Sreda, 15.10.2014.

16:10

Albanskom ambasadoru uručen demarš

Ambasador Albanije u Beogradu Iljir Bočka došao je danas po podne u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, gde mu je uručen demarš zbog incidenta na utakmici.

Izvor: B92

Albanskom ambasadoru uruèen demarš IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

BOZANA - 63

pre 9 godina

Naravno da Srbija mora da vodi strogo racuna kao pravna drzava da joj reakcija bude utemeljena u diplomatskom tonu, jer imamo mi dosta njih koji nas cekaju iza prve krivine da nam se svete. Tako i treba, pa ne treba valjda da klecimo i pred Albanijom, jer je ocigledno to bio njihov cilj da nas provociraju, ali mi moramo da pokazemo da dostojanstvo imamo.

molder

pre 9 godina

Ispravan diplomatski postupak, preko demarša je upućen zvaničan protest zbog provokacije na stadionu i slučaj će se rešavati diplomatskim putem. Na taj način bi trebalo da su upućeni u situaciju i pravo stanje stvari i zvaničnici EU. Logično je da podršku daju Srbiji.

Stanko M.

pre 9 godina

Poludeli su Albanci, vide da nam se imizd u svetu poboljsao, dolazi nam Putin pa su resili da nas vrate unazad, barem da to pokusaju, zato su i izazvali ovaj uzasan incident.

Aca šmeker

pre 9 godina

Demarš je sasvim razumljiv. Ne mogu da shvatim narod kome nije do sportskog rezultata, nego isključivo do mržnje i političkih provokacija, a Albanci su pokazali da su takvi. Kada smo igrali sa Hrvatima 99' nestala je struja, ali Hrvatima nije palo na pamet da odbiju da igraju bez obzira što je u Srbiji bila takva situacija da bi UEFA sigurno pozdravila takvu odluku. Protiv Bosne su 05' bili incidenti, ali su igrači Bosne bili fokusirani isključivo na fudbal. Sinoćno ponašanje Albanaca je dno i dokazuje da je incident bio planiran.

MarijanV

pre 9 godina

Nasa vlada je delovala odgovorno i onako kako to svaka ozbiljna vlada jedne zemlje radi. Sada da vidimo kako ce se ponasati albanska strana.

cz

pre 9 godina

Naši Srbi na Kosovu, zanima me kako je bilo njima samo?Ovo je bilo samo zbog toga što su hteli da naprave nerede i na Kosovu i kod nas!

Stefan

pre 9 godina

Albanci su stvarno preterali. U ovome su učestvovali kolektivno, cela nacija. Da li se neko pata da li postoje uslovi da se utakmica odigra u Tirani i šta naši igrači mogu tamo da očekuju.

fudbal, sta to bese,

pre 9 godina

Posto mi i nemamo fudbalski savez(a ovo sto imamo to je obicna fudbalska banda koja pod parolom:politika ne sme da se mesa u fudbal,vec 30 god. bira i postavlja samu sebe na celo FSS i zavija fudbal u crno,drzava konacno treba da reaguje i stane banditima na put.Toliko fakulteta za sport i sportski obrazovanih strucnjaka ima u Srbiji a nama glavnu rec u fudbalu vode PK trgovci,konobari,pekari i njima sl. prevaranti, pa nije cudo sto nam se ovo iz godine u godinu ponavlja.Ako iz ovih dogadjaja od strane UEFE budemo proglaseni krivim treba istupiti iz svih njihovih takmicenja a umesto bandita i prevaranata,postaviti strucne ljude koji ce organizovati takmicenja po meri Srbije,napraviti prave skole fudbala iz kojih ce izlaziti zrele licnosti i umetnici fudbala koji ce pronositi slavu fudbalske Srbije, a ne kao do sada ,sa ovim nabedjenim zvezdama i njihovim prevarantima,bruku i sramotu.

Rijecanin

pre 9 godina

Gospodo, možda pretjerujem, ali po meni ovo nema puno veze sa politikom na relaciji Srbija-Albanija. Sjetite se ISIL-ovog 5.godišnjeg plana - Kalifat do talijanske granice. Da bi to postigli, trebaju pokrenuti radikale u muslimanskom dijelu Balkana. Zato vi morate ostati hladnih glava i ne dati im poticaja. ISIL je na granici sa 80 milijunskom Turskom koja ih očigledno podržava. Kada krenu svi skupa na nas kao pred više stoljeća, naje... smo svi mi. Žalosno je što će nam tek takva tragedija trebati da se mi južni slaveni kršćani opet poštivamo i čuvamo poput braće...
nadam se da pretjerujem i da je to sve osmislio neki beogradski buregdžija kome je propao biznis zbog krize :D

Anestezija

pre 9 godina

Najispravnija odluka Vlade.Ne moze se preci preko ovakve provokacije i uvrede,koja je vise nego ocigledno unapred smisljena.Jos je veci problem sto je u svemu tome ucestvovao i brat premijera Albanije.Proteste treba uloziti gde god se moze i ukazati na cinjenicu kome ne odgovara stabilan region.

Luka

pre 9 godina

Vi nikako da shvatite. Ovo ima veze sa vojnom paradom, ne fudbalom. Albanci su samo hteli da nam pokažu svoje ratno vazduhoplovstvo i njivov elitni šipi dronbarder.

kralj

pre 9 godina

Demars je dobar,ali beskoristan mada je dobro da se bar nesto preduzelo.Bilo bi,medjutim,bolje da smo u tom demarsu dodali da ce Srbija prekinuti sve odnose sa Albanijom ukoliko ista u roku od 48 sati ne uputi izvinjenje Srbiji.To bi jos vise pojacalo ostrinu ove note.

DARA

pre 9 godina

To je najmanje sto smo mogli uraditi.Sobzirom da se ambasador nije oglasio kako bi se izvinuo nasoj zemlji za provokaciju i uvredu.To je dovoljan znak da je i on umesan u desavanja na stadionu.

veerghoen

pre 9 godina

Уефа није дозволила да у истој групи буду Русија и Грузија и Шпанија и Гибралтар, због политичких тензија. Зашто нису раздвојили Србију и Албанију? То је питање које наше власти морају да поставе европској кући фудбала, Платинију и Европској комисији. Наше политичко руководство мора да се избори за бодове са ове утакмице. У противном ми више нисмо држава.

vlada

pre 9 godina

Naseli smo najjeftinije moguće, s igračkom, umesto da je redar skinuo drona, predao delegatu, a fudbaleri oduvali albance s pet, šest komada, šta imamo? Imamo još jednu odu našoj nepromišljenosti.

Simun Tatic

pre 9 godina

Normalno da nismo odgovorni za bahato ponasanje i provokacije sa Albanske strane. Docekali smo ih kao dobri domacini a oni su pokazali koliko su niski i spremni da destabilizuju sve napore za dobrosusedske odnose.

Crush

pre 9 godina

Jadni mi. Uvek su nam drugi krivi jer su spremniji,spretniji i kreativniji, ako bas hocete. Uvek tako iznenadjeni i uvredjeni. Naivni i nesposobni. Tako nam i treba.

demarš za neobavještene

pre 9 godina

Demarš u diplomatiji je čin kojim vlast jedne države informiše drugu o svojim namjerama preko odgovarajućeg kanala, u ovom slučaju preko ambasadora. Međutim, demarš takođe znači uručivanje protesta, primjedbe ili osude na određeno ponašanje vlasti države čijem zvaničnom predstavniku (ambasadoru) je u ovom slučaju i uručen. To je to.

Despot

pre 9 godina

Moram odmah u startu reći da nisam baš ljubitelj lika i dela naše vlasti i g-din A. Vučića.Međutim u ovoj situaciji oko utakmice ne vidim u čemu je njegov greh.Tu provokaciju niko nije mogao da predvidi i čudi me reakcija igrača Albanije koji su krenuli da se fizički obračunavaju zbog zastave koja čak i nije državna zastava Albanije!Ta zastava jednostavno nije smela da bude tamo!Ni FIFA ni UEFA ne dozvoljavaju političke poruke na stadionima a ovo je bilo upravo to.I to oduševljenje navijača od Albanije, Kosova, Crne gore...čemu?Što je utakmica prekinuta?Budalaština!S druge strane i mi imamo krivice za prekid-šta će navijači na terenu, šta će Bogdanov na stadionu...Oterati bagru jednom za svagda da nas ne bruka gde god stigne.Lično da se ja pitam izbacio bih i jednu i drugu reprezentaciju iz kvalifikacija i ostavio da se valjamo u balkanskom blatu još malo.Za bolje i nismo!

