Nedelja, 13.04.2014.

14:23

"Bombardovali smo bez odobrenja UN"

NATO je prvi put zvanično saopštio da za bombardovanje Srbije 1999. godine nije bilo odobrenja Saveta bezbednosti UN.

Izvor: Beta

"Bombardovali smo bez odobrenja UN" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

ninana

pre 10 godina

Dok postoji i jedna drzava koja je kao clanica NATO-a ucestvovala na bilo koji nacin u bombardovanju Srbije, mora da placa ratnu odstetu Srbiji i njenim gradjanima!

Veso

pre 10 godina

Šta ima Srbija od toga što su neki političari i bivši državnici članica NATO priznali kao činjenicu da su 1999. godine tri meseca zasipali Srbiju sa kasetnim bombama i ubijali nedužni narod ,i da su prekršili međunarodno pravo i Povelju UN jer je napad započet bez dozvole Saveta bezbednosti UN. Ovo je samo dokaz da u svetu vlada zakon jačeg a ne neko međunarodno pravo.

- sss kuvar.

pre 10 godina

.....Milosrdni anđeo je izmišljeni termin kojim je Miloševićeva propaganda nazivala NATO bombardovanje SRJ.[1] NATO nikada nije koristio ovaj naziv, a vojna ....itd.itd....
http://sh.wikipedia.org/wiki/Operacija_Milosrdni_an%C4%91eo

Konfucije

pre 10 godina

Srbija je odavno potpuno druga zemlja od SR Jugoslavije koja je bombardovana, ne samo zato sto je amputirani deo Srbije proglasio nekakvu nezavisnost vec i zbog cinjenice da je Srbija dobrovoljno pristala na ulogu kolonije EU. U Srbiji vladaju EU zakoni ali ih gradjani Srbije ne mogu da izglasaju kroz svoje "demokratske" institucije . U Srbiji gradjani Srbije kao kolonijalni gradjani ili gradjani drugog reda nemaju slobodu kretanja i rada u EU a preti im se oduzimanjem nevize i za turizam !!! U Srbiji danas nije vise vazno ko je na vlasti vec kako je raspolozen Nemacki ili Americiki ambasador ponekad cak i Ruski uzimajuci u obzir da je dobar deo privrede poklonjen rusima zbog juzne pokrajine i "podrske".
U Srbiji danas politicari misle i obecavaju kao da su "starlete" a gradjani velicaju nepismenost, bezobzirnost i neukost. U Srbiji danas je sve moguce sto je nenormalno i sve nemoguce sto je normalno. U Srbiji danas nema nikoga ko izgleda voli svoju zemlju jer da je voli ne bi je tako olako unistavao.
Dragi zitelji Srbije pocnite da volite svoju zemlju i sve ce biti bolje.

marikone

pre 10 godina

Kakav licemeran tekst, i objasnjavanje da kokoska nije jaje. Pa naravno da Kosovo i Krim nije isti slucaj, radi se samo o principijalnim slicnostima, a da ne zaboravimo da je nad nama sprovedena agresija, a da je situacija na Krimu resena mirno bez ijednog ispaljenog metka. Cak je i medjunarodno pravo u ovom slucaju ispostovano. Pa zamislite da je Rusija bombordovala Ukrajnu, tek bi tada mogli govoriti o paraleli Kosova i Krima. Ali kako god prekrajanje granica bez saglasnosti ucesnika u sukubu nikad nije dobro. Sada neko uvidja zasto postoji savet bezbednosti UN-a.

GS

pre 10 godina

Pretpostavljam da bi svatko od nas koji diskutuje na ovu temu trebao da procita Anex B ugovora iz Rambueja, autosovinisti pogotovo. Samo procitati sekciju 1-5, iskreno situacija u Srbiji I nije tako daleko od potpune strane vojne okupacije. Sta mislite hoce li Vucko pozvati NATO da nas cuva?

TomaS

pre 10 godina

A sad, pošto je NATO priznao da je nezakonito razarao SR Jugosčaviju, neka odmah počne da odplaćuje odštetu od oko 60 milijadi evra, na koliko je procenjen katastrofični učinak od bombardovanja njihovog nemilosrdnog đavola "Milosrdnog anđela". Posebno treba da plati odštetu od po 20 - 30 miliona evra za svaki život koji su pritom uništili ili osakatili.

dragan

pre 10 godina

Sad možemo da ih tužimo da plate za sve što su uništili, nisu to male pare
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sgr, 13. april 2014 16:26)

A ko ce to ovde da uradi leba ti? Vucic mozda? Nasa vlast sme samo da klima glavom kada im ambasadori raznorazni i ostali predstavnici zapada kazu nesto

Nikola

pre 10 godina

Ameri rade sta im se radi nekad se to poklopi da odobrava un.Un priznaju samo kad im poklapaju misljenja.Haski sud za svoje akcije ne priznaju,ali priznaju kad se sudi drugima.Vazno da imaju obraz da nekog prozivaju.

barracuda

pre 10 godina

Bombardovanje Srbije, predstavlja onaj događaj koji deli Srbiju na dva dela. Na jednoj strani su takozvani razočarani kiseli kritičari koji su ništa drugo do razočarani komunisti koji se sećaju dobrog života kada su uživali sve moguće privilegije i kada su bili ko bubrezi u loju. Oni za sobom vuku grupu istomišljenika kojima prodaju priču o ponosu,slavi i časti naravno ne dajući im ništa od dobrog života koji ljubomorno čuvaju za sebe da bi mogla piti viski u kožnoj fotelji odakle proizvodi tu romantičarsku fantaziju o idealnom svetu. Oni zamazuju oči idealima i opštom pričom, o nekoj kosmičkoj pravdi,poštenju,istini,ljubavi i sebe vide kao branioce tih vrednosti. U realnosti oni su samo grupa snobova, egoista koja će žrtvovati sve sem sebe. Apsolutno sve što su ti narcisoidni, egoistični snobići radili vodilo je ka njihovom konačnom cilju a cilj je bio bombardovanje Srbije. Oni bez bombardovanje ne mogu da žive, ono predstavlja samu krunu njihove karijere. Bez bombardovanja njihov život ne bi imao smisla. Bombardovanje je konačni dokaz da sve što su oni radili je bilo ispravno. Na drugoj strani pak, oni koji žele da gurnu taj događaj pod tepih jer nisu u stanju da ga razumeju. Njihov odnos prema bombardovanju se svodi na to da bi ga najbolje bilo zaboraviti, izbrisati iz sećanja jer ih žulja u fotelji iz koje piju skivi. Zapravo izmedju ovde dve strane nema nikakve razlike, jer u svojoj suštni obe su jednako pogubne i destruktivne po Srbiju.

iznogud

pre 10 godina

Branili su "nevine" albance na kosovu, bombardujuci mostove, bolnice, televiziju, hotele, bolnice...super, stvarno su heroji, treba da im se cestita na tome koliko su mocni.

cak

pre 10 godina

kakvi biseri Medjunarodnog suda pravde....sire pravne posledice bi ovaj slucaj imao da je bilo nezakonite upotrebe sile,a primer toga bi bila agresija susedne zemlje?? znaci agresija daleke Amerike na Srbiju se ne pika,nismo susedi? pravo i pravda,da li imaju ijednu dodirnu tacku?

