Ponedeljak, 30.06.2014.

12:57

Podržaćemo Srbiju ali uslovi ostaju

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer rekao je danas da će Nemačka podržati Srbiju na njenom putu ka EU, ali da neće smanjivati uslove.

Izvor: Tanjug

Podržaæemo Srbiju ali uslovi ostaju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

Arja

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je jedini političar koji sprovodi reforme. Aleksandar Vučiću je jedino važno da našu Srbiju potpuno izvuče iz teške ekonomski krize i da ima svu potrebnu podršku prijatelja oko ulaska Srbije u EU. Srbija će sve sprovesti brže i efikasnije uz pomoć stranih zvaničnika. Aleksandar Vučić će zaista uvesti Srbiju u EU i postati punopravni član EU.

Futoški Kolina

pre 9 godina

Naravno da Srbija mora ispuniti odredjene uslove da bi postala član EU, ali je bitno da Vučić, Nikolić i Dačić imaju jedinstvenu politiku, i da sva trojica jasno govore šta od Srbije ne može očekivati Nemačka, a to je priznanje nezavisnosti Kosova i uvodjenje sankcija Rusiji.

MASINICA

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je na vreme shvatio koje objektivno lider u EU od prvog dana dolaska na vlast shvatio je i potpuno mu je jasno da Nemacka u ekonomskom smislu vedri i oblaci Evropom. Zasto se opredelio da red poteza kada je Nemacka u pitanju ide redom. Prvo je bio nemacki forum u Srbiji, potom je docekao bivseg kancelara Nemacke Sredera u Srbiji koji je upravo sproveo reforme koje su donele Nemackoj sadasnje jako i stabilno ekonomski polozaj u Evropi, pa potom sledi poseta Angeli Merkel, jasno je da Aleksandar Vucic na ovaj nacin pokusava da pridobije nemacku ekonomiju i mislim da je na pravom putu da se to i desi.

Byzantium

pre 9 godina

Meni je lakse sad iskreno sve znam sta je Nemacka uradila u prethodnom veku ali recimo ako ocemo malo da budemo i mi Srbi objektivni, okej nemacki vojnik 1914. 1918. nije bio zlocinac, austougarski vec da, cak je napravio i nesto medju najboljim monentima istorije ratovanja ljudske civilizacije ostavio je spomenik u slavu svog neprijatelja. Zatim za period 1941-1945. pre toga smo podvlacim POTPISALI Trojni Pakt protiv koga generalno nije bio narod koliko god komunisticka propaganda pokusava to da prikaze nego strane vojno obavestajne sluzbe, cak i nemam nista protiv tog dogadjaja antifasista sam ali ti mene zrtvujes zveri i ostavljas me na cedilu zarad kakvog interesa da kupis vreme Grcima mislim ne razumem ali ajde e onda je sto se kaze popularno doso Svaba ajmo u sume, sto se tice zlocina cinili su ih samo ako im se pruza otpor ipak da su nas samo oni ubijali tih godina pa mi ne bi imali 50000 zrtava a ne desetostruko ako ne i vise zrtava tokom drugog svetskog rata ludilio zar ne? Hvala botovima meni malo lakse :)

Baloteli

pre 9 godina

Vucicu je jasno da Nemacka u ekonomskom smislu vedri i oblaci Evropom, prvo je bio nemacki forum u Srbiji, potom je docekao Sredera u Srbiji, pa poseta Angeli Merkel, jasno je da pokusava da pridobije nemacku ekonomiju i cini mi se da je na dobrom putu.

Fratelo

pre 9 godina

Aktuelna vlast zaista daje sve od sebe da se započete reforme sprovedu do kraja i to u što kraćem roku. Uz podršku Nemačke, Srbija ima mnogo bolje šanse za ulazak u EU, a to nam je glavni cilj.

Лима

pre 9 godina

200 Бот режимских минуса округло у минути добијеш за А! ако кажеш против Немачке. Пропаст

zoran56

pre 9 godina

iskreno se nadam da ovih botova nema više od 200, sve preko tog broja izaziva strah. Jedan preokre kod gazde smo videli, ko zna..možda obuku uniforme pa svaka zgrada dobije po jednoga bota.

moonraker

pre 9 godina

Besplatan savet neukim spin-majstorima: Sto redje spominjete Nemacku,to ce usporiti vas sunovrat.Srbi pamte Kolubaru,Cer,Albaniju,99 godinu...Dr.Nesa?Fiat?Etihad? Nismo zaboravili..

Duci0167Obren

pre 9 godina

Kao neko ko tezi ka evropskim standardima u vecini oblasti vam kazem da mi ovakvi kakvi smo nema sta da trazimo u EU. Nece oni nas uciti kao primitivce da ne bacamo djubre po ulicama,jok. Pogledajte oko sebe,djubre na sve strane,samo leti. O cemu dalje da pricamo?! EU treba zemlju koja je spremna na promene a te promene ne mogu na silu da se narodu nametnu ako ne misle da treba da paze na okolinu,ekologiju,prava pojedinca,drustva itd. Pa gde ce zemlja u kojoj kad se spomene Prajd mediji i nacija upadne u trans da linčuju ucesnike? Gde ce zemlja u kojoj vlada jednoumlje,aosolitisticka vlast koja opoziciju tretira kao sto su radikali prozivali svakoga? Nakaradni ZOR,ova mastarija o milijardama tudjih para,mega gradu,tajnim ugovorima,stranacke formacije koje napadaju na prost nacin neistomisljenike,gde vlada strah da izgovoris nesto jer se plasis da ne zavrsis na info razgovoru u 29.novembra itd. itd. To sto ova vlast misli da ce naci nesto nesto tamo u EU sto njima treba,nazalost,ne postoji.

stevan krajnovic

pre 9 godina

narodu srbije treba da se iznesu tacni detalji uslova za ulazak u eu nije vreme za uvrede ove rasprave su dobre mozda nas dovedu do demokratije daj boze uzece vremena

Sg

pre 9 godina

Uslovi hteo si reci ucene.I sve tako u nedogled.Nema od toga nista, samo prazna obecanja dok se totalno me pokorimo.Da je sve tako bajno u vasoj " firmi" nebi Englezi trazili izlaz iz nje.

Ryber Palunko

pre 9 godina

Svaka drzava prati svoje licne interese, treba proceniti sta je najbolje po nas ciniti, mada lepo je videti sve ove drzavnike koji su se sjatili oko Srbije ovih dana da se malo podigne ugled nase zemlje u svetu.
(Vuksa, 30. jun 2014 18:16)

A ko bolje od bota zna šta su lični interesi!?

za bolje

pre 9 godina

niko nije rekao da će biti lako, ali idemo ka boljem... prošlost je bila izuzetno teška, a išli smo ka gorem.. zato sada idemo hrabro, odlučno i vredno da istrajemo u reformama i obezbedimo sebi bolje sutra

Vuksa

pre 9 godina

Svaka drzava prati svoje licne interese, treba proceniti sta je najbolje po nas ciniti, mada lepo je videti sve ove drzavnike koji su se sjatili oko Srbije ovih dana da se malo podigne ugled nase zemlje u svetu.

Александар Џунић

pre 9 godina

@Nenad, 30. jun 2014 17:48 - колико год да су твоје процене црне и тачне, ситуација је још црња од 120 поена, отприлике 100 то или не види или не жели да види.

erak

pre 9 godina

fNapokon je doslo nase vreme da svima pokazemo koliko smo vredni i dobri radnici i koliko smo pre svega dobri kao narod,i da napokon skinemo onu crnu mrlju sa sebe koju vucemo vec godinama.

Nenad

pre 9 godina

Ja sam siguran da od nas nema ništa.
Nikakve EU, nikakvog standarda.
Sve što Vučić radi, i njegovi prethodnici, sve je to zataškavanje lopovluka.
Neka dokaže suprotno, tako što će bilo kojeg direktora, bilo koje razorene firme osuditi i oduzeti mu imovinu.
A on, šta radi, smanjuje plate od 40000 dinara!?
Uvode nove mere u GSP, a da nijedan prethodni direktor nije procesuiran za ruiniranje preduzeća. Nijedan prethodni političar nije uhapšen zbog otimanja naplate karata iz GSP-a, zaduživanje preduzeća, uništavanje imovine itd..
To je samo jedan primer.
Da ponovim, kao što rekoh na početku, ja znam da od nas nema ništa.
I Branko, nije nama cilj EU, već standard građana EU.
A standard prati pravna država, odgovornost, zaštita ljudskih prava itd..
Mi smo iscrpljeni.

zoran56

pre 9 godina

Zanimljivo da svi komentari koji imaju minuse imaju po 172!!! Smešno jeste ali bi moglo da bude strašno. Sve, ama baš sve podseća na radikale i njihove mladoradikallske akcije sa kraja prošlog veka, dok je Vučić bio prva i glavna uzdanica te politike.

niki

pre 9 godina

Pa ko ovome vise sta vjeruje posle onoga potpisa sa majdanovcima i Janikovicem o mirnom resenju krize u Ukrajini i da je on garant ispred EU,a sutradan se pravio mutav i svi znamo kako se zavrsilo.

Aleksandar

pre 9 godina

za (Thomasss MÜLLER!!!, 30. jun 2014 15:28)

To može da izjavi ko ne zna istoriju II sv. rata i nacističku ideologiju. Osim ako ne trolujete.

Zašto onda nema 15 miliona hrvata? Uvek su bili u sv ratovima na njihovoj strani?

Nefertiti

pre 9 godina

Hteli ili ne, moracemo da dostignemo jedan nivo kako bi bili do kraja dostojni Evrope. Znam da mnogi na to gledaju mrzovoljno, ali ne kaze se dzabe "nema hleba bez motike". Da bi dostigli odredjeni ideal, moracemo se za njega i pomuciti.

Gruzanin

pre 9 godina

Austro-ugarski ultimatum Srbiji 1914 ( da li je nemacka bila protiv to svi znamo ) :Da spreči izdavanje publikacija koja podstiču mržnju i neprijateljstvo prema Austro-Ugarskoj.
Da momentalno raspusti organizaciju Narodna odbrana, i da isto postupi i sa drugim organizacijama koje učestvuju u propagandi protiv Austro-Ugarske.
Da iz javnog obrazovanja ukloni sve što bi moglo da služi za podsticanje propagande protiv Austro-Ugarske.
Da iz vojske i administracije uopšte ukloni sve oficire koji su krivi za propagandu protiv Austro-Ugarske, a imena tih oficira dostavi vlasti Austro-Ugarske.
Da prihvati učešće austro-ugarskih organa vlasti u suzbijanju subverzivnih delatnosti protiv Austro-Ugarske na teritoriji Srbije.
Da preduzme sudski postupak protiv saučesnika Sarajevskog atentata koji su na srpskoj teritoriji, uz pomoć i uputstva austro-ugarskih organa.
Da momentalno uhapsi dve imenovane osobe koje su upletene u atentat po istrazi koju je preliminarno sprovela Austro-Ugarska.
Da efikasnim merama spreči nelegalni prenos oružja i eksploziva preko granice.
Da uputi Austro-Ugarskoj objašnjenja povodom izjava visokih srpskih zvaničnika u Srbiji i inostranstvu, koji su izrazili neprijateljstvo prema Austro-Ugarskoj.
Da bez odlaganja obavesti Austro-Ugarsku o ispunjavanju ovih obaveza.

