Subota, 28.06.2014.

17:31

"Prvo autonomija, pa samostalnost"

Predsednik RR Milorad Dodik poručio je, otvarajući Andrićgrad, da će srpski narod u BiH nastaviti boru za autonomiju, sa željom da dođe i do samostalnosti.

Izvor: Tanjug

"Prvo autonomija, pa samostalnost" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

alanx

pre 9 godina

Srbi, mada to ne shvataju u ovom momentu, su ucinili veliku uslugu Bosnjacima pobivsi sve one koji su nosili muslimanska imena, a svim svojim bicem bili susta suprostnost koncpeta muslimana kakvog Islam zagovara, a gotovo preslikana slika Srba i njihovog nacina zivota (svinjetina, kurvaluk, rakija, psovka). Srbi su pocistili olos i sljam Bosnjackog naroda i otvorili put za stasavanje jedne nove generacije koja kada se bude sukobila sa nadolazecim generacijama Srba ce biti daleko spremnija i sposobnija nego sto Srbi mogu i zamisliti u ovom momentu. Jedino sto Srbima moze dati trajnu pobjedu je povratak njihovoj vjeri i pravilima koja im njihov Bog nalaze u njihovoj vjeri. Njihov slogan je jedinstvo i sloga Srba, ali tkivo njihovog drustva i njihovi zivoti su dokazi protiv njih i dokle god su takvi, cak i da u nekim situacijama "pobjede" ta pobjeda ce biti krnjava, manjkava, nedovrsena i patnja i konstantno stanje grca jednog naroda ce biti stalno i sveprisutno. Bosnjaci sto se vise budu drzali svoje vjere to ce imati vece sanse da pobjede i obratno. Treba podsjetiti da , kada je Turska otisla s ovih prostora, "muslimana" na prostoru BiH ostalo oko 20%. Danas je to, po zadnjem popisu, blizu 53%. Oni koji poznaju Statistiku znaju da kada neki trend rasta predje prag od 47%, da je njegov rast nezaustavljiv, a najbolji svjedok tome je broj upisane djece u prvi razred osnovne skole sto je dostpuno onima koji se bave tom tematikom - Dio 2/2. Zemlju ce naslijediti pravedni.

alanx

pre 9 godina

Visegrad. Grad u kojem je Srpski zlocinac Lukic zapalio 70 civila u kuci. Na stranu zlocin, medjutim Srbi ne shvataju jednu veliku gresku koju su napravili. Projekat Jugoslavije je od muslimana koji su zivjeli na prostorima kao sto je Visegrad gotovo u potpunosti asimilirao tadasnje muslimane tako da je jedina razlika izmedju muslimana i Srba u tim prostorima su bila njihova imena. Muslimani su zapravo i poceli davati neutralna imena svojoj djeci i da se sacekalo, cirka, nekih 100 godina, taj prostor tu bi u potpunosti bio Srbiziran. Slican proces se odvijao sirom BiH. Genocidom i masovnim zlocinima kao sto su npr. Lukic i spaljivanje 70 civila, Tomasica i sutanja o tome, Srebrenica i svirepost koja je pratila osvajanje tog podrucja, 11,000 ubijenih Sarajlija, itd. su zaustavili proces asimilacije, iznjedrili koncept zvani "Bosnjaci" i ucinili ga jacim vise nego ikad. Zahvaljujuci Srbima doslo je do reislamizacije velikog dijela Bosnjaka koji su 50 godina Jugoslavije Srbizirani i Srbi su sebi skocili u stomak i stvorili neprijatelja koji koliko god se oni nadali nece ih lako napustiti. Onoga dana kada pocne novi rat, prevladace onaj narod koji bude imao manje grijeha kod Boga. Bog je to obecao u svim spisima prijasnjim, da li Hriscanskim, dali Muslimanskim. Pobijedice oni koji budu imali manje grijeha i koji budu vise pravedni, prema drevnom Bozijem zakonu koji se ne mijenja i koji se ne moze izbjeci kao sto se ne moze izbjeci gravitacija. Zivi bili pa vidjeli. Dio 1/2

DinoNYC

pre 9 godina

Posteni i humani ljudi koji zele dobro komsiji koliko i sebi (ako ne i vise) lako se dogovore i dobro naprave. Dodik, Izetbegovic i Covic nit su posteni, niti su humani, niti istinski zele dobro bilo kome osim svom dzepu i fotelji.

Njih trojca upravo i racunaju na to da se mase "pale" lako jedni protiv drugih, i zahvaljujuci (glupim) narodima ex-Yu, takve seljacine, marginalci, i prije svega pohlepni, nesposobni pljackasi i vladaju.

Vidim neki pozivaju na nove ratove u komentarima? Je li vrijedan Dodik, Izetbegovi ili Covic, ama jedne suze nekog djeteta, ili roditelja zarad njihovih planova? Izgubili smo izgleda onu sposobnost da ljude djelimo na dobre i zle, a ne nas "nase i njihove". Vise puta sam rekao, meni je blizi dobar Srbin, nego los Crnogorac ili Bosanac - i obratno.

A Dodiku zelim da dobije samostalnost RS-a. Bez metka. Pa da vidimo onda sta ce, kad vise ne budu "drugi" krivi, kako ce onda pravdati pljacku i neimastinu.

Dodik, Izetbegovic i Covic moraju da "odu" u kompletu jer oni su na vlasti upravo kao protu-teza jedni drugima. Gade mi se JAKO sva trojca, na razlicite (a opet iste) nacine.

Pred kamerama se kao svadjaju, a iza kamera se super slazu, pljackaju i manipulisu "svaki svoje". Ali dobro, svaki narod ima vlast koju zasluzuje, pa tako i Bosna. Zao mi je djece koja odrastaju u tom tamnom vilajetu - a za odrasle me boli ona stvar - kako ste glasali tako vam je.

Sramota na sta su Jugosloveni (bivsi) spali. Gori smo od komanca i irokeza.

Emir

pre 9 godina

Staaaraaa srpska reč trg :))

Ja ne znam šta ovaj Kusturica privatizuje Andrića i Principa izgleda i zašto i Vučić i Dodik dolaze da ga pomognu u tom njegovom privatnom projektu!? Uglavnom ko je budala da ga rade i da se prima na prazne floskule i dan danas nek samo izvoli :)

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Ako gledamo Splitski sporazum a ovaj komentar je za vojnika armije BiH,onda vidimo da je bosanski region pod hrvatskom kontrolom a Hrvatska je celovita,zasto bi bivsi vojnik armije BiH napao Republiku Srpsku i poginuo neslavno u napadu kao terorista?

imam ideju

pre 9 godina

(Armija RBIH, 28. jun 2014 22:25)
da... i ja bih volio da se konačno razračunamo bez uplitanja sad , eu , nato , irana , turske , saudijske arabije ... da vidimo da li će ostati nešto što će nositi ime bosna .
(Zoran, 28. jun 2014 23:15)

a hocel te pozvat ruse i grke kao dobrovoljce,vise ukrainci nece a ni rumuni,a sto se ne obracunate sa hrvatima pa oni su vam protjerali srbe iz kraine il mislis srbija i bosanski srbi da se razracunaju sa 2/5 mil bosnjaka ili pak sa kosovom a tu nesmijete a smijete na bosnjake njih je malo jelde.Ijos sto da se turska ne mijesa pa vi svakak bosnjake nazivate turcima Mladic kad je ulazio u Srebrenicu kaze da se sveti turcima..

Dare

pre 9 godina

"Zasto onda studirate u Beogradu pod istim uslovima kao i deca ciji su cukundedovi izginuli po Solunskom frontu? Zasto vasa vojska i policija prima plate i penzije iz naseg budzeta?"

U nekoliko recenica si rekao mnogo gluposti:
Prvo, i nasi pradjedovi i cukudjedovi su ginuli na solunskom frontu. A kad vec ne znas i ponosis se time, proguglaj malo i nadji koliko se Srba dobrovoljaca iz BiH borilo na strani Srbije na solunskom frontu. Veliki broj njih je mobilisala Austrougarska i slala na ruski front, gdje su se masovno predavali i borili protiv Austrougara a kasnije saveznickim brodovima iz Odese prebacivani na Solunski front. Medju njima je bio i moj pradeda i ove price sam slusao iz prve ruke. Tada je drzava Srbija imala ponos i njeni gradjani nisu bili nezahvalnici kao vi, pa su svi dobrovoljci nakon rata dobili poklon od drzave Srbije - novac ili zemlju. Znam da vi ne vjerujete u ovu pricu, ali dokaz koji vam definitivno zaceplja usta jeste 10 dunuma zemlje u Krnjaci koju je moj pradeda dobio i koja je i danas vlasnistvo moje porodice.
A to da drzava finansira vojsku i policiju u RS (uzgred, RS nema vojsku), kao i da daje neki novac za RS je toliko glupa tvrdnja da je besmisleno o njoj raspravljati. Ima jos gluposti u tvoj komentaru koje bih vrlo lako pobio, ali sam iskoristio svih 1500 karaktera :)

samo urbano

pre 9 godina

@ArmijaRBIH
srbi ce se odvojiti od fbih na miran nacin,a traktore ce koristiti samo za obradjivanje zemlje. za ratovanje uvek ima neki dzihad na planeti poput sirije ili iraka,mozes da biras.

Zoran

pre 9 godina

(Armija RBIH, 28. jun 2014 22:25)
da... i ja bih volio da se konačno razračunamo bez uplitanja sad , eu , nato , irana , turske , saudijske arabije ... da vidimo da li će ostati nešto što će nositi ime bosna .

Zg

pre 9 godina

@Zg mozda bude tako,mozda ne,ali i vama je u interesu da se vec jednom resi srpsko pitanje na balkanu,ali ne po receptu vase oluje, jer do tada nema potpunog mira.
(samo urbano, 28. jun 2014 22:24)

Ne postoji etničko pitanje na Balkanu, nego samo ono financijsko. Kad prosjek plaća bude 1000€ i kad nezaposlenost bude 10%, onda će sva pitanja biti riješena.

citalac

pre 9 godina

Ti bi prijatelju bivsi pripadnice RBIH mogao prvo da porazmislis od kojeg naroda poreklo vodis, cijim jezikom govoris i ko bi i sta bio da Turci nisu doneli Islam na Balkan.

saraya

pre 9 godina

Dodik je banalan, predskolski primjer pseudoautoriteta koji "misli svojom glavom"
Svako na njegovom mjestu govorio bi isto sto i on.
On je kao i ostali uz i nasuprot njega lako manipulativna marioneta.

OjsOjs

pre 9 godina

Tiha voda brijeg roni. Od Beograda ništa ne tražimo, ne bi da prođemo kao Srba iz Hrvatske ili oni sa Kosova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Banja Luka, 28. jun 2014 20:59)

Pa zasto se onda besplatno lecite u Beogradu pod istim uslovima kao i mi ovde rodjeni? Zasto onda studirate u Beogradu pod istim uslovima kao i deca ciji su cukundedovi izginuli po Solunskom frontu? Puni su vas studentski domovi univerzitetske menze i klinike! Zasto vasa vojska i policija prima plate i penzije iz naseg budzeta? Gde ste bezali za vreme rata dok su nasi sinovi ginuli po bosanskim gudurama?
I ti onda jos kazes da od Beograda ne trazite nista? Ma mozda i ne trazite, ali svakako previse dobijate! Nezahvalnici jedni, ukinuo bih ja vama finansije iz Srbije na samo 6 meseci i vama i Kosovu, da se prvo malo svi pripitomite pa da vidite kako je to biti samostalan (narocito finansijski)!

autonomaš

pre 9 godina

Poštovani "Не заборављамо", Jogurt revoluciju NISU napravili Bošnjaci. Ako je to bio put ujedinjenja Srba iz Bosne sa Srbijom on je koštao 150 hiljada mrtvih i 10 - 15 hiljada nestalih. Taj put se završio ambisom. Nemoj ni to nikada da zaboraviš!

samo urbano

pre 9 godina

@Zg mozda bude tako,mozda ne,ali i vama je u interesu da se vec jednom resi srpsko pitanje na balkanu,ali ne po receptu vase oluje, jer do tada nema potpunog mira.

Armija RBIH

pre 9 godina

Ja kao bivsi pripadnik BH Armije stvarno bih volio od srca da RS proglasi nezavisnost, prosli rat je fakticki zavrsio bez pobjednika i obzirom da evo ovako vec 20 godina ne ide, vrijeme je da se konacno razracunamo.Iz tog razloga mi je Mile omiljeni RS politicar jer i sam to verbalno potiče.Bilo bi pošteno da se vidi moze li RS odbraniti tu svoju nezavisnost(ovaj put bez JNA) pa ako moze svaka im cast nek je i zadrze a ako ne svi na traktore pa za Srbiju.

Dejan, Republika Srpska

pre 9 godina

Ja kao bivsi pripadnik BH Armije stvarno bih volio od srca da RS proglasi nezavisnost, prosli rat je fakticki zavrsio bez pobjednika i obzirom da evo ovako vec 20 godina ne ide, vrijeme je da se konacno razracunamo.Iz tog razloga mi je Mile omiljeni RS politicar jer i sam to verbalno potiče.Bilo bi pošteno da se vidi moze li RS odbraniti tu svoju nezavisnost(ovaj put bez JNA) pa ako moze svaka im cast nek je i zadrze a ako ne svi na traktore pa za Srbiju.
(Armija RBIH, 28. jun 2014 22:25)


Ti kao bivši pripadnik tzv bih armije si izgubio rat. Drugo, samo da te podsjetim da ste tokom rata bili svedeni na 10% teritorije bivše BiH. Treće, danas kontrolišete samo 23% teritorije. Četvrto nemate danas ni vojsku kao što su Srbi imali početkom 90-tih. Peto, dobili ste oko 14 milijardi pomoći što je najveća cifra u istoriji međunarodne pomoći i niste napravili ništa. Dogurali ste dotle da lupate vaše institucije na području muslimanskog dijela Federacije jer ste sve pare koje ste dobili od stranaca potrošili itd itd. Što se tiče traktora, vi čak ni traktore nemate.

Milo

pre 9 godina

@(Armija RBIH, 28. jun 2014 22:25)
Nemoj da trolujes, pricamo o mirnoj podeli koja ce se sigurno desiti, rata verovatno vise nikada nece biti iz prostog razloga sto ga EU nece dozvoliti. ( ako ti je do pucnjave skokni do Iraka )

Црно дете из Шишатовца

pre 9 godina

Баш чудно. Бошњаци, другосрбијанци и сдс-овци на истом курсу, пљување у даљ Патријарха, Кусте, Додика и Вучића. Каква их линија спаја, који је циљ? Али прије него што пљујете по некоме, прво пођите од себе. Бошњаци, прво нека погледају свој најпосјећенији портал кликс тачка ба. Стварно екстра коментари, мирољубиви надасве, раја је кренула да се пали и жари, што би рекао Рамбо. Вијести такође пробране, Гаврило исти као Хитлер, Срби криви за сва зла,... Ревизионисти раде пуном паром, кривци увијек исти, Срби, Руси, Бјелоруси, Малоруси,... они који бране своје. Але и немани, који бацише атомску, који побише у два рата 100 милиона становника, који изазивају свјетске кризе су "Agnus Dei".

modesty

pre 9 godina

@landeb: Mozda si ti u pravu, mozda Dodik i Kusturica pricaju u vetar i mozda nema te sile koja ce dozvoliti da nas narod dobije ista prava na samoopredeljenje i otcepljenje kao beskrajna lista naroda i narodnosti na Balkanu, i sire. Ipak, u odnosu na Vucice i Nikolice, koji nas toliko ponizavaju svojim ponasanjem i politikom poltronstva, nesposobnosti, podmitljivosti, gluposti, ova dvojica mi ulivaju nadu da sav zlocin izvrsen nad nama nije bio uzalud. Pod 'uzalud' podrazumevam nastavak politickog i vojnog, psiholoskog izivljavanja nad nasim narodom koje gledamo vec dvadeset godina. Pljuvanje u lice pravdi, licemerje, ono sto se kaze 'soul destroying situation'. Sto neko ispod rece, mozes da me nateras da klecim ali ne i da te molim. Meni ta trunka dostojanstva znaci mnogo, mozda nekome ne znaci, ali mislim da je sa diskriminacijom protiv naseg naroda vrag odneo salu, a mi se i dalje ponasamo kao da je to sve jedan los san ili neslana sala.

adam

pre 9 godina

Kako bi bilo lepo da se otcepite ali baš ono..odete. Negde daleko od Bosne i od Srbije, da se prikačite za severni pol il neku pustinju sa kojom čak ni vi, Srbi iz Bosne ne možete da zaratite! Nek Dodik od vas pravi svoju kombinacija državu negde daleko od svih vas. Rodjen sam u Beogradu , u Sarajevu mi je bolje nego kući al zato kroz RS prilazim ko kroz " put za Sarajevo". Kad to izgubite nećete imati baš ništa sem Dodika. Onda odumirite polako i na rate ko i sve što je on reketirao!

ludost

pre 9 godina

Gledam na svim evropskim kanalima neki muzucki orkestar iz Beca povodom stogodisnjice pocetka rata..Sarajavo na svakoj tv.al Dodik i Vucic u Andric gradu niko daji ni primeti. a daje Dodik lud to i budala zna al za Vucica tek danas sazna.

