Ponedeljak, 14.04.2014.

18:10

SAD razmatraju slanje oružja Kijevu

SAD razmatraju slanje oružja Ukrajini, gde su proruski demonstranti na istoku zauzeli zgrade državne administracije u više gradova, kaže savetnik Džona Kerija.

Izvor: Tanjug

SAD razmatraju slanje oružja Kijevu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Klarisa

pre 10 godina

vest za unutrasnju upotrebu, radi stvaranja utiska da eto preduzimaju mere. ukrajinska vojska ima dovoljno oruzja za obracun sa demonstrantima a za nekakav rat protiv rusije ne mogu ih dovoljno naoruzati.

smrt evropskoj uniji

pre 10 godina

hahhaha pa nakaze bolesne americke,slali ste oruzije i albancima pa su ginuli
slali ste oruzije i u Siriji teroristima,pa eno gde su
ahahhaha smrt americi i svima onima koji ih podrzavaju
smrt nacistima

Baćo

pre 10 godina

Samo vi pošaljite! Ali ovi sa istoka Ukrajine, po principu što ste tražili to ste i dobili neće čekati nego će i oni snaći da pronađu "izvore" oružja radi pariranja. Samo onda ne znam šta će ostati od te jadne zemlje.

Marko

pre 10 godina

Koji su Amerikanci si.e...šalju oružije,pobijte se medjusobno a mi ćemo da profitiramo.

Žao mi je svega što se događa u Ukrajini ..ali sve je to počeo zapad boli njih uvo za Ukrajinu...oni hoće da budu što bliže Rusiji,pa zašto su Ukrajinu uslovljavali dobićete pomoć ako dopustite da smestimo Nato bazu.

Rusi brane svoju bezbednost...tužno je što Amerikanci i Evropa hoće preko leševa da ostvare svoje ciljeve.

mlekadzija

pre 10 godina

Stvarno neprimereni komentari (brojnih rusofila)na razmatranje slanja amer. oruzja Ukrajini. Pa SAD ce time pomoci stabilzovanju demokratije u Ukrajini o odbrani od ruske cizme. Do poslednjeg Ukrajinca....Strasno.

sorry John

pre 10 godina

Interesantni su ovi zapadni mediji,koji se uopšte ne trude da prikažu trunku objektivnosti.Evo sada je na CNN-u u emisiji Amanpour gost bio poslanik Ruske Dume,jedini koji je glasao protiv prisajedinjenja Krima,dok su ostalih oko 450 glasali za.Sada je on u očima tih medija borac protiv Putinove politike i neko ko kritikujući aktuelnu Rusku politiku pokazuje da je SAD u pravu.Zaista jadno ponašanje tih medija.Zahvaljujući propagiranju nacionalističkih i ratnohušačkih ideja,od strane zapadnih medija,prednjači CNN,dolazi do toga da se većina građana SAD-a zalaže za žešće akcije protiv neposlušnih,odmetničkih država,u ovom slučaju Rusije.Setimo se kako je Francuska kritikovana u Američkim medijima što nije podržala napad na Irak.Ili koliko je bilo priča raznih analitičara i stručnjaka i Iračkom nuklearnom oružju,koje nije ni postojalo,što su posle priznali.Ili u zadnjem trenutku izbegnuto bombardovanje Sirije zbog korišćenja hemijskog oružja,za koje su svi zapadni mediji optužili Asadov režim,da bi se na kraju utvrdio,od strane UN komisije,da su verovatno pobunjenici koristili Sarin.Ima mnogo sličnih slučajeva,pa i naš,ali sada je u pitanju nuklearna sila i tu"svetski policajac"ne može lako ostvariti svoje ciljeve.

bojan

pre 10 godina

Standardno USA ponasanje. Tako uvek biva. Prvo salju oruzje. Kad uvide da to nije dovoljno, onda salju marince I vojsku. Tako ima da se desi na kraju. USA I NATO slace vojsku da zastite jednu medjunarodnu priznatu drzavu ( Ukrajina) koja se nasla na udaru od strane jedne odmetnicke drzave koja otvoreno promovise medjunarodni terorizam ( Rusija). Niko ne sumnja da Ukrajina ima da opstane celovita, jer to na kraju krajeva garantiraju USA. Nego mnogo me zanima kako ce se dalje situacija razvijati u samu Rusiju. Imam neki osecaj da sve ovo sto Rusi rade I planiraju oko Ukrajine, ima da im se obije za glavu. Kao boomerang. Ovakve demonstracije koje sada vidimo na istoku Ukrajine, veoma brzo ima da I vidimo u raznim delovima Rusije. I razne ruske pokrajine kako proglasavaju nezavisnost od Moskve. Rusija je upala u zamku Zapada , I na kraju rezultat unapred se zna. Potpuno ponizenje I dubok poraz Rusije.

Ohoho

pre 10 godina

Može, može! Ali ja se toplo nadam da će Rusija isporučitiveć naručeno i plaćeno pa još pride gratis oružje Iranu Siriji a moglo bi i Sev. Koreji tek da malo održi balans. Verovatno bi svi bili oduševljeni!

Pablo

pre 10 godina

Ameri su se malo zaigrali, šta oni misle da će Rusi mirno promatrati da njihovom narodu u Ukrajini zapadnjaci kroje sudbinu. Tu se radi o ponosu i časti, tu nikakve sankcije ne mogu pomoći.

Boban

pre 10 godina

He he... pa Rusi su u sukobu samo tu. Dobar deo ukrajinske armije nece hteti da ide pred ruske tenkove, jedan deo ce se i pridruziti Rusima. Ameri su u sukobu na jedno 20-ak lokacija sirom sveta. Sta ako Ruja sad reciprocno doturi malo bolje naoruzanje Iranu, Koreji, Siriji i ostalim potencijalnim metama za sirenje demokratije?

mladen

pre 10 godina

podrska ukrajinskom narodu protiv teroristickog napada rusije. ako rusi mogu da salju oruzje afganistancima i u siriju onda mogu i amerikanci!

