Nedelja, 16.03.2014.

18:12

Tomašić: Tito bio gori od Pavelića

Predsednica hrvatske Stranke prava Ante Starčević, Ruža Tomašić, uporedila je doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita sa ustaškim vođom Antom Pavelićem.

Izvor: Tanjug

Tomašiæ: Tito bio gori od Paveliæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

markos

pre 10 godina

Па за Србе дефинитивно јесте. То што нам је Тито урадио, ниједан душман није. Сви су убијали па одлазили, а овај нас је средио да се сами убијамо, и да тако остане док нас не нестане

Zoran Svedska

pre 10 godina

Sad se nasla da se izjavi sta ona "misli" o nama, bas sad kad oni nas sude za genocid. Da nije smesno, tuzno je. Izmisljena ustaska "drzava"!!!

Бојан Илић

pre 10 godina

"Slušaj ti, Staljin vas je ubijao, al' vas nije ubijao dovoljno. Ja sam njegovu sliku drž'o kao ikonu pet godina i držaću je ponovo. Nećete vi da dobijete, dogod sam ja živ."Nekad su mi ove reči sa filma delovale kao reči suludog paranoičnog čoveka. Danas mi se, pak, čini da je, ako ne u pravu, Čvorović bio opravdano rastrojen.
(Ilija Čvorović, 16. mart 2014 22:50)
Hvala vam na glasu.


Врхунски филм и још бољи глумац! :-))
Лака му земља!

Бојан Илић

pre 10 godina

Ocigledno Srbe ne smatra ljudskim bicima cim kaze da je za vreme Tita ubijeno vise nego pod Pavelicem. Gospodjo, za vreme Pavelica su ljudima testerili i razbijali glave maljevima i srbosjecima. Postoje slike i dokumenti o tome.
(Igor Gavran, 16. mart 2014 21:39)

Има докумената, само није IN да се о томе прича... да се не увреде комшије!
А и међу модерним Србима исто, што да кваримо "идилу", "Go west" ово оно!

Јадно!

ЛанеБг

pre 10 godina

Ова усташица напаљена иначе седи у европском параменту...Европске вредности, шта рећи друго...

Solufa

pre 10 godina

Oci moje ne vidjese nista odvratnije od ove iskompleksirane nacionalistkinje Ruze. A za ove znalce sto vuku paralele izmedju yu i ove septicke jame danas sto se zove Balkan imam samo jednu poruku:100 puta gora juga je 100 puta bolja od danasnje vegetacije na ovim prostorima.

vaske

pre 10 godina

(Mamba,zelena,otrovna 150%@
Kao tipican antikomunista:
1.Ti takodje nemas pojma kako je bilo za vreme Kralja, jer je Srbija bila zadnja po razvijenosti u tadasnjoj Evropi.(procitaj i ti na Wikipediji da bi znao sta to znaci, tajkodje procitaj i onaj deo gde je Tito prekomandovan na Istocni front jer NIJE hteo da puca na Srbe)
2.Cela Evropa dobila 15, a Tito dobio cak 30 mlrd$. Proctaj na Wikipediji kolika je pomoc bila za celu Evropu i kako onda samo bas SFRJ da dobije 2x vise od CELE EVROPE.
Ovo je odliocan primer gde sam opisao kada logika ustupi mesto antikomunistickoj mrznji.
3.Evo ga kako antikomunista tumaci pokret nesvrstanih. Totalno odsustvo logike, i samo mrznja prema komunizmu koja stvara bolesne teorije zavere, a sve da bi se umanjio ugled SFRJ u svetu.
4.Tipicna propaganda podvampirenih Ljoticevaca.

Imao bih i ja tebi još što šta da kažem, tako da nemoj pričati ono što su ti ispričali mama i tata.
Titini partizani su dosli iz sela, ne vuko*ebina, kako vi gradski dzabalebarosi volite da kazete. kaze se selo.
Nisu pootimali nista, vec uzeli ono sto je njih mukotrpan rad stvorio, a sto su im gradski dzabalebarosi oteli kroz korpuciju da bi sebi izgradili kuce i vile, dok seljak nije imao 'leba da jede.
Ti sto nisu nosili petokrake su nosili kukaste krstove, klali decu dok su majke gledale. Tako da mi ih nije zao.
A sta da procita? Mozda ovu Nedicevsko/Ljoticevsku propagandu koju ti forsiras?
Bilo je manje krvavo nego za vreme antikomunista.

Ilija Čvorović

pre 10 godina

"Slušaj ti, Staljin vas je ubijao, al' vas nije ubijao dovoljno. Ja sam njegovu sliku drž'o kao ikonu pet godina i držaću je ponovo. Nećete vi da dobijete, dogod sam ja živ."

Nekad su mi ove reči sa filma delovale kao reči suludog paranoičnog čoveka. Danas mi se, pak, čini da je, ako ne u pravu, Čvorović bio opravdano rastrojen.

Jednostavno štrikani

pre 10 godina

Doticna gospodja izjavila ... Dakle, Hrvati su izjavili... Ne. Hrvati su mišljenja ...
I tako 40ak puta - do sad. Brojcanik se i dalje vrti.

U medjuvremenu... primjecuje li netko gdje su dva skoka u logickom procesu izmedju postavki i zakljucka? Ili se uopce ne radi o logici?

Tonci

pre 10 godina

Vaske:
Ne znam za druge ovdje, mozda ste upravu sto se tice antikomunista? Ali, znam za sebe, ja sam protiv svake diktature, bila ona lijeva ili desna. Visepartijski sistem nije dobar, ali do sada boljega sistema nije bilo. Komunizam, nacizam, fasizam, svaka diktatura su pogubne i krvave. Jugoslavija bi se razvijala i da komunisti nisu vladali, cak i bolje. Pogledajte Grcku koja je poslije rata bila na istom stepenu razvoja kao i Jugoslavija. Zahvaljujuci opstem napretku drustva Jugoslavija se je razvijala.

Igor Gavran

pre 10 godina

Ocigledno Srbe ne smatra ljudskim bicima cim kaze da je za vreme Tita ubijeno vise nego pod Pavelicem. Gospodjo, za vreme Pavelica su ljudima testerili i razbijali glave maljevima i srbosjecima. Postoje slike i dokumenti o tome.

slavonska lola2

pre 10 godina

Aleksandar

Znam što hoćeš reći iako zaboravljaš križni put i oko 60.000 ubijenih što Ustaša što Domobrana nakon rata.
Samo da dodam: Žao je i meni što nakon 45te nismo završili kao Njemačka. Zauzeti od zapadnih sila, puna kapa kredita da se razvijemo i nikad više ne prijeti opasnost od ekstremne desnice i uz to naravno demokracija i kapitalizam po američkom sistemu (naravno sve to pod nadzorom).

