Sreda, 26.03.2014.

15:18

"Fer referendum za otcepljenje KiM"

Barak Obama ponovio u Briselu da se slučajevi Kosova i Krima ne mogu porediti i zapretio Rusiji novim sankcijama ako ne promeni kurs prema Ukrajini.

Izvor: B92

"Fer referendum za otcepljenje KiM" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

172 Komentari

Sortiraj po:

Nešo

pre 10 godina

O kakvom fer referendumu govori ovaj gospodin. Pa nje bilo nikakvog referenduma o otcepoljenju KiM od Srbije. Koovi je na svojoj skupštini jednostrano proglasilo nezavisnost Kosova , bez ikakvog referenduma.

ja

pre 10 godina

"Presedan" se presedanom izbija...Šta da se očekuje sada da će Rusi zbog krima potpomognuti s cca 19 zemalja uništiti 30% privrede Ukraine u 70-80 dana bombardovanja...razoriti crkve iz 11 veka i to nazvati pravom onih koji nose bubreg našeg otetog i iskasapljenog deteta... ma daj nobelovče gadiš mi se sa vascelom Rajh-evropom i nadam se da ćemo imati "referendum" za ili protiv Evrope.I pod šljivom posle bili s takovim licemerima NE.

Nebojsa

pre 10 godina

Pinokio mu nije ravan. A tata mu se borio u II svetskom ratu Djepeto.Sto puta laz treba da bude istina.Sad jos nedostaje pijaca Markale u Rusiji,ili Krimu.

RZGEL XVIII

pre 10 godina

B. HUSEIN Obama rodio se na Hawajima (mada još neki sumnjaju u njegovu krštenicu).Hawaje su SAD/Usa ANEKTIRALE 1898.god, iako su bili nezavisna kraljevina, pa republika. Nisu pitali domoroce da li se sa time slažu, niti su im dali građanska prava sledećih nekoliko decenija. Tek kada se namnožilo dovoljno Amera na ostrvima, dadoše im da budu 50-ta država, leta 1959. Taman na vreme da se B. Husein O. rodi u SAD i da može postati predsednik:) A on je samo još jedan advokat, pa može da prodaje svoju priču, ako mu se plati po tarifi.
O ostalom ne vredi raspravljati. Psi laju, političari rasipaju reči, a karavani droge i belog roblja prolaze Kosovom i celim svetom, puneći džepove angloameričkim gazdama i njihovim pomoćnicima po tom svetu. Pa i ovim kod nas... Sapieni sat!

Pogled ka...

pre 10 godina

Svet otvara oci... necete vi jos dugo moci da sejete haos i zlo a da to pravdate ''humanitarnim intervencijama'' i ''milosrdnim andjelima''. Sa istoka dolazi nova snaga.

pera

pre 10 godina

da je Srbija ozbiljna država, sada bi MSP i ministar Mrkić trebalo da pozove ambasadora USA u Srbiji i da mu uruči oštar demarš i da da zatraži objašnjenje za ovakve laži koje je izrekao predsednik USA:
1) niti je bilo ikakvog regularnog, a najmanje ''fer i demokratskog'' referenduma, a najmanje je bio taj tzv. ''referendum'' iz 1991. god
2) niti su ''rezultati'' tog ''referenduma'' bilo koga obavezivali,
3) nit je bilo maltretiranja albanaca dok nisu digli oružanu pobunu podstrekavani i podržani od strane iste te USA.
Ovakva količina besramnih i tragikomičnih laži je slična ili jednaka onoj koju je izrekla Clintonka da je trčala cik-cak da se spase od srpskih snajpera u Tuzli....
Previše je čak i ako to kaže predsednik USA
Ni Rusi nisu ništa bolji, al bar za sad, ne ubijaju nikoga, ne instaliraju svoje marionete silom ili ''demokratskim''(čitaj: pučističkim) promenama, ne otimaju budzašto prirodna bogatstva od drugih, ne nameću svoje vidjenje sveta, ne stvaraju i ne podržavaju terorističke organizacije i teroriste,......., dakle, ništa od svega onog podlog i ciničnog što nam radi anglo-saksonska bratija....
Da su Evropljani mudri, kao što nisu, bar za sad, pa da kažu ''dosta'' USA, a NAROČITO, Englezima, i da se interesno povežu s Rusijom, kao što je zagovarao De Gol..........

Kako je propao rock n roll

pre 10 godina

Bas naprotiv - jeste Amerika napunila Majdan i jeste Amerika izvela tunizane na ulicu. I jeste Amerika finansirala to. Kao i sunovrat Libije, mudzahedine u Siriji, proteste u Venecueli...

Kakvo licemerje ovog coveka.

zoran

pre 10 godina

@ (Herzegovina California, 26. mart 2014 23:36)

Uz isto tako obecanje da se NATO pakt nece siriti na Istok, da ce zarad ujedinjenja Nemacke dobiti ogromne pare itd. itd....

sportsman

pre 10 godina

Sedi jedan. Nemas pojma Barak. Slagali te da je sve bas bilo demokratski. Ti podaci koje iznosis za Kosovo, Irak i Libiju su netacni. Pogledaj malo u svoje dvoriste. Drzava ti grca u dugovima.

miloš škrbović

pre 10 godina

U svetu političara laž je najcenjeniji kvalitet.Najveći lažov je zato uvek na najvećoj funkciji.Oni su tome jako posvećeni.Govor Obame je školski primer kako se to radi.Tome je sada posvećena ogromna armija Američke administracije sa svojim EU satelitima koji će u toj virtuelnoj stvarnosti ići do nezamislivih granica.Ova retorika je priprema za eventualni rat sa Rusijom pošto se na ovaj način "utvrdi" da ie ona agresor ,a Putin budući ratni zločinac.Obama ne može da vidi nikakvu sličnost sa Kosovom jer kada neko stalno laže te laži su za njega realnost.Z a Amerikance je "istina " za Kosovo gomila laži koje su plasirali o Srbiji da bi od Kosova napravili svoju vojnu bazu.

Gps

pre 10 godina

Niko i dalje ne kapira kako je zapad preveslao Putina. Mahnuo crvenom zastavom (Kijev), Putin se upecao , sad ce da ga cede u svakom biznisu, ugovoru, bilo čemu. ...Krim će ga koštati brdo novca. Svojstveno slovenskoj naivnosti i zapadnjačkom smislu za biznis. Well played CIA.

hypocrite

pre 10 godina

a mi smo veverice pa si ti dosao da nam kazes kako je kosovo albansko i to tako treba da bude i to je fer i posteno a pri tom ne postujes ustav suverene evropske drzave!pazi molim te da ti neko ne poveruje!!vidim da i libijci zive bolje i ovi iz iraka svuda gde ste intervenisali iz najbolje namere kako bi pobedili tiraniju,sada tamo cvetaju ruze!!unistili ste sve male zemlje koje vas nisu smatrale za prijatelje ali sada ste presli crvenu liniju kako kaze putin!

molele

pre 10 godina

Kako neko moze da se poziva na rusenje sistema u nekoj drzavi kad ta ista Amerika nije izvrsila korekcije aneksa drzava koje su oni pripojili sebi,da li su dozvolilil referendum kod njih da pitaju narod da li ova politika koju vode ispravna.Jednostavno primenjuju politiku starih vladara razjedini-usitni-oslabi pa vladaj ali van svog podrucja.

pera

pre 10 godina

Posto je bio fer referendum onda nema prepreke da se jos neki fer referendum odrzi u Baskiji,Kataloniji,R.Srpkoj,Skotskoj,Veneciji... i naravno Krimu.Pa zasto Krim ne moze da se odvoji od Ukrajine,a Kosovo moze?Njeno je pravo sto hoce i da se pripoji Rusiji,ljudi odlucili na referendumu,kao i Kosovo,jel tako?
A drugo-ko je bre zlostavljao stanovnistvo na Kosovu 4 godine?! Mozda su ziveli lose kao i vecina Srba,ali sta cemo sa formiranjem OVK,pucanjem i ubijanjem policajaca i civila i kidnapovanjem na stotine Srba kojima se gubi svaki trag jos od tada i to sve pre odlaska nase vojske na Kosovo? Ej bre,skoro 1000 Srba nestalo dole,pa gde su oni?Ko je koga tu "zlostavljao"?

Acomanijak

pre 10 godina

Znaci Amerika nece da velike sile naredjuju malima sta trebaju raditi. Dobro, sta je onda sa Teksasom koji vec niz godina trazi odcijepljenje iz SAD, takodjer na odrzanom referendumu? Sto njih ne puste?

svinjac

pre 10 godina

Ovaj jako podseca na Tadica sa svojim naucenim stavovima ... Meni je otac stalno govorio da sva mrznja na svetu potice iz vatikana, nisam mu nikad poverovao mada postajem pomalo skeptican.

oksimoron

pre 10 godina

Nešto mi govori da je upravo ovaj govor prilično važan. Prekretnica?
Možda nije, ali ovako više ne ide.
Znam da ga tamo slušaju 'slepci', i da je okružen majstorima iluzije, ali čini se da prelazi crtu. Govor je prepun je paradoksa, čini se dovoljno očiglednih i za slepe.
Mislim da će biti citiran.. između ostalog kaže da Rusija pokazuje silu iz svoje nemoći i slabosti. Hm, čini se da on upravo radi to. Nemoć. Možda čak i strah

Vanja

pre 10 godina

Sta ocekivati od prosecnog Amera kada najvisi predstavnik zemlje - Predsednik (dobitnik Nobelove nagrade) koja u svakom pogledu preferira da bude NAJ-NAJ ne poznaje osnovne pojmove o zemlji koju je bombardovala i van svakog medjunarodnog prava odcepila deo njene teritorije, te priznala separatiste.

Obracanje g-ina Obame smo culi a ja bih da prilozim jedan drugi izvestaj koji ce vas vecinu sigurno nasmejati: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/448068/Mnogi-Amerikanci-misle-da-je-MP3-ustvari-robot-iz-Ratova-zvezda

P.S. Pitam se samo hoce li se neko u nasem "tehnickom" MIP-u ili uvazeni Predsednik Nikolic (on nije tehnicki) makar cirkularnim pismom oglasiti da iznete cinjenice o referendumu na Kosovu nisu tacne?

Realko

pre 10 godina

@Petar Prvi

Da sam na tvom mestu zapitao bi se da li sam ja zaista Petar ili neko drugi. Tvoje teorije zavere su na maksimalnom nivou i postoji opasnost da predju taj maksimum. Za dosta stvari sam cuo ali za ultra-mega-giga bogatase koji zele da budu anonimsni nisam jos. Navedi mi motiv i smisao zivota tih ljudi. Novac im ne treba jer ga imaju previse kad mogu jednog Obamu da kontrolisu, slava im ne treba jer zele da budu anonimni, ne treba im ni moc jer sta ce im moc ako im novac i slava ne trebaju. Oce da kontrolisu svet iz senke i da ga kreiraju po svom ukusu?! Zarad cega majke ti?! Pa rekosmo vec da im ne treba ni novac ni slava nista, sutra ce umreti a niko od nas nece ni znati ko su bili. Nije li njihov zivot malo besmislen?!

Dejan

pre 10 godina

Sta drugo reci osim da ovaj neobrazovani predsednik pored nedostaka baratanja cinjenicama, je svojevrstan laz**. Treba nasa vlada da zatrazi novo zasedenje u UN i da pripreme detaljan izvestaj sta su albanci radili zadnjih 10 godina, ko ih je doseljavao, ko im je dao boravak, kako su proterivali srpski narod. Zar ce se cutati na ovakav bezobrazluk i cinizam.

delboy

pre 10 godina

Da je pameti Srbija bi trebala da tuzi medjunarodnom sudu pravde Nato i Ameriku za zlocine pocinjene na teritoriji drzave. Verovatno ta presuda ne bi bila u nasu korist ali barem neka tuzba "zvoni" u usima zlocinaca....Srbija treba da zauzme jasan stav kad je bombardovanje u pitanju...toliko.

Sale Svetac

pre 10 godina

Kakva dijabola! A ja sam mislio da je iole pametan čovek. Hahaha, "referendum na Kosovu, održan u fer i demokratskim uslovima", kakav blam, da, bio je referendum, komedija od referenduma, '91, rezultat je sledeći. https://en.wikipedia.org/wiki/Kosovan_independence_referendum,_1991 , priznala ga Albanija, jbga, majka prizna dete, šta će, otac ne mora. Srećom je Angela đavolica pa je boli uvo šta preplanuli mladić priča.

Martina

pre 10 godina

Ja ne razumem sta ovaj covek prica.Jel su Rusi palili i ubijali bombama zenu,decu i ljude,jel su Rusi silom odcepili Krim kao Usa i Eu Kosovo od Srbije, pobiti 2500 ljudi da bi kosovo dobilo nezavisnost i to je po njemu uredu a odcepiti Krim bez ijedne zrtve regularnim referendumom to je bez presedana,ova izjava je sramotna i cinicna i bez trunke srama stida i razuma,ovo je uvreda za sve zrtve u Srbiji,ovo vise ne treba ni komentarisati ovo je sramota !

zasto

pre 10 godina

Jer nesto istina sami zato sto to izgovaraju amerikanci. Nista drugo nego prljava propaganda vecitih licemera, ubica i lazova. I to opet preko nasih ledja.

gm

pre 10 godina

Gospode boze i ovaj covek je predsednik USA, ne treba biti mnogo inteligentan pa videti ( OBAMA,BUS jun.,KLINTON,BUS stariji REGAN, itd. )sve sami korifeji AMERIKE koji bi sigurno NE BI MOGLI BITI NI MINISTRI KOD NAS u SRBIJU. Obami jos dali Nobelovu nagradu, da li doticna gospoda prelaze IQ koficijent 50 ??? A sta tek reci za njegovu interpretaciju KOSOVA I KRIMA, jednom recju DE BIL !!! Ako je od AMERIKE I TO JE PREVISE...GM

Dejan

pre 10 godina

Rusi imaju odlicnu valutu za trgovinu sa Zapadom.Dolar,Topolj M,Bulavu i zlatne rezerve nuklearnih glava za vracanje kusura ako Zapad krene sa krupnim novcanicama.

rolingstonsi

pre 10 godina

@Herzegovina California

Susjed, manimo se politike i ko je podmukao i ko nije posto ocigledno da kod tebe nije objektivnost ili poznavanje materije ono sto te vodi kod pisanja komentara nego teska opterecenja Srbima koje kao posledicu imaju opterecenje i Rusima ili Grcima ili bilo kome ko je makar malo prijatelj sa Srbima, nego kazi ti nama, kako su u Californiji prihvatili obicaj iz Hercegovine da ne skidate bele carape ni kada se tusirate i da ih nosite uz sve?

mlekadzija

pre 10 godina

Cetrdesetominutni govor nobelovca je stvarno doza za odrasle... sto bi Pajtonovci rekli: Gimme the bucket. Suvisno je bilo sta drugo napisati.

svi (ni)su isti

pre 10 godina

"NATO je intervenisao na Kosovu tek nakon četiri godine zlostavljanja tamnošnjeg stanovništva, a Kosovo se otcepilo na osnovu referenduma koji je održan u fer i demokratskim uslovima"
Svako ima pravo na svoj stav, ali niko nema pravo da laze, a u ovoj recenici su iznete dve debele lazi o veoma ozbiljnim stvarima.

marija

pre 10 godina

Dobro, bre, predsednice, po cemu ste vi bolji od Milosevica, ubijali i sejali uranijum po albanskim glavama da im i potomke ubijate, ako vec nije bitno sto ste ubijali Srbe koji veze sa Milosevicem nisu imali???
A Tacijevi zlocini i zlocini OVK nad Srbima se nisu ni dogodili, znate unapred rezultat istrage???
Trebao je vama jedan Putin.
Zato je on br. 1 u svetu, a ne Vi.

moram da kazem il cu da puknem

pre 10 godina

napred pobama ne daj se putniče.udrite se ginite i ostavite nas. kad se bude proglasio pobednik njemu cemo da se priklonimo i cao zdravo. tom politikom treba da se vodimo. ne bih tog narko dilera pusto jedno deset godina sa robije jer je u nasu zemlju doneo pare i evro je za vreme njegovog zenita bio izrazito nizak. siptari su na tome digli svoju zemlju pored svih prava na tu srpsku teritoriju mi smo izvisili jer nemamo "argumente"kao oni. ako evropa trosi taj beli prah pa prodajmo im jer ce to sutra neko drugi to da radi.

Sta reci...

pre 10 godina

Ja sam mislio da ovaj crnac nije zaboravio kroz kakve muke je prosao njegov narod u americkom aparthejdu.
Nadao sam se da moze da se odupre vlasnicima krupnog kapitala,ali...