Dragan

pre 9 godina

Normalizacija odnosa sa Prištinom znači da će Beograd i zvanično morati da prizna nezavisno Kosovo! Srpske izdajice: Vučić, Dačić i Nikolić su to već učinile i kad tad će im se suditi za veleizdaju! Mislim da će i preambulu Ustava menjati u kojoj piše da je Autonomna pokrajina Kosovo sastavni deo Republike Srbije.

Gruzanin - nastavak

pre 9 godina

Nemacki ultimatum Jugoslaviji ( i Austrijski i Madjarski ) : Nalog Ribentropa, od 19. marta, Herenu da prenese jugoslovenskoj vladi ultimatum za hitno pristupawe Trojnom paktu
Ribentrop je potvrdio da je primio Herenov telegram i odgovor od Musolinija da pristaje. Saglasan je da se note objave u celosti ako bi to olakšalo položaj Vladi u Beogradu. Naglasio je da ako Krunski savet ima sastanak 20. marta, onda potpisivanje može da bude 23.
"Ako se termin ne održi, onda se dugo neće moći ništa učiniti, jer dolaze Japanci, to će trajati do aprila a to bi značilo odlagati sve do ad calendas grekas. Recite gospodi dole da je to jedinstvena prilika, koju ne treba da promaše. Zato recite gospodi da ako sada budu za ovaj termin da odmah dadu nalog poslaniku Andriću u Berlin. Ako se to odmah ne učini onda će nastupiti tehničke teškoće, pa posle neće ići. Ja sam prihvatio i ne može se odložiti jer 25 dolaze Japanci, koji će biti ovde u Berlinu 5 dana, onda dolazi ješ jedna stvar, koju imam i neće se moći da se ovo sada odloži. To možete reći gospodi potpuno ozbiljno i sa akcentom...
Jedino što pristajem to je odlaganje na 24 sata. To je krajnje. Dakle 23 može biti 24. Javite mi jer ja moram disponirati. Ako ne budu hteli onda ne držim mogućnim da se ova jedinstvena prilika još jednom ponovi. Ja bih želeo da oni dole budu od mene tačno obavešteni."

Шумадија и брда

pre 9 godina

Ко је сад па овај? Не сећам се да народ на изборима имао овог лика као опцију на листићу. Капирам да је аутошовинистима и перверзњацима ОК да их овакви ликови шиканирају и понижавају, али већинска Србија не жели да учествује у растурању и исмејавању наше државе.

Simče

pre 9 godina

Evropa jeste postavila teške uslove, ali nema mesta sumnji da je premijer rešen da Srbiju uvede u zajednicu kao punopravnu članicu. I ja znam da ćemo uspeti.

nesa

pre 9 godina

Bogami je ovaj svet otisao u ***** a i mi zajedno sa njim.
Nemci slave dan pobede,Merkelova je domacin obelezavanja dana D,Austrijanci oprase sve nemacke pare na Balkanu,pobednici u oba svetska rata postavljaju uslove na sve strane a korumpirani i ucenjeni mladonedicevci gledaju kako sto bolje da im se podvuku pod rep.
Bravar je stvarno bio najbolji!

Duro

pre 9 godina

@ Gazda Cvetko "...p.s da li ce da imamo istu podrsku kao i "braca" Hrvati gde je zanemareno proterano srpsko stanovnisto i gde su ugrozena stanarsko pravo i sve ostale tekovine Eu-a."

Ma je li moguće da još neko veruje u to da je pravno-formalno stanarsko pravo jednako vlasništvu?! A ako ste ubeđeni da je stanarsko pravo deo ostalih tekovina EU neka pregovarači Srbije traže da se to ugradi u pregovarački okvir, a tada može samo da sledi podsmeh o znanju pregovarača... Ma ljudi uozbiljite se, ako hoćete u EU: morati će se sve prihvatiti i tačka.
P.S. Podsećanja radi s RH nije uređena granica a kada to bude aktualno vlasti u RH neće smeti ignorirati zahteve npr. nekoga iz Šarengrada čiju zemlju Srbija drži decenijama

Kriger

pre 9 godina

Voleo bih da znam,kao i ostalih 7 miliona gradjana Srbije,koji su to uslovi potrebni da bi Srbija usla u EU.Da li to podrazumeva priznanje Kosova,odricanje od RS,otkazivanje juznog toka,uvoz i distribucija gmo hrane,......Gospodine Vucicu,odgovorite na ova pitanja.

mazanje ociju

pre 9 godina

"Postacemo član EU svidelo se to nama ili ne..." To nije pridruzivanje nego aneksija teritorije.
"Pregovaracemo ali morate ispuniti sve naše uslove..." To nije pregovaranje nego ultimatum.
"Srbija želi u EU..." To nije dokazano na referendumu koji bi bio obavezan za jedno ovako značajno pitanje.

Dzoni #

pre 9 godina

@ (Suvereni demokrata, 30. jun 2014 14:56)
Da, ali za Srbiju nema drugog puta do puta ka EU.Sa Rusijom mozemo saradjivati i biti partneri ali nikakv savez sa njima nam nece doneti boljitak. Uostalom ni Rusi nam nece dati nista besplatno, i oni prvo gledaju svoje interese, nema tu ljubavi....., samo goli interes.

ANA NIS

pre 9 godina

Srbija je svesna da mora da se menja zarad sebe same, reforme nece biti lake ali treba sve izdrzati i biti istrajan kako bi u buducnosti ovo bila moderna evropska zemlja.

Zole

pre 9 godina

Niko od nas ne traži da priznamo nezavisno Kosovo. Svi samo hoće da budu sigurni da Srbija više neće izazivati sukobe. Većina dobro zna kako je teško Srbima da prihvate stanje onakvo kakvo jeste a pogotovo Nemci. Mi sad prolazimo kroz ono kroz sto su Nemci prolazili pre 60 godina. Treba vremena da se oslobodimo svih zabluda koje smo stekli kroz propagandu iz 90'. Svet je sasvim drugaciji od onog sto ga mi vidimo. Nisu svi protiv Srba. Mi i Nemci nikad se nismo voleli i uvek smo ratovali jedni protiv drugih. To nije razlog da ne možemo imati korektne odnose ako se ne volimo. Svet je danas mnogo pragmaticniji nego pre. Sve se gleda kroz interes. Mi moramo da pronadjrmo nas ineres u citavoj ovoj situaciji i stremimo da ga ostvarimo. Nista nije lako i nista se neće dogoditi samo od sebe. Zato moramo biti aktivni da ostvarimo naše ciljeve. Samo tako nam može biti bolje.

Gazda Cvetko

pre 9 godina

Koliko se ja secam nacela da je Evropa grupa ravnopravnih. Samo jedva cekam da cujem uslove Hrvatke, Bugarske, Madjarske i Rumunije. Tek tada ce da vidimo kakav je partner Nemacka. p.s da li ce da imamo istu podrsku kao i "braca" Hrvati gde je zanemareno proterano srpsko stanovnisto i gde su ugrozena stanarsko pravo i sve ostale tekovine Eu-a.

Šizika

pre 9 godina

Da bismo ušli u EU, postoje pravila igre koja moramo da poštujemo. Jednostavno, Srbija je deo Evrope, a ne Azije, pa stoga da bismo postali moderna država nemamo mnogo opcija da izaberemo. Od tih nekoliko opcija koje imamo moramo da izaberemo najkvalitetniju, a to je put u EU i približavanje Nemačkoj.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Citajuci ove komentare koza se jezi od gadosti:Svi oni sto postenoracijonalno komentarisu dobivaju stotine negativa!A oni koji pljuju na sve stoje srpsko i za Srbiju dobro dobivaju pozitive!Gospodin Stanmajer je reka o zivu istinu da treba zapeti Srbiju radom i trudom dovesti do onoga spepena kgde su Nemci vec davno dosli.Ne treba danas gledati u nazad staje bilo vec zivot ide napred od proslosti necemo imati bas nista, a za buducnost samicemo odluciti.Pa ako je tako onda Srbiju spasava samo rad i red bez ladolezanja krada podvala, mita, korupcije,vec znojem svojim postenim radom i dokazivanjem kako stvarati savki pojedinac, svoju buducnost tako ce i Srbija krenuti napred.Ne moze Vucic sam stvoriti blagostanje Srbiji,vec Narod Srbije zajedno sa Vucicem,koji planira saraduje sa Svetom i Svet ce nama onda pomoci.Korupcija, mito nerad,klevetanje i mrznja sigurno Srbiju nece povuci napred medu narodnu zajednicu?!

zoran56

pre 9 godina

Vučić je toliko puta ponovio da želimo da budemo "iskren partner " da prosto iritira. Nikada i niko pre njega nije pominjao iskrenost u politici. Pomisliće ljudi da smo poludeli..mada znaju oni odakle je ta potreba. "Verujte mi, ovo sam JA, onaj vučko je lagao, sad sam iskren! Ne vidim samo kakve to ima veze sa Srbijom. Ko god da dodje na vlast u Srbiji, uobrazi kako od njega sve počinje, kako sidje mi uvidimo da nam nije dobro. Pitanje : Može li biračko telo u Srbiji da odraste i izabere nekog normalnog i običnog čoveka ili ženu za lidera? Da li će neko (neće) da uredi za naslednike državu tako da ne slušamo svake četvrte god nekakvog novog Mesiju koji počinje od BIA, MUPA...

Branko

pre 9 godina

U Hrvatskoj su nakon njenog ulaska u EU smanjene strane investicije za 60%, da li će tako biti i sa Srbijom? Šta dobijamo ulaskom u EU a šta sve gubimo? Koliko će nas koštati učlanjenje i kasnije godišnja članarina?

Nenad, Skopje

pre 9 godina

@Aca
Po onome sto pises vidi se da ne poznajes dovoljno dobro Nemce, i da svoj sud temeljis na nekim siroko rasprostranjenim stereotipima. Kad bi ih poznavao malo bolje ili cak ziveo u njihovom okruzenju znao bi i za karakterne osobine kao sebicnost, egoisticnost, otsustvo empatije, po nekad i osecaj sadizma prema slabijem od sebe (sto se moze videti od fudbalskih meceva kada grogiranog i vec predanog protivnika jure da dotuku sa jos 10 golova, sto djentlameni Englezi nikad ne bi uradili, ili streljanje 100 za jednog tokom rata). I to su karakteristike mentora kojeg ti tako volis i postujes.

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Живјеле ЕУ интеграције! Живјеле реформе младога премијера! Напријед у обнову, у боље сутра!

Nikola PO-3

pre 9 godina

Stajnmajer: Premijer Vučić je svestan da samo tako može i da nema ustupaka u tom procesu, ni kada je reč o normalizaciji odnosa sa Prištinom...

A sta znaci za tebe normalizacija odnosa sa Pristinom? Recite vec jednom do kraja da i narod zna, a ne samo Vucic. Na ovog Vucica treba od strane medija vrsiti neverovatan pritisak, medijsku torturu dok ne prizna sta EU ocekuje od BG sto se Kosova tice. Pa mi ni dan danas ne znamo sta znaci Briselski sporazum i kakve obaveze su Dacic, Vucic, Nikolic, potpisali ne pitajuci nikoga u drzavi, a kamoli narod da li je za to ili nije. Kompletna nacija je postala jedna vrsta talca od dva tri coveka, a pogotovu jednog. Odvratni politicki milje.

