Petak, 29.08.2014.

13:08

"Kontrola rada Ministarstva pravde"

Zaštitnik građana saopštio da je, povodom početka rada javnih beležnika, pokrenuo postupak kontrole rada Ministarstva pravde. Selaković: Zakonit postupak.

Izvor: B92

"Kontrola rada Ministarstva pravde" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Oblačinka

pre 9 godina

Svako je nečiji,mamin,tatin, babin,dedin,tetkin!Država je tu da obezbedi sistem i kontrolu sprovođenja tog sistema!Da li je neko došao preko veze do pozicije treba da istraže nadležni organi, ali prvo da utvrde istinu a ne da lansiraju priču pa onda kad nema osnova bez izvinjenja ućute! I to je evropejsko ponašanje!

Sale

pre 9 godina

"Uvodjenje notara u prevosudni sistem je novina u Srbiji i kao takva će verovatno imati propuste koji će se rešavati u hodu . Prosto neke stvari ne mogu da se odmah predvide."
Botovi u akciji! (vikimiki, 29. avgust 2014 22:13) i (tref, 29. avgust 2014 20:35).

Džinka

pre 9 godina

Ajde nek Zaštitnik većjednom krene nešto da radi! Nek proveri da li je sve bilo uredu i da javno objavi rezultate, a ne da vodi kampanju protiv sistema, a onda kad nema niočega ućuti se i uvuče u mišju rupu! Istina je jedna i teba je reći jer on prima platu da bi se time bavio!

Vuja

pre 9 godina

A šta ste uradili sa posledicama (re)izbora 2009.? Tad je pojeo vuk magarca kao i za ostale malverzacije i nesposobne radnje tadašnje vlasti.

Vuja

pre 9 godina

A šta ste uradili sa posledicama (re)izbora 2009.? Tad je pojeo vuk magarca kao i za ostale malverzacije i nesposobne radnje tadašnje vlasti.

Sofija

pre 9 godina

Ne treba stvari zatrpavati kritikom na samom startu. Neka javni beležnici počnu konačno da rade i u Srbiji, pa ukoliko nešto ne valja otklanjaćemo u hodu!

Voja

pre 9 godina

Ministarstvo Pravde/Sudstvo veoma lose posluje i utisak je da su na granici saboterskog ponasanja prema gradjanima. Ovo ministarstvo je tipicnog ponasanja cele administracije i nije sposobno da se reformise samo unutar sebe. Ministar Selakovic deluje veoma sporo i nedovoljno energican da reformise sudstvo a ovo sa javnim beleznicima kao da potvrdjuje slutnje gradjanstva u veoma raspusteno sudstvo.

TaraM

pre 9 godina

Kontrola rada Ministarstva pravde,pa neizostavno.Nadam se skračivanju sudskih sporova i naplate potraživanja,kao i bespoštedne borbe protiv korupcije i kriminala.Prvo uvesti tu red pa onda dalje.

vikimiki

pre 9 godina

Uvodjenje notara u prevosudni sistem je novina u Srbiji i kao takva će verovatno imati propuste koji će se rešavati u hodu . Prosto neke stvari ne mogu da se odmah predvide.

Cika Buda

pre 9 godina

A ko kontrolise zastitnika gradjana,ova vlast pokazuje koliko je tolerantna i demokratska kad je zastitnik iz predhodnog perioda.

МИЛАН ЦВИЈОВИЋ

pre 9 godina

Није у реду да нотари од 1 септембра подигну одмах цену нека спусте мало.

JelenaNiš

pre 9 godina

Što više kontrola može samo da unapredi rad određenih ministarstva, ranije to nije bio slučaj, kontrole nisu postojale a problemi su gurani pod tepih.

Ruka

pre 9 godina

Bune se i "zabrinjavaju" za sve sto je dobro...jao nasli da moralisu o partiskom zaposljavanju,a DS zaposlio preko 20.000 svojih i dan danas nije odgovorio na to pitanje.Notara imas u svakoj normalnijoj zemlji.

Nikolija

pre 9 godina

Za razliku od prethodne vlasti ds-a koji su zapošljavali nestručne osobe i po raznim linijama ova Vlada poštuje zakon Srbije i isti je za sve i ne sme da zna za partijski interes.

tref

pre 9 godina

Uvodjenje notara u prevosudni sistem je novina u Srbiji i kao takva će verovatno imati propuste koji će se rešavati u hodu . Prosto neke stvari ne mogu da se odmah predvide.

