Četvrtak, 16.10.2014.

13:41

FS Albanije: Dron jedini način?

FS Albanije izdao je saopštenje u kojem optužuje srpske medije za svaljivanje krivice na albanske igrače, a napada se i FSS jer “ne preuzima odgovornost“.

Izvor: SO

FS Albanije: Dron jedini naèin? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

154 Komentari

Sortiraj po:

bez_cenzure

pre 9 godina

Oni su ovom izjavom skoro pa priznali da su to i organizovali. Gluplji su nego što sam i mislio. Sve ove izjave srpska strana bi trebala ponuditi kao dokaz. O
Samo dan nakon prekida utakmice njihovi igrači objavljivali su statuse po društvenim mrežema na kojima nemaju ni ogrebotine na licima tako da bi naša strana i te slike trebala iskoristiti kao dokaz i potopiti ih.

недостатак истог

pre 9 godina

Za veliku Albaniju prvi put cujem. A o velikoj Srbiji, Srbiji do Tokija, srpskom Dubrovniku itd slusam decenijama. Ali to je u redu zaboga.
(a, 16. oktobar 2014 14:06)

А за кућно васпитање и даље ниси чуо!

кад родитељи затаје

pre 9 godina

(SrbEUin, 16. oktobar 2014 13:57)

Ти да знаш шта је срамота не би ово писао.

goran

pre 9 godina

Kakva kontradiktornost,ovi više ne znaju ni šta pričaju...sami sebe ubeđuju u laži...bolesni su defitinivno od patološke mržnje prema boljima od sebe,inferiorni su u odnosu na Srbiju,pa sad na podmukao i pokvaren način pokušavaju da svale krivicu na druge...

miro split

pre 9 godina

@Komshija Hashim
Evo bit ću s tebon po prvi put ozbiljan.
Ako je ovo priopćenje Albanskog nogomenog saveza istinito onda svi oni koji su se pitali šta to Albanci kolektivno slave dobijaju nedvosmslen odgovor.Slave unapred pripremljenu provokaciju i diverziju jednog sportskog događaja u koju su bili uključeni svi igrači i sportski djelatnici albanskog saveza.Svjesno su stavili svoje glave na panj tržeći incident i moguću tragediju na stadionu u Beogradu.Cilj nije ispunjen do kraja jer ipak se nije dogodilo ono najgore i sad bi sa ovin histeričnim izjavama vaših odgovorni osoba tribalo potencirat izbacivanje Srbije iz nogometnih takmičenja.
Nevjerovatno je da nikoga od vas nije niti malo sram zbog toga nego svi u glas ponavljate jedno te isto.
Nogomet ste pretvorili u najogavniju polititiku u kojoj su sva sredstva pa i po cjenu ljudski života dozvoljena.
Gledaj prijatelju ako si iti malo pametan čovik i ako makneš tu nacionalističku mrenu sa očiju vidićeš da se logički nameće zaključak o namjernoj provokaciji kojoj je bija cilj prekid utakmice u krvi i neredu.
Sad ti i tvoji političari možete do kraja života ponavljat tu litanju o Srbima ka barbarima i lošin momcima i o Albancima koji koji su miroljubivi hipici koje uvik triba zaštiti pa i kad je očito da rade ogromna s***a.

прекрајање граница

pre 9 godina

(Komshija Hashim, 16. oktobar 2014 15:23)

Значи застава велике албаније је ваше нацинално обележје? Ја мислио да је национално обележје албаније застава црвене боје са орловима.

radnik

pre 9 godina

Hasime, NE IZVRCI CINJENICE!!!
zastava je bila istaknuta.
Nije srpska strana zabranila navijace nego FIFA.
Ako je to bio jedini nacin, to znaci da ste ga pripremili unapred. Niste sigurno kupili dron u toku poluvremena? A vi Siptari imate moc da predvidite buducnost, pa ste znali da ce biti skandiranja, pljuvanja itd..i brze bolje spremili dron i zastavu velike albanije sa nekim tamo ratnim vodjama. Sto niste.okacili Albansku zastavu? :)
Providna su ta opravdanja, vredjaju inteligenciju.

Lik

pre 9 godina

Sta su hteli - to su i postigli. Mi smo i dalje budale sto ne mozemo da sprecimo navijace da ulaze u teren, da se unose baklje, i sto se Bogdanovu i slicnima uopste dozvoljava ulazak na bilo koji stadion....a i sto nije u zatvoru, jer se sigurno ima materijala. Da je sve ostalo na igracima, Albanski igraci koji su zaskocili naseg bi bili kaznjeni i bilo bi mnog obolje. Ovako, mi Srbi opet imamo Bogdanova i slicne koji "ulaze da objasne neke stvari" i po 1000000-i put nas navlace da dobijemo bitke da bismo na posletku izgubili rat. Eto, Srbija se urazumiti ne moze. Ni slucajno da se ne shvati da u bilo kom segmentu branim Albance i njihove ideje o velikoj Albaniji!

Stari Vujadin

pre 9 godina

@Albanian Eagle

Lepo ste napisali pa bih hteo i lepo da odgovorim. Prvo, veliki broj Srba zali a verovatno se i stidi zbog toga kako su neki od navijaca reagovali na zastavu koja se pojavila, pa cak i na provokaciju Albanskih igraca koji su napali Srpskog igraca koji je pokusao da zastavu ukloni sa terena. Slozicemo se nadam se da toj zastavi u tom trenutku na terenu nije bilo mesta.

Problem ovde je sto je dron nosio zastavu Velike Albanije koja pokazuje nacionalisticke teznje ka oduzimanju teritorija drugih drzava, a velikim delom Srbije. Zastave koje pominjete u Albaniji verujem su bile zastave i obelezja Srbije bez geografske karte koja pokazuje pretenzije ka tudjoj teritoriji? Kada bi se takva zastava sa mapom neke "Velike Srbije" (a nadam se nece) pojavila u Albaniji verovatno da bi reakcije nazalost bile vrlo slicne. To predpostavljam na osnovu "slavlja" Albanaca koje se videlo u regionu.

Numeso je od strane Albanaca (a pogotovu igraca i fudbalskog saveza) da izjavlljuju da je to bila njihova zastava. Samim tim podrzavaju ovau provokaciju na nacionalnoj osnovi i podrzavaju nacionalisticke pretenzije ka teritorijama drugih zemalja. Nadam se da cemo se sloziti da Albanci ne bi tolerisali tako nesto okrenuto ka njima (ili u ovome slucaju vama).

Dejan

pre 9 godina

Za nas gradjane Srbije mapa tzv. velike Albanije sa zastavom velike Albanije isto znaci kao i zastava nacisticke Nemacke. Kosovo i Metohija su okupirani danas bas kao sto je i Srbija bila okupirana 1941. godine.

draganbg

pre 9 godina

Ocigledno su sve precutali sto im ne odgovara, a svi dokazi toga sto su precutali su na nasoj strani! To pismo je njihovo priznanje svega, treba to sada iskoristiti pred UEFA!!

Split

pre 9 godina

Utakmica visokog rizika, hm... A redarske službe, policija, koji je njihov posao? Loše odrađeno! Dali postoji mogućnost pojave "drona" kad Putin dođe? Kako je moguće da na stadione dolaze likovi koje nezanima sport i hrane se neredima, do kad da trpimo , do kad ? A sad malo o Vašim gostima... Kad se dolazi u goste , poštiva se kuća domaćina ili ste izbačeni kroz prozor!!! Zastavom provocirati , e stvarno mi je ža , šta im niste zabranili bižaniju u svlačionicu... Eto , pozdrav iz Splita... Živili !!!!

Mladja car

pre 9 godina

Evo vam jedan realan pogled.
Teško je reći kako će Albanija biti kažnjena jer je ovo prvi takav slučaj.
Ali ono što je sigruno da niti UEFA niti itko normalan neće smatrati da postoje olakotne okolnosti za uletavanje navijača na teren i napad na gostujuće igrače. Reakcije srpske policije su bile katasrofalno loše a u napadu na igrače je sudjelovalo i osiguranje na stadionu.
Dakle kraj kvalifikacija za Srbiju i nepoznata kazna za Albaniju.

da je istina bilo bi tuzno

pre 9 godina

Nije tacno sta prenosi BBC evo vam sluzbenog stava FS-Albanie mozete citati i u Engleski jezik.

Link http://www.fshf.org/index.php/sq/

delala

pre 9 godina

U povijesti je poznat tzv. "Fudbalski rat" izmedju Hondurasa i El Salvadora , 1969.U tom ratu zbog gola koji je pao u produžetku kvalifikacione utakmice za odlazak na SP, poginulo oko 6 000 ljudi.Nadam se da su se ljudi od onda opametili.

Pegioni

pre 9 godina

Ideja sa dronom je fenomenalna ali samo kao ideja. Ovo je bio udar na cast srpskog naroda. Uefa ima dobro da razmisli o posledicama odluke koju budu doneli.

glasnik

pre 9 godina

I jedni i drugi aut na 4-5 godina pa da se naučimo redu i jedni i drugi. To je trebalo i kada je bila Srbija i Hrvatska u pitanju. Mada nece oni da nas uče pameti na Balkanu kad mi to sami necemo da naučimo. Oni to samo koriste. Kad im odgovara da nas gurnu jedne na druge, a onda nas posle mire. Gledaju samo svoje interese.Ali ima tu i drugih u grupi kojima odgovara da budemo kažnjeni i jedni i drugi. Recimo oni što se izvukoše u 90 i nekom minutu da daju go. Ništa loše

srkiboy82

pre 9 godina

Ova saopštenje pokazuje nacionalno "raspoloženje" Albanskog stanovništva i svih političkih i državnih struktura. Naime NIKO iz Albanije do sada nije osudio zastavu takozvane velike Albanije. Što nas navodi na jedan strašan zaključak. Albanski narod i državni vrh smatraju da u tome nema ništa loše, to jest da ove teritorije po prirodi pripadaju njima. Ono što nas kao narod treba da zabrine da li sutra treba da ove teritorije branimo oružijem? Nažalost izgleda da je to neminovnost.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Molim poštovano uredništvo da mi objavi ovu repliku, demant ili odgovor, kako god uzimali, na ove ejdnostrane komentare koji pljuju po nama Albancima! Unapred zahvaljujem na slobodi izražavanja. FS Albanije je u pravu, potpuno. Zakazali su domaini koji nisi dozvolili gostima navijace, nisu isticali zastavu protivnika na stadionu, pa zviždanje celokupnog navijackog kora na himnu Republike Albanije i 40 minutno pljuvanje navijaca, vredjanje ubi šiptara, bacanje predmeta na gostujuce igrace prilikom izvodjenja auta ili kornera i na kraju i fizicki linc na goste. Isicanje nacionalog obelezja Albanci su mogli da urade samo onako kako su i uradili. posle toga nastaje haos kojeg Policija nije htela da spreci a zastitari su cak i pomogli huliganima u napadu na sportiste. Totalni promasaj u organizaciji i osiguranju domacina i nadamo se primerenoj kazni za to.

svako duva kako mu odgovara

pre 9 godina

Donekle, donkle bi shvatio da je to bila zastava Albanije, ili zastava njihovog Fudbalskog saveza, ili samo grb. Ali ne ide mi u zdrav razum da oni otvoreno opravdavaju zastavu velike Albanije koja leti DRONOM preko terena. Ali eto, na isti nacin mi nije jasno kako nasa drzava i nas savez uvek nadju opravdanje za Bogdanova i slicne mafijase. To je ekipa koja je uvek necim "isprovocirana". Oni su i pre drona ubacivali baklje na teren, gadjali igrace upaljacima i flasama vode. Oni nisu tu bili da gledaju fudbal jer ne bi ni stajali uz ogradu, spremni da uskoce. Da njih nije bilo na stadionu, ova prica bi imala potpuno drugaciji kraj. Kad to nas vrh javno optuzi kao problem i pokusa da pronadje trajno resenje, e onda tek imamo pravo da sudimo Albancima. Isto tako, skandiranje pola stadiona koje poziva na linc i klanje nam je toliko normalno, i toliko prihvaceno da to nas savez ni ne spominje kao problem. oguglali smo na te stvari. A to na TV-u slusa neki klinac, i skapira da je verovatno OK zapaliti komsiji albancu pekaru kad ceo stadion to trazi.

milan

pre 9 godina

Nikako da izađem iz čuđenja kako su naši slepo upali u klopku i nameštaljku kako publika tako i zvaničnici a i oni koji su palili posle utakmice. Ne nije u pitanju kleknuti pred Albancima zbog svega toga više je poštovati samog sebe i pokazati da imamo snage i vrednosti koje treba poštovati.

gt

pre 9 godina

Ono sa zastavom je bila velika provokacija ali da huligani nisu uletjeli unutra i počeli tući albanske igrače sve bi se smirilo, zbog toga je utakmica prekinuta, sigurno nije zbog malo naguravanja igrača. I djelomično se slažem sa ovim priopćenjem, jer ono šta se dešavalo u prvih 40 minuta je za svaku osudu. Gledao sam prijenos i vidio sam na vlastite oči da su navijači i prije tog prekida pokušavali ući na teren, zašto to zanemarujete? A zbog svih onih slika gdje navijači tuku igrače ćete dobiti drastičnu kaznu. Veću nego Albanci. I trebali biste postaviti svome savezu pitanje, zašto je utakmica bila tako loše organizirana. Povici se nemogu spriječiti i to je "normalno" ali da navijači šetaju, osuđeni huligani po terenu i tuku protivničke igrače to je nedopustivo.

damir

pre 9 godina

mogu oni pričati što hoće,da nije bilo provokacije sa zastavom od svega ne bi bilo ništa,odigrali bi utakmicu i sve ok,sve je unaprijed smišljeno i organizirano s ciljem izazivanja sukoba i prekida utakmice,odnosno krajnji cilj im je bio dobiti utakmicu za zelenim stolom ili izbacivanje vaše reprezentacije iz kvalifikacija

Albanian Eagle

pre 9 godina

Veliki pozdrav za sve vas :)
Nisam pricao ili pisao na srpskom jeziku skoro 30 godina.Pokusacu da budem dobar student :)
Citam ovih dana previse o prekidnutoj utakmici Serbija-Albania.
Prijatelji moji,kako moze zastava jedna da bude vise izgovorana,preko svega toga sto se zbivalo od momenta kad se Albanska himna svirala?
U Tirani ove godine bilo je srba sto su leteli srpsku zastavu na nashim objektima (albanska pravoslavna crkva),boze sacuvaj,niko nije vikao da ubijemo srbe,ko sto se desilo u Beogradu.
Kako moze neko da krivi albance za ponasanje vasih gradjanina,vase policije i lica odgovorna za bezbednost stadiona?
Da se nesto slicno dogodilo u Albaniji,ja bi prvi bio sto be se uvredio na moj narod,policiju i drugih odgovornih organa.
Nisam citao od vas prijatelji moji nijednu rec sto je skinuta Albanska zastava od mesta gde sve tri zastave stoje?Gde je vase gostoprimstvo?
Pozdravljam vam puno,i nadam se da ce vise vas razumet istinu.

Zole

pre 9 godina

Oni kad su videli kako se ponašaju srpski navijaci na utakmici, odlucili su se da nabave dron i da na njega okace zastavu koju su na brzinu napravili i poslali dron iznad stadiona iz revolta prema navijanju na stadionu.

Dule

pre 9 godina

"Dron je bio jedini način da se istaknu nacionalna obeležja". A "velika Albanija" je nacionalno obelezje? Aha. Dobro, samo da znamo na cemu smo i sta jos da ocekujemo.

Dijaspora

pre 9 godina

Lepo neko rece, dzaba sve kad se u stranim medijima slusa vise (ili samo) njihova strana, tako npr. u nemackom bild-u pise da je Srbima zasmetalo sto iskazana zastava pokazuje "i delove koji JOS pripadaju Srbiji"...ne zna se sta vise boli, ovo JOS ili sto nigde ne spominju Grcku, Makedoniju i Crnu Goru. Verujte mi, mnogo gore je nama u dijaspori citati svaki dan neistine i biti u manjini (citaj jedini) kada se diskutuje u vezi Srbije (o sportu, a o politici pogotovo).

miro split

pre 9 godina

Nekad je nogomet bija lipa stvar.Sedamdeseti godina prošlog stoljeća otac me je počeja vodit na stari plac gledat Hajduka.Peruzovića,Katalinića,Mužinića,Šurjaka...,a onda smo se pribacili na Poljud.Stari je ima preplatu za tribine zapad,a ja bi iša na stajanje sjever.Kad on ne bi moga ić na utakmicu da bi mi kartu i ja bi sidija sa njegovin društvon i gušta ih slušat kako komentiraju utakmicu i igrače.To su bili komentari za plakat od smiha,imali bi one male tranzistore i slušali šta se događa na drugin utakmicama.Gledali smo Simovića,Gudelja,Miljuša,Čopa,Vujoviće,Baku...Gledali smo i guštali u svakoj utakmici.Posli san iša i na gostovanja sa Hajdukon,a onda je pomalo sve to postalo teško,zločesto opasno,ispolitizirano mržnjom sa svih strana.Pa je i suzavac na utakmici sa Marsejom.Ali san ja zna šta je suzavac,pra san oči vodon,a ono sve gore.
Odavno mi se ovi sport zgadija i nikad svog sina nisan odveja na utakmicu.Mislin da san u pravu jer ja iman bar lipa sićanja,a on bi moga imat samo traume.
Nogomet je odavno posta okupljalište za iskazivanje slobodne mržnje i fašizma.Misto di se zgrću ogromni novci iskorištavajući najniže ljudske porive i strasti,misto di se utakmice namištaju radi kladionica i di se od nogometaša radi nedodirljive bogove.
Ne iden na utakmice da mi zbilja sadašnjosti ne uništi lipotu nevinosti prošlosti.Kad san priskaka ogradu na bazenu Jadrana samo da vidin kako Vujovići,Slišković i Vulić igraju trešetu ka najnormalniji ljudi u svon gradu.

Komshija Hashim

pre 9 godina

ako nas kazne ,istupiti iz kvalifikacija...jedini moralan potez
(latino, 16. oktobar 2014 14:26)
Ako vas kazne necete ni moci igrati kvalifikacije.

Veliki manipulatori

pre 9 godina

UEFA ako ih ne kazni najstrozije moguce zbog zastave, moze komotno da im u grupi promeni naziv u Velika Albanija, a nama takve kvalifikacije onda nisu ni potrebne.

my way

pre 9 godina

Jadan je onaj protiv koga je istina. Moze se lagati, izvrtati za 180, mogu se cinjenice falsifikovati, precutkivati...ali se istina nikad ne moze promeniti! U svom najcistijem obliku ispliva kad se neko protiv nje bori.

Branislav

pre 9 godina

Posle svega sto sam video i procitao, a uz to da se zaista trudim da budem objektivan, moram da kazem sledece: drzava Albanija i Albanci, gde god da bili, zaista zhive u jednom paralelnom univerzumu. Mi i oni (tako izgleda) gledamo istu stvar ali vidimo nesto potpuno drugacije.

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

Za veliku Albaniju prvi put cujem. A o velikoj Srbiji, Srbiji do Tokija, srpskom Dubrovniku itd slusam decenijama. Ali to je u redu zaboga.
(a, 16. oktobar 2014 14:06)

Prvi put cujete za "veliku albaniju"? pa vi mora da ste bili u komi poslednjih 40godina, a i pre toga, ocigledno da niste mnogo obracali paznju na casovima istorije u skoli

bolimebaszanik

pre 9 godina

Ako u uefi ima bilo koga s mozgom i namerom da pravda pobedi onda je dovoljno samo da pustimo Albance da sami sebe pokopaju... I sta kazete, to je jedina zastava koju imate? Dron je jedini nacin da istaknete nacionalno obelezje? Cek, i vi sad stvarno ne kapirate sta ste sad rekli? Rekli ste sledece - FS Albanije stoji iza skandala sa dronom i FS Albanije u potpunosti podrzava ono sto je bilo na transparentnu. Ako vam i dalje nije jasno sta to znaci - pa pa Albanci, vidimo se u nekim drugim kvalifikacijama jer su za vas ove zavrsene. Pa jos i slavlje duz Balkana... Mozda zapravo ne vidite kvalifikacije dugo dugo vremena... Inace, juce sam citao malo strane vesti. Guardian, eurosport, espn soccer - bio sam iznenadjen koliko objektivno su opisali situaciju i svi su naglasili da je u pitanju mapa velike Albanije niko nije karakterisao transparent kao nacionalno obelezje Albanije. Budite sigurni, Albanija ce biti zestoko kaznjena.

dzo

pre 9 godina

Nema snase da Srbija bude izbacena iz kvalifikacije. Prvo, Albanci su odbili da igraju a e Srbija. I to su odbili sve tri ponuđene varijante. Pravila su jasna - kp odbije da igra bice kaznjen odizimanjem bodova. Zatim, ukoliko Stbija istragom dokaze da je dron albanska provokacija, koju su kasnije podrzali albanski igraci, to je takođe tezak prestup...Ono zbog cega ce Srbija da bude kaznjena sa nekoliko utakmica bez publike, sa pretnjom da ce biti i gore ako se u određenom roku to popnovi, i velikom naovcanom kaznom kjeste upad publike i napad na igrace. Sve drugo, poput pirotehnike i lasera, jeste rustisnaka kazna.
Takođe, Zapadu ne odgovara drasticna kazna Srbij, jer bi nakon ove provokacije i drugih stvari javno mnenje Srbije moglo da sasvim promeni smer u pravcu Istoka. Naravno da to igra ulogu.
Ocekujem: kaznu koja ce se sastojati od utakmica bez publike na svom terenu (sto je katastrofa jer dolaze Portugal i Danci) i velike novcane kazne. Sto se utakmic etice - ili ce biti 3:0 sa Srbiju ili nova utkamica pred perazim tribinama. A isto i u Tirani. Toliko.

