Sreda, 08.10.2014.

12:41

Davenport: Važan dan za Srbiju i EU

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport uručio je premijeru Aleksandru Vučiću Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na putu ka EU.

Izvor: Tanjug

Davenport: Važan dan za Srbiju i EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

balon

pre 9 godina

Ovo je veoma bitan dan za buducnost Srbije, nacinjeni su mnogi koraci na putu ka evropskim integracijama i gradjani su jasno izrazili zelju za napretkom, postoji jos dosta toga sto treba da se uradi, ali uz naporan i posvecen rad rezultati ce biti brzo vidljivi.

Zumbul

pre 9 godina

Mi jesmo Evropa,treba pokazati cvrst stav Briselu,ne dozvoliti da nas ucenjuju a drago mi je da nas Austrija i Nemacka podrzavaju,nama je to najbitinije.Rusija nece imati nista protiv da budemo njena veza sa evropskim zemljama iz okruzenja.

Kika

pre 9 godina

Mi smo mnogo toga pokrenuli,zatim je iskrslo mnogo usputnih problema koje resavamo ali nas to ne zaustavlja da radimo dalje.Jedini koji koce su ovi sto misle da ce podignu opoziciju na noge ali 5 posto je 5 posto,treba da se pomire sa tim.

Zimbabve

pre 9 godina

Ne treba odustajati i plasiti se visokih ciljeva.Nije lako ali sve sto nas ceka je svakako za dobrobit nas samih. Ne trpeti nikakve ucene jednostavno grabiti svojim putem napred i postovati svakog ko nam u tome pomaze.

GDE - JE - MOJ - MOPED

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je svakako u sebi veoma zadovoljan sa izvestajem koju mu je urucio Davenropot, ali s obyirom da je on u vecini slucajeva pesimista to opominje nas sve da svakako nebi sm,eli da se zadovoljmio izvestajem, vec da nastavimo jos posveceniji da nastavimo da radimo po svim tackama, kako bi sto pre usli u EU. Ono sto je potpuna istina da je Srbija obavila u prethodnom periodu vazan posao, ali da to nije dovoljno zbog cega nam predstoji da jos vise i napornije radimo u narednom periodu.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Posle decenije propadanja,Premijer Vucic je pokrenuo Srbiju.Pohvale koje dobijamo nesmeju da nas uljuljkaju vec nas naterati da jos napornije radimo kako bi uredili drustvo i nasu zemlju.

crvenkapa

pre 9 godina

Premijer Vucic je, povodom ocene EK o naprektu Srbije na putu ka EU, istakao cinjenicu da Srbiji naravno veoma znaci pohvala od strane EU sto se tice do sada ispunjenih uslova prema EU, ali je dodao i da je to pocetak rada i da ce Srbija nastaviti jos boljim tempom sprovodjenja reformi i ispunjenja uslova na putu ka EU.

maslina

pre 9 godina

Evropska Komisija je dala veoma pohvalan izvestaj povodom napretka koji je Srbija postigla na putu ka prikljucenju Evropskoj uniji, Srbija je sada dobila podsticaj za jos bolji i pozrtvovaniji rad, odlicna vest.

metla

pre 9 godina

Izvestaj sefa delegacije EU je bio pozitivan, premijer Vucic smatra da je to veoma dobro, ali da se ne sme posustati u sprovodjenju svih neophodnih reformi i ispunjavanju potrebnih uslova za prikljucenje EU, nema sumnje da cemo postati punopravna zemlja clanica ako nastavimo ovim tempom.

secer

pre 9 godina

Ovako pozitivan izvestaj od strane Evropske komisije je veoma bitan za Srbiju, ceni se rad nase Vlade koji je do sada postignut, sto je veoma dobro, takodje se slazem sa premijerom Vucicem da i dalje treba nastaviti sa ozbiljnim naporima u ostvarivanju ciljeva.

secer

pre 9 godina

Ovako pozitivan izvestaj od strane Evropske komisije je veoma bitan za Srbiju, ceni se rad nase Vlade koji je do sada postignut, sto je veoma dobro, takodje se slazem sa premijerom Vucicem da i dalje treba nastaviti sa ozbiljnim naporima u ostvarivanju ciljeva.

EUx

pre 9 godina

Dobro je što Vučić ima kritički stav prma svemu i što je očekivao negativniji stav evropske komisije. To samo može biti stimulans da se nastavi još ozbiljnije sa refomama i rešavanjem svih gorućih pitanja na putu ka EU.

mindjusa

pre 9 godina

Sef misije EU u Srbiji je podneo izvestaj EK o njenom napretku na putu ka EU, nakon cega je premijer Vucic predocio da je izvestaj pozitivan i da je ovo dobra vest za Srbiju, ali da takodje ne sme doci do smanjenja intenziteta daljeg ispunjenja uslova za cilj zvani EU.

Viktor

pre 9 godina

Ni reči o čoveku koji je lično kriv za naglašeno lošu ocenu u izveštaju EK za stavku slobode medija. On ima ime i prezime. Zove se Aleksandar Vučić i on sada lakonski kaže da je izveštaj još dobar kakav bi bio da ga jer on pisao. Kobajagi, on bi bio strožiji. Neko nekoga ovde opasno farba.

