Petak, 27.06.2014.

14:48

EU daje rok Rusiji do ponedeljka

Lideri zemalja članica Evropske unije zapretili su danas oštrim sankcijama Rusiji ukoliko do ponedeljka ne ispuni četiri uslova u vezi sa ukrajinskom krizom.

Izvor: Tanjug

EU daje rok Rusiji do ponedeljka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

©©©©©©©©©©©©©©©©©©

pre 9 godina

Cudni su Srbi...stalno pljuju sami po sebi i uvek velicaju neprijatelja. Usa i eu su nasi najveci neprijatelji to se videlo 100 puta u proslosti i nema o cemu da se prica!

Kolee

pre 9 godina

Jel ovo ta demokratija i pravo na sopstveno misljenje, slobodu i na opredjeljenje... Sve mi se cini da demokratija ima dva kraja. Jedan koji se ne broji i drugi koji ti neko namece i jos ti govori kako je to dobro, jer je to zaboga demokratija..

skrozlos

pre 9 godina

do nedavno je kod nas poslovala volksbank. nema potrebe navoditi cija je to banka posto se da pretpostaviti, a i vidi se iz imena. bili su ponosni na tradiciju dugu 170 godina. a sada te banke vise nema. mislim, nije da je nema vec se vise ne zove tako. sada se zove sberbank, a ako iz imena ne mozete pretpostaviti cija je to banka, mogu da vam kazem: ruska. i da, pored te banke kupljene su i neke po turskoj i blizoj i daljoj okolini. stvarno jadni rusi nemaju pojma, i samo piju votku dok oru njive volovima, a kgb nosi kozne kapute, vozi se u volgama i oduzima im sve sto moze...

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Evropa ništa ozbiljnije ne može Rusiji. Naprotiv, Rusija ovim samo jača svoje pozicije. Ukrajina će definitivno biti podeljena, Pridnestrovlje a moguće i cela Moldvija će se pripojiti Rusiji. Posmatrači u Ukrajini su obični obaveštajci jer oni to ustvari svugde jesu a to Putin kao vrhunski obaveštajac dobro zna. Naj bolji je dogovor ali je mržnja opaka i teško da će se stati na ovome. Potpisivanje ugovora sa Ukrainom jako liči priznavanju BiH od strane UN posle čega se otišlo u pakao. Sve u Ukraini ide u tom pravcu od samogg početka.

Robert

pre 9 godina

(mmf, 27. jun 2014 19:15)

Ako si mislio ironično sa aluzijom na ne ispravno meso koje im Mi izvozimo i onih bednih ručno pakovanih čokoladica koje mogu da se kupe u Moskvi, komentar ti je odličan ! Ako si mislio ozbiljno pročitaj moj komentar još koji put.

ema

pre 9 godina

@Dado:
Tako je, Mi koji malo vise pratimo situaciju znamo da je to sve pretnja praznom puskom i praznim dzepom. Oni koji ne znaju nista o Rusiji i misli da samo ima sirovine...uh, ne gubim vreme na nepismene.
Elem, samo bih dodala. Ovde je najvecu gresku napravila upravo Angela Merkel koja podilazi SAD-u do granice da se posvadja ssa svojom drzavom. Glumi slugu SAD-a koji gubi i moc, a para nema. Rusi bre ljudi imaju kes. Znate li koliko hiljada stranaca tamo radi (ali se to ne objavljuje na Zapadu, naravno, pa ja upoznah nase neke koji redovno idu u RU d rade i prezdovoljni ljudi, ali ne idu preko nasih prevaranata)? Nemacko javno mnjenje, anarocito nemacka privreda (100%) ne podrzavaju sukob sa Rusijom. Ali se ona glupira i nesto preti sanckijama. Lepo su joj rekli gazda Siemens-a i ekipa: nas politicke turbulencije NE ZANIMAJU. AMin.

Luka

pre 9 godina

Pa jel vi rusofili stvarno mislite da su u EU sve naivne budale,neznalice,glupaci,zlotvori i fasisti a Rusi dobri i humani.Izmisljate cinjenice sa kojima ubedjujete sami sebe.Nema Rusija kome da proda gas sem EU,u Aziji vecina stanovnistva zivi u toplijim krajevima,a ugovor sa Kinom na 30 god.je trecina cene od Evropske.Sem vodke i kalasnjikova Rusija nema treci brend.Svidjalo se to vama ili ne EU i USA drze Rusiju u saci a to Kina i Arapi iskoriscavju..

fancy

pre 9 godina

@Dejan nije tacno. Parlament je ukinuo mandat Putinu da salje vojsku u Ukrajinu i danas su pusteni taoci OEBS-a. Ove sankcije ce biti sankcije prema prviredi za razliku od proslih koje su bile ka pojedincima i pojedinim firmama. Navodno ce odredjenim sektorima ruske privrede biti zabranjen pristup finansijskim marketima. ZAto je putin pozurio da vrati mandat. Medjutim postoji jos uslova a najvazniji da se 3 granicna prelaza predaju ukrajinskoj vojsci. Ako pocnu pregovori o predaju prelaza onda znate da su Rusi popustili.

