Utorak, 15.04.2014.

07:58

Glavni odbor SNS o vladi

SNS održaće danas sednicu Glavnog odbora na kojoj će lider naprednjaka Aleksandar Vučić izneti predlog koncepcije i sastava vlade koju će voditi.

Izvor: Tanjug

Glavni odbor SNS o vladi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

bez - skretanja - sa - puta

pre 10 godina

GO SNS-a ce danas samo potvrditi jos jednu jedinstvenu odluku predsednistva stranke kada je rec o novoj vladi Srbi. Iako je bilo pokusaja da se unese razdor i nesloga u redove SNS-a svi oni koji su to pokusali su doziveli jos jedan fijasko i poraz. Kao svaka odgovorna stranka SNS kada je vodjenje drzave nemaju dileme kojim putem treba ici.

herkules s

pre 10 godina

Selakovic, Udovicic , Krstic i Tasovac imaju najvise uspeha i iskustva u svojim domenima kojima su se bavili i pre ulaska u vladu, a i pokazali su se da dobro vode svoja ministarstva u prethodnom mandatu, tako da bi ih bilo pozeljno ponovo videti u novom sastavu vlade.

dipl. ing. Milena V.

pre 10 godina

Ovo sto Vucic razgovara sa svima je dobro jer treba preci preko cinjenice da su politicki protivnici, jer postoje medju njima strucnjaci koji su radili dobro svoj posao i koji znaju znanje, bez obzira sto su neki, da ne kazem svi, zigosani jer su radili lose. Svaka cast jer i opozicija ne treba samo da kritkuje a nikada nista konstrutivno da predlozi. Jednom i Srbi da se sloze.

Mirko Vasić

pre 10 godina

Građani Srbije su na izborima bili veoma jasni!!! Raskrstili smo sa svime što je loše, a loše je i stranačko formiranje vlade u kome je ministar za trgovinu neko ko je završio mašinski fakultet ali je istaknuti član vladajuće partije. Ne mora da bude član SNS, nije važno ni da li će biti član SPS, ne mora da bude ni nestranačka ličnost - ali mora da da da sve od sebe u resavanju problema za koje je nadležan! Loše je i čekanje da ministri počnu nešto i da rade u tih ih izmišljenih prvih sto dana?? Pa neće oni da žive zajedno nego da rade, svako u svom poslu, a onda i kao deo tima...ne treba nam da se vole nego da se poštuju i rade!!! I ko kaže da će ministri treba da imaju mandat 4. godine ...na dva meseca ima bre da se menjaju dok se ne nadju oni koji hoće da rade!!! Ima u Srbiji na sreću još onih koji znaju kako treba, žele i hoće da rade a ne da se ljuškaju u foteljama bezbrižni do sledećih izbora!!! Ako se to predizborno obećanje ne bude poštovalo naši glasovi podrške neće trajati koliko bi budući ministri voleli i hteli! Neka ne seda u te fotelje, ko god to bio -onaj kome nije jasno šta znači ovolika izlaznost i opredeljenje na izborima, i jačina i snaga poruke: "Dosta je bilo"!

Gorica

pre 10 godina

Poslovi koje nova vlada treba da započne davno su trebali da budu završeni? Ako ih svi pre nje nisu ni započeli to znači da će nova vlada veoma brzo biti kritikovana, ali i to će proći. Stanje u kome se nalazimo trebalo je sprečiti, ili na vreme lečiti! Sada kada je amputacija neizbežna, svi znaju šta je i kako trebalo da urade? Što to ne uradiše dok su bili na vlasti? Pustite ljude neka probaju da spasu šta se spasiti može, ako i ne uspeju oni će prihvatiti krivicu, iako su drugi mnogo više odgovorni za trenutno stanje!!! Mogli bi ti drugi bar malo da se bave sobom i svojim izbornim katastrofama, nek puste SNS da pokuša nemoguće, da oživi privredu i ekonomiju, obrazovanje,...i skoro sve druge oblasti koje su davno ubili ovi pre njih! Ako nam i ne bude bolje, nema veze - gore od ovoga biti ne može!

Zorica

pre 10 godina

Odgovornost i obaveze te vlade su ogromne, njeni članovi moraju biti najbolji među najboljima, a taj izbor naravno nije lak. Treba po staroj narodnoj mudrosti birati pazljivo i "tri puta meriti pa jednom seći"! Jesu li iz ove ili one stranke zar je važno, po meni najbolje je da su nestranačke ličnosti koje vide probleme, ne plaše ih se, i koji će dati sve od sebe da te probleme uspešno i reše!

Dragan

pre 10 godina

Da je kojim slučajem Ivica Dačić mandatar, on bi od 17 uzeo 18 ministarstava, ( jedno za svaki slučaj, ako mu se neka tetka predomisli...), a vi gospodo naprednjaci kako kod hoćete, ali razmislite da li su građani hteli još da trpe Dačića i njegove kadrove, ili se narodu smučilo da jede tu njihovu klin čorbu kojom su nam svakog dana služili kao neprevaziđeni specijalitet?

novica952

pre 10 godina

Manja Vlada, vece efikasnost, manje foteljasa...sve izleda kao dobar izbor!
(xee, 15. april 2014 09:43)
Sve u svemu uslovi za dobar početak nove vlade su tu, samo da se shvati ozbiljnost situacije a Vučić svojim postupcima pokazuje da je na pravom putu i rezultati moraju da dođu.Jer nema nam druge ili napred u reforme sa zebnjom da će biti i teških trenutaka i problema, ili natrag u haos i potpunu propast.