Bili bih do 70tih bolje razvijeni nego što smo dan danas.

vaske

pre 10 godina

Sta drugo ocekivati od antikomunista.
Pavelic prepisao Dalmaciju Musoliniju, a Tito je vratio, pride i Istru dodao (koja nikada nije bila Hrvatska).
Uz to Pavelic odneo i sve zlatne rezerve kad je zbrisao.
Sta je Tito napravi od Hrvatske, a sta Pavelic?
Tita opet vise mrze od Pavelica tamo?
Kako? Nema nikakve logike, reci ce te.
Ima. Za antikomunistcki mozak ima logike.
Za antikomunistu je komunizam, logicno, najvece zlo i tacka.
U tome lezi svo zlo antikomunsitickog mozga, jer razum i logiku zamenjuje bolesna mrznja prema komunizmu.
Mozes Hitler 99% stanovnista da pobije, opet ce antikomunisti mrzeti vise komunizam od Hitlera.
Evo imamo primer i u Srbiji.
Antikomunisti u Srbiji vise mrze komunizam od samog Hitlera, Pavelica i ustasa.
Proverite samo komentare na B92 i pluseve koje takvi komentari donose.
Koliko samo pluseva dobijaju komentari koji kazu npr. "komunizam naneo vise zla od nacizma u Srbiji", "gori su bili partizani od ustasa" itd.
Sve ce biti jasno.
Antikomunizam je nista vise do proto ili kripto-fasizam.
Zavisi koliko je ko dozvolio da mu antikomunistizam razjede razum i logiku zameni mrznjom.
Zato smo tu gde jesmo, jer logiku smo zamenili fanaticnim antikomunizmom i biramo politicare koje se bore da dokazu koji je veci antikomunista.
Posle kada ti politicari dodju na vlast....imamo ovo sto imamo danas.
Nije budala bio onaj sto je rekao da je samo jedna stvar na ovom svetu gora od komunista, a to su antikomunisti.

markobgd

pre 10 godina

U Vreme Broza Srbija je imala 100 fabrika sa preko 10.000 zaposlenih. Da ne pominjem Zastavu koja je imala oko 40.000 zaposlenih. Najbitniji aspekt nečije vladavine je socijalni aspekt. Činjenica da je za vreme Broza većini naroda(njih oko 90%) bilo jako dobro,a ruku na srcu bilo i nepravde prema određenim ljudima,ali ipak koji su bili u manjini. Jugoslavija je imala oko 20 miliona stanovnika ali kroz "Goli otok" je prošlo oko 17.000 ljudi(većinim nevinih) i ne možemo da kažemo da je to bila neka tiranija. Možete vi sad da pričate šta hoćete da budete anti-komunisti ali recite mi u čije vreme ste se:školovali,dobili posao,putovali,napravili kuću,dobili stan...Pljujete vreme kad nezaposlenosti nije bilo,kad si se lečio kao čovek,kad je svaka firma imala odmarališta na Jadranu,kad se skijalo,kad se radilo od 7 do 3,kad su porodice bile jake,kad se putovalo svuda,kad nije postojala školarina na fakultetu,kad kriminala nije ni bilo...Svaki sistem ima pozitivne i negativne strane,ali u to vreme si imao mnoooogo više pozitivnih stvari. Čoveče tad smo izvozili i Istoku i Zapadu. A za vreme Kralja smo bilo jad i čemer. FACTS

my way

pre 10 godina

Dozvoljavam da Hrvati bolje poznaju svoje diktatore koji su tlacili Srbe od pocetka Drugog svetskog rata, ali posto ovde Ruza izgleda Srbe ne smatra ljudima, pa ih tako ne ubraja u zrtve, moram da se umesam i kazem da je Pavelic bio gori, mnogo gori! Hrvati Titu duguju skoro koliko i Srbima, pa bi umesto mrznje trebali da budu zahvalni i svesni tog duga.

Real-komentator

pre 10 godina

Dokle više lažna politička korektnost na temu odnosa sa Hrvatima i objavljivanje, isključivo, sterilnih i neutralnih komentara - mrzimo se, prvom prilikom ćemo još surovije ratovati jedni protiv drugih i sa izuzetkom velike manjine idealista i neiskusnih, od tog naroda ne možemo očekivati ništa dobro u bilo kojoj formi odnosa.

Tonci

pre 10 godina

Pavelic kao i svi pomagaci Hitlera su davno osudjeni i poubijani. Nije sporno da je Ante Pavelic bio diktator i to krvavi. Ali, Tito je isto bio diktator isto krvavi. On je poslije rata dao poubijati zarobljene i bespomocne vojnike, uveo je krvavu diktaturu (diktatura proleteriata). Na Goli otok poslao puno neduznih ljudi. Sve su to mahom bili politicki zatvorenici. Tko se je god politicki protivio bio je zatvaran. E sad, je li on imao i dobrih stvari? Jasno da je imao, ali imao je to i Staljin i Hitler ali su ipak osudjeni kao negativci. Uostalom Titova Jugoslavija se je raspala kao kula od karata i to nazalost u krvi. Sto je onda tu pozitivna ostavstina koju je Tito ostavio?

Mamba,zelena,otrovna 150%

pre 10 godina

(markobgd, 16. mart 2014 20:07)
Markić,jednu bitnu stvar si zaboravio da napišeš :
1.Ti nemaš pojma kako je bilo za vreme kralja a dovolja je jedna činjenica iz tog vremena-dinar je imao ''ZLATNU'' podlogu(pročitaj na vikipediji da bi znao šta znači)
2.Tito je dobio nakon rata 30 milijardi dolara bespovratno samo od amerikanaca(otuda su svi naši imali i posla i plate itd.itd),a dobijao je i od drugih da se ne prikloni Rusima.takođe je dobio i silne pare od Nemačke kao i jedinstvenu mogućnost da Jugovići(oni nepismeni,nepodobni i sl. za koje nije bilo mesta za zaposliti u Jugi mogu ići na rad u Nemačku,tzv gastarbajteri a bilo ih je do 1,5 milion sigurno i više koji su išli i čistili nemačka g..na,ulice i slično)
3.Tito je napravio pokret nesvrstanih da bi Engleska,Francuska i ostale stare kolonijalne sile mogle svim tim bivšim kolonijama ponovo posredno da vladaju,koriste njihove resurese po povoljnim cenama a ovi su kao dobili nezavisnost.
4.Juga je u stvari proba za današnju EU,a kako se raspala Jugoslavija tako će se raspasti i EU(vrlo brzo)
Imao bih još što šta da ti kažem,tako da nemoj pričati ono što su ti ispričali mama i tata, Titini partizani koji su došli sa nekih vuko...ina u Beograd ,pootimali vile,kuće,streljali sve što nije nosilo petokraku itd.itd. nego uzmi nešto pročitaj pre nego što počneš da hvališ ovog čoveka i ''njegovo vreme'',veruj mi ,bilo je mnogo krvavo i što je najgore ja nažalost mislim da još uvek traje samo malo modifikovano!

dejan-minhen

pre 10 godina

Pozdrav za ove koji velicaju hrvatskog diktatora. Nisam verovao da cu potvrditi sto jedna radikalna Hrvatica kaze. Tito je nastavio ono sto je Pavelic poceo ali malo finije.
- preseljenje fabrika
- zabrana srpske himne, srpskog grba
- zlato, ambasade itd. kraljevine Srbije je postalo "bratsko"
- primanje Albanaca u Jugoslaviju, naravno svi su smesteni u Srbiju
- Srbi su podeljenji na mnogo republika
- Infrastruktura u Hrvatskoj je mnogo bolja nego u Srbiji. Dalmatinci su sagradili kuce, a kredite je vratila inflacija.
- gurao je zlodela Hrvatske pod tepih
- Srpska zlodela je gurao na visoka zvona
- ko je bio za nezavisnu Srbiju i protiv diktatora ako je imao srece zavrsio je na golom otoku a neki su to platili i zivotom

kakve fabrike!? Vrlo su konkurentne bile. Koliko ih je radilo preko veze!?
Sada uzivamo u posledicama Titove diktature!
To vam je kao da danas uzmem kredit od 1.000.000 EUR a plata mi je 1.000 i uzivam godinu dana. A kada dode prva rata onda je frka i pricam kako je prosle godine bilo lepo.

SDSS

pre 10 godina

Ma morate razumjeti danasnje "pravase" i wannabe ustase... Ne usude se priznati kako vole Pavelice i ustase, pa na svako takvo pitanje odgovaraju tipa "pa i Tito se voli; ako ne moze Pavelic, ne moze ni Tito.." i sl.