Ami

pre 9 godina

Pozitivan izvestaj komisije EU je ipak napredak za Srbiju. Napori u pronalazenju najbolih resenja za reforme je urodila plodom. Vucic je rekao da cemo nastaviti tako, a verovatno jos jacim tempom.

vesna79

pre 9 godina

ovaj dogadjaj je veliki plus za nasu zemlju i gradjanje.......ipak mozda je ovo mac sa dve ostrice ali opet verujemo ovoj nasoj vladi kao i vodji.....

Divna

pre 9 godina

Neka samo Vučić nastavi putem kojim je poveo Srbiju. Stvarno hoću da za nekoliko godina ovo bude bolja država, poštovana od svih u svetu i hoću da učestvujem u reformama. Samo napred.

zec

pre 9 godina

Sto se tice ove vesti Srbija ne treba da bude mnogo skromna, s obzirom da nam je stigao pohvalan izvestaj od strane Evropske Komisije o veoma kvalitetnom nacinu sprovodjenja reformi i ispunjenju dosadasnjih uslova na putu ka EU. Samo treba nastaviti ovakvim nacinom rada.

Betika

pre 9 godina

Srbija i svi mi samo treba da nastavimo ovim putem. Svi uvidjaju da je vreme rada i bezvlasca u Srbiji proslost i da smo sad i te kako sposobni da se nosimo sa dosta zemalja u Evropi.

suza

pre 9 godina

I treba reci da je ovo bio vazan dan za Srbiju jer je Evropska Komisija urucila Srbiji izvestaj povodom dosadasnjeg sprovodjenja reformi i nacina ispunjenja uslova na putu prikljucenja nase zemlje EU. Ocena je pohvalna, ali se pod tim bas podrazumeva da se nastavi jos jacim i boljim radom na sta je Srbija spremna.

sijalica

pre 9 godina

Srbija je dobila veoma pozitivan izvestaj o svom sveobuhvatnom radu od strane EU, kao i o uslovima koje ispunjava radi prikljucenja EU. Nasoj zemlji je to preneto od strane Majkla Davenporta, sefa misije EU u Srbiji. Zaista dobra vest.

Srbin 100%

pre 9 godina

Sada mozemo da vidimo drastican napredak u ispunjavanju standarda EU i ocekujem da vlada samo nastavi sa zapocetim procesom i da se sada fokusira na reformu naseg javnog sektora,koji je u ovom obimu i sa ovakvom organizacionom strukturom neodrziv

obren j

pre 9 godina

Kriza oko Krima i ekonomska kriza baca sasvim novo svetlo u odnosima Srbije i EU.Polako počinje da se profiliše mesto Srbije u Evropi.

Mary

pre 9 godina

Evropska komisija je pohvalila vladu i premijera za sve sto su ucninili na polju reformi do sada. Sigurno da je i odrzavanje parade ocenjeno kao napredak na polju postovanja ljudskih prava.Niko u EU ne sumnja da se Srbija opredelila za evropski put.

TAČKA

pre 9 godina

Kriza oko Krima i ekonomska kriza baca sasvim novo svetlo u odnosima Srbije i EU.Polako počinje da se profiliše mesto Srbije u Evropi.

Miljana B

pre 9 godina

Veliki dan za sve nas jer ovaj izvestaj EK znaci da polako ostvarujemo zapoceti put ka EU i da su oni koji to prate i ocenjuju zadovoljni.

Dimitrijana

pre 9 godina

Studio B gradska TV - skinut Sarapin Problem
B92 - privatna TV - skinut Utisak nedelje
RTSrbija - javni servis - skinuta emisija DA MOZDA NE.

Objasnite ko gazduje medijima;
- privatnici
- tajkuni
- POLITICARI koji dobiju vlast

hadži

pre 9 godina

Odnosi Srbije sa Rusijom i Kinom,a i šire,počinju da dobijaju zapaženo mesto u EU.Na premijeru je da izvuče maksimalnu korist za nas,u šta ne sumnjam.

zbunjen

pre 9 godina

cekaj staniii vidiii gleeedajj sta tu smrdi znaci zasluzan za eu je premijer dooobroo ali ko je bio protiv eu pa premijer ko je glasao za premijera oni sto su protiv eu ko je naj veci borac za eu pa premijer znaci riba smrdi od glave ili narod nema mozga ili botovi imaju mozak zato sto imaju koristi i oni i njihov premijer koji je nekad bio covek i drzao tablu ULICA RATKA MLADICA a sad je za eu znaci izdaje sam sebe nas premijer ili u prevodu hapsi neistomisljenike ili u prevodu vlada demoNkratija ili tadicu vrati se ili ZIVELA RUSIJA cisto da ne j... lud zbunjenog mislim ne mislim ...

Dule

pre 9 godina

Molio bih ove SNS-ovce da mi, obzirom da ne pratim te pregovore, ukratko objasne ko je ovde stvarni premijer Vučić ili Devenport. Jedino se ovaj Devenport više pojavljulje u medijima od Vučića, pa sam pomislio svašta.Ako je to zbog toga što ga mnogo uvažava, kao nikog do sada,kako vi SNS-ovci kažete, onda je to OK. Verovatno se to samo meni učinilo.

