Četvrtak, 15.05.2014.

10:31

"Ovde novinarstvo više ne postoji"

Autorka Insajdera B92 Brankica Stanković dobitnica je prestižne nagrade za novinarsku hrabrost za 2014. godinu međunarodne medijske fondacije sa sedištem u SAD.

Izvor: B92

"Ovde novinarstvo više ne postoji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

mira

pre 9 godina

Brankica je dosadna i prevazidjena. Ponavlja fraze koje nicemu ne sluze, emisije su bez dokaza i neinteresantne! Zar ne smemo da imamo drugacije misljenje! Knjigu ne bih kupila ni za zivu glavu!

ivan

pre 9 godina

Ljudi vi niste ni svjesni sta vam b92 i Brankica Stankovic omogucavaju,a to je ono cemu bi svi trebali teziti ISTINA i samo ISTINA.Za nas u Hrvatskoj je to naucna fantastika jer osim Indexa koji opet ne smije sve mi pojma nemamo o nicemu sta banda radi.Brankici kapa do poda jer je svoji život pretvorila u pakao zbog borbe za istinom i pravdom,ali to može najvise da zahvali svojim urednicim i vlasnicima koji su dobili po tamburi zbog nje sto ju cuvaju i brane.A do knjige sam jedva dosao jer ju u Hrvatskoj nema sanse ni kupiti ali ni naruciti.Kod nas jedan covjek drzi sve a na velika vrata je usao i vama pa se nadam da ce ga Brankica dobro istražiti jer ga ovdje ne smije nitko ni spomenuti. Ivica Todoric nije ni svjestan da si je potpiso smrtnu presudu sto dolazi na Brankicin teritori a zivim da ga krene secirati:-)Pravosude isto smece kao i kod vas ako ne i gore prema tome nula bodova od pravde i istine! Pozdrav svima a najvise b92,Insajderovcima i genijalnoj Brankici iz Zagreba!!!!!

Dr Sax

pre 9 godina

Brankice nisi ti za ovo vreme .. za ovu zemlju i ovaj narod .. bezi odavde spasavaj se ! ovaj narod je lud ! ne vredi raditi za opstu dobrobit veruj mi .... Srdacan pozdrav !!

Maja Đokić

pre 9 godina

Brankice svaka cast!Za sve što govoriš imaš dokaze i osnove, to je najvažnije od svega!Tvoje tvrdnje su zbog toga neosporive. Žrtvovala si mnogo, ali si uticala na mnoge ljude koji cene istinu i svako treba da radi svoj posao na način na koji ga ti radiš i sa takvom dozom jačine!Dosta omladine, uključujući i mene se ugleda na tebe i na način na koji pristupaš svakoj situaciji. Sve pohvale!

Gora

pre 9 godina

Draga nasa Brankice,prvo da Ti cestitam na svim nagradama,koje si zasluzila. Nije samo novinarstvo u krizi. U krizi je celo drustvo,bilo kojeg sistema. Svaka profesija nam se sastoji od podkupljenih sudija,policije,medicinskih radnika(gospode) pa i mojih kolega inzenjera. Ja sam dalekih osamdesetih uvideo ocit lopovluk u mojoj struci. Na reagovanje me policija niti slusala vec saslusala zasto sam te kradje otkrio. Novcane svote na milione SFRJ dinara (mozda milijarde) potpisivao je u moje ime moj direktor. Bio sam nadnut. Namestaljka kao i Tvoja Kolubara. komisija komisionisala. Meni nudjeno vece radno mesto,dilovanje i novca i radnih mesta. Tadasnji sindikat me salje na odmor da bi me direktor suspendovao. Da sam bar imao policijsku zastitu.
I...napisah scenario za puknuti film, pa u jednu drugu zemlju.
BRANKICE cestitam na doslednosti. Moja cestitka je beznacajna u odnosu na cestitke, u ovom slucaju, celog sveta.

Branko V.

pre 9 godina

U Srbiji pravni sistem je srozan toliko da se može ukinuti a da to niko i ne primeti. Ja sam se sudio (vodio radni spor sa jednom školom) jer sam dobio nezakonit otkaz. Na suđenju je došao direktor i sekretar (licencirani) kao i njihov advokat i nisu mogli da kažu po kom zakonu sam dobio otkaz. Međutim to mi ništa nije pomoglo jer je sudija iskoristio neko svoje diskreciono pravo i "upodobio situaciju" time što je pružio pravnu pomoć (koja nije pomenuta u sudnici) kako bi moje rešenje o otkazu bilo ispravno. Meni je presudio da platim ogromne parnične troškove (za angažovanog advokata) i otišao kući mirno da spava zanajući da mu niko ništa ne može. Tako da novinare koji moraju da se odreknu morala ne opravdavam ali razumem jer smo mi takva država (u svemu naopaka i u svemu na dnu). Brankici skidam kapu ali ni ona mnogo ne može nešto da postigne jer to mora da bi valjalo sistemski da se reši.

cale

pre 9 godina

brankica u 20 min.kaze sto neznaju i nesmeju da kazu svi novinari i ostali iz srpske kvazi elite za 10 god.nego nesreca je sto ce tek za 30ak god. o njoj uciti i slusati u skolama.brankica jedini heroj u srbiji.

Zika Miladin

pre 9 godina

Problem novinara u Srbiji je da mnogi ne znaju sta je autocenzura. Mnogi su u zabludi kad ovde komentarisu da je na Zapadu cenzura novinarstva ostrija nego li se to tako predstavlja. Medjutim, novinarstvo na Zapadu je samostalno i suvereno, a novinari jos od skolskih klupa vezbaju autocenzuru. Apriori rezanje ljudima glava, rusenje tudjeg ugleda, unistavanje porodica, politicara, firmi, privrednika itd., kod nas je zabava za mnoge citatelje ali i novinare. Novinar je moralna i drustvena odgovornost, al mnogima novinarima je upravo to teret. Novinar moze da misli kao svaki obicni gradjanin, ali ne sme tako da pise. Njegova rec ima snagu jer je javna. Novinar dakle nije obicni gradjanin.

Otadzbina je tamo gde se osecam otacastveno :)

pre 9 godina

Koja je svrha biti zena orao, u narodu prasica?Odlucio sam da zivim negde drugde.Kukavica?Ma nemoj.Devedeset i jedan komentar, i stotine drugih, na drugim mestima su dokaz da zivimo u "Evropskoj Ugandi".Nemam neke stvari koje bi muskarac trebalo da ima, upucao me sin bivseg diktatora.Kog bese?Koliko ih je uopste bilo?Bas me briga, ili cu da zavrsim na groblju.Pa se ponovo pitam koja je svrha biti orao, u narodu prasica.Ja svet promeniti ne mogu.Zato odlazim na Mars, da na gradilistu lomim crepove...

Luzer

pre 9 godina

Jedan od šest miliona nosi barjak istine i ideala slobode? I taj jedan je u stvari žena? E moji srbi (namerno pišem malim slovom, jer veliko ne zaslužujete). Miloš Obilić se prevrće u grobu i eno ga, na onom svetu stoji u redu za promenu državljanstva.

IQ 70

pre 9 godina

Kaze neko da je jedini prozor u svet b92. Mogu sa zaljenjem da konstatujem da vise nije tako,jednostavno,b92 je krenuo u bitku za tiraz,odnosno za broj citalaca, sa Kurirom, Blicom i slicnim ''novinama'', dok televizija bije bitku protiv Pinka,Prve itd. Zao mi je zbog toga!!!

dokle više?

pre 9 godina

Potrebne su nam žene kao Brankica bez toga nema napretka i pritiska da se pomerimo iz ovog gliba. Ova vlast nije ništa bolja od predhodne jer tuđa ruka svrab ne češe, sit gladnom ne veruje. Prave reforme se neće desiti jer ih nije bilo ni u predhodne 2 godine. Znači gubimo još 4 godine, a i dalje ćutimo.

zlo i naopako

pre 9 godina

Uplašen Srbin viri iz mišije rupe, i mema hrabrosti da se suprotstavi agresivnim barabama. To krene još iz škole gde zaštićena deca muče ostale uz blagoslov svojih "moćnih" roditelja i kako život teče jedni se sve više plaše i povlače dok drugi razdragano divljaju bez straha da će ikada biti kažnjeni. Loše su nas učili kad su nam govorili da pametniji popušta, a baš je obrnuto pametniji nesme da popusti pred glupošću, varvarstvom, agresijom. Mi smo duboko korumpirano društvo na svim nivoima, sa zaplašenom policiom i sudijama. Naš narod i dalje ne razume da i obična kafa koja se odnese nekom u opštini je takođe mito. Moramo naći snage da ovo kao društvo rešimo inače nas uskpro neće ni biti, zgaziće nas šljam i barabe iz sopstvenih redova. A nisu oni baš tako hrabri, nego smo ih pustili da rade šta hoće, kad bi malo podviknuli brzo bi se oni razbežali.

akcija

pre 9 godina

"Insajder" je izneo na videlo ono sto je trebalo razotkriti, ali to nije krajnji cilj. Krajnji cilj je da se zbog te istine sve uzbuni i uskomesa i da se tako stvari promene ili bar menjaju. Dakle, Brankica je obavila svoj deo posla, a onaj drugi deo posla je ..... na svima nama. Pisanje komentara nije dovoljno, zapravo nije nista. Zato i preterao divljenje prema Brankici nije nista drugo do priznanje da mi to ne bismo mogli, i da necemo moci, da damo svoj doprinos, pa Bogu hvala sto postoje oni koji smeju. Nazalost, pojedinci nisu dovoljni da bi se stvari menjale. I Brankica ce jednog dana posustati ako joj pokazemo da to sto radi i nema nekog smisla i da se samo svodi na istrajavaje na sopstvenoj hrabrosti, po, znamo vec, koju cenu.

petar

pre 9 godina

b 92 svaka ccast ssto objavljujete komentare koji vas kritikuju.nazzalost,kritike su opravdane jer ljude razoccaraju oni u koje veruju,dok nas kod ogromne vecine medija nissta visse niti iznenadjuje,niti razoccarava.

aleksandar

pre 9 godina

bravo !!!
potpuno normalno razmisljanje i trazi da se preispita 'moral' celog naseg drustva !
samo nastavite gospodjo hrabar i profi rad

Mrtvo_more

pre 9 godina

Nisam nikad pratio Brankicin rad, dakle niti sam gledao insajder ni procitao njenu knjigu, pa cu stoga komentarisati samo deo intervjua u kojem novinare (izmedju ostalog) predstavlja kao ugrozene vrste koje podlezu pritiscima politicara. Veliki problem je u tome sto nemali broj novinara neretko i neargumentovano objavljuje svakakve clanke u kojima (neosnovano) blati pojedine javne licnosti.Navescu primer(nije jedini) kada je novinarka Kurira optuzila roditelje da su uzeli novac doniran za lecenje njihove pokojne cerke.Ko bi se to bogatio na tako gnusan nacin nakon takve porodicne tragedije ?! E pa, gospodo draga(obracam se takvim novinarima), trebalo bi da naucite nesto sto se toliko podrazumeva da mi je glupo sto moram da spomenem, a to je da je svako odgovoran za svoju rec(ili nije?!)! Dakle, neka osoba moze da kaze tako nesto i da posle toga ne odgovara. Na kraju, ne bih se bas slozio da mediji u Srbiji nemaju toliku slobodu. Pritisci od strane politicara postoje itekako, slazem se, ali isto tako ima i ovakvih slucajeva. Da zakljucim, zakoni su nam malcice kontradiktorni i dok god ima primera poput ovog koji sam naveo u komentaru, ne moze se tvrditi da mediji nemaju slobodu, isto kao sto se ne moze tvrditi ni da je imaju.
Srdacan pozdrav od ne tako uspesnog mladog studenta uz molbu da mu se komentar objavi(iako je preobiman).

Shkeni

pre 9 godina

http://www.b92.net/info/intervju/index.php?yyyy=2014&nav_id=801415

Ne secam se da smo je na ovoj vesti hvalili kao sad. Ali dobro citiracu Brankicu: "Ovde pamcenje traje dva dana".

liljana

pre 9 godina

Slušam KAŽIPRST redovno. Gledam i pratim UTISAK NEDELJE I INSAJDER. Najbolje autorske emisije. Brankica zaslužuje najveća priznanja i nagrade. Obožavam je! Smeta mi što i kod vas je uvedena cenzura. Vratite MENTALNO RAZGIBAVANJE. Radio program, nije više ono što je bio, bled je i jednoličan,tačnije DOSADAN.Umesto B92, slušam druge programe, nerado.

Zoran

pre 9 godina

Brankice blazer i šal su pun pogodak, a nagrada...pa to i nije neko iznenađenje kao ovo prvo, ali svakako čestitam. Idemo dalje, u nove modne i novinarske pobede.

ex sns

pre 9 godina

Ona je fenomenalna i hrabra.Zelim joj sve najbolje i da nastavi ako ikako moze sa.svojim radom.To sto je ona uradila i sto radi,to je trebalo Rts da radi jer ih placaju gradjani da bi znali kako se njihove pare trose,ali ok. Nejasno je kako je moguce da u nekoj drzavi Evrope u 21. veku neko zivi tako dugo pod obezbedjenjem,a da drzava ne hapsi te koji prete?
Tacno je da vise nema novinarstva sve je ucutalo,pa i B92,koja sve vise postaje tra la la Tv,nema ozbiljnih i kritickih pol.emisija po kojima je B92 bila vodeca,cak su i cuvene vesti u 23 zamenili Bulevarom? Kesic je u pravu 100% .a 24 minuta je nesto sto jedva cekam da gledam,covek je neponovljiv.