VLA

pre 10 godina

Tolike muke oko izbora a na kraju SNS najmanje ministara? Vučić do sada nije vodio lošu politiku, valjda oni potezi imaju smilsla koji običan narod može da skopča....

andrej

pre 10 godina

I da u vladi budu i Dačić i Tadić to ne znači da će moći bilo šta da rade na svoju ruku, izgleda da se zbog tih ograničenja Tadić i dvoumi da li da uđe u vladu ili ne (Dačić nema taj problem, on pristaje na sve samo da ostane na vlasti). Uostalom, Vučić je dobio izbore, na njemu je sva odgovornost, pa neka napravi vladu za koju misli da može ispuniti ciljeve koje je stavio pred sebe.

neša012

pre 10 godina

Vučić je dobro shvatio poruku koju su mu poslali birači podrškom na izborima u skladu sa time se i ponaša u sastavljanju vlade.iako na izgled to možda izgleda da neko neće biti zadovoljan kada se vlada sastavi imaćemo jednu od njamanjih vlada od uvođenju višestranačja i vladu koja će organizaciono i tehnički biti spremna da radi kao tim za dobrobit Srbije.SVM verovatno pruža podršku novoj vladi i u njoj učestvuje na nivou državnih sekrtara ili pomoćnika a verovatno i Dačić kako kaže Vučić.O ostalim pojedinostima i eventualnim ulaskom u vladu nekog iz NDS ili još nekog iz SPS-a zanaće se posle današnje sednice glavnog odbora.Ono što je izvesno je ulazak i nekoliko vanstranačkih ličnosti u novi sastav vlade.

Bezobrazluk

pre 10 godina

Generalno mišljenje Generalnog Odbora Srpske Napredne Stranke mora da bude skladno sa ciljem, tj. da mora da se gura država napred, u bolju budućnost. Ako se sredstvo, da se do tog cilja dodje, da ljudi van SNS-a dodju da vode ministarstva, onda treba primeniti i to sredstvto.Srbima je više muka da nam je loše! Kad će jednom Srbiji da sine Sunce i da nam se vid malo razbistri? Da vidimo neko boje sutra?

teškaš

pre 10 godina

SNS je prilikom formiranja vlade, nakon izbora 2012, bio prinudjen da ide u koaliciju sa SPS-om i URS-om, i očigledno je bilo da Vučić u takvoj vladi, čiji je premijer bio Dačić, nije mogao, pogotovo na polju ekonomije, do kraja da sprovede sve što je zamislio, a što bi doprinelo potpunom ekonomskom oporavku zemlje. Sada je situacija mnogo povoljnija po SNS, jer Vučića u budućoj vladi niko ne može da ucenjuje, i zbog toga se može očekivati da novi premijer sprovede sve ono što prethodni premijeri nisu umeli, nisu smeli, ili nisu hteli, a ceh za njihovu nesposobnost, neodgovornost, ili nedostatak hrabrosti je platila država Srbija i njeni gradjani.

Blagoje

pre 10 godina

Za sada se uglavnom slazem sa potezima koje je Vucic povlacio. Ako neko radi nesto dobro sa cime se ja slazem, besmisleno je kritikovati ga samo zato sto je to Vucic i zato sto ja to nisam uspeo da uradim.

ivanS

pre 10 godina

Srbija je dala poverenje SNS u koji je za kratak period pokazao da zeli da Srbiju preporodi i dovede u red sve sto upropasceno.Aleksandar Vucic je dobio poverenje ne samo gradjana,nego i celokupne stranke koja bez ikakvog oklevanja daje odresene ruke da formira Vladu koja ce biti istorijski preokretac unistene zemlje

potkivač

pre 10 godina

(Balkanski tigar, 15. april 2014 09:45)
Ma Vucic ima da izmisli i rupe na saksiji, samo sto to u praksi nece znati da prakticno primeni!
PS: Znam da ima balkanskih kučića, za tigrove nisam cuo. A mozda su oni nastali iz gnjida!?

maximus

pre 10 godina

Sto se izbora tice mislim da konacno imamo nesto sto nismo davno imali-jasnu situaciju.Sto se vlade tice mislim da je po prvi put formirana bez ikakve sujete,sto je dobro,a dati ulogu i manjim partnerima odraz zelje za jedinstvenim nastupom.

ja sam majmun, tim se dičim

pre 10 godina

"i jakih reformi"
(Golubar, 15. april 2014 11:13)
Naprednjak, objasni ti nama nepismenima kakve su vam to JAKE reforme?
Ili po obicaju samo lupate kojestarije da bi se velikom vodji uvukli u du...

ВЕРУЈЕМ

pre 10 godina

Нема сумње да ће главни одбор СНС дати максималну подршку руководству и председнику странке да до краја заврше преговоре и формирају владу.

Golubar

pre 10 godina

Sastav ove nove vlade mora da bude kvalitetan i strucan , da bi se nastavilo sa reformama koje su zapocete . Samo posle velikih i jakih reformi Srbija moze osetiti boljitak , a to nam je cilj da gradjani zive bolje .

zoran

pre 10 godina

Ako Dacic ulazi u vladu ne znaci to da ulazi SPS, a najave da u vladu ulazi 8. ministara vanstranackih, jos vise potvrdjuju da nece biti SPS.
(Bloomer, 15. april 2014 09:29)

Čekaj sad malo! 8 vanstranačkih, iz SVM barem jedan, Ljajić, SPO, NS po dvojicu (to je predizborna koalicija i svakako je već dogovoreno) SPS, jedno dvojica, Sulejman bez porfelja i to je to... 17 Ministara.

Znači od Radikala NIKO? Samo ON. I koliko se vidi prestali su da se pojavljuju i Zorana i Slina i Mirović i Gojkovićka i svi ostali koji se nisu skidali sa monitora po kućama. Ovog pravnika spominju za Gradonačelnika a ostale više i ne pušta da daju izjave...
Tu nešto nije u vaservagu, rođaci. Kako vi vidite da će to da zvuči kasnije, u hodu, stvarno ne znam? Ili su se dogovorili da im jedini zadatak (Ministrima) bude da svakog Prvog u mesecu prošetaju do državne blagajne za crkavicu...

PS. Šta je sa računima za struju u Beogradu. Do sada su uvek stizali sedmog...osmog...