Leka

pre 9 godina

Problem sa korumpiranim ljudima leži u činjenici da oni u drugima uvek samo vide korumpirane ljude. Sadašnja opozicija je napunila sva moguća radna mesta u svoje vreme sa svojim ljudima a sada se prave Toše.

l0sXmi

pre 9 godina

krajnje je vreme doslo da se vidi ko je glavni u sudnici dal sudija ili onaj sto ima novca da casti sudiju milioncetom za dobro donesenu odluku

barracuda

pre 9 godina

Prebacivanje nadležnosti sudova na privatne izvršitelje samo su jedan od problema koji je sobom doneo zloglasni Zakon o izvršenju i obezbeđenju (ZIO), koji je 2012. godine uveo privatne izvršitelje u sistem naplate dugovanja. Prema ovom Zakonu, žalba i drugi pravni lekovi, kao i novi dokazi, ne zaustavljaju izvršenje! Čime onda sirotinja da se brani ako već nema kome da se žali? Slično je kada su u pitanju javni beležnici. Zbog svega toga, na vidiku su obračuni građana sa nezasitim apetitima vlastodržaca i njihovim vojskama. I to neće sprovesti nikakvi ekstremisti niti “strani faktor” uz pomoć tajkuna, nego gladni i opljačkani ljudi, oni koji više nemaju šta da izgube u poslednjem pokušaju da prežive pakao srpske tranzicije i divljaštvo odnarođene bande koja sebe zove političkom elitom.

Jelena

pre 9 godina

Sve što su naprednjaci nasledili od žutaća i nastavili da sprovode je umršeno da ni sami ne znaju šta su pisali. Sada se nešto prisećaju i gube u rodbinskim vezama.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ne vidim razlog za medijsku paznju ovih navoda zastitnika gradjana,jer se radi o uobicajenoj proceduri.E sada bih ja postavio pitanje zasto se ta procedura postuje tek nakon silaska DS-a sa vlasti,a do tada smo imali brojne primere da su zaposljavani ljudi sa stranackom knjizicom...

ZAKONSKI KRITERIJUMI

pre 9 godina

Bravo sa Sašu Jankovića. Da bi građani dalje verovali Ministru Selakoviću (doktorirao na Dušanovom zakoniku) mora da objasni zašto Konkursna komisija: profesor naslednog, zamenik tužioac, prekršajni sudija (sada držav.sekretar) nije primenila ravnopravne zakonske kriterijume :
1).USPEH na pravosudnom i javnobeležničkom ispitu,
2).VRSTE POSLA koje je obavljao kandidat i
3).REZULTATI na poslu) ;
nego je Konkursna komisija izbacila zakonske i uvela svoje kriterijume:
1).OCENA na ispitu X 10, maksimum 100 bodova (a ista komisija i ispitivala),
2).DUŽINA staža od 5 do 20 godina i bodova,
3).OPŠTI UTISAK(?) KOMISIJE, od 0 do 15 bodova..
Možda neka sila mraka ruši Ministra, a možda nije upoznat za zakonskim kriterijumima.

Fratelo

pre 9 godina

Bitno je da će na ove pozicije doći osobe koje će dobro obavljati posao koji te funkcije zahtevaju. SNS ne postavlja svoje ljude, nema više partijskog zapošljavanja kao za vreme prethodne vlasti, a to je definitivno najbitnije za sve nas.

Hedona

pre 9 godina

Nikola Selaković na današnjoj skupštinskoj sednici izneo stanje i zakone koje je donela demokrtaska stranka na štetu građana.Nikola Selaković je naveo nepravilnosti koji su bivši ministri radili na štetu pravosuđa, zapošljavali sudije koji nikada nisu bili sudije, a danas se na konkurs javnih beležnika gotovo niko nije javio tamo gde su naprednjaci na vlasti. Zakoni moraju da se poštuju a konkurs je zaista zakonit, i svi koji se jave na konkurs moraju da zadovoljavaju potrebne zahteve.

