Petak, 28.03.2014.

07:32

Portparol PTJ MUP poziva na linč

Portparol protivterorističke jedinice MUP-a Radomir Počuča je na svom Fejsbuk nalogu pozvao na linč Žena u crnom, piše list Danas.

Izvor: B92

Portparol PTJ MUP poziva na linè IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

kej

pre 10 godina

da razumeju svi oni koji se ogradjuju osudjivanjem poziva na linc,a u stvari slazu sa namerom istog- u svakoj demokratskoj zemlji mora da postoji sloboda okupljanja i izrazavanja, svideo se nekom sadrzaj toga ili ne! ni meni se nisu svideli skupovi raznoraznih nacionalista, pa sta?! Ali drzava MORA da omoguci slobode i prava gradjana, u suprotnom moze da glumi borbu protiv korupcije i da nam maze oci u nedogled... a o ovom huliganu koji je samo jos jedan dokaz sprege policije i navijaca...sta sve da kazem?!!!!

PS

pre 10 godina

Svako ko poziva na linč treba da bude procesuiran i propisno kažnjen i da kao inspiratoru mu bude stavljeno na teret i ako neko pretrpi posledice zbog toga.
Što se tiče ove manifestacije 'Žene u crnom' i sličnih reakcija, mislim da ne bi se dešavale da je društvo spremno da se suoči sa istinom o svim zločinima koje treba osuditi, a pre svega, svako društvo treba da osudi i distancira se od zločina svojih pripadnika.

pera

pre 10 godina

Koliko proevropejski patijota. Da te bog sacuva. Vidi se koliko vam je stalo i do Kosova i do drzave. Osudjujem poziv na linc, ali zene u crno u sred Beograda da obelezavaju nesto tako, pa to je provokacija od strane zapada. Sto se ne pojave u Pristini. Nisu se to one setile, nego im je nartedjeno za debele pare, a vi srbi se pokazaste po kometarima. Zato sto niste slozni i lako ste podvodljivi i POTPLATLJIVO, zato tako i prolazite. Pa vi od najveceg radikala dobiste nejveceg evropljaniana. I od pape veci papa. Mala slova na pojednim recima nisu greska. Izgleda da ja koji nisam srbin a zivim tu, vise volim tu zemlju od samih vas. Bio sam na kosovu, moji drugari policajaci su ginuli oko men, pa se zene u crnom nisu setile ti ljudi. Na kraju jos jednom osudjujem poziv na linc, ako ga je bilo, mada ne koristim facebook, pa i nisam citao.

sozgas

pre 10 godina

Za ovo bi, u nekoj normalnoj zemlji, snosio ozbiljne posledice.
(GoranM, 28. mart 2014 07:51)

U nekoj ozbiljnoj zemlji, ovakav skup bi bio zabranjen!
(Mile, 28. mart 2014 10:05)

Primitivno razmisljanje.

IronMan

pre 10 godina

OK, nakon isčitavanja svih komentara, vidim da smo skoro svi složni u osudi ovog čina portparola PTJ, ali smo isto tako skoro svi složni u mišljenju o ovoj i sličnim organizacijama!

anbeast

pre 10 godina

Ha,ha,ha... ultra zanimljiva situacija sa + i - za neke komentare. Do jednog doba dana, normalan odnos pluseva i minusa, a onda potpuno obrnut odnos za sustinski iste komentare. Neko probudio botove :))))

iks

pre 10 godina

Bitanga. I to vrlo destruktivna, pa još i prosta i bezobrazna. A prima platu o trošku poreskih obveznika.
Čekaj šta će PTJ-u portparol? Da opet ne prave neku mafijašku družinu poput crvanih beretki, pa im treba neko da zamajava javnost i napada neistomišljenike?
Ako je tako, onda ništa, čovek samo radi ono što mu je u opisu posla.

Tasa

pre 10 godina

To vi možete da se tešite da će biti otpušten. Možda će biti premešten s tog mesta, tj. možda mu "neće" biti produžen ugovor o delu, ali će se, kad se slegne prašina, uveliti na drugo lepo plaćeno mesto, malo zaklonjenije, gde će mu građani ove zemlje opet svojim budžetskim parama plaćati da pije kafu po ceo dan i flertuje s koleginicama.

Partija štiti svoje. Nemojte misliti da će i sad biti drugačije.

uredni neplatiša

pre 10 godina

Zene u crnom nose crninu sa razlogom. Ako one mogu da se izdignu iz svog bola i da iskazu saosecanje i postovanje prema zrtvama ko ima pravo da to dovodi u pitanje? A kamoli da poziva na nasilje nad tim unesrecenim majkama i zenama?

Vazak

pre 10 godina

Da stavimo stvari u perspektivu: ako je ovo tačno, onda osoba koju gradjani Srbije plaćaju da bi živeli bezbednije poziva na nasilje nad onima koji ga plaćaju da ih štiti. Sve ostalo je manje važno. Posledica bi morala biti i otkaz i krivični postupak. Svi drugi postupci odgovornih i nadležnih organa bi pokazali nemoć, nesposobnost i korumpiranost države. Hajde, gospodine Prvi Potpredsedniče Vlade i Koordinatoru Službi bezbednosti, pokažite se na delu. Hajde, novinari, pitajte ga šta bi trebalo uraditi.

majstori majstori

pre 10 godina

@
Sudeći po ostatku njegovog facebook profila/zida, ovog čoveka baš i ne možemo uzimati za ozbiljno. Više mi je lik u fazonu nekog vođe navijača nego portparola državne institucije, po onome kako detinje razmišlja. Zaista, kako ovakvi tipovi dođu do takvog radnog mesta?! Da, naivan sam ja...
(kiril, 28. mart 2014 11:27)

U vreme hapsenja Karadzica nadjoh se slucajno turisticki u Beogradu i izasao sam da se prosetam kroz centar grada-kad tamo demonstracije. Nevelike ali digli su galamu. Gospodin koga sad zovu gospodar Vucic, bese nesto mladji i dosta opustenije odeven. Istinski utisak koji sam poneo je da su demonstranti delovali kao navijaci a on kao neki vodja navijaca. Niakakv osjecaj politicke moci ni ideje-to je bilo surovo nagurivanje sa policijom i par nekih razbijaca koji kao stoje obezbedjuju njega.
Tako nemoj da potcenjujes navijacki stil i imidz-sutra ti je vodja navijaca-vozd. Nije ovaj prvi koji se uspeo..

sasa

pre 10 godina

nikola, ne znam gde si cuo da humanitarne organizacije koje pominjes negiraju srpske zrtve u svim sukobima i zlocinima drugih strana. ali znaj da to nije istina, nego je upravo suprotno: oni zele da naglasavanjem zrtava i drugih strana ostanu objektivni, humani i verni istini, kao osnovnim ljudskim osobinama, sto ti i slicni, prosto niste! ne, ti si onaj koji ce da prijavi komsiju policiji jer si ga provociras u prolazu, a on ti nalupao samare! i koji ce djavo uopste portparol protivteriristickoj jedinici? da trosi pare od poreza jer je vodio mitinge snsa?

vreme užasa

pre 10 godina

koliko pluseva podrške monstrumu, koliko minusa na kritičke komentare!
stidi se srbijo na putu u civilizovani svet, nisi ni za banana državu.
tako prostačko, ekstra vulgarno i homofobično! a svi kao za borbu protiv kriminala i korupcije?!

perungromovnik

pre 10 godina

Ne ulazeci u analizu da li je profil lazan ili ne, a imajuci u vidu moje duboko neslaganje sa NVO Zene u crnom (radi njihove pristrasnosti i izostanka osude srpskih zrtava) misljenja sam da su ovakve izjave (poziv na linc bilo koga, pogotovo ako poziva huligane - otpad naseg i bilo kojeg drustva) u najmanju ruku ogavne. Da li je profil pravi ili nije ne znam ali me cude komentari pojedinih citalaca koji ovako nesto odobravaju. Svako kada prokomentarise na taj nacin neku zenu, neka pomisli o svojoj majci, sestri, cerki, rodjaki ili prijateljici, pa tek onda neka kaze.
Udariti zenu, sramota neka vas je komentatori.

silja

pre 10 godina

ovo jeste on napisao sto posto, sobzirom da se secam njegovog patriotizma iz vremena kad je telom branio slobodana milosevica na protestima na dedinju, a bio je volonterski angazovan na promociji radikala (vodio im promocije i mitinge).... al nije mi to bitno, nek radi dalabu sta hoce, nego me zanima sta ce majke ti antiterosristickoj jedinici portparol

Normalan

pre 10 godina

Za ovo bi, u nekoj normalnoj zemlji, snosio ozbiljne posledice. (GoranM, 28. mart 2014 07:51)
U nekoj ozbiljnoj zemlji, ovakav skup bi bio zabranjen! (Mile, 28. mart 2014 10:05)
U normanoj i ozbiljnoj zemlji ne bi bilo povoda za ovakav skup.(fikus, 28. mart 2014 11:08)
Нема повода ни код нас за овакав скуп, јер смо злочинце осудили и послали поруку помирења. Лицемерно је од ових ``жена у црном`` да се појављују увек и свуда где жртве нису Срби. Правда треба да важи за све. Где су биле 24. марта на обележавању парастоса невиним жртвама НАТО агресије? То говори о њима. Не треба их линчовати, то никако, њихова (не)дела су гора од сваког линча. Историја ће ово запамтити и учити потомке да је правда добра за све, осим за Србе. Да ли је то у реду?

sasa

pre 10 godina

kao komentar postavio sam clan krivicnog zakona srbije, koji objasnjava, sankcionise i uredjuje ovo delo. dobio sam 15 pluseva i 120 minusa!!! dakle, zakon je zakon, a ovaj "pametnjakovic" ga je prekrsio. kazna je predvidjena i on treba da se optuzi, procesuira i kazni! botovi, jednog dana kada vam neko bude pretio ili poslao navijace na vas, a ovo je srbija, pa je sve moguce (i verovatno) setite se minusa koje ste lupali jer vam idu na nerve zene u crnom!

Pazi sad ovo...

pre 10 godina

E, bem ti zemlju u kojoj se javna komunikacija odvija na društvenim mrežama, gde se ministri obraćaju građanima putem tvitova, statusa...a ako je njegov profil privatni, a ne PR profil,onda nek piše šta želi. to nek istražuje ko treba, ajde nešto bitno da se radi, npr. svako svoj posao, i idemo u nirvanu...

