Petak, 15.08.2014.

16:13

Jul na ugovoru s Etihadom zbog EK

Datum 31. jul 2014. koji stoji na ugovoru Vlade i Etihada ništa ne menja i takav je zbog toga što je Evropska komisija imala određene sugestije na prethodni.

Izvor: B92

Jul na ugovoru s Etihadom zbog EK IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

JESTE - IZNADJENJE - ALI - DOBRO

pre 9 godina

Kada nemaju nikakvih dokaza i kada su videli da su jos jednom se posluzili lazima, sada je kao bitno i vazno kada je sklopljen ovaj ugovor. Sitimo smo vase brige gospodo Demokrat nemopje te nas vise braniti kada vas milom. Bitno je da se podstice saradnja sa stranim zemljama. Odnosi sa Emiratima nikad nisu bili bolji. Ovakva saradnja ce sigurno u potpunosti uticati na ekonomski oporavak i razvoj nase zemlje, a to nam je definitivno prioritet.

mi5

pre 9 godina

Ma jok bolje da još 20 godina dajemo po 30 milona evra godišnje u JAT i ostala propala preduzeća sa viškom radnika. Pa mi već skoro 25 godina izdrzavamo neradnike u tim preduzećima! dajemo oko 750 miliona dolara godišnje, pa izračunajte koliko smo novca bacili u bunar! DOSTA JE! Neka država pokloni sve te propale kompanije i izađe iz vlasništva pa će neko već raditi, primati platu i plaćati poreze i skinuti se sa državnih jasli i leđa poreskih obveznika.

Silja

pre 9 godina

Obicno se napravi anex ugovora ako se unose nekakve izmene. Zar ste ocekivali nekakvu istinu ? Jasno je da drzavu vode lopovi i prevaranti.

bla

pre 9 godina

Ne znam zasto se ovde govori o investiciji Etihada,jer svako ko se i malo razume u avio biznis zna da 40 miliona bilo cega nije nikakva investicija,cak ni na nivou carter kompanija,a kamo li za ozbiljne nacionalne kompanije.

madevun

pre 9 godina

@ 2% od milijardu je koliko znam 20 miliona...Arapi ce za vrlo kratko vreme na osnovu kamate da vrate ulozeno u JAT. Znaci mi smo po ugovoru obavezni da uplatimo valjda 40mil a arapi " do 100mil". Ocigledno da cemo mi sa ovim kamtama da platimo sve a necemo biti vlasnici...Ipravite me ako gresim... (iznogud011, 15. avgust 2014 21:25). Dva posto kamate inflacija pojede. To je dzabni kredit, da su se zaduzivali po trzistu kamata bi bila daleko veca, samo pogledajte pod kojim uslovima su se razni zaduzivali. Najveci problem u cjeloj prici je sto taj kredit ide na potrosnju, a ne investicije, a zaduzivanje je samo reakcija na dugogodisnju "praksu" zaduzivanja od 2000 godine koja nisu isla u razvoj, vec na potrosnju, pa su se nagomilala prethodna zaduzenja koja treba vracati, a plate i penzije su rasle neosnovano, bez rasta i razvoja privrede. Mogli su smanjiti plate u j. sektoru, otpustiti visak, smanjiti penzije onih sto imaju visoke penzije, smanjiti broj poslanika, drasticno smanjiti broj sluzbenih automobila, centralizovati j. nabavke i vjerovatno se opet zaduziti, ali za manji iznos, sa tim sto bi zaduzenost drzave padala iz godine u godinu. Naravno, nezadovoljstvo naroda bi rasla, posebno "kadrova" politickih stranaka koji su duboko utkani u sistem korupcije i zaposljavanja u drzavne firme...sto bi urusilo same politicke stranke, jer nema interesa od strane lokalnih lidera. Uostalom narod uglavnom prati te lokalne "lidere" po sistemu "ovaca za sisanje", pa postaju sredstvo za pol. borbu u ispunjenju licnih interesa i ambicija lokalnog lidera. Prekidanje ovog zacaranog kruga uspostavljanjem radikalnih ekonomskih reformi javne potrosnje bi se obilo o glavu onom politicaru koji bi to uradio.

mali

pre 9 godina

Koliko se ja razumem u pravo valjda je logicno da se radi aneks ugovora,a ako vec mora novi onda u istom treba da je navedeno da stari vise nije vazeci,inace u suprotnom imamo dva vazeca ugovora. A,ne znam samo o kojoj dobiti pricaju kada svi izvestaji govore o gubitku od 17 mil. eura u prvoj polovini 2014,jos kada bi placali aeodromsku taksu i punu cenu goriva taj gubitak bi bio jos veci.

brutus

pre 9 godina

datum ugovora je svetinja. Ako se nešto menja onda se to radi aneksom. Ako je ugovor nelegalan onda se poništava. zaposlite lepo ministre od đinđićeve smrti na ovamo da bar znamo "gde nam je to što nam je"

bezimena

pre 9 godina

A kolike su kamate na kredite iz EU?
(Srdjan, 16. avgust 2014 00:05)

Za 12,5 godina vlasti DSS, G17 i DS Srbija se zadužila 12 milijardi eura. I pored afera svih stranaka koje su delile tu vlast mi smo postali kandidat za članstvo u EU! Da bi se dotle stiglo tj. da bi se iole upristojili to je koštalo! Podsećam i na SEK-u!

Da li ste svesni da je 5.oktobra ova zemlja bila u katastrofalnom stanju, da su nam oprošteni ogromni dugovi od strane Londonskog i Pariskog kluba, jer je u trezoru NBJ umesto para bilo 600 kg heroina?

Znate li kolike su devizne rezerve NBS bile kada su se vlasti dočepali kao biv. radikali?

Da li pojmite da nas je SNS za samo 2,5 godine zadužio 8 (slovima: OSAM) milijardi eura? Gde su te pare?
Da li pojmite da ni jednog investitora, vrednog pažnje, nisu uspeli da dovedu, a govorili su da će desetine milijardi investicija obezbedili,
samo da odu "žuti"?

Ova predstava sa JAT-om i Etihadom je užasno loša, i da nas je ova Vlada uvalila u veće dugove nego da je JAT ugašen!

Svakome ko ima 2 gr mozga je jasno k'o dan, da nas Vučić namerno gura u bankrot! Pri tome, iako svi ćute, Dinkićev doprinos tome je ogroman! Zato ga je Vučić i bio angažovao, umesto da mu obuče odelo kojim je mahao.

Probudite se, bankrot Srbije će biti njeno gašenje, nestajanje koje će, mučno i teško, trajati nekoliko decenija!

milan

pre 9 godina

Da je bilo sve u redu nebi ni Evropska komisija imala zamerke i tražila da se ugovor po treći put modifikuje. Očigledno je da je prvi dogovor prošle godine napravljen na brzaka zbog izbora a to što je pala zarada od 1 miliona evra malo je mršavo kada se zna da početo od nule znači bez duga.

SOD

pre 9 godina

Pa šta je problem?Platili su(Arapi)nekog funkcionera u Briselu da stvar progura.Zašto to nisu uradili na vreme,ne znam.Valjda nisu znali kakva je procedura kada se radi o malim Balkanskim(banana) zemljama.

A gde je pečat

pre 9 godina

Botine, sad pravo na sajt Agencije za privredne registre da vidite kako Air Serbia "ne pravi gubitke" a vi se pravite pametni...

Dragan

pre 9 godina

Ja im nista ne verujem jer su cene avio prevoza znatno povecane. Nisam ni citao tekst i objasnjenje nekog politicara jer je oni mogu da kazu jedno a da rade drugo . Na kraju krajeva zasto nisu objavili anekse Ugovora?
Pozdrav!

za zakržljale

pre 9 godina

"Siniša Mali, koji je bio jedan od pregovarača, objašnjava da taj datum ne znači i da je u ugovoru nešto promenjeno u vezi s ugovorenim obavezama.
Ugovor jeste potpisan u avgustu prošle godine....... "
Gde je taaaaj UGOVOR. Zna li mali da se osnovni ugovor menja aneksima a nepravi novi ugovor.

ogorčeni Ivan bg

pre 9 godina

Nije mi jasan ogroman broj minusa na komentarima kojima se zahteva dostavljanje tog "starog" ugovora. Razumem da je to po partijskoj liniji, ali zar to ne bi pomislio svako ko ima trunku razuma?

Inače i laik zna (što ja nisam) da se ugovori ne menjaju "zamenama" već aneksima.

dragan

pre 9 godina

Прво где је први уговор, ако је мењан зашто је мењан. Ја кад би у неком уговору мењао било шта и датум одма би ме ухапсили због фалсификата. Кад се мења уговор прво се откаже стари, па се доноси нови. Друго значи АИР Вучић је до јуна незаконито пословао.
Постоје ли правници у влади?

Dovoljna reč

pre 9 godina

Hej, zamislite da je nešto zaživelo bez zvaničnih papira. Na reč narodu "države" Srbije. Srbi, uče vas da se krstite levom rukom i uspevaju u tome.

PedjaS

pre 9 godina

siniša mali igra na poziciji libera. čovek za sve,
all-around-player, neverovatno! jel on gradonačelnik ili sta? ne znam odakle da krenem sa komentarom.
"datum u ugovoru ne znači ništa" pfff kakva glupost. pa zašto stoji u ugovoru ako ne znači ništa? proforme radi?
"mi smo zemlja u kojoj se predaje previše važnosti pečatu" e ovo je hit i atak na mozak. pa sve i da jeste suvišan kod nas je obavezan!
moram da zapamtim ovaj izgovor za sledeći put u opštini ili mupu kada budem imao dokument bez datuma ili pečata. kapiram da je ovo neki readers digest ugovor (da nas ne guše detaljima). sve u svemu, baš los pokušaj PVa i Libera. imali su bolje predstave ranije.

Sunce

pre 9 godina

Er Srbija postaje sve jači "igrač" u regionu i izbacuje iz posla low cost kompanije koje ovde saobraćaju, tako da nema govora da ovde država niti bilo ko gubi.

Flashback

pre 9 godina

Meni je najsmesnije kod ovih SNS botova sto se uporno ovde u komentarima osvrcu na zute odnosno DS, vi stvarno ne vidite da nisu oni vas problem, oni su pukli, vas problem smo mi, narod koji jos uvek nesto misli, i koji se nije utopio u masu vas.

Stanislava

pre 9 godina

Meni je važno da mi i dalje imamo pravo donošenja poslovnih odluka, prema tome nismo de facto u mat poziciji. Mislim da se namerno podigla prašina na ovu temu.

bezimena

pre 9 godina

"Ugovor jeste potpisan u avgustu prošle godine, ali je stupio na snagu krajem marta".

TAJ ugovor na sunce, TAJ ugovor je gradjanima morao biti predstavljen, a ne ovaj lažnjak koji je na brzinu skarabudžen!

concrete

pre 9 godina

Ok, idem ja da potpisem jedan ovakav ugovor sa nekom stranom kompanijom, da "ustedim" uzimajuci kredit, da im dam 49% vlasnistva na neke ad hoc uplate, pa cu da primenjujem ugovor sa godinu dana zakasnjenja (a kako letese dosada, sa sve novim logom i ostalim promenama identiteta?) i to tek kada ga dam na reviziju nadleznoj evropskoj komisiji! Osim sto je strasno kako su nas prevarili, strasno je sto misle da to mogu da rade kako i koliko hoce! A Malog su postavili, cenim, jer im je neko dosapnuo da ne pokusavaju da stave Zoranu - zamislite reakcije javnosti kad bi nam taj sveznajuci i svemoguci lik krenuo da tumaci ugovor sa Arapima!

Pera ložač

pre 9 godina

Izgleda da je ovaj ugovor svojeručno "sastavio" Mića Jovanović, uz malu pomoć svojih bivših doktoranata. Kakve veze imaju datumi, godine, pečati, potpisi, overe isl...
Znači do pre neki dan su radili na osnovu usmenog ugovora.

Srdjan

pre 9 godina

2% od milijardu je koliko znam 20 miliona...Arapi ce za vrlo kratko vreme na osnovu kamate da vrate ulozeno u JAT. Znaci mi smo po ugovoru obavezni da uplatimo valjda 40mil a arapi " do 100mil". Ocigledno da cemo mi sa ovim kamtama da platimo sve a necemo biti vlasnici...Ipravite me ako gresim...
(iznogud011, 15. avgust 2014 21:25)

A kolike su kamate na kredite iz EU?