Seljim Baskari

pre 10 godina

Gospodine Barack Hussein Obama, jeste li vi zavrsili osnovnu skolu, pa vi nista neznate od istorije i geografije. I da vas podsetim, prvo ste OVK proglasili teroristima ,a posle ste presli na njihovu stranu, pa ste i sada na pogresnoj strani, na strani Ukrajinskih neonacista.

П

pre 10 godina

човек који је рекао да ће затворити Гвантамо Беј а није и покушава на сваки начин да такав комлекс направи у Америци, рекао да ће укинути ратове које Америка води и није, још је покушао да започне један + рушење влада широм света, обећао заштиту приватности у кренуо да шпијунира своју нацију, потписао закон по ком Америчка влада може да ухапси особу у било којој земљи света и било ког држављанства (ако могу да је се дочепају) и затвори у Америци без суђења зарад испитивања ако сумњиче да је "претња САД-у", тежи да уведе земљу у још један хладни рат, подржава републикански империјализам још више од републиканаца и не чини апсолутно ништа да промени класну/расну/полну дискриминацију у својој држави иако је то један од разлога што су уопште мањине гласале за њега. Шљам од човека, могу да га воле само малоумни који виде гифове како глуми кловна/шмекера и мисле да није у питању обично људско см***.

Petar Prvi

pre 10 godina

Ne treba se ljutiti na Obamu, on ne iznosi svoje licne stavove. On govori ono STO MU SE NAREDJENO!
Isto kao i Keri i ostali. PLACENI SU DA GOVORE ONO STO IM SE KAZE. Svi oni su, ukljucujuci i Obamu, robovi SISTEMA.
A Sistem je kontrolisan NOVCEM, tj. LJUDIMA koji ga imaju MNOGO. Ne, nisu to Bil Gejts, Buffet, Slim itd. oni su eksponirani da zabave masu i prikriju PRAVE igrace kojima nije stalo do popularnosti. Ti PRAVI igraci bi mogli biti npr. oni kojima USA duguje 15-16 triliona dolara?
Oni na globalnom planu cine ono sto smatraju da ce im sacuvati privilegovane pozicije, tj. dalji priliv novca koga iovako imaju previse.
Evropa nije Amerika. Nisu Evropljani (zapadni) glupi, vec su mudri. Vide Evropljani dvolicnost, dvostruke standarde, nepravdu, ali cute da se ne zamere. Da se topuz ne okrene na njih. Shvataju Evropljani da je za Evropu najbolje da saradjuje sa Rusijom ("Evropa od Atlantika do Pacifika"), no to ne odgovara onom preko bare i onom u bari, izgubice prestiz i mogucnosti manipulacije.

PRIMUS

pre 10 godina

Mislim da referenduma na Kosovu nije ni bio.Osim ako Obama ne misli na onaj iz 1991godine.Na tom referendumu nisu učestvovali Srbi i ostali nealbanci,a pitanje je koliko je Albanaca učestvovalo.Naravno niko ne zna na osnovu kojih spiskova su organizovani,ko je organizovao,ko ih je kontrolisao.Obama bi trebao malo bolje da se informiše pre nego što opet napravi neki sličan gaf.

Petar

pre 10 godina

Sve što govori Barak je za unutrašnju političku upotrebu. U sebi misli:"Upss, malo smo preterali, Rusi su ljuti, ali nema veze, dogovorićemo se mi sa njima". Male i srednje zemlje služe velikim silama za potkusurivanje.

veslosisač, ne baš

pre 10 godina

Samo jedno pitanje:

Koliko je nevino stradalih u demokratskom pravu na samoopredeljenje na Kosovu, uz Nato intervenciju, koja je počela u Novom Sadu(!), srcu Kosova i Metohije, a koliko u istom tom procesu na Krimu?

Hajde da samo to uporedimo.

Ovi koji se tad nisu rodili, samo ću reći da su na CNN-u pokazivali Grčku dok su prikazivali vazdušne napade na Kosovu, dok su zapravo pričali o Novom Sadu koji je jedan od najgore stradalih gradova. Porušili nam sva tri mosta, nedužan dečko, Oleg Nasov, poginuo na Varadinskom mostu u ranim jutarnjim satima.

Ne, ne može se porediti nikako. Ma koliko Milošević bio kreten, pa vi ste mu to dopustili proglašavajući ga posle Dejtona za faktor mira i stabilnosti! I onda ste radili na razbijanju opozicije koje bi još te 1997. oduvala Miloševića na smetlište istorije. Ali nije bilo dosta. Trebalo je još krvi. Priče za malu decu...

Uostalom, sve je još na početku lepo objasnio ovaj siroti vojnik koji danas više nije među nama.

https://www.youtube.com/watch?v=C9n9Lg0CS3A

Rat je velika svinjarija. Putin je vratio Krim Rusiji bez ispaljenog metka. Zato, svoje demokratske vrednosti prodajte naivnima.

Mnogo toga dobrog došlo je iz Amerike, ali to više nije ta zemlja. Težišta velikih sila su se oduvek pomerala, pa tako neće biti ni ovog puta.

Mir!

Herzegovina California

pre 10 godina

Obama je sve u pravu, i da dodam podmuklo je ovo rusija uradila, ali baš da kažem "kukavički" jer zaboravljate susjedi da je Ukrajina bila treca drzava po broju nuklearnih glava, i prepustila ih je rusima, a ovi potpisali i obecali cuvanje integriteta Ukrajine? Malo sutra bi rusi ovo radili da im Ukrajina nije predala nuklearne projektile... Ne bi putin glumatao ovde sad

dragan

pre 10 godina

referendum na kosovu...
zanimljivo...
ne moramo previse da nagadjamo kakav bi bio rezultat istog da je odrzan, ali ova obamina izjava je svakako zanimljiva...
ranije nisam bio bas neki rusofil, ali mi se svakako dopada ovo sto se trenutno dogadja...

oord

pre 10 godina

Evo trenutno gledam na tv-u krug Nemackih analiticari. Jedan od njih kaze da dodje do sankcije Rusiji, Nemacka bi imala samo pad privrede od 0,4 % Rusija ne spada uopste kao jedan bitan faktora za izvoz robe kada je Nemacka u pitanju.

nekoizmase

pre 10 godina

E moram da priznam da je Obama ovde ipak u pravu. Protiv Rusije je zaista ceo svet... Osim Kine, Indije, Pakistana, Avganistana, Koreje, Malezije, Indonezije... Da, i osim gotovo celog Bliskog Istoka i cele Afrike... I umalo da zaboravim, osim Argentine, Brazila, Čilea, Venecuele... Osim nevedenih, gotovo svi su protiv Rusije, to je sasvim tačno...
(zoran, 26. mart 2014 15:30)

ponavljas isti post na svim vestima vezanim za temu po 2 puta i pritom ti informacije nisu tacne. Prva Kina nije uz Rusiju vec se nije izjasnila. Samo imaj i vidu da i Kina i Rusija koriste dolar kao osnovu a na kraju ce ekonomija prevagnuti koje je vec bila razlog za raspad celog istocnog bloka.
Malo prizemnog razmisljanja molim.

podanik

pre 10 godina

obama prica bajke. mrzim nasilje i imperijalisticku silu i rusije i usa, ali u ovom slucaju vidim da su ruje morali da anektiraju krim jer im ukrajinci ne bi dozvolili da nastave sa koriscenjem za vojne baze. i drago mi je sto je putin pominjuci kosovo kao izgovor dokazao da nam ni oni naravno nisu saveznici, i pustio niz vodu srBske patrJote koji su mu poklonili nis u ime zastite kosova. tito je znao kako balansirati medju silama, dok ovi nasi ne.

Go USA!

pre 10 godina

Bez jake Amerike ne bi postojala ni jaka danasnja Kina. Rusija bez jake Nemacke i zapadne Evrope bila bi takodje zemlja siromasnih ljudi. Svi koji su danas uspesni su pare napravili zahvaljuci Americi.
Tako da svo ovo likovanje protiv Amerike vam je dragi moji Srbi pomalo jadno.
Ja sam ponosni Srbin i pozdravljam govor predsednika Obame!

Miloš

pre 10 godina

Mislim da me nijedna vest u mom dosadašnjem životu nije nasmejala kao ova kada sam pročitao da je predsednik Amerike izjavio: "Velike sile ne smeju da maltretiraju male.". haha Ovo će mi odzvanjati u glavi nedelju dana!

Ernesto

pre 10 godina

Treba imati na umu da je Amerikancima "svet" Amerika, Meksiko, Kanada , Engleska i tamo neke zemlje u Evropi, Spanija, Francuska, Italija - za one malo obrazovanije.

Inace Ameri NBA i NHL i svoja takmicenja zovu Svetsko prvenstvo, i pobednike Sampioni sveta. Treba imati na umu koliko je jednom prosecnom Amerikancu suzen pogled na svet, vise nego bilo kojem Balkancu koji postoji na ovom svetu.

мкг

pre 10 godina

Памтим фер и коректне услове за гласање на референдуму на КиМ, желим вам исте такве у Тексасу г-дине носиоче Нобела за мир.
Какав миротворац такав и свет.

tosa

pre 10 godina

Na Kosovu nikada nije sproveden referendum. To nasi drzavnici treba da kazu javno Obami. A onaj kvazireferendum iz 1992 godine se ne moze racunati kao legalan.

Skywalker

pre 10 godina

O kakvom referendumu ovaj siromah trabunja? Kad je Kosovo imalo referendum? Osim ako mu neko nije rekao da su kosovski Albanci izasli na nekakav referendum jos 1991. Samo ne znam kako zna da je bio fer, kad ne zna ni da se desio.

Krkobaba

pre 10 godina

Evo gospodine Obama za vas jedno prosto pitanje: navedite kada je bio referendum na Kosovu i Metohiji za otcepljenje od Srbije? Raspisite nagradu od milion dolara ako neku od tih vasih savetnika teletabisa bude pronasao kada se odigrao taj demokratski referendum. Nije mi jasno kako sebi dozvoljavate da se toliko brukate i sramotite. Na Kosovu i Metohiji nije se NIKADA odrzao nikakav referendum po tom pitanju, vec je samozvana skupstina 2008. samovoljno proglasila nezavisnost protiv 1244. i kumanovskog sporazuma. Boze, ko pretenduje da vodi ovaj svet. Ovaj covek je najveca bruka poslednjih pola veka. Jedini konkurent mu je Klinton, Bus & Co.

english lessons nr 1.

pre 10 godina

'... Kosovo se otcepilo na osnovu referenduma koji je održan u fer i demokratskim uslovima," rekao je američki predsednik.'...

Proterivanje 2/3 Srba sa Kosova, a ostatak zabijeno u bodljikave zice se na engleskom kaze 'fer i demokratski uslovi'

Bus

pre 10 godina

Šta ste se napali na fact-checking? Ovo je svetska pozorišna scena i dramatika je na visokom nivou.
To što Rusi rade nije prihvatljivo za odredjene države i one rade na tome.
Ako se sve zaustavi na Krimu, pogotovo bez nasilja ili ratovanja onda je posao dobro uradjen.

Treba da gledamo ovo pozorište i da učimo od istog.

Zole

pre 10 godina

Nismo mi toliko protiv Amerike i za Rusiju, vec smo protiv nepravde koja nam je naneta. Nepravda najviše boli. Najviše nam sad smeta sto oni koji su ucinili nepravdu neće da to priznaju i jos uvek sluzeci se lažima hoće da to opravdaju.

a oko cega se ostali glodju

pre 10 godina

Moze da prica ko sta hoce........... Svemirska misija je jedina stvar oko koje se Rusija i Amerika slazu. I stoprocentno bespogovorno saradjuju, bez obzira na tamo neke bilione i milijarde.

Pedja

pre 10 godina

Najvise fasizma na svetu ima u Rusiji. Slobodno se moze reci da je Rusija vec sada polu - fasisticka tvorevina. Zakin protiv homoseksualaca. Zakon protiv nekih knjiga i crtanih filmova. Ogranicavanje slobode govora. Ubistva novinara. Zatvaranje pol. protivnika.Bande na motorima , slicne Hitlerovim jurisnicima itd, itd...Pogledakte zakone nacisticke Nemacke i uporedite...

Marko

pre 10 godina

Cisto istine radi dragi Barace
- "referendum" je organizovan krajem septembra 1991 od strane jedne politicke partije, ne od zvanicne institucije, nije imao kontrolu obesa, ti su orgnaizatori imali tacne biracke spiskove niti je postojao tacan sistem kontrole
- u to vreme Srbija je promenila ustav i bili su iozbori koji su ALbanci bojkotoavali
- refrendum je imao 100 glasa protiv (jos malo pa kao u S. Koreji)
- u to vreme se uveliko pucalo i ratovalo po Jugi
- niko taj refrendum nije priznao sem Albanije (cak ni USA) zato su u kasniim dogadjajima trazili da prihvatimo novi refrendum
- ni deklaracije o nezavisnosti se ne poziva direktno na takozvani refrenedum

samo cinjenice

Bilal

pre 10 godina

(darko, 26. mart 2014 17:40)
Дечко мало се едукуј, молим те! Какви бре масони!? Па људи који су највише учинили за Србију, попут Ђорђа Вајферта или Бајлонија, су били масони. Да нам је Бог д'о у Србији још масона далеко би нам боље било. А што се тиче тајкуна, мада си, вероватно, мислио на мултинационалне компаније ту се слажем с тобом.

diaspora

pre 10 godina

jel moze neko da me podseti kada je to kosovo imalo referendum, ja koliko znam bio je jedan neformalni 92. mada cisto sumnjam da bi obama oznacio referendum u SRJ kao fer I demokratski. kakva gruba greska!

ivan

pre 10 godina

Pa šta i da je tako. Sama na pola planete i ima sve što joj treba. Rusija je sama sebi dovoljna i ne zavisi ni od koga. Sa druge strane, bolje je pitanje šta ameri traže svuda po svetu? Šta im to stalno nedostaje?

ВМ

pre 10 godina

Oвај речник није својствен челницима земље коју заступаш, јер коме снага "лежи у топузу..." па овако јадно изгледате. Али све док је тако мене још увек ништа не брине, а ви сте све јаднији и јаднији а ваши подрепаши из ЕУ још ништавнији.

ЛанеБг

pre 10 godina

Свако ли је "усамљен" када није на вашој страни. Увек иста прича. За повраћање!

Kokan

pre 10 godina

E moj Obama Krimski narod su Rusi tu je glavna caka i Rusija je vojno jaka vi samo bijete oni koji su sto puta slabiji od vas vi i EU ste bruka kako bijete slabe.

@vladimir0710

pre 10 godina

- Brzo i lako se ujedine i slože kada nekog žele da kazne. Kada nekome treba pružiti pomoć onda se teško ujedine i još teže dogovore.

guja

pre 10 godina

Predsednik SAD Barak Obama rekao je da je Rusija usamljena u pokušaju da pripoji Krim, dok su "EU i SAD ujedinjene u podršci Ukrajini"...............
Mislim, onako, ali Rusija nije pripojila Krim. Nije ni pokušavala. Krim se pripoio Rusiji. A i ne traži nešto da to neko prizna. Naročito ne Amerika. Ispod svakog nivoa, čak i za nobelovca.

sojic

pre 10 godina

Venezuela, Sirija, Severna Koreja su već priznali Krim.
Ovo će da prođe, ako oni ozbiljno misle da će Rusija da preda Krim onda su ludi.
Rusija ako potpiše ugovor sa Kinom oko gasa onda onda te sankcije gube efekat.
I zapad sad gubi pare, rusi ulazu i kupuju od zapada, francuzi će izgubiti oko 2 milijardi dolara ako ne prodaju one Mistral brodove i više stotina ljudi mogu posao da izgube,sami sebi pucaju u nogu.

