Ponedeljak, 10.03.2014.

13:22

Evo šta služe na letovima Er Srbije

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija predstavila je nove menije svog keteringa na letovima, koji će biti posluživani gostima od ovog meseca.

Izvor: B92

Evo šta služe na letovima Er Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

D

pre 10 godina

Dobro je posluženje u Air Serbia avionima. Prijatno me je iznenadio metalni pribor ali i izbor besplatnog pića. Mogli bi da samo da povedu računa da obezbede adekvatan obrok i putnicima koji poste. Osoblje je ljubazno i prijatno. Piloti su stranci?! Cene su trenutno jako povoljne. Loše je to što letovi (iz Brisela) kasne u poletanju 30'45 min. Sve u svemu, želim im puno uspeha.

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

(moze na Teslu i A380, 11. mart 2014 07:16)

Ti si poznavaoc ili expert? Tacno je da na aerodromu Nikola Tesla moze da se opsluzi A380 ali je ordinarna glupost da avioni slecu iz pravca Dobanovaca...avioni slecu iz oba pravca, u zavisnosti od meteroloskih uslova. Elementarno poznavanje vazduhoplovstva ti ne bi dozvolilo da izvalis tvrdnju koju su izvalio.

Saldzo

pre 10 godina

Ja u avionu nikad ne koristim hranu koja mi se nudi jer je bezukusna i nezdrava. Jedino sto uzmem je voda.
(neo, 11. mart 2014 01:29)

Nije bezukusna zato sto je losa, hrana je ista kao i ona "na tlu", vec zato sto je kabina pod pritiskom. Naucno je dokazano da nam culo ukusa otupi pod povecanim atmosferskim pritiskom mada jos uvek ne mogu da objasne zasto se to desava.

Ma da!

pre 10 godina

Koliko god je Jat bio "ovakav i onakav" cinjenica je da smo imali jedne od najboljih obroka u vazduhu. Dosta sam putovala avionom i svaki put sam dolazila do istog zakljucka: ako nista; kod nas u avionu se najbolje jede! Nadam se da ce Airserbia nastaviti ovu tradiciju!
(Jatjat, 10. mart 2014 13:38)

Izvinite, a kad ste to vi poslednji put leteli JAT-om i dobro jeli? Pre 30 godina?
Naime, pre 40 godina znam i ja da se sluzio dimljeni losos, ali u poslednjih 15-ak...

kako?

pre 10 godina

A sot je ugovor stetan za drzavu, to nije vazno. Vazno je sta tamo neko jede.

Dosta je bilo. Restart.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=03&dd=10&nav_id=822081

demagogija

pre 10 godina

A zasot neko ne kaze koliko nam je obecano, a koliko stiglo novih aviona?
Zasto ne prenosite ono sto Radulovic kaze o Etihadu?


http://www.blic.rs/izbori-2014/vesti/2380/Radulovic-Ugovor-o-osnivanju-Er-Srbije-stetan-za-drzavu

moze na Teslu i A380

pre 10 godina

@Dubai - nema potrebe za zlonamernim komentarima tipa "da A380 sleti u Beograd zaustavio bi se u Subotici"
Pod jedan - avioni ne slecu u pravcu Subotice, vec iz pravca Dobanovaca, tako da samo moze zavrsiti u centru grada, malo edukacije molim
Pod dva - ako moze da sleti u Nunavut sa pistom od 2600 metara PUN i da uzleti PUN, sletece i uzletece i na Nikolu Teslu sa pistom od 3400 metara, mado edukacije molim
Pod tri - TACNO JE da bi opsluzivanje aviona bilo lose (nema ulaska u avion preko finger mostova) ali BOZE MOJ, usao bi i pesice, samo da GA vidim u BG

Tako da nema potrebe za tako zlonamernim komentarima, "ovde je super, vi ste losi"...znamo mi svi kako je u Srbiji

engineer

pre 10 godina

ma sve mogu da razumem, ali da pustaju etno muziku prilikom ukrcavanja i iskrcavanja, e to je vec kicherica teska! nisam "odnarodjen", naprotiv smatram da imamo veliko nacionalno muzicko blago, ali totalno promaseno vreme i mesto za promociju istog...

Nikola

pre 10 godina

Ja uglavnom letim Lufthansom. Dublin-Frankfurt-BG. I uvek me zadesi sendvic, i to isti i casa soka. Ali me karta izadje naj jeftinije. Uzivancija je nekad bila kada sam leteo sa CSA(Ceska), pre 6-7god. Imali su najjacu hranu!

Bojan

pre 10 godina

Air Serbiom nisam letio, ali mogu vam reci moja druga iskustva.. Swiss let do Amerike, 11h, krs slabo od hrane a toliko malo prostora imaju za koljena da je skandalozno na takvim letovima. Emirates jako dobro i ukusno, uzivao sam. Turkish srednja zalost ali bolji od LH. Lufthansa i Austrian, krs i pljackanje.. platim kartu 700 e (tj firma plati) 2,5h leta a dobijem na ulazu u avion sugavi keksic... ajde bar da je neki normalan nego kada mu procitam sastav prepadnem se.

u nove radne pobede

pre 10 godina

Leteo 19 marta za Bukurest, nije bilo ni kafe ni caja, navodno pokvaren aparat. Dobijes sendvic i vodu a ostalo je Beograd na vodi.

Drapšinac

pre 10 godina

@(q, 10. mart 2014 16:21)
Ne lupetaj gluposti; vidi se da nisi ni prismrdeo avionu Air Serbia-e, a govoriš o popunjenosti njihovih aviona! Verovatno si jedan od onih parazita koji su najureni iz kompanije, jer niste ništa radili i imali ste dobre plate, a pritom svi vi ste primljeni u firmu, jer su vam roditelji/tetke/kumovi radili tamo! E, sada toga više nema!

vladarr

pre 10 godina

juce sam odleteo u Istanbul. Od posluzenja sendvic sa sirom, medenjak I casa soka. Toplih napitaka nema, popunjenost. aviona oko sesdeset odsto.

АИР

pre 10 godina

Dubai@ - да те информишем мало, аеродром Никола Тесла Београд може да прихвати све авионе па и највећи А380 тако да немој безпотребно ширити дезинформације и причати глупости. 747 (карго верзија) без проблема слеће на наш аеродром тако да је "отворен пут" и за А380

АИР

pre 10 godina

Народе, послужење зависи од дужине лета. Наравно да нећете добити исту храну за лет до Бања Луке(50мин) и за лет до Абу Дабија (4сата и 50мин)

Aleksandar

pre 10 godina

Ja sam se cudio da su delili hranu na letu iz Minhena Franfurta Pariza Ciriha do Beograda , dodjite malo u Ameriku na letove od po 3-5h pa ce te se radovati kikirikiju kad vam posluze i casici vode ne flasici vec "cesmovaci iz bokala" hahaha

Razmazeni ste i bezni i jos pljujete maticnu kompaniju - rodnu grudu :(

Tigar

pre 10 godina

Nema nigdje na svetu da ministar u ostavci potpisuje memorandum o saradnji sa Etihadom od kada se to zove Ugovorom. Ovo je prevara vijeka koju placa narod Srbije. Poklonili arapima 49% nac.avio kompanije i jos im zahvaljuju. Udjite u registar vidite udeo vladnistva, krije se ugovor, arapi vlasnici a od njih lizuju avione i posadu, primili kursadzije od 10 dana kao stjuardese i stj. Polako sve dolazi na vidjelo

Daya Swiss

pre 10 godina

@realno svaka cast za komentar!!!
A ti @nervozan putnik, ja bih ti dala otkaz i zabranila da letis bilo kojom aviokompanijom! Pravo u rudnik da izbacis taj bes! Zbog takvih kao sto si ti srbija ce jos vekovima tapkati u mestu!!

Daya Swiss

pre 10 godina

Ti sto neces da mirises gulas i hoces da resavas sudoku a i tableti te nerviraju, kupi kartu za biznis klasu ili ne putuj domacim avionom, a ne da se izivljavas nad ostalim normalnim ljudima!

