Utorak, 26.08.2014.

12:44

Zagrevanje za skup lidera u Berlinu

U Berlinu se u četvrtak održava konferencija posvećena Zapadnom Balkanu. Lideri svih zemalja regiona imaće niz sastanaka sa nemačkim zvaničnicima.

Izvor: B92

Zagrevanje za skup lidera u Berlinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Bogdan

pre 9 godina

Bez obzira sto je nasledio drzavu sa najvise problema od svih lidera u regionu,Vucic je pokazao hrabrost da se uhvati u kostac sa svim gorucim problemima u Srbiji.Vucic je zivi dokaz da ipak postoji Srbin kojem je vise stalo do naroda nego do licne koristi!

batica

pre 9 godina

Trebaće mnogo vremena dobre diplomatije da se loša slika o Srbiji ispravi. Pred Vučićem je težak zadatak.
(Nes, 26. avgust 2014 15:44)
Tačna konstatacija i Vučić od prvog dana kada je ušao u Nemanjinu krenuo je putem popravka imidža koji je Srbiju pratio zadnjih par godina, imidž da smo država koja ne drži reč i koja svoju politiku menja svaki čas.Situacija se dosta promenila na bolje i sada više nismo crna rupa na Balkanu, sada nas EU diplomate gledaju sa dozom respekta i u nama prepoznaju partnera za saradnju

Mihajlo

pre 9 godina

Vucic je pokazao da ima dovoljno hrabrosti da sprovede bolne i teske reforme u Srbiji.Ponosan sam kao gradjanin sto ce moju zemlju u Berlinu predstavljati covek koji se svim srcem bori za svoj narod.

neša012

pre 9 godina

Biće ovo još jedna prilika da se Vučić sretne sa liderima regiona a i predstavnicima vlasti i privrede Nemačke i da se utvrde još neki principi bilateralne saradnje na polju ekonomije a i neki politički principi vezani za Briselski sporazum o reševanju problema na linije Beograd-priština.Merkel će simbolično na stogodišnjicu početka velikog rata u kome je i Nemačka bila učesnik na onoj drugoj strani pokazati da se region mora mnogo brže razvijati i da je pred svima velika perspektiva a koliki će deo kolača svako prigrabiti zavisi od svake zemlje ponaosob.

spavalica

pre 9 godina

Samo neka Vucic nastavi sa unapredjivanjem nasih odnosa sa Nemackom i ostalim zemljama. To nas sve vise priblizava EU i podize ugled nase vlade.

cokolada

pre 9 godina

Premijer je svestan koliko Srbiji znace dobri odnosi sa drugim zemljama. Zato i vodi tako uspesnu spoljnu politiku, kako sa zemljama u regionu, tako i sa clanicama EU.

minerva

pre 9 godina

Ovakvi razgovori do sada su na doneli samo pozitivne stvari. Verujem da ce i ovaj skup unaprediti medjunarodnuv saradnju Srbije.

DEDA - COBICA

pre 9 godina

Ono sto je bilo evidentno da su prosle vlasti, su se ponasali komotno, u svakom razgovoru sa medjunarodnim faktorima su pricali jedno, a radili su sasvim suprotno, tako da su izgubili poverenje. Srbija je godinama gurala sve svoje probleme pod tepih misleci da se time sve resava, ali je njihovim odlaganjem ucinjeno da se samo napravi jos veci problem. Na svu srecu na celo vlade je dosao Aleksandar Vucic koji je uspeo da za veoma kratko vreme uspeo da stekne poverenje licno, i da vrati imidz Srbije .

Defance

pre 9 godina

(Vida, 27. avgust 2014 10:05)
Covek samo radi svoj posao koji je obecao nasem narodu, i koliko mogu da primetim, polazi mu od ruke. Svi gledaju prvo sposobnost i postenje, a nas premijer upravo poseduje obe stvari, tako da nam je to olaksavajuca okolnost .

Darija KSH

pre 9 godina

Znam da ce premijerov najveci fokus biti ka tome da se dovede sto vise nemackih investitora, jer i sami su se uverili da nam je zemlja dosta uredjenija i znaju da mogu da racunaju na nas, a nama su njihove investicije trenutno preko potrebne..

helen

pre 9 godina

Na konferenciji u Berlinu ce se sastati drzavnici balkanskih zemalja sa domacinima. Srbija je vec pokazala da zeli da saradjuje sa zemljama u regionu i da ce da ucestvuje u zajednickim projektima koji u u obostranom interesu.

Kalisko

pre 9 godina

Bilo bi dobro da Angela Merkel sledeći put, kada bude govorila o Balkanu, odvoji Srbiju od zemalja regiona u kojima reforme napreduju "brzinom puža". Kod nas se dešavaju velike i korenite promene.

aki

pre 9 godina

Vazni susreti za nasu delegaciju na ovoj konferenciji, zemlju treba predstaviti u sto boljem svetlu, ukazati da reforme idu svojim tokom i da smo i u ovom trenutku potpuno spremni za investitore.

SrkiS

pre 9 godina

Konstantni susreti Premijera s nemačkom Kancelarkom, siguran su korak ka uspostavljanju dobrih veza i bržem približavanju Evropskoj Uniji.

MilenaL

pre 9 godina

Verujem da je Anglela Merkel prepoznala, da ova Vlada u Srbiji poseduje kvalitet, sposobnost i odlučnost, te otuda i podrška Vučiću.