Brzopletost

pre 10 godina

Vidim komentare kako su bespotrebno organizovani izbori i da su samo zamenjene funkcije premijera. Nije to bas tako , kako ja vidim ovu situaciju Dinkic nije presao cenzus, vladu ce ciniti dosta strucnih lica cak i nestranacke licnosti, Dacic nema dominaciju vise kao ranije...

zlatan

pre 10 godina

(Vojvođanin, 15. april 2014 08:38)
Parlamentarni izbori u svakoj zemlji nisu i ne mogu da budu smesni. Gradjani su iskazali svoju volju da svako bude na svom mestu. Predsednik vlade ne moze da se rotira i menja po sopstvenoj volji jer na tu poziciju i nije dosao sopstvenom voljom nego voljom gradjana.

StanaizStana

pre 10 godina

Podrzavam to sto je Dacic usao u Vladu, jer iako je on u koalicjiu sa PUPS-om i JS-om,mislim da je on dobio tih 14%,a bice dobro ako ulazi bez njih. Vucic je ovim potezom podrzao volju gradjana a i sam Dacic uziva ugled u svetskoj politici.

filip

pre 10 godina

Trazio je apsolutno poverenje,dobio ga je,sada je doslo vreme odgovornosti i rada.Narod veruje Vucicu ali nema vremena za cekanje i gubljenje,ocekivali smo brze resavanje pojedinih stvari,ovako je mogao i da prihvati ponudjeni mandat od Dacica,bilo bi mnogo jeftinije po gradjane Srbije.

Zoltan

pre 10 godina

Ne znam što se mi gradjani zamlaćujemo sa tim ko će sve biti u vladi.Vučić će da vodi posao, prema tome on ce da snosi odgovornost ili da nosi zasluge, pa ga treba pustiti da odabere ekipu ljudi koja ce da radi sa njim.

Box

pre 10 godina

Bice Vucic pod ogromnim pritiskom svih nezasitih iz stranke, jer ce samo pojedini, koji su se pokazali, dobiti funkciju...ali nadam se da ce moci da se izbori sa tim.

Dzelena

pre 10 godina

Volela bih da komentatori realno sagledaju stvari. Jedni neumereno pljuju, drugi neumereno hvale. Vucic je dobio ove izbore, formirace Vladu, manju od vecine prethodnih i ne toliko stranacki obojenu. Za 4 godine tokom kojih ce biti premijer, njegov rad ce moci realno da se sagleda i oceni. Na osnovu prethodnih godinu i po, imam utisak da Vucic oseca da je ovo njegovoh 5 minuta i da zeli da uradi sto vise. Da li ce uspeti u silnim stvarima koje je zapoceo, to cemo da vidimo ali "pljuvanje" apriori, zato sto je to Vucic, a sto vidim neki redovno rade, je meni licno malo besmisleno.

Balkanski tigar

pre 10 godina

1. Vučić pokušava da uvede novu matricu ponašanja među srpskim političarima, gde parazitiranje i prevare nisu glavne karakterne osobine.
2. Vucic pokusava da napravi sto siru koaliciju I neku vrstu Vlade nacionalnog jedinstva neophodnu za ustavne promene. Drago da se pojavio neko ko ce da presece.
3. Vucic ce (svidelo se to nekima ili ne), da uvede Srbiju u EU, i to kao premijer. 2020 npr?

Bloomer

pre 10 godina

Ako Dacic ulazi u vladu ne znaci to da ulazi SPS, a najave da u vladu ulazi 8. ministara vanstranackih, jos vise potvrdjuju da nece biti SPS.

Svetlana

pre 10 godina

Ne treba da se nešto bunimo i ako SPS uđe u vladu. Prosto, moraće da pristanu na sve što im SNS ponudi, odnosno ne ponudi, i neće imati odrešene ruke. Zna Vučić šta radi

Sashkica

pre 10 godina

Podrzavam ideju da se ukljuce pojedinci iz ostalih partija a ne cele partije. Najiskrenije mislim i da bi gospodin Tadic mogao da bude od pomoci Vladi jer kao dugogodisnji predsednik Srbije ima i prijatelja u svetu, a naravno da i kod njega u partiji ima par kvalitetnih kadrova. Ne sumnjam u iskrenost i sposobnost gospodina Vucica i verujem da ce na kraju od svih mogucih kockica sklopiti jedan dobar i kvalitetan mozaik.

Bond

pre 10 godina

Ajde zavrsavajte to, pa da se radi. Do sada ste davali dobre rezultate, ali sada se ocekuju jos i bolji, jer ste dobili vecinsku podrsku. Ajde da se ova zemlja konacno uzdigne.

Bloomer

pre 10 godina

Ako Dacic ulazi u vladu ne znaci to da ulazi SPS, a najave da u vladu ulazi 8. ministara vanstranackih, jos vise potvrdjuju da nece biti SPS.

Dzelena

pre 10 godina

Volela bih da komentatori realno sagledaju stvari. Jedni neumereno pljuju, drugi neumereno hvale. Vucic je dobio ove izbore, formirace Vladu, manju od vecine prethodnih i ne toliko stranacki obojenu. Za 4 godine tokom kojih ce biti premijer, njegov rad ce moci realno da se sagleda i oceni. Na osnovu prethodnih godinu i po, imam utisak da Vucic oseca da je ovo njegovoh 5 minuta i da zeli da uradi sto vise. Da li ce uspeti u silnim stvarima koje je zapoceo, to cemo da vidimo ali "pljuvanje" apriori, zato sto je to Vucic, a sto vidim neki redovno rade, je meni licno malo besmisleno.

StanaizStana

pre 10 godina

Podrzavam to sto je Dacic usao u Vladu, jer iako je on u koalicjiu sa PUPS-om i JS-om,mislim da je on dobio tih 14%,a bice dobro ako ulazi bez njih. Vucic je ovim potezom podrzao volju gradjana a i sam Dacic uziva ugled u svetskoj politici.

ВЕРУЈЕМ

pre 10 godina

Нема сумње да ће главни одбор СНС дати максималну подршку руководству и председнику странке да до краја заврше преговоре и формирају владу.