mmf

pre 9 godina

@robert Jesi li ti nekada probao ruske čokolade ili suhomesnate proizvode? Odlucan ukus i kvalitet. Nemačka kola voze i jevreji u Izraelu iako su Nemci pobili 6 miliona u WWII. Ruse ne brinu gluposti Brisela, bitno je da su dobri sa nemcima.

drvobradi

pre 9 godina

Kukavna Ukrajina. Cepaju je ko Poljsku 39te. Sad će pobunjenici da puste posmatrače, pa će onda EU da razmatra 10-15 dana o uvodjenju sankcija, onda će da zaključe da neće uvoditi ceo paket, već samo neke ciljane (nikada nešto konkretno da preuzmu). Tako će se preganjati do septembra, a tada Rusi računaju da počinje njihova prednost. U medjuvremenu Ukrajina tone svakim danom sve dublje, tako da čak i da se oslobodi ruskog uticaja sada, za 1-2g će se vratiti u rusko okrilje. Ne bi me iznenadilo ni da se pocepa na 2 dela.

ИС ХС НИКА

pre 9 godina

Utisak mi je ruje greše što uopšte pregovaraju sa NATO. Šta god da urade, popuste, suštinski to mnogo ne menja. Sve je to uzalud jer su meta. A mislim da je krajnji cilj: Consecration of Russia. Pretražite i sami o čemu je reč.
Voleo bih da grešim u vezi toga, to bi bio najmanji problem.

Nikola PO-3

pre 9 godina

Rusi se sve vise pravdaju i izvinjavaju. Ne svidja mi se to uopste. Pokazuju slabost, a ova stalna ponavljanja da ce Rusija Evropi bez obzira na sve liferovati gas, ispuniti svoje obaveze, govore o tome da je to Rusiji mnogo vaznije nego samoj Evropi. Evropa preti, uvodi sankcije, iako je ona ta koja od tog gasa zavisi, dok liferant tog istog, Rusija, pocinje sve vise da se izvinjava , spusta loptu na zemlju, spremna je na kompromise...Nenormalno je sve to i govori o tome da Rusiji sankcije nisu sve jedno. Nadam se da je Putinu jasno da je ovo borba na zivot i smrt i dugorocno gledano, borba za opstanak Rusije. Bude li dozvolio da mu Nato dodje na granice, Rusija je u sledecih 50 godina gotova tj. raspadnuta.

Nole

pre 9 godina

"pa oni su i Rusima krenuli ultimatume da daju, nece ovo na dobro da izadje...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Strasno, 27. jun 2014 17:37)"

Hoce, hoce vec su oslobođeni pritvoreni posmatrači OEBS

netko

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto se Rusi gudzaju sa ovim zapadom,treba im odmah ukinuti isporuke gasa i upasti u kijev i razjuriti ove hostaplere...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (lesak kim, 27. jun 2014 14:55)


i onda si se probudio jel?

Za ono sta ti pricas sanse nema...nisu rusi ni valiki ni jaki kao sto ti mislis...

anonimus

pre 9 godina

Svi vi koji smatrate da Putin treba da zavrne plin Evropi ste smiješni do zla Boga...Pa zar vi mislite da je Rusija toliko ekonomski jaka pa da može da funkcioniše bez priliva njihovog novca???Da je tako Putin bi to uradio istog momenta...Ovo je samo dokaz toga,koliko je ustvari Putin slab igrač u ovoj igri nadmudrivanja...Dogovor će uskoro pasti i to na takav način da Putin pred svijetom ne ispadne miš ali će ipak na kraju pristati na sve što ovi kažu...Uvijek je u prošlosti tako bilo i vjerujem da će i ostati...Moć ekonomski jačih igrača uvijek pobjeđuje,sviđalo se to nekome ili ne...

Robert

pre 9 godina

Stvarno kakav smo narod !?! Svi bi da radimo u EU ili USA ili Canada ili Australija ili sve zle odvratne ratno huškačke zemlje ali u ovaj pravdoljubivi blok ni kao turisti. Da vozimo ni manje ni više nego NEMAČKI eventualno iz neke druge zemlje od ovih opet istih tih zlih država , dalje da se mažemo NIVEOM da jedemo NUTELLU da nosimo was is das ADIDAS pušimo njine cigare i tako dalje.... i tako dalje..... Kakva šizofrenija vlada to je nepodnošljivo. Masa se bije za HU pasoš, srbende , crnogorčine , bosančine svi naj naj rodoljubi ,stvarno odvratno. Pola ove države izdržavaju penzioneri i "emigracija" koja je naravno u svim tim zlim zemljama i gde trpe nepodnošljivu i ne prestanu torturu.

koji po redu

pre 9 godina

Koji im je ovo rok i pretnja, po redu,koje daju Putinu od pocetka krize u Ukrajini.
A ova Merkelova koliko god glumi gazdaricu po Evropi, manja je od bubice prema Amerima.

pera

pre 9 godina

Ne samo da treba Putin da im zavrne gas, vec i ako uvedu sankcije, da ih i on uvede: blokira kapital stranih firmi i cao. Da uvede totalne sankcije - nema porizvoda iz EU. A VW, Sieens i jos 6000 firmi iz Nemacke ce onda da pitaju teta Angelu kakve su to guposti bre tetka Angela? Kao sto su joj i rekli vec: nas sankcijene zanimaju.A u pitanju su miiiliiijarde.