Nikos

pre 10 godina

Sta ce protivteroristickoj jedinici MUP-a Srbije PORTPAROL? Eeeeej bre, portparolll!!! okle ce bre u ovoj jadnoj zemlji da se izmisljaju "radna"mesta za uhlebljivanje parazita? Ko ce bre vise to da placa, imate li imalo milosti?
Jos bih ja nasiroko o ovome, nego moram da zovem portparola obucarske radnje te i te, da mi objasni zasto radnja nije uspela da mi zakrpi cipelu.

milan

pre 10 godina

lupio i ostao ziv.
sta se moglo ocekivati od jednog radikala.
ovo zasluzuje ozbilje kritike i u najmanju ruku suspenziju. da ne pricam da ima elemenata i za krivicno gonjenje.
dno dna! nema dalje.

fikus

pre 10 godina

Za ovo bi, u nekoj normalnoj zemlji, snosio ozbiljne posledice. (GoranM, 28. mart 2014 07:51)
U nekoj ozbiljnoj zemlji, ovakav skup bi bio zabranjen! (Mile, 28. mart 2014 10:05)
U normanoj i ozbiljnoj zemlji ne bi bilo povoda za ovakav skup.

CrniGavran

pre 10 godina

Da li bi se ovo odrzalo u Pristini pitam vas liberali sto lupate minuse? I da je postavio ima pravo, to je njegovo misljenje, to je sloboda govora. Kad ove mogu da slave OVK u centru Bg, i on moze da da svoje misljenje.

jos jedna sramota srbije

pre 10 godina

Sklonio je post. Videle gazde da se djilkos zaleteo, pa su intervenisale. Kakvih sve gadosti i bedastoca ima na tom profilu, zreo je da ga FB brise. Ja bih ga samo zbog one slike brisao il stogod.

Zreo je i djilkos za otkaz, pa nek se vrati na TV Pink i tamo radi wtf se vec se tamo radi, ne znam, nisam ga gledao nikad. I nek mu lepi Zeljko daje domace zadatke, ali da ih zajedno iz tvorze pisu, jer za bolje nisu.

kiril

pre 10 godina

Sudeći po ostatku njegovog facebook profila/zida, ovog čoveka baš i ne možemo uzimati za ozbiljno. Više mi je lik u fazonu nekog vođe navijača nego portparola državne institucije, po onome kako detinje razmišlja. Zaista, kako ovakvi tipovi dođu do takvog radnog mesta?! Da, naivan sam ja...

Dejan NBG

pre 10 godina

Ovo je sramota i uvreda za policiju. Da se normalan covek zapita koga mi sve to placamo da sedi u drzavnim institucijama, i zasto. Prosto je nedopustivo da jedan portparol policije koja je zaduzena da stiti mir i bezbednost svih gradjana huska huligane da izazovu nerede i fizicki povrede, pa mozda cak i ubiju, nekoga sa cijim se (mirnim i potpuno legalnim) aktivnostima on privatno ne slaze. Bolje bi mu bilo da radi svoj posao i poziva na obracun sa doticnim ekstremistickim grupama ciji "poslovi" uveliko podpadaju pod nadleznost jedinice ciji je predstavnik.

xitam

pre 10 godina

Zasto nije odrzao neki skup za pocast srpskim zrtvama, nego je pozvao na prolivanje jos krvi? Zato sto je navikao da proliva krv drugih. Zasto on nije otisao da ih bije, nego je huskao druge? Bas je hrabar.

Nikola

pre 10 godina

U samo 3 dana imamo 2 komentara: izrugivanje portparola NATO sa srpskim žrtvama bombardovanja (NATO Air - Just do it), koje je naišlo na metiljavu reakciju sprske javnosti, bez osude političara, a o kazni NATO-a ne treba ni da govorimo, pre se može pričati o unapređenju dotične. S druge strane, portparol PTJ je ukazao na činjenicu da u srcu Srbije imamo par opskurnih kvazihumanitarnih organizacija, koje su dokazano plaćene američkim novcem i koje osuđuju zločine Srba, a pretvaraju se da se zločini nad Srbima nisu dogodili, čime u javnosti ispunjavaju svoju ulogu da se kreira slika o Srbima zločincima. I sad on treba da bude kažnjen? Da dobije otkaz? Pokušavamo uporno da sasečemo sve koji imaju imalo petlje ili hrabrosti da stvari nazovu pravim imenom! Počuča, imaš moju podršku!

Vorchellot

pre 10 godina

Ovo je klasicna igra podizanja publiciteta. Neko blizak organizaciji ciji je publicitet minimalan kreirao je lazan FB profil i napisao sto je napisao. Sada se pokrece opsta drustvena akcija a sve u svrhu reklamiranja organizacije i to ne zarad ostvarivanja veceg stepena gradjanskih sloboda i ljudskih prava vec za sticanje vece kolicine novca. nemam nista protiv organizacije ali ne prisustvujem njihovim akcijama. Mislim da je slican stav vecine gradjana Srbije.

Taxi

pre 10 godina

@srba: pa nije on cistacica, nego PORTPAROL, posao mu je da u javnosti govori u ime MUP-a, i u takvom slucaju tesko moze da se brani da je to "njegovo privatno misljenje". I naravno da ima pravo da misli sta hoce, ali nema pravo da poziva na linc.

sasa

pre 10 godina

Krivicni Zakonik Republike Srbije

Ugrožavanje sigurnosti

Član 138

(1) Ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema više lica ili ako je delo izazvalo uznemirenost građana ili druge teške posledice,
kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

(3) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema predsedniku Republike, narodnom poslaniku, predsedniku Vlade, članovima Vlade, sudiji Ustavnog suda, sudiji, javnom tužiocu i zameniku javnog tužioca, advokatu, policijskom službeniku i licu koje obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja u vezi sa poslovima koje obavlja,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

akter politike

pre 10 godina

Pa ni ja nemam lepo misljenje o toj organizaciji ali mi to ne daje za pravo da pozivam na neciji linc. Pogotovo sto je medijska licnost i radnik MUP-a. Verovatno mu necr faliti dlaka sa glave, koliko se secam on je vodio program na mizinzima SNS-a i Radikala.

anbeast

pre 10 godina

Vidim da mnogi ne razumeju sta znaci sloboda izrazavanja i odgovornost funkcije. Moze ti misliti o cemu god hoces i na koji god nacin hoces, ali ako javno kazes da neko treba da bude prebijen zbog drugacijeg misljenja to je onda potpuno druga stvar. To se NE RADI!! Radomir moze da ima kakav god stav medju svojim prijateljima, ali on je zaposlen u MUP-u i ovakvi javno ispoljeni stavovi NISU DOPUSTIVI. Jedini nacin da se MUP ogradi od ovakvih stavova je otkaz! Ako se to ne uradi, znacice da se celnici slazu sa RAdomirovim stavovima, a to je vec ozbiljan problem...

MT

pre 10 godina

Auuu, da li je ovako nešto moguće? Pa sve i da misli tako, ovo je rušenje ugleda države u kojoj živim. Ne znam da li je ikome, ali meni jeste stalo do ugleda države u kojoj živi. To je valjda normalna želja za nekoga ko voli svoju zemlju, ili možda ta moja želja više nije normalna...

Crna Zena

pre 10 godina

Ovo je necuveno! Ovo ponasanje je proizvod dugogodisnjem, decenijskom ulizivanju i podsticanju primitivaca i siledzija. Zao mi je sto ne mogu da odem odavde i zaboravim ovu zemlju.

igi

pre 10 godina

U normalnom drustvu,tj.drzavi,ovo bi bilo sasvim dovoljno za otkaz.
A od kada pojedinačne jedinice MUP-a imaju potparola??? Samo MUP Srbije,ili Beogradska policija mogu da imaju potparole...verovatno je to pozicija izmišljena za bivšeg "novinara",jer sigurno nema policijske kvalifikacije za posao u PTJ.

Mile

pre 10 godina

Za ovo bi, u nekoj normalnoj zemlji, snosio ozbiljne posledice. (GoranM, 28. mart 2014 07:51)
U nekoj ozbiljnoj zemlji, ovakav skup bi bio zabranjen!

Aleksandra

pre 10 godina

@(srba, 28. mart 2014 08:34)

Nema pravo da to radi tako javno. On je previse eksponirana javna licnost a sada i deo MUP-a!!! Njegova rec ima drugaciju tezinu nego moja i Vasa. Ne sme da se tako oglasava javno. Svoje misljenje moze da iznese u uzem krugu svojih prijatelja i porodice i to mu Ustav dozvoljava....

Zoran

pre 10 godina

Ne mogu da kažem da obožavam Žene u crnom, ali mislim d a bi bilo dobro da postoji takva organizacija u svakoj ex-YU republici. Što se tiče Počuče, meni je ovo apsolutno neprihvatljivo, čak i kao lični stav zaposlenog u MUPu, koga plaćaju svi građani Srbije.

Iskreno, nadam se da je to lažan (hakovan) profil.

ll

pre 10 godina

E, pa gospodo i gospodje politicari, lopta je u vasem terenu. Videli smo kako su ljudi bili osudjeni zbog pisanja kritike o filmu politicki podobnog rezisera, videli smo kako je covek osudjen zbog pravljenja stilske figure o celnicima najuspesnije tajkunske firme u Srbiji (koja cak ni porez ne placa), sad da vidimo da li je poziv na linc pozeljan nacin govora u Srbiji, ili ovaj pozorisni komad ima druge skeceve u scenariju.

PatriJota

pre 10 godina

A sta je tu cudno obzirom da su radikali na vlasti??? Pa zar ovo nije njihov stil izrazavanja, misljenja i programa??? Zar je moguce da ste zaboravili pricu i incidente ovih istih kojima ste sada dali apsolutnu vlast??? E pa na zalost, jeste i to cete gorko zalaliti veoma brzo!!!

james bond 123

pre 10 godina

@" Legitimno pravo gospodina je da izrazi svoje misljenje o toj pojavi u drustvu.
(Pojavni oblik, 28. mart 2014 08:26)"

ti se zezas?

drugaciji

pre 10 godina

Kakve god bile to su zene, to je isto kao da si rekao da treba decu da bijemo, svako ima prava na svoje misljenje, mozda tu ima nekoga ko je izgubio nekog na kosovu, dosta albanaca zivi u beogradu, pogotovo oko kalenic pijace i u drugim delovima grada, to sto oni obelezavaju a mi srbi ne kad nam je neko poginuo to smo mi krivi, a i one samo hoce medisku paznju kao i ti, samo si ti jedan od onih 26% koji je glasao za sns najverovatnije, tako da si ti u manjini i ugrozava te sve, jel na sledecim izborima caooooo

Mile Mrdalija

pre 10 godina

Osecam da ce se Pocuca uskoro oglasiti i reci ce kako mu je neko hakovao profil i kako ovo nisu njegove reci. Covek je nevidjena sirovina.

Vladimir

pre 10 godina

Što sam ne ide nego druge potpaljuje i to radi kao portparol policijske jedinice heheeee
Ružičasti policajac.Fejsbuk junak.Štetočina iz fotelje.