Joda

pre 10 godina

Nadam se da će se naša vlada oglasiti povodom NATO izjave. Nadam se da će ovo poslužiti u daljim pregovorima Srbija-Kosovo-EU. Mislim da se uzalud nadam.

Dragan

pre 10 godina

A sad gospodo iz NATO zemalja ostetu na sunce za pretrpljen strah,bolesti kod dece,razaranje infrastrukture,posledice od zracenja.......sad SNS da trazi ono sto DOS nije trazio ovakve stvari ne zastarevaju i niko u ime jednog naroda ne moze da odustane od ostete!!!!!

babaidedasublizanci

pre 10 godina

Ako neki pravnik vidi ovo, zamolio bih da objasni može li ovo priznanje biti korisno glede ratne reparacije. Hvala unapred.

Bak

pre 10 godina

Prvo, ja ne znam da li je ikada u istoriji UN-a formalno Savet bezbednosti odobrio neku vojnu akciju na neku od država u svetu?! Zapadna garnitura (na čelu sa SAD) je dejstvovala po svetu prema svom nahođenju i interesima, a uvek sa ubeđenjem da se nikada neće desiti neki kontra efekat. Međutim, sad upravo imamo taj kontra efekat jer jedna takođe sila (Rusija) deluje po principu zapadnih država: zakona jačeg. I u ne tako dalekoj budućnosti Zapad će tek videti posledice svog ''rada''. Zato oni danas na sav glas viču ''Kosovo i ostalo se ne može porediti...'' jer vide da ostatak sveta koristi sad taj argument za prisvajanje tuđih teritorija. Samo da se nadamo da sve ta žarišta u svetu neće prouzrokovati neki nov sukob svetskih razmera, jer smo tada svi zajedno, ugasili...

shpitz

pre 10 godina

Ma neka, nema veze...Sad to isto rade i drugi. Ne može medjunarodno pravo malo da važi pa onda malo da ne važi, u zavisnosti šta vam treba.

Perica

pre 10 godina

"Time se ponavlja teza navodjena uoči bombardovanja Srbije, da SAD i NATO imaju pravo na "humanitarnu intervenciju", ako Atlantski savez proceni da vlast neke zemlje krši međunarodne humanitarne norme i čini zločine protiv čovečnosti prema sopstvenom stanovništvu."


E vidite, isto je tako Rusija procenila da fasisti koji su nasilno preuzeli vlast u Ukrajini krse medjunarodne humanitarne norme i cini zlocine protiv covecnosti zabranom ruskog jezika i ruske nacionalne manjine. I reagovala. U stvari, tek je pocela da reaguje. I u cemu je onda problem gospodo nat...nacisti?

Zoran

pre 10 godina

Zar je moguce da SAD i NATO imaju iluzije kako postoji vera u njihovu privrzenost pravu? Gospodo, Vasa meka moc je proslost, a za to ste jedini krivci upravo VI!

Princip

pre 10 godina

Sad lepo 200 milijardi dolara ( procenjena steta plus dusevni bol) u kesu posaljite u Srbiju, znam da nemate te love, al snadjite se, zajmite zaduzite se stvorite, ne zanima me hocu da sam video lovu do kraja 2014 zlotvori!

marija

pre 10 godina

Slazem se sa inicijativom.
I ja cu u ime moje porodice, ako nece ova slaba drzava, poslati tuzbu protiv Nato alijanse. - Sklanjas se ovnu, sklanjas se g,,,u, dosta.
Kome se salje, Strazburu???
Molim advokate da odgovore.

secamo se vase humanosti

pre 10 godina

Secamo se vi vase humanosti jako dobro, sad mozete da pricate sta hocete, mi od toga nemamo nista.Digli se protiv Milosevica a ubijali narod.
Sem toga nije Putin zapoceo rasturanje Ukrajine, nego vi, ali sa njim bas i ne mozete tako kako ste do sada navikli.
Mozete da krecite koliko hocete, on ce istocni deo zemlje da vam uzme.I to bas deo od koga bi vi eksploatacijom ubirali najveci profil.A Merkelova i Nemci ce da se slikaju sa pola zapadnog, najsiromasnijeg dela zemlje.Vec ih je pun Berlin.

Ivan V

pre 10 godina

Sto bi rekli nasi stari - sacuvaj Boze i sakloni!

Sad ce jos ispasti da treba mi NATO zemljama da platimo sve bombe, utroseno gorivo i dnevnice za vojnike.

zalosno

pre 10 godina

Nasa Politika vise ne reaguje sta smericki i evropski mediji pisu o Srbima,cak nasi mediji tako to lepo sloze da ce mo do kraja i mi sami poverovati u njihove Price...kao da nasa Politika zeli da kaze da je NATO imala pravo da nas bombarduje ili ?...e moja Srbijo!