PČ, to jest naši mediji

pre 9 godina

"Mogao bih da budem oštriji od EU." Opet ja pa ja. Čovek može da bude "oštriji" od drugog čoveka. I nije samo reč o cenzuri i autocenzuri, nego je opasno po duševno zdravlje to što mi svakog dana slušamo populističe govore i što nam se premijer uselio u televizore, a frižideri prazni. Ako neko misli da će se u medijima posle ovog upozorenja nešto promeniti, kažem da neće, jer naše novinarstvo liči na svest koju ima PČ, prvi čovek države.

rastko

pre 9 godina

Ovakvih važnih dana je bilo do sada bezbroj, ali osim sve lošijeg života nismo ništa dobili. A Davenporta, njegovog uljudnog cinizma i komplimenata je bilo dosta.

ninna

pre 9 godina

Reakcija nakon poplava pokazala je da je EU odlučna da bude uz Srbiju "ne samo u dobrim, već i u lošim vremenima" !
To je važnije od rekla –kazala tipa ucene zbog Rusije,itd !

Imola

pre 9 godina

Mozemo i te kako biti zadovoljni izvestajem EK o Srbiji i naporima pred ostvaranje pregovarackih procesa i ispunjavanju obaveza koje imamo tokom istih u narednih nekoliko godina.

ha,ha...

pre 9 godina

Tako su i Tadiću davali priznanja i olikovanja dok je Srbija u pozadini propadala.Ništa se u ovoj zemlji ne menja na bolje.Sjahao Kurta,uzjahao Murta...

guja

pre 9 godina

Vrhovniku intergalaktičke sile se slaže boja izvješća s bojom košuljice. Ajmo sad s državnih kompjutera i interneta tisuće telegrama podrške. Milijune. 10.000 milijardi telegrama podrške. Ima još malo više od pola sata vremena. Do 3 se radi, a?

botovi opametite se dok nije kasno

pre 9 godina

Vučić rekao da bi "bio i stroži prema Srbiji od Evropske komisije".
Pitam se ko to vlada srbijom i dali je prijatelj ili teski neprijatelj naroda.

Ja gluplji izveštaj o medijima...

pre 9 godina

Ovi iz EU ovo ponavljaju svim kandidatima za članstvo :
"Samo tako nastavite..."
"Vi najbrže napredujete..."
P.S. Šargarepica

Student Vucko

pre 9 godina

Hvali nam se Vucic pred Devenportom da bio je najbolji student al ne sme da pomene Seselja, naravno bio bi skandal. Gleda Devenport Vucicu kroz prste, dao mu dodatni ispitni rok. Glasam da ovo bude Utisak nedelje u nedelji u kojoj nema Utiska nedelje.

geneve

pre 9 godina

Video sam deo konferencije za stampu. Jbt, nas Premijer nije odgovorio na nijedno pitanje. Kakva arogancija i sikaniranje novinara! Deinitivno patoloski slucaj.

Dule

pre 9 godina

"Utisak nedelje je ukinuo neko sa televizije B92 ili se nije dogovorio.... Naravno da namam veze sa ukidanjem Utiska nedelje", rekao je Vučić.
Problem je u tome što mi, građani, ne verujemo u ovu konstataciju! Možda je i istinita, ali ne verujemo! Nije dovoljno ubedljiva, pogotovo posle sklanjanja Info kanala B92 od strane SBB!

Srbin 100%

pre 9 godina

Sada mozemo da vidimo drastican napredak u ispunjavanju standarda EU i ocekujem da vlada samo nastavi sa zapocetim procesom i da se sada fokusira na reformu naseg javnog sektora,koji je u ovom obimu i sa ovakvom organizacionom strukturom neodrziv

Divna

pre 9 godina

Neka samo Vučić nastavi putem kojim je poveo Srbiju. Stvarno hoću da za nekoliko godina ovo bude bolja država, poštovana od svih u svetu i hoću da učestvujem u reformama. Samo napred.

Viktor

pre 9 godina

Ni reči o čoveku koji je lično kriv za naglašeno lošu ocenu u izveštaju EK za stavku slobode medija. On ima ime i prezime. Zove se Aleksandar Vučić i on sada lakonski kaže da je izveštaj još dobar kakav bi bio da ga jer on pisao. Kobajagi, on bi bio strožiji. Neko nekoga ovde opasno farba.

Imola

pre 9 godina

Mozemo i te kako biti zadovoljni izvestajem EK o Srbiji i naporima pred ostvaranje pregovarackih procesa i ispunjavanju obaveza koje imamo tokom istih u narednih nekoliko godina.

vesna79

pre 9 godina

ovaj dogadjaj je veliki plus za nasu zemlju i gradjanje.......ipak mozda je ovo mac sa dve ostrice ali opet verujemo ovoj nasoj vladi kao i vodji.....

mindjusa

pre 9 godina

Sef misije EU u Srbiji je podneo izvestaj EK o njenom napretku na putu ka EU, nakon cega je premijer Vucic predocio da je izvestaj pozitivan i da je ovo dobra vest za Srbiju, ali da takodje ne sme doci do smanjenja intenziteta daljeg ispunjenja uslova za cilj zvani EU.