Inzenjer (ostatak Srbije)

pre 10 godina

“Ili ćemo se odreći svih diktatora ili nikoga”, rekla je Tomašićeva i dodala da je “Tito bio gori diktator od Pavelića” jer je, kako veruje, u njegovo vreme poginulo puno više ljudi....

Vrlo je jasno da gospodja ne ubraja Srbe u zrtve odnosno da ih ne smatra ljudima ako stoji iza ovakvih komentara....

Uzas i primitivizam......

uvek Zvezda

pre 10 godina

O tome koliko je JBT bio loš za Hrvate govori i to što je posle rata Srbija bila jedina republika, podeljena i sa 2 pokrajine (zbog čega nije bila srpska pokrajina u Hrvatskoj?) i to što proteranim Srbima sa Kosova i Metohije nije bilo dozvoljeno da se organizovano vraćaju.. Onaj ko misli da je raspad SFRJ počeo na Gazimestanu se grdno vara. Mi smo po običaju bili glupi i nismo shvatili da su se vremena promenila u odnosu na I i II sv rat....Tako da braćo Hrvati, vi Titovu sliku da držite odmah pored Tuđmanove jer, kada se sve sabere, pitanje je ko je više učinio za "vaš dom" i tisućljetnji san..

Ulatec

pre 10 godina

Da da , zato su Titu dosli na pogreb svi drzavnici na svetu (najveci skup svetskih vodja u istoriji na jednom mestu do tad i od tad ) a Pavelic je pokopan ko ker. Hrvati treba da su ponosni na Tita a ne da bljuju ovakve budalastine.

Milutin

pre 10 godina

Kako kome... A vi i parlament u kom ste zastupnik bi trebalo da se zapitate malo da niste zastranili previse. I za naciste su recimo Ajzenhauer ili marsal Tolbuhin bili gori od Hitlera.

Sick

pre 10 godina

Problem je sto je pavelic javno proglasen za nacistickog lidera i bio saradnik nacisticke Nemacke. Dakle sa tim Hravti nemaju problem jel tako.
Drugo je sto na ovakvu izjavu zvanicnika Hrvatske treba reagovati.

Milan

pre 10 godina

Jedan je bio fasisticki Diktator a drugi komunisticki.Niti jednog niti drugog gradjani nisu imali prava da biraju.Komunizam pobedio fasizam pa se zato Josip proglasio za dozivotnog predsednika,cak doneo i zakon koji Stupa na snagu posle njegove smrti.Nema predsednika nego Predsednistvo-kako je zavrsilo sve znamo.A da je Srbiju kao bugarsku skupstinu.....sto jest jest a sad je racun stigao na naplatu.

Saša Jovičić

pre 10 godina

Zašto dotična nije tako govorila dok je drug Tito bio živ. Karikature poput Ruže Tomašić mogu samo sanjati da budu državnici poput Tita. On je neponovljiv!

Nisha

pre 10 godina

Sramota je velika uzeti Tita i Pavelica u isti kontekst,a kamoli da ih uporedjujes. Tito je velikan ovih prostora. Isatorija pokazuje i jos ce vise dokazati koliko je Tito valjao ovim prostorima. Titovinu niko ne moze da srusi, a to je ono sto se vidi...Vecna njemu slava i hvala za sve sto je uradio za sve narode na prostoru bivse Jugoslavije.

Vlada

pre 10 godina

Sve vise dokaza da Evropa polako postaje fasisticka. Ovakve nakaze ljudske u EU parlamentu, podrska nacistima u Ukrajini, jacanje desnice u svim EU drzavama zbog problema sa imigrantima samo su neki primeri toga.

Ivan

pre 10 godina

Za nju je Tito bio gori jer je sprecio da se Srbi pociste iz NDH, u svakom slucaju ono sto im nije uspelo 1942 uspelo im je 1994... nisam Titov fan ali on je ubijao u glavnom ratohuskace ustase, cetnike, balije i slicne koji su zeleli etnicke drzave na velikom multietnickom prostoru na kome su etnicke drzave bile moguce samo etnickim ciscenjima...

RS

pre 10 godina

Tita da kujete u zvijezde Hrvati, komunisti vam nacrtaše nikad veću istorijski državu, Tito je samo uništio Srbe ( nikad nije pokušao osloboditi Jasenovac, sklonio Rankovića, Srbiju raskomadao . Srbija je u Jugu ušla cijela a Tito stvori dve autonomne pokrajine, Crnu Goru i Makedoniju za koje smo krv proljevali odvoji u nove države. Naivni su Srbi kojima je Tito idol, nikada u tu Jugoslaviju nismo trebali ući tu sa Titom i Kralja u isti koš staviti.

Pantagruel

pre 10 godina

Их, мој кум је 1972/73. године одробијао 16 месеци у Зеници, зато што се у току једног кафанског разговора, вођеног у Бањалуци, усудио да изнесе лично уверење да је за Србе Тито дугорочно погубнији од Павелића. Рекао је "Павелић је Србе покушао да побије, па су они препознали опасност, узели пушке и одбранили се. Овај други нас кроз југословенство наводи да се сами себе одрекнемо и нестанемо, а ми не само да нисмо свесни шта нам ради, него му још и песме певамо". Све је човек био у праву, али одробијао. И кад смо пре неколико година поново разговарали о томе, рекао ми је "Србин ме је пријавио. Да сам то исто рекао усред Загреба, ни длака са главе ми не би фалила".

Pantagruel

pre 10 godina

Их, мој кум је 1972/73. године одробијао 16 месеци у Зеници, зато што се у току једног кафанског разговора, вођеног у Бањалуци, усудио да изнесе лично уверење да је за Србе Тито дугорочно погубнији од Павелића. Рекао је "Павелић је Србе покушао да побије, па су они препознали опасност, узели пушке и одбранили се. Овај други нас кроз југословенство наводи да се сами себе одрекнемо и нестанемо, а ми не само да нисмо свесни шта нам ради, него му још и песме певамо". Све је човек био у праву, али одробијао. И кад смо пре неколико година поново разговарали о томе, рекао ми је "Србин ме је пријавио. Да сам то исто рекао усред Загреба, ни длака са главе ми не би фалила".

Ivan

pre 10 godina

Za nju je Tito bio gori jer je sprecio da se Srbi pociste iz NDH, u svakom slucaju ono sto im nije uspelo 1942 uspelo im je 1994... nisam Titov fan ali on je ubijao u glavnom ratohuskace ustase, cetnike, balije i slicne koji su zeleli etnicke drzave na velikom multietnickom prostoru na kome su etnicke drzave bile moguce samo etnickim ciscenjima...

Ulatec

pre 10 godina

Da da , zato su Titu dosli na pogreb svi drzavnici na svetu (najveci skup svetskih vodja u istoriji na jednom mestu do tad i od tad ) a Pavelic je pokopan ko ker. Hrvati treba da su ponosni na Tita a ne da bljuju ovakve budalastine.

Saša Jovičić

pre 10 godina

Zašto dotična nije tako govorila dok je drug Tito bio živ. Karikature poput Ruže Tomašić mogu samo sanjati da budu državnici poput Tita. On je neponovljiv!

Nisha

pre 10 godina

Sramota je velika uzeti Tita i Pavelica u isti kontekst,a kamoli da ih uporedjujes. Tito je velikan ovih prostora. Isatorija pokazuje i jos ce vise dokazati koliko je Tito valjao ovim prostorima. Titovinu niko ne moze da srusi, a to je ono sto se vidi...Vecna njemu slava i hvala za sve sto je uradio za sve narode na prostoru bivse Jugoslavije.

