Subota, 15.03.2014.

16:05

Rusi zauzeli selo u Ukrajini

Ruske snage podržane helikopterima i oklopnim vozilima preuzele su kontrolu nad selom u Ukrajini blizu granice s Krimom, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Izvor: B92

Rusi zauzeli selo u Ukrajini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

139 Komentari

Sortiraj po:

Realna

pre 10 godina

Ne daj Boze rata,da im se dogodi sto i nama na prostorima bivse SFRJ,koliko stradanja i mrznje koja se nece ugasiti vekovima!Zavadili nas,unistili pa sad vladaju!

Nisam ja

pre 10 godina

E žali takvu naciju koja ni glas nije pustila kada su je pokoravali. Mi onako mali smo bar pružali neki otpor. Ovo je previše jadno

aha

pre 10 godina

@ZvezdaSrbija
Sasvim se slazem, sila nije isto sto i pravo i da je ovo idealan svet, svi bi postovali zakone.
Ali realnost je takva da je sila iznad prava, prema tome Rusija moze da radi sta hoce i niko joj nista ne moze.
Isto tako, SAD vec godinama krse medjunarodno pravo i niko im nista ne moze.
Jedino su ih Rusi sprecili da to urade u Siriji...
Uz to, nova vlast u Ukrajini je takodje na vlast dosla bez ikakvih izbora, nezakonito.... protivpravno odmah ukinula ruski kao zvanicni jezik i protivpravno prihvatila ucesce pronacistickih struktura u vlasti.
Ako nesto dobro moze doneti situacija u Ukrajini, onda je to i konacno saznanje Amerikanaca da se Rusija vise nece uzdrzavati od krsenja prava, a pritom ce se pozivati na situacije u kojima su Amerikanci to isto radili.
Dakle, vraca se ona situacija koju smo imali pre nekoliko decenija - svaka sila mora da pazi sta radi jer mora biti svesna da ona druga sila moze isto to uraditi. Samim tim ce Amerikanci biti oprezniji, jer ako oni napadnu npr. Siriju zbog krsenja ljudskih prava, isto to Rusi mogu uraditi u Ukrajini, Moldaviji ili npr. Saudijskoj Arabiji.
Ako Ameri napadnu Iran zbog sumnje da proizvode nuklearnu bombu, to moze uraditi i Rusija nekoj drugoj drzavi koju Amerika podrzava.
Koliko god ne volim napade bilo koje sile na neku slabiju drzavu, drago mi je sto konacno nestaje "jednopolarni svet" kakav smo imali 25 godina.

mladen

pre 10 godina

(Tuzlak, 15. mart 2014 22:10)
pa vidis prijatelju dok smo se mi borili za pravo i pravdu vi ste stvarali svoje jednonacionalne drzave,sad kad vise nemate sta da trazite morate malo i da dajete.previse je narod na balkanu glu... da bih svatio kako razmisljaju veliki.

ZvezdaSrbija

pre 10 godina

@aha
Želeo sam da kažem da je nacionalna ideja "svi u jednoj državi" opasna, i da se to istorijski pokazalo, ali biće da se nismo razumeli.
Sa druge strane, kad si već raspoložen za polemiku, mešaš silu i pravo. To što Rusija ima silu, ne daje joj za pravo da okupira drugog. (Čak i da je Ukrajina stvorena za vreme Staljina, to što Rusi sada imaju silu, ne daje im za pravo da je brišu.)

bice svima bolje

pre 10 godina

@Tuzlak

A da sledecih 25 godina posvetis necemu sta bi uspeo da shvatis? Sudeci po komentaru prepunog izlizanih fraza (patriJote, patike iz izloga, Milosevic kriv za sve itd.) prebaci se na nesto sto ne iziskuje neki preveliki intelektualni napor.

adje

pre 10 godina

ovo je politicki dogovor izmedju rusije ukrajine amerike i evrope evo nek se krim pripoji rusiji ona je ekonomski jaka i moze hraniti sve a srbija ne moze da hrani 7 miliona ljudi i jos pricaju za srpsku oko milion i po i kosovari oko 2 miliona pa srbija bi pukla od bede...srbija nije zemlja koja bi mogla teritorijalno da se povecava samo zato sto je ekononski slaba...

AlekS

pre 10 godina

... Ako vec imate taj aršin za Ruse, šta onda oni traže u Ceceniji, Azerbejđanu, Kirgistanu, Turkmenistanu i da ne nabrajam....
(@@@Rusian patriot, 15. mart 2014 22:47)

Nije tu bilo nikakvih "naseljavanja" Rusa. To su potomci Kozaka koji su za racun ruskih careva "otkrivali" nepoznate teritorije. Kao Englezi, Francuzi i Spanci Severnu Ameriku, Spanci i Portugalci Juznu. Da nabrajam dalje, Afriku, Indiju, Polineziju...

js

pre 10 godina

@Zvezda-Srbija
Da, samo sto ne treba ni zaboraviti da je Staljin potpisao pakt o nenapadanju sa Hitlerom tek POSLE proglasenja Hitlera garantom mira u Evropi od strane Britanije i Francuske.
Kad su oni odlucili da Hitlera proglase za prijatelja, nista cudno sto se i Staljin osigurao.

rusofili

pre 10 godina

@Dejan
Kakve ti nijanse vidis u cinjenici da su se Rusi bez ikakvih problema usetali u drzavu kojoj SAD garantuju teritorijalni integritet, i otcepili im deo teritorije, a sve su prilike da ce im oduzeti i citav istocni deo drzave?
Nema tu nikakvih nijansi, sve je jasno kao dan - Rusi rade sta hoce i niko im nista ne moze.

Dejan

pre 10 godina

Polako bre `rusofili`, ili obozavaoci rusa, pa nije sve crno-belo, ima bezbroj nijansi. Sacekajte malo, i uskoro cete videti da je bilo` tresla se gora, rodio se mis. Pa nije valjda da postoji neko normalan, koji bi se radovao trecem svetskom ratu? Hajde malo da ratoborni `srbi` malo uspore, i gledaju svoja posla, i svoj interes.

u prolazu

pre 10 godina

@Tuzlak
piše se patriote ne patriJote. Budući da si 25 godina života ulupao u prazno, ajde bar godinu dana posveti pravopisu. Kada se okreneš za sobom...

Бацач пламена

pre 10 godina

@Necroman

Ne zavaravaj se, ti Hrvati koje je Crvena Armija pidružila partizanima su nastradali samo tako. Tito im nije verovao, pa ih je slao na najgora mesta u borbama, masovno su ginuli, a moguće je i da su im partizani pucali u leđa jer ne postoje druga objašnjenja za toliko mrtvih. Neki su čak otišli opet ustašama, pa su ubijeni od partizana 1945. Nakon rata nekima je suđeno za fašističku prošlost, a nekima jer je Tito mislio da su Staljinovi agenti. A i u ruskom zarobljeništvu su mučeni glađu i bolešću.

prolece

pre 10 godina

Pa kao i u svim zemljama u pogranicnim pojasevima ostaju samo bake i deke koji ne mogu otic ka unutrasnjosti i to je to pa se tako i desilo.

@@@Rusian patriot

pre 10 godina

Malo ste preterali vašim komentarom ili navijanjem. Rusi su sila a Ukrajinci i Tatari nisu. Ok na Krimu živi 58% Rusa, i logicno je da Krim bude deo Rusije.
A što se tice SSSR niste u pravu. Kako objašnjavate veliki broj Rusa u Estoniji, Litvaniji, Letoniji? Upravo zbog sistema raseljavanja Rusa po celoj SSSR. Ako vec imate taj aršin za Ruse, šta onda oni traže u Ceceniji, Azerbejđanu, Kirgistanu, Turkmenistanu i da ne nabrajam.
A za sve komentatore, koji nisu Rusi, zar ste tako brzo zaboravili sve naše nedace punih deset godina. Kome je rat doneo nešto dobro? Uništeni su nam životi svima na teritoriji bivše SFRJ, a svi smo opet tamo gde smo i bili.
Samo se nadam da su ovi komentatori ipak Rusi u Srbiji, ima ih zaista mnogo, mnogo. A mi Srbi treba da gledamo svoja posla kao što su i oni dok smo mi ovde krvarili.
Žao mi je što se ovo sve dešava bilo kom narodu.

Tuzlak

pre 10 godina

25 godina pratim srpsku politiku i javno mnijenje i dan danas mi nista nije jasno, zapravo manje mi je jasno nego 1989. Kad Hrvatska i BiH odrze referendume u skladu sa ustavom i zakonom, ne valja - jer nisu ucestvovali Srbi. A onda se zagovaraju referendumi u Krimu i RS, mimo ustava, i kao takvima se izdazava podrska, bez rezerve.

Kada Kosovo proglasi nezavisnost mimo svih odredbi medjunarodnog prava, to je zulum zapada, a onda se u sljedecoj recenici trazi isto za RS, RSK itd. I da, za to se krivi samo zapad i neka "belosvetska zavera" - kao smo mi nekome na zapadu bitni. Nekako ni 15 godina kasnije nije ok reci da je za gubitak Kosova i progon Srba iz Hrvatske kriv Milosevic i tadasnji politicki vrh. Valjda nije seksi objasnjenje, nije zanimljivo, lakse je kriviti druge.

Kad Paddy Ashdown kaze da Rusija kuha u Bosni, opet se priziva podjela zemlje i novi rat, te ujedinjenje. Skoro plebiscitarna podrska.

Imam bolju ideju. Hajde da se onda fino cijela BiH pripoji Srbiji. Moze usput i Kosovo, a pitamo i Crnogorce. Samo tu ima mali problem. PatriJote koje urlaju "Kosovo je srce Srbije" dok kradu patike iz polupanih izloga zaboravljaju na neke demokatske standarde, odnosno na 2 miliona albanskih glasova. U Bosni jos 2 miliona "nepodobnih"... Pa se nesto pitam kako se to zamislja? Nekako mi logicno da onda par ministara, ponekad premijer i predsjednik Srbije imaju "egzoticna" imena.

Ili mozda da preslikamo rjesenja iz BiH? Pa da Bosna i Kosovo budu entiteti? :)

AlekS

pre 10 godina

(AlekS, 15. mart 2014 19:34)
Zanimljiv komentar, prvo kazes da im ne treba teritorija, pa onda da ne smeju da dozvole da amerikanci tu postave rakete, sto implicira da im upravo ta teritorija treba...
(zavere, 15. mart 2014 20:01)

Slobodno kazite i "logican". Rusiju zanima Ukrajina taman onolko koliko NATO i Amerikance. Ceo problem je u americkom raketnom stitu, koji bi oni izokola da tamo da postave. Sada je situacija ista kao kod Kubanske krize i tu uzmicanja nema, po cenu rata. To je svima jasno i zato rata nece biti cak iako bude u pitanju i teritorija do Dnjepra pa sve do Odese.

xRade

pre 10 godina

(Nisu Rusi pobili milione sireci demokratiju po svetu, to su radile zapadne demokrate. (js, 15. mart 2014 20:35))
Rusi su pobili 1.5 miliona u Afganistanu sireci ne znam sta. Koliko god da su Ameri krivi Rusi su gori. Drzali su pola Evrope u ropstvu 50 godina.

ZvezdaSrbija

pre 10 godina

@aha
I Hitler je počeo tako što je "samo" hteo da svi Nemci budu u jednoj državi (Češka, Poljska), pa svi znamo kako je to završilo... Tu su se Evropa i Amerika žestoko opekle, pa se naježe na pomen takvih ideja... (Sloba se zeznuo, a zeznuće se i Albanci sa tom istom idejom, samo kada ih EU i Amerika malo potroše kao saveznike i kada im ovi ozbiljnije zakucaju na granice..) Ko je zakasnio na voz "nacionalne države" (u tom smislu) zakasnio je... Vreme takvog nacional-romantizma pripada XIX veku...

Bez falsifikata i lazu 100% original info

pre 10 godina

Zauzeli samo jedn selo? Sitnica. Ameri i zapad zauzese citavi Balkan i opet ima malo!?Hteli bi i Krim.Mada kada bi uporedio Krim sa Balkanom zapad i Ameri ne znaju kakvu su nesrecu prokockali kada su se opredelili za BALKAN.Crimea tj. Krim ode Rusima.takodje se plasim da jednog dana ne bude mirovnih misija negde u Americi. Sanjao sam los san (po obicaju uvek se materijalizuje) da su Rusi zajedno sa Kinezima i Irancima otisli u mirovnu misiju tamo negde na Americkom kontinentu.

aha

pre 10 godina

@ZvezdaSrbija
Samo sto ne shvatas veliku razliku izmedju Hitlera, Srbije ili Albanaca.
Rusiju niko ne moze vojno napasti pa sve da okupiraju pola Evrope, kako to ne razumes?
Ili mislis da ce Amerika da udje u nuklearni rat sa Rusijom da bi zastitila Ukrajinu, Letoniju ili Belgiju npr!?
Bas ce Amerika da se pomiri sa sopstvenim unistenjem zbog nekih drzavica na drugom kraju sveta.
Da je Hitler imao nuklearno oruzje ni njega niko ne bi ometao.
Ne zaboravi da je nedavno obelodanjen britanski vojni plan po kome cak ni u slucaju sovjetskog napada NATO ne bi smeo da napada direktno SSSR vec bi napadali njihove saveznike Bugare, Rumune itd.
Dakle, romantizam ili ne, Amerika i Rusija radice sta pozele i kad to pozele, za njih pravila ne vaze jer im niko nista ne moze, a jedni na druge nece krenuti jer bi to znacilo medjusobno unistenje.

bgd

pre 10 godina

@Tuzlak

cek polako.. Ja sam bio za Jugoslaviju kao konfederaciju uradjenu po modelu Svajcarske, ali sam takodje i za uspostavljanje nekih globalnih standarda, koje bi trebalo da sprece rat i zbog kojih su UN i nastale.. Znaci ako mi 25 god pricamo istu pricu, prvo sa Slovenijom, preko Hrvatske, BIH itd pa do Kosova a nama Amerika i njihovi saveznici iz EU poturaju jednu pricu, i ako nas sankcijama i bombardovanjem koje nije bilo dozvoljeno od strane UN (zajedno za nasom nesposobnoscu da shvatimo sta se desava oko nas) unazade toliko da ni danas nismo uspeli da stanemo na noge, i da su nas svim tim potpuno potcinili, kako onda jedan senator Keri ima pravo da preti Rusima koji to isto cine sa Krimom koji se pri tome nalazi na njihovoj granici, na kome zive Rusi, i koji je za Rusiju veoma velike istorijske vaznosti... Pravo pitanje za Ukrajince je zasto im toliko smeta nagomilavanje ruske vojske U RUSIJI uz njihovu granicu, a ne smeta ima nagomilavanje americke vojske na drugoj njihovoj granici U RUMUNIJI, POLJSKOJ, ESTONIJI (na drugoj polulopti od one na kojoj se nalazi SAD)... Nije sve tako crno a ni belo slazem se, ali ono sto zelim da kazem je da mi treba jednom da ucutimo i da se sklonimo iz prepucavanja izmedju velikih sila i da gledamo malo svoje dupe isto kao sto su to cinili Rusi pre 15ak godina a koji su nas se sad odjednom setili...

js

pre 10 godina

@Zoki
Hitleru su Rusi dali po usima, a Rusima nema ko da stane na crtu.
Uz to ne treba zaboraviti da je Hitler te 1938. od strane Britanaca i Francuza proglasen garantom mira u Evropi, dok je u SAD stampi proglasen za licnost godine.