Nova Zora

pre 9 godina

Milan iz Indjije. Pa mislim da si se i ti prije sve ovog gluposti se predstavljo kao Jugosloven a sad si i ti Srbin. Sta je razlika niti Bosna niti Jugoslavija vise postoje u tom smislu kao multikulturne drzave / republike tako da Srbi jesmo mi i vi a ovo drugo na zalost je proslost.Republika Srpska je nasa nadmetnuta buducnost i treba da trazi samostalnost sto ova zajednicka "drzava" ne funksionise.

debilizam kompletni

pre 9 godina

Vlast je ogledalo naroda,bila i ostala.
Neverovatno je da ove idiotske price o granicama,narodima i ostalim glupostima prolaze i u XXI veku...dok isti taj narod skoro nema 'leba da jede...a price im pricaju milioneri...

Archer

pre 9 godina

Kao i obicno kad god pokusa neko da se suprotstavi svetskim vladarima ima i onih koji bi tzv neutralnoscu ili podanickim ponasanjem da se "zastite". Smesno je koliko ima onih u Srbiji koji misle da Dodik, ustvari, radi protiv njihovih interesa. Interes svih nas je da odnosi izmedju zemalja budu zasnovani na ravnopravnosti i uzajamnom postovanju. Upravo to on pokusava i da uradi. Ako je dozvoljeno Albancima koji su dolazili i jos dolaze iz Albanije na teritoriju Srbije da se otcepe i formiraju drzavu na silu u cemu je problem da se dozvoli Srbima iz Bosne da se otcepe i formiraju svoju drzavu!? Jel smo mi manje vazni i vredni nego bilo koji drugi narod na Svetu!? Cinjenica je da nemamo isti tretman kao ostali. Ova moja tvrdnja nije bazirana na nekim teorijama zavere nego na pukim cinjenicama koje se vide u svakodnevnom zivotu. Naravno ni nase glavesine ne vide dalje od svog sopstvenog interesa, da ne kazem nosa. Nasa nacija je pre svega iznurena. Mi treba da radimo na tome da zadrzimo neutralnost i da radimo na mentalnom ozdravljenju nacije. Treba da se okrenemo sebi i odbacimo sve ono sto nas truje i pravi da razmisljamo iracionalno. Odvojiti svetovnu od crkvene vlasti. Svaciji je izbor lican cin da li ce verovati u nesto ili ne. Zabraniti reality shows koji truju um ljudi, sport bazirati na amaterskom ucestvovanju i zabraniti politicarima da budu deo sporta, vratiti se poljoprivredi i proizvoditi zdravu, organsku hranu.

Lallo

pre 9 godina

@поздрав из Израела

Kako mi se čini i od Izraela tamo neki traže nezavisnu teritoriju, pa ako mogu svi tek tako da je dobiju zašto ne mogu i oni? Niste baš u poziciji da solite pamet, pogotovo tako sa distance.
A na g.Dodika i njegovu 'politiku' je suvišno trošiti reči, jer bi već prelazilo granice pristojnosti, nešto što je on odavno već zaboravio.

Lugano

pre 9 godina

On je zaista cudan lik. Najvise mi je zao naroda u RS koji pada na istu foru vec 20 godina, a obicno pred izbore se krece sa ovakvim nebulozama. Mislim da je Dodik i vise nego svestan da od nezavisnosti nema nista, jer kao sto vec neko napisa, u RS-u jedino mozda u BL nesto radi, u drugim delovima tuga, cemer i jad. Bio sam u Gacku, Nevesinju, Drvaru, ljudi nemaju ni gde da rade ni od cega da zive, a Dodikova svita imperije izgradila. Obezbedio je bliske prijatelje, kumove, porodicu, obezbedio ih za narednih 5 generacija...

neko iz Srbije

pre 9 godina

Ovim retoričkim akrobacijama(da ne kažem lupanjem), Dodik ispipava puls naroda pred izbore. Ona priča koja, po njemu, najviše pije vodu kod naroda, biće platforma za ubeđivanje naroda o neophodnosti produžetka njegove vlasti.
On u te svoje priče ne veruje, ali na žalost dobro poznaje svoj narod koji se i dalje ku.či, kao i ostala plemena ovog Balkana. Misle da su veliki i jaki a u stvari sve "m** do m**"

Zg

pre 9 godina

niko ovde ne priziva i ne poziva na rat, samo trazimo ono sto je drugima omoguceno(nemojte reci da nije), a ako se slucajno rat i desi ne plasite se, niko vas nece zvati u isti.
(samo urbano, 28. jun 2014 19:56)

Ma nemoj.

Hrvatska i Srbija VOJNO garantiraju integritet BiH i njezine postojeće granice. Ako Dodik odluči proglasiti nezavisnost, eto Hrvata iz Hrvatske i Srba iz Srbije s puškama i tenkovima da ga u tome spriječe.

A ako Srbija to ne bi htjela, hop, stižu sankcije, ode EU, ode cijela ekonomija (i nema više šverca preko Crne Gore, Rumunjske i Bugarske - to je EU i NATO).

Zna to Dodik, samo skuplja glasove.

ivanhoe

pre 9 godina

Srbin sam ali ne vidim nikakvu potrebu da se menjaju avnojevske granice. Kao sto smatram da je Jugoslaviju trebalo sacuvati u obliku neke vrste ojacane konfederacije na cistim racunima i ekonomskim interesima tako sam i protiv odvajanja RS od Bosne i Hercegovine. Jer, kad je u pitanju Kosovo, tu se sa Siptarima nije moglo jer je u pitanju sasvim drugi narod i trebalo se podeliti kad je bilo vreme. Ali BiH je nesto drugo. Narod je prakticno isti, vere razlicite ali sta to smeta. Zao mi je sto nema iskrene zelje za pomirenjem ni sa jedne strane...samo inat. Nece nam biti bolje dok Srbi, Bosnjaci i Hrvati ne shvate da su jedni drugima najblizi. A to sto su Hrvati bliski Zapadu i Vatikanu, Bosnjaci Turskoj i arapskom svetu a Srbi Rusiji i Kini, te prednosti treba svi zajedno da koristimo i ispomagati se.

szobi

pre 9 godina

Sta je sa vama ljudi?!
Republika Srpska je jedina ruzno je reci ali moram "pobjeda" naseg naroda u tom proteklome ratu. Srbi iz Hrvatske proterani, Srbi iz Sarajeva proterani, Srbi sa Kosova proterani. Sta sad da se dignu ruke od Republike Srpske? Niko normalan ne zeli rat, ali ne damo je! Postovana braco preko Drine bilo bi lijepo kad bi mali vise podrzavali Srbe iz Republike Srpske. Inace sa takvim misljenjem nece trajati dugo pa ce dobar deo Vojvodine biti veoma, veoma interesantan Madjarima. Sandzak? Banat? Dodik jeste korumpiran, krade, ali ko prije njega nije? Ne podnosim ni ja tog coveka, ali da njega nije onda bi bilo veliko pitanje da li bi Republika Srpska postojala dan danas.
Molim vas objavite mi komentar.

alex

pre 9 godina

E bas mi je drago sto vise ne zivim na Balkanu,stvarno ste smesni,svi se bore za bolji zivot,a vi se samo huskate na nacinalizam,nekakve silne drzavice,autonomije,nezavisnosti,totalno ste kontra kao i uvek od sveta.A pojedini u Vojvodini,manjina iskreno se nadam, stavite malo prst na celo kada se hvalite tom kulturom i znanoscu,ujedinjenje je prednost,raskoli i deljenja ni na maikro ni na makro nivou ne donose dobit!Ako to do sada nije jasno onda stvarno...Laku noc!

Milan-Indjija

pre 9 godina

Republika Srpska je toliko mala teritorijalno, sa malo stanovnika, bez razvijene ekonomije, losa infrastrukturno...Tako da ne vidim ni jedan pozitivan momenat ako bi doslo do osamostaljenja. Pa gospodo i do sada ste ziveli skupa sa ostalim nacionalnostima u BIH, svi ste se od reda zvali "Bosanci", a sada ste kao Srbi iz Republike Srpske. Kada sam ja 1983 sluzio vojsku u Tuzli i Sarajevu, ni jedan "Srbin" se nije drugacije deklarisao, se kao Bosanac. Zato gos. Dodik bolje da gleda u ekonomiju i ostale stvari od kojih se zivi. Njemu ce uvek biti dobro, samom ili u zajednici. Kako ce biti narodu???

Sremac

pre 9 godina

@do ujedinjenja, 28. jun 2014 18:58 Ujedinjavati se necemo.Trazili ste autonomiju,dobili ste je,nosite se i radite sta hocete,Srbiju ne mesaj,ne uvlaci vise u ratnu retoriku.Vucic kao Hercegovac moze da sanja samo san,barem dok je premijer ove zemlje.Vasa zemlja je Bosna,a matica vam je Srbija.
Matica se vise ni pedalj nece smanjivati zbog vas Bosanaca,Kosovaca,Hrvata.
Dakle 5 vekova da vidim grobove tvojih predaka na ognjistu ovde u Srbiji, pa mozemo da razgovaramo, a ne dotepenac pa nam odredjujete i isterujete iz nasih domova

021's

pre 9 godina

@maleni i slicni:jel tako razmisljate i po pitanju Kosova?Garantujem glavom da razmisljate upravo suprotno.U fazonu Albanaca ima 90%,sta cemo mi tamo neka se otcepe.Kad ste tako pametni objasnite mi koja je razlika izmedju Kosova i RS?U RS je 90% Srba i ako imaju zelju i ako im se u buducnosti ukaze prilika da glasaju ne vidim u cemu je problem.Niko ne spominje nikakvo nasilno otcepljenje i bilo sta slicno.Ne postoji narod na svetu koji bi imao bilo sta protiv da im se na miran nacin,prisajedini deo susedne vestacki stvorene drzave a u kojoj zive njihovi sunarodnici.Jedino vama sto pljujete i kad treba i kad ne treba to smeta.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Zanimljivi su komentari koji Srbima uvijek nesto daju kao sirotinji oni njih ne priznaju da oni tu zemlju imaju,kako ces na takov nacin da se pridruzujes u EU,ili da odrzavas mir,oni to davanje uvijek mogu ukinut.

поздрав из Израела

pre 9 godina

Ако су могли Бошњаци да траже државу са 30%, ако су могли Хрвати да траже независност, ако је могло Косово, ако је могла Украјина, ако је могло још много народа. Може и српски.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Ово је већ фарса. Пред сваке изборе иста шупља прича. Кад нема инвестиција, ни покретања привреде са мртве тачке, када незапосленост пробија плафон у процентима, наравно да ће се тада ухватити овако шупље демагогије, чија је улица, семафор, раскрсница и ко смије проћи кад хоће, итд.

Smrt fasizmu

pre 9 godina

Je`l i Vucic bio tu dok je Dodik to izjavljivao? Na stranu popovi i Kusturica, ali ovaj stalnim ponavljanjem iste stvari kao da zeli da svet pored svega prizna rezultate pogodbe Tudjman - Milosevic. Mislite da su posle dugogodisnje gubitnicke pozicije i presuda u Hagu, Srbi od zapada zasluzili takav poklon? Ko moze poverovati u to? Pre ce biti da zapad vidi Srbe kako tesko izlaze na kraj sa jednom drzavom a kako bi tek sa dve?!

Zoran

pre 9 godina

Juče je Zavod za Statistiku objavio da prosječna plata u RS-u pokriva samo 45 % potrošačke korpe. Bilo bi lijepo da gospodin Dodik progovori malo i o tome...
(Sarajevo, 28. jun 2014 19:24)

A koliko prosecna plata na Kosovu pokriva potrosacku korpu?

Iandeb

pre 9 godina

@modesty

Izvinite gdjice Blejz, ali o kakvoj politickoj hrabrosti govorite? To su puke reci, sta je on uradio i sta uopste moze da uradi da dosegne jos veci stepen nezavisnosti nego to sto mu je zapalo Dejtonom. Rekao bih da i daleko sposobnijem politicaru od njega to ne bi poslo za rukom.

Илија

pre 9 godina

тако је, и ти нешто лепо да кажеш, република српска је србија, сви заједно да лепо живимо...

prvo da se stabilizujemo pa ćemo birati najbolje među nama

pre 9 godina

...Srbi moji doslo je vrijeme da budemo mudri i da sklonimo ove seljake sa vlasti ciji sinovi dobijaju desetine miliona eura kredita preko nasih ledja koje nikada nevrate , da ojacamo prvo ekonomski pa demografski i onda da vidimo kako stvari stoje a licno mislim da ni Muslimani u Federaciji nemaju nista protiv Republike Srpske ako imaju neki normalan zivot ovako i oni su u istom problemu!!!!
(Evropski Srbin, 28. jun 2014 17:48)

Aha, da sklonimo ove seljake i dovedemo kulturne ljude po meri Visokog predstavnika koji će da ispunjava "moderne evropske standarde" i u najkraćem roku "ima da nas nema"! E pa burazeru meni je na prvom mestu biološki opstanak i bezbednost a to nam uglađeni postavljeni političar iz Brisela sigurno neće doneti već će nam uzeti i ovo malo slobode što imamo, a o nacionalnom opstanku Srba izlišno je i pričati.

novosadjan

pre 9 godina

Mene samo interesuje da li ce ovi sto klicu tu ratne uzvike podrzati svoju bracu Srbe u Vojvodini da dobijemo svoju autonomiju, pa republiku, da makar neki Srbi zive bolje. Zivela Srbija, pomagajte braco, da se ocepimo, da nam bude bolje, svo zito otislo u ocin.

Lars

pre 9 godina

Mislim da je covjek koji je priznao u intervju genocid u Srebrenici pa ga kasnije negirao, puko ko kokica. Na svakom koraku ne pomislja da bi mogao i trebao biti suzivot u BiH, vec iz petnih zila svojom glupom retorikom pokusava da unazadi svoj vec dobro unazadjen narod. Ko bi ratovao za dodika s knjizicom s biroa u rukama, da opet dodik i dodikovci i ostali dezerteri izadju ko pobjednici?

Не заборављамо

pre 9 godina

@maleni А Југославија вам није била превише етнички измешана да "тек тако" отцепљујете народе који су у миру живели деценијама? Смешни сте више, Срби у Босни се боре вековима да споје своју земљу са Србијом и неће одустати колико год људи попут тебе покушавали да ударају на неке испразне покушаје сентименталности. Неће Срби ратом да се одвајају нити освајају Босну да би овакве изјаве биле хушкачке, рат траже Бошњаци, јер њиме прете у случају демократског референдума. Ви сте цепали народ и ви сте правили проблеме, Срби ни реч нису рекли док је Босна била самостална република у оквиру Југославије, сад жањите шта сте засејали, Срби имају сва права да се отцепе од Босне као што сте ви на силу од Србије. Па то што вам је онда мала "државица" је ваш проблем, границе су ионако произвољно цртане од стране комунистичке банде, а државе засноване на исламском дивљаштву ионако нису трајне, само погледај Блиски исток ако ми не верујеш.

DzoniBravo

pre 9 godina

I opet se zloupotrebljava Princip, potencira srpska herojska proslost, i ostale umisljotine raznoraznih oceva nacije. Nista vise od provokativnog uvoda u delovanje, a u cilju raspada Bosne. Sve bih ja to u rudnik na drustveni rad.

Autonomaš

pre 9 godina

Odgovor za "Kiki". Bravo!!! To uvlačenje Srbije u Bosanski sukob sa idejom stvaranja Republike Srpske, počelo je Jogurt revolucijom.

Sarajevo

pre 9 godina

Juče je Zavod za Statistiku objavio da prosječna plata u RS-u pokriva samo 45 % potrošačke korpe. Bilo bi lijepo da gospodin Dodik progovori malo i o tome...

koc

pre 9 godina

Nikad ali NIKAD Dodik nece dati referendum a tek onda ko ce priznati nezavisnost to je druga stvar,covek je 8 godina bio premijer i sad 4 predsednik al neka pastir za ovce koje ga biraju.Razumite da politicarima na vlasti u BiH odgovara ta situacija Dodik kao napada Bakir i Zlatko kao brane i tako do...