Ami

pre 9 godina

Pozitivan izvestaj komisije EU je ipak napredak za Srbiju. Napori u pronalazenju najbolih resenja za reforme je urodila plodom. Vucic je rekao da cemo nastaviti tako, a verovatno jos jacim tempom.

Mary

pre 9 godina

Evropska komisija je pohvalila vladu i premijera za sve sto su ucninili na polju reformi do sada. Sigurno da je i odrzavanje parade ocenjeno kao napredak na polju postovanja ljudskih prava.Niko u EU ne sumnja da se Srbija opredelila za evropski put.

obren j

pre 9 godina

Kriza oko Krima i ekonomska kriza baca sasvim novo svetlo u odnosima Srbije i EU.Polako počinje da se profiliše mesto Srbije u Evropi.

hadži

pre 9 godina

Odnosi Srbije sa Rusijom i Kinom,a i šire,počinju da dobijaju zapaženo mesto u EU.Na premijeru je da izvuče maksimalnu korist za nas,u šta ne sumnjam.

sijalica

pre 9 godina

Srbija je dobila veoma pozitivan izvestaj o svom sveobuhvatnom radu od strane EU, kao i o uslovima koje ispunjava radi prikljucenja EU. Nasoj zemlji je to preneto od strane Majkla Davenporta, sefa misije EU u Srbiji. Zaista dobra vest.

TAČKA

pre 9 godina

Kriza oko Krima i ekonomska kriza baca sasvim novo svetlo u odnosima Srbije i EU.Polako počinje da se profiliše mesto Srbije u Evropi.

zec

pre 9 godina

Sto se tice ove vesti Srbija ne treba da bude mnogo skromna, s obzirom da nam je stigao pohvalan izvestaj od strane Evropske Komisije o veoma kvalitetnom nacinu sprovodjenja reformi i ispunjenju dosadasnjih uslova na putu ka EU. Samo treba nastaviti ovakvim nacinom rada.

Betika

pre 9 godina

Srbija i svi mi samo treba da nastavimo ovim putem. Svi uvidjaju da je vreme rada i bezvlasca u Srbiji proslost i da smo sad i te kako sposobni da se nosimo sa dosta zemalja u Evropi.

Miljana B

pre 9 godina

Veliki dan za sve nas jer ovaj izvestaj EK znaci da polako ostvarujemo zapoceti put ka EU i da su oni koji to prate i ocenjuju zadovoljni.

suza

pre 9 godina

I treba reci da je ovo bio vazan dan za Srbiju jer je Evropska Komisija urucila Srbiji izvestaj povodom dosadasnjeg sprovodjenja reformi i nacina ispunjenja uslova na putu prikljucenja nase zemlje EU. Ocena je pohvalna, ali se pod tim bas podrazumeva da se nastavi jos jacim i boljim radom na sta je Srbija spremna.

Student Vucko

pre 9 godina

Hvali nam se Vucic pred Devenportom da bio je najbolji student al ne sme da pomene Seselja, naravno bio bi skandal. Gleda Devenport Vucicu kroz prste, dao mu dodatni ispitni rok. Glasam da ovo bude Utisak nedelje u nedelji u kojoj nema Utiska nedelje.

geneve

pre 9 godina

Video sam deo konferencije za stampu. Jbt, nas Premijer nije odgovorio na nijedno pitanje. Kakva arogancija i sikaniranje novinara! Deinitivno patoloski slucaj.

botovi opametite se dok nije kasno

pre 9 godina

Vučić rekao da bi "bio i stroži prema Srbiji od Evropske komisije".
Pitam se ko to vlada srbijom i dali je prijatelj ili teski neprijatelj naroda.

Ja gluplji izveštaj o medijima...

pre 9 godina

Ovi iz EU ovo ponavljaju svim kandidatima za članstvo :
"Samo tako nastavite..."
"Vi najbrže napredujete..."
P.S. Šargarepica

Dule

pre 9 godina

"Utisak nedelje je ukinuo neko sa televizije B92 ili se nije dogovorio.... Naravno da namam veze sa ukidanjem Utiska nedelje", rekao je Vučić.
Problem je u tome što mi, građani, ne verujemo u ovu konstataciju! Možda je i istinita, ali ne verujemo! Nije dovoljno ubedljiva, pogotovo posle sklanjanja Info kanala B92 od strane SBB!

ha,ha...

pre 9 godina

Tako su i Tadiću davali priznanja i olikovanja dok je Srbija u pozadini propadala.Ništa se u ovoj zemlji ne menja na bolje.Sjahao Kurta,uzjahao Murta...

guja

pre 9 godina

Vrhovniku intergalaktičke sile se slaže boja izvješća s bojom košuljice. Ajmo sad s državnih kompjutera i interneta tisuće telegrama podrške. Milijune. 10.000 milijardi telegrama podrške. Ima još malo više od pola sata vremena. Do 3 se radi, a?