DELIJA DOBOJ

pre 9 godina

Ja vise ne znam dali sam ja lud kada procitam ovakvo saopstenje FS Albanije.Stvarno se trudim da budem objektivan ali ne znam kako.LJudi nas sigurno treba i hoce kazniti za losu organizaciju,navijace na terene itd., ali i Albanci MORAJU biti kaznjeni.Pa ovakve izjave FS Albanije se granice sa zdravom pamecu.Ako je to jedina zastava (a nije) direktno priznaju da su imalj veze sa pustanjem ovog drona i namjerno provociranje srpskih navijaca,uplitanje politike u UEFA takmicenje sto je strogo zabranjeno.

Kazna Srbije:Kesa hiljade i hiljade eure,igranje do kraja bez navijaca,opet uslov od dvije god da se nesto slicno ne smije desiti i mozda neki igrac radi tuce dobije zabranu par utakmica da igra.


Kazna Albanije:Isto dosta eura u kasu UEFA,igfanje pred praznim tribinama bar dvije utakmice i sledeca protiv Srbije bez navijaca,suspenzija predstavnika koji je odbio da igraci izadju i zavrse utakmicu,oduzimanje bodova USLOVNO ako se do kraja kvalifikacija sta slicno desi i takodne par igraca da bude suspendovano radi tuce sa srpskim igracima(nasrtaj na Mitrovica) i navijacima.

P.S. Registrovana utakmica 3:0 za nas bi bilo realno ali mislim da ce da ponove utakmicu bez publike mozda i na neutralnom terenu samo zbog Albanskog lobiranja.Nadam se da ovdje grijesim sto se tice sluzbenog rezultata.

guri

pre 9 godina

nista se nisu FS albanije nije preracunao - jednostavno niko na zapadu nema predstavu o tome sta je ta zastava. zato treba da se trenduje da bi ljudi saznali http://b8.eu.icdn.ru/g/gerundihum/1/39678751Dle.jpg

Tomato

pre 9 godina

Ta zastava koja je bila uredno okacena iznad stadiona je bila prebacena preko nekog zida tako da se samo gornji deo zastave video (nisam bio na stadijumu ali je ta zastava par puta bila u kadru na televiziji). To ne opravdava ovo su su oni uradili ali treba biti objektivan.

Kosovski ciklus

pre 9 godina

ulazak letelice koja je imala cilj nacionalne provokacije kojom je upravljalo zvanicno lice iz loze je incident bez presedan zabelezen u istoriji svetskog i evropskog fudbala. Reakcija igraca Albanije koji su strani predmet ubacen zbog provokacije pokusali uz nasilje da otmu nasim igracima koji su potpuno legalno hteli da izesu strani predmet sa terena koji je prekinuo utakmicu je takodjei incident bez presedana ne zabelezen.. Petarde,povici pa i ulazak na teren je nesto sto smo gledali i gledacemo na svetskim i evropskim terenima i uglavnom su se takvi prekrsaju kaznjavali novcano ,zabranom navijaca par utakmica itd.. jedina situacija kada klub ili nacionalni tim mogu da budu suspendovani je ulazak navijaca na teren i napad na igrace ,ali to je prouzrokovano ovim incidentima bez presedana od strane albanaca sto je olaksavajuca okolnosr za nas savez.

Nikola

pre 9 godina

Čim BBC prenosi ovu bljuvotinu onda i kiti je sa "emotivna" onda znamo u čijem je sve ovo scenariju. Jasna poruka, a ceo NATO će stati iza Albanije, pljuvati Srbiju, i opet od nas napraviti sliku krvoločnih monstruma gorih od njihovih pulena Islamske Republike.

Izdajnik

pre 9 godina

zastava "velike albanije" tj teroristicka teznja je naciobalni simbol Albanije??? alo? o cemu BRE ovi pricaju... skandal nemerivih razmera...

sqmy

pre 9 godina

Da se ne lazemo da je bila zastava 'Velike Srbije' sa Republikom Srpskom,Krajinom i Crnom Gorom apsolutno sam siguran da bi neki nasi igraci krenuli da je odbrane kao sto su to ucinili albanski fudbaleri!

ForeverSRB

pre 9 godina

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, sacekajte ljudi, sta dodati jos na ovo ?? :) Ajoj plemena ljudi moji, pa ni PR. njihovog saveza nema sposobnost sastavljanja bilo kakvog teksta duzeg od jedne prostoprosirene recenice. :D

BaneNS

pre 9 godina

A dali je iskreno da se cuje usred stadiona ubij ubij shiptara,pa hrvata i tako dalje.ovo je cist racizam i nista drugo.
(bg, 16. oktobar 2014 13:47)

Momcino, da li je moguce da si toliko pGlu? Kako belac moze na rasnoj osnovi vredjati belca? Evo prosvetli me.

A sto se tice povika, bilo je istih i u Zagrebu, Zadru, Splitu, cak i kada ne igraju Srbi. To je postalo deo tradicionalnog folklora na ovdasnjim terenima.
Mada priznajem, vise bi mi prijalo da mi skandiraju "ubij Srbina" nego da od mog naroda na mom Kosovu profitiraju prodajom organa. Zao mi je sto upetljah politiku i ruzne scene, ali reci i dela se ne mogu meriti.

hm

pre 9 godina

Eh, zato je problem sto Albanci ne govore jezikom koji razumem pa da procitam i njihovu stranu, a ne ovako preko posrednika. Ovako je sve rekla, kazala. Tamo se verovatno isto ovako pise samo za njihove. Nece Srbija biti izbacena, ali 0:3 je veoma verovatan rezultat i jos nekoliko utakmica na praznom stadionu i jos novcana kazna. To treba zahvaliti onima koji su uletili na teren. Je zastava povod, ali ne ide to tako. Niti na ulici kod normalnih ljudi, niti na stadionu. Jedini problem je sto su dali teroristima ideju kako mogu lepo bombe da posalju gde god se ljudi okupljaju. Vise nisi siguran...

Caca

pre 9 godina

Iskreno, ovo je verovatno prvi put u poslednjih 50 godina da su zaista uhvaceni na delu. Ne mislim da su dobro promislili pre nego su ovo uradili. Zastava velike Albanije, nastraj na igraca koji pokusava da resi situaciju i odbijanje bilo koje opcije za nastvak meca. Na FSS je sada da angazuje tim advokata koji ce nesporne cinjenice na verodostojan nacin i sa mnogo video materijala i fotografija da predstavi UEFI.
A utrcavanje na teren i udaranje njihovih igraca i treba skupo da platimo.
Jos nesto, zivim na Zapadu i ne zamaram se mnogo dnevnom politikom u Srbiji, ali za ovakve propuste u organizaciji ministar policije mora da snosi odgvornost. FSS ne moze da odgovara za dron, ministar policije i obavestajne sluzbe moraju. Porazavajuce je da se "navijacima" ne moze stati u kraj.

zivi bili pa videli!

pre 9 godina

Koje smo mi budale - ponovo smo naseli na glupu provokaciju i bez obzira sto smo (u principu) bili u pravu - sve ce se slomiti preko nas. Nece me iznenaditi ni da se odluci da mi izgubimo sa 0:3 + da platimo kaznu... Jednostavno - nikada nismo, a tesko i da cemo ikada nauciti da igramo prljavo i da ne nasedamo na glupe provokacije. Ovo je ocigledno i bilo smisljeno da nas izlude, mi (ocekivano) odreagujemo i sada sledi kazna... dok ce ovi da se slade i umiru od smeha!

Neko spolja

pre 9 godina

E, ljudi, kako pročitah saopštenje, upalila mi se lampica: pa mi smo bre isti, blizanci takoreći. Uporedite ovo saopštenje sa saopštenjima Partizana, CZ ili FSS. Iste gluposti i konstrukti. Pa onda uporedite izjave političara njihovih i naših - iste formulacije, samo zamenite Srbija sa Albanijom. Na kraju, uporedite emocije običnih ljudi na društvenim mrežama povodom ovog incidenta, njihovih i naših - isto. Toliko različiti, a ustvari toliko isti, pa to je čudo jedno.

Haos

pre 9 godina

Ako se tuku igraci ima tu sudija za delenje Kartona (sto sam siguran da ce biti) ali ako udje publika i redari i policija i tuce igrace tu se zna kakve ce biti posledice za organizator. Opet ce pobediti albanci ovaj put bez NATO nego sopstvenim letilicom. Srbi su kao ona gladna riba lovi se na prvo bacanje stapa.

Zrinjskifafa Karadjordjoo

pre 9 godina

Sve je istina ! Samo i isključivo odgovorna nesposobna organizacija domaćina !!!(Zrinjski, 16. oktobar 2014 14:23)

E neka ti visis po srpskim sajtovima, ljubi te majka neiskompleksiranog.

Go Tipsa

pre 9 godina

Bolesno!

Albaniju izbaciti iz svih takmicenja pod okriljem UEFA na 10 godina!

Srbiju na 3 godine! Taman dovoljno vremena da se sredi FSS, uklone mendzeri, privatizuju blizanci, uklone navicke grupe i huligani.....

Bilo bi posteno i za nas vise nego korisno.

Slovenec

pre 9 godina

Nemam ništa ni sa Albancima ni sa Srbima pa mislim da mogu biti objektivan:
- utakmica ne bi bila prekinuta da nisu "navijači" upali na teren. Dakle, za prekid je direktno kriva srpska strana (i srpski gledaoci i obezbedjenje). Fizički napad na albanske igrače je najteži mogući prekršaj po Uefinim pravilima. A uz to pojavljivanje Bogdanova na terenu bit će veliki problem za Srbiju jer je to evidentan dokaz kako se država ne može (ili neće) obračunati sa svojim dokazanim huliganima.
- dron ne bi bio toliko problematičan da na njemu nije bila zastava velike Albanije. I to moraju Srbi sto puta ponavljati kako bi doprlo do onih koji odlučuju u Uefi. A bilo bi odlično da Srbiju u tome podrže Makedonija, Grčka i Crna gora.
- Reagovanje albanskih zvaničnika posle utakmice pokazuje kako je bila provokacija sa dronom smišljeni čin uz pristanak ili čak organizaciju FS Albanije. Dokaza je mnogo, a treba decidirano to ukazati Uefi koja je vrlo osetljiva na mešanje sporta i politike.
Moje predvidjanje:
- Igra se nova utakmica pred praznim tribinama, FSS kažnjen je visokom novčanom kaznom i 3 utakmice igranja bez gledalaca. FS Albanije kažnjen je manjom novčanom kaznom, a utakmica sa Srbijom u Elbasanu igrat će se pred praznim tribinama.

ultragbgd

pre 9 godina

Imam vise od 40 godina, uvek sam bio na strani svih prozapadnih i proevropskih i partija i pokreta i protesta ,ali ovo sto su Albanci uradili je najbedniji i najarogantniji cin provokacije ikada vidjen na ovim prostorima. Ovako nesto je mogla da uradi samo strana koja je debelo sigurna u sebe i svoje mentore iako je ova gnusna provokacija brutalno mesanje politike u sport.
Fakat da postoji krivica na strani FSSa, jer fakat okolina stadiona Partizana nije obezbedjena ali to ne umanjuje odgovornost Albanaca.
Ovo je potez razmaženog deteta kome je sve ugađano dugi niz godina i decenija i sada je to razmaženo dete izgubilo i meru i razum.
Bravo Albanci, prvi put posle 25 godina agonije i mucenja politikom i pored sve moje želje i volje da postujem svaki narod i pored toga sto sam svestan krivice naroda kome pripadam i koga volim..... ne verujem vam nista i ne želim da imam nista sa vama. Ni u poslu, ni u sportu, ni u životu .

veliki strumf

pre 9 godina

Rasizam? Albanci nisu crnci, nisu ni zuti, crveni, a posto smo mi beli - onda nisu ni belci. Jesu oni to neka peta rasa, za koju nisam cuo? Izvinte, molim vas, ako je tako, gospodo Arbanasi.

bane

pre 9 godina

Po meni je cela situacija potpuno jasna kad se vidi koliko su se radovali prekidu utakmice. Organizuje se slavlje po celom regionu gde ima Albanaca i koliko treba biti bezobrazan ili glup pa poverovati da su hteli da igraju. Ali bih ipak podsetio kako su to odradili "klinci" - tukli su Španiju u Španiji , ende.

Forca_65

pre 9 godina

A jadni Dzo Simunic je samo izgovarao za dom spremni :) (Igor, 16. oktobar 2014 13:59) Ipak jedno je izjasnit se "spremnim" a drugo pokazat se "spremnim". Na vama je bilo sprijecit te divljake da vas isprovociraju. Ne ocekujte nekakvo razumijevanje s Zapada, pa njima je ovo sve dobrodoslo. Mir na Balkanu njima nikad nije bio u interesu.

Džoni

pre 9 godina

Ovi na zapadu pojma nemaju (ili neće da znaju) da je istaknuta zastava sa mapom tkz. velike Albanije a Albanci uporno ponavljaju i insistiraju u medijima da je to njihova zastava tako da hoće da stvore sliku kako mi divljaci ne dozvoljavamo isticanje njihove zastave! Što više puta to ponove to će na zapadu tako biti i prihvaćeno tako da je na našim zvaničnicima da svim diplomatskim kanalima objasne šta se dogodilo i zapadu i UEFA-i inače ćemo opet ispasti grbavi po navici!

emc2

pre 9 godina

prpa? pa kasno brate.
inače ex yu kao most između zapada i istoka i multietničko/multikonfasionalna federacija je srušena neoliberalnim divljanjem nato jastrebova u čast raspada sssr-a.
i jel to ok? kao i ovo naše današnje guranje prsta u oko kad mu vreme nije.
mi smo uvek bili neželjeno siroče na zapadu sa, ne bliskom, dalekom rodbinom na istoku.

tihi74

pre 9 godina

Ako je ovo zaista njihovo zvanično saopštenje, FSS mora da uputi UEFA zahtev da se Albanija suspenduje iz svih zvaničnih takmičenja. Ovo je (ponavljam, ukoliko je saopštenje ispravno preneto) čist dokaz da je njihov fudbalski savez, a moguće i državni organi, direktno umešan u provokaciju sa zastavom.
Takođe treba se obratiti i nadležnim organima EU jer oni tvrde da je to njihova jedina zastava, a na njoj je jasno prikazana težnja za prisvajanjem teritorija četiri države u njihovom okruženju.

Srdjan

pre 9 godina

Grcka, Makedonija, Crna Gora i mi imamo (skoro isti) problem sa Albanijom. I pitam se kada cemo svi zajedno da sednemo i resimo taj problem.

Borissrb

pre 9 godina

Kad covjek procita ovakvo saopstenje ne preostaje mu nista drugo nego da zahvali albancima koji su sami sebe okrivili i dokazali svoju krivicu. Kad se uz to doda da su fasisticku zastavu nazvali "svojom" (kao i nekoliko igraca, izjavama u medijima)onda bi UEFA trebala da ima veoma lagan posao...
Preporuka za FSS: Vec od danas da pocnu sa pritiskom na UEFA da se utakica koje treba da se igra u Albaniju iduce godine, moze jedino odigrati pred praznim tribinama i da se srpski igraci sada, a i za godinu dana nece "osjecati psihicki sposobnim" da igraju u nacionalistickoj atmosferi...

direktno od Skopje

pre 9 godina

-Ko vas ne zna-taj mozda i nasedne...uvek se pretstavljaju kao zrtve,a po pravilu prvi pocinju svadju, slepa Evropo.Ko u Evropi zeli da se muslimanstvo toloko siri???-za engleze znam,prvi US satelit,ali.....gde je Nemacka, Francuska...ostali?...da nam neko sa drugog Kontinenta vodi politiku...glupa Evropo.A, mi pravoslavni...da se lupimo u glavu,sto smo se toliko udaljili,te crkva,te ovo te ono....a, ovi sipci rovare li rovare...samo da ne bude kasno !A, ovo saopstenje je bedno,cak me i cudi da nisu bolje mogli da izmisle,ali kad razmislim o kakvoj se inteligenciji radi onda .....

direktno od Skopje

pre 9 godina

-Ko vas ne zna-taj mozda i nasedne...uvek se pretstavljaju kao zrtve,a po pravilu prvi pocinju svadju, slepa Evropo.Ko u Evropi zeli da se muslimanstvo toloko siri???-za engleze znam,prvi US satelit,ali.....gde je Nemacka, Francuska...ostali?...da nam neko sa drugog Kontinenta vodi politiku...glupa Evropo.A, mi pravoslavni...da se lupimo u glavu,sto smo se toliko udaljili,te crkva,te ovo te ono....a, ovi sipci rovare li rovare...samo da ne bude kasno !A, ovo saopstenje je bedno,cak me i cudi da nisu bolje mogli da izmisle,ali kad razmislim o kakvoj se inteligenciji radi onda .....

zlotrov

pre 9 godina

ovi albanci bolje da cute . oni kako progovore , ja mislim da ovi sto ih stite iz eu i usa padaju u nesvest . sami sebi uskacu u usta . 'oce se naprave pametni nesto , a glupi ko noc . pametnije bi im bilo da cute , mozda bi imali vise koristi od toga . inace njihove izjave su toliko smesne i nepromisljene , da imam utisak kao da ih je izgovorilo neko dete koje je u pubertetu (onako napaljeno)

drago

pre 9 godina

Ovaj istocno-evropsko-turski melos je primjetan jako. Srbi jako osjetljivi, Albanci se nasli sve uvrijedjeni sto im se nije dalo da dodju na stadion, cijela Bugarska se digla na noge zbog jednog clanka u hr novinama o navodnom podcjenjivaju njihovih igraca od strane hrvatskih kolega. Ko mala djeca ste svi.
Pa su jos stavili zastavu Velike Albanije da vas jos vise boli.

Trebali su biti trezveni i sagledati stvari realno: tesko je obezbijediti sigurnost za albanske navijace u BG-u, kao i za srpske u ZG-u i obrnuto.
Nisu uredu da su spomenuli igrace u negativnom kontekstu a niti to da je ta zastava jedina koju su imali.
To je bila velika i nepostena provokacija a za otalo su potpuno u pravu a Srbi nek se uce da i drugi imaju pravo na misljenje i pravdu.

I ovo docekivanje albanskih igraca u Tirani je taj melos o kojem ja pricam.

Miki TO

pre 9 godina

Imamo mi jos mnogo nacina ali se razmatra koji je najprikladniji za vas, dali vas jos malo pustiti da se opametite ili definitivno neutralisati.

Kum

pre 9 godina

A dali je iskreno da se cuje usred stadiona ubij ubij shiptara,pa hrvata i tako dalje.ovo je cist racizam i nista drugo.
(bg, 16. oktobar 2014 13:47)

Ako je nesto onda nacionalizam (sto je za svaku osudu, da se razumemo), a ne rasizam. Knjigu u ruke.