Mita

pre 9 godina

Srbija će ući u EU i postati moderna država,sviđalo se to nama ili ne.
To će se desiti i niko to neće sprečiti.Mi moramo u ovu zemlju da uvedemo neka pravila od kojih se neki užasavaju.To su pravila igre,zbog kojih neće moći više da se krade,a složićete se svi bar u jednome,da se ovde krade svuda,od pozorišta,kulture,zdravstva,pravosuđa,pa do policije.Sada se već teže krade,pa kad krenemo da otvarammo poglavlja onda još teže,a kada uđemo u EU,biće još teže.To ko ne vidi i misli da bi mi sami bez pritiska spolja,uredili ovu zemljoradničku zadrugu,taj je mnogo naivan i razmišlja kao dete od 2 godine...To su činjenice i takve su nam performanse.
Stoga mislim da je otpor tome da postanemo normalna država uzaludan i to će se desiti,a to neće sprečiti niko,čak ni Hanibal Lektor iz Haga,ako se vrati,a ja se nadam da neće.Ovi imaju kapicitet da to odrade od 50% podrške,za razliku od nekih drugih koji su imali dosta manje i podrške,a bogami i hrabrosti...

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Bas mi je zao ovih ljudi sto pristupaju u EU uvjek pod uslovom i pritiskom kako je to paklen zivot,a ovi ljudi sto su za Rusiju sretni i ravnopravni partneri zive lako slobodno,bolje jedan dan zivet slobodno nego celi zivot pod pritiskom.

milan

pre 9 godina

Da rezimiramo to što je Stajnmajer rekao, on ne govori da nešto veliko urađeno nego da veruje da će to biti urađeno, on kaže da Srbija mora ne samo prema spoljnim partnerima da ispunjava uslove nego i demokratski da se ponaša prema unutrašnjim problemima što znači da Srbija to momentalno ne radi. Jedno treba Vučić da zna dokle u Nemačkoj vladi sede konzervativci biće delimično naklonjena Srbiji ali kako ministar inostranih poslova Nemačke kaže on nas budno prate i sigurno je da im neke stvari neće niti su im promakle nepaženo. Ako je za Srbiju dobro, dobro je za sve nas ali samo na demokratskim osnovama i to je Stajmajer rekao podvlačeći koje započeo novi put Srbije, Zoran Đinđić.

anonimus

pre 9 godina

(Ličanin, 30. jun 2014 13:20)...Ne brini,ima novih uslova samo još nisu javnosti predočeni...Polako,doći će i to na red...Jedan od tih uslova je i priznavanje Kosova...Sve ovo što je do sad učinjeno u vezi Kosova je samo predigra i da se cijeli narod na neki bezbolan način pripremi na to...Biće tu još mnogo toga,samo polako...

ArcibaldRajs!

pre 9 godina

Misljenje obicnog naroda u ovom slucaju je irelevantno. Niko nije ocekivao da ce nam sada EU dati povlastice, ali da smo konacno ubacili barem u trecu brzinu na tom putu, to konacno jesmo, ali mora i brze! Srbija je jednostavno deo Evrope a ne Azije, stoga, nemamo mnogo opcija za izabrati. Od tih nekoliko opcija koje imamo moramo da izaberemo najkvalitetniju, sto trenutno put EU i priblizivanje Nemackoj jeste.

reziel

pre 9 godina

znam ja da nas niko nije zvao u EU, nego da smo sami odlučili da se tamo uguramo. isto shvatam da postoje pravila igre koja moramo da postujemo da bi se igrali. ali taj nadobudni i arogantni stav oko tih famoznih uslova mi vec toliko ide na nerve da me boli uvo hoćemo ili nećemo i kad ćemo.

Gradjanin Q

pre 9 godina

"...u vreme kada je Nemačka donela rat i nesreću svetu", podvukao je Sstajnmajer." -
E tako se postaje drzava, kad se prvo priznaju sopstvene greske iz proslosti. Tad vas drugi uvazavaju i cene.

stevan krajnovic

pre 9 godina

narode srbije je li vama jasno u kakvoj situaciji se nalazite i ko vas je dotle doveo spaliste da se sultani svabe i ostali osvajaci otimaju za vasu sirotinju

stamenko

pre 9 godina

Sve sto se trenutno desava jeste na bazi razgovora, razmatranja i promatranja. Nikakav napredak niti promena se nije dogodila, nista konkretno nije zapoceto. A mi cemo cekati one prave vesti u kojima ce nesto znacajnije pisati i po cemu ce se jasno videti rezultati ovakvih pregovora, kao i pocetak pomaka drzave. Do tada, sve najbolje.

bivsi

pre 9 godina

'dragi' nemci. vi mozete sad da siljite ... na nas i da nas ucenjujete, a mi moramo da slusamo. To je jasno ko dan i mora se uvazavati kao realnost. Sa druge strane, 'nicija nije gorela do zore', pa tako i vasa moc nece biti vecna, a to vas je i istorija valjda naucila. Dva puta ste u 30 godina zapoceli velike ratove protiv pola sveta, znate kako ste prosli. zapitajte se dal ce vam slobodan svet pa i srbi koji su uvek bili deo tog sveta i treci put oprostiti??? Toliko od mene, jednog malog coveka iz Srbije, koji ne zaboravlja ni dobro, ali jos manje lose.

Helios

pre 9 godina

Postoji samo jedan pravi, "uslov svih uslova" koje Srbija treba da ispuni.

Da nestane.

Nemačka iskreno i svesrdno "želi biti partner u savladavanju tog izazova", u to nema ni najmanje sumnje.

Razbi-briga

pre 9 godina

Ma ne brinite nista g-ine Stajnmajer, nema granica kod nasih konvertita, sve ce uciniti i ispuniti ne bi li zasluzili Vasu podrsku, uziveli se ljudi u uloge a vlast se nikako ne ispusta, janicar mora biti veci turcin od turcina.

Aca faca

pre 9 godina

Ali mi ne želimo u EU, pogotovo ne s vašim uslovljavanjima... Ne znam ko može da i dalje nosi taj štap sa šargarepom, ali većina građana to ne podržava. EU, kako sada stoje stvari, želi samo da dere kožu s leđa Srbiji, a da nas ne vide kao punopravne članove...

nesa

pre 9 godina

Nemci lepo priznaju da su krivi za nesrecu i rat.Hitler je u svojoj knjizi ,,moja borba,,napisao da je dve trecine nemaca srpskog porekla i da ih treba unistiti...ali idemo dalje.Zasto to ne urade hrvati i muslimani? Zasto ne kazu,,pravili smo zločine,izmisljali i krali istoriju,mi smo nekada bili srbi,ali danas se osecamo kako se osecamo,, i sve bi bilo drugacije. I njima lakse i posle toga zajedno mozemo napred.Zasto je to tesko?

toliko o tome

pre 9 godina

Toliko o istorijskoj poseti AV Nemackoj, kojom je bio prezadovoljan i unapredio odnose kakvi nikada do tada nisu bili.
Ali narod mu slepo veruje, ima covek zvaku za sve.

pox

pre 9 godina

Realno, bez oštrih uslova ova Srbija ne bi ništa ni uradila na pospremanju sebe same. Što se tiče Kosova, 3 od 4 čina su već odigrani, od kapitulacije u Kumanovu do Briselskog sporazuma, ostaje samo formalno priznanje. Za članstvo u NATO-u medijska priprema kreće dogodine. Opustite se, sve je to "više" od nas. A imati Nemačku kao mentora je najmanje loše.

Mita

pre 9 godina

Srbija će ući u EU i postati moderna država,sviđalo se to nama ili ne.
To će se desiti i niko to neće sprečiti.Mi moramo u ovu zemlju da uvedemo neka pravila od kojih se neki užasavaju.To su pravila igre,zbog kojih neće moći više da se krade,a složićete se svi bar u jednome,da se ovde krade svuda,od pozorišta,kulture,zdravstva,pravosuđa,pa do policije.Sada se već teže krade,pa kad krenemo da otvarammo poglavlja onda još teže,a kada uđemo u EU,biće još teže.To ko ne vidi i misli da bi mi sami bez pritiska spolja,uredili ovu zemljoradničku zadrugu,taj je mnogo naivan i razmišlja kao dete od 2 godine...To su činjenice i takve su nam performanse.
Stoga mislim da je otpor tome da postanemo normalna država uzaludan i to će se desiti,a to neće sprečiti niko,čak ni Hanibal Lektor iz Haga,ako se vrati,a ja se nadam da neće.Ovi imaju kapicitet da to odrade od 50% podrške,za razliku od nekih drugih koji su imali dosta manje i podrške,a bogami i hrabrosti...

Nefertiti

pre 9 godina

Hteli ili ne, moracemo da dostignemo jedan nivo kako bi bili do kraja dostojni Evrope. Znam da mnogi na to gledaju mrzovoljno, ali ne kaze se dzabe "nema hleba bez motike". Da bi dostigli odredjeni ideal, moracemo se za njega i pomuciti.

za bolje

pre 9 godina

niko nije rekao da će biti lako, ali idemo ka boljem... prošlost je bila izuzetno teška, a išli smo ka gorem.. zato sada idemo hrabro, odlučno i vredno da istrajemo u reformama i obezbedimo sebi bolje sutra

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Citajuci ove komentare koza se jezi od gadosti:Svi oni sto postenoracijonalno komentarisu dobivaju stotine negativa!A oni koji pljuju na sve stoje srpsko i za Srbiju dobro dobivaju pozitive!Gospodin Stanmajer je reka o zivu istinu da treba zapeti Srbiju radom i trudom dovesti do onoga spepena kgde su Nemci vec davno dosli.Ne treba danas gledati u nazad staje bilo vec zivot ide napred od proslosti necemo imati bas nista, a za buducnost samicemo odluciti.Pa ako je tako onda Srbiju spasava samo rad i red bez ladolezanja krada podvala, mita, korupcije,vec znojem svojim postenim radom i dokazivanjem kako stvarati savki pojedinac, svoju buducnost tako ce i Srbija krenuti napred.Ne moze Vucic sam stvoriti blagostanje Srbiji,vec Narod Srbije zajedno sa Vucicem,koji planira saraduje sa Svetom i Svet ce nama onda pomoci.Korupcija, mito nerad,klevetanje i mrznja sigurno Srbiju nece povuci napred medu narodnu zajednicu?!

Vuksa

pre 9 godina

Svaka drzava prati svoje licne interese, treba proceniti sta je najbolje po nas ciniti, mada lepo je videti sve ove drzavnike koji su se sjatili oko Srbije ovih dana da se malo podigne ugled nase zemlje u svetu.