ninna

pre 9 godina

Reakcija nakon poplava pokazala je da je EU odlučna da bude uz Srbiju "ne samo u dobrim, već i u lošim vremenima" !
To je važnije od rekla –kazala tipa ucene zbog Rusije,itd !

rastko

pre 9 godina

Ovakvih važnih dana je bilo do sada bezbroj, ali osim sve lošijeg života nismo ništa dobili. A Davenporta, njegovog uljudnog cinizma i komplimenata je bilo dosta.

zbunjen

pre 9 godina

cekaj staniii vidiii gleeedajj sta tu smrdi znaci zasluzan za eu je premijer dooobroo ali ko je bio protiv eu pa premijer ko je glasao za premijera oni sto su protiv eu ko je naj veci borac za eu pa premijer znaci riba smrdi od glave ili narod nema mozga ili botovi imaju mozak zato sto imaju koristi i oni i njihov premijer koji je nekad bio covek i drzao tablu ULICA RATKA MLADICA a sad je za eu znaci izdaje sam sebe nas premijer ili u prevodu hapsi neistomisljenike ili u prevodu vlada demoNkratija ili tadicu vrati se ili ZIVELA RUSIJA cisto da ne j... lud zbunjenog mislim ne mislim ...

PČ, to jest naši mediji

pre 9 godina

"Mogao bih da budem oštriji od EU." Opet ja pa ja. Čovek može da bude "oštriji" od drugog čoveka. I nije samo reč o cenzuri i autocenzuri, nego je opasno po duševno zdravlje to što mi svakog dana slušamo populističe govore i što nam se premijer uselio u televizore, a frižideri prazni. Ako neko misli da će se u medijima posle ovog upozorenja nešto promeniti, kažem da neće, jer naše novinarstvo liči na svest koju ima PČ, prvi čovek države.

Dimitrijana

pre 9 godina

Studio B gradska TV - skinut Sarapin Problem
B92 - privatna TV - skinut Utisak nedelje
RTSrbija - javni servis - skinuta emisija DA MOZDA NE.

Objasnite ko gazduje medijima;
- privatnici
- tajkuni
- POLITICARI koji dobiju vlast

Dule

pre 9 godina

Molio bih ove SNS-ovce da mi, obzirom da ne pratim te pregovore, ukratko objasne ko je ovde stvarni premijer Vučić ili Devenport. Jedino se ovaj Devenport više pojavljulje u medijima od Vučića, pa sam pomislio svašta.Ako je to zbog toga što ga mnogo uvažava, kao nikog do sada,kako vi SNS-ovci kažete, onda je to OK. Verovatno se to samo meni učinilo.

GDE - JE - MOJ - MOPED

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je svakako u sebi veoma zadovoljan sa izvestajem koju mu je urucio Davenropot, ali s obyirom da je on u vecini slucajeva pesimista to opominje nas sve da svakako nebi sm,eli da se zadovoljmio izvestajem, vec da nastavimo jos posveceniji da nastavimo da radimo po svim tackama, kako bi sto pre usli u EU. Ono sto je potpuna istina da je Srbija obavila u prethodnom periodu vazan posao, ali da to nije dovoljno zbog cega nam predstoji da jos vise i napornije radimo u narednom periodu.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Posle decenije propadanja,Premijer Vucic je pokrenuo Srbiju.Pohvale koje dobijamo nesmeju da nas uljuljkaju vec nas naterati da jos napornije radimo kako bi uredili drustvo i nasu zemlju.

Zimbabve

pre 9 godina

Ne treba odustajati i plasiti se visokih ciljeva.Nije lako ali sve sto nas ceka je svakako za dobrobit nas samih. Ne trpeti nikakve ucene jednostavno grabiti svojim putem napred i postovati svakog ko nam u tome pomaze.

Kika

pre 9 godina

Mi smo mnogo toga pokrenuli,zatim je iskrslo mnogo usputnih problema koje resavamo ali nas to ne zaustavlja da radimo dalje.Jedini koji koce su ovi sto misle da ce podignu opoziciju na noge ali 5 posto je 5 posto,treba da se pomire sa tim.

EUx

pre 9 godina

Dobro je što Vučić ima kritički stav prma svemu i što je očekivao negativniji stav evropske komisije. To samo može biti stimulans da se nastavi još ozbiljnije sa refomama i rešavanjem svih gorućih pitanja na putu ka EU.

crvenkapa

pre 9 godina

Premijer Vucic je, povodom ocene EK o naprektu Srbije na putu ka EU, istakao cinjenicu da Srbiji naravno veoma znaci pohvala od strane EU sto se tice do sada ispunjenih uslova prema EU, ali je dodao i da je to pocetak rada i da ce Srbija nastaviti jos boljim tempom sprovodjenja reformi i ispunjenja uslova na putu ka EU.

metla

pre 9 godina

Izvestaj sefa delegacije EU je bio pozitivan, premijer Vucic smatra da je to veoma dobro, ali da se ne sme posustati u sprovodjenju svih neophodnih reformi i ispunjavanju potrebnih uslova za prikljucenje EU, nema sumnje da cemo postati punopravna zemlja clanica ako nastavimo ovim tempom.