Neko spolja

pre 10 godina

Nadam se da ovo važi samo za duže letove. Jer inače, zbog većih troškova od konkurencije, nestaće Air Serbia i pre nego što dobace one prefarbane Erbasove.

Mikan

pre 10 godina

@(Dubai, 10. mart 2014 18:21)

Cemu takav gnev? Jedino ako si predsednik turisticke organizacije Dubaia. Rekao sam da je oko Dubaia pustinja, i to nije moje misljenje nego geografska cinjenica. Svi gradovi koje si nabrojao su takodje pustinja, tako da me bas i nisi demantovao. Pare se prave na dugim linijama a ne kratkim, ne znam ko te je lagao za to. Sirokotrupni avioni su daleko skuplji u eksploataciji od uskotrupnih i samo lud covek (ili onaj kome pare padaju sa neba) bi ih koristio na kracim relacijama. Pitam za pivo i zezanje posto ne znam kakvi su lokalni obicaji, ipak je to arapska kultura. Jos jedno pitanjce, ali da se ne ljutis: ako hocu da odsednem kod devojke, koja tamo zivi i radi, jel dozvoljeno ili moramo da se uzimamo?

nesa usa

pre 10 godina

Ne mogu da kazem da obozavam one trouglaste sendvice sa tri parceta hleba i dva komada sira, bez mesa, koje redovno dobijam u JATovim avionima. Ipak, obziromm da vec decenijama letim na relaciji Njujork - Beograd (nekad je to bio direktan let, sada sa presedanjem u nekom evropskom gradu), moram da kazem da mi taj sendvic sa kafom uvek prija ujutru sledeceg dana, nakon nocnog leta do Evrope. Slicno je i sa povratkom u SAD - iz Beograda za Evropu je obicno rani let pa je sendvic i kafa prava stvar.
Nije mi jasno gde ce to Er Srbija da nudi ovako bogatu trpezu kada su svi evropski letovi suvise kratki da se sve to posluzi? I u kojim to avionima uopste postoji biznis klasa? I gde je tu racunica da se takva jela uopste sluze, ako se zna da ce do Beograda leteti niskotarifne kompanije u kojima niceg nema vec uracunatog u cenu karte, vec moras da doplatis u avionu?

Vladica

pre 10 godina

A kamo "But, plećka, rebarca" i malo sapunjare ako padne šećer putniku?

Inače - na letovima JATa koji u sem 2 ne traju duže od 2 sata - baš me briga šta će poslužiti, mada ne znam da li su makar vratili pivo koje je JAT ukinuo pre godinu i kusur?

đoka

pre 10 godina

eeee.. taman sam mislio da odlepršam ..kad vidim nema sarme, jagnjetine mlade ,,,ajvar,gravče na tavče....znači ..propala stvar dibiduz !

Putnik Emirata

pre 10 godina

(Dubai, 10. mart 2014 17:27) - Sve tacno napisano o najboljijij kompaniji na svetu: EMIRATES. Redovno letim sa Emiratima. Kompanija me zove telefonom i pita zelim lu da putujem, imaju jis oar jarara jeftije. Ljubaznist di kraja. Internet pristup za vreme keta na visinu id 10 hiljada meraea u toku leta. Nemojte porediti sa Air Serbia jer je smesno!

Carioca

pre 10 godina

Imao sam prilike da letim Air Serbia-om par puta, kao i nekim drugim kompanijama. Moje iskustvo mi kaze da je hrana na nasem prevozniku, moram upotrebiti tu rec, iznenandjujuce dobra. Ali stvarno. Jasno da Air Serbia i dalje kaska za vodećim kompanijama u smislu opremljenosti novim avionima i da je posada po malo, ne bih rekao losa, pre bi se reklo neuigrana i neiskusna, ali im je klopa skroz ok. Moram reci (i ne greje me nikakav nacionalni zanos) da su bolje od AirFrance-a. Opet podvlačim, to je moje misljenje.
Pozdrav svim ljudima dobre volje.

Zoki

pre 10 godina

Leteo proslog meseca United Airlines od San Francisca do Honolulua 5 i po sati let,dobijes samo pice 2 puta i to je to.Ako hoces sendvic,cips ili kikiriki moras da platis.O nekom ozbiljnijem obroku nema ni govora,ponavljam rec je o letu koji traje 5 i po sati.Najlakse je pljuvati svoje,na stranu to sto je ugovor sa Etihadom ocigledno teska prevara

Dubai

pre 10 godina

To sto Emirates ima u floti samo sirokotrupne avione je zato sto se oslanjaju na dugoprugaske linije, jer u onoj pustinji oko Dubaija i ne moze da bude kracih ruta. Usput da pitam-kakvo je zezanje u Dubaiju i posto je pivo u kaficu? Nameravam da skoknem.
(Mikan, 10. mart 2014 17:43)

Dubai - Doha: 45 minuta.
Dubai - Oman: 45 minuta.
Dubai - Bahrein: 45 minuta.
Dubai - Rijad: oko sat vremena, koliko se sećam.

Da ne pričamo o X destinacija u Indiji: uvek krcato, a najdalja destinacija 4 sata.

U okolini Dubaija ima da se vidi, malo je reći, SVAŠTA: od svetih mesta za muslimane po Saudijskoj Arabiji preko Indijaca šljakera po Evropi i Americi do miliona turista što dolaze ovde ili su u tranzitu. Jesam ti ja kriv što nisi video ništa dalje od svog sela? Nisam, objektivno.

Pare se i prave na kratkim letovima, drugar. Indijska vlada je napokon odobrila sletanje Emirates a380 aviona: kada bi ovaj avion pokušao da sleti na Surčinu, verovatno bi se zaustavio negde kod Subotice.

Zezanje u Dubaiju je odlično. Cena piva se kreće od 5 do 25 dirhama (1 do 5 evra), zavisi da li hoćeš da piješ pivo u kafiću na plaži ili da skokneš do robne kuće alkoholnih pića na severu, pa da piješ kod kuće.

Ako hoćeš da dođeš u Dubai samo da bi pio pivo, savetujem ti da ostaneš na Ibarskoj magistrali.

Joca Štetić

pre 10 godina

Pre ukrcavanja nam oduzimaju makazice i turpije za nokte, a onda uz jelo dobijemo viljušku i nož!
To, naravno, nije problem keteringa, ali ima veze sa onim što se zove bezbednosna kultura...

Milanche

pre 10 godina

Pored dobre klope imamo i metalni escajg koji ne postoji ni u jednoj kompaniji...sto dzabe brane da se unose ostri predmeti, kad vec imas oruzje u avionu :)))

aerodromac

pre 10 godina

@dubai: ma nek si ti nama rek'o, svaka ti dala. odete iz srbije pa pljujete na daljinu. odjednom ste neki preporodjeni burzuji, videli sveta pa vam prosto žao što se na našim letovima služi roštilj.. ćuti i ne javljaj se....

@omladinac: haha u pravu si totalno...

Dita

pre 10 godina

Leteo sam iz Bangoka za Ko Samui (Bangok Airlines) let koji traje nekih 45 min. Servirali su toplo jelo, ali ne iz plastičnih posuda i casa, noževa itd. I to sve u ekonomi!!! Isti slučaj sa letom iz Singapura za Tajland sa "Silkair"- om. Hrana servirana kao u business klasom. O Singapur Airlines da ne govorim, ko je sa njima leteo zna kakav servis imaju.
Pre par meseci sam leteo sa KLM-om za juznu Ameriku i nemozete nikako uporediti servis sa bilo kojom Azijskom kompanijom.