Gradjevinac

pre 9 godina

Nemam pojma sta ti je Vucic obecao,ali znam da mandat gradjana RS JEDNE JEDINE RS Republike Srbije nema za ponovno guranje u nistavilo.
Zbog vasih Bosanskih doktrina,Srbija je bivala sve manja i manja.Vucicu,ako imas problema u babovini,kuci,nas ne uvlaci u vase fekalije,kuci pa tamo se natezite sa onim men...om Izetbegovicem

Milan Banjaluka

pre 9 godina

Ma najjace su ovi sto komentarisu kao bice izolacija,itd.Pa covjece gdje ti zivis ta tvoja EU i SAD nas je u zadnjih 20 godina izolovala za narednih 180.Ne moze on meni nista uraditi,sto me moze iznenaditi,bombardovao si me,ponizavao si me ,naredjivao si mi,sankcije si mi uvodio,ekonomiju upropastio.Mozes mi sve uraditi,ali nikad me neces natjerati da te volim i postujem.Natjerao si me da klecim,ali ne molim za milost nikada i nikoga.Uz epitet koji nosi vecina vas SRBIN mora se malo dostojanstva nositi sa sobom

zboni

pre 9 godina

Imas Entitet, imas vrhovni sud i policiju, imas skupstinu, imas predsjednika Entiteta, premijera, min finansija.. i sad ce se ici na neku autonomiju??? ahahahaha..Mile ronhil me nanovo odusevljava isto ko Tomo grobar...ahahah

Mara

pre 9 godina

Snila baba sto joj mili bilo...Sto pre ovoga sklone sa vlasti, to ce pre i tamo da bude bar mrvica demokratije. E sad, sto ce Kusturica ostati bez glavnog sponzora... snaci ce se on vec

sokre

pre 9 godina

To je taj recept:
1.godinama pricati o ekonomskom oporavku,
2. boljem dio BiH, mjesto koje je recesija zaobišla, mjesto koje je raj za investicije sa povoljnom poslovnom klimom,
3. potom privatiziras Telekom za nekih 600mil eura koje "investiras u ravnomjeran razvoj Srpske" putem projekata i kredita kroz razvojnu banku ( naravno jedan kredit i dobije mladi sin dodika od 18g sa genijalnim poduzetničkim duhom od nekih par miliona i naravno po smiješno niskoj kamati )na način da danas nema traga tom novcu a ni rezultatima,
4. povećaš budžet ureda za 100% da možeš glumiti djeda mraza;
5. kupiš medije;
6. kada te skroz provale uvijek ti ostane priča o samostalnosti koje će čoban iza 7 brda da popuši;
7. stekneš brdo para i nekretnina bez ikakvog osnova i ispitivanja porijekla imovine;
i još mnogo toga al ev u kratkim crtama neke osnovne stvari :)

recept za ostanak na vlasti u Srpskoj/ Federaciji ( sa malim i skoro neznatnim razlikama)

Banja Luka

pre 9 godina

Dragi Kiki, Srbi iz RS su pametni. Neće se previše oslanjati na Beograd. Vidjeli smo kako su prošli Srbi iz Hrvatske i sa Kosova jer su vjerovali Beogradu. Mi bismo da sačuvamo svoje domove.

samo urbano

pre 9 godina

@milica,@mile,@kiki,@nikola,@maleni dragi moji, ko zna ciji botovi, komsije i autosovinisti srpski narod se na svu srecu ogromnom vecinom ne slaze s vama. niko ovde ne priziva i ne poziva na rat, samo trazimo ono sto je drugima omoguceno(nemojte reci da nije), a ako se slucajno rat i desi ne plasite se, niko vas nece zvati u isti.

DzoniKG

pre 9 godina

Srbija nije slobodna zemlja vec kolonija zapada..Republika Srpska je slobodnija od Srbije ...ovde su i svi mainstream mediji u zapadnom vlasnistvu pa samo i takvi komentari prolaze.

miki

pre 9 godina

prvo penzije od 600 pa na više maraka pa plate od 1000 pa i više maraka pa tek onda da vidimo kako to izgleda a ne da nam narod kopa po kontejnerima posle tita i partije a da se živi od srpstva,prvo normalan život pa posle života sve ostalo,.

nenad

pre 9 godina

Niko ne nameće Gavrila Principa nikome, nego neki narodi misle da će im biti bolje ako se uvlače i dodvoravaju nekim Evropskim državama.

Kao što se Srbija šlihta Rusiji, tako se deo BiH šlihta Austriji. Nekada smo imali svoju borbu za slobodu i svoj ponos, ali to smo uništili sa našim nacionalizmom, a na kraju smo izgubili svoj identitet. A Rusija i Austrija ili bilo ko drugi ni ne obraća pažnju na naše bedno ponašanje, čisto da znate.

Gavrilo Princip je jedno veliko neopisivo NIŠTA naspram Prvog svetskog rata koji je opustošio Evropu. Sve izginule ljude tokom tog rata treba pamtiti tako da se više ovakve gluposti ne ponove, a ne da posle 100 godina izmišljamo toplu vodu.

ako je drina granica popicemo je

pre 9 godina

tako je mile idemo kad mogu tamo neki mozemo i mi srbi. kada moze tamo nekog da podrzava eu amerika i sve nvo ovoga sveta mogu i nas ili mozda ne mogu zasto zato sto se radi o srbima

Banja Luka

pre 9 godina

Tako je, zašto bi Srbi jedini bili uskraćeni za ono što su svi drugi narodi dobili. Zajedno ne možemo. Mirno ćemo se razići. Poštovana Milice, niko ovdje ne zvecka oružjem, posebno ne Srbi iz RS. Za zveckanje te vrste je zadužena sarajevska čaršija.

ali

pre 9 godina

SVE OVO bi bilo za desetku samo da niste sve to UKALJALI sa prisustvom Vucica. To vam uopste nije trebalo. Razumem ja da je on kao ispred Srbije. Ma nije on niza "U" ni za "ispred Srbije". Daleko mu lepa kuca. Sve je bilo super osim njegovog "uguravanja" . Kad je frajer sto nije otisao na Gazimestan pa da se provede "KO MLADA PRVU NOC" nego je "nasadio" svog "prijatelja" Nikolica koji je zasluzio to sto je dobio na Gazimestanu. Jos je dobro i prosao. Da je i "OVO" od premijera proslo u Visegradu kao Nikolic na Gazimestanu e to bi bio pun pogodak, ovako samo ste unizili celu proslavu u Visegradu. Al treba i vas razumeti. Dodik ako nista drugo bar se verbalno ne uvlaci zapadu !!

srbin

pre 9 godina

jbt u bivsoj jugi svi su se snasli samo ne mi SRBI i ako nas je najvise. svi imaju svoju drzavu. o hrvatima da ne govorim, oni su cak i etnicki cisti. skoro samo mi srbi jos kuburimo sa onim sto je nase. eto i to kosovo se odvojilo, ali u ovom takozvanom delu rs zive srbi. znaci treba da se pripoje srbiji, pa makar mi srbi priznali kosovo. ne vidim tu nikakvu ratno-huskacku politiku, jer koji ce nama djavo kosovo puno albanaca, a koji ce djavo rs bosnjacima puno srba. treba jednom preseci i svaka ptica svome jatu i tek tada ce na ovim prostorima zavladati mir medju ljudima. takvi smo, sta da se radi ako treba i sandzak nek ide, ali samo tako moze doci do mira i dobrosusedskih odnosa drugacije ne ide ...i ne moze sve na srpsku stetu.

maleni

pre 9 godina

Srbi u BiH nikako da shvate da odvajanjem od ostatka države samo sebi prave zlo. Nemoguće je otrgnuti tek tako jedan narod od ostala dva, kad su tako izmešani. Tek s nezavisnom RS Srbi preko Drine dotaknuće dno i tek tada će pasti u tešku izolaciju svake vrste.

Istinomer

pre 9 godina

Politika G-dina Dodika je u interesu Srba i to treba podrzati dok ne bude potpuno kasno kao sto je na Kosovu. Srpstvo mora da se cuva ali ako se ukljuce izdajnici ni to nece uspeti!

do ujedinjenja

pre 9 godina

Naviknut na poraze i samo poraze, srce mi je puno kad slušam Dodikove reči, pa neka je i "Mile Ronhil", ne smeta mi kada brani svoj narod i državu! I ovima našima, Vučiću pre svega, mnogo toga bi i oprostili ali bar da ume dostojno da nas brani i prezentuje a ne samo da ispunjava naloge, rasprodaje zemlju i ono malo državne imovine.

Карма је таква понекад

pre 9 godina

Ај искрео сад, уз сав Додиков лоповлук и глупости, ел ово што је рекао (не рачунајући патетику) толико неразумно? Срби су чинили већину у Босни пре геноцида а данас су одмах иза муслимана који се не идентификују као Срби/Хрвати по бројности, ел толико неразумно да траже аутономију? Јеврејима је након њиховог геноцида помогнуто да се обезбеде у Израелу и добију га малтене целог за себе (чак и тамо где су живели Палестинци), а Срби не могу да добију земљу на којој живе вековима за себе? Ти изговори да то изазива нестабилност су патетични, и Албанци једностраном сецесијом су изазвали нестабилност па им је допуштено. Ваљда Срби имају нормална права да отцепе своју републику као и Шкоти, Велшани, Каталонци итд. а свако ко би због тога у рат треба да буде спречен што започиње конфликт и прекида мир. Да је у питању ситна територија или да није већ аутономна република негде бих се и сложио да нема основа, али овако има сва права да и званично функционише независно од муслиманских митомана који ће пре да цркну него допусте Србима иста права која су они уживали (и форсирали) кад су цепали целу аутономну републику Босну од државе Југославије која је по питању аутономије ентитета имала малтене исти устав као и данас Босна. Жао ми је, нема и једно и друго, ако су хтели целу Босну нису требали да је отцепљују, Срби не траже ништа што муслимани већ нису када су једнострано прогласили независност.

Evropski Srbin

pre 9 godina

Daleko od toga da volim ove u Sarajevu ali necu samostalnost da mi ti tvoj sin i ekipa oko tebe upropastavaju zivot sa tom retorikom.Nisam ja toliko bas ni srecan zbog Gavrila Principa jer od tada su Srbi mnogo vise propadali nego napredovali.Bitno je da se ti vozikas helikopterom da se slucajno nenapatis u onom najnovijem mercedesu S klase koji je isto tako kupljen od grbace naroda a to sto ste vec pokrali pare namjenjene za jadne ljude koje je zadesila poplava nikom nista.Dodik nekada sam te gotivio jer sam mislio da se ti vodis ekonomskim idealima ,ali zalosno je sto ti jedina sansa da ostanes na vlasti ta gklupa retorika tipa mi necemo dati ono ili ovo, jer ti nepitas ama bas nista nego velike sile!!!Srbi moji doslo je vrijeme da budemo mudri i da sklonimo ove seljake sa vlasti ciji sinovi dobijaju desetine miliona eura kredita preko nasih ledja koje nikada nevrate , da ojacamo prvo ekonomski pa demografski i onda da vidimo kako stvari stoje a licno mislim da ni Muslimani u Federaciji nemaju nista protiv Republike Srpske ako imaju neki normalan zivot ovako i oni su u istom problemu!!!!

modesty

pre 9 godina

Kao neko cija je familija stradala od komsija u sve i jednom ratu i genocidu u zadnjih sto godina, i uvek smo ih posle prigrlili do sledeceg pogroma, ovo podrzavam. Zao mi je Srba koji nisu u stanju shvatiti da je ujedinjenje svih nas u jednu drzavu, i insistiranje na tome da nam obrazovani i umesni, pametni i neagresivni ljudi vode politiku a ne kojekakvi neiskreni olos gladan pohvala i mita u dzepovima, jedina sansa za nas narod, da ne prodjemo kao Jevreji koji su dve hiljade godina tumarali i borili se sa zverskom diskriminacijim, koja kao potreba izbija iz 'civilizovane' Evrope.

Dodik i Kusturica, sa svim svojim manama, jedini ispoljavaju politicku hrabrost i odlucnost u branjenju i ocuvanju naseg naroda i nase istine. I neizmerno mi je zao i saosecam sa nasim ljudima iz Krajine i sa Kosova i Metohije, koje je srpska vlast izdala, i tako napravila ogromnu stetu svima nama a ne samo njima. U nasu zemlju, na nase teritorije, svi ljudi dobre volje su uvek dobrodosli, to smo dokazali svaki put, i pravda je na nasoj strani.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Prvo autonomija pa samostalnost,kako ce izvesti samostalnost kad ni sad ne priznaje Republiku Srpsku u ovome statusu,kakav je to predsednik.

tomy

pre 9 godina

Prvo da objasnis gde su pare od telekoma i ostali krediti koji ste dizali a oni u Sarajevu da objasne gde je 40.milijardi maraka donacija nakon rata a onda svi zajedno u isti zatvor i tamo zavadjajte sami sebe a nas pustite da zivimo u ovom jadu koji ste nam zakuvali i ne povecavajte ga jos vise.

zoran

pre 9 godina

Bez zelje za ratom i uz poshtovanje svih suseda, ali svi Srbi u jednoj ujedinjenoj drzavi. To ce se desiti, nema dileme.
Vremenom ce se i Crnogorci osloboditi zla i eto svih Srba pod jednim krovom.

Dace Bog.

tomy

pre 9 godina

Prvo da objasnis gde su pare od telekoma i ostali krediti koji ste dizali a oni u Sarajevu da objasne gde je 40.milijardi maraka donacija nakon rata a onda svi zajedno u isti zatvor i tamo zavadjajte sami sebe a nas pustite da zivimo u ovom jadu koji ste nam zakuvali i ne povecavajte ga jos vise.

Evropski Srbin

pre 9 godina

Daleko od toga da volim ove u Sarajevu ali necu samostalnost da mi ti tvoj sin i ekipa oko tebe upropastavaju zivot sa tom retorikom.Nisam ja toliko bas ni srecan zbog Gavrila Principa jer od tada su Srbi mnogo vise propadali nego napredovali.Bitno je da se ti vozikas helikopterom da se slucajno nenapatis u onom najnovijem mercedesu S klase koji je isto tako kupljen od grbace naroda a to sto ste vec pokrali pare namjenjene za jadne ljude koje je zadesila poplava nikom nista.Dodik nekada sam te gotivio jer sam mislio da se ti vodis ekonomskim idealima ,ali zalosno je sto ti jedina sansa da ostanes na vlasti ta gklupa retorika tipa mi necemo dati ono ili ovo, jer ti nepitas ama bas nista nego velike sile!!!Srbi moji doslo je vrijeme da budemo mudri i da sklonimo ove seljake sa vlasti ciji sinovi dobijaju desetine miliona eura kredita preko nasih ledja koje nikada nevrate , da ojacamo prvo ekonomski pa demografski i onda da vidimo kako stvari stoje a licno mislim da ni Muslimani u Federaciji nemaju nista protiv Republike Srpske ako imaju neki normalan zivot ovako i oni su u istom problemu!!!!

maleni

pre 9 godina

Srbi u BiH nikako da shvate da odvajanjem od ostatka države samo sebi prave zlo. Nemoguće je otrgnuti tek tako jedan narod od ostala dva, kad su tako izmešani. Tek s nezavisnom RS Srbi preko Drine dotaknuće dno i tek tada će pasti u tešku izolaciju svake vrste.

miki

pre 9 godina

prvo penzije od 600 pa na više maraka pa plate od 1000 pa i više maraka pa tek onda da vidimo kako to izgleda a ne da nam narod kopa po kontejnerima posle tita i partije a da se živi od srpstva,prvo normalan život pa posle života sve ostalo,.

modesty

pre 9 godina

Kao neko cija je familija stradala od komsija u sve i jednom ratu i genocidu u zadnjih sto godina, i uvek smo ih posle prigrlili do sledeceg pogroma, ovo podrzavam. Zao mi je Srba koji nisu u stanju shvatiti da je ujedinjenje svih nas u jednu drzavu, i insistiranje na tome da nam obrazovani i umesni, pametni i neagresivni ljudi vode politiku a ne kojekakvi neiskreni olos gladan pohvala i mita u dzepovima, jedina sansa za nas narod, da ne prodjemo kao Jevreji koji su dve hiljade godina tumarali i borili se sa zverskom diskriminacijim, koja kao potreba izbija iz 'civilizovane' Evrope.

Dodik i Kusturica, sa svim svojim manama, jedini ispoljavaju politicku hrabrost i odlucnost u branjenju i ocuvanju naseg naroda i nase istine. I neizmerno mi je zao i saosecam sa nasim ljudima iz Krajine i sa Kosova i Metohije, koje je srpska vlast izdala, i tako napravila ogromnu stetu svima nama a ne samo njima. U nasu zemlju, na nase teritorije, svi ljudi dobre volje su uvek dobrodosli, to smo dokazali svaki put, i pravda je na nasoj strani.

Banja Luka

pre 9 godina

Tako je, zašto bi Srbi jedini bili uskraćeni za ono što su svi drugi narodi dobili. Zajedno ne možemo. Mirno ćemo se razići. Poštovana Milice, niko ovdje ne zvecka oružjem, posebno ne Srbi iz RS. Za zveckanje te vrste je zadužena sarajevska čaršija.

zoran

pre 9 godina

Bez zelje za ratom i uz poshtovanje svih suseda, ali svi Srbi u jednoj ujedinjenoj drzavi. To ce se desiti, nema dileme.
Vremenom ce se i Crnogorci osloboditi zla i eto svih Srba pod jednim krovom.

Dace Bog.

Карма је таква понекад

pre 9 godina

Ај искрео сад, уз сав Додиков лоповлук и глупости, ел ово што је рекао (не рачунајући патетику) толико неразумно? Срби су чинили већину у Босни пре геноцида а данас су одмах иза муслимана који се не идентификују као Срби/Хрвати по бројности, ел толико неразумно да траже аутономију? Јеврејима је након њиховог геноцида помогнуто да се обезбеде у Израелу и добију га малтене целог за себе (чак и тамо где су живели Палестинци), а Срби не могу да добију земљу на којој живе вековима за себе? Ти изговори да то изазива нестабилност су патетични, и Албанци једностраном сецесијом су изазвали нестабилност па им је допуштено. Ваљда Срби имају нормална права да отцепе своју републику као и Шкоти, Велшани, Каталонци итд. а свако ко би због тога у рат треба да буде спречен што започиње конфликт и прекида мир. Да је у питању ситна територија или да није већ аутономна република негде бих се и сложио да нема основа, али овако има сва права да и званично функционише независно од муслиманских митомана који ће пре да цркну него допусте Србима иста права која су они уживали (и форсирали) кад су цепали целу аутономну републику Босну од државе Југославије која је по питању аутономије ентитета имала малтене исти устав као и данас Босна. Жао ми је, нема и једно и друго, ако су хтели целу Босну нису требали да је отцепљују, Срби не траже ништа што муслимани већ нису када су једнострано прогласили независност.

