i ta tema bila na stolu.A postoji razlog zasto rusi nece u tu pricu FIAT

aleksa

pre 9 godina

(nesto smrdi, 16. oktobar 2014 14:45)
Nista ne smrdi, ali vi to tesko mozete shvatiti. Ovde sa radi o izvozu odredjenog broja Fiata koje bi uvezla i platila Ruska vlada za potrebe administracije u unutrasnjosti Rusije. Svakome ko poznaje trziste je jasno da Fiat nema sta da trazi u Rusiji. E, sad, to znaci zrtvovati prodaju desetak hiljada automobila koje proizvodi kompanija Lada iz Toljatija, a ona je u vecinskom vlasnistvu Francuza i Japanaca. I kako bi na to reagovali Francuzi i Japanci? Pri tome, imaju mogucnost da otpuste stotine radnika koji rade i zive u Toljatiju.Nije nista tako prosto. Vucic je dozvolio sebi i klekao na kolena.

bojler

pre 9 godina

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, je prilikom sastanka sa premijerom Srbije, Vuciem, prihvatio da u skorijem periodu dodje do dogovora o izvozu automobila fijat 500 L iz nase zemlje u Rusiju, sto je odlican poslovni poduhvat.

Hm

pre 9 godina

Podsećanja radi:
Što se tiče Fijata na žalost taj ugovor neće biti pokazan. To je ugovor na koji je država Srbija potrošila najviše novca i da smo ga kojim slučajem mi potpisali bili bismo optuženi za najveći kriminal, rekao je Vučić u parlamentu.

Centralni rinok

pre 9 godina

Neverovatno sta nasi traze.Sada zadovoljni stoce sir da ide u Rusiju.Sve nase favbrike topljenog sira ne mogu da podmire potrebu podmoskovlja i grada Himki.Drugo ne odlucuje Putin jer Rusija vise nije centarlizovana privreda.Da li neko od dilera ima interes za FIAT u Moskvi.Sumnjam.Jer FIAT 500L je slab za uslove u Moskvi ili Rusiji.Suvise mekan i nezan auto.Gotovo da nisam na ulicama video bilo koje Fiatovo vozilo. Mercedes, Lade, Volvo i gomila japanskih vozila. Cak i francuskih vozila malo. ja godinama pokusavam da plasiram vina iz Srbije.teskoide.Jer rus trazi da se napravi skaldiste od 100 hiljada dolara da bi se ta vina besplatno plasirala kao proba. Niko u Srbiji na to nije spreman.I jos nesto ta nasa vina i bez carine su skupljau odnosu na portugalska, Cileanska,kalifornijska itd. Nasi "privrednici" politicari nemaju pojma o Rusiji .Zahtevima ruskog trzista i sve vece probirljivosti. Pricaju price da je rusko trziste veliko.Naravno ali i probirljivo.Nije to Rusija sedamdesetih gde si po planu mogao da im uvals svasta

casa

pre 9 godina

Rusija je vec pre izvesnog vremena bila zainteresovana za spoljno-trgovinsku razmenu sa Srbijom u oblasti automobilske industrije, koja ce u skorijem periodu biti i dogovorena sto se tice automobila fijat 500 L, zahvaljujuci premijeru Vucicu i predsedniku Rusije, Vladimiru Putinu.

slobodan55

pre 9 godina

Bescarinski izvoz u automobilskoj industriji sto se tice fijata 500 L u Rusiju ce nam zaista umnogome znaciti, pre svega zbog veceg rada zaposlenih u Fijatu jer su nasi radnici vredni ljudi pa ce se Fijatu zaista isplatiti trud i rad. Veoma dobra vest koju nam je odobrio ruski predsednik Vladimir Putin.

Smajli

pre 9 godina

Srbija je prvi put u svojoj istoriji uspela da se održi u jednom sukobu koji je u blizini neutralna i da se ne stavi na jednu od strana u sukobu, a opet su nam svi ostali prijatelji. To nam je donelo i očigledne ekonomske koristi. Glavna uloga opet pripada Vučiću.

alexandroo

pre 9 godina

Vlada je pokazala da zna balansiranja između prioriteta zemlja o članstvu u EU i pokušaja da se pronađu mogućnosti gde bi se saradnja sa Rusijom unapredila u onoj meri u kojoj to neće remetiti evropski put zemlje !
Pravi put!

klementina

pre 9 godina

Treba iskoristiti veliko izvozno trziste Rusije i plasirati proizvode.Time bi se povecala proizvodnja u nasim fabrikama i pomoglo bi se privredi u znacajnoj meri.

quattro

pre 9 godina

U delu protokola koji podrazumeva iskazivanje dobrodošlice i podsećanje na prijateljske i istorijske veze, on nudi Fijat! Ni vreme ni mesto, to je za razgovor u četiri oka.