ZvezdaSrbija

pre 10 godina

@js A ne bi trebalo zaboraviti ni da je Staljin imao pakt o nenapadanju sa Hitlerom. (Ne branim ni Britance, ni Francuze, ni Amere, ni Ruse, već ih sve zajedno napadam. :) )

wavewoman

pre 10 godina

Jel ovo da se vlasi ne dosjete? Baš ono dan prije referenduma, napadaju ali ono samo malo 60 vojnika…..dajte ljudi manite me, treba se roditi sa bubregom umjesto mozga da se sve ovo uzme zdravo za gotovo….

nu

pre 10 godina

@zavere: Kada bi se Rusija vodila vasom logikom i nacinom razmisljanja, nestala bi u roku od nekoliko godina ili bi se u najmanju ruku vratila u period koji su imali pod Jeljcinom. Ko treba Rusiji da daje "pravo" da bi intervenisala u susednoj zemlji gde se nalazi njena flota i gde zive njeni sunarodnici? EU ili SAD? Ko je dao "pravo" pomenutim zemljama da finansiraju puc i obaraju vladu tudje zemlje? Kako moze da bude "isto" intervencija u zemlji koja je vekovima bila deo tvoje teritorije, kojima si stvorio drzavu i dao nezavisnost, gde se nalazi tvoja flota, tvoji sunarodnici i intervencije zapada udaljene hiljadama kilometara od njihovih granica pod izgovorima "demokratije", "ljudskih prava" ili WMD-a?
To je za vas "isto"?! Intervencije pod izgovorom demokratije su odnele milione zrtava u Vijetnamu, Iraku, Libiji itd, dok ovde (bar za sada) nije pala cak nijedna zrtva. To je takodje za vas "isto"? Ili imate specifican odnos sa logikom ili je medijska propaganda kod vas odradila tako dobar posao da ne razlikujete crno od belog i samo ponavljate floskule kojima nas globalni mediji be zprestanka zasipaju. Ako dosada niste shvatili ulogu tih medija na primerima Srbije, Libije, Sirije, Vijetnama ili kod izbora B. Obame, mislim da to nikada necete ni shvatiti.

Sloba

pre 10 godina

Mene interesuje sta ce biti sa vazduhoplovnom industrijom, civilnom i vojnom, ona je sva u Ukrajini ako se ne varam. Mig, Tupoljev, Sukoljev....

Владимир

pre 10 godina

Ово подсећа на један део у књизи "Живот и прикљученија војника Ивана Чонкина" кад војници упадају у село... (:
Топло препоручујем.

oh

pre 10 godina

@srbofil
Oni koji su protiv Putina uglavnom glasaju za KP Rusije koja je druga po snazi u Rusiji, ili za stranku Zirinovskog, koja se zalaze za okupaciju svih bivsih SSSR republika i izlazak Rusije na Indijski okean, uz "disciplinovanje" bivsih drzava clanica Varsavskog Pakta i obracun sa Zapadnom Evropom.
Ovo je inace zvanicna politika Zirinovskog, pa se ja pitam koliko je normalan onaj ko bi pre njega izabrao za predsednika nego Putina!? Ili ti vise odgovaraju komunisti koji su pokazali koliko ih interesuje sta misle Evropa i Amerika i znaju kako sa njima da "razgovaraju"!?

Бојан Илић

pre 10 godina

najnovija vojna tehnologija.zauzimanje mesta bez pucanja.
(milan, 15. mart 2014 21:03)

И док се цима остатак "демократског" света на челу са САД, они само кажу "харашо, харашо";-)!

oh

pre 10 godina

@Ukrajinac
Ratovanje Tatara na strani nacista se ne zaboravlja, nasilno pokatolicavanje Rusa od strane Poljaka se ne zaboravlja, tatarski zlocini u doba Mongola se ne zaboravljaju, nacisticki zlocini i saradnja Ukrajinaca sa Nemcima se ne zaboravlja, poklanjanje Krima Ukrajini se ne zaboravlja.
Ali Krim postaje deo Rusije.

Mihailo

pre 10 godina

Vrijeme je za operaciju barbarosa!!!
(Dinosaurus, 15. mart 2014 19:50)

SusJed, sećaš li se kako su ti prošli preci koji su učestvovali u operaciji "Barbarosa"? Ne bi valjda i ti da se posle dede i pradede kuvaš u "staljingradskom kotlu"?

srbofil

pre 10 godina

Narodi koji podrzavaju velikog vodju su u startu propali, jadni pametni Rusi koji nisu za Putina, do kraja zivota nece moci normalno da zive.

zavere

pre 10 godina

(AlekS, 15. mart 2014 19:34)
Zanimljiv komentar, prvo kazes da im ne treba teritorija, pa onda da ne smeju da dozvole da amerikanci tu postave rakete, sto implicira da im upravo ta teritorija treba...

sinisa

pre 10 godina

terorisali su pola evrope 45 godina,a presyali su kada su bankrotirali. cim su malo ekonomski ojacali dizu glavu i traze nove zrtve. kolika to rusija treba da bude?

Ukrajinac

pre 10 godina

Holodomor se ne zaboravlja i ne oprasta. Nasilno preseljenje krimskih Tatara u Sibir se ne zaboravlja. Naseljenje Rusa na Krimu u domove iseljenih Tatara se ne prasta. Ali se istorija ponavlja. Samo da se sirotim Ukrajincima opet ne desi genocid kad su izgubili preko 7.000.000 ljudi.

dejan

pre 10 godina

nisam rusofil i cesto idem u Budimpestu i Prag. Jesu ekonomski ziveli losije pod Rusima nego sad, to je tacno, ali me interesuje sta su to Rusi unistili toliko, neka mi objasne mrzitelji istih? U Budimpesti se devojcice od 18 godina prodaju za 20eura, pod Rusima je bilo 20 dm.

dante

pre 10 godina

(nu, 15. mart 2014 19:09)
Da znaš suštinu stvari oko Ukrajine, verovatno ne bi tako pisao. Zapad je prouzrokovao pad legalno izabranog režima da bi se dokopao Ukrajine. Da bi odbranila svoje geostrategijske interese, između ostalih Krim gde je stacionirana glavnina ruske Crnomorske flote, jednostavno su morali da reaguju. Da nisu, Ameri bi se tu lepo ušetali, postavili "raketni štit" i oterali ih iz njihovog Crnog mora. Crno more definitivno nije američko i nemaju tu šta da traže. Rusiji na ruku ide što je na Krimu većinsko stanovništvo rusko kojke želi da se pripoji Rusiji. U Kijevu je nelegalna pučistička vlast dovedena od zapadnih obaveštajnih službi. Pa to je jasno kao dan. Osim toga Rusija nije izvršila nikakvu invaziju na Ukrajinu (do sada), ali desničarske snage provociraju intervenciju, koja bi mogla tek da usledi, radi zaštite ruskog stanovništva.

js

pre 10 godina

@ro-bot
Ajde ti u Vijetnam, Irak i Avganistan pa pitaj one koje su Amerikanci drzali, ili jos drze pod okupacijom koliko vole Amerikance!
Nisu Rusi pobili milione sireci demokratiju po svetu, to su radile zapadne demokrate.

Robin hud

pre 10 godina

Sada je jasno zasto je Rusija bila za to da Marti Ahtisari bude posrednik u onim razgovorima oko Kosova.
Njima je bas kao i SAD takav rezultat oko Kosova odgovarao , zato su se izmedju ostalog sa Kosova i povukli,
zato i nisu zeleli aktivno da sprecavaju druge drzave da priznaju Kosovo.
Interesantni su (a sada i jasniji) bili stavovi kontakt grupe (SAD,Rusija,VB,Francuska) oko pregovora o statusu Kosova.
Da se prisetimo stavova:
1. Nema povratka na staro (!)
2. Nema podele Kosova
Eto sa tim se Rusija slozila , ostalo je samo da Ahtisari odglumi svoje za interese velikih sila i dobije nobelovu nagradu

Rusija nije nikakav pasivni vec poluaktivni saucesnik oko Kosova i lesniarenju kako bi sebi prigrabili Krim, Juznu Osetiju, Abhaziju i ko zna koje sve jos oblasti su u planu.

Petar

pre 10 godina

Svi ovi koji opravdavaju rusku vojnu okupaciju i napadaju NATO izgleda da im nije bilo dosta 3 mjeseca s istim, nego bi valjda još malo? Kao da im nije bilo dosta pa im fali .... Ima li kraja srpskom mazohizmu?
(Mazohisti, 15. mart 2014 19:49)
Znači NATO i Zapad, ( živi mi bili junaci) njihov genocid si brže bolje zaboravio? Osiromašen Uranijum zbog koga će tvoj unuk ili praunuk sa 30 god. da oboli od Raka, to nema veze. Njihova junačka akcija 99-te, protiv male Milice na noši, to je razumljivo i td... Mnogo su dobri ti Amerikanci sa Evropom njihovom pudlicom, mnogo su časni i pametni i posle te agresije kojom su hteli da nas istrebe kao narod, odjednom, preko noći, žele nam dobro...Ih, blago nama... Hvala im. Ne ja nisam Rusofil, ja najradije gledam svoje dvorište i svoje probleme da rečim, ne plaim se kao klinac na te Amer-Rus fore i td. Ali sa ovo malo mozga uvek sam za Silu koja makar ne želi da me istrebi sa lica zemlje, nego za silu koja to želi, koja je to i uradila i koja će i sutra nastaviti sa tim. Ko je Mazohista a kome je mozak ispran??

zbz

pre 10 godina

@Mavro
A ti bi verovatno odmah glasao da tvoja zemlja postane clan EU, cime se odrice dobrog dela svog suvereniteta? Po cemu si ti onda bolji od tih ruskih placenika?

Markofon

pre 10 godina

Nacin ponasanja pucista u Ukrajini je model kako se ne treba, model koji smo mi doziveli na primeru Jugoslavije. U Ukrajini ne zivi zapadni svet, vec Ukrajinci i Rusi. Samo u simbiozi stava i misljenja ova dva naroda moze se do prosperiteta u Ukrajini, sve ostalo su puki politicki interesi SAD, EU i Rusije. Neverovatno je kako se jedan te isti model puca ponavlja, a narod se ponasao kao zaba u vodi koja se polako zagreva i na kraju nevidevsi da voda kljuca, narod strada.

Dusan

pre 10 godina

@Vrijeme je za operaciju barbarosa!!!
(Dinosaurus, 15. mart 2014 19:50)
Moze, pa da ubrzo posle te operacije gledamo Ruske vojnike kako ponovo setaju Berlinom.

zauzeli?oslobodili?

pre 10 godina

Nisu Rusi nista "zauzeli" nego su od 50-ogodisnje UKRAJINSKE TIRANIJE i pokusaja UNIJACENJA = OSLOBODILI (konacno) deo svog nacionalnog korpusa od represije iz Kijeva.

zbz

pre 10 godina

@sinisa
Oni terorisali pola Evrope, a druga polovina Evrope terorise ceo svet.
A Rusija ce biti onolika koliku Rusi zele, niko im nista ne moze.

Flash

pre 10 godina

Koliko sam ukapirao prateci vesti po tviteru, izgleda su Rusi zauzeli selo, ali su Ukrajinci ''odbili'' dalje prodiranje, mada je pitanje da li je Rujama uopste bio cilj dalje prodiranje, sa samo 120 vojnika...uglavnom Lokacija sela: http://wikimapia.org/#lang=en&lat=45.900999&lon=34.923306&z=12&m=b

Daredevil

pre 10 godina

"Ugroženi" i "goloruki" opet napadaju "fašiste" i prizivaju agresiju. Povijest se ponavlja.
(zg slavac, 15. mart 2014 17:03)
Ne ponavlja se istorija,ovaj puta će fašisti izgubiti.....za razliku u tvojoj zemlji,nažalost...

skandal aga

pre 10 godina

Pa kako sad? Jesu li ih odbili ili ih nisu odbili? I postavlja se pitanje da li su Rusi uopste mrdali sa Krima buduci da su Ukrajinci vec izmisljali da su postavljali ulitmatume.

gile

pre 10 godina

Cekajte malo ako sam dobro razumeo Ukrajinci su odbili Ruse koji su potom zauzeli neko selo . Ako ih tako odbijaju ovi ce se lagano prosetati do Kijeva .

PrincNaZrnuGraska

pre 10 godina

Jeste,ako se Rusi ne povuku,Ukrajinci ce zestoko da im priprete,a mozda im i opsuju nesto,na sta ce ovi panicno da pobegnu pravo u Sibir!

Mavro

pre 10 godina

Svi oni koji prizivaju invaziju Rusije na Ukrainu su peta kolona i izdajice koji bi za šačicu rublji izdali vlastitu zemlju a takvih je sudeći po komentarima u Srbiji ima jako jako puno! Kakvi su to ljudi koji ne vole vlastitu zemlju i vide je kao koloniju druge zemlje? Naravno, petokolonaši!

Милан

pre 10 godina

Миц по миц и ето нама Руја врло брзо на граници Србије!
А онда нека се свако преиспита где је био и шта је радио за ових 14 година окупације.

Mazohisti

pre 10 godina

Svi ovi koji opravdavaju rusku vojnu okupaciju i napadaju NATO izgleda da im nije bilo dosta 3 mjeseca s istim, nego bi valjda još malo? Kao da im nije bilo dosta pa im fali .... Ima li kraja srpskom mazohizmu?

AlekS

pre 10 godina

Prosto me fascinira nerealnost kojom odisu gotovi svi komentari, i gotovo sva misljenja ljudi u Srbiji po ovom pitanju! Svima je jasno da je Amerika umesala svoje prste i pokusava da ostvari dobit za sebe (sto je apsolutno tacno i ocigledno), ali mi je neverovatno da svi pravdaju poteze Rusije, koja radi stoprocentno istu stvar, bez trunke razlike. Cak sta vise, prosecnom coveku bi trebalo da je lakse da shvati korist koju ce Rusija izvuci iz svega ovoga (dobice jednu vrlo znacajnu teritoriju), nego korist koju pokusavaju da izvuku Amerikanci. Al dobro, nas i Rusa 300 miliona.. Braca po krvi i ostale gluposti..
(zavere, 15. mart 2014 17:57)

Al ti je analiza, mani ga mito. Pa to zna svaka baba u carsiji. Rusiji ne treba ukrajinska teritorija jer je imaju vise nego sto je imaju. Rusi nece americke rakete na svojoj granici isto kao sto Amerikanci nece ruske na Kubi i Nikaragvi.

Iskren

pre 10 godina

Ne mogu da verujem,Ukrajina ima 45 milijona stanovnika a da 120 Rusa unide u selo a nitko ni metak da opali a kao napad odbijen.Cudne stvari se desavaju.

nu

pre 10 godina

@zavere: Zanimljivo da vam je "neverovatno da svi pravdaju poteze Rusije, koja radi stoprocentno istu stvar", pa pretpostavljam da zelite da kazete da Rusija nakon spolja finansiranog i organizovanog nasilnog drzavnog prevrata treba da se ponasa kao da se nista nije desilo. Isto bi trebala da radi i ako sutra izvrse puc u Jermeniji, Belorusiji, Kazahstanu, na kraju krajeva i u samoj Moskvi?
A moze li Rusija da finansira i organizuje puc npr. u Berlinu, Londonu, Parizu, Siudad Meksiku ili Otavi i da ocekuje da ce i zapadni "partneri" postupiti kako vi preporucujete da Rusija radi u ovom slucaju?

ro-bot

pre 10 godina

Muka mi je kad citam ove pro-ruske komentare!!!