Madagaskar

pre 9 godina

Pa od čega će da žive ako ne prodaju gas? Rusija samo ima sirovine koje izvozi, privreda daleko od toga da je razvijena i da donosi spoljnotrgovinske prihode. Jednu godinu da ostanu bez tržišta za gas, Rusija bi se ekonomski raspala.
(Mare, 27. jun 2014 15:42)
Zivela bi od Azije...koja uskoro uvodi novi svetski poredak..u kojoj ima stanovnika sa po milijardu ljudi...Arapi Kina Indija Singapur Indonezija su trzista koja ce zavladati svetom..a Rusi normalno se cimaju za svako trziste..

dado

pre 9 godina

nije to poruka EU nego manjeg dela

austriju naprimer ne zanimaju sankcije prema rusiji nego je potpisala dodatne ugovore za juzni tok,kao i madjari,grci takodje zele juzni tok i nezanima ih brisel,kao i skandinavce.nemacka kancelarka je porucila da nema dodatnih sankcija (pritisak simensa ali i redovne isporuke gasa) tako da ostaju britanija (amerí koji i nisu zapravo u eu), francuzi (ne znaju ni sami sta bi od sebe) i zemlje beneluksa (inace mnogo velike i mocne zemlje:-) )

ove pretnje pojedinaca su toliko smesne,koji je samo ovo put da prete rusiji,pa nista. netrebaju oni rusima,nego rusi njima,zato su manji od makovog zrna

jovan

pre 9 godina

Sa kojim pravom se EU ponasa tako suvereno i daje ultimatume Rusiji?! Pa nije Rusija jedan od njihovih, to jest USA vazala. Pa oni su proizveli oruzanu pobunu i svrgavanje vlasti u Ukrajini, zar ne ? Sta im sada smeta da se odredjeni deo naroda izjasnjava gde, kako i sa kime zeli da zivi? Ako je Evropa dozvolila, da se bez odluke i dozvole UN, USA vojno angazuje i uvuce je kroz NATO u bombardovanje i okupaciju teritorije suverene drzave Srbije, da bi tamo, na tlu Srbije izgradila svoju vojnu bazu(!)i da bi tamo jedan od manjinskih naroda preuzeo vlast, sta im je sada sporno? To je nevidjeni ekspanzionizam EU i NATO i lose prikrivena objava rata Rusiji.Mi zivimo upravo u vreme agresije i bahatosti NATO pakta i vise nema sumnje da je to upravo istina! To je razlog za narastajuci moj licni animozitet prema NATO-u i USA. Eto toliko, nadam se da nemate razloga za opstrukciju jednog, u sustini beznacajnog, intimnog misljenja.

Mare

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto se Rusi gudzaju sa ovim zapadom,treba im odmah ukinuti isporuke gasa i upasti u kijev i razjuriti ove hostaplere...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lesak kim, 27. jun 2014 14:55)

Pa od čega će da žive ako ne prodaju gas? Rusija samo ima sirovine koje izvozi, privreda daleko od toga da je razvijena i da donosi spoljnotrgovinske prihode. Jednu godinu da ostanu bez tržišta za gas, Rusija bi se ekonomski raspala.

Srprki Mudrinjo

pre 9 godina

Ovi iz EuRope postali ko Vucic.U decembru cemo reci kad u januaru cemo najaviti za mart hapsenje za april.Il tako nekako.Ko nije razumeo nek pita Vucka.

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Напред Унијо! Спаси намучени украјински народ од руске пошасти! Само запад може спасити мале народе од руских силеџија. И ми морамо што пре у НАТО и ЕУ - јер тамо су нам искрени пријатељи.

Posmatrac

pre 9 godina

Pocinje gruba igra ...
Pretpostavljam da ce kontrolu granice da obavlja Desni sektor pojacan NATO trupama sve dok Novorusija ne bude unistena.

Posmatrac

pre 9 godina

Pocinje gruba igra ...
Pretpostavljam da ce kontrolu granice da obavlja Desni sektor pojacan NATO trupama sve dok Novorusija ne bude unistena.

pera

pre 9 godina

Ne samo da treba Putin da im zavrne gas, vec i ako uvedu sankcije, da ih i on uvede: blokira kapital stranih firmi i cao. Da uvede totalne sankcije - nema porizvoda iz EU. A VW, Sieens i jos 6000 firmi iz Nemacke ce onda da pitaju teta Angelu kakve su to guposti bre tetka Angela? Kao sto su joj i rekli vec: nas sankcijene zanimaju.A u pitanju su miiiliiijarde.

jovan

pre 9 godina

Sa kojim pravom se EU ponasa tako suvereno i daje ultimatume Rusiji?! Pa nije Rusija jedan od njihovih, to jest USA vazala. Pa oni su proizveli oruzanu pobunu i svrgavanje vlasti u Ukrajini, zar ne ? Sta im sada smeta da se odredjeni deo naroda izjasnjava gde, kako i sa kime zeli da zivi? Ako je Evropa dozvolila, da se bez odluke i dozvole UN, USA vojno angazuje i uvuce je kroz NATO u bombardovanje i okupaciju teritorije suverene drzave Srbije, da bi tamo, na tlu Srbije izgradila svoju vojnu bazu(!)i da bi tamo jedan od manjinskih naroda preuzeo vlast, sta im je sada sporno? To je nevidjeni ekspanzionizam EU i NATO i lose prikrivena objava rata Rusiji.Mi zivimo upravo u vreme agresije i bahatosti NATO pakta i vise nema sumnje da je to upravo istina! To je razlog za narastajuci moj licni animozitet prema NATO-u i USA. Eto toliko, nadam se da nemate razloga za opstrukciju jednog, u sustini beznacajnog, intimnog misljenja.

