Subota, 26.04.2014.

09:25

Dačić i Antić kandidati SPS

SPS odlučila da kandidat te stranke za ministra spoljnih poslova u novoj vladi bude njen lider Ivica Dačić, Aleksandar Antić za ministra energetike i rudarstva.

Izvor: Beta

Daèiæ i Antiæ kandidati SPS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

dukaPPS

pre 10 godina

Izdao si nas Vucicu (mada nismo ni ocekivali nista drugo). Opet si dao SPSu energetiku i Bajatovic ostade na celu SGasa!!Sta ce meni Ministar sporta, ministar kulture, ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture !!!! Da neko zbog tvojih hirova ne sme da bude navijac jednog drugog tima? Da lecis frustracije nad ljudima koji su dobili otkaze i da ih teras da idu u pozoriste ili filharmoniju? Da povecavate porez na nekretine 200% ili da "akczirate" gorivo za puteve? Pa ti je i to malo, pa udri i prilikom registacije. Pa ti je i to malo pa placaj putarinu. Alo, ministarka, ko ce ti legalizovati ili kupiti prostor? Necu bre ta debilna ministarstva, HOCU da ugasite, izbacite, pregazite, zakljucate, oterate, ma ne znam ni ja, taj SPS vise. Borise, proklet bio. I ti i avion kojim su doputovali KRIMinalci rusi u Srbiju.

Alexandar Najveci

pre 10 godina

Ja vas pljujem, zbog vas raspišem izbore, na distanciranju od vas zaradim još 15-ak%, pustim moje mladunce da oštre zube na vašim veteranima, a onda vas velikodušno pozovem u vladu, jer mi zajednički prijatelji, preko mama Mire, konstruišu pola vlade, a drugu polovinu sugeriše don Đulijani.

Nešo

pre 10 godina

Ako se uzme u obzir da su kandidati za ministra kulture i poljoprivrede predloženi od strane SPS onda je to malo više od dva kandidata ispred te stranke.

baćuška

pre 10 godina

Vučiću verovao sam u tebe, izdao si me kao i Tadić daješ tolika i takva ministarstva SPS, samo još Slavica (ili Žarko) nedostaju.I ti ćeš proći kao Tadić.Ko sa đavolom tikve sadi zna se kako prođe.Znači čiča Toma je još uvek moćan.Zašto nisu uzeo nekog iz DSS (npr Popovića)da prića bude kompletna.Priča se priča....

Markela

pre 10 godina

"Koje strane jezike govori novi ministar inostranih poslova ?!!"

Ja ne vidim koliko je to relevatno. Valjda je važnije da se radi o iskusnom političaru sa brojnim inostranim vezama.

Natasica

pre 10 godina

Meni je sasvim ok što SPS ulazi u vladu. Odlično je što dve glavne stranke u državi mogu da nađu zajednički jezik i sarađuju.

Winston

pre 10 godina

Kao sto je Sasa Radulovic predvideo, Vucic i njegova vlada sto on vec dve godine formira, ce da se okrene prema Rusima. To je ocigledno, kad je dao Dacicu i SPSu ministarstva. Nema nista o reforme, najveci kocnicar je Vucic sam. Dosta je bilo, ali nazalost Srbija ce morati jos da ceka i da se muci dok ova garnitura iz SNS sama sebe unisti.

Čika

pre 10 godina

Zorana Mihajlovic se prepucavala sa Bajatovicem oko gasa i energetike godinu dana,a sada je to bilo proslo i zena postade strucnjak za saobracaj...Super

Ivica i Marica

pre 10 godina

Evo ga Orbovic vec najavljuje protestnu setnju sindikata i radnika za 1. maj kao upozorenje vladi da pazi sta ce raditi. Cudo se nisu organizovali da ciste mnoge zapusene kanale da se narod i poljoprovrdni rod spasi posledica poplava, ali nemaju gazdu koalicije koji se stvarno brine za narod vec samo za kvote i kvotine kvote.

JOVAN SAD

pre 10 godina

Pogledajte ministra Vojnog nam...pa ministra MUP ... Zdravstva!? Pa onda pricajmo o Dacicu...ciji nisam glasac ali dosadno je vise prozivati ga ovde,samo da bi se nesto pisalo...i dodvoravalo nekom,pametnovalo...

novica952

pre 10 godina

Taman smo poslili svi da je sastav vlade koju je juče saopštio Vučić i obelodanio na svom glavnom odboru gotov kad danas iz sedišta SPS stižu vesti da nije sve baš tako i da gospodin Radovančev koji je kandidat za ministra poljoprivrede još uvek razmišljao svom angažovanju a da je pod znakom i pitanje angažovanje Tasovca u ministarstvu kulture.Očigledno da u redovima SPS ima nekih nesuglasica i da su moguća pomeranja mandata i da postoji neki problem.za sada nema nagoveštaja o neslaganju u vrhu SPS-a ali me neće čuditi da narednih dana iz ove političke grupacije čujemo i drugačije tonove.Jer sve ovo ukazuje na neku neslogu i verovantan zaključak da je SPS računao na veće učeće u izvršnoj vlasti i da ova tri ponudđena ministarska mesta ne zadovoljavaju apetite SPS-a.