Zole

pre 9 godina

Niko od nas ne traži da priznamo nezavisno Kosovo. Svi samo hoće da budu sigurni da Srbija više neće izazivati sukobe. Većina dobro zna kako je teško Srbima da prihvate stanje onakvo kakvo jeste a pogotovo Nemci. Mi sad prolazimo kroz ono kroz sto su Nemci prolazili pre 60 godina. Treba vremena da se oslobodimo svih zabluda koje smo stekli kroz propagandu iz 90'. Svet je sasvim drugaciji od onog sto ga mi vidimo. Nisu svi protiv Srba. Mi i Nemci nikad se nismo voleli i uvek smo ratovali jedni protiv drugih. To nije razlog da ne možemo imati korektne odnose ako se ne volimo. Svet je danas mnogo pragmaticniji nego pre. Sve se gleda kroz interes. Mi moramo da pronadjrmo nas ineres u citavoj ovoj situaciji i stremimo da ga ostvarimo. Nista nije lako i nista se neće dogoditi samo od sebe. Zato moramo biti aktivni da ostvarimo naše ciljeve. Samo tako nam može biti bolje.

Dzoni #

pre 9 godina

@ (Suvereni demokrata, 30. jun 2014 14:56)
Da, ali za Srbiju nema drugog puta do puta ka EU.Sa Rusijom mozemo saradjivati i biti partneri ali nikakv savez sa njima nam nece doneti boljitak. Uostalom ni Rusi nam nece dati nista besplatno, i oni prvo gledaju svoje interese, nema tu ljubavi....., samo goli interes.

ArcibaldRajs!

pre 9 godina

Misljenje obicnog naroda u ovom slucaju je irelevantno. Niko nije ocekivao da ce nam sada EU dati povlastice, ali da smo konacno ubacili barem u trecu brzinu na tom putu, to konacno jesmo, ali mora i brze! Srbija je jednostavno deo Evrope a ne Azije, stoga, nemamo mnogo opcija za izabrati. Od tih nekoliko opcija koje imamo moramo da izaberemo najkvalitetniju, sto trenutno put EU i priblizivanje Nemackoj jeste.

Simče

pre 9 godina

Evropa jeste postavila teške uslove, ali nema mesta sumnji da je premijer rešen da Srbiju uvede u zajednicu kao punopravnu članicu. I ja znam da ćemo uspeti.

Šizika

pre 9 godina

Da bismo ušli u EU, postoje pravila igre koja moramo da poštujemo. Jednostavno, Srbija je deo Evrope, a ne Azije, pa stoga da bismo postali moderna država nemamo mnogo opcija da izaberemo. Od tih nekoliko opcija koje imamo moramo da izaberemo najkvalitetniju, a to je put u EU i približavanje Nemačkoj.

ANA NIS

pre 9 godina

Srbija je svesna da mora da se menja zarad sebe same, reforme nece biti lake ali treba sve izdrzati i biti istrajan kako bi u buducnosti ovo bila moderna evropska zemlja.

Aca faca

pre 9 godina

Ali mi ne želimo u EU, pogotovo ne s vašim uslovljavanjima... Ne znam ko može da i dalje nosi taj štap sa šargarepom, ali većina građana to ne podržava. EU, kako sada stoje stvari, želi samo da dere kožu s leđa Srbiji, a da nas ne vide kao punopravne članove...

stevan krajnovic

pre 9 godina

narodu srbije treba da se iznesu tacni detalji uslova za ulazak u eu nije vreme za uvrede ove rasprave su dobre mozda nas dovedu do demokratije daj boze uzece vremena

nesa

pre 9 godina

Nemci lepo priznaju da su krivi za nesrecu i rat.Hitler je u svojoj knjizi ,,moja borba,,napisao da je dve trecine nemaca srpskog porekla i da ih treba unistiti...ali idemo dalje.Zasto to ne urade hrvati i muslimani? Zasto ne kazu,,pravili smo zločine,izmisljali i krali istoriju,mi smo nekada bili srbi,ali danas se osecamo kako se osecamo,, i sve bi bilo drugacije. I njima lakse i posle toga zajedno mozemo napred.Zasto je to tesko?

Helios

pre 9 godina

Postoji samo jedan pravi, "uslov svih uslova" koje Srbija treba da ispuni.

Da nestane.

Nemačka iskreno i svesrdno "želi biti partner u savladavanju tog izazova", u to nema ni najmanje sumnje.

Nenad

pre 9 godina

Ja sam siguran da od nas nema ništa.
Nikakve EU, nikakvog standarda.
Sve što Vučić radi, i njegovi prethodnici, sve je to zataškavanje lopovluka.
Neka dokaže suprotno, tako što će bilo kojeg direktora, bilo koje razorene firme osuditi i oduzeti mu imovinu.
A on, šta radi, smanjuje plate od 40000 dinara!?
Uvode nove mere u GSP, a da nijedan prethodni direktor nije procesuiran za ruiniranje preduzeća. Nijedan prethodni političar nije uhapšen zbog otimanja naplate karata iz GSP-a, zaduživanje preduzeća, uništavanje imovine itd..
To je samo jedan primer.
Da ponovim, kao što rekoh na početku, ja znam da od nas nema ništa.
I Branko, nije nama cilj EU, već standard građana EU.
A standard prati pravna država, odgovornost, zaštita ljudskih prava itd..
Mi smo iscrpljeni.

pox

pre 9 godina

Realno, bez oštrih uslova ova Srbija ne bi ništa ni uradila na pospremanju sebe same. Što se tiče Kosova, 3 od 4 čina su već odigrani, od kapitulacije u Kumanovu do Briselskog sporazuma, ostaje samo formalno priznanje. Za članstvo u NATO-u medijska priprema kreće dogodine. Opustite se, sve je to "više" od nas. A imati Nemačku kao mentora je najmanje loše.

Razbi-briga

pre 9 godina

Ma ne brinite nista g-ine Stajnmajer, nema granica kod nasih konvertita, sve ce uciniti i ispuniti ne bi li zasluzili Vasu podrsku, uziveli se ljudi u uloge a vlast se nikako ne ispusta, janicar mora biti veci turcin od turcina.

Nikola PO-3

pre 9 godina

Stajnmajer: Premijer Vučić je svestan da samo tako može i da nema ustupaka u tom procesu, ni kada je reč o normalizaciji odnosa sa Prištinom...

A sta znaci za tebe normalizacija odnosa sa Pristinom? Recite vec jednom do kraja da i narod zna, a ne samo Vucic. Na ovog Vucica treba od strane medija vrsiti neverovatan pritisak, medijsku torturu dok ne prizna sta EU ocekuje od BG sto se Kosova tice. Pa mi ni dan danas ne znamo sta znaci Briselski sporazum i kakve obaveze su Dacic, Vucic, Nikolic, potpisali ne pitajuci nikoga u drzavi, a kamoli narod da li je za to ili nije. Kompletna nacija je postala jedna vrsta talca od dva tri coveka, a pogotovu jednog. Odvratni politicki milje.

toliko o tome

pre 9 godina

Toliko o istorijskoj poseti AV Nemackoj, kojom je bio prezadovoljan i unapredio odnose kakvi nikada do tada nisu bili.
Ali narod mu slepo veruje, ima covek zvaku za sve.

Kriger

pre 9 godina

Voleo bih da znam,kao i ostalih 7 miliona gradjana Srbije,koji su to uslovi potrebni da bi Srbija usla u EU.Da li to podrazumeva priznanje Kosova,odricanje od RS,otkazivanje juznog toka,uvoz i distribucija gmo hrane,......Gospodine Vucicu,odgovorite na ova pitanja.

zoran56

pre 9 godina

Zanimljivo da svi komentari koji imaju minuse imaju po 172!!! Smešno jeste ali bi moglo da bude strašno. Sve, ama baš sve podseća na radikale i njihove mladoradikallske akcije sa kraja prošlog veka, dok je Vučić bio prva i glavna uzdanica te politike.

Dragan

pre 9 godina

Normalizacija odnosa sa Prištinom znači da će Beograd i zvanično morati da prizna nezavisno Kosovo! Srpske izdajice: Vučić, Dačić i Nikolić su to već učinile i kad tad će im se suditi za veleizdaju! Mislim da će i preambulu Ustava menjati u kojoj piše da je Autonomna pokrajina Kosovo sastavni deo Republike Srbije.

mazanje ociju

pre 9 godina

"Postacemo član EU svidelo se to nama ili ne..." To nije pridruzivanje nego aneksija teritorije.
"Pregovaracemo ali morate ispuniti sve naše uslove..." To nije pregovaranje nego ultimatum.
"Srbija želi u EU..." To nije dokazano na referendumu koji bi bio obavezan za jedno ovako značajno pitanje.

anonimus

pre 9 godina

(Ličanin, 30. jun 2014 13:20)...Ne brini,ima novih uslova samo još nisu javnosti predočeni...Polako,doći će i to na red...Jedan od tih uslova je i priznavanje Kosova...Sve ovo što je do sad učinjeno u vezi Kosova je samo predigra i da se cijeli narod na neki bezbolan način pripremi na to...Biće tu još mnogo toga,samo polako...

Шумадија и брда

pre 9 godina

Ко је сад па овај? Не сећам се да народ на изборима имао овог лика као опцију на листићу. Капирам да је аутошовинистима и перверзњацима ОК да их овакви ликови шиканирају и понижавају, али већинска Србија не жели да учествује у растурању и исмејавању наше државе.

stevan krajnovic

pre 9 godina

narode srbije je li vama jasno u kakvoj situaciji se nalazite i ko vas je dotle doveo spaliste da se sultani svabe i ostali osvajaci otimaju za vasu sirotinju

Gradjanin Q

pre 9 godina

"...u vreme kada je Nemačka donela rat i nesreću svetu", podvukao je Sstajnmajer." -
E tako se postaje drzava, kad se prvo priznaju sopstvene greske iz proslosti. Tad vas drugi uvazavaju i cene.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Bas mi je zao ovih ljudi sto pristupaju u EU uvjek pod uslovom i pritiskom kako je to paklen zivot,a ovi ljudi sto su za Rusiju sretni i ravnopravni partneri zive lako slobodno,bolje jedan dan zivet slobodno nego celi zivot pod pritiskom.

Лима

pre 9 godina

200 Бот режимских минуса округло у минути добијеш за А! ако кажеш против Немачке. Пропаст

nesa

pre 9 godina

Bogami je ovaj svet otisao u ***** a i mi zajedno sa njim.
Nemci slave dan pobede,Merkelova je domacin obelezavanja dana D,Austrijanci oprase sve nemacke pare na Balkanu,pobednici u oba svetska rata postavljaju uslove na sve strane a korumpirani i ucenjeni mladonedicevci gledaju kako sto bolje da im se podvuku pod rep.
Bravar je stvarno bio najbolji!