Slobodan

pre 10 godina

Hoće li sad javni tužilac da podigne optužnicu protiv onoga koji je povukao tužbu protiv zemalja NATO za naknadu štete? Da li to znači da nas sve vreme ubeđuju u realnost odvajanja Kosova, zamagljivanjem suštine - da su ga SAD, sakrivene iza NATO (u kome skupštine svih članica nisu odobrile vojnu akciju), praktično otele? Rusija bar nije fizički napala Ukrajinu, nego se ta zemlja raspala nelegitimnim zauzimanjem vlasti tajkuna i neonacista.

ewing

pre 10 godina

ma shta je sa vama vi i dalje o nekim pravima i poshtenju?? nema toga niti ga je bilo niti ce ga biti u istoriji chovechanstva. uvek je bila sila, onaj ko je jachi gradi pravila i krshi ih. mi da smo bili pametni trebali smo da se priklonimo zapadu da ne stradamo i ne izgubimo toliko teritorije. ljudi shvatite, oni nas ne mrze, zashto bi? pa ima nas manje nego stanovnika chikaga. oni imaju svoj interes koji god da je, i ako im ne dash milom oni te nalupaju kao nas i opet ispune svoj interes. zlikovci su, nemam prave rechi za njih, ali je oduvek bilo tako. mi kao mali i slab narod treba samo da gledamo da nam narod dobro zhivi a da se manemo svetske politike

NemanjaK

pre 10 godina

Srbija je po ovoj logici NATO pakta imala potpuno pravo da 17 Marta 2004 intervenise i brani svoj narod od etnickog ciscenja, takodje Srbija je imala pravo da vojno 1995 brani narod od akcije Oluja i Bljesak , kao i da brani Srpski narod u Srebrenici, Kravicama, Sarajevu itd.

Elrond

pre 10 godina

Meni nije jasno kad neko napise komentar tipa: NATO je pocinio zlocin,
kako je moguce da po 20, 30 ljudi da minus?! Ovo treba sankcionisati trajnom zabranom pristupa internetu sa te adrese.

plaina

pre 10 godina

Ali je zato NATO pomogao hrvatima da "etnicki ociste" Krajinu, i niko o tome nista. Prica mi splicanin da je ocima gledao na stotine tomahavki koje su sa mora ispalili Ameri za vrijeme Oluje,...

Pera

pre 10 godina

S obzirom da to bio protiv pravni akt i agresija na suverenu državu sada ću da presavijem tabak i da ih tužim.
Bilo bi dobro da to svi uradimo, kada već političari nemaju m....(Čitaj oni su strani plaćenici).

Jovica

pre 10 godina

E sad posle ovog priznanja, PPV ili novi mandatar da presavije tabak i trazi odstetu od NATO i time izvuce Srbiju iz teske ekonomske situacije. Mogu da izgrade sve sto su porusili i nadoknade milionsku odstetu za svakog poginulog. Ajde sada nova vlast ima adute u rukama neka se pokazu!

Miki

pre 10 godina

Ali isto tako nije postojala ni zabrana UN za bombardovanje. UN su obično blokirane zbog prava velikih sila da ulože veto u savetu bezbednosti. Miloševićeva Srbija je postigla "uspeh" 1992. godine, kada su joj i takve nedelotvorne Ujedinjene nacije uvele sankcije.

Вељо

pre 10 godina

Што ти је моћ речи кад се војно не може, нити сме интервенисати. Зашто ако је било где на свету (као својевремено на Косову) по "НАТО стандардима" неки народ угрожен, одмах не нападну. Шта их сад спречава да "ослободе" Крим војном акцијом "најмилосрднији анђео"...Или ће им овај и овакав вокабулар бити делотворан колико и руски у време косовске кризе!?!

modesty

pre 10 godina

Teška psihijatrija. Ovo je kao da neko ko nema dodir sa realnošću ni sa logikom, pisao. Kolektivna psihoza, psihopatija, šta li je, bog će ga znati.

Julia

pre 10 godina

I kakve koristi mi sada imamo od toga? ovo su morali da priznaju, jer ih je "situacija na terenu" naterala. nasa deca ce i dalje umirati od raka vise nego bilo gde u evropi. zbog cega? zbog cega?

Лима

pre 10 godina

Ма које Уједињене Нације и међународно право..та прича је иста као и прича о деда мразу.

Mico

pre 10 godina

Ponavljam: Smjesta da NATO pakt otpocne sa bombardovanjem Ukrajine u kojoj nedemokratska vlada koju niko nije izabrao u ovim trenucima vrsi zlocine protiv civilnog stanovnistva regije Donbas, preko svojih snaga bezbjednosti koje koriste prekomjernu silu! Smjesta bombardujte Kijev i sprijecite zlocine i humanitarnu katastrofu kao i divljanje pomanitalih fasista! Licemjeri bjelosvjetski!

Advokat svih Srba

pre 10 godina

Henri Kisindzer,bivsi Americki sekretar za Dejli Telegraf 1999.godine:"Sporazum u Rambujeu je bila provokacija koju ni jedna suverena drzava ne bi prihvatila,uostalom sporazum je i napisan tako da bi ga Srbi odbili i kasnije bili bombadovani".

P.S Inace ovo vas podsecam,cisto da vidite kako izgledaju "pregovori" kada sa susedne strane stoji NATO!

modesty

pre 10 godina

Teška psihijatrija. Ovo je kao da neko ko nema dodir sa realnošću ni sa logikom, pisao. Kolektivna psihoza, psihopatija, šta li je, bog će ga znati.

Advokat svih Srba

pre 10 godina

Henri Kisindzer,bivsi Americki sekretar za Dejli Telegraf 1999.godine:"Sporazum u Rambujeu je bila provokacija koju ni jedna suverena drzava ne bi prihvatila,uostalom sporazum je i napisan tako da bi ga Srbi odbili i kasnije bili bombadovani".

P.S Inace ovo vas podsecam,cisto da vidite kako izgledaju "pregovori" kada sa susedne strane stoji NATO!

Pera

pre 10 godina

S obzirom da to bio protiv pravni akt i agresija na suverenu državu sada ću da presavijem tabak i da ih tužim.
Bilo bi dobro da to svi uradimo, kada već političari nemaju m....(Čitaj oni su strani plaćenici).

iznogud

pre 10 godina

Branili su "nevine" albance na kosovu, bombardujuci mostove, bolnice, televiziju, hotele, bolnice...super, stvarno su heroji, treba da im se cestita na tome koliko su mocni.

Вељо

pre 10 godina

Што ти је моћ речи кад се војно не може, нити сме интервенисати. Зашто ако је било где на свету (као својевремено на Косову) по "НАТО стандардима" неки народ угрожен, одмах не нападну. Шта их сад спречава да "ослободе" Крим војном акцијом "најмилосрднији анђео"...Или ће им овај и овакав вокабулар бити делотворан колико и руски у време косовске кризе!?!

NemanjaK

pre 10 godina

Srbija je po ovoj logici NATO pakta imala potpuno pravo da 17 Marta 2004 intervenise i brani svoj narod od etnickog ciscenja, takodje Srbija je imala pravo da vojno 1995 brani narod od akcije Oluja i Bljesak , kao i da brani Srpski narod u Srebrenici, Kravicama, Sarajevu itd.