Bane

pre 10 godina

Antić iz SPS da bude ministar energetike i rudarstva umesto Zorane je čudan i sumnjiv izbor mandatara Vučića. Kažu da Vučić radi u interesu Srbije ,a ne EU i Rusije,što ''ne pije vodu''.Agronom Aleksandar Antić umesto elekro inženjera Zorane Mihajlović za energetiku. Da li će Bajatović biti njegov zamenik ili će i dalje biti direktor Srbijagasa. Da li će direktori Galanike i predsednik upravnog odbora biti abolirani.Slučaj Miše Banane će biti gurnut pod tepih. U svakom slučaju je i koalicioni partner Palma na dobitku; moći će da preprodaje ugalj iz Kolubare i Kostolca ,jer je čovek iz SPS ministar energetike. Zato će oštrica borbe protiv korupcije biti okrenuta prema DS; ko je drukčije očekivao,prevario se!

Whirlpool

pre 10 godina

Nadam se da ce i SPS izabrati najbolje kandidate za obavljanje pomenutih funkcija,i da ce buduca vlada biti jos produktivnija od prethodne.

Besna Milica LA

pre 10 godina

Dosta me tesi sto EPS, NIS i sve sluzbe u lancu vise nece biti pod ingerencijom ministarstva energetike, vec kod g. Krstica i novoformirane grupe za pracenje celokupnog rada na mesecnom nivou,ama, ama.... Uhhhhhh, taj SPS !

Promenite predloge

pre 10 godina

Ko god da kaze da ne treba glasati prema postenju i objektivnosti lidera stranke, taj ce se okliznuti - kao glasaci SPSa, ali cemo se i mi sa njima proklizati bez potrebe.

Smederevo

pre 10 godina

Sad kad ste se namestili,pomažite,železara staje jer nema materijala.Materijal je poručen,ali nije plaćen i pametni ljudi ne daju.A direktori železare neće sami da se odreknu ni ogromnih plata ni službenih automobila,pa pošto sada imamo Vladu,bacite se na posao i spasavajte radnike železare,kojima je odavno skinuta plata zarad njihovih sindikalaca i direktora.Proverite kolike plate imaju,koliko troše na automobile i dajte albancu železaru ako je stvarno hoće.

Ranko

pre 10 godina

Znaci ruska vlada.Energetika SPS-u i Bajatovicu vise nece praviti probleme Zorana Mihajlovic.Sada ce jos SPS da otvori trziste za trgovinu elektricnom energijom i moze se misliti kako ce to izgledati trnsparentno i evropski.Zapad dobio slabog pregovaraca kojem moze da zavrce ruku (Dacica),Rusi dobili energetiku da nas pretvore u koloniju,Vucic dobio alibi za sve sto ne bude valjalo,a stalno se busaju sa rezultatima izbora.I to se zove preuzimanje odgovornosti.Ako se izgube u neskladu svojih sposobnosti i izazova,vratice nam Sainovica da odradi jos jednu ludacku inflaciju kako bi resili sve ekonomske probleme.A pola mladih lavova koji misle da SNS zaista zeli reforme ne zna ni ko je bio Sainovic,Seselj,Maja Gojkovic......

Laslo ZR

pre 10 godina

Buduci ministar poljoprivrede ce izgleda opet biti iz Zrenjanina..za razliku od Gorana Knezevica,koga od 1995,do danas prate afere sa prodajom hotela u Hrvatskoj,kumovima koji danas bahato vladaju gradom i stvorio pet frakcija u ZR SNS -Zivanko Radovancev je covek iz naroda,pristojan-cvrsta ruka-ponos SPS-a i Banata.

Silvester

pre 10 godina

Ocigledno je da nam Rusi sastavljaju vladu ali je to valjda ok ovom narodu.Gde su sad patriJote da kazu kako nam strane sile satavljaju vladu?To sto imamo najnizu prosecnu platu u regionu i sto se danas zivi mnogo losije nego pre dve godine a za dve ce se ziveti losije nego danas,pa koga je to briga?

MickeyM

pre 10 godina

Dačiću ne prihvataj ništa ispod PPV kao što je i Vučić bio, ne dozvoli da budeš samo ministar spoljnih poslova kao što je V. Jovanović nekada bio.

dambo

pre 10 godina

koji je interes Srbije da SPS bobije ijedno ministarstvo a pogotovo energetike...?Ovde je uticaj Rusije prevagnuo,gde je ta famozna Evropa da nas spasiiii?

MLlazarevic

pre 10 godina

Odnos snaga na izborima nije takav na SPS dobije ova veoma vazna ministarstva, tim pre sto su predlozeni kandidati bar druga liga.