MANGUP

pre 10 godina

Extra!
Verujem da je sve tako ukusno kao i što izgleda. Kada se samo setim kako je jedno vreme strjuardesa išla samko sa flašom vode(Rose) i nudila putnicima....

aerodromac

pre 10 godina

@ milosav. u pravu si. sve neki negativni komentari za sitnice. kao prvo, hrana u er srbiji je bolja od lufthanze gde dobiješ sendvič pa se slikaj. drugo postoji vegan obrok, treba specijalno da se traži. postoji mnoštvo specijalnih obroka (nemasni, niskokaloricni, vegeterijanski, veganski, seefood, muslimanski, azijski,bez glutena, bez laktoze...) samo treba tražiti posebno. mislim da se to ne doplacuje. ne tražite dlaku u jajetu, ne hvatajte se za prazne teorije zavere o pranju novca i sl. vest je o hrani na letovima koja je više nego dobra i na to trebamo biti ponosni. etihad je prihvatio ovaj jelovnik bez prigovora, a njihov glavni šef koji odobrava jelovnike je strog ko Gordon Remzi. prema tome letite i uživajte.

pitanje

pre 10 godina

"@ milosav. u pravu si. sve neki negativni komentari za sitnice. kao prvo, hrana u er srbiji je bolja od lufthanze gde dobiješ sendvič pa se slikaj."

Ovo je čista laž. Na letovima do sat vremena ćeš svakako dobiti hladan obrok, bilo koja kompanija da je u pitanju, ali na letu 2+ sati ćeš dobiti veoma ukusan, topao obrok i ne znam odakle toliko drskosti da se uopšte porede Air Serbia i jedna Lufthansa.

Leteo sam sa Air Serbia-om, dobri su, ali potrebne su godine truda, rada i odricanja da bi se "Air Serbia" stavila u istu rečenicu sa "Lufthansa", a bez da ispadneš smešan.

Aman, ljudi, pa ukucajte LUFTHANSA na Wikipediji, ima i na srpskom jeziku, na ĆIRILICI! "Тренутно је највећа авио-компанија у Европи по броју превезених путника и друга по величини флоте (после Ер Франс-КЛМ). Група Луфтханза има више од 400 авиона и скоро 100.000 радника у свету. У 2007. су превезли 81,3 милиона путника."

Šta je ovde poredljivo sa Air Serbia-om???

Lufthansa je samo 2007. godine, kada se Vučić kleo u Šešelja, na 10 kilometara visine nahranila skoro 12 Srbija. O čemu pričate vi, ljudi???

Meni je užasno drago što je proradio FIAT Srbija, ali je imbecilno porediti automobile made in Serbia sa ferarijem i poršeom.

Dubai

pre 10 godina

"Tako d anemojte da pljujete, ko placa i koliko placa, vidjao sam strance kako zabezeknuti nude kreditne kartice das "plate" za taj obrok a osoblje im je uz osmeh vracalo na sta oni ostaju sa ogromnim osmehom na usnama:) posto su sve firme pocele da pilicare i naplacuju i vazduh u kabini, ukljucujuci i jake firme tipa Finnair i ostali"

Davno se nisam ovako kvalitetno ismejao.

Stranci vadili kreditne kartice da plate obroke u ekonomiji Air Serbia-e?? :-D

Već pet godina radim kao cabin crew u Emirates-u, dve godine u ekonomiji, godinu dana u biznis klasi i dve godine kao šef kabine: kvalitet hrane i servisa, izbor pića, ponuđeni sadržaji, izbor destinacija (skoro 200), svi širokotrupni avioni, nivo sigurnosti, aerodrom, besplatan prevoz limuzinom putnika u biznis klasi, SPA u prvoj klasi, besplatan lounge na aerodromu sa švedskim stolom, Skyward program sa više članova nego što Srbija ima stanovnika, ma SVE je, što je sasvim prirodno, bar 10 puta bolje nego u Air Serbia-i sa kojom sa leteo, kao putnik.

Air Serbia i ne treba da se poredi sa Emirates-om, ali kako meni niko NIKADA nije ponudio kreditnu karticu da plati bilo šta (osim duty free-ja) u avionu?

Zar ovi presvučeni radikali stvarno misle da smo svi mi moroni zaleđeni u 1993. godini i da ne postoje dijaspora, Internet, Srbi koji redovno usled posla i turizma putuju u inostranstvo?

Ako već lažete, smislite bolju priču, ne pravite majmune i od sebe i od nas.

Mikan

pre 10 godina

@(Dubai, 10. mart 2014 17:27)

To sto Emirates ima u floti samo sirokotrupne avione je zato sto se oslanjaju na dugoprugaske linije, jer u onoj pustinji oko Dubaija i ne moze da bude kracih ruta. Usput da pitam-kakvo je zezanje u Dubaiju i posto je pivo u kaficu? Nameravam da skoknem.

omladinac

pre 10 godina

Sve je to super ja se samo pitam kada će jat ketering ili kako se sad zove deci koja rade kod njih preko omladinske zadruge da isplate zaostale zarade.

pozdrav iz Dubaija

pre 10 godina

Stičem utisak da je svrha letenja avionom dobro se oždrati i nalokati. "Isto ovo imam i kod kuće"? Pa šta sada, ako služe vodu u avionu, a ja vodu imam i u svojoj kuhinji, onda je logičan zaključak da nikada ne treba da napustim kuhinju?

Nije poenta da Milojko "volim krtinu" sa Ibarske magistrale bude srećan, on iovako ne leti avionom. Ili da u avione uvedu ražanj i gologuze pevačice?

Poenta obroka u avionu je da ljudi nešto gricnu i osveže se, a kompanije se prirodno bore da ponude više i bolje i ukusnije. Najbitnije je da musliman dobije halal obrok, da pravoslavac koji posti dobije posni obrok, da dijabetičar, vegeterijanac i vegan dobiju odgovarajuće obroke, da se osobama na bilo kojoj vrsti dijete maksimalno izađe u susret.

Možemo da pričamo o hrani, ali postoje teme koje su, po meni, preče:

1. Zašto ugovor između vlade Srbije i Etihada nije javan? Šta se to krije od nas?

2. Zašto je obećano 10 novih a319 aviona do kraja 2013. godine, a na početku 2014. imamo ne-10 polovnih a319 aviona?

3. Zašto nisu uzeti avioni sa ugrađenim sistemom za zabavu? To ulaganje je malo u odnosu na ono što se dobija - sada putnici moraju da vuku laptopove, tablete, knjige, umesto da svako sedište ima ekran, pa da slušaš muziku, gledaš film, imaš informaciju gde se avion nalazi.

4. Zašto Prvi i Poslednji Prvi Potpredsednik vlade tvrdi da je usluga u avionima Air Serbia-e bolja od usluge u STOTINAMA aviona Lufthanze? Šta da radimo mi koji ne igramo šah?

air serbia korisnik

pre 10 godina

@49 - let za Stutgart im je zadnji "kritican" let, tj na toj liniji i dalje voze stari iznajmljeni bugarski Boeing avioni. Uzasno malo mesta za noge i jako stari.
Na svu srecu i oni ce se povuci iz upotrebe cim stignu svi Airbus avioni koji su "naruceni". Tacnije, bugarina na toj liniji treba da zameni A320 koji je juce isporucen sa Shannon aerodroma u Irskoj, barme po najavama. Sta ce biti sa bugarinom, ne zanima me:)
Sto se tice usluge, to je to sto ste dobili za letove od 1-2 sata trajanja, sto je ipak mnogo vis enego sto je JAT davao na dosadasnjim letovima.
Za one koji ne znaju jos uvek posluzenje ide sledecim "stepenicama"
-let do sat vremena - Podgorica, Banja Luka... - voda/sokovi/alkohol i mala zakuska
-let od sat do dva sata - spremna "papirna kesa" sa posluzenjem u kojoj je flasica vode plus sendvic plus kolac (uz cackalice, so biber i maramicu) i uz to osoblje sluzi pice
-let od dva do tri sata - dobijete MENI iz kog birate obrok (ovo sto je na slikama se bira)
-letovi preko 3 sata (samo Abu Dabi) - e tu je luksuziranje sa svim i svacim

Tako d anemojte da pljujete, ko placa i koliko placa, vidjao sam strance kako zabezeknuti nude kreditne kartice das "plate" za taj obrok a osoblje im je uz osmeh vracalo na sta oni ostaju sa ogromnim osmehom na usnama:) posto su sve firme pocele da pilicare i naplacuju i vazduh u kabini, ukljucujuci i jake firme tipa Finnair i ostali

to vam je to

pre 10 godina

Mnogo bitno sta sluze, kad letis posluzivanje hrane na tacni je da vreme brze proleti a i da ne umres od gladi ako si na avion stigao gladan. Niko te ne tera da polizes tanjir i niko te nece grditi ako odbijes hranu i blejis u nebo ili neki casopis dok se drugi zanimaju grickajuci.