Luke Babbitt

pre 10 godina

Da Obama,važi.
Rusija+Kina+Severna Koreja+Indija+Iran+sve muslinanske zemlje koje maltretirate godinama...da baš ti verujem da su Rusi usamljeni.Znaš ti dobro da nisu Obama čim ti je najveća akcija povodom Krima pisanje saopštenja.Rusija vam objasnila poredak

milojko

pre 10 godina

Vise mislim da su SAD i Nemacka usamljene u njihovom osvajackom pohodu na Evropu. Ceska se javno izrazila da ne namerava da uvodi nikakve sankcije Rusiji, Italijani cute jer se i njima kuva sa Veneto regijom, Spanija je u rasulu i imaju i oni svoj Krim tako da ne smeju da talasaju, Poljska... hahaa oni dobro znaju Ruse, Rumunija, Bugarska... Francuska i dalje cuti... Na koju Evropu je cika garavi, Obmana mislio. Nigde nisam nasao clanak koji ukazuje na veliku podrsku SAD. Cela Evropa je usko povezana sa Rusijom dok Amerika nije. Nadam se da ce napokon evropa da shvati ko im je saveznik a ko ih samo ekploatise. Sada garavi ide i zicka pomoc od Evrope. Belgijance je mozda nagovorio, posle ide kod Italijana da proba... Neka samo pogleda americke kompanije Visa i Mastercard koje nisu postovale zabranu i vratile poslovanje sa Rusijom za samo dva dana. Toliko o merama protiv Rusije, sama Amerika ne zeli da gubi a naterace glupu evropu da su ugusi u dugovima. EVROPO BUDI SE, STIGLI RUSI

Нишлија Мераклија

pre 10 godina

Сањам дан када ће Европа бити руку под руку са Русијом, као што је предлагао велики Шарл де Гол. "Европа од Атлантика до Урала". А ја бих гха исправио, "Европа од Атлантика до Пацифика"! Уједињење Европе и Русије је једини дугорочни гарант мира у Европи и већем делу света. Мира једино не би било у Северној Америци која би у том случају грцала у социјалним немирима који би ескалирали распадом САД-а.

Европљани, ОПАМЕТИТЕ СЕ И УЈЕДИНИТЕ СЕ, Русија и Европа руку под руку за вишевековни мир на Старом континенту! А Америка на сметлиште историје где јој је и место!

darko

pre 10 godina

Masoni i tajkuni resili da repolarizuju svet ne bi li postali jos bogatiji i efikasniji u izrabljivanju radnika a vi braco lupetate. Ko zna kad je ovo dogovoreno.

Pametnjaković

pre 10 godina

@(alek, 26. mart 2014 15:43)

Kakve hiljade, milioni čoveče, milioni žrtava. Pentagon je najpodmukliji nacistički centar koji je analizirao ljudsko ponašanje i došli su do zaključka da ako rašire hemiju i ljudi budu polako umirali od raka i drugih poremećaja, kao recimo serilitet, neće to povezati sa SAD-om. I zaista je tako. Kada se danas neko razboli od raka i umre, mi mislimo da to nema veze sa 1999-tom, na primer.

master

pre 10 godina

Putin je pogresio sto je na prevarantski nacin oteo Krim od Ukrajine.Da je covek koji je protiv diktatora i onih koji ne postuju ljudska prava ne bi to ucinio,vec bi jos tesnije radio sa EU,u interesu i Rusije i EU.Prema tome on je tim cinom dao do znanja EU da ne postuje njene vrednosti.Zna EU dobro o cemu se radi i sa kim treba da ima bolje odnose.Steta sto je Putin tako postupio i sanse za napredak Rusije i tesniju saradnju sa EU zbog zajednickih interesa prokockao.On ce od Krima imati vise stete nego koristi,to ce se ubrzo i pokazati.Rusija i EU trebaju da imaju dobre odnose,ali prvo treba Rusija da postuje Evropske vrednosti.Nemacka je zbog pomoci koju je imala od strane USA posle 2 svetskog rata i resavanju problema Istocnog bloka u neugodnom polozaju,ali Putin je pokazao da se na njega ne moze osloniti.

dobrovoljci

pre 10 godina

Rusi su sami a sa vama su svi koje ste bombardovali i prisilili da budu "dobrovoljno" sa vama!!! Ovaj čovek me svakim danom sve više razočarava!!!

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Ne ozbiljna je politka u durenju od tog nema nista,zapad je izgubio u pokusaju da Putina uniste i Rusiju,posledice ce biti teske,udarise glavom u zid u tvrdo,pa jos ne mogu doci ksebi,Putin i Rusija nisu SSSR da udaraju tvrdo, on izbegne pa onda zahvati,a protivnik u cudu pa zaplace,nadmudrio ih hahahhaahhahaha.

ojsa

pre 10 godina

a koliko je to drzava?! Ako rusi naprave dil sa kinom,indijom juznom korejeom I nekoliko africkih I srednje istocnih zemalja...SAD pocinje da gubi kompas.

djomla

pre 10 godina

ne moze im Obmana nista :)
a sto se usamljenosti tice tu je u pravu,
Kina i Indija se nista i ne pitaju. videli smo Kinu kako je mlako reagovala kada su im Ameri "slucajno" pogodili ambasadu. To su zemlje treceg sveta.
Rusija je sila, to stoji, ali mora da ima konkretne saveznike, a ne uvek uzdrzanu Kinu.

krug

pre 10 godina

ova obamina ponavljanja u izjavama su posledica ocaja. drago mi je zbog toga jer gde god da su amerikanci usli ili upleli prste tamo vise nema mira i stabilnosti i to je cinjenica. toliko su bahati i arogantni da ne mogu da podnesu da je neko bolji od njih.

perica

pre 10 godina

pa stvarno mi nije jasno kako ne pokvarite odnose izmedju sad i eu kad sad spijunira celu evropu ali sa jednim Izvini preko ekrana zaboravi se na sve sto je bilo

Dragan

pre 10 godina

Kako misli "Rusija usamljena"? A Srbija? Da li neko iz Obaminog tima čita ove silne poruke podrške Rusiji na srpskim forumima? Da li Obama zna da je Mrkić pre neki dan zvao ambasadora Ukrajine na ribanje?... E, Srbijo moja.

Maskirani Osvetnik u pokušaju

pre 10 godina

Velika iščekivanja ali ispade Obama 'slab' Predsednik čija će jedina fusnota u istoriji biti da je prvi Afro-Amerikanac na toj funkciji. Ah da i Nobel za mir, šta god da to znači.

Ironija Majkic

pre 10 godina

Bojim se, kada nasa bajna vlast ukapira da ovakve izjave ovog i ostalih NATO "genija" predstavljaju konkurenciju i ozbiljnu pretnju prodaji laksativa u domacem zdravstvenom sistemu, da ce da im padne na pamet uskladjivanje sa kojekakvim EU normama (kao za elektronske cigare) i da nam zabrane da citamo ovakve tekstove; razlog zasto su oni "losi" po nase zdravlje ce vec, verujem, smisliti!

Тутанкамон

pre 10 godina

Ау бре Обама па није ти ово један од ваших глупих америчких филмова...

lakki

pre 10 godina

Ovaj Obama kao da prica sebi u ogledalu. Pa nije svet Amerika i Evropa. Inace nema pravednog mesta gde ste vi. Vasa "pravednost" je pokrivena hiljadama mrtvih, unistene infrastrukture, firme, fabrike....a Rusija bez ispaljenog metka. I???? Sta ti to govori. Citas sta ti napisu. Bar proveri sta ces procitati....

ISKANDER

pre 10 godina

Nije usamljena,ima nuklearno oruzje !
Kada Kina u SB ostane uzdrzana,to ne znaci da nije dala podrsku Rusiji,ali isto tako sigurno znaci da nije podrzala zapadni sljam.
Lepo je onaj ruski novinar izjavio; Cutite da ne bi postali radioaktivni pepeo !

IGRE BEZ GRANICA

pre 10 godina

Ovu pricu o svetu kao sigurnijem i pravednijem mestu kad su Evropa i Amerika stoje zajedno treba da prica u Avganistanu,Libiji,Iraku i cuje misljenje tih naroda!!

Carpe Diem

pre 10 godina

Neka Rusija ponudi skoro besplatne energente oslobodjene poreza i opterecenja za velike investitore i fabrike, da vidite sta bi se desilo.... Doseljavali bi Ameri i Evropljani u Rusiju.... A Rusija bi to mogla dugo vremena, uporedo sa prodajom svijetu energenata i konkurentnih proizvoda...

zoran

pre 10 godina

E moram da priznam da je Obama ovde ipak u pravu. Protiv Rusije je zaista ceo svet... Osim Kine, Indije, Pakistana, Avganistana, Koreje, Malezije, Indonezije... Da, i osim gotovo celog Bliskog Istoka i cele Afrike... I umalo da zaboravim, osim Argentine, Brazila, Čilea, Venecuele... Osim nevedenih, gotovo svi su protiv Rusije, to je sasvim tačno...

NemanjaBB

pre 10 godina

Jeste, tako je, ali ne. Srbija, Libija, Avganistan, Irak itd su dokaz kako vasa demokratija deluje.
I Sirija bi nadrljala da vam Rusija nije tada lupila packu.

zoran

pre 10 godina

Da, Rusija je usamljena sa Kinom + Inidja + J.Amerika + Afrika + Iran = cirka 5-6 milijardi ljudi....

..njemu je ceo svet dvadesetak zemlja Evrope i USA...ha,ha,...tipican izdanak USA edukativnog sistema..

Ovaj ni geografiju ne zna...njegovo ime je Obmana....

alek

pre 10 godina

"Svet je sigurnije i pravednije mesto kada Amerika i Evropa stoje zajedno"... i ponovo se hiljade i hiljade ljudi okrenuse u svojim grobovima zbog te vase ideologije... barabe

Dejan

pre 10 godina

Mr. Obama zar ne vidite da je ceo slobodni svet protiv vas i vase hegemonisticke i ekspanzionisticke politike pomocu koje zelite da vladate celim svetom. Svi koji su uz vas su iz straha da ih ne snadje ono sto je snaslo one rezime koji nisu bili pod vasom kontrolom.
Rusija je svetska sila, ne regionalna kako vi u svojim govorima govorite, jer moze da vas zbrise sa zemlje. Vasoj ogoljenoj propagandi vise niko u svetu ne veruje. A sto se tice demokratije, ta rec je postala toliko ofucana da danas ima iskljucivo znacenje da je zemlja koju vi zovete demokratskom neslobodna i pod vasom kontrolom.

zarkesrb

pre 10 godina

"Svet je sigurnije i pravednije mesto kada Amerika i Evropa stoje zajedno", rekao je Obama u Briselu.


Ovi stvarno nemaju ni stida ni srama..."Pogledaj bagru andjele,njihova dusa je prokleta..."

AntiBot

pre 10 godina

Da Evropa ima imalo pameti, otkacila bi Amerikance i vodila sopstvenu politiku, a oni bi samo bili jedna daleka zemlja preko okeana. Ovako zahvaljujuci jastrebovima u Evropi, u "sve se mesaju". Ceo svet je postao njihova interesna zona. Njihov moto je "Ko nije sa nama, protiv nas je". Podrska Rusiji u vezi Krima!

Bogdan

pre 10 godina

Не знају шта ће од усамљености и онда су решили да позову Кину и Индију на коју чашицу вотке.

demagog

pre 10 godina

"u pokusaju da pripoji Krim" .Pa ona ga je vec pripojila dok se ti pozeru ne skidas sa televizija I busis mozgove ljudima svojom demagogijom.

Dimitrije

pre 10 godina

Pa nismo ni sumnjali da će sve maske pasti onoga dana kada Rusija pokaže da je država i da je to faktor sa kojim se mora dogovarati i na koga se mora računati. Rusija nije usamljena, to je vaš problem... pogledajte kartu sveta, pa probajte da izolujete Rusiju na 1/6 kopna ove planete.

aha

pre 10 godina

Oni koji su usamljeni su pripojili Krim, a vi ujedinjeni im ne mozete nista, osim da iz dana u dan dajete saopstenja koja nemaju nikakvog uticaja na situaciju.

zoran

pre 10 godina

E moram da priznam da je Obama ovde ipak u pravu. Protiv Rusije je zaista ceo svet... Osim Kine, Indije, Pakistana, Avganistana, Koreje, Malezije, Indonezije... Da, i osim gotovo celog Bliskog Istoka i cele Afrike... I umalo da zaboravim, osim Argentine, Brazila, Čilea, Venecuele... Osim nevedenih, gotovo svi su protiv Rusije, to je sasvim tačno...

alek

pre 10 godina

"Svet je sigurnije i pravednije mesto kada Amerika i Evropa stoje zajedno"... i ponovo se hiljade i hiljade ljudi okrenuse u svojim grobovima zbog te vase ideologije... barabe

AntiBot

pre 10 godina

Da Evropa ima imalo pameti, otkacila bi Amerikance i vodila sopstvenu politiku, a oni bi samo bili jedna daleka zemlja preko okeana. Ovako zahvaljujuci jastrebovima u Evropi, u "sve se mesaju". Ceo svet je postao njihova interesna zona. Njihov moto je "Ko nije sa nama, protiv nas je". Podrska Rusiji u vezi Krima!

NemanjaBB

pre 10 godina

Jeste, tako je, ali ne. Srbija, Libija, Avganistan, Irak itd su dokaz kako vasa demokratija deluje.
I Sirija bi nadrljala da vam Rusija nije tada lupila packu.

мкг

pre 10 godina

Памтим фер и коректне услове за гласање на референдуму на КиМ, желим вам исте такве у Тексасу г-дине носиоче Нобела за мир.
Какав миротворац такав и свет.

Miloš

pre 10 godina

Mislim da me nijedna vest u mom dosadašnjem životu nije nasmejala kao ova kada sam pročitao da je predsednik Amerike izjavio: "Velike sile ne smeju da maltretiraju male.". haha Ovo će mi odzvanjati u glavi nedelju dana!

zoran

pre 10 godina

Da, Rusija je usamljena sa Kinom + Inidja + J.Amerika + Afrika + Iran = cirka 5-6 milijardi ljudi....

..njemu je ceo svet dvadesetak zemlja Evrope i USA...ha,ha,...tipican izdanak USA edukativnog sistema..

Ovaj ni geografiju ne zna...njegovo ime je Obmana....

Krkobaba

pre 10 godina

Evo gospodine Obama za vas jedno prosto pitanje: navedite kada je bio referendum na Kosovu i Metohiji za otcepljenje od Srbije? Raspisite nagradu od milion dolara ako neku od tih vasih savetnika teletabisa bude pronasao kada se odigrao taj demokratski referendum. Nije mi jasno kako sebi dozvoljavate da se toliko brukate i sramotite. Na Kosovu i Metohiji nije se NIKADA odrzao nikakav referendum po tom pitanju, vec je samozvana skupstina 2008. samovoljno proglasila nezavisnost protiv 1244. i kumanovskog sporazuma. Boze, ko pretenduje da vodi ovaj svet. Ovaj covek je najveca bruka poslednjih pola veka. Jedini konkurent mu je Klinton, Bus & Co.

Kokan

pre 10 godina

E moj Obama Krimski narod su Rusi tu je glavna caka i Rusija je vojno jaka vi samo bijete oni koji su sto puta slabiji od vas vi i EU ste bruka kako bijete slabe.

demagog

pre 10 godina

"u pokusaju da pripoji Krim" .Pa ona ga je vec pripojila dok se ti pozeru ne skidas sa televizija I busis mozgove ljudima svojom demagogijom.

english lessons nr 1.

pre 10 godina

'... Kosovo se otcepilo na osnovu referenduma koji je održan u fer i demokratskim uslovima," rekao je američki predsednik.'...

Proterivanje 2/3 Srba sa Kosova, a ostatak zabijeno u bodljikave zice se na engleskom kaze 'fer i demokratski uslovi'

ЛанеБг

pre 10 godina

Свако ли је "усамљен" када није на вашој страни. Увек иста прича. За повраћање!

Dejan

pre 10 godina

Mr. Obama zar ne vidite da je ceo slobodni svet protiv vas i vase hegemonisticke i ekspanzionisticke politike pomocu koje zelite da vladate celim svetom. Svi koji su uz vas su iz straha da ih ne snadje ono sto je snaslo one rezime koji nisu bili pod vasom kontrolom.
Rusija je svetska sila, ne regionalna kako vi u svojim govorima govorite, jer moze da vas zbrise sa zemlje. Vasoj ogoljenoj propagandi vise niko u svetu ne veruje. A sto se tice demokratije, ta rec je postala toliko ofucana da danas ima iskljucivo znacenje da je zemlja koju vi zovete demokratskom neslobodna i pod vasom kontrolom.

tosa

pre 10 godina

Na Kosovu nikada nije sproveden referendum. To nasi drzavnici treba da kazu javno Obami. A onaj kvazireferendum iz 1992 godine se ne moze racunati kao legalan.