Nemanja

pre 10 godina

Ovo je samo kap u moru - pogledao sam profil ovog stvora (naravno da ne zna da podesi parametre privatnosti, ili ga ovako bahatog baš briga za to) i mogu reći da je 'ovo' uvreda čak i za uvredu za ljudsko biće. Dame i gospodo, konačno smo otkrili najniži oblik života.

djole

pre 10 godina

Nije opasno to sto on kao pojedinac tako razmislja, vec sto tako razmislja bar 50% ljudi u Srbiji. On to nikada ne bi napisao da ne zna da tako razmislja vecina ljudi u toj jedinici MuPa.
Nemam zivaca za opsirniji komentar, nisam imao zivaca ni pre 17 godina kada sam odselio u Svedsku.
Ako taj covek zadrzi svoj posao u MUPUu (ciji je zadatak da odzava red i mir) onda je svaki komentar suvisan!

Миле контраш

pre 10 godina

До овога не би ни долазило да које каква ТЗВ ,,удружења`` не одржавају окупљања која вређају нечију интелигенцију, или можда не вређају. Злочина је било на свим странама, не требају се заборавити али не треба ни провоцирати да би се изазвао конфликт.

Jovan

pre 10 godina

Dalabu ostaje dalabu, I posle 20 godina i posle 30. Šta će jadan, a ima i fecabook nalog, pa to je suviše dobro da bi odoleo iskušenju i oćutao tako važan događaj kao što je skup žena! u crnom, belom ili pink izdanju. Težak mu je posao, svaki dan toliko izaziva, stres, čovek pogreši. Hehehe

Nemanja

pre 10 godina

Sramota! Primitivizam i prostakluk. Kada se poslednji put neko ovako izrazavao na Internetu, onda su ga hapsili, ali tada je spomenut Vucic. Bas me zanima da li ce i sada da budu tako azurni.

Novosadjanin

pre 10 godina

Cao zdravo Pocuca,
pisi memoare, da znamo kako je biti otpusten iz drzavne ustanove.

Bices jedan do retkih kojima je to poslo za rukom, pa steta ne podeliti to jedinstveno (ne)iskustvo.

Silver Surfer

pre 10 godina

I ako se ne varam bio je voditelj na radikalskim mitinzima. Uglavnom svi su lepo pouvaljivali. I to na drzavnu sisu.
Drzavni organi bi trebalo ovo ekspresno da procesuiraju. Sta god ja mislio o Zenama u crnom niko nema pravo da poziva na linc a narocito to ne sme da bude metod kada se radi o neistomisljenicima. Jer sutra neko jaci, ozbiljniji, bolje organizovaniji i finansijski sposobniji moze da bude protiv Pocucinog stava pa da pozove ili organizuje odredjene grupe da njega lincuju. Ako se ozbiljno ne reaguje na ovakav poziv nekoga ko je portparol jedne protivteroristicke jedinice onda polako pocinjemo da prihvatamo nasilje kao legitiman oblik borbe protiv neistonisljenika. Ovo je ozbiljan ispit za SNS, a verujem da ni iz EU nece biti bez reakcija. Oni ovakve prilike cekaju da nam natrljaju nos.
Snaga argumenata a ne pesnica treba da bude jedino sredstvo u borbi sa onima sa kojima nemamo isto misljenje. Bilo da je u pitanju pojedinac ili neka organizacija.

ikar

pre 10 godina

dobro, odradili smo pun krug i vratili se u 1990-tu. ovakvi nebitni likovi su tu da nas podsete da iza price o evropskoj uniji i standardima ne stoji apsolutno nista, te da udba i dalje cvrstom rukom vodi ovu zemlju. za veliku vecinu stanovnistva je to utesna pomisao, sto je i logicno - na kraju krajeva, ti huligani su necija deca, nisu se materijalizovali ni iz cega. problem je sto drustvu kakvo je ovo uvek trebaju neprijatelji i sto se prica nece zavrsiti na ovim nesrecnicama u crnom. no, ovaj narod ionako nikad nije bio u stanju da razmislja vise od 3 dana unapred, tako da je vecinu bas briga sto onaj ko treba da obezbedjuje sigurnost, poziva na linc.

čitateljka

pre 10 godina

Već sam i ranije videla da sa ovim čovekom nije sve kako treba (pljuvanje svih mogućih, najprljavijim jezikom koji sam skoro čula!)...
Ali da je portparol - to je već katastrofa.

vrisko

pre 10 godina

Pored toga sto je za ovako nesto tesko naci adekvatan komentar, izuzetno je zanimljiva cinjenica da su brojni voditelji sa Pinka portparoli ili pr-ovi raznih drzavnih ustanova i javnih preduzeca (Kontrola leta, Klinicki centar Srbije, PTJ MUP-a...)

ksenija

pre 10 godina

Zasto bi ih lincovali, one samo govore istinu. Ali da ne bi Zene u crnom bespotrebno sebi stvarale neprijatelje, neka naprave slican pomen i za srpske zrtve. Istina je to da su stradali i jedni i drugi.

Natis

pre 10 godina

Ovaj čovek ima opasno nizak nivo tolerancije i nije jasno kako takvi mogu da rade u policiji, da li oni prolaze neke psiho testove? Svako normalno društvo bi svojom akcijom stalo protiv ovakvi, a ne za njih.

kraja

pre 10 godina

...ima koristi od tog FB-a, twittera...
...covek sebi potpisao otkaz...
...javno...
...sledeci "frajer"...
...a ko je tu pi..a vidi se po tome sto nema yaya da sam to uradi, vec podstice druge...
...ima i za to clan u zakonu...

ološ odstraniti iz državnih službi

pre 10 godina

Ološ treba odstraniti prvo iz državnih službi kao što je policija i sudstvo. Zbog toga i imamo privilegovane huliganske grupe koje po nalogu političara i države deluju. U nedostatku tih naloga biju, reketiraju i maltretiraju pošten svet.
Nisam pristalica "Žena u crnom" ali sam protiv svakog pozivanja na nasilje .

Žeks

pre 10 godina

Када би и на Косову могло овако да се протествује против албанских злочина, схватила би се суштина ратова деведесетих.

Zeka Peka i drugari

pre 10 godina

ljudi su poceli da precenjuju facebook....i isti koriste u najrazlicitije stvari...to je licni stav....i ne treba ga zloupotrebljavati...uskoro ce izumeti masinu za citanje misli pa neces smeti ni da mislis o necemu sta je neprikladno!

Никола Ранковић

pre 10 godina

За сваку осуду....... мада мора се признати и да су жене у црном одавно прешле сваку границу прихватљивости. Постале су саме себи сврха....фино плаћена сврха.

Nikola

pre 10 godina

Meni ovo ne zvuci kao poziv na linc, covek je samo izneo svoje misljenje, i mislim da on ne moze da utice na odluku navedenih grupa. A nismo ni culi njegovo saopstenje.

gradjanin

pre 10 godina

Kako, kako ovakav covek moze da ima bilo kakav posao u MUP-u?! Samo bacite pogled an ostale stvari na njegovom FB, i bice vam jasno...

BivsiClan

pre 10 godina

E sad da vidimo jesmo li naucili nesto iz proslosti. Novinar Pinka izgleda nije. DSS je isto tako surovao malo sa huliganima, malo sa specijalnim jedinicama.

anti FB

pre 10 godina

Mene fascinira odnos medija prema pisanju po društvenim mrežama. Imam utisak da je u medijima sve manje novinara, a sve više lovaca na senzacije. Pronaći ozbiljan, analitičan i sveobuhvatan test postala je retkost, pa se pitam da li je novinar profesija u odumiranju? Ništa lakše nego špartati po fejsbuku i twiteru i prenositi "pikanterije", eto vesti!
Poziv na linč je naravno nedopustiv, i tu je savršeno nebitno da li ja poštujem rad Žena u crnom ili ne.

Nemanja

pre 10 godina

Sramota! Primitivizam i prostakluk. Kada se poslednji put neko ovako izrazavao na Internetu, onda su ga hapsili, ali tada je spomenut Vucic. Bas me zanima da li ce i sada da budu tako azurni.

ikar

pre 10 godina

dobro, odradili smo pun krug i vratili se u 1990-tu. ovakvi nebitni likovi su tu da nas podsete da iza price o evropskoj uniji i standardima ne stoji apsolutno nista, te da udba i dalje cvrstom rukom vodi ovu zemlju. za veliku vecinu stanovnistva je to utesna pomisao, sto je i logicno - na kraju krajeva, ti huligani su necija deca, nisu se materijalizovali ni iz cega. problem je sto drustvu kakvo je ovo uvek trebaju neprijatelji i sto se prica nece zavrsiti na ovim nesrecnicama u crnom. no, ovaj narod ionako nikad nije bio u stanju da razmislja vise od 3 dana unapred, tako da je vecinu bas briga sto onaj ko treba da obezbedjuje sigurnost, poziva na linc.

BivsiClan

pre 10 godina

E sad da vidimo jesmo li naucili nesto iz proslosti. Novinar Pinka izgleda nije. DSS je isto tako surovao malo sa huliganima, malo sa specijalnim jedinicama.

anti FB

pre 10 godina

Mene fascinira odnos medija prema pisanju po društvenim mrežama. Imam utisak da je u medijima sve manje novinara, a sve više lovaca na senzacije. Pronaći ozbiljan, analitičan i sveobuhvatan test postala je retkost, pa se pitam da li je novinar profesija u odumiranju? Ništa lakše nego špartati po fejsbuku i twiteru i prenositi "pikanterije", eto vesti!
Poziv na linč je naravno nedopustiv, i tu je savršeno nebitno da li ja poštujem rad Žena u crnom ili ne.

Mile

pre 10 godina

Za ovo bi, u nekoj normalnoj zemlji, snosio ozbiljne posledice. (GoranM, 28. mart 2014 07:51)
U nekoj ozbiljnoj zemlji, ovakav skup bi bio zabranjen!

Jovan

pre 10 godina

Dalabu ostaje dalabu, I posle 20 godina i posle 30. Šta će jadan, a ima i fecabook nalog, pa to je suviše dobro da bi odoleo iskušenju i oćutao tako važan događaj kao što je skup žena! u crnom, belom ili pink izdanju. Težak mu je posao, svaki dan toliko izaziva, stres, čovek pogreši. Hehehe

fikus

pre 10 godina

Za ovo bi, u nekoj normalnoj zemlji, snosio ozbiljne posledice. (GoranM, 28. mart 2014 07:51)
U nekoj ozbiljnoj zemlji, ovakav skup bi bio zabranjen! (Mile, 28. mart 2014 10:05)
U normanoj i ozbiljnoj zemlji ne bi bilo povoda za ovakav skup.