Vlada

pre 10 godina

Sve vise dokaza da Evropa polako postaje fasisticka. Ovakve nakaze ljudske u EU parlamentu, podrska nacistima u Ukrajini, jacanje desnice u svim EU drzavama zbog problema sa imigrantima samo su neki primeri toga.

RS

pre 10 godina

Tita da kujete u zvijezde Hrvati, komunisti vam nacrtaše nikad veću istorijski državu, Tito je samo uništio Srbe ( nikad nije pokušao osloboditi Jasenovac, sklonio Rankovića, Srbiju raskomadao . Srbija je u Jugu ušla cijela a Tito stvori dve autonomne pokrajine, Crnu Goru i Makedoniju za koje smo krv proljevali odvoji u nove države. Naivni su Srbi kojima je Tito idol, nikada u tu Jugoslaviju nismo trebali ući tu sa Titom i Kralja u isti koš staviti.

Sick

pre 10 godina

Problem je sto je pavelic javno proglasen za nacistickog lidera i bio saradnik nacisticke Nemacke. Dakle sa tim Hravti nemaju problem jel tako.
Drugo je sto na ovakvu izjavu zvanicnika Hrvatske treba reagovati.

markobgd

pre 10 godina

U Vreme Broza Srbija je imala 100 fabrika sa preko 10.000 zaposlenih. Da ne pominjem Zastavu koja je imala oko 40.000 zaposlenih. Najbitniji aspekt nečije vladavine je socijalni aspekt. Činjenica da je za vreme Broza većini naroda(njih oko 90%) bilo jako dobro,a ruku na srcu bilo i nepravde prema određenim ljudima,ali ipak koji su bili u manjini. Jugoslavija je imala oko 20 miliona stanovnika ali kroz "Goli otok" je prošlo oko 17.000 ljudi(većinim nevinih) i ne možemo da kažemo da je to bila neka tiranija. Možete vi sad da pričate šta hoćete da budete anti-komunisti ali recite mi u čije vreme ste se:školovali,dobili posao,putovali,napravili kuću,dobili stan...Pljujete vreme kad nezaposlenosti nije bilo,kad si se lečio kao čovek,kad je svaka firma imala odmarališta na Jadranu,kad se skijalo,kad se radilo od 7 do 3,kad su porodice bile jake,kad se putovalo svuda,kad nije postojala školarina na fakultetu,kad kriminala nije ni bilo...Svaki sistem ima pozitivne i negativne strane,ali u to vreme si imao mnoooogo više pozitivnih stvari. Čoveče tad smo izvozili i Istoku i Zapadu. A za vreme Kralja smo bilo jad i čemer. FACTS

Inzenjer (ostatak Srbije)

pre 10 godina

“Ili ćemo se odreći svih diktatora ili nikoga”, rekla je Tomašićeva i dodala da je “Tito bio gori diktator od Pavelića” jer je, kako veruje, u njegovo vreme poginulo puno više ljudi....

Vrlo je jasno da gospodja ne ubraja Srbe u zrtve odnosno da ih ne smatra ljudima ako stoji iza ovakvih komentara....

Uzas i primitivizam......

uvek Zvezda

pre 10 godina

O tome koliko je JBT bio loš za Hrvate govori i to što je posle rata Srbija bila jedina republika, podeljena i sa 2 pokrajine (zbog čega nije bila srpska pokrajina u Hrvatskoj?) i to što proteranim Srbima sa Kosova i Metohije nije bilo dozvoljeno da se organizovano vraćaju.. Onaj ko misli da je raspad SFRJ počeo na Gazimestanu se grdno vara. Mi smo po običaju bili glupi i nismo shvatili da su se vremena promenila u odnosu na I i II sv rat....Tako da braćo Hrvati, vi Titovu sliku da držite odmah pored Tuđmanove jer, kada se sve sabere, pitanje je ko je više učinio za "vaš dom" i tisućljetnji san..

Milan

pre 10 godina

Jedan je bio fasisticki Diktator a drugi komunisticki.Niti jednog niti drugog gradjani nisu imali prava da biraju.Komunizam pobedio fasizam pa se zato Josip proglasio za dozivotnog predsednika,cak doneo i zakon koji Stupa na snagu posle njegove smrti.Nema predsednika nego Predsednistvo-kako je zavrsilo sve znamo.A da je Srbiju kao bugarsku skupstinu.....sto jest jest a sad je racun stigao na naplatu.

Milutin

pre 10 godina

Kako kome... A vi i parlament u kom ste zastupnik bi trebalo da se zapitate malo da niste zastranili previse. I za naciste su recimo Ajzenhauer ili marsal Tolbuhin bili gori od Hitlera.

SDSS

pre 10 godina

Ma morate razumjeti danasnje "pravase" i wannabe ustase... Ne usude se priznati kako vole Pavelice i ustase, pa na svako takvo pitanje odgovaraju tipa "pa i Tito se voli; ako ne moze Pavelic, ne moze ni Tito.." i sl.

Real-komentator

pre 10 godina

Dokle više lažna politička korektnost na temu odnosa sa Hrvatima i objavljivanje, isključivo, sterilnih i neutralnih komentara - mrzimo se, prvom prilikom ćemo još surovije ratovati jedni protiv drugih i sa izuzetkom velike manjine idealista i neiskusnih, od tog naroda ne možemo očekivati ništa dobro u bilo kojoj formi odnosa.

Igor Gavran

pre 10 godina

Ocigledno Srbe ne smatra ljudskim bicima cim kaze da je za vreme Tita ubijeno vise nego pod Pavelicem. Gospodjo, za vreme Pavelica su ljudima testerili i razbijali glave maljevima i srbosjecima. Postoje slike i dokumenti o tome.

dejan-minhen

pre 10 godina

Pozdrav za ove koji velicaju hrvatskog diktatora. Nisam verovao da cu potvrditi sto jedna radikalna Hrvatica kaze. Tito je nastavio ono sto je Pavelic poceo ali malo finije.
- preseljenje fabrika
- zabrana srpske himne, srpskog grba
- zlato, ambasade itd. kraljevine Srbije je postalo "bratsko"
- primanje Albanaca u Jugoslaviju, naravno svi su smesteni u Srbiju
- Srbi su podeljenji na mnogo republika
- Infrastruktura u Hrvatskoj je mnogo bolja nego u Srbiji. Dalmatinci su sagradili kuce, a kredite je vratila inflacija.
- gurao je zlodela Hrvatske pod tepih
- Srpska zlodela je gurao na visoka zvona
- ko je bio za nezavisnu Srbiju i protiv diktatora ako je imao srece zavrsio je na golom otoku a neki su to platili i zivotom

kakve fabrike!? Vrlo su konkurentne bile. Koliko ih je radilo preko veze!?
Sada uzivamo u posledicama Titove diktature!
To vam je kao da danas uzmem kredit od 1.000.000 EUR a plata mi je 1.000 i uzivam godinu dana. A kada dode prva rata onda je frka i pricam kako je prosle godine bilo lepo.