Cinilo se da ima nade

pre 9 godina

Demars je stvar protokola, a obraz se ogleda u momentalnoj ljudskoj reakciji i izvinjenju za divljastvo i vise od toga.

Srbin100%

pre 9 godina

Potpuno ocekivana reakcija naseg drzavnog vrha,koji zeli da na ovaj nacin skrene paznju svima na ociglednu umesanost drzave Albanije u teske provokacije koje su vidjenje u Beogradu za vreme utakmice

VUKOTA

pre 9 godina

Najgore od svega je što se albanski zvaničnici ne oglašavaju po pitanju ovog događaja i provokacije zastavom velike Albanije, već dopuštaju da se ovaj događaj u Tirani veliča i slavi. To mnogo govori o tome koliko je Albaniji stalo do dobrih odnosa i mira u regionu.

muka mi licemera

pre 9 godina

Zamislimo situaciju: utakmica u Zagrebu ili Sarajevu, ulece dron sa zastavom Velike Srbije, publika napada sve sto ima veze sa Srbima, jedan od srpskih igraca napada hrvatskog/bosnjackog igraca koji je prvi dohvatio zastavu Velike Srbije, srpski igraci beze u svlacionicu... Sta bi se danas desavalo na ovom sajtu? Imali bi na stotine histericnih komentara u kojima bi se pljuvali Srbi ali naravno niko ne bi optuzivao ni Hrvate ni Bosnjake sto su napali srpske igrace, pricale bi se price o "velikosrBskoj agresiji", prizivalo bombardovanje da se Srbi "nauce", razne milicke i biserko bi davale izjave po CNN-u. BBC-u, direktno bi se ukljucivali u emisije u Zagrebu/Sarajevu gde bi pleli o srBskom imperijalizmu, katarzama, ovde bi se javljali oni koji vise ne bi mogli da zive u Srbiji i koji hoce da se odsele (sele se vec desetak godina ali nikako da odu), ne bi se moglo od komentara prepunih samopljuvanja i samomrznje. Umesto svega toga, sta imamo? Da li je neko osudio velikoalbansku naci zastavu? Da li je neko progovorio o teritorijalnim pretenzijama Albanaca? Da li je neko iz EU zapretio Albaniji da ce se ovo odraziti na EU integracije da li se javio makar jedan Albanaca kojeg bi bilo sramota sto su mu sunarodnici razvili takvu zastavu? Naravno da ne. Licemeri najobicniji.

Srdjan G.

pre 9 godina

Ja to stvarno ne vidim kao ponizenje... Ljudi su ocigledno zeleli da naprave ekces. To nije ponizenje nego ruzan gest prema domacinu pre svega a znak da na ovim prostorima jos DUGO nece biti NORMALNIH ODNOSA sto je najveca TUGA! Najgore za NORMALNE ljude koji zive od svog RADA pre svega! Da ne govorim o tome kakav su idejni OSNOV postavili za recimo drugaciju vrstu puno ozbiljnijih razmera a na slican ili isti nacin...Recimo mogli su i bombu da posaklju tako! Mozda su nekoga UPRAVO inspirisali na TO! Pa kakav god bude ishod neka se neko "tamo" zapita... Negde je i OK da su to napravili jer su sada pokazali svoje PRAVO lice, koje mi ovde jako dobro znamo ali ga svet ocigledno JOS nije upoznao - naprave GLUPOST pa se raduju je NAJMANJE sto se juce desilo! Drugo je da su POBEGLI! To je DRUGI deo scenarija koji isto tako DECENIJAMA gledamo! Niko ko je ziveo poslednjih 30 godina na ovim prostorima ne treba de se RADUJE takvim glupostima jer su PREVISE KOSTALE sve narode u regionu. Tako da im poruka govori nesto sasvim suprotno od onoga za sta se CEO REGION ZALAZE! Meni nije sve to ni malo smesno, nalazim da je previse TUZNO ali opet okrecem na drugu stranu jer nam jedino TO ostaje posle svega. Da se nasmejemo "vazduhoplovnim snagama" koje su nam poslali... Kako se drugacije boriti protiv GLUPOSTI nego smehom? Tako da... :-) Za mene su juce IZGUBILI sansu da POBEDE stvarno - SPORTSKI vec su OPET ispali ... E BAS to... Zato.. Jos jedan.. :-)

m

pre 9 godina

svaka cast nasim igracima na ponasanju!!!! ali uefa nece gledati na provokacije albanaca, nego upad navijaca sto u sustini jeste nas problem!!! mnogo mi je zao zbog fudbala i naroda, pitam se dokle vise!!!!
(sasa, 15. oktobar 2014 17:54)
Sećaš se Đenove. Italijanska policija je imala mnogo propusta, ali mi smo kažnjeni. Dobro je da je naš fudbalski savez to pomenuo jer traži iste kriterijume, tada Italijani nisu kažnjeni za ozbiljne propuste, a mislim ni da zapad neće ovo da toleriše Albnancima. Ono slavlje na ulicama, objavljivanje videa o tome ko je doneo zastavu, a najviše zabrinjavaju izjave albanskih političara. Mi samo treba da insistiramo da je to zastava Velike Albanije i tu nije samo Kosovo već i drugi delovei Srbije i drugih zemlja, to je mapa države koja je postojala samo za vreme vladavine fašista. Sve snimke koje su Albanci postavljali, slavlje, napadi i provokacije sve to treba dokumentovati i poslati u uefa, i posebno objasniti da je velika Albanija fašistička tvorevina. Bilo bi lepo da nam pomognu Crnogorci, Mekedonci i Grci jer i njih se tiče ta mapa.

Dr.

pre 9 godina

Ostavimo po strani poniženje države Srbije, ostavimo po strani povređen nacionalni ponos i zapitajmo se šta znači javno razvijanje mape "Velike Albanije"?

Sa jedne strane to znači da Albanija nije zadovoljila svoje apetite Kosovom već ima i dalje teritorijalne pretenzije prema Preševskoj dolini i Sandžaku u Srbiji, ali i premamsevernoj Grčkoj, polovini Makedonije i Crne gore. Možda je to razlog i za rukovodstva tih zemalja da se zamisle i preispitaju odnose sa zemljom koja javno iskazuje teritorijalne pretenzije prema tim državama!

Sa druge strane izvršenje takvog čina u Beogradu nam šalje jasnu poruku da nismo bezbedni u svojoj zemlji te da će doći dan kada će Albanija te svoje pretenzije pokušati da odbrani.

Sa treće strane ova provokacije se samo po intenzitetu i posledicama razlikuje od terorističkog napada na STC i Pentagon. SAD bi trebale razumeti da je poruka koju je njima uputila Al Kaida identična poruci koju smo mi dobili juče od Albanije. Razlika je samo u razmerama štete ali poruka je ista. Zato se čini da ovaj incident na neki način ima odlike terorističkog akta.

Sa četvrte strane ovo je svakako pokušaj raspirivanja netolerancije, jer svaka akcija ovoga tipa izaziva reakciju različitoga intenziteta. Dakle neko je želeo da satre u korenu svaki pokušaj unapređenja odnosa na Balkanu. EU i SAD bi svakako morali razmisliti o tome kome u račun idu ovakvi incidenti. Srbiji svakako ne.

Rojalista

pre 9 godina

Да је Србија у ЕУ ово се не би десило.
Албанско ширење се дешава 70 година, јер је 1945. ЦРВЕНА армија СССР окупирала Србију и инсталирала на власт комунисте на челу са безбожником Јосипом Брозом (ако је то његово име), који је имао договор са антихристом Јосипом Стаљином,
да се Косово споји са Албанијом и да потпуну растури све српско и православно, не само на Косову..
Зато су црвени комунисти и жути интернационалисти највећа опасност за српске националне интересе.