Delija

pre 9 godina

Bolje da nisu dali saopstenje nego sto su ovo objavili... Oni fakticki sami priznaju da su organizovali da leti zastava velike albanije??? A ovi sto se cude i osudjuju skandiranje ubi siptara,hrvata i td... A sta je tu cudno? Pa cekaj Srbija je isla u taj Zagreb i ceo Maksimir je vikao ubi Srbina... Takva skandiranja su normalna pojava na ovim prostorima... Alabanski savez je umesao zesce politiku u sport i za takve stvari Fifa i Uefa uvek izrice najstroze kazne, a mi smo katastrofalno organolizovali utakmicu i za to treba da budemo kaznjeni! A za skandiranje ubi siptara da budemo kaznjeni to je smesno pa onda nijedna zemlja na Balkanu ne bi mogla da igra jer skandiranja ima svuda pa sta su Rumuni pre 7 dana pevali Madjarima na utakmici??? Smesni ste sa takvim izjavama!!! Srbija- malena albanija 3:0

Nole pomozi!

pre 9 godina

Izgleda da je jedini nacin da nas zapadni mediji cuju, taj da im se obrati Novak Djokovic. Na nasu zalost, on je jedini Srbin koga postuje citav svijet! Pozdrav iz CG!

Boki

pre 9 godina

Saopstenje FSA:
‚‚Obeshrabrujuće je čuti nedavne izjave iz FS Srbije, oni nisu skupili hrabrost da preuzmu odgovornost za apsolutnu propast u organizovanju bezbednog međunarodnog sportskog događaja‚‚

Saopstenje FSS (dan ranije):
‚‚ I odmah da naglasimo, nikada Fudbalski savez Srbije nije bežao od odgovornosti, ni sada nam to nije namera, ali zbog istine i pravde nećemo i ne želimo da dozvolimo da krivci za silovanje fudbala od sebe sada prave žrtvu.

Миле

pre 9 godina

Болесно је то што ми на домаћим медијима коментаришемо изјаву ФСА дату на Британском медију (BBC). Да имамо оно што немамо (докауано упадом дрона на стадион Партизана) наш Савез би упутио деманте истом том медију. Овако остајемо п...... у очима Европе и света и предмет поруге и смеха ...

only fools and horses

pre 9 godina

Nadam se da je ovo zvanična izjava FS Albanije, jer bi bila veliki argument u našu korist pred UEFA. Mada sumnjam, verovatno će je povući, nemoguće je da su toliko glupi.

Бракус

pre 9 godina

Za veliku Albaniju prvi put cujem. A o velikoj Srbiji, Srbiji do Tokija, srpskom Dubrovniku itd slusam decenijama. Ali to je u redu zaboga. (a, 16. oktobar 2014 14:06)

Забога,зашто морамо више од кроасана да слушамо ове глупости.Ви сте се показали не годинама,већ деценијама,да сте уз нацисте и освајаче,а приказали сте се,од Јасеновца,Градишке старе,преко Олује и Бљеска...Срамна нација држи предавања...

Petar

pre 9 godina

A dali nekom pada na pamet kako Bogdanov i nekolicina istih tipova stalno prekidaju utakmice Srbije,i onda nas kažnjavaju a on uzima pare.Treba ga uhapsiti i dobro pročešljati sve njegove veze i kontakte.Ako smo ludi pa nismo glupi.A za Albance poruka da ste nekada u istoriji imali svetskog fudbalera visio bi na dronu ovako vam vise gerilci iz prošlog veka.

Simon

pre 9 godina

Nije mi opet jasno šta ovi ljudi hoće celom pričom ali mene su uspeli da isprovociraju tim dronom i Velikom Albanijom taman toliko da sam ih malo ispsovao i posle 15 minuta me više nije zanimalo sve to. Očekivao sam da će ipak reći nešto u stilu "izvinite", "politički pamflet" itd, ali pošto vidim da od toga nema ništa, nego naprotiv, sve se to opravdava, još sam ih malo ispsovao i ne primam se dalje na gluposti. Mislim, na njihove gluposti. Jedino se nadam da ćemo mi biti pametniji posle svega i u reakcijama nego što obično jesmo. Mislim, nismo.

Medijska_pristranost

pre 9 godina

Kako samo mediji iz Srbije pristrasno izvještavaju i pokušavaju da gurnu pod stol jasnu činjenicu. Da budemo realni, jedno je negativna simbolika kao što je fašističko navijanje tokom meča sa stadiona za Albance, dronovi sa zastavom i slično, međutim sasvim nešto drugo je fizički napad navijača i redara nad gostujućim igračima, to je argument koji 100% Srbiji oduzima 3 boda iz ovog meča, ne samo to, nego ih isključuje iz daljeg takmičenja. Mediji iz Srbije ne žele da navedu taj ključni slučaj.

Filip

pre 9 godina

Joj ako ovo ne bude lagano 3:0 ne znam kada ce .. najteze optuzbe protiv Albanije - politizacija utakmice velikoalbanskim idejama i odbijanje da nastave utakmicu iako je UEFA odlucila da se utakmica nastavi a njima bile ponudjene sve opcije pa i da se stadion isprazni

Markan

pre 9 godina

Ako su Cavica kaznili drasticno zbog majice koja je nosila politicki, administrativno i geografski ispravnu i korektnu poruku, a Simunica zbog usklika "za dom spremni" odrapili da ne ode na SP (dodje mi zao, ako nista zbog ovog cara MireSplit :) ), onda bi ove trebalo iseci nekom gigantskom busilicom duz granice sa nama, Makedonijom i Grckom i pustiti da plutaju morem. Samo izolacija.

D1V1

pre 9 godina

Jedva cekam reakciju UEFA, oni su sada na ultimativnom testu.
Sada ce se vidjeti da li je sport pod uticajem politike posto je Albanija u NATO a Srbija nije, ni jedni ni drugi nisu u EU tako da je to jedina razlika.
Hajde da pogledamo realno, Albanci su inicirali sukob, njihovi igraci ga rasplamsali, znaci igraci su direktno umjesani u incident, igraci su ti koji su uveli politiku u sport. Srbi sa druge strane su fajlovali iz ugla organizacije, onaj lik se nije uopste trebao pojaviti na stadionu a da ne kazem da bi covjek trebalo da je u tvorza, a potom napad ne samo navijaca nego i redara, propast, kad istrcavaju Albanci kroz tunel jedan lik sa salom oko glave komotno prodje izmedju policije i nasrnu na Albanjerose, svijetla tacka su igraci koji su ostali izvan svega i cak se i dobro ponijeli. Dodatno, da ima casti u politickom vodjstvu Srbije Stefanovic bi vec dao otkaz ili bi ga premijer otpustio. Sve u svemu cekamo UEFA.

bg

pre 9 godina

Ljudi ne kapiraju jednu stvar, FSS je zaduzen za organizaciju meca NA STADIONU, a ne za ono sto se desava van stadiona

Upravo je taj dron doleteo van stadiona, tako da se FSS-u nista ne moze prebacivati oko toga

A ovo oko albanske zastave ne treba komentarisati, ljudi su ponosni na svoj fasizam

SrbEUin

pre 9 godina

Moramo već jedanput da prestanemo sa toletovskim demagoškim samozavaravanjem i realno ocenimo događaje, pogledamo propise i prihvatimo kaznu, a ne da su nam uvek svi drugi krivi samo ne naši nesposobni organizatori, nespremni žandari, neobavešteni debejci, ili antireformski politički protivnici velikog vođe.

Dron sa maramom, stolnjakom, zastavom ili transparentima pa čak ni rasističko skandiranje i ubacivanji baklji i petardi sa tribina nisu razlog za trajni prekid utakmice, ali upad neovlašćenih lica na teren i napad na gostujuće fudbalere jeste.

Kao i uvek i ovde je nebitno šta bismo mi voleli, ili šta bi nama odgovaralo da UEFA odluči, već kao je propisima određeno.

Tole, žandari, policajci, kobre, specijalci, BIA, vojna BIA i Vlada bi trebalo da nam objasne zašto je dozvoljen upad na teren trećim licima, među kojima i registrovanim kriminalcima kojima je ZABRANJEN ulaz na sportske priredbe, i pored sveg prstenja, obruča, kontrola i zvaničnih upozorenja o visokom riziku za mogućnost incidenta.

NAŠA STANDARDNA ŠEMA: SA ODGOVORNOSTI SADA SKREĆI TEMU NA POLITIKU, MEĐUNARODNU ZAVERU I ISTORIJSKE NEPRAVDE.

Felix

pre 9 godina

Gledao sam neki video klip gde neki siptar deda svojih 80 god prica kako je Kosovo etnitjko Albansko i da srpska noga nije krocila na KOsovo pre 2 svetskog rata,kako Srbi prave istoriju kako njima odgovara a hocu samo da dam cinjenice da je Pecka Patrijarsija sagradjena izmedju 13 i 14 veka,Gracanica 1311,Decani 1327,pa komso posto je Kosovo i Metohija a ne Kosova Srpsko bilo i bice,pa srpska noga kad je bila dole tvoj cukun cukun cukun cukun cukun cukun deda nije bio ni u planu da se rodi i ziveli ste negde u planini!!!!!

miro split

pre 9 godina

Beš mi sve na svitu ako san ja išta luđe pročita u životu.Gebels je bija obični amater prema ovoj družini.Idući ovon logikon moga je i barba Gebels 6 travnja 1941g sročit priopćenje da je napad njemački mesešmita na Beograd bija jedini način da nacistička Njemačka istakne svoja obilježja nad tim gradom.
Šta je njima jesu na LSDu?
Jesu oni svjesni da na avionu nije tribala bit bomba kad su sa ovin činom od svojih sportaša pokušali napravit samoubojice?

Nikola's

pre 9 godina

Kako replicirati ovom sturom saopstenju u kojem se cak dva puta spominje termin "rasizam".
Koliko ja znam, mi smo razlicite nacionalnosti, ali smo iste rasne pripadnosti. Kakav bre rasizam?! Ovaj koji je pisao nema veze sa mozgom, niti argumente.

Drugo, navode da je to "jedina zastava koju imaju". Dakle, ni oni se ne ogradjuju od sramote i bezobrazluka. Da neko spusti letelicu sa pripojenim teritorijama Hrvatske u Zagrebu, mene bi bilo sramota. I ne bih se bunio da je npr. Ivica Olic spusti i da nastavimo mec.

Trece, navode sramotno ponasanje nasih igraca. Boze, ima li te? Da oni nisu ostali pribrani, nastalo bi krvoprolice neslucenih razmera.
A ponavljam --- dron (iritira me izraz vec) je mogao postaviti bilo ko, bilo kada i bilo gde. U 3 h nocu na krov bilo cega oko Humske, bez svetala i kamera! I to par dana pred utakmicu. Ili u gepek od automobila u blizini, u kombi, nebitno. A kontrolise malim androidom bez problema, kao da igras igricu.
Policije je bilo koliko je propisano u ovakvim situacijama i koliko je zahtevala UEFA! Zakazala je kontrola na ulasku na stadion zbog baklji. Kod uletanja ne vredi. I da ih je bilo 5000, neko bi uleteo. Nemamo tako ostre sankcije za izgrednike i pravosudni sistem, te straha od kazni.
PS. i uleteli su NE ZBOG LETELICE< vec zbog divljastva igraca Albanije i nasrtaja na Mitrovica.

Небојша

pre 9 godina

Транспарент са мапом "Велике Албаније" је једина застава коју имају. Ваљда ће после овога свима на Балкану бити више него јасно ко, у ближој или даљој будућности планира да им отима део земље. На овај или онај начин.

velibor

pre 9 godina

Srbi nisu cvjećke, ali ovi Albanci su... Nemam pravu riječ. Žalosno je da takvo razmišljanje postoji u 21. vijeku.
Biće 3:0 za Srbiju za zelenim stolom, ali ni Srbi to nimalo nisu zaslužili.

nevaljali_bane

pre 9 godina

Ovi vise i ne kriju da su glupi. (: Svako danas ima pravo da pise saopstenja, ali hvala im na tome, ovim su zapecatili svoju sudbinu tj. 3-0 za nas! Ljubim vas tako plemenite. :D

SKIDS

pre 9 godina

Možda bi ova šiptarska objašnjenja imala neku podlogu kada se na zastavi ne bi nalazila mapa VELIKE ALBANIJE. Ovako - marš iz daljih kvalifikacija!

opax

pre 9 godina

“Kada je dron preleteo preko stadiona, kao jedini način da se prikažu nacionalne boje u agresivnom i neprijateljskom okruženju, haos je već bio trajao 40 minuta. Albanska zastava smatrana je provokacijom, ali to je jedina zastava koju imamo“.

Признање, црно на бело. Само још да кажу ко је управљао летелицом?, ако није Рама.
Чињеница да на дрон нису прикачили званичну заставу (која им је толико недостајала) већ мапу велике Албаније, говори о њиховим намерама.

utzo

pre 9 godina

Mogu oni ovako da se zakopavaju do sutra, jer je ocigledno da niko ne zeli da vidi sta je bilo na zastavi. Do danas niko ziv nije osudio niti porkomentarisao sramnu poruku na dronu. Tako ce biti do samog kraja, na zalost. Da imamo drzavu i savez, druga bi se pesma cula.

Igor

pre 9 godina

Jesu ovi ljudi videli uopste sta je bilo na zastavi?!? Alo bre, pa uvredili ste time 20 miliona ljudi, svojatanjem neceg sto nije vase, a vasi igraci su, braneci tu zastavu, pokazali da su zaista za primer i da stoje cvrsto iza svega toga sto je na zastavi. A jadni Dzo Simunic je samo izgovarao za dom spremni :)

Menjam nick

pre 9 godina

Nacionalna obeležja?? Alo bre ono je zastava "velike albanije" .. A jel ovo znaci da oni priznaju da su oni ovo uredili?
Znaci njihovoj drskosti nema kraja!

Škija

pre 9 godina

E,Šiptari ovde ste se zaigrali.Sve do sada ste odigrali perfidno i mučki.Direktno ste priznali da ste kao savez i država sve organizovali.Leteći pamflet sa banditima na slici i kartom fašističke tvorevine je po tumačenju UEFe politička provokacija koja nije dozvoljena pravilima iste.

3:0 za nas

pre 9 godina

Nacionalni simboli velike Albanije?! Oni su gluplji nego što sam mislio. Celom svetu su jasno predstavili svoje nasilničke namere prema susednim državama. Sve što su im njihovi prijatelji iz sveta brižljivo gradili propagandom uspeli su da upropaste zbog sopstvene gluposti. Nema tu mesta za dopisivanje sa medijima neka se obrate UEFi za sve nejasnoće.

Menjam nick

pre 9 godina

Nacionalna obeležja?? Alo bre ono je zastava "velike albanije" .. A jel ovo znaci da oni priznaju da su oni ovo uredili?
Znaci njihovoj drskosti nema kraja!

Škija

pre 9 godina

E,Šiptari ovde ste se zaigrali.Sve do sada ste odigrali perfidno i mučki.Direktno ste priznali da ste kao savez i država sve organizovali.Leteći pamflet sa banditima na slici i kartom fašističke tvorevine je po tumačenju UEFe politička provokacija koja nije dozvoljena pravilima iste.

bg

pre 9 godina

Ljudi ne kapiraju jednu stvar, FSS je zaduzen za organizaciju meca NA STADIONU, a ne za ono sto se desava van stadiona

Upravo je taj dron doleteo van stadiona, tako da se FSS-u nista ne moze prebacivati oko toga

A ovo oko albanske zastave ne treba komentarisati, ljudi su ponosni na svoj fasizam

nevaljali_bane

pre 9 godina

Ovi vise i ne kriju da su glupi. (: Svako danas ima pravo da pise saopstenja, ali hvala im na tome, ovim su zapecatili svoju sudbinu tj. 3-0 za nas! Ljubim vas tako plemenite. :D

3:0 za nas

pre 9 godina

Nacionalni simboli velike Albanije?! Oni su gluplji nego što sam mislio. Celom svetu su jasno predstavili svoje nasilničke namere prema susednim državama. Sve što su im njihovi prijatelji iz sveta brižljivo gradili propagandom uspeli su da upropaste zbog sopstvene gluposti. Nema tu mesta za dopisivanje sa medijima neka se obrate UEFi za sve nejasnoće.

miro split

pre 9 godina

Beš mi sve na svitu ako san ja išta luđe pročita u životu.Gebels je bija obični amater prema ovoj družini.Idući ovon logikon moga je i barba Gebels 6 travnja 1941g sročit priopćenje da je napad njemački mesešmita na Beograd bija jedini način da nacistička Njemačka istakne svoja obilježja nad tim gradom.
Šta je njima jesu na LSDu?
Jesu oni svjesni da na avionu nije tribala bit bomba kad su sa ovin činom od svojih sportaša pokušali napravit samoubojice?

miro split

pre 9 godina

@Komshija Hashim
Evo bit ću s tebon po prvi put ozbiljan.
Ako je ovo priopćenje Albanskog nogomenog saveza istinito onda svi oni koji su se pitali šta to Albanci kolektivno slave dobijaju nedvosmslen odgovor.Slave unapred pripremljenu provokaciju i diverziju jednog sportskog događaja u koju su bili uključeni svi igrači i sportski djelatnici albanskog saveza.Svjesno su stavili svoje glave na panj tržeći incident i moguću tragediju na stadionu u Beogradu.Cilj nije ispunjen do kraja jer ipak se nije dogodilo ono najgore i sad bi sa ovin histeričnim izjavama vaših odgovorni osoba tribalo potencirat izbacivanje Srbije iz nogometnih takmičenja.
Nevjerovatno je da nikoga od vas nije niti malo sram zbog toga nego svi u glas ponavljate jedno te isto.
Nogomet ste pretvorili u najogavniju polititiku u kojoj su sva sredstva pa i po cjenu ljudski života dozvoljena.
Gledaj prijatelju ako si iti malo pametan čovik i ako makneš tu nacionalističku mrenu sa očiju vidićeš da se logički nameće zaključak o namjernoj provokaciji kojoj je bija cilj prekid utakmice u krvi i neredu.
Sad ti i tvoji političari možete do kraja života ponavljat tu litanju o Srbima ka barbarima i lošin momcima i o Albancima koji koji su miroljubivi hipici koje uvik triba zaštiti pa i kad je očito da rade ogromna s***a.

BaneNS

pre 9 godina

A dali je iskreno da se cuje usred stadiona ubij ubij shiptara,pa hrvata i tako dalje.ovo je cist racizam i nista drugo.
(bg, 16. oktobar 2014 13:47)

Momcino, da li je moguce da si toliko pGlu? Kako belac moze na rasnoj osnovi vredjati belca? Evo prosvetli me.

A sto se tice povika, bilo je istih i u Zagrebu, Zadru, Splitu, cak i kada ne igraju Srbi. To je postalo deo tradicionalnog folklora na ovdasnjim terenima.
Mada priznajem, vise bi mi prijalo da mi skandiraju "ubij Srbina" nego da od mog naroda na mom Kosovu profitiraju prodajom organa. Zao mi je sto upetljah politiku i ruzne scene, ali reci i dela se ne mogu meriti.

Felix

pre 9 godina

Gledao sam neki video klip gde neki siptar deda svojih 80 god prica kako je Kosovo etnitjko Albansko i da srpska noga nije krocila na KOsovo pre 2 svetskog rata,kako Srbi prave istoriju kako njima odgovara a hocu samo da dam cinjenice da je Pecka Patrijarsija sagradjena izmedju 13 i 14 veka,Gracanica 1311,Decani 1327,pa komso posto je Kosovo i Metohija a ne Kosova Srpsko bilo i bice,pa srpska noga kad je bila dole tvoj cukun cukun cukun cukun cukun cukun deda nije bio ni u planu da se rodi i ziveli ste negde u planini!!!!!

ultragbgd

pre 9 godina

Imam vise od 40 godina, uvek sam bio na strani svih prozapadnih i proevropskih i partija i pokreta i protesta ,ali ovo sto su Albanci uradili je najbedniji i najarogantniji cin provokacije ikada vidjen na ovim prostorima. Ovako nesto je mogla da uradi samo strana koja je debelo sigurna u sebe i svoje mentore iako je ova gnusna provokacija brutalno mesanje politike u sport.
Fakat da postoji krivica na strani FSSa, jer fakat okolina stadiona Partizana nije obezbedjena ali to ne umanjuje odgovornost Albanaca.
Ovo je potez razmaženog deteta kome je sve ugađano dugi niz godina i decenija i sada je to razmaženo dete izgubilo i meru i razum.
Bravo Albanci, prvi put posle 25 godina agonije i mucenja politikom i pored sve moje želje i volje da postujem svaki narod i pored toga sto sam svestan krivice naroda kome pripadam i koga volim..... ne verujem vam nista i ne želim da imam nista sa vama. Ni u poslu, ni u sportu, ni u životu .