Nema ovde novinara sve sami poltroni

pre 9 godina

Kvazi novinarstvo i amaterizam kao i selektivno pisanje o temama se ne moze nazvati novinarstvom.

Ako zelite sebe da nazivate novinarima naucite osnove !

Istrazivacko novinarstvo je jos jedan stepenik koji niko pa ni Brankica nije dostigao. Postoje novinari koji se bave time i oni su ti koji otkrivaju istine o kradjama politicara, stranaka i tajkuna.

Medjutim u Srbiji NE POSTOJI NI JEDAN pravi novinar i ovo potpisujem !

richardIII

pre 9 godina

Da li gospodo znate da urednik ima neogranicenu vlast nad novinarima. Moze da pusti tekst, da ga baci, da oduzme sektor novinaru kad hoce. Tu nema zakona koji novinaru bilo sta garantuje. Dovoljno je da kaze , od sutra pratis penzije, a ne vise Skupstinu i gotovo. Ima još: skoro svakodnevno politicki mocnici zovu glavne urednike i prete. A glavni urednici , za razliku od bednih novinarskih plata, imaju plate po tri, pet, pa i 10.000 evra! Pa ti onda kazi Tadiću, Djilasu ili sad Vuciću , ej, znas sta, odjebi! Samo ako si lud.
Sa novinarskim pozdravom , SFSN!

;-)

pre 9 godina

Toliko sam očekivao od ovoj intervjua tako da sam se možda zbog toga potpuno razočarao, i stekao sam utisak da je dobila nagradu samo zbog toga što kritikuje ali svakako ne i kako kritikuje.

nesa

pre 9 godina

Ja neznam u kom svetu ona zivi? U kojoj to zemlji na svetu su mediji slobodni i nezavisni? U nijednoj,a posebno u zapadnim zemljama.E to sto su vas prevarili da tamo negde tece med i mleko i sad kad vidite da to ne ide,e to se zalite drugom.

Igor

pre 9 godina

Novinarstvo ne postoji zbog samih novinara, da me neko pita da navedem nekog naseg novinara, novinsku kucu, voditelja, televizju koja se zaista bavi istrazivanjem, pravi zanimljive reportaze i trudi se oko svog rada ne bi znao koga da navedem.

Ako pogledate izvstaje po nasim vestima u najbolje slucaju uz prilog ili reportazu ide arhivska slika/snimak, nikad sa lica mesta, nikad uzivo, redovno pogresne informacije od ljudi koje o materiji o kojoj izvestavaju ne znaju ama bas nista. Kod nas se novinari igraju novinarstva i jednsotvno ne rade svoj posao profesionalno.

Cogito ergo sum

pre 9 godina

Činjenica je da je Brankica Stanković hrabar novinar, vredan poštovanja.
Činjenica je i to da je ona u svojoj matičnoj kući, B92, maksimalno zaštićena. Ima ekipu koja radi s njom, ima siguran prihod, ima advokatski tim.

Za razliku od Brankice, u unutrašnjosti postoje novinari koje se bave istraživanjima, a uz koje niko ne stoji. Lokalni moćnici za tren oka im se osvete, prete njima i njihovim porodicama, traže i postižu otkaze za njih u njihovim redakcijama.

Teško je biti na udaru moćnika i u Beogradu, ali naročito je teško u maloj sredini, gde su i političari i sudije i policija povezani prijateljskim i rođačkim vezama, i za čas stegnu obruč oko nepodobnog novinara. A kad ga tuže, odrekne ga se i redakcija, jer kaže «sam si pisao, sam se sad spašavaj». Tad nema ni advokata, pa mora sam da ga plaća, kao i sudske takse i kazne, a mnogi novinari honorare ne primaju i po nekoliko meseci.

Ukoliko novinar tuži vlasnika medija koji mu je dao nezasluženi otkaz, sudi se najmanje pet godina i izgubi, jer se sudije, gotovo refleksno, stavljaju na stranu moćnijeg. Ali, o tim novinarima niko ne piše, oni se ne oglašavaju u medijima niti traže policijsku zaštitu, jer ne veruju ovoj državi i njenom aparatu.

indijanac

pre 9 godina

Ok, svašta je prošla i svaka joj čast na tome. Ipak, činjenica je da je njeno istraživačko novinarstvo jako selektivno.
Uzmimo primer insajdera sa navijačima. Otkrila je ono što smo apsolutno svi znali da navijači imaju iza sebe debeli policijski dosije i da NEKO stoji iza njih. I tu staje, a mi dolazimo do glavnog problema. Ko je taj NEKO? Automatska pretpostavka je država, ali mi smo imali brojne promene vlasti i isto je bilo na tom polju. Dakle, ko je taj NEKO? I zašto to ni najhrabriji ne smeju da kažu? .

Gradjanin

pre 9 godina

Svaka cast na hrabrosti,ali mislim da nije najveci problem pravosudje,vec policija.To je najveci kancer naseg drustva.Kad bi smo imali odgovornu i postenu policiju,insajder bi bio samo dopuna ,ili slag na torti.Leglo kriminala,korupcije,odgovornosti za pljacke ove najgore tranzicije u Evropi,je u policiji.

vox populi

pre 9 godina

Novinarstvo je nekada živjelo od prodaje novina i reklamnog prostora. Danas malo ko kupuje novine-štampu. Druga su vremena. Uništena je i domaća preivreda pa nema interesa za reklamni prostor, tako da im preostaje da rade po narudžbi-za onoga ko ih plati. A to su uglavnom državne kompanije kojima gazduju partijski ljudi koji proturaju "svoju istinu" ili skoro obogaćena grupa vlasnika Srbije. Pošto se od pisanja novina više ne može živjeti, ljudi su našli druga zanimanja: analitilari, eksperti, savjetnici... U novinarstvu su ostali manje-više oni koji nisu nikome po volji. To je sva istina. Žalosna ali je takva kakva jest. I nije to kraj. Biće još gore. Na žalost.

Kozmo

pre 9 godina

Upravo tako.Ova dva novinara i ona sto je emigrilala sa b92 na rtv su jedine vredne pomena.
Ovo ostalo katastrofa.Dodju da se keze,da se zezaju,poziraju da se sto bolje udaju,a u glavama promaja.

Dzind

pre 9 godina

Pitao bih dotičnu novinarku da li joj je ista ta fondacija i dala te informacije o tim ljudima koji su isti ti i napravili . Ljudi novinarstvo je farsa , čisto izvestavanje macke i miša kako se ganjaju a sve ih je strpao neki ciko u kavez da ima dobru koordinaciju .

Filip

pre 9 godina

Draga Brankice, svaka ti cast na svakoj reci ! Toliko je svaka na mestu i toliko je sve ocigledno, uopste je neshvatljivo kako smo pali tako nisko kao drustvo da smo se sa svim pomirili. Da nam je normalno da jedna takva zena dozivljava pretnje smrcu i da cutimo i prazno gledamo u svaki novi dan. Gadi mi se cela ova zemlja i citav ovaj sistem na celu sa prevrtljivim ljudima i njihovim bednim zivotima ! Vecno zahvalan na svakoj reci koju si rekla i energiji koju si upotrebila da nam svima bude bolje. Nadam se da ces pronaci srecu !

021's

pre 9 godina

Dobrim delom ne postoji i zbog vase televizije u zadnjih par godina.Utopili ste se u sivilo,vise naginjete ka Pinku nego normalnoj TV kakvoj ste bili blizu pre recimo 5 godina...

Nole

pre 9 godina

Sve najbolje Brankici, a možete u knjizi da pročitate i poslednjih 20-ak stranica i šokirate se kada dva načelnika policije (Milović i Softić čini mi se) kažu da je film KUM malo dete za ovo ovde u Srbiji i da je sve uvezano (političari, partije na vlasti, tužilaštvo, policija, sudije, tajkuni, mafija itd.) Da nije Vučić zaboravio da čita, evo odakle da krene ako hoće, a ne da razgovara sa njima o razvoju privrede.

Bre!

pre 9 godina

Da b92 prvo protrese svoje redove. Jeste da su dozvolili insajder ali to ne znaci nista ako i druga pitanja ne srede. Placenicki clanci, copy-paste vesti, ne objavljivanje imena pocinioca reznih dela, ne postavljanje pravih pitanja sagovornicima... ima tu dosta posla.

crni domino

pre 9 godina

Hvala Vam Brankice za sve informacije koje ste nam servirali!
Odradili ste posao dostojan heroja novinarstva koga ceni ceo svet!
Nadam se da necete pokleknuti u predstojecim izazovima!
Moj naklon gospodjo!
Cuvajte se!

Djoshica

pre 9 godina

Brankice, Srbija je izabrala laž za vrednost...Tu ni jedna istina nema nikakvu šansu, jer je apsolutni gubitnik.Zato, nema nevinih, samo glupa većina(isparanog mozga) koja ne razume, bilo šta, što joj se podrobno objašnjava, a kao takva je balast, zdravorazumskoj Srbiji.Svi oni, koji znaju realno stanje, apsolutno parazitiraju, i nalaze svoje mesto u mainstream-u kolektivne propasti, na račun lične koristi.Takve su vrednosti afirmisane, takvi su profesionalci, isprofilisani.Novinari svesno rade na zamagljivanju i na "obrađivanju" javnog mnjenja, jer osećaju vetar u jedrima i karijeri, kad tako rade, svesno prenebregavajući činjenice, ne zalazeći preko dobro poznatih linija, koje su dobre(ili opasne) za njihovu karijeru.Dok, oni okoreliji profesionalci, rade namenski, ciljno, za konkretan keš, trujući javno mnjenje.Radi se o tome da je novinarstvo vrlo dobro dresirano, i služi samo kao poligon na kojem se demonstrira sloboda(mlaćenja prazne slame) govora, bez suštinske, i realne kritike.Pravi moćnici su u senci, oni postavljaju scenu, koju vidimo, zajedno s političarima, biznismenima, novinarima.Menjaju ih kao marionete, dok Srbija pripada njima, jer njenom sudbinom upravljaju, koristeći i prisvajajući sve što je bilo u vlasništvu naroda, kao i svež kapital, koji je ušao, i treba da uđe namenski, za pristup EU.Cena je svima poznata, siromaštvo, i novi talas krize, koji je neminovan, do novog ciklusa političkih i revolucionarnih žarišta, koji će opet biti korumpiran u ishodu.

xyz

pre 9 godina

a gde postoji novinarstvo kakvo neko zamislja? Setite se samo sta je CNN javljao o Srbiji, niko nije odgovarao za lazi...
(seljadin, 15. maj 2014 11:35)

Ovde je rec o Brankici i nasem novinarstvu a ne o CNN-u .

;)

pre 9 godina

Cenzura ne postoji kod urednika i novinara, cenzura postiji kod "urednika" i "novinara", na žalost, ovi drugi, izgleda, preovladavaju. Pitanje je je li u pitanju cenzura, lični interes ili nepoznavanje materije kojom se bave, ako je ovo treće, takvim ljudima najjednostavnije se manipuliše. Žalosno je što novinar koji ume da postavi pravo pitanje u pravom trenutku ne može slobodno da se kreće i radi. Slažem se sa Brankicom da je pravosuđe najgori segment našeg društva, da je drugačije iskoristili bi ono što im servira ekipa "Insajdera" i B92 i u skladu sa zakonom proverili sve prikupljene informacije. Ovako, stičem utisak da istražne sudije, a sada tužioci ne prate medije, što je neverovatno, te me to navodi na pomisao da nesavesno obavljaju svoj posao za koji su, za naše prilike, više nego dobro plaćeni. Brankici želim uspešniju karijeru, ako je to moguće, definitivno je najbolji istraživački novinar u Srbiji.

Bravo Brankice

pre 9 godina

Jedna od retkih javnih ličnosti ( uz novinare Škora,Olju Bećković,trenera Duška Vujoševića) koja sme hrabro, da prica o današnjoj, tužnoj Vučićevoj Srbiji. Bravo Brankice !!!!!!!

MT

pre 9 godina

Srž:
"Brankica Stanković kaže da su mediji u Srbiji uništeni, da su za to krivi i sami novinari koji podležu pritiscima raznih moćnika bili oni iz sveta politike, biznisa ili kriminalnog miljea i ne žele o tome da govore."

IBJ

pre 9 godina

Draga naša i DRAGOCENA Brankice,

u pravu ste kada kažete da novinarstvo u ovoj zemlji više ne postoji, ni pravosuđe... a ja se pitam šta uopšte postoji osim primitivaca i žonglera na pozicijama moći, estrade i Pink-Kurira (što je u suštini sve jedno isto).