Veks

pre 10 godina

Izvrsite vazdusni desant i uspostavite mostobrane za neometanu akciju ukrajinske vosjke. Rusi po vama nece smeti pucati.
(vojvodjanin, 14. april 2014 18:21)

Kakav vojni strateg :)

Gbg

pre 10 godina

Sta ima da salju oruzje Ukrajini, sta ima Ukrajinci da se brane uopste sta ima veze sto su im pila drzave okupirali, nije im prvi put. Navikli da oduzimaju

Katastrofa

pre 10 godina

Naravno, ovi Jenkiji su samo dobri za slanje oruzja za drugo nista. Kriza u Libiji, salji oruzje, kriza u Egiptu, salji oruzje, Sirija, Irak, Afganistan, ma salji oruzije. Oruzje ce doneti mir. Kad to ne bi radili privreda bi ima propala. Al neka dok oni posalju, eto Rusa u Moldaviji, a ukrajinski fasisti ce svi plivati u Crnom moru.

bbb

pre 10 godina

Evropo jadna li si. Na tvom kontinentu oduvijek razaranja,ratovi,za koje Amerika salje oruzje,a njima ekonomija cvjeta od tudje nesrece. Nikad nauciti .

Mile

pre 10 godina

Poznato je da Amerika velike pare dobija od prodaje naoruzanja i lekova. Onda je zakljucak da u svetu treba da vlada rat i bolesti da bi oni profitirali. Hvala vam najlepse, ali ne treba nikome vasa pomoc.

Tvrtko

pre 10 godina

Licemerni bezobrazni preko krajnjih granica. ovo je prevrsilo svaku meru, a ne nisu oni slali oruzje do sada. Znaju da znamo da lazu i opet lazu, e to je vrhunac. po svaku cenu unistiti Rusiju. Nemam reci
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 14. april 2014 18:32)

Ne Marko. Greška. Americi ne smeta Rusija. Rusija im treba, ali im smeta Evropska Unija. Ratovi u Evropi su stvorili SAD, ovakve kakve jesu. Samo američka vojna industrija zapošljava peko 600 000 ljudi. Plus vojska i administracija.

mix

pre 10 godina

Koji podlaci....da naoruzaju Ukrajinu,pa tamo ima oruzja za pola sveta.Jedino ako ne misle da protiv ljudi koji su manje vise naoruzani puskama i motikama koriste f117 ili f18......
Stvarno ne mogu da svatim neke budale koje misle da Rusi nece braniti svoj narod,ako neko prekoraci sliu(da gledaju kako ih neko ubija u svojim kucama ne 1000 km daleko).Sta bi se desilo da neko napadne Amerikance(npr.u Mexiku)...pa sutra ne bi postojao Mexiko.mnogo je njh briga za Ukrajinu i demokratiju,njih je briga samo da otmu neko parce teritorije Rusima koju jos nisu oteli.Stvarno jadno,jos ova stara ku..a Evropa samo klima glavom i bez trunke razmisljanja podrzava "demokratiju" na delu nerazmisljajuci da ako sta krene po zlu bas ta Evropa ima da izgori ko šibica(i od amera i od rusa ko mi 1944 od oslobodilaca).

Православ

pre 10 godina

Сада се види коме је у интересу рат у Украјини, Аамериканци намерно доливају уље на ватру, знају они добро да се Руси неће смирити под претњом америчког оружја, све раде на штету Европе...

Prota Mateja

pre 10 godina

Sta, zar tolika drzava nema oruzje pa vi treba da joj saljete? Pa nisu oni siptarski pobunjenici, pa da im treba oruzje vec drzava, ili bar pokusavaju tako da se predstave.

Da,kako da ne!

pre 10 godina

Mislite još oružja!? US je već odavno poslao na tone oružja svojim ljudima u Ukrajinu. Pored toga, onako usput, poslato je još desetine hiljada dobro naoružanih specijalaca!!! Našli ste budale koje će da ratuju za vas!!!Da vas čovek ne zna, skupo bi vas platio!!!

Nev

pre 10 godina

Smejurija, kao dovoljno je samo oruzje, a ljudski zivoti nisu vazni.
I ovi US politicari su stvarno previse samozivi, zar ne shvataju kako tek Rusija moze da im pomrsi sve planove ako posalje samo par modernijih rucnih raketnih sistema recimo u Avganistan ili Irak pa da se recimo prekine isporuka nafte zapadnih kompanija. Da ne govorimo o tome da su US trupe u datim drzavama strane i izolovane iako imaju snagu dok Ruske bi u Ukrajini bile na domacem terenu uz podrsku gradjana.
Jos jedna politicka izjava za americke domoroce...

Samouk

pre 10 godina

Ma bravo, kauboji, bravo... vi, i ovi pavijani iz EU, i dalje gurate prst u oko Rusima, pa kao da vam nije dovoljno, još ga i okrećete!
Jbt, ajde se prizemljite malo, jer ako se vi ne spustite Rusi će još teže...