Svi vi rusofili ste imali srecu da je Tito sibnuo Staljina, pa ste imali kol'ko-tolko normalan zivot!!! Idite da pitate bilo koga iz zemalja koje je Rusija drzala pod okupacijom decenijama, da li su na strani Rusije!!!
Unistili su pola Evrope i Azije, a sto je najgore, napravili su najvise zrtava u sopstvenom narodu, mnogo vise nego nacisti za vreme drugog sv. rata!!!

Veceg zla svet video nije!!! Jadni Ukrajinci!!

zavere

pre 10 godina

(nu, 15. mart 2014 19:09)
Molim? To sto je puc finansiran spolja daje Rusima pravo da ZAUZMU deo teritorije jedne zemlje? Jos jednom ponavljam, to je ISTO ono sto rade Amerikanci.

@@@

pre 10 godina

@Milan
Ma nemoj, a ko je izabrao ove koji se predstavljaju kao vlast u Ukrajini? Ko? Na kojim izborima? Janukovica su milioni izabrali za predsednika drzave, a ove niko nije izabrao.
Odakle ta glupost da Predsednik mora da raspise izbore kad god to neka grupa demonstranata trazi?
Oni koji su pucem preuzeli vlast, ukinuli ruski jezik, rusili spomenike ruskoj (sovjetskoj) vojsci, maltretirali sve koji pricaju ruskim jezikom itd. sada su dobili sto su trazili.
Krim je samo pocetak, ovi u Kijevu bice vladari bez drzave, a za to su sami krivi i tako im i treba.

Petar

pre 10 godina

Znači Ruske trupe su postavile kontrolne punktove, oko njih 120, iz 2 helikoptera, ali su ih Ukrajinski padobranci odbili? Odbili kako kad su ovi već postavili punktove? Taj mali detalj ne piše...

aha

pre 10 godina

@@Russian Patriot
Rusi su vecina, Tatari i Ukrajinci nisu. Rusi su sila, Tatari i Ukrajinci nisu.
I ja mislim da ce Rusi pripojiti i neke druge teritorije ali na to imaju pravo. Nema struktura stanovnistva veze sa zaposljavanjem u doba SSSR-a, vec sa istorijom. Ukrajina nikada nije bila nezavisna drzava i nikada nije bila tako velika kao danas. Danasnje granice dodelili su joj u doba SSSR-a bez ikakve realne osnove. Pre toga je to bila teritorija Rusije.
Pravoslavno stanovnistvo, Rusi, tamo su ziveli vekovima i borili se protiv Tatara i Poljaka koji su uvek tezili okupaciji danasnje Ukrajine a kasnije i Rusije.
Dakle, Rusi zele one teritorije na kojima zive milioni Rusa koji su nekada bili deo Rusije, nema to nikake slicnosti sa Kinezima u SAD-u.

u prolazu

pre 10 godina

idi bre! odbili ih? čime? nekim repelantom tipa autan family ili zanza? Ili su onako, smrduckali niz vetar? Šalu na stranu, ali ako to tamo pukne, odosmo svi u paketu. Ako i preživimo biću zahvalan na Bear Gryllsu i Walking dead seriji...

ha

pre 10 godina

Ovi Ukrajinci lupetaju a ni sami vise ne znaji sta pricaju.
Pored svog njihovog "odbijanja" napada uz pomoc aviona, PVO, specijalaca itd. iskrcalo se 120 ruskih vojnika i zauzelo pozicije a da nijedan nije povredjen?
Znao sam ja da su Rusi vojna supersila, ali ovo prevazilazi sve, ispadose nadljudi. 120 vojnika jace od aviona, tenkova....

tosa

pre 10 godina

Kazu Ukrajinci da su odbili deo ruskih trupa. Da li to znaci da drugi deo nisu uspeli odbiti iako je svega oko 120 ruskih vojnika doslo do Hersonesa?Citava vest mi ipak deluje malo sumnjivo. Nigde pucnjave, nigde ni jedne zrtve?

.

pre 10 godina

@Runner
Najveci genocid pocinile su demokrate iz Nemacke.
Ukrajinci nisu bili zrtve nikakvog genocida, bili su zrtve gladi i to u doba najvece ekonomske krize.

bleac

pre 10 godina

niko me se ne gine pa se pusta sili da radi sta oce. mada da je u pitanju neko manje civilizovqno mesto, gao bliski istok. nasao bi se neko da ispali metak

Runner

pre 10 godina

Uvek podrzavam borbu protiv tirana i okupatora. Bravo ukrajinci. Dosta su vas maltretirali vise Rusi u poslednjih 100tinjak godina i nad vama pocinili najveci genocid koji je svet ikada video (Holodomor).

zavere

pre 10 godina

Prosto me fascinira nerealnost kojom odisu gotovi svi komentari, i gotovo sva misljenja ljudi u Srbiji po ovom pitanju! Svima je jasno da je Amerika umesala svoje prste i pokusava da ostvari dobit za sebe (sto je apsolutno tacno i ocigledno), ali mi je neverovatno da svi pravdaju poteze Rusije, koja radi stoprocentno istu stvar, bez trunke razlike. Cak sta vise, prosecnom coveku bi trebalo da je lakse da shvati korist koju ce Rusija izvuci iz svega ovoga (dobice jednu vrlo znacajnu teritoriju), nego korist koju pokusavaju da izvuku Amerikanci. Al dobro, nas i Rusa 300 miliona.. Braca po krvi i ostale gluposti..

Milan

pre 10 godina

Zasto za Ukrajinu bolji gradjanski rat nego referendum?(Suvereni demokrata, 15. mart 2014 16:51)

Iz istog razloga iz kog neko nije hteo tri meseca da da prevremene izbore, nego mu je bilo draze da dodje do cepanja zemlje. Bolesnik.

Srle

pre 10 godina

Kada se iskrcaju trupe ruske onda je kasno da se spreci desant. Tako ovde nesto nije ok. Rusi se iskrcali, a desjstvovala pvo ukrajinska.
Kako posle dolecu ukrajinski vojnici kao da Rusi ne mogu da ih vide sa radarom, i Rusi se pokupe i odu. Sto su i Rusi dolazili ako ce tako brzo da se povuku.

Салвадор ДаЛи

pre 10 godina

Ма ово је обична патка по мени, дезинформације од стране Кијева. Управо слушам-гледам директан пренос сједнице Савјета Безбједности. Украјински министар се обраћа након гласања у коме је Русија уложила вето, и усред разговора прави дигресију и каже да му је прије сат времена јављено из Кијева да су Руске снаге покушале да уђу у Херсонску Област која се граничи са Републиком Крим. Сумњао сам у ову вијест, али након што је то поменуо украјински министар, постало је јасно да је то дезинформација Кијева. Патка, патка, патка.

Zole

pre 10 godina

Radi se o medijskoj propagandi. Ovi zapadni mediji nemaju nikakvog srama ni odgovornosti. Poturaju ovakve price samo da bi se zaratilo i narod okrenuli jedni protiv drugih. Mi najbolje znamo kakvi su oni.

@Russian patriot

pre 10 godina

"Gde ima Rusa to je ruska zemlja".
E pa lepo ali postoje i drugi patrioti. Ne žive tamo na Krimu i istocnoj Ukrajini samo Rusi nego i Ukrajinci. Ja takođe mislim da bi Krim trebalo da pripadne Rusiji, jer mi je to nekako simbol Rusije. Ali se oni verovatno nece zadržati samo na Krimu, vec i dalje. E to nije u redu. U SSSRu je bilo pravilo da se zaposlenje vrši u raznim krajevima tadašnje države. Isto kao što su kod nas vojna lica namerno slata u suprotne delove zemlje.
Zato ta logika ne stoji. Koliko kineza ima u SAD ili Australiji, šta to onda znaci?

Добронамерни саветодавац

pre 10 godina

Руске трупе се НЕ МОГУ одбити, основна стратегија је да их не провоцираш! Ова доктрина је већ деценијама део наставног плана и програма на војним академијама у Паризу, Будимпешти, Берлину, а однедавно и у Грозном и Тбилисију. Према незваничним информацијама, америчка елита интензивно ради на њеном увођењу у уџбенике питомаца на Вест Поинту. :-)

Krkobaba

pre 10 godina

Jel to u skladu sa instrukcijama americkog vojnog atasea o diverzijama na Krimu zasta ce se optuziti ruska vojska. Kao i podmetunuta bomba na Harkovskom univerzitetu od strane nacista gde je povredjeno dva studenta i profesor? Da li se to slusaju iz provaljenih emailova?

robert

pre 10 godina

Nema kuda vise Ukraina nece rata ali namerno to Rusi teraju, od Krima Rusi se ne zaustavljaju i prave nemira gde su ljudi vekovima zivile zajedno i u slozi,to radi Ruske snage sa Putinom na celo da imaju preteksa za jos invaziju na pola Ukraine

nene

pre 10 godina

hahah, kapiram da je i urednicima glupo da prenose ovakve vesti. Jeste, Rusija odlucila da napadne Ukrajinu jednu noc pred referendum, sa 120 ljudi su krenuli da izvrse invaziju na jednu nebitnu oblast, ali su ih hrabre ukrajinske snage zaustavile avionima, pvo, specijalnim jedinicama i ostalim. Da farsa bude veca, nigde to nije glavna vest, nego sporedna, onako usput da se saopsti.

Slavisa Kg

pre 10 godina

Neskriveno ste se stavili na stranu onih koji su nam zemlju bombardovali 75 dana !! Sramota !! Ova informacija nije tacana. Ako vec prenosite vesti sa tudjih izvora, proverite vest na vise mesta.

Stri le

pre 10 godina

Mi se u komentarima toliko kunemo u te Ruse, a kad treba stvarno da im pomognemo nema nas nigde. Ne mislim na onu sacicu bradatih cirkuzanata koji su otisli da zamene sljivu votkom, nego na ispunjenje obaveza u vezi sa Juznim tokom. To je njima najbitnije. Kada treba nase pare da se daju ( mislim da je oko 30 miliona evra) onda je te tehnicka vlada, te nema garancija, te... Ako hocemo da nas postuju moramo i mi da postujemo preuzete obaveze.

nene

pre 10 godina

hahah, kapiram da je i urednicima glupo da prenose ovakve vesti. Jeste, Rusija odlucila da napadne Ukrajinu jednu noc pred referendum, sa 120 ljudi su krenuli da izvrse invaziju na jednu nebitnu oblast, ali su ih hrabre ukrajinske snage zaustavile avionima, pvo, specijalnim jedinicama i ostalim. Da farsa bude veca, nigde to nije glavna vest, nego sporedna, onako usput da se saopsti.

Zole

pre 10 godina

Radi se o medijskoj propagandi. Ovi zapadni mediji nemaju nikakvog srama ni odgovornosti. Poturaju ovakve price samo da bi se zaratilo i narod okrenuli jedni protiv drugih. Mi najbolje znamo kakvi su oni.

Slavisa Kg

pre 10 godina

Neskriveno ste se stavili na stranu onih koji su nam zemlju bombardovali 75 dana !! Sramota !! Ova informacija nije tacana. Ako vec prenosite vesti sa tudjih izvora, proverite vest na vise mesta.

Салвадор ДаЛи

pre 10 godina

Ма ово је обична патка по мени, дезинформације од стране Кијева. Управо слушам-гледам директан пренос сједнице Савјета Безбједности. Украјински министар се обраћа након гласања у коме је Русија уложила вето, и усред разговора прави дигресију и каже да му је прије сат времена јављено из Кијева да су Руске снаге покушале да уђу у Херсонску Област која се граничи са Републиком Крим. Сумњао сам у ову вијест, али након што је то поменуо украјински министар, постало је јасно да је то дезинформација Кијева. Патка, патка, патка.

Stri le

pre 10 godina

Mi se u komentarima toliko kunemo u te Ruse, a kad treba stvarno da im pomognemo nema nas nigde. Ne mislim na onu sacicu bradatih cirkuzanata koji su otisli da zamene sljivu votkom, nego na ispunjenje obaveza u vezi sa Juznim tokom. To je njima najbitnije. Kada treba nase pare da se daju ( mislim da je oko 30 miliona evra) onda je te tehnicka vlada, te nema garancija, te... Ako hocemo da nas postuju moramo i mi da postujemo preuzete obaveze.

ha

pre 10 godina

Ovi Ukrajinci lupetaju a ni sami vise ne znaji sta pricaju.
Pored svog njihovog "odbijanja" napada uz pomoc aviona, PVO, specijalaca itd. iskrcalo se 120 ruskih vojnika i zauzelo pozicije a da nijedan nije povredjen?
Znao sam ja da su Rusi vojna supersila, ali ovo prevazilazi sve, ispadose nadljudi. 120 vojnika jace od aviona, tenkova....

Mihailo

pre 10 godina

Vrijeme je za operaciju barbarosa!!!
(Dinosaurus, 15. mart 2014 19:50)

SusJed, sećaš li se kako su ti prošli preci koji su učestvovali u operaciji "Barbarosa"? Ne bi valjda i ti da se posle dede i pradede kuvaš u "staljingradskom kotlu"?

Krkobaba

pre 10 godina

Jel to u skladu sa instrukcijama americkog vojnog atasea o diverzijama na Krimu zasta ce se optuziti ruska vojska. Kao i podmetunuta bomba na Harkovskom univerzitetu od strane nacista gde je povredjeno dva studenta i profesor? Da li se to slusaju iz provaljenih emailova?

Добронамерни саветодавац

pre 10 godina

Руске трупе се НЕ МОГУ одбити, основна стратегија је да их не провоцираш! Ова доктрина је већ деценијама део наставног плана и програма на војним академијама у Паризу, Будимпешти, Берлину, а однедавно и у Грозном и Тбилисију. Према незваничним информацијама, америчка елита интензивно ради на њеном увођењу у уџбенике питомаца на Вест Поинту. :-)

aha

pre 10 godina

@@Russian Patriot
Rusi su vecina, Tatari i Ukrajinci nisu. Rusi su sila, Tatari i Ukrajinci nisu.
I ja mislim da ce Rusi pripojiti i neke druge teritorije ali na to imaju pravo. Nema struktura stanovnistva veze sa zaposljavanjem u doba SSSR-a, vec sa istorijom. Ukrajina nikada nije bila nezavisna drzava i nikada nije bila tako velika kao danas. Danasnje granice dodelili su joj u doba SSSR-a bez ikakve realne osnove. Pre toga je to bila teritorija Rusije.
Pravoslavno stanovnistvo, Rusi, tamo su ziveli vekovima i borili se protiv Tatara i Poljaka koji su uvek tezili okupaciji danasnje Ukrajine a kasnije i Rusije.
Dakle, Rusi zele one teritorije na kojima zive milioni Rusa koji su nekada bili deo Rusije, nema to nikake slicnosti sa Kinezima u SAD-u.

