Subota, 10.05.2014.

00:00

Održan 24. Ravnogorski sabor

Danas je održava 24. po redu sabor na Ravnoj gori, a u crkvi Sv. Georgija služen je pomen poginulim Ravnogorcima.

Izvor: B92

Održan 24. Ravnogorski sabor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

zur'an

pre 9 godina

@mica
koliko znam IISvr. je poceo '39g.
a po novokomponovanim anti fasistima oni su podigli ustanak '41g. Znaci u Evropi se cekalo tri godine na njih pa da se krene sa borbom?.Dobro je.

miisrac

pre 9 godina

Srpski pokret obnove insistira na pravim vrednostima,ispravljanju istorijskih nepravdi,rehabilitaciji i otvaranju tajnih dosijea,bez toga necemo znati ko smo.Ako se to ne desi imacemo mnostvo laznih spomenicara i penzionera,mnostvo laznih doktora i naucnika a sa takvima Srbija moze samo da potone.

Vesela .lica

pre 9 godina

Svi koji nisu razumeli sta se to mobilisalo 90.nisu razumeli ni sta se mobilisalo 2000, a nisam sigurna da su razumeli sta se mobilisalo sad 2014 na izborima? Narod se masovno oglasio da zeli uciniti nesto za sebe i svoje pokolenje.90 je onoliki narod hteo da otera komuniste, jer smo svi smatrali da je dosta bilo njihovog, potrosili su vreme, a srbi su MONARHISTI u dusama svojim.Da je to ispostovano, ne bi bilo rata i ne bi se raspala Jugoslavija.Ali....budale ...

Рајко Шашиловац

pre 9 godina

Браво за СПО. Вук Драшковић је најзаслужнији што је велика историјска неправда према генералу Михаиловићу, првом герилцу у окупираној Европи исправљена! Сједињене Државе су умеле да му одају поштовање за бројна велика дела, укључујући и спасавање више стотина америчких авијатичара. Крајње је време да буде и у Србији завршен процес његове рехабилитације, мада је он већ сада у срцима милиона Срба и у Отаџбини и у расејању!

Rade Nikacevic

pre 9 godina

Velicanstveno je bilo danas na svetoj nasoj planini.Jos jedan skup u slavu i cast besmrtnog djenerala Draze.Sjajni govori potpredsednika SPO.Planina je zasijala u svom punom sjaju,onako kako i dolikuje istorijskom mestu.

Mića

pre 9 godina

Za vas komuniste ustanak je počeo kad su ga ruski komunisti poveli, a završen kad su ih isti ti ruski komunisti doveli na vlast u Srbiji na svojim tenkovima. A Draža je podigao ustanak prvi u Evropi i po njemu je morao da traje sve dok je njegova zemlja okupirana. Dopao mi se ovogodišnji skup SPO-a na Ravnoj gori.

Nikola Popovic

pre 9 godina

Ovako treba obelezavati podizanje ustanka a ne kao pre neki dan sa onim u crnim uniformama i bradetinama.Oni su vise stete naneli Drazi i pokretu nego sami komunisti.Njihovo ucesce u poslednjim ratovima na teritoriji bivse SFRJ je dovelo do toga da svi identifikuju cetnike sa zlocincima i ako su u cetnickim uniformama bila ,uglavnom,deca komunista.

Marija Simonović

pre 9 godina

Bila sam danas na Ravnoj gori. Gospodin Čotrić je precizno govorio o istorijskim činjenicama vezanim za Ravnogorski pokret i generala Mihailovića. Gospodin Milenković je održao govor o ulozi SPO-a u uspešnim lokalnim samoupravama, i mnogo mi se dopao praktičan, savremen aspekt njegovog izlaganja. Gospodin Čikiriz je bio takođe ubedljiv, naročito dok je obrazlagao razloge da se zahtevi za konačnu i potpunu rehabilitaciju pripadnika JVuO mogu ostvariti samo kroz političko delovanje. Zaista su potpredsednici Srpskog pokreta obnove danas briljirali u svojim obraćanjima okupljenim poklonicima Ravnogorskog pokreta.

dragan bozic

pre 9 godina

Veni vini vici! Sjajno vreme, sjajan skup, sjajan govor potredsednika SPO,sve u svemu ima nade za ovu napacenu Srbiju od republikanaca,komunista.

Oliver

pre 9 godina

Čitajući komentare ne mogu da ne primetim one zlurade koji bi sve ovo da prikažu u negativnom svetlu. Samo se pitam kako je neko primetio da su "Vuk i SPO" sve upropastili, da li tako što su izgradili put do planine, ili tako što su podigli muzej, spomenik i crkvu? Čega je to bilo na Ravnoj gori da obeleži mesto ustanka pa su ga "Vuk i SPO" upropastili? Inače mislim da je obeležavnje ustanka protiv okupatora na ovoj planini mnogo prikladnije od onog drugog datuma kad ase kao početka ustanka slavi dan kada je zapusao Srbin na Srbina. Te s toga dugujem iskrenu zahvalnost kao građanin ove zemlje i kao Srbin SPO-u što je sačuvao od zaborava i oprao ljagu sa imena đenerala Dragoljuba Mihailovića i njegove vojske.

catena mundi

pre 9 godina

Pitaju me pojedini iz toboze 'ravnogorskih razjedinjenih pokreta'' GDE JE VUK??Kao,njima je stalo da Vuk bude na planini??Ja im rekoh, da je Vuk sprecen sto godinama, sto teskobama od premlacivanja,atentata i cetrdeset godina lazi nad njim!...gledaju i cute,a sta mogu da mi odgovore!