Igor

pre 9 godina

Jesu ovi ljudi videli uopste sta je bilo na zastavi?!? Alo bre, pa uvredili ste time 20 miliona ljudi, svojatanjem neceg sto nije vase, a vasi igraci su, braneci tu zastavu, pokazali da su zaista za primer i da stoje cvrsto iza svega toga sto je na zastavi. A jadni Dzo Simunic je samo izgovarao za dom spremni :)

bolimebaszanik

pre 9 godina

Ako u uefi ima bilo koga s mozgom i namerom da pravda pobedi onda je dovoljno samo da pustimo Albance da sami sebe pokopaju... I sta kazete, to je jedina zastava koju imate? Dron je jedini nacin da istaknete nacionalno obelezje? Cek, i vi sad stvarno ne kapirate sta ste sad rekli? Rekli ste sledece - FS Albanije stoji iza skandala sa dronom i FS Albanije u potpunosti podrzava ono sto je bilo na transparentnu. Ako vam i dalje nije jasno sta to znaci - pa pa Albanci, vidimo se u nekim drugim kvalifikacijama jer su za vas ove zavrsene. Pa jos i slavlje duz Balkana... Mozda zapravo ne vidite kvalifikacije dugo dugo vremena... Inace, juce sam citao malo strane vesti. Guardian, eurosport, espn soccer - bio sam iznenadjen koliko objektivno su opisali situaciju i svi su naglasili da je u pitanju mapa velike Albanije niko nije karakterisao transparent kao nacionalno obelezje Albanije. Budite sigurni, Albanija ce biti zestoko kaznjena.

SKIDS

pre 9 godina

Možda bi ova šiptarska objašnjenja imala neku podlogu kada se na zastavi ne bi nalazila mapa VELIKE ALBANIJE. Ovako - marš iz daljih kvalifikacija!

Бракус

pre 9 godina

Za veliku Albaniju prvi put cujem. A o velikoj Srbiji, Srbiji do Tokija, srpskom Dubrovniku itd slusam decenijama. Ali to je u redu zaboga. (a, 16. oktobar 2014 14:06)

Забога,зашто морамо више од кроасана да слушамо ове глупости.Ви сте се показали не годинама,већ деценијама,да сте уз нацисте и освајаче,а приказали сте се,од Јасеновца,Градишке старе,преко Олује и Бљеска...Срамна нација држи предавања...

Veliki manipulatori

pre 9 godina

UEFA ako ih ne kazni najstrozije moguce zbog zastave, moze komotno da im u grupi promeni naziv u Velika Albanija, a nama takve kvalifikacije onda nisu ni potrebne.

miro split

pre 9 godina

Nekad je nogomet bija lipa stvar.Sedamdeseti godina prošlog stoljeća otac me je počeja vodit na stari plac gledat Hajduka.Peruzovića,Katalinića,Mužinića,Šurjaka...,a onda smo se pribacili na Poljud.Stari je ima preplatu za tribine zapad,a ja bi iša na stajanje sjever.Kad on ne bi moga ić na utakmicu da bi mi kartu i ja bi sidija sa njegovin društvon i gušta ih slušat kako komentiraju utakmicu i igrače.To su bili komentari za plakat od smiha,imali bi one male tranzistore i slušali šta se događa na drugin utakmicama.Gledali smo Simovića,Gudelja,Miljuša,Čopa,Vujoviće,Baku...Gledali smo i guštali u svakoj utakmici.Posli san iša i na gostovanja sa Hajdukon,a onda je pomalo sve to postalo teško,zločesto opasno,ispolitizirano mržnjom sa svih strana.Pa je i suzavac na utakmici sa Marsejom.Ali san ja zna šta je suzavac,pra san oči vodon,a ono sve gore.
Odavno mi se ovi sport zgadija i nikad svog sina nisan odveja na utakmicu.Mislin da san u pravu jer ja iman bar lipa sićanja,a on bi moga imat samo traume.
Nogomet je odavno posta okupljalište za iskazivanje slobodne mržnje i fašizma.Misto di se zgrću ogromni novci iskorištavajući najniže ljudske porive i strasti,misto di se utakmice namištaju radi kladionica i di se od nogometaša radi nedodirljive bogove.
Ne iden na utakmice da mi zbilja sadašnjosti ne uništi lipotu nevinosti prošlosti.Kad san priskaka ogradu na bazenu Jadrana samo da vidin kako Vujovići,Slišković i Vulić igraju trešetu ka najnormalniji ljudi u svon gradu.

Pegioni

pre 9 godina

Ideja sa dronom je fenomenalna ali samo kao ideja. Ovo je bio udar na cast srpskog naroda. Uefa ima dobro da razmisli o posledicama odluke koju budu doneli.

Delija

pre 9 godina

Bolje da nisu dali saopstenje nego sto su ovo objavili... Oni fakticki sami priznaju da su organizovali da leti zastava velike albanije??? A ovi sto se cude i osudjuju skandiranje ubi siptara,hrvata i td... A sta je tu cudno? Pa cekaj Srbija je isla u taj Zagreb i ceo Maksimir je vikao ubi Srbina... Takva skandiranja su normalna pojava na ovim prostorima... Alabanski savez je umesao zesce politiku u sport i za takve stvari Fifa i Uefa uvek izrice najstroze kazne, a mi smo katastrofalno organolizovali utakmicu i za to treba da budemo kaznjeni! A za skandiranje ubi siptara da budemo kaznjeni to je smesno pa onda nijedna zemlja na Balkanu ne bi mogla da igra jer skandiranja ima svuda pa sta su Rumuni pre 7 dana pevali Madjarima na utakmici??? Smesni ste sa takvim izjavama!!! Srbija- malena albanija 3:0

Go Tipsa

pre 9 godina

Bolesno!

Albaniju izbaciti iz svih takmicenja pod okriljem UEFA na 10 godina!

Srbiju na 3 godine! Taman dovoljno vremena da se sredi FSS, uklone mendzeri, privatizuju blizanci, uklone navicke grupe i huligani.....

Bilo bi posteno i za nas vise nego korisno.

Небојша

pre 9 godina

Транспарент са мапом "Велике Албаније" је једина застава коју имају. Ваљда ће после овога свима на Балкану бити више него јасно ко, у ближој или даљој будућности планира да им отима део земље. На овај или онај начин.

Forca_65

pre 9 godina

A jadni Dzo Simunic je samo izgovarao za dom spremni :) (Igor, 16. oktobar 2014 13:59) Ipak jedno je izjasnit se "spremnim" a drugo pokazat se "spremnim". Na vama je bilo sprijecit te divljake da vas isprovociraju. Ne ocekujte nekakvo razumijevanje s Zapada, pa njima je ovo sve dobrodoslo. Mir na Balkanu njima nikad nije bio u interesu.

Dejan

pre 9 godina

Za nas gradjane Srbije mapa tzv. velike Albanije sa zastavom velike Albanije isto znaci kao i zastava nacisticke Nemacke. Kosovo i Metohija su okupirani danas bas kao sto je i Srbija bila okupirana 1941. godine.

opax

pre 9 godina

“Kada je dron preleteo preko stadiona, kao jedini način da se prikažu nacionalne boje u agresivnom i neprijateljskom okruženju, haos je već bio trajao 40 minuta. Albanska zastava smatrana je provokacijom, ali to je jedina zastava koju imamo“.

Признање, црно на бело. Само још да кажу ко је управљао летелицом?, ако није Рама.
Чињеница да на дрон нису прикачили званичну заставу (која им је толико недостајала) већ мапу велике Албаније, говори о њиховим намерама.

Slovenec

pre 9 godina

Nemam ništa ni sa Albancima ni sa Srbima pa mislim da mogu biti objektivan:
- utakmica ne bi bila prekinuta da nisu "navijači" upali na teren. Dakle, za prekid je direktno kriva srpska strana (i srpski gledaoci i obezbedjenje). Fizički napad na albanske igrače je najteži mogući prekršaj po Uefinim pravilima. A uz to pojavljivanje Bogdanova na terenu bit će veliki problem za Srbiju jer je to evidentan dokaz kako se država ne može (ili neće) obračunati sa svojim dokazanim huliganima.
- dron ne bi bio toliko problematičan da na njemu nije bila zastava velike Albanije. I to moraju Srbi sto puta ponavljati kako bi doprlo do onih koji odlučuju u Uefi. A bilo bi odlično da Srbiju u tome podrže Makedonija, Grčka i Crna gora.
- Reagovanje albanskih zvaničnika posle utakmice pokazuje kako je bila provokacija sa dronom smišljeni čin uz pristanak ili čak organizaciju FS Albanije. Dokaza je mnogo, a treba decidirano to ukazati Uefi koja je vrlo osetljiva na mešanje sporta i politike.
Moje predvidjanje:
- Igra se nova utakmica pred praznim tribinama, FSS kažnjen je visokom novčanom kaznom i 3 utakmice igranja bez gledalaca. FS Albanije kažnjen je manjom novčanom kaznom, a utakmica sa Srbijom u Elbasanu igrat će se pred praznim tribinama.

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

Za veliku Albaniju prvi put cujem. A o velikoj Srbiji, Srbiji do Tokija, srpskom Dubrovniku itd slusam decenijama. Ali to je u redu zaboga.
(a, 16. oktobar 2014 14:06)

Prvi put cujete za "veliku albaniju"? pa vi mora da ste bili u komi poslednjih 40godina, a i pre toga, ocigledno da niste mnogo obracali paznju na casovima istorije u skoli

Dijaspora

pre 9 godina

Lepo neko rece, dzaba sve kad se u stranim medijima slusa vise (ili samo) njihova strana, tako npr. u nemackom bild-u pise da je Srbima zasmetalo sto iskazana zastava pokazuje "i delove koji JOS pripadaju Srbiji"...ne zna se sta vise boli, ovo JOS ili sto nigde ne spominju Grcku, Makedoniju i Crnu Goru. Verujte mi, mnogo gore je nama u dijaspori citati svaki dan neistine i biti u manjini (citaj jedini) kada se diskutuje u vezi Srbije (o sportu, a o politici pogotovo).

Nikola's

pre 9 godina

Kako replicirati ovom sturom saopstenju u kojem se cak dva puta spominje termin "rasizam".
Koliko ja znam, mi smo razlicite nacionalnosti, ali smo iste rasne pripadnosti. Kakav bre rasizam?! Ovaj koji je pisao nema veze sa mozgom, niti argumente.

Drugo, navode da je to "jedina zastava koju imaju". Dakle, ni oni se ne ogradjuju od sramote i bezobrazluka. Da neko spusti letelicu sa pripojenim teritorijama Hrvatske u Zagrebu, mene bi bilo sramota. I ne bih se bunio da je npr. Ivica Olic spusti i da nastavimo mec.

Trece, navode sramotno ponasanje nasih igraca. Boze, ima li te? Da oni nisu ostali pribrani, nastalo bi krvoprolice neslucenih razmera.
A ponavljam --- dron (iritira me izraz vec) je mogao postaviti bilo ko, bilo kada i bilo gde. U 3 h nocu na krov bilo cega oko Humske, bez svetala i kamera! I to par dana pred utakmicu. Ili u gepek od automobila u blizini, u kombi, nebitno. A kontrolise malim androidom bez problema, kao da igras igricu.
Policije je bilo koliko je propisano u ovakvim situacijama i koliko je zahtevala UEFA! Zakazala je kontrola na ulasku na stadion zbog baklji. Kod uletanja ne vredi. I da ih je bilo 5000, neko bi uleteo. Nemamo tako ostre sankcije za izgrednike i pravosudni sistem, te straha od kazni.
PS. i uleteli su NE ZBOG LETELICE< vec zbog divljastva igraca Albanije i nasrtaja na Mitrovica.

radnik

pre 9 godina

Hasime, NE IZVRCI CINJENICE!!!
zastava je bila istaknuta.
Nije srpska strana zabranila navijace nego FIFA.
Ako je to bio jedini nacin, to znaci da ste ga pripremili unapred. Niste sigurno kupili dron u toku poluvremena? A vi Siptari imate moc da predvidite buducnost, pa ste znali da ce biti skandiranja, pljuvanja itd..i brze bolje spremili dron i zastavu velike albanije sa nekim tamo ratnim vodjama. Sto niste.okacili Albansku zastavu? :)
Providna su ta opravdanja, vredjaju inteligenciju.

Kosovski ciklus

pre 9 godina

ulazak letelice koja je imala cilj nacionalne provokacije kojom je upravljalo zvanicno lice iz loze je incident bez presedan zabelezen u istoriji svetskog i evropskog fudbala. Reakcija igraca Albanije koji su strani predmet ubacen zbog provokacije pokusali uz nasilje da otmu nasim igracima koji su potpuno legalno hteli da izesu strani predmet sa terena koji je prekinuo utakmicu je takodjei incident bez presedana ne zabelezen.. Petarde,povici pa i ulazak na teren je nesto sto smo gledali i gledacemo na svetskim i evropskim terenima i uglavnom su se takvi prekrsaju kaznjavali novcano ,zabranom navijaca par utakmica itd.. jedina situacija kada klub ili nacionalni tim mogu da budu suspendovani je ulazak navijaca na teren i napad na igrace ,ali to je prouzrokovano ovim incidentima bez presedana od strane albanaca sto je olaksavajuca okolnosr za nas savez.

Split

pre 9 godina

Utakmica visokog rizika, hm... A redarske službe, policija, koji je njihov posao? Loše odrađeno! Dali postoji mogućnost pojave "drona" kad Putin dođe? Kako je moguće da na stadione dolaze likovi koje nezanima sport i hrane se neredima, do kad da trpimo , do kad ? A sad malo o Vašim gostima... Kad se dolazi u goste , poštiva se kuća domaćina ili ste izbačeni kroz prozor!!! Zastavom provocirati , e stvarno mi je ža , šta im niste zabranili bižaniju u svlačionicu... Eto , pozdrav iz Splita... Živili !!!!

Kum

pre 9 godina

A dali je iskreno da se cuje usred stadiona ubij ubij shiptara,pa hrvata i tako dalje.ovo je cist racizam i nista drugo.
(bg, 16. oktobar 2014 13:47)

Ako je nesto onda nacionalizam (sto je za svaku osudu, da se razumemo), a ne rasizam. Knjigu u ruke.

Izdajnik

pre 9 godina

zastava "velike albanije" tj teroristicka teznja je naciobalni simbol Albanije??? alo? o cemu BRE ovi pricaju... skandal nemerivih razmera...

Zrinjskifafa Karadjordjoo

pre 9 godina

Sve je istina ! Samo i isključivo odgovorna nesposobna organizacija domaćina !!!(Zrinjski, 16. oktobar 2014 14:23)

E neka ti visis po srpskim sajtovima, ljubi te majka neiskompleksiranog.

Branislav

pre 9 godina

Posle svega sto sam video i procitao, a uz to da se zaista trudim da budem objektivan, moram da kazem sledece: drzava Albanija i Albanci, gde god da bili, zaista zhive u jednom paralelnom univerzumu. Mi i oni (tako izgleda) gledamo istu stvar ali vidimo nesto potpuno drugacije.

svako duva kako mu odgovara

pre 9 godina

Donekle, donkle bi shvatio da je to bila zastava Albanije, ili zastava njihovog Fudbalskog saveza, ili samo grb. Ali ne ide mi u zdrav razum da oni otvoreno opravdavaju zastavu velike Albanije koja leti DRONOM preko terena. Ali eto, na isti nacin mi nije jasno kako nasa drzava i nas savez uvek nadju opravdanje za Bogdanova i slicne mafijase. To je ekipa koja je uvek necim "isprovocirana". Oni su i pre drona ubacivali baklje na teren, gadjali igrace upaljacima i flasama vode. Oni nisu tu bili da gledaju fudbal jer ne bi ni stajali uz ogradu, spremni da uskoce. Da njih nije bilo na stadionu, ova prica bi imala potpuno drugaciji kraj. Kad to nas vrh javno optuzi kao problem i pokusa da pronadje trajno resenje, e onda tek imamo pravo da sudimo Albancima. Isto tako, skandiranje pola stadiona koje poziva na linc i klanje nam je toliko normalno, i toliko prihvaceno da to nas savez ni ne spominje kao problem. oguglali smo na te stvari. A to na TV-u slusa neki klinac, i skapira da je verovatno OK zapaliti komsiji albancu pekaru kad ceo stadion to trazi.

Borissrb

pre 9 godina

Kad covjek procita ovakvo saopstenje ne preostaje mu nista drugo nego da zahvali albancima koji su sami sebe okrivili i dokazali svoju krivicu. Kad se uz to doda da su fasisticku zastavu nazvali "svojom" (kao i nekoliko igraca, izjavama u medijima)onda bi UEFA trebala da ima veoma lagan posao...
Preporuka za FSS: Vec od danas da pocnu sa pritiskom na UEFA da se utakica koje treba da se igra u Albaniju iduce godine, moze jedino odigrati pred praznim tribinama i da se srpski igraci sada, a i za godinu dana nece "osjecati psihicki sposobnim" da igraju u nacionalistickoj atmosferi...

Petar

pre 9 godina

A dali nekom pada na pamet kako Bogdanov i nekolicina istih tipova stalno prekidaju utakmice Srbije,i onda nas kažnjavaju a on uzima pare.Treba ga uhapsiti i dobro pročešljati sve njegove veze i kontakte.Ako smo ludi pa nismo glupi.A za Albance poruka da ste nekada u istoriji imali svetskog fudbalera visio bi na dronu ovako vam vise gerilci iz prošlog veka.

ForeverSRB

pre 9 godina

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, sacekajte ljudi, sta dodati jos na ovo ?? :) Ajoj plemena ljudi moji, pa ni PR. njihovog saveza nema sposobnost sastavljanja bilo kakvog teksta duzeg od jedne prostoprosirene recenice. :D

dzo

pre 9 godina

Nema snase da Srbija bude izbacena iz kvalifikacije. Prvo, Albanci su odbili da igraju a e Srbija. I to su odbili sve tri ponuđene varijante. Pravila su jasna - kp odbije da igra bice kaznjen odizimanjem bodova. Zatim, ukoliko Stbija istragom dokaze da je dron albanska provokacija, koju su kasnije podrzali albanski igraci, to je takođe tezak prestup...Ono zbog cega ce Srbija da bude kaznjena sa nekoliko utakmica bez publike, sa pretnjom da ce biti i gore ako se u određenom roku to popnovi, i velikom naovcanom kaznom kjeste upad publike i napad na igrace. Sve drugo, poput pirotehnike i lasera, jeste rustisnaka kazna.
Takođe, Zapadu ne odgovara drasticna kazna Srbij, jer bi nakon ove provokacije i drugih stvari javno mnenje Srbije moglo da sasvim promeni smer u pravcu Istoka. Naravno da to igra ulogu.
Ocekujem: kaznu koja ce se sastojati od utakmica bez publike na svom terenu (sto je katastrofa jer dolaze Portugal i Danci) i velike novcane kazne. Sto se utakmic etice - ili ce biti 3:0 sa Srbiju ili nova utkamica pred perazim tribinama. A isto i u Tirani. Toliko.

прекрајање граница

pre 9 godina

(Komshija Hashim, 16. oktobar 2014 15:23)

Значи застава велике албаније је ваше нацинално обележје? Ја мислио да је национално обележје албаније застава црвене боје са орловима.

gt

pre 9 godina

Ono sa zastavom je bila velika provokacija ali da huligani nisu uletjeli unutra i počeli tući albanske igrače sve bi se smirilo, zbog toga je utakmica prekinuta, sigurno nije zbog malo naguravanja igrača. I djelomično se slažem sa ovim priopćenjem, jer ono šta se dešavalo u prvih 40 minuta je za svaku osudu. Gledao sam prijenos i vidio sam na vlastite oči da su navijači i prije tog prekida pokušavali ući na teren, zašto to zanemarujete? A zbog svih onih slika gdje navijači tuku igrače ćete dobiti drastičnu kaznu. Veću nego Albanci. I trebali biste postaviti svome savezu pitanje, zašto je utakmica bila tako loše organizirana. Povici se nemogu spriječiti i to je "normalno" ali da navijači šetaju, osuđeni huligani po terenu i tuku protivničke igrače to je nedopustivo.

Dule

pre 9 godina

"Dron je bio jedini način da se istaknu nacionalna obeležja". A "velika Albanija" je nacionalno obelezje? Aha. Dobro, samo da znamo na cemu smo i sta jos da ocekujemo.

only fools and horses

pre 9 godina

Nadam se da je ovo zvanična izjava FS Albanije, jer bi bila veliki argument u našu korist pred UEFA. Mada sumnjam, verovatno će je povući, nemoguće je da su toliko glupi.

Boki

pre 9 godina

Saopstenje FSA:
‚‚Obeshrabrujuće je čuti nedavne izjave iz FS Srbije, oni nisu skupili hrabrost da preuzmu odgovornost za apsolutnu propast u organizovanju bezbednog međunarodnog sportskog događaja‚‚

Saopstenje FSS (dan ranije):
‚‚ I odmah da naglasimo, nikada Fudbalski savez Srbije nije bežao od odgovornosti, ni sada nam to nije namera, ali zbog istine i pravde nećemo i ne želimo da dozvolimo da krivci za silovanje fudbala od sebe sada prave žrtvu.