@@@

pre 10 godina

@Milan
Ma nemoj, a ko je izabrao ove koji se predstavljaju kao vlast u Ukrajini? Ko? Na kojim izborima? Janukovica su milioni izabrali za predsednika drzave, a ove niko nije izabrao.
Odakle ta glupost da Predsednik mora da raspise izbore kad god to neka grupa demonstranata trazi?
Oni koji su pucem preuzeli vlast, ukinuli ruski jezik, rusili spomenike ruskoj (sovjetskoj) vojsci, maltretirali sve koji pricaju ruskim jezikom itd. sada su dobili sto su trazili.
Krim je samo pocetak, ovi u Kijevu bice vladari bez drzave, a za to su sami krivi i tako im i treba.

Petar

pre 10 godina

Svi ovi koji opravdavaju rusku vojnu okupaciju i napadaju NATO izgleda da im nije bilo dosta 3 mjeseca s istim, nego bi valjda još malo? Kao da im nije bilo dosta pa im fali .... Ima li kraja srpskom mazohizmu?
(Mazohisti, 15. mart 2014 19:49)
Znači NATO i Zapad, ( živi mi bili junaci) njihov genocid si brže bolje zaboravio? Osiromašen Uranijum zbog koga će tvoj unuk ili praunuk sa 30 god. da oboli od Raka, to nema veze. Njihova junačka akcija 99-te, protiv male Milice na noši, to je razumljivo i td... Mnogo su dobri ti Amerikanci sa Evropom njihovom pudlicom, mnogo su časni i pametni i posle te agresije kojom su hteli da nas istrebe kao narod, odjednom, preko noći, žele nam dobro...Ih, blago nama... Hvala im. Ne ja nisam Rusofil, ja najradije gledam svoje dvorište i svoje probleme da rečim, ne plaim se kao klinac na te Amer-Rus fore i td. Ali sa ovo malo mozga uvek sam za Silu koja makar ne želi da me istrebi sa lica zemlje, nego za silu koja to želi, koja je to i uradila i koja će i sutra nastaviti sa tim. Ko je Mazohista a kome je mozak ispran??

ro-bot

pre 10 godina

Muka mi je kad citam ove pro-ruske komentare!!!

Svi vi rusofili ste imali srecu da je Tito sibnuo Staljina, pa ste imali kol'ko-tolko normalan zivot!!! Idite da pitate bilo koga iz zemalja koje je Rusija drzala pod okupacijom decenijama, da li su na strani Rusije!!!
Unistili su pola Evrope i Azije, a sto je najgore, napravili su najvise zrtava u sopstvenom narodu, mnogo vise nego nacisti za vreme drugog sv. rata!!!

Veceg zla svet video nije!!! Jadni Ukrajinci!!

.

pre 10 godina

@Runner
Najveci genocid pocinile su demokrate iz Nemacke.
Ukrajinci nisu bili zrtve nikakvog genocida, bili su zrtve gladi i to u doba najvece ekonomske krize.

Милан

pre 10 godina

Миц по миц и ето нама Руја врло брзо на граници Србије!
А онда нека се свако преиспита где је био и шта је радио за ових 14 година окупације.

AlekS

pre 10 godina

Prosto me fascinira nerealnost kojom odisu gotovi svi komentari, i gotovo sva misljenja ljudi u Srbiji po ovom pitanju! Svima je jasno da je Amerika umesala svoje prste i pokusava da ostvari dobit za sebe (sto je apsolutno tacno i ocigledno), ali mi je neverovatno da svi pravdaju poteze Rusije, koja radi stoprocentno istu stvar, bez trunke razlike. Cak sta vise, prosecnom coveku bi trebalo da je lakse da shvati korist koju ce Rusija izvuci iz svega ovoga (dobice jednu vrlo znacajnu teritoriju), nego korist koju pokusavaju da izvuku Amerikanci. Al dobro, nas i Rusa 300 miliona.. Braca po krvi i ostale gluposti..
(zavere, 15. mart 2014 17:57)

Al ti je analiza, mani ga mito. Pa to zna svaka baba u carsiji. Rusiji ne treba ukrajinska teritorija jer je imaju vise nego sto je imaju. Rusi nece americke rakete na svojoj granici isto kao sto Amerikanci nece ruske na Kubi i Nikaragvi.

Dusan

pre 10 godina

@Vrijeme je za operaciju barbarosa!!!
(Dinosaurus, 15. mart 2014 19:50)
Moze, pa da ubrzo posle te operacije gledamo Ruske vojnike kako ponovo setaju Berlinom.

Petar

pre 10 godina

Znači Ruske trupe su postavile kontrolne punktove, oko njih 120, iz 2 helikoptera, ali su ih Ukrajinski padobranci odbili? Odbili kako kad su ovi već postavili punktove? Taj mali detalj ne piše...

Daredevil

pre 10 godina

"Ugroženi" i "goloruki" opet napadaju "fašiste" i prizivaju agresiju. Povijest se ponavlja.
(zg slavac, 15. mart 2014 17:03)
Ne ponavlja se istorija,ovaj puta će fašisti izgubiti.....za razliku u tvojoj zemlji,nažalost...

js

pre 10 godina

@ro-bot
Ajde ti u Vijetnam, Irak i Avganistan pa pitaj one koje su Amerikanci drzali, ili jos drze pod okupacijom koliko vole Amerikance!
Nisu Rusi pobili milione sireci demokratiju po svetu, to su radile zapadne demokrate.

dante

pre 10 godina

(nu, 15. mart 2014 19:09)
Da znaš suštinu stvari oko Ukrajine, verovatno ne bi tako pisao. Zapad je prouzrokovao pad legalno izabranog režima da bi se dokopao Ukrajine. Da bi odbranila svoje geostrategijske interese, između ostalih Krim gde je stacionirana glavnina ruske Crnomorske flote, jednostavno su morali da reaguju. Da nisu, Ameri bi se tu lepo ušetali, postavili "raketni štit" i oterali ih iz njihovog Crnog mora. Crno more definitivno nije američko i nemaju tu šta da traže. Rusiji na ruku ide što je na Krimu većinsko stanovništvo rusko kojke želi da se pripoji Rusiji. U Kijevu je nelegalna pučistička vlast dovedena od zapadnih obaveštajnih službi. Pa to je jasno kao dan. Osim toga Rusija nije izvršila nikakvu invaziju na Ukrajinu (do sada), ali desničarske snage provociraju intervenciju, koja bi mogla tek da usledi, radi zaštite ruskog stanovništva.

Runner

pre 10 godina

Uvek podrzavam borbu protiv tirana i okupatora. Bravo ukrajinci. Dosta su vas maltretirali vise Rusi u poslednjih 100tinjak godina i nad vama pocinili najveci genocid koji je svet ikada video (Holodomor).

gile

pre 10 godina

Cekajte malo ako sam dobro razumeo Ukrajinci su odbili Ruse koji su potom zauzeli neko selo . Ako ih tako odbijaju ovi ce se lagano prosetati do Kijeva .

zauzeli?oslobodili?

pre 10 godina

Nisu Rusi nista "zauzeli" nego su od 50-ogodisnje UKRAJINSKE TIRANIJE i pokusaja UNIJACENJA = OSLOBODILI (konacno) deo svog nacionalnog korpusa od represije iz Kijeva.

dejan

pre 10 godina

nisam rusofil i cesto idem u Budimpestu i Prag. Jesu ekonomski ziveli losije pod Rusima nego sad, to je tacno, ali me interesuje sta su to Rusi unistili toliko, neka mi objasne mrzitelji istih? U Budimpesti se devojcice od 18 godina prodaju za 20eura, pod Rusima je bilo 20 dm.

zbz

pre 10 godina

@sinisa
Oni terorisali pola Evrope, a druga polovina Evrope terorise ceo svet.
A Rusija ce biti onolika koliku Rusi zele, niko im nista ne moze.

u prolazu

pre 10 godina

idi bre! odbili ih? čime? nekim repelantom tipa autan family ili zanza? Ili su onako, smrduckali niz vetar? Šalu na stranu, ali ako to tamo pukne, odosmo svi u paketu. Ako i preživimo biću zahvalan na Bear Gryllsu i Walking dead seriji...

nu

pre 10 godina

@zavere: Zanimljivo da vam je "neverovatno da svi pravdaju poteze Rusije, koja radi stoprocentno istu stvar", pa pretpostavljam da zelite da kazete da Rusija nakon spolja finansiranog i organizovanog nasilnog drzavnog prevrata treba da se ponasa kao da se nista nije desilo. Isto bi trebala da radi i ako sutra izvrse puc u Jermeniji, Belorusiji, Kazahstanu, na kraju krajeva i u samoj Moskvi?
A moze li Rusija da finansira i organizuje puc npr. u Berlinu, Londonu, Parizu, Siudad Meksiku ili Otavi i da ocekuje da ce i zapadni "partneri" postupiti kako vi preporucujete da Rusija radi u ovom slucaju?

js

pre 10 godina

@Zoki
Hitleru su Rusi dali po usima, a Rusima nema ko da stane na crtu.
Uz to ne treba zaboraviti da je Hitler te 1938. od strane Britanaca i Francuza proglasen garantom mira u Evropi, dok je u SAD stampi proglasen za licnost godine.

Iskren

pre 10 godina

Ne mogu da verujem,Ukrajina ima 45 milijona stanovnika a da 120 Rusa unide u selo a nitko ni metak da opali a kao napad odbijen.Cudne stvari se desavaju.

oh

pre 10 godina

@Ukrajinac
Ratovanje Tatara na strani nacista se ne zaboravlja, nasilno pokatolicavanje Rusa od strane Poljaka se ne zaboravlja, tatarski zlocini u doba Mongola se ne zaboravljaju, nacisticki zlocini i saradnja Ukrajinaca sa Nemcima se ne zaboravlja, poklanjanje Krima Ukrajini se ne zaboravlja.
Ali Krim postaje deo Rusije.

PrincNaZrnuGraska

pre 10 godina

Jeste,ako se Rusi ne povuku,Ukrajinci ce zestoko da im priprete,a mozda im i opsuju nesto,na sta ce ovi panicno da pobegnu pravo u Sibir!

Robin hud

pre 10 godina

Sada je jasno zasto je Rusija bila za to da Marti Ahtisari bude posrednik u onim razgovorima oko Kosova.
Njima je bas kao i SAD takav rezultat oko Kosova odgovarao , zato su se izmedju ostalog sa Kosova i povukli,
zato i nisu zeleli aktivno da sprecavaju druge drzave da priznaju Kosovo.
Interesantni su (a sada i jasniji) bili stavovi kontakt grupe (SAD,Rusija,VB,Francuska) oko pregovora o statusu Kosova.
Da se prisetimo stavova:
1. Nema povratka na staro (!)
2. Nema podele Kosova
Eto sa tim se Rusija slozila , ostalo je samo da Ahtisari odglumi svoje za interese velikih sila i dobije nobelovu nagradu

Rusija nije nikakav pasivni vec poluaktivni saucesnik oko Kosova i lesniarenju kako bi sebi prigrabili Krim, Juznu Osetiju, Abhaziju i ko zna koje sve jos oblasti su u planu.

bice svima bolje

pre 10 godina

@Tuzlak

A da sledecih 25 godina posvetis necemu sta bi uspeo da shvatis? Sudeci po komentaru prepunog izlizanih fraza (patriJote, patike iz izloga, Milosevic kriv za sve itd.) prebaci se na nesto sto ne iziskuje neki preveliki intelektualni napor.

skandal aga

pre 10 godina

Pa kako sad? Jesu li ih odbili ili ih nisu odbili? I postavlja se pitanje da li su Rusi uopste mrdali sa Krima buduci da su Ukrajinci vec izmisljali da su postavljali ulitmatume.

zavere

pre 10 godina

Prosto me fascinira nerealnost kojom odisu gotovi svi komentari, i gotovo sva misljenja ljudi u Srbiji po ovom pitanju! Svima je jasno da je Amerika umesala svoje prste i pokusava da ostvari dobit za sebe (sto je apsolutno tacno i ocigledno), ali mi je neverovatno da svi pravdaju poteze Rusije, koja radi stoprocentno istu stvar, bez trunke razlike. Cak sta vise, prosecnom coveku bi trebalo da je lakse da shvati korist koju ce Rusija izvuci iz svega ovoga (dobice jednu vrlo znacajnu teritoriju), nego korist koju pokusavaju da izvuku Amerikanci. Al dobro, nas i Rusa 300 miliona.. Braca po krvi i ostale gluposti..

robert

pre 10 godina

Nema kuda vise Ukraina nece rata ali namerno to Rusi teraju, od Krima Rusi se ne zaustavljaju i prave nemira gde su ljudi vekovima zivile zajedno i u slozi,to radi Ruske snage sa Putinom na celo da imaju preteksa za jos invaziju na pola Ukraine

nu

pre 10 godina

@zavere: Kada bi se Rusija vodila vasom logikom i nacinom razmisljanja, nestala bi u roku od nekoliko godina ili bi se u najmanju ruku vratila u period koji su imali pod Jeljcinom. Ko treba Rusiji da daje "pravo" da bi intervenisala u susednoj zemlji gde se nalazi njena flota i gde zive njeni sunarodnici? EU ili SAD? Ko je dao "pravo" pomenutim zemljama da finansiraju puc i obaraju vladu tudje zemlje? Kako moze da bude "isto" intervencija u zemlji koja je vekovima bila deo tvoje teritorije, kojima si stvorio drzavu i dao nezavisnost, gde se nalazi tvoja flota, tvoji sunarodnici i intervencije zapada udaljene hiljadama kilometara od njihovih granica pod izgovorima "demokratije", "ljudskih prava" ili WMD-a?
To je za vas "isto"?! Intervencije pod izgovorom demokratije su odnele milione zrtava u Vijetnamu, Iraku, Libiji itd, dok ovde (bar za sada) nije pala cak nijedna zrtva. To je takodje za vas "isto"? Ili imate specifican odnos sa logikom ili je medijska propaganda kod vas odradila tako dobar posao da ne razlikujete crno od belog i samo ponavljate floskule kojima nas globalni mediji be zprestanka zasipaju. Ako dosada niste shvatili ulogu tih medija na primerima Srbije, Libije, Sirije, Vijetnama ili kod izbora B. Obame, mislim da to nikada necete ni shvatiti.

Srle

pre 10 godina

Kada se iskrcaju trupe ruske onda je kasno da se spreci desant. Tako ovde nesto nije ok. Rusi se iskrcali, a desjstvovala pvo ukrajinska.
Kako posle dolecu ukrajinski vojnici kao da Rusi ne mogu da ih vide sa radarom, i Rusi se pokupe i odu. Sto su i Rusi dolazili ako ce tako brzo da se povuku.

tosa

pre 10 godina

Kazu Ukrajinci da su odbili deo ruskih trupa. Da li to znaci da drugi deo nisu uspeli odbiti iako je svega oko 120 ruskih vojnika doslo do Hersonesa?Citava vest mi ipak deluje malo sumnjivo. Nigde pucnjave, nigde ni jedne zrtve?

zavere

pre 10 godina

(nu, 15. mart 2014 19:09)
Molim? To sto je puc finansiran spolja daje Rusima pravo da ZAUZMU deo teritorije jedne zemlje? Jos jednom ponavljam, to je ISTO ono sto rade Amerikanci.

sinisa

pre 10 godina

terorisali su pola evrope 45 godina,a presyali su kada su bankrotirali. cim su malo ekonomski ojacali dizu glavu i traze nove zrtve. kolika to rusija treba da bude?