Maximus

pre 10 godina

@(vojvodjanin, 14. april 2014 18:21): sigurno nece. Cak ce Rusi ponuditi logisticki podrsku NATO-u, :). Nego steta sto najvise ginu Sloveni u poslednja 2-3 veka i Muslimani u poslednjih 50-tak godina

Петар Миловановић

pre 10 godina

„SAD razmatraju slanje oružja Ukrajini, gde su proruski demonstranti na istoku zauzeli zgrade državne administracije u više gradova, kaže savetnik Džona Kerija“.
Оружја има довољно у Украјини, само изгледа да нема довољно будала које ће га употребити! Могли би ови НАТО-вски фашисти да заређају по својим државама да врбују добровољце да се боре у Украјини када народ те државе не жели да убија своје сународнике! Војска и полиција се придружује народу, па не знам ко ће то оружје да прими! У Сирији Башар Ел Асад тамани оне евроамеричке шехиде сакупљене из свих сунитских држава, па не видим ко би могао да притекне у помоћ Американцима у продору ка Русији!

Бојан Илић

pre 10 godina

Izvrsite vazdusni desant i uspostavite mostobrane za neometanu akciju ukrajinske vosjke. Rusi po vama nece smeti pucati.
(vojvodjanin, 14. april 2014 18:21)

"Валтер брани Сарајево" у срцу! :-)

Па зар мислиш да не би ушли одавно да смеју?!

Mač sa dve oštrice

pre 10 godina

Nema veze, evo Rusi razmatraju mogućnost naoružavanja Meksika sa po kojim Topoljom pa da se malo povede pitanje Teksasa, Kalifornije, Arizone, Novog Meksika... ipak su to istorijske Meksičke teritorije.

marko

pre 10 godina

Licemerni bezobrazni preko krajnjih granica. ovo je prevrsilo svaku meru, a ne nisu oni slali oruzje do sada. Znaju da znamo da lazu i opet lazu, e to je vrhunac. po svaku cenu unistiti Rusiju. Nemam reci

Shone

pre 10 godina

@ Vojvođanin ("Rusi po vama nece smeti pucati.")

Haha, ti k'o da si neki zaluđeni neobrazovani stanovnik Jute ili Alabame, a ne iz Vojvodine. Pa u Vojvodini se barem išlo u školu, naučilo se nešto,... nemoj tako

Frenky

pre 10 godina

Amerikanci su jedva dočekali da nađu kome da utrape oružje, a povrh toga da nađu i topovsko meso koje će da se bori protiv Rusa za njihove interese i ciljeve.

Perica

pre 10 godina

"S naše tačke gledišta, u svemu ovome veoma je jasno rusko mešanje i smatramo ove akcije destabilizujućim i opasnim"


A da li vidite sebe sa te, "vase", tacke gledista?

Cinik

pre 10 godina

Hajde Keri ne ....! Gde god ste vi poslali oružje žrtve su se merile na hiljade. Ako imaš hrabrosti napadni Rusiju a ako nemaš Keri onda ne ....!

Бојан Илић

pre 10 godina

"S naše tačke gledišta, u svemu ovome veoma je jasno rusko mešanje i smatramo ove akcije destabilizujućim i opasnim", rekao je Šenon.

Преко које земље планирате да испоручите оружје Украјини? :-))
Ко има "међуножје" за то у овом тренутку?

juca

pre 10 godina

Pa citala sam ovde da svi znate koliko je do sada poslano oruzja i ljudi iz SAD. Sada se kao cudite, ili tada niste znali. Ja ovde nista ne razumem , Rusija moze da udje tenkovima u nezavisnu zemlju, a SAD ne mogu da salju oruzje. Sto se Afganistana tice, kratko pamcenje, Rusija je poslednja zemlja od koje bi oruzje primili jer ih je prva napala. Inace znam da po Srpskim medijima ne pise, Amerikanci izvlace vojsku.

Натољуб

pre 10 godina

Било би поштено да Русија доообро наоружа Иран и за почетак да ускрати НАТО трупама из Авганистана прелет преко њене територије, а да потегне везе у централноазијским бившим СССР државама да то исто ураде.

mile

pre 10 godina

Kada cemo da finansiramo separatisticke pokrete u samoj SAD pa da nauce sta znaci mesati se u tudje poslove?! Imaju milijarde za oruzje a nemaju za skolovanje dece, gradove ostecene od orkana, siromasne i nejake. Zaglibljeni su do guse u dugovima i opet bi da unistavaju drzave kako bi im posle nudili povoljne zajmove.

Perica

pre 10 godina

"S naše tačke gledišta, u svemu ovome veoma je jasno rusko mešanje i smatramo ove akcije destabilizujućim i opasnim"


A da li vidite sebe sa te, "vase", tacke gledista?

Frenky

pre 10 godina

Amerikanci su jedva dočekali da nađu kome da utrape oružje, a povrh toga da nađu i topovsko meso koje će da se bori protiv Rusa za njihove interese i ciljeve.

Натољуб

pre 10 godina

Било би поштено да Русија доообро наоружа Иран и за почетак да ускрати НАТО трупама из Авганистана прелет преко њене територије, а да потегне везе у централноазијским бившим СССР државама да то исто ураде.

Православ

pre 10 godina

Сада се види коме је у интересу рат у Украјини, Аамериканци намерно доливају уље на ватру, знају они добро да се Руси неће смирити под претњом америчког оружја, све раде на штету Европе...

bbb

pre 10 godina

Evropo jadna li si. Na tvom kontinentu oduvijek razaranja,ratovi,za koje Amerika salje oruzje,a njima ekonomija cvjeta od tudje nesrece. Nikad nauciti .

Veks

pre 10 godina

Izvrsite vazdusni desant i uspostavite mostobrane za neometanu akciju ukrajinske vosjke. Rusi po vama nece smeti pucati.
(vojvodjanin, 14. april 2014 18:21)

Kakav vojni strateg :)

Da,kako da ne!

pre 10 godina

Mislite još oružja!? US je već odavno poslao na tone oružja svojim ljudima u Ukrajinu. Pored toga, onako usput, poslato je još desetine hiljada dobro naoružanih specijalaca!!! Našli ste budale koje će da ratuju za vas!!!Da vas čovek ne zna, skupo bi vas platio!!!

mile

pre 10 godina

Kada cemo da finansiramo separatisticke pokrete u samoj SAD pa da nauce sta znaci mesati se u tudje poslove?! Imaju milijarde za oruzje a nemaju za skolovanje dece, gradove ostecene od orkana, siromasne i nejake. Zaglibljeni su do guse u dugovima i opet bi da unistavaju drzave kako bi im posle nudili povoljne zajmove.