maslina

pre 9 godina

Evropska Komisija je dala veoma pohvalan izvestaj povodom napretka koji je Srbija postigla na putu ka prikljucenju Evropskoj uniji, Srbija je sada dobila podsticaj za jos bolji i pozrtvovaniji rad, odlicna vest.

secer

pre 9 godina

Ovako pozitivan izvestaj od strane Evropske komisije je veoma bitan za Srbiju, ceni se rad nase Vlade koji je do sada postignut, sto je veoma dobro, takodje se slazem sa premijerom Vucicem da i dalje treba nastaviti sa ozbiljnim naporima u ostvarivanju ciljeva.

secer

pre 9 godina

Ovako pozitivan izvestaj od strane Evropske komisije je veoma bitan za Srbiju, ceni se rad nase Vlade koji je do sada postignut, sto je veoma dobro, takodje se slazem sa premijerom Vucicem da i dalje treba nastaviti sa ozbiljnim naporima u ostvarivanju ciljeva.

Zumbul

pre 9 godina

Mi jesmo Evropa,treba pokazati cvrst stav Briselu,ne dozvoliti da nas ucenjuju a drago mi je da nas Austrija i Nemacka podrzavaju,nama je to najbitinije.Rusija nece imati nista protiv da budemo njena veza sa evropskim zemljama iz okruzenja.

balon

pre 9 godina

Ovo je veoma bitan dan za buducnost Srbije, nacinjeni su mnogi koraci na putu ka evropskim integracijama i gradjani su jasno izrazili zelju za napretkom, postoji jos dosta toga sto treba da se uradi, ali uz naporan i posvecen rad rezultati ce biti brzo vidljivi.

Dule

pre 9 godina

Molio bih ove SNS-ovce da mi, obzirom da ne pratim te pregovore, ukratko objasne ko je ovde stvarni premijer Vučić ili Devenport. Jedino se ovaj Devenport više pojavljulje u medijima od Vučića, pa sam pomislio svašta.Ako je to zbog toga što ga mnogo uvažava, kao nikog do sada,kako vi SNS-ovci kažete, onda je to OK. Verovatno se to samo meni učinilo.

Student Vucko

pre 9 godina

Hvali nam se Vucic pred Devenportom da bio je najbolji student al ne sme da pomene Seselja, naravno bio bi skandal. Gleda Devenport Vucicu kroz prste, dao mu dodatni ispitni rok. Glasam da ovo bude Utisak nedelje u nedelji u kojoj nema Utiska nedelje.

Ja gluplji izveštaj o medijima...

pre 9 godina

Ovi iz EU ovo ponavljaju svim kandidatima za članstvo :
"Samo tako nastavite..."
"Vi najbrže napredujete..."
P.S. Šargarepica

zbunjen

pre 9 godina

cekaj staniii vidiii gleeedajj sta tu smrdi znaci zasluzan za eu je premijer dooobroo ali ko je bio protiv eu pa premijer ko je glasao za premijera oni sto su protiv eu ko je naj veci borac za eu pa premijer znaci riba smrdi od glave ili narod nema mozga ili botovi imaju mozak zato sto imaju koristi i oni i njihov premijer koji je nekad bio covek i drzao tablu ULICA RATKA MLADICA a sad je za eu znaci izdaje sam sebe nas premijer ili u prevodu hapsi neistomisljenike ili u prevodu vlada demoNkratija ili tadicu vrati se ili ZIVELA RUSIJA cisto da ne j... lud zbunjenog mislim ne mislim ...

Dule

pre 9 godina

"Utisak nedelje je ukinuo neko sa televizije B92 ili se nije dogovorio.... Naravno da namam veze sa ukidanjem Utiska nedelje", rekao je Vučić.
Problem je u tome što mi, građani, ne verujemo u ovu konstataciju! Možda je i istinita, ali ne verujemo! Nije dovoljno ubedljiva, pogotovo posle sklanjanja Info kanala B92 od strane SBB!

Dimitrijana

pre 9 godina

Studio B gradska TV - skinut Sarapin Problem
B92 - privatna TV - skinut Utisak nedelje
RTSrbija - javni servis - skinuta emisija DA MOZDA NE.

Objasnite ko gazduje medijima;
- privatnici
- tajkuni
- POLITICARI koji dobiju vlast

guja

pre 9 godina

Vrhovniku intergalaktičke sile se slaže boja izvješća s bojom košuljice. Ajmo sad s državnih kompjutera i interneta tisuće telegrama podrške. Milijune. 10.000 milijardi telegrama podrške. Ima još malo više od pola sata vremena. Do 3 se radi, a?