Markofon

pre 10 godina

Nacin ponasanja pucista u Ukrajini je model kako se ne treba, model koji smo mi doziveli na primeru Jugoslavije. U Ukrajini ne zivi zapadni svet, vec Ukrajinci i Rusi. Samo u simbiozi stava i misljenja ova dva naroda moze se do prosperiteta u Ukrajini, sve ostalo su puki politicki interesi SAD, EU i Rusije. Neverovatno je kako se jedan te isti model puca ponavlja, a narod se ponasao kao zaba u vodi koja se polako zagreva i na kraju nevidevsi da voda kljuca, narod strada.

rusofili

pre 10 godina

@Dejan
Kakve ti nijanse vidis u cinjenici da su se Rusi bez ikakvih problema usetali u drzavu kojoj SAD garantuju teritorijalni integritet, i otcepili im deo teritorije, a sve su prilike da ce im oduzeti i citav istocni deo drzave?
Nema tu nikakvih nijansi, sve je jasno kao dan - Rusi rade sta hoce i niko im nista ne moze.

Mavro

pre 10 godina

Svi oni koji prizivaju invaziju Rusije na Ukrainu su peta kolona i izdajice koji bi za šačicu rublji izdali vlastitu zemlju a takvih je sudeći po komentarima u Srbiji ima jako jako puno! Kakvi su to ljudi koji ne vole vlastitu zemlju i vide je kao koloniju druge zemlje? Naravno, petokolonaši!

aha

pre 10 godina

@ZvezdaSrbija
Samo sto ne shvatas veliku razliku izmedju Hitlera, Srbije ili Albanaca.
Rusiju niko ne moze vojno napasti pa sve da okupiraju pola Evrope, kako to ne razumes?
Ili mislis da ce Amerika da udje u nuklearni rat sa Rusijom da bi zastitila Ukrajinu, Letoniju ili Belgiju npr!?
Bas ce Amerika da se pomiri sa sopstvenim unistenjem zbog nekih drzavica na drugom kraju sveta.
Da je Hitler imao nuklearno oruzje ni njega niko ne bi ometao.
Ne zaboravi da je nedavno obelodanjen britanski vojni plan po kome cak ni u slucaju sovjetskog napada NATO ne bi smeo da napada direktno SSSR vec bi napadali njihove saveznike Bugare, Rumune itd.
Dakle, romantizam ili ne, Amerika i Rusija radice sta pozele i kad to pozele, za njih pravila ne vaze jer im niko nista ne moze, a jedni na druge nece krenuti jer bi to znacilo medjusobno unistenje.

Flash

pre 10 godina

Koliko sam ukapirao prateci vesti po tviteru, izgleda su Rusi zauzeli selo, ali su Ukrajinci ''odbili'' dalje prodiranje, mada je pitanje da li je Rujama uopste bio cilj dalje prodiranje, sa samo 120 vojnika...uglavnom Lokacija sela: http://wikimapia.org/#lang=en&lat=45.900999&lon=34.923306&z=12&m=b

u prolazu

pre 10 godina

@Tuzlak
piše se patriote ne patriJote. Budući da si 25 godina života ulupao u prazno, ajde bar godinu dana posveti pravopisu. Kada se okreneš za sobom...

xRade

pre 10 godina

(Nisu Rusi pobili milione sireci demokratiju po svetu, to su radile zapadne demokrate. (js, 15. mart 2014 20:35))
Rusi su pobili 1.5 miliona u Afganistanu sireci ne znam sta. Koliko god da su Ameri krivi Rusi su gori. Drzali su pola Evrope u ropstvu 50 godina.

Mazohisti

pre 10 godina

Svi ovi koji opravdavaju rusku vojnu okupaciju i napadaju NATO izgleda da im nije bilo dosta 3 mjeseca s istim, nego bi valjda još malo? Kao da im nije bilo dosta pa im fali .... Ima li kraja srpskom mazohizmu?

Бојан Илић

pre 10 godina

najnovija vojna tehnologija.zauzimanje mesta bez pucanja.
(milan, 15. mart 2014 21:03)

И док се цима остатак "демократског" света на челу са САД, они само кажу "харашо, харашо";-)!

AlekS

pre 10 godina

... Ako vec imate taj aršin za Ruse, šta onda oni traže u Ceceniji, Azerbejđanu, Kirgistanu, Turkmenistanu i da ne nabrajam....
(@@@Rusian patriot, 15. mart 2014 22:47)

Nije tu bilo nikakvih "naseljavanja" Rusa. To su potomci Kozaka koji su za racun ruskih careva "otkrivali" nepoznate teritorije. Kao Englezi, Francuzi i Spanci Severnu Ameriku, Spanci i Portugalci Juznu. Da nabrajam dalje, Afriku, Indiju, Polineziju...

oh

pre 10 godina

@srbofil
Oni koji su protiv Putina uglavnom glasaju za KP Rusije koja je druga po snazi u Rusiji, ili za stranku Zirinovskog, koja se zalaze za okupaciju svih bivsih SSSR republika i izlazak Rusije na Indijski okean, uz "disciplinovanje" bivsih drzava clanica Varsavskog Pakta i obracun sa Zapadnom Evropom.
Ovo je inace zvanicna politika Zirinovskog, pa se ja pitam koliko je normalan onaj ko bi pre njega izabrao za predsednika nego Putina!? Ili ti vise odgovaraju komunisti koji su pokazali koliko ih interesuje sta misle Evropa i Amerika i znaju kako sa njima da "razgovaraju"!?

@@@Rusian patriot

pre 10 godina

Malo ste preterali vašim komentarom ili navijanjem. Rusi su sila a Ukrajinci i Tatari nisu. Ok na Krimu živi 58% Rusa, i logicno je da Krim bude deo Rusije.
A što se tice SSSR niste u pravu. Kako objašnjavate veliki broj Rusa u Estoniji, Litvaniji, Letoniji? Upravo zbog sistema raseljavanja Rusa po celoj SSSR. Ako vec imate taj aršin za Ruse, šta onda oni traže u Ceceniji, Azerbejđanu, Kirgistanu, Turkmenistanu i da ne nabrajam.
A za sve komentatore, koji nisu Rusi, zar ste tako brzo zaboravili sve naše nedace punih deset godina. Kome je rat doneo nešto dobro? Uništeni su nam životi svima na teritoriji bivše SFRJ, a svi smo opet tamo gde smo i bili.
Samo se nadam da su ovi komentatori ipak Rusi u Srbiji, ima ih zaista mnogo, mnogo. A mi Srbi treba da gledamo svoja posla kao što su i oni dok smo mi ovde krvarili.
Žao mi je što se ovo sve dešava bilo kom narodu.

Milan

pre 10 godina

Zasto za Ukrajinu bolji gradjanski rat nego referendum?(Suvereni demokrata, 15. mart 2014 16:51)

Iz istog razloga iz kog neko nije hteo tri meseca da da prevremene izbore, nego mu je bilo draze da dodje do cepanja zemlje. Bolesnik.

zavere

pre 10 godina

(AlekS, 15. mart 2014 19:34)
Zanimljiv komentar, prvo kazes da im ne treba teritorija, pa onda da ne smeju da dozvole da amerikanci tu postave rakete, sto implicira da im upravo ta teritorija treba...

zbz

pre 10 godina

@Mavro
A ti bi verovatno odmah glasao da tvoja zemlja postane clan EU, cime se odrice dobrog dela svog suvereniteta? Po cemu si ti onda bolji od tih ruskih placenika?

Ukrajinac

pre 10 godina

Holodomor se ne zaboravlja i ne oprasta. Nasilno preseljenje krimskih Tatara u Sibir se ne zaboravlja. Naseljenje Rusa na Krimu u domove iseljenih Tatara se ne prasta. Ali se istorija ponavlja. Samo da se sirotim Ukrajincima opet ne desi genocid kad su izgubili preko 7.000.000 ljudi.

wavewoman

pre 10 godina

Jel ovo da se vlasi ne dosjete? Baš ono dan prije referenduma, napadaju ali ono samo malo 60 vojnika…..dajte ljudi manite me, treba se roditi sa bubregom umjesto mozga da se sve ovo uzme zdravo za gotovo….

Tuzlak

pre 10 godina

25 godina pratim srpsku politiku i javno mnijenje i dan danas mi nista nije jasno, zapravo manje mi je jasno nego 1989. Kad Hrvatska i BiH odrze referendume u skladu sa ustavom i zakonom, ne valja - jer nisu ucestvovali Srbi. A onda se zagovaraju referendumi u Krimu i RS, mimo ustava, i kao takvima se izdazava podrska, bez rezerve.

Kada Kosovo proglasi nezavisnost mimo svih odredbi medjunarodnog prava, to je zulum zapada, a onda se u sljedecoj recenici trazi isto za RS, RSK itd. I da, za to se krivi samo zapad i neka "belosvetska zavera" - kao smo mi nekome na zapadu bitni. Nekako ni 15 godina kasnije nije ok reci da je za gubitak Kosova i progon Srba iz Hrvatske kriv Milosevic i tadasnji politicki vrh. Valjda nije seksi objasnjenje, nije zanimljivo, lakse je kriviti druge.

Kad Paddy Ashdown kaze da Rusija kuha u Bosni, opet se priziva podjela zemlje i novi rat, te ujedinjenje. Skoro plebiscitarna podrska.

Imam bolju ideju. Hajde da se onda fino cijela BiH pripoji Srbiji. Moze usput i Kosovo, a pitamo i Crnogorce. Samo tu ima mali problem. PatriJote koje urlaju "Kosovo je srce Srbije" dok kradu patike iz polupanih izloga zaboravljaju na neke demokatske standarde, odnosno na 2 miliona albanskih glasova. U Bosni jos 2 miliona "nepodobnih"... Pa se nesto pitam kako se to zamislja? Nekako mi logicno da onda par ministara, ponekad premijer i predsjednik Srbije imaju "egzoticna" imena.

Ili mozda da preslikamo rjesenja iz BiH? Pa da Bosna i Kosovo budu entiteti? :)

js

pre 10 godina

@Zvezda-Srbija
Da, samo sto ne treba ni zaboraviti da je Staljin potpisao pakt o nenapadanju sa Hitlerom tek POSLE proglasenja Hitlera garantom mira u Evropi od strane Britanije i Francuske.
Kad su oni odlucili da Hitlera proglase za prijatelja, nista cudno sto se i Staljin osigurao.

AlekS

pre 10 godina

(AlekS, 15. mart 2014 19:34)
Zanimljiv komentar, prvo kazes da im ne treba teritorija, pa onda da ne smeju da dozvole da amerikanci tu postave rakete, sto implicira da im upravo ta teritorija treba...
(zavere, 15. mart 2014 20:01)

Slobodno kazite i "logican". Rusiju zanima Ukrajina taman onolko koliko NATO i Amerikance. Ceo problem je u americkom raketnom stitu, koji bi oni izokola da tamo da postave. Sada je situacija ista kao kod Kubanske krize i tu uzmicanja nema, po cenu rata. To je svima jasno i zato rata nece biti cak iako bude u pitanju i teritorija do Dnjepra pa sve do Odese.

bgd

pre 10 godina

@Tuzlak

cek polako.. Ja sam bio za Jugoslaviju kao konfederaciju uradjenu po modelu Svajcarske, ali sam takodje i za uspostavljanje nekih globalnih standarda, koje bi trebalo da sprece rat i zbog kojih su UN i nastale.. Znaci ako mi 25 god pricamo istu pricu, prvo sa Slovenijom, preko Hrvatske, BIH itd pa do Kosova a nama Amerika i njihovi saveznici iz EU poturaju jednu pricu, i ako nas sankcijama i bombardovanjem koje nije bilo dozvoljeno od strane UN (zajedno za nasom nesposobnoscu da shvatimo sta se desava oko nas) unazade toliko da ni danas nismo uspeli da stanemo na noge, i da su nas svim tim potpuno potcinili, kako onda jedan senator Keri ima pravo da preti Rusima koji to isto cine sa Krimom koji se pri tome nalazi na njihovoj granici, na kome zive Rusi, i koji je za Rusiju veoma velike istorijske vaznosti... Pravo pitanje za Ukrajince je zasto im toliko smeta nagomilavanje ruske vojske U RUSIJI uz njihovu granicu, a ne smeta ima nagomilavanje americke vojske na drugoj njihovoj granici U RUMUNIJI, POLJSKOJ, ESTONIJI (na drugoj polulopti od one na kojoj se nalazi SAD)... Nije sve tako crno a ni belo slazem se, ali ono sto zelim da kazem je da mi treba jednom da ucutimo i da se sklonimo iz prepucavanja izmedju velikih sila i da gledamo malo svoje dupe isto kao sto su to cinili Rusi pre 15ak godina a koji su nas se sad odjednom setili...

ZvezdaSrbija

pre 10 godina

@aha
Želeo sam da kažem da je nacionalna ideja "svi u jednoj državi" opasna, i da se to istorijski pokazalo, ali biće da se nismo razumeli.
Sa druge strane, kad si već raspoložen za polemiku, mešaš silu i pravo. To što Rusija ima silu, ne daje joj za pravo da okupira drugog. (Čak i da je Ukrajina stvorena za vreme Staljina, to što Rusi sada imaju silu, ne daje im za pravo da je brišu.)

Bez falsifikata i lazu 100% original info

pre 10 godina

Zauzeli samo jedn selo? Sitnica. Ameri i zapad zauzese citavi Balkan i opet ima malo!?Hteli bi i Krim.Mada kada bi uporedio Krim sa Balkanom zapad i Ameri ne znaju kakvu su nesrecu prokockali kada su se opredelili za BALKAN.Crimea tj. Krim ode Rusima.takodje se plasim da jednog dana ne bude mirovnih misija negde u Americi. Sanjao sam los san (po obicaju uvek se materijalizuje) da su Rusi zajedno sa Kinezima i Irancima otisli u mirovnu misiju tamo negde na Americkom kontinentu.

Dejan

pre 10 godina

Polako bre `rusofili`, ili obozavaoci rusa, pa nije sve crno-belo, ima bezbroj nijansi. Sacekajte malo, i uskoro cete videti da je bilo` tresla se gora, rodio se mis. Pa nije valjda da postoji neko normalan, koji bi se radovao trecem svetskom ratu? Hajde malo da ratoborni `srbi` malo uspore, i gledaju svoja posla, i svoj interes.

@Russian patriot

pre 10 godina

"Gde ima Rusa to je ruska zemlja".
E pa lepo ali postoje i drugi patrioti. Ne žive tamo na Krimu i istocnoj Ukrajini samo Rusi nego i Ukrajinci. Ja takođe mislim da bi Krim trebalo da pripadne Rusiji, jer mi je to nekako simbol Rusije. Ali se oni verovatno nece zadržati samo na Krimu, vec i dalje. E to nije u redu. U SSSRu je bilo pravilo da se zaposlenje vrši u raznim krajevima tadašnje države. Isto kao što su kod nas vojna lica namerno slata u suprotne delove zemlje.
Zato ta logika ne stoji. Koliko kineza ima u SAD ili Australiji, šta to onda znaci?

mladen

pre 10 godina

(Tuzlak, 15. mart 2014 22:10)
pa vidis prijatelju dok smo se mi borili za pravo i pravdu vi ste stvarali svoje jednonacionalne drzave,sad kad vise nemate sta da trazite morate malo i da dajete.previse je narod na balkanu glu... da bih svatio kako razmisljaju veliki.

srbofil

pre 10 godina

Narodi koji podrzavaju velikog vodju su u startu propali, jadni pametni Rusi koji nisu za Putina, do kraja zivota nece moci normalno da zive.

adje

pre 10 godina

ovo je politicki dogovor izmedju rusije ukrajine amerike i evrope evo nek se krim pripoji rusiji ona je ekonomski jaka i moze hraniti sve a srbija ne moze da hrani 7 miliona ljudi i jos pricaju za srpsku oko milion i po i kosovari oko 2 miliona pa srbija bi pukla od bede...srbija nije zemlja koja bi mogla teritorijalno da se povecava samo zato sto je ekononski slaba...