Golubar

pre 10 godina

Sastav ove nove vlade mora da bude kvalitetan i strucan , da bi se nastavilo sa reformama koje su zapocete . Samo posle velikih i jakih reformi Srbija moze osetiti boljitak , a to nam je cilj da gradjani zive bolje .

zlatan

pre 10 godina

(Vojvođanin, 15. april 2014 08:38)
Parlamentarni izbori u svakoj zemlji nisu i ne mogu da budu smesni. Gradjani su iskazali svoju volju da svako bude na svom mestu. Predsednik vlade ne moze da se rotira i menja po sopstvenoj volji jer na tu poziciju i nije dosao sopstvenom voljom nego voljom gradjana.

Bond

pre 10 godina

Ajde zavrsavajte to, pa da se radi. Do sada ste davali dobre rezultate, ali sada se ocekuju jos i bolji, jer ste dobili vecinsku podrsku. Ajde da se ova zemlja konacno uzdigne.

Sashkica

pre 10 godina

Podrzavam ideju da se ukljuce pojedinci iz ostalih partija a ne cele partije. Najiskrenije mislim i da bi gospodin Tadic mogao da bude od pomoci Vladi jer kao dugogodisnji predsednik Srbije ima i prijatelja u svetu, a naravno da i kod njega u partiji ima par kvalitetnih kadrova. Ne sumnjam u iskrenost i sposobnost gospodina Vucica i verujem da ce na kraju od svih mogucih kockica sklopiti jedan dobar i kvalitetan mozaik.

ivanS

pre 10 godina

Srbija je dala poverenje SNS u koji je za kratak period pokazao da zeli da Srbiju preporodi i dovede u red sve sto upropasceno.Aleksandar Vucic je dobio poverenje ne samo gradjana,nego i celokupne stranke koja bez ikakvog oklevanja daje odresene ruke da formira Vladu koja ce biti istorijski preokretac unistene zemlje

Svetlana

pre 10 godina

Ne treba da se nešto bunimo i ako SPS uđe u vladu. Prosto, moraće da pristanu na sve što im SNS ponudi, odnosno ne ponudi, i neće imati odrešene ruke. Zna Vučić šta radi

Zoltan

pre 10 godina

Ne znam što se mi gradjani zamlaćujemo sa tim ko će sve biti u vladi.Vučić će da vodi posao, prema tome on ce da snosi odgovornost ili da nosi zasluge, pa ga treba pustiti da odabere ekipu ljudi koja ce da radi sa njim.

Box

pre 10 godina

Bice Vucic pod ogromnim pritiskom svih nezasitih iz stranke, jer ce samo pojedini, koji su se pokazali, dobiti funkciju...ali nadam se da ce moci da se izbori sa tim.

Brzopletost

pre 10 godina

Vidim komentare kako su bespotrebno organizovani izbori i da su samo zamenjene funkcije premijera. Nije to bas tako , kako ja vidim ovu situaciju Dinkic nije presao cenzus, vladu ce ciniti dosta strucnih lica cak i nestranacke licnosti, Dacic nema dominaciju vise kao ranije...

maximus

pre 10 godina

Sto se izbora tice mislim da konacno imamo nesto sto nismo davno imali-jasnu situaciju.Sto se vlade tice mislim da je po prvi put formirana bez ikakve sujete,sto je dobro,a dati ulogu i manjim partnerima odraz zelje za jedinstvenim nastupom.

Bezobrazluk

pre 10 godina

Generalno mišljenje Generalnog Odbora Srpske Napredne Stranke mora da bude skladno sa ciljem, tj. da mora da se gura država napred, u bolju budućnost. Ako se sredstvo, da se do tog cilja dodje, da ljudi van SNS-a dodju da vode ministarstva, onda treba primeniti i to sredstvto.Srbima je više muka da nam je loše! Kad će jednom Srbiji da sine Sunce i da nam se vid malo razbistri? Da vidimo neko boje sutra?

Balkanski tigar

pre 10 godina

1. Vučić pokušava da uvede novu matricu ponašanja među srpskim političarima, gde parazitiranje i prevare nisu glavne karakterne osobine.
2. Vucic pokusava da napravi sto siru koaliciju I neku vrstu Vlade nacionalnog jedinstva neophodnu za ustavne promene. Drago da se pojavio neko ko ce da presece.
3. Vucic ce (svidelo se to nekima ili ne), da uvede Srbiju u EU, i to kao premijer. 2020 npr?

teškaš

pre 10 godina

SNS je prilikom formiranja vlade, nakon izbora 2012, bio prinudjen da ide u koaliciju sa SPS-om i URS-om, i očigledno je bilo da Vučić u takvoj vladi, čiji je premijer bio Dačić, nije mogao, pogotovo na polju ekonomije, do kraja da sprovede sve što je zamislio, a što bi doprinelo potpunom ekonomskom oporavku zemlje. Sada je situacija mnogo povoljnija po SNS, jer Vučića u budućoj vladi niko ne može da ucenjuje, i zbog toga se može očekivati da novi premijer sprovede sve ono što prethodni premijeri nisu umeli, nisu smeli, ili nisu hteli, a ceh za njihovu nesposobnost, neodgovornost, ili nedostatak hrabrosti je platila država Srbija i njeni gradjani.

novica952

pre 10 godina

Manja Vlada, vece efikasnost, manje foteljasa...sve izleda kao dobar izbor!
(xee, 15. april 2014 09:43)
Sve u svemu uslovi za dobar početak nove vlade su tu, samo da se shvati ozbiljnost situacije a Vučić svojim postupcima pokazuje da je na pravom putu i rezultati moraju da dođu.Jer nema nam druge ili napred u reforme sa zebnjom da će biti i teških trenutaka i problema, ili natrag u haos i potpunu propast.

dipl. ing. Milena V.

pre 10 godina

Ovo sto Vucic razgovara sa svima je dobro jer treba preci preko cinjenice da su politicki protivnici, jer postoje medju njima strucnjaci koji su radili dobro svoj posao i koji znaju znanje, bez obzira sto su neki, da ne kazem svi, zigosani jer su radili lose. Svaka cast jer i opozicija ne treba samo da kritkuje a nikada nista konstrutivno da predlozi. Jednom i Srbi da se sloze.

neša012

pre 10 godina

Vučić je dobro shvatio poruku koju su mu poslali birači podrškom na izborima u skladu sa time se i ponaša u sastavljanju vlade.iako na izgled to možda izgleda da neko neće biti zadovoljan kada se vlada sastavi imaćemo jednu od njamanjih vlada od uvođenju višestranačja i vladu koja će organizaciono i tehnički biti spremna da radi kao tim za dobrobit Srbije.SVM verovatno pruža podršku novoj vladi i u njoj učestvuje na nivou državnih sekrtara ili pomoćnika a verovatno i Dačić kako kaže Vučić.O ostalim pojedinostima i eventualnim ulaskom u vladu nekog iz NDS ili još nekog iz SPS-a zanaće se posle današnje sednice glavnog odbora.Ono što je izvesno je ulazak i nekoliko vanstranačkih ličnosti u novi sastav vlade.