Milica

pre 10 godina

Uparvo sam se vratila letom iz Beograda za London. Kao prvo, na aerodromu vas iznenade cene kafe, vode, sendvica... Bilo me je sramota od stranaca koji su komentarisali i bili apsolutno u pravu. Hotel Ritz je jeftiniji za istu uslugu. Sledeci sok, po ulasku i pred sletanje, je muzika koja dopire iz zvucnika. Nisam bila sigurna da li to treba da je neka vrsta etno muzike ili, iako muzicki obrazovana, neke muzike koja me ne asocira ni na sta sto je nase srpsko.Odgovorni ljudi bi morali i trebali da se zamisle nad njom jer to je , ipak, prvu "ukus" Srbije za ljude pred sletanje. Sto se tice usluge i menija, samo su reci pohvale. Stjuardese su izuetno mile i drage, besprekorne u svakom pogledu. I kao poslednja zamerka- mozda bi neko mogao da se pozabavi da u zenskim toaletima na Surcinu ima svetla, vesalica za kaput i tasnu...

Stefan

pre 10 godina

Sjajno je to sto Air Serbia ima odlican ketering. Ja sam imao prilike da letim Turkish Airlines-om jedanput i dva puta Tunisairom. Imali su tople obroke kao ketering. Stavise, hrana je bila vrhunska, sa uzivanjem sam jeo. Ovo su bili letovi koji su trajali 2-3 sata. Za letove koji traju po sat-sat i po se mozda i ne isplati. Ali svakome ostaje u secanju dobar ketering i to je vrlo vazno ukoliko Air Serbia zeli da privuce vise putnika iz inostranstva. Ja bih recimo opet bez razmisljanja leteo Tunisairom, kako su samo vrhunski spremili onu teletinu sa mladim krompirima, ma to necete naci ni u vrhunskom restoranu u BG-u.

podanik

pre 10 godina

ne postoji obrok koji bih air serbiji platio peko 100evra! jer je bar toliko skuplja karta u odnosu na jednu low cost kompaniju (iz beograda za svedsku - stokholm, malme). ali voleo boih da vidim ugovor ove draazve sa etihadom oko air srbije, zasto se krije? veovatno jer je povoljan?

q

pre 10 godina

Na letovima Beograd -Abu Dabi koji leti svaki dan 15 - 20 putnika. let za Banja Luku prazan 100% Cista propsat let za Bukurest, Varnu Air Serbija katsrofalan posao. ETIHAD Nije ulozio ni banku. Sve placaju poreski obveznici Srbije. Arapi preuzimaju Jatove slotove (vremena sletanja i poletanja koja JAT ima ) Plan je preuzimanje aerodroma "Nikola Tesla"

Realno

pre 10 godina

Koliko je narod bolestan, nema mu spasa, a ne treba ni da bude... Toliko ste negativni da ne zasluzujete bolje, jer ste vi ovu zamlju doveli u ovo stanje, vi koji 40 godina zivite ko paraziti, koji su nama mladima uzeli pravo da zivimo gde smo rodjeni pa moramo da bezimo...

charliec

pre 10 godina

Tužno je kada ogromna većina gradjana jedne zemlje nije imala priliku da sedne u avion i odleti makar do najbliže destinacije,vec otvorenih usta treba da sluša kakva se to čuda služe tamo gore.

Polemid

pre 10 godina

Politika Etihada je da se gostima ( ne putnicima kako je uobicajeno kod ostalih)pruzi maksimum po pitanju ljubaznosti osoblja i moguceg komfora putovanja! Hrana u avionima Air Serbia je definitivno mnogo bolja ( govoreci o standardima avionske hrane) nego sto je bila! Osoblje je mnooogo ljubaznije ( vidi se nov pristup u ponasanju) i to je to! Ono sto je zanimljivo to je da mi se desilo na letu sa Air Seyshels ( takodje partner Etihada )su objavili da govore i srpski pored "glavnih"jezika i u njihovoj reviji je reklamirana flota Air Serbie! To Jat sebi nije mogao da priusti to je sigurno! kakav je ugovor jos nije poznato!

Milosav

pre 10 godina

Citajuci komentare ne mogu a da ne zapazim da nama stvarno nema pomoci. Toliko negativnosti prema svemu nisam nigde video. Znaci ne valja jer daju previse hrane, masno, nema za vegane, jak miris itd. Da je vest bila da se daje smao neki sendvic ili snack opet bi bilo: kakvaq je to avo kompanija, kriv je Vucic, krivi Arapi, mi smo jad i beda itd. Bas kao u onoj prici: svetu se ne moze ugoditi.
Sto se tice hrane u svetu evo primera, Air Canada i WestJet na letu od Toronta do Vancuvera ne daju nikakvo jelo, samo kesica nekih grickalica, sok i kafa (hrana moze da se kupi) let je skoro pet sati.
Pa ti vidi drugar moj!

nervozni putnik

pre 10 godina

(Ronda, 10. mart 2014 15:05)
Sinko, vidim da si politicki obojen, i za to me bas zaboli. I zaboli me za tvoj idiotski komentar. Ali moram da odgovorim. To sto sam napisao ne vazi samo za Air Serbiu, vazi za sve kompanije koje mi sluze gulas preko kolena. Ne letim sinko sto volim, nego sto moram.

Borko

pre 10 godina

Najbolje se jede u EMIRATES, luksuz pur. Sve je kvalitetno i besprekorno, bez obzira u kojoj klasi letite! Svi ostalu su 1 do 2 klase nize!

Nikola

pre 10 godina

Letos sam prvi i jedini put do sada leteo sa, tada jos uvek Jat Airwaysom do Amsterdama, i mogu reci da sam bio zadovoljan, mozda ce nekom zvucati smesno, ali meni je onaj trouglasti sendvic bas bio ok a pored toga nekoliko puta su prolazili i nudili sokove, kafu i vodu. Slicna prica je bila u avionu Delta airlines iz Amsterdama za Detroit gde su vise puta tokom leta nudili pice, a bila je i ponuda dva razlicita obroka za rucak (veceru) i pored toga kasnije smo dobili uzinu. Jedino sto mi je bilo smesno tokom poletanja Jatom, bilo je kada se pilot obracao putnicima na engleskom govoreci iznad kojih mesta letimo i umesto da kaze Budapest, on je rekao Budimpesta.

Dragan

pre 10 godina

Jelovnik je u redu. Juče sam leteo sa Bgd aeorodroma u "duty free shopu" 7 deci šljivovice košta 100eu, ako vam je to skupo možete da je kupite za 60eu, najeftinija šljivovica je za 34eu. To nije preskupo, to je umobolno.

Ostoja

pre 10 godina

Od 1993 kad sam napustio Srbiju jer nisam mogao da zivim od 2DM plate sto mije bilo dovoljno za cokoladnu bananicu i kad se bili na vlasti ovi ko danas jeteo sam sa desetinom avio kompanija. Na letovima od 3-10h hrana je uvek bila dobra dok na kracim je uglavnom bila skromnija a u JATovim super skromna sto mi nikad nije bilo ni bitno jer su kratki letovi od pariza, Rima ili Frakfurta... Koju cu kartu da kupim zavisi od cene a ne menija. Gulf kompanije kao sto su Kuwaitska, Bahreinska i slicno obicno imaju kao bolje posluzenje posto nam prvo daju meni da odlucimo sta ce mo ali na kraju izadje isto. A kad idete biznis klasom onda vas kljukaju ko gusku koja god kompanija bila.
Lufthanza je zakon. ako imatee povezani let preko okeana sa beogradskim iz nemacke a preko okenski kasni, beogradski vas obavezno ceka.