Bojim se da je noć danas mnogo gušća nego 4. oktobra 2000. Tada smo imali nadu, a onda su oni "novi" koji su zaposeli vlast, svojim delanjem efikasno ugušili i tu nadu. Oni među njima koji to ne bi dozvolili više nisu živi. Zašto se onda čudimo što su se prefarbani otpaci ONOG režima ponovo našli u sedlu i jašu nas "voljom naroda" !? Zašto se onda čudimo što ljudi jedini izlaz iz ovoga vide u graničnim prelazima ?

srdjan

pre 9 godina

Najsmesniji su oni koji ne smeju u svom gradu da stanu na senku onima koje je razotkrila Brankica Stankovic,ali oni,jadni misevi,ovde mogu da pljuju i omalovazvaju nesto sto ,gle cuda,smeju samo 2 zene u ovoj banana zemlji,pok.Verica Barac i Brankica Stankovic....zato misevi,u rupu i nemojte da se pojavljujete nikad i nigde,jer da nije neta ne bi ste smeli ni da pomislite ono sto ovde kazete...

Johnny

pre 9 godina

U intervjuu listu Danas 18.januara 2014 - a koji je preneo i sajt B2 - rekla si:

"Vučić nas je u tom smislu iznenadio, te mi se čini da su ovo njegovih životnih "pet minuta" i da će on to maksimalno da iskoristi. To je ono što možda može da bude dobro za Srbiju."

Od tada za mene više ne postojiš.

Prozor u svet

pre 9 godina

"B92 je jedini prozor u svet. Novinari a i vecina ljudi su izgubili dostojanstvo.
(leka, 15. maj 2014 11:31)"

Nekad bese ali vise nije. Nazalost mrak totalni.

Pedja

pre 9 godina

Najhrabriji stanovnik ove zemlje izgleda nikada bolje.
Ponosan sam sugradjanin carice Stankovic Brankice.
p.s.
Voleo bih da u " Insjder" pozove tuzioca Jovana Prijica da nam isprica svoju pricu o sudjenju ubicama pokojnog premijera Zorana Djindjica.
Nadam se da se Brankica i ekipa "Insajder- a" nece " smiriti" sve dok inspiratori i organizatori streljanja 12.3.2003. ne zavrse u zatvoru.

i.j.kv

pre 9 godina

Svaka cast,ali da li treba reci da danasnji B92 je daleko skoro jedan vek u slobodnom novinarstvu u odnosu na pre 25 ili 20 godina,a svi ostali mi mnogo dalje. Danas se svi plase da kazu da se vratila Crveno Crna koalicija i njoj u zagrljaj poleteli su svi...bukvalno svi

malkolm

pre 9 godina

slušao sam Brankicu u Kažiprstu, koju inače veoma poštujem, jako lepo je izgledala i osvežila mi je dan kada je rekla da postoje pošteni građani koji cene Insajder. Nema kod nas poštenih, samo onih koji nemaju priliku da kradu ili varaju ili nemaju m . . a da to rade...mi smo narod potpuno podoban za ovaj potop...

hijavata

pre 9 godina

Mene je sramota da kazem ali nisam kupio knjigu, a planirao sam. Ne zbog toga da bih je procitao, vec da bih pokazao podrsku nekom ko se bori za nase opste dobro. Dok mi, obicni ljudi u Srbiji ne shvatimo da promena prezimena nije najbitnija tema nedelje, i da sami moramo da poradimo na nasem drustvu a pre svega moralu, nece nam biti bolje.

jovan

pre 9 godina

Pre pola sata sam , citajuci tzv vesti po elektronskim izdanjima iz Srbije pomislio - gde li je i sta sada radi Brankica, kako bih voleo da cujem njenu rec, njenu resku analizu na sve ovo sto se desava u medijima. I sada, ne mogu da verujem, imam priliku da je cujem uzivo. kako god da se ova pojava zove, slucajnost, sinhronicitet ili telepatski impuls, cini me na trenutak srecnim. Hvala Brankice !

aca Beč

pre 9 godina

U Austriji i Nemačkoj je cenzura . Ovde nema realnih vesti , sve je tendanciozno i preusmereno . lažu sve i svugde u svoju korist ( Od vremenske prognoze , ekonomije i politike do kriminala , čak i u sportu )

Frodo

pre 9 godina

Ne znam zasto,ali ova Brankica mi je mnogo iritantna.
(Nis, 15. maj 2014 11:15)

Možda zato što uopšte ne razumeš šta ona radi, a još manje zašto je to dobro.

ljilja

pre 9 godina

Brankice,
Mediji nam ne trebaju .Imamo Vucica .On sve zna . Obavestavace nas redovno i tacka.A drzava ce ustedeti ,posto svi ostali koji treba da rade taj posao nisu vise potrebni.Molim Vas , ugasite svetlo , kada izadete - zbog stednje-naravno.

MIROSLAV meržan

pre 9 godina

Brankica Stanković je simbol slobodnog novinarstva, što i dokazuje nagrada koju je dobila. Naravno da je i b92 zaslužan. Lično sam mnogo zahvalan B92, jer njihove vesti i dr. pratim i informišem se. Pored Brankice, pohvalio bih Olju Bećković i emisiji UTISAK NEDELJE, koju retko propuštam. Nažalost, sve je manje hrabrih novinara i sve manje dobrih emisija iz svih svera života. Sve postaje komercijala, kao i novinari koji su verovatno plaćeni za neke objave. Dnevno gledam 2 sata TV, i kada namerno menjam kanale, na domaćim kanalima u isto vreme reklame na 3 do 5 stanica. Programski deo za pohvalu su sem B92, Studio B, ostalo je BLJAK. Od nedeljnika samo VREME i NIN,dnevne novine preko neta. POZDRAV I ČESTITKE BRANKICI S.

Vojvodjanka

pre 9 godina

Svaka cast ovoj zeni za sve I jednu epizodu 'Insajdera' I sve I jednu razotkrivenu istinu. Mene kao gradjanku ove jadne zemlje revoltira cinjenica da ta istina nikog nije pomerila I sto niko ne odgovara za pocnjena zla.

neko

pre 9 godina

ko čita EU info medije zna da je ovakvo stanje u našem novinarstvu ustvari "EU standard"...nisam ni najmanje iznenađen, očekivao sam baš ovo...ne idu imperijalizam, kvazi-demokratija, korporativni fašizam i slobodno novinarstvo zajedno nikako.

blabla

pre 9 godina

Nevezano za tekst, a u vezi sa naslovom. Uvažena novinarka treba da kaže istinu. Nije nagrada novinara. "Novinari" su povezani sa specijalnim službama, jer doći do informacija kriminalnog karaktera ne može svako. Morate biti deo tima. Negde sam video u prodavnici poruku "vi ste deo ekipe" (tako nekako). To se ne odnosi na nas. Tu je stajala odavno ta poruka. I zato nema novinarstva, nego su to sve saradnici državnih službi, bilo policijski, inspekcijski, vojnih, domaćih i stranih. To treba da kaže. I potpuno je ok da dobije nagradu. Ja da sam šef takve organizacije nagradio bih je, jer je bila deo tih struktura. Inače, sud je onaj ko donosi presudu. On je i nezavisan i samostalan, kako kaže juče tužilac. )))): Novinar je kao i tužilac samostalan, ali nije nezavisan. Naravno, ne možete drugačije, zaposleni ste na takvom mestu. Potpuno razumemo. ))): Ali to nije novinarstvo, i to ste rekli. ))):

krle - dron

pre 9 godina

Jedna lasta ne cini prolece, jedna divna hrabra zena sve sto je rekla je tuzno, tragicno istinito, tu ne treba nista dodati, drustvo je metastaziralo u kriminalnom jadu a novinari 12-godina posle lazne slobode cute o tome, kako bi bilo za promenu da se pojavi neki novi novinar i zameni ovu hrabru zenu i pocne Insajder - serial O PRAVOSUDJU, e kad se to dogodi drustvo ce ugledati svetlo na dnu tunela a Brankici neizmerno hvala na svemu sto je ucinila da se zuta zabokrecina razbuca.

Deki

pre 9 godina

Brankice,ti si jedna od retkih svetlih tacaka srpskog novinarstva i drustva u celini.Kandididuj se na sledecim izborima za predsednika. Ako ih izgubis to bi jedino znacilo da ovaj narod ZELI da zivi u ovakvom sistemu trulezi i korupcije i da nama nema pomoci.

Lovac na udbase

pre 9 godina

Kakav smo narod, koliko nepismen i sujetan, koliko sebican i prost. To se ne opresta, kao kuga cemo nestati, prirodno, kao mnogi pre nas koji nisu znali da izgrade zdrav sistem i zdravo drustvo. Lazima i politikanstvom samo gubimo, prostotom i nepismenoscu (primer diploma po placanju), drustvo je skliznulo u samo dno. Biti hrabar, posten i odgovoran, retki su primeri. Hvala Brankici.

aleksandar

pre 9 godina

apsolutno tacno !
zato su svi 'normalni' ili oni koji su imali mogucnosti, otisli jos 90tih, nazalost.
to stanje narod ne vidi u svakodnevnici jer je zaokupljen licnim problemima, ali puno ce jos vremena proci dok se sljam ocisti...
srecno

Frodo

pre 9 godina

Ne znam zasto,ali ova Brankica mi je mnogo iritantna.
(Nis, 15. maj 2014 11:15)

Možda zato što uopšte ne razumeš šta ona radi, a još manje zašto je to dobro.

Pedja

pre 9 godina

Najhrabriji stanovnik ove zemlje izgleda nikada bolje.
Ponosan sam sugradjanin carice Stankovic Brankice.
p.s.
Voleo bih da u " Insjder" pozove tuzioca Jovana Prijica da nam isprica svoju pricu o sudjenju ubicama pokojnog premijera Zorana Djindjica.
Nadam se da se Brankica i ekipa "Insajder- a" nece " smiriti" sve dok inspiratori i organizatori streljanja 12.3.2003. ne zavrse u zatvoru.

i.j.kv

pre 9 godina

Svaka cast,ali da li treba reci da danasnji B92 je daleko skoro jedan vek u slobodnom novinarstvu u odnosu na pre 25 ili 20 godina,a svi ostali mi mnogo dalje. Danas se svi plase da kazu da se vratila Crveno Crna koalicija i njoj u zagrljaj poleteli su svi...bukvalno svi

ljilja

pre 9 godina

Brankice,
Mediji nam ne trebaju .Imamo Vucica .On sve zna . Obavestavace nas redovno i tacka.A drzava ce ustedeti ,posto svi ostali koji treba da rade taj posao nisu vise potrebni.Molim Vas , ugasite svetlo , kada izadete - zbog stednje-naravno.

Prozor u svet

pre 9 godina

"B92 je jedini prozor u svet. Novinari a i vecina ljudi su izgubili dostojanstvo.
(leka, 15. maj 2014 11:31)"

Nekad bese ali vise nije. Nazalost mrak totalni.

Vojvodjanka

pre 9 godina

Svaka cast ovoj zeni za sve I jednu epizodu 'Insajdera' I sve I jednu razotkrivenu istinu. Mene kao gradjanku ove jadne zemlje revoltira cinjenica da ta istina nikog nije pomerila I sto niko ne odgovara za pocnjena zla.

srdjan

pre 9 godina

Najsmesniji su oni koji ne smeju u svom gradu da stanu na senku onima koje je razotkrila Brankica Stankovic,ali oni,jadni misevi,ovde mogu da pljuju i omalovazvaju nesto sto ,gle cuda,smeju samo 2 zene u ovoj banana zemlji,pok.Verica Barac i Brankica Stankovic....zato misevi,u rupu i nemojte da se pojavljujete nikad i nigde,jer da nije neta ne bi ste smeli ni da pomislite ono sto ovde kazete...

IBJ

pre 9 godina

Draga naša i DRAGOCENA Brankice,

u pravu ste kada kažete da novinarstvo u ovoj zemlji više ne postoji, ni pravosuđe... a ja se pitam šta uopšte postoji osim primitivaca i žonglera na pozicijama moći, estrade i Pink-Kurira (što je u suštini sve jedno isto).

Bojim se da je noć danas mnogo gušća nego 4. oktobra 2000. Tada smo imali nadu, a onda su oni "novi" koji su zaposeli vlast, svojim delanjem efikasno ugušili i tu nadu. Oni među njima koji to ne bi dozvolili više nisu živi. Zašto se onda čudimo što su se prefarbani otpaci ONOG režima ponovo našli u sedlu i jašu nas "voljom naroda" !? Zašto se onda čudimo što ljudi jedini izlaz iz ovoga vide u graničnim prelazima ?

malkolm

pre 9 godina

slušao sam Brankicu u Kažiprstu, koju inače veoma poštujem, jako lepo je izgledala i osvežila mi je dan kada je rekla da postoje pošteni građani koji cene Insajder. Nema kod nas poštenih, samo onih koji nemaju priliku da kradu ili varaju ili nemaju m . . a da to rade...mi smo narod potpuno podoban za ovaj potop...

crni domino

pre 9 godina

Hvala Vam Brankice za sve informacije koje ste nam servirali!
Odradili ste posao dostojan heroja novinarstva koga ceni ceo svet!
Nadam se da necete pokleknuti u predstojecim izazovima!
Moj naklon gospodjo!
Cuvajte se!

jovan

pre 9 godina

Pre pola sata sam , citajuci tzv vesti po elektronskim izdanjima iz Srbije pomislio - gde li je i sta sada radi Brankica, kako bih voleo da cujem njenu rec, njenu resku analizu na sve ovo sto se desava u medijima. I sada, ne mogu da verujem, imam priliku da je cujem uzivo. kako god da se ova pojava zove, slucajnost, sinhronicitet ili telepatski impuls, cini me na trenutak srecnim. Hvala Brankice !