Nikola

pre 9 godina

Čim BBC prenosi ovu bljuvotinu onda i kiti je sa "emotivna" onda znamo u čijem je sve ovo scenariju. Jasna poruka, a ceo NATO će stati iza Albanije, pljuvati Srbiju, i opet od nas napraviti sliku krvoločnih monstruma gorih od njihovih pulena Islamske Republike.

Zole

pre 9 godina

Oni kad su videli kako se ponašaju srpski navijaci na utakmici, odlucili su se da nabave dron i da na njega okace zastavu koju su na brzinu napravili i poslali dron iznad stadiona iz revolta prema navijanju na stadionu.

draganbg

pre 9 godina

Ocigledno su sve precutali sto im ne odgovara, a svi dokazi toga sto su precutali su na nasoj strani! To pismo je njihovo priznanje svega, treba to sada iskoristiti pred UEFA!!

tihi74

pre 9 godina

Ako je ovo zaista njihovo zvanično saopštenje, FSS mora da uputi UEFA zahtev da se Albanija suspenduje iz svih zvaničnih takmičenja. Ovo je (ponavljam, ukoliko je saopštenje ispravno preneto) čist dokaz da je njihov fudbalski savez, a moguće i državni organi, direktno umešan u provokaciju sa zastavom.
Takođe treba se obratiti i nadležnim organima EU jer oni tvrde da je to njihova jedina zastava, a na njoj je jasno prikazana težnja za prisvajanjem teritorija četiri države u njihovom okruženju.

Srdjan

pre 9 godina

Grcka, Makedonija, Crna Gora i mi imamo (skoro isti) problem sa Albanijom. I pitam se kada cemo svi zajedno da sednemo i resimo taj problem.

D1V1

pre 9 godina

Jedva cekam reakciju UEFA, oni su sada na ultimativnom testu.
Sada ce se vidjeti da li je sport pod uticajem politike posto je Albanija u NATO a Srbija nije, ni jedni ni drugi nisu u EU tako da je to jedina razlika.
Hajde da pogledamo realno, Albanci su inicirali sukob, njihovi igraci ga rasplamsali, znaci igraci su direktno umjesani u incident, igraci su ti koji su uveli politiku u sport. Srbi sa druge strane su fajlovali iz ugla organizacije, onaj lik se nije uopste trebao pojaviti na stadionu a da ne kazem da bi covjek trebalo da je u tvorza, a potom napad ne samo navijaca nego i redara, propast, kad istrcavaju Albanci kroz tunel jedan lik sa salom oko glave komotno prodje izmedju policije i nasrnu na Albanjerose, svijetla tacka su igraci koji su ostali izvan svega i cak se i dobro ponijeli. Dodatno, da ima casti u politickom vodjstvu Srbije Stefanovic bi vec dao otkaz ili bi ga premijer otpustio. Sve u svemu cekamo UEFA.

Stari Vujadin

pre 9 godina

@Albanian Eagle

Lepo ste napisali pa bih hteo i lepo da odgovorim. Prvo, veliki broj Srba zali a verovatno se i stidi zbog toga kako su neki od navijaca reagovali na zastavu koja se pojavila, pa cak i na provokaciju Albanskih igraca koji su napali Srpskog igraca koji je pokusao da zastavu ukloni sa terena. Slozicemo se nadam se da toj zastavi u tom trenutku na terenu nije bilo mesta.

Problem ovde je sto je dron nosio zastavu Velike Albanije koja pokazuje nacionalisticke teznje ka oduzimanju teritorija drugih drzava, a velikim delom Srbije. Zastave koje pominjete u Albaniji verujem su bile zastave i obelezja Srbije bez geografske karte koja pokazuje pretenzije ka tudjoj teritoriji? Kada bi se takva zastava sa mapom neke "Velike Srbije" (a nadam se nece) pojavila u Albaniji verovatno da bi reakcije nazalost bile vrlo slicne. To predpostavljam na osnovu "slavlja" Albanaca koje se videlo u regionu.

Numeso je od strane Albanaca (a pogotovu igraca i fudbalskog saveza) da izjavlljuju da je to bila njihova zastava. Samim tim podrzavaju ovau provokaciju na nacionalnoj osnovi i podrzavaju nacionalisticke pretenzije ka teritorijama drugih zemalja. Nadam se da cemo se sloziti da Albanci ne bi tolerisali tako nesto okrenuto ka njima (ili u ovome slucaju vama).

veliki strumf

pre 9 godina

Rasizam? Albanci nisu crnci, nisu ni zuti, crveni, a posto smo mi beli - onda nisu ni belci. Jesu oni to neka peta rasa, za koju nisam cuo? Izvinte, molim vas, ako je tako, gospodo Arbanasi.

srkiboy82

pre 9 godina

Ova saopštenje pokazuje nacionalno "raspoloženje" Albanskog stanovništva i svih političkih i državnih struktura. Naime NIKO iz Albanije do sada nije osudio zastavu takozvane velike Albanije. Što nas navodi na jedan strašan zaključak. Albanski narod i državni vrh smatraju da u tome nema ništa loše, to jest da ove teritorije po prirodi pripadaju njima. Ono što nas kao narod treba da zabrine da li sutra treba da ove teritorije branimo oružijem? Nažalost izgleda da je to neminovnost.

utzo

pre 9 godina

Mogu oni ovako da se zakopavaju do sutra, jer je ocigledno da niko ne zeli da vidi sta je bilo na zastavi. Do danas niko ziv nije osudio niti porkomentarisao sramnu poruku na dronu. Tako ce biti do samog kraja, na zalost. Da imamo drzavu i savez, druga bi se pesma cula.

Filip

pre 9 godina

Joj ako ovo ne bude lagano 3:0 ne znam kada ce .. najteze optuzbe protiv Albanije - politizacija utakmice velikoalbanskim idejama i odbijanje da nastave utakmicu iako je UEFA odlucila da se utakmica nastavi a njima bile ponudjene sve opcije pa i da se stadion isprazni

Albanian Eagle

pre 9 godina

Veliki pozdrav za sve vas :)
Nisam pricao ili pisao na srpskom jeziku skoro 30 godina.Pokusacu da budem dobar student :)
Citam ovih dana previse o prekidnutoj utakmici Serbija-Albania.
Prijatelji moji,kako moze zastava jedna da bude vise izgovorana,preko svega toga sto se zbivalo od momenta kad se Albanska himna svirala?
U Tirani ove godine bilo je srba sto su leteli srpsku zastavu na nashim objektima (albanska pravoslavna crkva),boze sacuvaj,niko nije vikao da ubijemo srbe,ko sto se desilo u Beogradu.
Kako moze neko da krivi albance za ponasanje vasih gradjanina,vase policije i lica odgovorna za bezbednost stadiona?
Da se nesto slicno dogodilo u Albaniji,ja bi prvi bio sto be se uvredio na moj narod,policiju i drugih odgovornih organa.
Nisam citao od vas prijatelji moji nijednu rec sto je skinuta Albanska zastava od mesta gde sve tri zastave stoje?Gde je vase gostoprimstvo?
Pozdravljam vam puno,i nadam se da ce vise vas razumet istinu.

zlotrov

pre 9 godina

ovi albanci bolje da cute . oni kako progovore , ja mislim da ovi sto ih stite iz eu i usa padaju u nesvest . sami sebi uskacu u usta . 'oce se naprave pametni nesto , a glupi ko noc . pametnije bi im bilo da cute , mozda bi imali vise koristi od toga . inace njihove izjave su toliko smesne i nepromisljene , da imam utisak kao da ih je izgovorilo neko dete koje je u pubertetu (onako napaljeno)

zivi bili pa videli!

pre 9 godina

Koje smo mi budale - ponovo smo naseli na glupu provokaciju i bez obzira sto smo (u principu) bili u pravu - sve ce se slomiti preko nas. Nece me iznenaditi ni da se odluci da mi izgubimo sa 0:3 + da platimo kaznu... Jednostavno - nikada nismo, a tesko i da cemo ikada nauciti da igramo prljavo i da ne nasedamo na glupe provokacije. Ovo je ocigledno i bilo smisljeno da nas izlude, mi (ocekivano) odreagujemo i sada sledi kazna... dok ce ovi da se slade i umiru od smeha!

Markan

pre 9 godina

Ako su Cavica kaznili drasticno zbog majice koja je nosila politicki, administrativno i geografski ispravnu i korektnu poruku, a Simunica zbog usklika "za dom spremni" odrapili da ne ode na SP (dodje mi zao, ako nista zbog ovog cara MireSplit :) ), onda bi ove trebalo iseci nekom gigantskom busilicom duz granice sa nama, Makedonijom i Grckom i pustiti da plutaju morem. Samo izolacija.

SrbEUin

pre 9 godina

Moramo već jedanput da prestanemo sa toletovskim demagoškim samozavaravanjem i realno ocenimo događaje, pogledamo propise i prihvatimo kaznu, a ne da su nam uvek svi drugi krivi samo ne naši nesposobni organizatori, nespremni žandari, neobavešteni debejci, ili antireformski politički protivnici velikog vođe.

Dron sa maramom, stolnjakom, zastavom ili transparentima pa čak ni rasističko skandiranje i ubacivanji baklji i petardi sa tribina nisu razlog za trajni prekid utakmice, ali upad neovlašćenih lica na teren i napad na gostujuće fudbalere jeste.

Kao i uvek i ovde je nebitno šta bismo mi voleli, ili šta bi nama odgovaralo da UEFA odluči, već kao je propisima određeno.

Tole, žandari, policajci, kobre, specijalci, BIA, vojna BIA i Vlada bi trebalo da nam objasne zašto je dozvoljen upad na teren trećim licima, među kojima i registrovanim kriminalcima kojima je ZABRANJEN ulaz na sportske priredbe, i pored sveg prstenja, obruča, kontrola i zvaničnih upozorenja o visokom riziku za mogućnost incidenta.

NAŠA STANDARDNA ŠEMA: SA ODGOVORNOSTI SADA SKREĆI TEMU NA POLITIKU, MEĐUNARODNU ZAVERU I ISTORIJSKE NEPRAVDE.

Simon

pre 9 godina

Nije mi opet jasno šta ovi ljudi hoće celom pričom ali mene su uspeli da isprovociraju tim dronom i Velikom Albanijom taman toliko da sam ih malo ispsovao i posle 15 minuta me više nije zanimalo sve to. Očekivao sam da će ipak reći nešto u stilu "izvinite", "politički pamflet" itd, ali pošto vidim da od toga nema ništa, nego naprotiv, sve se to opravdava, još sam ih malo ispsovao i ne primam se dalje na gluposti. Mislim, na njihove gluposti. Jedino se nadam da ćemo mi biti pametniji posle svega i u reakcijama nego što obično jesmo. Mislim, nismo.

Caca

pre 9 godina

Iskreno, ovo je verovatno prvi put u poslednjih 50 godina da su zaista uhvaceni na delu. Ne mislim da su dobro promislili pre nego su ovo uradili. Zastava velike Albanije, nastraj na igraca koji pokusava da resi situaciju i odbijanje bilo koje opcije za nastvak meca. Na FSS je sada da angazuje tim advokata koji ce nesporne cinjenice na verodostojan nacin i sa mnogo video materijala i fotografija da predstavi UEFI.
A utrcavanje na teren i udaranje njihovih igraca i treba skupo da platimo.
Jos nesto, zivim na Zapadu i ne zamaram se mnogo dnevnom politikom u Srbiji, ali za ovakve propuste u organizaciji ministar policije mora da snosi odgvornost. FSS ne moze da odgovara za dron, ministar policije i obavestajne sluzbe moraju. Porazavajuce je da se "navijacima" ne moze stati u kraj.

bane

pre 9 godina

Po meni je cela situacija potpuno jasna kad se vidi koliko su se radovali prekidu utakmice. Organizuje se slavlje po celom regionu gde ima Albanaca i koliko treba biti bezobrazan ili glup pa poverovati da su hteli da igraju. Ali bih ipak podsetio kako su to odradili "klinci" - tukli su Španiju u Španiji , ende.

direktno od Skopje

pre 9 godina

-Ko vas ne zna-taj mozda i nasedne...uvek se pretstavljaju kao zrtve,a po pravilu prvi pocinju svadju, slepa Evropo.Ko u Evropi zeli da se muslimanstvo toloko siri???-za engleze znam,prvi US satelit,ali.....gde je Nemacka, Francuska...ostali?...da nam neko sa drugog Kontinenta vodi politiku...glupa Evropo.A, mi pravoslavni...da se lupimo u glavu,sto smo se toliko udaljili,te crkva,te ovo te ono....a, ovi sipci rovare li rovare...samo da ne bude kasno !A, ovo saopstenje je bedno,cak me i cudi da nisu bolje mogli da izmisle,ali kad razmislim o kakvoj se inteligenciji radi onda .....

Džoni

pre 9 godina

Ovi na zapadu pojma nemaju (ili neće da znaju) da je istaknuta zastava sa mapom tkz. velike Albanije a Albanci uporno ponavljaju i insistiraju u medijima da je to njihova zastava tako da hoće da stvore sliku kako mi divljaci ne dozvoljavamo isticanje njihove zastave! Što više puta to ponove to će na zapadu tako biti i prihvaćeno tako da je na našim zvaničnicima da svim diplomatskim kanalima objasne šta se dogodilo i zapadu i UEFA-i inače ćemo opet ispasti grbavi po navici!

Lik

pre 9 godina

Sta su hteli - to su i postigli. Mi smo i dalje budale sto ne mozemo da sprecimo navijace da ulaze u teren, da se unose baklje, i sto se Bogdanovu i slicnima uopste dozvoljava ulazak na bilo koji stadion....a i sto nije u zatvoru, jer se sigurno ima materijala. Da je sve ostalo na igracima, Albanski igraci koji su zaskocili naseg bi bili kaznjeni i bilo bi mnog obolje. Ovako, mi Srbi opet imamo Bogdanova i slicne koji "ulaze da objasne neke stvari" i po 1000000-i put nas navlace da dobijemo bitke da bismo na posletku izgubili rat. Eto, Srbija se urazumiti ne moze. Ni slucajno da se ne shvati da u bilo kom segmentu branim Albance i njihove ideje o velikoj Albaniji!

velibor

pre 9 godina

Srbi nisu cvjećke, ali ovi Albanci su... Nemam pravu riječ. Žalosno je da takvo razmišljanje postoji u 21. vijeku.
Biće 3:0 za Srbiju za zelenim stolom, ali ni Srbi to nimalo nisu zaslužili.

Mladja car

pre 9 godina

Evo vam jedan realan pogled.
Teško je reći kako će Albanija biti kažnjena jer je ovo prvi takav slučaj.
Ali ono što je sigruno da niti UEFA niti itko normalan neće smatrati da postoje olakotne okolnosti za uletavanje navijača na teren i napad na gostujuće igrače. Reakcije srpske policije su bile katasrofalno loše a u napadu na igrače je sudjelovalo i osiguranje na stadionu.
Dakle kraj kvalifikacija za Srbiju i nepoznata kazna za Albaniju.

недостатак истог

pre 9 godina

Za veliku Albaniju prvi put cujem. A o velikoj Srbiji, Srbiji do Tokija, srpskom Dubrovniku itd slusam decenijama. Ali to je u redu zaboga.
(a, 16. oktobar 2014 14:06)

А за кућно васпитање и даље ниси чуо!

guri

pre 9 godina

nista se nisu FS albanije nije preracunao - jednostavno niko na zapadu nema predstavu o tome sta je ta zastava. zato treba da se trenduje da bi ljudi saznali http://b8.eu.icdn.ru/g/gerundihum/1/39678751Dle.jpg

DELIJA DOBOJ

pre 9 godina

Ja vise ne znam dali sam ja lud kada procitam ovakvo saopstenje FS Albanije.Stvarno se trudim da budem objektivan ali ne znam kako.LJudi nas sigurno treba i hoce kazniti za losu organizaciju,navijace na terene itd., ali i Albanci MORAJU biti kaznjeni.Pa ovakve izjave FS Albanije se granice sa zdravom pamecu.Ako je to jedina zastava (a nije) direktno priznaju da su imalj veze sa pustanjem ovog drona i namjerno provociranje srpskih navijaca,uplitanje politike u UEFA takmicenje sto je strogo zabranjeno.

Kazna Srbije:Kesa hiljade i hiljade eure,igranje do kraja bez navijaca,opet uslov od dvije god da se nesto slicno ne smije desiti i mozda neki igrac radi tuce dobije zabranu par utakmica da igra.


Kazna Albanije:Isto dosta eura u kasu UEFA,igfanje pred praznim tribinama bar dvije utakmice i sledeca protiv Srbije bez navijaca,suspenzija predstavnika koji je odbio da igraci izadju i zavrse utakmicu,oduzimanje bodova USLOVNO ako se do kraja kvalifikacija sta slicno desi i takodne par igraca da bude suspendovano radi tuce sa srpskim igracima(nasrtaj na Mitrovica) i navijacima.

P.S. Registrovana utakmica 3:0 za nas bi bilo realno ali mislim da ce da ponove utakmicu bez publike mozda i na neutralnom terenu samo zbog Albanskog lobiranja.Nadam se da ovdje grijesim sto se tice sluzbenog rezultata.

direktno od Skopje

pre 9 godina

-Ko vas ne zna-taj mozda i nasedne...uvek se pretstavljaju kao zrtve,a po pravilu prvi pocinju svadju, slepa Evropo.Ko u Evropi zeli da se muslimanstvo toloko siri???-za engleze znam,prvi US satelit,ali.....gde je Nemacka, Francuska...ostali?...da nam neko sa drugog Kontinenta vodi politiku...glupa Evropo.A, mi pravoslavni...da se lupimo u glavu,sto smo se toliko udaljili,te crkva,te ovo te ono....a, ovi sipci rovare li rovare...samo da ne bude kasno !A, ovo saopstenje je bedno,cak me i cudi da nisu bolje mogli da izmisle,ali kad razmislim o kakvoj se inteligenciji radi onda .....

damir

pre 9 godina

mogu oni pričati što hoće,da nije bilo provokacije sa zastavom od svega ne bi bilo ništa,odigrali bi utakmicu i sve ok,sve je unaprijed smišljeno i organizirano s ciljem izazivanja sukoba i prekida utakmice,odnosno krajnji cilj im je bio dobiti utakmicu za zelenim stolom ili izbacivanje vaše reprezentacije iz kvalifikacija

Medijska_pristranost

pre 9 godina

Kako samo mediji iz Srbije pristrasno izvještavaju i pokušavaju da gurnu pod stol jasnu činjenicu. Da budemo realni, jedno je negativna simbolika kao što je fašističko navijanje tokom meča sa stadiona za Albance, dronovi sa zastavom i slično, međutim sasvim nešto drugo je fizički napad navijača i redara nad gostujućim igračima, to je argument koji 100% Srbiji oduzima 3 boda iz ovog meča, ne samo to, nego ih isključuje iz daljeg takmičenja. Mediji iz Srbije ne žele da navedu taj ključni slučaj.

milan

pre 9 godina

Nikako da izađem iz čuđenja kako su naši slepo upali u klopku i nameštaljku kako publika tako i zvaničnici a i oni koji su palili posle utakmice. Ne nije u pitanju kleknuti pred Albancima zbog svega toga više je poštovati samog sebe i pokazati da imamo snage i vrednosti koje treba poštovati.

Nole pomozi!

pre 9 godina

Izgleda da je jedini nacin da nas zapadni mediji cuju, taj da im se obrati Novak Djokovic. Na nasu zalost, on je jedini Srbin koga postuje citav svijet! Pozdrav iz CG!

delala

pre 9 godina

U povijesti je poznat tzv. "Fudbalski rat" izmedju Hondurasa i El Salvadora , 1969.U tom ratu zbog gola koji je pao u produžetku kvalifikacione utakmice za odlazak na SP, poginulo oko 6 000 ljudi.Nadam se da su se ljudi od onda opametili.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Molim poštovano uredništvo da mi objavi ovu repliku, demant ili odgovor, kako god uzimali, na ove ejdnostrane komentare koji pljuju po nama Albancima! Unapred zahvaljujem na slobodi izražavanja. FS Albanije je u pravu, potpuno. Zakazali su domaini koji nisi dozvolili gostima navijace, nisu isticali zastavu protivnika na stadionu, pa zviždanje celokupnog navijackog kora na himnu Republike Albanije i 40 minutno pljuvanje navijaca, vredjanje ubi šiptara, bacanje predmeta na gostujuce igrace prilikom izvodjenja auta ili kornera i na kraju i fizicki linc na goste. Isicanje nacionalog obelezja Albanci su mogli da urade samo onako kako su i uradili. posle toga nastaje haos kojeg Policija nije htela da spreci a zastitari su cak i pomogli huliganima u napadu na sportiste. Totalni promasaj u organizaciji i osiguranju domacina i nadamo se primerenoj kazni za to.

goran

pre 9 godina

Kakva kontradiktornost,ovi više ne znaju ni šta pričaju...sami sebe ubeđuju u laži...bolesni su defitinivno od patološke mržnje prema boljima od sebe,inferiorni su u odnosu na Srbiju,pa sad na podmukao i pokvaren način pokušavaju da svale krivicu na druge...

