Nedelja, 08.06.2014.

22:05

Utisak: Ima pritisaka na medije

Sloboda medija se suočava sa ozbiljnim problemima, rekla je u Utisku nedelje Pola Tidi, zamenica šefa Misije OEBS-a u Srbiji.

Izvor: B92

Utisak: Ima pritisaka na medije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

159 Komentari

Sortiraj po:

Alex

pre 9 godina

@ vidra
"Smatram da ni sociolog, Jovo Bakić, nije kompetentan da govori pravniku da li je ovaj kompetentan da tumači nečiji naučno -istraživački rad."

Kako bre nije kompetentankao Dr i profesor na falksu?

Romanija

pre 9 godina

Običan građanin:E to je malo teže. Ako napišete nešto pohvalno o aktuelnoj vlasti ili kritikujete prethodnu , oda računaj te da vam komentar neće ugledati svetlo dana.

Glasinac

pre 9 godina

@goca: Nije bitno da li neko sme nešto da kaže , nego je važno šta taj kaže. Tačno je da je LJiljana Smajlović novinar svetsko formata i ona je dosta plastično objasnila njeno mišljenje u vezi cenzure medija.A šta je gospodin Jovo Bakić rekoa , ako izuzmemo , što je se proglasio stručnjakom da ocenjuje kvalitet doktorske disertacije Nebojše Stefanovića.Naravno ništa što bi vredelo pažnje.

Danny`s

pre 9 godina

Covece koja je ovo hajka!Mislim da mediji sada imaju mnogo vecu slobodu nego u zadnjih par decenija.Pa ko im je kriv sto su navikli da se okrecu jednoj stranci i preispituju sta i da li smeju da emituju.Sigurna sam da RTS jos uvek pita za svaku konkretnu vest da li sme da ide.Tako su navikli kod prethodnih vlasti, pre svega kod Milosevica.Polako...treba vremena za osamostaljivanje.Niko nikome ovde nista ne ogranicava.Da je tako, mnogima bi do sada bio onemogucen rad

Mišo

pre 9 godina

Po mom skromnom mišljenju cenzuru medija , može da vrši vlast. A kada bilo koga iz medija pitate ko je to iz vlasti tražio od glavnih i odgovornih urednika da se nešto ne objavi ili ako je nešto objavljeno što nije u prilogu vlasti , pozvan na odgovornost , niko se nije javio da je toga bilo. Ja se pitam kako se zove i čija je to cenzura , ako vi napišete nešto afirmativno za aktuelnu vlast , a portal to i ne pomišlja da objavi.

Doktor

pre 9 godina

Ma Jovo Bakić kao i obično napada Vučića i Vladu tako je radio i onaj veliki "ekspert" Todorić pa postade član DS sigurno zbog izuzetnog zalaganja u najuže rukovodstvo.

Mirkonija

pre 9 godina

Jedan medij, novine bilo koje u svojo biti trebaju da sluze za informisanje naroda o necemu sto se desilo ili se najavljuje da ce se desiti. Ne treba licitirati kao sto radi, Mozda nije cinjenica, blacenje nije vest. ne sme se kroz clanak videti da je doticni koji je pisao vest pristalica bilo koje strane, bilo politicke ,bilo neke druge

srnyx

pre 9 godina

Ko god je gledao emisiju shvatio je da pogled na neki proces, pa tako i na slobodu medija, posebno kada je OEBS u pitanju, zavisi pre svega od različitih okolnosti i političkih interesa. Da li se i šta promenilo u poslednje vreme, da li ima posebnih, novih pritisaka na medije i sl? Očigledno je da nema, dakle cela priča je izbačena i forsira se iz drugih razloga. Potvrda svemu je i broj dnevnih listova, radija, televizija i autorskih emisija koja kritički i proopozicino nastupaju. Da li je bilo koja ukinita, zabranjena ili skinutra? Nije!

Putnika Stepa

pre 9 godina

Smatram da ni sociolog, Jovo Bakić, nije kompetentan da govori pravniku da li je ovaj kompetentan da tumači nečiji naučno -istraživački rad.
(Vidra, 9. jun 2014 11:25)

Pa ako si pogledao klip, video bih da ni on nema odgovor na Oljino pitanje - sta ima vlada sa obaranjem stranice?

Imen

pre 9 godina

Pa ništa i nisu sinoć rekli novo sve jedno te isto ponavljaju i slep čovek vidi da nema cenzure a što se tiče pritisaka na medije to i dalje možda postoji ali to sigurno Vlada ne radi tako da džaba vam ova kampanja protiv Vučića.

đoda c

pre 9 godina

Podržavam u potpunosti slobodu medija i izražavanja, ali iskreno sada, preterujemo u tome da ima toliko cenzure koliko se danima trubi. Po mom mišljenju više ima bljuvotina na račun vlasti, Vučića pre svega.

Brka

pre 9 godina

O kakvoj slobodi menidja i cenzuri polemišete danima? U Srbiji je sve dozvoljeno i svako sve može. Ko vrši pritisak na opoziciju da na ovaj način napada aktuelnu vlast? Jel to cenzura?

Radovan Petrović

pre 9 godina

Slazem se da je posao opozicije da napada Vladu, ali je ovde rec o napadu radi samog napada. Sta je to opozicija konkretno ponudila ili koji je to dokaz konkretan kad se napada Vlada, argumenti nikako nisu na njihovoj strani. Dok se opozicija ne uozbilji rejting SNS ce i dalje ostati neokrnjen.

demagogija

pre 9 godina

Ova zena iz Oebsa bila je potpuni promasaj. Politicarka u rukavicama I to trece kategorije. Apsolutno je izbegla da odgoviri na svako pitanje. Sve u fazonu mir u svetu, volimo se, postujemo. Ko da je na izboru za mis sveta.

depos

pre 9 godina

Naravno da ima pritisaka na medije i to nije slučaj samo u zadnjih mesec ili godinu dana.Ukoliko analiziramo stanje u medijima od 5oktobra 2000-te,možemo reći da je pritisak na medije bio neuporedivo manji nego za vreme Miloševića.Bilo je tajkunskog pritiska na medije(Karić,Mišković,Mitrović...),ali ne političkog.To se promenilo sadašnjim zakonom o informisanju koji je doneo Tadićev režim 2009-te godine,a protiv koga je mali broj novinara protestovao.Tadić je pokušao,slično kao Milošević,mada ne tako brutalno,da koristi medije za pravljenje kampanja protiv drugih partija i kritičara režima,pravljenje raznih afera i sl.Cvetkovićeva vlada je bila najmanje medijski kritikovana,a bila je ubedljivo najlošija od 2000-te.Tadić je prvo udario na DSS,pravljenjem afera:Kolubara(kao da se tu nije kralo pre i posle Koštunice),ubistvo premijera,paljenje ambasada i džamija...Niti jedna od tih afera nije dobila sudski epilog što govori da cilj nije bila borba protiv kriminala i korupcije već diskreditacija političkih protivnika.Sa jačanjem SNS-a i oni su došli na red,što je bilo očigledno u predizbornoj kampanji 2012-te.Zato su Toma i Vučić u toj predizbornoj kampanji kritikovali režim za medijsku blokadu i najavili da će promeniti zakon o informisanju.Naravno da zakon nisu promenili,mada još uvek najavljuju,ali su zato maksimalno iskorisili ovaj nedemokratski zakon kako bi kontrolisali medije.Vučić sada ima komotnu većinu u parlamentu,tako da ne razumem zašto pokušava da uguši svaku kritiku,koje ionako skoro da nema.A što se tiče oglašavanja OEBSA tu se slažem sa gostima Utiska da je to povezano sa Ukrajinom.Zašto je ta organizacija,EU,zapad ćutao sve ove godine dok su mediji gušeni,a sada su se odjednom oglasili.A pri tome primeri su loši,jer je sve urađeno stihijski sa namerom da se izvrši pritiska na Vučića povodom Ukrajine.EU i OEBS snose deo odgovornosti za stanje u medijima,koje podseća na Miloševićevo vreme,jer su davali Tadiću i Vučuću apsolutnu podršku.Naravno obojica su im bili potrebni jer su bili veoma kooperativni po pitanju Kosova,Rep.Srpske,ekonomije,zaduživanja...Možda će odluka vlade da pozove Srbe sa Kosova na izbore,iako nemaju osnovna ljudska prava,poboljšati odnos Vučića sa OEBS-om,ali sumnjam da će to zadovoljiti apetite zapada na duže vreme.U svakom slučaju ako je Vučić žrtvovao Kosovo,a znamo šta je govorio pre dve godine,zarad svoje fotelje ne vidim da ima nešto što ne bi uradio da ostane na vlasti.

Vidra

pre 9 godina

Smatram da ni sociolog, Jovo Bakić, nije kompetentan da govori pravniku da li je ovaj kompetentan da tumači nečiji naučno -istraživački rad.

Pametnjaković

pre 9 godina

Da, u Srbiji u kojoj su političari i njihovi iznad i izvan zakona, gde sve ide preko veze i poznanstava, usvajanje zakona će mnogo pomoći.

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@Brega:Da je Srbija nekim slučajem uvela sankcije Rusiji , nikome ne bi ni palo na pamet da pominje bilo kakvu cenzuru medija u Srbiji.

igi

pre 9 godina

Kada vladini sluzbenici zabrane tekst onda je to cenzura a kada urednik odbije da objavi tekst zbog politicke konotacije ili slicno onda je to uredjivacka politika.

Humanoid

pre 9 godina

OEBS se oglasio samo i jedino stoga što vlast odbija uvesti sankcije Rusiji. Da je 'Jedan jedini' poslušan po tom pitanju, što se OEBS-a ili EU tiče, mogao bi nas sve nabiti na kočeve, oni ne bi ni trepnuli. Cenzura ne traje od pre neki dan, već od 2012, a oni se javljaju sad, nakon što im se 'Nepobedivi' počeo po prvi put meškoljiti.
Johnny, standardno oštar i jasan. Uzgred, na sledećim izboirima glasam za Srbijanku Turajlić. Ne interesuje me hoće li biti na listi.

mozesmezvatikakogodhoces

pre 9 godina

Pa ljudi, cenzura je i veštačko kreiranje javnog mnjenja, kada imate gomilu ljudi koji preplave jednu vest komentarima bilo pozitivnim ili negativnim, sa ciljem da kod čitalaca kreiraju odredjeni stav. Takav vid udruživanja je jako opasan.
Cenzura je i to što u proteklih nekoliko dana ima jako malo obaveštenja o situaciji u Obrenovcu, i sva obaveštenja stižu iz jedinog izvora - Vlade. Pri tom su ta obaveštenja preterano optimistična, imajući u vidu da postoje indicije da je situacija na terenu sasvim suprotna.
Što se tiče profesora Jova Bakića, još nisam imao prliku da čujem da je izneo neku neistinitu i neargumentovanu tvrdnju u sredstvima javnog informisanja. Vidim da se neki podsmevaju njegevom stilu izražavanja, jako zrelo i inteligentno, nema šta.
Još jedna stvar, vidim da je simpatizerima Premijera jedan od jačih argumenata to što je Vučić nazvan somom u Kesićevoj emisiji. Gledao sam tu emisiju i dobro se sećam da je postojala izjava "Vučić nije som, ali jeste riba u horoskopu..." Moje lično mišljenje je da gospodin Vučić nije nikakva budala, nikakav som, već jedan jako inteligentan lik, čime je još opasniji u mojim očima kad vidim kako koristi mase neobrazovanog stanovništva u svoju korist. Ja imam 26 godina, još nijednu vlast u poslednjih 8 godina nisam podržavao, ali ova je prva koje se ozbiljno plašim.

Darko 88

pre 9 godina

Predstavnica OEBS-a ni na jedno jedino pitanje nije odgovorila argumentom i u potpunosti je ostala nedorečena.
(ZOzana, 8. jun 2014 22:36)

Pa naravno da nije kada žena nema argumenata. Najbolji primer da cenzure nema su internet portali. Priče o cenzuri su obična podmetačina.

see what I did there?

pre 9 godina

Ja nešto nisam primetio cenzuru na ovom portalu vidim ima kritika i trolova koliko hoćeš pa o kakvoj onda vi cenzuru govorite.
(Ilija, 9. jun 2014 08:05)

Dobro si sam rekao - na OVOM portalu. I to je to. Sta je sa Pinkom, RTSom i slicnim drugim rezimskim portalima? Ne bi vi dzabe dolazili na B92 da znate da ne mozete da botujete. Da B92 (na koji inace privatno kukate i nazivate ga pogrdnim imenima) nema takvu politiku, vec da vama botovima zabrani pristup, opet bi vas iznosili iz skupstine ako treba.

Oddball

pre 9 godina

Него, извин'те браћо, ви оно целим срцем и свом душом хоћете у ЕУ и све оне европске вредности, што материјалне, што духовне?

Па онда кусајте и заједничку спољну политику ЕУ и заједничке санкције
Русији!

А о цензури - па у Србији није дозвољено ни другачије мислити а камоли писати о томе!

svetlana

pre 9 godina

Svi utisci su okreni-obrni o Vucicu,on nista drugo ne radi nego samo prati ko je sta negde rekao ili napisao o njemu i karakteru njegove vlasti, pa se posle,gnevom pravednika obrusava na javnost.Dajte, ljudi, da bar tri dana niko nista ne prokomentarise o nemu i njegovima, da pocne covek da radi svoj...posao, ako uopste zna sta mu je posao. Ovo tesko da moze jos dugo da se izdrzi.

Sveta

pre 9 godina

Ma dobro ajde kažite ko to vrši pritisak na medije već mesec dana se govori o tome a videli smo da Vlada ne utiče na medije pa me zanima da vidimo ko su ti ljudi?

botovska buba

pre 9 godina

u svom tom galimatijasu mišljenja, nesporna činjenica da cenzure ima, itekako, kontrole medija kao nikad, ali i spoljnih pritisaka.
kao i komičnih pokušaja botovskih internet brigada da upadnu u Utisak i pročitaju komentare po zadatku. dokaz da glupost i jednoumlje nemaju granica.

Dana

pre 9 godina

@Ilija:Nema cenzure medija od strane vlasti, ali zato postoji cenzura od strane medija. Ako nešto napišete afirmativno za aktuelno vlast ili nedaj bože kritikujete prethodnu vlast , onda vam takav komentar neće biti objavljen ili u krajnjem slučaju onda se objeve na kašičicu.

Nešo

pre 9 godina

Bitno je da nema cenzure vlasti od strane vlasti. Što se tiče tajkuna , tačno je da oni žele da pojedine medije drže pod svojom kontrolom , ali su za to odgovorni glavni urednici tih medija.

Figaro

pre 9 godina

@ (Lazar, 9. jun 2014 08:01)
O tajkunima ne smeju da govore ali zato im Vlada ne valja stekao sam utisak da oni misle da Vlada ništa ne radi nego samo pritiska medije i gasi sajtove a to je neviđena glupost.

Dorfl

pre 9 godina

Da li postoje osobe sa manje samopostovanja od ovih botova? Pisati ovo sto oni pisu i ne stideti se pred sobom samim, raditi ovo sto oni rade, a ne osetiti samoprezir, neverovatna je moralna neosetljivost... cak i paramecijumi i amebe imaju veci licni integritet od takvih ljudi...

Ето, то је мој утисак

pre 9 godina

Ајде!
Није то утисак, то, да има притисака.
Па кад их није било и где их то нема!
Питање је како то да нам се та прича баш сада намеће!

Без цензуре, молим.

danica

pre 9 godina

Da cenzure ima Vasi komentari ne bi bili objavljeni. To vam je dovoljan dokaz da cenzure nema. A sigurna sam da nemate ni jedan jedini dokaz da se sprovodi cenzura. Licno bih volela da se ista uvede i da se ovako nebulozni komentari vise ne objavljuju. Uzivajte u slobodi govora,koja vam nazalost nije uskracena.

goga

pre 9 godina

Kakva glupost čoveče da ne poveruješ a i ako ima pritisaka znamo ko to radi ovi trolovi iz DS oni i dalje medije kontrolišu.
(Nebojša, 09. jun 2014 07:12)
tako je Stefanovicu, hapsi to

Lazar

pre 9 godina

Čini se da je Ljiljana Smajilović najbolje opisala pritisak na medije. Naročito onaj koji vrše tajkuni, a to svako vidi. ;eđutim, o tom pritisku se skoro i ne govori, a moralo bi.

šišatovčanin

pre 9 godina

Slažem se sa gospodjom Smajlović da je sva ova priča o cenzuri isplanirano kao vid pritiska na srpsku vlast oko Ukrajine, ali sam siguran da Vučić ni po cenu odlaska sa vlasti neće pristajati na ucene, pa ni na ovu dobro koordinisanu igrariju oko cenzure, koju su neke opozicione stranke videle kao idealnu priliku da još jednom, makar i potpuno neargumentovano, napadnu Vučića.

Milovan

pre 9 godina

Evo ga ovaj veliki "stručnjak" Bakić koji samo i kritikuje nisam ga čuo da je pohvalio Vladu za velike napore koje ulaže da nas izvuče iz ove krize.Još jedan od stručnjaka posle onog Todorića koji će postati član DS.

Душан

pre 9 godina

Смешно.

Све и да је тачно да се данас крши слобода медија (они су себи дали право да поставе постулате шта је кршење а шта није), где су били за време Тадићевог мандата? Да ОЕБС случајно није основан пре само годину?

Хрватска је уложила оштар протест пре само две недеље када је "грешком" неки промотивни постер у Сједињеним Државама урађен делом на Ћирилици? Да ли можете да замислите сличан потез са српске стране? Па на гиљотину би нас ставили!