Silver Surfer

pre 10 godina

I ako se ne varam bio je voditelj na radikalskim mitinzima. Uglavnom svi su lepo pouvaljivali. I to na drzavnu sisu.
Drzavni organi bi trebalo ovo ekspresno da procesuiraju. Sta god ja mislio o Zenama u crnom niko nema pravo da poziva na linc a narocito to ne sme da bude metod kada se radi o neistomisljenicima. Jer sutra neko jaci, ozbiljniji, bolje organizovaniji i finansijski sposobniji moze da bude protiv Pocucinog stava pa da pozove ili organizuje odredjene grupe da njega lincuju. Ako se ozbiljno ne reaguje na ovakav poziv nekoga ko je portparol jedne protivteroristicke jedinice onda polako pocinjemo da prihvatamo nasilje kao legitiman oblik borbe protiv neistonisljenika. Ovo je ozbiljan ispit za SNS, a verujem da ni iz EU nece biti bez reakcija. Oni ovakve prilike cekaju da nam natrljaju nos.
Snaga argumenata a ne pesnica treba da bude jedino sredstvo u borbi sa onima sa kojima nemamo isto misljenje. Bilo da je u pitanju pojedinac ili neka organizacija.

čitateljka

pre 10 godina

Već sam i ranije videla da sa ovim čovekom nije sve kako treba (pljuvanje svih mogućih, najprljavijim jezikom koji sam skoro čula!)...
Ali da je portparol - to je već katastrofa.

Mile Mrdalija

pre 10 godina

Osecam da ce se Pocuca uskoro oglasiti i reci ce kako mu je neko hakovao profil i kako ovo nisu njegove reci. Covek je nevidjena sirovina.

Pazi sad ovo...

pre 10 godina

E, bem ti zemlju u kojoj se javna komunikacija odvija na društvenim mrežama, gde se ministri obraćaju građanima putem tvitova, statusa...a ako je njegov profil privatni, a ne PR profil,onda nek piše šta želi. to nek istražuje ko treba, ajde nešto bitno da se radi, npr. svako svoj posao, i idemo u nirvanu...

Natis

pre 10 godina

Ovaj čovek ima opasno nizak nivo tolerancije i nije jasno kako takvi mogu da rade u policiji, da li oni prolaze neke psiho testove? Svako normalno društvo bi svojom akcijom stalo protiv ovakvi, a ne za njih.

Nemanja

pre 10 godina

Ovo je samo kap u moru - pogledao sam profil ovog stvora (naravno da ne zna da podesi parametre privatnosti, ili ga ovako bahatog baš briga za to) i mogu reći da je 'ovo' uvreda čak i za uvredu za ljudsko biće. Dame i gospodo, konačno smo otkrili najniži oblik života.

anbeast

pre 10 godina

Vidim da mnogi ne razumeju sta znaci sloboda izrazavanja i odgovornost funkcije. Moze ti misliti o cemu god hoces i na koji god nacin hoces, ali ako javno kazes da neko treba da bude prebijen zbog drugacijeg misljenja to je onda potpuno druga stvar. To se NE RADI!! Radomir moze da ima kakav god stav medju svojim prijateljima, ali on je zaposlen u MUP-u i ovakvi javno ispoljeni stavovi NISU DOPUSTIVI. Jedini nacin da se MUP ogradi od ovakvih stavova je otkaz! Ako se to ne uradi, znacice da se celnici slazu sa RAdomirovim stavovima, a to je vec ozbiljan problem...

james bond 123

pre 10 godina

@" Legitimno pravo gospodina je da izrazi svoje misljenje o toj pojavi u drustvu.
(Pojavni oblik, 28. mart 2014 08:26)"

ti se zezas?

vrisko

pre 10 godina

Pored toga sto je za ovako nesto tesko naci adekvatan komentar, izuzetno je zanimljiva cinjenica da su brojni voditelji sa Pinka portparoli ili pr-ovi raznih drzavnih ustanova i javnih preduzeca (Kontrola leta, Klinicki centar Srbije, PTJ MUP-a...)

djole

pre 10 godina

Nije opasno to sto on kao pojedinac tako razmislja, vec sto tako razmislja bar 50% ljudi u Srbiji. On to nikada ne bi napisao da ne zna da tako razmislja vecina ljudi u toj jedinici MuPa.
Nemam zivaca za opsirniji komentar, nisam imao zivaca ni pre 17 godina kada sam odselio u Svedsku.
Ako taj covek zadrzi svoj posao u MUPUu (ciji je zadatak da odzava red i mir) onda je svaki komentar suvisan!

ološ odstraniti iz državnih službi

pre 10 godina

Ološ treba odstraniti prvo iz državnih službi kao što je policija i sudstvo. Zbog toga i imamo privilegovane huliganske grupe koje po nalogu političara i države deluju. U nedostatku tih naloga biju, reketiraju i maltretiraju pošten svet.
Nisam pristalica "Žena u crnom" ali sam protiv svakog pozivanja na nasilje .

Zeka Peka i drugari

pre 10 godina

ljudi su poceli da precenjuju facebook....i isti koriste u najrazlicitije stvari...to je licni stav....i ne treba ga zloupotrebljavati...uskoro ce izumeti masinu za citanje misli pa neces smeti ni da mislis o necemu sta je neprikladno!

Dejan NBG

pre 10 godina

Ovo je sramota i uvreda za policiju. Da se normalan covek zapita koga mi sve to placamo da sedi u drzavnim institucijama, i zasto. Prosto je nedopustivo da jedan portparol policije koja je zaduzena da stiti mir i bezbednost svih gradjana huska huligane da izazovu nerede i fizicki povrede, pa mozda cak i ubiju, nekoga sa cijim se (mirnim i potpuno legalnim) aktivnostima on privatno ne slaze. Bolje bi mu bilo da radi svoj posao i poziva na obracun sa doticnim ekstremistickim grupama ciji "poslovi" uveliko podpadaju pod nadleznost jedinice ciji je predstavnik.

Novosadjanin

pre 10 godina

Cao zdravo Pocuca,
pisi memoare, da znamo kako je biti otpusten iz drzavne ustanove.

Bices jedan do retkih kojima je to poslo za rukom, pa steta ne podeliti to jedinstveno (ne)iskustvo.

Vladimir

pre 10 godina

Što sam ne ide nego druge potpaljuje i to radi kao portparol policijske jedinice heheeee
Ružičasti policajac.Fejsbuk junak.Štetočina iz fotelje.

PatriJota

pre 10 godina

A sta je tu cudno obzirom da su radikali na vlasti??? Pa zar ovo nije njihov stil izrazavanja, misljenja i programa??? Zar je moguce da ste zaboravili pricu i incidente ovih istih kojima ste sada dali apsolutnu vlast??? E pa na zalost, jeste i to cete gorko zalaliti veoma brzo!!!

jos jedna sramota srbije

pre 10 godina

Sklonio je post. Videle gazde da se djilkos zaleteo, pa su intervenisale. Kakvih sve gadosti i bedastoca ima na tom profilu, zreo je da ga FB brise. Ja bih ga samo zbog one slike brisao il stogod.

Zreo je i djilkos za otkaz, pa nek se vrati na TV Pink i tamo radi wtf se vec se tamo radi, ne znam, nisam ga gledao nikad. I nek mu lepi Zeljko daje domace zadatke, ali da ih zajedno iz tvorze pisu, jer za bolje nisu.

Nikola

pre 10 godina

U samo 3 dana imamo 2 komentara: izrugivanje portparola NATO sa srpskim žrtvama bombardovanja (NATO Air - Just do it), koje je naišlo na metiljavu reakciju sprske javnosti, bez osude političara, a o kazni NATO-a ne treba ni da govorimo, pre se može pričati o unapređenju dotične. S druge strane, portparol PTJ je ukazao na činjenicu da u srcu Srbije imamo par opskurnih kvazihumanitarnih organizacija, koje su dokazano plaćene američkim novcem i koje osuđuju zločine Srba, a pretvaraju se da se zločini nad Srbima nisu dogodili, čime u javnosti ispunjavaju svoju ulogu da se kreira slika o Srbima zločincima. I sad on treba da bude kažnjen? Da dobije otkaz? Pokušavamo uporno da sasečemo sve koji imaju imalo petlje ili hrabrosti da stvari nazovu pravim imenom! Počuča, imaš moju podršku!

Crna Zena

pre 10 godina

Ovo je necuveno! Ovo ponasanje je proizvod dugogodisnjem, decenijskom ulizivanju i podsticanju primitivaca i siledzija. Zao mi je sto ne mogu da odem odavde i zaboravim ovu zemlju.

gradjanin

pre 10 godina

Kako, kako ovakav covek moze da ima bilo kakav posao u MUP-u?! Samo bacite pogled an ostale stvari na njegovom FB, i bice vam jasno...

kraja

pre 10 godina

...ima koristi od tog FB-a, twittera...
...covek sebi potpisao otkaz...
...javno...
...sledeci "frajer"...
...a ko je tu pi..a vidi se po tome sto nema yaya da sam to uradi, vec podstice druge...
...ima i za to clan u zakonu...

akter politike

pre 10 godina

Pa ni ja nemam lepo misljenje o toj organizaciji ali mi to ne daje za pravo da pozivam na neciji linc. Pogotovo sto je medijska licnost i radnik MUP-a. Verovatno mu necr faliti dlaka sa glave, koliko se secam on je vodio program na mizinzima SNS-a i Radikala.

ll

pre 10 godina

E, pa gospodo i gospodje politicari, lopta je u vasem terenu. Videli smo kako su ljudi bili osudjeni zbog pisanja kritike o filmu politicki podobnog rezisera, videli smo kako je covek osudjen zbog pravljenja stilske figure o celnicima najuspesnije tajkunske firme u Srbiji (koja cak ni porez ne placa), sad da vidimo da li je poziv na linc pozeljan nacin govora u Srbiji, ili ovaj pozorisni komad ima druge skeceve u scenariju.

sasa

pre 10 godina

Krivicni Zakonik Republike Srbije

Ugrožavanje sigurnosti

Član 138

(1) Ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema više lica ili ako je delo izazvalo uznemirenost građana ili druge teške posledice,
kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

(3) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema predsedniku Republike, narodnom poslaniku, predsedniku Vlade, članovima Vlade, sudiji Ustavnog suda, sudiji, javnom tužiocu i zameniku javnog tužioca, advokatu, policijskom službeniku i licu koje obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja u vezi sa poslovima koje obavlja,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Žeks

pre 10 godina

Када би и на Косову могло овако да се протествује против албанских злочина, схватила би се суштина ратова деведесетих.

Никола Ранковић

pre 10 godina

За сваку осуду....... мада мора се признати и да су жене у црном одавно прешле сваку границу прихватљивости. Постале су саме себи сврха....фино плаћена сврха.

kiril

pre 10 godina

Sudeći po ostatku njegovog facebook profila/zida, ovog čoveka baš i ne možemo uzimati za ozbiljno. Više mi je lik u fazonu nekog vođe navijača nego portparola državne institucije, po onome kako detinje razmišlja. Zaista, kako ovakvi tipovi dođu do takvog radnog mesta?! Da, naivan sam ja...

igi

pre 10 godina

U normalnom drustvu,tj.drzavi,ovo bi bilo sasvim dovoljno za otkaz.
A od kada pojedinačne jedinice MUP-a imaju potparola??? Samo MUP Srbije,ili Beogradska policija mogu da imaju potparole...verovatno je to pozicija izmišljena za bivšeg "novinara",jer sigurno nema policijske kvalifikacije za posao u PTJ.