Marko

pre 10 godina

Cisto istine radi dragi Barace
- "referendum" je organizovan krajem septembra 1991 od strane jedne politicke partije, ne od zvanicne institucije, nije imao kontrolu obesa, ti su orgnaizatori imali tacne biracke spiskove niti je postojao tacan sistem kontrole
- u to vreme Srbija je promenila ustav i bili su iozbori koji su ALbanci bojkotoavali
- refrendum je imao 100 glasa protiv (jos malo pa kao u S. Koreji)
- u to vreme se uveliko pucalo i ratovalo po Jugi
- niko taj refrendum nije priznao sem Albanije (cak ni USA) zato su u kasniim dogadjajima trazili da prihvatimo novi refrendum
- ni deklaracije o nezavisnosti se ne poziva direktno na takozvani refrenedum

samo cinjenice

Ernesto

pre 10 godina

Treba imati na umu da je Amerikancima "svet" Amerika, Meksiko, Kanada , Engleska i tamo neke zemlje u Evropi, Spanija, Francuska, Italija - za one malo obrazovanije.

Inace Ameri NBA i NHL i svoja takmicenja zovu Svetsko prvenstvo, i pobednike Sampioni sveta. Treba imati na umu koliko je jednom prosecnom Amerikancu suzen pogled na svet, vise nego bilo kojem Balkancu koji postoji na ovom svetu.

zarkesrb

pre 10 godina

"Svet je sigurnije i pravednije mesto kada Amerika i Evropa stoje zajedno", rekao je Obama u Briselu.


Ovi stvarno nemaju ni stida ni srama..."Pogledaj bagru andjele,njihova dusa je prokleta..."

aha

pre 10 godina

Oni koji su usamljeni su pripojili Krim, a vi ujedinjeni im ne mozete nista, osim da iz dana u dan dajete saopstenja koja nemaju nikakvog uticaja na situaciju.

Нишлија Мераклија

pre 10 godina

Сањам дан када ће Европа бити руку под руку са Русијом, као што је предлагао велики Шарл де Гол. "Европа од Атлантика до Урала". А ја бих гха исправио, "Европа од Атлантика до Пацифика"! Уједињење Европе и Русије је једини дугорочни гарант мира у Европи и већем делу света. Мира једино не би било у Северној Америци која би у том случају грцала у социјалним немирима који би ескалирали распадом САД-а.

Европљани, ОПАМЕТИТЕ СЕ И УЈЕДИНИТЕ СЕ, Русија и Европа руку под руку за вишевековни мир на Старом континенту! А Америка на сметлиште историје где јој је и место!

Luke Babbitt

pre 10 godina

Da Obama,važi.
Rusija+Kina+Severna Koreja+Indija+Iran+sve muslinanske zemlje koje maltretirate godinama...da baš ti verujem da su Rusi usamljeni.Znaš ti dobro da nisu Obama čim ti je najveća akcija povodom Krima pisanje saopštenja.Rusija vam objasnila poredak

guja

pre 10 godina

Predsednik SAD Barak Obama rekao je da je Rusija usamljena u pokušaju da pripoji Krim, dok su "EU i SAD ujedinjene u podršci Ukrajini"...............
Mislim, onako, ali Rusija nije pripojila Krim. Nije ni pokušavala. Krim se pripoio Rusiji. A i ne traži nešto da to neko prizna. Naročito ne Amerika. Ispod svakog nivoa, čak i za nobelovca.

Skywalker

pre 10 godina

O kakvom referendumu ovaj siromah trabunja? Kad je Kosovo imalo referendum? Osim ako mu neko nije rekao da su kosovski Albanci izasli na nekakav referendum jos 1991. Samo ne znam kako zna da je bio fer, kad ne zna ni da se desio.

sojic

pre 10 godina

Venezuela, Sirija, Severna Koreja su već priznali Krim.
Ovo će da prođe, ako oni ozbiljno misle da će Rusija da preda Krim onda su ludi.
Rusija ako potpiše ugovor sa Kinom oko gasa onda onda te sankcije gube efekat.
I zapad sad gubi pare, rusi ulazu i kupuju od zapada, francuzi će izgubiti oko 2 milijardi dolara ako ne prodaju one Mistral brodove i više stotina ljudi mogu posao da izgube,sami sebi pucaju u nogu.

diaspora

pre 10 godina

jel moze neko da me podseti kada je to kosovo imalo referendum, ja koliko znam bio je jedan neformalni 92. mada cisto sumnjam da bi obama oznacio referendum u SRJ kao fer I demokratski. kakva gruba greska!

Zole

pre 10 godina

Nismo mi toliko protiv Amerike i za Rusiju, vec smo protiv nepravde koja nam je naneta. Nepravda najviše boli. Najviše nam sad smeta sto oni koji su ucinili nepravdu neće da to priznaju i jos uvek sluzeci se lažima hoće da to opravdaju.

Maskirani Osvetnik u pokušaju

pre 10 godina

Velika iščekivanja ali ispade Obama 'slab' Predsednik čija će jedina fusnota u istoriji biti da je prvi Afro-Amerikanac na toj funkciji. Ah da i Nobel za mir, šta god da to znači.

IGRE BEZ GRANICA

pre 10 godina

Ovu pricu o svetu kao sigurnijem i pravednijem mestu kad su Evropa i Amerika stoje zajedno treba da prica u Avganistanu,Libiji,Iraku i cuje misljenje tih naroda!!

milojko

pre 10 godina

Vise mislim da su SAD i Nemacka usamljene u njihovom osvajackom pohodu na Evropu. Ceska se javno izrazila da ne namerava da uvodi nikakve sankcije Rusiji, Italijani cute jer se i njima kuva sa Veneto regijom, Spanija je u rasulu i imaju i oni svoj Krim tako da ne smeju da talasaju, Poljska... hahaa oni dobro znaju Ruse, Rumunija, Bugarska... Francuska i dalje cuti... Na koju Evropu je cika garavi, Obmana mislio. Nigde nisam nasao clanak koji ukazuje na veliku podrsku SAD. Cela Evropa je usko povezana sa Rusijom dok Amerika nije. Nadam se da ce napokon evropa da shvati ko im je saveznik a ko ih samo ekploatise. Sada garavi ide i zicka pomoc od Evrope. Belgijance je mozda nagovorio, posle ide kod Italijana da proba... Neka samo pogleda americke kompanije Visa i Mastercard koje nisu postovale zabranu i vratile poslovanje sa Rusijom za samo dva dana. Toliko o merama protiv Rusije, sama Amerika ne zeli da gubi a naterace glupu evropu da su ugusi u dugovima. EVROPO BUDI SE, STIGLI RUSI

Dimitrije

pre 10 godina

Pa nismo ni sumnjali da će sve maske pasti onoga dana kada Rusija pokaže da je država i da je to faktor sa kojim se mora dogovarati i na koga se mora računati. Rusija nije usamljena, to je vaš problem... pogledajte kartu sveta, pa probajte da izolujete Rusiju na 1/6 kopna ove planete.

Bogdan

pre 10 godina

Не знају шта ће од усамљености и онда су решили да позову Кину и Индију на коју чашицу вотке.

lakki

pre 10 godina

Ovaj Obama kao da prica sebi u ogledalu. Pa nije svet Amerika i Evropa. Inace nema pravednog mesta gde ste vi. Vasa "pravednost" je pokrivena hiljadama mrtvih, unistene infrastrukture, firme, fabrike....a Rusija bez ispaljenog metka. I???? Sta ti to govori. Citas sta ti napisu. Bar proveri sta ces procitati....

ISKANDER

pre 10 godina

Nije usamljena,ima nuklearno oruzje !
Kada Kina u SB ostane uzdrzana,to ne znaci da nije dala podrsku Rusiji,ali isto tako sigurno znaci da nije podrzala zapadni sljam.
Lepo je onaj ruski novinar izjavio; Cutite da ne bi postali radioaktivni pepeo !

ivan

pre 10 godina

Pa šta i da je tako. Sama na pola planete i ima sve što joj treba. Rusija je sama sebi dovoljna i ne zavisi ni od koga. Sa druge strane, bolje je pitanje šta ameri traže svuda po svetu? Šta im to stalno nedostaje?

Pametnjaković

pre 10 godina

@(alek, 26. mart 2014 15:43)

Kakve hiljade, milioni čoveče, milioni žrtava. Pentagon je najpodmukliji nacistički centar koji je analizirao ljudsko ponašanje i došli su do zaključka da ako rašire hemiju i ljudi budu polako umirali od raka i drugih poremećaja, kao recimo serilitet, neće to povezati sa SAD-om. I zaista je tako. Kada se danas neko razboli od raka i umre, mi mislimo da to nema veze sa 1999-tom, na primer.

dobrovoljci

pre 10 godina

Rusi su sami a sa vama su svi koje ste bombardovali i prisilili da budu "dobrovoljno" sa vama!!! Ovaj čovek me svakim danom sve više razočarava!!!

Тутанкамон

pre 10 godina

Ау бре Обама па није ти ово један од ваших глупих америчких филмова...

ВМ

pre 10 godina

Oвај речник није својствен челницима земље коју заступаш, јер коме снага "лежи у топузу..." па овако јадно изгледате. Али све док је тако мене још увек ништа не брине, а ви сте све јаднији и јаднији а ваши подрепаши из ЕУ још ништавнији.

@vladimir0710

pre 10 godina

- Brzo i lako se ujedine i slože kada nekog žele da kazne. Kada nekome treba pružiti pomoć onda se teško ujedine i još teže dogovore.

krug

pre 10 godina

ova obamina ponavljanja u izjavama su posledica ocaja. drago mi je zbog toga jer gde god da su amerikanci usli ili upleli prste tamo vise nema mira i stabilnosti i to je cinjenica. toliko su bahati i arogantni da ne mogu da podnesu da je neko bolji od njih.

Carpe Diem

pre 10 godina

Neka Rusija ponudi skoro besplatne energente oslobodjene poreza i opterecenja za velike investitore i fabrike, da vidite sta bi se desilo.... Doseljavali bi Ameri i Evropljani u Rusiju.... A Rusija bi to mogla dugo vremena, uporedo sa prodajom svijetu energenata i konkurentnih proizvoda...

Pedja

pre 10 godina

Najvise fasizma na svetu ima u Rusiji. Slobodno se moze reci da je Rusija vec sada polu - fasisticka tvorevina. Zakin protiv homoseksualaca. Zakon protiv nekih knjiga i crtanih filmova. Ogranicavanje slobode govora. Ubistva novinara. Zatvaranje pol. protivnika.Bande na motorima , slicne Hitlerovim jurisnicima itd, itd...Pogledakte zakone nacisticke Nemacke i uporedite...

ojsa

pre 10 godina

a koliko je to drzava?! Ako rusi naprave dil sa kinom,indijom juznom korejeom I nekoliko africkih I srednje istocnih zemalja...SAD pocinje da gubi kompas.

veslosisač, ne baš

pre 10 godina

Samo jedno pitanje:

Koliko je nevino stradalih u demokratskom pravu na samoopredeljenje na Kosovu, uz Nato intervenciju, koja je počela u Novom Sadu(!), srcu Kosova i Metohije, a koliko u istom tom procesu na Krimu?

Hajde da samo to uporedimo.

Ovi koji se tad nisu rodili, samo ću reći da su na CNN-u pokazivali Grčku dok su prikazivali vazdušne napade na Kosovu, dok su zapravo pričali o Novom Sadu koji je jedan od najgore stradalih gradova. Porušili nam sva tri mosta, nedužan dečko, Oleg Nasov, poginuo na Varadinskom mostu u ranim jutarnjim satima.

Ne, ne može se porediti nikako. Ma koliko Milošević bio kreten, pa vi ste mu to dopustili proglašavajući ga posle Dejtona za faktor mira i stabilnosti! I onda ste radili na razbijanju opozicije koje bi još te 1997. oduvala Miloševića na smetlište istorije. Ali nije bilo dosta. Trebalo je još krvi. Priče za malu decu...

Uostalom, sve je još na početku lepo objasnio ovaj siroti vojnik koji danas više nije među nama.

https://www.youtube.com/watch?v=C9n9Lg0CS3A

Rat je velika svinjarija. Putin je vratio Krim Rusiji bez ispaljenog metka. Zato, svoje demokratske vrednosti prodajte naivnima.

Mnogo toga dobrog došlo je iz Amerike, ali to više nije ta zemlja. Težišta velikih sila su se oduvek pomerala, pa tako neće biti ni ovog puta.

Mir!

Petar Prvi

pre 10 godina

Ne treba se ljutiti na Obamu, on ne iznosi svoje licne stavove. On govori ono STO MU SE NAREDJENO!
Isto kao i Keri i ostali. PLACENI SU DA GOVORE ONO STO IM SE KAZE. Svi oni su, ukljucujuci i Obamu, robovi SISTEMA.
A Sistem je kontrolisan NOVCEM, tj. LJUDIMA koji ga imaju MNOGO. Ne, nisu to Bil Gejts, Buffet, Slim itd. oni su eksponirani da zabave masu i prikriju PRAVE igrace kojima nije stalo do popularnosti. Ti PRAVI igraci bi mogli biti npr. oni kojima USA duguje 15-16 triliona dolara?
Oni na globalnom planu cine ono sto smatraju da ce im sacuvati privilegovane pozicije, tj. dalji priliv novca koga iovako imaju previse.
Evropa nije Amerika. Nisu Evropljani (zapadni) glupi, vec su mudri. Vide Evropljani dvolicnost, dvostruke standarde, nepravdu, ali cute da se ne zamere. Da se topuz ne okrene na njih. Shvataju Evropljani da je za Evropu najbolje da saradjuje sa Rusijom ("Evropa od Atlantika do Pacifika"), no to ne odgovara onom preko bare i onom u bari, izgubice prestiz i mogucnosti manipulacije.

Bilal

pre 10 godina

(darko, 26. mart 2014 17:40)
Дечко мало се едукуј, молим те! Какви бре масони!? Па људи који су највише учинили за Србију, попут Ђорђа Вајферта или Бајлонија, су били масони. Да нам је Бог д'о у Србији још масона далеко би нам боље било. А што се тиче тајкуна, мада си, вероватно, мислио на мултинационалне компаније ту се слажем с тобом.

perica

pre 10 godina

pa stvarno mi nije jasno kako ne pokvarite odnose izmedju sad i eu kad sad spijunira celu evropu ali sa jednim Izvini preko ekrana zaboravi se na sve sto je bilo

a oko cega se ostali glodju

pre 10 godina

Moze da prica ko sta hoce........... Svemirska misija je jedina stvar oko koje se Rusija i Amerika slazu. I stoprocentno bespogovorno saradjuju, bez obzira na tamo neke bilione i milijarde.

dragan

pre 10 godina

referendum na kosovu...
zanimljivo...
ne moramo previse da nagadjamo kakav bi bio rezultat istog da je odrzan, ali ova obamina izjava je svakako zanimljiva...
ranije nisam bio bas neki rusofil, ali mi se svakako dopada ovo sto se trenutno dogadja...

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Ne ozbiljna je politka u durenju od tog nema nista,zapad je izgubio u pokusaju da Putina uniste i Rusiju,posledice ce biti teske,udarise glavom u zid u tvrdo,pa jos ne mogu doci ksebi,Putin i Rusija nisu SSSR da udaraju tvrdo, on izbegne pa onda zahvati,a protivnik u cudu pa zaplace,nadmudrio ih hahahhaahhahaha.

darko

pre 10 godina

Masoni i tajkuni resili da repolarizuju svet ne bi li postali jos bogatiji i efikasniji u izrabljivanju radnika a vi braco lupetate. Ko zna kad je ovo dogovoreno.

Go USA!

pre 10 godina

Bez jake Amerike ne bi postojala ni jaka danasnja Kina. Rusija bez jake Nemacke i zapadne Evrope bila bi takodje zemlja siromasnih ljudi. Svi koji su danas uspesni su pare napravili zahvaljuci Americi.
Tako da svo ovo likovanje protiv Amerike vam je dragi moji Srbi pomalo jadno.
Ja sam ponosni Srbin i pozdravljam govor predsednika Obame!

PRIMUS

pre 10 godina

Mislim da referenduma na Kosovu nije ni bio.Osim ako Obama ne misli na onaj iz 1991godine.Na tom referendumu nisu učestvovali Srbi i ostali nealbanci,a pitanje je koliko je Albanaca učestvovalo.Naravno niko ne zna na osnovu kojih spiskova su organizovani,ko je organizovao,ko ih je kontrolisao.Obama bi trebao malo bolje da se informiše pre nego što opet napravi neki sličan gaf.

Bus

pre 10 godina

Šta ste se napali na fact-checking? Ovo je svetska pozorišna scena i dramatika je na visokom nivou.
To što Rusi rade nije prihvatljivo za odredjene države i one rade na tome.
Ako se sve zaustavi na Krimu, pogotovo bez nasilja ili ratovanja onda je posao dobro uradjen.

Treba da gledamo ovo pozorište i da učimo od istog.