Bravo Brankice

pre 9 godina

Jedna od retkih javnih ličnosti ( uz novinare Škora,Olju Bećković,trenera Duška Vujoševića) koja sme hrabro, da prica o današnjoj, tužnoj Vučićevoj Srbiji. Bravo Brankice !!!!!!!

Lovac na udbase

pre 9 godina

Kakav smo narod, koliko nepismen i sujetan, koliko sebican i prost. To se ne opresta, kao kuga cemo nestati, prirodno, kao mnogi pre nas koji nisu znali da izgrade zdrav sistem i zdravo drustvo. Lazima i politikanstvom samo gubimo, prostotom i nepismenoscu (primer diploma po placanju), drustvo je skliznulo u samo dno. Biti hrabar, posten i odgovoran, retki su primeri. Hvala Brankici.

zlo i naopako

pre 9 godina

Uplašen Srbin viri iz mišije rupe, i mema hrabrosti da se suprotstavi agresivnim barabama. To krene još iz škole gde zaštićena deca muče ostale uz blagoslov svojih "moćnih" roditelja i kako život teče jedni se sve više plaše i povlače dok drugi razdragano divljaju bez straha da će ikada biti kažnjeni. Loše su nas učili kad su nam govorili da pametniji popušta, a baš je obrnuto pametniji nesme da popusti pred glupošću, varvarstvom, agresijom. Mi smo duboko korumpirano društvo na svim nivoima, sa zaplašenom policiom i sudijama. Naš narod i dalje ne razume da i obična kafa koja se odnese nekom u opštini je takođe mito. Moramo naći snage da ovo kao društvo rešimo inače nas uskpro neće ni biti, zgaziće nas šljam i barabe iz sopstvenih redova. A nisu oni baš tako hrabri, nego smo ih pustili da rade šta hoće, kad bi malo podviknuli brzo bi se oni razbežali.

Djoshica

pre 9 godina

Brankice, Srbija je izabrala laž za vrednost...Tu ni jedna istina nema nikakvu šansu, jer je apsolutni gubitnik.Zato, nema nevinih, samo glupa većina(isparanog mozga) koja ne razume, bilo šta, što joj se podrobno objašnjava, a kao takva je balast, zdravorazumskoj Srbiji.Svi oni, koji znaju realno stanje, apsolutno parazitiraju, i nalaze svoje mesto u mainstream-u kolektivne propasti, na račun lične koristi.Takve su vrednosti afirmisane, takvi su profesionalci, isprofilisani.Novinari svesno rade na zamagljivanju i na "obrađivanju" javnog mnjenja, jer osećaju vetar u jedrima i karijeri, kad tako rade, svesno prenebregavajući činjenice, ne zalazeći preko dobro poznatih linija, koje su dobre(ili opasne) za njihovu karijeru.Dok, oni okoreliji profesionalci, rade namenski, ciljno, za konkretan keš, trujući javno mnjenje.Radi se o tome da je novinarstvo vrlo dobro dresirano, i služi samo kao poligon na kojem se demonstrira sloboda(mlaćenja prazne slame) govora, bez suštinske, i realne kritike.Pravi moćnici su u senci, oni postavljaju scenu, koju vidimo, zajedno s političarima, biznismenima, novinarima.Menjaju ih kao marionete, dok Srbija pripada njima, jer njenom sudbinom upravljaju, koristeći i prisvajajući sve što je bilo u vlasništvu naroda, kao i svež kapital, koji je ušao, i treba da uđe namenski, za pristup EU.Cena je svima poznata, siromaštvo, i novi talas krize, koji je neminovan, do novog ciklusa političkih i revolucionarnih žarišta, koji će opet biti korumpiran u ishodu.

IQ 70

pre 9 godina

Kaze neko da je jedini prozor u svet b92. Mogu sa zaljenjem da konstatujem da vise nije tako,jednostavno,b92 je krenuo u bitku za tiraz,odnosno za broj citalaca, sa Kurirom, Blicom i slicnim ''novinama'', dok televizija bije bitku protiv Pinka,Prve itd. Zao mi je zbog toga!!!

Cogito ergo sum

pre 9 godina

Činjenica je da je Brankica Stanković hrabar novinar, vredan poštovanja.
Činjenica je i to da je ona u svojoj matičnoj kući, B92, maksimalno zaštićena. Ima ekipu koja radi s njom, ima siguran prihod, ima advokatski tim.

Za razliku od Brankice, u unutrašnjosti postoje novinari koje se bave istraživanjima, a uz koje niko ne stoji. Lokalni moćnici za tren oka im se osvete, prete njima i njihovim porodicama, traže i postižu otkaze za njih u njihovim redakcijama.

Teško je biti na udaru moćnika i u Beogradu, ali naročito je teško u maloj sredini, gde su i političari i sudije i policija povezani prijateljskim i rođačkim vezama, i za čas stegnu obruč oko nepodobnog novinara. A kad ga tuže, odrekne ga se i redakcija, jer kaže «sam si pisao, sam se sad spašavaj». Tad nema ni advokata, pa mora sam da ga plaća, kao i sudske takse i kazne, a mnogi novinari honorare ne primaju i po nekoliko meseci.

Ukoliko novinar tuži vlasnika medija koji mu je dao nezasluženi otkaz, sudi se najmanje pet godina i izgubi, jer se sudije, gotovo refleksno, stavljaju na stranu moćnijeg. Ali, o tim novinarima niko ne piše, oni se ne oglašavaju u medijima niti traže policijsku zaštitu, jer ne veruju ovoj državi i njenom aparatu.

Johnny

pre 9 godina

U intervjuu listu Danas 18.januara 2014 - a koji je preneo i sajt B2 - rekla si:

"Vučić nas je u tom smislu iznenadio, te mi se čini da su ovo njegovih životnih "pet minuta" i da će on to maksimalno da iskoristi. To je ono što možda može da bude dobro za Srbiju."

Od tada za mene više ne postojiš.

Luzer

pre 9 godina

Jedan od šest miliona nosi barjak istine i ideala slobode? I taj jedan je u stvari žena? E moji srbi (namerno pišem malim slovom, jer veliko ne zaslužujete). Miloš Obilić se prevrće u grobu i eno ga, na onom svetu stoji u redu za promenu državljanstva.

Deki

pre 9 godina

Brankice,ti si jedna od retkih svetlih tacaka srpskog novinarstva i drustva u celini.Kandididuj se na sledecim izborima za predsednika. Ako ih izgubis to bi jedino znacilo da ovaj narod ZELI da zivi u ovakvom sistemu trulezi i korupcije i da nama nema pomoci.

ex sns

pre 9 godina

Ona je fenomenalna i hrabra.Zelim joj sve najbolje i da nastavi ako ikako moze sa.svojim radom.To sto je ona uradila i sto radi,to je trebalo Rts da radi jer ih placaju gradjani da bi znali kako se njihove pare trose,ali ok. Nejasno je kako je moguce da u nekoj drzavi Evrope u 21. veku neko zivi tako dugo pod obezbedjenjem,a da drzava ne hapsi te koji prete?
Tacno je da vise nema novinarstva sve je ucutalo,pa i B92,koja sve vise postaje tra la la Tv,nema ozbiljnih i kritickih pol.emisija po kojima je B92 bila vodeca,cak su i cuvene vesti u 23 zamenili Bulevarom? Kesic je u pravu 100% .a 24 minuta je nesto sto jedva cekam da gledam,covek je neponovljiv.

aleksandar

pre 9 godina

apsolutno tacno !
zato su svi 'normalni' ili oni koji su imali mogucnosti, otisli jos 90tih, nazalost.
to stanje narod ne vidi u svakodnevnici jer je zaokupljen licnim problemima, ali puno ce jos vremena proci dok se sljam ocisti...
srecno

aca Beč

pre 9 godina

U Austriji i Nemačkoj je cenzura . Ovde nema realnih vesti , sve je tendanciozno i preusmereno . lažu sve i svugde u svoju korist ( Od vremenske prognoze , ekonomije i politike do kriminala , čak i u sportu )

neko

pre 9 godina

ko čita EU info medije zna da je ovakvo stanje u našem novinarstvu ustvari "EU standard"...nisam ni najmanje iznenađen, očekivao sam baš ovo...ne idu imperijalizam, kvazi-demokratija, korporativni fašizam i slobodno novinarstvo zajedno nikako.

021's

pre 9 godina

Dobrim delom ne postoji i zbog vase televizije u zadnjih par godina.Utopili ste se u sivilo,vise naginjete ka Pinku nego normalnoj TV kakvoj ste bili blizu pre recimo 5 godina...

krle - dron

pre 9 godina

Jedna lasta ne cini prolece, jedna divna hrabra zena sve sto je rekla je tuzno, tragicno istinito, tu ne treba nista dodati, drustvo je metastaziralo u kriminalnom jadu a novinari 12-godina posle lazne slobode cute o tome, kako bi bilo za promenu da se pojavi neki novi novinar i zameni ovu hrabru zenu i pocne Insajder - serial O PRAVOSUDJU, e kad se to dogodi drustvo ce ugledati svetlo na dnu tunela a Brankici neizmerno hvala na svemu sto je ucinila da se zuta zabokrecina razbuca.

xyz

pre 9 godina

a gde postoji novinarstvo kakvo neko zamislja? Setite se samo sta je CNN javljao o Srbiji, niko nije odgovarao za lazi...
(seljadin, 15. maj 2014 11:35)

Ovde je rec o Brankici i nasem novinarstvu a ne o CNN-u .

;)

pre 9 godina

Cenzura ne postoji kod urednika i novinara, cenzura postiji kod "urednika" i "novinara", na žalost, ovi drugi, izgleda, preovladavaju. Pitanje je je li u pitanju cenzura, lični interes ili nepoznavanje materije kojom se bave, ako je ovo treće, takvim ljudima najjednostavnije se manipuliše. Žalosno je što novinar koji ume da postavi pravo pitanje u pravom trenutku ne može slobodno da se kreće i radi. Slažem se sa Brankicom da je pravosuđe najgori segment našeg društva, da je drugačije iskoristili bi ono što im servira ekipa "Insajdera" i B92 i u skladu sa zakonom proverili sve prikupljene informacije. Ovako, stičem utisak da istražne sudije, a sada tužioci ne prate medije, što je neverovatno, te me to navodi na pomisao da nesavesno obavljaju svoj posao za koji su, za naše prilike, više nego dobro plaćeni. Brankici želim uspešniju karijeru, ako je to moguće, definitivno je najbolji istraživački novinar u Srbiji.

hijavata

pre 9 godina

Mene je sramota da kazem ali nisam kupio knjigu, a planirao sam. Ne zbog toga da bih je procitao, vec da bih pokazao podrsku nekom ko se bori za nase opste dobro. Dok mi, obicni ljudi u Srbiji ne shvatimo da promena prezimena nije najbitnija tema nedelje, i da sami moramo da poradimo na nasem drustvu a pre svega moralu, nece nam biti bolje.

MT

pre 9 godina

Srž:
"Brankica Stanković kaže da su mediji u Srbiji uništeni, da su za to krivi i sami novinari koji podležu pritiscima raznih moćnika bili oni iz sveta politike, biznisa ili kriminalnog miljea i ne žele o tome da govore."

richardIII

pre 9 godina

Da li gospodo znate da urednik ima neogranicenu vlast nad novinarima. Moze da pusti tekst, da ga baci, da oduzme sektor novinaru kad hoce. Tu nema zakona koji novinaru bilo sta garantuje. Dovoljno je da kaze , od sutra pratis penzije, a ne vise Skupstinu i gotovo. Ima još: skoro svakodnevno politicki mocnici zovu glavne urednike i prete. A glavni urednici , za razliku od bednih novinarskih plata, imaju plate po tri, pet, pa i 10.000 evra! Pa ti onda kazi Tadiću, Djilasu ili sad Vuciću , ej, znas sta, odjebi! Samo ako si lud.
Sa novinarskim pozdravom , SFSN!

MIROSLAV meržan

pre 9 godina

Brankica Stanković je simbol slobodnog novinarstva, što i dokazuje nagrada koju je dobila. Naravno da je i b92 zaslužan. Lično sam mnogo zahvalan B92, jer njihove vesti i dr. pratim i informišem se. Pored Brankice, pohvalio bih Olju Bećković i emisiji UTISAK NEDELJE, koju retko propuštam. Nažalost, sve je manje hrabrih novinara i sve manje dobrih emisija iz svih svera života. Sve postaje komercijala, kao i novinari koji su verovatno plaćeni za neke objave. Dnevno gledam 2 sata TV, i kada namerno menjam kanale, na domaćim kanalima u isto vreme reklame na 3 do 5 stanica. Programski deo za pohvalu su sem B92, Studio B, ostalo je BLJAK. Od nedeljnika samo VREME i NIN,dnevne novine preko neta. POZDRAV I ČESTITKE BRANKICI S.

aleksandar

pre 9 godina

bravo !!!
potpuno normalno razmisljanje i trazi da se preispita 'moral' celog naseg drustva !
samo nastavite gospodjo hrabar i profi rad

dokle više?

pre 9 godina

Potrebne su nam žene kao Brankica bez toga nema napretka i pritiska da se pomerimo iz ovog gliba. Ova vlast nije ništa bolja od predhodne jer tuđa ruka svrab ne češe, sit gladnom ne veruje. Prave reforme se neće desiti jer ih nije bilo ni u predhodne 2 godine. Znači gubimo još 4 godine, a i dalje ćutimo.