Kokolino

pre 9 godina

Kada bude dosao sa toliko zapocetih tema,cim stigne vec ce sazvati svoje saradnike i krenuti sa realizacijom.Tako treba sve da funkcionise.nema cekanja i moljakanja,ako neko hoce i ume da radi,dobro dosao je,cesaci jezika,stop!

cica

pre 9 godina

Vazni susreti za nasu delegaciju na ovoj konferenciji, zemlju treba predstaviti u sto boljem svetlu, ukazati da reforme idu svojim tokom i da smo i u ovom trenutku potpuno spremni za investitore.

Mini Maus

pre 9 godina

Ekonomska i regionalna saradanja je nesto sto stoji pod broj 1.Projekat izgradnje regionalne brze pruge br.2 ako zelite da ekonomicno eksportujete svoje proizvode u zemlje regiona!! S to se ti izbora u BiH,tu nema mnogo sta da se kaze,bice kao i kod nas. A dijalog Beograda i Prištine,e to ja ne bih svrtavala u isti kos sa ovim produktivnim predlozima,to je pitanje za sebe i kao takvo ga treba resavati!

VOĆAR

pre 9 godina

Neumorni borac za bolji život u Srbiji, Vučić vodi živu diplomatsku borbu za što bolju poziciju Srbije u svetu.Nije mala stvar da bude ugošten za manje od dva meseca kod lidera jedne od najvećih i najstabilnijih ekonomija u svetu,kod Angele Merkel.Danas se Vučićeva reč poštuje i uvažava u svetu,što do juče je bilo nezamislivo da je iko davao bilo kakav značaj nekom političaru sa ovih prostora.Mislim na predhodne režime od 2000-te na ovamo.

poseban bačvan

pre 9 godina

"Kancelarka Merkel je navela da je nemačka vlada odlučila da organizuje konferenciju, na koju poziva premijere, ministre inostranih poslova i privrede, povodom stote godišnjice početka Prvog svetskog rata"

Onda se baš i ne treba radovati sretnoj budućnosti.

Dusan

pre 9 godina

Ako je skup stvarno povodom godisnjice prvog svetskog rata,onda Vucicu treba prostrti i crveni tepih..ipak mi tamo dolazimo kao pobednici!

Sumski

pre 9 godina

@(botovi osvestite se, 26. avgust 2014 15:07)
EU ima mnogo problema i sigurno da prosirenje nije prioritet ali je i dalje najuredjenije drustvo na svetu i mora da bude ideal kome tezimo, pa cemo i mi da dodjemo na red. Tesko da je pametno da dignemo ruke. Sta nam je alternativa? Evroazijska unija? Africka unija? SAD?

knjigovođa

pre 9 godina

Upravo zbog te najave Merkelove da će zemlje zapadnog balkana do kraja 2020 godine dobiti preko 11 milajardi evra,Srbija mora odlučnije da krene u reforme svoje ekonomije i celog sistema uopšte.Srbija je vodeća zemlja ovog regiona i bez nas teško je zamisliti prijem ostalih zemalja u članstvo unije iako se trenutno da su neke zemlje možda malo ispred nas po pitanju članstva.veoma važna konferencija i za biletarne susrete lidera regiona i potvrda jedne politike dobrosusedskih odnosa na čemu takođe insistira Nemačka.

mary

pre 9 godina

Konferencija u Berlinu je jos jedna sansa da se Berlin uveri u napredak reformi u Srbiji i da se pozovu strani investitori da ulazu u Srbiju.Zemlje Balkana sve vise saradjuju.U prilog tome govore i zajednicki projekti koje ce da predstave BiH i Srbija.

mare

pre 9 godina

Nemačka je rešila da iskoristi dominantni položaj u EU i stavi šapu na Balkan, sviđalo se to nama ili ne oni su trenutno najjači igrač u Evropi. A kako ćemo proći u ovoj partiji karata, čini mi se, najmanje zavisi od nas. Mnogo jači igrači igraju ovu igru podele svera uticaja u regionu.

Verka

pre 9 godina

Svaki susret ove vrste treba maksimalno iskoristiti. Vucic ce biti u prilici da se sastane sa istim ljudima kao kada je bio u zvanicnu posetu Nemackoj. To mu je prilika da u razgovirima pokupi sto vise informacija, koje ce nasoj drzavi biti od koristi.

BojanBo

pre 9 godina

Ovaj skup u Nemačkoj je samo jedan u nizu koji treba da doprnese razvoju kako naše zemlje, tako i ostalih zemalja Balkana i približavanju EU.

DarkoDare

pre 9 godina

Svaki vid saradnje i razgovora sa regionalnim i svetskim zvanicnicima je dodatan plus za Srbiju. Tako da ovaj sastanak mozda nece biti znacajan kao sastanak premijera sa kancelarkom Merkel ali ce puno znaciti napredku Srbije na evropskom putu.

Spira

pre 9 godina

Naravno nista ne moze odmah,ali za koju god mislim da ce stvarno biti mnogo bolje i kvalitetnije i da ce se videti pravi rezultati reformi.

...

pre 9 godina

Ovaj skup zemalja Zapadnog Balkana i Hrvatske i Slovenije, kako su ga službeno Njemci nazvali, vjerojatno će završiti lijepim riječima koje će u suštini ništa ili gotovo ništa promijeniti. HR se i dalje muči sa prilagodbom EU, Slo u svojim problemima, BiH će nastaviti biti nefunkcionalna, Srbija i dalje neće znati treba li u EU ili k Rusiji (al vjerojatno će, da udovoljim formi poštivanja faraona pa da mi objavite post, Vučić biti proglašen liderom "regiona" i najvećim političarem EU), Albanija će i dalje biti svjetlosnim godinama od EU jer EU ne želi muslimansku zemlju u ovom trenutku, Makedonija će i dalje voditi borbu s Grčkom oko imena... Možda se nešto načelno dogovori ali ništa posebno neće se dogoditi nakon ovog sastanka.

botovi osvestite se

pre 9 godina

Porosenko raspustio Parlament, Predsednik vlade Francuske podneo ostavku, Ministar finansija Austrije isto.
KataLonija i Skotska su na pragu odvajanja, tako da im je Zapadni Balkan sad verovatno jedini i glavni prioritet.
Sem sto kao pacija skola hvalite gazdu, malo procitajte sta se oko nas dogadja.