VOJA

pre 10 godina

Pa ovaj obrok u restoranu brze hrane ne košta više od 700 do 1000 dinara nije to neki trošak bitna je usluga, plezir i utisak kod putnika. U svakom slučaju Air Serbia je mnogo bolja priča nego što je JAT do prošle godine bio. Bar nešto se pozitivno promenilo.

Ronda

pre 10 godina

@nervozni putnik

Imaš PRINCE AVIATION

najmiš avion samo za sebe i diktiraš šta želiš.

Ni ja ne volim žutu boju pa se ipak vozim autobusima GSP-a.

Alias Pera lozac

pre 10 godina

Komentar @vlada zvuci savim ok.

Ako se pak okrenemo samo na konkretnu stvar, stvarno je ponuda hrane i pica (u Er-Srbija ili kako se vec tacno zove) mnogo bolja nego ikada u poslednjih 20-ak godina koliko redovno letim, JAT-om, ali i ne samo njima.

Igalo

pre 10 godina

@vlada, 10. mart 2014 13:49

Sve si ispravno napisao, jedino se ne bih slozio da su Srbi veverice. Pre bih rekao gluperde nevidjene - i to kazem kao Srbin. Naravno da ne postoji nikakva racunica koja opravdava isplativost tog keteringa, tih izmisljenih destinacija i celog tog posla uopste. Kao sto ne postoji matematika koja bi podrzala jos gomilu prica koje se nasem narodu poturaju iz sve snage. Ali zasto bi se Srbin zamlacivao razmisljanjem, kad ima politicare koji ce da mu sve lepo prepricaju? Kad se samo setim kako smo nekada zezali Amerikance da su zaglupljena masa koju kontrolisu mediji...

Realno

pre 10 godina

@ jatjat: gde se najbolje jede ocenjuje tim strucnjaka za ketering... To je zadnje tri godine Turkish... Jedes i pijes sta hoces i koliko hoces...

46

pre 10 godina

Koja je ovo komanija? Imam prilike da letim jednom mesecno Beograd Stutgart i nista novo nisam video osim jastucica i novih uniformi.
Letelice su starije od mene (30 god.),sedista uska i neudobna, kasnjenje nije neubicajno. Pricaju o nekakvoj visokoj klasi ali nisu nista bolji od Wizz-a, ili Austrijana. Lufthansa i German wings(low cost kompanija) su dve klase iznad Er Srbije.
Bolje da reklamiraju niske cene (duplo jeftinije neko konkurenti) nego sto se lazno reklamiraju i predstavljaju sebe u negom drugo svetlu.
O prevari sa kupovinom karata(naveden avion Airbus A319 a u stvarnosti Boing 737-300) ne vredi ni pricati.

Daya Swiss

pre 10 godina

Zivim u Svici i mogu da kazem da je Jat oduvek imao najbolju hranu. Do skoro su delili sveze i lepe sendvice i jos su pitali ko hoce repete. Sto se toga tice, svaka cast!!!

garavi

pre 10 godina

eeeee jbg nema prasetine? kad ti gulasi silni prorade u stomaku malo ce biti wc-a u avionu? ne daju badava sendvice, neka laka testa i tako to strane kompanije. srbi odma udare po gulasu i to masnom !

Srbija

pre 10 godina

"Srpska kuhinja" ne postoji vec je to samo kombinacija turske, grcke i italijanske (mediteranske) kuhinje, ovo sam procitao da je izjavio Sasa Misic i mogu samo da se slozim sa njim.

Nikola

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kako mogu da u servisu daju metalne noževe (lično doživeo), a na check pointu ne smete kod sebe da imate ni makazice za nokte u ručnom prtljagu. Na stranu što su na evropskim letovima (do 2,5h) sendviči su sasvim prihvatljiva i mnogo praktičnija varijanta !

nervozni putnik

pre 10 godina

Ja bih Vas molio da uvedete mesta za one koji ne zele da jedu juneci gulas na letovima koji traju do 3 sata a njih je mnogo. Ne zelim da udisem miris gulasa,musake, ne zelim da sedim do prolaza a da se preko mojih kolena prebacuju gulas,musaku...Nisam dosao u restoran, dosao sam da odletim iz tacke A u tacku B. Sasvim mi je dovoljno da imam mesta za kolena i da onaj ispred mene ne obara sediste meni u krilo. Nece svet propasti ako ne ukljucim notbuk za vreme leta. Zadovoljava me da za to vreme procitam knjigu, novine, resim neku ukrstenicu ili sudoku.

winston

pre 10 godina

Da li i AirSerbia sluzi meso od otpada uginulih životinja ? Ili je to samo za raju sto ni nesanja da bi ikad imao pare za avionsku kartu ? A i onu jagnjetinu sto Arapi hoce, kakav ce to biti kvalitet ? http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=821665

vladimir

pre 10 godina

Jedino sto mogu da kazem za AirSerbia ketering jeste velika nekonzistentnost u ponudi istog...
Pre mesec dana sam na letu ka Parizu (i povratku), u ekonomskoj klaso imao topli obrok, sto je bilo za svaku pohvalu - psebno kada se uporedi sa keteringom ostalih aviokompanija koje opsluzuju evropske destinacije. Let je bio u kasnim popodnevnim/vecernjim satima.

Sa druge strane, pre 2 nedelje sam leteo jutarnim letom za Berlin (i ponovo nazad do Beograda). U odlasku mi je dat sendvic (Izuzetno suv - pitanje kada je bio pripremljen) + mala flasica vode i dezert. Pored toga su nudili kafu i sokove/vodu...
U povratku, podeljen nam je paket (opet taj suvi sendvic, voda, dezert). Stjuardese su, medjutim, na moje zaprepascenje, a i ostalih putnika, nudile samo kafu. Znaci nije bilo sokova, vode, itd?

Gospodo draga, za kompaniju koja nije low cost, kafa bez soka ili vode je stvarno neprihvatljivo...

Voleo bih da cujem tudja iskustva, i zaista se nadam da je u pitanju propust samo na tom jednom letu.

Staja

pre 10 godina

Ja na letu treba lako da jedem, ne D'UMREM od bureka, ćevapa, sarme i mešanog mesa - po sistemu: "Svako jelo svoga gazdu klelo, malo da se prilegne pa da se slegne". Aman ljudi!

lokomotiva

pre 10 godina

Vec 4-5 puta sam leteo er srbijom i moram priznati da su u odnosu na JAT veoma prijatno otkrovenje. Prva svetska, kvalitetna kompanija...Fina klopa, lepi avioni, normalne stjuardese, korektne cene.
To niko ne moze da ospori.
Air Serbia je neuporedivo bolje od JAT-a ...Od JAT-a kakav je bio poseldnjih 35-40 godina...toliko je pamtim.

Jatjat

pre 10 godina

Koliko god je Jat bio "ovakav i onakav" cinjenica je da smo imali jedne od najboljih obroka u vazduhu. Dosta sam putovala avionom i svaki put sam dolazila do istog zakljucka: ako nista; kod nas u avionu se najbolje jede! Nadam se da ce Airserbia nastaviti ovu tradiciju!