Srdjan

pre 9 godina

Ako je drzava vlasnik 51 % Air Serbia, sto onda jedan deo od toga ne pokloni gradjanima u vidu akcija. Jer su gradjanim bile obecane akcije JAT a sve vredno sto je JAT posedovao je prebaceno u novu kompaniju. A najvece zrtve su radnici Jata sada Air Serbia, bivsi radnici JAT i penzioneri JAT, jer oni nisu mogli da dobiju akcije i novac koji su dobili gradjani Srbije od besplatnih akcija, jer je bio uslov ako zele akcije JAT ne mogu da se prijave za ove druge i oni su se prijavljivali u fllijalama NSZ kao sto su se prijavlijvali i radnici NIS,Aerodroma, Telekoma , Galenike.
(jatovac, 15. avgust 2014 23:17)

Pitajte Mladjana Dinkica oko akcija jer je on to sve obecavao ( i ne samo on vec i neki drugi,BIVSI)a bivsi radnici JAT-a a sadasnji AS nisu nista izgubili,naprotiv dobili su posao koji ne bi imali da je ostalo po starom,penzionerima JAT-a ne fali toliko koliko onima bez posla a bivsi JAT-ovci su koliko mi je poznato dobili otpremnine a VAma je sigurno poznato da je u bivsem JAT u radio i ko treba i ko ne treba,zahvaljujuci raznima od 2000 do 2012

Kesic

pre 9 godina

Morace Kesic da produzi emisiju na 240 minuta jer toliko je novog materijala u vreme letnje seme tj pauze! Naravno uz uslov da ne prodje kao mentalno razgibavanje!

jescemo korenje

pre 9 godina

Ovo sa botovima je bolesno. Šizofrenija. Odjedamput stigne 300 minusa (ili
pluseva).
(m i v, 15. avgust 2014 21:38)
Pa mora biti bolesno kad su i idejni tvorci i nadredjeni botova bolesni...

Nego stvrno je stigla ta milijarda od seika, danas 700+ botova.
Nego botovi, sta kazete, da li ce vase gazde do kraja ove ili sledece godine zaduziti Srbiju vise nego zuti i Sloba zajedno, u proteklih 20+ godina?

Kovrdzava

pre 9 godina

Za neverne Tome,postoji zvanican izvestaj EK u kome se govori da treba izmeniti neke odredbe ugovra sa Etihadom da bi oni bili u skladu sa evropskim zakonodavstvom

mila

pre 9 godina

EK je veci prijatelj Srbije od Malog The Pregovaraca....
za umreti....
pravnici, ne lozite se, kakav aneks, kakvi bakraci.....ovo je klasicna "ekspertska" prevara I pokusaj vadjenja a la APP.
Vucka su zeznuli, covek je klasicno zavaran, Mali se vadi, narod naravno nema nikakvu objektivnu sliku I, realno, ostaje samo da vidimo sta "prijatelj" koji "pomaze" ima da kaze....
zao mi je samo ljudi u avio-kompaniji koji znaju i dobro rade svoj posao. uz malo vise znanja na strani RoS u procesu pregovora, ova investicija je mozda mogla da bude i uspesna...ovako, ovo blamiranje sada je iskljucivo I samo produkt totalnog nepoznavanja materije I terena svih ucesnika u transakciji I samo se nadam da nece ugroziti citav srpski avio sektor.

mozak

pre 9 godina

Ovo sto smo doziveli sa ovima na vlasti je najveca sramota u istoriji ljudskog roda uopste.
Evo samo nekoliko osvrta na ovu temu:
-ugovor je tajan(zbog konkurencije,drugih investitora)-a cita ga i ispravlja EK- NAVODNO,
-pravi se novi ugovor,a ne aneks,
-nije bitan datum,potpis,a bogami ni pecat na ugovoru!!!.
NAJVAZNIJE:
sadrzaj novog ugovora je toliko los po ovu jadnu zemlju-
Srbija Etihad
500mil.$ dug JAT-a -placamo mi 40mil.$ ulaganje
200mil.$ imovina JAT-a
82 mil.$ ulaganja u novu firmu
51% vlasnistva-LAZ 49% vlas.-LAZ

Sta li tek pise u ORIGINALU!

mile voli disko

pre 9 godina

Sad smo ugasili, demokrate ce nam mozak pomeriti sa datumima, napravice citavu teoriju zavere, ne interesuje njih sto sustinski nista nije promenjeno, oni ce svoju pricu da pricaju, a ne shvataju da su postali previse naporni i da zbog stalnih kritika ih vise niko ne uzima za ozbiljno.

nikola

pre 9 godina

Apsolutno je neverovatno sa cim se sve AV sluzi da bi obmanuo ovaj prost narod. Prvo na konferencije gds objavljuje detalje ugovora govori o kreditu od milijardu evra ( ej covek u dani zaduzio zemlju za jos milijardu) pa onda iunese detalje ugovora koji je fabrikovan. I to radi bez blama. Onda pominje neke ljude da bi oprvdao to da smo prodali zelju Arapima. Jadni su i bedni da to prelazi svaku meru. Mene zanima bas da dostave novinama izvod da vidi.o da li je legla ta milijarda i kad. Garantujem da su i za to slagali.

jatovac

pre 9 godina

Ako je drzava vlasnik 51 % Air Serbia, sto onda jedan deo od toga ne pokloni gradjanima u vidu akcija. Jer su gradjanim bile obecane akcije JAT a sve vredno sto je JAT posedovao je prebaceno u novu kompaniju. A najvece zrtve su radnici Jata sada Air Serbia, bivsi radnici JAT i penzioneri JAT, jer oni nisu mogli da dobiju akcije i novac koji su dobili gradjani Srbije od besplatnih akcija, jer je bio uslov ako zele akcije JAT ne mogu da se prijave za ove druge i oni su se prijavljivali u fllijalama NSZ kao sto su se prijavlijvali i radnici NIS,Aerodroma, Telekoma , Galenike.

kk

pre 9 godina

A gde su novi avioni??
Kako rece Vucic - Arapi nas spasise od pogibija u starim avionima, a novih aviona nema nigde, narocito ih nema u ugovoru!!
Dakle nije vazno gde je pecat, pitanje je gde su avioni!

Josarian

pre 9 godina

Time stvari postaju jasnije, mada jasnije mogu biti samo onima kojima je pre bilo nejasno. Njih je najmanje. Vecini je jasno, ali je ta vecina podeljena na dva dela, veci, kome je jasno, ali iz ljubavi i odanosti predsedniku partije i Vlade nista ne dovode u pitanje. Ako on kaze da je belo crno, za njih, bice crno. Manjem broju je sve jasno od pocetka, ali im to predstavlja samo otezavajucu okolnost u zivotu. Biti pametan i imati ocuvano pamcenje i logiku je nedopustiv greh i nepotrebno znanje u Srbiji. To nije nista novo. I prosla vlast je to forsirala, a ova je podigla na nivo drzavne politike, sto u konkretnom vremenskom opsegu znaci drzavnikove politike. Jedan covek odlucuje o svemu, pa i o tome sta je crno, sta je belo, sta je plagijat, a sta je glupo objasnjenje, sta ce imati ovaj datum, sta ce imati onaj datum, a i kakve veze ima datum kada je ON rekao da je to najbolje sto smo mogli dobiti. Ne znam samo ko je sve na dobitku, ali znam ko nije.

Jack

pre 9 godina

Ovo je senzacija, KREDITOM je USTEDJENO 400 miliona dolara?
Pitam se zasto B92 ne objavi da sam ja drzavi Srbiji LICNO ustedeo 400 MILIJARDI dolara, time sto ih nisam ni pozajmio. Strasno koliko ljudska glupost nema granica...

Cobra

pre 9 godina

Ko se nadao da će neko da gleda neki tamo datum,kad je nešto potpisano,i još Mali priča kako su to samo kozmetičke promene u odnosu na pravi ugovor.
Kad će više taj meteor da nas pogodi!

Milos

pre 9 godina

Jedno pitanje za sve SNS botove koji tvrde da nema nista sporno, da je bitno da je ugovor potpisan, a ne kada je potpisan i sl.
Ako stvarno nema nista sporno i sve je jasno i cisto, zasto onda Vucic na konferenciji za stampu nije lepo rekao datumi se ne slazu zbog toga i toga, a kao sto mozete videti nema nikakvih izmena ugovora i radi transparentnosti ja vam pokazujem i ovaj prvi ugovor potpisan prosle godine?
Ovako, logicno je predpostaviti da je potpisan novi, ispeglan ugovor da bi mogao biti pokazan.
Takodje, ako Sinisa Mali tvrdi da se nizmo zaduzili, da li to znaci da svima kojima je banka na racun uplatila novac za kupovinu stana, mogu da prestanu da vracaju taj kredit jer se u stvari UOPSTE NISU ZADUZILI?

trudna buva

pre 9 godina

"Govoreći o milijardi dolara koju su Srbiji uplatili Ujedinjeni Arapski Emirati kao pomoć budžetu, Mali kaže da mi zahvaljujući tome nećemo morati da se zadužujemo i da nećemo imati problem sa likvidnošću do marta sledeće godine.
"Taj kredit je primer koliko nam je ..."
uplatili su nam pomoć, te nećemo morati da se zadužujemo, a ta pomoć je KREDIT!!!??
majko moja, ko je ovde lud??? ma, znam ja ko je lud, nego ko se pravi još i blesav??

Pas_na_tufne

pre 9 godina

Koliko buke demokrate dižu, samo zato što nisu dobile svoj deo kolača.
Navike je čudo,
(da ne poveruješ.., 15. avgust 2014 20:05)
Procitaj sta si napisao. Ajde sad opet. Ajde jos jednom za svaku slucaj. Nema na cemu i pazi sledeci put.

iznogud011

pre 9 godina

2% od milijardu je koliko znam 20 miliona...Arapi ce za vrlo kratko vreme na osnovu kamate da vrate ulozeno u JAT. Znaci mi smo po ugovoru obavezni da uplatimo valjda 40mil a arapi " do 100mil". Ocigledno da cemo mi sa ovim kamtama da platimo sve a necemo biti vlasnici...Ipravite me ako gresim...

miki

pre 9 godina

AV kao dipl. pravnik MORA a Sinisa Mali TEBA da znaju da je OBAVEZNO sastavni deo SVAKOG ugovora DATUM. To je jedan izuzetno bitan momenat. Prava i obaveze /ako ugovorom nije eksplicinto odredjeno drugacije/ pocinju od DATUMA potpisivanja. Znaci da AV NIJE prikazao ono sto se TRAZILO. Ili u prevodu ponudio je FALSIFIKAT u odnosu na trazeno. Toliko o pravu.

milojko

pre 9 godina

A kako ga je potpisao ministar finansija Dusan Vujovic kad on tada nije bio ministar finansija vec privrede. cetiri dana posle potpisa on je postavljen za ministra finansija .

Oliver

pre 9 godina

Zar je uopšte i bitno kada je sklopljen ovaj ugovor? Bitno je da se podstiče saradnja sa stranim zemljama. Odnosi sa Emiratima nikad nisu bili bolji. Ovakva saradnja će sigurno u potpunosti uticati na ekonomski oporavak i razvoj naše zemlje, a to nam je definitivno prioritet.

milan

pre 9 godina

zar je moguće da postoje borovi koji mogu i ovo da pravdaju ? (inace da znate air serbia i dalje beleži gubitke. ..cak ni to opravdanje ne postoji)

vm

pre 9 godina

Tek je sad mutno. Da li je ovo novi ugovor ili je aneks. Ako je aneks moralo bi da stoji da je aneks i da preostale odredbe iz osnovnog ugovora (koji nismo videli) važe. Ako je novi ugovor, mora da stoji da prethodni ugovor prestaje da važi u celosti. Ovako, kako stvari stoje, važe obadva ugovora, bez obzira što to nigde ne piše, jer su po prethodnom već činjene neke radnje i on nije označen kao nevažeći. Mora da bude objavqen i prethodni ugovor da bi smo nešto više znali.
A to oko upravljanja, pa to je najvažnije. Nemoguće je bilo da oni upravljaju ako mi imamo 51%. Međutim ni sad se nije ništa promenilo, oni kao da imaju 51% jer je njihov kompletan menadžment i oni mogu kroz operativne poslove da odliju mnogo novca kroz različite ugovore o uslugama, i na drugi način, kroz različite fakture od svojih firmi... Profit ćemo videti u meri koliko ih subvencionišemo kroz jeftin kerozin, aerodromske takse ili direktnom uplatom.