Mico

pre 10 godina

Ponavljam: Smjesta da NATO pakt otpocne sa bombardovanjem Ukrajine u kojoj nedemokratska vlada koju niko nije izabrao u ovim trenucima vrsi zlocine protiv civilnog stanovnistva regije Donbas, preko svojih snaga bezbjednosti koje koriste prekomjernu silu! Smjesta bombardujte Kijev i sprijecite zlocine i humanitarnu katastrofu kao i divljanje pomanitalih fasista! Licemjeri bjelosvjetski!

Лима

pre 10 godina

Ма које Уједињене Нације и међународно право..та прича је иста као и прича о деда мразу.

Princip

pre 10 godina

Sad lepo 200 milijardi dolara ( procenjena steta plus dusevni bol) u kesu posaljite u Srbiju, znam da nemate te love, al snadjite se, zajmite zaduzite se stvorite, ne zanima me hocu da sam video lovu do kraja 2014 zlotvori!

Julia

pre 10 godina

I kakve koristi mi sada imamo od toga? ovo su morali da priznaju, jer ih je "situacija na terenu" naterala. nasa deca ce i dalje umirati od raka vise nego bilo gde u evropi. zbog cega? zbog cega?

Perica

pre 10 godina

"Time se ponavlja teza navodjena uoči bombardovanja Srbije, da SAD i NATO imaju pravo na "humanitarnu intervenciju", ako Atlantski savez proceni da vlast neke zemlje krši međunarodne humanitarne norme i čini zločine protiv čovečnosti prema sopstvenom stanovništvu."


E vidite, isto je tako Rusija procenila da fasisti koji su nasilno preuzeli vlast u Ukrajini krse medjunarodne humanitarne norme i cini zlocine protiv covecnosti zabranom ruskog jezika i ruske nacionalne manjine. I reagovala. U stvari, tek je pocela da reaguje. I u cemu je onda problem gospodo nat...nacisti?

Slobodan

pre 10 godina

Hoće li sad javni tužilac da podigne optužnicu protiv onoga koji je povukao tužbu protiv zemalja NATO za naknadu štete? Da li to znači da nas sve vreme ubeđuju u realnost odvajanja Kosova, zamagljivanjem suštine - da su ga SAD, sakrivene iza NATO (u kome skupštine svih članica nisu odobrile vojnu akciju), praktično otele? Rusija bar nije fizički napala Ukrajinu, nego se ta zemlja raspala nelegitimnim zauzimanjem vlasti tajkuna i neonacista.

Dragan

pre 10 godina

A sad gospodo iz NATO zemalja ostetu na sunce za pretrpljen strah,bolesti kod dece,razaranje infrastrukture,posledice od zracenja.......sad SNS da trazi ono sto DOS nije trazio ovakve stvari ne zastarevaju i niko u ime jednog naroda ne moze da odustane od ostete!!!!!

plaina

pre 10 godina

Ali je zato NATO pomogao hrvatima da "etnicki ociste" Krajinu, i niko o tome nista. Prica mi splicanin da je ocima gledao na stotine tomahavki koje su sa mora ispalili Ameri za vrijeme Oluje,...

secamo se vase humanosti

pre 10 godina

Secamo se vi vase humanosti jako dobro, sad mozete da pricate sta hocete, mi od toga nemamo nista.Digli se protiv Milosevica a ubijali narod.
Sem toga nije Putin zapoceo rasturanje Ukrajine, nego vi, ali sa njim bas i ne mozete tako kako ste do sada navikli.
Mozete da krecite koliko hocete, on ce istocni deo zemlje da vam uzme.I to bas deo od koga bi vi eksploatacijom ubirali najveci profil.A Merkelova i Nemci ce da se slikaju sa pola zapadnog, najsiromasnijeg dela zemlje.Vec ih je pun Berlin.

Elrond

pre 10 godina

Meni nije jasno kad neko napise komentar tipa: NATO je pocinio zlocin,
kako je moguce da po 20, 30 ljudi da minus?! Ovo treba sankcionisati trajnom zabranom pristupa internetu sa te adrese.

Bak

pre 10 godina

Prvo, ja ne znam da li je ikada u istoriji UN-a formalno Savet bezbednosti odobrio neku vojnu akciju na neku od država u svetu?! Zapadna garnitura (na čelu sa SAD) je dejstvovala po svetu prema svom nahođenju i interesima, a uvek sa ubeđenjem da se nikada neće desiti neki kontra efekat. Međutim, sad upravo imamo taj kontra efekat jer jedna takođe sila (Rusija) deluje po principu zapadnih država: zakona jačeg. I u ne tako dalekoj budućnosti Zapad će tek videti posledice svog ''rada''. Zato oni danas na sav glas viču ''Kosovo i ostalo se ne može porediti...'' jer vide da ostatak sveta koristi sad taj argument za prisvajanje tuđih teritorija. Samo da se nadamo da sve ta žarišta u svetu neće prouzrokovati neki nov sukob svetskih razmera, jer smo tada svi zajedno, ugasili...

marija

pre 10 godina

Slazem se sa inicijativom.
I ja cu u ime moje porodice, ako nece ova slaba drzava, poslati tuzbu protiv Nato alijanse. - Sklanjas se ovnu, sklanjas se g,,,u, dosta.
Kome se salje, Strazburu???
Molim advokate da odgovore.

Zoran

pre 10 godina

Zar je moguce da SAD i NATO imaju iluzije kako postoji vera u njihovu privrzenost pravu? Gospodo, Vasa meka moc je proslost, a za to ste jedini krivci upravo VI!

dragan

pre 10 godina

Sad možemo da ih tužimo da plate za sve što su uništili, nisu to male pare
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sgr, 13. april 2014 16:26)

A ko ce to ovde da uradi leba ti? Vucic mozda? Nasa vlast sme samo da klima glavom kada im ambasadori raznorazni i ostali predstavnici zapada kazu nesto

Jovica

pre 10 godina

E sad posle ovog priznanja, PPV ili novi mandatar da presavije tabak i trazi odstetu od NATO i time izvuce Srbiju iz teske ekonomske situacije. Mogu da izgrade sve sto su porusili i nadoknade milionsku odstetu za svakog poginulog. Ajde sada nova vlast ima adute u rukama neka se pokazu!