Ljiljana, London

pre 9 godina

I treba. Al'mi smetaju 2 stvari : prvo ne volim zvizdanje ni na jednu himnu, oni su gosti i treba to ispostovati - tu smo pali. To nije lepo. Drugo, taj dron da smo samo sklonili i razbili ih u futbalu, znaci deflektovali bi provokaciju, e posle se obracunati (politicki) sa njima, mislim da bi bio mnogo pametniji potez. Uvek se setim moje profesorke Ruze koja nas je ucila da budemo ljudi i izmedju ostalog, da biramo ko nas vredja. Nula nikad ne moze da me isprovocira do te mere da izadjem iz takta, sto ne znaci da nemam drugog nacina da se nosim s njima i da im stavim do znanja gde im je mesto.

graficar

pre 9 godina

sto se tice mape na zastavi - u pitanju je mapa nacisticke albanije, i obuhvata pola grcke i crne gore. evo slike da ne bude da izmisljamo http://b8.eu.icdn.ru/g/gerundihum/1/39678751Dle.jpg

Konfucije

pre 9 godina

To nije bila politicka provokacija vec teroristicki napad na stadion pun ljudi u nameri da se izazove stampedo i ljudske zrtve.
1. kako je brat albanskog premijera usao u zemlju, ko mu je dao vizu ko ga je pitao sta ce da radi tokom utakmice?
2.Zasto zandarmerija nije kontrolisala sve vaznije objekte u blizini stadiona
3. Ko je pustio brata albanskog premijera da napusti zemlju pre nego sto je istraga zavrsena
4. Sa kim je bio u VIP lozi brat albanskog premijera
UEFA bi trebalo da oduzme Albaniji 3 boda i Srbiju izbaci iz daljeg takmicenja.

Tihi12

pre 9 godina

Jadni moji Srbi, mnogo smo naivni kad i u ovakvom trenutku koristimo priliku da pljujemo po vlasti, koja sigurno nema veze sa ovim i kojoj sve ovo ne ide u prilog. Ali bitno da su neki ovde videli priliku da pljuju po svojoj drzavi. Siptari nas gledaju i uzivaju.

Srbin bez posla

pre 9 godina

NIje americkoj vladi u interesu da na balkanu vlada mir. Obamina administracija zeljna je krvi na balkanu. Uskoro mozete ocekivati i teroristicke akcije u Beogradu.

212

pre 9 godina

U neku ruku drago mi je da se ovo desilo. Svet je video lice Albanije a ni mi nismo napravili preveliki incident nakon toga.
Samo nismo trebali nikako da nasednemo na provokaciju. Neka ih neka se blamiraju i pokazuju kakvi su.
Da ce biti provokacija , znalo se , uvek ih je , a pogotovo na ovakvim utakmicama. Samo su malo kreativniji nacin upotrebili sto je pokazalo svetu.

sasa

pre 9 godina

svaka cast nasim igracima na ponasanju!!!! ali uefa nece gledati na provokacije albanaca, nego upad navijaca sto u sustini jeste nas problem!!! mnogo mi je zao zbog fudbala i naroda, pitam se dokle vise!!!!

Гроф

pre 9 godina

Какви су ово коментари? Бот тим се консолидовао? Да, да, супер је влада, нарочито председник владе, све је супер, нису показали да смо смешна креатура, а не држава.

meti

pre 9 godina

ISTO VAM SE DESILO I U ITALIJU,I TOMO SU VAS ITALIJANI PROVOCIRALI??? ZALOSNO ,SAMO VI STE ZRTVE PROVOCIRANJA,TAMO STE ZAPALILI ZASTAVI ALBANIJE.....

dama sa kamelijama

pre 9 godina

Albanski igrači su sa osmehom napustili aerodrom u Beogradu, a po dolasku u Albaniju dočekalo ih je nekoliko hiljada navijača.Dočekani su kao pobednici!
Osramoćeni,isprovocirani i to nije bilo dovoljno ,pa su vređali našeg premijera!
Nezapamćena provokacija!
Nadam se da državni poslovi neće biti zaustavljeni zbog jednog incidenta I otkazati dogovorenu posetu albanskog premijera !

petarczv

pre 9 godina

I ja smatram da je ovo smišljena i unapred planirana provokacija ! 
Namera je da se u Beogradu izazovu neredi !
Nekome smeta činjenica da Srbija vrlo uspešno neguje saradnju u regionu !
(vilma, 15. oktobar 2014 16:17)

Ma sta kazete? Pa da li je to uopste upitno?! Naravno da je smisljeno...

vilma

pre 9 godina

I ja smatram da je ovo smišljena i unapred planirana provokacija !
Namera je da se u Beogradu izazovu neredi !
Nekome smeta činjenica da Srbija vrlo uspešno neguje saradnju u regionu !

Kreker

pre 9 godina

Ovo je zaista velika uvreda za našu zemlju. Ipak, na vreme se odreagovalo, tako da nije došlo do većeg incidenta. Ovakvim činom je svet napokon dobio šansu da vidi pravo lice Albanaca. Koriste svaku priliku da nas terorišu. Drago mi je što im to ovog puta nije pošlo za rukom.

Baja

pre 9 godina

Uručen mu je demarš i dve baterije koje je bracika od premijera Albanije zaboravio u hotelu... Nije planirao ni tih 40 minuta zadrzavanja u policiji, pa zaboravio čovek zurio na avion i doček u Tirani...

vilma

pre 9 godina

I ja smatram da je ovo smišljena i unapred planirana provokacija !
Namera je da se u Beogradu izazovu neredi !
Nekome smeta činjenica da Srbija vrlo uspešno neguje saradnju u regionu !

nikša

pre 9 godina

Ovo je zaista podmukao i proračunat čin !
S’ obzirom na to šta zastava velike Albanije predstavlja I puštena da se vijori u sred Beograda!
I to nije bilo dovoljno ,pa su usledili povici protiv Vučića!
Sramota ,iz aviona se vidi da je sve smišljeno I dobro iscenirano!

Baja

pre 9 godina

Uručen mu je demarš i dve baterije koje je bracika od premijera Albanije zaboravio u hotelu... Nije planirao ni tih 40 minuta zadrzavanja u policiji, pa zaboravio čovek zurio na avion i doček u Tirani...

Kreker

pre 9 godina

Ovo je zaista velika uvreda za našu zemlju. Ipak, na vreme se odreagovalo, tako da nije došlo do većeg incidenta. Ovakvim činom je svet napokon dobio šansu da vidi pravo lice Albanaca. Koriste svaku priliku da nas terorišu. Drago mi je što im to ovog puta nije pošlo za rukom.

vilma

pre 9 godina

I ja smatram da je ovo smišljena i unapred planirana provokacija !
Namera je da se u Beogradu izazovu neredi !
Nekome smeta činjenica da Srbija vrlo uspešno neguje saradnju u regionu !

sasa

pre 9 godina

svaka cast nasim igracima na ponasanju!!!! ali uefa nece gledati na provokacije albanaca, nego upad navijaca sto u sustini jeste nas problem!!! mnogo mi je zao zbog fudbala i naroda, pitam se dokle vise!!!!

Luka

pre 9 godina

Vi nikako da shvatite. Ovo ima veze sa vojnom paradom, ne fudbalom. Albanci su samo hteli da nam pokažu svoje ratno vazduhoplovstvo i njivov elitni šipi dronbarder.