Mač sa dve oštrice

pre 10 godina

Nema veze, evo Rusi razmatraju mogućnost naoružavanja Meksika sa po kojim Topoljom pa da se malo povede pitanje Teksasa, Kalifornije, Arizone, Novog Meksika... ipak su to istorijske Meksičke teritorije.

Shone

pre 10 godina

@ Vojvođanin ("Rusi po vama nece smeti pucati.")

Haha, ti k'o da si neki zaluđeni neobrazovani stanovnik Jute ili Alabame, a ne iz Vojvodine. Pa u Vojvodini se barem išlo u školu, naučilo se nešto,... nemoj tako

Boban

pre 10 godina

He he... pa Rusi su u sukobu samo tu. Dobar deo ukrajinske armije nece hteti da ide pred ruske tenkove, jedan deo ce se i pridruziti Rusima. Ameri su u sukobu na jedno 20-ak lokacija sirom sveta. Sta ako Ruja sad reciprocno doturi malo bolje naoruzanje Iranu, Koreji, Siriji i ostalim potencijalnim metama za sirenje demokratije?

Katastrofa

pre 10 godina

Naravno, ovi Jenkiji su samo dobri za slanje oruzja za drugo nista. Kriza u Libiji, salji oruzje, kriza u Egiptu, salji oruzje, Sirija, Irak, Afganistan, ma salji oruzije. Oruzje ce doneti mir. Kad to ne bi radili privreda bi ima propala. Al neka dok oni posalju, eto Rusa u Moldaviji, a ukrajinski fasisti ce svi plivati u Crnom moru.

marko

pre 10 godina

Licemerni bezobrazni preko krajnjih granica. ovo je prevrsilo svaku meru, a ne nisu oni slali oruzje do sada. Znaju da znamo da lazu i opet lazu, e to je vrhunac. po svaku cenu unistiti Rusiju. Nemam reci

Cinik

pre 10 godina

Hajde Keri ne ....! Gde god ste vi poslali oružje žrtve su se merile na hiljade. Ako imaš hrabrosti napadni Rusiju a ako nemaš Keri onda ne ....!

Петар Миловановић

pre 10 godina

„SAD razmatraju slanje oružja Ukrajini, gde su proruski demonstranti na istoku zauzeli zgrade državne administracije u više gradova, kaže savetnik Džona Kerija“.
Оружја има довољно у Украјини, само изгледа да нема довољно будала које ће га употребити! Могли би ови НАТО-вски фашисти да заређају по својим државама да врбују добровољце да се боре у Украјини када народ те државе не жели да убија своје сународнике! Војска и полиција се придружује народу, па не знам ко ће то оружје да прими! У Сирији Башар Ел Асад тамани оне евроамеричке шехиде сакупљене из свих сунитских држава, па не видим ко би могао да притекне у помоћ Американцима у продору ка Русији!

Prota Mateja

pre 10 godina

Sta, zar tolika drzava nema oruzje pa vi treba da joj saljete? Pa nisu oni siptarski pobunjenici, pa da im treba oruzje vec drzava, ili bar pokusavaju tako da se predstave.

Samouk

pre 10 godina

Ma bravo, kauboji, bravo... vi, i ovi pavijani iz EU, i dalje gurate prst u oko Rusima, pa kao da vam nije dovoljno, još ga i okrećete!
Jbt, ajde se prizemljite malo, jer ako se vi ne spustite Rusi će još teže...

Бојан Илић

pre 10 godina

"S naše tačke gledišta, u svemu ovome veoma je jasno rusko mešanje i smatramo ove akcije destabilizujućim i opasnim", rekao je Šenon.

Преко које земље планирате да испоручите оружје Украјини? :-))
Ко има "међуножје" за то у овом тренутку?

Бојан Илић

pre 10 godina

Izvrsite vazdusni desant i uspostavite mostobrane za neometanu akciju ukrajinske vosjke. Rusi po vama nece smeti pucati.
(vojvodjanin, 14. april 2014 18:21)

"Валтер брани Сарајево" у срцу! :-)

Па зар мислиш да не би ушли одавно да смеју?!

Nev

pre 10 godina

Smejurija, kao dovoljno je samo oruzje, a ljudski zivoti nisu vazni.
I ovi US politicari su stvarno previse samozivi, zar ne shvataju kako tek Rusija moze da im pomrsi sve planove ako posalje samo par modernijih rucnih raketnih sistema recimo u Avganistan ili Irak pa da se recimo prekine isporuka nafte zapadnih kompanija. Da ne govorimo o tome da su US trupe u datim drzavama strane i izolovane iako imaju snagu dok Ruske bi u Ukrajini bile na domacem terenu uz podrsku gradjana.
Jos jedna politicka izjava za americke domoroce...

mix

pre 10 godina

Koji podlaci....da naoruzaju Ukrajinu,pa tamo ima oruzja za pola sveta.Jedino ako ne misle da protiv ljudi koji su manje vise naoruzani puskama i motikama koriste f117 ili f18......
Stvarno ne mogu da svatim neke budale koje misle da Rusi nece braniti svoj narod,ako neko prekoraci sliu(da gledaju kako ih neko ubija u svojim kucama ne 1000 km daleko).Sta bi se desilo da neko napadne Amerikance(npr.u Mexiku)...pa sutra ne bi postojao Mexiko.mnogo je njh briga za Ukrajinu i demokratiju,njih je briga samo da otmu neko parce teritorije Rusima koju jos nisu oteli.Stvarno jadno,jos ova stara ku..a Evropa samo klima glavom i bez trunke razmisljanja podrzava "demokratiju" na delu nerazmisljajuci da ako sta krene po zlu bas ta Evropa ima da izgori ko šibica(i od amera i od rusa ko mi 1944 od oslobodilaca).