QvaWaf

pre 9 godina

Postupak je pokrenut i zbog činjenice da su "gradjani Srbije već imali prilike da osete štetne posledice problema stvorenih u postupku (re)izbora nosilaca pravosudnih funkcija iz 2009. godine".
Pitanje za zaštitnika: Ko je 2009 godine vršio reizbor, i šta je tada preduzeto? Svima je dobro poznato kakvi su propusti tada činjeni jer je bilo izbora, ne po stručnosti i radu već po stranačkoj, kumovskoj i rođačkoj liniji. Sada je na vlasti SNS i do takvih propusta neće doći.
A što se tiče komentara Zorana Živkovića treba prvo daa objasni kako je kupio vršačke vinograde, pa tek onda da ima pravo da komentariše druge.

stvarno dosta

pre 9 godina

Uvođenje javnih beležnika u pravosudni sistem Srbije treba da se ostvari tako da “to ne bude tema za političko potkusurivanje” !
Postupak je pokrenut zbog činjenice da su "gradjani Srbije već imali prilike da osete štetne posledice problema stvorenih u postupku (re)izbora nosilaca pravosudnih funkcija iz 2009. godine".
Znači , DS po uzoru na prethodne malverzacije u sudstvu, za vreme njihove vlasti,pokušavaju da osporavaju rad sudstva sadašnje.

Ja

pre 9 godina

“Kakava je rodbina šurak?"
Nemoj žena da te čuje. Ako te čuje, ima na teži način da saznaš kakva je rodbina šurak.
Mada ovaj verovatno nije ni oženjen pa zato ovako priča.

SRBIN

pre 9 godina

svaka cast Sasa!Malo je Vas koji u ovim teskim momentima za Srbiju mozete na pravedan i transparentan nacin ukazati na sve nepravilnosti i gluposti koje rezim plasira!Iskreno mislim da cete u nastupajucem periodu imati vise istomisljenika!

Ja

pre 9 godina

"Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da se neće mešati niti osporavati rad zaštitnika gradjana"
Upravo si se umešao i osporio. Bio si loš kao asistent na PF. Kao ministar si još gori.

Notari

pre 9 godina

Zaštitnik građana je potpuno u pravu. Pred notarima su poslovi koje je radio sud i advokati. Šteta koju notar kod overe ugovora ili donošenja rešenja o nasleđivanju načini može biti nesaglediva i teško otklonjiva.
Kod overa Ugovora o prometu nepokretnosti, notari su vezani podacima o vlasništvu iz Katastra, a katastri nemaju dobru evidenciju.
Stan koji sam prodala 2010. godine još uvek se vodi na mene, nema zabeležbu da je prenos vlasništva u toku i teoretski da ja sada još jednom prodam stan, notar bi takav ugovor overio, jer se u katastru vodim kao vlasnik.
Posebna je priča moral notara ne bih se iznenadila da neki norar za 1.000 eur. overi neistinit sadržaj.
Zato je nadzor poverenika za zaštitu prava građana vrlo potreban.

Nole

pre 9 godina

Na ove kvazi institucije kao što je ovo Ministarstvo koje ni posle dve godine rada nema nikakve rezultate treba ići đonom i to baš na ovakav način. I definitivno mislim da treba raspustiti sve državne institucije i raspisati konkurs za pravljenje novih. To bi bilo bolje nego usklađivanje sa EU i rešavanje viška zaposlenih kroz otpuštanja. Svi na biro u ovom i drugim Ministarstvima i institucijama i onda konkurs za sistematizovana mesta unutar istih.

Fratelo

pre 9 godina

Bitno je da će na ove pozicije doći osobe koje će dobro obavljati posao koji te funkcije zahtevaju. SNS ne postavlja svoje ljude, nema više partijskog zapošljavanja kao za vreme prethodne vlasti, a to je definitivno najbitnije za sve nas.

Hedona

pre 9 godina

Nikola Selaković na današnjoj skupštinskoj sednici izneo stanje i zakone koje je donela demokrtaska stranka na štetu građana.Nikola Selaković je naveo nepravilnosti koji su bivši ministri radili na štetu pravosuđa, zapošljavali sudije koji nikada nisu bili sudije, a danas se na konkurs javnih beležnika gotovo niko nije javio tamo gde su naprednjaci na vlasti. Zakoni moraju da se poštuju a konkurs je zaista zakonit, i svi koji se jave na konkurs moraju da zadovoljavaju potrebne zahteve.