Ljiljana, London

pre 10 godina

Vina su super. Meni su doneli gluten-free hranu, no dostavili su mi i hleb i neki kolac (ocigledno sa brasnom). Tu im zameram sto nisu obuceni sta to znaci i mogli su shopsku salatu da mi ubace kad sam vratila pola obroka, al' ajde. Servis je mnogo bolji, ljubazniji, i kad mi dostave cevape bez glutena, postace najbolja avio linija.

vlada

pre 10 godina

Dobro bre ljudi.Iz aviona se vidi da je Er Srbija pranje para.Radim u jednoj baltickoj zemlji i cesto koristim avion kao prevozno sredstvo. Ketering kompanija ne Evro-mediteranskim letovima je sledeci:Poljski LOT sluzi samo vodu i ako hoces kafu,mora da platis.Nemacka LH sluzi parce toplog peciva i sok ili kafu.Austrijanci,isto kao i Nemci samo sto umesto peciva daju keksic.Turski Pegasus isto kao i Poljaci.Sve osim vode se placa.A Er Srbija je bogata firma,pa za svaki let odvaja 3-4.000 eura samo za ketering.To mozda i bude tako dok sve troskove istog placa drzava Srbija,ali ne mislim da ima ekonomskih osnova da se sluzi "jaci" ketering nego kod svetski poznatih avio prevoznika.Bice tu jos svasta kada se objavi ugovor i saznaju cene rentala za iznajmljene avione.Igrom slucaja sam video ugovor i kazem da je Er Srbija,prevara veka.Nekako sam ubedjen da javnost nikada nece saznati pravu cenu zakupa vazduhoplova i da ce ta polja biti zatamnjena.Kao i kod ugovora sa Italijanima za cuveni Fiat 500.A Er Srbija ce svoju velikodusnost u hrani da nadomesti "jakim"i komecijalno isplativim linijama za Varnu,Sofiju,Banja Luku,Tiranu.Ipak smo mi Srbi jedne nevidjene veverice.Sada neko da objavi da se prodaju televizori za 1 dinar u Tehnomaniji bio bi red do Opstine Novi Beograd.Ali kako se vec kaze:"Dok je curana,bice i podvarka.Kupus se uvek nadje."Samo malo smeta sto se ovakvim tekstovima vredja inteligencija ljudi koji imaju zavrsenih vise od 8 razreda osnovne skole.

vlada

pre 10 godina

Dobro bre ljudi.Iz aviona se vidi da je Er Srbija pranje para.Radim u jednoj baltickoj zemlji i cesto koristim avion kao prevozno sredstvo. Ketering kompanija ne Evro-mediteranskim letovima je sledeci:Poljski LOT sluzi samo vodu i ako hoces kafu,mora da platis.Nemacka LH sluzi parce toplog peciva i sok ili kafu.Austrijanci,isto kao i Nemci samo sto umesto peciva daju keksic.Turski Pegasus isto kao i Poljaci.Sve osim vode se placa.A Er Srbija je bogata firma,pa za svaki let odvaja 3-4.000 eura samo za ketering.To mozda i bude tako dok sve troskove istog placa drzava Srbija,ali ne mislim da ima ekonomskih osnova da se sluzi "jaci" ketering nego kod svetski poznatih avio prevoznika.Bice tu jos svasta kada se objavi ugovor i saznaju cene rentala za iznajmljene avione.Igrom slucaja sam video ugovor i kazem da je Er Srbija,prevara veka.Nekako sam ubedjen da javnost nikada nece saznati pravu cenu zakupa vazduhoplova i da ce ta polja biti zatamnjena.Kao i kod ugovora sa Italijanima za cuveni Fiat 500.A Er Srbija ce svoju velikodusnost u hrani da nadomesti "jakim"i komecijalno isplativim linijama za Varnu,Sofiju,Banja Luku,Tiranu.Ipak smo mi Srbi jedne nevidjene veverice.Sada neko da objavi da se prodaju televizori za 1 dinar u Tehnomaniji bio bi red do Opstine Novi Beograd.Ali kako se vec kaze:"Dok je curana,bice i podvarka.Kupus se uvek nadje."Samo malo smeta sto se ovakvim tekstovima vredja inteligencija ljudi koji imaju zavrsenih vise od 8 razreda osnovne skole.

charliec

pre 10 godina

Tužno je kada ogromna većina gradjana jedne zemlje nije imala priliku da sedne u avion i odleti makar do najbliže destinacije,vec otvorenih usta treba da sluša kakva se to čuda služe tamo gore.

Nikola

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kako mogu da u servisu daju metalne noževe (lično doživeo), a na check pointu ne smete kod sebe da imate ni makazice za nokte u ručnom prtljagu. Na stranu što su na evropskim letovima (do 2,5h) sendviči su sasvim prihvatljiva i mnogo praktičnija varijanta !

Carioca

pre 10 godina

Imao sam prilike da letim Air Serbia-om par puta, kao i nekim drugim kompanijama. Moje iskustvo mi kaze da je hrana na nasem prevozniku, moram upotrebiti tu rec, iznenandjujuce dobra. Ali stvarno. Jasno da Air Serbia i dalje kaska za vodećim kompanijama u smislu opremljenosti novim avionima i da je posada po malo, ne bih rekao losa, pre bi se reklo neuigrana i neiskusna, ali im je klopa skroz ok. Moram reci (i ne greje me nikakav nacionalni zanos) da su bolje od AirFrance-a. Opet podvlačim, to je moje misljenje.
Pozdrav svim ljudima dobre volje.

Zoki

pre 10 godina

Leteo proslog meseca United Airlines od San Francisca do Honolulua 5 i po sati let,dobijes samo pice 2 puta i to je to.Ako hoces sendvic,cips ili kikiriki moras da platis.O nekom ozbiljnijem obroku nema ni govora,ponavljam rec je o letu koji traje 5 i po sati.Najlakse je pljuvati svoje,na stranu to sto je ugovor sa Etihadom ocigledno teska prevara

nervozni putnik

pre 10 godina

Ja bih Vas molio da uvedete mesta za one koji ne zele da jedu juneci gulas na letovima koji traju do 3 sata a njih je mnogo. Ne zelim da udisem miris gulasa,musake, ne zelim da sedim do prolaza a da se preko mojih kolena prebacuju gulas,musaku...Nisam dosao u restoran, dosao sam da odletim iz tacke A u tacku B. Sasvim mi je dovoljno da imam mesta za kolena i da onaj ispred mene ne obara sediste meni u krilo. Nece svet propasti ako ne ukljucim notbuk za vreme leta. Zadovoljava me da za to vreme procitam knjigu, novine, resim neku ukrstenicu ili sudoku.

Dubai

pre 10 godina

"Tako d anemojte da pljujete, ko placa i koliko placa, vidjao sam strance kako zabezeknuti nude kreditne kartice das "plate" za taj obrok a osoblje im je uz osmeh vracalo na sta oni ostaju sa ogromnim osmehom na usnama:) posto su sve firme pocele da pilicare i naplacuju i vazduh u kabini, ukljucujuci i jake firme tipa Finnair i ostali"

Davno se nisam ovako kvalitetno ismejao.

Stranci vadili kreditne kartice da plate obroke u ekonomiji Air Serbia-e?? :-D

Već pet godina radim kao cabin crew u Emirates-u, dve godine u ekonomiji, godinu dana u biznis klasi i dve godine kao šef kabine: kvalitet hrane i servisa, izbor pića, ponuđeni sadržaji, izbor destinacija (skoro 200), svi širokotrupni avioni, nivo sigurnosti, aerodrom, besplatan prevoz limuzinom putnika u biznis klasi, SPA u prvoj klasi, besplatan lounge na aerodromu sa švedskim stolom, Skyward program sa više članova nego što Srbija ima stanovnika, ma SVE je, što je sasvim prirodno, bar 10 puta bolje nego u Air Serbia-i sa kojom sa leteo, kao putnik.

Air Serbia i ne treba da se poredi sa Emirates-om, ali kako meni niko NIKADA nije ponudio kreditnu karticu da plati bilo šta (osim duty free-ja) u avionu?

Zar ovi presvučeni radikali stvarno misle da smo svi mi moroni zaleđeni u 1993. godini i da ne postoje dijaspora, Internet, Srbi koji redovno usled posla i turizma putuju u inostranstvo?

Ako već lažete, smislite bolju priču, ne pravite majmune i od sebe i od nas.

Milanche

pre 10 godina

Pored dobre klope imamo i metalni escajg koji ne postoji ni u jednoj kompaniji...sto dzabe brane da se unose ostri predmeti, kad vec imas oruzje u avionu :)))

garavi

pre 10 godina

eeeee jbg nema prasetine? kad ti gulasi silni prorade u stomaku malo ce biti wc-a u avionu? ne daju badava sendvice, neka laka testa i tako to strane kompanije. srbi odma udare po gulasu i to masnom !

pozdrav iz Dubaija

pre 10 godina

Stičem utisak da je svrha letenja avionom dobro se oždrati i nalokati. "Isto ovo imam i kod kuće"? Pa šta sada, ako služe vodu u avionu, a ja vodu imam i u svojoj kuhinji, onda je logičan zaključak da nikada ne treba da napustim kuhinju?