НИЈЕ господо ово случајно урађено. Не, никако. И Ви сви то знате веома добро, али када радите за новац, онда нажалост често заборављате своје
корене а о моралу и да не говоримо.

Оља, ништа лично али и Ви припадате тој категорији и те како.

Običan garđanin

pre 9 godina

Da ima cenzure ili ptitisaka na medije, kao što kaže gospoda koja podržava bivšu vlast, bili bi puštani i komentari građana koji pišu o stvarnom stanju, o činjenicama da nas je prethodna vlada dovela skoro do bankrota, o tome koliko napora čini sadašnja vlast da nas koliko toliko oporavi ekonomski, a ne bi se samo puštali komentari DS trlovova koji su plaćeni da kritikuju Vučića i sve što on sa svojim ministrima radi.

Vreme

pre 9 godina

Iz sinoćne emisije se može zaključiti koliko ima cenzure u Srbiji celo veče pljujete i napadate Vladu kao što i obično radite i žalite se na cenzuru stvarno ne mogu da shvatim.

goca

pre 9 godina

LJiljana Smajlović je novinar svetskof formata, u Srbiji je to retkost.To što je ona izogovorila prof.dr nije smeo ni da pomisli. Bravo.

Boran

pre 9 godina

Kad pročitam ovakve gluposti kosa mi se diže na glavi Vlada nema čime da se bavi pa će da obara sajtove ma ajte molim vas poštedite nas ovakvih gluposti.

IN

pre 9 godina

Do sada su svi mediji pricali u superlativima samo o zutima "demokrstaa". Sada se kona no cuje malo i druga strana tj. narod. U CEMU JE PROBLEM !

my2cents

pre 9 godina

botovska demagogija: Tema je X, a oni obigravaju kolo oko iste pričajući o Y i Z zaključujući da X ne postoji, ali i dalje igrajući i prizivajući sile da potope malo taj X kako bi mogli da ga ukopaju i kažu - eto vidite da je to V, svaka mu čast. Pa nismo svi u primitivnim zajednicama poput vaše stranke, ovo je Srbija gde nas je većina van tih pokvarenih zajednica.

svetlanast.

pre 9 godina

U Srbiji je na snazi "mac mac" i "muc muc" politika.

Da bi "objasnio" kako gradjani u Srbiji precenjuju svoju snagu BORIS TADIC je ispricao glup vic o misu koji, posto popije kap rakije, pozove macku: MAC, MAC dodji...

Slicno i ALEKSANDAR VUCIC, da objasni kako su u OEBS-u ostali bez teksta kad su culi njegovo objasnjenje da u Srbiji nema cenzure, malo im je pripretio i trazio izvinjenje, jedino mogli da kazu: MUC, MUC...

Sad im je valjda jasno da u Srbiji nema cenzure.
Eto nam Blica i b92 /i jos poneko/, pa neka prica ko sta hoce a botovi SNS ce raditi SVOJ posao.
Vesela Srbija sa mac mac i muc muc politicarima.

Jovo

pre 9 godina

Slažem se da ima pritisaka na medije u to nema sumnje ali u mnogo manjoj meri nego dok je DS bila na vlasti jer su se oni mešali u sve to je bila prava diktatura.Potrebno je vremena da se promene mnoge stvari a te priče o cenzuri možete mačku o rep da obesite.

Dejan

pre 9 godina

Ljiljana Smailovic je tacno kazala,zapad (tj SAD) je opet krenuo u nekakvo kaznajvanje Srbije samo zato sto nismo pristali na njihov besmislen i bezobrazan zahtev da budemo protiv Rusije.

erikas88

pre 9 godina

Lepa je ova 'dikatatura' o kojoj se sa toliko slobode govori i cenzura u kojoj covek moze svasta reci. Ne budimo smesni. Dovoljno je da svakoga dana otvorimo novine i da vidimo da su price o cenzuri klasicna podmetacina onih kojima odgovara da se misli da cenzura postoji.

Milan

pre 9 godina

xaxa...svi junaci u zemlju propadoše...vidi koliko SNSovaca gostuje ovde a niko da izadje u emisiju ili barem neko da ih reprezentuje pošto svud stižu i u snegu i u poplavama i na sednicama vlade. Pored toliko supermena baš niko da dodje...nije mi jasno kad su u pravu...ali B92 nije gledana kao Prva ili Pink ili RTS pa neće da izadju za šačicu glasača...sramota

Jack

pre 9 godina

E stvarno mi je muka od takvih kao ti: sta se tebe tice gde se Djilas useljava?
Ako se i useljava, kucu je kupio sopstvenim novcem, a ne kao oni sto se useljavaju u drzavni stan koji mu poklanja njegova partija, dok zemlju bombarduju!!!
(zavist je gadna boljka!!!, 8. jun 2014 22:52)

Stvarno treba da preispitas stavove, treba jednako da te interesuje i Vucicev stan koliko i Djilasov - to sto je jedan bez dana staza obezbedio sebe do kraja zivota, ne abolira drugog da ne polaze racune otkud mu toliki novac, jer je istovremeno bio na JAVNOJ FUNKCIJI.
SVI treba da polazu racune, problem je sto to ne cini niko, niti ce, dok je nama ove ekipe koja moze o svemu da se dogovori van kamera.

Saul Goodman

pre 9 godina

Oebs je naseo na propagandu takozvanih nezavisnih medija i njihovih nalogodavaca, sada je i sam to uvideo.Sve je laz,..... (SMAJLI, 08. jun 2014 23:56)

Retorika - radikalska
Nivo shlihta Vucicu - 10/10

dumas

pre 9 godina

Nikakve argumente ucesnici u emisiji nisu dali u prilog tvrdnji da je sloboda medija u Srbiji ugrozena.Nisu me ubedili u to. Srbija radi na uskladjivanju zakona o medijima sa EU standardima, naravno to je proces.

oklahoma kid

pre 9 godina

"Ma nemoj a dok je DS bio na vlasti sve je bilo u redu i nije bilo pritisaka a sada ih odjednom ima sada odjednom pominjete cenzuru a samo kritike i čujemo.
(Novak, 8. jun 2014 22:24)"

A jeste se tad žalili OEBS-u?

I što niste? Nije vam Šešelj dozvoljavao da pričate sa antisrpskim organizacijama?

Duci0167

pre 9 godina

SnS pudlice su sad u fazonu "nema cenzure sada sam to uvideo,prica o cenzuri veceras je pala u vodu,cenzure nema-uverio sam se veceras" Pa tigru moj menjaj malo pricu. Izvalila vas je cela Srbija. Plus minus vise nista ne znaci,cak se razmislja i o ukidanju ocenjivanja komentara,ostacete bez posla i sendvica. Da docekamo jutro kada SnS pudlice ustanu,pa u parkic da piske pa da pocnu sa zveketanjem po minusima. Izgubicete vlast zbog nestrucnosti i pokusaja forsiranja. javnog mjenja.

sumorni

pre 9 godina

"Ja bih zamolio ovu Gospodju da nam objasni kako to ima pritiska na medije kada mediji objavlju sve i svbasta protiv ove vlade i premijera,Pritisaka ima ali od strane mnogih portala koji nepustaju misljenja obicnih gradjana.
(politikonom, 8. jun 2014 22:31)"

A što nije došao Vučić u emisiju kad je bio pozvan, ili što nije pustio nekog od onih 5 pozvanih ministara, pa da oni pitaju dotičnu gospodju?

Izgleda da im je lakše da pošalju tebe, bolje tako nego da oni ponovo ispadnu smešni u društvu?

ljubitelj burleski

pre 9 godina

Goran,08.06.2014.22,27.Ovde nije reč o Đilasu,pogrešio si sajt, ovo je B,92 a ne Kurir,a i temu.Đilas ,da je hteo ,a mogao je ,i imao sva pravna i moralna prava danas ,,list,, iz koga potiču ovakva,,saznanja,, o ,,useljavanju u kuču na moru,, , bio bi mnooogo manje prodavan ,kao,,najprodavaniji,,. Malčice bi,,pojeli,, advokati za u pomoć ,,sveznajućima,,. I Još Nekažnjenima Za Paniku Zbog Širenja Lažnih Podataka o BROJU Žrtava Poplava u Obrenovcu i TO NA NASLOVNOJ STRANI..Dinkić je za to bio ,,učitelj, pa im naplatio,,časove,, ODMAH.INAČE ĐILASOVO OBRAZOVANJE NEKI MOGU SAMO DA SANJAJU.A O TOME SE OVDE RADILO I SLOBODE DA SE OBJAVE PODACI O LAŽNIM ZVANJIMA I ,,DOKTORATIMA,, ZBOG ČEGA JE PEŠČANIKOV SAJT,,SLUČAJNO,, UGAŠEN.DA ZA UBUDUĆE PRVO TEMU NEZAMENJUJEŠ PO,,UBEĐENJU,,.Uvek ima neki,,prosvetitelj,, ovog tipa,što lepo nezameniš nekog,,profu,, na Megableji.

T

pre 9 godina

Ljiljana Smajlovic je dosla da "napada" Vucica tako sto je krenula da napada one koji napadaju Vucica. Vrhunac je bio kada se "zgrozila" zbog privodjenja coveka u Mladenovcu zbog FB posta, a na pitanje kako to objasnjava, pocela je da prica o nekakvim hapsenjima u Londonu i Kameronovim komentarima na to. Na pitanje o OEBS-ovim kritikama slozila se da gusenja medija ima a onda je pricala o tome kako nije tacno da je 20 ljudi privedeno na informativne razgovore (ono troje sto su zavrsili u mardelju, intetesantno, nije spomenula) i nastavila je o OEBS-u toliko da je Olja morala da je prekine jer bi pricala do kraja emisije. Tako da je ostalo nejasno da li je ona tu dosla da brani nezavisnost medija ili aktuelnu vlast.

Mira

pre 9 godina

Utisak - niko iz SNS nije došao?! Pozdrav za Zorana i komentar da Lj. Smajlović razvodnjava, ne dade ni Bakiću šansu da kaže ono hto želi

Golub50

pre 9 godina

Napadi vezani za slobodu medija kao i za doktorat su neargumentovani i prestavljaju neuspešni pokušaj da se destabilizuje Srbija.

jovica

pre 9 godina

Izinite, ali da li ste provalili kako je kod sns botova simtomaticno nepozavanje elementare gramatike srpskog jezika, na nivou 4. razreda OS i takodje, kao da im je neko ukrao space sa tastature. Vidim da su svi doktori sa sega-mege.

niko

pre 9 godina

Znate da postoji program koji objavljuje na medijskim sajtovima komentare, za lupanje minusa nisam siguran.. Tako da botovi otvore program i lako pošalju komentar svim vestima

tipičan gradjanin

pre 9 godina

naprednjaci polako ali sigurno ruse sami sebe. nesposobni da kontrolišu situaciju hvata ih panika i bukvalno skaču iz jedne greške u drugu. nisam simpaziter demokrata, čak naprotiv, smatram ih lopuzama u velikom procentu alo ovo je sramota što se dešava. nepismeni klimaci glavom vladaju uz svog idola eksperta opšte prakse. očigledno je da nam se ništa dobro ne piše u budućnosti. jedini spas za srbiju je da se svim političarima od 1990 pa do danas zabrani bavljenje politikom i da dodju novi ljudi na scenu.

Arimax

pre 9 godina

Dakle, zaključak je da cenzura u Srbiji postoji, na to ukazuje i predstavnica OEBS-a. Dok je Ljiljana Smajlović prilično razvodnjavala priču, Jovo Bakić je kratko i jasno objasnio suštinu i ozbiljnost problema sa kojim se Srbija sreće danas. Šteta što gospoda iz SNS-a nisu bila prisutna.

sasa stankovicfebris

pre 9 godina

Voleo bi da mi Olja Bečković otkrije državu u kojoj vladajuća politička garnitura nema veto na neke informacije koje javno cirkulišu. Odjednom su pojedincima povređena njihova prava na informisanje da se i OEBS nalazi pozvan da arbitrira. Predstavnica OEBS-a je govorila o toj problematici bez upadanja u vatru i sasma objektivno. Olja je još uvek pod utiskom što je DS na političkim marginama, a prema sadašnjoj vlasti gaji stanoviti animozitet. Znam da će ovaj moj komentar biti stopiran, toliko o cenzuri. Simptomatično je da predstavnica OEBS-a više poštuje Srbiju od Olje i onog "divnog" gosta kojemu je trn u oku Vučić. Boli ga što je vučić išao da spašava ljude iz smetova, a boliga i šđto je među prvima stigao u poplavljena područja. Taj isti Vučić je javnim pozivom animirao veliki broj dobrovoljaca, a šta nije zanemarljivo !

Peter

pre 9 godina

Da postoji cenzura u Srbiji, B92 i Blic, dve najjače medijske kuće na ovim prostorima, ne bi postojale. Ovako svako po malo napiše neku "vest", senzaciju prepunu neistina i budalaština, i naravno niko ne odgovara.

sandsea

pre 9 godina

I sam Vucic je znao i rekao da ce biti napada sa svih strana, to je to, a ko zna ko sve stoji sa druge strane. Niko nije ocekivao takve izborne rezultate, a oni nose svasta sa sobom. Mala smo mi zemlja u srcu balkana i ne znamo mi nista o "big picture", samo mislimo da znamo (mi sto komentarisemo).

Zvocalo

pre 9 godina

Izgleda da su i moderatori ( administratori ) oduševljeni Jovom Bakićem čim ne dozvoljavaju ništa drugo sem pohvala za našeg Jovu. A, govornik je, nema zbora. Taman takav da sam sebe ne razume!

Mara11

pre 9 godina

O cenzuri u Srbiji se uvek moze raspravlajti , ali je ipak evidentno da je sad ima znatno manje nego godinama u nazad. Naprosto su tehnologije toliko uznapredovale da je nemoguce ista cenzurisati, mislim da je posredi nesto drugo, nezadovoljstvo nekih stranih sila ali i opozicije koja inskonstruisanim situacijam pokusavaju na sve moguce nacine da umanje rad sadasnje vlade

Boban

pre 9 godina

Ja se samo pitam, da li je i koliko puta, gospođa iz OEBS-a, pogledala neke naše vesti, ili pročitala neki dnevni list. Ali, bitno je da ona zna da je cenzura medija u Srbiji zabrinjavajuća.
(Rajko Marić, 8. jun 2014 22:25)

Dovoljno je da pogleda samo neki od tabloida tipa ili neku od ruzicanstvenih televizija pa da padne u nesvest ako i nije ali ne cita to samo ona. Na tom polju sadasnja garnitura vec je odbranila prakticne radove jos devedesetih.

u pravu ste botovi

pre 9 godina

Ako su vasi hvalospevi za koje ste na kraju placeni od novca ovog naroda a ne od Vucica sloboda medija, onda je ona u Srbiji savrsena.
A da je ova zena ishvalila Vucica dizali bi je "u nebo".Kako vas vise nije sramota da lupetate svaki dan i ponavljate istu pricu kao papagaji.

Lucidni decko

pre 9 godina

Jovo Bakic pokazao kako izgleda,ponasa i govori pravi doktor nauka. Al ono sto me je fasciniralo jesu telefonska ukjucenja i javljanje sns zombia da opravdaju Dr Necu i Vodju. Ovde mi prvi put nije zasmetala Oljina neprofesionalnost prekidanja gledalaca. Pitam se ako su spremni da dzedze pored telefona da se jave u emisiju i uticu na javno mnjenje sta im onda predstavlja problem da dzedze pored kompa i lupaju minuse na svaki racionalan komentar ? Ko izadje poslednji nek ugasi svetlo. Objavite !

Koja

pre 9 godina

Pa gospoda iz SNS-a se pojavljuje samo kod svojih medija i novinara a pitanja sami sebi pripreme unapred, pa ne moze covek da provali ko je gost a ko novinar u emisiji, nase novinarstvo je cista nula, cast velikoj BRANKICI STANKOVIC.

Nikica anusic

pre 9 godina

Mislim da nije ni malo fer i korektno optuzivati sns i Vucica da su kriviz za pritisak na medije ,situacija nije nista losije nego kada je ds bila na vlasti ,ali se slazem da uvek moze bolje i da treba da bude bolje.

Jovica Kokot

pre 9 godina

Treba biti obazriv sa davanjem izjava o pritisku na medije jer tako mozemo dodatno ugroziti pozicije novinara i narusiti ugled nas kao drzave u Evropi I svetu

Milan Šipka

pre 9 godina

Nedvosmisleno postoji cenzura u Srbiji, ne samo u medijima nego i stavu pojedinaca! Masa koja prati „pastira” je jednako „maloumna sila osuđivanja” – u svim segmentima društva! Pojedinac kao intelektualni unikat više ne postoji, pobeđen je plagijatornim, slepo predvođenim ovcama, to jest „botovima” vladajuće većine koja svoje umne nesposobnosti pravda „mi (Ja) veću glupost u životu nismo čuli(o)”... A što se tiče doktorata, to je JASNO KAO DAN – to je doktorat na nivou pismenog zadatka iz srposkog jezika „Drvnoprerađivačkemetalostrugarske” srednje škole u Donjim Panjevcima. Potpisao i pregledao lično „DR. Mića Jovanović” pretedent prestola kraljevine Laprdije sa čak dva dokaza o genetskom poreklu Nemanjića i kraljice Elizabete druge!

moj_utisak

pre 9 godina

Gledao emisiju i moram priznati da kada pogledate malo izmedju redova videlo se da gospoda i Oebs-a nisu ocekivala takav odgovor drzave.Sada se gospodja Tidl malo vadila koristeci jake reci ne bi li sacuvala ono malo kredibiliteta koje im je ostalo u Srbiji.Od svega sto sam cuo mogu da kazem da sve ocene situacije oko navodne cenzure koje su se cule ne bi mogao da nazovem ni pausalnim.Stare fraze,obojeno misljenje,pristrasnost cak do te mere da je vazno nesto reci,a ne potkrepiti cinjenicom.Prica sa navodnom cenzurom po meni je definitivno pala u vodu veceras.

ana nis

pre 9 godina

O kakvoj cenzuri, i o kakvim pritiscima na medije se govori? Pa svi slobodno izvestavaju i pisu, evo i vecerasnja emisija je dokaz da su mediji slobodni.