Nikola99

pre 9 godina

Srbija dobija na znacaju jer I evropska unija shvata koliko smo vazni u regionu na Balkanu. Za sada premijer ima podrsku Nemacke sto nam daj ejako dobre sanse za sto skoriju ulazak u evropsku uniju.

miličica

pre 9 godina

Po ko zna po koji put,za kratko vreme,sastaju se Merkelova i naš Premijer i to je znak uvažavanja Srbije kao ozbijnog činioca u ovom delu Evrope.Možda i najznačajnijeg.

gojkoP ru

pre 9 godina

Postoji previše ljubomore kod onih koji su bili na vlasti pre Vučića, al poziv za zvaničnu posetu Berlinu nisu dobili.Svaka poseta Nemačkoj i te kako je važna za naš put kojim smo se opredelili da Srbija ide i koji smo na izborima podržali. Srbija je u istoriji imala uspešne političare koje Srbija slavi, Srbija je imala, a sad konačno opet ima i pametne ljude koje ona i svet poštuju. Vučićeva želja i namera da stavi svoj pečat u ovom istorijskom trenutku za Srbiju, na uspešan oporavak i razvoj Srbije biće prihvaćen od naroda, a podržan u svetu i onome ko je krivo zbog toga,nek se zabrine jer ove posete mogu pomoći realizaciju svih započetih i najavljenih projekata.Odgovoran i posvećen radu u interesu Sbije i ovog puta.Odlična vest.

majaVIP

pre 9 godina

Zapadni Balkan i Srbija u njemu kao naznačajniji predstavnik i te kako predstavljaju važan subjekat u svim dešavanjima, političkim i svakim drugim. To je prilika da Premijer sa našim predstavnicima Vlade uspostave još neki novi kontakt, vodeći konstruktivne razgovore može nam samo biti od pomoći za buduća dešavanja.

Truman

pre 9 godina

Siguran sam da će se Srbija odlično pokazati na ovoj konferenciji u Berlinu. Mnogo se uradilo po pitanju napretka i razvoja naše zemlje, u to nema sumnje. Činjenica je da je Srbija postala lider u regionu, a to je za svaku pohvalu. Nadam se da će uspešno sarađivati sa okolnim zemljama. Što više zajedničkih projekata sprovedu, to bolje.

uhm

pre 9 godina

u juce ovde objavljenoj vesti smo mogli citati kako je gospodja Merkel zagrejala svojom primedbom, da reforme idu brzinom puza, naseg prodavca magle. izgleda ona nije kupac bajki.

Branko

pre 9 godina

Imam jedno veoma prosto pitanje, ako je oko 50% građana Srbije protiv ulaska u EU, gde su onda njihovi predstavnici u Narodnoj skupštini koji zastupaju takav njihov stav? Ili da preformulišem pitanje, zašto u Narodnoj Skupštini nema oko 50% poslanika koji su protiv ulaska u EU? Pošto očigledno nije tako, to onda znači da sa ovom našom demokratijom nešto nije u redu. Šta je sa poštovanjem volje naroda u Srbiji?

misko

pre 9 godina

"Nemčaka poslati jasnu poruku da "ponovo upravlja pogled prema Balkanu" - OVO ĆE BITI PORUKA TURSKOJ I RUSIJI da ne računaju na destabilizaciju Balkana i preuzimanje istog.Rezultat politike Nemačke će biti ubrzan prijem zemalja Zapadnog Balkana u EU i time oslabila mogućnost preseljenja Ukrainske krize na Balkan.

Truman

pre 9 godina

Siguran sam da će se Srbija odlično pokazati na ovoj konferenciji u Berlinu. Mnogo se uradilo po pitanju napretka i razvoja naše zemlje, u to nema sumnje. Činjenica je da je Srbija postala lider u regionu, a to je za svaku pohvalu. Nadam se da će uspešno sarađivati sa okolnim zemljama. Što više zajedničkih projekata sprovedu, to bolje.

majaVIP

pre 9 godina

Zapadni Balkan i Srbija u njemu kao naznačajniji predstavnik i te kako predstavljaju važan subjekat u svim dešavanjima, političkim i svakim drugim. To je prilika da Premijer sa našim predstavnicima Vlade uspostave još neki novi kontakt, vodeći konstruktivne razgovore može nam samo biti od pomoći za buduća dešavanja.

knjigovođa

pre 9 godina

Upravo zbog te najave Merkelove da će zemlje zapadnog balkana do kraja 2020 godine dobiti preko 11 milajardi evra,Srbija mora odlučnije da krene u reforme svoje ekonomije i celog sistema uopšte.Srbija je vodeća zemlja ovog regiona i bez nas teško je zamisliti prijem ostalih zemalja u članstvo unije iako se trenutno da su neke zemlje možda malo ispred nas po pitanju članstva.veoma važna konferencija i za biletarne susrete lidera regiona i potvrda jedne politike dobrosusedskih odnosa na čemu takođe insistira Nemačka.