Бацач пламена

pre 10 godina

@Necroman

Ne zavaravaj se, ti Hrvati koje je Crvena Armija pidružila partizanima su nastradali samo tako. Tito im nije verovao, pa ih je slao na najgora mesta u borbama, masovno su ginuli, a moguće je i da su im partizani pucali u leđa jer ne postoje druga objašnjenja za toliko mrtvih. Neki su čak otišli opet ustašama, pa su ubijeni od partizana 1945. Nakon rata nekima je suđeno za fašističku prošlost, a nekima jer je Tito mislio da su Staljinovi agenti. A i u ruskom zarobljeništvu su mučeni glađu i bolešću.

bleac

pre 10 godina

niko me se ne gine pa se pusta sili da radi sta oce. mada da je u pitanju neko manje civilizovqno mesto, gao bliski istok. nasao bi se neko da ispali metak

Владимир

pre 10 godina

Ово подсећа на један део у књизи "Живот и прикљученија војника Ивана Чонкина" кад војници упадају у село... (:
Топло препоручујем.

Sloba

pre 10 godina

Mene interesuje sta ce biti sa vazduhoplovnom industrijom, civilnom i vojnom, ona je sva u Ukrajini ako se ne varam. Mig, Tupoljev, Sukoljev....

ZvezdaSrbija

pre 10 godina

@aha
I Hitler je počeo tako što je "samo" hteo da svi Nemci budu u jednoj državi (Češka, Poljska), pa svi znamo kako je to završilo... Tu su se Evropa i Amerika žestoko opekle, pa se naježe na pomen takvih ideja... (Sloba se zeznuo, a zeznuće se i Albanci sa tom istom idejom, samo kada ih EU i Amerika malo potroše kao saveznike i kada im ovi ozbiljnije zakucaju na granice..) Ko je zakasnio na voz "nacionalne države" (u tom smislu) zakasnio je... Vreme takvog nacional-romantizma pripada XIX veku...

ZvezdaSrbija

pre 10 godina

@js A ne bi trebalo zaboraviti ni da je Staljin imao pakt o nenapadanju sa Hitlerom. (Ne branim ni Britance, ni Francuze, ni Amere, ni Ruse, već ih sve zajedno napadam. :) )

aha

pre 10 godina

@ZvezdaSrbija
Sasvim se slazem, sila nije isto sto i pravo i da je ovo idealan svet, svi bi postovali zakone.
Ali realnost je takva da je sila iznad prava, prema tome Rusija moze da radi sta hoce i niko joj nista ne moze.
Isto tako, SAD vec godinama krse medjunarodno pravo i niko im nista ne moze.
Jedino su ih Rusi sprecili da to urade u Siriji...
Uz to, nova vlast u Ukrajini je takodje na vlast dosla bez ikakvih izbora, nezakonito.... protivpravno odmah ukinula ruski kao zvanicni jezik i protivpravno prihvatila ucesce pronacistickih struktura u vlasti.
Ako nesto dobro moze doneti situacija u Ukrajini, onda je to i konacno saznanje Amerikanaca da se Rusija vise nece uzdrzavati od krsenja prava, a pritom ce se pozivati na situacije u kojima su Amerikanci to isto radili.
Dakle, vraca se ona situacija koju smo imali pre nekoliko decenija - svaka sila mora da pazi sta radi jer mora biti svesna da ona druga sila moze isto to uraditi. Samim tim ce Amerikanci biti oprezniji, jer ako oni napadnu npr. Siriju zbog krsenja ljudskih prava, isto to Rusi mogu uraditi u Ukrajini, Moldaviji ili npr. Saudijskoj Arabiji.
Ako Ameri napadnu Iran zbog sumnje da proizvode nuklearnu bombu, to moze uraditi i Rusija nekoj drugoj drzavi koju Amerika podrzava.
Koliko god ne volim napade bilo koje sile na neku slabiju drzavu, drago mi je sto konacno nestaje "jednopolarni svet" kakav smo imali 25 godina.

Realna

pre 10 godina

Ne daj Boze rata,da im se dogodi sto i nama na prostorima bivse SFRJ,koliko stradanja i mrznje koja se nece ugasiti vekovima!Zavadili nas,unistili pa sad vladaju!

Nisam ja

pre 10 godina

E žali takvu naciju koja ni glas nije pustila kada su je pokoravali. Mi onako mali smo bar pružali neki otpor. Ovo je previše jadno

prolece

pre 10 godina

Pa kao i u svim zemljama u pogranicnim pojasevima ostaju samo bake i deke koji ne mogu otic ka unutrasnjosti i to je to pa se tako i desilo.

Runner

pre 10 godina

Uvek podrzavam borbu protiv tirana i okupatora. Bravo ukrajinci. Dosta su vas maltretirali vise Rusi u poslednjih 100tinjak godina i nad vama pocinili najveci genocid koji je svet ikada video (Holodomor).

robert

pre 10 godina

Nema kuda vise Ukraina nece rata ali namerno to Rusi teraju, od Krima Rusi se ne zaustavljaju i prave nemira gde su ljudi vekovima zivile zajedno i u slozi,to radi Ruske snage sa Putinom na celo da imaju preteksa za jos invaziju na pola Ukraine

ro-bot

pre 10 godina

Muka mi je kad citam ove pro-ruske komentare!!!

Svi vi rusofili ste imali srecu da je Tito sibnuo Staljina, pa ste imali kol'ko-tolko normalan zivot!!! Idite da pitate bilo koga iz zemalja koje je Rusija drzala pod okupacijom decenijama, da li su na strani Rusije!!!
Unistili su pola Evrope i Azije, a sto je najgore, napravili su najvise zrtava u sopstvenom narodu, mnogo vise nego nacisti za vreme drugog sv. rata!!!

Veceg zla svet video nije!!! Jadni Ukrajinci!!

sinisa

pre 10 godina

terorisali su pola evrope 45 godina,a presyali su kada su bankrotirali. cim su malo ekonomski ojacali dizu glavu i traze nove zrtve. kolika to rusija treba da bude?

zavere

pre 10 godina

Prosto me fascinira nerealnost kojom odisu gotovi svi komentari, i gotovo sva misljenja ljudi u Srbiji po ovom pitanju! Svima je jasno da je Amerika umesala svoje prste i pokusava da ostvari dobit za sebe (sto je apsolutno tacno i ocigledno), ali mi je neverovatno da svi pravdaju poteze Rusije, koja radi stoprocentno istu stvar, bez trunke razlike. Cak sta vise, prosecnom coveku bi trebalo da je lakse da shvati korist koju ce Rusija izvuci iz svega ovoga (dobice jednu vrlo znacajnu teritoriju), nego korist koju pokusavaju da izvuku Amerikanci. Al dobro, nas i Rusa 300 miliona.. Braca po krvi i ostale gluposti..

Ukrajinac

pre 10 godina

Holodomor se ne zaboravlja i ne oprasta. Nasilno preseljenje krimskih Tatara u Sibir se ne zaboravlja. Naseljenje Rusa na Krimu u domove iseljenih Tatara se ne prasta. Ali se istorija ponavlja. Samo da se sirotim Ukrajincima opet ne desi genocid kad su izgubili preko 7.000.000 ljudi.

Mazohisti

pre 10 godina

Svi ovi koji opravdavaju rusku vojnu okupaciju i napadaju NATO izgleda da im nije bilo dosta 3 mjeseca s istim, nego bi valjda još malo? Kao da im nije bilo dosta pa im fali .... Ima li kraja srpskom mazohizmu?

Mavro

pre 10 godina

Svi oni koji prizivaju invaziju Rusije na Ukrainu su peta kolona i izdajice koji bi za šačicu rublji izdali vlastitu zemlju a takvih je sudeći po komentarima u Srbiji ima jako jako puno! Kakvi su to ljudi koji ne vole vlastitu zemlju i vide je kao koloniju druge zemlje? Naravno, petokolonaši!

srbofil

pre 10 godina

Narodi koji podrzavaju velikog vodju su u startu propali, jadni pametni Rusi koji nisu za Putina, do kraja zivota nece moci normalno da zive.

Milan

pre 10 godina

Zasto za Ukrajinu bolji gradjanski rat nego referendum?(Suvereni demokrata, 15. mart 2014 16:51)

Iz istog razloga iz kog neko nije hteo tri meseca da da prevremene izbore, nego mu je bilo draze da dodje do cepanja zemlje. Bolesnik.

xRade

pre 10 godina

(Nisu Rusi pobili milione sireci demokratiju po svetu, to su radile zapadne demokrate. (js, 15. mart 2014 20:35))
Rusi su pobili 1.5 miliona u Afganistanu sireci ne znam sta. Koliko god da su Ameri krivi Rusi su gori. Drzali su pola Evrope u ropstvu 50 godina.

Милан

pre 10 godina

Миц по миц и ето нама Руја врло брзо на граници Србије!
А онда нека се свако преиспита где је био и шта је радио за ових 14 година окупације.

Tuzlak

pre 10 godina

25 godina pratim srpsku politiku i javno mnijenje i dan danas mi nista nije jasno, zapravo manje mi je jasno nego 1989. Kad Hrvatska i BiH odrze referendume u skladu sa ustavom i zakonom, ne valja - jer nisu ucestvovali Srbi. A onda se zagovaraju referendumi u Krimu i RS, mimo ustava, i kao takvima se izdazava podrska, bez rezerve.

Kada Kosovo proglasi nezavisnost mimo svih odredbi medjunarodnog prava, to je zulum zapada, a onda se u sljedecoj recenici trazi isto za RS, RSK itd. I da, za to se krivi samo zapad i neka "belosvetska zavera" - kao smo mi nekome na zapadu bitni. Nekako ni 15 godina kasnije nije ok reci da je za gubitak Kosova i progon Srba iz Hrvatske kriv Milosevic i tadasnji politicki vrh. Valjda nije seksi objasnjenje, nije zanimljivo, lakse je kriviti druge.

Kad Paddy Ashdown kaze da Rusija kuha u Bosni, opet se priziva podjela zemlje i novi rat, te ujedinjenje. Skoro plebiscitarna podrska.

Imam bolju ideju. Hajde da se onda fino cijela BiH pripoji Srbiji. Moze usput i Kosovo, a pitamo i Crnogorce. Samo tu ima mali problem. PatriJote koje urlaju "Kosovo je srce Srbije" dok kradu patike iz polupanih izloga zaboravljaju na neke demokatske standarde, odnosno na 2 miliona albanskih glasova. U Bosni jos 2 miliona "nepodobnih"... Pa se nesto pitam kako se to zamislja? Nekako mi logicno da onda par ministara, ponekad premijer i predsjednik Srbije imaju "egzoticna" imena.

Ili mozda da preslikamo rjesenja iz BiH? Pa da Bosna i Kosovo budu entiteti? :)

@Russian patriot

pre 10 godina

"Gde ima Rusa to je ruska zemlja".
E pa lepo ali postoje i drugi patrioti. Ne žive tamo na Krimu i istocnoj Ukrajini samo Rusi nego i Ukrajinci. Ja takođe mislim da bi Krim trebalo da pripadne Rusiji, jer mi je to nekako simbol Rusije. Ali se oni verovatno nece zadržati samo na Krimu, vec i dalje. E to nije u redu. U SSSRu je bilo pravilo da se zaposlenje vrši u raznim krajevima tadašnje države. Isto kao što su kod nas vojna lica namerno slata u suprotne delove zemlje.
Zato ta logika ne stoji. Koliko kineza ima u SAD ili Australiji, šta to onda znaci?

zavere

pre 10 godina

(nu, 15. mart 2014 19:09)
Molim? To sto je puc finansiran spolja daje Rusima pravo da ZAUZMU deo teritorije jedne zemlje? Jos jednom ponavljam, to je ISTO ono sto rade Amerikanci.

Sloba

pre 10 godina

Mene interesuje sta ce biti sa vazduhoplovnom industrijom, civilnom i vojnom, ona je sva u Ukrajini ako se ne varam. Mig, Tupoljev, Sukoljev....

ZvezdaSrbija

pre 10 godina

@aha
Želeo sam da kažem da je nacionalna ideja "svi u jednoj državi" opasna, i da se to istorijski pokazalo, ali biće da se nismo razumeli.
Sa druge strane, kad si već raspoložen za polemiku, mešaš silu i pravo. To što Rusija ima silu, ne daje joj za pravo da okupira drugog. (Čak i da je Ukrajina stvorena za vreme Staljina, to što Rusi sada imaju silu, ne daje im za pravo da je brišu.)

Stri le

pre 10 godina

Mi se u komentarima toliko kunemo u te Ruse, a kad treba stvarno da im pomognemo nema nas nigde. Ne mislim na onu sacicu bradatih cirkuzanata koji su otisli da zamene sljivu votkom, nego na ispunjenje obaveza u vezi sa Juznim tokom. To je njima najbitnije. Kada treba nase pare da se daju ( mislim da je oko 30 miliona evra) onda je te tehnicka vlada, te nema garancija, te... Ako hocemo da nas postuju moramo i mi da postujemo preuzete obaveze.

Zole

pre 10 godina

Radi se o medijskoj propagandi. Ovi zapadni mediji nemaju nikakvog srama ni odgovornosti. Poturaju ovakve price samo da bi se zaratilo i narod okrenuli jedni protiv drugih. Mi najbolje znamo kakvi su oni.

nene

pre 10 godina

hahah, kapiram da je i urednicima glupo da prenose ovakve vesti. Jeste, Rusija odlucila da napadne Ukrajinu jednu noc pred referendum, sa 120 ljudi su krenuli da izvrse invaziju na jednu nebitnu oblast, ali su ih hrabre ukrajinske snage zaustavile avionima, pvo, specijalnim jedinicama i ostalim. Da farsa bude veca, nigde to nije glavna vest, nego sporedna, onako usput da se saopsti.

Slavisa Kg

pre 10 godina

Neskriveno ste se stavili na stranu onih koji su nam zemlju bombardovali 75 dana !! Sramota !! Ova informacija nije tacana. Ako vec prenosite vesti sa tudjih izvora, proverite vest na vise mesta.

Dejan

pre 10 godina

Polako bre `rusofili`, ili obozavaoci rusa, pa nije sve crno-belo, ima bezbroj nijansi. Sacekajte malo, i uskoro cete videti da je bilo` tresla se gora, rodio se mis. Pa nije valjda da postoji neko normalan, koji bi se radovao trecem svetskom ratu? Hajde malo da ratoborni `srbi` malo uspore, i gledaju svoja posla, i svoj interes.

adje

pre 10 godina

ovo je politicki dogovor izmedju rusije ukrajine amerike i evrope evo nek se krim pripoji rusiji ona je ekonomski jaka i moze hraniti sve a srbija ne moze da hrani 7 miliona ljudi i jos pricaju za srpsku oko milion i po i kosovari oko 2 miliona pa srbija bi pukla od bede...srbija nije zemlja koja bi mogla teritorijalno da se povecava samo zato sto je ekononski slaba...