Гроф

pre 9 godina

Какви су ово коментари? Бот тим се консолидовао? Да, да, супер је влада, нарочито председник владе, све је супер, нису показали да смо смешна креатура, а не држава.

muka mi licemera

pre 9 godina

Zamislimo situaciju: utakmica u Zagrebu ili Sarajevu, ulece dron sa zastavom Velike Srbije, publika napada sve sto ima veze sa Srbima, jedan od srpskih igraca napada hrvatskog/bosnjackog igraca koji je prvi dohvatio zastavu Velike Srbije, srpski igraci beze u svlacionicu... Sta bi se danas desavalo na ovom sajtu? Imali bi na stotine histericnih komentara u kojima bi se pljuvali Srbi ali naravno niko ne bi optuzivao ni Hrvate ni Bosnjake sto su napali srpske igrace, pricale bi se price o "velikosrBskoj agresiji", prizivalo bombardovanje da se Srbi "nauce", razne milicke i biserko bi davale izjave po CNN-u. BBC-u, direktno bi se ukljucivali u emisije u Zagrebu/Sarajevu gde bi pleli o srBskom imperijalizmu, katarzama, ovde bi se javljali oni koji vise ne bi mogli da zive u Srbiji i koji hoce da se odsele (sele se vec desetak godina ali nikako da odu), ne bi se moglo od komentara prepunih samopljuvanja i samomrznje. Umesto svega toga, sta imamo? Da li je neko osudio velikoalbansku naci zastavu? Da li je neko progovorio o teritorijalnim pretenzijama Albanaca? Da li je neko iz EU zapretio Albaniji da ce se ovo odraziti na EU integracije da li se javio makar jedan Albanaca kojeg bi bilo sramota sto su mu sunarodnici razvili takvu zastavu? Naravno da ne. Licemeri najobicniji.

petarczv

pre 9 godina

I ja smatram da je ovo smišljena i unapred planirana provokacija ! 
Namera je da se u Beogradu izazovu neredi !
Nekome smeta činjenica da Srbija vrlo uspešno neguje saradnju u regionu !
(vilma, 15. oktobar 2014 16:17)

Ma sta kazete? Pa da li je to uopste upitno?! Naravno da je smisljeno...

vilma

pre 9 godina

I ja smatram da je ovo smišljena i unapred planirana provokacija !
Namera je da se u Beogradu izazovu neredi !
Nekome smeta činjenica da Srbija vrlo uspešno neguje saradnju u regionu !

Konfucije

pre 9 godina

To nije bila politicka provokacija vec teroristicki napad na stadion pun ljudi u nameri da se izazove stampedo i ljudske zrtve.
1. kako je brat albanskog premijera usao u zemlju, ko mu je dao vizu ko ga je pitao sta ce da radi tokom utakmice?
2.Zasto zandarmerija nije kontrolisala sve vaznije objekte u blizini stadiona
3. Ko je pustio brata albanskog premijera da napusti zemlju pre nego sto je istraga zavrsena
4. Sa kim je bio u VIP lozi brat albanskog premijera
UEFA bi trebalo da oduzme Albaniji 3 boda i Srbiju izbaci iz daljeg takmicenja.

Srbin bez posla

pre 9 godina

NIje americkoj vladi u interesu da na balkanu vlada mir. Obamina administracija zeljna je krvi na balkanu. Uskoro mozete ocekivati i teroristicke akcije u Beogradu.

graficar

pre 9 godina

sto se tice mape na zastavi - u pitanju je mapa nacisticke albanije, i obuhvata pola grcke i crne gore. evo slike da ne bude da izmisljamo http://b8.eu.icdn.ru/g/gerundihum/1/39678751Dle.jpg

Rijecanin

pre 9 godina

Gospodo, možda pretjerujem, ali po meni ovo nema puno veze sa politikom na relaciji Srbija-Albanija. Sjetite se ISIL-ovog 5.godišnjeg plana - Kalifat do talijanske granice. Da bi to postigli, trebaju pokrenuti radikale u muslimanskom dijelu Balkana. Zato vi morate ostati hladnih glava i ne dati im poticaja. ISIL je na granici sa 80 milijunskom Turskom koja ih očigledno podržava. Kada krenu svi skupa na nas kao pred više stoljeća, naje... smo svi mi. Žalosno je što će nam tek takva tragedija trebati da se mi južni slaveni kršćani opet poštivamo i čuvamo poput braće...
nadam se da pretjerujem i da je to sve osmislio neki beogradski buregdžija kome je propao biznis zbog krize :D

meti

pre 9 godina

ISTO VAM SE DESILO I U ITALIJU,I TOMO SU VAS ITALIJANI PROVOCIRALI??? ZALOSNO ,SAMO VI STE ZRTVE PROVOCIRANJA,TAMO STE ZAPALILI ZASTAVI ALBANIJE.....

VUKOTA

pre 9 godina

Najgore od svega je što se albanski zvaničnici ne oglašavaju po pitanju ovog događaja i provokacije zastavom velike Albanije, već dopuštaju da se ovaj događaj u Tirani veliča i slavi. To mnogo govori o tome koliko je Albaniji stalo do dobrih odnosa i mira u regionu.

Tihi12

pre 9 godina

Jadni moji Srbi, mnogo smo naivni kad i u ovakvom trenutku koristimo priliku da pljujemo po vlasti, koja sigurno nema veze sa ovim i kojoj sve ovo ne ide u prilog. Ali bitno da su neki ovde videli priliku da pljuju po svojoj drzavi. Siptari nas gledaju i uzivaju.

vlada

pre 9 godina

Naseli smo najjeftinije moguće, s igračkom, umesto da je redar skinuo drona, predao delegatu, a fudbaleri oduvali albance s pet, šest komada, šta imamo? Imamo još jednu odu našoj nepromišljenosti.

Crush

pre 9 godina

Jadni mi. Uvek su nam drugi krivi jer su spremniji,spretniji i kreativniji, ako bas hocete. Uvek tako iznenadjeni i uvredjeni. Naivni i nesposobni. Tako nam i treba.

Despot

pre 9 godina

Moram odmah u startu reći da nisam baš ljubitelj lika i dela naše vlasti i g-din A. Vučića.Međutim u ovoj situaciji oko utakmice ne vidim u čemu je njegov greh.Tu provokaciju niko nije mogao da predvidi i čudi me reakcija igrača Albanije koji su krenuli da se fizički obračunavaju zbog zastave koja čak i nije državna zastava Albanije!Ta zastava jednostavno nije smela da bude tamo!Ni FIFA ni UEFA ne dozvoljavaju političke poruke na stadionima a ovo je bilo upravo to.I to oduševljenje navijača od Albanije, Kosova, Crne gore...čemu?Što je utakmica prekinuta?Budalaština!S druge strane i mi imamo krivice za prekid-šta će navijači na terenu, šta će Bogdanov na stadionu...Oterati bagru jednom za svagda da nas ne bruka gde god stigne.Lično da se ja pitam izbacio bih i jednu i drugu reprezentaciju iz kvalifikacija i ostavio da se valjamo u balkanskom blatu još malo.Za bolje i nismo!

demarš za neobavještene

pre 9 godina

Demarš u diplomatiji je čin kojim vlast jedne države informiše drugu o svojim namjerama preko odgovarajućeg kanala, u ovom slučaju preko ambasadora. Međutim, demarš takođe znači uručivanje protesta, primjedbe ili osude na određeno ponašanje vlasti države čijem zvaničnom predstavniku (ambasadoru) je u ovom slučaju i uručen. To je to.

212

pre 9 godina

U neku ruku drago mi je da se ovo desilo. Svet je video lice Albanije a ni mi nismo napravili preveliki incident nakon toga.
Samo nismo trebali nikako da nasednemo na provokaciju. Neka ih neka se blamiraju i pokazuju kakvi su.
Da ce biti provokacija , znalo se , uvek ih je , a pogotovo na ovakvim utakmicama. Samo su malo kreativniji nacin upotrebili sto je pokazalo svetu.

Dr.

pre 9 godina

Ostavimo po strani poniženje države Srbije, ostavimo po strani povređen nacionalni ponos i zapitajmo se šta znači javno razvijanje mape "Velike Albanije"?

Sa jedne strane to znači da Albanija nije zadovoljila svoje apetite Kosovom već ima i dalje teritorijalne pretenzije prema Preševskoj dolini i Sandžaku u Srbiji, ali i premamsevernoj Grčkoj, polovini Makedonije i Crne gore. Možda je to razlog i za rukovodstva tih zemalja da se zamisle i preispitaju odnose sa zemljom koja javno iskazuje teritorijalne pretenzije prema tim državama!

Sa druge strane izvršenje takvog čina u Beogradu nam šalje jasnu poruku da nismo bezbedni u svojoj zemlji te da će doći dan kada će Albanija te svoje pretenzije pokušati da odbrani.

Sa treće strane ova provokacije se samo po intenzitetu i posledicama razlikuje od terorističkog napada na STC i Pentagon. SAD bi trebale razumeti da je poruka koju je njima uputila Al Kaida identična poruci koju smo mi dobili juče od Albanije. Razlika je samo u razmerama štete ali poruka je ista. Zato se čini da ovaj incident na neki način ima odlike terorističkog akta.