РОДОЉУБ

pre 9 godina

Равногорцима честитам њихов дан 8.Мај, а обзиром да је 9. Мај – Дан Европе и Дан победе над нацизмом и фашизмом у Европи..
Сви Срби РОДОЉУБИ морају тај дан достојанствено обележити,
јер су једино Срби имали ДВА антифашистичка и антинацистичка покрета (која су водили друг Тито и Ђенерал Дража) и
јер су Срби имали преко МИЛИОН жртава који су настали пре свега због ГЕНОЦИДА који су извршили хрватски нацисти (усташе)..

Draža

pre 9 godina

Da li je moguće da u Srbiji ima više dece komunizma nego svih nas? Čitam ove njihove "komentare" i podršku koju dobijaju i shvatam da da je komunizam bogomdan za ovo podneblje.

Бојан Илић

pre 9 godina

Fašizam ne umire tako lako ali Dalmatinaci pamte i pamtiće četničke zločine.
(ropotarnica, 10. maj 2014 10:33)

Када, колико и где?
Најискреније ме интересује да чујем од Хрвата?!
Колико знам , четници нису смели да "писну" у Далмацији у време НДХ, што због Италијана што због "распада система" у Краљевини!
А за "скорашње" се памте и препричавају само гранатирања!
Лора је била "резервисана" за Србе...

Ne vredi...

pre 9 godina

Jeste, Vuk i SPO sve su "ovo" upropastili, podigli su spomenik, crkvu i dom na Ravnoj gori. Pre toga, na ovom mestu bilo je mnogo više "svega", što su Vuk i SPO upropastili.

anticenzura

pre 9 godina

Hvala i slava svim pripadnicima Jugoslovenske vojske u otadzbini sto su polozili svoje zivote za nasu slobodu,koju jos cekamo,kao i svim simpatizerima koji platise laznu slobodu 1945. i zavrsise u jamama crvenog okupatora!
Uglavnom sramota je da se secanje na nase heroje proslavlja bilo kakvim glupostima ostalim iz doba mraka,poput pijancenja i rostiljanja i raznih prvomajskih gluposti!

Sotir zvani Đubre

pre 9 godina

Pošteno reći realno je da se neguju tekovine ravnogorstva jer i oni su se borili protiv okupatora, e sad samo što su imali ideologiju razičitu od komunista satanizovani su i dan danas. Složio bih se sa Mirkom Čikirizom, preteraše ga sa partizanskim filmovima, gledati te filmove otprilike je jednako kao gedati rijalitije danas, foliranje je i jedno i drugo.

drago

pre 9 godina

Dostojanstven skup, bez ikakvih incidenata i slicnog, vrlo pomirljive reci Prestolonaslednika Aleksandra i dvojice potpredsednika SPO gospode Cotrica i Cikiriza.Skup za primer !

Prorok

pre 9 godina

Stigose na jedva,do drveno kamene kuce jos ne do kraja zavrsene gomilom detalja i raznih priloga,sto iz baze stranke sto iz dijaspore.Mudrac se svali u svoju sobu da odmori pola sata i da ga niko ne uznemirava.
- Jesi li video,Pesnice?-Srle ce zaverenicki;iako je bio i ranije na skupu,folklor na Planini ga je iznova prenerazavao.-Nozevi,sekirice,pa onaj sa subarom...,uh bre koliku kosu i bradu ima!...-nastavljao je u dahu da prosipa utiske svega i svacega.-Sta mi mozemo da ponudimo Evropi,i to novo? U,brate,pa jel'moguce da su se sjatili ovoliko...-srcani Srle.
-E,Srbija!-uskoci u pricu Selic,drugi mladi lav stranke,takodje uz Srleta uzdanica nagovestavajuceg puta u Evropu.

(odlomak iz knjige KAO LJUBAV , Viktora Bogdanovica)

vucko

pre 9 godina

@ropotarnica nisam pristalica četničkog pokreta,i poštujem vaše pravo da ne zaboravite zločine,samo ne znam koje? u WW2 četnici nisu nikad ni bili u dalmaciji,a 90ih ste ratovali sa kraišnicima,što opet nije isto!ali isto tako dalmatinski srbi nikad neće zaboraviti ustaške zločine!!! prema tome prvo svoje dvorište gledajte!

na raspolaganju

pre 9 godina

Desetkovanje stocnog fonda i nista vise... Sta slave? Pobedu? hahaaaaaaaa
Neka se samo prisete bitke na Zelengori, poslednje velike bitke izmedju partizana i cetnika, a mogu da se prisete i kako su hrabro bezali prema Austriji i Italiji zajedno sa ustasama....