PČ, to jest naši mediji

pre 9 godina

"Mogao bih da budem oštriji od EU." Opet ja pa ja. Čovek može da bude "oštriji" od drugog čoveka. I nije samo reč o cenzuri i autocenzuri, nego je opasno po duševno zdravlje to što mi svakog dana slušamo populističe govore i što nam se premijer uselio u televizore, a frižideri prazni. Ako neko misli da će se u medijima posle ovog upozorenja nešto promeniti, kažem da neće, jer naše novinarstvo liči na svest koju ima PČ, prvi čovek države.

rastko

pre 9 godina

Ovakvih važnih dana je bilo do sada bezbroj, ali osim sve lošijeg života nismo ništa dobili. A Davenporta, njegovog uljudnog cinizma i komplimenata je bilo dosta.

ha,ha...

pre 9 godina

Tako su i Tadiću davali priznanja i olikovanja dok je Srbija u pozadini propadala.Ništa se u ovoj zemlji ne menja na bolje.Sjahao Kurta,uzjahao Murta...

ninna

pre 9 godina

Reakcija nakon poplava pokazala je da je EU odlučna da bude uz Srbiju "ne samo u dobrim, već i u lošim vremenima" !
To je važnije od rekla –kazala tipa ucene zbog Rusije,itd !

geneve

pre 9 godina

Video sam deo konferencije za stampu. Jbt, nas Premijer nije odgovorio na nijedno pitanje. Kakva arogancija i sikaniranje novinara! Deinitivno patoloski slucaj.

botovi opametite se dok nije kasno

pre 9 godina

Vučić rekao da bi "bio i stroži prema Srbiji od Evropske komisije".
Pitam se ko to vlada srbijom i dali je prijatelj ili teski neprijatelj naroda.

Imola

pre 9 godina

Mozemo i te kako biti zadovoljni izvestajem EK o Srbiji i naporima pred ostvaranje pregovarackih procesa i ispunjavanju obaveza koje imamo tokom istih u narednih nekoliko godina.

vesna79

pre 9 godina

ovaj dogadjaj je veliki plus za nasu zemlju i gradjanje.......ipak mozda je ovo mac sa dve ostrice ali opet verujemo ovoj nasoj vladi kao i vodji.....

Divna

pre 9 godina

Neka samo Vučić nastavi putem kojim je poveo Srbiju. Stvarno hoću da za nekoliko godina ovo bude bolja država, poštovana od svih u svetu i hoću da učestvujem u reformama. Samo napred.

Mary

pre 9 godina

Evropska komisija je pohvalila vladu i premijera za sve sto su ucninili na polju reformi do sada. Sigurno da je i odrzavanje parade ocenjeno kao napredak na polju postovanja ljudskih prava.Niko u EU ne sumnja da se Srbija opredelila za evropski put.

Ami

pre 9 godina

Pozitivan izvestaj komisije EU je ipak napredak za Srbiju. Napori u pronalazenju najbolih resenja za reforme je urodila plodom. Vucic je rekao da cemo nastaviti tako, a verovatno jos jacim tempom.

Miljana B

pre 9 godina

Veliki dan za sve nas jer ovaj izvestaj EK znaci da polako ostvarujemo zapoceti put ka EU i da su oni koji to prate i ocenjuju zadovoljni.

zec

pre 9 godina

Sto se tice ove vesti Srbija ne treba da bude mnogo skromna, s obzirom da nam je stigao pohvalan izvestaj od strane Evropske Komisije o veoma kvalitetnom nacinu sprovodjenja reformi i ispunjenju dosadasnjih uslova na putu ka EU. Samo treba nastaviti ovakvim nacinom rada.

Betika

pre 9 godina

Srbija i svi mi samo treba da nastavimo ovim putem. Svi uvidjaju da je vreme rada i bezvlasca u Srbiji proslost i da smo sad i te kako sposobni da se nosimo sa dosta zemalja u Evropi.

TAČKA

pre 9 godina

Kriza oko Krima i ekonomska kriza baca sasvim novo svetlo u odnosima Srbije i EU.Polako počinje da se profiliše mesto Srbije u Evropi.

hadži

pre 9 godina

Odnosi Srbije sa Rusijom i Kinom,a i šire,počinju da dobijaju zapaženo mesto u EU.Na premijeru je da izvuče maksimalnu korist za nas,u šta ne sumnjam.

obren j

pre 9 godina

Kriza oko Krima i ekonomska kriza baca sasvim novo svetlo u odnosima Srbije i EU.Polako počinje da se profiliše mesto Srbije u Evropi.

Srbin 100%

pre 9 godina

Sada mozemo da vidimo drastican napredak u ispunjavanju standarda EU i ocekujem da vlada samo nastavi sa zapocetim procesom i da se sada fokusira na reformu naseg javnog sektora,koji je u ovom obimu i sa ovakvom organizacionom strukturom neodrziv

sijalica

pre 9 godina

Srbija je dobila veoma pozitivan izvestaj o svom sveobuhvatnom radu od strane EU, kao i o uslovima koje ispunjava radi prikljucenja EU. Nasoj zemlji je to preneto od strane Majkla Davenporta, sefa misije EU u Srbiji. Zaista dobra vest.

suza

pre 9 godina

I treba reci da je ovo bio vazan dan za Srbiju jer je Evropska Komisija urucila Srbiji izvestaj povodom dosadasnjeg sprovodjenja reformi i nacina ispunjenja uslova na putu prikljucenja nase zemlje EU. Ocena je pohvalna, ali se pod tim bas podrazumeva da se nastavi jos jacim i boljim radom na sta je Srbija spremna.

mindjusa

pre 9 godina

Sef misije EU u Srbiji je podneo izvestaj EK o njenom napretku na putu ka EU, nakon cega je premijer Vucic predocio da je izvestaj pozitivan i da je ovo dobra vest za Srbiju, ali da takodje ne sme doci do smanjenja intenziteta daljeg ispunjenja uslova za cilj zvani EU.