Milan-Indjija

pre 9 godina

Republika Srpska je toliko mala teritorijalno, sa malo stanovnika, bez razvijene ekonomije, losa infrastrukturno...Tako da ne vidim ni jedan pozitivan momenat ako bi doslo do osamostaljenja. Pa gospodo i do sada ste ziveli skupa sa ostalim nacionalnostima u BIH, svi ste se od reda zvali "Bosanci", a sada ste kao Srbi iz Republike Srpske. Kada sam ja 1983 sluzio vojsku u Tuzli i Sarajevu, ni jedan "Srbin" se nije drugacije deklarisao, se kao Bosanac. Zato gos. Dodik bolje da gleda u ekonomiju i ostale stvari od kojih se zivi. Njemu ce uvek biti dobro, samom ili u zajednici. Kako ce biti narodu???

nenad

pre 9 godina

Niko ne nameće Gavrila Principa nikome, nego neki narodi misle da će im biti bolje ako se uvlače i dodvoravaju nekim Evropskim državama.

Kao što se Srbija šlihta Rusiji, tako se deo BiH šlihta Austriji. Nekada smo imali svoju borbu za slobodu i svoj ponos, ali to smo uništili sa našim nacionalizmom, a na kraju smo izgubili svoj identitet. A Rusija i Austrija ili bilo ko drugi ni ne obraća pažnju na naše bedno ponašanje, čisto da znate.

Gavrilo Princip je jedno veliko neopisivo NIŠTA naspram Prvog svetskog rata koji je opustošio Evropu. Sve izginule ljude tokom tog rata treba pamtiti tako da se više ovakve gluposti ne ponove, a ne da posle 100 godina izmišljamo toplu vodu.

adam

pre 9 godina

Kako bi bilo lepo da se otcepite ali baš ono..odete. Negde daleko od Bosne i od Srbije, da se prikačite za severni pol il neku pustinju sa kojom čak ni vi, Srbi iz Bosne ne možete da zaratite! Nek Dodik od vas pravi svoju kombinacija državu negde daleko od svih vas. Rodjen sam u Beogradu , u Sarajevu mi je bolje nego kući al zato kroz RS prilazim ko kroz " put za Sarajevo". Kad to izgubite nećete imati baš ništa sem Dodika. Onda odumirite polako i na rate ko i sve što je on reketirao!

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Prvo autonomija pa samostalnost,kako ce izvesti samostalnost kad ni sad ne priznaje Republiku Srpsku u ovome statusu,kakav je to predsednik.

Armija RBIH

pre 9 godina

Ja kao bivsi pripadnik BH Armije stvarno bih volio od srca da RS proglasi nezavisnost, prosli rat je fakticki zavrsio bez pobjednika i obzirom da evo ovako vec 20 godina ne ide, vrijeme je da se konacno razracunamo.Iz tog razloga mi je Mile omiljeni RS politicar jer i sam to verbalno potiče.Bilo bi pošteno da se vidi moze li RS odbraniti tu svoju nezavisnost(ovaj put bez JNA) pa ako moze svaka im cast nek je i zadrze a ako ne svi na traktore pa za Srbiju.

Istinomer

pre 9 godina

Politika G-dina Dodika je u interesu Srba i to treba podrzati dok ne bude potpuno kasno kao sto je na Kosovu. Srpstvo mora da se cuva ali ako se ukljuce izdajnici ni to nece uspeti!

ako je drina granica popicemo je

pre 9 godina

tako je mile idemo kad mogu tamo neki mozemo i mi srbi. kada moze tamo nekog da podrzava eu amerika i sve nvo ovoga sveta mogu i nas ili mozda ne mogu zasto zato sto se radi o srbima

Sarajevo

pre 9 godina

Juče je Zavod za Statistiku objavio da prosječna plata u RS-u pokriva samo 45 % potrošačke korpe. Bilo bi lijepo da gospodin Dodik progovori malo i o tome...

ludost

pre 9 godina

Gledam na svim evropskim kanalima neki muzucki orkestar iz Beca povodom stogodisnjice pocetka rata..Sarajavo na svakoj tv.al Dodik i Vucic u Andric gradu niko daji ni primeti. a daje Dodik lud to i budala zna al za Vucica tek danas sazna.

ali

pre 9 godina

SVE OVO bi bilo za desetku samo da niste sve to UKALJALI sa prisustvom Vucica. To vam uopste nije trebalo. Razumem ja da je on kao ispred Srbije. Ma nije on niza "U" ni za "ispred Srbije". Daleko mu lepa kuca. Sve je bilo super osim njegovog "uguravanja" . Kad je frajer sto nije otisao na Gazimestan pa da se provede "KO MLADA PRVU NOC" nego je "nasadio" svog "prijatelja" Nikolica koji je zasluzio to sto je dobio na Gazimestanu. Jos je dobro i prosao. Da je i "OVO" od premijera proslo u Visegradu kao Nikolic na Gazimestanu e to bi bio pun pogodak, ovako samo ste unizili celu proslavu u Visegradu. Al treba i vas razumeti. Dodik ako nista drugo bar se verbalno ne uvlaci zapadu !!

alex

pre 9 godina

E bas mi je drago sto vise ne zivim na Balkanu,stvarno ste smesni,svi se bore za bolji zivot,a vi se samo huskate na nacinalizam,nekakve silne drzavice,autonomije,nezavisnosti,totalno ste kontra kao i uvek od sveta.A pojedini u Vojvodini,manjina iskreno se nadam, stavite malo prst na celo kada se hvalite tom kulturom i znanoscu,ujedinjenje je prednost,raskoli i deljenja ni na maikro ni na makro nivou ne donose dobit!Ako to do sada nije jasno onda stvarno...Laku noc!

Zg

pre 9 godina

niko ovde ne priziva i ne poziva na rat, samo trazimo ono sto je drugima omoguceno(nemojte reci da nije), a ako se slucajno rat i desi ne plasite se, niko vas nece zvati u isti.
(samo urbano, 28. jun 2014 19:56)

Ma nemoj.

Hrvatska i Srbija VOJNO garantiraju integritet BiH i njezine postojeće granice. Ako Dodik odluči proglasiti nezavisnost, eto Hrvata iz Hrvatske i Srba iz Srbije s puškama i tenkovima da ga u tome spriječe.

A ako Srbija to ne bi htjela, hop, stižu sankcije, ode EU, ode cijela ekonomija (i nema više šverca preko Crne Gore, Rumunjske i Bugarske - to je EU i NATO).

Zna to Dodik, samo skuplja glasove.

OjsOjs

pre 9 godina

Tiha voda brijeg roni. Od Beograda ništa ne tražimo, ne bi da prođemo kao Srba iz Hrvatske ili oni sa Kosova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Banja Luka, 28. jun 2014 20:59)

Pa zasto se onda besplatno lecite u Beogradu pod istim uslovima kao i mi ovde rodjeni? Zasto onda studirate u Beogradu pod istim uslovima kao i deca ciji su cukundedovi izginuli po Solunskom frontu? Puni su vas studentski domovi univerzitetske menze i klinike! Zasto vasa vojska i policija prima plate i penzije iz naseg budzeta? Gde ste bezali za vreme rata dok su nasi sinovi ginuli po bosanskim gudurama?
I ti onda jos kazes da od Beograda ne trazite nista? Ma mozda i ne trazite, ali svakako previse dobijate! Nezahvalnici jedni, ukinuo bih ja vama finansije iz Srbije na samo 6 meseci i vama i Kosovu, da se prvo malo svi pripitomite pa da vidite kako je to biti samostalan (narocito finansijski)!

zboni

pre 9 godina

Imas Entitet, imas vrhovni sud i policiju, imas skupstinu, imas predsjednika Entiteta, premijera, min finansija.. i sad ce se ici na neku autonomiju??? ahahahaha..Mile ronhil me nanovo odusevljava isto ko Tomo grobar...ahahah

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Ово је већ фарса. Пред сваке изборе иста шупља прича. Кад нема инвестиција, ни покретања привреде са мртве тачке, када незапосленост пробија плафон у процентима, наравно да ће се тада ухватити овако шупље демагогије, чија је улица, семафор, раскрсница и ко смије проћи кад хоће, итд.

Zoran

pre 9 godina

Juče je Zavod za Statistiku objavio da prosječna plata u RS-u pokriva samo 45 % potrošačke korpe. Bilo bi lijepo da gospodin Dodik progovori malo i o tome...
(Sarajevo, 28. jun 2014 19:24)

A koliko prosecna plata na Kosovu pokriva potrosacku korpu?

Dejan, Republika Srpska

pre 9 godina

Ja kao bivsi pripadnik BH Armije stvarno bih volio od srca da RS proglasi nezavisnost, prosli rat je fakticki zavrsio bez pobjednika i obzirom da evo ovako vec 20 godina ne ide, vrijeme je da se konacno razracunamo.Iz tog razloga mi je Mile omiljeni RS politicar jer i sam to verbalno potiče.Bilo bi pošteno da se vidi moze li RS odbraniti tu svoju nezavisnost(ovaj put bez JNA) pa ako moze svaka im cast nek je i zadrze a ako ne svi na traktore pa za Srbiju.
(Armija RBIH, 28. jun 2014 22:25)


Ti kao bivši pripadnik tzv bih armije si izgubio rat. Drugo, samo da te podsjetim da ste tokom rata bili svedeni na 10% teritorije bivše BiH. Treće, danas kontrolišete samo 23% teritorije. Četvrto nemate danas ni vojsku kao što su Srbi imali početkom 90-tih. Peto, dobili ste oko 14 milijardi pomoći što je najveća cifra u istoriji međunarodne pomoći i niste napravili ništa. Dogurali ste dotle da lupate vaše institucije na području muslimanskog dijela Federacije jer ste sve pare koje ste dobili od stranaca potrošili itd itd. Što se tiče traktora, vi čak ni traktore nemate.

sokre

pre 9 godina

To je taj recept:
1.godinama pricati o ekonomskom oporavku,
2. boljem dio BiH, mjesto koje je recesija zaobišla, mjesto koje je raj za investicije sa povoljnom poslovnom klimom,
3. potom privatiziras Telekom za nekih 600mil eura koje "investiras u ravnomjeran razvoj Srpske" putem projekata i kredita kroz razvojnu banku ( naravno jedan kredit i dobije mladi sin dodika od 18g sa genijalnim poduzetničkim duhom od nekih par miliona i naravno po smiješno niskoj kamati )na način da danas nema traga tom novcu a ni rezultatima,
4. povećaš budžet ureda za 100% da možeš glumiti djeda mraza;
5. kupiš medije;
6. kada te skroz provale uvijek ti ostane priča o samostalnosti koje će čoban iza 7 brda da popuši;
7. stekneš brdo para i nekretnina bez ikakvog osnova i ispitivanja porijekla imovine;
i još mnogo toga al ev u kratkim crtama neke osnovne stvari :)

recept za ostanak na vlasti u Srpskoj/ Federaciji ( sa malim i skoro neznatnim razlikama)

ivanhoe

pre 9 godina

Srbin sam ali ne vidim nikakvu potrebu da se menjaju avnojevske granice. Kao sto smatram da je Jugoslaviju trebalo sacuvati u obliku neke vrste ojacane konfederacije na cistim racunima i ekonomskim interesima tako sam i protiv odvajanja RS od Bosne i Hercegovine. Jer, kad je u pitanju Kosovo, tu se sa Siptarima nije moglo jer je u pitanju sasvim drugi narod i trebalo se podeliti kad je bilo vreme. Ali BiH je nesto drugo. Narod je prakticno isti, vere razlicite ali sta to smeta. Zao mi je sto nema iskrene zelje za pomirenjem ni sa jedne strane...samo inat. Nece nam biti bolje dok Srbi, Bosnjaci i Hrvati ne shvate da su jedni drugima najblizi. A to sto su Hrvati bliski Zapadu i Vatikanu, Bosnjaci Turskoj i arapskom svetu a Srbi Rusiji i Kini, te prednosti treba svi zajedno da koristimo i ispomagati se.

Banja Luka

pre 9 godina

Dragi Kiki, Srbi iz RS su pametni. Neće se previše oslanjati na Beograd. Vidjeli smo kako su prošli Srbi iz Hrvatske i sa Kosova jer su vjerovali Beogradu. Mi bismo da sačuvamo svoje domove.

Sremac

pre 9 godina

@do ujedinjenja, 28. jun 2014 18:58 Ujedinjavati se necemo.Trazili ste autonomiju,dobili ste je,nosite se i radite sta hocete,Srbiju ne mesaj,ne uvlaci vise u ratnu retoriku.Vucic kao Hercegovac moze da sanja samo san,barem dok je premijer ove zemlje.Vasa zemlja je Bosna,a matica vam je Srbija.
Matica se vise ni pedalj nece smanjivati zbog vas Bosanaca,Kosovaca,Hrvata.
Dakle 5 vekova da vidim grobove tvojih predaka na ognjistu ovde u Srbiji, pa mozemo da razgovaramo, a ne dotepenac pa nam odredjujete i isterujete iz nasih domova

koc

pre 9 godina

Nikad ali NIKAD Dodik nece dati referendum a tek onda ko ce priznati nezavisnost to je druga stvar,covek je 8 godina bio premijer i sad 4 predsednik al neka pastir za ovce koje ga biraju.Razumite da politicarima na vlasti u BiH odgovara ta situacija Dodik kao napada Bakir i Zlatko kao brane i tako do...

Mara

pre 9 godina

Snila baba sto joj mili bilo...Sto pre ovoga sklone sa vlasti, to ce pre i tamo da bude bar mrvica demokratije. E sad, sto ce Kusturica ostati bez glavnog sponzora... snaci ce se on vec

srbin

pre 9 godina

jbt u bivsoj jugi svi su se snasli samo ne mi SRBI i ako nas je najvise. svi imaju svoju drzavu. o hrvatima da ne govorim, oni su cak i etnicki cisti. skoro samo mi srbi jos kuburimo sa onim sto je nase. eto i to kosovo se odvojilo, ali u ovom takozvanom delu rs zive srbi. znaci treba da se pripoje srbiji, pa makar mi srbi priznali kosovo. ne vidim tu nikakvu ratno-huskacku politiku, jer koji ce nama djavo kosovo puno albanaca, a koji ce djavo rs bosnjacima puno srba. treba jednom preseci i svaka ptica svome jatu i tek tada ce na ovim prostorima zavladati mir medju ljudima. takvi smo, sta da se radi ako treba i sandzak nek ide, ali samo tako moze doci do mira i dobrosusedskih odnosa drugacije ne ide ...i ne moze sve na srpsku stetu.

Lars

pre 9 godina

Mislim da je covjek koji je priznao u intervju genocid u Srebrenici pa ga kasnije negirao, puko ko kokica. Na svakom koraku ne pomislja da bi mogao i trebao biti suzivot u BiH, vec iz petnih zila svojom glupom retorikom pokusava da unazadi svoj vec dobro unazadjen narod. Ko bi ratovao za dodika s knjizicom s biroa u rukama, da opet dodik i dodikovci i ostali dezerteri izadju ko pobjednici?

Zg

pre 9 godina

@Zg mozda bude tako,mozda ne,ali i vama je u interesu da se vec jednom resi srpsko pitanje na balkanu,ali ne po receptu vase oluje, jer do tada nema potpunog mira.
(samo urbano, 28. jun 2014 22:24)

Ne postoji etničko pitanje na Balkanu, nego samo ono financijsko. Kad prosjek plaća bude 1000€ i kad nezaposlenost bude 10%, onda će sva pitanja biti riješena.

Lugano

pre 9 godina

On je zaista cudan lik. Najvise mi je zao naroda u RS koji pada na istu foru vec 20 godina, a obicno pred izbore se krece sa ovakvim nebulozama. Mislim da je Dodik i vise nego svestan da od nezavisnosti nema nista, jer kao sto vec neko napisa, u RS-u jedino mozda u BL nesto radi, u drugim delovima tuga, cemer i jad. Bio sam u Gacku, Nevesinju, Drvaru, ljudi nemaju ni gde da rade ni od cega da zive, a Dodikova svita imperije izgradila. Obezbedio je bliske prijatelje, kumove, porodicu, obezbedio ih za narednih 5 generacija...

debilizam kompletni

pre 9 godina

Vlast je ogledalo naroda,bila i ostala.
Neverovatno je da ove idiotske price o granicama,narodima i ostalim glupostima prolaze i u XXI veku...dok isti taj narod skoro nema 'leba da jede...a price im pricaju milioneri...