TomaS

pre 10 godina

A sad, pošto je NATO priznao da je nezakonito razarao SR Jugosčaviju, neka odmah počne da odplaćuje odštetu od oko 60 milijadi evra, na koliko je procenjen katastrofični učinak od bombardovanja njihovog nemilosrdnog đavola "Milosrdnog anđela". Posebno treba da plati odštetu od po 20 - 30 miliona evra za svaki život koji su pritom uništili ili osakatili.

Ivan V

pre 10 godina

Sto bi rekli nasi stari - sacuvaj Boze i sakloni!

Sad ce jos ispasti da treba mi NATO zemljama da platimo sve bombe, utroseno gorivo i dnevnice za vojnike.

cak

pre 10 godina

kakvi biseri Medjunarodnog suda pravde....sire pravne posledice bi ovaj slucaj imao da je bilo nezakonite upotrebe sile,a primer toga bi bila agresija susedne zemlje?? znaci agresija daleke Amerike na Srbiju se ne pika,nismo susedi? pravo i pravda,da li imaju ijednu dodirnu tacku?

shpitz

pre 10 godina

Ma neka, nema veze...Sad to isto rade i drugi. Ne može medjunarodno pravo malo da važi pa onda malo da ne važi, u zavisnosti šta vam treba.

Joda

pre 10 godina

Nadam se da će se naša vlada oglasiti povodom NATO izjave. Nadam se da će ovo poslužiti u daljim pregovorima Srbija-Kosovo-EU. Mislim da se uzalud nadam.

babaidedasublizanci

pre 10 godina

Ako neki pravnik vidi ovo, zamolio bih da objasni može li ovo priznanje biti korisno glede ratne reparacije. Hvala unapred.

zalosno

pre 10 godina

Nasa Politika vise ne reaguje sta smericki i evropski mediji pisu o Srbima,cak nasi mediji tako to lepo sloze da ce mo do kraja i mi sami poverovati u njihove Price...kao da nasa Politika zeli da kaze da je NATO imala pravo da nas bombarduje ili ?...e moja Srbijo!

Nikola

pre 10 godina

Ameri rade sta im se radi nekad se to poklopi da odobrava un.Un priznaju samo kad im poklapaju misljenja.Haski sud za svoje akcije ne priznaju,ali priznaju kad se sudi drugima.Vazno da imaju obraz da nekog prozivaju.

ewing

pre 10 godina

ma shta je sa vama vi i dalje o nekim pravima i poshtenju?? nema toga niti ga je bilo niti ce ga biti u istoriji chovechanstva. uvek je bila sila, onaj ko je jachi gradi pravila i krshi ih. mi da smo bili pametni trebali smo da se priklonimo zapadu da ne stradamo i ne izgubimo toliko teritorije. ljudi shvatite, oni nas ne mrze, zashto bi? pa ima nas manje nego stanovnika chikaga. oni imaju svoj interes koji god da je, i ako im ne dash milom oni te nalupaju kao nas i opet ispune svoj interes. zlikovci su, nemam prave rechi za njih, ali je oduvek bilo tako. mi kao mali i slab narod treba samo da gledamo da nam narod dobro zhivi a da se manemo svetske politike

Miki

pre 10 godina

Ali isto tako nije postojala ni zabrana UN za bombardovanje. UN su obično blokirane zbog prava velikih sila da ulože veto u savetu bezbednosti. Miloševićeva Srbija je postigla "uspeh" 1992. godine, kada su joj i takve nedelotvorne Ujedinjene nacije uvele sankcije.

marikone

pre 10 godina

Kakav licemeran tekst, i objasnjavanje da kokoska nije jaje. Pa naravno da Kosovo i Krim nije isti slucaj, radi se samo o principijalnim slicnostima, a da ne zaboravimo da je nad nama sprovedena agresija, a da je situacija na Krimu resena mirno bez ijednog ispaljenog metka. Cak je i medjunarodno pravo u ovom slucaju ispostovano. Pa zamislite da je Rusija bombordovala Ukrajnu, tek bi tada mogli govoriti o paraleli Kosova i Krima. Ali kako god prekrajanje granica bez saglasnosti ucesnika u sukubu nikad nije dobro. Sada neko uvidja zasto postoji savet bezbednosti UN-a.

Veso

pre 10 godina

Šta ima Srbija od toga što su neki političari i bivši državnici članica NATO priznali kao činjenicu da su 1999. godine tri meseca zasipali Srbiju sa kasetnim bombama i ubijali nedužni narod ,i da su prekršili međunarodno pravo i Povelju UN jer je napad započet bez dozvole Saveta bezbednosti UN. Ovo je samo dokaz da u svetu vlada zakon jačeg a ne neko međunarodno pravo.

Konfucije

pre 10 godina

Srbija je odavno potpuno druga zemlja od SR Jugoslavije koja je bombardovana, ne samo zato sto je amputirani deo Srbije proglasio nekakvu nezavisnost vec i zbog cinjenice da je Srbija dobrovoljno pristala na ulogu kolonije EU. U Srbiji vladaju EU zakoni ali ih gradjani Srbije ne mogu da izglasaju kroz svoje "demokratske" institucije . U Srbiji gradjani Srbije kao kolonijalni gradjani ili gradjani drugog reda nemaju slobodu kretanja i rada u EU a preti im se oduzimanjem nevize i za turizam !!! U Srbiji danas nije vise vazno ko je na vlasti vec kako je raspolozen Nemacki ili Americiki ambasador ponekad cak i Ruski uzimajuci u obzir da je dobar deo privrede poklonjen rusima zbog juzne pokrajine i "podrske".
U Srbiji danas politicari misle i obecavaju kao da su "starlete" a gradjani velicaju nepismenost, bezobzirnost i neukost. U Srbiji danas je sve moguce sto je nenormalno i sve nemoguce sto je normalno. U Srbiji danas nema nikoga ko izgleda voli svoju zemlju jer da je voli ne bi je tako olako unistavao.
Dragi zitelji Srbije pocnite da volite svoju zemlju i sve ce biti bolje.

ninana

pre 10 godina

Dok postoji i jedna drzava koja je kao clanica NATO-a ucestvovala na bilo koji nacin u bombardovanju Srbije, mora da placa ratnu odstetu Srbiji i njenim gradjanima!