NIKO NE MOŽE BEZ VAS

pre 10 godina

Čudi me što SPS nije otišao u opoziciju. Vrlo brzo će novi izbori, i onda bi kapitalizovao neučešće u vlasti. Bez SPS ova vlada ne bi sastavila ni tri meseca.Tadić je pametno uradio. u ovoj situaciji najbolje je biti opozicija, i čekati izbore i osvojiti ogroman broj glasova.

toza

pre 10 godina

Kakva smejurija. Eto oni sad prihvataju to što im je ponuđeno pa su čak i spremni da se odreknu poljoprivrede. Eto prilike za Kneževića i Mirovića.
A Vučić po običaju beži od vrućeg krompira (finansije i privreda) i daje drugima u ruke ministarstva zadužena za oblasti koje su priglašene strateškim (energetika i poljoprivreda SPS, IT - SDPS, obrazovanje - nestranački). Bitno je da su zadržana ministarstva prinude i kontrole (MUP, Pravda, vojska) i potparol vlade Zorana. Nagrad za Joksimovićku koja je onako radikalski u izbornoj noći odbrusila voditeljki B92.
Stradija na delu

Paor

pre 10 godina

Ali zasto su uopste smenili Glamocica pa covek je sve dobro radio,poljoprivreda je konacno dobila jednog strucnjaka i sve je funkcionisalo kako treba.Neka nam Vucic objasni on ga je postavio ?

nikad ne reci nikad

pre 10 godina

Bajatovicu,raduj se.Bolje nije moglo da bude,energetika SPS-u,Srbojagas i dalje u tvojim rukama.Nastavi ge si zastao.Sto se vlade tice,ucinilo mi se u trenutku,da je ovo zezanje.Kad,gle cuda,istina je.Dokaz da i od goreg uvek postoji jos gore.

Fedor

pre 10 godina

SPS odlučila??? Drago mi je što su neki od najokorelijih socijalista ostali bez funkcija ali ne odobravam to što je SPS dobila tako važan resor kao što je energetika.

CRNO BELI Zrenjanin

pre 10 godina

Zivanko Radovancev je u Zrenjaninu i Banatu -poznat kao direktor uspesne kompanije od 1983,koju su Francuzi privatizovali pre desetak godina,a on nastavio da uspesno vodi pricu i dominira trzistem..Bez mrlje. Socijalista u dusi. UGLEDAN PRIVREDNIK,A ISTOVREMENO I CENJEN PAOR I DOMACIN. Idealno resenje. Uzdravlje!

svasta

pre 10 godina

A niko nije kandidat da kaze gde su pare namenjene za puteve, isusivanje zemljista, uredjivanje priobalja i ciscenje kanala, one iz fonda za zdravstvo... Tu plocu niko nema.

desa

pre 10 godina

Propadamo s njima vec poprilicno vremena, a nikako da se osvestimo! Uvek su tu, i opet su tu?! Ludilo! Ministar spoljnih poslova ??! Nema nam spasa.

novica952

pre 10 godina

Dali je ovo ono što je tražio SPS za učešće u vladi Aleksandra Vučića ili je to ono što su dobili po principu izmi ili ostavi videće se posle sednice glavog dobora SPS-a i nekog vremena nakon profunkcionisanja vlade.Sigurno je da će se Dačić naći na udaru kritike dela članstva zbog pristanka na ovako malo učešće stranke u izvršnoj vlasti a pogotovu što su neki od nezamenljivih kadrova koji su godinama bili u vlasti definitivno rekli zbogom visokoj politici.kako će na sve ovo reagovati Ružić,Bajatović,Dejanovićka,Mrkonjić i ostali veliko je pitanje i dali ulazak radovančeva u poljoprivredu predstavlja neki kopromis.Ono što ih može zadovoljiti je da posle Škundrića ponovo dobijaju energetiku i rudarstvo što je vrlo značajan resor.

nikad ne reci nikad

pre 10 godina

Bajatovicu,raduj se.Bolje nije moglo da bude,energetika SPS-u,Srbojagas i dalje u tvojim rukama.Nastavi ge si zastao.Sto se vlade tice,ucinilo mi se u trenutku,da je ovo zezanje.Kad,gle cuda,istina je.Dokaz da i od goreg uvek postoji jos gore.

desa

pre 10 godina

Propadamo s njima vec poprilicno vremena, a nikako da se osvestimo! Uvek su tu, i opet su tu?! Ludilo! Ministar spoljnih poslova ??! Nema nam spasa.

Ranko

pre 10 godina

Znaci ruska vlada.Energetika SPS-u i Bajatovicu vise nece praviti probleme Zorana Mihajlovic.Sada ce jos SPS da otvori trziste za trgovinu elektricnom energijom i moze se misliti kako ce to izgledati trnsparentno i evropski.Zapad dobio slabog pregovaraca kojem moze da zavrce ruku (Dacica),Rusi dobili energetiku da nas pretvore u koloniju,Vucic dobio alibi za sve sto ne bude valjalo,a stalno se busaju sa rezultatima izbora.I to se zove preuzimanje odgovornosti.Ako se izgube u neskladu svojih sposobnosti i izazova,vratice nam Sainovica da odradi jos jednu ludacku inflaciju kako bi resili sve ekonomske probleme.A pola mladih lavova koji misle da SNS zaista zeli reforme ne zna ni ko je bio Sainovic,Seselj,Maja Gojkovic......