Plavi

pre 9 godina

Mislim da u ovoj vesti treba staviti akcenat na ono "tradicionalni". Retko koja stranka na političkoj sceni Srbije može se pohvaliti tradicijom. SPO svoju tradiciju poštuje i neguje tekovine ravnogorske borbe koju je vodila JVuO. Kao jedan od svojih programskih ciljeva ova stranka navela je skidanje anateme sa đenarala Draže i nejgove vojske što se polako i ispunjava. Put je bio trnovit ali SPO se nije odrekao svojih ideala!

Kapetan Ahab

pre 9 godina

Još jedan četnički Vudstok. Kao i obično, obrtaće se jaganjci i prasići na roštilju, teći će potoci mlakog piva iz plastičnih flaša, svi će promuknuti od "pevanja" četničkih pesama gde se mnogo pominje glagol "zaklati", ali na kraju - šta?

Ništa, sutra je novi dan. I tako do sledećeg puta...

dragan v.

pre 9 godina

Idemo svi svi svi na Ravnu Goru, opevanu, na krst razapetu,ali nikad pokorenu, ni od fasista, ni od komunista.
Hvala SPO i Vuku, da nije bilo njih jos uvek bi Ravnom Gorom blejale ovce i sve bi zaraslo u siprazje.

lahm

pre 9 godina

Nemam problem sa Ravnogorcima koji su se borili protiv okupatora, a koji su proglašeni za kvislinge i pandane ustašama, što je čisto skrnavljenje. Ali iza ovih skupova i pod kapu VuO (Vojske u otadžbini) su se svili i oni drugi četnici, tj. kvislinzi i ratni zločinci, a tih nije bilo malo. Ovaj skup je klasičan četno-turizam neočetništva i šovinizma 90-ih.

sarajevo.ba

pre 9 godina

Europska Srbija a praznik cetnika
Auuuu u kakvoj vi zabludi zivite
Ali dobro, krivi su svemirci, Amerika, Vatikan I naravno Dzej
Ipak samo je jedan nebeski narod

drago

pre 9 godina

spo je bila jedina demokratska ,,a ujedno srpska evropska stranka,,,koja je najbolje zelela svom narodu,,,,ali na zalost to narod nije znao da ceni,,,,,,,,,,a udba je uradila deo posla i satanizacije,,,,,,i zato je ovako jadno i bedno u srbiji danas,,,,,,,,,neka se narod zahvali udbi koja je unistila srbiju,,,,,,,,,i spo,,,,,,,ali ima nas jos koji volimo spo,,,,,,i srbiju..ali i evropu,,,kulturu,,,

genije

pre 9 godina

Pokoj svim borcima protiv okupatora.

Nema bolje prilike za mali podsetnik:
Sa rečenim, da je sreće i malo pameti u biranju "braće" (ndh i sl. i to...) nas bi bilo bar duplo više.
Skupu cenu smo platili a slabo smo šta naučili - i dalje bi da se "potučemo"(?) oko interesa DRUGIH. Čak i kad nas se ne tiču...
natoboti pre svega ali i (mnogo manje ih ima) rusoboti, hajte vi lepo kući, mi ćemo se snaći i bez vas. I imaćemo mnogo više preživelih...

Kapetan Ahab

pre 9 godina

Još jedan četnički Vudstok. Kao i obično, obrtaće se jaganjci i prasići na roštilju, teći će potoci mlakog piva iz plastičnih flaša, svi će promuknuti od "pevanja" četničkih pesama gde se mnogo pominje glagol "zaklati", ali na kraju - šta?

Ništa, sutra je novi dan. I tako do sledećeg puta...

sarajevo.ba

pre 9 godina

Europska Srbija a praznik cetnika
Auuuu u kakvoj vi zabludi zivite
Ali dobro, krivi su svemirci, Amerika, Vatikan I naravno Dzej
Ipak samo je jedan nebeski narod

lahm

pre 9 godina

Nemam problem sa Ravnogorcima koji su se borili protiv okupatora, a koji su proglašeni za kvislinge i pandane ustašama, što je čisto skrnavljenje. Ali iza ovih skupova i pod kapu VuO (Vojske u otadžbini) su se svili i oni drugi četnici, tj. kvislinzi i ratni zločinci, a tih nije bilo malo. Ovaj skup je klasičan četno-turizam neočetništva i šovinizma 90-ih.

na raspolaganju

pre 9 godina

Desetkovanje stocnog fonda i nista vise... Sta slave? Pobedu? hahaaaaaaaa
Neka se samo prisete bitke na Zelengori, poslednje velike bitke izmedju partizana i cetnika, a mogu da se prisete i kako su hrabro bezali prema Austriji i Italiji zajedno sa ustasama....