vaske

pre 10 godina

Sta drugo ocekivati od antikomunista.
Pavelic prepisao Dalmaciju Musoliniju, a Tito je vratio, pride i Istru dodao (koja nikada nije bila Hrvatska).
Uz to Pavelic odneo i sve zlatne rezerve kad je zbrisao.
Sta je Tito napravi od Hrvatske, a sta Pavelic?
Tita opet vise mrze od Pavelica tamo?
Kako? Nema nikakve logike, reci ce te.
Ima. Za antikomunistcki mozak ima logike.
Za antikomunistu je komunizam, logicno, najvece zlo i tacka.
U tome lezi svo zlo antikomunsitickog mozga, jer razum i logiku zamenjuje bolesna mrznja prema komunizmu.
Mozes Hitler 99% stanovnista da pobije, opet ce antikomunisti mrzeti vise komunizam od Hitlera.
Evo imamo primer i u Srbiji.
Antikomunisti u Srbiji vise mrze komunizam od samog Hitlera, Pavelica i ustasa.
Proverite samo komentare na B92 i pluseve koje takvi komentari donose.
Koliko samo pluseva dobijaju komentari koji kazu npr. "komunizam naneo vise zla od nacizma u Srbiji", "gori su bili partizani od ustasa" itd.
Sve ce biti jasno.
Antikomunizam je nista vise do proto ili kripto-fasizam.
Zavisi koliko je ko dozvolio da mu antikomunistizam razjede razum i logiku zameni mrznjom.
Zato smo tu gde jesmo, jer logiku smo zamenili fanaticnim antikomunizmom i biramo politicare koje se bore da dokazu koji je veci antikomunista.
Posle kada ti politicari dodju na vlast....imamo ovo sto imamo danas.
Nije budala bio onaj sto je rekao da je samo jedna stvar na ovom svetu gora od komunista, a to su antikomunisti.

vaske

pre 10 godina

(Mamba,zelena,otrovna 150%@
Kao tipican antikomunista:
1.Ti takodje nemas pojma kako je bilo za vreme Kralja, jer je Srbija bila zadnja po razvijenosti u tadasnjoj Evropi.(procitaj i ti na Wikipediji da bi znao sta to znaci, tajkodje procitaj i onaj deo gde je Tito prekomandovan na Istocni front jer NIJE hteo da puca na Srbe)
2.Cela Evropa dobila 15, a Tito dobio cak 30 mlrd$. Proctaj na Wikipediji kolika je pomoc bila za celu Evropu i kako onda samo bas SFRJ da dobije 2x vise od CELE EVROPE.
Ovo je odliocan primer gde sam opisao kada logika ustupi mesto antikomunistickoj mrznji.
3.Evo ga kako antikomunista tumaci pokret nesvrstanih. Totalno odsustvo logike, i samo mrznja prema komunizmu koja stvara bolesne teorije zavere, a sve da bi se umanjio ugled SFRJ u svetu.
4.Tipicna propaganda podvampirenih Ljoticevaca.

Imao bih i ja tebi još što šta da kažem, tako da nemoj pričati ono što su ti ispričali mama i tata.
Titini partizani su dosli iz sela, ne vuko*ebina, kako vi gradski dzabalebarosi volite da kazete. kaze se selo.
Nisu pootimali nista, vec uzeli ono sto je njih mukotrpan rad stvorio, a sto su im gradski dzabalebarosi oteli kroz korpuciju da bi sebi izgradili kuce i vile, dok seljak nije imao 'leba da jede.
Ti sto nisu nosili petokrake su nosili kukaste krstove, klali decu dok su majke gledale. Tako da mi ih nije zao.
A sta da procita? Mozda ovu Nedicevsko/Ljoticevsku propagandu koju ti forsiras?
Bilo je manje krvavo nego za vreme antikomunista.

slavonska lola2

pre 10 godina

Aleksandar

Znam što hoćeš reći iako zaboravljaš križni put i oko 60.000 ubijenih što Ustaša što Domobrana nakon rata.
Samo da dodam: Žao je i meni što nakon 45te nismo završili kao Njemačka. Zauzeti od zapadnih sila, puna kapa kredita da se razvijemo i nikad više ne prijeti opasnost od ekstremne desnice i uz to naravno demokracija i kapitalizam po američkom sistemu (naravno sve to pod nadzorom).

Bili bih do 70tih bolje razvijeni nego što smo dan danas.

Tonci

pre 10 godina

Pavelic kao i svi pomagaci Hitlera su davno osudjeni i poubijani. Nije sporno da je Ante Pavelic bio diktator i to krvavi. Ali, Tito je isto bio diktator isto krvavi. On je poslije rata dao poubijati zarobljene i bespomocne vojnike, uveo je krvavu diktaturu (diktatura proleteriata). Na Goli otok poslao puno neduznih ljudi. Sve su to mahom bili politicki zatvorenici. Tko se je god politicki protivio bio je zatvaran. E sad, je li on imao i dobrih stvari? Jasno da je imao, ali imao je to i Staljin i Hitler ali su ipak osudjeni kao negativci. Uostalom Titova Jugoslavija se je raspala kao kula od karata i to nazalost u krvi. Sto je onda tu pozitivna ostavstina koju je Tito ostavio?

Solufa

pre 10 godina

Oci moje ne vidjese nista odvratnije od ove iskompleksirane nacionalistkinje Ruze. A za ove znalce sto vuku paralele izmedju yu i ove septicke jame danas sto se zove Balkan imam samo jednu poruku:100 puta gora juga je 100 puta bolja od danasnje vegetacije na ovim prostorima.

Mamba,zelena,otrovna 150%

pre 10 godina

(markobgd, 16. mart 2014 20:07)
Markić,jednu bitnu stvar si zaboravio da napišeš :
1.Ti nemaš pojma kako je bilo za vreme kralja a dovolja je jedna činjenica iz tog vremena-dinar je imao ''ZLATNU'' podlogu(pročitaj na vikipediji da bi znao šta znači)
2.Tito je dobio nakon rata 30 milijardi dolara bespovratno samo od amerikanaca(otuda su svi naši imali i posla i plate itd.itd),a dobijao je i od drugih da se ne prikloni Rusima.takođe je dobio i silne pare od Nemačke kao i jedinstvenu mogućnost da Jugovići(oni nepismeni,nepodobni i sl. za koje nije bilo mesta za zaposliti u Jugi mogu ići na rad u Nemačku,tzv gastarbajteri a bilo ih je do 1,5 milion sigurno i više koji su išli i čistili nemačka g..na,ulice i slično)
3.Tito je napravio pokret nesvrstanih da bi Engleska,Francuska i ostale stare kolonijalne sile mogle svim tim bivšim kolonijama ponovo posredno da vladaju,koriste njihove resurese po povoljnim cenama a ovi su kao dobili nezavisnost.
4.Juga je u stvari proba za današnju EU,a kako se raspala Jugoslavija tako će se raspasti i EU(vrlo brzo)
Imao bih još što šta da ti kažem,tako da nemoj pričati ono što su ti ispričali mama i tata, Titini partizani koji su došli sa nekih vuko...ina u Beograd ,pootimali vile,kuće,streljali sve što nije nosilo petokraku itd.itd. nego uzmi nešto pročitaj pre nego što počneš da hvališ ovog čoveka i ''njegovo vreme'',veruj mi ,bilo je mnogo krvavo i što je najgore ja nažalost mislim da još uvek traje samo malo modifikovano!

ЛанеБг

pre 10 godina

Ова усташица напаљена иначе седи у европском параменту...Европске вредности, шта рећи друго...

my way

pre 10 godina

Dozvoljavam da Hrvati bolje poznaju svoje diktatore koji su tlacili Srbe od pocetka Drugog svetskog rata, ali posto ovde Ruza izgleda Srbe ne smatra ljudima, pa ih tako ne ubraja u zrtve, moram da se umesam i kazem da je Pavelic bio gori, mnogo gori! Hrvati Titu duguju skoro koliko i Srbima, pa bi umesto mrznje trebali da budu zahvalni i svesni tog duga.

Tonci

pre 10 godina

Vaske:
Ne znam za druge ovdje, mozda ste upravu sto se tice antikomunista? Ali, znam za sebe, ja sam protiv svake diktature, bila ona lijeva ili desna. Visepartijski sistem nije dobar, ali do sada boljega sistema nije bilo. Komunizam, nacizam, fasizam, svaka diktatura su pogubne i krvave. Jugoslavija bi se razvijala i da komunisti nisu vladali, cak i bolje. Pogledajte Grcku koja je poslije rata bila na istom stepenu razvoja kao i Jugoslavija. Zahvaljujuci opstem napretku drustva Jugoslavija se je razvijala.