Draga Tasta

pre 9 godina

Nakon sto su dobili pojasnjanje datuma koji stoji na ugovoru,vecinu citalaca sada interesuje koji ce razlog sada izmisliti opozicija da bi kritikovala ugovor sa Etihadom,koji je prema svim noramam vise nego povoljan za nasu stranu

grbela

pre 9 godina

Zato smo i propali kao drzava! Jedino ako nas Vucic ne izvuce! Upravo iz tog razloga sto niko nije srecan i zadovoljan , sto je neki dinar usao u budzet a nije u dzep Pajtica , Djilasa , Tadica i njima slicnim! Sto ste tuzni jer je nesto dobro doneo Vucic, nije na stetu niciju!

SB

pre 9 godina

Meni je samo važno da smo se rešili ogromnih gubitaka koji pravio JAT. Etihad je uspeo da se pozicionira kao firma koja posluje profidabilno a to šta smo im osporavanim ugovorom načinili kao ustupak, meni je nebitno.
Važno je da nemamo više gubitaša čije gubitke su "pokrivali " građani Srbije iz budžeta.
Šta je tu sumnjivo kad je računica i naš interes potpuno transparentan.

Titija

pre 9 godina

Napokon imamo uspešnu kompaniju koja je za godinu ostvarila profit. Srbiji su potrebne investicije za oporavak svoje privrede. Vidimo kako su funcioneri DS-a sastavljali svoje ugovore, i naneli štetu našim najvećim strateškim kompanijama a radnike ostavili na ulicama NIS-a i Zastave.Nije lako demokrata da sve ovo pregrme, bez ikakvih posledica. Sadapnja Vlada je objavila sve ugovore ine možemo zaista da uporedimo rad sadašnje vlade sa vladom demokratske stranke. DS je sastavljao ugovore po ispunjavanju svojih želja i ličnog profita, a premijer Aleksandar Vučić je radio da bi sačuvao interese svoga naroda i država, i sačuvao radnike u tom preduzeću, i ostvario profit tom preduzeću.

Veljko

pre 9 godina

Bitni su uslovi u Ugovoru, bitno je da su nabavljeni novi avioni i da se povecao broj putnika, sto ce umesto dosadasnjoh gubitaka doneti zaradu.

Petar

pre 9 godina

Ovaj posao je sacuvao veliki broj radnih mesta, zadrzao vlasnistvo nad avio prevoznikom, rasteretio budzet Srbije kojoj ce poceti donositi i profit.

citala a boje da nisam

pre 9 godina

Ja sam kao neki vajni dipl. pravnik citala Ugovor i ono niko ko je zavrsio onaj drzavni kao ja pisao nije.Ima cak i gramatickih gresaka.
Prvo sam primetila naravno datum i Vujovicev potpis (sam ga bilo sta sebi dozvoljava)
A gosn Gradonacelniku porucujem da se kod izmena delova Ugovora radi ANEKS a ne novi Ugovor.Njega sram bilo duplo sto tako jeftino laze.

Dragan

pre 9 godina

Naravno da je stetan. Da li iko misli da su arapi glupi? Poklanjaju novac.... Kaze premijer sledece godine profit 1.000.000,00 eura. Uloziti 500.000.000,00 da bi imali samo 1 mil i to sledece godine.itd itd.
(Veljko, 15. avgust 2014 16:28)
- Uloziti 500.000.000,00 da bi imali 1.000.000,00 profit sledece godine, i da ne bi imali gubitak od 100.000.000,00 SVAKE godine. Kad se gleda tako, onda cela prica ima malo vise smisla, zar ne? Nista se ne sekirajte, imajuci u vidu stanje u kojem je JAT bio pre ulaska Etihada, ovo ce se isplatiti znatno brze nego sto to na prvi pogled izgleda.

Tanja

pre 9 godina

Za ovo je glasalo 25 posto građana a ja sem moje majke ne poznajem nijednog. Obrali smo bostan, oni čak ne znaju ni da muljaju. Dno dna ljudskog i političarskog. Diletanti sa kompleksom svemogućeg.

milence

pre 9 godina

@jabilondo
Nas zakon poznaje elektronski potpis, ali mozak clana stranke ne.

U svakom slucaju, kad citam komentare clanova ds-a po ovom sajtu, setim se komentara radikala za vreme vlade Zorana Djindjica - na sve strane su kukali kako im je bilo barem 100 puta bolje za vreme Milosevica. Sramota je kako neki razmisljaju. Verovatno smo zato i ovde gde smo.

i vi njima stvarno verujete

pre 9 godina

pa ako je stupio na snagu krajem marta zasto si ti Mali pricao da ce biti objavljen u toku kampanje
pri tom jo se hvale da nisu nista ulozili sa nase strane. pa ako su arapi vec sve dali sto su imali i potpisali sta cemo sad, ko ce dalje da placa odrzavanja, pa gorivo, pa takse pa trista cuda. i ako sam dobro procitala svuda se kaze da oni mogu da uloze DO nekog iznosa a to moze da znaci i milion dva umesto 100 miliona.

anako

pre 9 godina

ako je ek imala prigovor ili ako je iz bilo kojeg razloga doslo do promene sadrzaja onda se pise aneks ugovora. znaci ostaje originalni ugovor i dodaje se dokument sta je promenjeno, dopunjeno ili izuzeto u ugovoru sa datumom i potpisom stranaka.

moze li me ko podsetiti bese li av zavrsio prava?
a ovi iz pravne sluzbe vlade su svi na godisnjem?

Miki

pre 9 godina

Kaže da vlada nije uložila ni dinar, a šta je sa dugom? Jel ispario ili to što je sada konvertovan znači nešto drugo sem daćemo mi to platiti...

Kluz

pre 9 godina

Govoreci o kreditu od UAE, "Mali kaže da mi zahvaljujući tome nećemo morati da se zadužujemo"?! Dobro smisljeno, ako se zaduzim onda necu morati da se zaduzujem?! Dostojno TNT Grupe...

Skaut

pre 9 godina

Price za malu decu. Sta je za nasu javnost smetalo da se pokaze ugovor od pre godinu dana.To sto je EK navodno stavila primedbu valjda ne menja nista u odnosu na probitni ugovor. Bilo je recenzije za javnost Srbije. I zasto nije postavljen bisznis plan? To nije nikakva tajna za konkurenciju ali je tajna za gradjane Srbije

Zoki

pre 9 godina

@Jabilondo
Ono na ugovoru su obični potpisi, a ne elektronski. Ugovor je potpisan u Srbiji, ali je pisan u skladu sa "english law" kako stoji u ugovoru, zato je i forma ugovora takva, a potpis svakog potpisnika potvrđuje svedok.
Konačno, na Zapadu mnoge kompanije uopšte nemaju pečat, jer više nije obavezan. Nekada je suvi pečat bio obavezan, sada više nije. Potpis odgovarajućeg lica je sasvim dovoljan.

Brateu

pre 9 godina

Došlo je dotle da je i Evropska Komisija veći prijatelj ovoj državi od onih koji je vode? Kakvo je ovo ludilo mozga Siniše Malog?

"Mali kaže da je nama EK na neki način učinila uslugu jer je smanjila udeo Etihada u upravljanju koji sada nema pravo odlučivanja već može da daje predloge za pripremu poslovnog plana, podsećajući da je Etihad želeo da postavi svoj menadžment i generalnog direktora."

Duke

pre 9 godina

Nista.Vi pokazete i ugovor iz prethodne godine i kazete evo uporedite sami u pitanju su samo sitnice i stvar resena.
Ugovor najavljivali pre izbora a od tada 6 meseci i konacno kad ste ga pokazali to je neki koji ste potpisali pre 10 dana.
Sigurno je sve cisto i ne ostavlja ni trunku sumnje sta se nalazi u prvom.Sacekajte jos godinu dana pa izadjite sa originalom i kazite evo sve je cisto vidite kako transparentno i brzo radimo.
A svi mi se kopcamo na ledja.
I sve to ste mogli da uradite za 5 minuta ali ocigledno vam to nije cilj vec kao i kod svih madjionicara pokazujete nam levu ruku namerno da ne vidimo desnu kako radi posao.

Losmi

pre 9 godina

Eeeee, aj' nam pokažite i te prethodne ugovore, kad su već isti .... I taj ''Ugovor o podršci... '' koji se spominje, to ste zaboravili, molim Vas, neka Vam ne bude teško...

Jabilondo

pre 9 godina

Pa jel ugovor sa Etihadom potpisan "svuda u svetu" ili u Srbiji, gde se privatizacija srpskog preduzeća odvija po srpskim zakonima? Ako je tako, onda se manite priča o elektronskom potpisu i lupajte pečat.

P.S. Ja sam pristalica novih tehnologija i naravno da jesam za elektronski potpis, pre pečata. Ali ako niste u stanju da digitalizujete zdravstvene kartone, onda mi ne glumite pokondirenu tikvu, nego poštujte zvanične procedure, a ako vam se ne dopadaju, onda ih menjajte.

Kluz

pre 9 godina

Govoreci o kreditu od UAE, "Mali kaže da mi zahvaljujući tome nećemo morati da se zadužujemo"?! Dobro smisljeno, ako se zaduzim onda necu morati da se zaduzujem?! Dostojno TNT Grupe...

Draga Tasta

pre 9 godina

Nakon sto su dobili pojasnjanje datuma koji stoji na ugovoru,vecinu citalaca sada interesuje koji ce razlog sada izmisliti opozicija da bi kritikovala ugovor sa Etihadom,koji je prema svim noramam vise nego povoljan za nasu stranu

Duke

pre 9 godina

Nista.Vi pokazete i ugovor iz prethodne godine i kazete evo uporedite sami u pitanju su samo sitnice i stvar resena.
Ugovor najavljivali pre izbora a od tada 6 meseci i konacno kad ste ga pokazali to je neki koji ste potpisali pre 10 dana.
Sigurno je sve cisto i ne ostavlja ni trunku sumnje sta se nalazi u prvom.Sacekajte jos godinu dana pa izadjite sa originalom i kazite evo sve je cisto vidite kako transparentno i brzo radimo.
A svi mi se kopcamo na ledja.
I sve to ste mogli da uradite za 5 minuta ali ocigledno vam to nije cilj vec kao i kod svih madjionicara pokazujete nam levu ruku namerno da ne vidimo desnu kako radi posao.

Losmi

pre 9 godina

Eeeee, aj' nam pokažite i te prethodne ugovore, kad su već isti .... I taj ''Ugovor o podršci... '' koji se spominje, to ste zaboravili, molim Vas, neka Vam ne bude teško...

Petar

pre 9 godina

Ovaj posao je sacuvao veliki broj radnih mesta, zadrzao vlasnistvo nad avio prevoznikom, rasteretio budzet Srbije kojoj ce poceti donositi i profit.

Veljko

pre 9 godina

Bitni su uslovi u Ugovoru, bitno je da su nabavljeni novi avioni i da se povecao broj putnika, sto ce umesto dosadasnjoh gubitaka doneti zaradu.

Jabilondo

pre 9 godina

Pa jel ugovor sa Etihadom potpisan "svuda u svetu" ili u Srbiji, gde se privatizacija srpskog preduzeća odvija po srpskim zakonima? Ako je tako, onda se manite priča o elektronskom potpisu i lupajte pečat.

P.S. Ja sam pristalica novih tehnologija i naravno da jesam za elektronski potpis, pre pečata. Ali ako niste u stanju da digitalizujete zdravstvene kartone, onda mi ne glumite pokondirenu tikvu, nego poštujte zvanične procedure, a ako vam se ne dopadaju, onda ih menjajte.

Titija

pre 9 godina

Napokon imamo uspešnu kompaniju koja je za godinu ostvarila profit. Srbiji su potrebne investicije za oporavak svoje privrede. Vidimo kako su funcioneri DS-a sastavljali svoje ugovore, i naneli štetu našim najvećim strateškim kompanijama a radnike ostavili na ulicama NIS-a i Zastave.Nije lako demokrata da sve ovo pregrme, bez ikakvih posledica. Sadapnja Vlada je objavila sve ugovore ine možemo zaista da uporedimo rad sadašnje vlade sa vladom demokratske stranke. DS je sastavljao ugovore po ispunjavanju svojih želja i ličnog profita, a premijer Aleksandar Vučić je radio da bi sačuvao interese svoga naroda i država, i sačuvao radnike u tom preduzeću, i ostvario profit tom preduzeću.