Vesna BG

pre 9 godina

Sjajne ekonomske vesti, i jedva čekam da se vide pvi rezultati kako bi počeli normalnije da živimo i da se hejterima zapuše usta

princeza

pre 9 godina

S obzirom na informaciju da je predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin pristao da dodje do poslovnog dogovora oko kvote srpskog fijata 500 L koja bi mogla da se izvozi u Rusiju, sta drugo reci osim da je ovo i vise nego pozitivna vest.

didi

pre 9 godina

Svidja mi se ono sto je Putin rekao, da ruske investicije u srpsku privredu mogu biti udvostručene i za tri godine bi mogle dostići deset milijardi dolara!
Pazite dezurni negativci,to je Putin rekao!

marko89

pre 9 godina

Tokom boravka predsednika Ruske Federacije u Beogradu, Vladimira Putina, odrzani su sastanci o saradnji Srbije i Rusije, kao i o stavu Srbije da nastavlja sa dobrom poslovnom saradnjom sa Rusijom, kao i svojim putem ka EU, sto je ruski predsednik izneo kao sasvim korektno.

Okluzija

pre 9 godina

Trenutna situacija nam odgovara zbog mogucnosti da povecamo izvoz i izborimo se da nasi proizvodi sto vise budu plasirani na rusko trziste.I premijer je svestan da ova situacija nece dugo potrajati jer su gubici veliki,sa obe strane,i Rusija i EU dosta gube ovim sankcijama,tako da ce najverovatnije u dogledno vreme prevazici taj problem.Do tada Srbija treba da radi,proizvodi i izvozi.Potpisivanje ugovora omogucice privrednicima iz Srbije da intenziviraju saradnju sa ruskim privrednicima.

Dejan

pre 9 godina

Pa Vucic je i sam rekao da ce sa Putinom dogovoriti konkretnu saradnju i to se i desilo!Mora se iskoristiti Putinova poseta a ne samo da prodje protokolarno i da nikakve koristi od toga nemamo!Kome ovo moze da smeta?

Zastava

pre 9 godina

Potpuno su mi neshvatljivi komentari o tome da se ponizavao, da je fijat ovakav ili onakav automobil...ljudi on se bori za egzistenciju mnogo porodica koje rade u toj fabrici u Kragujevcu a ne za Italiju....nema potrebe za nipodastavanjem bilo koje inicijative koja nekom znaci mnogo

zlato

pre 9 godina

Srbiji je bila ogromna cast sto je imala priliku da ugosti predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina. On je imao sastanke sa predsednikom Nikolicem i premijerom Vucicem. Razgovori su bili veoma pozitivni i konstruktivni, sto je veoma dobro za obe zemlje.

sprite

pre 9 godina

Spoljno-trgovinska razmena sa Rusijom je u prvih 8 meseci ove godine dostigla nivo od 30% vise u odnosu na isti period prosle godine predstavlja znacajan podatak za Srbiju kao veoma malu zemlju. Sada je pokrenut dogovor oko izvoza srpskog automobila fijat 500 L u Rusiju sto ce nam biti odlican poslovni poduhvat.

Srbin100%

pre 9 godina

Ohrabruje cinjenica sto su ekonomske i privredne teme dominirale u ovom dijalogu i sto postoji razumevanje ruske strane za nase teznje da podignemo nase proizvodne kapacitete na visi nivo i time doprinesemo izlasku zemlje iz krize

Kutuzovski prospekt

pre 9 godina

Kada sam radio dugi niz godina u jednom predstavnistvu velike spoljnotrgovinske firme u Moskvi bilo je tesko da u robnu listu uglavis nesto iz tadasnje Jugoslavije. Te i takve trgovine vise nema. I u Rusiji je kapitalizam, Kao ce nase preduzece nesto da proda kada nema predstavnika u Rusiji koji ce da obilazi zainteresovane kupce. Nasa roba treba da bude jeftinija od robe iz Kine, Francuske, Danske Finske itd .U vecini nije slucaj. Ovo sto je danas poitpisano je energetika, vojna saradnja, carina... sve ono sto se ipak drzava pita. Vucic sretan sto ce da ide svinjetina.Koliko nam je svinjski fond dok ne dodje taj Tenis iz Nemacke.Ne radi se to preko noci