Plavi

pre 9 godina

Mislim da u ovoj vesti treba staviti akcenat na ono "tradicionalni". Retko koja stranka na političkoj sceni Srbije može se pohvaliti tradicijom. SPO svoju tradiciju poštuje i neguje tekovine ravnogorske borbe koju je vodila JVuO. Kao jedan od svojih programskih ciljeva ova stranka navela je skidanje anateme sa đenarala Draže i nejgove vojske što se polako i ispunjava. Put je bio trnovit ali SPO se nije odrekao svojih ideala!

genije

pre 9 godina

Pokoj svim borcima protiv okupatora.

Nema bolje prilike za mali podsetnik:
Sa rečenim, da je sreće i malo pameti u biranju "braće" (ndh i sl. i to...) nas bi bilo bar duplo više.
Skupu cenu smo platili a slabo smo šta naučili - i dalje bi da se "potučemo"(?) oko interesa DRUGIH. Čak i kad nas se ne tiču...
natoboti pre svega ali i (mnogo manje ih ima) rusoboti, hajte vi lepo kući, mi ćemo se snaći i bez vas. I imaćemo mnogo više preživelih...

dragan v.

pre 9 godina

Idemo svi svi svi na Ravnu Goru, opevanu, na krst razapetu,ali nikad pokorenu, ni od fasista, ni od komunista.
Hvala SPO i Vuku, da nije bilo njih jos uvek bi Ravnom Gorom blejale ovce i sve bi zaraslo u siprazje.

vucko

pre 9 godina

@ropotarnica nisam pristalica četničkog pokreta,i poštujem vaše pravo da ne zaboravite zločine,samo ne znam koje? u WW2 četnici nisu nikad ni bili u dalmaciji,a 90ih ste ratovali sa kraišnicima,što opet nije isto!ali isto tako dalmatinski srbi nikad neće zaboraviti ustaške zločine!!! prema tome prvo svoje dvorište gledajte!

drago

pre 9 godina

spo je bila jedina demokratska ,,a ujedno srpska evropska stranka,,,koja je najbolje zelela svom narodu,,,,ali na zalost to narod nije znao da ceni,,,,,,,,,,a udba je uradila deo posla i satanizacije,,,,,,i zato je ovako jadno i bedno u srbiji danas,,,,,,,,,neka se narod zahvali udbi koja je unistila srbiju,,,,,,,,,i spo,,,,,,,ali ima nas jos koji volimo spo,,,,,,i srbiju..ali i evropu,,,kulturu,,,

drago

pre 9 godina

Dostojanstven skup, bez ikakvih incidenata i slicnog, vrlo pomirljive reci Prestolonaslednika Aleksandra i dvojice potpredsednika SPO gospode Cotrica i Cikiriza.Skup za primer !

Ne vredi...

pre 9 godina

Jeste, Vuk i SPO sve su "ovo" upropastili, podigli su spomenik, crkvu i dom na Ravnoj gori. Pre toga, na ovom mestu bilo je mnogo više "svega", što su Vuk i SPO upropastili.

Draža

pre 9 godina

Da li je moguće da u Srbiji ima više dece komunizma nego svih nas? Čitam ove njihove "komentare" i podršku koju dobijaju i shvatam da da je komunizam bogomdan za ovo podneblje.

Sotir zvani Đubre

pre 9 godina

Pošteno reći realno je da se neguju tekovine ravnogorstva jer i oni su se borili protiv okupatora, e sad samo što su imali ideologiju razičitu od komunista satanizovani su i dan danas. Složio bih se sa Mirkom Čikirizom, preteraše ga sa partizanskim filmovima, gledati te filmove otprilike je jednako kao gedati rijalitije danas, foliranje je i jedno i drugo.

anticenzura

pre 9 godina

Hvala i slava svim pripadnicima Jugoslovenske vojske u otadzbini sto su polozili svoje zivote za nasu slobodu,koju jos cekamo,kao i svim simpatizerima koji platise laznu slobodu 1945. i zavrsise u jamama crvenog okupatora!
Uglavnom sramota je da se secanje na nase heroje proslavlja bilo kakvim glupostima ostalim iz doba mraka,poput pijancenja i rostiljanja i raznih prvomajskih gluposti!

Nikola Popovic

pre 9 godina

Ovako treba obelezavati podizanje ustanka a ne kao pre neki dan sa onim u crnim uniformama i bradetinama.Oni su vise stete naneli Drazi i pokretu nego sami komunisti.Njihovo ucesce u poslednjim ratovima na teritoriji bivse SFRJ je dovelo do toga da svi identifikuju cetnike sa zlocincima i ako su u cetnickim uniformama bila ,uglavnom,deca komunista.

catena mundi

pre 9 godina

Pitaju me pojedini iz toboze 'ravnogorskih razjedinjenih pokreta'' GDE JE VUK??Kao,njima je stalo da Vuk bude na planini??Ja im rekoh, da je Vuk sprecen sto godinama, sto teskobama od premlacivanja,atentata i cetrdeset godina lazi nad njim!...gledaju i cute,a sta mogu da mi odgovore!