Sumski

pre 9 godina

@(botovi osvestite se, 26. avgust 2014 15:07)
EU ima mnogo problema i sigurno da prosirenje nije prioritet ali je i dalje najuredjenije drustvo na svetu i mora da bude ideal kome tezimo, pa cemo i mi da dodjemo na red. Tesko da je pametno da dignemo ruke. Sta nam je alternativa? Evroazijska unija? Africka unija? SAD?

VOĆAR

pre 9 godina

Neumorni borac za bolji život u Srbiji, Vučić vodi živu diplomatsku borbu za što bolju poziciju Srbije u svetu.Nije mala stvar da bude ugošten za manje od dva meseca kod lidera jedne od najvećih i najstabilnijih ekonomija u svetu,kod Angele Merkel.Danas se Vučićeva reč poštuje i uvažava u svetu,što do juče je bilo nezamislivo da je iko davao bilo kakav značaj nekom političaru sa ovih prostora.Mislim na predhodne režime od 2000-te na ovamo.

mary

pre 9 godina

Konferencija u Berlinu je jos jedna sansa da se Berlin uveri u napredak reformi u Srbiji i da se pozovu strani investitori da ulazu u Srbiju.Zemlje Balkana sve vise saradjuju.U prilog tome govore i zajednicki projekti koje ce da predstave BiH i Srbija.

Verka

pre 9 godina

Svaki susret ove vrste treba maksimalno iskoristiti. Vucic ce biti u prilici da se sastane sa istim ljudima kao kada je bio u zvanicnu posetu Nemackoj. To mu je prilika da u razgovirima pokupi sto vise informacija, koje ce nasoj drzavi biti od koristi.

Spira

pre 9 godina

Naravno nista ne moze odmah,ali za koju god mislim da ce stvarno biti mnogo bolje i kvalitetnije i da ce se videti pravi rezultati reformi.

Nikola99

pre 9 godina

Srbija dobija na znacaju jer I evropska unija shvata koliko smo vazni u regionu na Balkanu. Za sada premijer ima podrsku Nemacke sto nam daj ejako dobre sanse za sto skoriju ulazak u evropsku uniju.

BojanBo

pre 9 godina

Ovaj skup u Nemačkoj je samo jedan u nizu koji treba da doprnese razvoju kako naše zemlje, tako i ostalih zemalja Balkana i približavanju EU.

gojkoP ru

pre 9 godina

Postoji previše ljubomore kod onih koji su bili na vlasti pre Vučića, al poziv za zvaničnu posetu Berlinu nisu dobili.Svaka poseta Nemačkoj i te kako je važna za naš put kojim smo se opredelili da Srbija ide i koji smo na izborima podržali. Srbija je u istoriji imala uspešne političare koje Srbija slavi, Srbija je imala, a sad konačno opet ima i pametne ljude koje ona i svet poštuju. Vučićeva želja i namera da stavi svoj pečat u ovom istorijskom trenutku za Srbiju, na uspešan oporavak i razvoj Srbije biće prihvaćen od naroda, a podržan u svetu i onome ko je krivo zbog toga,nek se zabrine jer ove posete mogu pomoći realizaciju svih započetih i najavljenih projekata.Odgovoran i posvećen radu u interesu Sbije i ovog puta.Odlična vest.

DarkoDare

pre 9 godina

Svaki vid saradnje i razgovora sa regionalnim i svetskim zvanicnicima je dodatan plus za Srbiju. Tako da ovaj sastanak mozda nece biti znacajan kao sastanak premijera sa kancelarkom Merkel ali ce puno znaciti napredku Srbije na evropskom putu.

miličica

pre 9 godina

Po ko zna po koji put,za kratko vreme,sastaju se Merkelova i naš Premijer i to je znak uvažavanja Srbije kao ozbijnog činioca u ovom delu Evrope.Možda i najznačajnijeg.

misko

pre 9 godina

"Nemčaka poslati jasnu poruku da "ponovo upravlja pogled prema Balkanu" - OVO ĆE BITI PORUKA TURSKOJ I RUSIJI da ne računaju na destabilizaciju Balkana i preuzimanje istog.Rezultat politike Nemačke će biti ubrzan prijem zemalja Zapadnog Balkana u EU i time oslabila mogućnost preseljenja Ukrainske krize na Balkan.

mare

pre 9 godina

Nemačka je rešila da iskoristi dominantni položaj u EU i stavi šapu na Balkan, sviđalo se to nama ili ne oni su trenutno najjači igrač u Evropi. A kako ćemo proći u ovoj partiji karata, čini mi se, najmanje zavisi od nas. Mnogo jači igrači igraju ovu igru podele svera uticaja u regionu.

Dusan

pre 9 godina

Ako je skup stvarno povodom godisnjice prvog svetskog rata,onda Vucicu treba prostrti i crveni tepih..ipak mi tamo dolazimo kao pobednici!

uhm

pre 9 godina

u juce ovde objavljenoj vesti smo mogli citati kako je gospodja Merkel zagrejala svojom primedbom, da reforme idu brzinom puza, naseg prodavca magle. izgleda ona nije kupac bajki.

Branko

pre 9 godina

Imam jedno veoma prosto pitanje, ako je oko 50% građana Srbije protiv ulaska u EU, gde su onda njihovi predstavnici u Narodnoj skupštini koji zastupaju takav njihov stav? Ili da preformulišem pitanje, zašto u Narodnoj Skupštini nema oko 50% poslanika koji su protiv ulaska u EU? Pošto očigledno nije tako, to onda znači da sa ovom našom demokratijom nešto nije u redu. Šta je sa poštovanjem volje naroda u Srbiji?