Čika

pre 10 godina

Zorana Mihajlovic se prepucavala sa Bajatovicem oko gasa i energetike godinu dana,a sada je to bilo proslo i zena postade strucnjak za saobracaj...Super

Fedor

pre 10 godina

SPS odlučila??? Drago mi je što su neki od najokorelijih socijalista ostali bez funkcija ali ne odobravam to što je SPS dobila tako važan resor kao što je energetika.

svasta

pre 10 godina

A niko nije kandidat da kaze gde su pare namenjene za puteve, isusivanje zemljista, uredjivanje priobalja i ciscenje kanala, one iz fonda za zdravstvo... Tu plocu niko nema.

toza

pre 10 godina

Kakva smejurija. Eto oni sad prihvataju to što im je ponuđeno pa su čak i spremni da se odreknu poljoprivrede. Eto prilike za Kneževića i Mirovića.
A Vučić po običaju beži od vrućeg krompira (finansije i privreda) i daje drugima u ruke ministarstva zadužena za oblasti koje su priglašene strateškim (energetika i poljoprivreda SPS, IT - SDPS, obrazovanje - nestranački). Bitno je da su zadržana ministarstva prinude i kontrole (MUP, Pravda, vojska) i potparol vlade Zorana. Nagrad za Joksimovićku koja je onako radikalski u izbornoj noći odbrusila voditeljki B92.
Stradija na delu

Silvester

pre 10 godina

Ocigledno je da nam Rusi sastavljaju vladu ali je to valjda ok ovom narodu.Gde su sad patriJote da kazu kako nam strane sile satavljaju vladu?To sto imamo najnizu prosecnu platu u regionu i sto se danas zivi mnogo losije nego pre dve godine a za dve ce se ziveti losije nego danas,pa koga je to briga?

dambo

pre 10 godina

koji je interes Srbije da SPS bobije ijedno ministarstvo a pogotovo energetike...?Ovde je uticaj Rusije prevagnuo,gde je ta famozna Evropa da nas spasiiii?

CRNO BELI Zrenjanin

pre 10 godina

Zivanko Radovancev je u Zrenjaninu i Banatu -poznat kao direktor uspesne kompanije od 1983,koju su Francuzi privatizovali pre desetak godina,a on nastavio da uspesno vodi pricu i dominira trzistem..Bez mrlje. Socijalista u dusi. UGLEDAN PRIVREDNIK,A ISTOVREMENO I CENJEN PAOR I DOMACIN. Idealno resenje. Uzdravlje!

Bane

pre 10 godina

Antić iz SPS da bude ministar energetike i rudarstva umesto Zorane je čudan i sumnjiv izbor mandatara Vučića. Kažu da Vučić radi u interesu Srbije ,a ne EU i Rusije,što ''ne pije vodu''.Agronom Aleksandar Antić umesto elekro inženjera Zorane Mihajlović za energetiku. Da li će Bajatović biti njegov zamenik ili će i dalje biti direktor Srbijagasa. Da li će direktori Galanike i predsednik upravnog odbora biti abolirani.Slučaj Miše Banane će biti gurnut pod tepih. U svakom slučaju je i koalicioni partner Palma na dobitku; moći će da preprodaje ugalj iz Kolubare i Kostolca ,jer je čovek iz SPS ministar energetike. Zato će oštrica borbe protiv korupcije biti okrenuta prema DS; ko je drukčije očekivao,prevario se!

Paor

pre 10 godina

Ali zasto su uopste smenili Glamocica pa covek je sve dobro radio,poljoprivreda je konacno dobila jednog strucnjaka i sve je funkcionisalo kako treba.Neka nam Vucic objasni on ga je postavio ?

NIKO NE MOŽE BEZ VAS

pre 10 godina

Čudi me što SPS nije otišao u opoziciju. Vrlo brzo će novi izbori, i onda bi kapitalizovao neučešće u vlasti. Bez SPS ova vlada ne bi sastavila ni tri meseca.Tadić je pametno uradio. u ovoj situaciji najbolje je biti opozicija, i čekati izbore i osvojiti ogroman broj glasova.

JOVAN SAD

pre 10 godina

Pogledajte ministra Vojnog nam...pa ministra MUP ... Zdravstva!? Pa onda pricajmo o Dacicu...ciji nisam glasac ali dosadno je vise prozivati ga ovde,samo da bi se nesto pisalo...i dodvoravalo nekom,pametnovalo...

novica952

pre 10 godina

Dali je ovo ono što je tražio SPS za učešće u vladi Aleksandra Vučića ili je to ono što su dobili po principu izmi ili ostavi videće se posle sednice glavog dobora SPS-a i nekog vremena nakon profunkcionisanja vlade.Sigurno je da će se Dačić naći na udaru kritike dela članstva zbog pristanka na ovako malo učešće stranke u izvršnoj vlasti a pogotovu što su neki od nezamenljivih kadrova koji su godinama bili u vlasti definitivno rekli zbogom visokoj politici.kako će na sve ovo reagovati Ružić,Bajatović,Dejanovićka,Mrkonjić i ostali veliko je pitanje i dali ulazak radovančeva u poljoprivredu predstavlja neki kopromis.Ono što ih može zadovoljiti je da posle Škundrića ponovo dobijaju energetiku i rudarstvo što je vrlo značajan resor.