Gaius Noster

pre 9 godina

Šta bih dao za minut u ovoj emisiji, pošto gospoda iz vlasti vole da peru ruke od cenzure, a nikog nema da im otvoreno i direktno kaže u čemu je konkretno problem...

Ivica

pre 9 godina

http://www.slobodnaevropa.org/content/zakonodavstvo_srbija/2065698.html

evo pogledajte. Pametnom je dosta. Jednom će i vama botovi biti žao, samo nažalost će to biti prekasno!

Rajko Marić

pre 9 godina

Ja se samo pitam, da li je i koliko puta, gospođa iz OEBS-a, pogledala neke naše vesti, ili pročitala neki dnevni list. Ali, bitno je da ona zna da je cenzura medija u Srbiji zabrinjavajuća.

milos

pre 9 godina

Nije problem samo u pritiscima neko sto ti pritisci deluju , a sa druge strane imate "novine" koje pisu sta hoce ali bukvalno bez ikakvih posledica hapse , najavljuju hapsenja i sude, a naslovi su jezivi tipa : dolijao , robija, lisice itd. To nije medijski mrak to je medijsko silovanje odredjenih ljudi u odredjenom trenutku a posle dodju izbori i rezultat je vise nego jasan.

GojkoPreu

pre 9 godina

previse ruznih reci i reci uvreda usmerena i prema Vladi i prema premijeru, tesko da se moze onda spominjati cenzura, a to nisu kritike, vec upravo uvrede, nek se pozabave tim razgranicavanjem stvari.

blabla

pre 9 godina

Гледао сам мало емисију "Утисак". Госпођа из ОЕБС-а је ок. Него ме насмеши проф. Бакић и његова синтагма "средства масовног општења" итд. Па када чух реч "благодарећи" некако ми бејаше топло око срца. хахахаха Општи закључак је следећи: на дну океана, али не знамо где тачно, налази се неко благо. Новинари заронише и кренуше да узму то благо (на своју иницијативу или према инструкцијама). ОЕБС је то спазио преко сателита и послао је своје обавештајце да ту активност прате. Пошто новинари раде нешто у мраку, они неће рећи праву истину, него ће измислити некакве друге разлоге зашто су заронили. Како нису узели то благо, ОЕБС не може да их оптужи за крађу. И када су сви изронили на површину рекли су да су били у авантури, подводном пливању. )))): хахахаха Очигледно да је реч о шпијунским активностима а доказ су притисци. Зато нема потребе нико никога да зове и да каже шта треба да ради, шпијуни знају свој посао. хахахаха Све просто ко пасуљ. ))): Морам ето нешто да напишем, бејаше ми симпатичан тај немушти језик. ))): На основу догађаја са Марком Краљевићем и филмова можемо закључити да чим се дешавају притисци пешадијско-ваздушно-речно-моторизовани, онда се може говорити о притисцима шпијунског карактера, обавештајног, јер да има ко шта да каже, он би рекао, нити се шта тражи, нити се шта нуди. ))): Резултат је нула. ))):

beogradska bulumenta

pre 9 godina

Ima pritisaka na "sredstva masovnog opstenja" (c.J.Bakic, naucnik)
Samo vi u Beogradu nastavite da masovno opstite (kao sto opstite sa ostatkom Srbije i svetom vec 25 godina) i za neku godinu Srbija nece postojati!

coneBOJ

pre 9 godina

Kada se samo pogledaju predlozi za utisak, u kojim zaista ima i vrlo uvredljivih izjava, reklo bi se da cenzura ne postoji..uvrede koje su vec objavljjene, uvrede koje se iz emisiju u emisiju prenose, podrugljivo, te cak ponavljaju i u utisku-onda nema cenzure..znaci ne jednom vec stalno vrlo slobodno objavljujete ono sto bi se i te kako ranije u Srbiji cenzurisalo.

СУБОТИЦА ПРОЗИВКА

pre 9 godina

Мене јако интересује дали у некој земљи постоји толика слобода да нема било ког облика цензуре. Госпођа из ОЕПС-а мора да оправда своје постојање и да прича штоприча.

zavist je gadna boljka!!!

pre 9 godina

trebala je olja da zove Đilasa, ipak je on doktor za cenzuru. a, da, useljava se u novu kuću na moru
(goran, 8. jun 2014 22:27)

E stvarno mi je muka od takvih kao ti: sta se tebe tice gde se Djilas useljava?
Ako se i useljava, kucu je kupio sopstvenim novcem, a ne kao oni sto se useljavaju u drzavni stan koji mu poklanja njegova partija, dok zemlju bombarduju!!!

Aleksandar

pre 9 godina

Apsolutno se slazem da postoje dvostruki arsini OEBSA.Lep primer im je dala Smajlovic" kako je Kameron pozdravio presudu od cetiri godine zatvora u V. Britaniji, za objavu laznih informacija na privatnom facebook nalogu." To im nije smetalo.A prica o cenzuri je "budalastina",pise ko sta hoce i gde hoce.

cvorovicka

pre 9 godina

Autorka Utiska nedelje Olja Bećković rekla je na početku emisije da je bio pozvan i premijer Aleksandar Vučić da učestvuje u emisiji, ali da se nije odzvao. Ona je dodala da je pozvala petoro ministara iz redova SNS, ali da niko od njih nije mogao da dođe.

Jedna od retkih prilika kada je neki naprednjak ucestvovao u Utisku je bio Stefanovic i secamo se kako se tesko osramotio!

Oni to vise sebi ne mogu da priuste, sad na glavi imaju toliko putera, da su se upetljali k'o pile u kucine, svaki dan po neka teska afera!!

A narod jos uvek bleji i ne shvata kojom brzinom idemo ka propasti!!!

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Od kada postoji Srbije NIKADA u svojoj istoriji nije imala PRIMITIVNIJU Vlast od ove danasnje ali to NIKO u Srbiji ne sme javno da izgovori !

Tijana

pre 9 godina

Price o cenzuri su apsurdne,oduvek su partije pokusavale da uticu na medije.Neki to rade sa vise ili manje uspeha.To rade i ovi na vlasti i opozicija.Oce neko da mi kaze da Blic nije pod patronatom DS-a,i to sada kada su u opoziciji.Setite se kako je bilo dok su bili na vlasti.Toga je uvek bilo i bice.

tanja

pre 9 godina

Premijer ne podnosi kritiku i mnogo ga boli sto ga ne vole svi, pa botove tera da se javljaju u emisiju kao i da ovde komentarisu. Ali prepoznaju se na kilometar,citaju sa papira,deklamuju napamet nauceno,ne znaju da odgovore na potpitanje...tuzno.

detelina

pre 9 godina

Za ovako kratko vreme nije se pljuvalo ni po vlasti demokratske stranke, a ta je bila najgora u novijoj istoriji Srbije. O kakvoj vi ljudi cenzuri pričate. Razumem cenzura, ali večito u negativan kontekst stavljate premijera, bez razloga.

sta

pre 9 godina

nasi novinari kao Smajlovicka ne mogu vide razliku izmedju samocenzure I cenzure. svuda na zapadu postoji samo cenzura gde urednik ili novinar nezeli ne sto da objavi jer moze da povredi nekog 'sponzora' I to ne mozes da promenis, ali kada vlada privodi ljude radi pisanja onda je to opasno jer to ubija slobodu govora. moramo da se borimo za veca prava u slobodi govora ali moramo da budemo realni sta se moze postici a sta je utopija.

Novak

pre 9 godina

Ma nemoj a dok je DS bio na vlasti sve je bilo u redu i nije bilo pritisaka a sada ih odjednom ima sada odjednom pominjete cenzuru a samo kritike i čujemo.

okrenućemo to da znate

pre 9 godina

Ovo je već bezobrazno drzak pritisak ovih iz OEBS-a.Samo za Srbiju važi da ovde mora da bude anarhija u medijskom prostoru a to sve da se prikaže kao demokratija.Zašto je potrebno OEBS-u ovde bezvlašće u sferi novinarstva?Pa da bi mogli konstantno da vrše pritisak na vlast i da putem medijskog haosa oblikuju ovde javno mnjenje koje bi išlo isključivo stranom faktoru u prilog.Ovoj zemlji oni ne žele dobro i čim pre budu svesni naši rukovodioci u zemlji ovoga Srbiji će krenuti ovako ne piše nam se dobro.Ovo kod nas nije novinarstvo nego rat haosa,laži obmanjivana javnosti skretanje tema sa bitnih na nebitni kolosek,a sve sa ciljem destabilizacije zemlje.

mlata zamlata

pre 9 godina

Smatram da je Ljiljana Smajlović imala korektan nastup i da je bukvalno argumentima i otvorenim pitanjima pokopala predstavnicu OEBS-a. Takve cenzure o kakvoj se priča poslednjih skoro mesec dana nema ni blizu. Budite ljudi objektivni.

no name

pre 9 godina

Vrlo je zanimljiv tajming kada Olja poziva Aleksandra Vucica u emisije... Onda se posle iscudjava kada se neodazove na poziv. Koliko se ja secam Tadic je bio u emisiji i kad su postavili lampione sa leve strane mosta kod Beske i to pre nego sto su ih upalili!

martina

pre 9 godina

Bez osnova i dokaza je potpuno besmisleno optuzivati nekoga. Takve kao vi treba tuziti zbog iznosenja neistina i neosnovanog optuzivanja naseg premijera. Pritiska na medije nema jer su pljuvanja I uvrede na racun premijera, uvek objavljene.

vgrad

pre 9 godina

Gospođa Pola Tida koja je zvanična predsatvnica misije OEBS u Srbiji izjavljuje da nije spremna da se izvini Vučiću jer niko od nnjih to niko nije ni tražio ali uporno pa i večeras da su mediji u Srbiji u zaista komplesnoj situaciji i kad to kaže misli da postoji cenzure i kontrolisanja medija i političkih uticaja.A svedoci smo svakodnevnih napada na premijera Vučića i milione izgovorenih reči kojima se on, vlada i ministri žestoko napadaju i za one stvari za koje nikako ne mogu biti odgovorni.A o gospodinu Jović Bakiću ne treba govoiri, koliko on smatra za Vučića da je stručnjak za sve isti je osvedočeni protivnik politike Vučića.

Britka

pre 9 godina

Danas u Srbiji opozicionih medija ima više nego ikad, više nego u vreme „Demokratske“ vlasti. I ne vidim čime su argumentovane priče o cenzuri. Nikakav validan i normalan primer niko nije dao.

Izgubljene iluzije

pre 9 godina

Utisak br 8 "Spustite prstiće"

Ne sećam se da je,u skorije vreme, neko toliko razočarao kao aktuelni ministar kulture, Ivan Tasovac.
Kada se "prihvatio" funkcije verovala sam,zaista sam verovala,da su namere plemenite ; ovaj snimak je raspršio sve moje iluzije o njemu.

politikonom

pre 9 godina

Ja bih zamolio ovu Gospodju da nam objasni kako to ima pritiska na medije kada mediji objavlju sve i svbasta protiv ove vlade i premijera,Pritisaka ima ali od strane mnogih portala koji nepustaju misljenja obicnih gradjana.

kondor

pre 9 godina

Gledajući realno, kako se razni kvazi analitičari, stručna javnost i slično odnose prema premijeru, pa ovo je više nego sloboda medija. Na svakom, ali na svakom portalu, kanalu, društvenoj mreži, ma svuda, nalazimo sijaset sadržaja sa čak više nego uvredljivim odnosom prema premijeru jedne države. Bar ispoštujte to što je premijer.

cvorovicka

pre 9 godina

Autorka Utiska nedelje Olja Bećković rekla je na početku emisije da je bio pozvan i premijer Aleksandar Vučić da učestvuje u emisiji, ali da se nije odzvao. Ona je dodala da je pozvala petoro ministara iz redova SNS, ali da niko od njih nije mogao da dođe.

Jedna od retkih prilika kada je neki naprednjak ucestvovao u Utisku je bio Stefanovic i secamo se kako se tesko osramotio!

Oni to vise sebi ne mogu da priuste, sad na glavi imaju toliko putera, da su se upetljali k'o pile u kucine, svaki dan po neka teska afera!!

A narod jos uvek bleji i ne shvata kojom brzinom idemo ka propasti!!!

Lucidni decko

pre 9 godina

Jovo Bakic pokazao kako izgleda,ponasa i govori pravi doktor nauka. Al ono sto me je fasciniralo jesu telefonska ukjucenja i javljanje sns zombia da opravdaju Dr Necu i Vodju. Ovde mi prvi put nije zasmetala Oljina neprofesionalnost prekidanja gledalaca. Pitam se ako su spremni da dzedze pored telefona da se jave u emisiju i uticu na javno mnjenje sta im onda predstavlja problem da dzedze pored kompa i lupaju minuse na svaki racionalan komentar ? Ko izadje poslednji nek ugasi svetlo. Objavite !

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Od kada postoji Srbije NIKADA u svojoj istoriji nije imala PRIMITIVNIJU Vlast od ove danasnje ali to NIKO u Srbiji ne sme javno da izgovori !

zavist je gadna boljka!!!

pre 9 godina

trebala je olja da zove Đilasa, ipak je on doktor za cenzuru. a, da, useljava se u novu kuću na moru
(goran, 8. jun 2014 22:27)

E stvarno mi je muka od takvih kao ti: sta se tebe tice gde se Djilas useljava?
Ako se i useljava, kucu je kupio sopstvenim novcem, a ne kao oni sto se useljavaju u drzavni stan koji mu poklanja njegova partija, dok zemlju bombarduju!!!

tanja

pre 9 godina

Premijer ne podnosi kritiku i mnogo ga boli sto ga ne vole svi, pa botove tera da se javljaju u emisiju kao i da ovde komentarisu. Ali prepoznaju se na kilometar,citaju sa papira,deklamuju napamet nauceno,ne znaju da odgovore na potpitanje...tuzno.

Izgubljene iluzije

pre 9 godina

Utisak br 8 "Spustite prstiće"

Ne sećam se da je,u skorije vreme, neko toliko razočarao kao aktuelni ministar kulture, Ivan Tasovac.
Kada se "prihvatio" funkcije verovala sam,zaista sam verovala,da su namere plemenite ; ovaj snimak je raspršio sve moje iluzije o njemu.

Zvocalo

pre 9 godina

Izgleda da su i moderatori ( administratori ) oduševljeni Jovom Bakićem čim ne dozvoljavaju ništa drugo sem pohvala za našeg Jovu. A, govornik je, nema zbora. Taman takav da sam sebe ne razume!

Aleksandar

pre 9 godina

Apsolutno se slazem da postoje dvostruki arsini OEBSA.Lep primer im je dala Smajlovic" kako je Kameron pozdravio presudu od cetiri godine zatvora u V. Britaniji, za objavu laznih informacija na privatnom facebook nalogu." To im nije smetalo.A prica o cenzuri je "budalastina",pise ko sta hoce i gde hoce.

mlata zamlata

pre 9 godina

Smatram da je Ljiljana Smajlović imala korektan nastup i da je bukvalno argumentima i otvorenim pitanjima pokopala predstavnicu OEBS-a. Takve cenzure o kakvoj se priča poslednjih skoro mesec dana nema ni blizu. Budite ljudi objektivni.

Rajko Marić

pre 9 godina

Ja se samo pitam, da li je i koliko puta, gospođa iz OEBS-a, pogledala neke naše vesti, ili pročitala neki dnevni list. Ali, bitno je da ona zna da je cenzura medija u Srbiji zabrinjavajuća.

okrenućemo to da znate

pre 9 godina

Ovo je već bezobrazno drzak pritisak ovih iz OEBS-a.Samo za Srbiju važi da ovde mora da bude anarhija u medijskom prostoru a to sve da se prikaže kao demokratija.Zašto je potrebno OEBS-u ovde bezvlašće u sferi novinarstva?Pa da bi mogli konstantno da vrše pritisak na vlast i da putem medijskog haosa oblikuju ovde javno mnjenje koje bi išlo isključivo stranom faktoru u prilog.Ovoj zemlji oni ne žele dobro i čim pre budu svesni naši rukovodioci u zemlji ovoga Srbiji će krenuti ovako ne piše nam se dobro.Ovo kod nas nije novinarstvo nego rat haosa,laži obmanjivana javnosti skretanje tema sa bitnih na nebitni kolosek,a sve sa ciljem destabilizacije zemlje.

Novak

pre 9 godina

Ma nemoj a dok je DS bio na vlasti sve je bilo u redu i nije bilo pritisaka a sada ih odjednom ima sada odjednom pominjete cenzuru a samo kritike i čujemo.

Tijana

pre 9 godina

Price o cenzuri su apsurdne,oduvek su partije pokusavale da uticu na medije.Neki to rade sa vise ili manje uspeha.To rade i ovi na vlasti i opozicija.Oce neko da mi kaze da Blic nije pod patronatom DS-a,i to sada kada su u opoziciji.Setite se kako je bilo dok su bili na vlasti.Toga je uvek bilo i bice.