dado

pre 9 godina

nije to poruka EU nego manjeg dela

austriju naprimer ne zanimaju sankcije prema rusiji nego je potpisala dodatne ugovore za juzni tok,kao i madjari,grci takodje zele juzni tok i nezanima ih brisel,kao i skandinavce.nemacka kancelarka je porucila da nema dodatnih sankcija (pritisak simensa ali i redovne isporuke gasa) tako da ostaju britanija (amerí koji i nisu zapravo u eu), francuzi (ne znaju ni sami sta bi od sebe) i zemlje beneluksa (inace mnogo velike i mocne zemlje:-) )

ove pretnje pojedinaca su toliko smesne,koji je samo ovo put da prete rusiji,pa nista. netrebaju oni rusima,nego rusi njima,zato su manji od makovog zrna

Srprki Mudrinjo

pre 9 godina

Ovi iz EuRope postali ko Vucic.U decembru cemo reci kad u januaru cemo najaviti za mart hapsenje za april.Il tako nekako.Ko nije razumeo nek pita Vucka.

koji po redu

pre 9 godina

Koji im je ovo rok i pretnja, po redu,koje daju Putinu od pocetka krize u Ukrajini.
A ova Merkelova koliko god glumi gazdaricu po Evropi, manja je od bubice prema Amerima.

Madagaskar

pre 9 godina

Pa od čega će da žive ako ne prodaju gas? Rusija samo ima sirovine koje izvozi, privreda daleko od toga da je razvijena i da donosi spoljnotrgovinske prihode. Jednu godinu da ostanu bez tržišta za gas, Rusija bi se ekonomski raspala.
(Mare, 27. jun 2014 15:42)
Zivela bi od Azije...koja uskoro uvodi novi svetski poredak..u kojoj ima stanovnika sa po milijardu ljudi...Arapi Kina Indija Singapur Indonezija su trzista koja ce zavladati svetom..a Rusi normalno se cimaju za svako trziste..

Robert

pre 9 godina

Stvarno kakav smo narod !?! Svi bi da radimo u EU ili USA ili Canada ili Australija ili sve zle odvratne ratno huškačke zemlje ali u ovaj pravdoljubivi blok ni kao turisti. Da vozimo ni manje ni više nego NEMAČKI eventualno iz neke druge zemlje od ovih opet istih tih zlih država , dalje da se mažemo NIVEOM da jedemo NUTELLU da nosimo was is das ADIDAS pušimo njine cigare i tako dalje.... i tako dalje..... Kakva šizofrenija vlada to je nepodnošljivo. Masa se bije za HU pasoš, srbende , crnogorčine , bosančine svi naj naj rodoljubi ,stvarno odvratno. Pola ove države izdržavaju penzioneri i "emigracija" koja je naravno u svim tim zlim zemljama i gde trpe nepodnošljivu i ne prestanu torturu.

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Напред Унијо! Спаси намучени украјински народ од руске пошасти! Само запад може спасити мале народе од руских силеџија. И ми морамо што пре у НАТО и ЕУ - јер тамо су нам искрени пријатељи.

anonimus

pre 9 godina

Svi vi koji smatrate da Putin treba da zavrne plin Evropi ste smiješni do zla Boga...Pa zar vi mislite da je Rusija toliko ekonomski jaka pa da može da funkcioniše bez priliva njihovog novca???Da je tako Putin bi to uradio istog momenta...Ovo je samo dokaz toga,koliko je ustvari Putin slab igrač u ovoj igri nadmudrivanja...Dogovor će uskoro pasti i to na takav način da Putin pred svijetom ne ispadne miš ali će ipak na kraju pristati na sve što ovi kažu...Uvijek je u prošlosti tako bilo i vjerujem da će i ostati...Moć ekonomski jačih igrača uvijek pobjeđuje,sviđalo se to nekome ili ne...

mmf

pre 9 godina

@robert Jesi li ti nekada probao ruske čokolade ili suhomesnate proizvode? Odlucan ukus i kvalitet. Nemačka kola voze i jevreji u Izraelu iako su Nemci pobili 6 miliona u WWII. Ruse ne brinu gluposti Brisela, bitno je da su dobri sa nemcima.

Nikola PO-3

pre 9 godina

Rusi se sve vise pravdaju i izvinjavaju. Ne svidja mi se to uopste. Pokazuju slabost, a ova stalna ponavljanja da ce Rusija Evropi bez obzira na sve liferovati gas, ispuniti svoje obaveze, govore o tome da je to Rusiji mnogo vaznije nego samoj Evropi. Evropa preti, uvodi sankcije, iako je ona ta koja od tog gasa zavisi, dok liferant tog istog, Rusija, pocinje sve vise da se izvinjava , spusta loptu na zemlju, spremna je na kompromise...Nenormalno je sve to i govori o tome da Rusiji sankcije nisu sve jedno. Nadam se da je Putinu jasno da je ovo borba na zivot i smrt i dugorocno gledano, borba za opstanak Rusije. Bude li dozvolio da mu Nato dodje na granice, Rusija je u sledecih 50 godina gotova tj. raspadnuta.