Winston

pre 10 godina

Kao sto je Sasa Radulovic predvideo, Vucic i njegova vlada sto on vec dve godine formira, ce da se okrene prema Rusima. To je ocigledno, kad je dao Dacicu i SPSu ministarstva. Nema nista o reforme, najveci kocnicar je Vucic sam. Dosta je bilo, ali nazalost Srbija ce morati jos da ceka i da se muci dok ova garnitura iz SNS sama sebe unisti.

Ivica i Marica

pre 10 godina

Evo ga Orbovic vec najavljuje protestnu setnju sindikata i radnika za 1. maj kao upozorenje vladi da pazi sta ce raditi. Cudo se nisu organizovali da ciste mnoge zapusene kanale da se narod i poljoprovrdni rod spasi posledica poplava, ali nemaju gazdu koalicije koji se stvarno brine za narod vec samo za kvote i kvotine kvote.

MLlazarevic

pre 10 godina

Odnos snaga na izborima nije takav na SPS dobije ova veoma vazna ministarstva, tim pre sto su predlozeni kandidati bar druga liga.

MickeyM

pre 10 godina

Dačiću ne prihvataj ništa ispod PPV kao što je i Vučić bio, ne dozvoli da budeš samo ministar spoljnih poslova kao što je V. Jovanović nekada bio.

dukaPPS

pre 10 godina

Izdao si nas Vucicu (mada nismo ni ocekivali nista drugo). Opet si dao SPSu energetiku i Bajatovic ostade na celu SGasa!!Sta ce meni Ministar sporta, ministar kulture, ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture !!!! Da neko zbog tvojih hirova ne sme da bude navijac jednog drugog tima? Da lecis frustracije nad ljudima koji su dobili otkaze i da ih teras da idu u pozoriste ili filharmoniju? Da povecavate porez na nekretine 200% ili da "akczirate" gorivo za puteve? Pa ti je i to malo, pa udri i prilikom registacije. Pa ti je i to malo pa placaj putarinu. Alo, ministarka, ko ce ti legalizovati ili kupiti prostor? Necu bre ta debilna ministarstva, HOCU da ugasite, izbacite, pregazite, zakljucate, oterate, ma ne znam ni ja, taj SPS vise. Borise, proklet bio. I ti i avion kojim su doputovali KRIMinalci rusi u Srbiju.

Smederevo

pre 10 godina

Sad kad ste se namestili,pomažite,železara staje jer nema materijala.Materijal je poručen,ali nije plaćen i pametni ljudi ne daju.A direktori železare neće sami da se odreknu ni ogromnih plata ni službenih automobila,pa pošto sada imamo Vladu,bacite se na posao i spasavajte radnike železare,kojima je odavno skinuta plata zarad njihovih sindikalaca i direktora.Proverite kolike plate imaju,koliko troše na automobile i dajte albancu železaru ako je stvarno hoće.

Alexandar Najveci

pre 10 godina

Ja vas pljujem, zbog vas raspišem izbore, na distanciranju od vas zaradim još 15-ak%, pustim moje mladunce da oštre zube na vašim veteranima, a onda vas velikodušno pozovem u vladu, jer mi zajednički prijatelji, preko mama Mire, konstruišu pola vlade, a drugu polovinu sugeriše don Đulijani.

Laslo ZR

pre 10 godina

Buduci ministar poljoprivrede ce izgleda opet biti iz Zrenjanina..za razliku od Gorana Knezevica,koga od 1995,do danas prate afere sa prodajom hotela u Hrvatskoj,kumovima koji danas bahato vladaju gradom i stvorio pet frakcija u ZR SNS -Zivanko Radovancev je covek iz naroda,pristojan-cvrsta ruka-ponos SPS-a i Banata.

baćuška

pre 10 godina

Vučiću verovao sam u tebe, izdao si me kao i Tadić daješ tolika i takva ministarstva SPS, samo još Slavica (ili Žarko) nedostaju.I ti ćeš proći kao Tadić.Ko sa đavolom tikve sadi zna se kako prođe.Znači čiča Toma je još uvek moćan.Zašto nisu uzeo nekog iz DSS (npr Popovića)da prića bude kompletna.Priča se priča....

Nešo

pre 10 godina

Ako se uzme u obzir da su kandidati za ministra kulture i poljoprivrede predloženi od strane SPS onda je to malo više od dva kandidata ispred te stranke.