Zorica

pre 10 godina

Odgovornost i obaveze te vlade su ogromne, njeni članovi moraju biti najbolji među najboljima, a taj izbor naravno nije lak. Treba po staroj narodnoj mudrosti birati pazljivo i "tri puta meriti pa jednom seći"! Jesu li iz ove ili one stranke zar je važno, po meni najbolje je da su nestranačke ličnosti koje vide probleme, ne plaše ih se, i koji će dati sve od sebe da te probleme uspešno i reše!

Mirko Vasić

pre 10 godina

Građani Srbije su na izborima bili veoma jasni!!! Raskrstili smo sa svime što je loše, a loše je i stranačko formiranje vlade u kome je ministar za trgovinu neko ko je završio mašinski fakultet ali je istaknuti član vladajuće partije. Ne mora da bude član SNS, nije važno ni da li će biti član SPS, ne mora da bude ni nestranačka ličnost - ali mora da da da sve od sebe u resavanju problema za koje je nadležan! Loše je i čekanje da ministri počnu nešto i da rade u tih ih izmišljenih prvih sto dana?? Pa neće oni da žive zajedno nego da rade, svako u svom poslu, a onda i kao deo tima...ne treba nam da se vole nego da se poštuju i rade!!! I ko kaže da će ministri treba da imaju mandat 4. godine ...na dva meseca ima bre da se menjaju dok se ne nadju oni koji hoće da rade!!! Ima u Srbiji na sreću još onih koji znaju kako treba, žele i hoće da rade a ne da se ljuškaju u foteljama bezbrižni do sledećih izbora!!! Ako se to predizborno obećanje ne bude poštovalo naši glasovi podrške neće trajati koliko bi budući ministri voleli i hteli! Neka ne seda u te fotelje, ko god to bio -onaj kome nije jasno šta znači ovolika izlaznost i opredeljenje na izborima, i jačina i snaga poruke: "Dosta je bilo"!

herkules s

pre 10 godina

Selakovic, Udovicic , Krstic i Tasovac imaju najvise uspeha i iskustva u svojim domenima kojima su se bavili i pre ulaska u vladu, a i pokazali su se da dobro vode svoja ministarstva u prethodnom mandatu, tako da bi ih bilo pozeljno ponovo videti u novom sastavu vlade.

Gorica

pre 10 godina

Poslovi koje nova vlada treba da započne davno su trebali da budu završeni? Ako ih svi pre nje nisu ni započeli to znači da će nova vlada veoma brzo biti kritikovana, ali i to će proći. Stanje u kome se nalazimo trebalo je sprečiti, ili na vreme lečiti! Sada kada je amputacija neizbežna, svi znaju šta je i kako trebalo da urade? Što to ne uradiše dok su bili na vlasti? Pustite ljude neka probaju da spasu šta se spasiti može, ako i ne uspeju oni će prihvatiti krivicu, iako su drugi mnogo više odgovorni za trenutno stanje!!! Mogli bi ti drugi bar malo da se bave sobom i svojim izbornim katastrofama, nek puste SNS da pokuša nemoguće, da oživi privredu i ekonomiju, obrazovanje,...i skoro sve druge oblasti koje su davno ubili ovi pre njih! Ako nam i ne bude bolje, nema veze - gore od ovoga biti ne može!

Blagoje

pre 10 godina

Za sada se uglavnom slazem sa potezima koje je Vucic povlacio. Ako neko radi nesto dobro sa cime se ja slazem, besmisleno je kritikovati ga samo zato sto je to Vucic i zato sto ja to nisam uspeo da uradim.

andrej

pre 10 godina

I da u vladi budu i Dačić i Tadić to ne znači da će moći bilo šta da rade na svoju ruku, izgleda da se zbog tih ograničenja Tadić i dvoumi da li da uđe u vladu ili ne (Dačić nema taj problem, on pristaje na sve samo da ostane na vlasti). Uostalom, Vučić je dobio izbore, na njemu je sva odgovornost, pa neka napravi vladu za koju misli da može ispuniti ciljeve koje je stavio pred sebe.

VLA

pre 10 godina

Tolike muke oko izbora a na kraju SNS najmanje ministara? Vučić do sada nije vodio lošu politiku, valjda oni potezi imaju smilsla koji običan narod može da skopča....

ja sam majmun, tim se dičim

pre 10 godina

"i jakih reformi"
(Golubar, 15. april 2014 11:13)
Naprednjak, objasni ti nama nepismenima kakve su vam to JAKE reforme?
Ili po obicaju samo lupate kojestarije da bi se velikom vodji uvukli u du...

filip

pre 10 godina

Trazio je apsolutno poverenje,dobio ga je,sada je doslo vreme odgovornosti i rada.Narod veruje Vucicu ali nema vremena za cekanje i gubljenje,ocekivali smo brze resavanje pojedinih stvari,ovako je mogao i da prihvati ponudjeni mandat od Dacica,bilo bi mnogo jeftinije po gradjane Srbije.

potkivač

pre 10 godina

(Balkanski tigar, 15. april 2014 09:45)
Ma Vucic ima da izmisli i rupe na saksiji, samo sto to u praksi nece znati da prakticno primeni!
PS: Znam da ima balkanskih kučića, za tigrove nisam cuo. A mozda su oni nastali iz gnjida!?