Ironija Majkic

pre 10 godina

Bojim se, kada nasa bajna vlast ukapira da ovakve izjave ovog i ostalih NATO "genija" predstavljaju konkurenciju i ozbiljnu pretnju prodaji laksativa u domacem zdravstvenom sistemu, da ce da im padne na pamet uskladjivanje sa kojekakvim EU normama (kao za elektronske cigare) i da nam zabrane da citamo ovakve tekstove; razlog zasto su oni "losi" po nase zdravlje ce vec, verujem, smisliti!

nekoizmase

pre 10 godina

E moram da priznam da je Obama ovde ipak u pravu. Protiv Rusije je zaista ceo svet... Osim Kine, Indije, Pakistana, Avganistana, Koreje, Malezije, Indonezije... Da, i osim gotovo celog Bliskog Istoka i cele Afrike... I umalo da zaboravim, osim Argentine, Brazila, Čilea, Venecuele... Osim nevedenih, gotovo svi su protiv Rusije, to je sasvim tačno...
(zoran, 26. mart 2014 15:30)

ponavljas isti post na svim vestima vezanim za temu po 2 puta i pritom ti informacije nisu tacne. Prva Kina nije uz Rusiju vec se nije izjasnila. Samo imaj i vidu da i Kina i Rusija koriste dolar kao osnovu a na kraju ce ekonomija prevagnuti koje je vec bila razlog za raspad celog istocnog bloka.
Malo prizemnog razmisljanja molim.

djomla

pre 10 godina

ne moze im Obmana nista :)
a sto se usamljenosti tice tu je u pravu,
Kina i Indija se nista i ne pitaju. videli smo Kinu kako je mlako reagovala kada su im Ameri "slucajno" pogodili ambasadu. To su zemlje treceg sveta.
Rusija je sila, to stoji, ali mora da ima konkretne saveznike, a ne uvek uzdrzanu Kinu.

Dragan

pre 10 godina

Kako misli "Rusija usamljena"? A Srbija? Da li neko iz Obaminog tima čita ove silne poruke podrške Rusiji na srpskim forumima? Da li Obama zna da je Mrkić pre neki dan zvao ambasadora Ukrajine na ribanje?... E, Srbijo moja.

master

pre 10 godina

Putin je pogresio sto je na prevarantski nacin oteo Krim od Ukrajine.Da je covek koji je protiv diktatora i onih koji ne postuju ljudska prava ne bi to ucinio,vec bi jos tesnije radio sa EU,u interesu i Rusije i EU.Prema tome on je tim cinom dao do znanja EU da ne postuje njene vrednosti.Zna EU dobro o cemu se radi i sa kim treba da ima bolje odnose.Steta sto je Putin tako postupio i sanse za napredak Rusije i tesniju saradnju sa EU zbog zajednickih interesa prokockao.On ce od Krima imati vise stete nego koristi,to ce se ubrzo i pokazati.Rusija i EU trebaju da imaju dobre odnose,ali prvo treba Rusija da postuje Evropske vrednosti.Nemacka je zbog pomoci koju je imala od strane USA posle 2 svetskog rata i resavanju problema Istocnog bloka u neugodnom polozaju,ali Putin je pokazao da se na njega ne moze osloniti.

Petar

pre 10 godina

Sve što govori Barak je za unutrašnju političku upotrebu. U sebi misli:"Upss, malo smo preterali, Rusi su ljuti, ali nema veze, dogovorićemo se mi sa njima". Male i srednje zemlje služe velikim silama za potkusurivanje.

Martina

pre 10 godina

Ja ne razumem sta ovaj covek prica.Jel su Rusi palili i ubijali bombama zenu,decu i ljude,jel su Rusi silom odcepili Krim kao Usa i Eu Kosovo od Srbije, pobiti 2500 ljudi da bi kosovo dobilo nezavisnost i to je po njemu uredu a odcepiti Krim bez ijedne zrtve regularnim referendumom to je bez presedana,ova izjava je sramotna i cinicna i bez trunke srama stida i razuma,ovo je uvreda za sve zrtve u Srbiji,ovo vise ne treba ni komentarisati ovo je sramota !

mlekadzija

pre 10 godina

Cetrdesetominutni govor nobelovca je stvarno doza za odrasle... sto bi Pajtonovci rekli: Gimme the bucket. Suvisno je bilo sta drugo napisati.

Seljim Baskari

pre 10 godina

Gospodine Barack Hussein Obama, jeste li vi zavrsili osnovnu skolu, pa vi nista neznate od istorije i geografije. I da vas podsetim, prvo ste OVK proglasili teroristima ,a posle ste presli na njihovu stranu, pa ste i sada na pogresnoj strani, na strani Ukrajinskih neonacista.

pera

pre 10 godina

da je Srbija ozbiljna država, sada bi MSP i ministar Mrkić trebalo da pozove ambasadora USA u Srbiji i da mu uruči oštar demarš i da da zatraži objašnjenje za ovakve laži koje je izrekao predsednik USA:
1) niti je bilo ikakvog regularnog, a najmanje ''fer i demokratskog'' referenduma, a najmanje je bio taj tzv. ''referendum'' iz 1991. god
2) niti su ''rezultati'' tog ''referenduma'' bilo koga obavezivali,
3) nit je bilo maltretiranja albanaca dok nisu digli oružanu pobunu podstrekavani i podržani od strane iste te USA.
Ovakva količina besramnih i tragikomičnih laži je slična ili jednaka onoj koju je izrekla Clintonka da je trčala cik-cak da se spase od srpskih snajpera u Tuzli....
Previše je čak i ako to kaže predsednik USA
Ni Rusi nisu ništa bolji, al bar za sad, ne ubijaju nikoga, ne instaliraju svoje marionete silom ili ''demokratskim''(čitaj: pučističkim) promenama, ne otimaju budzašto prirodna bogatstva od drugih, ne nameću svoje vidjenje sveta, ne stvaraju i ne podržavaju terorističke organizacije i teroriste,......., dakle, ništa od svega onog podlog i ciničnog što nam radi anglo-saksonska bratija....
Da su Evropljani mudri, kao što nisu, bar za sad, pa da kažu ''dosta'' USA, a NAROČITO, Englezima, i da se interesno povežu s Rusijom, kao što je zagovarao De Gol..........

podanik

pre 10 godina

obama prica bajke. mrzim nasilje i imperijalisticku silu i rusije i usa, ali u ovom slucaju vidim da su ruje morali da anektiraju krim jer im ukrajinci ne bi dozvolili da nastave sa koriscenjem za vojne baze. i drago mi je sto je putin pominjuci kosovo kao izgovor dokazao da nam ni oni naravno nisu saveznici, i pustio niz vodu srBske patrJote koji su mu poklonili nis u ime zastite kosova. tito je znao kako balansirati medju silama, dok ovi nasi ne.

Kako je propao rock n roll

pre 10 godina

Bas naprotiv - jeste Amerika napunila Majdan i jeste Amerika izvela tunizane na ulicu. I jeste Amerika finansirala to. Kao i sunovrat Libije, mudzahedine u Siriji, proteste u Venecueli...

Kakvo licemerje ovog coveka.

Herzegovina California

pre 10 godina

Obama je sve u pravu, i da dodam podmuklo je ovo rusija uradila, ali baš da kažem "kukavički" jer zaboravljate susjedi da je Ukrajina bila treca drzava po broju nuklearnih glava, i prepustila ih je rusima, a ovi potpisali i obecali cuvanje integriteta Ukrajine? Malo sutra bi rusi ovo radili da im Ukrajina nije predala nuklearne projektile... Ne bi putin glumatao ovde sad

RZGEL XVIII

pre 10 godina

B. HUSEIN Obama rodio se na Hawajima (mada još neki sumnjaju u njegovu krštenicu).Hawaje su SAD/Usa ANEKTIRALE 1898.god, iako su bili nezavisna kraljevina, pa republika. Nisu pitali domoroce da li se sa time slažu, niti su im dali građanska prava sledećih nekoliko decenija. Tek kada se namnožilo dovoljno Amera na ostrvima, dadoše im da budu 50-ta država, leta 1959. Taman na vreme da se B. Husein O. rodi u SAD i da može postati predsednik:) A on je samo još jedan advokat, pa može da prodaje svoju priču, ako mu se plati po tarifi.
O ostalom ne vredi raspravljati. Psi laju, političari rasipaju reči, a karavani droge i belog roblja prolaze Kosovom i celim svetom, puneći džepove angloameričkim gazdama i njihovim pomoćnicima po tom svetu. Pa i ovim kod nas... Sapieni sat!

zoran

pre 10 godina

@ (Herzegovina California, 26. mart 2014 23:36)

Uz isto tako obecanje da se NATO pakt nece siriti na Istok, da ce zarad ujedinjenja Nemacke dobiti ogromne pare itd. itd....

oord

pre 10 godina

Evo trenutno gledam na tv-u krug Nemackih analiticari. Jedan od njih kaze da dodje do sankcije Rusiji, Nemacka bi imala samo pad privrede od 0,4 % Rusija ne spada uopste kao jedan bitan faktora za izvoz robe kada je Nemacka u pitanju.

svi (ni)su isti

pre 10 godina

"NATO je intervenisao na Kosovu tek nakon četiri godine zlostavljanja tamnošnjeg stanovništva, a Kosovo se otcepilo na osnovu referenduma koji je održan u fer i demokratskim uslovima"
Svako ima pravo na svoj stav, ali niko nema pravo da laze, a u ovoj recenici su iznete dve debele lazi o veoma ozbiljnim stvarima.

Pogled ka...

pre 10 godina

Svet otvara oci... necete vi jos dugo moci da sejete haos i zlo a da to pravdate ''humanitarnim intervencijama'' i ''milosrdnim andjelima''. Sa istoka dolazi nova snaga.

pera

pre 10 godina

Posto je bio fer referendum onda nema prepreke da se jos neki fer referendum odrzi u Baskiji,Kataloniji,R.Srpkoj,Skotskoj,Veneciji... i naravno Krimu.Pa zasto Krim ne moze da se odvoji od Ukrajine,a Kosovo moze?Njeno je pravo sto hoce i da se pripoji Rusiji,ljudi odlucili na referendumu,kao i Kosovo,jel tako?
A drugo-ko je bre zlostavljao stanovnistvo na Kosovu 4 godine?! Mozda su ziveli lose kao i vecina Srba,ali sta cemo sa formiranjem OVK,pucanjem i ubijanjem policajaca i civila i kidnapovanjem na stotine Srba kojima se gubi svaki trag jos od tada i to sve pre odlaska nase vojske na Kosovo? Ej bre,skoro 1000 Srba nestalo dole,pa gde su oni?Ko je koga tu "zlostavljao"?

miloš škrbović

pre 10 godina

U svetu političara laž je najcenjeniji kvalitet.Najveći lažov je zato uvek na najvećoj funkciji.Oni su tome jako posvećeni.Govor Obame je školski primer kako se to radi.Tome je sada posvećena ogromna armija Američke administracije sa svojim EU satelitima koji će u toj virtuelnoj stvarnosti ići do nezamislivih granica.Ova retorika je priprema za eventualni rat sa Rusijom pošto se na ovaj način "utvrdi" da ie ona agresor ,a Putin budući ratni zločinac.Obama ne može da vidi nikakvu sličnost sa Kosovom jer kada neko stalno laže te laži su za njega realnost.Z a Amerikance je "istina " za Kosovo gomila laži koje su plasirali o Srbiji da bi od Kosova napravili svoju vojnu bazu.

Nebojsa

pre 10 godina

Pinokio mu nije ravan. A tata mu se borio u II svetskom ratu Djepeto.Sto puta laz treba da bude istina.Sad jos nedostaje pijaca Markale u Rusiji,ili Krimu.

moram da kazem il cu da puknem

pre 10 godina

napred pobama ne daj se putniče.udrite se ginite i ostavite nas. kad se bude proglasio pobednik njemu cemo da se priklonimo i cao zdravo. tom politikom treba da se vodimo. ne bih tog narko dilera pusto jedno deset godina sa robije jer je u nasu zemlju doneo pare i evro je za vreme njegovog zenita bio izrazito nizak. siptari su na tome digli svoju zemlju pored svih prava na tu srpsku teritoriju mi smo izvisili jer nemamo "argumente"kao oni. ako evropa trosi taj beli prah pa prodajmo im jer ce to sutra neko drugi to da radi.

П

pre 10 godina

човек који је рекао да ће затворити Гвантамо Беј а није и покушава на сваки начин да такав комлекс направи у Америци, рекао да ће укинути ратове које Америка води и није, још је покушао да започне један + рушење влада широм света, обећао заштиту приватности у кренуо да шпијунира своју нацију, потписао закон по ком Америчка влада може да ухапси особу у било којој земљи света и било ког држављанства (ако могу да је се дочепају) и затвори у Америци без суђења зарад испитивања ако сумњиче да је "претња САД-у", тежи да уведе земљу у још један хладни рат, подржава републикански империјализам још више од републиканаца и не чини апсолутно ништа да промени класну/расну/полну дискриминацију у својој држави иако је то један од разлога што су уопште мањине гласале за њега. Шљам од човека, могу да га воле само малоумни који виде гифове како глуми кловна/шмекера и мисле да није у питању обично људско см***.

sportsman

pre 10 godina

Sedi jedan. Nemas pojma Barak. Slagali te da je sve bas bilo demokratski. Ti podaci koje iznosis za Kosovo, Irak i Libiju su netacni. Pogledaj malo u svoje dvoriste. Drzava ti grca u dugovima.

marija

pre 10 godina

Dobro, bre, predsednice, po cemu ste vi bolji od Milosevica, ubijali i sejali uranijum po albanskim glavama da im i potomke ubijate, ako vec nije bitno sto ste ubijali Srbe koji veze sa Milosevicem nisu imali???
A Tacijevi zlocini i zlocini OVK nad Srbima se nisu ni dogodili, znate unapred rezultat istrage???
Trebao je vama jedan Putin.
Zato je on br. 1 u svetu, a ne Vi.

delboy

pre 10 godina

Da je pameti Srbija bi trebala da tuzi medjunarodnom sudu pravde Nato i Ameriku za zlocine pocinjene na teritoriji drzave. Verovatno ta presuda ne bi bila u nasu korist ali barem neka tuzba "zvoni" u usima zlocinaca....Srbija treba da zauzme jasan stav kad je bombardovanje u pitanju...toliko.

Vanja

pre 10 godina

Sta ocekivati od prosecnog Amera kada najvisi predstavnik zemlje - Predsednik (dobitnik Nobelove nagrade) koja u svakom pogledu preferira da bude NAJ-NAJ ne poznaje osnovne pojmove o zemlji koju je bombardovala i van svakog medjunarodnog prava odcepila deo njene teritorije, te priznala separatiste.

Obracanje g-ina Obame smo culi a ja bih da prilozim jedan drugi izvestaj koji ce vas vecinu sigurno nasmejati: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/448068/Mnogi-Amerikanci-misle-da-je-MP3-ustvari-robot-iz-Ratova-zvezda

P.S. Pitam se samo hoce li se neko u nasem "tehnickom" MIP-u ili uvazeni Predsednik Nikolic (on nije tehnicki) makar cirkularnim pismom oglasiti da iznete cinjenice o referendumu na Kosovu nisu tacne?

oksimoron

pre 10 godina

Nešto mi govori da je upravo ovaj govor prilično važan. Prekretnica?
Možda nije, ali ovako više ne ide.
Znam da ga tamo slušaju 'slepci', i da je okružen majstorima iluzije, ali čini se da prelazi crtu. Govor je prepun je paradoksa, čini se dovoljno očiglednih i za slepe.
Mislim da će biti citiran.. između ostalog kaže da Rusija pokazuje silu iz svoje nemoći i slabosti. Hm, čini se da on upravo radi to. Nemoć. Možda čak i strah

ja

pre 10 godina

"Presedan" se presedanom izbija...Šta da se očekuje sada da će Rusi zbog krima potpomognuti s cca 19 zemalja uništiti 30% privrede Ukraine u 70-80 dana bombardovanja...razoriti crkve iz 11 veka i to nazvati pravom onih koji nose bubreg našeg otetog i iskasapljenog deteta... ma daj nobelovče gadiš mi se sa vascelom Rajh-evropom i nadam se da ćemo imati "referendum" za ili protiv Evrope.I pod šljivom posle bili s takovim licemerima NE.

zasto

pre 10 godina

Jer nesto istina sami zato sto to izgovaraju amerikanci. Nista drugo nego prljava propaganda vecitih licemera, ubica i lazova. I to opet preko nasih ledja.

gm

pre 10 godina

Gospode boze i ovaj covek je predsednik USA, ne treba biti mnogo inteligentan pa videti ( OBAMA,BUS jun.,KLINTON,BUS stariji REGAN, itd. )sve sami korifeji AMERIKE koji bi sigurno NE BI MOGLI BITI NI MINISTRI KOD NAS u SRBIJU. Obami jos dali Nobelovu nagradu, da li doticna gospoda prelaze IQ koficijent 50 ??? A sta tek reci za njegovu interpretaciju KOSOVA I KRIMA, jednom recju DE BIL !!! Ako je od AMERIKE I TO JE PREVISE...GM

hypocrite

pre 10 godina

a mi smo veverice pa si ti dosao da nam kazes kako je kosovo albansko i to tako treba da bude i to je fer i posteno a pri tom ne postujes ustav suverene evropske drzave!pazi molim te da ti neko ne poveruje!!vidim da i libijci zive bolje i ovi iz iraka svuda gde ste intervenisali iz najbolje namere kako bi pobedili tiraniju,sada tamo cvetaju ruze!!unistili ste sve male zemlje koje vas nisu smatrale za prijatelje ali sada ste presli crvenu liniju kako kaze putin!

rolingstonsi

pre 10 godina

@Herzegovina California

Susjed, manimo se politike i ko je podmukao i ko nije posto ocigledno da kod tebe nije objektivnost ili poznavanje materije ono sto te vodi kod pisanja komentara nego teska opterecenja Srbima koje kao posledicu imaju opterecenje i Rusima ili Grcima ili bilo kome ko je makar malo prijatelj sa Srbima, nego kazi ti nama, kako su u Californiji prihvatili obicaj iz Hercegovine da ne skidate bele carape ni kada se tusirate i da ih nosite uz sve?