Nenad, Skopje

pre 9 godina

@Aca
Po onome sto pises vidi se da ne poznajes dovoljno dobro Nemce, i da svoj sud temeljis na nekim siroko rasprostranjenim stereotipima. Kad bi ih poznavao malo bolje ili cak ziveo u njihovom okruzenju znao bi i za karakterne osobine kao sebicnost, egoisticnost, otsustvo empatije, po nekad i osecaj sadizma prema slabijem od sebe (sto se moze videti od fudbalskih meceva kada grogiranog i vec predanog protivnika jure da dotuku sa jos 10 golova, sto djentlameni Englezi nikad ne bi uradili, ili streljanje 100 za jednog tokom rata). I to su karakteristike mentora kojeg ti tako volis i postujes.

bivsi

pre 9 godina

'dragi' nemci. vi mozete sad da siljite ... na nas i da nas ucenjujete, a mi moramo da slusamo. To je jasno ko dan i mora se uvazavati kao realnost. Sa druge strane, 'nicija nije gorela do zore', pa tako i vasa moc nece biti vecna, a to vas je i istorija valjda naucila. Dva puta ste u 30 godina zapoceli velike ratove protiv pola sveta, znate kako ste prosli. zapitajte se dal ce vam slobodan svet pa i srbi koji su uvek bili deo tog sveta i treci put oprostiti??? Toliko od mene, jednog malog coveka iz Srbije, koji ne zaboravlja ni dobro, ali jos manje lose.

niki

pre 9 godina

Pa ko ovome vise sta vjeruje posle onoga potpisa sa majdanovcima i Janikovicem o mirnom resenju krize u Ukrajini i da je on garant ispred EU,a sutradan se pravio mutav i svi znamo kako se zavrsilo.

Duci0167Obren

pre 9 godina

Kao neko ko tezi ka evropskim standardima u vecini oblasti vam kazem da mi ovakvi kakvi smo nema sta da trazimo u EU. Nece oni nas uciti kao primitivce da ne bacamo djubre po ulicama,jok. Pogledajte oko sebe,djubre na sve strane,samo leti. O cemu dalje da pricamo?! EU treba zemlju koja je spremna na promene a te promene ne mogu na silu da se narodu nametnu ako ne misle da treba da paze na okolinu,ekologiju,prava pojedinca,drustva itd. Pa gde ce zemlja u kojoj kad se spomene Prajd mediji i nacija upadne u trans da linčuju ucesnike? Gde ce zemlja u kojoj vlada jednoumlje,aosolitisticka vlast koja opoziciju tretira kao sto su radikali prozivali svakoga? Nakaradni ZOR,ova mastarija o milijardama tudjih para,mega gradu,tajnim ugovorima,stranacke formacije koje napadaju na prost nacin neistomisljenike,gde vlada strah da izgovoris nesto jer se plasis da ne zavrsis na info razgovoru u 29.novembra itd. itd. To sto ova vlast misli da ce naci nesto nesto tamo u EU sto njima treba,nazalost,ne postoji.

Futoški Kolina

pre 9 godina

Naravno da Srbija mora ispuniti odredjene uslove da bi postala član EU, ali je bitno da Vučić, Nikolić i Dačić imaju jedinstvenu politiku, i da sva trojica jasno govore šta od Srbije ne može očekivati Nemačka, a to je priznanje nezavisnosti Kosova i uvodjenje sankcija Rusiji.

Gruzanin

pre 9 godina

Austro-ugarski ultimatum Srbiji 1914 ( da li je nemacka bila protiv to svi znamo ) :Da spreči izdavanje publikacija koja podstiču mržnju i neprijateljstvo prema Austro-Ugarskoj.
Da momentalno raspusti organizaciju Narodna odbrana, i da isto postupi i sa drugim organizacijama koje učestvuju u propagandi protiv Austro-Ugarske.
Da iz javnog obrazovanja ukloni sve što bi moglo da služi za podsticanje propagande protiv Austro-Ugarske.
Da iz vojske i administracije uopšte ukloni sve oficire koji su krivi za propagandu protiv Austro-Ugarske, a imena tih oficira dostavi vlasti Austro-Ugarske.
Da prihvati učešće austro-ugarskih organa vlasti u suzbijanju subverzivnih delatnosti protiv Austro-Ugarske na teritoriji Srbije.
Da preduzme sudski postupak protiv saučesnika Sarajevskog atentata koji su na srpskoj teritoriji, uz pomoć i uputstva austro-ugarskih organa.
Da momentalno uhapsi dve imenovane osobe koje su upletene u atentat po istrazi koju je preliminarno sprovela Austro-Ugarska.
Da efikasnim merama spreči nelegalni prenos oružja i eksploziva preko granice.
Da uputi Austro-Ugarskoj objašnjenja povodom izjava visokih srpskih zvaničnika u Srbiji i inostranstvu, koji su izrazili neprijateljstvo prema Austro-Ugarskoj.
Da bez odlaganja obavesti Austro-Ugarsku o ispunjavanju ovih obaveza.

Branko

pre 9 godina

U Hrvatskoj su nakon njenog ulaska u EU smanjene strane investicije za 60%, da li će tako biti i sa Srbijom? Šta dobijamo ulaskom u EU a šta sve gubimo? Koliko će nas koštati učlanjenje i kasnije godišnja članarina?

Gruzanin - nastavak

pre 9 godina

Nemacki ultimatum Jugoslaviji ( i Austrijski i Madjarski ) : Nalog Ribentropa, od 19. marta, Herenu da prenese jugoslovenskoj vladi ultimatum za hitno pristupawe Trojnom paktu
Ribentrop je potvrdio da je primio Herenov telegram i odgovor od Musolinija da pristaje. Saglasan je da se note objave u celosti ako bi to olakšalo položaj Vladi u Beogradu. Naglasio je da ako Krunski savet ima sastanak 20. marta, onda potpisivanje može da bude 23.
"Ako se termin ne održi, onda se dugo neće moći ništa učiniti, jer dolaze Japanci, to će trajati do aprila a to bi značilo odlagati sve do ad calendas grekas. Recite gospodi dole da je to jedinstvena prilika, koju ne treba da promaše. Zato recite gospodi da ako sada budu za ovaj termin da odmah dadu nalog poslaniku Andriću u Berlin. Ako se to odmah ne učini onda će nastupiti tehničke teškoće, pa posle neće ići. Ja sam prihvatio i ne može se odložiti jer 25 dolaze Japanci, koji će biti ovde u Berlinu 5 dana, onda dolazi ješ jedna stvar, koju imam i neće se moći da se ovo sada odloži. To možete reći gospodi potpuno ozbiljno i sa akcentom...
Jedino što pristajem to je odlaganje na 24 sata. To je krajnje. Dakle 23 može biti 24. Javite mi jer ja moram disponirati. Ako ne budu hteli onda ne držim mogućnim da se ova jedinstvena prilika još jednom ponovi. Ja bih želeo da oni dole budu od mene tačno obavešteni."

zoran56

pre 9 godina

iskreno se nadam da ovih botova nema više od 200, sve preko tog broja izaziva strah. Jedan preokre kod gazde smo videli, ko zna..možda obuku uniforme pa svaka zgrada dobije po jednoga bota.

reziel

pre 9 godina

znam ja da nas niko nije zvao u EU, nego da smo sami odlučili da se tamo uguramo. isto shvatam da postoje pravila igre koja moramo da postujemo da bi se igrali. ali taj nadobudni i arogantni stav oko tih famoznih uslova mi vec toliko ide na nerve da me boli uvo hoćemo ili nećemo i kad ćemo.

zoran56

pre 9 godina

Vučić je toliko puta ponovio da želimo da budemo "iskren partner " da prosto iritira. Nikada i niko pre njega nije pominjao iskrenost u politici. Pomisliće ljudi da smo poludeli..mada znaju oni odakle je ta potreba. "Verujte mi, ovo sam JA, onaj vučko je lagao, sad sam iskren! Ne vidim samo kakve to ima veze sa Srbijom. Ko god da dodje na vlast u Srbiji, uobrazi kako od njega sve počinje, kako sidje mi uvidimo da nam nije dobro. Pitanje : Može li biračko telo u Srbiji da odraste i izabere nekog normalnog i običnog čoveka ili ženu za lidera? Da li će neko (neće) da uredi za naslednike državu tako da ne slušamo svake četvrte god nekakvog novog Mesiju koji počinje od BIA, MUPA...

Ryber Palunko

pre 9 godina

Svaka drzava prati svoje licne interese, treba proceniti sta je najbolje po nas ciniti, mada lepo je videti sve ove drzavnike koji su se sjatili oko Srbije ovih dana da se malo podigne ugled nase zemlje u svetu.
(Vuksa, 30. jun 2014 18:16)

A ko bolje od bota zna šta su lični interesi!?

Gazda Cvetko

pre 9 godina

Koliko se ja secam nacela da je Evropa grupa ravnopravnih. Samo jedva cekam da cujem uslove Hrvatke, Bugarske, Madjarske i Rumunije. Tek tada ce da vidimo kakav je partner Nemacka. p.s da li ce da imamo istu podrsku kao i "braca" Hrvati gde je zanemareno proterano srpsko stanovnisto i gde su ugrozena stanarsko pravo i sve ostale tekovine Eu-a.

MASINICA

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je na vreme shvatio koje objektivno lider u EU od prvog dana dolaska na vlast shvatio je i potpuno mu je jasno da Nemacka u ekonomskom smislu vedri i oblaci Evropom. Zasto se opredelio da red poteza kada je Nemacka u pitanju ide redom. Prvo je bio nemacki forum u Srbiji, potom je docekao bivseg kancelara Nemacke Sredera u Srbiji koji je upravo sproveo reforme koje su donele Nemackoj sadasnje jako i stabilno ekonomski polozaj u Evropi, pa potom sledi poseta Angeli Merkel, jasno je da Aleksandar Vucic na ovaj nacin pokusava da pridobije nemacku ekonomiju i mislim da je na pravom putu da se to i desi.

moonraker

pre 9 godina

Besplatan savet neukim spin-majstorima: Sto redje spominjete Nemacku,to ce usporiti vas sunovrat.Srbi pamte Kolubaru,Cer,Albaniju,99 godinu...Dr.Nesa?Fiat?Etihad? Nismo zaboravili..

milan

pre 9 godina

Da rezimiramo to što je Stajnmajer rekao, on ne govori da nešto veliko urađeno nego da veruje da će to biti urađeno, on kaže da Srbija mora ne samo prema spoljnim partnerima da ispunjava uslove nego i demokratski da se ponaša prema unutrašnjim problemima što znači da Srbija to momentalno ne radi. Jedno treba Vučić da zna dokle u Nemačkoj vladi sede konzervativci biće delimično naklonjena Srbiji ali kako ministar inostranih poslova Nemačke kaže on nas budno prate i sigurno je da im neke stvari neće niti su im promakle nepaženo. Ako je za Srbiju dobro, dobro je za sve nas ali samo na demokratskim osnovama i to je Stajmajer rekao podvlačeći koje započeo novi put Srbije, Zoran Đinđić.

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Живјеле ЕУ интеграције! Живјеле реформе младога премијера! Напријед у обнову, у боље сутра!

Sg

pre 9 godina

Uslovi hteo si reci ucene.I sve tako u nedogled.Nema od toga nista, samo prazna obecanja dok se totalno me pokorimo.Da je sve tako bajno u vasoj " firmi" nebi Englezi trazili izlaz iz nje.

stamenko

pre 9 godina

Sve sto se trenutno desava jeste na bazi razgovora, razmatranja i promatranja. Nikakav napredak niti promena se nije dogodila, nista konkretno nije zapoceto. A mi cemo cekati one prave vesti u kojima ce nesto znacajnije pisati i po cemu ce se jasno videti rezultati ovakvih pregovora, kao i pocetak pomaka drzave. Do tada, sve najbolje.

Aleksandar

pre 9 godina

za (Thomasss MÜLLER!!!, 30. jun 2014 15:28)

To može da izjavi ko ne zna istoriju II sv. rata i nacističku ideologiju. Osim ako ne trolujete.