Ilija Čvorović

pre 10 godina

"Slušaj ti, Staljin vas je ubijao, al' vas nije ubijao dovoljno. Ja sam njegovu sliku drž'o kao ikonu pet godina i držaću je ponovo. Nećete vi da dobijete, dogod sam ja živ."

Nekad su mi ove reči sa filma delovale kao reči suludog paranoičnog čoveka. Danas mi se, pak, čini da je, ako ne u pravu, Čvorović bio opravdano rastrojen.

Бојан Илић

pre 10 godina

"Slušaj ti, Staljin vas je ubijao, al' vas nije ubijao dovoljno. Ja sam njegovu sliku drž'o kao ikonu pet godina i držaću je ponovo. Nećete vi da dobijete, dogod sam ja živ."Nekad su mi ove reči sa filma delovale kao reči suludog paranoičnog čoveka. Danas mi se, pak, čini da je, ako ne u pravu, Čvorović bio opravdano rastrojen.
(Ilija Čvorović, 16. mart 2014 22:50)
Hvala vam na glasu.


Врхунски филм и још бољи глумац! :-))
Лака му земља!

Бојан Илић

pre 10 godina

Ocigledno Srbe ne smatra ljudskim bicima cim kaze da je za vreme Tita ubijeno vise nego pod Pavelicem. Gospodjo, za vreme Pavelica su ljudima testerili i razbijali glave maljevima i srbosjecima. Postoje slike i dokumenti o tome.
(Igor Gavran, 16. mart 2014 21:39)

Има докумената, само није IN да се о томе прича... да се не увреде комшије!
А и међу модерним Србима исто, што да кваримо "идилу", "Go west" ово оно!

Јадно!

Zoran Svedska

pre 10 godina

Sad se nasla da se izjavi sta ona "misli" o nama, bas sad kad oni nas sude za genocid. Da nije smesno, tuzno je. Izmisljena ustaska "drzava"!!!

Jednostavno štrikani

pre 10 godina

Doticna gospodja izjavila ... Dakle, Hrvati su izjavili... Ne. Hrvati su mišljenja ...
I tako 40ak puta - do sad. Brojcanik se i dalje vrti.

U medjuvremenu... primjecuje li netko gdje su dva skoka u logickom procesu izmedju postavki i zakljucka? Ili se uopce ne radi o logici?

markos

pre 10 godina

Па за Србе дефинитивно јесте. То што нам је Тито урадио, ниједан душман није. Сви су убијали па одлазили, а овај нас је средио да се сами убијамо, и да тако остане док нас не нестане

RS

pre 10 godina

Tita da kujete u zvijezde Hrvati, komunisti vam nacrtaše nikad veću istorijski državu, Tito je samo uništio Srbe ( nikad nije pokušao osloboditi Jasenovac, sklonio Rankovića, Srbiju raskomadao . Srbija je u Jugu ušla cijela a Tito stvori dve autonomne pokrajine, Crnu Goru i Makedoniju za koje smo krv proljevali odvoji u nove države. Naivni su Srbi kojima je Tito idol, nikada u tu Jugoslaviju nismo trebali ući tu sa Titom i Kralja u isti koš staviti.

Pantagruel

pre 10 godina

Их, мој кум је 1972/73. године одробијао 16 месеци у Зеници, зато што се у току једног кафанског разговора, вођеног у Бањалуци, усудио да изнесе лично уверење да је за Србе Тито дугорочно погубнији од Павелића. Рекао је "Павелић је Србе покушао да побије, па су они препознали опасност, узели пушке и одбранили се. Овај други нас кроз југословенство наводи да се сами себе одрекнемо и нестанемо, а ми не само да нисмо свесни шта нам ради, него му још и песме певамо". Све је човек био у праву, али одробијао. И кад смо пре неколико година поново разговарали о томе, рекао ми је "Србин ме је пријавио. Да сам то исто рекао усред Загреба, ни длака са главе ми не би фалила".

Milan

pre 10 godina

Jedan je bio fasisticki Diktator a drugi komunisticki.Niti jednog niti drugog gradjani nisu imali prava da biraju.Komunizam pobedio fasizam pa se zato Josip proglasio za dozivotnog predsednika,cak doneo i zakon koji Stupa na snagu posle njegove smrti.Nema predsednika nego Predsednistvo-kako je zavrsilo sve znamo.A da je Srbiju kao bugarsku skupstinu.....sto jest jest a sad je racun stigao na naplatu.

Nisha

pre 10 godina

Sramota je velika uzeti Tita i Pavelica u isti kontekst,a kamoli da ih uporedjujes. Tito je velikan ovih prostora. Isatorija pokazuje i jos ce vise dokazati koliko je Tito valjao ovim prostorima. Titovinu niko ne moze da srusi, a to je ono sto se vidi...Vecna njemu slava i hvala za sve sto je uradio za sve narode na prostoru bivse Jugoslavije.

Ivan

pre 10 godina

Za nju je Tito bio gori jer je sprecio da se Srbi pociste iz NDH, u svakom slucaju ono sto im nije uspelo 1942 uspelo im je 1994... nisam Titov fan ali on je ubijao u glavnom ratohuskace ustase, cetnike, balije i slicne koji su zeleli etnicke drzave na velikom multietnickom prostoru na kome su etnicke drzave bile moguce samo etnickim ciscenjima...

Saša Jovičić

pre 10 godina

Zašto dotična nije tako govorila dok je drug Tito bio živ. Karikature poput Ruže Tomašić mogu samo sanjati da budu državnici poput Tita. On je neponovljiv!

Ulatec

pre 10 godina

Da da , zato su Titu dosli na pogreb svi drzavnici na svetu (najveci skup svetskih vodja u istoriji na jednom mestu do tad i od tad ) a Pavelic je pokopan ko ker. Hrvati treba da su ponosni na Tita a ne da bljuju ovakve budalastine.

markobgd

pre 10 godina

U Vreme Broza Srbija je imala 100 fabrika sa preko 10.000 zaposlenih. Da ne pominjem Zastavu koja je imala oko 40.000 zaposlenih. Najbitniji aspekt nečije vladavine je socijalni aspekt. Činjenica da je za vreme Broza većini naroda(njih oko 90%) bilo jako dobro,a ruku na srcu bilo i nepravde prema određenim ljudima,ali ipak koji su bili u manjini. Jugoslavija je imala oko 20 miliona stanovnika ali kroz "Goli otok" je prošlo oko 17.000 ljudi(većinim nevinih) i ne možemo da kažemo da je to bila neka tiranija. Možete vi sad da pričate šta hoćete da budete anti-komunisti ali recite mi u čije vreme ste se:školovali,dobili posao,putovali,napravili kuću,dobili stan...Pljujete vreme kad nezaposlenosti nije bilo,kad si se lečio kao čovek,kad je svaka firma imala odmarališta na Jadranu,kad se skijalo,kad se radilo od 7 do 3,kad su porodice bile jake,kad se putovalo svuda,kad nije postojala školarina na fakultetu,kad kriminala nije ni bilo...Svaki sistem ima pozitivne i negativne strane,ali u to vreme si imao mnoooogo više pozitivnih stvari. Čoveče tad smo izvozili i Istoku i Zapadu. A za vreme Kralja smo bilo jad i čemer. FACTS

dejan-minhen

pre 10 godina

Pozdrav za ove koji velicaju hrvatskog diktatora. Nisam verovao da cu potvrditi sto jedna radikalna Hrvatica kaze. Tito je nastavio ono sto je Pavelic poceo ali malo finije.
- preseljenje fabrika
- zabrana srpske himne, srpskog grba
- zlato, ambasade itd. kraljevine Srbije je postalo "bratsko"
- primanje Albanaca u Jugoslaviju, naravno svi su smesteni u Srbiju
- Srbi su podeljenji na mnogo republika
- Infrastruktura u Hrvatskoj je mnogo bolja nego u Srbiji. Dalmatinci su sagradili kuce, a kredite je vratila inflacija.
- gurao je zlodela Hrvatske pod tepih
- Srpska zlodela je gurao na visoka zvona
- ko je bio za nezavisnu Srbiju i protiv diktatora ako je imao srece zavrsio je na golom otoku a neki su to platili i zivotom

kakve fabrike!? Vrlo su konkurentne bile. Koliko ih je radilo preko veze!?
Sada uzivamo u posledicama Titove diktature!
To vam je kao da danas uzmem kredit od 1.000.000 EUR a plata mi je 1.000 i uzivam godinu dana. A kada dode prva rata onda je frka i pricam kako je prosle godine bilo lepo.