Britka

pre 9 godina

Danas u Srbiji opozicionih medija ima više nego ikad, više nego u vreme „Demokratske“ vlasti. I ne vidim čime su argumentovane priče o cenzuri. Nikakav validan i normalan primer niko nije dao.

ana nis

pre 9 godina

O kakvoj cenzuri, i o kakvim pritiscima na medije se govori? Pa svi slobodno izvestavaju i pisu, evo i vecerasnja emisija je dokaz da su mediji slobodni.

no name

pre 9 godina

Vrlo je zanimljiv tajming kada Olja poziva Aleksandra Vucica u emisije... Onda se posle iscudjava kada se neodazove na poziv. Koliko se ja secam Tadic je bio u emisiji i kad su postavili lampione sa leve strane mosta kod Beske i to pre nego sto su ih upalili!

moj_utisak

pre 9 godina

Gledao emisiju i moram priznati da kada pogledate malo izmedju redova videlo se da gospoda i Oebs-a nisu ocekivala takav odgovor drzave.Sada se gospodja Tidl malo vadila koristeci jake reci ne bi li sacuvala ono malo kredibiliteta koje im je ostalo u Srbiji.Od svega sto sam cuo mogu da kazem da sve ocene situacije oko navodne cenzure koje su se cule ne bi mogao da nazovem ni pausalnim.Stare fraze,obojeno misljenje,pristrasnost cak do te mere da je vazno nesto reci,a ne potkrepiti cinjenicom.Prica sa navodnom cenzurom po meni je definitivno pala u vodu veceras.

tipičan gradjanin

pre 9 godina

naprednjaci polako ali sigurno ruse sami sebe. nesposobni da kontrolišu situaciju hvata ih panika i bukvalno skaču iz jedne greške u drugu. nisam simpaziter demokrata, čak naprotiv, smatram ih lopuzama u velikom procentu alo ovo je sramota što se dešava. nepismeni klimaci glavom vladaju uz svog idola eksperta opšte prakse. očigledno je da nam se ništa dobro ne piše u budućnosti. jedini spas za srbiju je da se svim političarima od 1990 pa do danas zabrani bavljenje politikom i da dodju novi ljudi na scenu.

Peter

pre 9 godina

Da postoji cenzura u Srbiji, B92 i Blic, dve najjače medijske kuće na ovim prostorima, ne bi postojale. Ovako svako po malo napiše neku "vest", senzaciju prepunu neistina i budalaština, i naravno niko ne odgovara.

Koja

pre 9 godina

Pa gospoda iz SNS-a se pojavljuje samo kod svojih medija i novinara a pitanja sami sebi pripreme unapred, pa ne moze covek da provali ko je gost a ko novinar u emisiji, nase novinarstvo je cista nula, cast velikoj BRANKICI STANKOVIC.

Nikica anusic

pre 9 godina

Mislim da nije ni malo fer i korektno optuzivati sns i Vucica da su kriviz za pritisak na medije ,situacija nije nista losije nego kada je ds bila na vlasti ,ali se slazem da uvek moze bolje i da treba da bude bolje.

detelina

pre 9 godina

Za ovako kratko vreme nije se pljuvalo ni po vlasti demokratske stranke, a ta je bila najgora u novijoj istoriji Srbije. O kakvoj vi ljudi cenzuri pričate. Razumem cenzura, ali večito u negativan kontekst stavljate premijera, bez razloga.

politikonom

pre 9 godina

Ja bih zamolio ovu Gospodju da nam objasni kako to ima pritiska na medije kada mediji objavlju sve i svbasta protiv ove vlade i premijera,Pritisaka ima ali od strane mnogih portala koji nepustaju misljenja obicnih gradjana.

kondor

pre 9 godina

Gledajući realno, kako se razni kvazi analitičari, stručna javnost i slično odnose prema premijeru, pa ovo je više nego sloboda medija. Na svakom, ali na svakom portalu, kanalu, društvenoj mreži, ma svuda, nalazimo sijaset sadržaja sa čak više nego uvredljivim odnosom prema premijeru jedne države. Bar ispoštujte to što je premijer.

coneBOJ

pre 9 godina

Kada se samo pogledaju predlozi za utisak, u kojim zaista ima i vrlo uvredljivih izjava, reklo bi se da cenzura ne postoji..uvrede koje su vec objavljjene, uvrede koje se iz emisiju u emisiju prenose, podrugljivo, te cak ponavljaju i u utisku-onda nema cenzure..znaci ne jednom vec stalno vrlo slobodno objavljujete ono sto bi se i te kako ranije u Srbiji cenzurisalo.

Gaius Noster

pre 9 godina

Šta bih dao za minut u ovoj emisiji, pošto gospoda iz vlasti vole da peru ruke od cenzure, a nikog nema da im otvoreno i direktno kaže u čemu je konkretno problem...

vgrad

pre 9 godina

Gospođa Pola Tida koja je zvanična predsatvnica misije OEBS u Srbiji izjavljuje da nije spremna da se izvini Vučiću jer niko od nnjih to niko nije ni tražio ali uporno pa i večeras da su mediji u Srbiji u zaista komplesnoj situaciji i kad to kaže misli da postoji cenzure i kontrolisanja medija i političkih uticaja.A svedoci smo svakodnevnih napada na premijera Vučića i milione izgovorenih reči kojima se on, vlada i ministri žestoko napadaju i za one stvari za koje nikako ne mogu biti odgovorni.A o gospodinu Jović Bakiću ne treba govoiri, koliko on smatra za Vučića da je stručnjak za sve isti je osvedočeni protivnik politike Vučića.

GojkoPreu

pre 9 godina

previse ruznih reci i reci uvreda usmerena i prema Vladi i prema premijeru, tesko da se moze onda spominjati cenzura, a to nisu kritike, vec upravo uvrede, nek se pozabave tim razgranicavanjem stvari.

СУБОТИЦА ПРОЗИВКА

pre 9 godina

Мене јако интересује дали у некој земљи постоји толика слобода да нема било ког облика цензуре. Госпођа из ОЕПС-а мора да оправда своје постојање и да прича штоприча.

martina

pre 9 godina

Bez osnova i dokaza je potpuno besmisleno optuzivati nekoga. Takve kao vi treba tuziti zbog iznosenja neistina i neosnovanog optuzivanja naseg premijera. Pritiska na medije nema jer su pljuvanja I uvrede na racun premijera, uvek objavljene.

Milan Šipka

pre 9 godina

Nedvosmisleno postoji cenzura u Srbiji, ne samo u medijima nego i stavu pojedinaca! Masa koja prati „pastira” je jednako „maloumna sila osuđivanja” – u svim segmentima društva! Pojedinac kao intelektualni unikat više ne postoji, pobeđen je plagijatornim, slepo predvođenim ovcama, to jest „botovima” vladajuće većine koja svoje umne nesposobnosti pravda „mi (Ja) veću glupost u životu nismo čuli(o)”... A što se tiče doktorata, to je JASNO KAO DAN – to je doktorat na nivou pismenog zadatka iz srposkog jezika „Drvnoprerađivačkemetalostrugarske” srednje škole u Donjim Panjevcima. Potpisao i pregledao lično „DR. Mića Jovanović” pretedent prestola kraljevine Laprdije sa čak dva dokaza o genetskom poreklu Nemanjića i kraljice Elizabete druge!

Ivica

pre 9 godina

http://www.slobodnaevropa.org/content/zakonodavstvo_srbija/2065698.html

evo pogledajte. Pametnom je dosta. Jednom će i vama botovi biti žao, samo nažalost će to biti prekasno!

u pravu ste botovi

pre 9 godina

Ako su vasi hvalospevi za koje ste na kraju placeni od novca ovog naroda a ne od Vucica sloboda medija, onda je ona u Srbiji savrsena.
A da je ova zena ishvalila Vucica dizali bi je "u nebo".Kako vas vise nije sramota da lupetate svaki dan i ponavljate istu pricu kao papagaji.

Arimax

pre 9 godina

Dakle, zaključak je da cenzura u Srbiji postoji, na to ukazuje i predstavnica OEBS-a. Dok je Ljiljana Smajlović prilično razvodnjavala priču, Jovo Bakić je kratko i jasno objasnio suštinu i ozbiljnost problema sa kojim se Srbija sreće danas. Šteta što gospoda iz SNS-a nisu bila prisutna.

Darko 88

pre 9 godina

Predstavnica OEBS-a ni na jedno jedino pitanje nije odgovorila argumentom i u potpunosti je ostala nedorečena.
(ZOzana, 8. jun 2014 22:36)

Pa naravno da nije kada žena nema argumenata. Najbolji primer da cenzure nema su internet portali. Priče o cenzuri su obična podmetačina.

sta

pre 9 godina

nasi novinari kao Smajlovicka ne mogu vide razliku izmedju samocenzure I cenzure. svuda na zapadu postoji samo cenzura gde urednik ili novinar nezeli ne sto da objavi jer moze da povredi nekog 'sponzora' I to ne mozes da promenis, ali kada vlada privodi ljude radi pisanja onda je to opasno jer to ubija slobodu govora. moramo da se borimo za veca prava u slobodi govora ali moramo da budemo realni sta se moze postici a sta je utopija.

Vidra

pre 9 godina

Smatram da ni sociolog, Jovo Bakić, nije kompetentan da govori pravniku da li je ovaj kompetentan da tumači nečiji naučno -istraživački rad.

milos

pre 9 godina

Nije problem samo u pritiscima neko sto ti pritisci deluju , a sa druge strane imate "novine" koje pisu sta hoce ali bukvalno bez ikakvih posledica hapse , najavljuju hapsenja i sude, a naslovi su jezivi tipa : dolijao , robija, lisice itd. To nije medijski mrak to je medijsko silovanje odredjenih ljudi u odredjenom trenutku a posle dodju izbori i rezultat je vise nego jasan.

Boban

pre 9 godina

Ja se samo pitam, da li je i koliko puta, gospođa iz OEBS-a, pogledala neke naše vesti, ili pročitala neki dnevni list. Ali, bitno je da ona zna da je cenzura medija u Srbiji zabrinjavajuća.
(Rajko Marić, 8. jun 2014 22:25)

Dovoljno je da pogleda samo neki od tabloida tipa ili neku od ruzicanstvenih televizija pa da padne u nesvest ako i nije ali ne cita to samo ona. Na tom polju sadasnja garnitura vec je odbranila prakticne radove jos devedesetih.

erikas88

pre 9 godina

Lepa je ova 'dikatatura' o kojoj se sa toliko slobode govori i cenzura u kojoj covek moze svasta reci. Ne budimo smesni. Dovoljno je da svakoga dana otvorimo novine i da vidimo da su price o cenzuri klasicna podmetacina onih kojima odgovara da se misli da cenzura postoji.

Dana

pre 9 godina

@Ilija:Nema cenzure medija od strane vlasti, ali zato postoji cenzura od strane medija. Ako nešto napišete afirmativno za aktuelno vlast ili nedaj bože kritikujete prethodnu vlast , onda vam takav komentar neće biti objavljen ili u krajnjem slučaju onda se objeve na kašičicu.

goga

pre 9 godina

Kakva glupost čoveče da ne poveruješ a i ako ima pritisaka znamo ko to radi ovi trolovi iz DS oni i dalje medije kontrolišu.
(Nebojša, 09. jun 2014 07:12)
tako je Stefanovicu, hapsi to

Dorfl

pre 9 godina

Da li postoje osobe sa manje samopostovanja od ovih botova? Pisati ovo sto oni pisu i ne stideti se pred sobom samim, raditi ovo sto oni rade, a ne osetiti samoprezir, neverovatna je moralna neosetljivost... cak i paramecijumi i amebe imaju veci licni integritet od takvih ljudi...

Figaro

pre 9 godina

@ (Lazar, 9. jun 2014 08:01)
O tajkunima ne smeju da govore ali zato im Vlada ne valja stekao sam utisak da oni misle da Vlada ništa ne radi nego samo pritiska medije i gasi sajtove a to je neviđena glupost.

Jovo

pre 9 godina

Slažem se da ima pritisaka na medije u to nema sumnje ali u mnogo manjoj meri nego dok je DS bila na vlasti jer su se oni mešali u sve to je bila prava diktatura.Potrebno je vremena da se promene mnoge stvari a te priče o cenzuri možete mačku o rep da obesite.

Sveta

pre 9 godina

Ma dobro ajde kažite ko to vrši pritisak na medije već mesec dana se govori o tome a videli smo da Vlada ne utiče na medije pa me zanima da vidimo ko su ti ljudi?

danica

pre 9 godina

Da cenzure ima Vasi komentari ne bi bili objavljeni. To vam je dovoljan dokaz da cenzure nema. A sigurna sam da nemate ni jedan jedini dokaz da se sprovodi cenzura. Licno bih volela da se ista uvede i da se ovako nebulozni komentari vise ne objavljuju. Uzivajte u slobodi govora,koja vam nazalost nije uskracena.

igi

pre 9 godina

Kada vladini sluzbenici zabrane tekst onda je to cenzura a kada urednik odbije da objavi tekst zbog politicke konotacije ili slicno onda je to uredjivacka politika.

šišatovčanin

pre 9 godina

Slažem se sa gospodjom Smajlović da je sva ova priča o cenzuri isplanirano kao vid pritiska na srpsku vlast oko Ukrajine, ali sam siguran da Vučić ni po cenu odlaska sa vlasti neće pristajati na ucene, pa ni na ovu dobro koordinisanu igrariju oko cenzure, koju su neke opozicione stranke videle kao idealnu priliku da još jednom, makar i potpuno neargumentovano, napadnu Vučića.

dumas

pre 9 godina

Nikakve argumente ucesnici u emisiji nisu dali u prilog tvrdnji da je sloboda medija u Srbiji ugrozena.Nisu me ubedili u to. Srbija radi na uskladjivanju zakona o medijima sa EU standardima, naravno to je proces.

Boran

pre 9 godina

Kad pročitam ovakve gluposti kosa mi se diže na glavi Vlada nema čime da se bavi pa će da obara sajtove ma ajte molim vas poštedite nas ovakvih gluposti.

IN

pre 9 godina

Do sada su svi mediji pricali u superlativima samo o zutima "demokrstaa". Sada se kona no cuje malo i druga strana tj. narod. U CEMU JE PROBLEM !

Milovan

pre 9 godina

Evo ga ovaj veliki "stručnjak" Bakić koji samo i kritikuje nisam ga čuo da je pohvalio Vladu za velike napore koje ulaže da nas izvuče iz ove krize.Još jedan od stručnjaka posle onog Todorića koji će postati član DS.

Душан

pre 9 godina

Смешно.

Све и да је тачно да се данас крши слобода медија (они су себи дали право да поставе постулате шта је кршење а шта није), где су били за време Тадићевог мандата? Да ОЕБС случајно није основан пре само годину?

Хрватска је уложила оштар протест пре само две недеље када је "грешком" неки промотивни постер у Сједињеним Државама урађен делом на Ћирилици? Да ли можете да замислите сличан потез са српске стране? Па на гиљотину би нас ставили!

НИЈЕ господо ово случајно урађено. Не, никако. И Ви сви то знате веома добро, али када радите за новац, онда нажалост често заборављате своје
корене а о моралу и да не говоримо.

Оља, ништа лично али и Ви припадате тој категорији и те како.

Vreme

pre 9 godina

Iz sinoćne emisije se može zaključiti koliko ima cenzure u Srbiji celo veče pljujete i napadate Vladu kao što i obično radite i žalite se na cenzuru stvarno ne mogu da shvatim.

Saul Goodman

pre 9 godina

Oebs je naseo na propagandu takozvanih nezavisnih medija i njihovih nalogodavaca, sada je i sam to uvideo.Sve je laz,..... (SMAJLI, 08. jun 2014 23:56)

Retorika - radikalska
Nivo shlihta Vucicu - 10/10

my2cents

pre 9 godina

botovska demagogija: Tema je X, a oni obigravaju kolo oko iste pričajući o Y i Z zaključujući da X ne postoji, ali i dalje igrajući i prizivajući sile da potope malo taj X kako bi mogli da ga ukopaju i kažu - eto vidite da je to V, svaka mu čast. Pa nismo svi u primitivnim zajednicama poput vaše stranke, ovo je Srbija gde nas je većina van tih pokvarenih zajednica.

Ето, то је мој утисак

pre 9 godina

Ајде!
Није то утисак, то, да има притисака.
Па кад их није било и где их то нема!
Питање је како то да нам се та прича баш сада намеће!

Без цензуре, молим.

Mira

pre 9 godina

Utisak - niko iz SNS nije došao?! Pozdrav za Zorana i komentar da Lj. Smajlović razvodnjava, ne dade ni Bakiću šansu da kaže ono hto želi

Običan garđanin

pre 9 godina

Da ima cenzure ili ptitisaka na medije, kao što kaže gospoda koja podržava bivšu vlast, bili bi puštani i komentari građana koji pišu o stvarnom stanju, o činjenicama da nas je prethodna vlada dovela skoro do bankrota, o tome koliko napora čini sadašnja vlast da nas koliko toliko oporavi ekonomski, a ne bi se samo puštali komentari DS trlovova koji su plaćeni da kritikuju Vučića i sve što on sa svojim ministrima radi.

Duci0167

pre 9 godina

SnS pudlice su sad u fazonu "nema cenzure sada sam to uvideo,prica o cenzuri veceras je pala u vodu,cenzure nema-uverio sam se veceras" Pa tigru moj menjaj malo pricu. Izvalila vas je cela Srbija. Plus minus vise nista ne znaci,cak se razmislja i o ukidanju ocenjivanja komentara,ostacete bez posla i sendvica. Da docekamo jutro kada SnS pudlice ustanu,pa u parkic da piske pa da pocnu sa zveketanjem po minusima. Izgubicete vlast zbog nestrucnosti i pokusaja forsiranja. javnog mjenja.