Zašto onda nema 15 miliona hrvata? Uvek su bili u sv ratovima na njihovoj strani?

Duro

pre 9 godina

@ Gazda Cvetko "...p.s da li ce da imamo istu podrsku kao i "braca" Hrvati gde je zanemareno proterano srpsko stanovnisto i gde su ugrozena stanarsko pravo i sve ostale tekovine Eu-a."

Ma je li moguće da još neko veruje u to da je pravno-formalno stanarsko pravo jednako vlasništvu?! A ako ste ubeđeni da je stanarsko pravo deo ostalih tekovina EU neka pregovarači Srbije traže da se to ugradi u pregovarački okvir, a tada može samo da sledi podsmeh o znanju pregovarača... Ma ljudi uozbiljite se, ako hoćete u EU: morati će se sve prihvatiti i tačka.
P.S. Podsećanja radi s RH nije uređena granica a kada to bude aktualno vlasti u RH neće smeti ignorirati zahteve npr. nekoga iz Šarengrada čiju zemlju Srbija drži decenijama

Baloteli

pre 9 godina

Vucicu je jasno da Nemacka u ekonomskom smislu vedri i oblaci Evropom, prvo je bio nemacki forum u Srbiji, potom je docekao Sredera u Srbiji, pa poseta Angeli Merkel, jasno je da pokusava da pridobije nemacku ekonomiju i cini mi se da je na dobrom putu.

erak

pre 9 godina

fNapokon je doslo nase vreme da svima pokazemo koliko smo vredni i dobri radnici i koliko smo pre svega dobri kao narod,i da napokon skinemo onu crnu mrlju sa sebe koju vucemo vec godinama.

Александар Џунић

pre 9 godina

@Nenad, 30. jun 2014 17:48 - колико год да су твоје процене црне и тачне, ситуација је још црња од 120 поена, отприлике 100 то или не види или не жели да види.

Fratelo

pre 9 godina

Aktuelna vlast zaista daje sve od sebe da se započete reforme sprovedu do kraja i to u što kraćem roku. Uz podršku Nemačke, Srbija ima mnogo bolje šanse za ulazak u EU, a to nam je glavni cilj.

Byzantium

pre 9 godina

Meni je lakse sad iskreno sve znam sta je Nemacka uradila u prethodnom veku ali recimo ako ocemo malo da budemo i mi Srbi objektivni, okej nemacki vojnik 1914. 1918. nije bio zlocinac, austougarski vec da, cak je napravio i nesto medju najboljim monentima istorije ratovanja ljudske civilizacije ostavio je spomenik u slavu svog neprijatelja. Zatim za period 1941-1945. pre toga smo podvlacim POTPISALI Trojni Pakt protiv koga generalno nije bio narod koliko god komunisticka propaganda pokusava to da prikaze nego strane vojno obavestajne sluzbe, cak i nemam nista protiv tog dogadjaja antifasista sam ali ti mene zrtvujes zveri i ostavljas me na cedilu zarad kakvog interesa da kupis vreme Grcima mislim ne razumem ali ajde e onda je sto se kaze popularno doso Svaba ajmo u sume, sto se tice zlocina cinili su ih samo ako im se pruza otpor ipak da su nas samo oni ubijali tih godina pa mi ne bi imali 50000 zrtava a ne desetostruko ako ne i vise zrtava tokom drugog svetskog rata ludilio zar ne? Hvala botovima meni malo lakse :)

Arja

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je jedini političar koji sprovodi reforme. Aleksandar Vučiću je jedino važno da našu Srbiju potpuno izvuče iz teške ekonomski krize i da ima svu potrebnu podršku prijatelja oko ulaska Srbije u EU. Srbija će sve sprovesti brže i efikasnije uz pomoć stranih zvaničnika. Aleksandar Vučić će zaista uvesti Srbiju u EU i postati punopravni član EU.

nesa

pre 9 godina

Nemci lepo priznaju da su krivi za nesrecu i rat.Hitler je u svojoj knjizi ,,moja borba,,napisao da je dve trecine nemaca srpskog porekla i da ih treba unistiti...ali idemo dalje.Zasto to ne urade hrvati i muslimani? Zasto ne kazu,,pravili smo zločine,izmisljali i krali istoriju,mi smo nekada bili srbi,ali danas se osecamo kako se osecamo,, i sve bi bilo drugacije. I njima lakse i posle toga zajedno mozemo napred.Zasto je to tesko?

Helios

pre 9 godina

Postoji samo jedan pravi, "uslov svih uslova" koje Srbija treba da ispuni.

Da nestane.

Nemačka iskreno i svesrdno "želi biti partner u savladavanju tog izazova", u to nema ni najmanje sumnje.

Aca faca

pre 9 godina

Ali mi ne želimo u EU, pogotovo ne s vašim uslovljavanjima... Ne znam ko može da i dalje nosi taj štap sa šargarepom, ali većina građana to ne podržava. EU, kako sada stoje stvari, želi samo da dere kožu s leđa Srbiji, a da nas ne vide kao punopravne članove...

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Bas mi je zao ovih ljudi sto pristupaju u EU uvjek pod uslovom i pritiskom kako je to paklen zivot,a ovi ljudi sto su za Rusiju sretni i ravnopravni partneri zive lako slobodno,bolje jedan dan zivet slobodno nego celi zivot pod pritiskom.

Razbi-briga

pre 9 godina

Ma ne brinite nista g-ine Stajnmajer, nema granica kod nasih konvertita, sve ce uciniti i ispuniti ne bi li zasluzili Vasu podrsku, uziveli se ljudi u uloge a vlast se nikako ne ispusta, janicar mora biti veci turcin od turcina.

Александар Џунић

pre 9 godina

@Nenad, 30. jun 2014 17:48 - колико год да су твоје процене црне и тачне, ситуација је још црња од 120 поена, отприлике 100 то или не види или не жели да види.

Kriger

pre 9 godina

Voleo bih da znam,kao i ostalih 7 miliona gradjana Srbije,koji su to uslovi potrebni da bi Srbija usla u EU.Da li to podrazumeva priznanje Kosova,odricanje od RS,otkazivanje juznog toka,uvoz i distribucija gmo hrane,......Gospodine Vucicu,odgovorite na ova pitanja.

Sg

pre 9 godina

Uslovi hteo si reci ucene.I sve tako u nedogled.Nema od toga nista, samo prazna obecanja dok se totalno me pokorimo.Da je sve tako bajno u vasoj " firmi" nebi Englezi trazili izlaz iz nje.

toliko o tome

pre 9 godina

Toliko o istorijskoj poseti AV Nemackoj, kojom je bio prezadovoljan i unapredio odnose kakvi nikada do tada nisu bili.
Ali narod mu slepo veruje, ima covek zvaku za sve.

Gruzanin - nastavak

pre 9 godina

Nemacki ultimatum Jugoslaviji ( i Austrijski i Madjarski ) : Nalog Ribentropa, od 19. marta, Herenu da prenese jugoslovenskoj vladi ultimatum za hitno pristupawe Trojnom paktu
Ribentrop je potvrdio da je primio Herenov telegram i odgovor od Musolinija da pristaje. Saglasan je da se note objave u celosti ako bi to olakšalo položaj Vladi u Beogradu. Naglasio je da ako Krunski savet ima sastanak 20. marta, onda potpisivanje može da bude 23.
"Ako se termin ne održi, onda se dugo neće moći ništa učiniti, jer dolaze Japanci, to će trajati do aprila a to bi značilo odlagati sve do ad calendas grekas. Recite gospodi dole da je to jedinstvena prilika, koju ne treba da promaše. Zato recite gospodi da ako sada budu za ovaj termin da odmah dadu nalog poslaniku Andriću u Berlin. Ako se to odmah ne učini onda će nastupiti tehničke teškoće, pa posle neće ići. Ja sam prihvatio i ne može se odložiti jer 25 dolaze Japanci, koji će biti ovde u Berlinu 5 dana, onda dolazi ješ jedna stvar, koju imam i neće se moći da se ovo sada odloži. To možete reći gospodi potpuno ozbiljno i sa akcentom...
Jedino što pristajem to je odlaganje na 24 sata. To je krajnje. Dakle 23 može biti 24. Javite mi jer ja moram disponirati. Ako ne budu hteli onda ne držim mogućnim da se ova jedinstvena prilika još jednom ponovi. Ja bih želeo da oni dole budu od mene tačno obavešteni."

Duci0167Obren

pre 9 godina

Kao neko ko tezi ka evropskim standardima u vecini oblasti vam kazem da mi ovakvi kakvi smo nema sta da trazimo u EU. Nece oni nas uciti kao primitivce da ne bacamo djubre po ulicama,jok. Pogledajte oko sebe,djubre na sve strane,samo leti. O cemu dalje da pricamo?! EU treba zemlju koja je spremna na promene a te promene ne mogu na silu da se narodu nametnu ako ne misle da treba da paze na okolinu,ekologiju,prava pojedinca,drustva itd. Pa gde ce zemlja u kojoj kad se spomene Prajd mediji i nacija upadne u trans da linčuju ucesnike? Gde ce zemlja u kojoj vlada jednoumlje,aosolitisticka vlast koja opoziciju tretira kao sto su radikali prozivali svakoga? Nakaradni ZOR,ova mastarija o milijardama tudjih para,mega gradu,tajnim ugovorima,stranacke formacije koje napadaju na prost nacin neistomisljenike,gde vlada strah da izgovoris nesto jer se plasis da ne zavrsis na info razgovoru u 29.novembra itd. itd. To sto ova vlast misli da ce naci nesto nesto tamo u EU sto njima treba,nazalost,ne postoji.

Gradjanin Q

pre 9 godina

"...u vreme kada je Nemačka donela rat i nesreću svetu", podvukao je Sstajnmajer." -
E tako se postaje drzava, kad se prvo priznaju sopstvene greske iz proslosti. Tad vas drugi uvazavaju i cene.

bivsi

pre 9 godina

'dragi' nemci. vi mozete sad da siljite ... na nas i da nas ucenjujete, a mi moramo da slusamo. To je jasno ko dan i mora se uvazavati kao realnost. Sa druge strane, 'nicija nije gorela do zore', pa tako i vasa moc nece biti vecna, a to vas je i istorija valjda naucila. Dva puta ste u 30 godina zapoceli velike ratove protiv pola sveta, znate kako ste prosli. zapitajte se dal ce vam slobodan svet pa i srbi koji su uvek bili deo tog sveta i treci put oprostiti??? Toliko od mene, jednog malog coveka iz Srbije, koji ne zaboravlja ni dobro, ali jos manje lose.

Dragan

pre 9 godina

Normalizacija odnosa sa Prištinom znači da će Beograd i zvanično morati da prizna nezavisno Kosovo! Srpske izdajice: Vučić, Dačić i Nikolić su to već učinile i kad tad će im se suditi za veleizdaju! Mislim da će i preambulu Ustava menjati u kojoj piše da je Autonomna pokrajina Kosovo sastavni deo Republike Srbije.