QvaWaf

pre 9 godina

Postupak je pokrenut i zbog činjenice da su "gradjani Srbije već imali prilike da osete štetne posledice problema stvorenih u postupku (re)izbora nosilaca pravosudnih funkcija iz 2009. godine".
Pitanje za zaštitnika: Ko je 2009 godine vršio reizbor, i šta je tada preduzeto? Svima je dobro poznato kakvi su propusti tada činjeni jer je bilo izbora, ne po stručnosti i radu već po stranačkoj, kumovskoj i rođačkoj liniji. Sada je na vlasti SNS i do takvih propusta neće doći.
A što se tiče komentara Zorana Živkovića treba prvo daa objasni kako je kupio vršačke vinograde, pa tek onda da ima pravo da komentariše druge.

stvarno dosta

pre 9 godina

Uvođenje javnih beležnika u pravosudni sistem Srbije treba da se ostvari tako da “to ne bude tema za političko potkusurivanje” !
Postupak je pokrenut zbog činjenice da su "gradjani Srbije već imali prilike da osete štetne posledice problema stvorenih u postupku (re)izbora nosilaca pravosudnih funkcija iz 2009. godine".
Znači , DS po uzoru na prethodne malverzacije u sudstvu, za vreme njihove vlasti,pokušavaju da osporavaju rad sudstva sadašnje.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ne vidim razlog za medijsku paznju ovih navoda zastitnika gradjana,jer se radi o uobicajenoj proceduri.E sada bih ja postavio pitanje zasto se ta procedura postuje tek nakon silaska DS-a sa vlasti,a do tada smo imali brojne primere da su zaposljavani ljudi sa stranackom knjizicom...

Ja

pre 9 godina

"Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da se neće mešati niti osporavati rad zaštitnika gradjana"
Upravo si se umešao i osporio. Bio si loš kao asistent na PF. Kao ministar si još gori.

Notari

pre 9 godina

Zaštitnik građana je potpuno u pravu. Pred notarima su poslovi koje je radio sud i advokati. Šteta koju notar kod overe ugovora ili donošenja rešenja o nasleđivanju načini može biti nesaglediva i teško otklonjiva.
Kod overa Ugovora o prometu nepokretnosti, notari su vezani podacima o vlasništvu iz Katastra, a katastri nemaju dobru evidenciju.
Stan koji sam prodala 2010. godine još uvek se vodi na mene, nema zabeležbu da je prenos vlasništva u toku i teoretski da ja sada još jednom prodam stan, notar bi takav ugovor overio, jer se u katastru vodim kao vlasnik.
Posebna je priča moral notara ne bih se iznenadila da neki norar za 1.000 eur. overi neistinit sadržaj.
Zato je nadzor poverenika za zaštitu prava građana vrlo potreban.

SRBIN

pre 9 godina

svaka cast Sasa!Malo je Vas koji u ovim teskim momentima za Srbiju mozete na pravedan i transparentan nacin ukazati na sve nepravilnosti i gluposti koje rezim plasira!Iskreno mislim da cete u nastupajucem periodu imati vise istomisljenika!

Nole

pre 9 godina

Na ove kvazi institucije kao što je ovo Ministarstvo koje ni posle dve godine rada nema nikakve rezultate treba ići đonom i to baš na ovakav način. I definitivno mislim da treba raspustiti sve državne institucije i raspisati konkurs za pravljenje novih. To bi bilo bolje nego usklađivanje sa EU i rešavanje viška zaposlenih kroz otpuštanja. Svi na biro u ovom i drugim Ministarstvima i institucijama i onda konkurs za sistematizovana mesta unutar istih.

l0sXmi

pre 9 godina

krajnje je vreme doslo da se vidi ko je glavni u sudnici dal sudija ili onaj sto ima novca da casti sudiju milioncetom za dobro donesenu odluku

Ja

pre 9 godina

“Kakava je rodbina šurak?"
Nemoj žena da te čuje. Ako te čuje, ima na teži način da saznaš kakva je rodbina šurak.
Mada ovaj verovatno nije ni oženjen pa zato ovako priča.