Bre!

pre 9 godina

Da b92 prvo protrese svoje redove. Jeste da su dozvolili insajder ali to ne znaci nista ako i druga pitanja ne srede. Placenicki clanci, copy-paste vesti, ne objavljivanje imena pocinioca reznih dela, ne postavljanje pravih pitanja sagovornicima... ima tu dosta posla.

Nema ovde novinara sve sami poltroni

pre 9 godina

Kvazi novinarstvo i amaterizam kao i selektivno pisanje o temama se ne moze nazvati novinarstvom.

Ako zelite sebe da nazivate novinarima naucite osnove !

Istrazivacko novinarstvo je jos jedan stepenik koji niko pa ni Brankica nije dostigao. Postoje novinari koji se bave time i oni su ti koji otkrivaju istine o kradjama politicara, stranaka i tajkuna.

Medjutim u Srbiji NE POSTOJI NI JEDAN pravi novinar i ovo potpisujem !

akcija

pre 9 godina

"Insajder" je izneo na videlo ono sto je trebalo razotkriti, ali to nije krajnji cilj. Krajnji cilj je da se zbog te istine sve uzbuni i uskomesa i da se tako stvari promene ili bar menjaju. Dakle, Brankica je obavila svoj deo posla, a onaj drugi deo posla je ..... na svima nama. Pisanje komentara nije dovoljno, zapravo nije nista. Zato i preterao divljenje prema Brankici nije nista drugo do priznanje da mi to ne bismo mogli, i da necemo moci, da damo svoj doprinos, pa Bogu hvala sto postoje oni koji smeju. Nazalost, pojedinci nisu dovoljni da bi se stvari menjale. I Brankica ce jednog dana posustati ako joj pokazemo da to sto radi i nema nekog smisla i da se samo svodi na istrajavaje na sopstvenoj hrabrosti, po, znamo vec, koju cenu.

nesa

pre 9 godina

Ja neznam u kom svetu ona zivi? U kojoj to zemlji na svetu su mediji slobodni i nezavisni? U nijednoj,a posebno u zapadnim zemljama.E to sto su vas prevarili da tamo negde tece med i mleko i sad kad vidite da to ne ide,e to se zalite drugom.

liljana

pre 9 godina

Slušam KAŽIPRST redovno. Gledam i pratim UTISAK NEDELJE I INSAJDER. Najbolje autorske emisije. Brankica zaslužuje najveća priznanja i nagrade. Obožavam je! Smeta mi što i kod vas je uvedena cenzura. Vratite MENTALNO RAZGIBAVANJE. Radio program, nije više ono što je bio, bled je i jednoličan,tačnije DOSADAN.Umesto B92, slušam druge programe, nerado.

Nole

pre 9 godina

Sve najbolje Brankici, a možete u knjizi da pročitate i poslednjih 20-ak stranica i šokirate se kada dva načelnika policije (Milović i Softić čini mi se) kažu da je film KUM malo dete za ovo ovde u Srbiji i da je sve uvezano (političari, partije na vlasti, tužilaštvo, policija, sudije, tajkuni, mafija itd.) Da nije Vučić zaboravio da čita, evo odakle da krene ako hoće, a ne da razgovara sa njima o razvoju privrede.

blabla

pre 9 godina

Nevezano za tekst, a u vezi sa naslovom. Uvažena novinarka treba da kaže istinu. Nije nagrada novinara. "Novinari" su povezani sa specijalnim službama, jer doći do informacija kriminalnog karaktera ne može svako. Morate biti deo tima. Negde sam video u prodavnici poruku "vi ste deo ekipe" (tako nekako). To se ne odnosi na nas. Tu je stajala odavno ta poruka. I zato nema novinarstva, nego su to sve saradnici državnih službi, bilo policijski, inspekcijski, vojnih, domaćih i stranih. To treba da kaže. I potpuno je ok da dobije nagradu. Ja da sam šef takve organizacije nagradio bih je, jer je bila deo tih struktura. Inače, sud je onaj ko donosi presudu. On je i nezavisan i samostalan, kako kaže juče tužilac. )))): Novinar je kao i tužilac samostalan, ali nije nezavisan. Naravno, ne možete drugačije, zaposleni ste na takvom mestu. Potpuno razumemo. ))): Ali to nije novinarstvo, i to ste rekli. ))):

Filip

pre 9 godina

Draga Brankice, svaka ti cast na svakoj reci ! Toliko je svaka na mestu i toliko je sve ocigledno, uopste je neshvatljivo kako smo pali tako nisko kao drustvo da smo se sa svim pomirili. Da nam je normalno da jedna takva zena dozivljava pretnje smrcu i da cutimo i prazno gledamo u svaki novi dan. Gadi mi se cela ova zemlja i citav ovaj sistem na celu sa prevrtljivim ljudima i njihovim bednim zivotima ! Vecno zahvalan na svakoj reci koju si rekla i energiji koju si upotrebila da nam svima bude bolje. Nadam se da ces pronaci srecu !

indijanac

pre 9 godina

Ok, svašta je prošla i svaka joj čast na tome. Ipak, činjenica je da je njeno istraživačko novinarstvo jako selektivno.
Uzmimo primer insajdera sa navijačima. Otkrila je ono što smo apsolutno svi znali da navijači imaju iza sebe debeli policijski dosije i da NEKO stoji iza njih. I tu staje, a mi dolazimo do glavnog problema. Ko je taj NEKO? Automatska pretpostavka je država, ali mi smo imali brojne promene vlasti i isto je bilo na tom polju. Dakle, ko je taj NEKO? I zašto to ni najhrabriji ne smeju da kažu? .

petar

pre 9 godina

b 92 svaka ccast ssto objavljujete komentare koji vas kritikuju.nazzalost,kritike su opravdane jer ljude razoccaraju oni u koje veruju,dok nas kod ogromne vecine medija nissta visse niti iznenadjuje,niti razoccarava.

Kozmo

pre 9 godina

Upravo tako.Ova dva novinara i ona sto je emigrilala sa b92 na rtv su jedine vredne pomena.
Ovo ostalo katastrofa.Dodju da se keze,da se zezaju,poziraju da se sto bolje udaju,a u glavama promaja.

vox populi

pre 9 godina

Novinarstvo je nekada živjelo od prodaje novina i reklamnog prostora. Danas malo ko kupuje novine-štampu. Druga su vremena. Uništena je i domaća preivreda pa nema interesa za reklamni prostor, tako da im preostaje da rade po narudžbi-za onoga ko ih plati. A to su uglavnom državne kompanije kojima gazduju partijski ljudi koji proturaju "svoju istinu" ili skoro obogaćena grupa vlasnika Srbije. Pošto se od pisanja novina više ne može živjeti, ljudi su našli druga zanimanja: analitilari, eksperti, savjetnici... U novinarstvu su ostali manje-više oni koji nisu nikome po volji. To je sva istina. Žalosna ali je takva kakva jest. I nije to kraj. Biće još gore. Na žalost.

Branko V.

pre 9 godina

U Srbiji pravni sistem je srozan toliko da se može ukinuti a da to niko i ne primeti. Ja sam se sudio (vodio radni spor sa jednom školom) jer sam dobio nezakonit otkaz. Na suđenju je došao direktor i sekretar (licencirani) kao i njihov advokat i nisu mogli da kažu po kom zakonu sam dobio otkaz. Međutim to mi ništa nije pomoglo jer je sudija iskoristio neko svoje diskreciono pravo i "upodobio situaciju" time što je pružio pravnu pomoć (koja nije pomenuta u sudnici) kako bi moje rešenje o otkazu bilo ispravno. Meni je presudio da platim ogromne parnične troškove (za angažovanog advokata) i otišao kući mirno da spava zanajući da mu niko ništa ne može. Tako da novinare koji moraju da se odreknu morala ne opravdavam ali razumem jer smo mi takva država (u svemu naopaka i u svemu na dnu). Brankici skidam kapu ali ni ona mnogo ne može nešto da postigne jer to mora da bi valjalo sistemski da se reši.

;-)

pre 9 godina

Toliko sam očekivao od ovoj intervjua tako da sam se možda zbog toga potpuno razočarao, i stekao sam utisak da je dobila nagradu samo zbog toga što kritikuje ali svakako ne i kako kritikuje.

Otadzbina je tamo gde se osecam otacastveno :)

pre 9 godina

Koja je svrha biti zena orao, u narodu prasica?Odlucio sam da zivim negde drugde.Kukavica?Ma nemoj.Devedeset i jedan komentar, i stotine drugih, na drugim mestima su dokaz da zivimo u "Evropskoj Ugandi".Nemam neke stvari koje bi muskarac trebalo da ima, upucao me sin bivseg diktatora.Kog bese?Koliko ih je uopste bilo?Bas me briga, ili cu da zavrsim na groblju.Pa se ponovo pitam koja je svrha biti orao, u narodu prasica.Ja svet promeniti ne mogu.Zato odlazim na Mars, da na gradilistu lomim crepove...

Shkeni

pre 9 godina

http://www.b92.net/info/intervju/index.php?yyyy=2014&nav_id=801415

Ne secam se da smo je na ovoj vesti hvalili kao sad. Ali dobro citiracu Brankicu: "Ovde pamcenje traje dva dana".

Dzind

pre 9 godina

Pitao bih dotičnu novinarku da li joj je ista ta fondacija i dala te informacije o tim ljudima koji su isti ti i napravili . Ljudi novinarstvo je farsa , čisto izvestavanje macke i miša kako se ganjaju a sve ih je strpao neki ciko u kavez da ima dobru koordinaciju .

cale

pre 9 godina

brankica u 20 min.kaze sto neznaju i nesmeju da kazu svi novinari i ostali iz srpske kvazi elite za 10 god.nego nesreca je sto ce tek za 30ak god. o njoj uciti i slusati u skolama.brankica jedini heroj u srbiji.

ivan

pre 9 godina

Ljudi vi niste ni svjesni sta vam b92 i Brankica Stankovic omogucavaju,a to je ono cemu bi svi trebali teziti ISTINA i samo ISTINA.Za nas u Hrvatskoj je to naucna fantastika jer osim Indexa koji opet ne smije sve mi pojma nemamo o nicemu sta banda radi.Brankici kapa do poda jer je svoji život pretvorila u pakao zbog borbe za istinom i pravdom,ali to može najvise da zahvali svojim urednicim i vlasnicima koji su dobili po tamburi zbog nje sto ju cuvaju i brane.A do knjige sam jedva dosao jer ju u Hrvatskoj nema sanse ni kupiti ali ni naruciti.Kod nas jedan covjek drzi sve a na velika vrata je usao i vama pa se nadam da ce ga Brankica dobro istražiti jer ga ovdje ne smije nitko ni spomenuti. Ivica Todoric nije ni svjestan da si je potpiso smrtnu presudu sto dolazi na Brankicin teritori a zivim da ga krene secirati:-)Pravosude isto smece kao i kod vas ako ne i gore prema tome nula bodova od pravde i istine! Pozdrav svima a najvise b92,Insajderovcima i genijalnoj Brankici iz Zagreba!!!!!

Gradjanin

pre 9 godina

Svaka cast na hrabrosti,ali mislim da nije najveci problem pravosudje,vec policija.To je najveci kancer naseg drustva.Kad bi smo imali odgovornu i postenu policiju,insajder bi bio samo dopuna ,ili slag na torti.Leglo kriminala,korupcije,odgovornosti za pljacke ove najgore tranzicije u Evropi,je u policiji.

Igor

pre 9 godina

Novinarstvo ne postoji zbog samih novinara, da me neko pita da navedem nekog naseg novinara, novinsku kucu, voditelja, televizju koja se zaista bavi istrazivanjem, pravi zanimljive reportaze i trudi se oko svog rada ne bi znao koga da navedem.

Ako pogledate izvstaje po nasim vestima u najbolje slucaju uz prilog ili reportazu ide arhivska slika/snimak, nikad sa lica mesta, nikad uzivo, redovno pogresne informacije od ljudi koje o materiji o kojoj izvestavaju ne znaju ama bas nista. Kod nas se novinari igraju novinarstva i jednsotvno ne rade svoj posao profesionalno.