Milan

pre 9 godina

xaxa...svi junaci u zemlju propadoše...vidi koliko SNSovaca gostuje ovde a niko da izadje u emisiju ili barem neko da ih reprezentuje pošto svud stižu i u snegu i u poplavama i na sednicama vlade. Pored toliko supermena baš niko da dodje...nije mi jasno kad su u pravu...ali B92 nije gledana kao Prva ili Pink ili RTS pa neće da izadju za šačicu glasača...sramota

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@Brega:Da je Srbija nekim slučajem uvela sankcije Rusiji , nikome ne bi ni palo na pamet da pominje bilo kakvu cenzuru medija u Srbiji.

svetlanast.

pre 9 godina

U Srbiji je na snazi "mac mac" i "muc muc" politika.

Da bi "objasnio" kako gradjani u Srbiji precenjuju svoju snagu BORIS TADIC je ispricao glup vic o misu koji, posto popije kap rakije, pozove macku: MAC, MAC dodji...

Slicno i ALEKSANDAR VUCIC, da objasni kako su u OEBS-u ostali bez teksta kad su culi njegovo objasnjenje da u Srbiji nema cenzure, malo im je pripretio i trazio izvinjenje, jedino mogli da kazu: MUC, MUC...

Sad im je valjda jasno da u Srbiji nema cenzure.
Eto nam Blica i b92 /i jos poneko/, pa neka prica ko sta hoce a botovi SNS ce raditi SVOJ posao.
Vesela Srbija sa mac mac i muc muc politicarima.

Jack

pre 9 godina

E stvarno mi je muka od takvih kao ti: sta se tebe tice gde se Djilas useljava?
Ako se i useljava, kucu je kupio sopstvenim novcem, a ne kao oni sto se useljavaju u drzavni stan koji mu poklanja njegova partija, dok zemlju bombarduju!!!
(zavist je gadna boljka!!!, 8. jun 2014 22:52)

Stvarno treba da preispitas stavove, treba jednako da te interesuje i Vucicev stan koliko i Djilasov - to sto je jedan bez dana staza obezbedio sebe do kraja zivota, ne abolira drugog da ne polaze racune otkud mu toliki novac, jer je istovremeno bio na JAVNOJ FUNKCIJI.
SVI treba da polazu racune, problem je sto to ne cini niko, niti ce, dok je nama ove ekipe koja moze o svemu da se dogovori van kamera.

beogradska bulumenta

pre 9 godina

Ima pritisaka na "sredstva masovnog opstenja" (c.J.Bakic, naucnik)
Samo vi u Beogradu nastavite da masovno opstite (kao sto opstite sa ostatkom Srbije i svetom vec 25 godina) i za neku godinu Srbija nece postojati!

goca

pre 9 godina

LJiljana Smajlović je novinar svetskof formata, u Srbiji je to retkost.To što je ona izogovorila prof.dr nije smeo ni da pomisli. Bravo.

T

pre 9 godina

Ljiljana Smajlovic je dosla da "napada" Vucica tako sto je krenula da napada one koji napadaju Vucica. Vrhunac je bio kada se "zgrozila" zbog privodjenja coveka u Mladenovcu zbog FB posta, a na pitanje kako to objasnjava, pocela je da prica o nekakvim hapsenjima u Londonu i Kameronovim komentarima na to. Na pitanje o OEBS-ovim kritikama slozila se da gusenja medija ima a onda je pricala o tome kako nije tacno da je 20 ljudi privedeno na informativne razgovore (ono troje sto su zavrsili u mardelju, intetesantno, nije spomenula) i nastavila je o OEBS-u toliko da je Olja morala da je prekine jer bi pricala do kraja emisije. Tako da je ostalo nejasno da li je ona tu dosla da brani nezavisnost medija ili aktuelnu vlast.

Lazar

pre 9 godina

Čini se da je Ljiljana Smajilović najbolje opisala pritisak na medije. Naročito onaj koji vrše tajkuni, a to svako vidi. ;eđutim, o tom pritisku se skoro i ne govori, a moralo bi.

jovica

pre 9 godina

Izinite, ali da li ste provalili kako je kod sns botova simtomaticno nepozavanje elementare gramatike srpskog jezika, na nivou 4. razreda OS i takodje, kao da im je neko ukrao space sa tastature. Vidim da su svi doktori sa sega-mege.

Oddball

pre 9 godina

Него, извин'те браћо, ви оно целим срцем и свом душом хоћете у ЕУ и све оне европске вредности, што материјалне, што духовне?

Па онда кусајте и заједничку спољну политику ЕУ и заједничке санкције
Русији!

А о цензури - па у Србији није дозвољено ни другачије мислити а камоли писати о томе!

see what I did there?

pre 9 godina

Ja nešto nisam primetio cenzuru na ovom portalu vidim ima kritika i trolova koliko hoćeš pa o kakvoj onda vi cenzuru govorite.
(Ilija, 9. jun 2014 08:05)

Dobro si sam rekao - na OVOM portalu. I to je to. Sta je sa Pinkom, RTSom i slicnim drugim rezimskim portalima? Ne bi vi dzabe dolazili na B92 da znate da ne mozete da botujete. Da B92 (na koji inace privatno kukate i nazivate ga pogrdnim imenima) nema takvu politiku, vec da vama botovima zabrani pristup, opet bi vas iznosili iz skupstine ako treba.

blabla

pre 9 godina

Гледао сам мало емисију "Утисак". Госпођа из ОЕБС-а је ок. Него ме насмеши проф. Бакић и његова синтагма "средства масовног општења" итд. Па када чух реч "благодарећи" некако ми бејаше топло око срца. хахахаха Општи закључак је следећи: на дну океана, али не знамо где тачно, налази се неко благо. Новинари заронише и кренуше да узму то благо (на своју иницијативу или према инструкцијама). ОЕБС је то спазио преко сателита и послао је своје обавештајце да ту активност прате. Пошто новинари раде нешто у мраку, они неће рећи праву истину, него ће измислити некакве друге разлоге зашто су заронили. Како нису узели то благо, ОЕБС не може да их оптужи за крађу. И када су сви изронили на површину рекли су да су били у авантури, подводном пливању. )))): хахахаха Очигледно да је реч о шпијунским активностима а доказ су притисци. Зато нема потребе нико никога да зове и да каже шта треба да ради, шпијуни знају свој посао. хахахаха Све просто ко пасуљ. ))): Морам ето нешто да напишем, бејаше ми симпатичан тај немушти језик. ))): На основу догађаја са Марком Краљевићем и филмова можемо закључити да чим се дешавају притисци пешадијско-ваздушно-речно-моторизовани, онда се може говорити о притисцима шпијунског карактера, обавештајног, јер да има ко шта да каже, он би рекао, нити се шта тражи, нити се шта нуди. ))): Резултат је нула. ))):

oklahoma kid

pre 9 godina

"Ma nemoj a dok je DS bio na vlasti sve je bilo u redu i nije bilo pritisaka a sada ih odjednom ima sada odjednom pominjete cenzuru a samo kritike i čujemo.
(Novak, 8. jun 2014 22:24)"

A jeste se tad žalili OEBS-u?

I što niste? Nije vam Šešelj dozvoljavao da pričate sa antisrpskim organizacijama?

svetlana

pre 9 godina

Svi utisci su okreni-obrni o Vucicu,on nista drugo ne radi nego samo prati ko je sta negde rekao ili napisao o njemu i karakteru njegove vlasti, pa se posle,gnevom pravednika obrusava na javnost.Dajte, ljudi, da bar tri dana niko nista ne prokomentarise o nemu i njegovima, da pocne covek da radi svoj...posao, ako uopste zna sta mu je posao. Ovo tesko da moze jos dugo da se izdrzi.

ljubitelj burleski

pre 9 godina

Goran,08.06.2014.22,27.Ovde nije reč o Đilasu,pogrešio si sajt, ovo je B,92 a ne Kurir,a i temu.Đilas ,da je hteo ,a mogao je ,i imao sva pravna i moralna prava danas ,,list,, iz koga potiču ovakva,,saznanja,, o ,,useljavanju u kuču na moru,, , bio bi mnooogo manje prodavan ,kao,,najprodavaniji,,. Malčice bi,,pojeli,, advokati za u pomoć ,,sveznajućima,,. I Još Nekažnjenima Za Paniku Zbog Širenja Lažnih Podataka o BROJU Žrtava Poplava u Obrenovcu i TO NA NASLOVNOJ STRANI..Dinkić je za to bio ,,učitelj, pa im naplatio,,časove,, ODMAH.INAČE ĐILASOVO OBRAZOVANJE NEKI MOGU SAMO DA SANJAJU.A O TOME SE OVDE RADILO I SLOBODE DA SE OBJAVE PODACI O LAŽNIM ZVANJIMA I ,,DOKTORATIMA,, ZBOG ČEGA JE PEŠČANIKOV SAJT,,SLUČAJNO,, UGAŠEN.DA ZA UBUDUĆE PRVO TEMU NEZAMENJUJEŠ PO,,UBEĐENJU,,.Uvek ima neki,,prosvetitelj,, ovog tipa,što lepo nezameniš nekog,,profu,, na Megableji.

Dejan

pre 9 godina

Ljiljana Smailovic je tacno kazala,zapad (tj SAD) je opet krenuo u nekakvo kaznajvanje Srbije samo zato sto nismo pristali na njihov besmislen i bezobrazan zahtev da budemo protiv Rusije.

sumorni

pre 9 godina

"Ja bih zamolio ovu Gospodju da nam objasni kako to ima pritiska na medije kada mediji objavlju sve i svbasta protiv ove vlade i premijera,Pritisaka ima ali od strane mnogih portala koji nepustaju misljenja obicnih gradjana.
(politikonom, 8. jun 2014 22:31)"

A što nije došao Vučić u emisiju kad je bio pozvan, ili što nije pustio nekog od onih 5 pozvanih ministara, pa da oni pitaju dotičnu gospodju?

Izgleda da im je lakše da pošalju tebe, bolje tako nego da oni ponovo ispadnu smešni u društvu?

mozesmezvatikakogodhoces

pre 9 godina

Pa ljudi, cenzura je i veštačko kreiranje javnog mnjenja, kada imate gomilu ljudi koji preplave jednu vest komentarima bilo pozitivnim ili negativnim, sa ciljem da kod čitalaca kreiraju odredjeni stav. Takav vid udruživanja je jako opasan.
Cenzura je i to što u proteklih nekoliko dana ima jako malo obaveštenja o situaciji u Obrenovcu, i sva obaveštenja stižu iz jedinog izvora - Vlade. Pri tom su ta obaveštenja preterano optimistična, imajući u vidu da postoje indicije da je situacija na terenu sasvim suprotna.
Što se tiče profesora Jova Bakića, još nisam imao prliku da čujem da je izneo neku neistinitu i neargumentovanu tvrdnju u sredstvima javnog informisanja. Vidim da se neki podsmevaju njegevom stilu izražavanja, jako zrelo i inteligentno, nema šta.
Još jedna stvar, vidim da je simpatizerima Premijera jedan od jačih argumenata to što je Vučić nazvan somom u Kesićevoj emisiji. Gledao sam tu emisiju i dobro se sećam da je postojala izjava "Vučić nije som, ali jeste riba u horoskopu..." Moje lično mišljenje je da gospodin Vučić nije nikakva budala, nikakav som, već jedan jako inteligentan lik, čime je još opasniji u mojim očima kad vidim kako koristi mase neobrazovanog stanovništva u svoju korist. Ja imam 26 godina, još nijednu vlast u poslednjih 8 godina nisam podržavao, ali ova je prva koje se ozbiljno plašim.

Mara11

pre 9 godina

O cenzuri u Srbiji se uvek moze raspravlajti , ali je ipak evidentno da je sad ima znatno manje nego godinama u nazad. Naprosto su tehnologije toliko uznapredovale da je nemoguce ista cenzurisati, mislim da je posredi nesto drugo, nezadovoljstvo nekih stranih sila ali i opozicije koja inskonstruisanim situacijam pokusavaju na sve moguce nacine da umanje rad sadasnje vlade

niko

pre 9 godina

Znate da postoji program koji objavljuje na medijskim sajtovima komentare, za lupanje minusa nisam siguran.. Tako da botovi otvore program i lako pošalju komentar svim vestima

demagogija

pre 9 godina

Ova zena iz Oebsa bila je potpuni promasaj. Politicarka u rukavicama I to trece kategorije. Apsolutno je izbegla da odgoviri na svako pitanje. Sve u fazonu mir u svetu, volimo se, postujemo. Ko da je na izboru za mis sveta.

botovska buba

pre 9 godina

u svom tom galimatijasu mišljenja, nesporna činjenica da cenzure ima, itekako, kontrole medija kao nikad, ali i spoljnih pritisaka.
kao i komičnih pokušaja botovskih internet brigada da upadnu u Utisak i pročitaju komentare po zadatku. dokaz da glupost i jednoumlje nemaju granica.

depos

pre 9 godina

Naravno da ima pritisaka na medije i to nije slučaj samo u zadnjih mesec ili godinu dana.Ukoliko analiziramo stanje u medijima od 5oktobra 2000-te,možemo reći da je pritisak na medije bio neuporedivo manji nego za vreme Miloševića.Bilo je tajkunskog pritiska na medije(Karić,Mišković,Mitrović...),ali ne političkog.To se promenilo sadašnjim zakonom o informisanju koji je doneo Tadićev režim 2009-te godine,a protiv koga je mali broj novinara protestovao.Tadić je pokušao,slično kao Milošević,mada ne tako brutalno,da koristi medije za pravljenje kampanja protiv drugih partija i kritičara režima,pravljenje raznih afera i sl.Cvetkovićeva vlada je bila najmanje medijski kritikovana,a bila je ubedljivo najlošija od 2000-te.Tadić je prvo udario na DSS,pravljenjem afera:Kolubara(kao da se tu nije kralo pre i posle Koštunice),ubistvo premijera,paljenje ambasada i džamija...Niti jedna od tih afera nije dobila sudski epilog što govori da cilj nije bila borba protiv kriminala i korupcije već diskreditacija političkih protivnika.Sa jačanjem SNS-a i oni su došli na red,što je bilo očigledno u predizbornoj kampanji 2012-te.Zato su Toma i Vučić u toj predizbornoj kampanji kritikovali režim za medijsku blokadu i najavili da će promeniti zakon o informisanju.Naravno da zakon nisu promenili,mada još uvek najavljuju,ali su zato maksimalno iskorisili ovaj nedemokratski zakon kako bi kontrolisali medije.Vučić sada ima komotnu većinu u parlamentu,tako da ne razumem zašto pokušava da uguši svaku kritiku,koje ionako skoro da nema.A što se tiče oglašavanja OEBSA tu se slažem sa gostima Utiska da je to povezano sa Ukrajinom.Zašto je ta organizacija,EU,zapad ćutao sve ove godine dok su mediji gušeni,a sada su se odjednom oglasili.A pri tome primeri su loši,jer je sve urađeno stihijski sa namerom da se izvrši pritiska na Vučića povodom Ukrajine.EU i OEBS snose deo odgovornosti za stanje u medijima,koje podseća na Miloševićevo vreme,jer su davali Tadiću i Vučuću apsolutnu podršku.Naravno obojica su im bili potrebni jer su bili veoma kooperativni po pitanju Kosova,Rep.Srpske,ekonomije,zaduživanja...Možda će odluka vlade da pozove Srbe sa Kosova na izbore,iako nemaju osnovna ljudska prava,poboljšati odnos Vučića sa OEBS-om,ali sumnjam da će to zadovoljiti apetite zapada na duže vreme.U svakom slučaju ako je Vučić žrtvovao Kosovo,a znamo šta je govorio pre dve godine,zarad svoje fotelje ne vidim da ima nešto što ne bi uradio da ostane na vlasti.

Jovica Kokot

pre 9 godina

Treba biti obazriv sa davanjem izjava o pritisku na medije jer tako mozemo dodatno ugroziti pozicije novinara i narusiti ugled nas kao drzave u Evropi I svetu

Nešo

pre 9 godina

Bitno je da nema cenzure vlasti od strane vlasti. Što se tiče tajkuna , tačno je da oni žele da pojedine medije drže pod svojom kontrolom , ali su za to odgovorni glavni urednici tih medija.

sasa stankovicfebris

pre 9 godina

Voleo bi da mi Olja Bečković otkrije državu u kojoj vladajuća politička garnitura nema veto na neke informacije koje javno cirkulišu. Odjednom su pojedincima povređena njihova prava na informisanje da se i OEBS nalazi pozvan da arbitrira. Predstavnica OEBS-a je govorila o toj problematici bez upadanja u vatru i sasma objektivno. Olja je još uvek pod utiskom što je DS na političkim marginama, a prema sadašnjoj vlasti gaji stanoviti animozitet. Znam da će ovaj moj komentar biti stopiran, toliko o cenzuri. Simptomatično je da predstavnica OEBS-a više poštuje Srbiju od Olje i onog "divnog" gosta kojemu je trn u oku Vučić. Boli ga što je vučić išao da spašava ljude iz smetova, a boliga i šđto je među prvima stigao u poplavljena područja. Taj isti Vučić je javnim pozivom animirao veliki broj dobrovoljaca, a šta nije zanemarljivo !

sandsea

pre 9 godina

I sam Vucic je znao i rekao da ce biti napada sa svih strana, to je to, a ko zna ko sve stoji sa druge strane. Niko nije ocekivao takve izborne rezultate, a oni nose svasta sa sobom. Mala smo mi zemlja u srcu balkana i ne znamo mi nista o "big picture", samo mislimo da znamo (mi sto komentarisemo).