barracuda

pre 10 godina

Bombardovanje Srbije, predstavlja onaj događaj koji deli Srbiju na dva dela. Na jednoj strani su takozvani razočarani kiseli kritičari koji su ništa drugo do razočarani komunisti koji se sećaju dobrog života kada su uživali sve moguće privilegije i kada su bili ko bubrezi u loju. Oni za sobom vuku grupu istomišljenika kojima prodaju priču o ponosu,slavi i časti naravno ne dajući im ništa od dobrog života koji ljubomorno čuvaju za sebe da bi mogla piti viski u kožnoj fotelji odakle proizvodi tu romantičarsku fantaziju o idealnom svetu. Oni zamazuju oči idealima i opštom pričom, o nekoj kosmičkoj pravdi,poštenju,istini,ljubavi i sebe vide kao branioce tih vrednosti. U realnosti oni su samo grupa snobova, egoista koja će žrtvovati sve sem sebe. Apsolutno sve što su ti narcisoidni, egoistični snobići radili vodilo je ka njihovom konačnom cilju a cilj je bio bombardovanje Srbije. Oni bez bombardovanje ne mogu da žive, ono predstavlja samu krunu njihove karijere. Bez bombardovanja njihov život ne bi imao smisla. Bombardovanje je konačni dokaz da sve što su oni radili je bilo ispravno. Na drugoj strani pak, oni koji žele da gurnu taj događaj pod tepih jer nisu u stanju da ga razumeju. Njihov odnos prema bombardovanju se svodi na to da bi ga najbolje bilo zaboraviti, izbrisati iz sećanja jer ih žulja u fotelji iz koje piju skivi. Zapravo izmedju ovde dve strane nema nikakve razlike, jer u svojoj suštni obe su jednako pogubne i destruktivne po Srbiju.

GS

pre 10 godina

Pretpostavljam da bi svatko od nas koji diskutuje na ovu temu trebao da procita Anex B ugovora iz Rambueja, autosovinisti pogotovo. Samo procitati sekciju 1-5, iskreno situacija u Srbiji I nije tako daleko od potpune strane vojne okupacije. Sta mislite hoce li Vucko pozvati NATO da nas cuva?

- sss kuvar.

pre 10 godina

.....Milosrdni anđeo je izmišljeni termin kojim je Miloševićeva propaganda nazivala NATO bombardovanje SRJ.[1] NATO nikada nije koristio ovaj naziv, a vojna ....itd.itd....
http://sh.wikipedia.org/wiki/Operacija_Milosrdni_an%C4%91eo

Miki

pre 10 godina

Ali isto tako nije postojala ni zabrana UN za bombardovanje. UN su obično blokirane zbog prava velikih sila da ulože veto u savetu bezbednosti. Miloševićeva Srbija je postigla "uspeh" 1992. godine, kada su joj i takve nedelotvorne Ujedinjene nacije uvele sankcije.

barracuda

pre 10 godina

Bombardovanje Srbije, predstavlja onaj događaj koji deli Srbiju na dva dela. Na jednoj strani su takozvani razočarani kiseli kritičari koji su ništa drugo do razočarani komunisti koji se sećaju dobrog života kada su uživali sve moguće privilegije i kada su bili ko bubrezi u loju. Oni za sobom vuku grupu istomišljenika kojima prodaju priču o ponosu,slavi i časti naravno ne dajući im ništa od dobrog života koji ljubomorno čuvaju za sebe da bi mogla piti viski u kožnoj fotelji odakle proizvodi tu romantičarsku fantaziju o idealnom svetu. Oni zamazuju oči idealima i opštom pričom, o nekoj kosmičkoj pravdi,poštenju,istini,ljubavi i sebe vide kao branioce tih vrednosti. U realnosti oni su samo grupa snobova, egoista koja će žrtvovati sve sem sebe. Apsolutno sve što su ti narcisoidni, egoistični snobići radili vodilo je ka njihovom konačnom cilju a cilj je bio bombardovanje Srbije. Oni bez bombardovanje ne mogu da žive, ono predstavlja samu krunu njihove karijere. Bez bombardovanja njihov život ne bi imao smisla. Bombardovanje je konačni dokaz da sve što su oni radili je bilo ispravno. Na drugoj strani pak, oni koji žele da gurnu taj događaj pod tepih jer nisu u stanju da ga razumeju. Njihov odnos prema bombardovanju se svodi na to da bi ga najbolje bilo zaboraviti, izbrisati iz sećanja jer ih žulja u fotelji iz koje piju skivi. Zapravo izmedju ovde dve strane nema nikakve razlike, jer u svojoj suštni obe su jednako pogubne i destruktivne po Srbiju.

modesty

pre 10 godina

Teška psihijatrija. Ovo je kao da neko ko nema dodir sa realnošću ni sa logikom, pisao. Kolektivna psihoza, psihopatija, šta li je, bog će ga znati.

- sss kuvar.

pre 10 godina

.....Milosrdni anđeo je izmišljeni termin kojim je Miloševićeva propaganda nazivala NATO bombardovanje SRJ.[1] NATO nikada nije koristio ovaj naziv, a vojna ....itd.itd....
http://sh.wikipedia.org/wiki/Operacija_Milosrdni_an%C4%91eo

Elrond

pre 10 godina

Meni nije jasno kad neko napise komentar tipa: NATO je pocinio zlocin,
kako je moguce da po 20, 30 ljudi da minus?! Ovo treba sankcionisati trajnom zabranom pristupa internetu sa te adrese.

ewing

pre 10 godina

ma shta je sa vama vi i dalje o nekim pravima i poshtenju?? nema toga niti ga je bilo niti ce ga biti u istoriji chovechanstva. uvek je bila sila, onaj ko je jachi gradi pravila i krshi ih. mi da smo bili pametni trebali smo da se priklonimo zapadu da ne stradamo i ne izgubimo toliko teritorije. ljudi shvatite, oni nas ne mrze, zashto bi? pa ima nas manje nego stanovnika chikaga. oni imaju svoj interes koji god da je, i ako im ne dash milom oni te nalupaju kao nas i opet ispune svoj interes. zlikovci su, nemam prave rechi za njih, ali je oduvek bilo tako. mi kao mali i slab narod treba samo da gledamo da nam narod dobro zhivi a da se manemo svetske politike

NemanjaK

pre 10 godina

Srbija je po ovoj logici NATO pakta imala potpuno pravo da 17 Marta 2004 intervenise i brani svoj narod od etnickog ciscenja, takodje Srbija je imala pravo da vojno 1995 brani narod od akcije Oluja i Bljesak , kao i da brani Srpski narod u Srebrenici, Kravicama, Sarajevu itd.