arsic71

pre 9 godina

Poseta ruskog predsednika Vladimira Putina nasoj zemlji je prilika kakva se retko kada pruza, tako da nam je bila ogromna cast da ugostimo ovako velikog coveka i politicara. U toku boravka ruskog predsednika u Beogradu odrzani su sastanci na kojima su prisustvovali Vladimir Putin, premijer Vucic i predsednik Srbije, Tomislav Nikolic, u kojima su mu iznete pohvale i zadovoljstvo Srbije apro po njegove posete nasoj zemlji i prestonici, kao i poslovne ideje koje treba realizovati u buducnosti.

Janko

pre 9 godina

Svaka mogućnost da povećamo izvoz je za nas šansa da se izvučemo iz ekonomske krize, da povećamo zaposlenost. Izvoz automobila je naša šansa, verujem da je Vučić neće ispustiti.

petar

pre 9 godina

Citam ruske novine.Oni samo kazu da Vucic gurao pritcu FIAT,ali nie dobio odgovor,ko hoce moze procitati na gazeta.ru A sad zasto ne realno 1.Kola tipa FIAT u Rusiji nisu popularni 2.Ruski proizvodjaci kola sami u krizi, prodaja kola u Rusiji smanjila za 40%,a AutoVAZ koi proizvodi Ladu za 2 meseca imao gubitak 5 miliardi rub,i otpusta radnike 3.Sta mislite rusi dozvole da lada ima konkurenta,ako su oni razlicite klase.lada prilagodjena za ruske tezke puteve i zimu,i delove jeftinije i sama lada veca i jeftinija od FIAT,italjanski kola u Rusiji nisu popularni i ne izdrzlivi u losim putevima Zato sve ovo o FIATu iz oblasti fantastike!Pozdrav из Москвы !

bezimena

pre 9 godina

Putin je ovde svratio danas jer smo mu na putu ka Italiji gde je njegova krajnja destinacija! A to što je "kazao da misli da ćemo dogovoriti određenu izvoznu kvotu" je otprilike mož' da bidne al' ne mora da znači, i meni stvarno nije jasno koliko glup još može neko da bude da bi unapred hvalio neke dogovore koji NE postoje!

wearetheserbs

pre 9 godina

Posle dužeg vremena čitam komentare i sasvim rešen da istrajem u odluci da se u Srbiju nikada ne vratim.
Zaista ne shvatam ljude? koji svojom slobodnom voljom odlučuju da budu botovi.

bole

pre 9 godina

tadic je putina molio za skladiste gasa u fed bih, a vucic moli za italijansku fabriku.
sta li putin misli o nama kao narodu kada ovakve ljude biramo za predstavnike???

JASNA KG

pre 9 godina

Izoz Fijata u Rusiju za nas Kragujevcane je super vest,to znaci da ce mo imati sigurne plate,i ako se posao poveca docice do novog zaposljavanja.A sto se tice sira to je podstrekt za nase stocare da ce im se prodaja mleka popraviti.

VUKOTA

pre 9 godina

Odlična vest. Pored Fijata i mlečnih proizvoda, siguran sam da su potpisani ugovori koji će doprineti unapređenju odnosa između Srbije i Rusije, a koji će se direktno, pozitivno odraziti na život građana u Srbiji.

DaliborJ

pre 9 godina

Iako to Rusiji nije potrebno, ona odlučuje da pomogne Srbiji. Kao što je Putin rekao "priajtelji se ne prodaju". To što im nismo okrenuli leđa, u ovim trenucima, Rusi umeju da cene i verujem da će se ubrzo i Fijat proizveden u Kragujevcu kretati ruskim gradovima.

Bojan

pre 9 godina

Mi sa Rusijom i od ranije imamo odlične političke odnose. Ono što nam je trebalo jesu ekonomski, investicioni ugovori i šansa da izvozimo proizvode koje do sada nismo mogli. Dala nam je Rusija i tu šansu, na nama je da je ostvarimo.