ZAKONSKI KRITERIJUMI

pre 9 godina

Bravo sa Sašu Jankovića. Da bi građani dalje verovali Ministru Selakoviću (doktorirao na Dušanovom zakoniku) mora da objasni zašto Konkursna komisija: profesor naslednog, zamenik tužioac, prekršajni sudija (sada držav.sekretar) nije primenila ravnopravne zakonske kriterijume :
1).USPEH na pravosudnom i javnobeležničkom ispitu,
2).VRSTE POSLA koje je obavljao kandidat i
3).REZULTATI na poslu) ;
nego je Konkursna komisija izbacila zakonske i uvela svoje kriterijume:
1).OCENA na ispitu X 10, maksimum 100 bodova (a ista komisija i ispitivala),
2).DUŽINA staža od 5 do 20 godina i bodova,
3).OPŠTI UTISAK(?) KOMISIJE, od 0 do 15 bodova..
Možda neka sila mraka ruši Ministra, a možda nije upoznat za zakonskim kriterijumima.

barracuda

pre 9 godina

Prebacivanje nadležnosti sudova na privatne izvršitelje samo su jedan od problema koji je sobom doneo zloglasni Zakon o izvršenju i obezbeđenju (ZIO), koji je 2012. godine uveo privatne izvršitelje u sistem naplate dugovanja. Prema ovom Zakonu, žalba i drugi pravni lekovi, kao i novi dokazi, ne zaustavljaju izvršenje! Čime onda sirotinja da se brani ako već nema kome da se žali? Slično je kada su u pitanju javni beležnici. Zbog svega toga, na vidiku su obračuni građana sa nezasitim apetitima vlastodržaca i njihovim vojskama. I to neće sprovesti nikakvi ekstremisti niti “strani faktor” uz pomoć tajkuna, nego gladni i opljačkani ljudi, oni koji više nemaju šta da izgube u poslednjem pokušaju da prežive pakao srpske tranzicije i divljaštvo odnarođene bande koja sebe zove političkom elitom.

Jelena

pre 9 godina

Sve što su naprednjaci nasledili od žutaća i nastavili da sprovode je umršeno da ni sami ne znaju šta su pisali. Sada se nešto prisećaju i gube u rodbinskim vezama.

Voja

pre 9 godina

Ministarstvo Pravde/Sudstvo veoma lose posluje i utisak je da su na granici saboterskog ponasanja prema gradjanima. Ovo ministarstvo je tipicnog ponasanja cele administracije i nije sposobno da se reformise samo unutar sebe. Ministar Selakovic deluje veoma sporo i nedovoljno energican da reformise sudstvo a ovo sa javnim beleznicima kao da potvrdjuje slutnje gradjanstva u veoma raspusteno sudstvo.

Sale

pre 9 godina

"Uvodjenje notara u prevosudni sistem je novina u Srbiji i kao takva će verovatno imati propuste koji će se rešavati u hodu . Prosto neke stvari ne mogu da se odmah predvide."
Botovi u akciji! (vikimiki, 29. avgust 2014 22:13) i (tref, 29. avgust 2014 20:35).

МИЛАН ЦВИЈОВИЋ

pre 9 godina

Није у реду да нотари од 1 септембра подигну одмах цену нека спусте мало.

Vuja

pre 9 godina

A šta ste uradili sa posledicama (re)izbora 2009.? Tad je pojeo vuk magarca kao i za ostale malverzacije i nesposobne radnje tadašnje vlasti.

TaraM

pre 9 godina

Kontrola rada Ministarstva pravde,pa neizostavno.Nadam se skračivanju sudskih sporova i naplate potraživanja,kao i bespoštedne borbe protiv korupcije i kriminala.Prvo uvesti tu red pa onda dalje.

Leka

pre 9 godina

Problem sa korumpiranim ljudima leži u činjenici da oni u drugima uvek samo vide korumpirane ljude. Sadašnja opozicija je napunila sva moguća radna mesta u svoje vreme sa svojim ljudima a sada se prave Toše.

Cika Buda

pre 9 godina

A ko kontrolise zastitnika gradjana,ova vlast pokazuje koliko je tolerantna i demokratska kad je zastitnik iz predhodnog perioda.

vikimiki

pre 9 godina

Uvodjenje notara u prevosudni sistem je novina u Srbiji i kao takva će verovatno imati propuste koji će se rešavati u hodu . Prosto neke stvari ne mogu da se odmah predvide.

Vuja

pre 9 godina

A šta ste uradili sa posledicama (re)izbora 2009.? Tad je pojeo vuk magarca kao i za ostale malverzacije i nesposobne radnje tadašnje vlasti.

Oblačinka

pre 9 godina

Svako je nečiji,mamin,tatin, babin,dedin,tetkin!Država je tu da obezbedi sistem i kontrolu sprovođenja tog sistema!Da li je neko došao preko veze do pozicije treba da istraže nadležni organi, ali prvo da utvrde istinu a ne da lansiraju priču pa onda kad nema osnova bez izvinjenja ućute! I to je evropejsko ponašanje!

tref

pre 9 godina

Uvodjenje notara u prevosudni sistem je novina u Srbiji i kao takva će verovatno imati propuste koji će se rešavati u hodu . Prosto neke stvari ne mogu da se odmah predvide.