Aleksandra

pre 10 godina

@(srba, 28. mart 2014 08:34)

Nema pravo da to radi tako javno. On je previse eksponirana javna licnost a sada i deo MUP-a!!! Njegova rec ima drugaciju tezinu nego moja i Vasa. Ne sme da se tako oglasava javno. Svoje misljenje moze da iznese u uzem krugu svojih prijatelja i porodice i to mu Ustav dozvoljava....

vreme užasa

pre 10 godina

koliko pluseva podrške monstrumu, koliko minusa na kritičke komentare!
stidi se srbijo na putu u civilizovani svet, nisi ni za banana državu.
tako prostačko, ekstra vulgarno i homofobično! a svi kao za borbu protiv kriminala i korupcije?!

ksenija

pre 10 godina

Zasto bi ih lincovali, one samo govore istinu. Ali da ne bi Zene u crnom bespotrebno sebi stvarale neprijatelje, neka naprave slican pomen i za srpske zrtve. Istina je to da su stradali i jedni i drugi.

drugaciji

pre 10 godina

Kakve god bile to su zene, to je isto kao da si rekao da treba decu da bijemo, svako ima prava na svoje misljenje, mozda tu ima nekoga ko je izgubio nekog na kosovu, dosta albanaca zivi u beogradu, pogotovo oko kalenic pijace i u drugim delovima grada, to sto oni obelezavaju a mi srbi ne kad nam je neko poginuo to smo mi krivi, a i one samo hoce medisku paznju kao i ti, samo si ti jedan od onih 26% koji je glasao za sns najverovatnije, tako da si ti u manjini i ugrozava te sve, jel na sledecim izborima caooooo

sasa

pre 10 godina

nikola, ne znam gde si cuo da humanitarne organizacije koje pominjes negiraju srpske zrtve u svim sukobima i zlocinima drugih strana. ali znaj da to nije istina, nego je upravo suprotno: oni zele da naglasavanjem zrtava i drugih strana ostanu objektivni, humani i verni istini, kao osnovnim ljudskim osobinama, sto ti i slicni, prosto niste! ne, ti si onaj koji ce da prijavi komsiju policiji jer si ga provociras u prolazu, a on ti nalupao samare! i koji ce djavo uopste portparol protivteriristickoj jedinici? da trosi pare od poreza jer je vodio mitinge snsa?

sasa

pre 10 godina

kao komentar postavio sam clan krivicnog zakona srbije, koji objasnjava, sankcionise i uredjuje ovo delo. dobio sam 15 pluseva i 120 minusa!!! dakle, zakon je zakon, a ovaj "pametnjakovic" ga je prekrsio. kazna je predvidjena i on treba da se optuzi, procesuira i kazni! botovi, jednog dana kada vam neko bude pretio ili poslao navijace na vas, a ovo je srbija, pa je sve moguce (i verovatno) setite se minusa koje ste lupali jer vam idu na nerve zene u crnom!

silja

pre 10 godina

ovo jeste on napisao sto posto, sobzirom da se secam njegovog patriotizma iz vremena kad je telom branio slobodana milosevica na protestima na dedinju, a bio je volonterski angazovan na promociji radikala (vodio im promocije i mitinge).... al nije mi to bitno, nek radi dalabu sta hoce, nego me zanima sta ce majke ti antiterosristickoj jedinici portparol

Миле контраш

pre 10 godina

До овога не би ни долазило да које каква ТЗВ ,,удружења`` не одржавају окупљања која вређају нечију интелигенцију, или можда не вређају. Злочина је било на свим странама, не требају се заборавити али не треба ни провоцирати да би се изазвао конфликт.

MT

pre 10 godina

Auuu, da li je ovako nešto moguće? Pa sve i da misli tako, ovo je rušenje ugleda države u kojoj živim. Ne znam da li je ikome, ali meni jeste stalo do ugleda države u kojoj živi. To je valjda normalna želja za nekoga ko voli svoju zemlju, ili možda ta moja želja više nije normalna...

CrniGavran

pre 10 godina

Da li bi se ovo odrzalo u Pristini pitam vas liberali sto lupate minuse? I da je postavio ima pravo, to je njegovo misljenje, to je sloboda govora. Kad ove mogu da slave OVK u centru Bg, i on moze da da svoje misljenje.

Zoran

pre 10 godina

Ne mogu da kažem da obožavam Žene u crnom, ali mislim d a bi bilo dobro da postoji takva organizacija u svakoj ex-YU republici. Što se tiče Počuče, meni je ovo apsolutno neprihvatljivo, čak i kao lični stav zaposlenog u MUPu, koga plaćaju svi građani Srbije.

Iskreno, nadam se da je to lažan (hakovan) profil.

Normalan

pre 10 godina

Za ovo bi, u nekoj normalnoj zemlji, snosio ozbiljne posledice. (GoranM, 28. mart 2014 07:51)
U nekoj ozbiljnoj zemlji, ovakav skup bi bio zabranjen! (Mile, 28. mart 2014 10:05)
U normanoj i ozbiljnoj zemlji ne bi bilo povoda za ovakav skup.(fikus, 28. mart 2014 11:08)
Нема повода ни код нас за овакав скуп, јер смо злочинце осудили и послали поруку помирења. Лицемерно је од ових ``жена у црном`` да се појављују увек и свуда где жртве нису Срби. Правда треба да важи за све. Где су биле 24. марта на обележавању парастоса невиним жртвама НАТО агресије? То говори о њима. Не треба их линчовати, то никако, њихова (не)дела су гора од сваког линча. Историја ће ово запамтити и учити потомке да је правда добра за све, осим за Србе. Да ли је то у реду?

Nikola

pre 10 godina

Meni ovo ne zvuci kao poziv na linc, covek je samo izneo svoje misljenje, i mislim da on ne moze da utice na odluku navedenih grupa. A nismo ni culi njegovo saopstenje.

majstori majstori

pre 10 godina

@
Sudeći po ostatku njegovog facebook profila/zida, ovog čoveka baš i ne možemo uzimati za ozbiljno. Više mi je lik u fazonu nekog vođe navijača nego portparola državne institucije, po onome kako detinje razmišlja. Zaista, kako ovakvi tipovi dođu do takvog radnog mesta?! Da, naivan sam ja...
(kiril, 28. mart 2014 11:27)

U vreme hapsenja Karadzica nadjoh se slucajno turisticki u Beogradu i izasao sam da se prosetam kroz centar grada-kad tamo demonstracije. Nevelike ali digli su galamu. Gospodin koga sad zovu gospodar Vucic, bese nesto mladji i dosta opustenije odeven. Istinski utisak koji sam poneo je da su demonstranti delovali kao navijaci a on kao neki vodja navijaca. Niakakv osjecaj politicke moci ni ideje-to je bilo surovo nagurivanje sa policijom i par nekih razbijaca koji kao stoje obezbedjuju njega.
Tako nemoj da potcenjujes navijacki stil i imidz-sutra ti je vodja navijaca-vozd. Nije ovaj prvi koji se uspeo..

milan

pre 10 godina

lupio i ostao ziv.
sta se moglo ocekivati od jednog radikala.
ovo zasluzuje ozbilje kritike i u najmanju ruku suspenziju. da ne pricam da ima elemenata i za krivicno gonjenje.
dno dna! nema dalje.

perungromovnik

pre 10 godina

Ne ulazeci u analizu da li je profil lazan ili ne, a imajuci u vidu moje duboko neslaganje sa NVO Zene u crnom (radi njihove pristrasnosti i izostanka osude srpskih zrtava) misljenja sam da su ovakve izjave (poziv na linc bilo koga, pogotovo ako poziva huligane - otpad naseg i bilo kojeg drustva) u najmanju ruku ogavne. Da li je profil pravi ili nije ne znam ali me cude komentari pojedinih citalaca koji ovako nesto odobravaju. Svako kada prokomentarise na taj nacin neku zenu, neka pomisli o svojoj majci, sestri, cerki, rodjaki ili prijateljici, pa tek onda neka kaze.
Udariti zenu, sramota neka vas je komentatori.

xitam

pre 10 godina

Zasto nije odrzao neki skup za pocast srpskim zrtvama, nego je pozvao na prolivanje jos krvi? Zato sto je navikao da proliva krv drugih. Zasto on nije otisao da ih bije, nego je huskao druge? Bas je hrabar.

Nikos

pre 10 godina

Sta ce protivteroristickoj jedinici MUP-a Srbije PORTPAROL? Eeeeej bre, portparolll!!! okle ce bre u ovoj jadnoj zemlji da se izmisljaju "radna"mesta za uhlebljivanje parazita? Ko ce bre vise to da placa, imate li imalo milosti?
Jos bih ja nasiroko o ovome, nego moram da zovem portparola obucarske radnje te i te, da mi objasni zasto radnja nije uspela da mi zakrpi cipelu.

Taxi

pre 10 godina

@srba: pa nije on cistacica, nego PORTPAROL, posao mu je da u javnosti govori u ime MUP-a, i u takvom slucaju tesko moze da se brani da je to "njegovo privatno misljenje". I naravno da ima pravo da misli sta hoce, ali nema pravo da poziva na linc.

anbeast

pre 10 godina

Ha,ha,ha... ultra zanimljiva situacija sa + i - za neke komentare. Do jednog doba dana, normalan odnos pluseva i minusa, a onda potpuno obrnut odnos za sustinski iste komentare. Neko probudio botove :))))

Vorchellot

pre 10 godina

Ovo je klasicna igra podizanja publiciteta. Neko blizak organizaciji ciji je publicitet minimalan kreirao je lazan FB profil i napisao sto je napisao. Sada se pokrece opsta drustvena akcija a sve u svrhu reklamiranja organizacije i to ne zarad ostvarivanja veceg stepena gradjanskih sloboda i ljudskih prava vec za sticanje vece kolicine novca. nemam nista protiv organizacije ali ne prisustvujem njihovim akcijama. Mislim da je slican stav vecine gradjana Srbije.

iks

pre 10 godina

Bitanga. I to vrlo destruktivna, pa još i prosta i bezobrazna. A prima platu o trošku poreskih obveznika.
Čekaj šta će PTJ-u portparol? Da opet ne prave neku mafijašku družinu poput crvanih beretki, pa im treba neko da zamajava javnost i napada neistomišljenike?
Ako je tako, onda ništa, čovek samo radi ono što mu je u opisu posla.

pera

pre 10 godina

Koliko proevropejski patijota. Da te bog sacuva. Vidi se koliko vam je stalo i do Kosova i do drzave. Osudjujem poziv na linc, ali zene u crno u sred Beograda da obelezavaju nesto tako, pa to je provokacija od strane zapada. Sto se ne pojave u Pristini. Nisu se to one setile, nego im je nartedjeno za debele pare, a vi srbi se pokazaste po kometarima. Zato sto niste slozni i lako ste podvodljivi i POTPLATLJIVO, zato tako i prolazite. Pa vi od najveceg radikala dobiste nejveceg evropljaniana. I od pape veci papa. Mala slova na pojednim recima nisu greska. Izgleda da ja koji nisam srbin a zivim tu, vise volim tu zemlju od samih vas. Bio sam na kosovu, moji drugari policajaci su ginuli oko men, pa se zene u crnom nisu setile ti ljudi. Na kraju jos jednom osudjujem poziv na linc, ako ga je bilo, mada ne koristim facebook, pa i nisam citao.

uredni neplatiša

pre 10 godina

Zene u crnom nose crninu sa razlogom. Ako one mogu da se izdignu iz svog bola i da iskazu saosecanje i postovanje prema zrtvama ko ima pravo da to dovodi u pitanje? A kamoli da poziva na nasilje nad tim unesrecenim majkama i zenama?