...

pre 9 godina

Ovaj skup zemalja Zapadnog Balkana i Hrvatske i Slovenije, kako su ga službeno Njemci nazvali, vjerojatno će završiti lijepim riječima koje će u suštini ništa ili gotovo ništa promijeniti. HR se i dalje muči sa prilagodbom EU, Slo u svojim problemima, BiH će nastaviti biti nefunkcionalna, Srbija i dalje neće znati treba li u EU ili k Rusiji (al vjerojatno će, da udovoljim formi poštivanja faraona pa da mi objavite post, Vučić biti proglašen liderom "regiona" i najvećim političarem EU), Albanija će i dalje biti svjetlosnim godinama od EU jer EU ne želi muslimansku zemlju u ovom trenutku, Makedonija će i dalje voditi borbu s Grčkom oko imena... Možda se nešto načelno dogovori ali ništa posebno neće se dogoditi nakon ovog sastanka.

botovi osvestite se

pre 9 godina

Porosenko raspustio Parlament, Predsednik vlade Francuske podneo ostavku, Ministar finansija Austrije isto.
KataLonija i Skotska su na pragu odvajanja, tako da im je Zapadni Balkan sad verovatno jedini i glavni prioritet.
Sem sto kao pacija skola hvalite gazdu, malo procitajte sta se oko nas dogadja.

Mini Maus

pre 9 godina

Ekonomska i regionalna saradanja je nesto sto stoji pod broj 1.Projekat izgradnje regionalne brze pruge br.2 ako zelite da ekonomicno eksportujete svoje proizvode u zemlje regiona!! S to se ti izbora u BiH,tu nema mnogo sta da se kaze,bice kao i kod nas. A dijalog Beograda i Prištine,e to ja ne bih svrtavala u isti kos sa ovim produktivnim predlozima,to je pitanje za sebe i kao takvo ga treba resavati!

Kokolino

pre 9 godina

Kada bude dosao sa toliko zapocetih tema,cim stigne vec ce sazvati svoje saradnike i krenuti sa realizacijom.Tako treba sve da funkcionise.nema cekanja i moljakanja,ako neko hoce i ume da radi,dobro dosao je,cesaci jezika,stop!

Mihajlo

pre 9 godina

Vucic je pokazao da ima dovoljno hrabrosti da sprovede bolne i teske reforme u Srbiji.Ponosan sam kao gradjanin sto ce moju zemlju u Berlinu predstavljati covek koji se svim srcem bori za svoj narod.

Bogdan

pre 9 godina

Bez obzira sto je nasledio drzavu sa najvise problema od svih lidera u regionu,Vucic je pokazao hrabrost da se uhvati u kostac sa svim gorucim problemima u Srbiji.Vucic je zivi dokaz da ipak postoji Srbin kojem je vise stalo do naroda nego do licne koristi!

poseban bačvan

pre 9 godina

"Kancelarka Merkel je navela da je nemačka vlada odlučila da organizuje konferenciju, na koju poziva premijere, ministre inostranih poslova i privrede, povodom stote godišnjice početka Prvog svetskog rata"

Onda se baš i ne treba radovati sretnoj budućnosti.

Darija KSH

pre 9 godina

Znam da ce premijerov najveci fokus biti ka tome da se dovede sto vise nemackih investitora, jer i sami su se uverili da nam je zemlja dosta uredjenija i znaju da mogu da racunaju na nas, a nama su njihove investicije trenutno preko potrebne..

Defance

pre 9 godina

(Vida, 27. avgust 2014 10:05)
Covek samo radi svoj posao koji je obecao nasem narodu, i koliko mogu da primetim, polazi mu od ruke. Svi gledaju prvo sposobnost i postenje, a nas premijer upravo poseduje obe stvari, tako da nam je to olaksavajuca okolnost .

DEDA - COBICA

pre 9 godina

Ono sto je bilo evidentno da su prosle vlasti, su se ponasali komotno, u svakom razgovoru sa medjunarodnim faktorima su pricali jedno, a radili su sasvim suprotno, tako da su izgubili poverenje. Srbija je godinama gurala sve svoje probleme pod tepih misleci da se time sve resava, ali je njihovim odlaganjem ucinjeno da se samo napravi jos veci problem. Na svu srecu na celo vlade je dosao Aleksandar Vucic koji je uspeo da za veoma kratko vreme uspeo da stekne poverenje licno, i da vrati imidz Srbije .

aki

pre 9 godina

Vazni susreti za nasu delegaciju na ovoj konferenciji, zemlju treba predstaviti u sto boljem svetlu, ukazati da reforme idu svojim tokom i da smo i u ovom trenutku potpuno spremni za investitore.

SrkiS

pre 9 godina

Konstantni susreti Premijera s nemačkom Kancelarkom, siguran su korak ka uspostavljanju dobrih veza i bržem približavanju Evropskoj Uniji.

Kalisko

pre 9 godina

Bilo bi dobro da Angela Merkel sledeći put, kada bude govorila o Balkanu, odvoji Srbiju od zemalja regiona u kojima reforme napreduju "brzinom puža". Kod nas se dešavaju velike i korenite promene.