Ruka

pre 9 godina

Bune se i "zabrinjavaju" za sve sto je dobro...jao nasli da moralisu o partiskom zaposljavanju,a DS zaposlio preko 20.000 svojih i dan danas nije odgovorio na to pitanje.Notara imas u svakoj normalnijoj zemlji.

JelenaNiš

pre 9 godina

Što više kontrola može samo da unapredi rad određenih ministarstva, ranije to nije bio slučaj, kontrole nisu postojale a problemi su gurani pod tepih.

Nikolija

pre 9 godina

Za razliku od prethodne vlasti ds-a koji su zapošljavali nestručne osobe i po raznim linijama ova Vlada poštuje zakon Srbije i isti je za sve i ne sme da zna za partijski interes.

Sofija

pre 9 godina

Ne treba stvari zatrpavati kritikom na samom startu. Neka javni beležnici počnu konačno da rade i u Srbiji, pa ukoliko nešto ne valja otklanjaćemo u hodu!

Džinka

pre 9 godina

Ajde nek Zaštitnik većjednom krene nešto da radi! Nek proveri da li je sve bilo uredu i da javno objavi rezultate, a ne da vodi kampanju protiv sistema, a onda kad nema niočega ućuti se i uvuče u mišju rupu! Istina je jedna i teba je reći jer on prima platu da bi se time bavio!

Ja

pre 9 godina

"Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da se neće mešati niti osporavati rad zaštitnika gradjana"
Upravo si se umešao i osporio. Bio si loš kao asistent na PF. Kao ministar si još gori.

Nole

pre 9 godina

Na ove kvazi institucije kao što je ovo Ministarstvo koje ni posle dve godine rada nema nikakve rezultate treba ići đonom i to baš na ovakav način. I definitivno mislim da treba raspustiti sve državne institucije i raspisati konkurs za pravljenje novih. To bi bilo bolje nego usklađivanje sa EU i rešavanje viška zaposlenih kroz otpuštanja. Svi na biro u ovom i drugim Ministarstvima i institucijama i onda konkurs za sistematizovana mesta unutar istih.

SRBIN

pre 9 godina

svaka cast Sasa!Malo je Vas koji u ovim teskim momentima za Srbiju mozete na pravedan i transparentan nacin ukazati na sve nepravilnosti i gluposti koje rezim plasira!Iskreno mislim da cete u nastupajucem periodu imati vise istomisljenika!

Notari

pre 9 godina

Zaštitnik građana je potpuno u pravu. Pred notarima su poslovi koje je radio sud i advokati. Šteta koju notar kod overe ugovora ili donošenja rešenja o nasleđivanju načini može biti nesaglediva i teško otklonjiva.
Kod overa Ugovora o prometu nepokretnosti, notari su vezani podacima o vlasništvu iz Katastra, a katastri nemaju dobru evidenciju.
Stan koji sam prodala 2010. godine još uvek se vodi na mene, nema zabeležbu da je prenos vlasništva u toku i teoretski da ja sada još jednom prodam stan, notar bi takav ugovor overio, jer se u katastru vodim kao vlasnik.
Posebna je priča moral notara ne bih se iznenadila da neki norar za 1.000 eur. overi neistinit sadržaj.
Zato je nadzor poverenika za zaštitu prava građana vrlo potreban.

Ja

pre 9 godina

“Kakava je rodbina šurak?"
Nemoj žena da te čuje. Ako te čuje, ima na teži način da saznaš kakva je rodbina šurak.
Mada ovaj verovatno nije ni oženjen pa zato ovako priča.

Jelena

pre 9 godina

Sve što su naprednjaci nasledili od žutaća i nastavili da sprovode je umršeno da ni sami ne znaju šta su pisali. Sada se nešto prisećaju i gube u rodbinskim vezama.