Tasa

pre 10 godina

To vi možete da se tešite da će biti otpušten. Možda će biti premešten s tog mesta, tj. možda mu "neće" biti produžen ugovor o delu, ali će se, kad se slegne prašina, uveliti na drugo lepo plaćeno mesto, malo zaklonjenije, gde će mu građani ove zemlje opet svojim budžetskim parama plaćati da pije kafu po ceo dan i flertuje s koleginicama.

Partija štiti svoje. Nemojte misliti da će i sad biti drugačije.

Vazak

pre 10 godina

Da stavimo stvari u perspektivu: ako je ovo tačno, onda osoba koju gradjani Srbije plaćaju da bi živeli bezbednije poziva na nasilje nad onima koji ga plaćaju da ih štiti. Sve ostalo je manje važno. Posledica bi morala biti i otkaz i krivični postupak. Svi drugi postupci odgovornih i nadležnih organa bi pokazali nemoć, nesposobnost i korumpiranost države. Hajde, gospodine Prvi Potpredsedniče Vlade i Koordinatoru Službi bezbednosti, pokažite se na delu. Hajde, novinari, pitajte ga šta bi trebalo uraditi.

IronMan

pre 10 godina

OK, nakon isčitavanja svih komentara, vidim da smo skoro svi složni u osudi ovog čina portparola PTJ, ali smo isto tako skoro svi složni u mišljenju o ovoj i sličnim organizacijama!

kej

pre 10 godina

da razumeju svi oni koji se ogradjuju osudjivanjem poziva na linc,a u stvari slazu sa namerom istog- u svakoj demokratskoj zemlji mora da postoji sloboda okupljanja i izrazavanja, svideo se nekom sadrzaj toga ili ne! ni meni se nisu svideli skupovi raznoraznih nacionalista, pa sta?! Ali drzava MORA da omoguci slobode i prava gradjana, u suprotnom moze da glumi borbu protiv korupcije i da nam maze oci u nedogled... a o ovom huliganu koji je samo jos jedan dokaz sprege policije i navijaca...sta sve da kazem?!!!!

sozgas

pre 10 godina

Za ovo bi, u nekoj normalnoj zemlji, snosio ozbiljne posledice.
(GoranM, 28. mart 2014 07:51)

U nekoj ozbiljnoj zemlji, ovakav skup bi bio zabranjen!
(Mile, 28. mart 2014 10:05)

Primitivno razmisljanje.

PS

pre 10 godina

Svako ko poziva na linč treba da bude procesuiran i propisno kažnjen i da kao inspiratoru mu bude stavljeno na teret i ako neko pretrpi posledice zbog toga.
Što se tiče ove manifestacije 'Žene u crnom' i sličnih reakcija, mislim da ne bi se dešavale da je društvo spremno da se suoči sa istinom o svim zločinima koje treba osuditi, a pre svega, svako društvo treba da osudi i distancira se od zločina svojih pripadnika.

Zeka Peka i drugari

pre 10 godina

ljudi su poceli da precenjuju facebook....i isti koriste u najrazlicitije stvari...to je licni stav....i ne treba ga zloupotrebljavati...uskoro ce izumeti masinu za citanje misli pa neces smeti ni da mislis o necemu sta je neprikladno!

sasa

pre 10 godina

nikola, ne znam gde si cuo da humanitarne organizacije koje pominjes negiraju srpske zrtve u svim sukobima i zlocinima drugih strana. ali znaj da to nije istina, nego je upravo suprotno: oni zele da naglasavanjem zrtava i drugih strana ostanu objektivni, humani i verni istini, kao osnovnim ljudskim osobinama, sto ti i slicni, prosto niste! ne, ti si onaj koji ce da prijavi komsiju policiji jer si ga provociras u prolazu, a on ti nalupao samare! i koji ce djavo uopste portparol protivteriristickoj jedinici? da trosi pare od poreza jer je vodio mitinge snsa?

Dejan NBG

pre 10 godina

Ovo je sramota i uvreda za policiju. Da se normalan covek zapita koga mi sve to placamo da sedi u drzavnim institucijama, i zasto. Prosto je nedopustivo da jedan portparol policije koja je zaduzena da stiti mir i bezbednost svih gradjana huska huligane da izazovu nerede i fizicki povrede, pa mozda cak i ubiju, nekoga sa cijim se (mirnim i potpuno legalnim) aktivnostima on privatno ne slaze. Bolje bi mu bilo da radi svoj posao i poziva na obracun sa doticnim ekstremistickim grupama ciji "poslovi" uveliko podpadaju pod nadleznost jedinice ciji je predstavnik.

vreme užasa

pre 10 godina

koliko pluseva podrške monstrumu, koliko minusa na kritičke komentare!
stidi se srbijo na putu u civilizovani svet, nisi ni za banana državu.
tako prostačko, ekstra vulgarno i homofobično! a svi kao za borbu protiv kriminala i korupcije?!

Nikola

pre 10 godina

Meni ovo ne zvuci kao poziv na linc, covek je samo izneo svoje misljenje, i mislim da on ne moze da utice na odluku navedenih grupa. A nismo ni culi njegovo saopstenje.

milan

pre 10 godina

lupio i ostao ziv.
sta se moglo ocekivati od jednog radikala.
ovo zasluzuje ozbilje kritike i u najmanju ruku suspenziju. da ne pricam da ima elemenata i za krivicno gonjenje.
dno dna! nema dalje.

sasa

pre 10 godina

Krivicni Zakonik Republike Srbije

Ugrožavanje sigurnosti

Član 138

(1) Ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema više lica ili ako je delo izazvalo uznemirenost građana ili druge teške posledice,
kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

(3) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema predsedniku Republike, narodnom poslaniku, predsedniku Vlade, članovima Vlade, sudiji Ustavnog suda, sudiji, javnom tužiocu i zameniku javnog tužioca, advokatu, policijskom službeniku i licu koje obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja u vezi sa poslovima koje obavlja,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Mile

pre 10 godina

Za ovo bi, u nekoj normalnoj zemlji, snosio ozbiljne posledice. (GoranM, 28. mart 2014 07:51)
U nekoj ozbiljnoj zemlji, ovakav skup bi bio zabranjen!

silja

pre 10 godina

ovo jeste on napisao sto posto, sobzirom da se secam njegovog patriotizma iz vremena kad je telom branio slobodana milosevica na protestima na dedinju, a bio je volonterski angazovan na promociji radikala (vodio im promocije i mitinge).... al nije mi to bitno, nek radi dalabu sta hoce, nego me zanima sta ce majke ti antiterosristickoj jedinici portparol

Nikola

pre 10 godina

U samo 3 dana imamo 2 komentara: izrugivanje portparola NATO sa srpskim žrtvama bombardovanja (NATO Air - Just do it), koje je naišlo na metiljavu reakciju sprske javnosti, bez osude političara, a o kazni NATO-a ne treba ni da govorimo, pre se može pričati o unapređenju dotične. S druge strane, portparol PTJ je ukazao na činjenicu da u srcu Srbije imamo par opskurnih kvazihumanitarnih organizacija, koje su dokazano plaćene američkim novcem i koje osuđuju zločine Srba, a pretvaraju se da se zločini nad Srbima nisu dogodili, čime u javnosti ispunjavaju svoju ulogu da se kreira slika o Srbima zločincima. I sad on treba da bude kažnjen? Da dobije otkaz? Pokušavamo uporno da sasečemo sve koji imaju imalo petlje ili hrabrosti da stvari nazovu pravim imenom! Počuča, imaš moju podršku!

Nikos

pre 10 godina

Sta ce protivteroristickoj jedinici MUP-a Srbije PORTPAROL? Eeeeej bre, portparolll!!! okle ce bre u ovoj jadnoj zemlji da se izmisljaju "radna"mesta za uhlebljivanje parazita? Ko ce bre vise to da placa, imate li imalo milosti?
Jos bih ja nasiroko o ovome, nego moram da zovem portparola obucarske radnje te i te, da mi objasni zasto radnja nije uspela da mi zakrpi cipelu.

Миле контраш

pre 10 godina

До овога не би ни долазило да које каква ТЗВ ,,удружења`` не одржавају окупљања која вређају нечију интелигенцију, или можда не вређају. Злочина је било на свим странама, не требају се заборавити али не треба ни провоцирати да би се изазвао конфликт.

xitam

pre 10 godina

Zasto nije odrzao neki skup za pocast srpskim zrtvama, nego je pozvao na prolivanje jos krvi? Zato sto je navikao da proliva krv drugih. Zasto on nije otisao da ih bije, nego je huskao druge? Bas je hrabar.

majstori majstori

pre 10 godina

@
Sudeći po ostatku njegovog facebook profila/zida, ovog čoveka baš i ne možemo uzimati za ozbiljno. Više mi je lik u fazonu nekog vođe navijača nego portparola državne institucije, po onome kako detinje razmišlja. Zaista, kako ovakvi tipovi dođu do takvog radnog mesta?! Da, naivan sam ja...
(kiril, 28. mart 2014 11:27)

U vreme hapsenja Karadzica nadjoh se slucajno turisticki u Beogradu i izasao sam da se prosetam kroz centar grada-kad tamo demonstracije. Nevelike ali digli su galamu. Gospodin koga sad zovu gospodar Vucic, bese nesto mladji i dosta opustenije odeven. Istinski utisak koji sam poneo je da su demonstranti delovali kao navijaci a on kao neki vodja navijaca. Niakakv osjecaj politicke moci ni ideje-to je bilo surovo nagurivanje sa policijom i par nekih razbijaca koji kao stoje obezbedjuju njega.
Tako nemoj da potcenjujes navijacki stil i imidz-sutra ti je vodja navijaca-vozd. Nije ovaj prvi koji se uspeo..

Nemanja

pre 10 godina

Sramota! Primitivizam i prostakluk. Kada se poslednji put neko ovako izrazavao na Internetu, onda su ga hapsili, ali tada je spomenut Vucic. Bas me zanima da li ce i sada da budu tako azurni.