Nije poenta da Milojko "volim krtinu" sa Ibarske magistrale bude srećan, on iovako ne leti avionom. Ili da u avione uvedu ražanj i gologuze pevačice?

Poenta obroka u avionu je da ljudi nešto gricnu i osveže se, a kompanije se prirodno bore da ponude više i bolje i ukusnije. Najbitnije je da musliman dobije halal obrok, da pravoslavac koji posti dobije posni obrok, da dijabetičar, vegeterijanac i vegan dobiju odgovarajuće obroke, da se osobama na bilo kojoj vrsti dijete maksimalno izađe u susret.

Možemo da pričamo o hrani, ali postoje teme koje su, po meni, preče:

1. Zašto ugovor između vlade Srbije i Etihada nije javan? Šta se to krije od nas?

2. Zašto je obećano 10 novih a319 aviona do kraja 2013. godine, a na početku 2014. imamo ne-10 polovnih a319 aviona?

3. Zašto nisu uzeti avioni sa ugrađenim sistemom za zabavu? To ulaganje je malo u odnosu na ono što se dobija - sada putnici moraju da vuku laptopove, tablete, knjige, umesto da svako sedište ima ekran, pa da slušaš muziku, gledaš film, imaš informaciju gde se avion nalazi.

4. Zašto Prvi i Poslednji Prvi Potpredsednik vlade tvrdi da je usluga u avionima Air Serbia-e bolja od usluge u STOTINAMA aviona Lufthanze? Šta da radimo mi koji ne igramo šah?

Staja

pre 10 godina

Ja na letu treba lako da jedem, ne D'UMREM od bureka, ćevapa, sarme i mešanog mesa - po sistemu: "Svako jelo svoga gazdu klelo, malo da se prilegne pa da se slegne". Aman ljudi!

Milosav

pre 10 godina

Citajuci komentare ne mogu a da ne zapazim da nama stvarno nema pomoci. Toliko negativnosti prema svemu nisam nigde video. Znaci ne valja jer daju previse hrane, masno, nema za vegane, jak miris itd. Da je vest bila da se daje smao neki sendvic ili snack opet bi bilo: kakvaq je to avo kompanija, kriv je Vucic, krivi Arapi, mi smo jad i beda itd. Bas kao u onoj prici: svetu se ne moze ugoditi.
Sto se tice hrane u svetu evo primera, Air Canada i WestJet na letu od Toronta do Vancuvera ne daju nikakvo jelo, samo kesica nekih grickalica, sok i kafa (hrana moze da se kupi) let je skoro pet sati.
Pa ti vidi drugar moj!

Aleksandar

pre 10 godina

Ja sam se cudio da su delili hranu na letu iz Minhena Franfurta Pariza Ciriha do Beograda , dodjite malo u Ameriku na letove od po 3-5h pa ce te se radovati kikirikiju kad vam posluze i casici vode ne flasici vec "cesmovaci iz bokala" hahaha

Razmazeni ste i bezni i jos pljujete maticnu kompaniju - rodnu grudu :(

Daya Swiss

pre 10 godina

Zivim u Svici i mogu da kazem da je Jat oduvek imao najbolju hranu. Do skoro su delili sveze i lepe sendvice i jos su pitali ko hoce repete. Sto se toga tice, svaka cast!!!

Realno

pre 10 godina

Koliko je narod bolestan, nema mu spasa, a ne treba ni da bude... Toliko ste negativni da ne zasluzujete bolje, jer ste vi ovu zamlju doveli u ovo stanje, vi koji 40 godina zivite ko paraziti, koji su nama mladima uzeli pravo da zivimo gde smo rodjeni pa moramo da bezimo...

q

pre 10 godina

Na letovima Beograd -Abu Dabi koji leti svaki dan 15 - 20 putnika. let za Banja Luku prazan 100% Cista propsat let za Bukurest, Varnu Air Serbija katsrofalan posao. ETIHAD Nije ulozio ni banku. Sve placaju poreski obveznici Srbije. Arapi preuzimaju Jatove slotove (vremena sletanja i poletanja koja JAT ima ) Plan je preuzimanje aerodroma "Nikola Tesla"

lokomotiva

pre 10 godina

Vec 4-5 puta sam leteo er srbijom i moram priznati da su u odnosu na JAT veoma prijatno otkrovenje. Prva svetska, kvalitetna kompanija...Fina klopa, lepi avioni, normalne stjuardese, korektne cene.
To niko ne moze da ospori.
Air Serbia je neuporedivo bolje od JAT-a ...Od JAT-a kakav je bio poseldnjih 35-40 godina...toliko je pamtim.

vladimir

pre 10 godina

Jedino sto mogu da kazem za AirSerbia ketering jeste velika nekonzistentnost u ponudi istog...
Pre mesec dana sam na letu ka Parizu (i povratku), u ekonomskoj klaso imao topli obrok, sto je bilo za svaku pohvalu - psebno kada se uporedi sa keteringom ostalih aviokompanija koje opsluzuju evropske destinacije. Let je bio u kasnim popodnevnim/vecernjim satima.

Sa druge strane, pre 2 nedelje sam leteo jutarnim letom za Berlin (i ponovo nazad do Beograda). U odlasku mi je dat sendvic (Izuzetno suv - pitanje kada je bio pripremljen) + mala flasica vode i dezert. Pored toga su nudili kafu i sokove/vodu...
U povratku, podeljen nam je paket (opet taj suvi sendvic, voda, dezert). Stjuardese su, medjutim, na moje zaprepascenje, a i ostalih putnika, nudile samo kafu. Znaci nije bilo sokova, vode, itd?

Gospodo draga, za kompaniju koja nije low cost, kafa bez soka ili vode je stvarno neprihvatljivo...

Voleo bih da cujem tudja iskustva, i zaista se nadam da je u pitanju propust samo na tom jednom letu.

omladinac

pre 10 godina

Sve je to super ja se samo pitam kada će jat ketering ili kako se sad zove deci koja rade kod njih preko omladinske zadruge da isplate zaostale zarade.

u nove radne pobede

pre 10 godina

Leteo 19 marta za Bukurest, nije bilo ni kafe ni caja, navodno pokvaren aparat. Dobijes sendvic i vodu a ostalo je Beograd na vodi.

Igalo

pre 10 godina

@vlada, 10. mart 2014 13:49

Sve si ispravno napisao, jedino se ne bih slozio da su Srbi veverice. Pre bih rekao gluperde nevidjene - i to kazem kao Srbin. Naravno da ne postoji nikakva racunica koja opravdava isplativost tog keteringa, tih izmisljenih destinacija i celog tog posla uopste. Kao sto ne postoji matematika koja bi podrzala jos gomilu prica koje se nasem narodu poturaju iz sve snage. Ali zasto bi se Srbin zamlacivao razmisljanjem, kad ima politicare koji ce da mu sve lepo prepricaju? Kad se samo setim kako smo nekada zezali Amerikance da su zaglupljena masa koju kontrolisu mediji...

Jatjat

pre 10 godina

Koliko god je Jat bio "ovakav i onakav" cinjenica je da smo imali jedne od najboljih obroka u vazduhu. Dosta sam putovala avionom i svaki put sam dolazila do istog zakljucka: ako nista; kod nas u avionu se najbolje jede! Nadam se da ce Airserbia nastaviti ovu tradiciju!

Dragan

pre 10 godina

Jelovnik je u redu. Juče sam leteo sa Bgd aeorodroma u "duty free shopu" 7 deci šljivovice košta 100eu, ako vam je to skupo možete da je kupite za 60eu, najeftinija šljivovica je za 34eu. To nije preskupo, to je umobolno.

Ronda

pre 10 godina

@nervozni putnik

Imaš PRINCE AVIATION

najmiš avion samo za sebe i diktiraš šta želiš.

Ni ja ne volim žutu boju pa se ipak vozim autobusima GSP-a.