Dejan

pre 10 godina

Sta drugo reci osim da ovaj neobrazovani predsednik pored nedostaka baratanja cinjenicama, je svojevrstan laz**. Treba nasa vlada da zatrazi novo zasedenje u UN i da pripreme detaljan izvestaj sta su albanci radili zadnjih 10 godina, ko ih je doseljavao, ko im je dao boravak, kako su proterivali srpski narod. Zar ce se cutati na ovakav bezobrazluk i cinizam.

Sale Svetac

pre 10 godina

Kakva dijabola! A ja sam mislio da je iole pametan čovek. Hahaha, "referendum na Kosovu, održan u fer i demokratskim uslovima", kakav blam, da, bio je referendum, komedija od referenduma, '91, rezultat je sledeći. https://en.wikipedia.org/wiki/Kosovan_independence_referendum,_1991 , priznala ga Albanija, jbga, majka prizna dete, šta će, otac ne mora. Srećom je Angela đavolica pa je boli uvo šta preplanuli mladić priča.

svinjac

pre 10 godina

Ovaj jako podseca na Tadica sa svojim naucenim stavovima ... Meni je otac stalno govorio da sva mrznja na svetu potice iz vatikana, nisam mu nikad poverovao mada postajem pomalo skeptican.

Acomanijak

pre 10 godina

Znaci Amerika nece da velike sile naredjuju malima sta trebaju raditi. Dobro, sta je onda sa Teksasom koji vec niz godina trazi odcijepljenje iz SAD, takodjer na odrzanom referendumu? Sto njih ne puste?

Sta reci...

pre 10 godina

Ja sam mislio da ovaj crnac nije zaboravio kroz kakve muke je prosao njegov narod u americkom aparthejdu.
Nadao sam se da moze da se odupre vlasnicima krupnog kapitala,ali...

Dejan

pre 10 godina

Rusi imaju odlicnu valutu za trgovinu sa Zapadom.Dolar,Topolj M,Bulavu i zlatne rezerve nuklearnih glava za vracanje kusura ako Zapad krene sa krupnim novcanicama.

molele

pre 10 godina

Kako neko moze da se poziva na rusenje sistema u nekoj drzavi kad ta ista Amerika nije izvrsila korekcije aneksa drzava koje su oni pripojili sebi,da li su dozvolilil referendum kod njih da pitaju narod da li ova politika koju vode ispravna.Jednostavno primenjuju politiku starih vladara razjedini-usitni-oslabi pa vladaj ali van svog podrucja.

Nešo

pre 10 godina

O kakvom fer referendumu govori ovaj gospodin. Pa nje bilo nikakvog referenduma o otcepoljenju KiM od Srbije. Koovi je na svojoj skupštini jednostrano proglasilo nezavisnost Kosova , bez ikakvog referenduma.

Gps

pre 10 godina

Niko i dalje ne kapira kako je zapad preveslao Putina. Mahnuo crvenom zastavom (Kijev), Putin se upecao , sad ce da ga cede u svakom biznisu, ugovoru, bilo čemu. ...Krim će ga koštati brdo novca. Svojstveno slovenskoj naivnosti i zapadnjačkom smislu za biznis. Well played CIA.

Realko

pre 10 godina

@Petar Prvi

Da sam na tvom mestu zapitao bi se da li sam ja zaista Petar ili neko drugi. Tvoje teorije zavere su na maksimalnom nivou i postoji opasnost da predju taj maksimum. Za dosta stvari sam cuo ali za ultra-mega-giga bogatase koji zele da budu anonimsni nisam jos. Navedi mi motiv i smisao zivota tih ljudi. Novac im ne treba jer ga imaju previse kad mogu jednog Obamu da kontrolisu, slava im ne treba jer zele da budu anonimni, ne treba im ni moc jer sta ce im moc ako im novac i slava ne trebaju. Oce da kontrolisu svet iz senke i da ga kreiraju po svom ukusu?! Zarad cega majke ti?! Pa rekosmo vec da im ne treba ni novac ni slava nista, sutra ce umreti a niko od nas nece ni znati ko su bili. Nije li njihov zivot malo besmislen?!

Pedja

pre 10 godina

Najvise fasizma na svetu ima u Rusiji. Slobodno se moze reci da je Rusija vec sada polu - fasisticka tvorevina. Zakin protiv homoseksualaca. Zakon protiv nekih knjiga i crtanih filmova. Ogranicavanje slobode govora. Ubistva novinara. Zatvaranje pol. protivnika.Bande na motorima , slicne Hitlerovim jurisnicima itd, itd...Pogledakte zakone nacisticke Nemacke i uporedite...

Go USA!

pre 10 godina

Bez jake Amerike ne bi postojala ni jaka danasnja Kina. Rusija bez jake Nemacke i zapadne Evrope bila bi takodje zemlja siromasnih ljudi. Svi koji su danas uspesni su pare napravili zahvaljuci Americi.
Tako da svo ovo likovanje protiv Amerike vam je dragi moji Srbi pomalo jadno.
Ja sam ponosni Srbin i pozdravljam govor predsednika Obame!

master

pre 10 godina

Putin je pogresio sto je na prevarantski nacin oteo Krim od Ukrajine.Da je covek koji je protiv diktatora i onih koji ne postuju ljudska prava ne bi to ucinio,vec bi jos tesnije radio sa EU,u interesu i Rusije i EU.Prema tome on je tim cinom dao do znanja EU da ne postuje njene vrednosti.Zna EU dobro o cemu se radi i sa kim treba da ima bolje odnose.Steta sto je Putin tako postupio i sanse za napredak Rusije i tesniju saradnju sa EU zbog zajednickih interesa prokockao.On ce od Krima imati vise stete nego koristi,to ce se ubrzo i pokazati.Rusija i EU trebaju da imaju dobre odnose,ali prvo treba Rusija da postuje Evropske vrednosti.Nemacka je zbog pomoci koju je imala od strane USA posle 2 svetskog rata i resavanju problema Istocnog bloka u neugodnom polozaju,ali Putin je pokazao da se na njega ne moze osloniti.

nekoizmase

pre 10 godina

E moram da priznam da je Obama ovde ipak u pravu. Protiv Rusije je zaista ceo svet... Osim Kine, Indije, Pakistana, Avganistana, Koreje, Malezije, Indonezije... Da, i osim gotovo celog Bliskog Istoka i cele Afrike... I umalo da zaboravim, osim Argentine, Brazila, Čilea, Venecuele... Osim nevedenih, gotovo svi su protiv Rusije, to je sasvim tačno...
(zoran, 26. mart 2014 15:30)

ponavljas isti post na svim vestima vezanim za temu po 2 puta i pritom ti informacije nisu tacne. Prva Kina nije uz Rusiju vec se nije izjasnila. Samo imaj i vidu da i Kina i Rusija koriste dolar kao osnovu a na kraju ce ekonomija prevagnuti koje je vec bila razlog za raspad celog istocnog bloka.
Malo prizemnog razmisljanja molim.

Herzegovina California

pre 10 godina

Obama je sve u pravu, i da dodam podmuklo je ovo rusija uradila, ali baš da kažem "kukavički" jer zaboravljate susjedi da je Ukrajina bila treca drzava po broju nuklearnih glava, i prepustila ih je rusima, a ovi potpisali i obecali cuvanje integriteta Ukrajine? Malo sutra bi rusi ovo radili da im Ukrajina nije predala nuklearne projektile... Ne bi putin glumatao ovde sad

Dragan

pre 10 godina

Kako misli "Rusija usamljena"? A Srbija? Da li neko iz Obaminog tima čita ove silne poruke podrške Rusiji na srpskim forumima? Da li Obama zna da je Mrkić pre neki dan zvao ambasadora Ukrajine na ribanje?... E, Srbijo moja.

oord

pre 10 godina

Evo trenutno gledam na tv-u krug Nemackih analiticari. Jedan od njih kaze da dodje do sankcije Rusiji, Nemacka bi imala samo pad privrede od 0,4 % Rusija ne spada uopste kao jedan bitan faktora za izvoz robe kada je Nemacka u pitanju.

zoran

pre 10 godina

E moram da priznam da je Obama ovde ipak u pravu. Protiv Rusije je zaista ceo svet... Osim Kine, Indije, Pakistana, Avganistana, Koreje, Malezije, Indonezije... Da, i osim gotovo celog Bliskog Istoka i cele Afrike... I umalo da zaboravim, osim Argentine, Brazila, Čilea, Venecuele... Osim nevedenih, gotovo svi su protiv Rusije, to je sasvim tačno...

Bilal

pre 10 godina

(darko, 26. mart 2014 17:40)
Дечко мало се едукуј, молим те! Какви бре масони!? Па људи који су највише учинили за Србију, попут Ђорђа Вајферта или Бајлонија, су били масони. Да нам је Бог д'о у Србији још масона далеко би нам боље било. А што се тиче тајкуна, мада си, вероватно, мислио на мултинационалне компаније ту се слажем с тобом.

AntiBot

pre 10 godina

Da Evropa ima imalo pameti, otkacila bi Amerikance i vodila sopstvenu politiku, a oni bi samo bili jedna daleka zemlja preko okeana. Ovako zahvaljujuci jastrebovima u Evropi, u "sve se mesaju". Ceo svet je postao njihova interesna zona. Njihov moto je "Ko nije sa nama, protiv nas je". Podrska Rusiji u vezi Krima!

alek

pre 10 godina

"Svet je sigurnije i pravednije mesto kada Amerika i Evropa stoje zajedno"... i ponovo se hiljade i hiljade ljudi okrenuse u svojim grobovima zbog te vase ideologije... barabe

Kokan

pre 10 godina

E moj Obama Krimski narod su Rusi tu je glavna caka i Rusija je vojno jaka vi samo bijete oni koji su sto puta slabiji od vas vi i EU ste bruka kako bijete slabe.

NemanjaBB

pre 10 godina

Jeste, tako je, ali ne. Srbija, Libija, Avganistan, Irak itd su dokaz kako vasa demokratija deluje.
I Sirija bi nadrljala da vam Rusija nije tada lupila packu.

zoran

pre 10 godina

Da, Rusija je usamljena sa Kinom + Inidja + J.Amerika + Afrika + Iran = cirka 5-6 milijardi ljudi....

..njemu je ceo svet dvadesetak zemlja Evrope i USA...ha,ha,...tipican izdanak USA edukativnog sistema..

Ovaj ni geografiju ne zna...njegovo ime je Obmana....

podanik

pre 10 godina

obama prica bajke. mrzim nasilje i imperijalisticku silu i rusije i usa, ali u ovom slucaju vidim da su ruje morali da anektiraju krim jer im ukrajinci ne bi dozvolili da nastave sa koriscenjem za vojne baze. i drago mi je sto je putin pominjuci kosovo kao izgovor dokazao da nam ni oni naravno nisu saveznici, i pustio niz vodu srBske patrJote koji su mu poklonili nis u ime zastite kosova. tito je znao kako balansirati medju silama, dok ovi nasi ne.

Krkobaba

pre 10 godina

Evo gospodine Obama za vas jedno prosto pitanje: navedite kada je bio referendum na Kosovu i Metohiji za otcepljenje od Srbije? Raspisite nagradu od milion dolara ako neku od tih vasih savetnika teletabisa bude pronasao kada se odigrao taj demokratski referendum. Nije mi jasno kako sebi dozvoljavate da se toliko brukate i sramotite. Na Kosovu i Metohiji nije se NIKADA odrzao nikakav referendum po tom pitanju, vec je samozvana skupstina 2008. samovoljno proglasila nezavisnost protiv 1244. i kumanovskog sporazuma. Boze, ko pretenduje da vodi ovaj svet. Ovaj covek je najveca bruka poslednjih pola veka. Jedini konkurent mu je Klinton, Bus & Co.

Luke Babbitt

pre 10 godina

Da Obama,važi.
Rusija+Kina+Severna Koreja+Indija+Iran+sve muslinanske zemlje koje maltretirate godinama...da baš ti verujem da su Rusi usamljeni.Znaš ti dobro da nisu Obama čim ti je najveća akcija povodom Krima pisanje saopštenja.Rusija vam objasnila poredak

sojic

pre 10 godina

Venezuela, Sirija, Severna Koreja su već priznali Krim.
Ovo će da prođe, ako oni ozbiljno misle da će Rusija da preda Krim onda su ludi.
Rusija ako potpiše ugovor sa Kinom oko gasa onda onda te sankcije gube efekat.
I zapad sad gubi pare, rusi ulazu i kupuju od zapada, francuzi će izgubiti oko 2 milijardi dolara ako ne prodaju one Mistral brodove i više stotina ljudi mogu posao da izgube,sami sebi pucaju u nogu.

djomla

pre 10 godina

ne moze im Obmana nista :)
a sto se usamljenosti tice tu je u pravu,
Kina i Indija se nista i ne pitaju. videli smo Kinu kako je mlako reagovala kada su im Ameri "slucajno" pogodili ambasadu. To su zemlje treceg sveta.
Rusija je sila, to stoji, ali mora da ima konkretne saveznike, a ne uvek uzdrzanu Kinu.

Pametnjaković

pre 10 godina

@(alek, 26. mart 2014 15:43)

Kakve hiljade, milioni čoveče, milioni žrtava. Pentagon je najpodmukliji nacistički centar koji je analizirao ljudsko ponašanje i došli su do zaključka da ako rašire hemiju i ljudi budu polako umirali od raka i drugih poremećaja, kao recimo serilitet, neće to povezati sa SAD-om. I zaista je tako. Kada se danas neko razboli od raka i umre, mi mislimo da to nema veze sa 1999-tom, na primer.

Нишлија Мераклија

pre 10 godina

Сањам дан када ће Европа бити руку под руку са Русијом, као што је предлагао велики Шарл де Гол. "Европа од Атлантика до Урала". А ја бих гха исправио, "Европа од Атлантика до Пацифика"! Уједињење Европе и Русије је једини дугорочни гарант мира у Европи и већем делу света. Мира једино не би било у Северној Америци која би у том случају грцала у социјалним немирима који би ескалирали распадом САД-а.

Европљани, ОПАМЕТИТЕ СЕ И УЈЕДИНИТЕ СЕ, Русија и Европа руку под руку за вишевековни мир на Старом континенту! А Америка на сметлиште историје где јој је и место!

tosa

pre 10 godina

Na Kosovu nikada nije sproveden referendum. To nasi drzavnici treba da kazu javno Obami. A onaj kvazireferendum iz 1992 godine se ne moze racunati kao legalan.

мкг

pre 10 godina

Памтим фер и коректне услове за гласање на референдуму на КиМ, желим вам исте такве у Тексасу г-дине носиоче Нобела за мир.
Какав миротворац такав и свет.