Sa četvrte strane ovo je svakako pokušaj raspirivanja netolerancije, jer svaka akcija ovoga tipa izaziva reakciju različitoga intenziteta. Dakle neko je želeo da satre u korenu svaki pokušaj unapređenja odnosa na Balkanu. EU i SAD bi svakako morali razmisliti o tome kome u račun idu ovakvi incidenti. Srbiji svakako ne.

veerghoen

pre 9 godina

Уефа није дозволила да у истој групи буду Русија и Грузија и Шпанија и Гибралтар, због политичких тензија. Зашто нису раздвојили Србију и Албанију? То је питање које наше власти морају да поставе европској кући фудбала, Платинију и Европској комисији. Наше политичко руководство мора да се избори за бодове са ове утакмице. У противном ми више нисмо држава.

dama sa kamelijama

pre 9 godina

Albanski igrači su sa osmehom napustili aerodrom u Beogradu, a po dolasku u Albaniju dočekalo ih je nekoliko hiljada navijača.Dočekani su kao pobednici!
Osramoćeni,isprovocirani i to nije bilo dovoljno ,pa su vređali našeg premijera!
Nezapamćena provokacija!
Nadam se da državni poslovi neće biti zaustavljeni zbog jednog incidenta I otkazati dogovorenu posetu albanskog premijera !

kralj

pre 9 godina

Demars je dobar,ali beskoristan mada je dobro da se bar nesto preduzelo.Bilo bi,medjutim,bolje da smo u tom demarsu dodali da ce Srbija prekinuti sve odnose sa Albanijom ukoliko ista u roku od 48 sati ne uputi izvinjenje Srbiji.To bi jos vise pojacalo ostrinu ove note.

Anestezija

pre 9 godina

Najispravnija odluka Vlade.Ne moze se preci preko ovakve provokacije i uvrede,koja je vise nego ocigledno unapred smisljena.Jos je veci problem sto je u svemu tome ucestvovao i brat premijera Albanije.Proteste treba uloziti gde god se moze i ukazati na cinjenicu kome ne odgovara stabilan region.

nikša

pre 9 godina

Ovo je zaista podmukao i proračunat čin !
S’ obzirom na to šta zastava velike Albanije predstavlja I puštena da se vijori u sred Beograda!
I to nije bilo dovoljno ,pa su usledili povici protiv Vučića!
Sramota ,iz aviona se vidi da je sve smišljeno I dobro iscenirano!

Simun Tatic

pre 9 godina

Normalno da nismo odgovorni za bahato ponasanje i provokacije sa Albanske strane. Docekali smo ih kao dobri domacini a oni su pokazali koliko su niski i spremni da destabilizuju sve napore za dobrosusedske odnose.

m

pre 9 godina

svaka cast nasim igracima na ponasanju!!!! ali uefa nece gledati na provokacije albanaca, nego upad navijaca sto u sustini jeste nas problem!!! mnogo mi je zao zbog fudbala i naroda, pitam se dokle vise!!!!
(sasa, 15. oktobar 2014 17:54)
Sećaš se Đenove. Italijanska policija je imala mnogo propusta, ali mi smo kažnjeni. Dobro je da je naš fudbalski savez to pomenuo jer traži iste kriterijume, tada Italijani nisu kažnjeni za ozbiljne propuste, a mislim ni da zapad neće ovo da toleriše Albnancima. Ono slavlje na ulicama, objavljivanje videa o tome ko je doneo zastavu, a najviše zabrinjavaju izjave albanskih političara. Mi samo treba da insistiramo da je to zastava Velike Albanije i tu nije samo Kosovo već i drugi delovei Srbije i drugih zemlja, to je mapa države koja je postojala samo za vreme vladavine fašista. Sve snimke koje su Albanci postavljali, slavlje, napadi i provokacije sve to treba dokumentovati i poslati u uefa, i posebno objasniti da je velika Albanija fašistička tvorevina. Bilo bi lepo da nam pomognu Crnogorci, Mekedonci i Grci jer i njih se tiče ta mapa.

DARA

pre 9 godina

To je najmanje sto smo mogli uraditi.Sobzirom da se ambasador nije oglasio kako bi se izvinuo nasoj zemlji za provokaciju i uvredu.To je dovoljan znak da je i on umesan u desavanja na stadionu.

Ljiljana, London

pre 9 godina

I treba. Al'mi smetaju 2 stvari : prvo ne volim zvizdanje ni na jednu himnu, oni su gosti i treba to ispostovati - tu smo pali. To nije lepo. Drugo, taj dron da smo samo sklonili i razbili ih u futbalu, znaci deflektovali bi provokaciju, e posle se obracunati (politicki) sa njima, mislim da bi bio mnogo pametniji potez. Uvek se setim moje profesorke Ruze koja nas je ucila da budemo ljudi i izmedju ostalog, da biramo ko nas vredja. Nula nikad ne moze da me isprovocira do te mere da izadjem iz takta, sto ne znaci da nemam drugog nacina da se nosim s njima i da im stavim do znanja gde im je mesto.

Cinilo se da ima nade

pre 9 godina

Demars je stvar protokola, a obraz se ogleda u momentalnoj ljudskoj reakciji i izvinjenju za divljastvo i vise od toga.

Srbin100%

pre 9 godina

Potpuno ocekivana reakcija naseg drzavnog vrha,koji zeli da na ovaj nacin skrene paznju svima na ociglednu umesanost drzave Albanije u teske provokacije koje su vidjenje u Beogradu za vreme utakmice

Srdjan G.

pre 9 godina

Ja to stvarno ne vidim kao ponizenje... Ljudi su ocigledno zeleli da naprave ekces. To nije ponizenje nego ruzan gest prema domacinu pre svega a znak da na ovim prostorima jos DUGO nece biti NORMALNIH ODNOSA sto je najveca TUGA! Najgore za NORMALNE ljude koji zive od svog RADA pre svega! Da ne govorim o tome kakav su idejni OSNOV postavili za recimo drugaciju vrstu puno ozbiljnijih razmera a na slican ili isti nacin...Recimo mogli su i bombu da posaklju tako! Mozda su nekoga UPRAVO inspirisali na TO! Pa kakav god bude ishod neka se neko "tamo" zapita... Negde je i OK da su to napravili jer su sada pokazali svoje PRAVO lice, koje mi ovde jako dobro znamo ali ga svet ocigledno JOS nije upoznao - naprave GLUPOST pa se raduju je NAJMANJE sto se juce desilo! Drugo je da su POBEGLI! To je DRUGI deo scenarija koji isto tako DECENIJAMA gledamo! Niko ko je ziveo poslednjih 30 godina na ovim prostorima ne treba de se RADUJE takvim glupostima jer su PREVISE KOSTALE sve narode u regionu. Tako da im poruka govori nesto sasvim suprotno od onoga za sta se CEO REGION ZALAZE! Meni nije sve to ni malo smesno, nalazim da je previse TUZNO ali opet okrecem na drugu stranu jer nam jedino TO ostaje posle svega. Da se nasmejemo "vazduhoplovnim snagama" koje su nam poslali... Kako se drugacije boriti protiv GLUPOSTI nego smehom? Tako da... :-) Za mene su juce IZGUBILI sansu da POBEDE stvarno - SPORTSKI vec su OPET ispali ... E BAS to... Zato.. Jos jedan.. :-)

fudbal, sta to bese,

pre 9 godina

Posto mi i nemamo fudbalski savez(a ovo sto imamo to je obicna fudbalska banda koja pod parolom:politika ne sme da se mesa u fudbal,vec 30 god. bira i postavlja samu sebe na celo FSS i zavija fudbal u crno,drzava konacno treba da reaguje i stane banditima na put.Toliko fakulteta za sport i sportski obrazovanih strucnjaka ima u Srbiji a nama glavnu rec u fudbalu vode PK trgovci,konobari,pekari i njima sl. prevaranti, pa nije cudo sto nam se ovo iz godine u godinu ponavlja.Ako iz ovih dogadjaja od strane UEFE budemo proglaseni krivim treba istupiti iz svih njihovih takmicenja a umesto bandita i prevaranata,postaviti strucne ljude koji ce organizovati takmicenja po meri Srbije,napraviti prave skole fudbala iz kojih ce izlaziti zrele licnosti i umetnici fudbala koji ce pronositi slavu fudbalske Srbije, a ne kao do sada ,sa ovim nabedjenim zvezdama i njihovim prevarantima,bruku i sramotu.