Не заборављамо

pre 9 godina

@maleni А Југославија вам није била превише етнички измешана да "тек тако" отцепљујете народе који су у миру живели деценијама? Смешни сте више, Срби у Босни се боре вековима да споје своју земљу са Србијом и неће одустати колико год људи попут тебе покушавали да ударају на неке испразне покушаје сентименталности. Неће Срби ратом да се одвајају нити освајају Босну да би овакве изјаве биле хушкачке, рат траже Бошњаци, јер њиме прете у случају демократског референдума. Ви сте цепали народ и ви сте правили проблеме, Срби ни реч нису рекли док је Босна била самостална република у оквиру Југославије, сад жањите шта сте засејали, Срби имају сва права да се отцепе од Босне као што сте ви на силу од Србије. Па то што вам је онда мала "државица" је ваш проблем, границе су ионако произвољно цртане од стране комунистичке банде, а државе засноване на исламском дивљаштву ионако нису трајне, само погледај Блиски исток ако ми не верујеш.

citalac

pre 9 godina

Ti bi prijatelju bivsi pripadnice RBIH mogao prvo da porazmislis od kojeg naroda poreklo vodis, cijim jezikom govoris i ko bi i sta bio da Turci nisu doneli Islam na Balkan.

szobi

pre 9 godina

Sta je sa vama ljudi?!
Republika Srpska je jedina ruzno je reci ali moram "pobjeda" naseg naroda u tom proteklome ratu. Srbi iz Hrvatske proterani, Srbi iz Sarajeva proterani, Srbi sa Kosova proterani. Sta sad da se dignu ruke od Republike Srpske? Niko normalan ne zeli rat, ali ne damo je! Postovana braco preko Drine bilo bi lijepo kad bi mali vise podrzavali Srbe iz Republike Srpske. Inace sa takvim misljenjem nece trajati dugo pa ce dobar deo Vojvodine biti veoma, veoma interesantan Madjarima. Sandzak? Banat? Dodik jeste korumpiran, krade, ali ko prije njega nije? Ne podnosim ni ja tog coveka, ali da njega nije onda bi bilo veliko pitanje da li bi Republika Srpska postojala dan danas.
Molim vas objavite mi komentar.

imam ideju

pre 9 godina

(Armija RBIH, 28. jun 2014 22:25)
da... i ja bih volio da se konačno razračunamo bez uplitanja sad , eu , nato , irana , turske , saudijske arabije ... da vidimo da li će ostati nešto što će nositi ime bosna .
(Zoran, 28. jun 2014 23:15)

a hocel te pozvat ruse i grke kao dobrovoljce,vise ukrainci nece a ni rumuni,a sto se ne obracunate sa hrvatima pa oni su vam protjerali srbe iz kraine il mislis srbija i bosanski srbi da se razracunaju sa 2/5 mil bosnjaka ili pak sa kosovom a tu nesmijete a smijete na bosnjake njih je malo jelde.Ijos sto da se turska ne mijesa pa vi svakak bosnjake nazivate turcima Mladic kad je ulazio u Srebrenicu kaze da se sveti turcima..

поздрав из Израела

pre 9 godina

Ако су могли Бошњаци да траже државу са 30%, ако су могли Хрвати да траже независност, ако је могло Косово, ако је могла Украјина, ако је могло још много народа. Може и српски.

novosadjan

pre 9 godina

Mene samo interesuje da li ce ovi sto klicu tu ratne uzvike podrzati svoju bracu Srbe u Vojvodini da dobijemo svoju autonomiju, pa republiku, da makar neki Srbi zive bolje. Zivela Srbija, pomagajte braco, da se ocepimo, da nam bude bolje, svo zito otislo u ocin.

Iandeb

pre 9 godina

@modesty

Izvinite gdjice Blejz, ali o kakvoj politickoj hrabrosti govorite? To su puke reci, sta je on uradio i sta uopste moze da uradi da dosegne jos veci stepen nezavisnosti nego to sto mu je zapalo Dejtonom. Rekao bih da i daleko sposobnijem politicaru od njega to ne bi poslo za rukom.

neko iz Srbije

pre 9 godina

Ovim retoričkim akrobacijama(da ne kažem lupanjem), Dodik ispipava puls naroda pred izbore. Ona priča koja, po njemu, najviše pije vodu kod naroda, biće platforma za ubeđivanje naroda o neophodnosti produžetka njegove vlasti.
On u te svoje priče ne veruje, ali na žalost dobro poznaje svoj narod koji se i dalje ku.či, kao i ostala plemena ovog Balkana. Misle da su veliki i jaki a u stvari sve "m** do m**"

Smrt fasizmu

pre 9 godina

Je`l i Vucic bio tu dok je Dodik to izjavljivao? Na stranu popovi i Kusturica, ali ovaj stalnim ponavljanjem iste stvari kao da zeli da svet pored svega prizna rezultate pogodbe Tudjman - Milosevic. Mislite da su posle dugogodisnje gubitnicke pozicije i presuda u Hagu, Srbi od zapada zasluzili takav poklon? Ko moze poverovati u to? Pre ce biti da zapad vidi Srbe kako tesko izlaze na kraj sa jednom drzavom a kako bi tek sa dve?!

Milo

pre 9 godina

@(Armija RBIH, 28. jun 2014 22:25)
Nemoj da trolujes, pricamo o mirnoj podeli koja ce se sigurno desiti, rata verovatno vise nikada nece biti iz prostog razloga sto ga EU nece dozvoliti. ( ako ti je do pucnjave skokni do Iraka )

Milan Banjaluka

pre 9 godina

Ma najjace su ovi sto komentarisu kao bice izolacija,itd.Pa covjece gdje ti zivis ta tvoja EU i SAD nas je u zadnjih 20 godina izolovala za narednih 180.Ne moze on meni nista uraditi,sto me moze iznenaditi,bombardovao si me,ponizavao si me ,naredjivao si mi,sankcije si mi uvodio,ekonomiju upropastio.Mozes mi sve uraditi,ali nikad me neces natjerati da te volim i postujem.Natjerao si me da klecim,ali ne molim za milost nikada i nikoga.Uz epitet koji nosi vecina vas SRBIN mora se malo dostojanstva nositi sa sobom

samo urbano

pre 9 godina

@milica,@mile,@kiki,@nikola,@maleni dragi moji, ko zna ciji botovi, komsije i autosovinisti srpski narod se na svu srecu ogromnom vecinom ne slaze s vama. niko ovde ne priziva i ne poziva na rat, samo trazimo ono sto je drugima omoguceno(nemojte reci da nije), a ako se slucajno rat i desi ne plasite se, niko vas nece zvati u isti.

DzoniBravo

pre 9 godina

I opet se zloupotrebljava Princip, potencira srpska herojska proslost, i ostale umisljotine raznoraznih oceva nacije. Nista vise od provokativnog uvoda u delovanje, a u cilju raspada Bosne. Sve bih ja to u rudnik na drustveni rad.

samo urbano

pre 9 godina

@ArmijaRBIH
srbi ce se odvojiti od fbih na miran nacin,a traktore ce koristiti samo za obradjivanje zemlje. za ratovanje uvek ima neki dzihad na planeti poput sirije ili iraka,mozes da biras.

Zoran

pre 9 godina

(Armija RBIH, 28. jun 2014 22:25)
da... i ja bih volio da se konačno razračunamo bez uplitanja sad , eu , nato , irana , turske , saudijske arabije ... da vidimo da li će ostati nešto što će nositi ime bosna .

autonomaš

pre 9 godina

Poštovani "Не заборављамо", Jogurt revoluciju NISU napravili Bošnjaci. Ako je to bio put ujedinjenja Srba iz Bosne sa Srbijom on je koštao 150 hiljada mrtvih i 10 - 15 hiljada nestalih. Taj put se završio ambisom. Nemoj ni to nikada da zaboraviš!

Autonomaš

pre 9 godina

Odgovor za "Kiki". Bravo!!! To uvlačenje Srbije u Bosanski sukob sa idejom stvaranja Republike Srpske, počelo je Jogurt revolucijom.

Dare

pre 9 godina

"Zasto onda studirate u Beogradu pod istim uslovima kao i deca ciji su cukundedovi izginuli po Solunskom frontu? Zasto vasa vojska i policija prima plate i penzije iz naseg budzeta?"

U nekoliko recenica si rekao mnogo gluposti:
Prvo, i nasi pradjedovi i cukudjedovi su ginuli na solunskom frontu. A kad vec ne znas i ponosis se time, proguglaj malo i nadji koliko se Srba dobrovoljaca iz BiH borilo na strani Srbije na solunskom frontu. Veliki broj njih je mobilisala Austrougarska i slala na ruski front, gdje su se masovno predavali i borili protiv Austrougara a kasnije saveznickim brodovima iz Odese prebacivani na Solunski front. Medju njima je bio i moj pradeda i ove price sam slusao iz prve ruke. Tada je drzava Srbija imala ponos i njeni gradjani nisu bili nezahvalnici kao vi, pa su svi dobrovoljci nakon rata dobili poklon od drzave Srbije - novac ili zemlju. Znam da vi ne vjerujete u ovu pricu, ali dokaz koji vam definitivno zaceplja usta jeste 10 dunuma zemlje u Krnjaci koju je moj pradeda dobio i koja je i danas vlasnistvo moje porodice.
A to da drzava finansira vojsku i policiju u RS (uzgred, RS nema vojsku), kao i da daje neki novac za RS je toliko glupa tvrdnja da je besmisleno o njoj raspravljati. Ima jos gluposti u tvoj komentaru koje bih vrlo lako pobio, ali sam iskoristio svih 1500 karaktera :)

Црно дете из Шишатовца

pre 9 godina

Баш чудно. Бошњаци, другосрбијанци и сдс-овци на истом курсу, пљување у даљ Патријарха, Кусте, Додика и Вучића. Каква их линија спаја, који је циљ? Али прије него што пљујете по некоме, прво пођите од себе. Бошњаци, прво нека погледају свој најпосјећенији портал кликс тачка ба. Стварно екстра коментари, мирољубиви надасве, раја је кренула да се пали и жари, што би рекао Рамбо. Вијести такође пробране, Гаврило исти као Хитлер, Срби криви за сва зла,... Ревизионисти раде пуном паром, кривци увијек исти, Срби, Руси, Бјелоруси, Малоруси,... они који бране своје. Але и немани, који бацише атомску, који побише у два рата 100 милиона становника, који изазивају свјетске кризе су "Agnus Dei".

Lallo

pre 9 godina

@поздрав из Израела

Kako mi se čini i od Izraela tamo neki traže nezavisnu teritoriju, pa ako mogu svi tek tako da je dobiju zašto ne mogu i oni? Niste baš u poziciji da solite pamet, pogotovo tako sa distance.
A na g.Dodika i njegovu 'politiku' je suvišno trošiti reči, jer bi već prelazilo granice pristojnosti, nešto što je on odavno već zaboravio.

Gradjevinac

pre 9 godina

Nemam pojma sta ti je Vucic obecao,ali znam da mandat gradjana RS JEDNE JEDINE RS Republike Srbije nema za ponovno guranje u nistavilo.
Zbog vasih Bosanskih doktrina,Srbija je bivala sve manja i manja.Vucicu,ako imas problema u babovini,kuci,nas ne uvlaci u vase fekalije,kuci pa tamo se natezite sa onim men...om Izetbegovicem

modesty

pre 9 godina

@landeb: Mozda si ti u pravu, mozda Dodik i Kusturica pricaju u vetar i mozda nema te sile koja ce dozvoliti da nas narod dobije ista prava na samoopredeljenje i otcepljenje kao beskrajna lista naroda i narodnosti na Balkanu, i sire. Ipak, u odnosu na Vucice i Nikolice, koji nas toliko ponizavaju svojim ponasanjem i politikom poltronstva, nesposobnosti, podmitljivosti, gluposti, ova dvojica mi ulivaju nadu da sav zlocin izvrsen nad nama nije bio uzalud. Pod 'uzalud' podrazumevam nastavak politickog i vojnog, psiholoskog izivljavanja nad nasim narodom koje gledamo vec dvadeset godina. Pljuvanje u lice pravdi, licemerje, ono sto se kaze 'soul destroying situation'. Sto neko ispod rece, mozes da me nateras da klecim ali ne i da te molim. Meni ta trunka dostojanstva znaci mnogo, mozda nekome ne znaci, ali mislim da je sa diskriminacijom protiv naseg naroda vrag odneo salu, a mi se i dalje ponasamo kao da je to sve jedan los san ili neslana sala.

021's

pre 9 godina

@maleni i slicni:jel tako razmisljate i po pitanju Kosova?Garantujem glavom da razmisljate upravo suprotno.U fazonu Albanaca ima 90%,sta cemo mi tamo neka se otcepe.Kad ste tako pametni objasnite mi koja je razlika izmedju Kosova i RS?U RS je 90% Srba i ako imaju zelju i ako im se u buducnosti ukaze prilika da glasaju ne vidim u cemu je problem.Niko ne spominje nikakvo nasilno otcepljenje i bilo sta slicno.Ne postoji narod na svetu koji bi imao bilo sta protiv da im se na miran nacin,prisajedini deo susedne vestacki stvorene drzave a u kojoj zive njihovi sunarodnici.Jedino vama sto pljujete i kad treba i kad ne treba to smeta.

DzoniKG

pre 9 godina

Srbija nije slobodna zemlja vec kolonija zapada..Republika Srpska je slobodnija od Srbije ...ovde su i svi mainstream mediji u zapadnom vlasnistvu pa samo i takvi komentari prolaze.

do ujedinjenja

pre 9 godina

Naviknut na poraze i samo poraze, srce mi je puno kad slušam Dodikove reči, pa neka je i "Mile Ronhil", ne smeta mi kada brani svoj narod i državu! I ovima našima, Vučiću pre svega, mnogo toga bi i oprostili ali bar da ume dostojno da nas brani i prezentuje a ne samo da ispunjava naloge, rasprodaje zemlju i ono malo državne imovine.

Archer

pre 9 godina

Kao i obicno kad god pokusa neko da se suprotstavi svetskim vladarima ima i onih koji bi tzv neutralnoscu ili podanickim ponasanjem da se "zastite". Smesno je koliko ima onih u Srbiji koji misle da Dodik, ustvari, radi protiv njihovih interesa. Interes svih nas je da odnosi izmedju zemalja budu zasnovani na ravnopravnosti i uzajamnom postovanju. Upravo to on pokusava i da uradi. Ako je dozvoljeno Albancima koji su dolazili i jos dolaze iz Albanije na teritoriju Srbije da se otcepe i formiraju drzavu na silu u cemu je problem da se dozvoli Srbima iz Bosne da se otcepe i formiraju svoju drzavu!? Jel smo mi manje vazni i vredni nego bilo koji drugi narod na Svetu!? Cinjenica je da nemamo isti tretman kao ostali. Ova moja tvrdnja nije bazirana na nekim teorijama zavere nego na pukim cinjenicama koje se vide u svakodnevnom zivotu. Naravno ni nase glavesine ne vide dalje od svog sopstvenog interesa, da ne kazem nosa. Nasa nacija je pre svega iznurena. Mi treba da radimo na tome da zadrzimo neutralnost i da radimo na mentalnom ozdravljenju nacije. Treba da se okrenemo sebi i odbacimo sve ono sto nas truje i pravi da razmisljamo iracionalno. Odvojiti svetovnu od crkvene vlasti. Svaciji je izbor lican cin da li ce verovati u nesto ili ne. Zabraniti reality shows koji truju um ljudi, sport bazirati na amaterskom ucestvovanju i zabraniti politicarima da budu deo sporta, vratiti se poljoprivredi i proizvoditi zdravu, organsku hranu.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Ako gledamo Splitski sporazum a ovaj komentar je za vojnika armije BiH,onda vidimo da je bosanski region pod hrvatskom kontrolom a Hrvatska je celovita,zasto bi bivsi vojnik armije BiH napao Republiku Srpsku i poginuo neslavno u napadu kao terorista?

prvo da se stabilizujemo pa ćemo birati najbolje među nama

pre 9 godina

...Srbi moji doslo je vrijeme da budemo mudri i da sklonimo ove seljake sa vlasti ciji sinovi dobijaju desetine miliona eura kredita preko nasih ledja koje nikada nevrate , da ojacamo prvo ekonomski pa demografski i onda da vidimo kako stvari stoje a licno mislim da ni Muslimani u Federaciji nemaju nista protiv Republike Srpske ako imaju neki normalan zivot ovako i oni su u istom problemu!!!!
(Evropski Srbin, 28. jun 2014 17:48)

Aha, da sklonimo ove seljake i dovedemo kulturne ljude po meri Visokog predstavnika koji će da ispunjava "moderne evropske standarde" i u najkraćem roku "ima da nas nema"! E pa burazeru meni je na prvom mestu biološki opstanak i bezbednost a to nam uglađeni postavljeni političar iz Brisela sigurno neće doneti već će nam uzeti i ovo malo slobode što imamo, a o nacionalnom opstanku Srba izlišno je i pričati.

Илија

pre 9 godina

тако је, и ти нешто лепо да кажеш, република српска је србија, сви заједно да лепо живимо...

Nova Zora

pre 9 godina

Milan iz Indjije. Pa mislim da si se i ti prije sve ovog gluposti se predstavljo kao Jugosloven a sad si i ti Srbin. Sta je razlika niti Bosna niti Jugoslavija vise postoje u tom smislu kao multikulturne drzave / republike tako da Srbi jesmo mi i vi a ovo drugo na zalost je proslost.Republika Srpska je nasa nadmetnuta buducnost i treba da trazi samostalnost sto ova zajednicka "drzava" ne funksionise.

DinoNYC

pre 9 godina

Posteni i humani ljudi koji zele dobro komsiji koliko i sebi (ako ne i vise) lako se dogovore i dobro naprave. Dodik, Izetbegovic i Covic nit su posteni, niti su humani, niti istinski zele dobro bilo kome osim svom dzepu i fotelji.

Njih trojca upravo i racunaju na to da se mase "pale" lako jedni protiv drugih, i zahvaljujuci (glupim) narodima ex-Yu, takve seljacine, marginalci, i prije svega pohlepni, nesposobni pljackasi i vladaju.