Бојан Илић

pre 9 godina

Fašizam ne umire tako lako ali Dalmatinaci pamte i pamtiće četničke zločine.
(ropotarnica, 10. maj 2014 10:33)

Када, колико и где?
Најискреније ме интересује да чујем од Хрвата?!
Колико знам , четници нису смели да "писну" у Далмацији у време НДХ, што због Италијана што због "распада система" у Краљевини!
А за "скорашње" се памте и препричавају само гранатирања!
Лора је била "резервисана" за Србе...

Oliver

pre 9 godina

Čitajući komentare ne mogu da ne primetim one zlurade koji bi sve ovo da prikažu u negativnom svetlu. Samo se pitam kako je neko primetio da su "Vuk i SPO" sve upropastili, da li tako što su izgradili put do planine, ili tako što su podigli muzej, spomenik i crkvu? Čega je to bilo na Ravnoj gori da obeleži mesto ustanka pa su ga "Vuk i SPO" upropastili? Inače mislim da je obeležavnje ustanka protiv okupatora na ovoj planini mnogo prikladnije od onog drugog datuma kad ase kao početka ustanka slavi dan kada je zapusao Srbin na Srbina. Te s toga dugujem iskrenu zahvalnost kao građanin ove zemlje i kao Srbin SPO-u što je sačuvao od zaborava i oprao ljagu sa imena đenerala Dragoljuba Mihailovića i njegove vojske.

Rade Nikacevic

pre 9 godina

Velicanstveno je bilo danas na svetoj nasoj planini.Jos jedan skup u slavu i cast besmrtnog djenerala Draze.Sjajni govori potpredsednika SPO.Planina je zasijala u svom punom sjaju,onako kako i dolikuje istorijskom mestu.

dragan bozic

pre 9 godina

Veni vini vici! Sjajno vreme, sjajan skup, sjajan govor potredsednika SPO,sve u svemu ima nade za ovu napacenu Srbiju od republikanaca,komunista.

РОДОЉУБ

pre 9 godina

Равногорцима честитам њихов дан 8.Мај, а обзиром да је 9. Мај – Дан Европе и Дан победе над нацизмом и фашизмом у Европи..
Сви Срби РОДОЉУБИ морају тај дан достојанствено обележити,
јер су једино Срби имали ДВА антифашистичка и антинацистичка покрета (која су водили друг Тито и Ђенерал Дража) и
јер су Срби имали преко МИЛИОН жртава који су настали пре свега због ГЕНОЦИДА који су извршили хрватски нацисти (усташе)..

Marija Simonović

pre 9 godina

Bila sam danas na Ravnoj gori. Gospodin Čotrić je precizno govorio o istorijskim činjenicama vezanim za Ravnogorski pokret i generala Mihailovića. Gospodin Milenković je održao govor o ulozi SPO-a u uspešnim lokalnim samoupravama, i mnogo mi se dopao praktičan, savremen aspekt njegovog izlaganja. Gospodin Čikiriz je bio takođe ubedljiv, naročito dok je obrazlagao razloge da se zahtevi za konačnu i potpunu rehabilitaciju pripadnika JVuO mogu ostvariti samo kroz političko delovanje. Zaista su potpredsednici Srpskog pokreta obnove danas briljirali u svojim obraćanjima okupljenim poklonicima Ravnogorskog pokreta.

Prorok

pre 9 godina

Stigose na jedva,do drveno kamene kuce jos ne do kraja zavrsene gomilom detalja i raznih priloga,sto iz baze stranke sto iz dijaspore.Mudrac se svali u svoju sobu da odmori pola sata i da ga niko ne uznemirava.
- Jesi li video,Pesnice?-Srle ce zaverenicki;iako je bio i ranije na skupu,folklor na Planini ga je iznova prenerazavao.-Nozevi,sekirice,pa onaj sa subarom...,uh bre koliku kosu i bradu ima!...-nastavljao je u dahu da prosipa utiske svega i svacega.-Sta mi mozemo da ponudimo Evropi,i to novo? U,brate,pa jel'moguce da su se sjatili ovoliko...-srcani Srle.
-E,Srbija!-uskoci u pricu Selic,drugi mladi lav stranke,takodje uz Srleta uzdanica nagovestavajuceg puta u Evropu.

(odlomak iz knjige KAO LJUBAV , Viktora Bogdanovica)

Рајко Шашиловац

pre 9 godina

Браво за СПО. Вук Драшковић је најзаслужнији што је велика историјска неправда према генералу Михаиловићу, првом герилцу у окупираној Европи исправљена! Сједињене Државе су умеле да му одају поштовање за бројна велика дела, укључујући и спасавање више стотина америчких авијатичара. Крајње је време да буде и у Србији завршен процес његове рехабилитације, мада је он већ сада у срцима милиона Срба и у Отаџбини и у расејању!