ZAKONSKI KRITERIJUMI

pre 9 godina

Bravo sa Sašu Jankovića. Da bi građani dalje verovali Ministru Selakoviću (doktorirao na Dušanovom zakoniku) mora da objasni zašto Konkursna komisija: profesor naslednog, zamenik tužioac, prekršajni sudija (sada držav.sekretar) nije primenila ravnopravne zakonske kriterijume :
1).USPEH na pravosudnom i javnobeležničkom ispitu,
2).VRSTE POSLA koje je obavljao kandidat i
3).REZULTATI na poslu) ;
nego je Konkursna komisija izbacila zakonske i uvela svoje kriterijume:
1).OCENA na ispitu X 10, maksimum 100 bodova (a ista komisija i ispitivala),
2).DUŽINA staža od 5 do 20 godina i bodova,
3).OPŠTI UTISAK(?) KOMISIJE, od 0 do 15 bodova..
Možda neka sila mraka ruši Ministra, a možda nije upoznat za zakonskim kriterijumima.

barracuda

pre 9 godina

Prebacivanje nadležnosti sudova na privatne izvršitelje samo su jedan od problema koji je sobom doneo zloglasni Zakon o izvršenju i obezbeđenju (ZIO), koji je 2012. godine uveo privatne izvršitelje u sistem naplate dugovanja. Prema ovom Zakonu, žalba i drugi pravni lekovi, kao i novi dokazi, ne zaustavljaju izvršenje! Čime onda sirotinja da se brani ako već nema kome da se žali? Slično je kada su u pitanju javni beležnici. Zbog svega toga, na vidiku su obračuni građana sa nezasitim apetitima vlastodržaca i njihovim vojskama. I to neće sprovesti nikakvi ekstremisti niti “strani faktor” uz pomoć tajkuna, nego gladni i opljačkani ljudi, oni koji više nemaju šta da izgube u poslednjem pokušaju da prežive pakao srpske tranzicije i divljaštvo odnarođene bande koja sebe zove političkom elitom.

Fratelo

pre 9 godina

Bitno je da će na ove pozicije doći osobe koje će dobro obavljati posao koji te funkcije zahtevaju. SNS ne postavlja svoje ljude, nema više partijskog zapošljavanja kao za vreme prethodne vlasti, a to je definitivno najbitnije za sve nas.

stvarno dosta

pre 9 godina

Uvođenje javnih beležnika u pravosudni sistem Srbije treba da se ostvari tako da “to ne bude tema za političko potkusurivanje” !
Postupak je pokrenut zbog činjenice da su "gradjani Srbije već imali prilike da osete štetne posledice problema stvorenih u postupku (re)izbora nosilaca pravosudnih funkcija iz 2009. godine".
Znači , DS po uzoru na prethodne malverzacije u sudstvu, za vreme njihove vlasti,pokušavaju da osporavaju rad sudstva sadašnje.

QvaWaf

pre 9 godina

Postupak je pokrenut i zbog činjenice da su "gradjani Srbije već imali prilike da osete štetne posledice problema stvorenih u postupku (re)izbora nosilaca pravosudnih funkcija iz 2009. godine".
Pitanje za zaštitnika: Ko je 2009 godine vršio reizbor, i šta je tada preduzeto? Svima je dobro poznato kakvi su propusti tada činjeni jer je bilo izbora, ne po stručnosti i radu već po stranačkoj, kumovskoj i rođačkoj liniji. Sada je na vlasti SNS i do takvih propusta neće doći.
A što se tiče komentara Zorana Živkovića treba prvo daa objasni kako je kupio vršačke vinograde, pa tek onda da ima pravo da komentariše druge.

Hedona

pre 9 godina

Nikola Selaković na današnjoj skupštinskoj sednici izneo stanje i zakone koje je donela demokrtaska stranka na štetu građana.Nikola Selaković je naveo nepravilnosti koji su bivši ministri radili na štetu pravosuđa, zapošljavali sudije koji nikada nisu bili sudije, a danas se na konkurs javnih beležnika gotovo niko nije javio tamo gde su naprednjaci na vlasti. Zakoni moraju da se poštuju a konkurs je zaista zakonit, i svi koji se jave na konkurs moraju da zadovoljavaju potrebne zahteve.

Cika Buda

pre 9 godina

A ko kontrolise zastitnika gradjana,ova vlast pokazuje koliko je tolerantna i demokratska kad je zastitnik iz predhodnog perioda.