Vidim neki pozivaju na nove ratove u komentarima? Je li vrijedan Dodik, Izetbegovi ili Covic, ama jedne suze nekog djeteta, ili roditelja zarad njihovih planova? Izgubili smo izgleda onu sposobnost da ljude djelimo na dobre i zle, a ne nas "nase i njihove". Vise puta sam rekao, meni je blizi dobar Srbin, nego los Crnogorac ili Bosanac - i obratno.

A Dodiku zelim da dobije samostalnost RS-a. Bez metka. Pa da vidimo onda sta ce, kad vise ne budu "drugi" krivi, kako ce onda pravdati pljacku i neimastinu.

Dodik, Izetbegovic i Covic moraju da "odu" u kompletu jer oni su na vlasti upravo kao protu-teza jedni drugima. Gade mi se JAKO sva trojca, na razlicite (a opet iste) nacine.

Pred kamerama se kao svadjaju, a iza kamera se super slazu, pljackaju i manipulisu "svaki svoje". Ali dobro, svaki narod ima vlast koju zasluzuje, pa tako i Bosna. Zao mi je djece koja odrastaju u tom tamnom vilajetu - a za odrasle me boli ona stvar - kako ste glasali tako vam je.

Sramota na sta su Jugosloveni (bivsi) spali. Gori smo od komanca i irokeza.

saraya

pre 9 godina

Dodik je banalan, predskolski primjer pseudoautoriteta koji "misli svojom glavom"
Svako na njegovom mjestu govorio bi isto sto i on.
On je kao i ostali uz i nasuprot njega lako manipulativna marioneta.

samo urbano

pre 9 godina

@Zg mozda bude tako,mozda ne,ali i vama je u interesu da se vec jednom resi srpsko pitanje na balkanu,ali ne po receptu vase oluje, jer do tada nema potpunog mira.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Zanimljivi su komentari koji Srbima uvijek nesto daju kao sirotinji oni njih ne priznaju da oni tu zemlju imaju,kako ces na takov nacin da se pridruzujes u EU,ili da odrzavas mir,oni to davanje uvijek mogu ukinut.

Emir

pre 9 godina

Staaaraaa srpska reč trg :))

Ja ne znam šta ovaj Kusturica privatizuje Andrića i Principa izgleda i zašto i Vučić i Dodik dolaze da ga pomognu u tom njegovom privatnom projektu!? Uglavnom ko je budala da ga rade i da se prima na prazne floskule i dan danas nek samo izvoli :)

alanx

pre 9 godina

Visegrad. Grad u kojem je Srpski zlocinac Lukic zapalio 70 civila u kuci. Na stranu zlocin, medjutim Srbi ne shvataju jednu veliku gresku koju su napravili. Projekat Jugoslavije je od muslimana koji su zivjeli na prostorima kao sto je Visegrad gotovo u potpunosti asimilirao tadasnje muslimane tako da je jedina razlika izmedju muslimana i Srba u tim prostorima su bila njihova imena. Muslimani su zapravo i poceli davati neutralna imena svojoj djeci i da se sacekalo, cirka, nekih 100 godina, taj prostor tu bi u potpunosti bio Srbiziran. Slican proces se odvijao sirom BiH. Genocidom i masovnim zlocinima kao sto su npr. Lukic i spaljivanje 70 civila, Tomasica i sutanja o tome, Srebrenica i svirepost koja je pratila osvajanje tog podrucja, 11,000 ubijenih Sarajlija, itd. su zaustavili proces asimilacije, iznjedrili koncept zvani "Bosnjaci" i ucinili ga jacim vise nego ikad. Zahvaljujuci Srbima doslo je do reislamizacije velikog dijela Bosnjaka koji su 50 godina Jugoslavije Srbizirani i Srbi su sebi skocili u stomak i stvorili neprijatelja koji koliko god se oni nadali nece ih lako napustiti. Onoga dana kada pocne novi rat, prevladace onaj narod koji bude imao manje grijeha kod Boga. Bog je to obecao u svim spisima prijasnjim, da li Hriscanskim, dali Muslimanskim. Pobijedice oni koji budu imali manje grijeha i koji budu vise pravedni, prema drevnom Bozijem zakonu koji se ne mijenja i koji se ne moze izbjeci kao sto se ne moze izbjeci gravitacija. Zivi bili pa vidjeli. Dio 1/2

alanx

pre 9 godina

Srbi, mada to ne shvataju u ovom momentu, su ucinili veliku uslugu Bosnjacima pobivsi sve one koji su nosili muslimanska imena, a svim svojim bicem bili susta suprostnost koncpeta muslimana kakvog Islam zagovara, a gotovo preslikana slika Srba i njihovog nacina zivota (svinjetina, kurvaluk, rakija, psovka). Srbi su pocistili olos i sljam Bosnjackog naroda i otvorili put za stasavanje jedne nove generacije koja kada se bude sukobila sa nadolazecim generacijama Srba ce biti daleko spremnija i sposobnija nego sto Srbi mogu i zamisliti u ovom momentu. Jedino sto Srbima moze dati trajnu pobjedu je povratak njihovoj vjeri i pravilima koja im njihov Bog nalaze u njihovoj vjeri. Njihov slogan je jedinstvo i sloga Srba, ali tkivo njihovog drustva i njihovi zivoti su dokazi protiv njih i dokle god su takvi, cak i da u nekim situacijama "pobjede" ta pobjeda ce biti krnjava, manjkava, nedovrsena i patnja i konstantno stanje grca jednog naroda ce biti stalno i sveprisutno. Bosnjaci sto se vise budu drzali svoje vjere to ce imati vece sanse da pobjede i obratno. Treba podsjetiti da , kada je Turska otisla s ovih prostora, "muslimana" na prostoru BiH ostalo oko 20%. Danas je to, po zadnjem popisu, blizu 53%. Oni koji poznaju Statistiku znaju da kada neki trend rasta predje prag od 47%, da je njegov rast nezaustavljiv, a najbolji svjedok tome je broj upisane djece u prvi razred osnovne skole sto je dostpuno onima koji se bave tom tematikom - Dio 2/2. Zemlju ce naslijediti pravedni.

Banja Luka

pre 9 godina

Tako je, zašto bi Srbi jedini bili uskraćeni za ono što su svi drugi narodi dobili. Zajedno ne možemo. Mirno ćemo se razići. Poštovana Milice, niko ovdje ne zvecka oružjem, posebno ne Srbi iz RS. Za zveckanje te vrste je zadužena sarajevska čaršija.

zoran

pre 9 godina

Bez zelje za ratom i uz poshtovanje svih suseda, ali svi Srbi u jednoj ujedinjenoj drzavi. To ce se desiti, nema dileme.
Vremenom ce se i Crnogorci osloboditi zla i eto svih Srba pod jednim krovom.

Dace Bog.

maleni

pre 9 godina

Srbi u BiH nikako da shvate da odvajanjem od ostatka države samo sebi prave zlo. Nemoguće je otrgnuti tek tako jedan narod od ostala dva, kad su tako izmešani. Tek s nezavisnom RS Srbi preko Drine dotaknuće dno i tek tada će pasti u tešku izolaciju svake vrste.

modesty

pre 9 godina

Kao neko cija je familija stradala od komsija u sve i jednom ratu i genocidu u zadnjih sto godina, i uvek smo ih posle prigrlili do sledeceg pogroma, ovo podrzavam. Zao mi je Srba koji nisu u stanju shvatiti da je ujedinjenje svih nas u jednu drzavu, i insistiranje na tome da nam obrazovani i umesni, pametni i neagresivni ljudi vode politiku a ne kojekakvi neiskreni olos gladan pohvala i mita u dzepovima, jedina sansa za nas narod, da ne prodjemo kao Jevreji koji su dve hiljade godina tumarali i borili se sa zverskom diskriminacijim, koja kao potreba izbija iz 'civilizovane' Evrope.

Dodik i Kusturica, sa svim svojim manama, jedini ispoljavaju politicku hrabrost i odlucnost u branjenju i ocuvanju naseg naroda i nase istine. I neizmerno mi je zao i saosecam sa nasim ljudima iz Krajine i sa Kosova i Metohije, koje je srpska vlast izdala, i tako napravila ogromnu stetu svima nama a ne samo njima. U nasu zemlju, na nase teritorije, svi ljudi dobre volje su uvek dobrodosli, to smo dokazali svaki put, i pravda je na nasoj strani.

Istinomer

pre 9 godina

Politika G-dina Dodika je u interesu Srba i to treba podrzati dok ne bude potpuno kasno kao sto je na Kosovu. Srpstvo mora da se cuva ali ako se ukljuce izdajnici ni to nece uspeti!

ako je drina granica popicemo je

pre 9 godina

tako je mile idemo kad mogu tamo neki mozemo i mi srbi. kada moze tamo nekog da podrzava eu amerika i sve nvo ovoga sveta mogu i nas ili mozda ne mogu zasto zato sto se radi o srbima

Карма је таква понекад

pre 9 godina

Ај искрео сад, уз сав Додиков лоповлук и глупости, ел ово што је рекао (не рачунајући патетику) толико неразумно? Срби су чинили већину у Босни пре геноцида а данас су одмах иза муслимана који се не идентификују као Срби/Хрвати по бројности, ел толико неразумно да траже аутономију? Јеврејима је након њиховог геноцида помогнуто да се обезбеде у Израелу и добију га малтене целог за себе (чак и тамо где су живели Палестинци), а Срби не могу да добију земљу на којој живе вековима за себе? Ти изговори да то изазива нестабилност су патетични, и Албанци једностраном сецесијом су изазвали нестабилност па им је допуштено. Ваљда Срби имају нормална права да отцепе своју републику као и Шкоти, Велшани, Каталонци итд. а свако ко би због тога у рат треба да буде спречен што започиње конфликт и прекида мир. Да је у питању ситна територија или да није већ аутономна република негде бих се и сложио да нема основа, али овако има сва права да и званично функционише независно од муслиманских митомана који ће пре да цркну него допусте Србима иста права која су они уживали (и форсирали) кад су цепали целу аутономну републику Босну од државе Југославије која је по питању аутономије ентитета имала малтене исти устав као и данас Босна. Жао ми је, нема и једно и друго, ако су хтели целу Босну нису требали да је отцепљују, Срби не траже ништа што муслимани већ нису када су једнострано прогласили независност.

tomy

pre 9 godina

Prvo da objasnis gde su pare od telekoma i ostali krediti koji ste dizali a oni u Sarajevu da objasne gde je 40.milijardi maraka donacija nakon rata a onda svi zajedno u isti zatvor i tamo zavadjajte sami sebe a nas pustite da zivimo u ovom jadu koji ste nam zakuvali i ne povecavajte ga jos vise.

Evropski Srbin

pre 9 godina

Daleko od toga da volim ove u Sarajevu ali necu samostalnost da mi ti tvoj sin i ekipa oko tebe upropastavaju zivot sa tom retorikom.Nisam ja toliko bas ni srecan zbog Gavrila Principa jer od tada su Srbi mnogo vise propadali nego napredovali.Bitno je da se ti vozikas helikopterom da se slucajno nenapatis u onom najnovijem mercedesu S klase koji je isto tako kupljen od grbace naroda a to sto ste vec pokrali pare namjenjene za jadne ljude koje je zadesila poplava nikom nista.Dodik nekada sam te gotivio jer sam mislio da se ti vodis ekonomskim idealima ,ali zalosno je sto ti jedina sansa da ostanes na vlasti ta gklupa retorika tipa mi necemo dati ono ili ovo, jer ti nepitas ama bas nista nego velike sile!!!Srbi moji doslo je vrijeme da budemo mudri i da sklonimo ove seljake sa vlasti ciji sinovi dobijaju desetine miliona eura kredita preko nasih ledja koje nikada nevrate , da ojacamo prvo ekonomski pa demografski i onda da vidimo kako stvari stoje a licno mislim da ni Muslimani u Federaciji nemaju nista protiv Republike Srpske ako imaju neki normalan zivot ovako i oni su u istom problemu!!!!

Armija RBIH

pre 9 godina

Ja kao bivsi pripadnik BH Armije stvarno bih volio od srca da RS proglasi nezavisnost, prosli rat je fakticki zavrsio bez pobjednika i obzirom da evo ovako vec 20 godina ne ide, vrijeme je da se konacno razracunamo.Iz tog razloga mi je Mile omiljeni RS politicar jer i sam to verbalno potiče.Bilo bi pošteno da se vidi moze li RS odbraniti tu svoju nezavisnost(ovaj put bez JNA) pa ako moze svaka im cast nek je i zadrze a ako ne svi na traktore pa za Srbiju.

поздрав из Израела

pre 9 godina

Ако су могли Бошњаци да траже државу са 30%, ако су могли Хрвати да траже независност, ако је могло Косово, ако је могла Украјина, ако је могло још много народа. Може и српски.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Prvo autonomija pa samostalnost,kako ce izvesti samostalnost kad ni sad ne priznaje Republiku Srpsku u ovome statusu,kakav je to predsednik.

szobi

pre 9 godina

Sta je sa vama ljudi?!
Republika Srpska je jedina ruzno je reci ali moram "pobjeda" naseg naroda u tom proteklome ratu. Srbi iz Hrvatske proterani, Srbi iz Sarajeva proterani, Srbi sa Kosova proterani. Sta sad da se dignu ruke od Republike Srpske? Niko normalan ne zeli rat, ali ne damo je! Postovana braco preko Drine bilo bi lijepo kad bi mali vise podrzavali Srbe iz Republike Srpske. Inace sa takvim misljenjem nece trajati dugo pa ce dobar deo Vojvodine biti veoma, veoma interesantan Madjarima. Sandzak? Banat? Dodik jeste korumpiran, krade, ali ko prije njega nije? Ne podnosim ni ja tog coveka, ali da njega nije onda bi bilo veliko pitanje da li bi Republika Srpska postojala dan danas.
Molim vas objavite mi komentar.

OjsOjs

pre 9 godina

Tiha voda brijeg roni. Od Beograda ništa ne tražimo, ne bi da prođemo kao Srba iz Hrvatske ili oni sa Kosova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Banja Luka, 28. jun 2014 20:59)

Pa zasto se onda besplatno lecite u Beogradu pod istim uslovima kao i mi ovde rodjeni? Zasto onda studirate u Beogradu pod istim uslovima kao i deca ciji su cukundedovi izginuli po Solunskom frontu? Puni su vas studentski domovi univerzitetske menze i klinike! Zasto vasa vojska i policija prima plate i penzije iz naseg budzeta? Gde ste bezali za vreme rata dok su nasi sinovi ginuli po bosanskim gudurama?
I ti onda jos kazes da od Beograda ne trazite nista? Ma mozda i ne trazite, ali svakako previse dobijate! Nezahvalnici jedni, ukinuo bih ja vama finansije iz Srbije na samo 6 meseci i vama i Kosovu, da se prvo malo svi pripitomite pa da vidite kako je to biti samostalan (narocito finansijski)!

Milan-Indjija

pre 9 godina

Republika Srpska je toliko mala teritorijalno, sa malo stanovnika, bez razvijene ekonomije, losa infrastrukturno...Tako da ne vidim ni jedan pozitivan momenat ako bi doslo do osamostaljenja. Pa gospodo i do sada ste ziveli skupa sa ostalim nacionalnostima u BIH, svi ste se od reda zvali "Bosanci", a sada ste kao Srbi iz Republike Srpske. Kada sam ja 1983 sluzio vojsku u Tuzli i Sarajevu, ni jedan "Srbin" se nije drugacije deklarisao, se kao Bosanac. Zato gos. Dodik bolje da gleda u ekonomiju i ostale stvari od kojih se zivi. Njemu ce uvek biti dobro, samom ili u zajednici. Kako ce biti narodu???

do ujedinjenja

pre 9 godina

Naviknut na poraze i samo poraze, srce mi je puno kad slušam Dodikove reči, pa neka je i "Mile Ronhil", ne smeta mi kada brani svoj narod i državu! I ovima našima, Vučiću pre svega, mnogo toga bi i oprostili ali bar da ume dostojno da nas brani i prezentuje a ne samo da ispunjava naloge, rasprodaje zemlju i ono malo državne imovine.

ali

pre 9 godina

SVE OVO bi bilo za desetku samo da niste sve to UKALJALI sa prisustvom Vucica. To vam uopste nije trebalo. Razumem ja da je on kao ispred Srbije. Ma nije on niza "U" ni za "ispred Srbije". Daleko mu lepa kuca. Sve je bilo super osim njegovog "uguravanja" . Kad je frajer sto nije otisao na Gazimestan pa da se provede "KO MLADA PRVU NOC" nego je "nasadio" svog "prijatelja" Nikolica koji je zasluzio to sto je dobio na Gazimestanu. Jos je dobro i prosao. Da je i "OVO" od premijera proslo u Visegradu kao Nikolic na Gazimestanu e to bi bio pun pogodak, ovako samo ste unizili celu proslavu u Visegradu. Al treba i vas razumeti. Dodik ako nista drugo bar se verbalno ne uvlaci zapadu !!