Oliver

pre 9 godina

Zar je uopšte i bitno kada je sklopljen ovaj ugovor? Bitno je da se podstiče saradnja sa stranim zemljama. Odnosi sa Emiratima nikad nisu bili bolji. Ovakva saradnja će sigurno u potpunosti uticati na ekonomski oporavak i razvoj naše zemlje, a to nam je definitivno prioritet.

miki

pre 9 godina

AV kao dipl. pravnik MORA a Sinisa Mali TEBA da znaju da je OBAVEZNO sastavni deo SVAKOG ugovora DATUM. To je jedan izuzetno bitan momenat. Prava i obaveze /ako ugovorom nije eksplicinto odredjeno drugacije/ pocinju od DATUMA potpisivanja. Znaci da AV NIJE prikazao ono sto se TRAZILO. Ili u prevodu ponudio je FALSIFIKAT u odnosu na trazeno. Toliko o pravu.

citala a boje da nisam

pre 9 godina

Ja sam kao neki vajni dipl. pravnik citala Ugovor i ono niko ko je zavrsio onaj drzavni kao ja pisao nije.Ima cak i gramatickih gresaka.
Prvo sam primetila naravno datum i Vujovicev potpis (sam ga bilo sta sebi dozvoljava)
A gosn Gradonacelniku porucujem da se kod izmena delova Ugovora radi ANEKS a ne novi Ugovor.Njega sram bilo duplo sto tako jeftino laze.

grbela

pre 9 godina

Zato smo i propali kao drzava! Jedino ako nas Vucic ne izvuce! Upravo iz tog razloga sto niko nije srecan i zadovoljan , sto je neki dinar usao u budzet a nije u dzep Pajtica , Djilasa , Tadica i njima slicnim! Sto ste tuzni jer je nesto dobro doneo Vucic, nije na stetu niciju!

SB

pre 9 godina

Meni je samo važno da smo se rešili ogromnih gubitaka koji pravio JAT. Etihad je uspeo da se pozicionira kao firma koja posluje profidabilno a to šta smo im osporavanim ugovorom načinili kao ustupak, meni je nebitno.
Važno je da nemamo više gubitaša čije gubitke su "pokrivali " građani Srbije iz budžeta.
Šta je tu sumnjivo kad je računica i naš interes potpuno transparentan.

Zoki

pre 9 godina

@Jabilondo
Ono na ugovoru su obični potpisi, a ne elektronski. Ugovor je potpisan u Srbiji, ali je pisan u skladu sa "english law" kako stoji u ugovoru, zato je i forma ugovora takva, a potpis svakog potpisnika potvrđuje svedok.
Konačno, na Zapadu mnoge kompanije uopšte nemaju pečat, jer više nije obavezan. Nekada je suvi pečat bio obavezan, sada više nije. Potpis odgovarajućeg lica je sasvim dovoljan.

Tanja

pre 9 godina

Za ovo je glasalo 25 posto građana a ja sem moje majke ne poznajem nijednog. Obrali smo bostan, oni čak ne znaju ni da muljaju. Dno dna ljudskog i političarskog. Diletanti sa kompleksom svemogućeg.

milence

pre 9 godina

@jabilondo
Nas zakon poznaje elektronski potpis, ali mozak clana stranke ne.

U svakom slucaju, kad citam komentare clanova ds-a po ovom sajtu, setim se komentara radikala za vreme vlade Zorana Djindjica - na sve strane su kukali kako im je bilo barem 100 puta bolje za vreme Milosevica. Sramota je kako neki razmisljaju. Verovatno smo zato i ovde gde smo.

milojko

pre 9 godina

A kako ga je potpisao ministar finansija Dusan Vujovic kad on tada nije bio ministar finansija vec privrede. cetiri dana posle potpisa on je postavljen za ministra finansija .

milan

pre 9 godina

zar je moguće da postoje borovi koji mogu i ovo da pravdaju ? (inace da znate air serbia i dalje beleži gubitke. ..cak ni to opravdanje ne postoji)

anako

pre 9 godina

ako je ek imala prigovor ili ako je iz bilo kojeg razloga doslo do promene sadrzaja onda se pise aneks ugovora. znaci ostaje originalni ugovor i dodaje se dokument sta je promenjeno, dopunjeno ili izuzeto u ugovoru sa datumom i potpisom stranaka.

moze li me ko podsetiti bese li av zavrsio prava?
a ovi iz pravne sluzbe vlade su svi na godisnjem?

vm

pre 9 godina

Tek je sad mutno. Da li je ovo novi ugovor ili je aneks. Ako je aneks moralo bi da stoji da je aneks i da preostale odredbe iz osnovnog ugovora (koji nismo videli) važe. Ako je novi ugovor, mora da stoji da prethodni ugovor prestaje da važi u celosti. Ovako, kako stvari stoje, važe obadva ugovora, bez obzira što to nigde ne piše, jer su po prethodnom već činjene neke radnje i on nije označen kao nevažeći. Mora da bude objavqen i prethodni ugovor da bi smo nešto više znali.
A to oko upravljanja, pa to je najvažnije. Nemoguće je bilo da oni upravljaju ako mi imamo 51%. Međutim ni sad se nije ništa promenilo, oni kao da imaju 51% jer je njihov kompletan menadžment i oni mogu kroz operativne poslove da odliju mnogo novca kroz različite ugovore o uslugama, i na drugi način, kroz različite fakture od svojih firmi... Profit ćemo videti u meri koliko ih subvencionišemo kroz jeftin kerozin, aerodromske takse ili direktnom uplatom.

Brateu

pre 9 godina

Došlo je dotle da je i Evropska Komisija veći prijatelj ovoj državi od onih koji je vode? Kakvo je ovo ludilo mozga Siniše Malog?

"Mali kaže da je nama EK na neki način učinila uslugu jer je smanjila udeo Etihada u upravljanju koji sada nema pravo odlučivanja već može da daje predloge za pripremu poslovnog plana, podsećajući da je Etihad želeo da postavi svoj menadžment i generalnog direktora."

Miki

pre 9 godina

Kaže da vlada nije uložila ni dinar, a šta je sa dugom? Jel ispario ili to što je sada konvertovan znači nešto drugo sem daćemo mi to platiti...

Skaut

pre 9 godina

Price za malu decu. Sta je za nasu javnost smetalo da se pokaze ugovor od pre godinu dana.To sto je EK navodno stavila primedbu valjda ne menja nista u odnosu na probitni ugovor. Bilo je recenzije za javnost Srbije. I zasto nije postavljen bisznis plan? To nije nikakva tajna za konkurenciju ali je tajna za gradjane Srbije

Jack

pre 9 godina

Ovo je senzacija, KREDITOM je USTEDJENO 400 miliona dolara?
Pitam se zasto B92 ne objavi da sam ja drzavi Srbiji LICNO ustedeo 400 MILIJARDI dolara, time sto ih nisam ni pozajmio. Strasno koliko ljudska glupost nema granica...

nikola

pre 9 godina

Apsolutno je neverovatno sa cim se sve AV sluzi da bi obmanuo ovaj prost narod. Prvo na konferencije gds objavljuje detalje ugovora govori o kreditu od milijardu evra ( ej covek u dani zaduzio zemlju za jos milijardu) pa onda iunese detalje ugovora koji je fabrikovan. I to radi bez blama. Onda pominje neke ljude da bi oprvdao to da smo prodali zelju Arapima. Jadni su i bedni da to prelazi svaku meru. Mene zanima bas da dostave novinama izvod da vidi.o da li je legla ta milijarda i kad. Garantujem da su i za to slagali.

kk

pre 9 godina

A gde su novi avioni??
Kako rece Vucic - Arapi nas spasise od pogibija u starim avionima, a novih aviona nema nigde, narocito ih nema u ugovoru!!
Dakle nije vazno gde je pecat, pitanje je gde su avioni!

i vi njima stvarno verujete

pre 9 godina

pa ako je stupio na snagu krajem marta zasto si ti Mali pricao da ce biti objavljen u toku kampanje
pri tom jo se hvale da nisu nista ulozili sa nase strane. pa ako su arapi vec sve dali sto su imali i potpisali sta cemo sad, ko ce dalje da placa odrzavanja, pa gorivo, pa takse pa trista cuda. i ako sam dobro procitala svuda se kaze da oni mogu da uloze DO nekog iznosa a to moze da znaci i milion dva umesto 100 miliona.

trudna buva

pre 9 godina

"Govoreći o milijardi dolara koju su Srbiji uplatili Ujedinjeni Arapski Emirati kao pomoć budžetu, Mali kaže da mi zahvaljujući tome nećemo morati da se zadužujemo i da nećemo imati problem sa likvidnošću do marta sledeće godine.
"Taj kredit je primer koliko nam je ..."
uplatili su nam pomoć, te nećemo morati da se zadužujemo, a ta pomoć je KREDIT!!!??
majko moja, ko je ovde lud??? ma, znam ja ko je lud, nego ko se pravi još i blesav??

Josarian

pre 9 godina

Time stvari postaju jasnije, mada jasnije mogu biti samo onima kojima je pre bilo nejasno. Njih je najmanje. Vecini je jasno, ali je ta vecina podeljena na dva dela, veci, kome je jasno, ali iz ljubavi i odanosti predsedniku partije i Vlade nista ne dovode u pitanje. Ako on kaze da je belo crno, za njih, bice crno. Manjem broju je sve jasno od pocetka, ali im to predstavlja samo otezavajucu okolnost u zivotu. Biti pametan i imati ocuvano pamcenje i logiku je nedopustiv greh i nepotrebno znanje u Srbiji. To nije nista novo. I prosla vlast je to forsirala, a ova je podigla na nivo drzavne politike, sto u konkretnom vremenskom opsegu znaci drzavnikove politike. Jedan covek odlucuje o svemu, pa i o tome sta je crno, sta je belo, sta je plagijat, a sta je glupo objasnjenje, sta ce imati ovaj datum, sta ce imati onaj datum, a i kakve veze ima datum kada je ON rekao da je to najbolje sto smo mogli dobiti. Ne znam samo ko je sve na dobitku, ali znam ko nije.

Milos

pre 9 godina

Jedno pitanje za sve SNS botove koji tvrde da nema nista sporno, da je bitno da je ugovor potpisan, a ne kada je potpisan i sl.
Ako stvarno nema nista sporno i sve je jasno i cisto, zasto onda Vucic na konferenciji za stampu nije lepo rekao datumi se ne slazu zbog toga i toga, a kao sto mozete videti nema nikakvih izmena ugovora i radi transparentnosti ja vam pokazujem i ovaj prvi ugovor potpisan prosle godine?
Ovako, logicno je predpostaviti da je potpisan novi, ispeglan ugovor da bi mogao biti pokazan.
Takodje, ako Sinisa Mali tvrdi da se nizmo zaduzili, da li to znaci da svima kojima je banka na racun uplatila novac za kupovinu stana, mogu da prestanu da vracaju taj kredit jer se u stvari UOPSTE NISU ZADUZILI?

iznogud011

pre 9 godina

2% od milijardu je koliko znam 20 miliona...Arapi ce za vrlo kratko vreme na osnovu kamate da vrate ulozeno u JAT. Znaci mi smo po ugovoru obavezni da uplatimo valjda 40mil a arapi " do 100mil". Ocigledno da cemo mi sa ovim kamtama da platimo sve a necemo biti vlasnici...Ipravite me ako gresim...

Pas_na_tufne

pre 9 godina

Koliko buke demokrate dižu, samo zato što nisu dobile svoj deo kolača.
Navike je čudo,
(da ne poveruješ.., 15. avgust 2014 20:05)
Procitaj sta si napisao. Ajde sad opet. Ajde jos jednom za svaku slucaj. Nema na cemu i pazi sledeci put.

Cobra

pre 9 godina

Ko se nadao da će neko da gleda neki tamo datum,kad je nešto potpisano,i još Mali priča kako su to samo kozmetičke promene u odnosu na pravi ugovor.
Kad će više taj meteor da nas pogodi!

jatovac

pre 9 godina

Ako je drzava vlasnik 51 % Air Serbia, sto onda jedan deo od toga ne pokloni gradjanima u vidu akcija. Jer su gradjanim bile obecane akcije JAT a sve vredno sto je JAT posedovao je prebaceno u novu kompaniju. A najvece zrtve su radnici Jata sada Air Serbia, bivsi radnici JAT i penzioneri JAT, jer oni nisu mogli da dobiju akcije i novac koji su dobili gradjani Srbije od besplatnih akcija, jer je bio uslov ako zele akcije JAT ne mogu da se prijave za ove druge i oni su se prijavljivali u fllijalama NSZ kao sto su se prijavlijvali i radnici NIS,Aerodroma, Telekoma , Galenike.

Flashback

pre 9 godina

Meni je najsmesnije kod ovih SNS botova sto se uporno ovde u komentarima osvrcu na zute odnosno DS, vi stvarno ne vidite da nisu oni vas problem, oni su pukli, vas problem smo mi, narod koji jos uvek nesto misli, i koji se nije utopio u masu vas.

bezimena

pre 9 godina

"Ugovor jeste potpisan u avgustu prošle godine, ali je stupio na snagu krajem marta".