Whirlpool

pre 10 godina

Nadam se da ce i SPS izabrati najbolje kandidate za obavljanje pomenutih funkcija,i da ce buduca vlada biti jos produktivnija od prethodne.

novica952

pre 10 godina

Taman smo poslili svi da je sastav vlade koju je juče saopštio Vučić i obelodanio na svom glavnom odboru gotov kad danas iz sedišta SPS stižu vesti da nije sve baš tako i da gospodin Radovančev koji je kandidat za ministra poljoprivrede još uvek razmišljao svom angažovanju a da je pod znakom i pitanje angažovanje Tasovca u ministarstvu kulture.Očigledno da u redovima SPS ima nekih nesuglasica i da su moguća pomeranja mandata i da postoji neki problem.za sada nema nagoveštaja o neslaganju u vrhu SPS-a ali me neće čuditi da narednih dana iz ove političke grupacije čujemo i drugačije tonove.Jer sve ovo ukazuje na neku neslogu i verovantan zaključak da je SPS računao na veće učeće u izvršnoj vlasti i da ova tri ponudđena ministarska mesta ne zadovoljavaju apetite SPS-a.

Promenite predloge

pre 10 godina

Ko god da kaze da ne treba glasati prema postenju i objektivnosti lidera stranke, taj ce se okliznuti - kao glasaci SPSa, ali cemo se i mi sa njima proklizati bez potrebe.

Besna Milica LA

pre 10 godina

Dosta me tesi sto EPS, NIS i sve sluzbe u lancu vise nece biti pod ingerencijom ministarstva energetike, vec kod g. Krstica i novoformirane grupe za pracenje celokupnog rada na mesecnom nivou,ama, ama.... Uhhhhhh, taj SPS !

Natasica

pre 10 godina

Meni je sasvim ok što SPS ulazi u vladu. Odlično je što dve glavne stranke u državi mogu da nađu zajednički jezik i sarađuju.

Markela

pre 10 godina

"Koje strane jezike govori novi ministar inostranih poslova ?!!"

Ja ne vidim koliko je to relevatno. Valjda je važnije da se radi o iskusnom političaru sa brojnim inostranim vezama.

Whirlpool

pre 10 godina

Nadam se da ce i SPS izabrati najbolje kandidate za obavljanje pomenutih funkcija,i da ce buduca vlada biti jos produktivnija od prethodne.

novica952

pre 10 godina

Dali je ovo ono što je tražio SPS za učešće u vladi Aleksandra Vučića ili je to ono što su dobili po principu izmi ili ostavi videće se posle sednice glavog dobora SPS-a i nekog vremena nakon profunkcionisanja vlade.Sigurno je da će se Dačić naći na udaru kritike dela članstva zbog pristanka na ovako malo učešće stranke u izvršnoj vlasti a pogotovu što su neki od nezamenljivih kadrova koji su godinama bili u vlasti definitivno rekli zbogom visokoj politici.kako će na sve ovo reagovati Ružić,Bajatović,Dejanovićka,Mrkonjić i ostali veliko je pitanje i dali ulazak radovančeva u poljoprivredu predstavlja neki kopromis.Ono što ih može zadovoljiti je da posle Škundrića ponovo dobijaju energetiku i rudarstvo što je vrlo značajan resor.

CRNO BELI Zrenjanin

pre 10 godina

Zivanko Radovancev je u Zrenjaninu i Banatu -poznat kao direktor uspesne kompanije od 1983,koju su Francuzi privatizovali pre desetak godina,a on nastavio da uspesno vodi pricu i dominira trzistem..Bez mrlje. Socijalista u dusi. UGLEDAN PRIVREDNIK,A ISTOVREMENO I CENJEN PAOR I DOMACIN. Idealno resenje. Uzdravlje!

Natasica

pre 10 godina

Meni je sasvim ok što SPS ulazi u vladu. Odlično je što dve glavne stranke u državi mogu da nađu zajednički jezik i sarađuju.

Markela

pre 10 godina

"Koje strane jezike govori novi ministar inostranih poslova ?!!"

Ja ne vidim koliko je to relevatno. Valjda je važnije da se radi o iskusnom političaru sa brojnim inostranim vezama.

desa

pre 10 godina

Propadamo s njima vec poprilicno vremena, a nikako da se osvestimo! Uvek su tu, i opet su tu?! Ludilo! Ministar spoljnih poslova ??! Nema nam spasa.

Fedor

pre 10 godina

SPS odlučila??? Drago mi je što su neki od najokorelijih socijalista ostali bez funkcija ali ne odobravam to što je SPS dobila tako važan resor kao što je energetika.

Besna Milica LA

pre 10 godina

Dosta me tesi sto EPS, NIS i sve sluzbe u lancu vise nece biti pod ingerencijom ministarstva energetike, vec kod g. Krstica i novoformirane grupe za pracenje celokupnog rada na mesecnom nivou,ama, ama.... Uhhhhhh, taj SPS !

novica952

pre 10 godina

Taman smo poslili svi da je sastav vlade koju je juče saopštio Vučić i obelodanio na svom glavnom odboru gotov kad danas iz sedišta SPS stižu vesti da nije sve baš tako i da gospodin Radovančev koji je kandidat za ministra poljoprivrede još uvek razmišljao svom angažovanju a da je pod znakom i pitanje angažovanje Tasovca u ministarstvu kulture.Očigledno da u redovima SPS ima nekih nesuglasica i da su moguća pomeranja mandata i da postoji neki problem.za sada nema nagoveštaja o neslaganju u vrhu SPS-a ali me neće čuditi da narednih dana iz ove političke grupacije čujemo i drugačije tonove.Jer sve ovo ukazuje na neku neslogu i verovantan zaključak da je SPS računao na veće učeće u izvršnoj vlasti i da ova tri ponudđena ministarska mesta ne zadovoljavaju apetite SPS-a.