Humanoid

pre 9 godina

OEBS se oglasio samo i jedino stoga što vlast odbija uvesti sankcije Rusiji. Da je 'Jedan jedini' poslušan po tom pitanju, što se OEBS-a ili EU tiče, mogao bi nas sve nabiti na kočeve, oni ne bi ni trepnuli. Cenzura ne traje od pre neki dan, već od 2012, a oni se javljaju sad, nakon što im se 'Nepobedivi' počeo po prvi put meškoljiti.
Johnny, standardno oštar i jasan. Uzgred, na sledećim izboirima glasam za Srbijanku Turajlić. Ne interesuje me hoće li biti na listi.

Alex

pre 9 godina

@ vidra
"Smatram da ni sociolog, Jovo Bakić, nije kompetentan da govori pravniku da li je ovaj kompetentan da tumači nečiji naučno -istraživački rad."

Kako bre nije kompetentankao Dr i profesor na falksu?

Pametnjaković

pre 9 godina

Da, u Srbiji u kojoj su političari i njihovi iznad i izvan zakona, gde sve ide preko veze i poznanstava, usvajanje zakona će mnogo pomoći.

Radovan Petrović

pre 9 godina

Slazem se da je posao opozicije da napada Vladu, ali je ovde rec o napadu radi samog napada. Sta je to opozicija konkretno ponudila ili koji je to dokaz konkretan kad se napada Vlada, argumenti nikako nisu na njihovoj strani. Dok se opozicija ne uozbilji rejting SNS ce i dalje ostati neokrnjen.

đoda c

pre 9 godina

Podržavam u potpunosti slobodu medija i izražavanja, ali iskreno sada, preterujemo u tome da ima toliko cenzure koliko se danima trubi. Po mom mišljenju više ima bljuvotina na račun vlasti, Vučića pre svega.

Brka

pre 9 godina

O kakvoj slobodi menidja i cenzuri polemišete danima? U Srbiji je sve dozvoljeno i svako sve može. Ko vrši pritisak na opoziciju da na ovaj način napada aktuelnu vlast? Jel to cenzura?

Golub50

pre 9 godina

Napadi vezani za slobodu medija kao i za doktorat su neargumentovani i prestavljaju neuspešni pokušaj da se destabilizuje Srbija.

Putnika Stepa

pre 9 godina

Smatram da ni sociolog, Jovo Bakić, nije kompetentan da govori pravniku da li je ovaj kompetentan da tumači nečiji naučno -istraživački rad.
(Vidra, 9. jun 2014 11:25)

Pa ako si pogledao klip, video bih da ni on nema odgovor na Oljino pitanje - sta ima vlada sa obaranjem stranice?

Mišo

pre 9 godina

Po mom skromnom mišljenju cenzuru medija , može da vrši vlast. A kada bilo koga iz medija pitate ko je to iz vlasti tražio od glavnih i odgovornih urednika da se nešto ne objavi ili ako je nešto objavljeno što nije u prilogu vlasti , pozvan na odgovornost , niko se nije javio da je toga bilo. Ja se pitam kako se zove i čija je to cenzura , ako vi napišete nešto afirmativno za aktuelnu vlast , a portal to i ne pomišlja da objavi.

Imen

pre 9 godina

Pa ništa i nisu sinoć rekli novo sve jedno te isto ponavljaju i slep čovek vidi da nema cenzure a što se tiče pritisaka na medije to i dalje možda postoji ali to sigurno Vlada ne radi tako da džaba vam ova kampanja protiv Vučića.

Romanija

pre 9 godina

Običan građanin:E to je malo teže. Ako napišete nešto pohvalno o aktuelnoj vlasti ili kritikujete prethodnu , oda računaj te da vam komentar neće ugledati svetlo dana.

srnyx

pre 9 godina

Ko god je gledao emisiju shvatio je da pogled na neki proces, pa tako i na slobodu medija, posebno kada je OEBS u pitanju, zavisi pre svega od različitih okolnosti i političkih interesa. Da li se i šta promenilo u poslednje vreme, da li ima posebnih, novih pritisaka na medije i sl? Očigledno je da nema, dakle cela priča je izbačena i forsira se iz drugih razloga. Potvrda svemu je i broj dnevnih listova, radija, televizija i autorskih emisija koja kritički i proopozicino nastupaju. Da li je bilo koja ukinita, zabranjena ili skinutra? Nije!

Doktor

pre 9 godina

Ma Jovo Bakić kao i obično napada Vučića i Vladu tako je radio i onaj veliki "ekspert" Todorić pa postade član DS sigurno zbog izuzetnog zalaganja u najuže rukovodstvo.

Glasinac

pre 9 godina

@goca: Nije bitno da li neko sme nešto da kaže , nego je važno šta taj kaže. Tačno je da je LJiljana Smajlović novinar svetsko formata i ona je dosta plastično objasnila njeno mišljenje u vezi cenzure medija.A šta je gospodin Jovo Bakić rekoa , ako izuzmemo , što je se proglasio stručnjakom da ocenjuje kvalitet doktorske disertacije Nebojše Stefanovića.Naravno ništa što bi vredelo pažnje.

Mirkonija

pre 9 godina

Jedan medij, novine bilo koje u svojo biti trebaju da sluze za informisanje naroda o necemu sto se desilo ili se najavljuje da ce se desiti. Ne treba licitirati kao sto radi, Mozda nije cinjenica, blacenje nije vest. ne sme se kroz clanak videti da je doticni koji je pisao vest pristalica bilo koje strane, bilo politicke ,bilo neke druge

Danny`s

pre 9 godina

Covece koja je ovo hajka!Mislim da mediji sada imaju mnogo vecu slobodu nego u zadnjih par decenija.Pa ko im je kriv sto su navikli da se okrecu jednoj stranci i preispituju sta i da li smeju da emituju.Sigurna sam da RTS jos uvek pita za svaku konkretnu vest da li sme da ide.Tako su navikli kod prethodnih vlasti, pre svega kod Milosevica.Polako...treba vremena za osamostaljivanje.Niko nikome ovde nista ne ogranicava.Da je tako, mnogima bi do sada bio onemogucen rad

Britka

pre 9 godina

Danas u Srbiji opozicionih medija ima više nego ikad, više nego u vreme „Demokratske“ vlasti. I ne vidim čime su argumentovane priče o cenzuri. Nikakav validan i normalan primer niko nije dao.

kondor

pre 9 godina

Gledajući realno, kako se razni kvazi analitičari, stručna javnost i slično odnose prema premijeru, pa ovo je više nego sloboda medija. Na svakom, ali na svakom portalu, kanalu, društvenoj mreži, ma svuda, nalazimo sijaset sadržaja sa čak više nego uvredljivim odnosom prema premijeru jedne države. Bar ispoštujte to što je premijer.

Zvocalo

pre 9 godina

Izgleda da su i moderatori ( administratori ) oduševljeni Jovom Bakićem čim ne dozvoljavaju ništa drugo sem pohvala za našeg Jovu. A, govornik je, nema zbora. Taman takav da sam sebe ne razume!

Novak

pre 9 godina

Ma nemoj a dok je DS bio na vlasti sve je bilo u redu i nije bilo pritisaka a sada ih odjednom ima sada odjednom pominjete cenzuru a samo kritike i čujemo.

moj_utisak

pre 9 godina

Gledao emisiju i moram priznati da kada pogledate malo izmedju redova videlo se da gospoda i Oebs-a nisu ocekivala takav odgovor drzave.Sada se gospodja Tidl malo vadila koristeci jake reci ne bi li sacuvala ono malo kredibiliteta koje im je ostalo u Srbiji.Od svega sto sam cuo mogu da kazem da sve ocene situacije oko navodne cenzure koje su se cule ne bi mogao da nazovem ni pausalnim.Stare fraze,obojeno misljenje,pristrasnost cak do te mere da je vazno nesto reci,a ne potkrepiti cinjenicom.Prica sa navodnom cenzurom po meni je definitivno pala u vodu veceras.

Rajko Marić

pre 9 godina

Ja se samo pitam, da li je i koliko puta, gospođa iz OEBS-a, pogledala neke naše vesti, ili pročitala neki dnevni list. Ali, bitno je da ona zna da je cenzura medija u Srbiji zabrinjavajuća.

politikonom

pre 9 godina

Ja bih zamolio ovu Gospodju da nam objasni kako to ima pritiska na medije kada mediji objavlju sve i svbasta protiv ove vlade i premijera,Pritisaka ima ali od strane mnogih portala koji nepustaju misljenja obicnih gradjana.

СУБОТИЦА ПРОЗИВКА

pre 9 godina

Мене јако интересује дали у некој земљи постоји толика слобода да нема било ког облика цензуре. Госпођа из ОЕПС-а мора да оправда своје постојање и да прича штоприча.

vgrad

pre 9 godina

Gospođa Pola Tida koja je zvanična predsatvnica misije OEBS u Srbiji izjavljuje da nije spremna da se izvini Vučiću jer niko od nnjih to niko nije ni tražio ali uporno pa i večeras da su mediji u Srbiji u zaista komplesnoj situaciji i kad to kaže misli da postoji cenzure i kontrolisanja medija i političkih uticaja.A svedoci smo svakodnevnih napada na premijera Vučića i milione izgovorenih reči kojima se on, vlada i ministri žestoko napadaju i za one stvari za koje nikako ne mogu biti odgovorni.A o gospodinu Jović Bakiću ne treba govoiri, koliko on smatra za Vučića da je stručnjak za sve isti je osvedočeni protivnik politike Vučića.

Peter

pre 9 godina

Da postoji cenzura u Srbiji, B92 i Blic, dve najjače medijske kuće na ovim prostorima, ne bi postojale. Ovako svako po malo napiše neku "vest", senzaciju prepunu neistina i budalaština, i naravno niko ne odgovara.

ana nis

pre 9 godina

O kakvoj cenzuri, i o kakvim pritiscima na medije se govori? Pa svi slobodno izvestavaju i pisu, evo i vecerasnja emisija je dokaz da su mediji slobodni.

martina

pre 9 godina

Bez osnova i dokaza je potpuno besmisleno optuzivati nekoga. Takve kao vi treba tuziti zbog iznosenja neistina i neosnovanog optuzivanja naseg premijera. Pritiska na medije nema jer su pljuvanja I uvrede na racun premijera, uvek objavljene.

zavist je gadna boljka!!!

pre 9 godina

trebala je olja da zove Đilasa, ipak je on doktor za cenzuru. a, da, useljava se u novu kuću na moru
(goran, 8. jun 2014 22:27)

E stvarno mi je muka od takvih kao ti: sta se tebe tice gde se Djilas useljava?
Ako se i useljava, kucu je kupio sopstvenim novcem, a ne kao oni sto se useljavaju u drzavni stan koji mu poklanja njegova partija, dok zemlju bombarduju!!!

detelina

pre 9 godina

Za ovako kratko vreme nije se pljuvalo ni po vlasti demokratske stranke, a ta je bila najgora u novijoj istoriji Srbije. O kakvoj vi ljudi cenzuri pričate. Razumem cenzura, ali večito u negativan kontekst stavljate premijera, bez razloga.

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Od kada postoji Srbije NIKADA u svojoj istoriji nije imala PRIMITIVNIJU Vlast od ove danasnje ali to NIKO u Srbiji ne sme javno da izgovori !

mlata zamlata

pre 9 godina

Smatram da je Ljiljana Smajlović imala korektan nastup i da je bukvalno argumentima i otvorenim pitanjima pokopala predstavnicu OEBS-a. Takve cenzure o kakvoj se priča poslednjih skoro mesec dana nema ni blizu. Budite ljudi objektivni.

Nikica anusic

pre 9 godina

Mislim da nije ni malo fer i korektno optuzivati sns i Vucica da su kriviz za pritisak na medije ,situacija nije nista losije nego kada je ds bila na vlasti ,ali se slazem da uvek moze bolje i da treba da bude bolje.

Lucidni decko

pre 9 godina

Jovo Bakic pokazao kako izgleda,ponasa i govori pravi doktor nauka. Al ono sto me je fasciniralo jesu telefonska ukjucenja i javljanje sns zombia da opravdaju Dr Necu i Vodju. Ovde mi prvi put nije zasmetala Oljina neprofesionalnost prekidanja gledalaca. Pitam se ako su spremni da dzedze pored telefona da se jave u emisiju i uticu na javno mnjenje sta im onda predstavlja problem da dzedze pored kompa i lupaju minuse na svaki racionalan komentar ? Ko izadje poslednji nek ugasi svetlo. Objavite !

sta

pre 9 godina

nasi novinari kao Smajlovicka ne mogu vide razliku izmedju samocenzure I cenzure. svuda na zapadu postoji samo cenzura gde urednik ili novinar nezeli ne sto da objavi jer moze da povredi nekog 'sponzora' I to ne mozes da promenis, ali kada vlada privodi ljude radi pisanja onda je to opasno jer to ubija slobodu govora. moramo da se borimo za veca prava u slobodi govora ali moramo da budemo realni sta se moze postici a sta je utopija.

cvorovicka

pre 9 godina

Autorka Utiska nedelje Olja Bećković rekla je na početku emisije da je bio pozvan i premijer Aleksandar Vučić da učestvuje u emisiji, ali da se nije odzvao. Ona je dodala da je pozvala petoro ministara iz redova SNS, ali da niko od njih nije mogao da dođe.

Jedna od retkih prilika kada je neki naprednjak ucestvovao u Utisku je bio Stefanovic i secamo se kako se tesko osramotio!

Oni to vise sebi ne mogu da priuste, sad na glavi imaju toliko putera, da su se upetljali k'o pile u kucine, svaki dan po neka teska afera!!

A narod jos uvek bleji i ne shvata kojom brzinom idemo ka propasti!!!

blabla

pre 9 godina

Гледао сам мало емисију "Утисак". Госпођа из ОЕБС-а је ок. Него ме насмеши проф. Бакић и његова синтагма "средства масовног општења" итд. Па када чух реч "благодарећи" некако ми бејаше топло око срца. хахахаха Општи закључак је следећи: на дну океана, али не знамо где тачно, налази се неко благо. Новинари заронише и кренуше да узму то благо (на своју иницијативу или према инструкцијама). ОЕБС је то спазио преко сателита и послао је своје обавештајце да ту активност прате. Пошто новинари раде нешто у мраку, они неће рећи праву истину, него ће измислити некакве друге разлоге зашто су заронили. Како нису узели то благо, ОЕБС не може да их оптужи за крађу. И када су сви изронили на површину рекли су да су били у авантури, подводном пливању. )))): хахахаха Очигледно да је реч о шпијунским активностима а доказ су притисци. Зато нема потребе нико никога да зове и да каже шта треба да ради, шпијуни знају свој посао. хахахаха Све просто ко пасуљ. ))): Морам ето нешто да напишем, бејаше ми симпатичан тај немушти језик. ))): На основу догађаја са Марком Краљевићем и филмова можемо закључити да чим се дешавају притисци пешадијско-ваздушно-речно-моторизовани, онда се може говорити о притисцима шпијунског карактера, обавештајног, јер да има ко шта да каже, он би рекао, нити се шта тражи, нити се шта нуди. ))): Резултат је нула. ))):

Ivica

pre 9 godina

http://www.slobodnaevropa.org/content/zakonodavstvo_srbija/2065698.html

evo pogledajte. Pametnom je dosta. Jednom će i vama botovi biti žao, samo nažalost će to biti prekasno!

tanja

pre 9 godina

Premijer ne podnosi kritiku i mnogo ga boli sto ga ne vole svi, pa botove tera da se javljaju u emisiju kao i da ovde komentarisu. Ali prepoznaju se na kilometar,citaju sa papira,deklamuju napamet nauceno,ne znaju da odgovore na potpitanje...tuzno.

Izgubljene iluzije

pre 9 godina

Utisak br 8 "Spustite prstiće"

Ne sećam se da je,u skorije vreme, neko toliko razočarao kao aktuelni ministar kulture, Ivan Tasovac.
Kada se "prihvatio" funkcije verovala sam,zaista sam verovala,da su namere plemenite ; ovaj snimak je raspršio sve moje iluzije o njemu.

Gaius Noster

pre 9 godina

Šta bih dao za minut u ovoj emisiji, pošto gospoda iz vlasti vole da peru ruke od cenzure, a nikog nema da im otvoreno i direktno kaže u čemu je konkretno problem...

GojkoPreu

pre 9 godina

previse ruznih reci i reci uvreda usmerena i prema Vladi i prema premijeru, tesko da se moze onda spominjati cenzura, a to nisu kritike, vec upravo uvrede, nek se pozabave tim razgranicavanjem stvari.

Mara11

pre 9 godina

O cenzuri u Srbiji se uvek moze raspravlajti , ali je ipak evidentno da je sad ima znatno manje nego godinama u nazad. Naprosto su tehnologije toliko uznapredovale da je nemoguce ista cenzurisati, mislim da je posredi nesto drugo, nezadovoljstvo nekih stranih sila ali i opozicije koja inskonstruisanim situacijam pokusavaju na sve moguce nacine da umanje rad sadasnje vlade

no name

pre 9 godina

Vrlo je zanimljiv tajming kada Olja poziva Aleksandra Vucica u emisije... Onda se posle iscudjava kada se neodazove na poziv. Koliko se ja secam Tadic je bio u emisiji i kad su postavili lampione sa leve strane mosta kod Beske i to pre nego sto su ih upalili!

okrenućemo to da znate

pre 9 godina

Ovo je već bezobrazno drzak pritisak ovih iz OEBS-a.Samo za Srbiju važi da ovde mora da bude anarhija u medijskom prostoru a to sve da se prikaže kao demokratija.Zašto je potrebno OEBS-u ovde bezvlašće u sferi novinarstva?Pa da bi mogli konstantno da vrše pritisak na vlast i da putem medijskog haosa oblikuju ovde javno mnjenje koje bi išlo isključivo stranom faktoru u prilog.Ovoj zemlji oni ne žele dobro i čim pre budu svesni naši rukovodioci u zemlji ovoga Srbiji će krenuti ovako ne piše nam se dobro.Ovo kod nas nije novinarstvo nego rat haosa,laži obmanjivana javnosti skretanje tema sa bitnih na nebitni kolosek,a sve sa ciljem destabilizacije zemlje.