TAJ ugovor na sunce, TAJ ugovor je gradjanima morao biti predstavljen, a ne ovaj lažnjak koji je na brzinu skarabudžen!

Dragan

pre 9 godina

Naravno da je stetan. Da li iko misli da su arapi glupi? Poklanjaju novac.... Kaze premijer sledece godine profit 1.000.000,00 eura. Uloziti 500.000.000,00 da bi imali samo 1 mil i to sledece godine.itd itd.
(Veljko, 15. avgust 2014 16:28)
- Uloziti 500.000.000,00 da bi imali 1.000.000,00 profit sledece godine, i da ne bi imali gubitak od 100.000.000,00 SVAKE godine. Kad se gleda tako, onda cela prica ima malo vise smisla, zar ne? Nista se ne sekirajte, imajuci u vidu stanje u kojem je JAT bio pre ulaska Etihada, ovo ce se isplatiti znatno brze nego sto to na prvi pogled izgleda.

Kesic

pre 9 godina

Morace Kesic da produzi emisiju na 240 minuta jer toliko je novog materijala u vreme letnje seme tj pauze! Naravno uz uslov da ne prodje kao mentalno razgibavanje!

za zakržljale

pre 9 godina

"Siniša Mali, koji je bio jedan od pregovarača, objašnjava da taj datum ne znači i da je u ugovoru nešto promenjeno u vezi s ugovorenim obavezama.
Ugovor jeste potpisan u avgustu prošle godine....... "
Gde je taaaaj UGOVOR. Zna li mali da se osnovni ugovor menja aneksima a nepravi novi ugovor.

Pera ložač

pre 9 godina

Izgleda da je ovaj ugovor svojeručno "sastavio" Mića Jovanović, uz malu pomoć svojih bivših doktoranata. Kakve veze imaju datumi, godine, pečati, potpisi, overe isl...
Znači do pre neki dan su radili na osnovu usmenog ugovora.

ogorčeni Ivan bg

pre 9 godina

Nije mi jasan ogroman broj minusa na komentarima kojima se zahteva dostavljanje tog "starog" ugovora. Razumem da je to po partijskoj liniji, ali zar to ne bi pomislio svako ko ima trunku razuma?

Inače i laik zna (što ja nisam) da se ugovori ne menjaju "zamenama" već aneksima.

A gde je pečat

pre 9 godina

Botine, sad pravo na sajt Agencije za privredne registre da vidite kako Air Serbia "ne pravi gubitke" a vi se pravite pametni...

mozak

pre 9 godina

Ovo sto smo doziveli sa ovima na vlasti je najveca sramota u istoriji ljudskog roda uopste.
Evo samo nekoliko osvrta na ovu temu:
-ugovor je tajan(zbog konkurencije,drugih investitora)-a cita ga i ispravlja EK- NAVODNO,
-pravi se novi ugovor,a ne aneks,
-nije bitan datum,potpis,a bogami ni pecat na ugovoru!!!.
NAJVAZNIJE:
sadrzaj novog ugovora je toliko los po ovu jadnu zemlju-
Srbija Etihad
500mil.$ dug JAT-a -placamo mi 40mil.$ ulaganje
200mil.$ imovina JAT-a
82 mil.$ ulaganja u novu firmu
51% vlasnistva-LAZ 49% vlas.-LAZ

Sta li tek pise u ORIGINALU!

concrete

pre 9 godina

Ok, idem ja da potpisem jedan ovakav ugovor sa nekom stranom kompanijom, da "ustedim" uzimajuci kredit, da im dam 49% vlasnistva na neke ad hoc uplate, pa cu da primenjujem ugovor sa godinu dana zakasnjenja (a kako letese dosada, sa sve novim logom i ostalim promenama identiteta?) i to tek kada ga dam na reviziju nadleznoj evropskoj komisiji! Osim sto je strasno kako su nas prevarili, strasno je sto misle da to mogu da rade kako i koliko hoce! A Malog su postavili, cenim, jer im je neko dosapnuo da ne pokusavaju da stave Zoranu - zamislite reakcije javnosti kad bi nam taj sveznajuci i svemoguci lik krenuo da tumaci ugovor sa Arapima!

jescemo korenje

pre 9 godina

Ovo sa botovima je bolesno. Šizofrenija. Odjedamput stigne 300 minusa (ili
pluseva).
(m i v, 15. avgust 2014 21:38)
Pa mora biti bolesno kad su i idejni tvorci i nadredjeni botova bolesni...

Nego stvrno je stigla ta milijarda od seika, danas 700+ botova.
Nego botovi, sta kazete, da li ce vase gazde do kraja ove ili sledece godine zaduziti Srbiju vise nego zuti i Sloba zajedno, u proteklih 20+ godina?

milan

pre 9 godina

Da je bilo sve u redu nebi ni Evropska komisija imala zamerke i tražila da se ugovor po treći put modifikuje. Očigledno je da je prvi dogovor prošle godine napravljen na brzaka zbog izbora a to što je pala zarada od 1 miliona evra malo je mršavo kada se zna da početo od nule znači bez duga.

PedjaS

pre 9 godina

siniša mali igra na poziciji libera. čovek za sve,
all-around-player, neverovatno! jel on gradonačelnik ili sta? ne znam odakle da krenem sa komentarom.
"datum u ugovoru ne znači ništa" pfff kakva glupost. pa zašto stoji u ugovoru ako ne znači ništa? proforme radi?
"mi smo zemlja u kojoj se predaje previše važnosti pečatu" e ovo je hit i atak na mozak. pa sve i da jeste suvišan kod nas je obavezan!
moram da zapamtim ovaj izgovor za sledeći put u opštini ili mupu kada budem imao dokument bez datuma ili pečata. kapiram da je ovo neki readers digest ugovor (da nas ne guše detaljima). sve u svemu, baš los pokušaj PVa i Libera. imali su bolje predstave ranije.

mila

pre 9 godina

EK je veci prijatelj Srbije od Malog The Pregovaraca....
za umreti....
pravnici, ne lozite se, kakav aneks, kakvi bakraci.....ovo je klasicna "ekspertska" prevara I pokusaj vadjenja a la APP.
Vucka su zeznuli, covek je klasicno zavaran, Mali se vadi, narod naravno nema nikakvu objektivnu sliku I, realno, ostaje samo da vidimo sta "prijatelj" koji "pomaze" ima da kaze....
zao mi je samo ljudi u avio-kompaniji koji znaju i dobro rade svoj posao. uz malo vise znanja na strani RoS u procesu pregovora, ova investicija je mozda mogla da bude i uspesna...ovako, ovo blamiranje sada je iskljucivo I samo produkt totalnog nepoznavanja materije I terena svih ucesnika u transakciji I samo se nadam da nece ugroziti citav srpski avio sektor.

Dragan

pre 9 godina

Ja im nista ne verujem jer su cene avio prevoza znatno povecane. Nisam ni citao tekst i objasnjenje nekog politicara jer je oni mogu da kazu jedno a da rade drugo . Na kraju krajeva zasto nisu objavili anekse Ugovora?
Pozdrav!

dragan

pre 9 godina

Прво где је први уговор, ако је мењан зашто је мењан. Ја кад би у неком уговору мењао било шта и датум одма би ме ухапсили због фалсификата. Кад се мења уговор прво се откаже стари, па се доноси нови. Друго значи АИР Вучић је до јуна незаконито пословао.
Постоје ли правници у влади?

Dovoljna reč

pre 9 godina

Hej, zamislite da je nešto zaživelo bez zvaničnih papira. Na reč narodu "države" Srbije. Srbi, uče vas da se krstite levom rukom i uspevaju u tome.

bla

pre 9 godina

Ne znam zasto se ovde govori o investiciji Etihada,jer svako ko se i malo razume u avio biznis zna da 40 miliona bilo cega nije nikakva investicija,cak ni na nivou carter kompanija,a kamo li za ozbiljne nacionalne kompanije.

mali

pre 9 godina

Koliko se ja razumem u pravo valjda je logicno da se radi aneks ugovora,a ako vec mora novi onda u istom treba da je navedeno da stari vise nije vazeci,inace u suprotnom imamo dva vazeca ugovora. A,ne znam samo o kojoj dobiti pricaju kada svi izvestaji govore o gubitku od 17 mil. eura u prvoj polovini 2014,jos kada bi placali aeodromsku taksu i punu cenu goriva taj gubitak bi bio jos veci.

Silja

pre 9 godina

Obicno se napravi anex ugovora ako se unose nekakve izmene. Zar ste ocekivali nekakvu istinu ? Jasno je da drzavu vode lopovi i prevaranti.

bezimena

pre 9 godina

A kolike su kamate na kredite iz EU?
(Srdjan, 16. avgust 2014 00:05)

Za 12,5 godina vlasti DSS, G17 i DS Srbija se zadužila 12 milijardi eura. I pored afera svih stranaka koje su delile tu vlast mi smo postali kandidat za članstvo u EU! Da bi se dotle stiglo tj. da bi se iole upristojili to je koštalo! Podsećam i na SEK-u!

Da li ste svesni da je 5.oktobra ova zemlja bila u katastrofalnom stanju, da su nam oprošteni ogromni dugovi od strane Londonskog i Pariskog kluba, jer je u trezoru NBJ umesto para bilo 600 kg heroina?

Znate li kolike su devizne rezerve NBS bile kada su se vlasti dočepali kao biv. radikali?

Da li pojmite da nas je SNS za samo 2,5 godine zadužio 8 (slovima: OSAM) milijardi eura? Gde su te pare?
Da li pojmite da ni jednog investitora, vrednog pažnje, nisu uspeli da dovedu, a govorili su da će desetine milijardi investicija obezbedili,
samo da odu "žuti"?

Ova predstava sa JAT-om i Etihadom je užasno loša, i da nas je ova Vlada uvalila u veće dugove nego da je JAT ugašen!

Svakome ko ima 2 gr mozga je jasno k'o dan, da nas Vučić namerno gura u bankrot! Pri tome, iako svi ćute, Dinkićev doprinos tome je ogroman! Zato ga je Vučić i bio angažovao, umesto da mu obuče odelo kojim je mahao.

Probudite se, bankrot Srbije će biti njeno gašenje, nestajanje koje će, mučno i teško, trajati nekoliko decenija!

brutus

pre 9 godina

datum ugovora je svetinja. Ako se nešto menja onda se to radi aneksom. Ako je ugovor nelegalan onda se poništava. zaposlite lepo ministre od đinđićeve smrti na ovamo da bar znamo "gde nam je to što nam je"

mile voli disko

pre 9 godina

Sad smo ugasili, demokrate ce nam mozak pomeriti sa datumima, napravice citavu teoriju zavere, ne interesuje njih sto sustinski nista nije promenjeno, oni ce svoju pricu da pricaju, a ne shvataju da su postali previse naporni i da zbog stalnih kritika ih vise niko ne uzima za ozbiljno.

SOD

pre 9 godina

Pa šta je problem?Platili su(Arapi)nekog funkcionera u Briselu da stvar progura.Zašto to nisu uradili na vreme,ne znam.Valjda nisu znali kakva je procedura kada se radi o malim Balkanskim(banana) zemljama.

mi5

pre 9 godina

Ma jok bolje da još 20 godina dajemo po 30 milona evra godišnje u JAT i ostala propala preduzeća sa viškom radnika. Pa mi već skoro 25 godina izdrzavamo neradnike u tim preduzećima! dajemo oko 750 miliona dolara godišnje, pa izračunajte koliko smo novca bacili u bunar! DOSTA JE! Neka država pokloni sve te propale kompanije i izađe iz vlasništva pa će neko već raditi, primati platu i plaćati poreze i skinuti se sa državnih jasli i leđa poreskih obveznika.