NIKO NE MOŽE BEZ VAS

pre 10 godina

Čudi me što SPS nije otišao u opoziciju. Vrlo brzo će novi izbori, i onda bi kapitalizovao neučešće u vlasti. Bez SPS ova vlada ne bi sastavila ni tri meseca.Tadić je pametno uradio. u ovoj situaciji najbolje je biti opozicija, i čekati izbore i osvojiti ogroman broj glasova.

Ivica i Marica

pre 10 godina

Evo ga Orbovic vec najavljuje protestnu setnju sindikata i radnika za 1. maj kao upozorenje vladi da pazi sta ce raditi. Cudo se nisu organizovali da ciste mnoge zapusene kanale da se narod i poljoprovrdni rod spasi posledica poplava, ali nemaju gazdu koalicije koji se stvarno brine za narod vec samo za kvote i kvotine kvote.

nikad ne reci nikad

pre 10 godina

Bajatovicu,raduj se.Bolje nije moglo da bude,energetika SPS-u,Srbojagas i dalje u tvojim rukama.Nastavi ge si zastao.Sto se vlade tice,ucinilo mi se u trenutku,da je ovo zezanje.Kad,gle cuda,istina je.Dokaz da i od goreg uvek postoji jos gore.

Paor

pre 10 godina

Ali zasto su uopste smenili Glamocica pa covek je sve dobro radio,poljoprivreda je konacno dobila jednog strucnjaka i sve je funkcionisalo kako treba.Neka nam Vucic objasni on ga je postavio ?

Silvester

pre 10 godina

Ocigledno je da nam Rusi sastavljaju vladu ali je to valjda ok ovom narodu.Gde su sad patriJote da kazu kako nam strane sile satavljaju vladu?To sto imamo najnizu prosecnu platu u regionu i sto se danas zivi mnogo losije nego pre dve godine a za dve ce se ziveti losije nego danas,pa koga je to briga?

Ranko

pre 10 godina

Znaci ruska vlada.Energetika SPS-u i Bajatovicu vise nece praviti probleme Zorana Mihajlovic.Sada ce jos SPS da otvori trziste za trgovinu elektricnom energijom i moze se misliti kako ce to izgledati trnsparentno i evropski.Zapad dobio slabog pregovaraca kojem moze da zavrce ruku (Dacica),Rusi dobili energetiku da nas pretvore u koloniju,Vucic dobio alibi za sve sto ne bude valjalo,a stalno se busaju sa rezultatima izbora.I to se zove preuzimanje odgovornosti.Ako se izgube u neskladu svojih sposobnosti i izazova,vratice nam Sainovica da odradi jos jednu ludacku inflaciju kako bi resili sve ekonomske probleme.A pola mladih lavova koji misle da SNS zaista zeli reforme ne zna ni ko je bio Sainovic,Seselj,Maja Gojkovic......

Bane

pre 10 godina

Antić iz SPS da bude ministar energetike i rudarstva umesto Zorane je čudan i sumnjiv izbor mandatara Vučića. Kažu da Vučić radi u interesu Srbije ,a ne EU i Rusije,što ''ne pije vodu''.Agronom Aleksandar Antić umesto elekro inženjera Zorane Mihajlović za energetiku. Da li će Bajatović biti njegov zamenik ili će i dalje biti direktor Srbijagasa. Da li će direktori Galanike i predsednik upravnog odbora biti abolirani.Slučaj Miše Banane će biti gurnut pod tepih. U svakom slučaju je i koalicioni partner Palma na dobitku; moći će da preprodaje ugalj iz Kolubare i Kostolca ,jer je čovek iz SPS ministar energetike. Zato će oštrica borbe protiv korupcije biti okrenuta prema DS; ko je drukčije očekivao,prevario se!

JOVAN SAD

pre 10 godina

Pogledajte ministra Vojnog nam...pa ministra MUP ... Zdravstva!? Pa onda pricajmo o Dacicu...ciji nisam glasac ali dosadno je vise prozivati ga ovde,samo da bi se nesto pisalo...i dodvoravalo nekom,pametnovalo...

svasta

pre 10 godina

A niko nije kandidat da kaze gde su pare namenjene za puteve, isusivanje zemljista, uredjivanje priobalja i ciscenje kanala, one iz fonda za zdravstvo... Tu plocu niko nema.

Laslo ZR

pre 10 godina

Buduci ministar poljoprivrede ce izgleda opet biti iz Zrenjanina..za razliku od Gorana Knezevica,koga od 1995,do danas prate afere sa prodajom hotela u Hrvatskoj,kumovima koji danas bahato vladaju gradom i stvorio pet frakcija u ZR SNS -Zivanko Radovancev je covek iz naroda,pristojan-cvrsta ruka-ponos SPS-a i Banata.