Mile

pre 10 godina

Poznato je da Amerika velike pare dobija od prodaje naoruzanja i lekova. Onda je zakljucak da u svetu treba da vlada rat i bolesti da bi oni profitirali. Hvala vam najlepse, ali ne treba nikome vasa pomoc.

Tvrtko

pre 10 godina

Licemerni bezobrazni preko krajnjih granica. ovo je prevrsilo svaku meru, a ne nisu oni slali oruzje do sada. Znaju da znamo da lazu i opet lazu, e to je vrhunac. po svaku cenu unistiti Rusiju. Nemam reci
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 14. april 2014 18:32)

Ne Marko. Greška. Americi ne smeta Rusija. Rusija im treba, ali im smeta Evropska Unija. Ratovi u Evropi su stvorili SAD, ovakve kakve jesu. Samo američka vojna industrija zapošljava peko 600 000 ljudi. Plus vojska i administracija.

Maximus

pre 10 godina

@(vojvodjanin, 14. april 2014 18:21): sigurno nece. Cak ce Rusi ponuditi logisticki podrsku NATO-u, :). Nego steta sto najvise ginu Sloveni u poslednja 2-3 veka i Muslimani u poslednjih 50-tak godina

mladen

pre 10 godina

podrska ukrajinskom narodu protiv teroristickog napada rusije. ako rusi mogu da salju oruzje afganistancima i u siriju onda mogu i amerikanci!

sorry John

pre 10 godina

Interesantni su ovi zapadni mediji,koji se uopšte ne trude da prikažu trunku objektivnosti.Evo sada je na CNN-u u emisiji Amanpour gost bio poslanik Ruske Dume,jedini koji je glasao protiv prisajedinjenja Krima,dok su ostalih oko 450 glasali za.Sada je on u očima tih medija borac protiv Putinove politike i neko ko kritikujući aktuelnu Rusku politiku pokazuje da je SAD u pravu.Zaista jadno ponašanje tih medija.Zahvaljujući propagiranju nacionalističkih i ratnohušačkih ideja,od strane zapadnih medija,prednjači CNN,dolazi do toga da se većina građana SAD-a zalaže za žešće akcije protiv neposlušnih,odmetničkih država,u ovom slučaju Rusije.Setimo se kako je Francuska kritikovana u Američkim medijima što nije podržala napad na Irak.Ili koliko je bilo priča raznih analitičara i stručnjaka i Iračkom nuklearnom oružju,koje nije ni postojalo,što su posle priznali.Ili u zadnjem trenutku izbegnuto bombardovanje Sirije zbog korišćenja hemijskog oružja,za koje su svi zapadni mediji optužili Asadov režim,da bi se na kraju utvrdio,od strane UN komisije,da su verovatno pobunjenici koristili Sarin.Ima mnogo sličnih slučajeva,pa i naš,ali sada je u pitanju nuklearna sila i tu"svetski policajac"ne može lako ostvariti svoje ciljeve.

juca

pre 10 godina

Pa citala sam ovde da svi znate koliko je do sada poslano oruzja i ljudi iz SAD. Sada se kao cudite, ili tada niste znali. Ja ovde nista ne razumem , Rusija moze da udje tenkovima u nezavisnu zemlju, a SAD ne mogu da salju oruzje. Sto se Afganistana tice, kratko pamcenje, Rusija je poslednja zemlja od koje bi oruzje primili jer ih je prva napala. Inace znam da po Srpskim medijima ne pise, Amerikanci izvlace vojsku.

Marko

pre 10 godina

Koji su Amerikanci si.e...šalju oružije,pobijte se medjusobno a mi ćemo da profitiramo.

Žao mi je svega što se događa u Ukrajini ..ali sve je to počeo zapad boli njih uvo za Ukrajinu...oni hoće da budu što bliže Rusiji,pa zašto su Ukrajinu uslovljavali dobićete pomoć ako dopustite da smestimo Nato bazu.

Rusi brane svoju bezbednost...tužno je što Amerikanci i Evropa hoće preko leševa da ostvare svoje ciljeve.

Pablo

pre 10 godina

Ameri su se malo zaigrali, šta oni misle da će Rusi mirno promatrati da njihovom narodu u Ukrajini zapadnjaci kroje sudbinu. Tu se radi o ponosu i časti, tu nikakve sankcije ne mogu pomoći.

Baćo

pre 10 godina

Samo vi pošaljite! Ali ovi sa istoka Ukrajine, po principu što ste tražili to ste i dobili neće čekati nego će i oni snaći da pronađu "izvore" oružja radi pariranja. Samo onda ne znam šta će ostati od te jadne zemlje.