Srdjan

pre 9 godina

Ako je drzava vlasnik 51 % Air Serbia, sto onda jedan deo od toga ne pokloni gradjanima u vidu akcija. Jer su gradjanim bile obecane akcije JAT a sve vredno sto je JAT posedovao je prebaceno u novu kompaniju. A najvece zrtve su radnici Jata sada Air Serbia, bivsi radnici JAT i penzioneri JAT, jer oni nisu mogli da dobiju akcije i novac koji su dobili gradjani Srbije od besplatnih akcija, jer je bio uslov ako zele akcije JAT ne mogu da se prijave za ove druge i oni su se prijavljivali u fllijalama NSZ kao sto su se prijavlijvali i radnici NIS,Aerodroma, Telekoma , Galenike.
(jatovac, 15. avgust 2014 23:17)

Pitajte Mladjana Dinkica oko akcija jer je on to sve obecavao ( i ne samo on vec i neki drugi,BIVSI)a bivsi radnici JAT-a a sadasnji AS nisu nista izgubili,naprotiv dobili su posao koji ne bi imali da je ostalo po starom,penzionerima JAT-a ne fali toliko koliko onima bez posla a bivsi JAT-ovci su koliko mi je poznato dobili otpremnine a VAma je sigurno poznato da je u bivsem JAT u radio i ko treba i ko ne treba,zahvaljujuci raznima od 2000 do 2012

Srdjan

pre 9 godina

2% od milijardu je koliko znam 20 miliona...Arapi ce za vrlo kratko vreme na osnovu kamate da vrate ulozeno u JAT. Znaci mi smo po ugovoru obavezni da uplatimo valjda 40mil a arapi " do 100mil". Ocigledno da cemo mi sa ovim kamtama da platimo sve a necemo biti vlasnici...Ipravite me ako gresim...
(iznogud011, 15. avgust 2014 21:25)

A kolike su kamate na kredite iz EU?

madevun

pre 9 godina

@ 2% od milijardu je koliko znam 20 miliona...Arapi ce za vrlo kratko vreme na osnovu kamate da vrate ulozeno u JAT. Znaci mi smo po ugovoru obavezni da uplatimo valjda 40mil a arapi " do 100mil". Ocigledno da cemo mi sa ovim kamtama da platimo sve a necemo biti vlasnici...Ipravite me ako gresim... (iznogud011, 15. avgust 2014 21:25). Dva posto kamate inflacija pojede. To je dzabni kredit, da su se zaduzivali po trzistu kamata bi bila daleko veca, samo pogledajte pod kojim uslovima su se razni zaduzivali. Najveci problem u cjeloj prici je sto taj kredit ide na potrosnju, a ne investicije, a zaduzivanje je samo reakcija na dugogodisnju "praksu" zaduzivanja od 2000 godine koja nisu isla u razvoj, vec na potrosnju, pa su se nagomilala prethodna zaduzenja koja treba vracati, a plate i penzije su rasle neosnovano, bez rasta i razvoja privrede. Mogli su smanjiti plate u j. sektoru, otpustiti visak, smanjiti penzije onih sto imaju visoke penzije, smanjiti broj poslanika, drasticno smanjiti broj sluzbenih automobila, centralizovati j. nabavke i vjerovatno se opet zaduziti, ali za manji iznos, sa tim sto bi zaduzenost drzave padala iz godine u godinu. Naravno, nezadovoljstvo naroda bi rasla, posebno "kadrova" politickih stranaka koji su duboko utkani u sistem korupcije i zaposljavanja u drzavne firme...sto bi urusilo same politicke stranke, jer nema interesa od strane lokalnih lidera. Uostalom narod uglavnom prati te lokalne "lidere" po sistemu "ovaca za sisanje", pa postaju sredstvo za pol. borbu u ispunjenju licnih interesa i ambicija lokalnog lidera. Prekidanje ovog zacaranog kruga uspostavljanjem radikalnih ekonomskih reformi javne potrosnje bi se obilo o glavu onom politicaru koji bi to uradio.

Stanislava

pre 9 godina

Meni je važno da mi i dalje imamo pravo donošenja poslovnih odluka, prema tome nismo de facto u mat poziciji. Mislim da se namerno podigla prašina na ovu temu.

Sunce

pre 9 godina

Er Srbija postaje sve jači "igrač" u regionu i izbacuje iz posla low cost kompanije koje ovde saobraćaju, tako da nema govora da ovde država niti bilo ko gubi.

JESTE - IZNADJENJE - ALI - DOBRO

pre 9 godina

Kada nemaju nikakvih dokaza i kada su videli da su jos jednom se posluzili lazima, sada je kao bitno i vazno kada je sklopljen ovaj ugovor. Sitimo smo vase brige gospodo Demokrat nemopje te nas vise braniti kada vas milom. Bitno je da se podstice saradnja sa stranim zemljama. Odnosi sa Emiratima nikad nisu bili bolji. Ovakva saradnja ce sigurno u potpunosti uticati na ekonomski oporavak i razvoj nase zemlje, a to nam je definitivno prioritet.

Kovrdzava

pre 9 godina

Za neverne Tome,postoji zvanican izvestaj EK u kome se govori da treba izmeniti neke odredbe ugovra sa Etihadom da bi oni bili u skladu sa evropskim zakonodavstvom

Duke

pre 9 godina

Nista.Vi pokazete i ugovor iz prethodne godine i kazete evo uporedite sami u pitanju su samo sitnice i stvar resena.
Ugovor najavljivali pre izbora a od tada 6 meseci i konacno kad ste ga pokazali to je neki koji ste potpisali pre 10 dana.
Sigurno je sve cisto i ne ostavlja ni trunku sumnje sta se nalazi u prvom.Sacekajte jos godinu dana pa izadjite sa originalom i kazite evo sve je cisto vidite kako transparentno i brzo radimo.
A svi mi se kopcamo na ledja.
I sve to ste mogli da uradite za 5 minuta ali ocigledno vam to nije cilj vec kao i kod svih madjionicara pokazujete nam levu ruku namerno da ne vidimo desnu kako radi posao.

Kluz

pre 9 godina

Govoreci o kreditu od UAE, "Mali kaže da mi zahvaljujući tome nećemo morati da se zadužujemo"?! Dobro smisljeno, ako se zaduzim onda necu morati da se zaduzujem?! Dostojno TNT Grupe...

Losmi

pre 9 godina

Eeeee, aj' nam pokažite i te prethodne ugovore, kad su već isti .... I taj ''Ugovor o podršci... '' koji se spominje, to ste zaboravili, molim Vas, neka Vam ne bude teško...

Jabilondo

pre 9 godina

Pa jel ugovor sa Etihadom potpisan "svuda u svetu" ili u Srbiji, gde se privatizacija srpskog preduzeća odvija po srpskim zakonima? Ako je tako, onda se manite priča o elektronskom potpisu i lupajte pečat.

P.S. Ja sam pristalica novih tehnologija i naravno da jesam za elektronski potpis, pre pečata. Ali ako niste u stanju da digitalizujete zdravstvene kartone, onda mi ne glumite pokondirenu tikvu, nego poštujte zvanične procedure, a ako vam se ne dopadaju, onda ih menjajte.

milan

pre 9 godina

zar je moguće da postoje borovi koji mogu i ovo da pravdaju ? (inace da znate air serbia i dalje beleži gubitke. ..cak ni to opravdanje ne postoji)

miki

pre 9 godina

AV kao dipl. pravnik MORA a Sinisa Mali TEBA da znaju da je OBAVEZNO sastavni deo SVAKOG ugovora DATUM. To je jedan izuzetno bitan momenat. Prava i obaveze /ako ugovorom nije eksplicinto odredjeno drugacije/ pocinju od DATUMA potpisivanja. Znaci da AV NIJE prikazao ono sto se TRAZILO. Ili u prevodu ponudio je FALSIFIKAT u odnosu na trazeno. Toliko o pravu.

milojko

pre 9 godina

A kako ga je potpisao ministar finansija Dusan Vujovic kad on tada nije bio ministar finansija vec privrede. cetiri dana posle potpisa on je postavljen za ministra finansija .

Dragan

pre 9 godina

Naravno da je stetan. Da li iko misli da su arapi glupi? Poklanjaju novac.... Kaze premijer sledece godine profit 1.000.000,00 eura. Uloziti 500.000.000,00 da bi imali samo 1 mil i to sledece godine.itd itd.
(Veljko, 15. avgust 2014 16:28)
- Uloziti 500.000.000,00 da bi imali 1.000.000,00 profit sledece godine, i da ne bi imali gubitak od 100.000.000,00 SVAKE godine. Kad se gleda tako, onda cela prica ima malo vise smisla, zar ne? Nista se ne sekirajte, imajuci u vidu stanje u kojem je JAT bio pre ulaska Etihada, ovo ce se isplatiti znatno brze nego sto to na prvi pogled izgleda.

citala a boje da nisam

pre 9 godina

Ja sam kao neki vajni dipl. pravnik citala Ugovor i ono niko ko je zavrsio onaj drzavni kao ja pisao nije.Ima cak i gramatickih gresaka.
Prvo sam primetila naravno datum i Vujovicev potpis (sam ga bilo sta sebi dozvoljava)
A gosn Gradonacelniku porucujem da se kod izmena delova Ugovora radi ANEKS a ne novi Ugovor.Njega sram bilo duplo sto tako jeftino laze.

anako

pre 9 godina

ako je ek imala prigovor ili ako je iz bilo kojeg razloga doslo do promene sadrzaja onda se pise aneks ugovora. znaci ostaje originalni ugovor i dodaje se dokument sta je promenjeno, dopunjeno ili izuzeto u ugovoru sa datumom i potpisom stranaka.

moze li me ko podsetiti bese li av zavrsio prava?
a ovi iz pravne sluzbe vlade su svi na godisnjem?

vm

pre 9 godina

Tek je sad mutno. Da li je ovo novi ugovor ili je aneks. Ako je aneks moralo bi da stoji da je aneks i da preostale odredbe iz osnovnog ugovora (koji nismo videli) važe. Ako je novi ugovor, mora da stoji da prethodni ugovor prestaje da važi u celosti. Ovako, kako stvari stoje, važe obadva ugovora, bez obzira što to nigde ne piše, jer su po prethodnom već činjene neke radnje i on nije označen kao nevažeći. Mora da bude objavqen i prethodni ugovor da bi smo nešto više znali.
A to oko upravljanja, pa to je najvažnije. Nemoguće je bilo da oni upravljaju ako mi imamo 51%. Međutim ni sad se nije ništa promenilo, oni kao da imaju 51% jer je njihov kompletan menadžment i oni mogu kroz operativne poslove da odliju mnogo novca kroz različite ugovore o uslugama, i na drugi način, kroz različite fakture od svojih firmi... Profit ćemo videti u meri koliko ih subvencionišemo kroz jeftin kerozin, aerodromske takse ili direktnom uplatom.

Miki

pre 9 godina

Kaže da vlada nije uložila ni dinar, a šta je sa dugom? Jel ispario ili to što je sada konvertovan znači nešto drugo sem daćemo mi to platiti...

Brateu

pre 9 godina

Došlo je dotle da je i Evropska Komisija veći prijatelj ovoj državi od onih koji je vode? Kakvo je ovo ludilo mozga Siniše Malog?

"Mali kaže da je nama EK na neki način učinila uslugu jer je smanjila udeo Etihada u upravljanju koji sada nema pravo odlučivanja već može da daje predloge za pripremu poslovnog plana, podsećajući da je Etihad želeo da postavi svoj menadžment i generalnog direktora."

Skaut

pre 9 godina

Price za malu decu. Sta je za nasu javnost smetalo da se pokaze ugovor od pre godinu dana.To sto je EK navodno stavila primedbu valjda ne menja nista u odnosu na probitni ugovor. Bilo je recenzije za javnost Srbije. I zasto nije postavljen bisznis plan? To nije nikakva tajna za konkurenciju ali je tajna za gradjane Srbije

Petar

pre 9 godina

Ovaj posao je sacuvao veliki broj radnih mesta, zadrzao vlasnistvo nad avio prevoznikom, rasteretio budzet Srbije kojoj ce poceti donositi i profit.

Draga Tasta

pre 9 godina

Nakon sto su dobili pojasnjanje datuma koji stoji na ugovoru,vecinu citalaca sada interesuje koji ce razlog sada izmisliti opozicija da bi kritikovala ugovor sa Etihadom,koji je prema svim noramam vise nego povoljan za nasu stranu

Tanja

pre 9 godina

Za ovo je glasalo 25 posto građana a ja sem moje majke ne poznajem nijednog. Obrali smo bostan, oni čak ne znaju ni da muljaju. Dno dna ljudskog i političarskog. Diletanti sa kompleksom svemogućeg.

i vi njima stvarno verujete

pre 9 godina

pa ako je stupio na snagu krajem marta zasto si ti Mali pricao da ce biti objavljen u toku kampanje
pri tom jo se hvale da nisu nista ulozili sa nase strane. pa ako su arapi vec sve dali sto su imali i potpisali sta cemo sad, ko ce dalje da placa odrzavanja, pa gorivo, pa takse pa trista cuda. i ako sam dobro procitala svuda se kaze da oni mogu da uloze DO nekog iznosa a to moze da znaci i milion dva umesto 100 miliona.