MilenaL

pre 9 godina

Verujem da je Anglela Merkel prepoznala, da ova Vlada u Srbiji poseduje kvalitet, sposobnost i odlučnost, te otuda i podrška Vučiću.

cica

pre 9 godina

Vazni susreti za nasu delegaciju na ovoj konferenciji, zemlju treba predstaviti u sto boljem svetlu, ukazati da reforme idu svojim tokom i da smo i u ovom trenutku potpuno spremni za investitore.

helen

pre 9 godina

Na konferenciji u Berlinu ce se sastati drzavnici balkanskih zemalja sa domacinima. Srbija je vec pokazala da zeli da saradjuje sa zemljama u regionu i da ce da ucestvuje u zajednickim projektima koji u u obostranom interesu.

spavalica

pre 9 godina

Samo neka Vucic nastavi sa unapredjivanjem nasih odnosa sa Nemackom i ostalim zemljama. To nas sve vise priblizava EU i podize ugled nase vlade.

cokolada

pre 9 godina

Premijer je svestan koliko Srbiji znace dobri odnosi sa drugim zemljama. Zato i vodi tako uspesnu spoljnu politiku, kako sa zemljama u regionu, tako i sa clanicama EU.

minerva

pre 9 godina

Ovakvi razgovori do sada su na doneli samo pozitivne stvari. Verujem da ce i ovaj skup unaprediti medjunarodnuv saradnju Srbije.

neša012

pre 9 godina

Biće ovo još jedna prilika da se Vučić sretne sa liderima regiona a i predstavnicima vlasti i privrede Nemačke i da se utvrde još neki principi bilateralne saradnje na polju ekonomije a i neki politički principi vezani za Briselski sporazum o reševanju problema na linije Beograd-priština.Merkel će simbolično na stogodišnjicu početka velikog rata u kome je i Nemačka bila učesnik na onoj drugoj strani pokazati da se region mora mnogo brže razvijati i da je pred svima velika perspektiva a koliki će deo kolača svako prigrabiti zavisi od svake zemlje ponaosob.

batica

pre 9 godina

Trebaće mnogo vremena dobre diplomatije da se loša slika o Srbiji ispravi. Pred Vučićem je težak zadatak.
(Nes, 26. avgust 2014 15:44)
Tačna konstatacija i Vučić od prvog dana kada je ušao u Nemanjinu krenuo je putem popravka imidža koji je Srbiju pratio zadnjih par godina, imidž da smo država koja ne drži reč i koja svoju politiku menja svaki čas.Situacija se dosta promenila na bolje i sada više nismo crna rupa na Balkanu, sada nas EU diplomate gledaju sa dozom respekta i u nama prepoznaju partnera za saradnju

poseban bačvan

pre 9 godina

"Kancelarka Merkel je navela da je nemačka vlada odlučila da organizuje konferenciju, na koju poziva premijere, ministre inostranih poslova i privrede, povodom stote godišnjice početka Prvog svetskog rata"

Onda se baš i ne treba radovati sretnoj budućnosti.

...

pre 9 godina

Ovaj skup zemalja Zapadnog Balkana i Hrvatske i Slovenije, kako su ga službeno Njemci nazvali, vjerojatno će završiti lijepim riječima koje će u suštini ništa ili gotovo ništa promijeniti. HR se i dalje muči sa prilagodbom EU, Slo u svojim problemima, BiH će nastaviti biti nefunkcionalna, Srbija i dalje neće znati treba li u EU ili k Rusiji (al vjerojatno će, da udovoljim formi poštivanja faraona pa da mi objavite post, Vučić biti proglašen liderom "regiona" i najvećim političarem EU), Albanija će i dalje biti svjetlosnim godinama od EU jer EU ne želi muslimansku zemlju u ovom trenutku, Makedonija će i dalje voditi borbu s Grčkom oko imena... Možda se nešto načelno dogovori ali ništa posebno neće se dogoditi nakon ovog sastanka.

uhm

pre 9 godina

u juce ovde objavljenoj vesti smo mogli citati kako je gospodja Merkel zagrejala svojom primedbom, da reforme idu brzinom puza, naseg prodavca magle. izgleda ona nije kupac bajki.

Branko

pre 9 godina

Imam jedno veoma prosto pitanje, ako je oko 50% građana Srbije protiv ulaska u EU, gde su onda njihovi predstavnici u Narodnoj skupštini koji zastupaju takav njihov stav? Ili da preformulišem pitanje, zašto u Narodnoj Skupštini nema oko 50% poslanika koji su protiv ulaska u EU? Pošto očigledno nije tako, to onda znači da sa ovom našom demokratijom nešto nije u redu. Šta je sa poštovanjem volje naroda u Srbiji?

botovi osvestite se

pre 9 godina

Porosenko raspustio Parlament, Predsednik vlade Francuske podneo ostavku, Ministar finansija Austrije isto.
KataLonija i Skotska su na pragu odvajanja, tako da im je Zapadni Balkan sad verovatno jedini i glavni prioritet.
Sem sto kao pacija skola hvalite gazdu, malo procitajte sta se oko nas dogadja.

miličica

pre 9 godina

Po ko zna po koji put,za kratko vreme,sastaju se Merkelova i naš Premijer i to je znak uvažavanja Srbije kao ozbijnog činioca u ovom delu Evrope.Možda i najznačajnijeg.

gojkoP ru

pre 9 godina

Postoji previše ljubomore kod onih koji su bili na vlasti pre Vučića, al poziv za zvaničnu posetu Berlinu nisu dobili.Svaka poseta Nemačkoj i te kako je važna za naš put kojim smo se opredelili da Srbija ide i koji smo na izborima podržali. Srbija je u istoriji imala uspešne političare koje Srbija slavi, Srbija je imala, a sad konačno opet ima i pametne ljude koje ona i svet poštuju. Vučićeva želja i namera da stavi svoj pečat u ovom istorijskom trenutku za Srbiju, na uspešan oporavak i razvoj Srbije biće prihvaćen od naroda, a podržan u svetu i onome ko je krivo zbog toga,nek se zabrine jer ove posete mogu pomoći realizaciju svih započetih i najavljenih projekata.Odgovoran i posvećen radu u interesu Sbije i ovog puta.Odlična vest.