Rojalista

pre 9 godina

Да је Србија у ЕУ ово се не би десило.
Албанско ширење се дешава 70 година, јер је 1945. ЦРВЕНА армија СССР окупирала Србију и инсталирала на власт комунисте на челу са безбожником Јосипом Брозом (ако је то његово име), који је имао договор са антихристом Јосипом Стаљином,
да се Косово споји са Албанијом и да потпуну растури све српско и православно, не само на Косову..
Зато су црвени комунисти и жути интернационалисти највећа опасност за српске националне интересе.

molder

pre 9 godina

Ispravan diplomatski postupak, preko demarša je upućen zvaničan protest zbog provokacije na stadionu i slučaj će se rešavati diplomatskim putem. Na taj način bi trebalo da su upućeni u situaciju i pravo stanje stvari i zvaničnici EU. Logično je da podršku daju Srbiji.

Aca šmeker

pre 9 godina

Demarš je sasvim razumljiv. Ne mogu da shvatim narod kome nije do sportskog rezultata, nego isključivo do mržnje i političkih provokacija, a Albanci su pokazali da su takvi. Kada smo igrali sa Hrvatima 99' nestala je struja, ali Hrvatima nije palo na pamet da odbiju da igraju bez obzira što je u Srbiji bila takva situacija da bi UEFA sigurno pozdravila takvu odluku. Protiv Bosne su 05' bili incidenti, ali su igrači Bosne bili fokusirani isključivo na fudbal. Sinoćno ponašanje Albanaca je dno i dokazuje da je incident bio planiran.

BOZANA - 63

pre 9 godina

Naravno da Srbija mora da vodi strogo racuna kao pravna drzava da joj reakcija bude utemeljena u diplomatskom tonu, jer imamo mi dosta njih koji nas cekaju iza prve krivine da nam se svete. Tako i treba, pa ne treba valjda da klecimo i pred Albanijom, jer je ocigledno to bio njihov cilj da nas provociraju, ali mi moramo da pokazemo da dostojanstvo imamo.

Stanko M.

pre 9 godina

Poludeli su Albanci, vide da nam se imizd u svetu poboljsao, dolazi nam Putin pa su resili da nas vrate unazad, barem da to pokusaju, zato su i izazvali ovaj uzasan incident.

cz

pre 9 godina

Naši Srbi na Kosovu, zanima me kako je bilo njima samo?Ovo je bilo samo zbog toga što su hteli da naprave nerede i na Kosovu i kod nas!

Stefan

pre 9 godina

Albanci su stvarno preterali. U ovome su učestvovali kolektivno, cela nacija. Da li se neko pata da li postoje uslovi da se utakmica odigra u Tirani i šta naši igrači mogu tamo da očekuju.

MarijanV

pre 9 godina

Nasa vlada je delovala odgovorno i onako kako to svaka ozbiljna vlada jedne zemlje radi. Sada da vidimo kako ce se ponasati albanska strana.

meti

pre 9 godina

ISTO VAM SE DESILO I U ITALIJU,I TOMO SU VAS ITALIJANI PROVOCIRALI??? ZALOSNO ,SAMO VI STE ZRTVE PROVOCIRANJA,TAMO STE ZAPALILI ZASTAVI ALBANIJE.....

vilma

pre 9 godina

I ja smatram da je ovo smišljena i unapred planirana provokacija !
Namera je da se u Beogradu izazovu neredi !
Nekome smeta činjenica da Srbija vrlo uspešno neguje saradnju u regionu !

vilma

pre 9 godina

I ja smatram da je ovo smišljena i unapred planirana provokacija !
Namera je da se u Beogradu izazovu neredi !
Nekome smeta činjenica da Srbija vrlo uspešno neguje saradnju u regionu !

dama sa kamelijama

pre 9 godina

Albanski igrači su sa osmehom napustili aerodrom u Beogradu, a po dolasku u Albaniju dočekalo ih je nekoliko hiljada navijača.Dočekani su kao pobednici!
Osramoćeni,isprovocirani i to nije bilo dovoljno ,pa su vređali našeg premijera!
Nezapamćena provokacija!
Nadam se da državni poslovi neće biti zaustavljeni zbog jednog incidenta I otkazati dogovorenu posetu albanskog premijera !

Kreker

pre 9 godina

Ovo je zaista velika uvreda za našu zemlju. Ipak, na vreme se odreagovalo, tako da nije došlo do većeg incidenta. Ovakvim činom je svet napokon dobio šansu da vidi pravo lice Albanaca. Koriste svaku priliku da nas terorišu. Drago mi je što im to ovog puta nije pošlo za rukom.

nikša

pre 9 godina

Ovo je zaista podmukao i proračunat čin !
S’ obzirom na to šta zastava velike Albanije predstavlja I puštena da se vijori u sred Beograda!
I to nije bilo dovoljno ,pa su usledili povici protiv Vučića!
Sramota ,iz aviona se vidi da je sve smišljeno I dobro iscenirano!

Konfucije

pre 9 godina

To nije bila politicka provokacija vec teroristicki napad na stadion pun ljudi u nameri da se izazove stampedo i ljudske zrtve.
1. kako je brat albanskog premijera usao u zemlju, ko mu je dao vizu ko ga je pitao sta ce da radi tokom utakmice?
2.Zasto zandarmerija nije kontrolisala sve vaznije objekte u blizini stadiona
3. Ko je pustio brata albanskog premijera da napusti zemlju pre nego sto je istraga zavrsena
4. Sa kim je bio u VIP lozi brat albanskog premijera
UEFA bi trebalo da oduzme Albaniji 3 boda i Srbiju izbaci iz daljeg takmicenja.

Tihi12

pre 9 godina

Jadni moji Srbi, mnogo smo naivni kad i u ovakvom trenutku koristimo priliku da pljujemo po vlasti, koja sigurno nema veze sa ovim i kojoj sve ovo ne ide u prilog. Ali bitno da su neki ovde videli priliku da pljuju po svojoj drzavi. Siptari nas gledaju i uzivaju.

Srbin bez posla

pre 9 godina

NIje americkoj vladi u interesu da na balkanu vlada mir. Obamina administracija zeljna je krvi na balkanu. Uskoro mozete ocekivati i teroristicke akcije u Beogradu.

Crush

pre 9 godina

Jadni mi. Uvek su nam drugi krivi jer su spremniji,spretniji i kreativniji, ako bas hocete. Uvek tako iznenadjeni i uvredjeni. Naivni i nesposobni. Tako nam i treba.

212

pre 9 godina

U neku ruku drago mi je da se ovo desilo. Svet je video lice Albanije a ni mi nismo napravili preveliki incident nakon toga.
Samo nismo trebali nikako da nasednemo na provokaciju. Neka ih neka se blamiraju i pokazuju kakvi su.
Da ce biti provokacija , znalo se , uvek ih je , a pogotovo na ovakvim utakmicama. Samo su malo kreativniji nacin upotrebili sto je pokazalo svetu.

Baja

pre 9 godina

Uručen mu je demarš i dve baterije koje je bracika od premijera Albanije zaboravio u hotelu... Nije planirao ni tih 40 minuta zadrzavanja u policiji, pa zaboravio čovek zurio na avion i doček u Tirani...

petarczv

pre 9 godina

I ja smatram da je ovo smišljena i unapred planirana provokacija ! 
Namera je da se u Beogradu izazovu neredi !
Nekome smeta činjenica da Srbija vrlo uspešno neguje saradnju u regionu !
(vilma, 15. oktobar 2014 16:17)

Ma sta kazete? Pa da li je to uopste upitno?! Naravno da je smisljeno...

Rojalista

pre 9 godina

Да је Србија у ЕУ ово се не би десило.
Албанско ширење се дешава 70 година, јер је 1945. ЦРВЕНА армија СССР окупирала Србију и инсталирала на власт комунисте на челу са безбожником Јосипом Брозом (ако је то његово име), који је имао договор са антихристом Јосипом Стаљином,
да се Косово споји са Албанијом и да потпуну растури све српско и православно, не само на Косову..
Зато су црвени комунисти и жути интернационалисти највећа опасност за српске националне интересе.

Simun Tatic

pre 9 godina

Normalno da nismo odgovorni za bahato ponasanje i provokacije sa Albanske strane. Docekali smo ih kao dobri domacini a oni su pokazali koliko su niski i spremni da destabilizuju sve napore za dobrosusedske odnose.