Миле

pre 9 godina

Болесно је то што ми на домаћим медијима коментаришемо изјаву ФСА дату на Британском медију (BBC). Да имамо оно што немамо (докауано упадом дрона на стадион Партизана) наш Савез би упутио деманте истом том медију. Овако остајемо п...... у очима Европе и света и предмет поруге и смеха ...

Haos

pre 9 godina

Ako se tuku igraci ima tu sudija za delenje Kartona (sto sam siguran da ce biti) ali ako udje publika i redari i policija i tuce igrace tu se zna kakve ce biti posledice za organizator. Opet ce pobediti albanci ovaj put bez NATO nego sopstvenim letilicom. Srbi su kao ona gladna riba lovi se na prvo bacanje stapa.

Komshija Hashim

pre 9 godina

ako nas kazne ,istupiti iz kvalifikacija...jedini moralan potez
(latino, 16. oktobar 2014 14:26)
Ako vas kazne necete ni moci igrati kvalifikacije.

emc2

pre 9 godina

prpa? pa kasno brate.
inače ex yu kao most između zapada i istoka i multietničko/multikonfasionalna federacija je srušena neoliberalnim divljanjem nato jastrebova u čast raspada sssr-a.
i jel to ok? kao i ovo naše današnje guranje prsta u oko kad mu vreme nije.
mi smo uvek bili neželjeno siroče na zapadu sa, ne bliskom, dalekom rodbinom na istoku.

drago

pre 9 godina

Ovaj istocno-evropsko-turski melos je primjetan jako. Srbi jako osjetljivi, Albanci se nasli sve uvrijedjeni sto im se nije dalo da dodju na stadion, cijela Bugarska se digla na noge zbog jednog clanka u hr novinama o navodnom podcjenjivaju njihovih igraca od strane hrvatskih kolega. Ko mala djeca ste svi.
Pa su jos stavili zastavu Velike Albanije da vas jos vise boli.

Trebali su biti trezveni i sagledati stvari realno: tesko je obezbijediti sigurnost za albanske navijace u BG-u, kao i za srpske u ZG-u i obrnuto.
Nisu uredu da su spomenuli igrace u negativnom kontekstu a niti to da je ta zastava jedina koju su imali.
To je bila velika i nepostena provokacija a za otalo su potpuno u pravu a Srbi nek se uce da i drugi imaju pravo na misljenje i pravdu.

I ovo docekivanje albanskih igraca u Tirani je taj melos o kojem ja pricam.

sqmy

pre 9 godina

Da se ne lazemo da je bila zastava 'Velike Srbije' sa Republikom Srpskom,Krajinom i Crnom Gorom apsolutno sam siguran da bi neki nasi igraci krenuli da je odbrane kao sto su to ucinili albanski fudbaleri!

Neko spolja

pre 9 godina

E, ljudi, kako pročitah saopštenje, upalila mi se lampica: pa mi smo bre isti, blizanci takoreći. Uporedite ovo saopštenje sa saopštenjima Partizana, CZ ili FSS. Iste gluposti i konstrukti. Pa onda uporedite izjave političara njihovih i naših - iste formulacije, samo zamenite Srbija sa Albanijom. Na kraju, uporedite emocije običnih ljudi na društvenim mrežama povodom ovog incidenta, njihovih i naših - isto. Toliko različiti, a ustvari toliko isti, pa to je čudo jedno.

glasnik

pre 9 godina

I jedni i drugi aut na 4-5 godina pa da se naučimo redu i jedni i drugi. To je trebalo i kada je bila Srbija i Hrvatska u pitanju. Mada nece oni da nas uče pameti na Balkanu kad mi to sami necemo da naučimo. Oni to samo koriste. Kad im odgovara da nas gurnu jedne na druge, a onda nas posle mire. Gledaju samo svoje interese.Ali ima tu i drugih u grupi kojima odgovara da budemo kažnjeni i jedni i drugi. Recimo oni što se izvukoše u 90 i nekom minutu da daju go. Ništa loše

Tomato

pre 9 godina

Ta zastava koja je bila uredno okacena iznad stadiona je bila prebacena preko nekog zida tako da se samo gornji deo zastave video (nisam bio na stadijumu ali je ta zastava par puta bila u kadru na televiziji). To ne opravdava ovo su su oni uradili ali treba biti objektivan.

hm

pre 9 godina

Eh, zato je problem sto Albanci ne govore jezikom koji razumem pa da procitam i njihovu stranu, a ne ovako preko posrednika. Ovako je sve rekla, kazala. Tamo se verovatno isto ovako pise samo za njihove. Nece Srbija biti izbacena, ali 0:3 je veoma verovatan rezultat i jos nekoliko utakmica na praznom stadionu i jos novcana kazna. To treba zahvaliti onima koji su uletili na teren. Je zastava povod, ali ne ide to tako. Niti na ulici kod normalnih ljudi, niti na stadionu. Jedini problem je sto su dali teroristima ideju kako mogu lepo bombe da posalju gde god se ljudi okupljaju. Vise nisi siguran...

Miki TO

pre 9 godina

Imamo mi jos mnogo nacina ali se razmatra koji je najprikladniji za vas, dali vas jos malo pustiti da se opametite ili definitivno neutralisati.

my way

pre 9 godina

Jadan je onaj protiv koga je istina. Moze se lagati, izvrtati za 180, mogu se cinjenice falsifikovati, precutkivati...ali se istina nikad ne moze promeniti! U svom najcistijem obliku ispliva kad se neko protiv nje bori.

da je istina bilo bi tuzno

pre 9 godina

Nije tacno sta prenosi BBC evo vam sluzbenog stava FS-Albanie mozete citati i u Engleski jezik.

Link http://www.fshf.org/index.php/sq/

кад родитељи затаје

pre 9 godina

(SrbEUin, 16. oktobar 2014 13:57)

Ти да знаш шта је срамота не би ово писао.

bez_cenzure

pre 9 godina

Oni su ovom izjavom skoro pa priznali da su to i organizovali. Gluplji su nego što sam i mislio. Sve ove izjave srpska strana bi trebala ponuditi kao dokaz. O
Samo dan nakon prekida utakmice njihovi igrači objavljivali su statuse po društvenim mrežema na kojima nemaju ni ogrebotine na licima tako da bi naša strana i te slike trebala iskoristiti kao dokaz i potopiti ih.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Molim poštovano uredništvo da mi objavi ovu repliku, demant ili odgovor, kako god uzimali, na ove ejdnostrane komentare koji pljuju po nama Albancima! Unapred zahvaljujem na slobodi izražavanja. FS Albanije je u pravu, potpuno. Zakazali su domaini koji nisi dozvolili gostima navijace, nisu isticali zastavu protivnika na stadionu, pa zviždanje celokupnog navijackog kora na himnu Republike Albanije i 40 minutno pljuvanje navijaca, vredjanje ubi šiptara, bacanje predmeta na gostujuce igrace prilikom izvodjenja auta ili kornera i na kraju i fizicki linc na goste. Isicanje nacionalog obelezja Albanci su mogli da urade samo onako kako su i uradili. posle toga nastaje haos kojeg Policija nije htela da spreci a zastitari su cak i pomogli huliganima u napadu na sportiste. Totalni promasaj u organizaciji i osiguranju domacina i nadamo se primerenoj kazni za to.

Albanian Eagle

pre 9 godina

Veliki pozdrav za sve vas :)
Nisam pricao ili pisao na srpskom jeziku skoro 30 godina.Pokusacu da budem dobar student :)
Citam ovih dana previse o prekidnutoj utakmici Serbija-Albania.
Prijatelji moji,kako moze zastava jedna da bude vise izgovorana,preko svega toga sto se zbivalo od momenta kad se Albanska himna svirala?
U Tirani ove godine bilo je srba sto su leteli srpsku zastavu na nashim objektima (albanska pravoslavna crkva),boze sacuvaj,niko nije vikao da ubijemo srbe,ko sto se desilo u Beogradu.
Kako moze neko da krivi albance za ponasanje vasih gradjanina,vase policije i lica odgovorna za bezbednost stadiona?
Da se nesto slicno dogodilo u Albaniji,ja bi prvi bio sto be se uvredio na moj narod,policiju i drugih odgovornih organa.
Nisam citao od vas prijatelji moji nijednu rec sto je skinuta Albanska zastava od mesta gde sve tri zastave stoje?Gde je vase gostoprimstvo?
Pozdravljam vam puno,i nadam se da ce vise vas razumet istinu.

SrbEUin

pre 9 godina

Moramo već jedanput da prestanemo sa toletovskim demagoškim samozavaravanjem i realno ocenimo događaje, pogledamo propise i prihvatimo kaznu, a ne da su nam uvek svi drugi krivi samo ne naši nesposobni organizatori, nespremni žandari, neobavešteni debejci, ili antireformski politički protivnici velikog vođe.

Dron sa maramom, stolnjakom, zastavom ili transparentima pa čak ni rasističko skandiranje i ubacivanji baklji i petardi sa tribina nisu razlog za trajni prekid utakmice, ali upad neovlašćenih lica na teren i napad na gostujuće fudbalere jeste.

Kao i uvek i ovde je nebitno šta bismo mi voleli, ili šta bi nama odgovaralo da UEFA odluči, već kao je propisima određeno.

Tole, žandari, policajci, kobre, specijalci, BIA, vojna BIA i Vlada bi trebalo da nam objasne zašto je dozvoljen upad na teren trećim licima, među kojima i registrovanim kriminalcima kojima je ZABRANJEN ulaz na sportske priredbe, i pored sveg prstenja, obruča, kontrola i zvaničnih upozorenja o visokom riziku za mogućnost incidenta.

NAŠA STANDARDNA ŠEMA: SA ODGOVORNOSTI SADA SKREĆI TEMU NA POLITIKU, MEĐUNARODNU ZAVERU I ISTORIJSKE NEPRAVDE.

Tomato

pre 9 godina

Ta zastava koja je bila uredno okacena iznad stadiona je bila prebacena preko nekog zida tako da se samo gornji deo zastave video (nisam bio na stadijumu ali je ta zastava par puta bila u kadru na televiziji). To ne opravdava ovo su su oni uradili ali treba biti objektivan.

Medijska_pristranost

pre 9 godina

Kako samo mediji iz Srbije pristrasno izvještavaju i pokušavaju da gurnu pod stol jasnu činjenicu. Da budemo realni, jedno je negativna simbolika kao što je fašističko navijanje tokom meča sa stadiona za Albance, dronovi sa zastavom i slično, međutim sasvim nešto drugo je fizički napad navijača i redara nad gostujućim igračima, to je argument koji 100% Srbiji oduzima 3 boda iz ovog meča, ne samo to, nego ih isključuje iz daljeg takmičenja. Mediji iz Srbije ne žele da navedu taj ključni slučaj.

Komshija Hashim

pre 9 godina

ako nas kazne ,istupiti iz kvalifikacija...jedini moralan potez
(latino, 16. oktobar 2014 14:26)
Ako vas kazne necete ni moci igrati kvalifikacije.

sqmy

pre 9 godina

Da se ne lazemo da je bila zastava 'Velike Srbije' sa Republikom Srpskom,Krajinom i Crnom Gorom apsolutno sam siguran da bi neki nasi igraci krenuli da je odbrane kao sto su to ucinili albanski fudbaleri!

gt

pre 9 godina

Ono sa zastavom je bila velika provokacija ali da huligani nisu uletjeli unutra i počeli tući albanske igrače sve bi se smirilo, zbog toga je utakmica prekinuta, sigurno nije zbog malo naguravanja igrača. I djelomično se slažem sa ovim priopćenjem, jer ono šta se dešavalo u prvih 40 minuta je za svaku osudu. Gledao sam prijenos i vidio sam na vlastite oči da su navijači i prije tog prekida pokušavali ući na teren, zašto to zanemarujete? A zbog svih onih slika gdje navijači tuku igrače ćete dobiti drastičnu kaznu. Veću nego Albanci. I trebali biste postaviti svome savezu pitanje, zašto je utakmica bila tako loše organizirana. Povici se nemogu spriječiti i to je "normalno" ali da navijači šetaju, osuđeni huligani po terenu i tuku protivničke igrače to je nedopustivo.

Mladja car

pre 9 godina

Evo vam jedan realan pogled.
Teško je reći kako će Albanija biti kažnjena jer je ovo prvi takav slučaj.
Ali ono što je sigruno da niti UEFA niti itko normalan neće smatrati da postoje olakotne okolnosti za uletavanje navijača na teren i napad na gostujuće igrače. Reakcije srpske policije su bile katasrofalno loše a u napadu na igrače je sudjelovalo i osiguranje na stadionu.
Dakle kraj kvalifikacija za Srbiju i nepoznata kazna za Albaniju.

hm

pre 9 godina

Eh, zato je problem sto Albanci ne govore jezikom koji razumem pa da procitam i njihovu stranu, a ne ovako preko posrednika. Ovako je sve rekla, kazala. Tamo se verovatno isto ovako pise samo za njihove. Nece Srbija biti izbacena, ali 0:3 je veoma verovatan rezultat i jos nekoliko utakmica na praznom stadionu i jos novcana kazna. To treba zahvaliti onima koji su uletili na teren. Je zastava povod, ali ne ide to tako. Niti na ulici kod normalnih ljudi, niti na stadionu. Jedini problem je sto su dali teroristima ideju kako mogu lepo bombe da posalju gde god se ljudi okupljaju. Vise nisi siguran...

Neko spolja

pre 9 godina

E, ljudi, kako pročitah saopštenje, upalila mi se lampica: pa mi smo bre isti, blizanci takoreći. Uporedite ovo saopštenje sa saopštenjima Partizana, CZ ili FSS. Iste gluposti i konstrukti. Pa onda uporedite izjave političara njihovih i naših - iste formulacije, samo zamenite Srbija sa Albanijom. Na kraju, uporedite emocije običnih ljudi na društvenim mrežama povodom ovog incidenta, njihovih i naših - isto. Toliko različiti, a ustvari toliko isti, pa to je čudo jedno.

Go Tipsa

pre 9 godina

Bolesno!

Albaniju izbaciti iz svih takmicenja pod okriljem UEFA na 10 godina!

Srbiju na 3 godine! Taman dovoljno vremena da se sredi FSS, uklone mendzeri, privatizuju blizanci, uklone navicke grupe i huligani.....

Bilo bi posteno i za nas vise nego korisno.

Slovenec

pre 9 godina

Nemam ništa ni sa Albancima ni sa Srbima pa mislim da mogu biti objektivan:
- utakmica ne bi bila prekinuta da nisu "navijači" upali na teren. Dakle, za prekid je direktno kriva srpska strana (i srpski gledaoci i obezbedjenje). Fizički napad na albanske igrače je najteži mogući prekršaj po Uefinim pravilima. A uz to pojavljivanje Bogdanova na terenu bit će veliki problem za Srbiju jer je to evidentan dokaz kako se država ne može (ili neće) obračunati sa svojim dokazanim huliganima.
- dron ne bi bio toliko problematičan da na njemu nije bila zastava velike Albanije. I to moraju Srbi sto puta ponavljati kako bi doprlo do onih koji odlučuju u Uefi. A bilo bi odlično da Srbiju u tome podrže Makedonija, Grčka i Crna gora.
- Reagovanje albanskih zvaničnika posle utakmice pokazuje kako je bila provokacija sa dronom smišljeni čin uz pristanak ili čak organizaciju FS Albanije. Dokaza je mnogo, a treba decidirano to ukazati Uefi koja je vrlo osetljiva na mešanje sporta i politike.
Moje predvidjanje:
- Igra se nova utakmica pred praznim tribinama, FSS kažnjen je visokom novčanom kaznom i 3 utakmice igranja bez gledalaca. FS Albanije kažnjen je manjom novčanom kaznom, a utakmica sa Srbijom u Elbasanu igrat će se pred praznim tribinama.

velibor

pre 9 godina

Srbi nisu cvjećke, ali ovi Albanci su... Nemam pravu riječ. Žalosno je da takvo razmišljanje postoji u 21. vijeku.
Biće 3:0 za Srbiju za zelenim stolom, ali ni Srbi to nimalo nisu zaslužili.

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

Za veliku Albaniju prvi put cujem. A o velikoj Srbiji, Srbiji do Tokija, srpskom Dubrovniku itd slusam decenijama. Ali to je u redu zaboga.
(a, 16. oktobar 2014 14:06)

Prvi put cujete za "veliku albaniju"? pa vi mora da ste bili u komi poslednjih 40godina, a i pre toga, ocigledno da niste mnogo obracali paznju na casovima istorije u skoli

BaneNS

pre 9 godina

A dali je iskreno da se cuje usred stadiona ubij ubij shiptara,pa hrvata i tako dalje.ovo je cist racizam i nista drugo.
(bg, 16. oktobar 2014 13:47)

Momcino, da li je moguce da si toliko pGlu? Kako belac moze na rasnoj osnovi vredjati belca? Evo prosvetli me.

A sto se tice povika, bilo je istih i u Zagrebu, Zadru, Splitu, cak i kada ne igraju Srbi. To je postalo deo tradicionalnog folklora na ovdasnjim terenima.
Mada priznajem, vise bi mi prijalo da mi skandiraju "ubij Srbina" nego da od mog naroda na mom Kosovu profitiraju prodajom organa. Zao mi je sto upetljah politiku i ruzne scene, ali reci i dela se ne mogu meriti.

Бракус

pre 9 godina

Za veliku Albaniju prvi put cujem. A o velikoj Srbiji, Srbiji do Tokija, srpskom Dubrovniku itd slusam decenijama. Ali to je u redu zaboga. (a, 16. oktobar 2014 14:06)

Забога,зашто морамо више од кроасана да слушамо ове глупости.Ви сте се показали не годинама,већ деценијама,да сте уз нацисте и освајаче,а приказали сте се,од Јасеновца,Градишке старе,преко Олује и Бљеска...Срамна нација држи предавања...

Split

pre 9 godina

Utakmica visokog rizika, hm... A redarske službe, policija, koji je njihov posao? Loše odrađeno! Dali postoji mogućnost pojave "drona" kad Putin dođe? Kako je moguće da na stadione dolaze likovi koje nezanima sport i hrane se neredima, do kad da trpimo , do kad ? A sad malo o Vašim gostima... Kad se dolazi u goste , poštiva se kuća domaćina ili ste izbačeni kroz prozor!!! Zastavom provocirati , e stvarno mi je ža , šta im niste zabranili bižaniju u svlačionicu... Eto , pozdrav iz Splita... Živili !!!!

drago

pre 9 godina

Ovaj istocno-evropsko-turski melos je primjetan jako. Srbi jako osjetljivi, Albanci se nasli sve uvrijedjeni sto im se nije dalo da dodju na stadion, cijela Bugarska se digla na noge zbog jednog clanka u hr novinama o navodnom podcjenjivaju njihovih igraca od strane hrvatskih kolega. Ko mala djeca ste svi.
Pa su jos stavili zastavu Velike Albanije da vas jos vise boli.

Trebali su biti trezveni i sagledati stvari realno: tesko je obezbijediti sigurnost za albanske navijace u BG-u, kao i za srpske u ZG-u i obrnuto.
Nisu uredu da su spomenuli igrace u negativnom kontekstu a niti to da je ta zastava jedina koju su imali.
To je bila velika i nepostena provokacija a za otalo su potpuno u pravu a Srbi nek se uce da i drugi imaju pravo na misljenje i pravdu.

I ovo docekivanje albanskih igraca u Tirani je taj melos o kojem ja pricam.

Pegioni

pre 9 godina

Ideja sa dronom je fenomenalna ali samo kao ideja. Ovo je bio udar na cast srpskog naroda. Uefa ima dobro da razmisli o posledicama odluke koju budu doneli.