Truman

pre 9 godina

Siguran sam da će se Srbija odlično pokazati na ovoj konferenciji u Berlinu. Mnogo se uradilo po pitanju napretka i razvoja naše zemlje, u to nema sumnje. Činjenica je da je Srbija postala lider u regionu, a to je za svaku pohvalu. Nadam se da će uspešno sarađivati sa okolnim zemljama. Što više zajedničkih projekata sprovedu, to bolje.

Nikola99

pre 9 godina

Srbija dobija na znacaju jer I evropska unija shvata koliko smo vazni u regionu na Balkanu. Za sada premijer ima podrsku Nemacke sto nam daj ejako dobre sanse za sto skoriju ulazak u evropsku uniju.

majaVIP

pre 9 godina

Zapadni Balkan i Srbija u njemu kao naznačajniji predstavnik i te kako predstavljaju važan subjekat u svim dešavanjima, političkim i svakim drugim. To je prilika da Premijer sa našim predstavnicima Vlade uspostave još neki novi kontakt, vodeći konstruktivne razgovore može nam samo biti od pomoći za buduća dešavanja.

misko

pre 9 godina

"Nemčaka poslati jasnu poruku da "ponovo upravlja pogled prema Balkanu" - OVO ĆE BITI PORUKA TURSKOJ I RUSIJI da ne računaju na destabilizaciju Balkana i preuzimanje istog.Rezultat politike Nemačke će biti ubrzan prijem zemalja Zapadnog Balkana u EU i time oslabila mogućnost preseljenja Ukrainske krize na Balkan.

Verka

pre 9 godina

Svaki susret ove vrste treba maksimalno iskoristiti. Vucic ce biti u prilici da se sastane sa istim ljudima kao kada je bio u zvanicnu posetu Nemackoj. To mu je prilika da u razgovirima pokupi sto vise informacija, koje ce nasoj drzavi biti od koristi.

Spira

pre 9 godina

Naravno nista ne moze odmah,ali za koju god mislim da ce stvarno biti mnogo bolje i kvalitetnije i da ce se videti pravi rezultati reformi.

DarkoDare

pre 9 godina

Svaki vid saradnje i razgovora sa regionalnim i svetskim zvanicnicima je dodatan plus za Srbiju. Tako da ovaj sastanak mozda nece biti znacajan kao sastanak premijera sa kancelarkom Merkel ali ce puno znaciti napredku Srbije na evropskom putu.

BojanBo

pre 9 godina

Ovaj skup u Nemačkoj je samo jedan u nizu koji treba da doprnese razvoju kako naše zemlje, tako i ostalih zemalja Balkana i približavanju EU.

mare

pre 9 godina

Nemačka je rešila da iskoristi dominantni položaj u EU i stavi šapu na Balkan, sviđalo se to nama ili ne oni su trenutno najjači igrač u Evropi. A kako ćemo proći u ovoj partiji karata, čini mi se, najmanje zavisi od nas. Mnogo jači igrači igraju ovu igru podele svera uticaja u regionu.

knjigovođa

pre 9 godina

Upravo zbog te najave Merkelove da će zemlje zapadnog balkana do kraja 2020 godine dobiti preko 11 milajardi evra,Srbija mora odlučnije da krene u reforme svoje ekonomije i celog sistema uopšte.Srbija je vodeća zemlja ovog regiona i bez nas teško je zamisliti prijem ostalih zemalja u članstvo unije iako se trenutno da su neke zemlje možda malo ispred nas po pitanju članstva.veoma važna konferencija i za biletarne susrete lidera regiona i potvrda jedne politike dobrosusedskih odnosa na čemu takođe insistira Nemačka.

mary

pre 9 godina

Konferencija u Berlinu je jos jedna sansa da se Berlin uveri u napredak reformi u Srbiji i da se pozovu strani investitori da ulazu u Srbiju.Zemlje Balkana sve vise saradjuju.U prilog tome govore i zajednicki projekti koje ce da predstave BiH i Srbija.

Sumski

pre 9 godina

@(botovi osvestite se, 26. avgust 2014 15:07)
EU ima mnogo problema i sigurno da prosirenje nije prioritet ali je i dalje najuredjenije drustvo na svetu i mora da bude ideal kome tezimo, pa cemo i mi da dodjemo na red. Tesko da je pametno da dignemo ruke. Sta nam je alternativa? Evroazijska unija? Africka unija? SAD?

Kokolino

pre 9 godina

Kada bude dosao sa toliko zapocetih tema,cim stigne vec ce sazvati svoje saradnike i krenuti sa realizacijom.Tako treba sve da funkcionise.nema cekanja i moljakanja,ako neko hoce i ume da radi,dobro dosao je,cesaci jezika,stop!

cica

pre 9 godina

Vazni susreti za nasu delegaciju na ovoj konferenciji, zemlju treba predstaviti u sto boljem svetlu, ukazati da reforme idu svojim tokom i da smo i u ovom trenutku potpuno spremni za investitore.

helen

pre 9 godina

Na konferenciji u Berlinu ce se sastati drzavnici balkanskih zemalja sa domacinima. Srbija je vec pokazala da zeli da saradjuje sa zemljama u regionu i da ce da ucestvuje u zajednickim projektima koji u u obostranom interesu.

Darija KSH

pre 9 godina

Znam da ce premijerov najveci fokus biti ka tome da se dovede sto vise nemackih investitora, jer i sami su se uverili da nam je zemlja dosta uredjenija i znaju da mogu da racunaju na nas, a nama su njihove investicije trenutno preko potrebne..