Mare

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto se Rusi gudzaju sa ovim zapadom,treba im odmah ukinuti isporuke gasa i upasti u kijev i razjuriti ove hostaplere...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lesak kim, 27. jun 2014 14:55)

Pa od čega će da žive ako ne prodaju gas? Rusija samo ima sirovine koje izvozi, privreda daleko od toga da je razvijena i da donosi spoljnotrgovinske prihode. Jednu godinu da ostanu bez tržišta za gas, Rusija bi se ekonomski raspala.

ema

pre 9 godina

@Dado:
Tako je, Mi koji malo vise pratimo situaciju znamo da je to sve pretnja praznom puskom i praznim dzepom. Oni koji ne znaju nista o Rusiji i misli da samo ima sirovine...uh, ne gubim vreme na nepismene.
Elem, samo bih dodala. Ovde je najvecu gresku napravila upravo Angela Merkel koja podilazi SAD-u do granice da se posvadja ssa svojom drzavom. Glumi slugu SAD-a koji gubi i moc, a para nema. Rusi bre ljudi imaju kes. Znate li koliko hiljada stranaca tamo radi (ali se to ne objavljuje na Zapadu, naravno, pa ja upoznah nase neke koji redovno idu u RU d rade i prezdovoljni ljudi, ali ne idu preko nasih prevaranata)? Nemacko javno mnjenje, anarocito nemacka privreda (100%) ne podrzavaju sukob sa Rusijom. Ali se ona glupira i nesto preti sanckijama. Lepo su joj rekli gazda Siemens-a i ekipa: nas politicke turbulencije NE ZANIMAJU. AMin.

netko

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto se Rusi gudzaju sa ovim zapadom,treba im odmah ukinuti isporuke gasa i upasti u kijev i razjuriti ove hostaplere...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (lesak kim, 27. jun 2014 14:55)


i onda si se probudio jel?

Za ono sta ti pricas sanse nema...nisu rusi ni valiki ni jaki kao sto ti mislis...

fancy

pre 9 godina

@Dejan nije tacno. Parlament je ukinuo mandat Putinu da salje vojsku u Ukrajinu i danas su pusteni taoci OEBS-a. Ove sankcije ce biti sankcije prema prviredi za razliku od proslih koje su bile ka pojedincima i pojedinim firmama. Navodno ce odredjenim sektorima ruske privrede biti zabranjen pristup finansijskim marketima. ZAto je putin pozurio da vrati mandat. Medjutim postoji jos uslova a najvazniji da se 3 granicna prelaza predaju ukrajinskoj vojsci. Ako pocnu pregovori o predaju prelaza onda znate da su Rusi popustili.

skrozlos

pre 9 godina

do nedavno je kod nas poslovala volksbank. nema potrebe navoditi cija je to banka posto se da pretpostaviti, a i vidi se iz imena. bili su ponosni na tradiciju dugu 170 godina. a sada te banke vise nema. mislim, nije da je nema vec se vise ne zove tako. sada se zove sberbank, a ako iz imena ne mozete pretpostaviti cija je to banka, mogu da vam kazem: ruska. i da, pored te banke kupljene su i neke po turskoj i blizoj i daljoj okolini. stvarno jadni rusi nemaju pojma, i samo piju votku dok oru njive volovima, a kgb nosi kozne kapute, vozi se u volgama i oduzima im sve sto moze...

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Evropa ništa ozbiljnije ne može Rusiji. Naprotiv, Rusija ovim samo jača svoje pozicije. Ukrajina će definitivno biti podeljena, Pridnestrovlje a moguće i cela Moldvija će se pripojiti Rusiji. Posmatrači u Ukrajini su obični obaveštajci jer oni to ustvari svugde jesu a to Putin kao vrhunski obaveštajac dobro zna. Naj bolji je dogovor ali je mržnja opaka i teško da će se stati na ovome. Potpisivanje ugovora sa Ukrainom jako liči priznavanju BiH od strane UN posle čega se otišlo u pakao. Sve u Ukraini ide u tom pravcu od samogg početka.

ИС ХС НИКА

pre 9 godina

Utisak mi je ruje greše što uopšte pregovaraju sa NATO. Šta god da urade, popuste, suštinski to mnogo ne menja. Sve je to uzalud jer su meta. A mislim da je krajnji cilj: Consecration of Russia. Pretražite i sami o čemu je reč.
Voleo bih da grešim u vezi toga, to bi bio najmanji problem.

drvobradi

pre 9 godina

Kukavna Ukrajina. Cepaju je ko Poljsku 39te. Sad će pobunjenici da puste posmatrače, pa će onda EU da razmatra 10-15 dana o uvodjenju sankcija, onda će da zaključe da neće uvoditi ceo paket, već samo neke ciljane (nikada nešto konkretno da preuzmu). Tako će se preganjati do septembra, a tada Rusi računaju da počinje njihova prednost. U medjuvremenu Ukrajina tone svakim danom sve dublje, tako da čak i da se oslobodi ruskog uticaja sada, za 1-2g će se vratiti u rusko okrilje. Ne bi me iznenadilo ni da se pocepa na 2 dela.