Zika Miladin

pre 9 godina

Problem novinara u Srbiji je da mnogi ne znaju sta je autocenzura. Mnogi su u zabludi kad ovde komentarisu da je na Zapadu cenzura novinarstva ostrija nego li se to tako predstavlja. Medjutim, novinarstvo na Zapadu je samostalno i suvereno, a novinari jos od skolskih klupa vezbaju autocenzuru. Apriori rezanje ljudima glava, rusenje tudjeg ugleda, unistavanje porodica, politicara, firmi, privrednika itd., kod nas je zabava za mnoge citatelje ali i novinare. Novinar je moralna i drustvena odgovornost, al mnogima novinarima je upravo to teret. Novinar moze da misli kao svaki obicni gradjanin, ali ne sme tako da pise. Njegova rec ima snagu jer je javna. Novinar dakle nije obicni gradjanin.

Mrtvo_more

pre 9 godina

Nisam nikad pratio Brankicin rad, dakle niti sam gledao insajder ni procitao njenu knjigu, pa cu stoga komentarisati samo deo intervjua u kojem novinare (izmedju ostalog) predstavlja kao ugrozene vrste koje podlezu pritiscima politicara. Veliki problem je u tome sto nemali broj novinara neretko i neargumentovano objavljuje svakakve clanke u kojima (neosnovano) blati pojedine javne licnosti.Navescu primer(nije jedini) kada je novinarka Kurira optuzila roditelje da su uzeli novac doniran za lecenje njihove pokojne cerke.Ko bi se to bogatio na tako gnusan nacin nakon takve porodicne tragedije ?! E pa, gospodo draga(obracam se takvim novinarima), trebalo bi da naucite nesto sto se toliko podrazumeva da mi je glupo sto moram da spomenem, a to je da je svako odgovoran za svoju rec(ili nije?!)! Dakle, neka osoba moze da kaze tako nesto i da posle toga ne odgovara. Na kraju, ne bih se bas slozio da mediji u Srbiji nemaju toliku slobodu. Pritisci od strane politicara postoje itekako, slazem se, ali isto tako ima i ovakvih slucajeva. Da zakljucim, zakoni su nam malcice kontradiktorni i dok god ima primera poput ovog koji sam naveo u komentaru, ne moze se tvrditi da mediji nemaju slobodu, isto kao sto se ne moze tvrditi ni da je imaju.
Srdacan pozdrav od ne tako uspesnog mladog studenta uz molbu da mu se komentar objavi(iako je preobiman).

Zoran

pre 9 godina

Brankice blazer i šal su pun pogodak, a nagrada...pa to i nije neko iznenađenje kao ovo prvo, ali svakako čestitam. Idemo dalje, u nove modne i novinarske pobede.

Gora

pre 9 godina

Draga nasa Brankice,prvo da Ti cestitam na svim nagradama,koje si zasluzila. Nije samo novinarstvo u krizi. U krizi je celo drustvo,bilo kojeg sistema. Svaka profesija nam se sastoji od podkupljenih sudija,policije,medicinskih radnika(gospode) pa i mojih kolega inzenjera. Ja sam dalekih osamdesetih uvideo ocit lopovluk u mojoj struci. Na reagovanje me policija niti slusala vec saslusala zasto sam te kradje otkrio. Novcane svote na milione SFRJ dinara (mozda milijarde) potpisivao je u moje ime moj direktor. Bio sam nadnut. Namestaljka kao i Tvoja Kolubara. komisija komisionisala. Meni nudjeno vece radno mesto,dilovanje i novca i radnih mesta. Tadasnji sindikat me salje na odmor da bi me direktor suspendovao. Da sam bar imao policijsku zastitu.
I...napisah scenario za puknuti film, pa u jednu drugu zemlju.
BRANKICE cestitam na doslednosti. Moja cestitka je beznacajna u odnosu na cestitke, u ovom slucaju, celog sveta.

Maja Đokić

pre 9 godina

Brankice svaka cast!Za sve što govoriš imaš dokaze i osnove, to je najvažnije od svega!Tvoje tvrdnje su zbog toga neosporive. Žrtvovala si mnogo, ali si uticala na mnoge ljude koji cene istinu i svako treba da radi svoj posao na način na koji ga ti radiš i sa takvom dozom jačine!Dosta omladine, uključujući i mene se ugleda na tebe i na način na koji pristupaš svakoj situaciji. Sve pohvale!

Dr Sax

pre 9 godina

Brankice nisi ti za ovo vreme .. za ovu zemlju i ovaj narod .. bezi odavde spasavaj se ! ovaj narod je lud ! ne vredi raditi za opstu dobrobit veruj mi .... Srdacan pozdrav !!

mira

pre 9 godina

Brankica je dosadna i prevazidjena. Ponavlja fraze koje nicemu ne sluze, emisije su bez dokaza i neinteresantne! Zar ne smemo da imamo drugacije misljenje! Knjigu ne bih kupila ni za zivu glavu!

nesa

pre 9 godina

Ja neznam u kom svetu ona zivi? U kojoj to zemlji na svetu su mediji slobodni i nezavisni? U nijednoj,a posebno u zapadnim zemljama.E to sto su vas prevarili da tamo negde tece med i mleko i sad kad vidite da to ne ide,e to se zalite drugom.

blabla

pre 9 godina

Nevezano za tekst, a u vezi sa naslovom. Uvažena novinarka treba da kaže istinu. Nije nagrada novinara. "Novinari" su povezani sa specijalnim službama, jer doći do informacija kriminalnog karaktera ne može svako. Morate biti deo tima. Negde sam video u prodavnici poruku "vi ste deo ekipe" (tako nekako). To se ne odnosi na nas. Tu je stajala odavno ta poruka. I zato nema novinarstva, nego su to sve saradnici državnih službi, bilo policijski, inspekcijski, vojnih, domaćih i stranih. To treba da kaže. I potpuno je ok da dobije nagradu. Ja da sam šef takve organizacije nagradio bih je, jer je bila deo tih struktura. Inače, sud je onaj ko donosi presudu. On je i nezavisan i samostalan, kako kaže juče tužilac. )))): Novinar je kao i tužilac samostalan, ali nije nezavisan. Naravno, ne možete drugačije, zaposleni ste na takvom mestu. Potpuno razumemo. ))): Ali to nije novinarstvo, i to ste rekli. ))):

Johnny

pre 9 godina

U intervjuu listu Danas 18.januara 2014 - a koji je preneo i sajt B2 - rekla si:

"Vučić nas je u tom smislu iznenadio, te mi se čini da su ovo njegovih životnih "pet minuta" i da će on to maksimalno da iskoristi. To je ono što možda može da bude dobro za Srbiju."

Od tada za mene više ne postojiš.

Frodo

pre 9 godina

Ne znam zasto,ali ova Brankica mi je mnogo iritantna.
(Nis, 15. maj 2014 11:15)

Možda zato što uopšte ne razumeš šta ona radi, a još manje zašto je to dobro.

Pedja

pre 9 godina

Najhrabriji stanovnik ove zemlje izgleda nikada bolje.
Ponosan sam sugradjanin carice Stankovic Brankice.
p.s.
Voleo bih da u " Insjder" pozove tuzioca Jovana Prijica da nam isprica svoju pricu o sudjenju ubicama pokojnog premijera Zorana Djindjica.
Nadam se da se Brankica i ekipa "Insajder- a" nece " smiriti" sve dok inspiratori i organizatori streljanja 12.3.2003. ne zavrse u zatvoru.

Zoran

pre 9 godina

Brankice blazer i šal su pun pogodak, a nagrada...pa to i nije neko iznenađenje kao ovo prvo, ali svakako čestitam. Idemo dalje, u nove modne i novinarske pobede.

;-)

pre 9 godina

Toliko sam očekivao od ovoj intervjua tako da sam se možda zbog toga potpuno razočarao, i stekao sam utisak da je dobila nagradu samo zbog toga što kritikuje ali svakako ne i kako kritikuje.

Dzind

pre 9 godina

Pitao bih dotičnu novinarku da li joj je ista ta fondacija i dala te informacije o tim ljudima koji su isti ti i napravili . Ljudi novinarstvo je farsa , čisto izvestavanje macke i miša kako se ganjaju a sve ih je strpao neki ciko u kavez da ima dobru koordinaciju .

Bravo Brankice

pre 9 godina

Jedna od retkih javnih ličnosti ( uz novinare Škora,Olju Bećković,trenera Duška Vujoševića) koja sme hrabro, da prica o današnjoj, tužnoj Vučićevoj Srbiji. Bravo Brankice !!!!!!!

malkolm

pre 9 godina

slušao sam Brankicu u Kažiprstu, koju inače veoma poštujem, jako lepo je izgledala i osvežila mi je dan kada je rekla da postoje pošteni građani koji cene Insajder. Nema kod nas poštenih, samo onih koji nemaju priliku da kradu ili varaju ili nemaju m . . a da to rade...mi smo narod potpuno podoban za ovaj potop...

Nema ovde novinara sve sami poltroni

pre 9 godina

Kvazi novinarstvo i amaterizam kao i selektivno pisanje o temama se ne moze nazvati novinarstvom.

Ako zelite sebe da nazivate novinarima naucite osnove !

Istrazivacko novinarstvo je jos jedan stepenik koji niko pa ni Brankica nije dostigao. Postoje novinari koji se bave time i oni su ti koji otkrivaju istine o kradjama politicara, stranaka i tajkuna.

Medjutim u Srbiji NE POSTOJI NI JEDAN pravi novinar i ovo potpisujem !

xyz

pre 9 godina

a gde postoji novinarstvo kakvo neko zamislja? Setite se samo sta je CNN javljao o Srbiji, niko nije odgovarao za lazi...
(seljadin, 15. maj 2014 11:35)

Ovde je rec o Brankici i nasem novinarstvu a ne o CNN-u .

i.j.kv

pre 9 godina

Svaka cast,ali da li treba reci da danasnji B92 je daleko skoro jedan vek u slobodnom novinarstvu u odnosu na pre 25 ili 20 godina,a svi ostali mi mnogo dalje. Danas se svi plase da kazu da se vratila Crveno Crna koalicija i njoj u zagrljaj poleteli su svi...bukvalno svi

aca Beč

pre 9 godina

U Austriji i Nemačkoj je cenzura . Ovde nema realnih vesti , sve je tendanciozno i preusmereno . lažu sve i svugde u svoju korist ( Od vremenske prognoze , ekonomije i politike do kriminala , čak i u sportu )

jovan

pre 9 godina

Pre pola sata sam , citajuci tzv vesti po elektronskim izdanjima iz Srbije pomislio - gde li je i sta sada radi Brankica, kako bih voleo da cujem njenu rec, njenu resku analizu na sve ovo sto se desava u medijima. I sada, ne mogu da verujem, imam priliku da je cujem uzivo. kako god da se ova pojava zove, slucajnost, sinhronicitet ili telepatski impuls, cini me na trenutak srecnim. Hvala Brankice !

neko

pre 9 godina

ko čita EU info medije zna da je ovakvo stanje u našem novinarstvu ustvari "EU standard"...nisam ni najmanje iznenađen, očekivao sam baš ovo...ne idu imperijalizam, kvazi-demokratija, korporativni fašizam i slobodno novinarstvo zajedno nikako.

Vojvodjanka

pre 9 godina

Svaka cast ovoj zeni za sve I jednu epizodu 'Insajdera' I sve I jednu razotkrivenu istinu. Mene kao gradjanku ove jadne zemlje revoltira cinjenica da ta istina nikog nije pomerila I sto niko ne odgovara za pocnjena zla.

mira

pre 9 godina

Brankica je dosadna i prevazidjena. Ponavlja fraze koje nicemu ne sluze, emisije su bez dokaza i neinteresantne! Zar ne smemo da imamo drugacije misljenje! Knjigu ne bih kupila ni za zivu glavu!

hijavata

pre 9 godina

Mene je sramota da kazem ali nisam kupio knjigu, a planirao sam. Ne zbog toga da bih je procitao, vec da bih pokazao podrsku nekom ko se bori za nase opste dobro. Dok mi, obicni ljudi u Srbiji ne shvatimo da promena prezimena nije najbitnija tema nedelje, i da sami moramo da poradimo na nasem drustvu a pre svega moralu, nece nam biti bolje.

MIROSLAV meržan

pre 9 godina

Brankica Stanković je simbol slobodnog novinarstva, što i dokazuje nagrada koju je dobila. Naravno da je i b92 zaslužan. Lično sam mnogo zahvalan B92, jer njihove vesti i dr. pratim i informišem se. Pored Brankice, pohvalio bih Olju Bećković i emisiji UTISAK NEDELJE, koju retko propuštam. Nažalost, sve je manje hrabrih novinara i sve manje dobrih emisija iz svih svera života. Sve postaje komercijala, kao i novinari koji su verovatno plaćeni za neke objave. Dnevno gledam 2 sata TV, i kada namerno menjam kanale, na domaćim kanalima u isto vreme reklame na 3 do 5 stanica. Programski deo za pohvalu su sem B92, Studio B, ostalo je BLJAK. Od nedeljnika samo VREME i NIN,dnevne novine preko neta. POZDRAV I ČESTITKE BRANKICI S.

IBJ

pre 9 godina

Draga naša i DRAGOCENA Brankice,

u pravu ste kada kažete da novinarstvo u ovoj zemlji više ne postoji, ni pravosuđe... a ja se pitam šta uopšte postoji osim primitivaca i žonglera na pozicijama moći, estrade i Pink-Kurira (što je u suštini sve jedno isto).