Jovica Kokot

pre 9 godina

Treba biti obazriv sa davanjem izjava o pritisku na medije jer tako mozemo dodatno ugroziti pozicije novinara i narusiti ugled nas kao drzave u Evropi I svetu

sandsea

pre 9 godina

I sam Vucic je znao i rekao da ce biti napada sa svih strana, to je to, a ko zna ko sve stoji sa druge strane. Niko nije ocekivao takve izborne rezultate, a oni nose svasta sa sobom. Mala smo mi zemlja u srcu balkana i ne znamo mi nista o "big picture", samo mislimo da znamo (mi sto komentarisemo).

Tijana

pre 9 godina

Price o cenzuri su apsurdne,oduvek su partije pokusavale da uticu na medije.Neki to rade sa vise ili manje uspeha.To rade i ovi na vlasti i opozicija.Oce neko da mi kaze da Blic nije pod patronatom DS-a,i to sada kada su u opoziciji.Setite se kako je bilo dok su bili na vlasti.Toga je uvek bilo i bice.

sasa stankovicfebris

pre 9 godina

Voleo bi da mi Olja Bečković otkrije državu u kojoj vladajuća politička garnitura nema veto na neke informacije koje javno cirkulišu. Odjednom su pojedincima povređena njihova prava na informisanje da se i OEBS nalazi pozvan da arbitrira. Predstavnica OEBS-a je govorila o toj problematici bez upadanja u vatru i sasma objektivno. Olja je još uvek pod utiskom što je DS na političkim marginama, a prema sadašnjoj vlasti gaji stanoviti animozitet. Znam da će ovaj moj komentar biti stopiran, toliko o cenzuri. Simptomatično je da predstavnica OEBS-a više poštuje Srbiju od Olje i onog "divnog" gosta kojemu je trn u oku Vučić. Boli ga što je vučić išao da spašava ljude iz smetova, a boliga i šđto je među prvima stigao u poplavljena područja. Taj isti Vučić je javnim pozivom animirao veliki broj dobrovoljaca, a šta nije zanemarljivo !

Milovan

pre 9 godina

Evo ga ovaj veliki "stručnjak" Bakić koji samo i kritikuje nisam ga čuo da je pohvalio Vladu za velike napore koje ulaže da nas izvuče iz ove krize.Još jedan od stručnjaka posle onog Todorića koji će postati član DS.

Aleksandar

pre 9 godina

Apsolutno se slazem da postoje dvostruki arsini OEBSA.Lep primer im je dala Smajlovic" kako je Kameron pozdravio presudu od cetiri godine zatvora u V. Britaniji, za objavu laznih informacija na privatnom facebook nalogu." To im nije smetalo.A prica o cenzuri je "budalastina",pise ko sta hoce i gde hoce.

Milan

pre 9 godina

xaxa...svi junaci u zemlju propadoše...vidi koliko SNSovaca gostuje ovde a niko da izadje u emisiju ili barem neko da ih reprezentuje pošto svud stižu i u snegu i u poplavama i na sednicama vlade. Pored toliko supermena baš niko da dodje...nije mi jasno kad su u pravu...ali B92 nije gledana kao Prva ili Pink ili RTS pa neće da izadju za šačicu glasača...sramota

coneBOJ

pre 9 godina

Kada se samo pogledaju predlozi za utisak, u kojim zaista ima i vrlo uvredljivih izjava, reklo bi se da cenzura ne postoji..uvrede koje su vec objavljjene, uvrede koje se iz emisiju u emisiju prenose, podrugljivo, te cak ponavljaju i u utisku-onda nema cenzure..znaci ne jednom vec stalno vrlo slobodno objavljujete ono sto bi se i te kako ranije u Srbiji cenzurisalo.

mozesmezvatikakogodhoces

pre 9 godina

Pa ljudi, cenzura je i veštačko kreiranje javnog mnjenja, kada imate gomilu ljudi koji preplave jednu vest komentarima bilo pozitivnim ili negativnim, sa ciljem da kod čitalaca kreiraju odredjeni stav. Takav vid udruživanja je jako opasan.
Cenzura je i to što u proteklih nekoliko dana ima jako malo obaveštenja o situaciji u Obrenovcu, i sva obaveštenja stižu iz jedinog izvora - Vlade. Pri tom su ta obaveštenja preterano optimistična, imajući u vidu da postoje indicije da je situacija na terenu sasvim suprotna.
Što se tiče profesora Jova Bakića, još nisam imao prliku da čujem da je izneo neku neistinitu i neargumentovanu tvrdnju u sredstvima javnog informisanja. Vidim da se neki podsmevaju njegevom stilu izražavanja, jako zrelo i inteligentno, nema šta.
Još jedna stvar, vidim da je simpatizerima Premijera jedan od jačih argumenata to što je Vučić nazvan somom u Kesićevoj emisiji. Gledao sam tu emisiju i dobro se sećam da je postojala izjava "Vučić nije som, ali jeste riba u horoskopu..." Moje lično mišljenje je da gospodin Vučić nije nikakva budala, nikakav som, već jedan jako inteligentan lik, čime je još opasniji u mojim očima kad vidim kako koristi mase neobrazovanog stanovništva u svoju korist. Ja imam 26 godina, još nijednu vlast u poslednjih 8 godina nisam podržavao, ali ova je prva koje se ozbiljno plašim.

milos

pre 9 godina

Nije problem samo u pritiscima neko sto ti pritisci deluju , a sa druge strane imate "novine" koje pisu sta hoce ali bukvalno bez ikakvih posledica hapse , najavljuju hapsenja i sude, a naslovi su jezivi tipa : dolijao , robija, lisice itd. To nije medijski mrak to je medijsko silovanje odredjenih ljudi u odredjenom trenutku a posle dodju izbori i rezultat je vise nego jasan.

beogradska bulumenta

pre 9 godina

Ima pritisaka na "sredstva masovnog opstenja" (c.J.Bakic, naucnik)
Samo vi u Beogradu nastavite da masovno opstite (kao sto opstite sa ostatkom Srbije i svetom vec 25 godina) i za neku godinu Srbija nece postojati!

Pametnjaković

pre 9 godina

Da, u Srbiji u kojoj su političari i njihovi iznad i izvan zakona, gde sve ide preko veze i poznanstava, usvajanje zakona će mnogo pomoći.

Vreme

pre 9 godina

Iz sinoćne emisije se može zaključiti koliko ima cenzure u Srbiji celo veče pljujete i napadate Vladu kao što i obično radite i žalite se na cenzuru stvarno ne mogu da shvatim.

botovska buba

pre 9 godina

u svom tom galimatijasu mišljenja, nesporna činjenica da cenzure ima, itekako, kontrole medija kao nikad, ali i spoljnih pritisaka.
kao i komičnih pokušaja botovskih internet brigada da upadnu u Utisak i pročitaju komentare po zadatku. dokaz da glupost i jednoumlje nemaju granica.

Saul Goodman

pre 9 godina

Oebs je naseo na propagandu takozvanih nezavisnih medija i njihovih nalogodavaca, sada je i sam to uvideo.Sve je laz,..... (SMAJLI, 08. jun 2014 23:56)

Retorika - radikalska
Nivo shlihta Vucicu - 10/10

Humanoid

pre 9 godina

OEBS se oglasio samo i jedino stoga što vlast odbija uvesti sankcije Rusiji. Da je 'Jedan jedini' poslušan po tom pitanju, što se OEBS-a ili EU tiče, mogao bi nas sve nabiti na kočeve, oni ne bi ni trepnuli. Cenzura ne traje od pre neki dan, već od 2012, a oni se javljaju sad, nakon što im se 'Nepobedivi' počeo po prvi put meškoljiti.
Johnny, standardno oštar i jasan. Uzgred, na sledećim izboirima glasam za Srbijanku Turajlić. Ne interesuje me hoće li biti na listi.

Duci0167

pre 9 godina

SnS pudlice su sad u fazonu "nema cenzure sada sam to uvideo,prica o cenzuri veceras je pala u vodu,cenzure nema-uverio sam se veceras" Pa tigru moj menjaj malo pricu. Izvalila vas je cela Srbija. Plus minus vise nista ne znaci,cak se razmislja i o ukidanju ocenjivanja komentara,ostacete bez posla i sendvica. Da docekamo jutro kada SnS pudlice ustanu,pa u parkic da piske pa da pocnu sa zveketanjem po minusima. Izgubicete vlast zbog nestrucnosti i pokusaja forsiranja. javnog mjenja.

Jack

pre 9 godina

E stvarno mi je muka od takvih kao ti: sta se tebe tice gde se Djilas useljava?
Ako se i useljava, kucu je kupio sopstvenim novcem, a ne kao oni sto se useljavaju u drzavni stan koji mu poklanja njegova partija, dok zemlju bombarduju!!!
(zavist je gadna boljka!!!, 8. jun 2014 22:52)

Stvarno treba da preispitas stavove, treba jednako da te interesuje i Vucicev stan koliko i Djilasov - to sto je jedan bez dana staza obezbedio sebe do kraja zivota, ne abolira drugog da ne polaze racune otkud mu toliki novac, jer je istovremeno bio na JAVNOJ FUNKCIJI.
SVI treba da polazu racune, problem je sto to ne cini niko, niti ce, dok je nama ove ekipe koja moze o svemu da se dogovori van kamera.

svetlanast.

pre 9 godina

U Srbiji je na snazi "mac mac" i "muc muc" politika.

Da bi "objasnio" kako gradjani u Srbiji precenjuju svoju snagu BORIS TADIC je ispricao glup vic o misu koji, posto popije kap rakije, pozove macku: MAC, MAC dodji...

Slicno i ALEKSANDAR VUCIC, da objasni kako su u OEBS-u ostali bez teksta kad su culi njegovo objasnjenje da u Srbiji nema cenzure, malo im je pripretio i trazio izvinjenje, jedino mogli da kazu: MUC, MUC...

Sad im je valjda jasno da u Srbiji nema cenzure.
Eto nam Blica i b92 /i jos poneko/, pa neka prica ko sta hoce a botovi SNS ce raditi SVOJ posao.
Vesela Srbija sa mac mac i muc muc politicarima.

Oddball

pre 9 godina

Него, извин'те браћо, ви оно целим срцем и свом душом хоћете у ЕУ и све оне европске вредности, што материјалне, што духовне?

Па онда кусајте и заједничку спољну политику ЕУ и заједничке санкције
Русији!

А о цензури - па у Србији није дозвољено ни другачије мислити а камоли писати о томе!

jovica

pre 9 godina

Izinite, ali da li ste provalili kako je kod sns botova simtomaticno nepozavanje elementare gramatike srpskog jezika, na nivou 4. razreda OS i takodje, kao da im je neko ukrao space sa tastature. Vidim da su svi doktori sa sega-mege.

my2cents

pre 9 godina

botovska demagogija: Tema je X, a oni obigravaju kolo oko iste pričajući o Y i Z zaključujući da X ne postoji, ali i dalje igrajući i prizivajući sile da potope malo taj X kako bi mogli da ga ukopaju i kažu - eto vidite da je to V, svaka mu čast. Pa nismo svi u primitivnim zajednicama poput vaše stranke, ovo je Srbija gde nas je većina van tih pokvarenih zajednica.

see what I did there?

pre 9 godina

Ja nešto nisam primetio cenzuru na ovom portalu vidim ima kritika i trolova koliko hoćeš pa o kakvoj onda vi cenzuru govorite.
(Ilija, 9. jun 2014 08:05)

Dobro si sam rekao - na OVOM portalu. I to je to. Sta je sa Pinkom, RTSom i slicnim drugim rezimskim portalima? Ne bi vi dzabe dolazili na B92 da znate da ne mozete da botujete. Da B92 (na koji inace privatno kukate i nazivate ga pogrdnim imenima) nema takvu politiku, vec da vama botovima zabrani pristup, opet bi vas iznosili iz skupstine ako treba.

oklahoma kid

pre 9 godina

"Ma nemoj a dok je DS bio na vlasti sve je bilo u redu i nije bilo pritisaka a sada ih odjednom ima sada odjednom pominjete cenzuru a samo kritike i čujemo.
(Novak, 8. jun 2014 22:24)"

A jeste se tad žalili OEBS-u?

I što niste? Nije vam Šešelj dozvoljavao da pričate sa antisrpskim organizacijama?

Dorfl

pre 9 godina

Da li postoje osobe sa manje samopostovanja od ovih botova? Pisati ovo sto oni pisu i ne stideti se pred sobom samim, raditi ovo sto oni rade, a ne osetiti samoprezir, neverovatna je moralna neosetljivost... cak i paramecijumi i amebe imaju veci licni integritet od takvih ljudi...

svetlana

pre 9 godina

Svi utisci su okreni-obrni o Vucicu,on nista drugo ne radi nego samo prati ko je sta negde rekao ili napisao o njemu i karakteru njegove vlasti, pa se posle,gnevom pravednika obrusava na javnost.Dajte, ljudi, da bar tri dana niko nista ne prokomentarise o nemu i njegovima, da pocne covek da radi svoj...posao, ako uopste zna sta mu je posao. Ovo tesko da moze jos dugo da se izdrzi.

Običan garđanin

pre 9 godina

Da ima cenzure ili ptitisaka na medije, kao što kaže gospoda koja podržava bivšu vlast, bili bi puštani i komentari građana koji pišu o stvarnom stanju, o činjenicama da nas je prethodna vlada dovela skoro do bankrota, o tome koliko napora čini sadašnja vlast da nas koliko toliko oporavi ekonomski, a ne bi se samo puštali komentari DS trlovova koji su plaćeni da kritikuju Vučića i sve što on sa svojim ministrima radi.

goca

pre 9 godina

LJiljana Smajlović je novinar svetskof formata, u Srbiji je to retkost.To što je ona izogovorila prof.dr nije smeo ni da pomisli. Bravo.

erikas88

pre 9 godina

Lepa je ova 'dikatatura' o kojoj se sa toliko slobode govori i cenzura u kojoj covek moze svasta reci. Ne budimo smesni. Dovoljno je da svakoga dana otvorimo novine i da vidimo da su price o cenzuri klasicna podmetacina onih kojima odgovara da se misli da cenzura postoji.

danica

pre 9 godina

Da cenzure ima Vasi komentari ne bi bili objavljeni. To vam je dovoljan dokaz da cenzure nema. A sigurna sam da nemate ni jedan jedini dokaz da se sprovodi cenzura. Licno bih volela da se ista uvede i da se ovako nebulozni komentari vise ne objavljuju. Uzivajte u slobodi govora,koja vam nazalost nije uskracena.

dumas

pre 9 godina

Nikakve argumente ucesnici u emisiji nisu dali u prilog tvrdnji da je sloboda medija u Srbiji ugrozena.Nisu me ubedili u to. Srbija radi na uskladjivanju zakona o medijima sa EU standardima, naravno to je proces.

Boran

pre 9 godina

Kad pročitam ovakve gluposti kosa mi se diže na glavi Vlada nema čime da se bavi pa će da obara sajtove ma ajte molim vas poštedite nas ovakvih gluposti.

Душан

pre 9 godina

Смешно.

Све и да је тачно да се данас крши слобода медија (они су себи дали право да поставе постулате шта је кршење а шта није), где су били за време Тадићевог мандата? Да ОЕБС случајно није основан пре само годину?

Хрватска је уложила оштар протест пре само две недеље када је "грешком" неки промотивни постер у Сједињеним Државама урађен делом на Ћирилици? Да ли можете да замислите сличан потез са српске стране? Па на гиљотину би нас ставили!

НИЈЕ господо ово случајно урађено. Не, никако. И Ви сви то знате веома добро, али када радите за новац, онда нажалост често заборављате своје
корене а о моралу и да не говоримо.

Оља, ништа лично али и Ви припадате тој категорији и те како.

niko

pre 9 godina

Znate da postoji program koji objavljuje na medijskim sajtovima komentare, za lupanje minusa nisam siguran.. Tako da botovi otvore program i lako pošalju komentar svim vestima

Figaro

pre 9 godina

@ (Lazar, 9. jun 2014 08:01)
O tajkunima ne smeju da govore ali zato im Vlada ne valja stekao sam utisak da oni misle da Vlada ništa ne radi nego samo pritiska medije i gasi sajtove a to je neviđena glupost.

Jovo

pre 9 godina

Slažem se da ima pritisaka na medije u to nema sumnje ali u mnogo manjoj meri nego dok je DS bila na vlasti jer su se oni mešali u sve to je bila prava diktatura.Potrebno je vremena da se promene mnoge stvari a te priče o cenzuri možete mačku o rep da obesite.

IN

pre 9 godina

Do sada su svi mediji pricali u superlativima samo o zutima "demokrstaa". Sada se kona no cuje malo i druga strana tj. narod. U CEMU JE PROBLEM !

šišatovčanin

pre 9 godina

Slažem se sa gospodjom Smajlović da je sva ova priča o cenzuri isplanirano kao vid pritiska na srpsku vlast oko Ukrajine, ali sam siguran da Vučić ni po cenu odlaska sa vlasti neće pristajati na ucene, pa ni na ovu dobro koordinisanu igrariju oko cenzure, koju su neke opozicione stranke videle kao idealnu priliku da još jednom, makar i potpuno neargumentovano, napadnu Vučića.