Mico

pre 10 godina

Ponavljam: Smjesta da NATO pakt otpocne sa bombardovanjem Ukrajine u kojoj nedemokratska vlada koju niko nije izabrao u ovim trenucima vrsi zlocine protiv civilnog stanovnistva regije Donbas, preko svojih snaga bezbjednosti koje koriste prekomjernu silu! Smjesta bombardujte Kijev i sprijecite zlocine i humanitarnu katastrofu kao i divljanje pomanitalih fasista! Licemjeri bjelosvjetski!

iznogud

pre 10 godina

Branili su "nevine" albance na kosovu, bombardujuci mostove, bolnice, televiziju, hotele, bolnice...super, stvarno su heroji, treba da im se cestita na tome koliko su mocni.

Advokat svih Srba

pre 10 godina

Henri Kisindzer,bivsi Americki sekretar za Dejli Telegraf 1999.godine:"Sporazum u Rambujeu je bila provokacija koju ni jedna suverena drzava ne bi prihvatila,uostalom sporazum je i napisan tako da bi ga Srbi odbili i kasnije bili bombadovani".

P.S Inace ovo vas podsecam,cisto da vidite kako izgledaju "pregovori" kada sa susedne strane stoji NATO!

Pera

pre 10 godina

S obzirom da to bio protiv pravni akt i agresija na suverenu državu sada ću da presavijem tabak i da ih tužim.
Bilo bi dobro da to svi uradimo, kada već političari nemaju m....(Čitaj oni su strani plaćenici).

TomaS

pre 10 godina

A sad, pošto je NATO priznao da je nezakonito razarao SR Jugosčaviju, neka odmah počne da odplaćuje odštetu od oko 60 milijadi evra, na koliko je procenjen katastrofični učinak od bombardovanja njihovog nemilosrdnog đavola "Milosrdnog anđela". Posebno treba da plati odštetu od po 20 - 30 miliona evra za svaki život koji su pritom uništili ili osakatili.

Dragan

pre 10 godina

A sad gospodo iz NATO zemalja ostetu na sunce za pretrpljen strah,bolesti kod dece,razaranje infrastrukture,posledice od zracenja.......sad SNS da trazi ono sto DOS nije trazio ovakve stvari ne zastarevaju i niko u ime jednog naroda ne moze da odustane od ostete!!!!!

Вељо

pre 10 godina

Што ти је моћ речи кад се војно не може, нити сме интервенисати. Зашто ако је било где на свету (као својевремено на Косову) по "НАТО стандардима" неки народ угрожен, одмах не нападну. Шта их сад спречава да "ослободе" Крим војном акцијом "најмилосрднији анђео"...Или ће им овај и овакав вокабулар бити делотворан колико и руски у време косовске кризе!?!

Julia

pre 10 godina

I kakve koristi mi sada imamo od toga? ovo su morali da priznaju, jer ih je "situacija na terenu" naterala. nasa deca ce i dalje umirati od raka vise nego bilo gde u evropi. zbog cega? zbog cega?

plaina

pre 10 godina

Ali je zato NATO pomogao hrvatima da "etnicki ociste" Krajinu, i niko o tome nista. Prica mi splicanin da je ocima gledao na stotine tomahavki koje su sa mora ispalili Ameri za vrijeme Oluje,...

marija

pre 10 godina

Slazem se sa inicijativom.
I ja cu u ime moje porodice, ako nece ova slaba drzava, poslati tuzbu protiv Nato alijanse. - Sklanjas se ovnu, sklanjas se g,,,u, dosta.
Kome se salje, Strazburu???
Molim advokate da odgovore.

Joda

pre 10 godina

Nadam se da će se naša vlada oglasiti povodom NATO izjave. Nadam se da će ovo poslužiti u daljim pregovorima Srbija-Kosovo-EU. Mislim da se uzalud nadam.

marikone

pre 10 godina

Kakav licemeran tekst, i objasnjavanje da kokoska nije jaje. Pa naravno da Kosovo i Krim nije isti slucaj, radi se samo o principijalnim slicnostima, a da ne zaboravimo da je nad nama sprovedena agresija, a da je situacija na Krimu resena mirno bez ijednog ispaljenog metka. Cak je i medjunarodno pravo u ovom slucaju ispostovano. Pa zamislite da je Rusija bombordovala Ukrajnu, tek bi tada mogli govoriti o paraleli Kosova i Krima. Ali kako god prekrajanje granica bez saglasnosti ucesnika u sukubu nikad nije dobro. Sada neko uvidja zasto postoji savet bezbednosti UN-a.

Лима

pre 10 godina

Ма које Уједињене Нације и међународно право..та прича је иста као и прича о деда мразу.

Jovica

pre 10 godina

E sad posle ovog priznanja, PPV ili novi mandatar da presavije tabak i trazi odstetu od NATO i time izvuce Srbiju iz teske ekonomske situacije. Mogu da izgrade sve sto su porusili i nadoknade milionsku odstetu za svakog poginulog. Ajde sada nova vlast ima adute u rukama neka se pokazu!

Slobodan

pre 10 godina

Hoće li sad javni tužilac da podigne optužnicu protiv onoga koji je povukao tužbu protiv zemalja NATO za naknadu štete? Da li to znači da nas sve vreme ubeđuju u realnost odvajanja Kosova, zamagljivanjem suštine - da su ga SAD, sakrivene iza NATO (u kome skupštine svih članica nisu odobrile vojnu akciju), praktično otele? Rusija bar nije fizički napala Ukrajinu, nego se ta zemlja raspala nelegitimnim zauzimanjem vlasti tajkuna i neonacista.

Zoran

pre 10 godina

Zar je moguce da SAD i NATO imaju iluzije kako postoji vera u njihovu privrzenost pravu? Gospodo, Vasa meka moc je proslost, a za to ste jedini krivci upravo VI!

ninana

pre 10 godina

Dok postoji i jedna drzava koja je kao clanica NATO-a ucestvovala na bilo koji nacin u bombardovanju Srbije, mora da placa ratnu odstetu Srbiji i njenim gradjanima!

shpitz

pre 10 godina

Ma neka, nema veze...Sad to isto rade i drugi. Ne može medjunarodno pravo malo da važi pa onda malo da ne važi, u zavisnosti šta vam treba.

Perica

pre 10 godina

"Time se ponavlja teza navodjena uoči bombardovanja Srbije, da SAD i NATO imaju pravo na "humanitarnu intervenciju", ako Atlantski savez proceni da vlast neke zemlje krši međunarodne humanitarne norme i čini zločine protiv čovečnosti prema sopstvenom stanovništvu."