Rijecanin

pre 9 godina

Gospodo, možda pretjerujem, ali po meni ovo nema puno veze sa politikom na relaciji Srbija-Albanija. Sjetite se ISIL-ovog 5.godišnjeg plana - Kalifat do talijanske granice. Da bi to postigli, trebaju pokrenuti radikale u muslimanskom dijelu Balkana. Zato vi morate ostati hladnih glava i ne dati im poticaja. ISIL je na granici sa 80 milijunskom Turskom koja ih očigledno podržava. Kada krenu svi skupa na nas kao pred više stoljeća, naje... smo svi mi. Žalosno je što će nam tek takva tragedija trebati da se mi južni slaveni kršćani opet poštivamo i čuvamo poput braće...
nadam se da pretjerujem i da je to sve osmislio neki beogradski buregdžija kome je propao biznis zbog krize :D

Srbin100%

pre 9 godina

Potpuno ocekivana reakcija naseg drzavnog vrha,koji zeli da na ovaj nacin skrene paznju svima na ociglednu umesanost drzave Albanije u teske provokacije koje su vidjenje u Beogradu za vreme utakmice

Anestezija

pre 9 godina

Najispravnija odluka Vlade.Ne moze se preci preko ovakve provokacije i uvrede,koja je vise nego ocigledno unapred smisljena.Jos je veci problem sto je u svemu tome ucestvovao i brat premijera Albanije.Proteste treba uloziti gde god se moze i ukazati na cinjenicu kome ne odgovara stabilan region.

sasa

pre 9 godina

svaka cast nasim igracima na ponasanju!!!! ali uefa nece gledati na provokacije albanaca, nego upad navijaca sto u sustini jeste nas problem!!! mnogo mi je zao zbog fudbala i naroda, pitam se dokle vise!!!!

Despot

pre 9 godina

Moram odmah u startu reći da nisam baš ljubitelj lika i dela naše vlasti i g-din A. Vučića.Međutim u ovoj situaciji oko utakmice ne vidim u čemu je njegov greh.Tu provokaciju niko nije mogao da predvidi i čudi me reakcija igrača Albanije koji su krenuli da se fizički obračunavaju zbog zastave koja čak i nije državna zastava Albanije!Ta zastava jednostavno nije smela da bude tamo!Ni FIFA ni UEFA ne dozvoljavaju političke poruke na stadionima a ovo je bilo upravo to.I to oduševljenje navijača od Albanije, Kosova, Crne gore...čemu?Što je utakmica prekinuta?Budalaština!S druge strane i mi imamo krivice za prekid-šta će navijači na terenu, šta će Bogdanov na stadionu...Oterati bagru jednom za svagda da nas ne bruka gde god stigne.Lično da se ja pitam izbacio bih i jednu i drugu reprezentaciju iz kvalifikacija i ostavio da se valjamo u balkanskom blatu još malo.Za bolje i nismo!

Гроф

pre 9 godina

Какви су ово коментари? Бот тим се консолидовао? Да, да, супер је влада, нарочито председник владе, све је супер, нису показали да смо смешна креатура, а не држава.

muka mi licemera

pre 9 godina

Zamislimo situaciju: utakmica u Zagrebu ili Sarajevu, ulece dron sa zastavom Velike Srbije, publika napada sve sto ima veze sa Srbima, jedan od srpskih igraca napada hrvatskog/bosnjackog igraca koji je prvi dohvatio zastavu Velike Srbije, srpski igraci beze u svlacionicu... Sta bi se danas desavalo na ovom sajtu? Imali bi na stotine histericnih komentara u kojima bi se pljuvali Srbi ali naravno niko ne bi optuzivao ni Hrvate ni Bosnjake sto su napali srpske igrace, pricale bi se price o "velikosrBskoj agresiji", prizivalo bombardovanje da se Srbi "nauce", razne milicke i biserko bi davale izjave po CNN-u. BBC-u, direktno bi se ukljucivali u emisije u Zagrebu/Sarajevu gde bi pleli o srBskom imperijalizmu, katarzama, ovde bi se javljali oni koji vise ne bi mogli da zive u Srbiji i koji hoce da se odsele (sele se vec desetak godina ali nikako da odu), ne bi se moglo od komentara prepunih samopljuvanja i samomrznje. Umesto svega toga, sta imamo? Da li je neko osudio velikoalbansku naci zastavu? Da li je neko progovorio o teritorijalnim pretenzijama Albanaca? Da li je neko iz EU zapretio Albaniji da ce se ovo odraziti na EU integracije da li se javio makar jedan Albanaca kojeg bi bilo sramota sto su mu sunarodnici razvili takvu zastavu? Naravno da ne. Licemeri najobicniji.

kralj

pre 9 godina

Demars je dobar,ali beskoristan mada je dobro da se bar nesto preduzelo.Bilo bi,medjutim,bolje da smo u tom demarsu dodali da ce Srbija prekinuti sve odnose sa Albanijom ukoliko ista u roku od 48 sati ne uputi izvinjenje Srbiji.To bi jos vise pojacalo ostrinu ove note.

DARA

pre 9 godina

To je najmanje sto smo mogli uraditi.Sobzirom da se ambasador nije oglasio kako bi se izvinuo nasoj zemlji za provokaciju i uvredu.To je dovoljan znak da je i on umesan u desavanja na stadionu.

VUKOTA

pre 9 godina

Najgore od svega je što se albanski zvaničnici ne oglašavaju po pitanju ovog događaja i provokacije zastavom velike Albanije, već dopuštaju da se ovaj događaj u Tirani veliča i slavi. To mnogo govori o tome koliko je Albaniji stalo do dobrih odnosa i mira u regionu.

graficar

pre 9 godina

sto se tice mape na zastavi - u pitanju je mapa nacisticke albanije, i obuhvata pola grcke i crne gore. evo slike da ne bude da izmisljamo http://b8.eu.icdn.ru/g/gerundihum/1/39678751Dle.jpg

Luka

pre 9 godina

Vi nikako da shvatite. Ovo ima veze sa vojnom paradom, ne fudbalom. Albanci su samo hteli da nam pokažu svoje ratno vazduhoplovstvo i njivov elitni šipi dronbarder.

vlada

pre 9 godina

Naseli smo najjeftinije moguće, s igračkom, umesto da je redar skinuo drona, predao delegatu, a fudbaleri oduvali albance s pet, šest komada, šta imamo? Imamo još jednu odu našoj nepromišljenosti.

Ljiljana, London

pre 9 godina

I treba. Al'mi smetaju 2 stvari : prvo ne volim zvizdanje ni na jednu himnu, oni su gosti i treba to ispostovati - tu smo pali. To nije lepo. Drugo, taj dron da smo samo sklonili i razbili ih u futbalu, znaci deflektovali bi provokaciju, e posle se obracunati (politicki) sa njima, mislim da bi bio mnogo pametniji potez. Uvek se setim moje profesorke Ruze koja nas je ucila da budemo ljudi i izmedju ostalog, da biramo ko nas vredja. Nula nikad ne moze da me isprovocira do te mere da izadjem iz takta, sto ne znaci da nemam drugog nacina da se nosim s njima i da im stavim do znanja gde im je mesto.

veerghoen

pre 9 godina

Уефа није дозволила да у истој групи буду Русија и Грузија и Шпанија и Гибралтар, због политичких тензија. Зашто нису раздвојили Србију и Албанију? То је питање које наше власти морају да поставе европској кући фудбала, Платинију и Европској комисији. Наше политичко руководство мора да се избори за бодове са ове утакмице. У противном ми више нисмо држава.

m

pre 9 godina

svaka cast nasim igracima na ponasanju!!!! ali uefa nece gledati na provokacije albanaca, nego upad navijaca sto u sustini jeste nas problem!!! mnogo mi je zao zbog fudbala i naroda, pitam se dokle vise!!!!
(sasa, 15. oktobar 2014 17:54)
Sećaš se Đenove. Italijanska policija je imala mnogo propusta, ali mi smo kažnjeni. Dobro je da je naš fudbalski savez to pomenuo jer traži iste kriterijume, tada Italijani nisu kažnjeni za ozbiljne propuste, a mislim ni da zapad neće ovo da toleriše Albnancima. Ono slavlje na ulicama, objavljivanje videa o tome ko je doneo zastavu, a najviše zabrinjavaju izjave albanskih političara. Mi samo treba da insistiramo da je to zastava Velike Albanije i tu nije samo Kosovo već i drugi delovei Srbije i drugih zemlja, to je mapa države koja je postojala samo za vreme vladavine fašista. Sve snimke koje su Albanci postavljali, slavlje, napadi i provokacije sve to treba dokumentovati i poslati u uefa, i posebno objasniti da je velika Albanija fašistička tvorevina. Bilo bi lepo da nam pomognu Crnogorci, Mekedonci i Grci jer i njih se tiče ta mapa.