MickeyM

pre 10 godina

Dačiću ne prihvataj ništa ispod PPV kao što je i Vučić bio, ne dozvoli da budeš samo ministar spoljnih poslova kao što je V. Jovanović nekada bio.

Smederevo

pre 10 godina

Sad kad ste se namestili,pomažite,železara staje jer nema materijala.Materijal je poručen,ali nije plaćen i pametni ljudi ne daju.A direktori železare neće sami da se odreknu ni ogromnih plata ni službenih automobila,pa pošto sada imamo Vladu,bacite se na posao i spasavajte radnike železare,kojima je odavno skinuta plata zarad njihovih sindikalaca i direktora.Proverite kolike plate imaju,koliko troše na automobile i dajte albancu železaru ako je stvarno hoće.

MLlazarevic

pre 10 godina

Odnos snaga na izborima nije takav na SPS dobije ova veoma vazna ministarstva, tim pre sto su predlozeni kandidati bar druga liga.

dambo

pre 10 godina

koji je interes Srbije da SPS bobije ijedno ministarstvo a pogotovo energetike...?Ovde je uticaj Rusije prevagnuo,gde je ta famozna Evropa da nas spasiiii?

Čika

pre 10 godina

Zorana Mihajlovic se prepucavala sa Bajatovicem oko gasa i energetike godinu dana,a sada je to bilo proslo i zena postade strucnjak za saobracaj...Super

Winston

pre 10 godina

Kao sto je Sasa Radulovic predvideo, Vucic i njegova vlada sto on vec dve godine formira, ce da se okrene prema Rusima. To je ocigledno, kad je dao Dacicu i SPSu ministarstva. Nema nista o reforme, najveci kocnicar je Vucic sam. Dosta je bilo, ali nazalost Srbija ce morati jos da ceka i da se muci dok ova garnitura iz SNS sama sebe unisti.

baćuška

pre 10 godina

Vučiću verovao sam u tebe, izdao si me kao i Tadić daješ tolika i takva ministarstva SPS, samo još Slavica (ili Žarko) nedostaju.I ti ćeš proći kao Tadić.Ko sa đavolom tikve sadi zna se kako prođe.Znači čiča Toma je još uvek moćan.Zašto nisu uzeo nekog iz DSS (npr Popovića)da prića bude kompletna.Priča se priča....

dukaPPS

pre 10 godina

Izdao si nas Vucicu (mada nismo ni ocekivali nista drugo). Opet si dao SPSu energetiku i Bajatovic ostade na celu SGasa!!Sta ce meni Ministar sporta, ministar kulture, ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture !!!! Da neko zbog tvojih hirova ne sme da bude navijac jednog drugog tima? Da lecis frustracije nad ljudima koji su dobili otkaze i da ih teras da idu u pozoriste ili filharmoniju? Da povecavate porez na nekretine 200% ili da "akczirate" gorivo za puteve? Pa ti je i to malo, pa udri i prilikom registacije. Pa ti je i to malo pa placaj putarinu. Alo, ministarka, ko ce ti legalizovati ili kupiti prostor? Necu bre ta debilna ministarstva, HOCU da ugasite, izbacite, pregazite, zakljucate, oterate, ma ne znam ni ja, taj SPS vise. Borise, proklet bio. I ti i avion kojim su doputovali KRIMinalci rusi u Srbiju.

toza

pre 10 godina

Kakva smejurija. Eto oni sad prihvataju to što im je ponuđeno pa su čak i spremni da se odreknu poljoprivrede. Eto prilike za Kneževića i Mirovića.
A Vučić po običaju beži od vrućeg krompira (finansije i privreda) i daje drugima u ruke ministarstva zadužena za oblasti koje su priglašene strateškim (energetika i poljoprivreda SPS, IT - SDPS, obrazovanje - nestranački). Bitno je da su zadržana ministarstva prinude i kontrole (MUP, Pravda, vojska) i potparol vlade Zorana. Nagrad za Joksimovićku koja je onako radikalski u izbornoj noći odbrusila voditeljki B92.
Stradija na delu

Promenite predloge

pre 10 godina

Ko god da kaze da ne treba glasati prema postenju i objektivnosti lidera stranke, taj ce se okliznuti - kao glasaci SPSa, ali cemo se i mi sa njima proklizati bez potrebe.

Nešo

pre 10 godina

Ako se uzme u obzir da su kandidati za ministra kulture i poljoprivrede predloženi od strane SPS onda je to malo više od dva kandidata ispred te stranke.

Alexandar Najveci

pre 10 godina

Ja vas pljujem, zbog vas raspišem izbore, na distanciranju od vas zaradim još 15-ak%, pustim moje mladunce da oštre zube na vašim veteranima, a onda vas velikodušno pozovem u vladu, jer mi zajednički prijatelji, preko mama Mire, konstruišu pola vlade, a drugu polovinu sugeriše don Đulijani.