ANASTASIJA KG

pre 9 godina

Izoz Fijata u Rusiju za nas Kragujevcane je super vest,to znaci da ce mo imati sigurne plate,i ako se posao poveca docice do novog zaposljavanja.A sto se tice sira to je podstrekt za nase stocare da ce im se prodaja mleka popraviti.

petar

pre 9 godina

@Okluzija Trenutna situacija u Rusiji ima dva kraja 1.Jeste trziste slobodno -sto je pozitivno 2.Naivaznije Rusiji velika kriza i rublja pada preva Euru i Dollaru, to nije dobro za trgovinu zasto? Rub od pocetka 2014 godine pala na 14%,bilo 49rub a sad za 1Euro-52-53rubd,danas rub pala rekordnoprema Eur.Primer azo pre rusi placali za 5kg sira -200rub,sad za 5kg-260rub i jos dodaite troskovi a prevoz 3.kako ce platiti Srbiji ako rub tada ne odgovara srpskoi strani 4.Kupovna moc u Rusiji svaki dan manje zbog krize to prenose ruska vlada i media 5.Ruska vlada uvela novi porezi jedan od nix porez na imovinu,kola,porez za arendu stana,to su dodatni porezi 6.Svaki dan zatvorjavajuse prodavnicei restorane na centranim lokaciama kao Tverskaja ulica,zbog pada kupovine i placanja arendi u devizama ako pre 15000rub-500$,sad 15000-350$ 7,Pre 2 dana donet zakon o smanjeni plata u drjavnom sektoru 8.Sve ovo posledica rasta infaciji,zbog pada rublja,i sto cena nafti pala ispod budjeta to znaci kada cena nafte nize 97$ za barel to donosi deficit u budjet Rusiju sve to prenoruski media 9.Rusija opet dozvolila uvoz mleka iz EU zbog toga sto deficit mlecnix proizvoda i zatvorili fabrike koi proizvodili mlecnu produkciju,opet uvoze iz Polske,Litve,Italije i Ukraine 11.Mnogo losa ekonomska situacija i kriza drma i ljude,otpustaju radnike i Banki,AutoVAZ i drugi12.Zato sve ovi ugovori 80% cak i vise nece biti realizovani koliko puta bilo podpisano i Moskvisad u Beogradu,to je ccista diplomatija.

Jabuka

pre 9 godina

Ovaj tekst je jako ohrabrujuci. Zaista ce mo imati koristi od ove posete predsednika Rusije. Ovo samo znaci da ce biti jos radnih mesta i plata za mnoge radnike u Fijatu a i u drugim preduzecima. Vidi se da nasa vlast zna sta zeli i kako to da dobije. Ipak smo izabrali najbolje.

dunja04

pre 9 godina

Predsednik vele sile Ruske Federacije, Vladimir Putin, je bio u zvanicnoj poseti Beogradu, i ovom prilikom je razgovarao sa predsednikom Nikolicem i premijerom Vucicem o nastavku veoma dobre sveobuhvatne saradnje Srbije i Rusije, a apro po iste dogovoreno je da se napravi plan izvoza srpskog automobila fijat 500 L u Rusiju.

andjeo

pre 9 godina

Srbija je uvek imala veoma dobre odnose i saradnju sa Rusijom, sada ce ona biti jos jaca, mozemo ocekivati pocetak bescarinskog izvoza fijata 500 L, kao i izvoz drugih proizvoda iz Srbije, veoma dobra vest za srpsku industriju.

Tomy

pre 9 godina

Rusija će imati razumevanja i omogućiti nam izvoz. Putin je prepoznao Vučićev kvalitetan rad i njegovu neverovatnu energiju koju ulaže da napravi nešto od posrnule Srbije. Nema sumnje da će nam Rusija bezuslovno pomagati.

Lidija 1981

pre 9 godina

Naravno da premijer treba da na svaki način utiče na rast naše ekonomije, naravno da treba da traži nova tržišta jer sav prihod koji se ostvari osim Italijanima, ostaće i našim radnicima i deo će ostati državi.

LEPA - VEST - DALEKO - SE - CUJE

pre 9 godina

Ovo je svakako dobra vest I za svako postovanje, postignuti dogovor u vezi sa izvozom automobila fijat 500 L je veoma dobar korak za srpsku industriju. Nasi iskreni prijatelji Rusi umeju da cene svoje prijatelje i verujem da ce se ubrzo i Fijat proizveden u Kragujevcu kretati ruskim gradovima. smatram da ce to dovesti do povecanja obima proizvodnje i ozdravljenja automobilske industrije, takodje ce se i poljoprivreda svakako oporaviti odnosno stocni fond bice podignut na daleko visi nivo.