E vidite, isto je tako Rusija procenila da fasisti koji su nasilno preuzeli vlast u Ukrajini krse medjunarodne humanitarne norme i cini zlocine protiv covecnosti zabranom ruskog jezika i ruske nacionalne manjine. I reagovala. U stvari, tek je pocela da reaguje. I u cemu je onda problem gospodo nat...nacisti?

Princip

pre 10 godina

Sad lepo 200 milijardi dolara ( procenjena steta plus dusevni bol) u kesu posaljite u Srbiju, znam da nemate te love, al snadjite se, zajmite zaduzite se stvorite, ne zanima me hocu da sam video lovu do kraja 2014 zlotvori!

secamo se vase humanosti

pre 10 godina

Secamo se vi vase humanosti jako dobro, sad mozete da pricate sta hocete, mi od toga nemamo nista.Digli se protiv Milosevica a ubijali narod.
Sem toga nije Putin zapoceo rasturanje Ukrajine, nego vi, ali sa njim bas i ne mozete tako kako ste do sada navikli.
Mozete da krecite koliko hocete, on ce istocni deo zemlje da vam uzme.I to bas deo od koga bi vi eksploatacijom ubirali najveci profil.A Merkelova i Nemci ce da se slikaju sa pola zapadnog, najsiromasnijeg dela zemlje.Vec ih je pun Berlin.

babaidedasublizanci

pre 10 godina

Ako neki pravnik vidi ovo, zamolio bih da objasni može li ovo priznanje biti korisno glede ratne reparacije. Hvala unapred.

Nikola

pre 10 godina

Ameri rade sta im se radi nekad se to poklopi da odobrava un.Un priznaju samo kad im poklapaju misljenja.Haski sud za svoje akcije ne priznaju,ali priznaju kad se sudi drugima.Vazno da imaju obraz da nekog prozivaju.

Veso

pre 10 godina

Šta ima Srbija od toga što su neki političari i bivši državnici članica NATO priznali kao činjenicu da su 1999. godine tri meseca zasipali Srbiju sa kasetnim bombama i ubijali nedužni narod ,i da su prekršili međunarodno pravo i Povelju UN jer je napad započet bez dozvole Saveta bezbednosti UN. Ovo je samo dokaz da u svetu vlada zakon jačeg a ne neko međunarodno pravo.

Ivan V

pre 10 godina

Sto bi rekli nasi stari - sacuvaj Boze i sakloni!

Sad ce jos ispasti da treba mi NATO zemljama da platimo sve bombe, utroseno gorivo i dnevnice za vojnike.

cak

pre 10 godina

kakvi biseri Medjunarodnog suda pravde....sire pravne posledice bi ovaj slucaj imao da je bilo nezakonite upotrebe sile,a primer toga bi bila agresija susedne zemlje?? znaci agresija daleke Amerike na Srbiju se ne pika,nismo susedi? pravo i pravda,da li imaju ijednu dodirnu tacku?

GS

pre 10 godina

Pretpostavljam da bi svatko od nas koji diskutuje na ovu temu trebao da procita Anex B ugovora iz Rambueja, autosovinisti pogotovo. Samo procitati sekciju 1-5, iskreno situacija u Srbiji I nije tako daleko od potpune strane vojne okupacije. Sta mislite hoce li Vucko pozvati NATO da nas cuva?

zalosno

pre 10 godina

Nasa Politika vise ne reaguje sta smericki i evropski mediji pisu o Srbima,cak nasi mediji tako to lepo sloze da ce mo do kraja i mi sami poverovati u njihove Price...kao da nasa Politika zeli da kaze da je NATO imala pravo da nas bombarduje ili ?...e moja Srbijo!

Bak

pre 10 godina

Prvo, ja ne znam da li je ikada u istoriji UN-a formalno Savet bezbednosti odobrio neku vojnu akciju na neku od država u svetu?! Zapadna garnitura (na čelu sa SAD) je dejstvovala po svetu prema svom nahođenju i interesima, a uvek sa ubeđenjem da se nikada neće desiti neki kontra efekat. Međutim, sad upravo imamo taj kontra efekat jer jedna takođe sila (Rusija) deluje po principu zapadnih država: zakona jačeg. I u ne tako dalekoj budućnosti Zapad će tek videti posledice svog ''rada''. Zato oni danas na sav glas viču ''Kosovo i ostalo se ne može porediti...'' jer vide da ostatak sveta koristi sad taj argument za prisvajanje tuđih teritorija. Samo da se nadamo da sve ta žarišta u svetu neće prouzrokovati neki nov sukob svetskih razmera, jer smo tada svi zajedno, ugasili...

dragan

pre 10 godina

Sad možemo da ih tužimo da plate za sve što su uništili, nisu to male pare
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sgr, 13. april 2014 16:26)

A ko ce to ovde da uradi leba ti? Vucic mozda? Nasa vlast sme samo da klima glavom kada im ambasadori raznorazni i ostali predstavnici zapada kazu nesto

Konfucije

pre 10 godina

Srbija je odavno potpuno druga zemlja od SR Jugoslavije koja je bombardovana, ne samo zato sto je amputirani deo Srbije proglasio nekakvu nezavisnost vec i zbog cinjenice da je Srbija dobrovoljno pristala na ulogu kolonije EU. U Srbiji vladaju EU zakoni ali ih gradjani Srbije ne mogu da izglasaju kroz svoje "demokratske" institucije . U Srbiji gradjani Srbije kao kolonijalni gradjani ili gradjani drugog reda nemaju slobodu kretanja i rada u EU a preti im se oduzimanjem nevize i za turizam !!! U Srbiji danas nije vise vazno ko je na vlasti vec kako je raspolozen Nemacki ili Americiki ambasador ponekad cak i Ruski uzimajuci u obzir da je dobar deo privrede poklonjen rusima zbog juzne pokrajine i "podrske".
U Srbiji danas politicari misle i obecavaju kao da su "starlete" a gradjani velicaju nepismenost, bezobzirnost i neukost. U Srbiji danas je sve moguce sto je nenormalno i sve nemoguce sto je normalno. U Srbiji danas nema nikoga ko izgleda voli svoju zemlju jer da je voli ne bi je tako olako unistavao.
Dragi zitelji Srbije pocnite da volite svoju zemlju i sve ce biti bolje.