Milan Banjaluka

pre 9 godina

Ma najjace su ovi sto komentarisu kao bice izolacija,itd.Pa covjece gdje ti zivis ta tvoja EU i SAD nas je u zadnjih 20 godina izolovala za narednih 180.Ne moze on meni nista uraditi,sto me moze iznenaditi,bombardovao si me,ponizavao si me ,naredjivao si mi,sankcije si mi uvodio,ekonomiju upropastio.Mozes mi sve uraditi,ali nikad me neces natjerati da te volim i postujem.Natjerao si me da klecim,ali ne molim za milost nikada i nikoga.Uz epitet koji nosi vecina vas SRBIN mora se malo dostojanstva nositi sa sobom

adam

pre 9 godina

Kako bi bilo lepo da se otcepite ali baš ono..odete. Negde daleko od Bosne i od Srbije, da se prikačite za severni pol il neku pustinju sa kojom čak ni vi, Srbi iz Bosne ne možete da zaratite! Nek Dodik od vas pravi svoju kombinacija državu negde daleko od svih vas. Rodjen sam u Beogradu , u Sarajevu mi je bolje nego kući al zato kroz RS prilazim ko kroz " put za Sarajevo". Kad to izgubite nećete imati baš ništa sem Dodika. Onda odumirite polako i na rate ko i sve što je on reketirao!

Dejan, Republika Srpska

pre 9 godina

Ja kao bivsi pripadnik BH Armije stvarno bih volio od srca da RS proglasi nezavisnost, prosli rat je fakticki zavrsio bez pobjednika i obzirom da evo ovako vec 20 godina ne ide, vrijeme je da se konacno razracunamo.Iz tog razloga mi je Mile omiljeni RS politicar jer i sam to verbalno potiče.Bilo bi pošteno da se vidi moze li RS odbraniti tu svoju nezavisnost(ovaj put bez JNA) pa ako moze svaka im cast nek je i zadrze a ako ne svi na traktore pa za Srbiju.
(Armija RBIH, 28. jun 2014 22:25)


Ti kao bivši pripadnik tzv bih armije si izgubio rat. Drugo, samo da te podsjetim da ste tokom rata bili svedeni na 10% teritorije bivše BiH. Treće, danas kontrolišete samo 23% teritorije. Četvrto nemate danas ni vojsku kao što su Srbi imali početkom 90-tih. Peto, dobili ste oko 14 milijardi pomoći što je najveća cifra u istoriji međunarodne pomoći i niste napravili ništa. Dogurali ste dotle da lupate vaše institucije na području muslimanskog dijela Federacije jer ste sve pare koje ste dobili od stranaca potrošili itd itd. Što se tiče traktora, vi čak ni traktore nemate.

Не заборављамо

pre 9 godina

@maleni А Југославија вам није била превише етнички измешана да "тек тако" отцепљујете народе који су у миру живели деценијама? Смешни сте више, Срби у Босни се боре вековима да споје своју земљу са Србијом и неће одустати колико год људи попут тебе покушавали да ударају на неке испразне покушаје сентименталности. Неће Срби ратом да се одвајају нити освајају Босну да би овакве изјаве биле хушкачке, рат траже Бошњаци, јер њиме прете у случају демократског референдума. Ви сте цепали народ и ви сте правили проблеме, Срби ни реч нису рекли док је Босна била самостална република у оквиру Југославије, сад жањите шта сте засејали, Срби имају сва права да се отцепе од Босне као што сте ви на силу од Србије. Па то што вам је онда мала "државица" је ваш проблем, границе су ионако произвољно цртане од стране комунистичке банде, а државе засноване на исламском дивљаштву ионако нису трајне, само погледај Блиски исток ако ми не верујеш.

Sremac

pre 9 godina

@do ujedinjenja, 28. jun 2014 18:58 Ujedinjavati se necemo.Trazili ste autonomiju,dobili ste je,nosite se i radite sta hocete,Srbiju ne mesaj,ne uvlaci vise u ratnu retoriku.Vucic kao Hercegovac moze da sanja samo san,barem dok je premijer ove zemlje.Vasa zemlja je Bosna,a matica vam je Srbija.
Matica se vise ni pedalj nece smanjivati zbog vas Bosanaca,Kosovaca,Hrvata.
Dakle 5 vekova da vidim grobove tvojih predaka na ognjistu ovde u Srbiji, pa mozemo da razgovaramo, a ne dotepenac pa nam odredjujete i isterujete iz nasih domova

prvo da se stabilizujemo pa ćemo birati najbolje među nama

pre 9 godina

...Srbi moji doslo je vrijeme da budemo mudri i da sklonimo ove seljake sa vlasti ciji sinovi dobijaju desetine miliona eura kredita preko nasih ledja koje nikada nevrate , da ojacamo prvo ekonomski pa demografski i onda da vidimo kako stvari stoje a licno mislim da ni Muslimani u Federaciji nemaju nista protiv Republike Srpske ako imaju neki normalan zivot ovako i oni su u istom problemu!!!!
(Evropski Srbin, 28. jun 2014 17:48)

Aha, da sklonimo ove seljake i dovedemo kulturne ljude po meri Visokog predstavnika koji će da ispunjava "moderne evropske standarde" i u najkraćem roku "ima da nas nema"! E pa burazeru meni je na prvom mestu biološki opstanak i bezbednost a to nam uglađeni postavljeni političar iz Brisela sigurno neće doneti već će nam uzeti i ovo malo slobode što imamo, a o nacionalnom opstanku Srba izlišno je i pričati.

Илија

pre 9 godina

тако је, и ти нешто лепо да кажеш, република српска је србија, сви заједно да лепо живимо...

citalac

pre 9 godina

Ti bi prijatelju bivsi pripadnice RBIH mogao prvo da porazmislis od kojeg naroda poreklo vodis, cijim jezikom govoris i ko bi i sta bio da Turci nisu doneli Islam na Balkan.

Zoran

pre 9 godina

Juče je Zavod za Statistiku objavio da prosječna plata u RS-u pokriva samo 45 % potrošačke korpe. Bilo bi lijepo da gospodin Dodik progovori malo i o tome...
(Sarajevo, 28. jun 2014 19:24)

A koliko prosecna plata na Kosovu pokriva potrosacku korpu?

021's

pre 9 godina

@maleni i slicni:jel tako razmisljate i po pitanju Kosova?Garantujem glavom da razmisljate upravo suprotno.U fazonu Albanaca ima 90%,sta cemo mi tamo neka se otcepe.Kad ste tako pametni objasnite mi koja je razlika izmedju Kosova i RS?U RS je 90% Srba i ako imaju zelju i ako im se u buducnosti ukaze prilika da glasaju ne vidim u cemu je problem.Niko ne spominje nikakvo nasilno otcepljenje i bilo sta slicno.Ne postoji narod na svetu koji bi imao bilo sta protiv da im se na miran nacin,prisajedini deo susedne vestacki stvorene drzave a u kojoj zive njihovi sunarodnici.Jedino vama sto pljujete i kad treba i kad ne treba to smeta.

Zoran

pre 9 godina

(Armija RBIH, 28. jun 2014 22:25)
da... i ja bih volio da se konačno razračunamo bez uplitanja sad , eu , nato , irana , turske , saudijske arabije ... da vidimo da li će ostati nešto što će nositi ime bosna .

srbin

pre 9 godina

jbt u bivsoj jugi svi su se snasli samo ne mi SRBI i ako nas je najvise. svi imaju svoju drzavu. o hrvatima da ne govorim, oni su cak i etnicki cisti. skoro samo mi srbi jos kuburimo sa onim sto je nase. eto i to kosovo se odvojilo, ali u ovom takozvanom delu rs zive srbi. znaci treba da se pripoje srbiji, pa makar mi srbi priznali kosovo. ne vidim tu nikakvu ratno-huskacku politiku, jer koji ce nama djavo kosovo puno albanaca, a koji ce djavo rs bosnjacima puno srba. treba jednom preseci i svaka ptica svome jatu i tek tada ce na ovim prostorima zavladati mir medju ljudima. takvi smo, sta da se radi ako treba i sandzak nek ide, ali samo tako moze doci do mira i dobrosusedskih odnosa drugacije ne ide ...i ne moze sve na srpsku stetu.

miki

pre 9 godina

prvo penzije od 600 pa na više maraka pa plate od 1000 pa i više maraka pa tek onda da vidimo kako to izgleda a ne da nam narod kopa po kontejnerima posle tita i partije a da se živi od srpstva,prvo normalan život pa posle života sve ostalo,.

imam ideju

pre 9 godina

(Armija RBIH, 28. jun 2014 22:25)
da... i ja bih volio da se konačno razračunamo bez uplitanja sad , eu , nato , irana , turske , saudijske arabije ... da vidimo da li će ostati nešto što će nositi ime bosna .
(Zoran, 28. jun 2014 23:15)

a hocel te pozvat ruse i grke kao dobrovoljce,vise ukrainci nece a ni rumuni,a sto se ne obracunate sa hrvatima pa oni su vam protjerali srbe iz kraine il mislis srbija i bosanski srbi da se razracunaju sa 2/5 mil bosnjaka ili pak sa kosovom a tu nesmijete a smijete na bosnjake njih je malo jelde.Ijos sto da se turska ne mijesa pa vi svakak bosnjake nazivate turcima Mladic kad je ulazio u Srebrenicu kaze da se sveti turcima..

ivanhoe

pre 9 godina

Srbin sam ali ne vidim nikakvu potrebu da se menjaju avnojevske granice. Kao sto smatram da je Jugoslaviju trebalo sacuvati u obliku neke vrste ojacane konfederacije na cistim racunima i ekonomskim interesima tako sam i protiv odvajanja RS od Bosne i Hercegovine. Jer, kad je u pitanju Kosovo, tu se sa Siptarima nije moglo jer je u pitanju sasvim drugi narod i trebalo se podeliti kad je bilo vreme. Ali BiH je nesto drugo. Narod je prakticno isti, vere razlicite ali sta to smeta. Zao mi je sto nema iskrene zelje za pomirenjem ni sa jedne strane...samo inat. Nece nam biti bolje dok Srbi, Bosnjaci i Hrvati ne shvate da su jedni drugima najblizi. A to sto su Hrvati bliski Zapadu i Vatikanu, Bosnjaci Turskoj i arapskom svetu a Srbi Rusiji i Kini, te prednosti treba svi zajedno da koristimo i ispomagati se.

Archer

pre 9 godina

Kao i obicno kad god pokusa neko da se suprotstavi svetskim vladarima ima i onih koji bi tzv neutralnoscu ili podanickim ponasanjem da se "zastite". Smesno je koliko ima onih u Srbiji koji misle da Dodik, ustvari, radi protiv njihovih interesa. Interes svih nas je da odnosi izmedju zemalja budu zasnovani na ravnopravnosti i uzajamnom postovanju. Upravo to on pokusava i da uradi. Ako je dozvoljeno Albancima koji su dolazili i jos dolaze iz Albanije na teritoriju Srbije da se otcepe i formiraju drzavu na silu u cemu je problem da se dozvoli Srbima iz Bosne da se otcepe i formiraju svoju drzavu!? Jel smo mi manje vazni i vredni nego bilo koji drugi narod na Svetu!? Cinjenica je da nemamo isti tretman kao ostali. Ova moja tvrdnja nije bazirana na nekim teorijama zavere nego na pukim cinjenicama koje se vide u svakodnevnom zivotu. Naravno ni nase glavesine ne vide dalje od svog sopstvenog interesa, da ne kazem nosa. Nasa nacija je pre svega iznurena. Mi treba da radimo na tome da zadrzimo neutralnost i da radimo na mentalnom ozdravljenju nacije. Treba da se okrenemo sebi i odbacimo sve ono sto nas truje i pravi da razmisljamo iracionalno. Odvojiti svetovnu od crkvene vlasti. Svaciji je izbor lican cin da li ce verovati u nesto ili ne. Zabraniti reality shows koji truju um ljudi, sport bazirati na amaterskom ucestvovanju i zabraniti politicarima da budu deo sporta, vratiti se poljoprivredi i proizvoditi zdravu, organsku hranu.

Sarajevo

pre 9 godina

Juče je Zavod za Statistiku objavio da prosječna plata u RS-u pokriva samo 45 % potrošačke korpe. Bilo bi lijepo da gospodin Dodik progovori malo i o tome...

DzoniKG

pre 9 godina

Srbija nije slobodna zemlja vec kolonija zapada..Republika Srpska je slobodnija od Srbije ...ovde su i svi mainstream mediji u zapadnom vlasnistvu pa samo i takvi komentari prolaze.

Nova Zora

pre 9 godina

Milan iz Indjije. Pa mislim da si se i ti prije sve ovog gluposti se predstavljo kao Jugosloven a sad si i ti Srbin. Sta je razlika niti Bosna niti Jugoslavija vise postoje u tom smislu kao multikulturne drzave / republike tako da Srbi jesmo mi i vi a ovo drugo na zalost je proslost.Republika Srpska je nasa nadmetnuta buducnost i treba da trazi samostalnost sto ova zajednicka "drzava" ne funksionise.

Црно дете из Шишатовца

pre 9 godina

Баш чудно. Бошњаци, другосрбијанци и сдс-овци на истом курсу, пљување у даљ Патријарха, Кусте, Додика и Вучића. Каква их линија спаја, који је циљ? Али прије него што пљујете по некоме, прво пођите од себе. Бошњаци, прво нека погледају свој најпосјећенији портал кликс тачка ба. Стварно екстра коментари, мирољубиви надасве, раја је кренула да се пали и жари, што би рекао Рамбо. Вијести такође пробране, Гаврило исти као Хитлер, Срби криви за сва зла,... Ревизионисти раде пуном паром, кривци увијек исти, Срби, Руси, Бјелоруси, Малоруси,... они који бране своје. Але и немани, који бацише атомску, који побише у два рата 100 милиона становника, који изазивају свјетске кризе су "Agnus Dei".

Milo

pre 9 godina

@(Armija RBIH, 28. jun 2014 22:25)
Nemoj da trolujes, pricamo o mirnoj podeli koja ce se sigurno desiti, rata verovatno vise nikada nece biti iz prostog razloga sto ga EU nece dozvoliti. ( ako ti je do pucnjave skokni do Iraka )

nenad

pre 9 godina

Niko ne nameće Gavrila Principa nikome, nego neki narodi misle da će im biti bolje ako se uvlače i dodvoravaju nekim Evropskim državama.

Kao što se Srbija šlihta Rusiji, tako se deo BiH šlihta Austriji. Nekada smo imali svoju borbu za slobodu i svoj ponos, ali to smo uništili sa našim nacionalizmom, a na kraju smo izgubili svoj identitet. A Rusija i Austrija ili bilo ko drugi ni ne obraća pažnju na naše bedno ponašanje, čisto da znate.

Gavrilo Princip je jedno veliko neopisivo NIŠTA naspram Prvog svetskog rata koji je opustošio Evropu. Sve izginule ljude tokom tog rata treba pamtiti tako da se više ovakve gluposti ne ponove, a ne da posle 100 godina izmišljamo toplu vodu.

samo urbano

pre 9 godina

@ArmijaRBIH
srbi ce se odvojiti od fbih na miran nacin,a traktore ce koristiti samo za obradjivanje zemlje. za ratovanje uvek ima neki dzihad na planeti poput sirije ili iraka,mozes da biras.

samo urbano

pre 9 godina

@milica,@mile,@kiki,@nikola,@maleni dragi moji, ko zna ciji botovi, komsije i autosovinisti srpski narod se na svu srecu ogromnom vecinom ne slaze s vama. niko ovde ne priziva i ne poziva na rat, samo trazimo ono sto je drugima omoguceno(nemojte reci da nije), a ako se slucajno rat i desi ne plasite se, niko vas nece zvati u isti.

Iandeb

pre 9 godina

@modesty

Izvinite gdjice Blejz, ali o kakvoj politickoj hrabrosti govorite? To su puke reci, sta je on uradio i sta uopste moze da uradi da dosegne jos veci stepen nezavisnosti nego to sto mu je zapalo Dejtonom. Rekao bih da i daleko sposobnijem politicaru od njega to ne bi poslo za rukom.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Ako gledamo Splitski sporazum a ovaj komentar je za vojnika armije BiH,onda vidimo da je bosanski region pod hrvatskom kontrolom a Hrvatska je celovita,zasto bi bivsi vojnik armije BiH napao Republiku Srpsku i poginuo neslavno u napadu kao terorista?

Dare

pre 9 godina

"Zasto onda studirate u Beogradu pod istim uslovima kao i deca ciji su cukundedovi izginuli po Solunskom frontu? Zasto vasa vojska i policija prima plate i penzije iz naseg budzeta?"

U nekoliko recenica si rekao mnogo gluposti:
Prvo, i nasi pradjedovi i cukudjedovi su ginuli na solunskom frontu. A kad vec ne znas i ponosis se time, proguglaj malo i nadji koliko se Srba dobrovoljaca iz BiH borilo na strani Srbije na solunskom frontu. Veliki broj njih je mobilisala Austrougarska i slala na ruski front, gdje su se masovno predavali i borili protiv Austrougara a kasnije saveznickim brodovima iz Odese prebacivani na Solunski front. Medju njima je bio i moj pradeda i ove price sam slusao iz prve ruke. Tada je drzava Srbija imala ponos i njeni gradjani nisu bili nezahvalnici kao vi, pa su svi dobrovoljci nakon rata dobili poklon od drzave Srbije - novac ili zemlju. Znam da vi ne vjerujete u ovu pricu, ali dokaz koji vam definitivno zaceplja usta jeste 10 dunuma zemlje u Krnjaci koju je moj pradeda dobio i koja je i danas vlasnistvo moje porodice.
A to da drzava finansira vojsku i policiju u RS (uzgred, RS nema vojsku), kao i da daje neki novac za RS je toliko glupa tvrdnja da je besmisleno o njoj raspravljati. Ima jos gluposti u tvoj komentaru koje bih vrlo lako pobio, ali sam iskoristio svih 1500 karaktera :)

Banja Luka

pre 9 godina

Dragi Kiki, Srbi iz RS su pametni. Neće se previše oslanjati na Beograd. Vidjeli smo kako su prošli Srbi iz Hrvatske i sa Kosova jer su vjerovali Beogradu. Mi bismo da sačuvamo svoje domove.