Srdjan G.

pre 9 godina

Ja to stvarno ne vidim kao ponizenje... Ljudi su ocigledno zeleli da naprave ekces. To nije ponizenje nego ruzan gest prema domacinu pre svega a znak da na ovim prostorima jos DUGO nece biti NORMALNIH ODNOSA sto je najveca TUGA! Najgore za NORMALNE ljude koji zive od svog RADA pre svega! Da ne govorim o tome kakav su idejni OSNOV postavili za recimo drugaciju vrstu puno ozbiljnijih razmera a na slican ili isti nacin...Recimo mogli su i bombu da posaklju tako! Mozda su nekoga UPRAVO inspirisali na TO! Pa kakav god bude ishod neka se neko "tamo" zapita... Negde je i OK da su to napravili jer su sada pokazali svoje PRAVO lice, koje mi ovde jako dobro znamo ali ga svet ocigledno JOS nije upoznao - naprave GLUPOST pa se raduju je NAJMANJE sto se juce desilo! Drugo je da su POBEGLI! To je DRUGI deo scenarija koji isto tako DECENIJAMA gledamo! Niko ko je ziveo poslednjih 30 godina na ovim prostorima ne treba de se RADUJE takvim glupostima jer su PREVISE KOSTALE sve narode u regionu. Tako da im poruka govori nesto sasvim suprotno od onoga za sta se CEO REGION ZALAZE! Meni nije sve to ni malo smesno, nalazim da je previse TUZNO ali opet okrecem na drugu stranu jer nam jedino TO ostaje posle svega. Da se nasmejemo "vazduhoplovnim snagama" koje su nam poslali... Kako se drugacije boriti protiv GLUPOSTI nego smehom? Tako da... :-) Za mene su juce IZGUBILI sansu da POBEDE stvarno - SPORTSKI vec su OPET ispali ... E BAS to... Zato.. Jos jedan.. :-)

Dr.

pre 9 godina

Ostavimo po strani poniženje države Srbije, ostavimo po strani povređen nacionalni ponos i zapitajmo se šta znači javno razvijanje mape "Velike Albanije"?

Sa jedne strane to znači da Albanija nije zadovoljila svoje apetite Kosovom već ima i dalje teritorijalne pretenzije prema Preševskoj dolini i Sandžaku u Srbiji, ali i premamsevernoj Grčkoj, polovini Makedonije i Crne gore. Možda je to razlog i za rukovodstva tih zemalja da se zamisle i preispitaju odnose sa zemljom koja javno iskazuje teritorijalne pretenzije prema tim državama!

Sa druge strane izvršenje takvog čina u Beogradu nam šalje jasnu poruku da nismo bezbedni u svojoj zemlji te da će doći dan kada će Albanija te svoje pretenzije pokušati da odbrani.

Sa treće strane ova provokacije se samo po intenzitetu i posledicama razlikuje od terorističkog napada na STC i Pentagon. SAD bi trebale razumeti da je poruka koju je njima uputila Al Kaida identična poruci koju smo mi dobili juče od Albanije. Razlika je samo u razmerama štete ali poruka je ista. Zato se čini da ovaj incident na neki način ima odlike terorističkog akta.

Sa četvrte strane ovo je svakako pokušaj raspirivanja netolerancije, jer svaka akcija ovoga tipa izaziva reakciju različitoga intenziteta. Dakle neko je želeo da satre u korenu svaki pokušaj unapređenja odnosa na Balkanu. EU i SAD bi svakako morali razmisliti o tome kome u račun idu ovakvi incidenti. Srbiji svakako ne.

demarš za neobavještene

pre 9 godina

Demarš u diplomatiji je čin kojim vlast jedne države informiše drugu o svojim namjerama preko odgovarajućeg kanala, u ovom slučaju preko ambasadora. Međutim, demarš takođe znači uručivanje protesta, primjedbe ili osude na određeno ponašanje vlasti države čijem zvaničnom predstavniku (ambasadoru) je u ovom slučaju i uručen. To je to.

Cinilo se da ima nade

pre 9 godina

Demars je stvar protokola, a obraz se ogleda u momentalnoj ljudskoj reakciji i izvinjenju za divljastvo i vise od toga.

BOZANA - 63

pre 9 godina

Naravno da Srbija mora da vodi strogo racuna kao pravna drzava da joj reakcija bude utemeljena u diplomatskom tonu, jer imamo mi dosta njih koji nas cekaju iza prve krivine da nam se svete. Tako i treba, pa ne treba valjda da klecimo i pred Albanijom, jer je ocigledno to bio njihov cilj da nas provociraju, ali mi moramo da pokazemo da dostojanstvo imamo.

Stanko M.

pre 9 godina

Poludeli su Albanci, vide da nam se imizd u svetu poboljsao, dolazi nam Putin pa su resili da nas vrate unazad, barem da to pokusaju, zato su i izazvali ovaj uzasan incident.

Stefan

pre 9 godina

Albanci su stvarno preterali. U ovome su učestvovali kolektivno, cela nacija. Da li se neko pata da li postoje uslovi da se utakmica odigra u Tirani i šta naši igrači mogu tamo da očekuju.

MarijanV

pre 9 godina

Nasa vlada je delovala odgovorno i onako kako to svaka ozbiljna vlada jedne zemlje radi. Sada da vidimo kako ce se ponasati albanska strana.

Aca šmeker

pre 9 godina

Demarš je sasvim razumljiv. Ne mogu da shvatim narod kome nije do sportskog rezultata, nego isključivo do mržnje i političkih provokacija, a Albanci su pokazali da su takvi. Kada smo igrali sa Hrvatima 99' nestala je struja, ali Hrvatima nije palo na pamet da odbiju da igraju bez obzira što je u Srbiji bila takva situacija da bi UEFA sigurno pozdravila takvu odluku. Protiv Bosne su 05' bili incidenti, ali su igrači Bosne bili fokusirani isključivo na fudbal. Sinoćno ponašanje Albanaca je dno i dokazuje da je incident bio planiran.

molder

pre 9 godina

Ispravan diplomatski postupak, preko demarša je upućen zvaničan protest zbog provokacije na stadionu i slučaj će se rešavati diplomatskim putem. Na taj način bi trebalo da su upućeni u situaciju i pravo stanje stvari i zvaničnici EU. Logično je da podršku daju Srbiji.

fudbal, sta to bese,

pre 9 godina

Posto mi i nemamo fudbalski savez(a ovo sto imamo to je obicna fudbalska banda koja pod parolom:politika ne sme da se mesa u fudbal,vec 30 god. bira i postavlja samu sebe na celo FSS i zavija fudbal u crno,drzava konacno treba da reaguje i stane banditima na put.Toliko fakulteta za sport i sportski obrazovanih strucnjaka ima u Srbiji a nama glavnu rec u fudbalu vode PK trgovci,konobari,pekari i njima sl. prevaranti, pa nije cudo sto nam se ovo iz godine u godinu ponavlja.Ako iz ovih dogadjaja od strane UEFE budemo proglaseni krivim treba istupiti iz svih njihovih takmicenja a umesto bandita i prevaranata,postaviti strucne ljude koji ce organizovati takmicenja po meri Srbije,napraviti prave skole fudbala iz kojih ce izlaziti zrele licnosti i umetnici fudbala koji ce pronositi slavu fudbalske Srbije, a ne kao do sada ,sa ovim nabedjenim zvezdama i njihovim prevarantima,bruku i sramotu.

cz

pre 9 godina

Naši Srbi na Kosovu, zanima me kako je bilo njima samo?Ovo je bilo samo zbog toga što su hteli da naprave nerede i na Kosovu i kod nas!