Dragan

pre 10 godina

Da je kojim slučajem Ivica Dačić mandatar, on bi od 17 uzeo 18 ministarstava, ( jedno za svaki slučaj, ako mu se neka tetka predomisli...), a vi gospodo naprednjaci kako kod hoćete, ali razmislite da li su građani hteli još da trpe Dačića i njegove kadrove, ili se narodu smučilo da jede tu njihovu klin čorbu kojom su nam svakog dana služili kao neprevaziđeni specijalitet?

zoran

pre 10 godina

Ako Dacic ulazi u vladu ne znaci to da ulazi SPS, a najave da u vladu ulazi 8. ministara vanstranackih, jos vise potvrdjuju da nece biti SPS.
(Bloomer, 15. april 2014 09:29)

Čekaj sad malo! 8 vanstranačkih, iz SVM barem jedan, Ljajić, SPO, NS po dvojicu (to je predizborna koalicija i svakako je već dogovoreno) SPS, jedno dvojica, Sulejman bez porfelja i to je to... 17 Ministara.

Znači od Radikala NIKO? Samo ON. I koliko se vidi prestali su da se pojavljuju i Zorana i Slina i Mirović i Gojkovićka i svi ostali koji se nisu skidali sa monitora po kućama. Ovog pravnika spominju za Gradonačelnika a ostale više i ne pušta da daju izjave...
Tu nešto nije u vaservagu, rođaci. Kako vi vidite da će to da zvuči kasnije, u hodu, stvarno ne znam? Ili su se dogovorili da im jedini zadatak (Ministrima) bude da svakog Prvog u mesecu prošetaju do državne blagajne za crkavicu...

PS. Šta je sa računima za struju u Beogradu. Do sada su uvek stizali sedmog...osmog...

bez - skretanja - sa - puta

pre 10 godina

GO SNS-a ce danas samo potvrditi jos jednu jedinstvenu odluku predsednistva stranke kada je rec o novoj vladi Srbi. Iako je bilo pokusaja da se unese razdor i nesloga u redove SNS-a svi oni koji su to pokusali su doziveli jos jedan fijasko i poraz. Kao svaka odgovorna stranka SNS kada je vodjenje drzave nemaju dileme kojim putem treba ici.

ja sam majmun, tim se dičim

pre 10 godina

"i jakih reformi"
(Golubar, 15. april 2014 11:13)
Naprednjak, objasni ti nama nepismenima kakve su vam to JAKE reforme?
Ili po obicaju samo lupate kojestarije da bi se velikom vodji uvukli u du...

potkivač

pre 10 godina

(Balkanski tigar, 15. april 2014 09:45)
Ma Vucic ima da izmisli i rupe na saksiji, samo sto to u praksi nece znati da prakticno primeni!
PS: Znam da ima balkanskih kučića, za tigrove nisam cuo. A mozda su oni nastali iz gnjida!?

zoran

pre 10 godina

Ako Dacic ulazi u vladu ne znaci to da ulazi SPS, a najave da u vladu ulazi 8. ministara vanstranackih, jos vise potvrdjuju da nece biti SPS.
(Bloomer, 15. april 2014 09:29)

Čekaj sad malo! 8 vanstranačkih, iz SVM barem jedan, Ljajić, SPO, NS po dvojicu (to je predizborna koalicija i svakako je već dogovoreno) SPS, jedno dvojica, Sulejman bez porfelja i to je to... 17 Ministara.

Znači od Radikala NIKO? Samo ON. I koliko se vidi prestali su da se pojavljuju i Zorana i Slina i Mirović i Gojkovićka i svi ostali koji se nisu skidali sa monitora po kućama. Ovog pravnika spominju za Gradonačelnika a ostale više i ne pušta da daju izjave...
Tu nešto nije u vaservagu, rođaci. Kako vi vidite da će to da zvuči kasnije, u hodu, stvarno ne znam? Ili su se dogovorili da im jedini zadatak (Ministrima) bude da svakog Prvog u mesecu prošetaju do državne blagajne za crkavicu...

PS. Šta je sa računima za struju u Beogradu. Do sada su uvek stizali sedmog...osmog...

filip

pre 10 godina

Trazio je apsolutno poverenje,dobio ga je,sada je doslo vreme odgovornosti i rada.Narod veruje Vucicu ali nema vremena za cekanje i gubljenje,ocekivali smo brze resavanje pojedinih stvari,ovako je mogao i da prihvati ponudjeni mandat od Dacica,bilo bi mnogo jeftinije po gradjane Srbije.

Dragan

pre 10 godina

Da je kojim slučajem Ivica Dačić mandatar, on bi od 17 uzeo 18 ministarstava, ( jedno za svaki slučaj, ako mu se neka tetka predomisli...), a vi gospodo naprednjaci kako kod hoćete, ali razmislite da li su građani hteli još da trpe Dačića i njegove kadrove, ili se narodu smučilo da jede tu njihovu klin čorbu kojom su nam svakog dana služili kao neprevaziđeni specijalitet?

Svetlana

pre 10 godina

Ne treba da se nešto bunimo i ako SPS uđe u vladu. Prosto, moraće da pristanu na sve što im SNS ponudi, odnosno ne ponudi, i neće imati odrešene ruke. Zna Vučić šta radi

Box

pre 10 godina

Bice Vucic pod ogromnim pritiskom svih nezasitih iz stranke, jer ce samo pojedini, koji su se pokazali, dobiti funkciju...ali nadam se da ce moci da se izbori sa tim.

Bond

pre 10 godina

Ajde zavrsavajte to, pa da se radi. Do sada ste davali dobre rezultate, ali sada se ocekuju jos i bolji, jer ste dobili vecinsku podrsku. Ajde da se ova zemlja konacno uzdigne.

StanaizStana

pre 10 godina

Podrzavam to sto je Dacic usao u Vladu, jer iako je on u koalicjiu sa PUPS-om i JS-om,mislim da je on dobio tih 14%,a bice dobro ako ulazi bez njih. Vucic je ovim potezom podrzao volju gradjana a i sam Dacic uziva ugled u svetskoj politici.