Zg

pre 9 godina

niko ovde ne priziva i ne poziva na rat, samo trazimo ono sto je drugima omoguceno(nemojte reci da nije), a ako se slucajno rat i desi ne plasite se, niko vas nece zvati u isti.
(samo urbano, 28. jun 2014 19:56)

Ma nemoj.

Hrvatska i Srbija VOJNO garantiraju integritet BiH i njezine postojeće granice. Ako Dodik odluči proglasiti nezavisnost, eto Hrvata iz Hrvatske i Srba iz Srbije s puškama i tenkovima da ga u tome spriječe.

A ako Srbija to ne bi htjela, hop, stižu sankcije, ode EU, ode cijela ekonomija (i nema više šverca preko Crne Gore, Rumunjske i Bugarske - to je EU i NATO).

Zna to Dodik, samo skuplja glasove.

alex

pre 9 godina

E bas mi je drago sto vise ne zivim na Balkanu,stvarno ste smesni,svi se bore za bolji zivot,a vi se samo huskate na nacinalizam,nekakve silne drzavice,autonomije,nezavisnosti,totalno ste kontra kao i uvek od sveta.A pojedini u Vojvodini,manjina iskreno se nadam, stavite malo prst na celo kada se hvalite tom kulturom i znanoscu,ujedinjenje je prednost,raskoli i deljenja ni na maikro ni na makro nivou ne donose dobit!Ako to do sada nije jasno onda stvarno...Laku noc!

novosadjan

pre 9 godina

Mene samo interesuje da li ce ovi sto klicu tu ratne uzvike podrzati svoju bracu Srbe u Vojvodini da dobijemo svoju autonomiju, pa republiku, da makar neki Srbi zive bolje. Zivela Srbija, pomagajte braco, da se ocepimo, da nam bude bolje, svo zito otislo u ocin.

saraya

pre 9 godina

Dodik je banalan, predskolski primjer pseudoautoriteta koji "misli svojom glavom"
Svako na njegovom mjestu govorio bi isto sto i on.
On je kao i ostali uz i nasuprot njega lako manipulativna marioneta.

Gradjevinac

pre 9 godina

Nemam pojma sta ti je Vucic obecao,ali znam da mandat gradjana RS JEDNE JEDINE RS Republike Srbije nema za ponovno guranje u nistavilo.
Zbog vasih Bosanskih doktrina,Srbija je bivala sve manja i manja.Vucicu,ako imas problema u babovini,kuci,nas ne uvlaci u vase fekalije,kuci pa tamo se natezite sa onim men...om Izetbegovicem

Lugano

pre 9 godina

On je zaista cudan lik. Najvise mi je zao naroda u RS koji pada na istu foru vec 20 godina, a obicno pred izbore se krece sa ovakvim nebulozama. Mislim da je Dodik i vise nego svestan da od nezavisnosti nema nista, jer kao sto vec neko napisa, u RS-u jedino mozda u BL nesto radi, u drugim delovima tuga, cemer i jad. Bio sam u Gacku, Nevesinju, Drvaru, ljudi nemaju ni gde da rade ni od cega da zive, a Dodikova svita imperije izgradila. Obezbedio je bliske prijatelje, kumove, porodicu, obezbedio ih za narednih 5 generacija...

ludost

pre 9 godina

Gledam na svim evropskim kanalima neki muzucki orkestar iz Beca povodom stogodisnjice pocetka rata..Sarajavo na svakoj tv.al Dodik i Vucic u Andric gradu niko daji ni primeti. a daje Dodik lud to i budala zna al za Vucica tek danas sazna.

Lars

pre 9 godina

Mislim da je covjek koji je priznao u intervju genocid u Srebrenici pa ga kasnije negirao, puko ko kokica. Na svakom koraku ne pomislja da bi mogao i trebao biti suzivot u BiH, vec iz petnih zila svojom glupom retorikom pokusava da unazadi svoj vec dobro unazadjen narod. Ko bi ratovao za dodika s knjizicom s biroa u rukama, da opet dodik i dodikovci i ostali dezerteri izadju ko pobjednici?

Mara

pre 9 godina

Snila baba sto joj mili bilo...Sto pre ovoga sklone sa vlasti, to ce pre i tamo da bude bar mrvica demokratije. E sad, sto ce Kusturica ostati bez glavnog sponzora... snaci ce se on vec

Autonomaš

pre 9 godina

Odgovor za "Kiki". Bravo!!! To uvlačenje Srbije u Bosanski sukob sa idejom stvaranja Republike Srpske, počelo je Jogurt revolucijom.

DzoniBravo

pre 9 godina

I opet se zloupotrebljava Princip, potencira srpska herojska proslost, i ostale umisljotine raznoraznih oceva nacije. Nista vise od provokativnog uvoda u delovanje, a u cilju raspada Bosne. Sve bih ja to u rudnik na drustveni rad.

autonomaš

pre 9 godina

Poštovani "Не заборављамо", Jogurt revoluciju NISU napravili Bošnjaci. Ako je to bio put ujedinjenja Srba iz Bosne sa Srbijom on je koštao 150 hiljada mrtvih i 10 - 15 hiljada nestalih. Taj put se završio ambisom. Nemoj ni to nikada da zaboraviš!

Lallo

pre 9 godina

@поздрав из Израела

Kako mi se čini i od Izraela tamo neki traže nezavisnu teritoriju, pa ako mogu svi tek tako da je dobiju zašto ne mogu i oni? Niste baš u poziciji da solite pamet, pogotovo tako sa distance.
A na g.Dodika i njegovu 'politiku' je suvišno trošiti reči, jer bi već prelazilo granice pristojnosti, nešto što je on odavno već zaboravio.

Zg

pre 9 godina

@Zg mozda bude tako,mozda ne,ali i vama je u interesu da se vec jednom resi srpsko pitanje na balkanu,ali ne po receptu vase oluje, jer do tada nema potpunog mira.
(samo urbano, 28. jun 2014 22:24)

Ne postoji etničko pitanje na Balkanu, nego samo ono financijsko. Kad prosjek plaća bude 1000€ i kad nezaposlenost bude 10%, onda će sva pitanja biti riješena.

koc

pre 9 godina

Nikad ali NIKAD Dodik nece dati referendum a tek onda ko ce priznati nezavisnost to je druga stvar,covek je 8 godina bio premijer i sad 4 predsednik al neka pastir za ovce koje ga biraju.Razumite da politicarima na vlasti u BiH odgovara ta situacija Dodik kao napada Bakir i Zlatko kao brane i tako do...

neko iz Srbije

pre 9 godina

Ovim retoričkim akrobacijama(da ne kažem lupanjem), Dodik ispipava puls naroda pred izbore. Ona priča koja, po njemu, najviše pije vodu kod naroda, biće platforma za ubeđivanje naroda o neophodnosti produžetka njegove vlasti.
On u te svoje priče ne veruje, ali na žalost dobro poznaje svoj narod koji se i dalje ku.či, kao i ostala plemena ovog Balkana. Misle da su veliki i jaki a u stvari sve "m** do m**"

debilizam kompletni

pre 9 godina

Vlast je ogledalo naroda,bila i ostala.
Neverovatno je da ove idiotske price o granicama,narodima i ostalim glupostima prolaze i u XXI veku...dok isti taj narod skoro nema 'leba da jede...a price im pricaju milioneri...

samo urbano

pre 9 godina

@Zg mozda bude tako,mozda ne,ali i vama je u interesu da se vec jednom resi srpsko pitanje na balkanu,ali ne po receptu vase oluje, jer do tada nema potpunog mira.

zboni

pre 9 godina

Imas Entitet, imas vrhovni sud i policiju, imas skupstinu, imas predsjednika Entiteta, premijera, min finansija.. i sad ce se ici na neku autonomiju??? ahahahaha..Mile ronhil me nanovo odusevljava isto ko Tomo grobar...ahahah

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Ово је већ фарса. Пред сваке изборе иста шупља прича. Кад нема инвестиција, ни покретања привреде са мртве тачке, када незапосленост пробија плафон у процентима, наравно да ће се тада ухватити овако шупље демагогије, чија је улица, семафор, раскрсница и ко смије проћи кад хоће, итд.

modesty

pre 9 godina

@landeb: Mozda si ti u pravu, mozda Dodik i Kusturica pricaju u vetar i mozda nema te sile koja ce dozvoliti da nas narod dobije ista prava na samoopredeljenje i otcepljenje kao beskrajna lista naroda i narodnosti na Balkanu, i sire. Ipak, u odnosu na Vucice i Nikolice, koji nas toliko ponizavaju svojim ponasanjem i politikom poltronstva, nesposobnosti, podmitljivosti, gluposti, ova dvojica mi ulivaju nadu da sav zlocin izvrsen nad nama nije bio uzalud. Pod 'uzalud' podrazumevam nastavak politickog i vojnog, psiholoskog izivljavanja nad nasim narodom koje gledamo vec dvadeset godina. Pljuvanje u lice pravdi, licemerje, ono sto se kaze 'soul destroying situation'. Sto neko ispod rece, mozes da me nateras da klecim ali ne i da te molim. Meni ta trunka dostojanstva znaci mnogo, mozda nekome ne znaci, ali mislim da je sa diskriminacijom protiv naseg naroda vrag odneo salu, a mi se i dalje ponasamo kao da je to sve jedan los san ili neslana sala.

sokre

pre 9 godina

To je taj recept:
1.godinama pricati o ekonomskom oporavku,
2. boljem dio BiH, mjesto koje je recesija zaobišla, mjesto koje je raj za investicije sa povoljnom poslovnom klimom,
3. potom privatiziras Telekom za nekih 600mil eura koje "investiras u ravnomjeran razvoj Srpske" putem projekata i kredita kroz razvojnu banku ( naravno jedan kredit i dobije mladi sin dodika od 18g sa genijalnim poduzetničkim duhom od nekih par miliona i naravno po smiješno niskoj kamati )na način da danas nema traga tom novcu a ni rezultatima,
4. povećaš budžet ureda za 100% da možeš glumiti djeda mraza;
5. kupiš medije;
6. kada te skroz provale uvijek ti ostane priča o samostalnosti koje će čoban iza 7 brda da popuši;
7. stekneš brdo para i nekretnina bez ikakvog osnova i ispitivanja porijekla imovine;
i još mnogo toga al ev u kratkim crtama neke osnovne stvari :)

recept za ostanak na vlasti u Srpskoj/ Federaciji ( sa malim i skoro neznatnim razlikama)

Smrt fasizmu

pre 9 godina

Je`l i Vucic bio tu dok je Dodik to izjavljivao? Na stranu popovi i Kusturica, ali ovaj stalnim ponavljanjem iste stvari kao da zeli da svet pored svega prizna rezultate pogodbe Tudjman - Milosevic. Mislite da su posle dugogodisnje gubitnicke pozicije i presuda u Hagu, Srbi od zapada zasluzili takav poklon? Ko moze poverovati u to? Pre ce biti da zapad vidi Srbe kako tesko izlaze na kraj sa jednom drzavom a kako bi tek sa dve?!

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Zanimljivi su komentari koji Srbima uvijek nesto daju kao sirotinji oni njih ne priznaju da oni tu zemlju imaju,kako ces na takov nacin da se pridruzujes u EU,ili da odrzavas mir,oni to davanje uvijek mogu ukinut.

DinoNYC

pre 9 godina

Posteni i humani ljudi koji zele dobro komsiji koliko i sebi (ako ne i vise) lako se dogovore i dobro naprave. Dodik, Izetbegovic i Covic nit su posteni, niti su humani, niti istinski zele dobro bilo kome osim svom dzepu i fotelji.

Njih trojca upravo i racunaju na to da se mase "pale" lako jedni protiv drugih, i zahvaljujuci (glupim) narodima ex-Yu, takve seljacine, marginalci, i prije svega pohlepni, nesposobni pljackasi i vladaju.

Vidim neki pozivaju na nove ratove u komentarima? Je li vrijedan Dodik, Izetbegovi ili Covic, ama jedne suze nekog djeteta, ili roditelja zarad njihovih planova? Izgubili smo izgleda onu sposobnost da ljude djelimo na dobre i zle, a ne nas "nase i njihove". Vise puta sam rekao, meni je blizi dobar Srbin, nego los Crnogorac ili Bosanac - i obratno.

A Dodiku zelim da dobije samostalnost RS-a. Bez metka. Pa da vidimo onda sta ce, kad vise ne budu "drugi" krivi, kako ce onda pravdati pljacku i neimastinu.

Dodik, Izetbegovic i Covic moraju da "odu" u kompletu jer oni su na vlasti upravo kao protu-teza jedni drugima. Gade mi se JAKO sva trojca, na razlicite (a opet iste) nacine.

Pred kamerama se kao svadjaju, a iza kamera se super slazu, pljackaju i manipulisu "svaki svoje". Ali dobro, svaki narod ima vlast koju zasluzuje, pa tako i Bosna. Zao mi je djece koja odrastaju u tom tamnom vilajetu - a za odrasle me boli ona stvar - kako ste glasali tako vam je.

Sramota na sta su Jugosloveni (bivsi) spali. Gori smo od komanca i irokeza.

Emir

pre 9 godina

Staaaraaa srpska reč trg :))

Ja ne znam šta ovaj Kusturica privatizuje Andrića i Principa izgleda i zašto i Vučić i Dodik dolaze da ga pomognu u tom njegovom privatnom projektu!? Uglavnom ko je budala da ga rade i da se prima na prazne floskule i dan danas nek samo izvoli :)

alanx

pre 9 godina

Visegrad. Grad u kojem je Srpski zlocinac Lukic zapalio 70 civila u kuci. Na stranu zlocin, medjutim Srbi ne shvataju jednu veliku gresku koju su napravili. Projekat Jugoslavije je od muslimana koji su zivjeli na prostorima kao sto je Visegrad gotovo u potpunosti asimilirao tadasnje muslimane tako da je jedina razlika izmedju muslimana i Srba u tim prostorima su bila njihova imena. Muslimani su zapravo i poceli davati neutralna imena svojoj djeci i da se sacekalo, cirka, nekih 100 godina, taj prostor tu bi u potpunosti bio Srbiziran. Slican proces se odvijao sirom BiH. Genocidom i masovnim zlocinima kao sto su npr. Lukic i spaljivanje 70 civila, Tomasica i sutanja o tome, Srebrenica i svirepost koja je pratila osvajanje tog podrucja, 11,000 ubijenih Sarajlija, itd. su zaustavili proces asimilacije, iznjedrili koncept zvani "Bosnjaci" i ucinili ga jacim vise nego ikad. Zahvaljujuci Srbima doslo je do reislamizacije velikog dijela Bosnjaka koji su 50 godina Jugoslavije Srbizirani i Srbi su sebi skocili u stomak i stvorili neprijatelja koji koliko god se oni nadali nece ih lako napustiti. Onoga dana kada pocne novi rat, prevladace onaj narod koji bude imao manje grijeha kod Boga. Bog je to obecao u svim spisima prijasnjim, da li Hriscanskim, dali Muslimanskim. Pobijedice oni koji budu imali manje grijeha i koji budu vise pravedni, prema drevnom Bozijem zakonu koji se ne mijenja i koji se ne moze izbjeci kao sto se ne moze izbjeci gravitacija. Zivi bili pa vidjeli. Dio 1/2

alanx

pre 9 godina

Srbi, mada to ne shvataju u ovom momentu, su ucinili veliku uslugu Bosnjacima pobivsi sve one koji su nosili muslimanska imena, a svim svojim bicem bili susta suprostnost koncpeta muslimana kakvog Islam zagovara, a gotovo preslikana slika Srba i njihovog nacina zivota (svinjetina, kurvaluk, rakija, psovka). Srbi su pocistili olos i sljam Bosnjackog naroda i otvorili put za stasavanje jedne nove generacije koja kada se bude sukobila sa nadolazecim generacijama Srba ce biti daleko spremnija i sposobnija nego sto Srbi mogu i zamisliti u ovom momentu. Jedino sto Srbima moze dati trajnu pobjedu je povratak njihovoj vjeri i pravilima koja im njihov Bog nalaze u njihovoj vjeri. Njihov slogan je jedinstvo i sloga Srba, ali tkivo njihovog drustva i njihovi zivoti su dokazi protiv njih i dokle god su takvi, cak i da u nekim situacijama "pobjede" ta pobjeda ce biti krnjava, manjkava, nedovrsena i patnja i konstantno stanje grca jednog naroda ce biti stalno i sveprisutno. Bosnjaci sto se vise budu drzali svoje vjere to ce imati vece sanse da pobjede i obratno. Treba podsjetiti da , kada je Turska otisla s ovih prostora, "muslimana" na prostoru BiH ostalo oko 20%. Danas je to, po zadnjem popisu, blizu 53%. Oni koji poznaju Statistiku znaju da kada neki trend rasta predje prag od 47%, da je njegov rast nezaustavljiv, a najbolji svjedok tome je broj upisane djece u prvi razred osnovne skole sto je dostpuno onima koji se bave tom tematikom - Dio 2/2. Zemlju ce naslijediti pravedni.