Defance

pre 9 godina

(Vida, 27. avgust 2014 10:05)
Covek samo radi svoj posao koji je obecao nasem narodu, i koliko mogu da primetim, polazi mu od ruke. Svi gledaju prvo sposobnost i postenje, a nas premijer upravo poseduje obe stvari, tako da nam je to olaksavajuca okolnost .

spavalica

pre 9 godina

Samo neka Vucic nastavi sa unapredjivanjem nasih odnosa sa Nemackom i ostalim zemljama. To nas sve vise priblizava EU i podize ugled nase vlade.

cokolada

pre 9 godina

Premijer je svestan koliko Srbiji znace dobri odnosi sa drugim zemljama. Zato i vodi tako uspesnu spoljnu politiku, kako sa zemljama u regionu, tako i sa clanicama EU.

minerva

pre 9 godina

Ovakvi razgovori do sada su na doneli samo pozitivne stvari. Verujem da ce i ovaj skup unaprediti medjunarodnuv saradnju Srbije.

DEDA - COBICA

pre 9 godina

Ono sto je bilo evidentno da su prosle vlasti, su se ponasali komotno, u svakom razgovoru sa medjunarodnim faktorima su pricali jedno, a radili su sasvim suprotno, tako da su izgubili poverenje. Srbija je godinama gurala sve svoje probleme pod tepih misleci da se time sve resava, ali je njihovim odlaganjem ucinjeno da se samo napravi jos veci problem. Na svu srecu na celo vlade je dosao Aleksandar Vucic koji je uspeo da za veoma kratko vreme uspeo da stekne poverenje licno, i da vrati imidz Srbije .

Dusan

pre 9 godina

Ako je skup stvarno povodom godisnjice prvog svetskog rata,onda Vucicu treba prostrti i crveni tepih..ipak mi tamo dolazimo kao pobednici!

VOĆAR

pre 9 godina

Neumorni borac za bolji život u Srbiji, Vučić vodi živu diplomatsku borbu za što bolju poziciju Srbije u svetu.Nije mala stvar da bude ugošten za manje od dva meseca kod lidera jedne od najvećih i najstabilnijih ekonomija u svetu,kod Angele Merkel.Danas se Vučićeva reč poštuje i uvažava u svetu,što do juče je bilo nezamislivo da je iko davao bilo kakav značaj nekom političaru sa ovih prostora.Mislim na predhodne režime od 2000-te na ovamo.

aki

pre 9 godina

Vazni susreti za nasu delegaciju na ovoj konferenciji, zemlju treba predstaviti u sto boljem svetlu, ukazati da reforme idu svojim tokom i da smo i u ovom trenutku potpuno spremni za investitore.

SrkiS

pre 9 godina

Konstantni susreti Premijera s nemačkom Kancelarkom, siguran su korak ka uspostavljanju dobrih veza i bržem približavanju Evropskoj Uniji.

Kalisko

pre 9 godina

Bilo bi dobro da Angela Merkel sledeći put, kada bude govorila o Balkanu, odvoji Srbiju od zemalja regiona u kojima reforme napreduju "brzinom puža". Kod nas se dešavaju velike i korenite promene.

MilenaL

pre 9 godina

Verujem da je Anglela Merkel prepoznala, da ova Vlada u Srbiji poseduje kvalitet, sposobnost i odlučnost, te otuda i podrška Vučiću.

Mini Maus

pre 9 godina

Ekonomska i regionalna saradanja je nesto sto stoji pod broj 1.Projekat izgradnje regionalne brze pruge br.2 ako zelite da ekonomicno eksportujete svoje proizvode u zemlje regiona!! S to se ti izbora u BiH,tu nema mnogo sta da se kaze,bice kao i kod nas. A dijalog Beograda i Prištine,e to ja ne bih svrtavala u isti kos sa ovim produktivnim predlozima,to je pitanje za sebe i kao takvo ga treba resavati!

neša012

pre 9 godina

Biće ovo još jedna prilika da se Vučić sretne sa liderima regiona a i predstavnicima vlasti i privrede Nemačke i da se utvrde još neki principi bilateralne saradnje na polju ekonomije a i neki politički principi vezani za Briselski sporazum o reševanju problema na linije Beograd-priština.Merkel će simbolično na stogodišnjicu početka velikog rata u kome je i Nemačka bila učesnik na onoj drugoj strani pokazati da se region mora mnogo brže razvijati i da je pred svima velika perspektiva a koliki će deo kolača svako prigrabiti zavisi od svake zemlje ponaosob.

Mihajlo

pre 9 godina

Vucic je pokazao da ima dovoljno hrabrosti da sprovede bolne i teske reforme u Srbiji.Ponosan sam kao gradjanin sto ce moju zemlju u Berlinu predstavljati covek koji se svim srcem bori za svoj narod.

batica

pre 9 godina

Trebaće mnogo vremena dobre diplomatije da se loša slika o Srbiji ispravi. Pred Vučićem je težak zadatak.
(Nes, 26. avgust 2014 15:44)
Tačna konstatacija i Vučić od prvog dana kada je ušao u Nemanjinu krenuo je putem popravka imidža koji je Srbiju pratio zadnjih par godina, imidž da smo država koja ne drži reč i koja svoju politiku menja svaki čas.Situacija se dosta promenila na bolje i sada više nismo crna rupa na Balkanu, sada nas EU diplomate gledaju sa dozom respekta i u nama prepoznaju partnera za saradnju

Bogdan

pre 9 godina

Bez obzira sto je nasledio drzavu sa najvise problema od svih lidera u regionu,Vucic je pokazao hrabrost da se uhvati u kostac sa svim gorucim problemima u Srbiji.Vucic je zivi dokaz da ipak postoji Srbin kojem je vise stalo do naroda nego do licne koristi!