Tonci

pre 10 godina

Pavelic kao i svi pomagaci Hitlera su davno osudjeni i poubijani. Nije sporno da je Ante Pavelic bio diktator i to krvavi. Ali, Tito je isto bio diktator isto krvavi. On je poslije rata dao poubijati zarobljene i bespomocne vojnike, uveo je krvavu diktaturu (diktatura proleteriata). Na Goli otok poslao puno neduznih ljudi. Sve su to mahom bili politicki zatvorenici. Tko se je god politicki protivio bio je zatvaran. E sad, je li on imao i dobrih stvari? Jasno da je imao, ali imao je to i Staljin i Hitler ali su ipak osudjeni kao negativci. Uostalom Titova Jugoslavija se je raspala kao kula od karata i to nazalost u krvi. Sto je onda tu pozitivna ostavstina koju je Tito ostavio?

Mamba,zelena,otrovna 150%

pre 10 godina

(markobgd, 16. mart 2014 20:07)
Markić,jednu bitnu stvar si zaboravio da napišeš :
1.Ti nemaš pojma kako je bilo za vreme kralja a dovolja je jedna činjenica iz tog vremena-dinar je imao ''ZLATNU'' podlogu(pročitaj na vikipediji da bi znao šta znači)
2.Tito je dobio nakon rata 30 milijardi dolara bespovratno samo od amerikanaca(otuda su svi naši imali i posla i plate itd.itd),a dobijao je i od drugih da se ne prikloni Rusima.takođe je dobio i silne pare od Nemačke kao i jedinstvenu mogućnost da Jugovići(oni nepismeni,nepodobni i sl. za koje nije bilo mesta za zaposliti u Jugi mogu ići na rad u Nemačku,tzv gastarbajteri a bilo ih je do 1,5 milion sigurno i više koji su išli i čistili nemačka g..na,ulice i slično)
3.Tito je napravio pokret nesvrstanih da bi Engleska,Francuska i ostale stare kolonijalne sile mogle svim tim bivšim kolonijama ponovo posredno da vladaju,koriste njihove resurese po povoljnim cenama a ovi su kao dobili nezavisnost.
4.Juga je u stvari proba za današnju EU,a kako se raspala Jugoslavija tako će se raspasti i EU(vrlo brzo)
Imao bih još što šta da ti kažem,tako da nemoj pričati ono što su ti ispričali mama i tata, Titini partizani koji su došli sa nekih vuko...ina u Beograd ,pootimali vile,kuće,streljali sve što nije nosilo petokraku itd.itd. nego uzmi nešto pročitaj pre nego što počneš da hvališ ovog čoveka i ''njegovo vreme'',veruj mi ,bilo je mnogo krvavo i što je najgore ja nažalost mislim da još uvek traje samo malo modifikovano!

Vlada

pre 10 godina

Sve vise dokaza da Evropa polako postaje fasisticka. Ovakve nakaze ljudske u EU parlamentu, podrska nacistima u Ukrajini, jacanje desnice u svim EU drzavama zbog problema sa imigrantima samo su neki primeri toga.

uvek Zvezda

pre 10 godina

O tome koliko je JBT bio loš za Hrvate govori i to što je posle rata Srbija bila jedina republika, podeljena i sa 2 pokrajine (zbog čega nije bila srpska pokrajina u Hrvatskoj?) i to što proteranim Srbima sa Kosova i Metohije nije bilo dozvoljeno da se organizovano vraćaju.. Onaj ko misli da je raspad SFRJ počeo na Gazimestanu se grdno vara. Mi smo po običaju bili glupi i nismo shvatili da su se vremena promenila u odnosu na I i II sv rat....Tako da braćo Hrvati, vi Titovu sliku da držite odmah pored Tuđmanove jer, kada se sve sabere, pitanje je ko je više učinio za "vaš dom" i tisućljetnji san..

Sick

pre 10 godina

Problem je sto je pavelic javno proglasen za nacistickog lidera i bio saradnik nacisticke Nemacke. Dakle sa tim Hravti nemaju problem jel tako.
Drugo je sto na ovakvu izjavu zvanicnika Hrvatske treba reagovati.

Inzenjer (ostatak Srbije)

pre 10 godina

“Ili ćemo se odreći svih diktatora ili nikoga”, rekla je Tomašićeva i dodala da je “Tito bio gori diktator od Pavelića” jer je, kako veruje, u njegovo vreme poginulo puno više ljudi....

Vrlo je jasno da gospodja ne ubraja Srbe u zrtve odnosno da ih ne smatra ljudima ako stoji iza ovakvih komentara....

Uzas i primitivizam......

Real-komentator

pre 10 godina

Dokle više lažna politička korektnost na temu odnosa sa Hrvatima i objavljivanje, isključivo, sterilnih i neutralnih komentara - mrzimo se, prvom prilikom ćemo još surovije ratovati jedni protiv drugih i sa izuzetkom velike manjine idealista i neiskusnih, od tog naroda ne možemo očekivati ništa dobro u bilo kojoj formi odnosa.

vaske

pre 10 godina

Sta drugo ocekivati od antikomunista.
Pavelic prepisao Dalmaciju Musoliniju, a Tito je vratio, pride i Istru dodao (koja nikada nije bila Hrvatska).
Uz to Pavelic odneo i sve zlatne rezerve kad je zbrisao.
Sta je Tito napravi od Hrvatske, a sta Pavelic?
Tita opet vise mrze od Pavelica tamo?
Kako? Nema nikakve logike, reci ce te.
Ima. Za antikomunistcki mozak ima logike.
Za antikomunistu je komunizam, logicno, najvece zlo i tacka.
U tome lezi svo zlo antikomunsitickog mozga, jer razum i logiku zamenjuje bolesna mrznja prema komunizmu.
Mozes Hitler 99% stanovnista da pobije, opet ce antikomunisti mrzeti vise komunizam od Hitlera.
Evo imamo primer i u Srbiji.
Antikomunisti u Srbiji vise mrze komunizam od samog Hitlera, Pavelica i ustasa.
Proverite samo komentare na B92 i pluseve koje takvi komentari donose.
Koliko samo pluseva dobijaju komentari koji kazu npr. "komunizam naneo vise zla od nacizma u Srbiji", "gori su bili partizani od ustasa" itd.
Sve ce biti jasno.
Antikomunizam je nista vise do proto ili kripto-fasizam.
Zavisi koliko je ko dozvolio da mu antikomunistizam razjede razum i logiku zameni mrznjom.
Zato smo tu gde jesmo, jer logiku smo zamenili fanaticnim antikomunizmom i biramo politicare koje se bore da dokazu koji je veci antikomunista.
Posle kada ti politicari dodju na vlast....imamo ovo sto imamo danas.
Nije budala bio onaj sto je rekao da je samo jedna stvar na ovom svetu gora od komunista, a to su antikomunisti.