Titija

pre 9 godina

Napokon imamo uspešnu kompaniju koja je za godinu ostvarila profit. Srbiji su potrebne investicije za oporavak svoje privrede. Vidimo kako su funcioneri DS-a sastavljali svoje ugovore, i naneli štetu našim najvećim strateškim kompanijama a radnike ostavili na ulicama NIS-a i Zastave.Nije lako demokrata da sve ovo pregrme, bez ikakvih posledica. Sadapnja Vlada je objavila sve ugovore ine možemo zaista da uporedimo rad sadašnje vlade sa vladom demokratske stranke. DS je sastavljao ugovore po ispunjavanju svojih želja i ličnog profita, a premijer Aleksandar Vučić je radio da bi sačuvao interese svoga naroda i država, i sačuvao radnike u tom preduzeću, i ostvario profit tom preduzeću.

grbela

pre 9 godina

Zato smo i propali kao drzava! Jedino ako nas Vucic ne izvuce! Upravo iz tog razloga sto niko nije srecan i zadovoljan , sto je neki dinar usao u budzet a nije u dzep Pajtica , Djilasa , Tadica i njima slicnim! Sto ste tuzni jer je nesto dobro doneo Vucic, nije na stetu niciju!

Veljko

pre 9 godina

Bitni su uslovi u Ugovoru, bitno je da su nabavljeni novi avioni i da se povecao broj putnika, sto ce umesto dosadasnjoh gubitaka doneti zaradu.

Oliver

pre 9 godina

Zar je uopšte i bitno kada je sklopljen ovaj ugovor? Bitno je da se podstiče saradnja sa stranim zemljama. Odnosi sa Emiratima nikad nisu bili bolji. Ovakva saradnja će sigurno u potpunosti uticati na ekonomski oporavak i razvoj naše zemlje, a to nam je definitivno prioritet.

SB

pre 9 godina

Meni je samo važno da smo se rešili ogromnih gubitaka koji pravio JAT. Etihad je uspeo da se pozicionira kao firma koja posluje profidabilno a to šta smo im osporavanim ugovorom načinili kao ustupak, meni je nebitno.
Važno je da nemamo više gubitaša čije gubitke su "pokrivali " građani Srbije iz budžeta.
Šta je tu sumnjivo kad je računica i naš interes potpuno transparentan.

mile voli disko

pre 9 godina

Sad smo ugasili, demokrate ce nam mozak pomeriti sa datumima, napravice citavu teoriju zavere, ne interesuje njih sto sustinski nista nije promenjeno, oni ce svoju pricu da pricaju, a ne shvataju da su postali previse naporni i da zbog stalnih kritika ih vise niko ne uzima za ozbiljno.

milence

pre 9 godina

@jabilondo
Nas zakon poznaje elektronski potpis, ali mozak clana stranke ne.

U svakom slucaju, kad citam komentare clanova ds-a po ovom sajtu, setim se komentara radikala za vreme vlade Zorana Djindjica - na sve strane su kukali kako im je bilo barem 100 puta bolje za vreme Milosevica. Sramota je kako neki razmisljaju. Verovatno smo zato i ovde gde smo.

Zoki

pre 9 godina

@Jabilondo
Ono na ugovoru su obični potpisi, a ne elektronski. Ugovor je potpisan u Srbiji, ali je pisan u skladu sa "english law" kako stoji u ugovoru, zato je i forma ugovora takva, a potpis svakog potpisnika potvrđuje svedok.
Konačno, na Zapadu mnoge kompanije uopšte nemaju pečat, jer više nije obavezan. Nekada je suvi pečat bio obavezan, sada više nije. Potpis odgovarajućeg lica je sasvim dovoljan.

Sunce

pre 9 godina

Er Srbija postaje sve jači "igrač" u regionu i izbacuje iz posla low cost kompanije koje ovde saobraćaju, tako da nema govora da ovde država niti bilo ko gubi.

Stanislava

pre 9 godina

Meni je važno da mi i dalje imamo pravo donošenja poslovnih odluka, prema tome nismo de facto u mat poziciji. Mislim da se namerno podigla prašina na ovu temu.

Kovrdzava

pre 9 godina

Za neverne Tome,postoji zvanican izvestaj EK u kome se govori da treba izmeniti neke odredbe ugovra sa Etihadom da bi oni bili u skladu sa evropskim zakonodavstvom

Srdjan

pre 9 godina

Ako je drzava vlasnik 51 % Air Serbia, sto onda jedan deo od toga ne pokloni gradjanima u vidu akcija. Jer su gradjanim bile obecane akcije JAT a sve vredno sto je JAT posedovao je prebaceno u novu kompaniju. A najvece zrtve su radnici Jata sada Air Serbia, bivsi radnici JAT i penzioneri JAT, jer oni nisu mogli da dobiju akcije i novac koji su dobili gradjani Srbije od besplatnih akcija, jer je bio uslov ako zele akcije JAT ne mogu da se prijave za ove druge i oni su se prijavljivali u fllijalama NSZ kao sto su se prijavlijvali i radnici NIS,Aerodroma, Telekoma , Galenike.
(jatovac, 15. avgust 2014 23:17)

Pitajte Mladjana Dinkica oko akcija jer je on to sve obecavao ( i ne samo on vec i neki drugi,BIVSI)a bivsi radnici JAT-a a sadasnji AS nisu nista izgubili,naprotiv dobili su posao koji ne bi imali da je ostalo po starom,penzionerima JAT-a ne fali toliko koliko onima bez posla a bivsi JAT-ovci su koliko mi je poznato dobili otpremnine a VAma je sigurno poznato da je u bivsem JAT u radio i ko treba i ko ne treba,zahvaljujuci raznima od 2000 do 2012

jatovac

pre 9 godina

Ako je drzava vlasnik 51 % Air Serbia, sto onda jedan deo od toga ne pokloni gradjanima u vidu akcija. Jer su gradjanim bile obecane akcije JAT a sve vredno sto je JAT posedovao je prebaceno u novu kompaniju. A najvece zrtve su radnici Jata sada Air Serbia, bivsi radnici JAT i penzioneri JAT, jer oni nisu mogli da dobiju akcije i novac koji su dobili gradjani Srbije od besplatnih akcija, jer je bio uslov ako zele akcije JAT ne mogu da se prijave za ove druge i oni su se prijavljivali u fllijalama NSZ kao sto su se prijavlijvali i radnici NIS,Aerodroma, Telekoma , Galenike.

Srdjan

pre 9 godina

2% od milijardu je koliko znam 20 miliona...Arapi ce za vrlo kratko vreme na osnovu kamate da vrate ulozeno u JAT. Znaci mi smo po ugovoru obavezni da uplatimo valjda 40mil a arapi " do 100mil". Ocigledno da cemo mi sa ovim kamtama da platimo sve a necemo biti vlasnici...Ipravite me ako gresim...
(iznogud011, 15. avgust 2014 21:25)

A kolike su kamate na kredite iz EU?

Pas_na_tufne

pre 9 godina

Koliko buke demokrate dižu, samo zato što nisu dobile svoj deo kolača.
Navike je čudo,
(da ne poveruješ.., 15. avgust 2014 20:05)
Procitaj sta si napisao. Ajde sad opet. Ajde jos jednom za svaku slucaj. Nema na cemu i pazi sledeci put.

mi5

pre 9 godina

Ma jok bolje da još 20 godina dajemo po 30 milona evra godišnje u JAT i ostala propala preduzeća sa viškom radnika. Pa mi već skoro 25 godina izdrzavamo neradnike u tim preduzećima! dajemo oko 750 miliona dolara godišnje, pa izračunajte koliko smo novca bacili u bunar! DOSTA JE! Neka država pokloni sve te propale kompanije i izađe iz vlasništva pa će neko već raditi, primati platu i plaćati poreze i skinuti se sa državnih jasli i leđa poreskih obveznika.

milan

pre 9 godina

Da je bilo sve u redu nebi ni Evropska komisija imala zamerke i tražila da se ugovor po treći put modifikuje. Očigledno je da je prvi dogovor prošle godine napravljen na brzaka zbog izbora a to što je pala zarada od 1 miliona evra malo je mršavo kada se zna da početo od nule znači bez duga.

kk

pre 9 godina

A gde su novi avioni??
Kako rece Vucic - Arapi nas spasise od pogibija u starim avionima, a novih aviona nema nigde, narocito ih nema u ugovoru!!
Dakle nije vazno gde je pecat, pitanje je gde su avioni!

nikola

pre 9 godina

Apsolutno je neverovatno sa cim se sve AV sluzi da bi obmanuo ovaj prost narod. Prvo na konferencije gds objavljuje detalje ugovora govori o kreditu od milijardu evra ( ej covek u dani zaduzio zemlju za jos milijardu) pa onda iunese detalje ugovora koji je fabrikovan. I to radi bez blama. Onda pominje neke ljude da bi oprvdao to da smo prodali zelju Arapima. Jadni su i bedni da to prelazi svaku meru. Mene zanima bas da dostave novinama izvod da vidi.o da li je legla ta milijarda i kad. Garantujem da su i za to slagali.

trudna buva

pre 9 godina

"Govoreći o milijardi dolara koju su Srbiji uplatili Ujedinjeni Arapski Emirati kao pomoć budžetu, Mali kaže da mi zahvaljujući tome nećemo morati da se zadužujemo i da nećemo imati problem sa likvidnošću do marta sledeće godine.
"Taj kredit je primer koliko nam je ..."
uplatili su nam pomoć, te nećemo morati da se zadužujemo, a ta pomoć je KREDIT!!!??
majko moja, ko je ovde lud??? ma, znam ja ko je lud, nego ko se pravi još i blesav??

iznogud011

pre 9 godina

2% od milijardu je koliko znam 20 miliona...Arapi ce za vrlo kratko vreme na osnovu kamate da vrate ulozeno u JAT. Znaci mi smo po ugovoru obavezni da uplatimo valjda 40mil a arapi " do 100mil". Ocigledno da cemo mi sa ovim kamtama da platimo sve a necemo biti vlasnici...Ipravite me ako gresim...

Cobra

pre 9 godina

Ko se nadao da će neko da gleda neki tamo datum,kad je nešto potpisano,i još Mali priča kako su to samo kozmetičke promene u odnosu na pravi ugovor.
Kad će više taj meteor da nas pogodi!

Jack

pre 9 godina

Ovo je senzacija, KREDITOM je USTEDJENO 400 miliona dolara?
Pitam se zasto B92 ne objavi da sam ja drzavi Srbiji LICNO ustedeo 400 MILIJARDI dolara, time sto ih nisam ni pozajmio. Strasno koliko ljudska glupost nema granica...

Josarian

pre 9 godina

Time stvari postaju jasnije, mada jasnije mogu biti samo onima kojima je pre bilo nejasno. Njih je najmanje. Vecini je jasno, ali je ta vecina podeljena na dva dela, veci, kome je jasno, ali iz ljubavi i odanosti predsedniku partije i Vlade nista ne dovode u pitanje. Ako on kaze da je belo crno, za njih, bice crno. Manjem broju je sve jasno od pocetka, ali im to predstavlja samo otezavajucu okolnost u zivotu. Biti pametan i imati ocuvano pamcenje i logiku je nedopustiv greh i nepotrebno znanje u Srbiji. To nije nista novo. I prosla vlast je to forsirala, a ova je podigla na nivo drzavne politike, sto u konkretnom vremenskom opsegu znaci drzavnikove politike. Jedan covek odlucuje o svemu, pa i o tome sta je crno, sta je belo, sta je plagijat, a sta je glupo objasnjenje, sta ce imati ovaj datum, sta ce imati onaj datum, a i kakve veze ima datum kada je ON rekao da je to najbolje sto smo mogli dobiti. Ne znam samo ko je sve na dobitku, ali znam ko nije.