Nole

pre 9 godina

"pa oni su i Rusima krenuli ultimatume da daju, nece ovo na dobro da izadje...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Strasno, 27. jun 2014 17:37)"

Hoce, hoce vec su oslobođeni pritvoreni posmatrači OEBS

©©©©©©©©©©©©©©©©©©

pre 9 godina

Cudni su Srbi...stalno pljuju sami po sebi i uvek velicaju neprijatelja. Usa i eu su nasi najveci neprijatelji to se videlo 100 puta u proslosti i nema o cemu da se prica!

Luka

pre 9 godina

Pa jel vi rusofili stvarno mislite da su u EU sve naivne budale,neznalice,glupaci,zlotvori i fasisti a Rusi dobri i humani.Izmisljate cinjenice sa kojima ubedjujete sami sebe.Nema Rusija kome da proda gas sem EU,u Aziji vecina stanovnistva zivi u toplijim krajevima,a ugovor sa Kinom na 30 god.je trecina cene od Evropske.Sem vodke i kalasnjikova Rusija nema treci brend.Svidjalo se to vama ili ne EU i USA drze Rusiju u saci a to Kina i Arapi iskoriscavju..

Robert

pre 9 godina

(mmf, 27. jun 2014 19:15)

Ako si mislio ironično sa aluzijom na ne ispravno meso koje im Mi izvozimo i onih bednih ručno pakovanih čokoladica koje mogu da se kupe u Moskvi, komentar ti je odličan ! Ako si mislio ozbiljno pročitaj moj komentar još koji put.

Kolee

pre 9 godina

Jel ovo ta demokratija i pravo na sopstveno misljenje, slobodu i na opredjeljenje... Sve mi se cini da demokratija ima dva kraja. Jedan koji se ne broji i drugi koji ti neko namece i jos ti govori kako je to dobro, jer je to zaboga demokratija..

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Напред Унијо! Спаси намучени украјински народ од руске пошасти! Само запад може спасити мале народе од руских силеџија. И ми морамо што пре у НАТО и ЕУ - јер тамо су нам искрени пријатељи.

anonimus

pre 9 godina

Svi vi koji smatrate da Putin treba da zavrne plin Evropi ste smiješni do zla Boga...Pa zar vi mislite da je Rusija toliko ekonomski jaka pa da može da funkcioniše bez priliva njihovog novca???Da je tako Putin bi to uradio istog momenta...Ovo je samo dokaz toga,koliko je ustvari Putin slab igrač u ovoj igri nadmudrivanja...Dogovor će uskoro pasti i to na takav način da Putin pred svijetom ne ispadne miš ali će ipak na kraju pristati na sve što ovi kažu...Uvijek je u prošlosti tako bilo i vjerujem da će i ostati...Moć ekonomski jačih igrača uvijek pobjeđuje,sviđalo se to nekome ili ne...

Robert

pre 9 godina

Stvarno kakav smo narod !?! Svi bi da radimo u EU ili USA ili Canada ili Australija ili sve zle odvratne ratno huškačke zemlje ali u ovaj pravdoljubivi blok ni kao turisti. Da vozimo ni manje ni više nego NEMAČKI eventualno iz neke druge zemlje od ovih opet istih tih zlih država , dalje da se mažemo NIVEOM da jedemo NUTELLU da nosimo was is das ADIDAS pušimo njine cigare i tako dalje.... i tako dalje..... Kakva šizofrenija vlada to je nepodnošljivo. Masa se bije za HU pasoš, srbende , crnogorčine , bosančine svi naj naj rodoljubi ,stvarno odvratno. Pola ove države izdržavaju penzioneri i "emigracija" koja je naravno u svim tim zlim zemljama i gde trpe nepodnošljivu i ne prestanu torturu.

Mare

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto se Rusi gudzaju sa ovim zapadom,treba im odmah ukinuti isporuke gasa i upasti u kijev i razjuriti ove hostaplere...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lesak kim, 27. jun 2014 14:55)

Pa od čega će da žive ako ne prodaju gas? Rusija samo ima sirovine koje izvozi, privreda daleko od toga da je razvijena i da donosi spoljnotrgovinske prihode. Jednu godinu da ostanu bez tržišta za gas, Rusija bi se ekonomski raspala.

netko

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto se Rusi gudzaju sa ovim zapadom,treba im odmah ukinuti isporuke gasa i upasti u kijev i razjuriti ove hostaplere...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (lesak kim, 27. jun 2014 14:55)


i onda si se probudio jel?

Za ono sta ti pricas sanse nema...nisu rusi ni valiki ni jaki kao sto ti mislis...

Luka

pre 9 godina

Pa jel vi rusofili stvarno mislite da su u EU sve naivne budale,neznalice,glupaci,zlotvori i fasisti a Rusi dobri i humani.Izmisljate cinjenice sa kojima ubedjujete sami sebe.Nema Rusija kome da proda gas sem EU,u Aziji vecina stanovnistva zivi u toplijim krajevima,a ugovor sa Kinom na 30 god.je trecina cene od Evropske.Sem vodke i kalasnjikova Rusija nema treci brend.Svidjalo se to vama ili ne EU i USA drze Rusiju u saci a to Kina i Arapi iskoriscavju..

pera

pre 9 godina

Ne samo da treba Putin da im zavrne gas, vec i ako uvedu sankcije, da ih i on uvede: blokira kapital stranih firmi i cao. Da uvede totalne sankcije - nema porizvoda iz EU. A VW, Sieens i jos 6000 firmi iz Nemacke ce onda da pitaju teta Angelu kakve su to guposti bre tetka Angela? Kao sto su joj i rekli vec: nas sankcijene zanimaju.A u pitanju su miiiliiijarde.