Dejan

pre 10 godina

Mr. Obama zar ne vidite da je ceo slobodni svet protiv vas i vase hegemonisticke i ekspanzionisticke politike pomocu koje zelite da vladate celim svetom. Svi koji su uz vas su iz straha da ih ne snadje ono sto je snaslo one rezime koji nisu bili pod vasom kontrolom.
Rusija je svetska sila, ne regionalna kako vi u svojim govorima govorite, jer moze da vas zbrise sa zemlje. Vasoj ogoljenoj propagandi vise niko u svetu ne veruje. A sto se tice demokratije, ta rec je postala toliko ofucana da danas ima iskljucivo znacenje da je zemlja koju vi zovete demokratskom neslobodna i pod vasom kontrolom.

Marko

pre 10 godina

Cisto istine radi dragi Barace
- "referendum" je organizovan krajem septembra 1991 od strane jedne politicke partije, ne od zvanicne institucije, nije imao kontrolu obesa, ti su orgnaizatori imali tacne biracke spiskove niti je postojao tacan sistem kontrole
- u to vreme Srbija je promenila ustav i bili su iozbori koji su ALbanci bojkotoavali
- refrendum je imao 100 glasa protiv (jos malo pa kao u S. Koreji)
- u to vreme se uveliko pucalo i ratovalo po Jugi
- niko taj refrendum nije priznao sem Albanije (cak ni USA) zato su u kasniim dogadjajima trazili da prihvatimo novi refrendum
- ni deklaracije o nezavisnosti se ne poziva direktno na takozvani refrenedum

samo cinjenice

zarkesrb

pre 10 godina

"Svet je sigurnije i pravednije mesto kada Amerika i Evropa stoje zajedno", rekao je Obama u Briselu.


Ovi stvarno nemaju ni stida ni srama..."Pogledaj bagru andjele,njihova dusa je prokleta..."

ВМ

pre 10 godina

Oвај речник није својствен челницима земље коју заступаш, јер коме снага "лежи у топузу..." па овако јадно изгледате. Али све док је тако мене још увек ништа не брине, а ви сте све јаднији и јаднији а ваши подрепаши из ЕУ још ништавнији.

guja

pre 10 godina

Predsednik SAD Barak Obama rekao je da je Rusija usamljena u pokušaju da pripoji Krim, dok su "EU i SAD ujedinjene u podršci Ukrajini"...............
Mislim, onako, ali Rusija nije pripojila Krim. Nije ni pokušavala. Krim se pripoio Rusiji. A i ne traži nešto da to neko prizna. Naročito ne Amerika. Ispod svakog nivoa, čak i za nobelovca.

ЛанеБг

pre 10 godina

Свако ли је "усамљен" када није на вашој страни. Увек иста прича. За повраћање!

milojko

pre 10 godina

Vise mislim da su SAD i Nemacka usamljene u njihovom osvajackom pohodu na Evropu. Ceska se javno izrazila da ne namerava da uvodi nikakve sankcije Rusiji, Italijani cute jer se i njima kuva sa Veneto regijom, Spanija je u rasulu i imaju i oni svoj Krim tako da ne smeju da talasaju, Poljska... hahaa oni dobro znaju Ruse, Rumunija, Bugarska... Francuska i dalje cuti... Na koju Evropu je cika garavi, Obmana mislio. Nigde nisam nasao clanak koji ukazuje na veliku podrsku SAD. Cela Evropa je usko povezana sa Rusijom dok Amerika nije. Nadam se da ce napokon evropa da shvati ko im je saveznik a ko ih samo ekploatise. Sada garavi ide i zicka pomoc od Evrope. Belgijance je mozda nagovorio, posle ide kod Italijana da proba... Neka samo pogleda americke kompanije Visa i Mastercard koje nisu postovale zabranu i vratile poslovanje sa Rusijom za samo dva dana. Toliko o merama protiv Rusije, sama Amerika ne zeli da gubi a naterace glupu evropu da su ugusi u dugovima. EVROPO BUDI SE, STIGLI RUSI

darko

pre 10 godina

Masoni i tajkuni resili da repolarizuju svet ne bi li postali jos bogatiji i efikasniji u izrabljivanju radnika a vi braco lupetate. Ko zna kad je ovo dogovoreno.

english lessons nr 1.

pre 10 godina

'... Kosovo se otcepilo na osnovu referenduma koji je održan u fer i demokratskim uslovima," rekao je američki predsednik.'...

Proterivanje 2/3 Srba sa Kosova, a ostatak zabijeno u bodljikave zice se na engleskom kaze 'fer i demokratski uslovi'

ojsa

pre 10 godina

a koliko je to drzava?! Ako rusi naprave dil sa kinom,indijom juznom korejeom I nekoliko africkih I srednje istocnih zemalja...SAD pocinje da gubi kompas.

aha

pre 10 godina

Oni koji su usamljeni su pripojili Krim, a vi ujedinjeni im ne mozete nista, osim da iz dana u dan dajete saopstenja koja nemaju nikakvog uticaja na situaciju.

ISKANDER

pre 10 godina

Nije usamljena,ima nuklearno oruzje !
Kada Kina u SB ostane uzdrzana,to ne znaci da nije dala podrsku Rusiji,ali isto tako sigurno znaci da nije podrzala zapadni sljam.
Lepo je onaj ruski novinar izjavio; Cutite da ne bi postali radioaktivni pepeo !

ivan

pre 10 godina

Pa šta i da je tako. Sama na pola planete i ima sve što joj treba. Rusija je sama sebi dovoljna i ne zavisi ni od koga. Sa druge strane, bolje je pitanje šta ameri traže svuda po svetu? Šta im to stalno nedostaje?

Dimitrije

pre 10 godina

Pa nismo ni sumnjali da će sve maske pasti onoga dana kada Rusija pokaže da je država i da je to faktor sa kojim se mora dogovarati i na koga se mora računati. Rusija nije usamljena, to je vaš problem... pogledajte kartu sveta, pa probajte da izolujete Rusiju na 1/6 kopna ove planete.

Skywalker

pre 10 godina

O kakvom referendumu ovaj siromah trabunja? Kad je Kosovo imalo referendum? Osim ako mu neko nije rekao da su kosovski Albanci izasli na nekakav referendum jos 1991. Samo ne znam kako zna da je bio fer, kad ne zna ni da se desio.

Carpe Diem

pre 10 godina

Neka Rusija ponudi skoro besplatne energente oslobodjene poreza i opterecenja za velike investitore i fabrike, da vidite sta bi se desilo.... Doseljavali bi Ameri i Evropljani u Rusiju.... A Rusija bi to mogla dugo vremena, uporedo sa prodajom svijetu energenata i konkurentnih proizvoda...

dobrovoljci

pre 10 godina

Rusi su sami a sa vama su svi koje ste bombardovali i prisilili da budu "dobrovoljno" sa vama!!! Ovaj čovek me svakim danom sve više razočarava!!!

Miloš

pre 10 godina

Mislim da me nijedna vest u mom dosadašnjem životu nije nasmejala kao ova kada sam pročitao da je predsednik Amerike izjavio: "Velike sile ne smeju da maltretiraju male.". haha Ovo će mi odzvanjati u glavi nedelju dana!

diaspora

pre 10 godina

jel moze neko da me podseti kada je to kosovo imalo referendum, ja koliko znam bio je jedan neformalni 92. mada cisto sumnjam da bi obama oznacio referendum u SRJ kao fer I demokratski. kakva gruba greska!

demagog

pre 10 godina

"u pokusaju da pripoji Krim" .Pa ona ga je vec pripojila dok se ti pozeru ne skidas sa televizija I busis mozgove ljudima svojom demagogijom.

Тутанкамон

pre 10 godina

Ау бре Обама па није ти ово један од ваших глупих америчких филмова...

Maskirani Osvetnik u pokušaju

pre 10 godina

Velika iščekivanja ali ispade Obama 'slab' Predsednik čija će jedina fusnota u istoriji biti da je prvi Afro-Amerikanac na toj funkciji. Ah da i Nobel za mir, šta god da to znači.

Bogdan

pre 10 godina

Не знају шта ће од усамљености и онда су решили да позову Кину и Индију на коју чашицу вотке.

lakki

pre 10 godina

Ovaj Obama kao da prica sebi u ogledalu. Pa nije svet Amerika i Evropa. Inace nema pravednog mesta gde ste vi. Vasa "pravednost" je pokrivena hiljadama mrtvih, unistene infrastrukture, firme, fabrike....a Rusija bez ispaljenog metka. I???? Sta ti to govori. Citas sta ti napisu. Bar proveri sta ces procitati....

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Ne ozbiljna je politka u durenju od tog nema nista,zapad je izgubio u pokusaju da Putina uniste i Rusiju,posledice ce biti teske,udarise glavom u zid u tvrdo,pa jos ne mogu doci ksebi,Putin i Rusija nisu SSSR da udaraju tvrdo, on izbegne pa onda zahvati,a protivnik u cudu pa zaplace,nadmudrio ih hahahhaahhahaha.

@vladimir0710

pre 10 godina

- Brzo i lako se ujedine i slože kada nekog žele da kazne. Kada nekome treba pružiti pomoć onda se teško ujedine i još teže dogovore.

Ernesto

pre 10 godina

Treba imati na umu da je Amerikancima "svet" Amerika, Meksiko, Kanada , Engleska i tamo neke zemlje u Evropi, Spanija, Francuska, Italija - za one malo obrazovanije.

Inace Ameri NBA i NHL i svoja takmicenja zovu Svetsko prvenstvo, i pobednike Sampioni sveta. Treba imati na umu koliko je jednom prosecnom Amerikancu suzen pogled na svet, vise nego bilo kojem Balkancu koji postoji na ovom svetu.

krug

pre 10 godina

ova obamina ponavljanja u izjavama su posledica ocaja. drago mi je zbog toga jer gde god da su amerikanci usli ili upleli prste tamo vise nema mira i stabilnosti i to je cinjenica. toliko su bahati i arogantni da ne mogu da podnesu da je neko bolji od njih.

Gps

pre 10 godina

Niko i dalje ne kapira kako je zapad preveslao Putina. Mahnuo crvenom zastavom (Kijev), Putin se upecao , sad ce da ga cede u svakom biznisu, ugovoru, bilo čemu. ...Krim će ga koštati brdo novca. Svojstveno slovenskoj naivnosti i zapadnjačkom smislu za biznis. Well played CIA.

IGRE BEZ GRANICA

pre 10 godina

Ovu pricu o svetu kao sigurnijem i pravednijem mestu kad su Evropa i Amerika stoje zajedno treba da prica u Avganistanu,Libiji,Iraku i cuje misljenje tih naroda!!

Zole

pre 10 godina

Nismo mi toliko protiv Amerike i za Rusiju, vec smo protiv nepravde koja nam je naneta. Nepravda najviše boli. Najviše nam sad smeta sto oni koji su ucinili nepravdu neće da to priznaju i jos uvek sluzeci se lažima hoće da to opravdaju.

Bus

pre 10 godina

Šta ste se napali na fact-checking? Ovo je svetska pozorišna scena i dramatika je na visokom nivou.
To što Rusi rade nije prihvatljivo za odredjene države i one rade na tome.
Ako se sve zaustavi na Krimu, pogotovo bez nasilja ili ratovanja onda je posao dobro uradjen.

Treba da gledamo ovo pozorište i da učimo od istog.

perica

pre 10 godina

pa stvarno mi nije jasno kako ne pokvarite odnose izmedju sad i eu kad sad spijunira celu evropu ali sa jednim Izvini preko ekrana zaboravi se na sve sto je bilo

a oko cega se ostali glodju

pre 10 godina

Moze da prica ko sta hoce........... Svemirska misija je jedina stvar oko koje se Rusija i Amerika slazu. I stoprocentno bespogovorno saradjuju, bez obzira na tamo neke bilione i milijarde.

Ironija Majkic

pre 10 godina

Bojim se, kada nasa bajna vlast ukapira da ovakve izjave ovog i ostalih NATO "genija" predstavljaju konkurenciju i ozbiljnu pretnju prodaji laksativa u domacem zdravstvenom sistemu, da ce da im padne na pamet uskladjivanje sa kojekakvim EU normama (kao za elektronske cigare) i da nam zabrane da citamo ovakve tekstove; razlog zasto su oni "losi" po nase zdravlje ce vec, verujem, smisliti!

PRIMUS

pre 10 godina

Mislim da referenduma na Kosovu nije ni bio.Osim ako Obama ne misli na onaj iz 1991godine.Na tom referendumu nisu učestvovali Srbi i ostali nealbanci,a pitanje je koliko je Albanaca učestvovalo.Naravno niko ne zna na osnovu kojih spiskova su organizovani,ko je organizovao,ko ih je kontrolisao.Obama bi trebao malo bolje da se informiše pre nego što opet napravi neki sličan gaf.

Petar Prvi

pre 10 godina

Ne treba se ljutiti na Obamu, on ne iznosi svoje licne stavove. On govori ono STO MU SE NAREDJENO!
Isto kao i Keri i ostali. PLACENI SU DA GOVORE ONO STO IM SE KAZE. Svi oni su, ukljucujuci i Obamu, robovi SISTEMA.
A Sistem je kontrolisan NOVCEM, tj. LJUDIMA koji ga imaju MNOGO. Ne, nisu to Bil Gejts, Buffet, Slim itd. oni su eksponirani da zabave masu i prikriju PRAVE igrace kojima nije stalo do popularnosti. Ti PRAVI igraci bi mogli biti npr. oni kojima USA duguje 15-16 triliona dolara?
Oni na globalnom planu cine ono sto smatraju da ce im sacuvati privilegovane pozicije, tj. dalji priliv novca koga iovako imaju previse.
Evropa nije Amerika. Nisu Evropljani (zapadni) glupi, vec su mudri. Vide Evropljani dvolicnost, dvostruke standarde, nepravdu, ali cute da se ne zamere. Da se topuz ne okrene na njih. Shvataju Evropljani da je za Evropu najbolje da saradjuje sa Rusijom ("Evropa od Atlantika do Pacifika"), no to ne odgovara onom preko bare i onom u bari, izgubice prestiz i mogucnosti manipulacije.

veslosisač, ne baš

pre 10 godina

Samo jedno pitanje:

Koliko je nevino stradalih u demokratskom pravu na samoopredeljenje na Kosovu, uz Nato intervenciju, koja je počela u Novom Sadu(!), srcu Kosova i Metohije, a koliko u istom tom procesu na Krimu?

Hajde da samo to uporedimo.

Ovi koji se tad nisu rodili, samo ću reći da su na CNN-u pokazivali Grčku dok su prikazivali vazdušne napade na Kosovu, dok su zapravo pričali o Novom Sadu koji je jedan od najgore stradalih gradova. Porušili nam sva tri mosta, nedužan dečko, Oleg Nasov, poginuo na Varadinskom mostu u ranim jutarnjim satima.

Ne, ne može se porediti nikako. Ma koliko Milošević bio kreten, pa vi ste mu to dopustili proglašavajući ga posle Dejtona za faktor mira i stabilnosti! I onda ste radili na razbijanju opozicije koje bi još te 1997. oduvala Miloševića na smetlište istorije. Ali nije bilo dosta. Trebalo je još krvi. Priče za malu decu...

Uostalom, sve je još na početku lepo objasnio ovaj siroti vojnik koji danas više nije među nama.

https://www.youtube.com/watch?v=C9n9Lg0CS3A

Rat je velika svinjarija. Putin je vratio Krim Rusiji bez ispaljenog metka. Zato, svoje demokratske vrednosti prodajte naivnima.

Mnogo toga dobrog došlo je iz Amerike, ali to više nije ta zemlja. Težišta velikih sila su se oduvek pomerala, pa tako neće biti ni ovog puta.

Mir!

dragan

pre 10 godina

referendum na kosovu...
zanimljivo...
ne moramo previse da nagadjamo kakav bi bio rezultat istog da je odrzan, ali ova obamina izjava je svakako zanimljiva...
ranije nisam bio bas neki rusofil, ali mi se svakako dopada ovo sto se trenutno dogadja...

Petar

pre 10 godina

Sve što govori Barak je za unutrašnju političku upotrebu. U sebi misli:"Upss, malo smo preterali, Rusi su ljuti, ali nema veze, dogovorićemo se mi sa njima". Male i srednje zemlje služe velikim silama za potkusurivanje.