SOD

pre 9 godina

Pa šta je problem?Platili su(Arapi)nekog funkcionera u Briselu da stvar progura.Zašto to nisu uradili na vreme,ne znam.Valjda nisu znali kakva je procedura kada se radi o malim Balkanskim(banana) zemljama.

madevun

pre 9 godina

@ 2% od milijardu je koliko znam 20 miliona...Arapi ce za vrlo kratko vreme na osnovu kamate da vrate ulozeno u JAT. Znaci mi smo po ugovoru obavezni da uplatimo valjda 40mil a arapi " do 100mil". Ocigledno da cemo mi sa ovim kamtama da platimo sve a necemo biti vlasnici...Ipravite me ako gresim... (iznogud011, 15. avgust 2014 21:25). Dva posto kamate inflacija pojede. To je dzabni kredit, da su se zaduzivali po trzistu kamata bi bila daleko veca, samo pogledajte pod kojim uslovima su se razni zaduzivali. Najveci problem u cjeloj prici je sto taj kredit ide na potrosnju, a ne investicije, a zaduzivanje je samo reakcija na dugogodisnju "praksu" zaduzivanja od 2000 godine koja nisu isla u razvoj, vec na potrosnju, pa su se nagomilala prethodna zaduzenja koja treba vracati, a plate i penzije su rasle neosnovano, bez rasta i razvoja privrede. Mogli su smanjiti plate u j. sektoru, otpustiti visak, smanjiti penzije onih sto imaju visoke penzije, smanjiti broj poslanika, drasticno smanjiti broj sluzbenih automobila, centralizovati j. nabavke i vjerovatno se opet zaduziti, ali za manji iznos, sa tim sto bi zaduzenost drzave padala iz godine u godinu. Naravno, nezadovoljstvo naroda bi rasla, posebno "kadrova" politickih stranaka koji su duboko utkani u sistem korupcije i zaposljavanja u drzavne firme...sto bi urusilo same politicke stranke, jer nema interesa od strane lokalnih lidera. Uostalom narod uglavnom prati te lokalne "lidere" po sistemu "ovaca za sisanje", pa postaju sredstvo za pol. borbu u ispunjenju licnih interesa i ambicija lokalnog lidera. Prekidanje ovog zacaranog kruga uspostavljanjem radikalnih ekonomskih reformi javne potrosnje bi se obilo o glavu onom politicaru koji bi to uradio.

JESTE - IZNADJENJE - ALI - DOBRO

pre 9 godina

Kada nemaju nikakvih dokaza i kada su videli da su jos jednom se posluzili lazima, sada je kao bitno i vazno kada je sklopljen ovaj ugovor. Sitimo smo vase brige gospodo Demokrat nemopje te nas vise braniti kada vas milom. Bitno je da se podstice saradnja sa stranim zemljama. Odnosi sa Emiratima nikad nisu bili bolji. Ovakva saradnja ce sigurno u potpunosti uticati na ekonomski oporavak i razvoj nase zemlje, a to nam je definitivno prioritet.

Milos

pre 9 godina

Jedno pitanje za sve SNS botove koji tvrde da nema nista sporno, da je bitno da je ugovor potpisan, a ne kada je potpisan i sl.
Ako stvarno nema nista sporno i sve je jasno i cisto, zasto onda Vucic na konferenciji za stampu nije lepo rekao datumi se ne slazu zbog toga i toga, a kao sto mozete videti nema nikakvih izmena ugovora i radi transparentnosti ja vam pokazujem i ovaj prvi ugovor potpisan prosle godine?
Ovako, logicno je predpostaviti da je potpisan novi, ispeglan ugovor da bi mogao biti pokazan.
Takodje, ako Sinisa Mali tvrdi da se nizmo zaduzili, da li to znaci da svima kojima je banka na racun uplatila novac za kupovinu stana, mogu da prestanu da vracaju taj kredit jer se u stvari UOPSTE NISU ZADUZILI?

Flashback

pre 9 godina

Meni je najsmesnije kod ovih SNS botova sto se uporno ovde u komentarima osvrcu na zute odnosno DS, vi stvarno ne vidite da nisu oni vas problem, oni su pukli, vas problem smo mi, narod koji jos uvek nesto misli, i koji se nije utopio u masu vas.

mila

pre 9 godina

EK je veci prijatelj Srbije od Malog The Pregovaraca....
za umreti....
pravnici, ne lozite se, kakav aneks, kakvi bakraci.....ovo je klasicna "ekspertska" prevara I pokusaj vadjenja a la APP.
Vucka su zeznuli, covek je klasicno zavaran, Mali se vadi, narod naravno nema nikakvu objektivnu sliku I, realno, ostaje samo da vidimo sta "prijatelj" koji "pomaze" ima da kaze....
zao mi je samo ljudi u avio-kompaniji koji znaju i dobro rade svoj posao. uz malo vise znanja na strani RoS u procesu pregovora, ova investicija je mozda mogla da bude i uspesna...ovako, ovo blamiranje sada je iskljucivo I samo produkt totalnog nepoznavanja materije I terena svih ucesnika u transakciji I samo se nadam da nece ugroziti citav srpski avio sektor.

mozak

pre 9 godina

Ovo sto smo doziveli sa ovima na vlasti je najveca sramota u istoriji ljudskog roda uopste.
Evo samo nekoliko osvrta na ovu temu:
-ugovor je tajan(zbog konkurencije,drugih investitora)-a cita ga i ispravlja EK- NAVODNO,
-pravi se novi ugovor,a ne aneks,
-nije bitan datum,potpis,a bogami ni pecat na ugovoru!!!.
NAJVAZNIJE:
sadrzaj novog ugovora je toliko los po ovu jadnu zemlju-
Srbija Etihad
500mil.$ dug JAT-a -placamo mi 40mil.$ ulaganje
200mil.$ imovina JAT-a
82 mil.$ ulaganja u novu firmu
51% vlasnistva-LAZ 49% vlas.-LAZ

Sta li tek pise u ORIGINALU!

concrete

pre 9 godina

Ok, idem ja da potpisem jedan ovakav ugovor sa nekom stranom kompanijom, da "ustedim" uzimajuci kredit, da im dam 49% vlasnistva na neke ad hoc uplate, pa cu da primenjujem ugovor sa godinu dana zakasnjenja (a kako letese dosada, sa sve novim logom i ostalim promenama identiteta?) i to tek kada ga dam na reviziju nadleznoj evropskoj komisiji! Osim sto je strasno kako su nas prevarili, strasno je sto misle da to mogu da rade kako i koliko hoce! A Malog su postavili, cenim, jer im je neko dosapnuo da ne pokusavaju da stave Zoranu - zamislite reakcije javnosti kad bi nam taj sveznajuci i svemoguci lik krenuo da tumaci ugovor sa Arapima!

A gde je pečat

pre 9 godina

Botine, sad pravo na sajt Agencije za privredne registre da vidite kako Air Serbia "ne pravi gubitke" a vi se pravite pametni...

bezimena

pre 9 godina

A kolike su kamate na kredite iz EU?
(Srdjan, 16. avgust 2014 00:05)

Za 12,5 godina vlasti DSS, G17 i DS Srbija se zadužila 12 milijardi eura. I pored afera svih stranaka koje su delile tu vlast mi smo postali kandidat za članstvo u EU! Da bi se dotle stiglo tj. da bi se iole upristojili to je koštalo! Podsećam i na SEK-u!

Da li ste svesni da je 5.oktobra ova zemlja bila u katastrofalnom stanju, da su nam oprošteni ogromni dugovi od strane Londonskog i Pariskog kluba, jer je u trezoru NBJ umesto para bilo 600 kg heroina?

Znate li kolike su devizne rezerve NBS bile kada su se vlasti dočepali kao biv. radikali?

Da li pojmite da nas je SNS za samo 2,5 godine zadužio 8 (slovima: OSAM) milijardi eura? Gde su te pare?
Da li pojmite da ni jednog investitora, vrednog pažnje, nisu uspeli da dovedu, a govorili su da će desetine milijardi investicija obezbedili,
samo da odu "žuti"?

Ova predstava sa JAT-om i Etihadom je užasno loša, i da nas je ova Vlada uvalila u veće dugove nego da je JAT ugašen!

Svakome ko ima 2 gr mozga je jasno k'o dan, da nas Vučić namerno gura u bankrot! Pri tome, iako svi ćute, Dinkićev doprinos tome je ogroman! Zato ga je Vučić i bio angažovao, umesto da mu obuče odelo kojim je mahao.

Probudite se, bankrot Srbije će biti njeno gašenje, nestajanje koje će, mučno i teško, trajati nekoliko decenija!

jescemo korenje

pre 9 godina

Ovo sa botovima je bolesno. Šizofrenija. Odjedamput stigne 300 minusa (ili
pluseva).
(m i v, 15. avgust 2014 21:38)
Pa mora biti bolesno kad su i idejni tvorci i nadredjeni botova bolesni...

Nego stvrno je stigla ta milijarda od seika, danas 700+ botova.
Nego botovi, sta kazete, da li ce vase gazde do kraja ove ili sledece godine zaduziti Srbiju vise nego zuti i Sloba zajedno, u proteklih 20+ godina?

Kesic

pre 9 godina

Morace Kesic da produzi emisiju na 240 minuta jer toliko je novog materijala u vreme letnje seme tj pauze! Naravno uz uslov da ne prodje kao mentalno razgibavanje!

bezimena

pre 9 godina

"Ugovor jeste potpisan u avgustu prošle godine, ali je stupio na snagu krajem marta".

TAJ ugovor na sunce, TAJ ugovor je gradjanima morao biti predstavljen, a ne ovaj lažnjak koji je na brzinu skarabudžen!

Pera ložač

pre 9 godina

Izgleda da je ovaj ugovor svojeručno "sastavio" Mića Jovanović, uz malu pomoć svojih bivših doktoranata. Kakve veze imaju datumi, godine, pečati, potpisi, overe isl...
Znači do pre neki dan su radili na osnovu usmenog ugovora.

PedjaS

pre 9 godina

siniša mali igra na poziciji libera. čovek za sve,
all-around-player, neverovatno! jel on gradonačelnik ili sta? ne znam odakle da krenem sa komentarom.
"datum u ugovoru ne znači ništa" pfff kakva glupost. pa zašto stoji u ugovoru ako ne znači ništa? proforme radi?
"mi smo zemlja u kojoj se predaje previše važnosti pečatu" e ovo je hit i atak na mozak. pa sve i da jeste suvišan kod nas je obavezan!
moram da zapamtim ovaj izgovor za sledeći put u opštini ili mupu kada budem imao dokument bez datuma ili pečata. kapiram da je ovo neki readers digest ugovor (da nas ne guše detaljima). sve u svemu, baš los pokušaj PVa i Libera. imali su bolje predstave ranije.

dragan

pre 9 godina

Прво где је први уговор, ако је мењан зашто је мењан. Ја кад би у неком уговору мењао било шта и датум одма би ме ухапсили због фалсификата. Кад се мења уговор прво се откаже стари, па се доноси нови. Друго значи АИР Вучић је до јуна незаконито пословао.
Постоје ли правници у влади?

Dovoljna reč

pre 9 godina

Hej, zamislite da je nešto zaživelo bez zvaničnih papira. Na reč narodu "države" Srbije. Srbi, uče vas da se krstite levom rukom i uspevaju u tome.

za zakržljale

pre 9 godina

"Siniša Mali, koji je bio jedan od pregovarača, objašnjava da taj datum ne znači i da je u ugovoru nešto promenjeno u vezi s ugovorenim obavezama.
Ugovor jeste potpisan u avgustu prošle godine....... "
Gde je taaaaj UGOVOR. Zna li mali da se osnovni ugovor menja aneksima a nepravi novi ugovor.

ogorčeni Ivan bg

pre 9 godina

Nije mi jasan ogroman broj minusa na komentarima kojima se zahteva dostavljanje tog "starog" ugovora. Razumem da je to po partijskoj liniji, ali zar to ne bi pomislio svako ko ima trunku razuma?

Inače i laik zna (što ja nisam) da se ugovori ne menjaju "zamenama" već aneksima.

Dragan

pre 9 godina

Ja im nista ne verujem jer su cene avio prevoza znatno povecane. Nisam ni citao tekst i objasnjenje nekog politicara jer je oni mogu da kazu jedno a da rade drugo . Na kraju krajeva zasto nisu objavili anekse Ugovora?
Pozdrav!

brutus

pre 9 godina

datum ugovora je svetinja. Ako se nešto menja onda se to radi aneksom. Ako je ugovor nelegalan onda se poništava. zaposlite lepo ministre od đinđićeve smrti na ovamo da bar znamo "gde nam je to što nam je"

Silja

pre 9 godina

Obicno se napravi anex ugovora ako se unose nekakve izmene. Zar ste ocekivali nekakvu istinu ? Jasno je da drzavu vode lopovi i prevaranti.

mali

pre 9 godina

Koliko se ja razumem u pravo valjda je logicno da se radi aneks ugovora,a ako vec mora novi onda u istom treba da je navedeno da stari vise nije vazeci,inace u suprotnom imamo dva vazeca ugovora. A,ne znam samo o kojoj dobiti pricaju kada svi izvestaji govore o gubitku od 17 mil. eura u prvoj polovini 2014,jos kada bi placali aeodromsku taksu i punu cenu goriva taj gubitak bi bio jos veci.

bla

pre 9 godina

Ne znam zasto se ovde govori o investiciji Etihada,jer svako ko se i malo razume u avio biznis zna da 40 miliona bilo cega nije nikakva investicija,cak ni na nivou carter kompanija,a kamo li za ozbiljne nacionalne kompanije.