Mića

pre 9 godina

Za vas komuniste ustanak je počeo kad su ga ruski komunisti poveli, a završen kad su ih isti ti ruski komunisti doveli na vlast u Srbiji na svojim tenkovima. A Draža je podigao ustanak prvi u Evropi i po njemu je morao da traje sve dok je njegova zemlja okupirana. Dopao mi se ovogodišnji skup SPO-a na Ravnoj gori.

Vesela .lica

pre 9 godina

Svi koji nisu razumeli sta se to mobilisalo 90.nisu razumeli ni sta se mobilisalo 2000, a nisam sigurna da su razumeli sta se mobilisalo sad 2014 na izborima? Narod se masovno oglasio da zeli uciniti nesto za sebe i svoje pokolenje.90 je onoliki narod hteo da otera komuniste, jer smo svi smatrali da je dosta bilo njihovog, potrosili su vreme, a srbi su MONARHISTI u dusama svojim.Da je to ispostovano, ne bi bilo rata i ne bi se raspala Jugoslavija.Ali....budale ...

miisrac

pre 9 godina

Srpski pokret obnove insistira na pravim vrednostima,ispravljanju istorijskih nepravdi,rehabilitaciji i otvaranju tajnih dosijea,bez toga necemo znati ko smo.Ako se to ne desi imacemo mnostvo laznih spomenicara i penzionera,mnostvo laznih doktora i naucnika a sa takvima Srbija moze samo da potone.

zur'an

pre 9 godina

@mica
koliko znam IISvr. je poceo '39g.
a po novokomponovanim anti fasistima oni su podigli ustanak '41g. Znaci u Evropi se cekalo tri godine na njih pa da se krene sa borbom?.Dobro je.

dragan v.

pre 9 godina

Idemo svi svi svi na Ravnu Goru, opevanu, na krst razapetu,ali nikad pokorenu, ni od fasista, ni od komunista.
Hvala SPO i Vuku, da nije bilo njih jos uvek bi Ravnom Gorom blejale ovce i sve bi zaraslo u siprazje.

drago

pre 9 godina

spo je bila jedina demokratska ,,a ujedno srpska evropska stranka,,,koja je najbolje zelela svom narodu,,,,ali na zalost to narod nije znao da ceni,,,,,,,,,,a udba je uradila deo posla i satanizacije,,,,,,i zato je ovako jadno i bedno u srbiji danas,,,,,,,,,neka se narod zahvali udbi koja je unistila srbiju,,,,,,,,,i spo,,,,,,,ali ima nas jos koji volimo spo,,,,,,i srbiju..ali i evropu,,,kulturu,,,

sarajevo.ba

pre 9 godina

Europska Srbija a praznik cetnika
Auuuu u kakvoj vi zabludi zivite
Ali dobro, krivi su svemirci, Amerika, Vatikan I naravno Dzej
Ipak samo je jedan nebeski narod

Plavi

pre 9 godina

Mislim da u ovoj vesti treba staviti akcenat na ono "tradicionalni". Retko koja stranka na političkoj sceni Srbije može se pohvaliti tradicijom. SPO svoju tradiciju poštuje i neguje tekovine ravnogorske borbe koju je vodila JVuO. Kao jedan od svojih programskih ciljeva ova stranka navela je skidanje anateme sa đenarala Draže i nejgove vojske što se polako i ispunjava. Put je bio trnovit ali SPO se nije odrekao svojih ideala!

Kapetan Ahab

pre 9 godina

Još jedan četnički Vudstok. Kao i obično, obrtaće se jaganjci i prasići na roštilju, teći će potoci mlakog piva iz plastičnih flaša, svi će promuknuti od "pevanja" četničkih pesama gde se mnogo pominje glagol "zaklati", ali na kraju - šta?

Ništa, sutra je novi dan. I tako do sledećeg puta...

genije

pre 9 godina

Pokoj svim borcima protiv okupatora.

Nema bolje prilike za mali podsetnik:
Sa rečenim, da je sreće i malo pameti u biranju "braće" (ndh i sl. i to...) nas bi bilo bar duplo više.
Skupu cenu smo platili a slabo smo šta naučili - i dalje bi da se "potučemo"(?) oko interesa DRUGIH. Čak i kad nas se ne tiču...
natoboti pre svega ali i (mnogo manje ih ima) rusoboti, hajte vi lepo kući, mi ćemo se snaći i bez vas. I imaćemo mnogo više preživelih...

lahm

pre 9 godina

Nemam problem sa Ravnogorcima koji su se borili protiv okupatora, a koji su proglašeni za kvislinge i pandane ustašama, što je čisto skrnavljenje. Ali iza ovih skupova i pod kapu VuO (Vojske u otadžbini) su se svili i oni drugi četnici, tj. kvislinzi i ratni zločinci, a tih nije bilo malo. Ovaj skup je klasičan četno-turizam neočetništva i šovinizma 90-ih.

drago

pre 9 godina

Dostojanstven skup, bez ikakvih incidenata i slicnog, vrlo pomirljive reci Prestolonaslednika Aleksandra i dvojice potpredsednika SPO gospode Cotrica i Cikiriza.Skup za primer !

na raspolaganju

pre 9 godina

Desetkovanje stocnog fonda i nista vise... Sta slave? Pobedu? hahaaaaaaaa
Neka se samo prisete bitke na Zelengori, poslednje velike bitke izmedju partizana i cetnika, a mogu da se prisete i kako su hrabro bezali prema Austriji i Italiji zajedno sa ustasama....