Robin hud

pre 10 godina

Sada je jasno zasto je Rusija bila za to da Marti Ahtisari bude posrednik u onim razgovorima oko Kosova.
Njima je bas kao i SAD takav rezultat oko Kosova odgovarao , zato su se izmedju ostalog sa Kosova i povukli,
zato i nisu zeleli aktivno da sprecavaju druge drzave da priznaju Kosovo.
Interesantni su (a sada i jasniji) bili stavovi kontakt grupe (SAD,Rusija,VB,Francuska) oko pregovora o statusu Kosova.
Da se prisetimo stavova:
1. Nema povratka na staro (!)
2. Nema podele Kosova
Eto sa tim se Rusija slozila , ostalo je samo da Ahtisari odglumi svoje za interese velikih sila i dobije nobelovu nagradu

Rusija nije nikakav pasivni vec poluaktivni saucesnik oko Kosova i lesniarenju kako bi sebi prigrabili Krim, Juznu Osetiju, Abhaziju i ko zna koje sve jos oblasti su u planu.

aha

pre 10 godina

@@Russian Patriot
Rusi su vecina, Tatari i Ukrajinci nisu. Rusi su sila, Tatari i Ukrajinci nisu.
I ja mislim da ce Rusi pripojiti i neke druge teritorije ali na to imaju pravo. Nema struktura stanovnistva veze sa zaposljavanjem u doba SSSR-a, vec sa istorijom. Ukrajina nikada nije bila nezavisna drzava i nikada nije bila tako velika kao danas. Danasnje granice dodelili su joj u doba SSSR-a bez ikakve realne osnove. Pre toga je to bila teritorija Rusije.
Pravoslavno stanovnistvo, Rusi, tamo su ziveli vekovima i borili se protiv Tatara i Poljaka koji su uvek tezili okupaciji danasnje Ukrajine a kasnije i Rusije.
Dakle, Rusi zele one teritorije na kojima zive milioni Rusa koji su nekada bili deo Rusije, nema to nikake slicnosti sa Kinezima u SAD-u.

.

pre 10 godina

@Runner
Najveci genocid pocinile su demokrate iz Nemacke.
Ukrajinci nisu bili zrtve nikakvog genocida, bili su zrtve gladi i to u doba najvece ekonomske krize.

ZvezdaSrbija

pre 10 godina

@aha
I Hitler je počeo tako što je "samo" hteo da svi Nemci budu u jednoj državi (Češka, Poljska), pa svi znamo kako je to završilo... Tu su se Evropa i Amerika žestoko opekle, pa se naježe na pomen takvih ideja... (Sloba se zeznuo, a zeznuće se i Albanci sa tom istom idejom, samo kada ih EU i Amerika malo potroše kao saveznike i kada im ovi ozbiljnije zakucaju na granice..) Ko je zakasnio na voz "nacionalne države" (u tom smislu) zakasnio je... Vreme takvog nacional-romantizma pripada XIX veku...

zauzeli?oslobodili?

pre 10 godina

Nisu Rusi nista "zauzeli" nego su od 50-ogodisnje UKRAJINSKE TIRANIJE i pokusaja UNIJACENJA = OSLOBODILI (konacno) deo svog nacionalnog korpusa od represije iz Kijeva.

Салвадор ДаЛи

pre 10 godina

Ма ово је обична патка по мени, дезинформације од стране Кијева. Управо слушам-гледам директан пренос сједнице Савјета Безбједности. Украјински министар се обраћа након гласања у коме је Русија уложила вето, и усред разговора прави дигресију и каже да му је прије сат времена јављено из Кијева да су Руске снаге покушале да уђу у Херсонску Област која се граничи са Републиком Крим. Сумњао сам у ову вијест, али након што је то поменуо украјински министар, постало је јасно да је то дезинформација Кијева. Патка, патка, патка.

nu

pre 10 godina

@zavere: Zanimljivo da vam je "neverovatno da svi pravdaju poteze Rusije, koja radi stoprocentno istu stvar", pa pretpostavljam da zelite da kazete da Rusija nakon spolja finansiranog i organizovanog nasilnog drzavnog prevrata treba da se ponasa kao da se nista nije desilo. Isto bi trebala da radi i ako sutra izvrse puc u Jermeniji, Belorusiji, Kazahstanu, na kraju krajeva i u samoj Moskvi?
A moze li Rusija da finansira i organizuje puc npr. u Berlinu, Londonu, Parizu, Siudad Meksiku ili Otavi i da ocekuje da ce i zapadni "partneri" postupiti kako vi preporucujete da Rusija radi u ovom slucaju?

Daredevil

pre 10 godina

"Ugroženi" i "goloruki" opet napadaju "fašiste" i prizivaju agresiju. Povijest se ponavlja.
(zg slavac, 15. mart 2014 17:03)
Ne ponavlja se istorija,ovaj puta će fašisti izgubiti.....za razliku u tvojoj zemlji,nažalost...

ha

pre 10 godina

Ovi Ukrajinci lupetaju a ni sami vise ne znaji sta pricaju.
Pored svog njihovog "odbijanja" napada uz pomoc aviona, PVO, specijalaca itd. iskrcalo se 120 ruskih vojnika i zauzelo pozicije a da nijedan nije povredjen?
Znao sam ja da su Rusi vojna supersila, ali ovo prevazilazi sve, ispadose nadljudi. 120 vojnika jace od aviona, tenkova....

oh

pre 10 godina

@Ukrajinac
Ratovanje Tatara na strani nacista se ne zaboravlja, nasilno pokatolicavanje Rusa od strane Poljaka se ne zaboravlja, tatarski zlocini u doba Mongola se ne zaboravljaju, nacisticki zlocini i saradnja Ukrajinaca sa Nemcima se ne zaboravlja, poklanjanje Krima Ukrajini se ne zaboravlja.
Ali Krim postaje deo Rusije.

dejan

pre 10 godina

nisam rusofil i cesto idem u Budimpestu i Prag. Jesu ekonomski ziveli losije pod Rusima nego sad, to je tacno, ali me interesuje sta su to Rusi unistili toliko, neka mi objasne mrzitelji istih? U Budimpesti se devojcice od 18 godina prodaju za 20eura, pod Rusima je bilo 20 dm.

@@@

pre 10 godina

@Milan
Ma nemoj, a ko je izabrao ove koji se predstavljaju kao vlast u Ukrajini? Ko? Na kojim izborima? Janukovica su milioni izabrali za predsednika drzave, a ove niko nije izabrao.
Odakle ta glupost da Predsednik mora da raspise izbore kad god to neka grupa demonstranata trazi?
Oni koji su pucem preuzeli vlast, ukinuli ruski jezik, rusili spomenike ruskoj (sovjetskoj) vojsci, maltretirali sve koji pricaju ruskim jezikom itd. sada su dobili sto su trazili.
Krim je samo pocetak, ovi u Kijevu bice vladari bez drzave, a za to su sami krivi i tako im i treba.

Petar

pre 10 godina

Svi ovi koji opravdavaju rusku vojnu okupaciju i napadaju NATO izgleda da im nije bilo dosta 3 mjeseca s istim, nego bi valjda još malo? Kao da im nije bilo dosta pa im fali .... Ima li kraja srpskom mazohizmu?
(Mazohisti, 15. mart 2014 19:49)
Znači NATO i Zapad, ( živi mi bili junaci) njihov genocid si brže bolje zaboravio? Osiromašen Uranijum zbog koga će tvoj unuk ili praunuk sa 30 god. da oboli od Raka, to nema veze. Njihova junačka akcija 99-te, protiv male Milice na noši, to je razumljivo i td... Mnogo su dobri ti Amerikanci sa Evropom njihovom pudlicom, mnogo su časni i pametni i posle te agresije kojom su hteli da nas istrebe kao narod, odjednom, preko noći, žele nam dobro...Ih, blago nama... Hvala im. Ne ja nisam Rusofil, ja najradije gledam svoje dvorište i svoje probleme da rečim, ne plaim se kao klinac na te Amer-Rus fore i td. Ali sa ovo malo mozga uvek sam za Silu koja makar ne želi da me istrebi sa lica zemlje, nego za silu koja to želi, koja je to i uradila i koja će i sutra nastaviti sa tim. Ko je Mazohista a kome je mozak ispran??

@@@Rusian patriot

pre 10 godina

Malo ste preterali vašim komentarom ili navijanjem. Rusi su sila a Ukrajinci i Tatari nisu. Ok na Krimu živi 58% Rusa, i logicno je da Krim bude deo Rusije.
A što se tice SSSR niste u pravu. Kako objašnjavate veliki broj Rusa u Estoniji, Litvaniji, Letoniji? Upravo zbog sistema raseljavanja Rusa po celoj SSSR. Ako vec imate taj aršin za Ruse, šta onda oni traže u Ceceniji, Azerbejđanu, Kirgistanu, Turkmenistanu i da ne nabrajam.
A za sve komentatore, koji nisu Rusi, zar ste tako brzo zaboravili sve naše nedace punih deset godina. Kome je rat doneo nešto dobro? Uništeni su nam životi svima na teritoriji bivše SFRJ, a svi smo opet tamo gde smo i bili.
Samo se nadam da su ovi komentatori ipak Rusi u Srbiji, ima ih zaista mnogo, mnogo. A mi Srbi treba da gledamo svoja posla kao što su i oni dok smo mi ovde krvarili.
Žao mi je što se ovo sve dešava bilo kom narodu.

Добронамерни саветодавац

pre 10 godina

Руске трупе се НЕ МОГУ одбити, основна стратегија је да их не провоцираш! Ова доктрина је већ деценијама део наставног плана и програма на војним академијама у Паризу, Будимпешти, Берлину, а однедавно и у Грозном и Тбилисију. Према незваничним информацијама, америчка елита интензивно ради на њеном увођењу у уџбенике питомаца на Вест Поинту. :-)

zbz

pre 10 godina

@sinisa
Oni terorisali pola Evrope, a druga polovina Evrope terorise ceo svet.
A Rusija ce biti onolika koliku Rusi zele, niko im nista ne moze.

u prolazu

pre 10 godina

@Tuzlak
piše se patriote ne patriJote. Budući da si 25 godina života ulupao u prazno, ajde bar godinu dana posveti pravopisu. Kada se okreneš za sobom...

Krkobaba

pre 10 godina

Jel to u skladu sa instrukcijama americkog vojnog atasea o diverzijama na Krimu zasta ce se optuziti ruska vojska. Kao i podmetunuta bomba na Harkovskom univerzitetu od strane nacista gde je povredjeno dva studenta i profesor? Da li se to slusaju iz provaljenih emailova?

zavere

pre 10 godina

(AlekS, 15. mart 2014 19:34)
Zanimljiv komentar, prvo kazes da im ne treba teritorija, pa onda da ne smeju da dozvole da amerikanci tu postave rakete, sto implicira da im upravo ta teritorija treba...

ZvezdaSrbija

pre 10 godina

@js A ne bi trebalo zaboraviti ni da je Staljin imao pakt o nenapadanju sa Hitlerom. (Ne branim ni Britance, ni Francuze, ni Amere, ni Ruse, već ih sve zajedno napadam. :) )

bice svima bolje

pre 10 godina

@Tuzlak

A da sledecih 25 godina posvetis necemu sta bi uspeo da shvatis? Sudeci po komentaru prepunog izlizanih fraza (patriJote, patike iz izloga, Milosevic kriv za sve itd.) prebaci se na nesto sto ne iziskuje neki preveliki intelektualni napor.

Mihailo

pre 10 godina

Vrijeme je za operaciju barbarosa!!!
(Dinosaurus, 15. mart 2014 19:50)

SusJed, sećaš li se kako su ti prošli preci koji su učestvovali u operaciji "Barbarosa"? Ne bi valjda i ti da se posle dede i pradede kuvaš u "staljingradskom kotlu"?

js

pre 10 godina

@ro-bot
Ajde ti u Vijetnam, Irak i Avganistan pa pitaj one koje su Amerikanci drzali, ili jos drze pod okupacijom koliko vole Amerikance!
Nisu Rusi pobili milione sireci demokratiju po svetu, to su radile zapadne demokrate.

rusofili

pre 10 godina

@Dejan
Kakve ti nijanse vidis u cinjenici da su se Rusi bez ikakvih problema usetali u drzavu kojoj SAD garantuju teritorijalni integritet, i otcepili im deo teritorije, a sve su prilike da ce im oduzeti i citav istocni deo drzave?
Nema tu nikakvih nijansi, sve je jasno kao dan - Rusi rade sta hoce i niko im nista ne moze.

AlekS

pre 10 godina

Prosto me fascinira nerealnost kojom odisu gotovi svi komentari, i gotovo sva misljenja ljudi u Srbiji po ovom pitanju! Svima je jasno da je Amerika umesala svoje prste i pokusava da ostvari dobit za sebe (sto je apsolutno tacno i ocigledno), ali mi je neverovatno da svi pravdaju poteze Rusije, koja radi stoprocentno istu stvar, bez trunke razlike. Cak sta vise, prosecnom coveku bi trebalo da je lakse da shvati korist koju ce Rusija izvuci iz svega ovoga (dobice jednu vrlo znacajnu teritoriju), nego korist koju pokusavaju da izvuku Amerikanci. Al dobro, nas i Rusa 300 miliona.. Braca po krvi i ostale gluposti..
(zavere, 15. mart 2014 17:57)

Al ti je analiza, mani ga mito. Pa to zna svaka baba u carsiji. Rusiji ne treba ukrajinska teritorija jer je imaju vise nego sto je imaju. Rusi nece americke rakete na svojoj granici isto kao sto Amerikanci nece ruske na Kubi i Nikaragvi.

PrincNaZrnuGraska

pre 10 godina

Jeste,ako se Rusi ne povuku,Ukrajinci ce zestoko da im priprete,a mozda im i opsuju nesto,na sta ce ovi panicno da pobegnu pravo u Sibir!

dante

pre 10 godina

(nu, 15. mart 2014 19:09)
Da znaš suštinu stvari oko Ukrajine, verovatno ne bi tako pisao. Zapad je prouzrokovao pad legalno izabranog režima da bi se dokopao Ukrajine. Da bi odbranila svoje geostrategijske interese, između ostalih Krim gde je stacionirana glavnina ruske Crnomorske flote, jednostavno su morali da reaguju. Da nisu, Ameri bi se tu lepo ušetali, postavili "raketni štit" i oterali ih iz njihovog Crnog mora. Crno more definitivno nije američko i nemaju tu šta da traže. Rusiji na ruku ide što je na Krimu većinsko stanovništvo rusko kojke želi da se pripoji Rusiji. U Kijevu je nelegalna pučistička vlast dovedena od zapadnih obaveštajnih službi. Pa to je jasno kao dan. Osim toga Rusija nije izvršila nikakvu invaziju na Ukrajinu (do sada), ali desničarske snage provociraju intervenciju, koja bi mogla tek da usledi, radi zaštite ruskog stanovništva.

prolece

pre 10 godina

Pa kao i u svim zemljama u pogranicnim pojasevima ostaju samo bake i deke koji ne mogu otic ka unutrasnjosti i to je to pa se tako i desilo.