Dejan

pre 9 godina

Ljiljana Smailovic je tacno kazala,zapad (tj SAD) je opet krenuo u nekakvo kaznajvanje Srbije samo zato sto nismo pristali na njihov besmislen i bezobrazan zahtev da budemo protiv Rusije.

Dana

pre 9 godina

@Ilija:Nema cenzure medija od strane vlasti, ali zato postoji cenzura od strane medija. Ako nešto napišete afirmativno za aktuelno vlast ili nedaj bože kritikujete prethodnu vlast , onda vam takav komentar neće biti objavljen ili u krajnjem slučaju onda se objeve na kašičicu.

goga

pre 9 godina

Kakva glupost čoveče da ne poveruješ a i ako ima pritisaka znamo ko to radi ovi trolovi iz DS oni i dalje medije kontrolišu.
(Nebojša, 09. jun 2014 07:12)
tako je Stefanovicu, hapsi to

Golub50

pre 9 godina

Napadi vezani za slobodu medija kao i za doktorat su neargumentovani i prestavljaju neuspešni pokušaj da se destabilizuje Srbija.

Lazar

pre 9 godina

Čini se da je Ljiljana Smajilović najbolje opisala pritisak na medije. Naročito onaj koji vrše tajkuni, a to svako vidi. ;eđutim, o tom pritisku se skoro i ne govori, a moralo bi.

Sveta

pre 9 godina

Ma dobro ajde kažite ko to vrši pritisak na medije već mesec dana se govori o tome a videli smo da Vlada ne utiče na medije pa me zanima da vidimo ko su ti ljudi?

Vidra

pre 9 godina

Smatram da ni sociolog, Jovo Bakić, nije kompetentan da govori pravniku da li je ovaj kompetentan da tumači nečiji naučno -istraživački rad.

Nešo

pre 9 godina

Bitno je da nema cenzure vlasti od strane vlasti. Što se tiče tajkuna , tačno je da oni žele da pojedine medije drže pod svojom kontrolom , ali su za to odgovorni glavni urednici tih medija.

Ето, то је мој утисак

pre 9 godina

Ајде!
Није то утисак, то, да има притисака.
Па кад их није било и где их то нема!
Питање је како то да нам се та прича баш сада намеће!

Без цензуре, молим.

Koja

pre 9 godina

Pa gospoda iz SNS-a se pojavljuje samo kod svojih medija i novinara a pitanja sami sebi pripreme unapred, pa ne moze covek da provali ko je gost a ko novinar u emisiji, nase novinarstvo je cista nula, cast velikoj BRANKICI STANKOVIC.

Darko 88

pre 9 godina

Predstavnica OEBS-a ni na jedno jedino pitanje nije odgovorila argumentom i u potpunosti je ostala nedorečena.
(ZOzana, 8. jun 2014 22:36)

Pa naravno da nije kada žena nema argumenata. Najbolji primer da cenzure nema su internet portali. Priče o cenzuri su obična podmetačina.

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@Brega:Da je Srbija nekim slučajem uvela sankcije Rusiji , nikome ne bi ni palo na pamet da pominje bilo kakvu cenzuru medija u Srbiji.

Doktor

pre 9 godina

Ma Jovo Bakić kao i obično napada Vučića i Vladu tako je radio i onaj veliki "ekspert" Todorić pa postade član DS sigurno zbog izuzetnog zalaganja u najuže rukovodstvo.

tipičan gradjanin

pre 9 godina

naprednjaci polako ali sigurno ruse sami sebe. nesposobni da kontrolišu situaciju hvata ih panika i bukvalno skaču iz jedne greške u drugu. nisam simpaziter demokrata, čak naprotiv, smatram ih lopuzama u velikom procentu alo ovo je sramota što se dešava. nepismeni klimaci glavom vladaju uz svog idola eksperta opšte prakse. očigledno je da nam se ništa dobro ne piše u budućnosti. jedini spas za srbiju je da se svim političarima od 1990 pa do danas zabrani bavljenje politikom i da dodju novi ljudi na scenu.

Arimax

pre 9 godina

Dakle, zaključak je da cenzura u Srbiji postoji, na to ukazuje i predstavnica OEBS-a. Dok je Ljiljana Smajlović prilično razvodnjavala priču, Jovo Bakić je kratko i jasno objasnio suštinu i ozbiljnost problema sa kojim se Srbija sreće danas. Šteta što gospoda iz SNS-a nisu bila prisutna.

Brka

pre 9 godina

O kakvoj slobodi menidja i cenzuri polemišete danima? U Srbiji je sve dozvoljeno i svako sve može. Ko vrši pritisak na opoziciju da na ovaj način napada aktuelnu vlast? Jel to cenzura?

Boban

pre 9 godina

Ja se samo pitam, da li je i koliko puta, gospođa iz OEBS-a, pogledala neke naše vesti, ili pročitala neki dnevni list. Ali, bitno je da ona zna da je cenzura medija u Srbiji zabrinjavajuća.
(Rajko Marić, 8. jun 2014 22:25)

Dovoljno je da pogleda samo neki od tabloida tipa ili neku od ruzicanstvenih televizija pa da padne u nesvest ako i nije ali ne cita to samo ona. Na tom polju sadasnja garnitura vec je odbranila prakticne radove jos devedesetih.

Milan Šipka

pre 9 godina

Nedvosmisleno postoji cenzura u Srbiji, ne samo u medijima nego i stavu pojedinaca! Masa koja prati „pastira” je jednako „maloumna sila osuđivanja” – u svim segmentima društva! Pojedinac kao intelektualni unikat više ne postoji, pobeđen je plagijatornim, slepo predvođenim ovcama, to jest „botovima” vladajuće većine koja svoje umne nesposobnosti pravda „mi (Ja) veću glupost u životu nismo čuli(o)”... A što se tiče doktorata, to je JASNO KAO DAN – to je doktorat na nivou pismenog zadatka iz srposkog jezika „Drvnoprerađivačkemetalostrugarske” srednje škole u Donjim Panjevcima. Potpisao i pregledao lično „DR. Mića Jovanović” pretedent prestola kraljevine Laprdije sa čak dva dokaza o genetskom poreklu Nemanjića i kraljice Elizabete druge!

u pravu ste botovi

pre 9 godina

Ako su vasi hvalospevi za koje ste na kraju placeni od novca ovog naroda a ne od Vucica sloboda medija, onda je ona u Srbiji savrsena.
A da je ova zena ishvalila Vucica dizali bi je "u nebo".Kako vas vise nije sramota da lupetate svaki dan i ponavljate istu pricu kao papagaji.

đoda c

pre 9 godina

Podržavam u potpunosti slobodu medija i izražavanja, ali iskreno sada, preterujemo u tome da ima toliko cenzure koliko se danima trubi. Po mom mišljenju više ima bljuvotina na račun vlasti, Vučića pre svega.

Glasinac

pre 9 godina

@goca: Nije bitno da li neko sme nešto da kaže , nego je važno šta taj kaže. Tačno je da je LJiljana Smajlović novinar svetsko formata i ona je dosta plastično objasnila njeno mišljenje u vezi cenzure medija.A šta je gospodin Jovo Bakić rekoa , ako izuzmemo , što je se proglasio stručnjakom da ocenjuje kvalitet doktorske disertacije Nebojše Stefanovića.Naravno ništa što bi vredelo pažnje.

T

pre 9 godina

Ljiljana Smajlovic je dosla da "napada" Vucica tako sto je krenula da napada one koji napadaju Vucica. Vrhunac je bio kada se "zgrozila" zbog privodjenja coveka u Mladenovcu zbog FB posta, a na pitanje kako to objasnjava, pocela je da prica o nekakvim hapsenjima u Londonu i Kameronovim komentarima na to. Na pitanje o OEBS-ovim kritikama slozila se da gusenja medija ima a onda je pricala o tome kako nije tacno da je 20 ljudi privedeno na informativne razgovore (ono troje sto su zavrsili u mardelju, intetesantno, nije spomenula) i nastavila je o OEBS-u toliko da je Olja morala da je prekine jer bi pricala do kraja emisije. Tako da je ostalo nejasno da li je ona tu dosla da brani nezavisnost medija ili aktuelnu vlast.

Radovan Petrović

pre 9 godina

Slazem se da je posao opozicije da napada Vladu, ali je ovde rec o napadu radi samog napada. Sta je to opozicija konkretno ponudila ili koji je to dokaz konkretan kad se napada Vlada, argumenti nikako nisu na njihovoj strani. Dok se opozicija ne uozbilji rejting SNS ce i dalje ostati neokrnjen.

demagogija

pre 9 godina

Ova zena iz Oebsa bila je potpuni promasaj. Politicarka u rukavicama I to trece kategorije. Apsolutno je izbegla da odgoviri na svako pitanje. Sve u fazonu mir u svetu, volimo se, postujemo. Ko da je na izboru za mis sveta.

Imen

pre 9 godina

Pa ništa i nisu sinoć rekli novo sve jedno te isto ponavljaju i slep čovek vidi da nema cenzure a što se tiče pritisaka na medije to i dalje možda postoji ali to sigurno Vlada ne radi tako da džaba vam ova kampanja protiv Vučića.

srnyx

pre 9 godina

Ko god je gledao emisiju shvatio je da pogled na neki proces, pa tako i na slobodu medija, posebno kada je OEBS u pitanju, zavisi pre svega od različitih okolnosti i političkih interesa. Da li se i šta promenilo u poslednje vreme, da li ima posebnih, novih pritisaka na medije i sl? Očigledno je da nema, dakle cela priča je izbačena i forsira se iz drugih razloga. Potvrda svemu je i broj dnevnih listova, radija, televizija i autorskih emisija koja kritički i proopozicino nastupaju. Da li je bilo koja ukinita, zabranjena ili skinutra? Nije!

Putnika Stepa

pre 9 godina

Smatram da ni sociolog, Jovo Bakić, nije kompetentan da govori pravniku da li je ovaj kompetentan da tumači nečiji naučno -istraživački rad.
(Vidra, 9. jun 2014 11:25)

Pa ako si pogledao klip, video bih da ni on nema odgovor na Oljino pitanje - sta ima vlada sa obaranjem stranice?

Mira

pre 9 godina

Utisak - niko iz SNS nije došao?! Pozdrav za Zorana i komentar da Lj. Smajlović razvodnjava, ne dade ni Bakiću šansu da kaže ono hto želi

sumorni

pre 9 godina

"Ja bih zamolio ovu Gospodju da nam objasni kako to ima pritiska na medije kada mediji objavlju sve i svbasta protiv ove vlade i premijera,Pritisaka ima ali od strane mnogih portala koji nepustaju misljenja obicnih gradjana.
(politikonom, 8. jun 2014 22:31)"

A što nije došao Vučić u emisiju kad je bio pozvan, ili što nije pustio nekog od onih 5 pozvanih ministara, pa da oni pitaju dotičnu gospodju?

Izgleda da im je lakše da pošalju tebe, bolje tako nego da oni ponovo ispadnu smešni u društvu?

ljubitelj burleski

pre 9 godina

Goran,08.06.2014.22,27.Ovde nije reč o Đilasu,pogrešio si sajt, ovo je B,92 a ne Kurir,a i temu.Đilas ,da je hteo ,a mogao je ,i imao sva pravna i moralna prava danas ,,list,, iz koga potiču ovakva,,saznanja,, o ,,useljavanju u kuču na moru,, , bio bi mnooogo manje prodavan ,kao,,najprodavaniji,,. Malčice bi,,pojeli,, advokati za u pomoć ,,sveznajućima,,. I Još Nekažnjenima Za Paniku Zbog Širenja Lažnih Podataka o BROJU Žrtava Poplava u Obrenovcu i TO NA NASLOVNOJ STRANI..Dinkić je za to bio ,,učitelj, pa im naplatio,,časove,, ODMAH.INAČE ĐILASOVO OBRAZOVANJE NEKI MOGU SAMO DA SANJAJU.A O TOME SE OVDE RADILO I SLOBODE DA SE OBJAVE PODACI O LAŽNIM ZVANJIMA I ,,DOKTORATIMA,, ZBOG ČEGA JE PEŠČANIKOV SAJT,,SLUČAJNO,, UGAŠEN.DA ZA UBUDUĆE PRVO TEMU NEZAMENJUJEŠ PO,,UBEĐENJU,,.Uvek ima neki,,prosvetitelj,, ovog tipa,što lepo nezameniš nekog,,profu,, na Megableji.

Mirkonija

pre 9 godina

Jedan medij, novine bilo koje u svojo biti trebaju da sluze za informisanje naroda o necemu sto se desilo ili se najavljuje da ce se desiti. Ne treba licitirati kao sto radi, Mozda nije cinjenica, blacenje nije vest. ne sme se kroz clanak videti da je doticni koji je pisao vest pristalica bilo koje strane, bilo politicke ,bilo neke druge

Danny`s

pre 9 godina

Covece koja je ovo hajka!Mislim da mediji sada imaju mnogo vecu slobodu nego u zadnjih par decenija.Pa ko im je kriv sto su navikli da se okrecu jednoj stranci i preispituju sta i da li smeju da emituju.Sigurna sam da RTS jos uvek pita za svaku konkretnu vest da li sme da ide.Tako su navikli kod prethodnih vlasti, pre svega kod Milosevica.Polako...treba vremena za osamostaljivanje.Niko nikome ovde nista ne ogranicava.Da je tako, mnogima bi do sada bio onemogucen rad

Mišo

pre 9 godina

Po mom skromnom mišljenju cenzuru medija , može da vrši vlast. A kada bilo koga iz medija pitate ko je to iz vlasti tražio od glavnih i odgovornih urednika da se nešto ne objavi ili ako je nešto objavljeno što nije u prilogu vlasti , pozvan na odgovornost , niko se nije javio da je toga bilo. Ja se pitam kako se zove i čija je to cenzura , ako vi napišete nešto afirmativno za aktuelnu vlast , a portal to i ne pomišlja da objavi.

igi

pre 9 godina

Kada vladini sluzbenici zabrane tekst onda je to cenzura a kada urednik odbije da objavi tekst zbog politicke konotacije ili slicno onda je to uredjivacka politika.

Romanija

pre 9 godina

Običan građanin:E to je malo teže. Ako napišete nešto pohvalno o aktuelnoj vlasti ili kritikujete prethodnu , oda računaj te da vam komentar neće ugledati svetlo dana.

depos

pre 9 godina

Naravno da ima pritisaka na medije i to nije slučaj samo u zadnjih mesec ili godinu dana.Ukoliko analiziramo stanje u medijima od 5oktobra 2000-te,možemo reći da je pritisak na medije bio neuporedivo manji nego za vreme Miloševića.Bilo je tajkunskog pritiska na medije(Karić,Mišković,Mitrović...),ali ne političkog.To se promenilo sadašnjim zakonom o informisanju koji je doneo Tadićev režim 2009-te godine,a protiv koga je mali broj novinara protestovao.Tadić je pokušao,slično kao Milošević,mada ne tako brutalno,da koristi medije za pravljenje kampanja protiv drugih partija i kritičara režima,pravljenje raznih afera i sl.Cvetkovićeva vlada je bila najmanje medijski kritikovana,a bila je ubedljivo najlošija od 2000-te.Tadić je prvo udario na DSS,pravljenjem afera:Kolubara(kao da se tu nije kralo pre i posle Koštunice),ubistvo premijera,paljenje ambasada i džamija...Niti jedna od tih afera nije dobila sudski epilog što govori da cilj nije bila borba protiv kriminala i korupcije već diskreditacija političkih protivnika.Sa jačanjem SNS-a i oni su došli na red,što je bilo očigledno u predizbornoj kampanji 2012-te.Zato su Toma i Vučić u toj predizbornoj kampanji kritikovali režim za medijsku blokadu i najavili da će promeniti zakon o informisanju.Naravno da zakon nisu promenili,mada još uvek najavljuju,ali su zato maksimalno iskorisili ovaj nedemokratski zakon kako bi kontrolisali medije.Vučić sada ima komotnu većinu u parlamentu,tako da ne razumem zašto pokušava da uguši svaku kritiku,koje ionako skoro da nema.A što se tiče oglašavanja OEBSA tu se slažem sa gostima Utiska da je to povezano sa Ukrajinom.Zašto je ta organizacija,EU,zapad ćutao sve ove godine dok su mediji gušeni,a sada su se odjednom oglasili.A pri tome primeri su loši,jer je sve urađeno stihijski sa namerom da se izvrši pritiska na Vučića povodom Ukrajine.EU i OEBS snose deo odgovornosti za stanje u medijima,koje podseća na Miloševićevo vreme,jer su davali Tadiću i Vučuću apsolutnu podršku.Naravno obojica su im bili potrebni jer su bili veoma kooperativni po pitanju Kosova,Rep.Srpske,ekonomije,zaduživanja...Možda će odluka vlade da pozove Srbe sa Kosova na izbore,iako nemaju osnovna ljudska prava,poboljšati odnos Vučića sa OEBS-om,ali sumnjam da će to zadovoljiti apetite zapada na duže vreme.U svakom slučaju ako je Vučić žrtvovao Kosovo,a znamo šta je govorio pre dve godine,zarad svoje fotelje ne vidim da ima nešto što ne bi uradio da ostane na vlasti.

Alex

pre 9 godina

@ vidra
"Smatram da ni sociolog, Jovo Bakić, nije kompetentan da govori pravniku da li je ovaj kompetentan da tumači nečiji naučno -istraživački rad."

Kako bre nije kompetentankao Dr i profesor na falksu?