CrniGavran

pre 10 godina

Da li bi se ovo odrzalo u Pristini pitam vas liberali sto lupate minuse? I da je postavio ima pravo, to je njegovo misljenje, to je sloboda govora. Kad ove mogu da slave OVK u centru Bg, i on moze da da svoje misljenje.

Vorchellot

pre 10 godina

Ovo je klasicna igra podizanja publiciteta. Neko blizak organizaciji ciji je publicitet minimalan kreirao je lazan FB profil i napisao sto je napisao. Sada se pokrece opsta drustvena akcija a sve u svrhu reklamiranja organizacije i to ne zarad ostvarivanja veceg stepena gradjanskih sloboda i ljudskih prava vec za sticanje vece kolicine novca. nemam nista protiv organizacije ali ne prisustvujem njihovim akcijama. Mislim da je slican stav vecine gradjana Srbije.

Никола Ранковић

pre 10 godina

За сваку осуду....... мада мора се признати и да су жене у црном одавно прешле сваку границу прихватљивости. Постале су саме себи сврха....фино плаћена сврха.

anti FB

pre 10 godina

Mene fascinira odnos medija prema pisanju po društvenim mrežama. Imam utisak da je u medijima sve manje novinara, a sve više lovaca na senzacije. Pronaći ozbiljan, analitičan i sveobuhvatan test postala je retkost, pa se pitam da li je novinar profesija u odumiranju? Ništa lakše nego špartati po fejsbuku i twiteru i prenositi "pikanterije", eto vesti!
Poziv na linč je naravno nedopustiv, i tu je savršeno nebitno da li ja poštujem rad Žena u crnom ili ne.

BivsiClan

pre 10 godina

E sad da vidimo jesmo li naucili nesto iz proslosti. Novinar Pinka izgleda nije. DSS je isto tako surovao malo sa huliganima, malo sa specijalnim jedinicama.

Normalan

pre 10 godina

Za ovo bi, u nekoj normalnoj zemlji, snosio ozbiljne posledice. (GoranM, 28. mart 2014 07:51)
U nekoj ozbiljnoj zemlji, ovakav skup bi bio zabranjen! (Mile, 28. mart 2014 10:05)
U normanoj i ozbiljnoj zemlji ne bi bilo povoda za ovakav skup.(fikus, 28. mart 2014 11:08)
Нема повода ни код нас за овакав скуп, јер смо злочинце осудили и послали поруку помирења. Лицемерно је од ових ``жена у црном`` да се појављују увек и свуда где жртве нису Срби. Правда треба да важи за све. Где су биле 24. марта на обележавању парастоса невиним жртвама НАТО агресије? То говори о њима. Не треба их линчовати, то никако, њихова (не)дела су гора од сваког линча. Историја ће ово запамтити и учити потомке да је правда добра за све, осим за Србе. Да ли је то у реду?

ikar

pre 10 godina

dobro, odradili smo pun krug i vratili se u 1990-tu. ovakvi nebitni likovi su tu da nas podsete da iza price o evropskoj uniji i standardima ne stoji apsolutno nista, te da udba i dalje cvrstom rukom vodi ovu zemlju. za veliku vecinu stanovnistva je to utesna pomisao, sto je i logicno - na kraju krajeva, ti huligani su necija deca, nisu se materijalizovali ni iz cega. problem je sto drustvu kakvo je ovo uvek trebaju neprijatelji i sto se prica nece zavrsiti na ovim nesrecnicama u crnom. no, ovaj narod ionako nikad nije bio u stanju da razmislja vise od 3 dana unapred, tako da je vecinu bas briga sto onaj ko treba da obezbedjuje sigurnost, poziva na linc.

Crna Zena

pre 10 godina

Ovo je necuveno! Ovo ponasanje je proizvod dugogodisnjem, decenijskom ulizivanju i podsticanju primitivaca i siledzija. Zao mi je sto ne mogu da odem odavde i zaboravim ovu zemlju.

Žeks

pre 10 godina

Када би и на Косову могло овако да се протествује против албанских злочина, схватила би се суштина ратова деведесетих.

james bond 123

pre 10 godina

@" Legitimno pravo gospodina je da izrazi svoje misljenje o toj pojavi u drustvu.
(Pojavni oblik, 28. mart 2014 08:26)"

ti se zezas?

Jovan

pre 10 godina

Dalabu ostaje dalabu, I posle 20 godina i posle 30. Šta će jadan, a ima i fecabook nalog, pa to je suviše dobro da bi odoleo iskušenju i oćutao tako važan događaj kao što je skup žena! u crnom, belom ili pink izdanju. Težak mu je posao, svaki dan toliko izaziva, stres, čovek pogreši. Hehehe

ksenija

pre 10 godina

Zasto bi ih lincovali, one samo govore istinu. Ali da ne bi Zene u crnom bespotrebno sebi stvarale neprijatelje, neka naprave slican pomen i za srpske zrtve. Istina je to da su stradali i jedni i drugi.

fikus

pre 10 godina

Za ovo bi, u nekoj normalnoj zemlji, snosio ozbiljne posledice. (GoranM, 28. mart 2014 07:51)
U nekoj ozbiljnoj zemlji, ovakav skup bi bio zabranjen! (Mile, 28. mart 2014 10:05)
U normanoj i ozbiljnoj zemlji ne bi bilo povoda za ovakav skup.

Zoran

pre 10 godina

Ne mogu da kažem da obožavam Žene u crnom, ali mislim d a bi bilo dobro da postoji takva organizacija u svakoj ex-YU republici. Što se tiče Počuče, meni je ovo apsolutno neprihvatljivo, čak i kao lični stav zaposlenog u MUPu, koga plaćaju svi građani Srbije.

Iskreno, nadam se da je to lažan (hakovan) profil.

djole

pre 10 godina

Nije opasno to sto on kao pojedinac tako razmislja, vec sto tako razmislja bar 50% ljudi u Srbiji. On to nikada ne bi napisao da ne zna da tako razmislja vecina ljudi u toj jedinici MuPa.
Nemam zivaca za opsirniji komentar, nisam imao zivaca ni pre 17 godina kada sam odselio u Svedsku.
Ako taj covek zadrzi svoj posao u MUPUu (ciji je zadatak da odzava red i mir) onda je svaki komentar suvisan!

jos jedna sramota srbije

pre 10 godina

Sklonio je post. Videle gazde da se djilkos zaleteo, pa su intervenisale. Kakvih sve gadosti i bedastoca ima na tom profilu, zreo je da ga FB brise. Ja bih ga samo zbog one slike brisao il stogod.

Zreo je i djilkos za otkaz, pa nek se vrati na TV Pink i tamo radi wtf se vec se tamo radi, ne znam, nisam ga gledao nikad. I nek mu lepi Zeljko daje domace zadatke, ali da ih zajedno iz tvorze pisu, jer za bolje nisu.

drugaciji

pre 10 godina

Kakve god bile to su zene, to je isto kao da si rekao da treba decu da bijemo, svako ima prava na svoje misljenje, mozda tu ima nekoga ko je izgubio nekog na kosovu, dosta albanaca zivi u beogradu, pogotovo oko kalenic pijace i u drugim delovima grada, to sto oni obelezavaju a mi srbi ne kad nam je neko poginuo to smo mi krivi, a i one samo hoce medisku paznju kao i ti, samo si ti jedan od onih 26% koji je glasao za sns najverovatnije, tako da si ti u manjini i ugrozava te sve, jel na sledecim izborima caooooo

uredni neplatiša

pre 10 godina

Zene u crnom nose crninu sa razlogom. Ako one mogu da se izdignu iz svog bola i da iskazu saosecanje i postovanje prema zrtvama ko ima pravo da to dovodi u pitanje? A kamoli da poziva na nasilje nad tim unesrecenim majkama i zenama?

Nemanja

pre 10 godina

Ovo je samo kap u moru - pogledao sam profil ovog stvora (naravno da ne zna da podesi parametre privatnosti, ili ga ovako bahatog baš briga za to) i mogu reći da je 'ovo' uvreda čak i za uvredu za ljudsko biće. Dame i gospodo, konačno smo otkrili najniži oblik života.

anbeast

pre 10 godina

Vidim da mnogi ne razumeju sta znaci sloboda izrazavanja i odgovornost funkcije. Moze ti misliti o cemu god hoces i na koji god nacin hoces, ali ako javno kazes da neko treba da bude prebijen zbog drugacijeg misljenja to je onda potpuno druga stvar. To se NE RADI!! Radomir moze da ima kakav god stav medju svojim prijateljima, ali on je zaposlen u MUP-u i ovakvi javno ispoljeni stavovi NISU DOPUSTIVI. Jedini nacin da se MUP ogradi od ovakvih stavova je otkaz! Ako se to ne uradi, znacice da se celnici slazu sa RAdomirovim stavovima, a to je vec ozbiljan problem...

Pazi sad ovo...

pre 10 godina

E, bem ti zemlju u kojoj se javna komunikacija odvija na društvenim mrežama, gde se ministri obraćaju građanima putem tvitova, statusa...a ako je njegov profil privatni, a ne PR profil,onda nek piše šta želi. to nek istražuje ko treba, ajde nešto bitno da se radi, npr. svako svoj posao, i idemo u nirvanu...

Mile Mrdalija

pre 10 godina

Osecam da ce se Pocuca uskoro oglasiti i reci ce kako mu je neko hakovao profil i kako ovo nisu njegove reci. Covek je nevidjena sirovina.

igi

pre 10 godina

U normalnom drustvu,tj.drzavi,ovo bi bilo sasvim dovoljno za otkaz.
A od kada pojedinačne jedinice MUP-a imaju potparola??? Samo MUP Srbije,ili Beogradska policija mogu da imaju potparole...verovatno je to pozicija izmišljena za bivšeg "novinara",jer sigurno nema policijske kvalifikacije za posao u PTJ.

Natis

pre 10 godina

Ovaj čovek ima opasno nizak nivo tolerancije i nije jasno kako takvi mogu da rade u policiji, da li oni prolaze neke psiho testove? Svako normalno društvo bi svojom akcijom stalo protiv ovakvi, a ne za njih.

PatriJota

pre 10 godina

A sta je tu cudno obzirom da su radikali na vlasti??? Pa zar ovo nije njihov stil izrazavanja, misljenja i programa??? Zar je moguce da ste zaboravili pricu i incidente ovih istih kojima ste sada dali apsolutnu vlast??? E pa na zalost, jeste i to cete gorko zalaliti veoma brzo!!!