Dusan

pre 10 godina

@Vrijeme je za operaciju barbarosa!!!
(Dinosaurus, 15. mart 2014 19:50)
Moze, pa da ubrzo posle te operacije gledamo Ruske vojnike kako ponovo setaju Berlinom.

mladen

pre 10 godina

(Tuzlak, 15. mart 2014 22:10)
pa vidis prijatelju dok smo se mi borili za pravo i pravdu vi ste stvarali svoje jednonacionalne drzave,sad kad vise nemate sta da trazite morate malo i da dajete.previse je narod na balkanu glu... da bih svatio kako razmisljaju veliki.

AlekS

pre 10 godina

... Ako vec imate taj aršin za Ruse, šta onda oni traže u Ceceniji, Azerbejđanu, Kirgistanu, Turkmenistanu i da ne nabrajam....
(@@@Rusian patriot, 15. mart 2014 22:47)

Nije tu bilo nikakvih "naseljavanja" Rusa. To su potomci Kozaka koji su za racun ruskih careva "otkrivali" nepoznate teritorije. Kao Englezi, Francuzi i Spanci Severnu Ameriku, Spanci i Portugalci Juznu. Da nabrajam dalje, Afriku, Indiju, Polineziju...

u prolazu

pre 10 godina

idi bre! odbili ih? čime? nekim repelantom tipa autan family ili zanza? Ili su onako, smrduckali niz vetar? Šalu na stranu, ali ako to tamo pukne, odosmo svi u paketu. Ako i preživimo biću zahvalan na Bear Gryllsu i Walking dead seriji...

Petar

pre 10 godina

Znači Ruske trupe su postavile kontrolne punktove, oko njih 120, iz 2 helikoptera, ali su ih Ukrajinski padobranci odbili? Odbili kako kad su ovi već postavili punktove? Taj mali detalj ne piše...

skandal aga

pre 10 godina

Pa kako sad? Jesu li ih odbili ili ih nisu odbili? I postavlja se pitanje da li su Rusi uopste mrdali sa Krima buduci da su Ukrajinci vec izmisljali da su postavljali ulitmatume.

zbz

pre 10 godina

@Mavro
A ti bi verovatno odmah glasao da tvoja zemlja postane clan EU, cime se odrice dobrog dela svog suvereniteta? Po cemu si ti onda bolji od tih ruskih placenika?

gile

pre 10 godina

Cekajte malo ako sam dobro razumeo Ukrajinci su odbili Ruse koji su potom zauzeli neko selo . Ako ih tako odbijaju ovi ce se lagano prosetati do Kijeva .

Bez falsifikata i lazu 100% original info

pre 10 godina

Zauzeli samo jedn selo? Sitnica. Ameri i zapad zauzese citavi Balkan i opet ima malo!?Hteli bi i Krim.Mada kada bi uporedio Krim sa Balkanom zapad i Ameri ne znaju kakvu su nesrecu prokockali kada su se opredelili za BALKAN.Crimea tj. Krim ode Rusima.takodje se plasim da jednog dana ne bude mirovnih misija negde u Americi. Sanjao sam los san (po obicaju uvek se materijalizuje) da su Rusi zajedno sa Kinezima i Irancima otisli u mirovnu misiju tamo negde na Americkom kontinentu.

Iskren

pre 10 godina

Ne mogu da verujem,Ukrajina ima 45 milijona stanovnika a da 120 Rusa unide u selo a nitko ni metak da opali a kao napad odbijen.Cudne stvari se desavaju.

Srle

pre 10 godina

Kada se iskrcaju trupe ruske onda je kasno da se spreci desant. Tako ovde nesto nije ok. Rusi se iskrcali, a desjstvovala pvo ukrajinska.
Kako posle dolecu ukrajinski vojnici kao da Rusi ne mogu da ih vide sa radarom, i Rusi se pokupe i odu. Sto su i Rusi dolazili ako ce tako brzo da se povuku.

bleac

pre 10 godina

niko me se ne gine pa se pusta sili da radi sta oce. mada da je u pitanju neko manje civilizovqno mesto, gao bliski istok. nasao bi se neko da ispali metak

nu

pre 10 godina

@zavere: Kada bi se Rusija vodila vasom logikom i nacinom razmisljanja, nestala bi u roku od nekoliko godina ili bi se u najmanju ruku vratila u period koji su imali pod Jeljcinom. Ko treba Rusiji da daje "pravo" da bi intervenisala u susednoj zemlji gde se nalazi njena flota i gde zive njeni sunarodnici? EU ili SAD? Ko je dao "pravo" pomenutim zemljama da finansiraju puc i obaraju vladu tudje zemlje? Kako moze da bude "isto" intervencija u zemlji koja je vekovima bila deo tvoje teritorije, kojima si stvorio drzavu i dao nezavisnost, gde se nalazi tvoja flota, tvoji sunarodnici i intervencije zapada udaljene hiljadama kilometara od njihovih granica pod izgovorima "demokratije", "ljudskih prava" ili WMD-a?
To je za vas "isto"?! Intervencije pod izgovorom demokratije su odnele milione zrtava u Vijetnamu, Iraku, Libiji itd, dok ovde (bar za sada) nije pala cak nijedna zrtva. To je takodje za vas "isto"? Ili imate specifican odnos sa logikom ili je medijska propaganda kod vas odradila tako dobar posao da ne razlikujete crno od belog i samo ponavljate floskule kojima nas globalni mediji be zprestanka zasipaju. Ako dosada niste shvatili ulogu tih medija na primerima Srbije, Libije, Sirije, Vijetnama ili kod izbora B. Obame, mislim da to nikada necete ni shvatiti.

js

pre 10 godina

@Zoki
Hitleru su Rusi dali po usima, a Rusima nema ko da stane na crtu.
Uz to ne treba zaboraviti da je Hitler te 1938. od strane Britanaca i Francuza proglasen garantom mira u Evropi, dok je u SAD stampi proglasen za licnost godine.

bgd

pre 10 godina

@Tuzlak

cek polako.. Ja sam bio za Jugoslaviju kao konfederaciju uradjenu po modelu Svajcarske, ali sam takodje i za uspostavljanje nekih globalnih standarda, koje bi trebalo da sprece rat i zbog kojih su UN i nastale.. Znaci ako mi 25 god pricamo istu pricu, prvo sa Slovenijom, preko Hrvatske, BIH itd pa do Kosova a nama Amerika i njihovi saveznici iz EU poturaju jednu pricu, i ako nas sankcijama i bombardovanjem koje nije bilo dozvoljeno od strane UN (zajedno za nasom nesposobnoscu da shvatimo sta se desava oko nas) unazade toliko da ni danas nismo uspeli da stanemo na noge, i da su nas svim tim potpuno potcinili, kako onda jedan senator Keri ima pravo da preti Rusima koji to isto cine sa Krimom koji se pri tome nalazi na njihovoj granici, na kome zive Rusi, i koji je za Rusiju veoma velike istorijske vaznosti... Pravo pitanje za Ukrajince je zasto im toliko smeta nagomilavanje ruske vojske U RUSIJI uz njihovu granicu, a ne smeta ima nagomilavanje americke vojske na drugoj njihovoj granici U RUMUNIJI, POLJSKOJ, ESTONIJI (na drugoj polulopti od one na kojoj se nalazi SAD)... Nije sve tako crno a ni belo slazem se, ali ono sto zelim da kazem je da mi treba jednom da ucutimo i da se sklonimo iz prepucavanja izmedju velikih sila i da gledamo malo svoje dupe isto kao sto su to cinili Rusi pre 15ak godina a koji su nas se sad odjednom setili...

Бацач пламена

pre 10 godina

@Necroman

Ne zavaravaj se, ti Hrvati koje je Crvena Armija pidružila partizanima su nastradali samo tako. Tito im nije verovao, pa ih je slao na najgora mesta u borbama, masovno su ginuli, a moguće je i da su im partizani pucali u leđa jer ne postoje druga objašnjenja za toliko mrtvih. Neki su čak otišli opet ustašama, pa su ubijeni od partizana 1945. Nakon rata nekima je suđeno za fašističku prošlost, a nekima jer je Tito mislio da su Staljinovi agenti. A i u ruskom zarobljeništvu su mučeni glađu i bolešću.

Flash

pre 10 godina

Koliko sam ukapirao prateci vesti po tviteru, izgleda su Rusi zauzeli selo, ali su Ukrajinci ''odbili'' dalje prodiranje, mada je pitanje da li je Rujama uopste bio cilj dalje prodiranje, sa samo 120 vojnika...uglavnom Lokacija sela: http://wikimapia.org/#lang=en&lat=45.900999&lon=34.923306&z=12&m=b

oh

pre 10 godina

@srbofil
Oni koji su protiv Putina uglavnom glasaju za KP Rusije koja je druga po snazi u Rusiji, ili za stranku Zirinovskog, koja se zalaze za okupaciju svih bivsih SSSR republika i izlazak Rusije na Indijski okean, uz "disciplinovanje" bivsih drzava clanica Varsavskog Pakta i obracun sa Zapadnom Evropom.
Ovo je inace zvanicna politika Zirinovskog, pa se ja pitam koliko je normalan onaj ko bi pre njega izabrao za predsednika nego Putina!? Ili ti vise odgovaraju komunisti koji su pokazali koliko ih interesuje sta misle Evropa i Amerika i znaju kako sa njima da "razgovaraju"!?

Бојан Илић

pre 10 godina

najnovija vojna tehnologija.zauzimanje mesta bez pucanja.
(milan, 15. mart 2014 21:03)

И док се цима остатак "демократског" света на челу са САД, они само кажу "харашо, харашо";-)!

js

pre 10 godina

@Zvezda-Srbija
Da, samo sto ne treba ni zaboraviti da je Staljin potpisao pakt o nenapadanju sa Hitlerom tek POSLE proglasenja Hitlera garantom mira u Evropi od strane Britanije i Francuske.
Kad su oni odlucili da Hitlera proglase za prijatelja, nista cudno sto se i Staljin osigurao.

tosa

pre 10 godina

Kazu Ukrajinci da su odbili deo ruskih trupa. Da li to znaci da drugi deo nisu uspeli odbiti iako je svega oko 120 ruskih vojnika doslo do Hersonesa?Citava vest mi ipak deluje malo sumnjivo. Nigde pucnjave, nigde ni jedne zrtve?

aha

pre 10 godina

@ZvezdaSrbija
Samo sto ne shvatas veliku razliku izmedju Hitlera, Srbije ili Albanaca.
Rusiju niko ne moze vojno napasti pa sve da okupiraju pola Evrope, kako to ne razumes?
Ili mislis da ce Amerika da udje u nuklearni rat sa Rusijom da bi zastitila Ukrajinu, Letoniju ili Belgiju npr!?
Bas ce Amerika da se pomiri sa sopstvenim unistenjem zbog nekih drzavica na drugom kraju sveta.
Da je Hitler imao nuklearno oruzje ni njega niko ne bi ometao.
Ne zaboravi da je nedavno obelodanjen britanski vojni plan po kome cak ni u slucaju sovjetskog napada NATO ne bi smeo da napada direktno SSSR vec bi napadali njihove saveznike Bugare, Rumune itd.
Dakle, romantizam ili ne, Amerika i Rusija radice sta pozele i kad to pozele, za njih pravila ne vaze jer im niko nista ne moze, a jedni na druge nece krenuti jer bi to znacilo medjusobno unistenje.

Nisam ja

pre 10 godina

E žali takvu naciju koja ni glas nije pustila kada su je pokoravali. Mi onako mali smo bar pružali neki otpor. Ovo je previše jadno

Markofon

pre 10 godina

Nacin ponasanja pucista u Ukrajini je model kako se ne treba, model koji smo mi doziveli na primeru Jugoslavije. U Ukrajini ne zivi zapadni svet, vec Ukrajinci i Rusi. Samo u simbiozi stava i misljenja ova dva naroda moze se do prosperiteta u Ukrajini, sve ostalo su puki politicki interesi SAD, EU i Rusije. Neverovatno je kako se jedan te isti model puca ponavlja, a narod se ponasao kao zaba u vodi koja se polako zagreva i na kraju nevidevsi da voda kljuca, narod strada.

AlekS

pre 10 godina

(AlekS, 15. mart 2014 19:34)
Zanimljiv komentar, prvo kazes da im ne treba teritorija, pa onda da ne smeju da dozvole da amerikanci tu postave rakete, sto implicira da im upravo ta teritorija treba...
(zavere, 15. mart 2014 20:01)

Slobodno kazite i "logican". Rusiju zanima Ukrajina taman onolko koliko NATO i Amerikance. Ceo problem je u americkom raketnom stitu, koji bi oni izokola da tamo da postave. Sada je situacija ista kao kod Kubanske krize i tu uzmicanja nema, po cenu rata. To je svima jasno i zato rata nece biti cak iako bude u pitanju i teritorija do Dnjepra pa sve do Odese.

Владимир

pre 10 godina

Ово подсећа на један део у књизи "Живот и прикљученија војника Ивана Чонкина" кад војници упадају у село... (:
Топло препоручујем.

wavewoman

pre 10 godina

Jel ovo da se vlasi ne dosjete? Baš ono dan prije referenduma, napadaju ali ono samo malo 60 vojnika…..dajte ljudi manite me, treba se roditi sa bubregom umjesto mozga da se sve ovo uzme zdravo za gotovo….

aha

pre 10 godina

@ZvezdaSrbija
Sasvim se slazem, sila nije isto sto i pravo i da je ovo idealan svet, svi bi postovali zakone.
Ali realnost je takva da je sila iznad prava, prema tome Rusija moze da radi sta hoce i niko joj nista ne moze.
Isto tako, SAD vec godinama krse medjunarodno pravo i niko im nista ne moze.
Jedino su ih Rusi sprecili da to urade u Siriji...
Uz to, nova vlast u Ukrajini je takodje na vlast dosla bez ikakvih izbora, nezakonito.... protivpravno odmah ukinula ruski kao zvanicni jezik i protivpravno prihvatila ucesce pronacistickih struktura u vlasti.
Ako nesto dobro moze doneti situacija u Ukrajini, onda je to i konacno saznanje Amerikanaca da se Rusija vise nece uzdrzavati od krsenja prava, a pritom ce se pozivati na situacije u kojima su Amerikanci to isto radili.
Dakle, vraca se ona situacija koju smo imali pre nekoliko decenija - svaka sila mora da pazi sta radi jer mora biti svesna da ona druga sila moze isto to uraditi. Samim tim ce Amerikanci biti oprezniji, jer ako oni napadnu npr. Siriju zbog krsenja ljudskih prava, isto to Rusi mogu uraditi u Ukrajini, Moldaviji ili npr. Saudijskoj Arabiji.
Ako Ameri napadnu Iran zbog sumnje da proizvode nuklearnu bombu, to moze uraditi i Rusija nekoj drugoj drzavi koju Amerika podrzava.
Koliko god ne volim napade bilo koje sile na neku slabiju drzavu, drago mi je sto konacno nestaje "jednopolarni svet" kakav smo imali 25 godina.

Realna

pre 10 godina

Ne daj Boze rata,da im se dogodi sto i nama na prostorima bivse SFRJ,koliko stradanja i mrznje koja se nece ugasiti vekovima!Zavadili nas,unistili pa sad vladaju!