Nikolija

pre 9 godina

Za razliku od prethodne vlasti ds-a koji su zapošljavali nestručne osobe i po raznim linijama ova Vlada poštuje zakon Srbije i isti je za sve i ne sme da zna za partijski interes.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ne vidim razlog za medijsku paznju ovih navoda zastitnika gradjana,jer se radi o uobicajenoj proceduri.E sada bih ja postavio pitanje zasto se ta procedura postuje tek nakon silaska DS-a sa vlasti,a do tada smo imali brojne primere da su zaposljavani ljudi sa stranackom knjizicom...

vikimiki

pre 9 godina

Uvodjenje notara u prevosudni sistem je novina u Srbiji i kao takva će verovatno imati propuste koji će se rešavati u hodu . Prosto neke stvari ne mogu da se odmah predvide.

Ruka

pre 9 godina

Bune se i "zabrinjavaju" za sve sto je dobro...jao nasli da moralisu o partiskom zaposljavanju,a DS zaposlio preko 20.000 svojih i dan danas nije odgovorio na to pitanje.Notara imas u svakoj normalnijoj zemlji.

tref

pre 9 godina

Uvodjenje notara u prevosudni sistem je novina u Srbiji i kao takva će verovatno imati propuste koji će se rešavati u hodu . Prosto neke stvari ne mogu da se odmah predvide.

Džinka

pre 9 godina

Ajde nek Zaštitnik većjednom krene nešto da radi! Nek proveri da li je sve bilo uredu i da javno objavi rezultate, a ne da vodi kampanju protiv sistema, a onda kad nema niočega ućuti se i uvuče u mišju rupu! Istina je jedna i teba je reći jer on prima platu da bi se time bavio!

JelenaNiš

pre 9 godina

Što više kontrola može samo da unapredi rad određenih ministarstva, ranije to nije bio slučaj, kontrole nisu postojale a problemi su gurani pod tepih.

Sofija

pre 9 godina

Ne treba stvari zatrpavati kritikom na samom startu. Neka javni beležnici počnu konačno da rade i u Srbiji, pa ukoliko nešto ne valja otklanjaćemo u hodu!

Leka

pre 9 godina

Problem sa korumpiranim ljudima leži u činjenici da oni u drugima uvek samo vide korumpirane ljude. Sadašnja opozicija je napunila sva moguća radna mesta u svoje vreme sa svojim ljudima a sada se prave Toše.

l0sXmi

pre 9 godina

krajnje je vreme doslo da se vidi ko je glavni u sudnici dal sudija ili onaj sto ima novca da casti sudiju milioncetom za dobro donesenu odluku

МИЛАН ЦВИЈОВИЋ

pre 9 godina

Није у реду да нотари од 1 септембра подигну одмах цену нека спусте мало.

TaraM

pre 9 godina

Kontrola rada Ministarstva pravde,pa neizostavno.Nadam se skračivanju sudskih sporova i naplate potraživanja,kao i bespoštedne borbe protiv korupcije i kriminala.Prvo uvesti tu red pa onda dalje.

Vuja

pre 9 godina

A šta ste uradili sa posledicama (re)izbora 2009.? Tad je pojeo vuk magarca kao i za ostale malverzacije i nesposobne radnje tadašnje vlasti.

Vuja

pre 9 godina

A šta ste uradili sa posledicama (re)izbora 2009.? Tad je pojeo vuk magarca kao i za ostale malverzacije i nesposobne radnje tadašnje vlasti.

Oblačinka

pre 9 godina

Svako je nečiji,mamin,tatin, babin,dedin,tetkin!Država je tu da obezbedi sistem i kontrolu sprovođenja tog sistema!Da li je neko došao preko veze do pozicije treba da istraže nadležni organi, ali prvo da utvrde istinu a ne da lansiraju priču pa onda kad nema osnova bez izvinjenja ućute! I to je evropejsko ponašanje!

Voja

pre 9 godina

Ministarstvo Pravde/Sudstvo veoma lose posluje i utisak je da su na granici saboterskog ponasanja prema gradjanima. Ovo ministarstvo je tipicnog ponasanja cele administracije i nije sposobno da se reformise samo unutar sebe. Ministar Selakovic deluje veoma sporo i nedovoljno energican da reformise sudstvo a ovo sa javnim beleznicima kao da potvrdjuje slutnje gradjanstva u veoma raspusteno sudstvo.

Sale

pre 9 godina

"Uvodjenje notara u prevosudni sistem je novina u Srbiji i kao takva će verovatno imati propuste koji će se rešavati u hodu . Prosto neke stvari ne mogu da se odmah predvide."
Botovi u akciji! (vikimiki, 29. avgust 2014 22:13) i (tref, 29. avgust 2014 20:35).