Gbg

pre 10 godina

Sta ima da salju oruzje Ukrajini, sta ima Ukrajinci da se brane uopste sta ima veze sto su im pila drzave okupirali, nije im prvi put. Navikli da oduzimaju

smrt evropskoj uniji

pre 10 godina

hahhaha pa nakaze bolesne americke,slali ste oruzije i albancima pa su ginuli
slali ste oruzije i u Siriji teroristima,pa eno gde su
ahahhaha smrt americi i svima onima koji ih podrzavaju
smrt nacistima

Ohoho

pre 10 godina

Može, može! Ali ja se toplo nadam da će Rusija isporučitiveć naručeno i plaćeno pa još pride gratis oružje Iranu Siriji a moglo bi i Sev. Koreji tek da malo održi balans. Verovatno bi svi bili oduševljeni!

bojan

pre 10 godina

Standardno USA ponasanje. Tako uvek biva. Prvo salju oruzje. Kad uvide da to nije dovoljno, onda salju marince I vojsku. Tako ima da se desi na kraju. USA I NATO slace vojsku da zastite jednu medjunarodnu priznatu drzavu ( Ukrajina) koja se nasla na udaru od strane jedne odmetnicke drzave koja otvoreno promovise medjunarodni terorizam ( Rusija). Niko ne sumnja da Ukrajina ima da opstane celovita, jer to na kraju krajeva garantiraju USA. Nego mnogo me zanima kako ce se dalje situacija razvijati u samu Rusiju. Imam neki osecaj da sve ovo sto Rusi rade I planiraju oko Ukrajine, ima da im se obije za glavu. Kao boomerang. Ovakve demonstracije koje sada vidimo na istoku Ukrajine, veoma brzo ima da I vidimo u raznim delovima Rusije. I razne ruske pokrajine kako proglasavaju nezavisnost od Moskve. Rusija je upala u zamku Zapada , I na kraju rezultat unapred se zna. Potpuno ponizenje I dubok poraz Rusije.

mlekadzija

pre 10 godina

Stvarno neprimereni komentari (brojnih rusofila)na razmatranje slanja amer. oruzja Ukrajini. Pa SAD ce time pomoci stabilzovanju demokratije u Ukrajini o odbrani od ruske cizme. Do poslednjeg Ukrajinca....Strasno.

Klarisa

pre 10 godina

vest za unutrasnju upotrebu, radi stvaranja utiska da eto preduzimaju mere. ukrajinska vojska ima dovoljno oruzja za obracun sa demonstrantima a za nekakav rat protiv rusije ne mogu ih dovoljno naoruzati.

mladen

pre 10 godina

podrska ukrajinskom narodu protiv teroristickog napada rusije. ako rusi mogu da salju oruzje afganistancima i u siriju onda mogu i amerikanci!

juca

pre 10 godina

Pa citala sam ovde da svi znate koliko je do sada poslano oruzja i ljudi iz SAD. Sada se kao cudite, ili tada niste znali. Ja ovde nista ne razumem , Rusija moze da udje tenkovima u nezavisnu zemlju, a SAD ne mogu da salju oruzje. Sto se Afganistana tice, kratko pamcenje, Rusija je poslednja zemlja od koje bi oruzje primili jer ih je prva napala. Inace znam da po Srpskim medijima ne pise, Amerikanci izvlace vojsku.

bojan

pre 10 godina

Standardno USA ponasanje. Tako uvek biva. Prvo salju oruzje. Kad uvide da to nije dovoljno, onda salju marince I vojsku. Tako ima da se desi na kraju. USA I NATO slace vojsku da zastite jednu medjunarodnu priznatu drzavu ( Ukrajina) koja se nasla na udaru od strane jedne odmetnicke drzave koja otvoreno promovise medjunarodni terorizam ( Rusija). Niko ne sumnja da Ukrajina ima da opstane celovita, jer to na kraju krajeva garantiraju USA. Nego mnogo me zanima kako ce se dalje situacija razvijati u samu Rusiju. Imam neki osecaj da sve ovo sto Rusi rade I planiraju oko Ukrajine, ima da im se obije za glavu. Kao boomerang. Ovakve demonstracije koje sada vidimo na istoku Ukrajine, veoma brzo ima da I vidimo u raznim delovima Rusije. I razne ruske pokrajine kako proglasavaju nezavisnost od Moskve. Rusija je upala u zamku Zapada , I na kraju rezultat unapred se zna. Potpuno ponizenje I dubok poraz Rusije.

Gbg

pre 10 godina

Sta ima da salju oruzje Ukrajini, sta ima Ukrajinci da se brane uopste sta ima veze sto su im pila drzave okupirali, nije im prvi put. Navikli da oduzimaju

Katastrofa

pre 10 godina

Naravno, ovi Jenkiji su samo dobri za slanje oruzja za drugo nista. Kriza u Libiji, salji oruzje, kriza u Egiptu, salji oruzje, Sirija, Irak, Afganistan, ma salji oruzije. Oruzje ce doneti mir. Kad to ne bi radili privreda bi ima propala. Al neka dok oni posalju, eto Rusa u Moldaviji, a ukrajinski fasisti ce svi plivati u Crnom moru.

mlekadzija

pre 10 godina

Stvarno neprimereni komentari (brojnih rusofila)na razmatranje slanja amer. oruzja Ukrajini. Pa SAD ce time pomoci stabilzovanju demokratije u Ukrajini o odbrani od ruske cizme. Do poslednjeg Ukrajinca....Strasno.

Mač sa dve oštrice

pre 10 godina

Nema veze, evo Rusi razmatraju mogućnost naoružavanja Meksika sa po kojim Topoljom pa da se malo povede pitanje Teksasa, Kalifornije, Arizone, Novog Meksika... ipak su to istorijske Meksičke teritorije.

Samouk

pre 10 godina

Ma bravo, kauboji, bravo... vi, i ovi pavijani iz EU, i dalje gurate prst u oko Rusima, pa kao da vam nije dovoljno, još ga i okrećete!
Jbt, ajde se prizemljite malo, jer ako se vi ne spustite Rusi će još teže...