Viktor

pre 9 godina

Ni reči o čoveku koji je lično kriv za naglašeno lošu ocenu u izveštaju EK za stavku slobode medija. On ima ime i prezime. Zove se Aleksandar Vučić i on sada lakonski kaže da je izveštaj još dobar kakav bi bio da ga jer on pisao. Kobajagi, on bi bio strožiji. Neko nekoga ovde opasno farba.

EUx

pre 9 godina

Dobro je što Vučić ima kritički stav prma svemu i što je očekivao negativniji stav evropske komisije. To samo može biti stimulans da se nastavi još ozbiljnije sa refomama i rešavanjem svih gorućih pitanja na putu ka EU.

crvenkapa

pre 9 godina

Premijer Vucic je, povodom ocene EK o naprektu Srbije na putu ka EU, istakao cinjenicu da Srbiji naravno veoma znaci pohvala od strane EU sto se tice do sada ispunjenih uslova prema EU, ali je dodao i da je to pocetak rada i da ce Srbija nastaviti jos boljim tempom sprovodjenja reformi i ispunjenja uslova na putu ka EU.

metla

pre 9 godina

Izvestaj sefa delegacije EU je bio pozitivan, premijer Vucic smatra da je to veoma dobro, ali da se ne sme posustati u sprovodjenju svih neophodnih reformi i ispunjavanju potrebnih uslova za prikljucenje EU, nema sumnje da cemo postati punopravna zemlja clanica ako nastavimo ovim tempom.

maslina

pre 9 godina

Evropska Komisija je dala veoma pohvalan izvestaj povodom napretka koji je Srbija postigla na putu ka prikljucenju Evropskoj uniji, Srbija je sada dobila podsticaj za jos bolji i pozrtvovaniji rad, odlicna vest.

secer

pre 9 godina

Ovako pozitivan izvestaj od strane Evropske komisije je veoma bitan za Srbiju, ceni se rad nase Vlade koji je do sada postignut, sto je veoma dobro, takodje se slazem sa premijerom Vucicem da i dalje treba nastaviti sa ozbiljnim naporima u ostvarivanju ciljeva.

secer

pre 9 godina

Ovako pozitivan izvestaj od strane Evropske komisije je veoma bitan za Srbiju, ceni se rad nase Vlade koji je do sada postignut, sto je veoma dobro, takodje se slazem sa premijerom Vucicem da i dalje treba nastaviti sa ozbiljnim naporima u ostvarivanju ciljeva.

GDE - JE - MOJ - MOPED

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je svakako u sebi veoma zadovoljan sa izvestajem koju mu je urucio Davenropot, ali s obyirom da je on u vecini slucajeva pesimista to opominje nas sve da svakako nebi sm,eli da se zadovoljmio izvestajem, vec da nastavimo jos posveceniji da nastavimo da radimo po svim tackama, kako bi sto pre usli u EU. Ono sto je potpuna istina da je Srbija obavila u prethodnom periodu vazan posao, ali da to nije dovoljno zbog cega nam predstoji da jos vise i napornije radimo u narednom periodu.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Posle decenije propadanja,Premijer Vucic je pokrenuo Srbiju.Pohvale koje dobijamo nesmeju da nas uljuljkaju vec nas naterati da jos napornije radimo kako bi uredili drustvo i nasu zemlju.

Zimbabve

pre 9 godina

Ne treba odustajati i plasiti se visokih ciljeva.Nije lako ali sve sto nas ceka je svakako za dobrobit nas samih. Ne trpeti nikakve ucene jednostavno grabiti svojim putem napred i postovati svakog ko nam u tome pomaze.

Kika

pre 9 godina

Mi smo mnogo toga pokrenuli,zatim je iskrslo mnogo usputnih problema koje resavamo ali nas to ne zaustavlja da radimo dalje.Jedini koji koce su ovi sto misle da ce podignu opoziciju na noge ali 5 posto je 5 posto,treba da se pomire sa tim.

Zumbul

pre 9 godina

Mi jesmo Evropa,treba pokazati cvrst stav Briselu,ne dozvoliti da nas ucenjuju a drago mi je da nas Austrija i Nemacka podrzavaju,nama je to najbitinije.Rusija nece imati nista protiv da budemo njena veza sa evropskim zemljama iz okruzenja.

balon

pre 9 godina

Ovo je veoma bitan dan za buducnost Srbije, nacinjeni su mnogi koraci na putu ka evropskim integracijama i gradjani su jasno izrazili zelju za napretkom, postoji jos dosta toga sto treba da se uradi, ali uz naporan i posvecen rad rezultati ce biti brzo vidljivi.