Бојан Илић

pre 10 godina

Ocigledno Srbe ne smatra ljudskim bicima cim kaze da je za vreme Tita ubijeno vise nego pod Pavelicem. Gospodjo, za vreme Pavelica su ljudima testerili i razbijali glave maljevima i srbosjecima. Postoje slike i dokumenti o tome.
(Igor Gavran, 16. mart 2014 21:39)

Има докумената, само није IN да се о томе прича... да се не увреде комшије!
А и међу модерним Србима исто, што да кваримо "идилу", "Go west" ово оно!

Јадно!

Zoran Svedska

pre 10 godina

Sad se nasla da se izjavi sta ona "misli" o nama, bas sad kad oni nas sude za genocid. Da nije smesno, tuzno je. Izmisljena ustaska "drzava"!!!

my way

pre 10 godina

Dozvoljavam da Hrvati bolje poznaju svoje diktatore koji su tlacili Srbe od pocetka Drugog svetskog rata, ali posto ovde Ruza izgleda Srbe ne smatra ljudima, pa ih tako ne ubraja u zrtve, moram da se umesam i kazem da je Pavelic bio gori, mnogo gori! Hrvati Titu duguju skoro koliko i Srbima, pa bi umesto mrznje trebali da budu zahvalni i svesni tog duga.

ЛанеБг

pre 10 godina

Ова усташица напаљена иначе седи у европском параменту...Европске вредности, шта рећи друго...

SDSS

pre 10 godina

Ma morate razumjeti danasnje "pravase" i wannabe ustase... Ne usude se priznati kako vole Pavelice i ustase, pa na svako takvo pitanje odgovaraju tipa "pa i Tito se voli; ako ne moze Pavelic, ne moze ni Tito.." i sl.

Igor Gavran

pre 10 godina

Ocigledno Srbe ne smatra ljudskim bicima cim kaze da je za vreme Tita ubijeno vise nego pod Pavelicem. Gospodjo, za vreme Pavelica su ljudima testerili i razbijali glave maljevima i srbosjecima. Postoje slike i dokumenti o tome.

Milutin

pre 10 godina

Kako kome... A vi i parlament u kom ste zastupnik bi trebalo da se zapitate malo da niste zastranili previse. I za naciste su recimo Ajzenhauer ili marsal Tolbuhin bili gori od Hitlera.

Solufa

pre 10 godina

Oci moje ne vidjese nista odvratnije od ove iskompleksirane nacionalistkinje Ruze. A za ove znalce sto vuku paralele izmedju yu i ove septicke jame danas sto se zove Balkan imam samo jednu poruku:100 puta gora juga je 100 puta bolja od danasnje vegetacije na ovim prostorima.

Бојан Илић

pre 10 godina

"Slušaj ti, Staljin vas je ubijao, al' vas nije ubijao dovoljno. Ja sam njegovu sliku drž'o kao ikonu pet godina i držaću je ponovo. Nećete vi da dobijete, dogod sam ja živ."Nekad su mi ove reči sa filma delovale kao reči suludog paranoičnog čoveka. Danas mi se, pak, čini da je, ako ne u pravu, Čvorović bio opravdano rastrojen.
(Ilija Čvorović, 16. mart 2014 22:50)
Hvala vam na glasu.


Врхунски филм и још бољи глумац! :-))
Лака му земља!

markos

pre 10 godina

Па за Србе дефинитивно јесте. То што нам је Тито урадио, ниједан душман није. Сви су убијали па одлазили, а овај нас је средио да се сами убијамо, и да тако остане док нас не нестане

Tonci

pre 10 godina

Vaske:
Ne znam za druge ovdje, mozda ste upravu sto se tice antikomunista? Ali, znam za sebe, ja sam protiv svake diktature, bila ona lijeva ili desna. Visepartijski sistem nije dobar, ali do sada boljega sistema nije bilo. Komunizam, nacizam, fasizam, svaka diktatura su pogubne i krvave. Jugoslavija bi se razvijala i da komunisti nisu vladali, cak i bolje. Pogledajte Grcku koja je poslije rata bila na istom stepenu razvoja kao i Jugoslavija. Zahvaljujuci opstem napretku drustva Jugoslavija se je razvijala.

vaske

pre 10 godina

(Mamba,zelena,otrovna 150%@
Kao tipican antikomunista:
1.Ti takodje nemas pojma kako je bilo za vreme Kralja, jer je Srbija bila zadnja po razvijenosti u tadasnjoj Evropi.(procitaj i ti na Wikipediji da bi znao sta to znaci, tajkodje procitaj i onaj deo gde je Tito prekomandovan na Istocni front jer NIJE hteo da puca na Srbe)
2.Cela Evropa dobila 15, a Tito dobio cak 30 mlrd$. Proctaj na Wikipediji kolika je pomoc bila za celu Evropu i kako onda samo bas SFRJ da dobije 2x vise od CELE EVROPE.
Ovo je odliocan primer gde sam opisao kada logika ustupi mesto antikomunistickoj mrznji.
3.Evo ga kako antikomunista tumaci pokret nesvrstanih. Totalno odsustvo logike, i samo mrznja prema komunizmu koja stvara bolesne teorije zavere, a sve da bi se umanjio ugled SFRJ u svetu.
4.Tipicna propaganda podvampirenih Ljoticevaca.

Imao bih i ja tebi još što šta da kažem, tako da nemoj pričati ono što su ti ispričali mama i tata.
Titini partizani su dosli iz sela, ne vuko*ebina, kako vi gradski dzabalebarosi volite da kazete. kaze se selo.
Nisu pootimali nista, vec uzeli ono sto je njih mukotrpan rad stvorio, a sto su im gradski dzabalebarosi oteli kroz korpuciju da bi sebi izgradili kuce i vile, dok seljak nije imao 'leba da jede.
Ti sto nisu nosili petokrake su nosili kukaste krstove, klali decu dok su majke gledale. Tako da mi ih nije zao.
A sta da procita? Mozda ovu Nedicevsko/Ljoticevsku propagandu koju ti forsiras?
Bilo je manje krvavo nego za vreme antikomunista.

Ilija Čvorović

pre 10 godina

"Slušaj ti, Staljin vas je ubijao, al' vas nije ubijao dovoljno. Ja sam njegovu sliku drž'o kao ikonu pet godina i držaću je ponovo. Nećete vi da dobijete, dogod sam ja živ."

Nekad su mi ove reči sa filma delovale kao reči suludog paranoičnog čoveka. Danas mi se, pak, čini da je, ako ne u pravu, Čvorović bio opravdano rastrojen.

slavonska lola2

pre 10 godina

Aleksandar

Znam što hoćeš reći iako zaboravljaš križni put i oko 60.000 ubijenih što Ustaša što Domobrana nakon rata.
Samo da dodam: Žao je i meni što nakon 45te nismo završili kao Njemačka. Zauzeti od zapadnih sila, puna kapa kredita da se razvijemo i nikad više ne prijeti opasnost od ekstremne desnice i uz to naravno demokracija i kapitalizam po američkom sistemu (naravno sve to pod nadzorom).

Bili bih do 70tih bolje razvijeni nego što smo dan danas.

Jednostavno štrikani

pre 10 godina

Doticna gospodja izjavila ... Dakle, Hrvati su izjavili... Ne. Hrvati su mišljenja ...
I tako 40ak puta - do sad. Brojcanik se i dalje vrti.

U medjuvremenu... primjecuje li netko gdje su dva skoka u logickom procesu izmedju postavki i zakljucka? Ili se uopce ne radi o logici?