Boban

pre 10 godina

He he... pa Rusi su u sukobu samo tu. Dobar deo ukrajinske armije nece hteti da ide pred ruske tenkove, jedan deo ce se i pridruziti Rusima. Ameri su u sukobu na jedno 20-ak lokacija sirom sveta. Sta ako Ruja sad reciprocno doturi malo bolje naoruzanje Iranu, Koreji, Siriji i ostalim potencijalnim metama za sirenje demokratije?

Perica

pre 10 godina

"S naše tačke gledišta, u svemu ovome veoma je jasno rusko mešanje i smatramo ove akcije destabilizujućim i opasnim"


A da li vidite sebe sa te, "vase", tacke gledista?

Натољуб

pre 10 godina

Било би поштено да Русија доообро наоружа Иран и за почетак да ускрати НАТО трупама из Авганистана прелет преко њене територије, а да потегне везе у централноазијским бившим СССР државама да то исто ураде.

Shone

pre 10 godina

@ Vojvođanin ("Rusi po vama nece smeti pucati.")

Haha, ti k'o da si neki zaluđeni neobrazovani stanovnik Jute ili Alabame, a ne iz Vojvodine. Pa u Vojvodini se barem išlo u školu, naučilo se nešto,... nemoj tako

Da,kako da ne!

pre 10 godina

Mislite još oružja!? US je već odavno poslao na tone oružja svojim ljudima u Ukrajinu. Pored toga, onako usput, poslato je još desetine hiljada dobro naoružanih specijalaca!!! Našli ste budale koje će da ratuju za vas!!!Da vas čovek ne zna, skupo bi vas platio!!!

Veks

pre 10 godina

Izvrsite vazdusni desant i uspostavite mostobrane za neometanu akciju ukrajinske vosjke. Rusi po vama nece smeti pucati.
(vojvodjanin, 14. april 2014 18:21)

Kakav vojni strateg :)

Бојан Илић

pre 10 godina

Izvrsite vazdusni desant i uspostavite mostobrane za neometanu akciju ukrajinske vosjke. Rusi po vama nece smeti pucati.
(vojvodjanin, 14. april 2014 18:21)

"Валтер брани Сарајево" у срцу! :-)

Па зар мислиш да не би ушли одавно да смеју?!

Петар Миловановић

pre 10 godina

„SAD razmatraju slanje oružja Ukrajini, gde su proruski demonstranti na istoku zauzeli zgrade državne administracije u više gradova, kaže savetnik Džona Kerija“.
Оружја има довољно у Украјини, само изгледа да нема довољно будала које ће га употребити! Могли би ови НАТО-вски фашисти да заређају по својим државама да врбују добровољце да се боре у Украјини када народ те државе не жели да убија своје сународнике! Војска и полиција се придружује народу, па не знам ко ће то оружје да прими! У Сирији Башар Ел Асад тамани оне евроамеричке шехиде сакупљене из свих сунитских држава, па не видим ко би могао да притекне у помоћ Американцима у продору ка Русији!

Православ

pre 10 godina

Сада се види коме је у интересу рат у Украјини, Аамериканци намерно доливају уље на ватру, знају они добро да се Руси неће смирити под претњом америчког оружја, све раде на штету Европе...

bbb

pre 10 godina

Evropo jadna li si. Na tvom kontinentu oduvijek razaranja,ratovi,za koje Amerika salje oruzje,a njima ekonomija cvjeta od tudje nesrece. Nikad nauciti .

Frenky

pre 10 godina

Amerikanci su jedva dočekali da nađu kome da utrape oružje, a povrh toga da nađu i topovsko meso koje će da se bori protiv Rusa za njihove interese i ciljeve.

mile

pre 10 godina

Kada cemo da finansiramo separatisticke pokrete u samoj SAD pa da nauce sta znaci mesati se u tudje poslove?! Imaju milijarde za oruzje a nemaju za skolovanje dece, gradove ostecene od orkana, siromasne i nejake. Zaglibljeni su do guse u dugovima i opet bi da unistavaju drzave kako bi im posle nudili povoljne zajmove.

marko

pre 10 godina

Licemerni bezobrazni preko krajnjih granica. ovo je prevrsilo svaku meru, a ne nisu oni slali oruzje do sada. Znaju da znamo da lazu i opet lazu, e to je vrhunac. po svaku cenu unistiti Rusiju. Nemam reci

Cinik

pre 10 godina

Hajde Keri ne ....! Gde god ste vi poslali oružje žrtve su se merile na hiljade. Ako imaš hrabrosti napadni Rusiju a ako nemaš Keri onda ne ....!

mix

pre 10 godina

Koji podlaci....da naoruzaju Ukrajinu,pa tamo ima oruzja za pola sveta.Jedino ako ne misle da protiv ljudi koji su manje vise naoruzani puskama i motikama koriste f117 ili f18......
Stvarno ne mogu da svatim neke budale koje misle da Rusi nece braniti svoj narod,ako neko prekoraci sliu(da gledaju kako ih neko ubija u svojim kucama ne 1000 km daleko).Sta bi se desilo da neko napadne Amerikance(npr.u Mexiku)...pa sutra ne bi postojao Mexiko.mnogo je njh briga za Ukrajinu i demokratiju,njih je briga samo da otmu neko parce teritorije Rusima koju jos nisu oteli.Stvarno jadno,jos ova stara ku..a Evropa samo klima glavom i bez trunke razmisljanja podrzava "demokratiju" na delu nerazmisljajuci da ako sta krene po zlu bas ta Evropa ima da izgori ko šibica(i od amera i od rusa ko mi 1944 od oslobodilaca).

Бојан Илић

pre 10 godina

"S naše tačke gledišta, u svemu ovome veoma je jasno rusko mešanje i smatramo ove akcije destabilizujućim i opasnim", rekao je Šenon.