Sashkica

pre 10 godina

Podrzavam ideju da se ukljuce pojedinci iz ostalih partija a ne cele partije. Najiskrenije mislim i da bi gospodin Tadic mogao da bude od pomoci Vladi jer kao dugogodisnji predsednik Srbije ima i prijatelja u svetu, a naravno da i kod njega u partiji ima par kvalitetnih kadrova. Ne sumnjam u iskrenost i sposobnost gospodina Vucica i verujem da ce na kraju od svih mogucih kockica sklopiti jedan dobar i kvalitetan mozaik.

Balkanski tigar

pre 10 godina

1. Vučić pokušava da uvede novu matricu ponašanja među srpskim političarima, gde parazitiranje i prevare nisu glavne karakterne osobine.
2. Vucic pokusava da napravi sto siru koaliciju I neku vrstu Vlade nacionalnog jedinstva neophodnu za ustavne promene. Drago da se pojavio neko ko ce da presece.
3. Vucic ce (svidelo se to nekima ili ne), da uvede Srbiju u EU, i to kao premijer. 2020 npr?

Dzelena

pre 10 godina

Volela bih da komentatori realno sagledaju stvari. Jedni neumereno pljuju, drugi neumereno hvale. Vucic je dobio ove izbore, formirace Vladu, manju od vecine prethodnih i ne toliko stranacki obojenu. Za 4 godine tokom kojih ce biti premijer, njegov rad ce moci realno da se sagleda i oceni. Na osnovu prethodnih godinu i po, imam utisak da Vucic oseca da je ovo njegovoh 5 minuta i da zeli da uradi sto vise. Da li ce uspeti u silnim stvarima koje je zapoceo, to cemo da vidimo ali "pljuvanje" apriori, zato sto je to Vucic, a sto vidim neki redovno rade, je meni licno malo besmisleno.

Zoltan

pre 10 godina

Ne znam što se mi gradjani zamlaćujemo sa tim ko će sve biti u vladi.Vučić će da vodi posao, prema tome on ce da snosi odgovornost ili da nosi zasluge, pa ga treba pustiti da odabere ekipu ljudi koja ce da radi sa njim.

Golubar

pre 10 godina

Sastav ove nove vlade mora da bude kvalitetan i strucan , da bi se nastavilo sa reformama koje su zapocete . Samo posle velikih i jakih reformi Srbija moze osetiti boljitak , a to nam je cilj da gradjani zive bolje .

ВЕРУЈЕМ

pre 10 godina

Нема сумње да ће главни одбор СНС дати максималну подршку руководству и председнику странке да до краја заврше преговоре и формирају владу.

Bloomer

pre 10 godina

Ako Dacic ulazi u vladu ne znaci to da ulazi SPS, a najave da u vladu ulazi 8. ministara vanstranackih, jos vise potvrdjuju da nece biti SPS.

zlatan

pre 10 godina

(Vojvođanin, 15. april 2014 08:38)
Parlamentarni izbori u svakoj zemlji nisu i ne mogu da budu smesni. Gradjani su iskazali svoju volju da svako bude na svom mestu. Predsednik vlade ne moze da se rotira i menja po sopstvenoj volji jer na tu poziciju i nije dosao sopstvenom voljom nego voljom gradjana.

Brzopletost

pre 10 godina

Vidim komentare kako su bespotrebno organizovani izbori i da su samo zamenjene funkcije premijera. Nije to bas tako , kako ja vidim ovu situaciju Dinkic nije presao cenzus, vladu ce ciniti dosta strucnih lica cak i nestranacke licnosti, Dacic nema dominaciju vise kao ranije...

ivanS

pre 10 godina

Srbija je dala poverenje SNS u koji je za kratak period pokazao da zeli da Srbiju preporodi i dovede u red sve sto upropasceno.Aleksandar Vucic je dobio poverenje ne samo gradjana,nego i celokupne stranke koja bez ikakvog oklevanja daje odresene ruke da formira Vladu koja ce biti istorijski preokretac unistene zemlje

Blagoje

pre 10 godina

Za sada se uglavnom slazem sa potezima koje je Vucic povlacio. Ako neko radi nesto dobro sa cime se ja slazem, besmisleno je kritikovati ga samo zato sto je to Vucic i zato sto ja to nisam uspeo da uradim.

neša012

pre 10 godina

Vučić je dobro shvatio poruku koju su mu poslali birači podrškom na izborima u skladu sa time se i ponaša u sastavljanju vlade.iako na izgled to možda izgleda da neko neće biti zadovoljan kada se vlada sastavi imaćemo jednu od njamanjih vlada od uvođenju višestranačja i vladu koja će organizaciono i tehnički biti spremna da radi kao tim za dobrobit Srbije.SVM verovatno pruža podršku novoj vladi i u njoj učestvuje na nivou državnih sekrtara ili pomoćnika a verovatno i Dačić kako kaže Vučić.O ostalim pojedinostima i eventualnim ulaskom u vladu nekog iz NDS ili još nekog iz SPS-a zanaće se posle današnje sednice glavnog odbora.Ono što je izvesno je ulazak i nekoliko vanstranačkih ličnosti u novi sastav vlade.

teškaš

pre 10 godina

SNS je prilikom formiranja vlade, nakon izbora 2012, bio prinudjen da ide u koaliciju sa SPS-om i URS-om, i očigledno je bilo da Vučić u takvoj vladi, čiji je premijer bio Dačić, nije mogao, pogotovo na polju ekonomije, do kraja da sprovede sve što je zamislio, a što bi doprinelo potpunom ekonomskom oporavku zemlje. Sada je situacija mnogo povoljnija po SNS, jer Vučića u budućoj vladi niko ne može da ucenjuje, i zbog toga se može očekivati da novi premijer sprovede sve ono što prethodni premijeri nisu umeli, nisu smeli, ili nisu hteli, a ceh za njihovu nesposobnost, neodgovornost, ili nedostatak hrabrosti je platila država Srbija i njeni gradjani.

andrej

pre 10 godina

I da u vladi budu i Dačić i Tadić to ne znači da će moći bilo šta da rade na svoju ruku, izgleda da se zbog tih ograničenja Tadić i dvoumi da li da uđe u vladu ili ne (Dačić nema taj problem, on pristaje na sve samo da ostane na vlasti). Uostalom, Vučić je dobio izbore, na njemu je sva odgovornost, pa neka napravi vladu za koju misli da može ispuniti ciljeve koje je stavio pred sebe.