čitateljka

pre 10 godina

Već sam i ranije videla da sa ovim čovekom nije sve kako treba (pljuvanje svih mogućih, najprljavijim jezikom koji sam skoro čula!)...
Ali da je portparol - to je već katastrofa.

perungromovnik

pre 10 godina

Ne ulazeci u analizu da li je profil lazan ili ne, a imajuci u vidu moje duboko neslaganje sa NVO Zene u crnom (radi njihove pristrasnosti i izostanka osude srpskih zrtava) misljenja sam da su ovakve izjave (poziv na linc bilo koga, pogotovo ako poziva huligane - otpad naseg i bilo kojeg drustva) u najmanju ruku ogavne. Da li je profil pravi ili nije ne znam ali me cude komentari pojedinih citalaca koji ovako nesto odobravaju. Svako kada prokomentarise na taj nacin neku zenu, neka pomisli o svojoj majci, sestri, cerki, rodjaki ili prijateljici, pa tek onda neka kaze.
Udariti zenu, sramota neka vas je komentatori.

Novosadjanin

pre 10 godina

Cao zdravo Pocuca,
pisi memoare, da znamo kako je biti otpusten iz drzavne ustanove.

Bices jedan do retkih kojima je to poslo za rukom, pa steta ne podeliti to jedinstveno (ne)iskustvo.

Silver Surfer

pre 10 godina

I ako se ne varam bio je voditelj na radikalskim mitinzima. Uglavnom svi su lepo pouvaljivali. I to na drzavnu sisu.
Drzavni organi bi trebalo ovo ekspresno da procesuiraju. Sta god ja mislio o Zenama u crnom niko nema pravo da poziva na linc a narocito to ne sme da bude metod kada se radi o neistomisljenicima. Jer sutra neko jaci, ozbiljniji, bolje organizovaniji i finansijski sposobniji moze da bude protiv Pocucinog stava pa da pozove ili organizuje odredjene grupe da njega lincuju. Ako se ozbiljno ne reaguje na ovakav poziv nekoga ko je portparol jedne protivteroristicke jedinice onda polako pocinjemo da prihvatamo nasilje kao legitiman oblik borbe protiv neistonisljenika. Ovo je ozbiljan ispit za SNS, a verujem da ni iz EU nece biti bez reakcija. Oni ovakve prilike cekaju da nam natrljaju nos.
Snaga argumenata a ne pesnica treba da bude jedino sredstvo u borbi sa onima sa kojima nemamo isto misljenje. Bilo da je u pitanju pojedinac ili neka organizacija.

kraja

pre 10 godina

...ima koristi od tog FB-a, twittera...
...covek sebi potpisao otkaz...
...javno...
...sledeci "frajer"...
...a ko je tu pi..a vidi se po tome sto nema yaya da sam to uradi, vec podstice druge...
...ima i za to clan u zakonu...

Vladimir

pre 10 godina

Što sam ne ide nego druge potpaljuje i to radi kao portparol policijske jedinice heheeee
Ružičasti policajac.Fejsbuk junak.Štetočina iz fotelje.

Aleksandra

pre 10 godina

@(srba, 28. mart 2014 08:34)

Nema pravo da to radi tako javno. On je previse eksponirana javna licnost a sada i deo MUP-a!!! Njegova rec ima drugaciju tezinu nego moja i Vasa. Ne sme da se tako oglasava javno. Svoje misljenje moze da iznese u uzem krugu svojih prijatelja i porodice i to mu Ustav dozvoljava....

akter politike

pre 10 godina

Pa ni ja nemam lepo misljenje o toj organizaciji ali mi to ne daje za pravo da pozivam na neciji linc. Pogotovo sto je medijska licnost i radnik MUP-a. Verovatno mu necr faliti dlaka sa glave, koliko se secam on je vodio program na mizinzima SNS-a i Radikala.

sozgas

pre 10 godina

Za ovo bi, u nekoj normalnoj zemlji, snosio ozbiljne posledice.
(GoranM, 28. mart 2014 07:51)

U nekoj ozbiljnoj zemlji, ovakav skup bi bio zabranjen!
(Mile, 28. mart 2014 10:05)

Primitivno razmisljanje.

MT

pre 10 godina

Auuu, da li je ovako nešto moguće? Pa sve i da misli tako, ovo je rušenje ugleda države u kojoj živim. Ne znam da li je ikome, ali meni jeste stalo do ugleda države u kojoj živi. To je valjda normalna želja za nekoga ko voli svoju zemlju, ili možda ta moja želja više nije normalna...

sasa

pre 10 godina

kao komentar postavio sam clan krivicnog zakona srbije, koji objasnjava, sankcionise i uredjuje ovo delo. dobio sam 15 pluseva i 120 minusa!!! dakle, zakon je zakon, a ovaj "pametnjakovic" ga je prekrsio. kazna je predvidjena i on treba da se optuzi, procesuira i kazni! botovi, jednog dana kada vam neko bude pretio ili poslao navijace na vas, a ovo je srbija, pa je sve moguce (i verovatno) setite se minusa koje ste lupali jer vam idu na nerve zene u crnom!

pera

pre 10 godina

Koliko proevropejski patijota. Da te bog sacuva. Vidi se koliko vam je stalo i do Kosova i do drzave. Osudjujem poziv na linc, ali zene u crno u sred Beograda da obelezavaju nesto tako, pa to je provokacija od strane zapada. Sto se ne pojave u Pristini. Nisu se to one setile, nego im je nartedjeno za debele pare, a vi srbi se pokazaste po kometarima. Zato sto niste slozni i lako ste podvodljivi i POTPLATLJIVO, zato tako i prolazite. Pa vi od najveceg radikala dobiste nejveceg evropljaniana. I od pape veci papa. Mala slova na pojednim recima nisu greska. Izgleda da ja koji nisam srbin a zivim tu, vise volim tu zemlju od samih vas. Bio sam na kosovu, moji drugari policajaci su ginuli oko men, pa se zene u crnom nisu setile ti ljudi. Na kraju jos jednom osudjujem poziv na linc, ako ga je bilo, mada ne koristim facebook, pa i nisam citao.

ološ odstraniti iz državnih službi

pre 10 godina

Ološ treba odstraniti prvo iz državnih službi kao što je policija i sudstvo. Zbog toga i imamo privilegovane huliganske grupe koje po nalogu političara i države deluju. U nedostatku tih naloga biju, reketiraju i maltretiraju pošten svet.
Nisam pristalica "Žena u crnom" ali sam protiv svakog pozivanja na nasilje .

gradjanin

pre 10 godina

Kako, kako ovakav covek moze da ima bilo kakav posao u MUP-u?! Samo bacite pogled an ostale stvari na njegovom FB, i bice vam jasno...

kiril

pre 10 godina

Sudeći po ostatku njegovog facebook profila/zida, ovog čoveka baš i ne možemo uzimati za ozbiljno. Više mi je lik u fazonu nekog vođe navijača nego portparola državne institucije, po onome kako detinje razmišlja. Zaista, kako ovakvi tipovi dođu do takvog radnog mesta?! Da, naivan sam ja...

vrisko

pre 10 godina

Pored toga sto je za ovako nesto tesko naci adekvatan komentar, izuzetno je zanimljiva cinjenica da su brojni voditelji sa Pinka portparoli ili pr-ovi raznih drzavnih ustanova i javnih preduzeca (Kontrola leta, Klinicki centar Srbije, PTJ MUP-a...)

ll

pre 10 godina

E, pa gospodo i gospodje politicari, lopta je u vasem terenu. Videli smo kako su ljudi bili osudjeni zbog pisanja kritike o filmu politicki podobnog rezisera, videli smo kako je covek osudjen zbog pravljenja stilske figure o celnicima najuspesnije tajkunske firme u Srbiji (koja cak ni porez ne placa), sad da vidimo da li je poziv na linc pozeljan nacin govora u Srbiji, ili ovaj pozorisni komad ima druge skeceve u scenariju.

kej

pre 10 godina

da razumeju svi oni koji se ogradjuju osudjivanjem poziva na linc,a u stvari slazu sa namerom istog- u svakoj demokratskoj zemlji mora da postoji sloboda okupljanja i izrazavanja, svideo se nekom sadrzaj toga ili ne! ni meni se nisu svideli skupovi raznoraznih nacionalista, pa sta?! Ali drzava MORA da omoguci slobode i prava gradjana, u suprotnom moze da glumi borbu protiv korupcije i da nam maze oci u nedogled... a o ovom huliganu koji je samo jos jedan dokaz sprege policije i navijaca...sta sve da kazem?!!!!

PS

pre 10 godina

Svako ko poziva na linč treba da bude procesuiran i propisno kažnjen i da kao inspiratoru mu bude stavljeno na teret i ako neko pretrpi posledice zbog toga.
Što se tiče ove manifestacije 'Žene u crnom' i sličnih reakcija, mislim da ne bi se dešavale da je društvo spremno da se suoči sa istinom o svim zločinima koje treba osuditi, a pre svega, svako društvo treba da osudi i distancira se od zločina svojih pripadnika.

iks

pre 10 godina

Bitanga. I to vrlo destruktivna, pa još i prosta i bezobrazna. A prima platu o trošku poreskih obveznika.
Čekaj šta će PTJ-u portparol? Da opet ne prave neku mafijašku družinu poput crvanih beretki, pa im treba neko da zamajava javnost i napada neistomišljenike?
Ako je tako, onda ništa, čovek samo radi ono što mu je u opisu posla.

Taxi

pre 10 godina

@srba: pa nije on cistacica, nego PORTPAROL, posao mu je da u javnosti govori u ime MUP-a, i u takvom slucaju tesko moze da se brani da je to "njegovo privatno misljenje". I naravno da ima pravo da misli sta hoce, ali nema pravo da poziva na linc.

IronMan

pre 10 godina

OK, nakon isčitavanja svih komentara, vidim da smo skoro svi složni u osudi ovog čina portparola PTJ, ali smo isto tako skoro svi složni u mišljenju o ovoj i sličnim organizacijama!

anbeast

pre 10 godina

Ha,ha,ha... ultra zanimljiva situacija sa + i - za neke komentare. Do jednog doba dana, normalan odnos pluseva i minusa, a onda potpuno obrnut odnos za sustinski iste komentare. Neko probudio botove :))))

Tasa

pre 10 godina

To vi možete da se tešite da će biti otpušten. Možda će biti premešten s tog mesta, tj. možda mu "neće" biti produžen ugovor o delu, ali će se, kad se slegne prašina, uveliti na drugo lepo plaćeno mesto, malo zaklonjenije, gde će mu građani ove zemlje opet svojim budžetskim parama plaćati da pije kafu po ceo dan i flertuje s koleginicama.

Partija štiti svoje. Nemojte misliti da će i sad biti drugačije.

Vazak

pre 10 godina

Da stavimo stvari u perspektivu: ako je ovo tačno, onda osoba koju gradjani Srbije plaćaju da bi živeli bezbednije poziva na nasilje nad onima koji ga plaćaju da ih štiti. Sve ostalo je manje važno. Posledica bi morala biti i otkaz i krivični postupak. Svi drugi postupci odgovornih i nadležnih organa bi pokazali nemoć, nesposobnost i korumpiranost države. Hajde, gospodine Prvi Potpredsedniče Vlade i Koordinatoru Službi bezbednosti, pokažite se na delu. Hajde, novinari, pitajte ga šta bi trebalo uraditi.