Преко које земље планирате да испоручите оружје Украјини? :-))
Ко има "међуножје" за то у овом тренутку?

Maximus

pre 10 godina

@(vojvodjanin, 14. april 2014 18:21): sigurno nece. Cak ce Rusi ponuditi logisticki podrsku NATO-u, :). Nego steta sto najvise ginu Sloveni u poslednja 2-3 veka i Muslimani u poslednjih 50-tak godina

Prota Mateja

pre 10 godina

Sta, zar tolika drzava nema oruzje pa vi treba da joj saljete? Pa nisu oni siptarski pobunjenici, pa da im treba oruzje vec drzava, ili bar pokusavaju tako da se predstave.

Tvrtko

pre 10 godina

Licemerni bezobrazni preko krajnjih granica. ovo je prevrsilo svaku meru, a ne nisu oni slali oruzje do sada. Znaju da znamo da lazu i opet lazu, e to je vrhunac. po svaku cenu unistiti Rusiju. Nemam reci
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 14. april 2014 18:32)

Ne Marko. Greška. Americi ne smeta Rusija. Rusija im treba, ali im smeta Evropska Unija. Ratovi u Evropi su stvorili SAD, ovakve kakve jesu. Samo američka vojna industrija zapošljava peko 600 000 ljudi. Plus vojska i administracija.

Nev

pre 10 godina

Smejurija, kao dovoljno je samo oruzje, a ljudski zivoti nisu vazni.
I ovi US politicari su stvarno previse samozivi, zar ne shvataju kako tek Rusija moze da im pomrsi sve planove ako posalje samo par modernijih rucnih raketnih sistema recimo u Avganistan ili Irak pa da se recimo prekine isporuka nafte zapadnih kompanija. Da ne govorimo o tome da su US trupe u datim drzavama strane i izolovane iako imaju snagu dok Ruske bi u Ukrajini bile na domacem terenu uz podrsku gradjana.
Jos jedna politicka izjava za americke domoroce...

Mile

pre 10 godina

Poznato je da Amerika velike pare dobija od prodaje naoruzanja i lekova. Onda je zakljucak da u svetu treba da vlada rat i bolesti da bi oni profitirali. Hvala vam najlepse, ali ne treba nikome vasa pomoc.

smrt evropskoj uniji

pre 10 godina

hahhaha pa nakaze bolesne americke,slali ste oruzije i albancima pa su ginuli
slali ste oruzije i u Siriji teroristima,pa eno gde su
ahahhaha smrt americi i svima onima koji ih podrzavaju
smrt nacistima

Ohoho

pre 10 godina

Može, može! Ali ja se toplo nadam da će Rusija isporučitiveć naručeno i plaćeno pa još pride gratis oružje Iranu Siriji a moglo bi i Sev. Koreji tek da malo održi balans. Verovatno bi svi bili oduševljeni!

Pablo

pre 10 godina

Ameri su se malo zaigrali, šta oni misle da će Rusi mirno promatrati da njihovom narodu u Ukrajini zapadnjaci kroje sudbinu. Tu se radi o ponosu i časti, tu nikakve sankcije ne mogu pomoći.

sorry John

pre 10 godina

Interesantni su ovi zapadni mediji,koji se uopšte ne trude da prikažu trunku objektivnosti.Evo sada je na CNN-u u emisiji Amanpour gost bio poslanik Ruske Dume,jedini koji je glasao protiv prisajedinjenja Krima,dok su ostalih oko 450 glasali za.Sada je on u očima tih medija borac protiv Putinove politike i neko ko kritikujući aktuelnu Rusku politiku pokazuje da je SAD u pravu.Zaista jadno ponašanje tih medija.Zahvaljujući propagiranju nacionalističkih i ratnohušačkih ideja,od strane zapadnih medija,prednjači CNN,dolazi do toga da se većina građana SAD-a zalaže za žešće akcije protiv neposlušnih,odmetničkih država,u ovom slučaju Rusije.Setimo se kako je Francuska kritikovana u Američkim medijima što nije podržala napad na Irak.Ili koliko je bilo priča raznih analitičara i stručnjaka i Iračkom nuklearnom oružju,koje nije ni postojalo,što su posle priznali.Ili u zadnjem trenutku izbegnuto bombardovanje Sirije zbog korišćenja hemijskog oružja,za koje su svi zapadni mediji optužili Asadov režim,da bi se na kraju utvrdio,od strane UN komisije,da su verovatno pobunjenici koristili Sarin.Ima mnogo sličnih slučajeva,pa i naš,ali sada je u pitanju nuklearna sila i tu"svetski policajac"ne može lako ostvariti svoje ciljeve.

Marko

pre 10 godina

Koji su Amerikanci si.e...šalju oružije,pobijte se medjusobno a mi ćemo da profitiramo.

Žao mi je svega što se događa u Ukrajini ..ali sve je to počeo zapad boli njih uvo za Ukrajinu...oni hoće da budu što bliže Rusiji,pa zašto su Ukrajinu uslovljavali dobićete pomoć ako dopustite da smestimo Nato bazu.

Rusi brane svoju bezbednost...tužno je što Amerikanci i Evropa hoće preko leševa da ostvare svoje ciljeve.

Baćo

pre 10 godina

Samo vi pošaljite! Ali ovi sa istoka Ukrajine, po principu što ste tražili to ste i dobili neće čekati nego će i oni snaći da pronađu "izvore" oružja radi pariranja. Samo onda ne znam šta će ostati od te jadne zemlje.

Klarisa

pre 10 godina

vest za unutrasnju upotrebu, radi stvaranja utiska da eto preduzimaju mere. ukrajinska vojska ima dovoljno oruzja za obracun sa demonstrantima a za nekakav rat protiv rusije ne mogu ih dovoljno naoruzati.