Škija

pre 9 godina

E,Šiptari ovde ste se zaigrali.Sve do sada ste odigrali perfidno i mučki.Direktno ste priznali da ste kao savez i država sve organizovali.Leteći pamflet sa banditima na slici i kartom fašističke tvorevine je po tumačenju UEFe politička provokacija koja nije dozvoljena pravilima iste.

Delija

pre 9 godina

Bolje da nisu dali saopstenje nego sto su ovo objavili... Oni fakticki sami priznaju da su organizovali da leti zastava velike albanije??? A ovi sto se cude i osudjuju skandiranje ubi siptara,hrvata i td... A sta je tu cudno? Pa cekaj Srbija je isla u taj Zagreb i ceo Maksimir je vikao ubi Srbina... Takva skandiranja su normalna pojava na ovim prostorima... Alabanski savez je umesao zesce politiku u sport i za takve stvari Fifa i Uefa uvek izrice najstroze kazne, a mi smo katastrofalno organolizovali utakmicu i za to treba da budemo kaznjeni! A za skandiranje ubi siptara da budemo kaznjeni to je smesno pa onda nijedna zemlja na Balkanu ne bi mogla da igra jer skandiranja ima svuda pa sta su Rumuni pre 7 dana pevali Madjarima na utakmici??? Smesni ste sa takvim izjavama!!! Srbija- malena albanija 3:0

Haos

pre 9 godina

Ako se tuku igraci ima tu sudija za delenje Kartona (sto sam siguran da ce biti) ali ako udje publika i redari i policija i tuce igrace tu se zna kakve ce biti posledice za organizator. Opet ce pobediti albanci ovaj put bez NATO nego sopstvenim letilicom. Srbi su kao ona gladna riba lovi se na prvo bacanje stapa.

Dejan

pre 9 godina

Za nas gradjane Srbije mapa tzv. velike Albanije sa zastavom velike Albanije isto znaci kao i zastava nacisticke Nemacke. Kosovo i Metohija su okupirani danas bas kao sto je i Srbija bila okupirana 1941. godine.

Kosovski ciklus

pre 9 godina

ulazak letelice koja je imala cilj nacionalne provokacije kojom je upravljalo zvanicno lice iz loze je incident bez presedan zabelezen u istoriji svetskog i evropskog fudbala. Reakcija igraca Albanije koji su strani predmet ubacen zbog provokacije pokusali uz nasilje da otmu nasim igracima koji su potpuno legalno hteli da izesu strani predmet sa terena koji je prekinuo utakmicu je takodjei incident bez presedana ne zabelezen.. Petarde,povici pa i ulazak na teren je nesto sto smo gledali i gledacemo na svetskim i evropskim terenima i uglavnom su se takvi prekrsaju kaznjavali novcano ,zabranom navijaca par utakmica itd.. jedina situacija kada klub ili nacionalni tim mogu da budu suspendovani je ulazak navijaca na teren i napad na igrace ,ali to je prouzrokovano ovim incidentima bez presedana od strane albanaca sto je olaksavajuca okolnosr za nas savez.

Menjam nick

pre 9 godina

Nacionalna obeležja?? Alo bre ono je zastava "velike albanije" .. A jel ovo znaci da oni priznaju da su oni ovo uredili?
Znaci njihovoj drskosti nema kraja!

Felix

pre 9 godina

Gledao sam neki video klip gde neki siptar deda svojih 80 god prica kako je Kosovo etnitjko Albansko i da srpska noga nije krocila na KOsovo pre 2 svetskog rata,kako Srbi prave istoriju kako njima odgovara a hocu samo da dam cinjenice da je Pecka Patrijarsija sagradjena izmedju 13 i 14 veka,Gracanica 1311,Decani 1327,pa komso posto je Kosovo i Metohija a ne Kosova Srpsko bilo i bice,pa srpska noga kad je bila dole tvoj cukun cukun cukun cukun cukun cukun deda nije bio ni u planu da se rodi i ziveli ste negde u planini!!!!!

Forca_65

pre 9 godina

A jadni Dzo Simunic je samo izgovarao za dom spremni :) (Igor, 16. oktobar 2014 13:59) Ipak jedno je izjasnit se "spremnim" a drugo pokazat se "spremnim". Na vama je bilo sprijecit te divljake da vas isprovociraju. Ne ocekujte nekakvo razumijevanje s Zapada, pa njima je ovo sve dobrodoslo. Mir na Balkanu njima nikad nije bio u interesu.

Srdjan

pre 9 godina

Grcka, Makedonija, Crna Gora i mi imamo (skoro isti) problem sa Albanijom. I pitam se kada cemo svi zajedno da sednemo i resimo taj problem.

ultragbgd

pre 9 godina

Imam vise od 40 godina, uvek sam bio na strani svih prozapadnih i proevropskih i partija i pokreta i protesta ,ali ovo sto su Albanci uradili je najbedniji i najarogantniji cin provokacije ikada vidjen na ovim prostorima. Ovako nesto je mogla da uradi samo strana koja je debelo sigurna u sebe i svoje mentore iako je ova gnusna provokacija brutalno mesanje politike u sport.
Fakat da postoji krivica na strani FSSa, jer fakat okolina stadiona Partizana nije obezbedjena ali to ne umanjuje odgovornost Albanaca.
Ovo je potez razmaženog deteta kome je sve ugađano dugi niz godina i decenija i sada je to razmaženo dete izgubilo i meru i razum.
Bravo Albanci, prvi put posle 25 godina agonije i mucenja politikom i pored sve moje želje i volje da postujem svaki narod i pored toga sto sam svestan krivice naroda kome pripadam i koga volim..... ne verujem vam nista i ne želim da imam nista sa vama. Ni u poslu, ni u sportu, ni u životu .

miro split

pre 9 godina

@Komshija Hashim
Evo bit ću s tebon po prvi put ozbiljan.
Ako je ovo priopćenje Albanskog nogomenog saveza istinito onda svi oni koji su se pitali šta to Albanci kolektivno slave dobijaju nedvosmslen odgovor.Slave unapred pripremljenu provokaciju i diverziju jednog sportskog događaja u koju su bili uključeni svi igrači i sportski djelatnici albanskog saveza.Svjesno su stavili svoje glave na panj tržeći incident i moguću tragediju na stadionu u Beogradu.Cilj nije ispunjen do kraja jer ipak se nije dogodilo ono najgore i sad bi sa ovin histeričnim izjavama vaših odgovorni osoba tribalo potencirat izbacivanje Srbije iz nogometnih takmičenja.
Nevjerovatno je da nikoga od vas nije niti malo sram zbog toga nego svi u glas ponavljate jedno te isto.
Nogomet ste pretvorili u najogavniju polititiku u kojoj su sva sredstva pa i po cjenu ljudski života dozvoljena.
Gledaj prijatelju ako si iti malo pametan čovik i ako makneš tu nacionalističku mrenu sa očiju vidićeš da se logički nameće zaključak o namjernoj provokaciji kojoj je bija cilj prekid utakmice u krvi i neredu.
Sad ti i tvoji političari možete do kraja života ponavljat tu litanju o Srbima ka barbarima i lošin momcima i o Albancima koji koji su miroljubivi hipici koje uvik triba zaštiti pa i kad je očito da rade ogromna s***a.

dzo

pre 9 godina

Nema snase da Srbija bude izbacena iz kvalifikacije. Prvo, Albanci su odbili da igraju a e Srbija. I to su odbili sve tri ponuđene varijante. Pravila su jasna - kp odbije da igra bice kaznjen odizimanjem bodova. Zatim, ukoliko Stbija istragom dokaze da je dron albanska provokacija, koju su kasnije podrzali albanski igraci, to je takođe tezak prestup...Ono zbog cega ce Srbija da bude kaznjena sa nekoliko utakmica bez publike, sa pretnjom da ce biti i gore ako se u određenom roku to popnovi, i velikom naovcanom kaznom kjeste upad publike i napad na igrace. Sve drugo, poput pirotehnike i lasera, jeste rustisnaka kazna.
Takođe, Zapadu ne odgovara drasticna kazna Srbij, jer bi nakon ove provokacije i drugih stvari javno mnenje Srbije moglo da sasvim promeni smer u pravcu Istoka. Naravno da to igra ulogu.
Ocekujem: kaznu koja ce se sastojati od utakmica bez publike na svom terenu (sto je katastrofa jer dolaze Portugal i Danci) i velike novcane kazne. Sto se utakmic etice - ili ce biti 3:0 sa Srbiju ili nova utkamica pred perazim tribinama. A isto i u Tirani. Toliko.

glasnik

pre 9 godina

I jedni i drugi aut na 4-5 godina pa da se naučimo redu i jedni i drugi. To je trebalo i kada je bila Srbija i Hrvatska u pitanju. Mada nece oni da nas uče pameti na Balkanu kad mi to sami necemo da naučimo. Oni to samo koriste. Kad im odgovara da nas gurnu jedne na druge, a onda nas posle mire. Gledaju samo svoje interese.Ali ima tu i drugih u grupi kojima odgovara da budemo kažnjeni i jedni i drugi. Recimo oni što se izvukoše u 90 i nekom minutu da daju go. Ništa loše

radnik

pre 9 godina

Hasime, NE IZVRCI CINJENICE!!!
zastava je bila istaknuta.
Nije srpska strana zabranila navijace nego FIFA.
Ako je to bio jedini nacin, to znaci da ste ga pripremili unapred. Niste sigurno kupili dron u toku poluvremena? A vi Siptari imate moc da predvidite buducnost, pa ste znali da ce biti skandiranja, pljuvanja itd..i brze bolje spremili dron i zastavu velike albanije sa nekim tamo ratnim vodjama. Sto niste.okacili Albansku zastavu? :)
Providna su ta opravdanja, vredjaju inteligenciju.

bg

pre 9 godina

Ljudi ne kapiraju jednu stvar, FSS je zaduzen za organizaciju meca NA STADIONU, a ne za ono sto se desava van stadiona

Upravo je taj dron doleteo van stadiona, tako da se FSS-u nista ne moze prebacivati oko toga

A ovo oko albanske zastave ne treba komentarisati, ljudi su ponosni na svoj fasizam

emc2

pre 9 godina

prpa? pa kasno brate.
inače ex yu kao most između zapada i istoka i multietničko/multikonfasionalna federacija je srušena neoliberalnim divljanjem nato jastrebova u čast raspada sssr-a.
i jel to ok? kao i ovo naše današnje guranje prsta u oko kad mu vreme nije.
mi smo uvek bili neželjeno siroče na zapadu sa, ne bliskom, dalekom rodbinom na istoku.

ForeverSRB

pre 9 godina

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, sacekajte ljudi, sta dodati jos na ovo ?? :) Ajoj plemena ljudi moji, pa ni PR. njihovog saveza nema sposobnost sastavljanja bilo kakvog teksta duzeg od jedne prostoprosirene recenice. :D

Zole

pre 9 godina

Oni kad su videli kako se ponašaju srpski navijaci na utakmici, odlucili su se da nabave dron i da na njega okace zastavu koju su na brzinu napravili i poslali dron iznad stadiona iz revolta prema navijanju na stadionu.

недостатак истог

pre 9 godina

Za veliku Albaniju prvi put cujem. A o velikoj Srbiji, Srbiji do Tokija, srpskom Dubrovniku itd slusam decenijama. Ali to je u redu zaboga.
(a, 16. oktobar 2014 14:06)

А за кућно васпитање и даље ниси чуо!

nevaljali_bane

pre 9 godina

Ovi vise i ne kriju da su glupi. (: Svako danas ima pravo da pise saopstenja, ali hvala im na tome, ovim su zapecatili svoju sudbinu tj. 3-0 za nas! Ljubim vas tako plemenite. :D

miro split

pre 9 godina

Beš mi sve na svitu ako san ja išta luđe pročita u životu.Gebels je bija obični amater prema ovoj družini.Idući ovon logikon moga je i barba Gebels 6 travnja 1941g sročit priopćenje da je napad njemački mesešmita na Beograd bija jedini način da nacistička Njemačka istakne svoja obilježja nad tim gradom.
Šta je njima jesu na LSDu?
Jesu oni svjesni da na avionu nije tribala bit bomba kad su sa ovin činom od svojih sportaša pokušali napravit samoubojice?

Igor

pre 9 godina

Jesu ovi ljudi videli uopste sta je bilo na zastavi?!? Alo bre, pa uvredili ste time 20 miliona ljudi, svojatanjem neceg sto nije vase, a vasi igraci su, braneci tu zastavu, pokazali da su zaista za primer i da stoje cvrsto iza svega toga sto je na zastavi. A jadni Dzo Simunic je samo izgovarao za dom spremni :)

Nikola

pre 9 godina

Čim BBC prenosi ovu bljuvotinu onda i kiti je sa "emotivna" onda znamo u čijem je sve ovo scenariju. Jasna poruka, a ceo NATO će stati iza Albanije, pljuvati Srbiju, i opet od nas napraviti sliku krvoločnih monstruma gorih od njihovih pulena Islamske Republike.

direktno od Skopje

pre 9 godina

-Ko vas ne zna-taj mozda i nasedne...uvek se pretstavljaju kao zrtve,a po pravilu prvi pocinju svadju, slepa Evropo.Ko u Evropi zeli da se muslimanstvo toloko siri???-za engleze znam,prvi US satelit,ali.....gde je Nemacka, Francuska...ostali?...da nam neko sa drugog Kontinenta vodi politiku...glupa Evropo.A, mi pravoslavni...da se lupimo u glavu,sto smo se toliko udaljili,te crkva,te ovo te ono....a, ovi sipci rovare li rovare...samo da ne bude kasno !A, ovo saopstenje je bedno,cak me i cudi da nisu bolje mogli da izmisle,ali kad razmislim o kakvoj se inteligenciji radi onda .....

tihi74

pre 9 godina

Ako je ovo zaista njihovo zvanično saopštenje, FSS mora da uputi UEFA zahtev da se Albanija suspenduje iz svih zvaničnih takmičenja. Ovo je (ponavljam, ukoliko je saopštenje ispravno preneto) čist dokaz da je njihov fudbalski savez, a moguće i državni organi, direktno umešan u provokaciju sa zastavom.
Takođe treba se obratiti i nadležnim organima EU jer oni tvrde da je to njihova jedina zastava, a na njoj je jasno prikazana težnja za prisvajanjem teritorija četiri države u njihovom okruženju.

bolimebaszanik

pre 9 godina

Ako u uefi ima bilo koga s mozgom i namerom da pravda pobedi onda je dovoljno samo da pustimo Albance da sami sebe pokopaju... I sta kazete, to je jedina zastava koju imate? Dron je jedini nacin da istaknete nacionalno obelezje? Cek, i vi sad stvarno ne kapirate sta ste sad rekli? Rekli ste sledece - FS Albanije stoji iza skandala sa dronom i FS Albanije u potpunosti podrzava ono sto je bilo na transparentnu. Ako vam i dalje nije jasno sta to znaci - pa pa Albanci, vidimo se u nekim drugim kvalifikacijama jer su za vas ove zavrsene. Pa jos i slavlje duz Balkana... Mozda zapravo ne vidite kvalifikacije dugo dugo vremena... Inace, juce sam citao malo strane vesti. Guardian, eurosport, espn soccer - bio sam iznenadjen koliko objektivno su opisali situaciju i svi su naglasili da je u pitanju mapa velike Albanije niko nije karakterisao transparent kao nacionalno obelezje Albanije. Budite sigurni, Albanija ce biti zestoko kaznjena.

zivi bili pa videli!

pre 9 godina

Koje smo mi budale - ponovo smo naseli na glupu provokaciju i bez obzira sto smo (u principu) bili u pravu - sve ce se slomiti preko nas. Nece me iznenaditi ni da se odluci da mi izgubimo sa 0:3 + da platimo kaznu... Jednostavno - nikada nismo, a tesko i da cemo ikada nauciti da igramo prljavo i da ne nasedamo na glupe provokacije. Ovo je ocigledno i bilo smisljeno da nas izlude, mi (ocekivano) odreagujemo i sada sledi kazna... dok ce ovi da se slade i umiru od smeha!

Izdajnik

pre 9 godina

zastava "velike albanije" tj teroristicka teznja je naciobalni simbol Albanije??? alo? o cemu BRE ovi pricaju... skandal nemerivih razmera...

direktno od Skopje

pre 9 godina

-Ko vas ne zna-taj mozda i nasedne...uvek se pretstavljaju kao zrtve,a po pravilu prvi pocinju svadju, slepa Evropo.Ko u Evropi zeli da se muslimanstvo toloko siri???-za engleze znam,prvi US satelit,ali.....gde je Nemacka, Francuska...ostali?...da nam neko sa drugog Kontinenta vodi politiku...glupa Evropo.A, mi pravoslavni...da se lupimo u glavu,sto smo se toliko udaljili,te crkva,te ovo te ono....a, ovi sipci rovare li rovare...samo da ne bude kasno !A, ovo saopstenje je bedno,cak me i cudi da nisu bolje mogli da izmisle,ali kad razmislim o kakvoj se inteligenciji radi onda .....

DELIJA DOBOJ

pre 9 godina

Ja vise ne znam dali sam ja lud kada procitam ovakvo saopstenje FS Albanije.Stvarno se trudim da budem objektivan ali ne znam kako.LJudi nas sigurno treba i hoce kazniti za losu organizaciju,navijace na terene itd., ali i Albanci MORAJU biti kaznjeni.Pa ovakve izjave FS Albanije se granice sa zdravom pamecu.Ako je to jedina zastava (a nije) direktno priznaju da su imalj veze sa pustanjem ovog drona i namjerno provociranje srpskih navijaca,uplitanje politike u UEFA takmicenje sto je strogo zabranjeno.

Kazna Srbije:Kesa hiljade i hiljade eure,igranje do kraja bez navijaca,opet uslov od dvije god da se nesto slicno ne smije desiti i mozda neki igrac radi tuce dobije zabranu par utakmica da igra.


Kazna Albanije:Isto dosta eura u kasu UEFA,igfanje pred praznim tribinama bar dvije utakmice i sledeca protiv Srbije bez navijaca,suspenzija predstavnika koji je odbio da igraci izadju i zavrse utakmicu,oduzimanje bodova USLOVNO ako se do kraja kvalifikacija sta slicno desi i takodne par igraca da bude suspendovano radi tuce sa srpskim igracima(nasrtaj na Mitrovica) i navijacima.

P.S. Registrovana utakmica 3:0 za nas bi bilo realno ali mislim da ce da ponove utakmicu bez publike mozda i na neutralnom terenu samo zbog Albanskog lobiranja.Nadam se da ovdje grijesim sto se tice sluzbenog rezultata.

Nole pomozi!

pre 9 godina

Izgleda da je jedini nacin da nas zapadni mediji cuju, taj da im se obrati Novak Djokovic. Na nasu zalost, on je jedini Srbin koga postuje citav svijet! Pozdrav iz CG!

SKIDS

pre 9 godina

Možda bi ova šiptarska objašnjenja imala neku podlogu kada se na zastavi ne bi nalazila mapa VELIKE ALBANIJE. Ovako - marš iz daljih kvalifikacija!

zlotrov

pre 9 godina

ovi albanci bolje da cute . oni kako progovore , ja mislim da ovi sto ih stite iz eu i usa padaju u nesvest . sami sebi uskacu u usta . 'oce se naprave pametni nesto , a glupi ko noc . pametnije bi im bilo da cute , mozda bi imali vise koristi od toga . inace njihove izjave su toliko smesne i nepromisljene , da imam utisak kao da ih je izgovorilo neko dete koje je u pubertetu (onako napaljeno)

guri

pre 9 godina

nista se nisu FS albanije nije preracunao - jednostavno niko na zapadu nema predstavu o tome sta je ta zastava. zato treba da se trenduje da bi ljudi saznali http://b8.eu.icdn.ru/g/gerundihum/1/39678751Dle.jpg

Zrinjskifafa Karadjordjoo

pre 9 godina

Sve je istina ! Samo i isključivo odgovorna nesposobna organizacija domaćina !!!(Zrinjski, 16. oktobar 2014 14:23)

E neka ti visis po srpskim sajtovima, ljubi te majka neiskompleksiranog.

Veliki manipulatori

pre 9 godina

UEFA ako ih ne kazni najstrozije moguce zbog zastave, moze komotno da im u grupi promeni naziv u Velika Albanija, a nama takve kvalifikacije onda nisu ni potrebne.

кад родитељи затаје

pre 9 godina

(SrbEUin, 16. oktobar 2014 13:57)

Ти да знаш шта је срамота не би ово писао.

utzo

pre 9 godina

Mogu oni ovako da se zakopavaju do sutra, jer je ocigledno da niko ne zeli da vidi sta je bilo na zastavi. Do danas niko ziv nije osudio niti porkomentarisao sramnu poruku na dronu. Tako ce biti do samog kraja, na zalost. Da imamo drzavu i savez, druga bi se pesma cula.