Odavle

pre 9 godina

Ovako trguje naš direktor na malo preduzeće:
Kupiš kilo Sira dobiješ Fiat gratis. Jel može? A platiš mi, pa, pa, će se ganjamo. A?

yota

pre 9 godina

odvratne botine. nema svrhe citati komentare kad su svi kao jaje jajetu. zna se da postoje i zna se sta rade, i niko ne reaguje. pa to je kao da se zna da drzavni vrh krade a niko nista da uradi. oh wait..

Доситеј

pre 9 godina

обичан народ неће имати никакве користи од ове посете..драго ми је да је дошао путин јер волум русе и све руско без обзира на политку али народ ће преживљавати и даље..

petar

pre 9 godina

@Okluzija Trenutna situacija ima 2 konca,1.Uci na trziste 2.Najvaznie prodavati za koi devize?Ako za Euro i Dollar,tada ne odgovara rusima,zasto-rublja pala od 2014 prema Euru na na 14-15%,bila 40 rub sad 51-52,60rub,ako ranije sir koi kupovali kazemo za 5Euro bio 200rub sad 260rub dodai prevoz,to ce biti skupo 2.ako prodavati za rub ne odgovara Srbiji 3 Rusiji sad jaka kriza i kupovna moc svaki dan manje danas ruska vlada donela zakon o smanjeni plate,zatvorjavajuse restorani i prodavnice centralnim ulicama zbog skupoce arendi zato sto arenda placa u $,i nema kupce!

Silver Surfer

pre 9 godina

Uz kancelariju za brze odgovore, Mercedesov autobus koji samo sto nije poceo da se proizvodi, Mubadala stelt fabriku cipova prvu takve vrste u svetu i fabriku avio komponenti, evo jos jedne sarene laze premijera. Covek koji samo obecava i najavljuje ali i nista od toga ne realizuje. Doduse, ni ne mora kada drzi pod kontrolom sve medije koji objavljuju iskrivljenu sliku stvarnosti. Odavno Srbiju nije vodio ovakav diplomirani prevarant. Ako su zuti bili losi, posledice vlasti naprednih bice katastrofalne.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Neka zamoli Putina da spakuje sir u FIAT, biće jeftiniji izvoz, a ionako ima mesta.
Od te uštede možemo opet da pravimo paradu, kao što smo od penzija napravili ovu.

vrzino kolo

pre 9 godina

Zna se da su Rusi najvise zainteresovani za poljoprivredne proizvode koje najvise i uvoze, a vodja im nudi fijata a arapima zemlju da sa te iste zemlje prodaju rusima poljoprivredne proizvode.

vaga

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Rusije se nastavlja jos jacim tempom, treba ocekivati da se poveca izvoz srpskih proizvoda u Rusiju, sastanak premijera Vucica i predsednika Putina je bio veoma konstruktivan i uspesan.

Vule

pre 9 godina

Ohrabrujuće je da će se Rusija poput Kine i drugih zapadnih zemalja aktivno uljučiti u investiranje u SRbiju, jer je to jedini način da u najkraćem peruodu postignemo zavidni nivo proizvodnje, i zančajno smanjimo nezaposlenost!

vaga

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Rusije se nastavlja jos jacim tempom, treba ocekivati da se poveca izvoz srpskih proizvoda u Rusiju, sastanak premijera Vucica i predsednika Putina je bio veoma konstruktivan i uspesan.

osmeh

pre 9 godina

Dogovor u vezi sa izvozom automobila fijat 500 L je veoma dobar korak za srpsku industriju, smatram da ce to dovesti do povecanja obima proizvodje i ozdravljenja automobilske industrije, odlicna vest.

Dunda

pre 9 godina

Putin je jasno izrazio nameru Rusije da pojača investicije u Srbiji, što je izuzetno povoljno uticati na rast proizvodnje, zaposlenost i smanjenje spoljnotrgovinskog deficita zemlje!

Rale

pre 9 godina

Odlična je vest da će Rusija omogućiti kvotu za uvoz Fijata 500L i neke mlečne proizvode što će biti značajan impuls kako za srpski izvoz, tako i za našu poljoprivredu!

meduza

pre 9 godina

Rusija je pokazala interesovanje za uvoz srpskih proizvoda, premijer Vucic i predsednik Putin dosli su do dogovora o bescarinskom izvozu fijata 500 L, ovo je zaista dobar projekat koji ce pomoci srpskoj industriji.

Dario

pre 9 godina

Bio bi to pravi pogodak za nasu zemlju.Danas cak i pominju izvoz mesnih i mlecnih preradjevina. Odlcna vest, nadam se da ce se i realizovati.