Bojim se da je noć danas mnogo gušća nego 4. oktobra 2000. Tada smo imali nadu, a onda su oni "novi" koji su zaposeli vlast, svojim delanjem efikasno ugušili i tu nadu. Oni među njima koji to ne bi dozvolili više nisu živi. Zašto se onda čudimo što su se prefarbani otpaci ONOG režima ponovo našli u sedlu i jašu nas "voljom naroda" !? Zašto se onda čudimo što ljudi jedini izlaz iz ovoga vide u graničnim prelazima ?

Gradjanin

pre 9 godina

Svaka cast na hrabrosti,ali mislim da nije najveci problem pravosudje,vec policija.To je najveci kancer naseg drustva.Kad bi smo imali odgovornu i postenu policiju,insajder bi bio samo dopuna ,ili slag na torti.Leglo kriminala,korupcije,odgovornosti za pljacke ove najgore tranzicije u Evropi,je u policiji.

ex sns

pre 9 godina

Ona je fenomenalna i hrabra.Zelim joj sve najbolje i da nastavi ako ikako moze sa.svojim radom.To sto je ona uradila i sto radi,to je trebalo Rts da radi jer ih placaju gradjani da bi znali kako se njihove pare trose,ali ok. Nejasno je kako je moguce da u nekoj drzavi Evrope u 21. veku neko zivi tako dugo pod obezbedjenjem,a da drzava ne hapsi te koji prete?
Tacno je da vise nema novinarstva sve je ucutalo,pa i B92,koja sve vise postaje tra la la Tv,nema ozbiljnih i kritickih pol.emisija po kojima je B92 bila vodeca,cak su i cuvene vesti u 23 zamenili Bulevarom? Kesic je u pravu 100% .a 24 minuta je nesto sto jedva cekam da gledam,covek je neponovljiv.

Luzer

pre 9 godina

Jedan od šest miliona nosi barjak istine i ideala slobode? I taj jedan je u stvari žena? E moji srbi (namerno pišem malim slovom, jer veliko ne zaslužujete). Miloš Obilić se prevrće u grobu i eno ga, na onom svetu stoji u redu za promenu državljanstva.

aleksandar

pre 9 godina

apsolutno tacno !
zato su svi 'normalni' ili oni koji su imali mogucnosti, otisli jos 90tih, nazalost.
to stanje narod ne vidi u svakodnevnici jer je zaokupljen licnim problemima, ali puno ce jos vremena proci dok se sljam ocisti...
srecno

ljilja

pre 9 godina

Brankice,
Mediji nam ne trebaju .Imamo Vucica .On sve zna . Obavestavace nas redovno i tacka.A drzava ce ustedeti ,posto svi ostali koji treba da rade taj posao nisu vise potrebni.Molim Vas , ugasite svetlo , kada izadete - zbog stednje-naravno.

indijanac

pre 9 godina

Ok, svašta je prošla i svaka joj čast na tome. Ipak, činjenica je da je njeno istraživačko novinarstvo jako selektivno.
Uzmimo primer insajdera sa navijačima. Otkrila je ono što smo apsolutno svi znali da navijači imaju iza sebe debeli policijski dosije i da NEKO stoji iza njih. I tu staje, a mi dolazimo do glavnog problema. Ko je taj NEKO? Automatska pretpostavka je država, ali mi smo imali brojne promene vlasti i isto je bilo na tom polju. Dakle, ko je taj NEKO? I zašto to ni najhrabriji ne smeju da kažu? .

dokle više?

pre 9 godina

Potrebne su nam žene kao Brankica bez toga nema napretka i pritiska da se pomerimo iz ovog gliba. Ova vlast nije ništa bolja od predhodne jer tuđa ruka svrab ne češe, sit gladnom ne veruje. Prave reforme se neće desiti jer ih nije bilo ni u predhodne 2 godine. Znači gubimo još 4 godine, a i dalje ćutimo.

krle - dron

pre 9 godina

Jedna lasta ne cini prolece, jedna divna hrabra zena sve sto je rekla je tuzno, tragicno istinito, tu ne treba nista dodati, drustvo je metastaziralo u kriminalnom jadu a novinari 12-godina posle lazne slobode cute o tome, kako bi bilo za promenu da se pojavi neki novi novinar i zameni ovu hrabru zenu i pocne Insajder - serial O PRAVOSUDJU, e kad se to dogodi drustvo ce ugledati svetlo na dnu tunela a Brankici neizmerno hvala na svemu sto je ucinila da se zuta zabokrecina razbuca.

srdjan

pre 9 godina

Najsmesniji su oni koji ne smeju u svom gradu da stanu na senku onima koje je razotkrila Brankica Stankovic,ali oni,jadni misevi,ovde mogu da pljuju i omalovazvaju nesto sto ,gle cuda,smeju samo 2 zene u ovoj banana zemlji,pok.Verica Barac i Brankica Stankovic....zato misevi,u rupu i nemojte da se pojavljujete nikad i nigde,jer da nije neta ne bi ste smeli ni da pomislite ono sto ovde kazete...

Lovac na udbase

pre 9 godina

Kakav smo narod, koliko nepismen i sujetan, koliko sebican i prost. To se ne opresta, kao kuga cemo nestati, prirodno, kao mnogi pre nas koji nisu znali da izgrade zdrav sistem i zdravo drustvo. Lazima i politikanstvom samo gubimo, prostotom i nepismenoscu (primer diploma po placanju), drustvo je skliznulo u samo dno. Biti hrabar, posten i odgovoran, retki su primeri. Hvala Brankici.

Deki

pre 9 godina

Brankice,ti si jedna od retkih svetlih tacaka srpskog novinarstva i drustva u celini.Kandididuj se na sledecim izborima za predsednika. Ako ih izgubis to bi jedino znacilo da ovaj narod ZELI da zivi u ovakvom sistemu trulezi i korupcije i da nama nema pomoci.

crni domino

pre 9 godina

Hvala Vam Brankice za sve informacije koje ste nam servirali!
Odradili ste posao dostojan heroja novinarstva koga ceni ceo svet!
Nadam se da necete pokleknuti u predstojecim izazovima!
Moj naklon gospodjo!
Cuvajte se!

Mrtvo_more

pre 9 godina

Nisam nikad pratio Brankicin rad, dakle niti sam gledao insajder ni procitao njenu knjigu, pa cu stoga komentarisati samo deo intervjua u kojem novinare (izmedju ostalog) predstavlja kao ugrozene vrste koje podlezu pritiscima politicara. Veliki problem je u tome sto nemali broj novinara neretko i neargumentovano objavljuje svakakve clanke u kojima (neosnovano) blati pojedine javne licnosti.Navescu primer(nije jedini) kada je novinarka Kurira optuzila roditelje da su uzeli novac doniran za lecenje njihove pokojne cerke.Ko bi se to bogatio na tako gnusan nacin nakon takve porodicne tragedije ?! E pa, gospodo draga(obracam se takvim novinarima), trebalo bi da naucite nesto sto se toliko podrazumeva da mi je glupo sto moram da spomenem, a to je da je svako odgovoran za svoju rec(ili nije?!)! Dakle, neka osoba moze da kaze tako nesto i da posle toga ne odgovara. Na kraju, ne bih se bas slozio da mediji u Srbiji nemaju toliku slobodu. Pritisci od strane politicara postoje itekako, slazem se, ali isto tako ima i ovakvih slucajeva. Da zakljucim, zakoni su nam malcice kontradiktorni i dok god ima primera poput ovog koji sam naveo u komentaru, ne moze se tvrditi da mediji nemaju slobodu, isto kao sto se ne moze tvrditi ni da je imaju.
Srdacan pozdrav od ne tako uspesnog mladog studenta uz molbu da mu se komentar objavi(iako je preobiman).

liljana

pre 9 godina

Slušam KAŽIPRST redovno. Gledam i pratim UTISAK NEDELJE I INSAJDER. Najbolje autorske emisije. Brankica zaslužuje najveća priznanja i nagrade. Obožavam je! Smeta mi što i kod vas je uvedena cenzura. Vratite MENTALNO RAZGIBAVANJE. Radio program, nije više ono što je bio, bled je i jednoličan,tačnije DOSADAN.Umesto B92, slušam druge programe, nerado.

aleksandar

pre 9 godina

bravo !!!
potpuno normalno razmisljanje i trazi da se preispita 'moral' celog naseg drustva !
samo nastavite gospodjo hrabar i profi rad

Djoshica

pre 9 godina

Brankice, Srbija je izabrala laž za vrednost...Tu ni jedna istina nema nikakvu šansu, jer je apsolutni gubitnik.Zato, nema nevinih, samo glupa većina(isparanog mozga) koja ne razume, bilo šta, što joj se podrobno objašnjava, a kao takva je balast, zdravorazumskoj Srbiji.Svi oni, koji znaju realno stanje, apsolutno parazitiraju, i nalaze svoje mesto u mainstream-u kolektivne propasti, na račun lične koristi.Takve su vrednosti afirmisane, takvi su profesionalci, isprofilisani.Novinari svesno rade na zamagljivanju i na "obrađivanju" javnog mnjenja, jer osećaju vetar u jedrima i karijeri, kad tako rade, svesno prenebregavajući činjenice, ne zalazeći preko dobro poznatih linija, koje su dobre(ili opasne) za njihovu karijeru.Dok, oni okoreliji profesionalci, rade namenski, ciljno, za konkretan keš, trujući javno mnjenje.Radi se o tome da je novinarstvo vrlo dobro dresirano, i služi samo kao poligon na kojem se demonstrira sloboda(mlaćenja prazne slame) govora, bez suštinske, i realne kritike.Pravi moćnici su u senci, oni postavljaju scenu, koju vidimo, zajedno s političarima, biznismenima, novinarima.Menjaju ih kao marionete, dok Srbija pripada njima, jer njenom sudbinom upravljaju, koristeći i prisvajajući sve što je bilo u vlasništvu naroda, kao i svež kapital, koji je ušao, i treba da uđe namenski, za pristup EU.Cena je svima poznata, siromaštvo, i novi talas krize, koji je neminovan, do novog ciklusa političkih i revolucionarnih žarišta, koji će opet biti korumpiran u ishodu.

;)

pre 9 godina

Cenzura ne postoji kod urednika i novinara, cenzura postiji kod "urednika" i "novinara", na žalost, ovi drugi, izgleda, preovladavaju. Pitanje je je li u pitanju cenzura, lični interes ili nepoznavanje materije kojom se bave, ako je ovo treće, takvim ljudima najjednostavnije se manipuliše. Žalosno je što novinar koji ume da postavi pravo pitanje u pravom trenutku ne može slobodno da se kreće i radi. Slažem se sa Brankicom da je pravosuđe najgori segment našeg društva, da je drugačije iskoristili bi ono što im servira ekipa "Insajdera" i B92 i u skladu sa zakonom proverili sve prikupljene informacije. Ovako, stičem utisak da istražne sudije, a sada tužioci ne prate medije, što je neverovatno, te me to navodi na pomisao da nesavesno obavljaju svoj posao za koji su, za naše prilike, više nego dobro plaćeni. Brankici želim uspešniju karijeru, ako je to moguće, definitivno je najbolji istraživački novinar u Srbiji.

MT

pre 9 godina

Srž:
"Brankica Stanković kaže da su mediji u Srbiji uništeni, da su za to krivi i sami novinari koji podležu pritiscima raznih moćnika bili oni iz sveta politike, biznisa ili kriminalnog miljea i ne žele o tome da govore."

Filip

pre 9 godina

Draga Brankice, svaka ti cast na svakoj reci ! Toliko je svaka na mestu i toliko je sve ocigledno, uopste je neshvatljivo kako smo pali tako nisko kao drustvo da smo se sa svim pomirili. Da nam je normalno da jedna takva zena dozivljava pretnje smrcu i da cutimo i prazno gledamo u svaki novi dan. Gadi mi se cela ova zemlja i citav ovaj sistem na celu sa prevrtljivim ljudima i njihovim bednim zivotima ! Vecno zahvalan na svakoj reci koju si rekla i energiji koju si upotrebila da nam svima bude bolje. Nadam se da ces pronaci srecu !

richardIII

pre 9 godina

Da li gospodo znate da urednik ima neogranicenu vlast nad novinarima. Moze da pusti tekst, da ga baci, da oduzme sektor novinaru kad hoce. Tu nema zakona koji novinaru bilo sta garantuje. Dovoljno je da kaze , od sutra pratis penzije, a ne vise Skupstinu i gotovo. Ima još: skoro svakodnevno politicki mocnici zovu glavne urednike i prete. A glavni urednici , za razliku od bednih novinarskih plata, imaju plate po tri, pet, pa i 10.000 evra! Pa ti onda kazi Tadiću, Djilasu ili sad Vuciću , ej, znas sta, odjebi! Samo ako si lud.
Sa novinarskim pozdravom , SFSN!