Posmatrac

pre 9 godina

Pocinje gruba igra ...
Pretpostavljam da ce kontrolu granice da obavlja Desni sektor pojacan NATO trupama sve dok Novorusija ne bude unistena.

Madagaskar

pre 9 godina

Pa od čega će da žive ako ne prodaju gas? Rusija samo ima sirovine koje izvozi, privreda daleko od toga da je razvijena i da donosi spoljnotrgovinske prihode. Jednu godinu da ostanu bez tržišta za gas, Rusija bi se ekonomski raspala.
(Mare, 27. jun 2014 15:42)
Zivela bi od Azije...koja uskoro uvodi novi svetski poredak..u kojoj ima stanovnika sa po milijardu ljudi...Arapi Kina Indija Singapur Indonezija su trzista koja ce zavladati svetom..a Rusi normalno se cimaju za svako trziste..

Nole

pre 9 godina

"pa oni su i Rusima krenuli ultimatume da daju, nece ovo na dobro da izadje...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Strasno, 27. jun 2014 17:37)"

Hoce, hoce vec su oslobođeni pritvoreni posmatrači OEBS

jovan

pre 9 godina

Sa kojim pravom se EU ponasa tako suvereno i daje ultimatume Rusiji?! Pa nije Rusija jedan od njihovih, to jest USA vazala. Pa oni su proizveli oruzanu pobunu i svrgavanje vlasti u Ukrajini, zar ne ? Sta im sada smeta da se odredjeni deo naroda izjasnjava gde, kako i sa kime zeli da zivi? Ako je Evropa dozvolila, da se bez odluke i dozvole UN, USA vojno angazuje i uvuce je kroz NATO u bombardovanje i okupaciju teritorije suverene drzave Srbije, da bi tamo, na tlu Srbije izgradila svoju vojnu bazu(!)i da bi tamo jedan od manjinskih naroda preuzeo vlast, sta im je sada sporno? To je nevidjeni ekspanzionizam EU i NATO i lose prikrivena objava rata Rusiji.Mi zivimo upravo u vreme agresije i bahatosti NATO pakta i vise nema sumnje da je to upravo istina! To je razlog za narastajuci moj licni animozitet prema NATO-u i USA. Eto toliko, nadam se da nemate razloga za opstrukciju jednog, u sustini beznacajnog, intimnog misljenja.

dado

pre 9 godina

nije to poruka EU nego manjeg dela

austriju naprimer ne zanimaju sankcije prema rusiji nego je potpisala dodatne ugovore za juzni tok,kao i madjari,grci takodje zele juzni tok i nezanima ih brisel,kao i skandinavce.nemacka kancelarka je porucila da nema dodatnih sankcija (pritisak simensa ali i redovne isporuke gasa) tako da ostaju britanija (amerí koji i nisu zapravo u eu), francuzi (ne znaju ni sami sta bi od sebe) i zemlje beneluksa (inace mnogo velike i mocne zemlje:-) )

ove pretnje pojedinaca su toliko smesne,koji je samo ovo put da prete rusiji,pa nista. netrebaju oni rusima,nego rusi njima,zato su manji od makovog zrna

koji po redu

pre 9 godina

Koji im je ovo rok i pretnja, po redu,koje daju Putinu od pocetka krize u Ukrajini.
A ova Merkelova koliko god glumi gazdaricu po Evropi, manja je od bubice prema Amerima.

ema

pre 9 godina

@Dado:
Tako je, Mi koji malo vise pratimo situaciju znamo da je to sve pretnja praznom puskom i praznim dzepom. Oni koji ne znaju nista o Rusiji i misli da samo ima sirovine...uh, ne gubim vreme na nepismene.
Elem, samo bih dodala. Ovde je najvecu gresku napravila upravo Angela Merkel koja podilazi SAD-u do granice da se posvadja ssa svojom drzavom. Glumi slugu SAD-a koji gubi i moc, a para nema. Rusi bre ljudi imaju kes. Znate li koliko hiljada stranaca tamo radi (ali se to ne objavljuje na Zapadu, naravno, pa ja upoznah nase neke koji redovno idu u RU d rade i prezdovoljni ljudi, ali ne idu preko nasih prevaranata)? Nemacko javno mnjenje, anarocito nemacka privreda (100%) ne podrzavaju sukob sa Rusijom. Ali se ona glupira i nesto preti sanckijama. Lepo su joj rekli gazda Siemens-a i ekipa: nas politicke turbulencije NE ZANIMAJU. AMin.