Ryber Palunko

pre 9 godina

Svaka drzava prati svoje licne interese, treba proceniti sta je najbolje po nas ciniti, mada lepo je videti sve ove drzavnike koji su se sjatili oko Srbije ovih dana da se malo podigne ugled nase zemlje u svetu.
(Vuksa, 30. jun 2014 18:16)

A ko bolje od bota zna šta su lični interesi!?

zoran56

pre 9 godina

Vučić je toliko puta ponovio da želimo da budemo "iskren partner " da prosto iritira. Nikada i niko pre njega nije pominjao iskrenost u politici. Pomisliće ljudi da smo poludeli..mada znaju oni odakle je ta potreba. "Verujte mi, ovo sam JA, onaj vučko je lagao, sad sam iskren! Ne vidim samo kakve to ima veze sa Srbijom. Ko god da dodje na vlast u Srbiji, uobrazi kako od njega sve počinje, kako sidje mi uvidimo da nam nije dobro. Pitanje : Može li biračko telo u Srbiji da odraste i izabere nekog normalnog i običnog čoveka ili ženu za lidera? Da li će neko (neće) da uredi za naslednike državu tako da ne slušamo svake četvrte god nekakvog novog Mesiju koji počinje od BIA, MUPA...

Шумадија и брда

pre 9 godina

Ко је сад па овај? Не сећам се да народ на изборима имао овог лика као опцију на листићу. Капирам да је аутошовинистима и перверзњацима ОК да их овакви ликови шиканирају и понижавају, али већинска Србија не жели да учествује у растурању и исмејавању наше државе.

Nenad, Skopje

pre 9 godina

@Aca
Po onome sto pises vidi se da ne poznajes dovoljno dobro Nemce, i da svoj sud temeljis na nekim siroko rasprostranjenim stereotipima. Kad bi ih poznavao malo bolje ili cak ziveo u njihovom okruzenju znao bi i za karakterne osobine kao sebicnost, egoisticnost, otsustvo empatije, po nekad i osecaj sadizma prema slabijem od sebe (sto se moze videti od fudbalskih meceva kada grogiranog i vec predanog protivnika jure da dotuku sa jos 10 golova, sto djentlameni Englezi nikad ne bi uradili, ili streljanje 100 za jednog tokom rata). I to su karakteristike mentora kojeg ti tako volis i postujes.

mazanje ociju

pre 9 godina

"Postacemo član EU svidelo se to nama ili ne..." To nije pridruzivanje nego aneksija teritorije.
"Pregovaracemo ali morate ispuniti sve naše uslove..." To nije pregovaranje nego ultimatum.
"Srbija želi u EU..." To nije dokazano na referendumu koji bi bio obavezan za jedno ovako značajno pitanje.

zoran56

pre 9 godina

Zanimljivo da svi komentari koji imaju minuse imaju po 172!!! Smešno jeste ali bi moglo da bude strašno. Sve, ama baš sve podseća na radikale i njihove mladoradikallske akcije sa kraja prošlog veka, dok je Vučić bio prva i glavna uzdanica te politike.

niki

pre 9 godina

Pa ko ovome vise sta vjeruje posle onoga potpisa sa majdanovcima i Janikovicem o mirnom resenju krize u Ukrajini i da je on garant ispred EU,a sutradan se pravio mutav i svi znamo kako se zavrsilo.

Gazda Cvetko

pre 9 godina

Koliko se ja secam nacela da je Evropa grupa ravnopravnih. Samo jedva cekam da cujem uslove Hrvatke, Bugarske, Madjarske i Rumunije. Tek tada ce da vidimo kakav je partner Nemacka. p.s da li ce da imamo istu podrsku kao i "braca" Hrvati gde je zanemareno proterano srpsko stanovnisto i gde su ugrozena stanarsko pravo i sve ostale tekovine Eu-a.

nesa

pre 9 godina

Bogami je ovaj svet otisao u ***** a i mi zajedno sa njim.
Nemci slave dan pobede,Merkelova je domacin obelezavanja dana D,Austrijanci oprase sve nemacke pare na Balkanu,pobednici u oba svetska rata postavljaju uslove na sve strane a korumpirani i ucenjeni mladonedicevci gledaju kako sto bolje da im se podvuku pod rep.
Bravar je stvarno bio najbolji!

reziel

pre 9 godina

znam ja da nas niko nije zvao u EU, nego da smo sami odlučili da se tamo uguramo. isto shvatam da postoje pravila igre koja moramo da postujemo da bi se igrali. ali taj nadobudni i arogantni stav oko tih famoznih uslova mi vec toliko ide na nerve da me boli uvo hoćemo ili nećemo i kad ćemo.

stevan krajnovic

pre 9 godina

narode srbije je li vama jasno u kakvoj situaciji se nalazite i ko vas je dotle doveo spaliste da se sultani svabe i ostali osvajaci otimaju za vasu sirotinju

Nenad

pre 9 godina

Ja sam siguran da od nas nema ništa.
Nikakve EU, nikakvog standarda.
Sve što Vučić radi, i njegovi prethodnici, sve je to zataškavanje lopovluka.
Neka dokaže suprotno, tako što će bilo kojeg direktora, bilo koje razorene firme osuditi i oduzeti mu imovinu.
A on, šta radi, smanjuje plate od 40000 dinara!?
Uvode nove mere u GSP, a da nijedan prethodni direktor nije procesuiran za ruiniranje preduzeća. Nijedan prethodni političar nije uhapšen zbog otimanja naplate karata iz GSP-a, zaduživanje preduzeća, uništavanje imovine itd..
To je samo jedan primer.
Da ponovim, kao što rekoh na početku, ja znam da od nas nema ništa.
I Branko, nije nama cilj EU, već standard građana EU.
A standard prati pravna država, odgovornost, zaštita ljudskih prava itd..
Mi smo iscrpljeni.

zoran56

pre 9 godina

iskreno se nadam da ovih botova nema više od 200, sve preko tog broja izaziva strah. Jedan preokre kod gazde smo videli, ko zna..možda obuku uniforme pa svaka zgrada dobije po jednoga bota.

stamenko

pre 9 godina

Sve sto se trenutno desava jeste na bazi razgovora, razmatranja i promatranja. Nikakav napredak niti promena se nije dogodila, nista konkretno nije zapoceto. A mi cemo cekati one prave vesti u kojima ce nesto znacajnije pisati i po cemu ce se jasno videti rezultati ovakvih pregovora, kao i pocetak pomaka drzave. Do tada, sve najbolje.

anonimus

pre 9 godina

(Ličanin, 30. jun 2014 13:20)...Ne brini,ima novih uslova samo još nisu javnosti predočeni...Polako,doći će i to na red...Jedan od tih uslova je i priznavanje Kosova...Sve ovo što je do sad učinjeno u vezi Kosova je samo predigra i da se cijeli narod na neki bezbolan način pripremi na to...Biće tu još mnogo toga,samo polako...

Nikola PO-3

pre 9 godina

Stajnmajer: Premijer Vučić je svestan da samo tako može i da nema ustupaka u tom procesu, ni kada je reč o normalizaciji odnosa sa Prištinom...

A sta znaci za tebe normalizacija odnosa sa Pristinom? Recite vec jednom do kraja da i narod zna, a ne samo Vucic. Na ovog Vucica treba od strane medija vrsiti neverovatan pritisak, medijsku torturu dok ne prizna sta EU ocekuje od BG sto se Kosova tice. Pa mi ni dan danas ne znamo sta znaci Briselski sporazum i kakve obaveze su Dacic, Vucic, Nikolic, potpisali ne pitajuci nikoga u drzavi, a kamoli narod da li je za to ili nije. Kompletna nacija je postala jedna vrsta talca od dva tri coveka, a pogotovu jednog. Odvratni politicki milje.

Gruzanin

pre 9 godina

Austro-ugarski ultimatum Srbiji 1914 ( da li je nemacka bila protiv to svi znamo ) :Da spreči izdavanje publikacija koja podstiču mržnju i neprijateljstvo prema Austro-Ugarskoj.
Da momentalno raspusti organizaciju Narodna odbrana, i da isto postupi i sa drugim organizacijama koje učestvuju u propagandi protiv Austro-Ugarske.
Da iz javnog obrazovanja ukloni sve što bi moglo da služi za podsticanje propagande protiv Austro-Ugarske.
Da iz vojske i administracije uopšte ukloni sve oficire koji su krivi za propagandu protiv Austro-Ugarske, a imena tih oficira dostavi vlasti Austro-Ugarske.
Da prihvati učešće austro-ugarskih organa vlasti u suzbijanju subverzivnih delatnosti protiv Austro-Ugarske na teritoriji Srbije.
Da preduzme sudski postupak protiv saučesnika Sarajevskog atentata koji su na srpskoj teritoriji, uz pomoć i uputstva austro-ugarskih organa.
Da momentalno uhapsi dve imenovane osobe koje su upletene u atentat po istrazi koju je preliminarno sprovela Austro-Ugarska.
Da efikasnim merama spreči nelegalni prenos oružja i eksploziva preko granice.
Da uputi Austro-Ugarskoj objašnjenja povodom izjava visokih srpskih zvaničnika u Srbiji i inostranstvu, koji su izrazili neprijateljstvo prema Austro-Ugarskoj.
Da bez odlaganja obavesti Austro-Ugarsku o ispunjavanju ovih obaveza.

Лима

pre 9 godina

200 Бот режимских минуса округло у минути добијеш за А! ако кажеш против Немачке. Пропаст

pox

pre 9 godina

Realno, bez oštrih uslova ova Srbija ne bi ništa ni uradila na pospremanju sebe same. Što se tiče Kosova, 3 od 4 čina su već odigrani, od kapitulacije u Kumanovu do Briselskog sporazuma, ostaje samo formalno priznanje. Za članstvo u NATO-u medijska priprema kreće dogodine. Opustite se, sve je to "više" od nas. A imati Nemačku kao mentora je najmanje loše.

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Живјеле ЕУ интеграције! Живјеле реформе младога премијера! Напријед у обнову, у боље сутра!

Duro

pre 9 godina

@ Gazda Cvetko "...p.s da li ce da imamo istu podrsku kao i "braca" Hrvati gde je zanemareno proterano srpsko stanovnisto i gde su ugrozena stanarsko pravo i sve ostale tekovine Eu-a."