Nole

pre 9 godina

Sve najbolje Brankici, a možete u knjizi da pročitate i poslednjih 20-ak stranica i šokirate se kada dva načelnika policije (Milović i Softić čini mi se) kažu da je film KUM malo dete za ovo ovde u Srbiji i da je sve uvezano (političari, partije na vlasti, tužilaštvo, policija, sudije, tajkuni, mafija itd.) Da nije Vučić zaboravio da čita, evo odakle da krene ako hoće, a ne da razgovara sa njima o razvoju privrede.

petar

pre 9 godina

b 92 svaka ccast ssto objavljujete komentare koji vas kritikuju.nazzalost,kritike su opravdane jer ljude razoccaraju oni u koje veruju,dok nas kod ogromne vecine medija nissta visse niti iznenadjuje,niti razoccarava.

Prozor u svet

pre 9 godina

"B92 je jedini prozor u svet. Novinari a i vecina ljudi su izgubili dostojanstvo.
(leka, 15. maj 2014 11:31)"

Nekad bese ali vise nije. Nazalost mrak totalni.

Shkeni

pre 9 godina

http://www.b92.net/info/intervju/index.php?yyyy=2014&nav_id=801415

Ne secam se da smo je na ovoj vesti hvalili kao sad. Ali dobro citiracu Brankicu: "Ovde pamcenje traje dva dana".

akcija

pre 9 godina

"Insajder" je izneo na videlo ono sto je trebalo razotkriti, ali to nije krajnji cilj. Krajnji cilj je da se zbog te istine sve uzbuni i uskomesa i da se tako stvari promene ili bar menjaju. Dakle, Brankica je obavila svoj deo posla, a onaj drugi deo posla je ..... na svima nama. Pisanje komentara nije dovoljno, zapravo nije nista. Zato i preterao divljenje prema Brankici nije nista drugo do priznanje da mi to ne bismo mogli, i da necemo moci, da damo svoj doprinos, pa Bogu hvala sto postoje oni koji smeju. Nazalost, pojedinci nisu dovoljni da bi se stvari menjale. I Brankica ce jednog dana posustati ako joj pokazemo da to sto radi i nema nekog smisla i da se samo svodi na istrajavaje na sopstvenoj hrabrosti, po, znamo vec, koju cenu.

IQ 70

pre 9 godina

Kaze neko da je jedini prozor u svet b92. Mogu sa zaljenjem da konstatujem da vise nije tako,jednostavno,b92 je krenuo u bitku za tiraz,odnosno za broj citalaca, sa Kurirom, Blicom i slicnim ''novinama'', dok televizija bije bitku protiv Pinka,Prve itd. Zao mi je zbog toga!!!

Kozmo

pre 9 godina

Upravo tako.Ova dva novinara i ona sto je emigrilala sa b92 na rtv su jedine vredne pomena.
Ovo ostalo katastrofa.Dodju da se keze,da se zezaju,poziraju da se sto bolje udaju,a u glavama promaja.

zlo i naopako

pre 9 godina

Uplašen Srbin viri iz mišije rupe, i mema hrabrosti da se suprotstavi agresivnim barabama. To krene još iz škole gde zaštićena deca muče ostale uz blagoslov svojih "moćnih" roditelja i kako život teče jedni se sve više plaše i povlače dok drugi razdragano divljaju bez straha da će ikada biti kažnjeni. Loše su nas učili kad su nam govorili da pametniji popušta, a baš je obrnuto pametniji nesme da popusti pred glupošću, varvarstvom, agresijom. Mi smo duboko korumpirano društvo na svim nivoima, sa zaplašenom policiom i sudijama. Naš narod i dalje ne razume da i obična kafa koja se odnese nekom u opštini je takođe mito. Moramo naći snage da ovo kao društvo rešimo inače nas uskpro neće ni biti, zgaziće nas šljam i barabe iz sopstvenih redova. A nisu oni baš tako hrabri, nego smo ih pustili da rade šta hoće, kad bi malo podviknuli brzo bi se oni razbežali.

Bre!

pre 9 godina

Da b92 prvo protrese svoje redove. Jeste da su dozvolili insajder ali to ne znaci nista ako i druga pitanja ne srede. Placenicki clanci, copy-paste vesti, ne objavljivanje imena pocinioca reznih dela, ne postavljanje pravih pitanja sagovornicima... ima tu dosta posla.

Cogito ergo sum

pre 9 godina

Činjenica je da je Brankica Stanković hrabar novinar, vredan poštovanja.
Činjenica je i to da je ona u svojoj matičnoj kući, B92, maksimalno zaštićena. Ima ekipu koja radi s njom, ima siguran prihod, ima advokatski tim.

Za razliku od Brankice, u unutrašnjosti postoje novinari koje se bave istraživanjima, a uz koje niko ne stoji. Lokalni moćnici za tren oka im se osvete, prete njima i njihovim porodicama, traže i postižu otkaze za njih u njihovim redakcijama.

Teško je biti na udaru moćnika i u Beogradu, ali naročito je teško u maloj sredini, gde su i političari i sudije i policija povezani prijateljskim i rođačkim vezama, i za čas stegnu obruč oko nepodobnog novinara. A kad ga tuže, odrekne ga se i redakcija, jer kaže «sam si pisao, sam se sad spašavaj». Tad nema ni advokata, pa mora sam da ga plaća, kao i sudske takse i kazne, a mnogi novinari honorare ne primaju i po nekoliko meseci.

Ukoliko novinar tuži vlasnika medija koji mu je dao nezasluženi otkaz, sudi se najmanje pet godina i izgubi, jer se sudije, gotovo refleksno, stavljaju na stranu moćnijeg. Ali, o tim novinarima niko ne piše, oni se ne oglašavaju u medijima niti traže policijsku zaštitu, jer ne veruju ovoj državi i njenom aparatu.

Otadzbina je tamo gde se osecam otacastveno :)

pre 9 godina

Koja je svrha biti zena orao, u narodu prasica?Odlucio sam da zivim negde drugde.Kukavica?Ma nemoj.Devedeset i jedan komentar, i stotine drugih, na drugim mestima su dokaz da zivimo u "Evropskoj Ugandi".Nemam neke stvari koje bi muskarac trebalo da ima, upucao me sin bivseg diktatora.Kog bese?Koliko ih je uopste bilo?Bas me briga, ili cu da zavrsim na groblju.Pa se ponovo pitam koja je svrha biti orao, u narodu prasica.Ja svet promeniti ne mogu.Zato odlazim na Mars, da na gradilistu lomim crepove...

Igor

pre 9 godina

Novinarstvo ne postoji zbog samih novinara, da me neko pita da navedem nekog naseg novinara, novinsku kucu, voditelja, televizju koja se zaista bavi istrazivanjem, pravi zanimljive reportaze i trudi se oko svog rada ne bi znao koga da navedem.

Ako pogledate izvstaje po nasim vestima u najbolje slucaju uz prilog ili reportazu ide arhivska slika/snimak, nikad sa lica mesta, nikad uzivo, redovno pogresne informacije od ljudi koje o materiji o kojoj izvestavaju ne znaju ama bas nista. Kod nas se novinari igraju novinarstva i jednsotvno ne rade svoj posao profesionalno.

cale

pre 9 godina

brankica u 20 min.kaze sto neznaju i nesmeju da kazu svi novinari i ostali iz srpske kvazi elite za 10 god.nego nesreca je sto ce tek za 30ak god. o njoj uciti i slusati u skolama.brankica jedini heroj u srbiji.

Gora

pre 9 godina

Draga nasa Brankice,prvo da Ti cestitam na svim nagradama,koje si zasluzila. Nije samo novinarstvo u krizi. U krizi je celo drustvo,bilo kojeg sistema. Svaka profesija nam se sastoji od podkupljenih sudija,policije,medicinskih radnika(gospode) pa i mojih kolega inzenjera. Ja sam dalekih osamdesetih uvideo ocit lopovluk u mojoj struci. Na reagovanje me policija niti slusala vec saslusala zasto sam te kradje otkrio. Novcane svote na milione SFRJ dinara (mozda milijarde) potpisivao je u moje ime moj direktor. Bio sam nadnut. Namestaljka kao i Tvoja Kolubara. komisija komisionisala. Meni nudjeno vece radno mesto,dilovanje i novca i radnih mesta. Tadasnji sindikat me salje na odmor da bi me direktor suspendovao. Da sam bar imao policijsku zastitu.
I...napisah scenario za puknuti film, pa u jednu drugu zemlju.
BRANKICE cestitam na doslednosti. Moja cestitka je beznacajna u odnosu na cestitke, u ovom slucaju, celog sveta.

Dr Sax

pre 9 godina

Brankice nisi ti za ovo vreme .. za ovu zemlju i ovaj narod .. bezi odavde spasavaj se ! ovaj narod je lud ! ne vredi raditi za opstu dobrobit veruj mi .... Srdacan pozdrav !!

021's

pre 9 godina

Dobrim delom ne postoji i zbog vase televizije u zadnjih par godina.Utopili ste se u sivilo,vise naginjete ka Pinku nego normalnoj TV kakvoj ste bili blizu pre recimo 5 godina...

vox populi

pre 9 godina

Novinarstvo je nekada živjelo od prodaje novina i reklamnog prostora. Danas malo ko kupuje novine-štampu. Druga su vremena. Uništena je i domaća preivreda pa nema interesa za reklamni prostor, tako da im preostaje da rade po narudžbi-za onoga ko ih plati. A to su uglavnom državne kompanije kojima gazduju partijski ljudi koji proturaju "svoju istinu" ili skoro obogaćena grupa vlasnika Srbije. Pošto se od pisanja novina više ne može živjeti, ljudi su našli druga zanimanja: analitilari, eksperti, savjetnici... U novinarstvu su ostali manje-više oni koji nisu nikome po volji. To je sva istina. Žalosna ali je takva kakva jest. I nije to kraj. Biće još gore. Na žalost.

Branko V.

pre 9 godina

U Srbiji pravni sistem je srozan toliko da se može ukinuti a da to niko i ne primeti. Ja sam se sudio (vodio radni spor sa jednom školom) jer sam dobio nezakonit otkaz. Na suđenju je došao direktor i sekretar (licencirani) kao i njihov advokat i nisu mogli da kažu po kom zakonu sam dobio otkaz. Međutim to mi ništa nije pomoglo jer je sudija iskoristio neko svoje diskreciono pravo i "upodobio situaciju" time što je pružio pravnu pomoć (koja nije pomenuta u sudnici) kako bi moje rešenje o otkazu bilo ispravno. Meni je presudio da platim ogromne parnične troškove (za angažovanog advokata) i otišao kući mirno da spava zanajući da mu niko ništa ne može. Tako da novinare koji moraju da se odreknu morala ne opravdavam ali razumem jer smo mi takva država (u svemu naopaka i u svemu na dnu). Brankici skidam kapu ali ni ona mnogo ne može nešto da postigne jer to mora da bi valjalo sistemski da se reši.

Zika Miladin

pre 9 godina

Problem novinara u Srbiji je da mnogi ne znaju sta je autocenzura. Mnogi su u zabludi kad ovde komentarisu da je na Zapadu cenzura novinarstva ostrija nego li se to tako predstavlja. Medjutim, novinarstvo na Zapadu je samostalno i suvereno, a novinari jos od skolskih klupa vezbaju autocenzuru. Apriori rezanje ljudima glava, rusenje tudjeg ugleda, unistavanje porodica, politicara, firmi, privrednika itd., kod nas je zabava za mnoge citatelje ali i novinare. Novinar je moralna i drustvena odgovornost, al mnogima novinarima je upravo to teret. Novinar moze da misli kao svaki obicni gradjanin, ali ne sme tako da pise. Njegova rec ima snagu jer je javna. Novinar dakle nije obicni gradjanin.

Maja Đokić

pre 9 godina

Brankice svaka cast!Za sve što govoriš imaš dokaze i osnove, to je najvažnije od svega!Tvoje tvrdnje su zbog toga neosporive. Žrtvovala si mnogo, ali si uticala na mnoge ljude koji cene istinu i svako treba da radi svoj posao na način na koji ga ti radiš i sa takvom dozom jačine!Dosta omladine, uključujući i mene se ugleda na tebe i na način na koji pristupaš svakoj situaciji. Sve pohvale!

ivan

pre 9 godina

Ljudi vi niste ni svjesni sta vam b92 i Brankica Stankovic omogucavaju,a to je ono cemu bi svi trebali teziti ISTINA i samo ISTINA.Za nas u Hrvatskoj je to naucna fantastika jer osim Indexa koji opet ne smije sve mi pojma nemamo o nicemu sta banda radi.Brankici kapa do poda jer je svoji život pretvorila u pakao zbog borbe za istinom i pravdom,ali to može najvise da zahvali svojim urednicim i vlasnicima koji su dobili po tamburi zbog nje sto ju cuvaju i brane.A do knjige sam jedva dosao jer ju u Hrvatskoj nema sanse ni kupiti ali ni naruciti.Kod nas jedan covjek drzi sve a na velika vrata je usao i vama pa se nadam da ce ga Brankica dobro istražiti jer ga ovdje ne smije nitko ni spomenuti. Ivica Todoric nije ni svjestan da si je potpiso smrtnu presudu sto dolazi na Brankicin teritori a zivim da ga krene secirati:-)Pravosude isto smece kao i kod vas ako ne i gore prema tome nula bodova od pravde i istine! Pozdrav svima a najvise b92,Insajderovcima i genijalnoj Brankici iz Zagreba!!!!!