Draža

pre 9 godina

Da li je moguće da u Srbiji ima više dece komunizma nego svih nas? Čitam ove njihove "komentare" i podršku koju dobijaju i shvatam da da je komunizam bogomdan za ovo podneblje.

Sotir zvani Đubre

pre 9 godina

Pošteno reći realno je da se neguju tekovine ravnogorstva jer i oni su se borili protiv okupatora, e sad samo što su imali ideologiju razičitu od komunista satanizovani su i dan danas. Složio bih se sa Mirkom Čikirizom, preteraše ga sa partizanskim filmovima, gledati te filmove otprilike je jednako kao gedati rijalitije danas, foliranje je i jedno i drugo.

anticenzura

pre 9 godina

Hvala i slava svim pripadnicima Jugoslovenske vojske u otadzbini sto su polozili svoje zivote za nasu slobodu,koju jos cekamo,kao i svim simpatizerima koji platise laznu slobodu 1945. i zavrsise u jamama crvenog okupatora!
Uglavnom sramota je da se secanje na nase heroje proslavlja bilo kakvim glupostima ostalim iz doba mraka,poput pijancenja i rostiljanja i raznih prvomajskih gluposti!

vucko

pre 9 godina

@ropotarnica nisam pristalica četničkog pokreta,i poštujem vaše pravo da ne zaboravite zločine,samo ne znam koje? u WW2 četnici nisu nikad ni bili u dalmaciji,a 90ih ste ratovali sa kraišnicima,što opet nije isto!ali isto tako dalmatinski srbi nikad neće zaboraviti ustaške zločine!!! prema tome prvo svoje dvorište gledajte!

Marija Simonović

pre 9 godina

Bila sam danas na Ravnoj gori. Gospodin Čotrić je precizno govorio o istorijskim činjenicama vezanim za Ravnogorski pokret i generala Mihailovića. Gospodin Milenković je održao govor o ulozi SPO-a u uspešnim lokalnim samoupravama, i mnogo mi se dopao praktičan, savremen aspekt njegovog izlaganja. Gospodin Čikiriz je bio takođe ubedljiv, naročito dok je obrazlagao razloge da se zahtevi za konačnu i potpunu rehabilitaciju pripadnika JVuO mogu ostvariti samo kroz političko delovanje. Zaista su potpredsednici Srpskog pokreta obnove danas briljirali u svojim obraćanjima okupljenim poklonicima Ravnogorskog pokreta.

Бојан Илић

pre 9 godina

Fašizam ne umire tako lako ali Dalmatinaci pamte i pamtiće četničke zločine.
(ropotarnica, 10. maj 2014 10:33)

Када, колико и где?
Најискреније ме интересује да чујем од Хрвата?!
Колико знам , четници нису смели да "писну" у Далмацији у време НДХ, што због Италијана што због "распада система" у Краљевини!
А за "скорашње" се памте и препричавају само гранатирања!
Лора је била "резервисана" за Србе...

Рајко Шашиловац

pre 9 godina

Браво за СПО. Вук Драшковић је најзаслужнији што је велика историјска неправда према генералу Михаиловићу, првом герилцу у окупираној Европи исправљена! Сједињене Државе су умеле да му одају поштовање за бројна велика дела, укључујући и спасавање више стотина америчких авијатичара. Крајње је време да буде и у Србији завршен процес његове рехабилитације, мада је он већ сада у срцима милиона Срба и у Отаџбини и у расејању!

РОДОЉУБ

pre 9 godina

Равногорцима честитам њихов дан 8.Мај, а обзиром да је 9. Мај – Дан Европе и Дан победе над нацизмом и фашизмом у Европи..
Сви Срби РОДОЉУБИ морају тај дан достојанствено обележити,
јер су једино Срби имали ДВА антифашистичка и антинацистичка покрета (која су водили друг Тито и Ђенерал Дража) и
јер су Срби имали преко МИЛИОН жртава који су настали пре свега због ГЕНОЦИДА који су извршили хрватски нацисти (усташе)..

Rade Nikacevic

pre 9 godina

Velicanstveno je bilo danas na svetoj nasoj planini.Jos jedan skup u slavu i cast besmrtnog djenerala Draze.Sjajni govori potpredsednika SPO.Planina je zasijala u svom punom sjaju,onako kako i dolikuje istorijskom mestu.