Martina

pre 10 godina

Ja ne razumem sta ovaj covek prica.Jel su Rusi palili i ubijali bombama zenu,decu i ljude,jel su Rusi silom odcepili Krim kao Usa i Eu Kosovo od Srbije, pobiti 2500 ljudi da bi kosovo dobilo nezavisnost i to je po njemu uredu a odcepiti Krim bez ijedne zrtve regularnim referendumom to je bez presedana,ova izjava je sramotna i cinicna i bez trunke srama stida i razuma,ovo je uvreda za sve zrtve u Srbiji,ovo vise ne treba ni komentarisati ovo je sramota !

moram da kazem il cu da puknem

pre 10 godina

napred pobama ne daj se putniče.udrite se ginite i ostavite nas. kad se bude proglasio pobednik njemu cemo da se priklonimo i cao zdravo. tom politikom treba da se vodimo. ne bih tog narko dilera pusto jedno deset godina sa robije jer je u nasu zemlju doneo pare i evro je za vreme njegovog zenita bio izrazito nizak. siptari su na tome digli svoju zemlju pored svih prava na tu srpsku teritoriju mi smo izvisili jer nemamo "argumente"kao oni. ako evropa trosi taj beli prah pa prodajmo im jer ce to sutra neko drugi to da radi.

Seljim Baskari

pre 10 godina

Gospodine Barack Hussein Obama, jeste li vi zavrsili osnovnu skolu, pa vi nista neznate od istorije i geografije. I da vas podsetim, prvo ste OVK proglasili teroristima ,a posle ste presli na njihovu stranu, pa ste i sada na pogresnoj strani, na strani Ukrajinskih neonacista.

marija

pre 10 godina

Dobro, bre, predsednice, po cemu ste vi bolji od Milosevica, ubijali i sejali uranijum po albanskim glavama da im i potomke ubijate, ako vec nije bitno sto ste ubijali Srbe koji veze sa Milosevicem nisu imali???
A Tacijevi zlocini i zlocini OVK nad Srbima se nisu ni dogodili, znate unapred rezultat istrage???
Trebao je vama jedan Putin.
Zato je on br. 1 u svetu, a ne Vi.

mlekadzija

pre 10 godina

Cetrdesetominutni govor nobelovca je stvarno doza za odrasle... sto bi Pajtonovci rekli: Gimme the bucket. Suvisno je bilo sta drugo napisati.

gm

pre 10 godina

Gospode boze i ovaj covek je predsednik USA, ne treba biti mnogo inteligentan pa videti ( OBAMA,BUS jun.,KLINTON,BUS stariji REGAN, itd. )sve sami korifeji AMERIKE koji bi sigurno NE BI MOGLI BITI NI MINISTRI KOD NAS u SRBIJU. Obami jos dali Nobelovu nagradu, da li doticna gospoda prelaze IQ koficijent 50 ??? A sta tek reci za njegovu interpretaciju KOSOVA I KRIMA, jednom recju DE BIL !!! Ako je od AMERIKE I TO JE PREVISE...GM

Dejan

pre 10 godina

Rusi imaju odlicnu valutu za trgovinu sa Zapadom.Dolar,Topolj M,Bulavu i zlatne rezerve nuklearnih glava za vracanje kusura ako Zapad krene sa krupnim novcanicama.

delboy

pre 10 godina

Da je pameti Srbija bi trebala da tuzi medjunarodnom sudu pravde Nato i Ameriku za zlocine pocinjene na teritoriji drzave. Verovatno ta presuda ne bi bila u nasu korist ali barem neka tuzba "zvoni" u usima zlocinaca....Srbija treba da zauzme jasan stav kad je bombardovanje u pitanju...toliko.

svinjac

pre 10 godina

Ovaj jako podseca na Tadica sa svojim naucenim stavovima ... Meni je otac stalno govorio da sva mrznja na svetu potice iz vatikana, nisam mu nikad poverovao mada postajem pomalo skeptican.

Pogled ka...

pre 10 godina

Svet otvara oci... necete vi jos dugo moci da sejete haos i zlo a da to pravdate ''humanitarnim intervencijama'' i ''milosrdnim andjelima''. Sa istoka dolazi nova snaga.

pera

pre 10 godina

da je Srbija ozbiljna država, sada bi MSP i ministar Mrkić trebalo da pozove ambasadora USA u Srbiji i da mu uruči oštar demarš i da da zatraži objašnjenje za ovakve laži koje je izrekao predsednik USA:
1) niti je bilo ikakvog regularnog, a najmanje ''fer i demokratskog'' referenduma, a najmanje je bio taj tzv. ''referendum'' iz 1991. god
2) niti su ''rezultati'' tog ''referenduma'' bilo koga obavezivali,
3) nit je bilo maltretiranja albanaca dok nisu digli oružanu pobunu podstrekavani i podržani od strane iste te USA.
Ovakva količina besramnih i tragikomičnih laži je slična ili jednaka onoj koju je izrekla Clintonka da je trčala cik-cak da se spase od srpskih snajpera u Tuzli....
Previše je čak i ako to kaže predsednik USA
Ni Rusi nisu ništa bolji, al bar za sad, ne ubijaju nikoga, ne instaliraju svoje marionete silom ili ''demokratskim''(čitaj: pučističkim) promenama, ne otimaju budzašto prirodna bogatstva od drugih, ne nameću svoje vidjenje sveta, ne stvaraju i ne podržavaju terorističke organizacije i teroriste,......., dakle, ništa od svega onog podlog i ciničnog što nam radi anglo-saksonska bratija....
Da su Evropljani mudri, kao što nisu, bar za sad, pa da kažu ''dosta'' USA, a NAROČITO, Englezima, i da se interesno povežu s Rusijom, kao što je zagovarao De Gol..........

zasto

pre 10 godina

Jer nesto istina sami zato sto to izgovaraju amerikanci. Nista drugo nego prljava propaganda vecitih licemera, ubica i lazova. I to opet preko nasih ledja.

П

pre 10 godina

човек који је рекао да ће затворити Гвантамо Беј а није и покушава на сваки начин да такав комлекс направи у Америци, рекао да ће укинути ратове које Америка води и није, још је покушао да започне један + рушење влада широм света, обећао заштиту приватности у кренуо да шпијунира своју нацију, потписао закон по ком Америчка влада може да ухапси особу у било којој земљи света и било ког држављанства (ако могу да је се дочепају) и затвори у Америци без суђења зарад испитивања ако сумњиче да је "претња САД-у", тежи да уведе земљу у још један хладни рат, подржава републикански империјализам још више од републиканаца и не чини апсолутно ништа да промени класну/расну/полну дискриминацију у својој држави иако је то један од разлога што су уопште мањине гласале за њега. Шљам од човека, могу да га воле само малоумни који виде гифове како глуми кловна/шмекера и мисле да није у питању обично људско см***.

svi (ni)su isti

pre 10 godina

"NATO je intervenisao na Kosovu tek nakon četiri godine zlostavljanja tamnošnjeg stanovništva, a Kosovo se otcepilo na osnovu referenduma koji je održan u fer i demokratskim uslovima"
Svako ima pravo na svoj stav, ali niko nema pravo da laze, a u ovoj recenici su iznete dve debele lazi o veoma ozbiljnim stvarima.

rolingstonsi

pre 10 godina

@Herzegovina California

Susjed, manimo se politike i ko je podmukao i ko nije posto ocigledno da kod tebe nije objektivnost ili poznavanje materije ono sto te vodi kod pisanja komentara nego teska opterecenja Srbima koje kao posledicu imaju opterecenje i Rusima ili Grcima ili bilo kome ko je makar malo prijatelj sa Srbima, nego kazi ti nama, kako su u Californiji prihvatili obicaj iz Hercegovine da ne skidate bele carape ni kada se tusirate i da ih nosite uz sve?

Sta reci...

pre 10 godina

Ja sam mislio da ovaj crnac nije zaboravio kroz kakve muke je prosao njegov narod u americkom aparthejdu.
Nadao sam se da moze da se odupre vlasnicima krupnog kapitala,ali...

oksimoron

pre 10 godina

Nešto mi govori da je upravo ovaj govor prilično važan. Prekretnica?
Možda nije, ali ovako više ne ide.
Znam da ga tamo slušaju 'slepci', i da je okružen majstorima iluzije, ali čini se da prelazi crtu. Govor je prepun je paradoksa, čini se dovoljno očiglednih i za slepe.
Mislim da će biti citiran.. između ostalog kaže da Rusija pokazuje silu iz svoje nemoći i slabosti. Hm, čini se da on upravo radi to. Nemoć. Možda čak i strah

molele

pre 10 godina

Kako neko moze da se poziva na rusenje sistema u nekoj drzavi kad ta ista Amerika nije izvrsila korekcije aneksa drzava koje su oni pripojili sebi,da li su dozvolilil referendum kod njih da pitaju narod da li ova politika koju vode ispravna.Jednostavno primenjuju politiku starih vladara razjedini-usitni-oslabi pa vladaj ali van svog podrucja.

hypocrite

pre 10 godina

a mi smo veverice pa si ti dosao da nam kazes kako je kosovo albansko i to tako treba da bude i to je fer i posteno a pri tom ne postujes ustav suverene evropske drzave!pazi molim te da ti neko ne poveruje!!vidim da i libijci zive bolje i ovi iz iraka svuda gde ste intervenisali iz najbolje namere kako bi pobedili tiraniju,sada tamo cvetaju ruze!!unistili ste sve male zemlje koje vas nisu smatrale za prijatelje ali sada ste presli crvenu liniju kako kaze putin!

pera

pre 10 godina

Posto je bio fer referendum onda nema prepreke da se jos neki fer referendum odrzi u Baskiji,Kataloniji,R.Srpkoj,Skotskoj,Veneciji... i naravno Krimu.Pa zasto Krim ne moze da se odvoji od Ukrajine,a Kosovo moze?Njeno je pravo sto hoce i da se pripoji Rusiji,ljudi odlucili na referendumu,kao i Kosovo,jel tako?
A drugo-ko je bre zlostavljao stanovnistvo na Kosovu 4 godine?! Mozda su ziveli lose kao i vecina Srba,ali sta cemo sa formiranjem OVK,pucanjem i ubijanjem policajaca i civila i kidnapovanjem na stotine Srba kojima se gubi svaki trag jos od tada i to sve pre odlaska nase vojske na Kosovo? Ej bre,skoro 1000 Srba nestalo dole,pa gde su oni?Ko je koga tu "zlostavljao"?

Acomanijak

pre 10 godina

Znaci Amerika nece da velike sile naredjuju malima sta trebaju raditi. Dobro, sta je onda sa Teksasom koji vec niz godina trazi odcijepljenje iz SAD, takodjer na odrzanom referendumu? Sto njih ne puste?

miloš škrbović

pre 10 godina

U svetu političara laž je najcenjeniji kvalitet.Najveći lažov je zato uvek na najvećoj funkciji.Oni su tome jako posvećeni.Govor Obame je školski primer kako se to radi.Tome je sada posvećena ogromna armija Američke administracije sa svojim EU satelitima koji će u toj virtuelnoj stvarnosti ići do nezamislivih granica.Ova retorika je priprema za eventualni rat sa Rusijom pošto se na ovaj način "utvrdi" da ie ona agresor ,a Putin budući ratni zločinac.Obama ne može da vidi nikakvu sličnost sa Kosovom jer kada neko stalno laže te laži su za njega realnost.Z a Amerikance je "istina " za Kosovo gomila laži koje su plasirali o Srbiji da bi od Kosova napravili svoju vojnu bazu.

sportsman

pre 10 godina

Sedi jedan. Nemas pojma Barak. Slagali te da je sve bas bilo demokratski. Ti podaci koje iznosis za Kosovo, Irak i Libiju su netacni. Pogledaj malo u svoje dvoriste. Drzava ti grca u dugovima.

zoran

pre 10 godina

@ (Herzegovina California, 26. mart 2014 23:36)

Uz isto tako obecanje da se NATO pakt nece siriti na Istok, da ce zarad ujedinjenja Nemacke dobiti ogromne pare itd. itd....

Kako je propao rock n roll

pre 10 godina

Bas naprotiv - jeste Amerika napunila Majdan i jeste Amerika izvela tunizane na ulicu. I jeste Amerika finansirala to. Kao i sunovrat Libije, mudzahedine u Siriji, proteste u Venecueli...

Kakvo licemerje ovog coveka.

RZGEL XVIII

pre 10 godina

B. HUSEIN Obama rodio se na Hawajima (mada još neki sumnjaju u njegovu krštenicu).Hawaje su SAD/Usa ANEKTIRALE 1898.god, iako su bili nezavisna kraljevina, pa republika. Nisu pitali domoroce da li se sa time slažu, niti su im dali građanska prava sledećih nekoliko decenija. Tek kada se namnožilo dovoljno Amera na ostrvima, dadoše im da budu 50-ta država, leta 1959. Taman na vreme da se B. Husein O. rodi u SAD i da može postati predsednik:) A on je samo još jedan advokat, pa može da prodaje svoju priču, ako mu se plati po tarifi.
O ostalom ne vredi raspravljati. Psi laju, političari rasipaju reči, a karavani droge i belog roblja prolaze Kosovom i celim svetom, puneći džepove angloameričkim gazdama i njihovim pomoćnicima po tom svetu. Pa i ovim kod nas... Sapieni sat!

Realko

pre 10 godina

@Petar Prvi

Da sam na tvom mestu zapitao bi se da li sam ja zaista Petar ili neko drugi. Tvoje teorije zavere su na maksimalnom nivou i postoji opasnost da predju taj maksimum. Za dosta stvari sam cuo ali za ultra-mega-giga bogatase koji zele da budu anonimsni nisam jos. Navedi mi motiv i smisao zivota tih ljudi. Novac im ne treba jer ga imaju previse kad mogu jednog Obamu da kontrolisu, slava im ne treba jer zele da budu anonimni, ne treba im ni moc jer sta ce im moc ako im novac i slava ne trebaju. Oce da kontrolisu svet iz senke i da ga kreiraju po svom ukusu?! Zarad cega majke ti?! Pa rekosmo vec da im ne treba ni novac ni slava nista, sutra ce umreti a niko od nas nece ni znati ko su bili. Nije li njihov zivot malo besmislen?!

Dejan

pre 10 godina

Sta drugo reci osim da ovaj neobrazovani predsednik pored nedostaka baratanja cinjenicama, je svojevrstan laz**. Treba nasa vlada da zatrazi novo zasedenje u UN i da pripreme detaljan izvestaj sta su albanci radili zadnjih 10 godina, ko ih je doseljavao, ko im je dao boravak, kako su proterivali srpski narod. Zar ce se cutati na ovakav bezobrazluk i cinizam.

Sale Svetac

pre 10 godina

Kakva dijabola! A ja sam mislio da je iole pametan čovek. Hahaha, "referendum na Kosovu, održan u fer i demokratskim uslovima", kakav blam, da, bio je referendum, komedija od referenduma, '91, rezultat je sledeći. https://en.wikipedia.org/wiki/Kosovan_independence_referendum,_1991 , priznala ga Albanija, jbga, majka prizna dete, šta će, otac ne mora. Srećom je Angela đavolica pa je boli uvo šta preplanuli mladić priča.

Vanja

pre 10 godina

Sta ocekivati od prosecnog Amera kada najvisi predstavnik zemlje - Predsednik (dobitnik Nobelove nagrade) koja u svakom pogledu preferira da bude NAJ-NAJ ne poznaje osnovne pojmove o zemlji koju je bombardovala i van svakog medjunarodnog prava odcepila deo njene teritorije, te priznala separatiste.

Obracanje g-ina Obame smo culi a ja bih da prilozim jedan drugi izvestaj koji ce vas vecinu sigurno nasmejati: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/448068/Mnogi-Amerikanci-misle-da-je-MP3-ustvari-robot-iz-Ratova-zvezda

P.S. Pitam se samo hoce li se neko u nasem "tehnickom" MIP-u ili uvazeni Predsednik Nikolic (on nije tehnicki) makar cirkularnim pismom oglasiti da iznete cinjenice o referendumu na Kosovu nisu tacne?

Nebojsa

pre 10 godina

Pinokio mu nije ravan. A tata mu se borio u II svetskom ratu Djepeto.Sto puta laz treba da bude istina.Sad jos nedostaje pijaca Markale u Rusiji,ili Krimu.

ja

pre 10 godina

"Presedan" se presedanom izbija...Šta da se očekuje sada da će Rusi zbog krima potpomognuti s cca 19 zemalja uništiti 30% privrede Ukraine u 70-80 dana bombardovanja...razoriti crkve iz 11 veka i to nazvati pravom onih koji nose bubreg našeg otetog i iskasapljenog deteta... ma daj nobelovče gadiš mi se sa vascelom Rajh-evropom i nadam se da ćemo imati "referendum" za ili protiv Evrope.I pod šljivom posle bili s takovim licemerima NE.

Nešo

pre 10 godina

O kakvom fer referendumu govori ovaj gospodin. Pa nje bilo nikakvog referenduma o otcepoljenju KiM od Srbije. Koovi je na svojoj skupštini jednostrano proglasilo nezavisnost Kosova , bez ikakvog referenduma.