Kum

pre 9 godina

A dali je iskreno da se cuje usred stadiona ubij ubij shiptara,pa hrvata i tako dalje.ovo je cist racizam i nista drugo.
(bg, 16. oktobar 2014 13:47)

Ako je nesto onda nacionalizam (sto je za svaku osudu, da se razumemo), a ne rasizam. Knjigu u ruke.

Petar

pre 9 godina

A dali nekom pada na pamet kako Bogdanov i nekolicina istih tipova stalno prekidaju utakmice Srbije,i onda nas kažnjavaju a on uzima pare.Treba ga uhapsiti i dobro pročešljati sve njegove veze i kontakte.Ako smo ludi pa nismo glupi.A za Albance poruka da ste nekada u istoriji imali svetskog fudbalera visio bi na dronu ovako vam vise gerilci iz prošlog veka.

veliki strumf

pre 9 godina

Rasizam? Albanci nisu crnci, nisu ni zuti, crveni, a posto smo mi beli - onda nisu ni belci. Jesu oni to neka peta rasa, za koju nisam cuo? Izvinte, molim vas, ako je tako, gospodo Arbanasi.

Boki

pre 9 godina

Saopstenje FSA:
‚‚Obeshrabrujuće je čuti nedavne izjave iz FS Srbije, oni nisu skupili hrabrost da preuzmu odgovornost za apsolutnu propast u organizovanju bezbednog međunarodnog sportskog događaja‚‚

Saopstenje FSS (dan ranije):
‚‚ I odmah da naglasimo, nikada Fudbalski savez Srbije nije bežao od odgovornosti, ni sada nam to nije namera, ali zbog istine i pravde nećemo i ne želimo da dozvolimo da krivci za silovanje fudbala od sebe sada prave žrtvu.

Dijaspora

pre 9 godina

Lepo neko rece, dzaba sve kad se u stranim medijima slusa vise (ili samo) njihova strana, tako npr. u nemackom bild-u pise da je Srbima zasmetalo sto iskazana zastava pokazuje "i delove koji JOS pripadaju Srbiji"...ne zna se sta vise boli, ovo JOS ili sto nigde ne spominju Grcku, Makedoniju i Crnu Goru. Verujte mi, mnogo gore je nama u dijaspori citati svaki dan neistine i biti u manjini (citaj jedini) kada se diskutuje u vezi Srbije (o sportu, a o politici pogotovo).

draganbg

pre 9 godina

Ocigledno su sve precutali sto im ne odgovara, a svi dokazi toga sto su precutali su na nasoj strani! To pismo je njihovo priznanje svega, treba to sada iskoristiti pred UEFA!!

srkiboy82

pre 9 godina

Ova saopštenje pokazuje nacionalno "raspoloženje" Albanskog stanovništva i svih političkih i državnih struktura. Naime NIKO iz Albanije do sada nije osudio zastavu takozvane velike Albanije. Što nas navodi na jedan strašan zaključak. Albanski narod i državni vrh smatraju da u tome nema ništa loše, to jest da ove teritorije po prirodi pripadaju njima. Ono što nas kao narod treba da zabrine da li sutra treba da ove teritorije branimo oružijem? Nažalost izgleda da je to neminovnost.

Nikola's

pre 9 godina

Kako replicirati ovom sturom saopstenju u kojem se cak dva puta spominje termin "rasizam".
Koliko ja znam, mi smo razlicite nacionalnosti, ali smo iste rasne pripadnosti. Kakav bre rasizam?! Ovaj koji je pisao nema veze sa mozgom, niti argumente.

Drugo, navode da je to "jedina zastava koju imaju". Dakle, ni oni se ne ogradjuju od sramote i bezobrazluka. Da neko spusti letelicu sa pripojenim teritorijama Hrvatske u Zagrebu, mene bi bilo sramota. I ne bih se bunio da je npr. Ivica Olic spusti i da nastavimo mec.

Trece, navode sramotno ponasanje nasih igraca. Boze, ima li te? Da oni nisu ostali pribrani, nastalo bi krvoprolice neslucenih razmera.
A ponavljam --- dron (iritira me izraz vec) je mogao postaviti bilo ko, bilo kada i bilo gde. U 3 h nocu na krov bilo cega oko Humske, bez svetala i kamera! I to par dana pred utakmicu. Ili u gepek od automobila u blizini, u kombi, nebitno. A kontrolise malim androidom bez problema, kao da igras igricu.
Policije je bilo koliko je propisano u ovakvim situacijama i koliko je zahtevala UEFA! Zakazala je kontrola na ulasku na stadion zbog baklji. Kod uletanja ne vredi. I da ih je bilo 5000, neko bi uleteo. Nemamo tako ostre sankcije za izgrednike i pravosudni sistem, te straha od kazni.
PS. i uleteli su NE ZBOG LETELICE< vec zbog divljastva igraca Albanije i nasrtaja na Mitrovica.

Filip

pre 9 godina

Joj ako ovo ne bude lagano 3:0 ne znam kada ce .. najteze optuzbe protiv Albanije - politizacija utakmice velikoalbanskim idejama i odbijanje da nastave utakmicu iako je UEFA odlucila da se utakmica nastavi a njima bile ponudjene sve opcije pa i da se stadion isprazni

Borissrb

pre 9 godina

Kad covjek procita ovakvo saopstenje ne preostaje mu nista drugo nego da zahvali albancima koji su sami sebe okrivili i dokazali svoju krivicu. Kad se uz to doda da su fasisticku zastavu nazvali "svojom" (kao i nekoliko igraca, izjavama u medijima)onda bi UEFA trebala da ima veoma lagan posao...
Preporuka za FSS: Vec od danas da pocnu sa pritiskom na UEFA da se utakica koje treba da se igra u Albaniju iduce godine, moze jedino odigrati pred praznim tribinama i da se srpski igraci sada, a i za godinu dana nece "osjecati psihicki sposobnim" da igraju u nacionalistickoj atmosferi...

only fools and horses

pre 9 godina

Nadam se da je ovo zvanična izjava FS Albanije, jer bi bila veliki argument u našu korist pred UEFA. Mada sumnjam, verovatno će je povući, nemoguće je da su toliko glupi.

Branislav

pre 9 godina

Posle svega sto sam video i procitao, a uz to da se zaista trudim da budem objektivan, moram da kazem sledece: drzava Albanija i Albanci, gde god da bili, zaista zhive u jednom paralelnom univerzumu. Mi i oni (tako izgleda) gledamo istu stvar ali vidimo nesto potpuno drugacije.

Небојша

pre 9 godina

Транспарент са мапом "Велике Албаније" је једина застава коју имају. Ваљда ће после овога свима на Балкану бити више него јасно ко, у ближој или даљој будућности планира да им отима део земље. На овај или онај начин.

Миле

pre 9 godina

Болесно је то што ми на домаћим медијима коментаришемо изјаву ФСА дату на Британском медију (BBC). Да имамо оно што немамо (докауано упадом дрона на стадион Партизана) наш Савез би упутио деманте истом том медију. Овако остајемо п...... у очима Европе и света и предмет поруге и смеха ...

Markan

pre 9 godina

Ako su Cavica kaznili drasticno zbog majice koja je nosila politicki, administrativno i geografski ispravnu i korektnu poruku, a Simunica zbog usklika "za dom spremni" odrapili da ne ode na SP (dodje mi zao, ako nista zbog ovog cara MireSplit :) ), onda bi ove trebalo iseci nekom gigantskom busilicom duz granice sa nama, Makedonijom i Grckom i pustiti da plutaju morem. Samo izolacija.

Simon

pre 9 godina

Nije mi opet jasno šta ovi ljudi hoće celom pričom ali mene su uspeli da isprovociraju tim dronom i Velikom Albanijom taman toliko da sam ih malo ispsovao i posle 15 minuta me više nije zanimalo sve to. Očekivao sam da će ipak reći nešto u stilu "izvinite", "politički pamflet" itd, ali pošto vidim da od toga nema ništa, nego naprotiv, sve se to opravdava, još sam ih malo ispsovao i ne primam se dalje na gluposti. Mislim, na njihove gluposti. Jedino se nadam da ćemo mi biti pametniji posle svega i u reakcijama nego što obično jesmo. Mislim, nismo.

Dule

pre 9 godina

"Dron je bio jedini način da se istaknu nacionalna obeležja". A "velika Albanija" je nacionalno obelezje? Aha. Dobro, samo da znamo na cemu smo i sta jos da ocekujemo.

svako duva kako mu odgovara

pre 9 godina

Donekle, donkle bi shvatio da je to bila zastava Albanije, ili zastava njihovog Fudbalskog saveza, ili samo grb. Ali ne ide mi u zdrav razum da oni otvoreno opravdavaju zastavu velike Albanije koja leti DRONOM preko terena. Ali eto, na isti nacin mi nije jasno kako nasa drzava i nas savez uvek nadju opravdanje za Bogdanova i slicne mafijase. To je ekipa koja je uvek necim "isprovocirana". Oni su i pre drona ubacivali baklje na teren, gadjali igrace upaljacima i flasama vode. Oni nisu tu bili da gledaju fudbal jer ne bi ni stajali uz ogradu, spremni da uskoce. Da njih nije bilo na stadionu, ova prica bi imala potpuno drugaciji kraj. Kad to nas vrh javno optuzi kao problem i pokusa da pronadje trajno resenje, e onda tek imamo pravo da sudimo Albancima. Isto tako, skandiranje pola stadiona koje poziva na linc i klanje nam je toliko normalno, i toliko prihvaceno da to nas savez ni ne spominje kao problem. oguglali smo na te stvari. A to na TV-u slusa neki klinac, i skapira da je verovatno OK zapaliti komsiji albancu pekaru kad ceo stadion to trazi.

Lik

pre 9 godina

Sta su hteli - to su i postigli. Mi smo i dalje budale sto ne mozemo da sprecimo navijace da ulaze u teren, da se unose baklje, i sto se Bogdanovu i slicnima uopste dozvoljava ulazak na bilo koji stadion....a i sto nije u zatvoru, jer se sigurno ima materijala. Da je sve ostalo na igracima, Albanski igraci koji su zaskocili naseg bi bili kaznjeni i bilo bi mnog obolje. Ovako, mi Srbi opet imamo Bogdanova i slicne koji "ulaze da objasne neke stvari" i po 1000000-i put nas navlace da dobijemo bitke da bismo na posletku izgubili rat. Eto, Srbija se urazumiti ne moze. Ni slucajno da se ne shvati da u bilo kom segmentu branim Albance i njihove ideje o velikoj Albaniji!

goran

pre 9 godina

Kakva kontradiktornost,ovi više ne znaju ni šta pričaju...sami sebe ubeđuju u laži...bolesni su defitinivno od patološke mržnje prema boljima od sebe,inferiorni su u odnosu na Srbiju,pa sad na podmukao i pokvaren način pokušavaju da svale krivicu na druge...

3:0 za nas

pre 9 godina

Nacionalni simboli velike Albanije?! Oni su gluplji nego što sam mislio. Celom svetu su jasno predstavili svoje nasilničke namere prema susednim državama. Sve što su im njihovi prijatelji iz sveta brižljivo gradili propagandom uspeli su da upropaste zbog sopstvene gluposti. Nema tu mesta za dopisivanje sa medijima neka se obrate UEFi za sve nejasnoće.

opax

pre 9 godina

“Kada je dron preleteo preko stadiona, kao jedini način da se prikažu nacionalne boje u agresivnom i neprijateljskom okruženju, haos je već bio trajao 40 minuta. Albanska zastava smatrana je provokacijom, ali to je jedina zastava koju imamo“.

Признање, црно на бело. Само још да кажу ко је управљао летелицом?, ако није Рама.
Чињеница да на дрон нису прикачили званичну заставу (која им је толико недостајала) већ мапу велике Албаније, говори о њиховим намерама.

Miki TO

pre 9 godina

Imamo mi jos mnogo nacina ali se razmatra koji je najprikladniji za vas, dali vas jos malo pustiti da se opametite ili definitivno neutralisati.

Džoni

pre 9 godina

Ovi na zapadu pojma nemaju (ili neće da znaju) da je istaknuta zastava sa mapom tkz. velike Albanije a Albanci uporno ponavljaju i insistiraju u medijima da je to njihova zastava tako da hoće da stvore sliku kako mi divljaci ne dozvoljavamo isticanje njihove zastave! Što više puta to ponove to će na zapadu tako biti i prihvaćeno tako da je na našim zvaničnicima da svim diplomatskim kanalima objasne šta se dogodilo i zapadu i UEFA-i inače ćemo opet ispasti grbavi po navici!

bane

pre 9 godina

Po meni je cela situacija potpuno jasna kad se vidi koliko su se radovali prekidu utakmice. Organizuje se slavlje po celom regionu gde ima Albanaca i koliko treba biti bezobrazan ili glup pa poverovati da su hteli da igraju. Ali bih ipak podsetio kako su to odradili "klinci" - tukli su Španiju u Španiji , ende.

milan

pre 9 godina

Nikako da izađem iz čuđenja kako su naši slepo upali u klopku i nameštaljku kako publika tako i zvaničnici a i oni koji su palili posle utakmice. Ne nije u pitanju kleknuti pred Albancima zbog svega toga više je poštovati samog sebe i pokazati da imamo snage i vrednosti koje treba poštovati.

da je istina bilo bi tuzno

pre 9 godina

Nije tacno sta prenosi BBC evo vam sluzbenog stava FS-Albanie mozete citati i u Engleski jezik.

Link http://www.fshf.org/index.php/sq/

D1V1

pre 9 godina

Jedva cekam reakciju UEFA, oni su sada na ultimativnom testu.
Sada ce se vidjeti da li je sport pod uticajem politike posto je Albanija u NATO a Srbija nije, ni jedni ni drugi nisu u EU tako da je to jedina razlika.
Hajde da pogledamo realno, Albanci su inicirali sukob, njihovi igraci ga rasplamsali, znaci igraci su direktno umjesani u incident, igraci su ti koji su uveli politiku u sport. Srbi sa druge strane su fajlovali iz ugla organizacije, onaj lik se nije uopste trebao pojaviti na stadionu a da ne kazem da bi covjek trebalo da je u tvorza, a potom napad ne samo navijaca nego i redara, propast, kad istrcavaju Albanci kroz tunel jedan lik sa salom oko glave komotno prodje izmedju policije i nasrnu na Albanjerose, svijetla tacka su igraci koji su ostali izvan svega i cak se i dobro ponijeli. Dodatno, da ima casti u politickom vodjstvu Srbije Stefanovic bi vec dao otkaz ili bi ga premijer otpustio. Sve u svemu cekamo UEFA.

my way

pre 9 godina

Jadan je onaj protiv koga je istina. Moze se lagati, izvrtati za 180, mogu se cinjenice falsifikovati, precutkivati...ali se istina nikad ne moze promeniti! U svom najcistijem obliku ispliva kad se neko protiv nje bori.

damir

pre 9 godina

mogu oni pričati što hoće,da nije bilo provokacije sa zastavom od svega ne bi bilo ništa,odigrali bi utakmicu i sve ok,sve je unaprijed smišljeno i organizirano s ciljem izazivanja sukoba i prekida utakmice,odnosno krajnji cilj im je bio dobiti utakmicu za zelenim stolom ili izbacivanje vaše reprezentacije iz kvalifikacija

прекрајање граница

pre 9 godina

(Komshija Hashim, 16. oktobar 2014 15:23)

Значи застава велике албаније је ваше нацинално обележје? Ја мислио да је национално обележје албаније застава црвене боје са орловима.

Caca

pre 9 godina

Iskreno, ovo je verovatno prvi put u poslednjih 50 godina da su zaista uhvaceni na delu. Ne mislim da su dobro promislili pre nego su ovo uradili. Zastava velike Albanije, nastraj na igraca koji pokusava da resi situaciju i odbijanje bilo koje opcije za nastvak meca. Na FSS je sada da angazuje tim advokata koji ce nesporne cinjenice na verodostojan nacin i sa mnogo video materijala i fotografija da predstavi UEFI.
A utrcavanje na teren i udaranje njihovih igraca i treba skupo da platimo.
Jos nesto, zivim na Zapadu i ne zamaram se mnogo dnevnom politikom u Srbiji, ali za ovakve propuste u organizaciji ministar policije mora da snosi odgvornost. FSS ne moze da odgovara za dron, ministar policije i obavestajne sluzbe moraju. Porazavajuce je da se "navijacima" ne moze stati u kraj.

miro split

pre 9 godina

Nekad je nogomet bija lipa stvar.Sedamdeseti godina prošlog stoljeća otac me je počeja vodit na stari plac gledat Hajduka.Peruzovića,Katalinića,Mužinića,Šurjaka...,a onda smo se pribacili na Poljud.Stari je ima preplatu za tribine zapad,a ja bi iša na stajanje sjever.Kad on ne bi moga ić na utakmicu da bi mi kartu i ja bi sidija sa njegovin društvon i gušta ih slušat kako komentiraju utakmicu i igrače.To su bili komentari za plakat od smiha,imali bi one male tranzistore i slušali šta se događa na drugin utakmicama.Gledali smo Simovića,Gudelja,Miljuša,Čopa,Vujoviće,Baku...Gledali smo i guštali u svakoj utakmici.Posli san iša i na gostovanja sa Hajdukon,a onda je pomalo sve to postalo teško,zločesto opasno,ispolitizirano mržnjom sa svih strana.Pa je i suzavac na utakmici sa Marsejom.Ali san ja zna šta je suzavac,pra san oči vodon,a ono sve gore.
Odavno mi se ovi sport zgadija i nikad svog sina nisan odveja na utakmicu.Mislin da san u pravu jer ja iman bar lipa sićanja,a on bi moga imat samo traume.
Nogomet je odavno posta okupljalište za iskazivanje slobodne mržnje i fašizma.Misto di se zgrću ogromni novci iskorištavajući najniže ljudske porive i strasti,misto di se utakmice namištaju radi kladionica i di se od nogometaša radi nedodirljive bogove.
Ne iden na utakmice da mi zbilja sadašnjosti ne uništi lipotu nevinosti prošlosti.Kad san priskaka ogradu na bazenu Jadrana samo da vidin kako Vujovići,Slišković i Vulić igraju trešetu ka najnormalniji ljudi u svon gradu.

Stari Vujadin

pre 9 godina

@Albanian Eagle

Lepo ste napisali pa bih hteo i lepo da odgovorim. Prvo, veliki broj Srba zali a verovatno se i stidi zbog toga kako su neki od navijaca reagovali na zastavu koja se pojavila, pa cak i na provokaciju Albanskih igraca koji su napali Srpskog igraca koji je pokusao da zastavu ukloni sa terena. Slozicemo se nadam se da toj zastavi u tom trenutku na terenu nije bilo mesta.

Problem ovde je sto je dron nosio zastavu Velike Albanije koja pokazuje nacionalisticke teznje ka oduzimanju teritorija drugih drzava, a velikim delom Srbije. Zastave koje pominjete u Albaniji verujem su bile zastave i obelezja Srbije bez geografske karte koja pokazuje pretenzije ka tudjoj teritoriji? Kada bi se takva zastava sa mapom neke "Velike Srbije" (a nadam se nece) pojavila u Albaniji verovatno da bi reakcije nazalost bile vrlo slicne. To predpostavljam na osnovu "slavlja" Albanaca koje se videlo u regionu.

Numeso je od strane Albanaca (a pogotovu igraca i fudbalskog saveza) da izjavlljuju da je to bila njihova zastava. Samim tim podrzavaju ovau provokaciju na nacionalnoj osnovi i podrzavaju nacionalisticke pretenzije ka teritorijama drugih zemalja. Nadam se da cemo se sloziti da Albanci ne bi tolerisali tako nesto okrenuto ka njima (ili u ovome slucaju vama).

bez_cenzure

pre 9 godina

Oni su ovom izjavom skoro pa priznali da su to i organizovali. Gluplji su nego što sam i mislio. Sve ove izjave srpska strana bi trebala ponuditi kao dokaz. O
Samo dan nakon prekida utakmice njihovi igrači objavljivali su statuse po društvenim mrežema na kojima nemaju ni ogrebotine na licima tako da bi naša strana i te slike trebala iskoristiti kao dokaz i potopiti ih.

delala

pre 9 godina

U povijesti je poznat tzv. "Fudbalski rat" izmedju Hondurasa i El Salvadora , 1969.U tom ratu zbog gola koji je pao u produžetku kvalifikacione utakmice za odlazak na SP, poginulo oko 6 000 ljudi.Nadam se da su se ljudi od onda opametili.