Mića

pre 9 godina

Za vas komuniste ustanak je počeo kad su ga ruski komunisti poveli, a završen kad su ih isti ti ruski komunisti doveli na vlast u Srbiji na svojim tenkovima. A Draža je podigao ustanak prvi u Evropi i po njemu je morao da traje sve dok je njegova zemlja okupirana. Dopao mi se ovogodišnji skup SPO-a na Ravnoj gori.

dragan bozic

pre 9 godina

Veni vini vici! Sjajno vreme, sjajan skup, sjajan govor potredsednika SPO,sve u svemu ima nade za ovu napacenu Srbiju od republikanaca,komunista.

Vesela .lica

pre 9 godina

Svi koji nisu razumeli sta se to mobilisalo 90.nisu razumeli ni sta se mobilisalo 2000, a nisam sigurna da su razumeli sta se mobilisalo sad 2014 na izborima? Narod se masovno oglasio da zeli uciniti nesto za sebe i svoje pokolenje.90 je onoliki narod hteo da otera komuniste, jer smo svi smatrali da je dosta bilo njihovog, potrosili su vreme, a srbi su MONARHISTI u dusama svojim.Da je to ispostovano, ne bi bilo rata i ne bi se raspala Jugoslavija.Ali....budale ...

Oliver

pre 9 godina

Čitajući komentare ne mogu da ne primetim one zlurade koji bi sve ovo da prikažu u negativnom svetlu. Samo se pitam kako je neko primetio da su "Vuk i SPO" sve upropastili, da li tako što su izgradili put do planine, ili tako što su podigli muzej, spomenik i crkvu? Čega je to bilo na Ravnoj gori da obeleži mesto ustanka pa su ga "Vuk i SPO" upropastili? Inače mislim da je obeležavnje ustanka protiv okupatora na ovoj planini mnogo prikladnije od onog drugog datuma kad ase kao početka ustanka slavi dan kada je zapusao Srbin na Srbina. Te s toga dugujem iskrenu zahvalnost kao građanin ove zemlje i kao Srbin SPO-u što je sačuvao od zaborava i oprao ljagu sa imena đenerala Dragoljuba Mihailovića i njegove vojske.

catena mundi

pre 9 godina

Pitaju me pojedini iz toboze 'ravnogorskih razjedinjenih pokreta'' GDE JE VUK??Kao,njima je stalo da Vuk bude na planini??Ja im rekoh, da je Vuk sprecen sto godinama, sto teskobama od premlacivanja,atentata i cetrdeset godina lazi nad njim!...gledaju i cute,a sta mogu da mi odgovore!

Prorok

pre 9 godina

Stigose na jedva,do drveno kamene kuce jos ne do kraja zavrsene gomilom detalja i raznih priloga,sto iz baze stranke sto iz dijaspore.Mudrac se svali u svoju sobu da odmori pola sata i da ga niko ne uznemirava.
- Jesi li video,Pesnice?-Srle ce zaverenicki;iako je bio i ranije na skupu,folklor na Planini ga je iznova prenerazavao.-Nozevi,sekirice,pa onaj sa subarom...,uh bre koliku kosu i bradu ima!...-nastavljao je u dahu da prosipa utiske svega i svacega.-Sta mi mozemo da ponudimo Evropi,i to novo? U,brate,pa jel'moguce da su se sjatili ovoliko...-srcani Srle.
-E,Srbija!-uskoci u pricu Selic,drugi mladi lav stranke,takodje uz Srleta uzdanica nagovestavajuceg puta u Evropu.

(odlomak iz knjige KAO LJUBAV , Viktora Bogdanovica)

Ne vredi...

pre 9 godina

Jeste, Vuk i SPO sve su "ovo" upropastili, podigli su spomenik, crkvu i dom na Ravnoj gori. Pre toga, na ovom mestu bilo je mnogo više "svega", što su Vuk i SPO upropastili.

Nikola Popovic

pre 9 godina

Ovako treba obelezavati podizanje ustanka a ne kao pre neki dan sa onim u crnim uniformama i bradetinama.Oni su vise stete naneli Drazi i pokretu nego sami komunisti.Njihovo ucesce u poslednjim ratovima na teritoriji bivse SFRJ je dovelo do toga da svi identifikuju cetnike sa zlocincima i ako su u cetnickim uniformama bila ,uglavnom,deca komunista.

miisrac

pre 9 godina

Srpski pokret obnove insistira na pravim vrednostima,ispravljanju istorijskih nepravdi,rehabilitaciji i otvaranju tajnih dosijea,bez toga necemo znati ko smo.Ako se to ne desi imacemo mnostvo laznih spomenicara i penzionera,mnostvo laznih doktora i naucnika a sa takvima Srbija moze samo da potone.

zur'an

pre 9 godina

@mica
koliko znam IISvr. je poceo '39g.
a po novokomponovanim anti fasistima oni su podigli ustanak '41g. Znaci u Evropi se cekalo tri godine na njih pa da se krene sa borbom?.Dobro je.