Ma je li moguće da još neko veruje u to da je pravno-formalno stanarsko pravo jednako vlasništvu?! A ako ste ubeđeni da je stanarsko pravo deo ostalih tekovina EU neka pregovarači Srbije traže da se to ugradi u pregovarački okvir, a tada može samo da sledi podsmeh o znanju pregovarača... Ma ljudi uozbiljite se, ako hoćete u EU: morati će se sve prihvatiti i tačka.
P.S. Podsećanja radi s RH nije uređena granica a kada to bude aktualno vlasti u RH neće smeti ignorirati zahteve npr. nekoga iz Šarengrada čiju zemlju Srbija drži decenijama

Mita

pre 9 godina

Srbija će ući u EU i postati moderna država,sviđalo se to nama ili ne.
To će se desiti i niko to neće sprečiti.Mi moramo u ovu zemlju da uvedemo neka pravila od kojih se neki užasavaju.To su pravila igre,zbog kojih neće moći više da se krade,a složićete se svi bar u jednome,da se ovde krade svuda,od pozorišta,kulture,zdravstva,pravosuđa,pa do policije.Sada se već teže krade,pa kad krenemo da otvarammo poglavlja onda još teže,a kada uđemo u EU,biće još teže.To ko ne vidi i misli da bi mi sami bez pritiska spolja,uredili ovu zemljoradničku zadrugu,taj je mnogo naivan i razmišlja kao dete od 2 godine...To su činjenice i takve su nam performanse.
Stoga mislim da je otpor tome da postanemo normalna država uzaludan i to će se desiti,a to neće sprečiti niko,čak ni Hanibal Lektor iz Haga,ako se vrati,a ja se nadam da neće.Ovi imaju kapicitet da to odrade od 50% podrške,za razliku od nekih drugih koji su imali dosta manje i podrške,a bogami i hrabrosti...

milan

pre 9 godina

Da rezimiramo to što je Stajnmajer rekao, on ne govori da nešto veliko urađeno nego da veruje da će to biti urađeno, on kaže da Srbija mora ne samo prema spoljnim partnerima da ispunjava uslove nego i demokratski da se ponaša prema unutrašnjim problemima što znači da Srbija to momentalno ne radi. Jedno treba Vučić da zna dokle u Nemačkoj vladi sede konzervativci biće delimično naklonjena Srbiji ali kako ministar inostranih poslova Nemačke kaže on nas budno prate i sigurno je da im neke stvari neće niti su im promakle nepaženo. Ako je za Srbiju dobro, dobro je za sve nas ali samo na demokratskim osnovama i to je Stajmajer rekao podvlačeći koje započeo novi put Srbije, Zoran Đinđić.

Simče

pre 9 godina

Evropa jeste postavila teške uslove, ali nema mesta sumnji da je premijer rešen da Srbiju uvede u zajednicu kao punopravnu članicu. I ja znam da ćemo uspeti.

Nefertiti

pre 9 godina

Hteli ili ne, moracemo da dostignemo jedan nivo kako bi bili do kraja dostojni Evrope. Znam da mnogi na to gledaju mrzovoljno, ali ne kaze se dzabe "nema hleba bez motike". Da bi dostigli odredjeni ideal, moracemo se za njega i pomuciti.

ArcibaldRajs!

pre 9 godina

Misljenje obicnog naroda u ovom slucaju je irelevantno. Niko nije ocekivao da ce nam sada EU dati povlastice, ali da smo konacno ubacili barem u trecu brzinu na tom putu, to konacno jesmo, ali mora i brze! Srbija je jednostavno deo Evrope a ne Azije, stoga, nemamo mnogo opcija za izabrati. Od tih nekoliko opcija koje imamo moramo da izaberemo najkvalitetniju, sto trenutno put EU i priblizivanje Nemackoj jeste.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Citajuci ove komentare koza se jezi od gadosti:Svi oni sto postenoracijonalno komentarisu dobivaju stotine negativa!A oni koji pljuju na sve stoje srpsko i za Srbiju dobro dobivaju pozitive!Gospodin Stanmajer je reka o zivu istinu da treba zapeti Srbiju radom i trudom dovesti do onoga spepena kgde su Nemci vec davno dosli.Ne treba danas gledati u nazad staje bilo vec zivot ide napred od proslosti necemo imati bas nista, a za buducnost samicemo odluciti.Pa ako je tako onda Srbiju spasava samo rad i red bez ladolezanja krada podvala, mita, korupcije,vec znojem svojim postenim radom i dokazivanjem kako stvarati savki pojedinac, svoju buducnost tako ce i Srbija krenuti napred.Ne moze Vucic sam stvoriti blagostanje Srbiji,vec Narod Srbije zajedno sa Vucicem,koji planira saraduje sa Svetom i Svet ce nama onda pomoci.Korupcija, mito nerad,klevetanje i mrznja sigurno Srbiju nece povuci napred medu narodnu zajednicu?!

Zole

pre 9 godina

Niko od nas ne traži da priznamo nezavisno Kosovo. Svi samo hoće da budu sigurni da Srbija više neće izazivati sukobe. Većina dobro zna kako je teško Srbima da prihvate stanje onakvo kakvo jeste a pogotovo Nemci. Mi sad prolazimo kroz ono kroz sto su Nemci prolazili pre 60 godina. Treba vremena da se oslobodimo svih zabluda koje smo stekli kroz propagandu iz 90'. Svet je sasvim drugaciji od onog sto ga mi vidimo. Nisu svi protiv Srba. Mi i Nemci nikad se nismo voleli i uvek smo ratovali jedni protiv drugih. To nije razlog da ne možemo imati korektne odnose ako se ne volimo. Svet je danas mnogo pragmaticniji nego pre. Sve se gleda kroz interes. Mi moramo da pronadjrmo nas ineres u citavoj ovoj situaciji i stremimo da ga ostvarimo. Nista nije lako i nista se neće dogoditi samo od sebe. Zato moramo biti aktivni da ostvarimo naše ciljeve. Samo tako nam može biti bolje.

Baloteli

pre 9 godina

Vucicu je jasno da Nemacka u ekonomskom smislu vedri i oblaci Evropom, prvo je bio nemacki forum u Srbiji, potom je docekao Sredera u Srbiji, pa poseta Angeli Merkel, jasno je da pokusava da pridobije nemacku ekonomiju i cini mi se da je na dobrom putu.

Fratelo

pre 9 godina

Aktuelna vlast zaista daje sve od sebe da se započete reforme sprovedu do kraja i to u što kraćem roku. Uz podršku Nemačke, Srbija ima mnogo bolje šanse za ulazak u EU, a to nam je glavni cilj.

erak

pre 9 godina

fNapokon je doslo nase vreme da svima pokazemo koliko smo vredni i dobri radnici i koliko smo pre svega dobri kao narod,i da napokon skinemo onu crnu mrlju sa sebe koju vucemo vec godinama.

Šizika

pre 9 godina

Da bismo ušli u EU, postoje pravila igre koja moramo da poštujemo. Jednostavno, Srbija je deo Evrope, a ne Azije, pa stoga da bismo postali moderna država nemamo mnogo opcija da izaberemo. Od tih nekoliko opcija koje imamo moramo da izaberemo najkvalitetniju, a to je put u EU i približavanje Nemačkoj.

Dzoni #

pre 9 godina

@ (Suvereni demokrata, 30. jun 2014 14:56)
Da, ali za Srbiju nema drugog puta do puta ka EU.Sa Rusijom mozemo saradjivati i biti partneri ali nikakv savez sa njima nam nece doneti boljitak. Uostalom ni Rusi nam nece dati nista besplatno, i oni prvo gledaju svoje interese, nema tu ljubavi....., samo goli interes.

za bolje

pre 9 godina

niko nije rekao da će biti lako, ali idemo ka boljem... prošlost je bila izuzetno teška, a išli smo ka gorem.. zato sada idemo hrabro, odlučno i vredno da istrajemo u reformama i obezbedimo sebi bolje sutra

Vuksa

pre 9 godina

Svaka drzava prati svoje licne interese, treba proceniti sta je najbolje po nas ciniti, mada lepo je videti sve ove drzavnike koji su se sjatili oko Srbije ovih dana da se malo podigne ugled nase zemlje u svetu.

Aleksandar

pre 9 godina

za (Thomasss MÜLLER!!!, 30. jun 2014 15:28)

To može da izjavi ko ne zna istoriju II sv. rata i nacističku ideologiju. Osim ako ne trolujete.

Zašto onda nema 15 miliona hrvata? Uvek su bili u sv ratovima na njihovoj strani?

ANA NIS

pre 9 godina

Srbija je svesna da mora da se menja zarad sebe same, reforme nece biti lake ali treba sve izdrzati i biti istrajan kako bi u buducnosti ovo bila moderna evropska zemlja.

Branko

pre 9 godina

U Hrvatskoj su nakon njenog ulaska u EU smanjene strane investicije za 60%, da li će tako biti i sa Srbijom? Šta dobijamo ulaskom u EU a šta sve gubimo? Koliko će nas koštati učlanjenje i kasnije godišnja članarina?

moonraker

pre 9 godina

Besplatan savet neukim spin-majstorima: Sto redje spominjete Nemacku,to ce usporiti vas sunovrat.Srbi pamte Kolubaru,Cer,Albaniju,99 godinu...Dr.Nesa?Fiat?Etihad? Nismo zaboravili..

stevan krajnovic

pre 9 godina

narodu srbije treba da se iznesu tacni detalji uslova za ulazak u eu nije vreme za uvrede ove rasprave su dobre mozda nas dovedu do demokratije daj boze uzece vremena

MASINICA

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je na vreme shvatio koje objektivno lider u EU od prvog dana dolaska na vlast shvatio je i potpuno mu je jasno da Nemacka u ekonomskom smislu vedri i oblaci Evropom. Zasto se opredelio da red poteza kada je Nemacka u pitanju ide redom. Prvo je bio nemacki forum u Srbiji, potom je docekao bivseg kancelara Nemacke Sredera u Srbiji koji je upravo sproveo reforme koje su donele Nemackoj sadasnje jako i stabilno ekonomski polozaj u Evropi, pa potom sledi poseta Angeli Merkel, jasno je da Aleksandar Vucic na ovaj nacin pokusava da pridobije nemacku ekonomiju i mislim da je na pravom putu da se to i desi.

Arja

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je jedini političar koji sprovodi reforme. Aleksandar Vučiću je jedino važno da našu Srbiju potpuno izvuče iz teške ekonomski krize i da ima svu potrebnu podršku prijatelja oko ulaska Srbije u EU. Srbija će sve sprovesti brže i efikasnije uz pomoć stranih zvaničnika. Aleksandar Vučić će zaista uvesti Srbiju u EU i postati punopravni član EU.

Byzantium

pre 9 godina

Meni je lakse sad iskreno sve znam sta je Nemacka uradila u prethodnom veku ali recimo ako ocemo malo da budemo i mi Srbi objektivni, okej nemacki vojnik 1914. 1918. nije bio zlocinac, austougarski vec da, cak je napravio i nesto medju najboljim monentima istorije ratovanja ljudske civilizacije ostavio je spomenik u slavu svog neprijatelja. Zatim za period 1941-1945. pre toga smo podvlacim POTPISALI Trojni Pakt protiv koga generalno nije bio narod koliko god komunisticka propaganda pokusava to da prikaze nego strane vojno obavestajne sluzbe, cak i nemam nista protiv tog dogadjaja antifasista sam ali ti mene zrtvujes zveri i ostavljas me na cedilu zarad kakvog interesa da kupis vreme Grcima mislim ne razumem ali ajde e onda je sto se kaze popularno doso Svaba ajmo u sume, sto se tice zlocina cinili su ih samo ako im se pruza otpor ipak da su nas samo oni ubijali tih godina pa mi ne bi imali 50000 zrtava a ne desetostruko ako ne i vise zrtava tokom drugog svetskog rata ludilio zar ne? Hvala botovima meni malo lakse :)

Futoški Kolina

pre 9 godina

Naravno da Srbija mora ispuniti odredjene uslove da bi postala član EU, ali je bitno da Vučić, Nikolić i Dačić imaju jedinstvenu politiku, i da sva trojica jasno govore šta od Srbije ne može očekivati Nemačka, a to je priznanje nezavisnosti Kosova i uvodjenje sankcija Rusiji.