VLA

pre 10 godina

Tolike muke oko izbora a na kraju SNS najmanje ministara? Vučić do sada nije vodio lošu politiku, valjda oni potezi imaju smilsla koji običan narod može da skopča....

dipl. ing. Milena V.

pre 10 godina

Ovo sto Vucic razgovara sa svima je dobro jer treba preci preko cinjenice da su politicki protivnici, jer postoje medju njima strucnjaci koji su radili dobro svoj posao i koji znaju znanje, bez obzira sto su neki, da ne kazem svi, zigosani jer su radili lose. Svaka cast jer i opozicija ne treba samo da kritkuje a nikada nista konstrutivno da predlozi. Jednom i Srbi da se sloze.

maximus

pre 10 godina

Sto se izbora tice mislim da konacno imamo nesto sto nismo davno imali-jasnu situaciju.Sto se vlade tice mislim da je po prvi put formirana bez ikakve sujete,sto je dobro,a dati ulogu i manjim partnerima odraz zelje za jedinstvenim nastupom.

Mirko Vasić

pre 10 godina

Građani Srbije su na izborima bili veoma jasni!!! Raskrstili smo sa svime što je loše, a loše je i stranačko formiranje vlade u kome je ministar za trgovinu neko ko je završio mašinski fakultet ali je istaknuti član vladajuće partije. Ne mora da bude član SNS, nije važno ni da li će biti član SPS, ne mora da bude ni nestranačka ličnost - ali mora da da da sve od sebe u resavanju problema za koje je nadležan! Loše je i čekanje da ministri počnu nešto i da rade u tih ih izmišljenih prvih sto dana?? Pa neće oni da žive zajedno nego da rade, svako u svom poslu, a onda i kao deo tima...ne treba nam da se vole nego da se poštuju i rade!!! I ko kaže da će ministri treba da imaju mandat 4. godine ...na dva meseca ima bre da se menjaju dok se ne nadju oni koji hoće da rade!!! Ima u Srbiji na sreću još onih koji znaju kako treba, žele i hoće da rade a ne da se ljuškaju u foteljama bezbrižni do sledećih izbora!!! Ako se to predizborno obećanje ne bude poštovalo naši glasovi podrške neće trajati koliko bi budući ministri voleli i hteli! Neka ne seda u te fotelje, ko god to bio -onaj kome nije jasno šta znači ovolika izlaznost i opredeljenje na izborima, i jačina i snaga poruke: "Dosta je bilo"!

Gorica

pre 10 godina

Poslovi koje nova vlada treba da započne davno su trebali da budu završeni? Ako ih svi pre nje nisu ni započeli to znači da će nova vlada veoma brzo biti kritikovana, ali i to će proći. Stanje u kome se nalazimo trebalo je sprečiti, ili na vreme lečiti! Sada kada je amputacija neizbežna, svi znaju šta je i kako trebalo da urade? Što to ne uradiše dok su bili na vlasti? Pustite ljude neka probaju da spasu šta se spasiti može, ako i ne uspeju oni će prihvatiti krivicu, iako su drugi mnogo više odgovorni za trenutno stanje!!! Mogli bi ti drugi bar malo da se bave sobom i svojim izbornim katastrofama, nek puste SNS da pokuša nemoguće, da oživi privredu i ekonomiju, obrazovanje,...i skoro sve druge oblasti koje su davno ubili ovi pre njih! Ako nam i ne bude bolje, nema veze - gore od ovoga biti ne može!

Bezobrazluk

pre 10 godina

Generalno mišljenje Generalnog Odbora Srpske Napredne Stranke mora da bude skladno sa ciljem, tj. da mora da se gura država napred, u bolju budućnost. Ako se sredstvo, da se do tog cilja dodje, da ljudi van SNS-a dodju da vode ministarstva, onda treba primeniti i to sredstvto.Srbima je više muka da nam je loše! Kad će jednom Srbiji da sine Sunce i da nam se vid malo razbistri? Da vidimo neko boje sutra?

novica952

pre 10 godina

Manja Vlada, vece efikasnost, manje foteljasa...sve izleda kao dobar izbor!
(xee, 15. april 2014 09:43)
Sve u svemu uslovi za dobar početak nove vlade su tu, samo da se shvati ozbiljnost situacije a Vučić svojim postupcima pokazuje da je na pravom putu i rezultati moraju da dođu.Jer nema nam druge ili napred u reforme sa zebnjom da će biti i teških trenutaka i problema, ili natrag u haos i potpunu propast.

Zorica

pre 10 godina

Odgovornost i obaveze te vlade su ogromne, njeni članovi moraju biti najbolji među najboljima, a taj izbor naravno nije lak. Treba po staroj narodnoj mudrosti birati pazljivo i "tri puta meriti pa jednom seći"! Jesu li iz ove ili one stranke zar je važno, po meni najbolje je da su nestranačke ličnosti koje vide probleme, ne plaše ih se, i koji će dati sve od sebe da te probleme uspešno i reše!

herkules s

pre 10 godina

Selakovic, Udovicic , Krstic i Tasovac imaju najvise uspeha i iskustva u svojim domenima kojima su se bavili i pre ulaska u vladu, a i pokazali su se da dobro vode svoja ministarstva u prethodnom mandatu, tako da bi ih bilo pozeljno ponovo videti u novom sastavu vlade.

bez - skretanja - sa - puta

pre 10 godina

GO SNS-a ce danas samo potvrditi jos jednu jedinstvenu odluku predsednistva stranke kada je rec o novoj vladi Srbi. Iako je bilo pokusaja da se unese razdor i nesloga u redove SNS-a svi oni koji su to pokusali su doziveli jos jedan fijasko i poraz. Kao svaka odgovorna stranka SNS kada je vodjenje drzave nemaju dileme kojim putem treba ici.