Srprki Mudrinjo

pre 9 godina

Ovi iz EuRope postali ko Vucic.U decembru cemo reci kad u januaru cemo najaviti za mart hapsenje za april.Il tako nekako.Ko nije razumeo nek pita Vucka.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Evropa ništa ozbiljnije ne može Rusiji. Naprotiv, Rusija ovim samo jača svoje pozicije. Ukrajina će definitivno biti podeljena, Pridnestrovlje a moguće i cela Moldvija će se pripojiti Rusiji. Posmatrači u Ukrajini su obični obaveštajci jer oni to ustvari svugde jesu a to Putin kao vrhunski obaveštajac dobro zna. Naj bolji je dogovor ali je mržnja opaka i teško da će se stati na ovome. Potpisivanje ugovora sa Ukrainom jako liči priznavanju BiH od strane UN posle čega se otišlo u pakao. Sve u Ukraini ide u tom pravcu od samogg početka.

drvobradi

pre 9 godina

Kukavna Ukrajina. Cepaju je ko Poljsku 39te. Sad će pobunjenici da puste posmatrače, pa će onda EU da razmatra 10-15 dana o uvodjenju sankcija, onda će da zaključe da neće uvoditi ceo paket, već samo neke ciljane (nikada nešto konkretno da preuzmu). Tako će se preganjati do septembra, a tada Rusi računaju da počinje njihova prednost. U medjuvremenu Ukrajina tone svakim danom sve dublje, tako da čak i da se oslobodi ruskog uticaja sada, za 1-2g će se vratiti u rusko okrilje. Ne bi me iznenadilo ni da se pocepa na 2 dela.

Nikola PO-3

pre 9 godina

Rusi se sve vise pravdaju i izvinjavaju. Ne svidja mi se to uopste. Pokazuju slabost, a ova stalna ponavljanja da ce Rusija Evropi bez obzira na sve liferovati gas, ispuniti svoje obaveze, govore o tome da je to Rusiji mnogo vaznije nego samoj Evropi. Evropa preti, uvodi sankcije, iako je ona ta koja od tog gasa zavisi, dok liferant tog istog, Rusija, pocinje sve vise da se izvinjava , spusta loptu na zemlju, spremna je na kompromise...Nenormalno je sve to i govori o tome da Rusiji sankcije nisu sve jedno. Nadam se da je Putinu jasno da je ovo borba na zivot i smrt i dugorocno gledano, borba za opstanak Rusije. Bude li dozvolio da mu Nato dodje na granice, Rusija je u sledecih 50 godina gotova tj. raspadnuta.

skrozlos

pre 9 godina

do nedavno je kod nas poslovala volksbank. nema potrebe navoditi cija je to banka posto se da pretpostaviti, a i vidi se iz imena. bili su ponosni na tradiciju dugu 170 godina. a sada te banke vise nema. mislim, nije da je nema vec se vise ne zove tako. sada se zove sberbank, a ako iz imena ne mozete pretpostaviti cija je to banka, mogu da vam kazem: ruska. i da, pored te banke kupljene su i neke po turskoj i blizoj i daljoj okolini. stvarno jadni rusi nemaju pojma, i samo piju votku dok oru njive volovima, a kgb nosi kozne kapute, vozi se u volgama i oduzima im sve sto moze...

Robert

pre 9 godina

(mmf, 27. jun 2014 19:15)

Ako si mislio ironično sa aluzijom na ne ispravno meso koje im Mi izvozimo i onih bednih ručno pakovanih čokoladica koje mogu da se kupe u Moskvi, komentar ti je odličan ! Ako si mislio ozbiljno pročitaj moj komentar još koji put.

mmf

pre 9 godina

@robert Jesi li ti nekada probao ruske čokolade ili suhomesnate proizvode? Odlucan ukus i kvalitet. Nemačka kola voze i jevreji u Izraelu iako su Nemci pobili 6 miliona u WWII. Ruse ne brinu gluposti Brisela, bitno je da su dobri sa nemcima.

©©©©©©©©©©©©©©©©©©

pre 9 godina

Cudni su Srbi...stalno pljuju sami po sebi i uvek velicaju neprijatelja. Usa i eu su nasi najveci neprijatelji to se videlo 100 puta u proslosti i nema o cemu da se prica!

fancy

pre 9 godina

@Dejan nije tacno. Parlament je ukinuo mandat Putinu da salje vojsku u Ukrajinu i danas su pusteni taoci OEBS-a. Ove sankcije ce biti sankcije prema prviredi za razliku od proslih koje su bile ka pojedincima i pojedinim firmama. Navodno ce odredjenim sektorima ruske privrede biti zabranjen pristup finansijskim marketima. ZAto je putin pozurio da vrati mandat. Medjutim postoji jos uslova a najvazniji da se 3 granicna prelaza predaju ukrajinskoj vojsci. Ako pocnu pregovori o predaju prelaza onda znate da su Rusi popustili.

ИС ХС НИКА

pre 9 godina

Utisak mi je ruje greše što uopšte pregovaraju sa NATO. Šta god da urade, popuste, suštinski to mnogo ne menja. Sve je to uzalud jer su meta. A mislim da je krajnji cilj: Consecration of Russia. Pretražite i sami o čemu je reč.
Voleo bih da grešim u vezi toga, to bi bio najmanji problem.

Kolee

pre 9 godina

Jel ovo ta demokratija i pravo na sopstveno misljenje, slobodu i na opredjeljenje... Sve mi se cini da demokratija ima dva kraja. Jedan koji se ne broji i drugi koji ti neko namece i jos ti govori kako je to dobro, jer je to zaboga demokratija..