Polemid

pre 10 godina

Politika Etihada je da se gostima ( ne putnicima kako je uobicajeno kod ostalih)pruzi maksimum po pitanju ljubaznosti osoblja i moguceg komfora putovanja! Hrana u avionima Air Serbia je definitivno mnogo bolja ( govoreci o standardima avionske hrane) nego sto je bila! Osoblje je mnooogo ljubaznije ( vidi se nov pristup u ponasanju) i to je to! Ono sto je zanimljivo to je da mi se desilo na letu sa Air Seyshels ( takodje partner Etihada )su objavili da govore i srpski pored "glavnih"jezika i u njihovoj reviji je reklamirana flota Air Serbie! To Jat sebi nije mogao da priusti to je sigurno! kakav je ugovor jos nije poznato!

pitanje

pre 10 godina

"@ milosav. u pravu si. sve neki negativni komentari za sitnice. kao prvo, hrana u er srbiji je bolja od lufthanze gde dobiješ sendvič pa se slikaj."

Ovo je čista laž. Na letovima do sat vremena ćeš svakako dobiti hladan obrok, bilo koja kompanija da je u pitanju, ali na letu 2+ sati ćeš dobiti veoma ukusan, topao obrok i ne znam odakle toliko drskosti da se uopšte porede Air Serbia i jedna Lufthansa.

Leteo sam sa Air Serbia-om, dobri su, ali potrebne su godine truda, rada i odricanja da bi se "Air Serbia" stavila u istu rečenicu sa "Lufthansa", a bez da ispadneš smešan.

Aman, ljudi, pa ukucajte LUFTHANSA na Wikipediji, ima i na srpskom jeziku, na ĆIRILICI! "Тренутно је највећа авио-компанија у Европи по броју превезених путника и друга по величини флоте (после Ер Франс-КЛМ). Група Луфтханза има више од 400 авиона и скоро 100.000 радника у свету. У 2007. су превезли 81,3 милиона путника."

Šta je ovde poredljivo sa Air Serbia-om???

Lufthansa je samo 2007. godine, kada se Vučić kleo u Šešelja, na 10 kilometara visine nahranila skoro 12 Srbija. O čemu pričate vi, ljudi???

Meni je užasno drago što je proradio FIAT Srbija, ali je imbecilno porediti automobile made in Serbia sa ferarijem i poršeom.

VOJA

pre 10 godina

Pa ovaj obrok u restoranu brze hrane ne košta više od 700 do 1000 dinara nije to neki trošak bitna je usluga, plezir i utisak kod putnika. U svakom slučaju Air Serbia je mnogo bolja priča nego što je JAT do prošle godine bio. Bar nešto se pozitivno promenilo.

Milica

pre 10 godina

Uparvo sam se vratila letom iz Beograda za London. Kao prvo, na aerodromu vas iznenade cene kafe, vode, sendvica... Bilo me je sramota od stranaca koji su komentarisali i bili apsolutno u pravu. Hotel Ritz je jeftiniji za istu uslugu. Sledeci sok, po ulasku i pred sletanje, je muzika koja dopire iz zvucnika. Nisam bila sigurna da li to treba da je neka vrsta etno muzike ili, iako muzicki obrazovana, neke muzike koja me ne asocira ni na sta sto je nase srpsko.Odgovorni ljudi bi morali i trebali da se zamisle nad njom jer to je , ipak, prvu "ukus" Srbije za ljude pred sletanje. Sto se tice usluge i menija, samo su reci pohvale. Stjuardese su izuetno mile i drage, besprekorne u svakom pogledu. I kao poslednja zamerka- mozda bi neko mogao da se pozabavi da u zenskim toaletima na Surcinu ima svetla, vesalica za kaput i tasnu...

46

pre 10 godina

Koja je ovo komanija? Imam prilike da letim jednom mesecno Beograd Stutgart i nista novo nisam video osim jastucica i novih uniformi.
Letelice su starije od mene (30 god.),sedista uska i neudobna, kasnjenje nije neubicajno. Pricaju o nekakvoj visokoj klasi ali nisu nista bolji od Wizz-a, ili Austrijana. Lufthansa i German wings(low cost kompanija) su dve klase iznad Er Srbije.
Bolje da reklamiraju niske cene (duplo jeftinije neko konkurenti) nego sto se lazno reklamiraju i predstavljaju sebe u negom drugo svetlu.
O prevari sa kupovinom karata(naveden avion Airbus A319 a u stvarnosti Boing 737-300) ne vredi ni pricati.

Drapšinac

pre 10 godina

@(q, 10. mart 2014 16:21)
Ne lupetaj gluposti; vidi se da nisi ni prismrdeo avionu Air Serbia-e, a govoriš o popunjenosti njihovih aviona! Verovatno si jedan od onih parazita koji su najureni iz kompanije, jer niste ništa radili i imali ste dobre plate, a pritom svi vi ste primljeni u firmu, jer su vam roditelji/tetke/kumovi radili tamo! E, sada toga više nema!

Realno

pre 10 godina

@ jatjat: gde se najbolje jede ocenjuje tim strucnjaka za ketering... To je zadnje tri godine Turkish... Jedes i pijes sta hoces i koliko hoces...

Dubai

pre 10 godina

To sto Emirates ima u floti samo sirokotrupne avione je zato sto se oslanjaju na dugoprugaske linije, jer u onoj pustinji oko Dubaija i ne moze da bude kracih ruta. Usput da pitam-kakvo je zezanje u Dubaiju i posto je pivo u kaficu? Nameravam da skoknem.
(Mikan, 10. mart 2014 17:43)

Dubai - Doha: 45 minuta.
Dubai - Oman: 45 minuta.
Dubai - Bahrein: 45 minuta.
Dubai - Rijad: oko sat vremena, koliko se sećam.

Da ne pričamo o X destinacija u Indiji: uvek krcato, a najdalja destinacija 4 sata.

U okolini Dubaija ima da se vidi, malo je reći, SVAŠTA: od svetih mesta za muslimane po Saudijskoj Arabiji preko Indijaca šljakera po Evropi i Americi do miliona turista što dolaze ovde ili su u tranzitu. Jesam ti ja kriv što nisi video ništa dalje od svog sela? Nisam, objektivno.

Pare se i prave na kratkim letovima, drugar. Indijska vlada je napokon odobrila sletanje Emirates a380 aviona: kada bi ovaj avion pokušao da sleti na Surčinu, verovatno bi se zaustavio negde kod Subotice.

Zezanje u Dubaiju je odlično. Cena piva se kreće od 5 do 25 dirhama (1 do 5 evra), zavisi da li hoćeš da piješ pivo u kafiću na plaži ili da skokneš do robne kuće alkoholnih pića na severu, pa da piješ kod kuće.

Ako hoćeš da dođeš u Dubai samo da bi pio pivo, savetujem ti da ostaneš na Ibarskoj magistrali.

podanik

pre 10 godina

ne postoji obrok koji bih air serbiji platio peko 100evra! jer je bar toliko skuplja karta u odnosu na jednu low cost kompaniju (iz beograda za svedsku - stokholm, malme). ali voleo boih da vidim ugovor ove draazve sa etihadom oko air srbije, zasto se krije? veovatno jer je povoljan?

Tigar

pre 10 godina

Nema nigdje na svetu da ministar u ostavci potpisuje memorandum o saradnji sa Etihadom od kada se to zove Ugovorom. Ovo je prevara vijeka koju placa narod Srbije. Poklonili arapima 49% nac.avio kompanije i jos im zahvaljuju. Udjite u registar vidite udeo vladnistva, krije se ugovor, arapi vlasnici a od njih lizuju avione i posadu, primili kursadzije od 10 dana kao stjuardese i stj. Polako sve dolazi na vidjelo

Dita

pre 10 godina

Leteo sam iz Bangoka za Ko Samui (Bangok Airlines) let koji traje nekih 45 min. Servirali su toplo jelo, ali ne iz plastičnih posuda i casa, noževa itd. I to sve u ekonomi!!! Isti slučaj sa letom iz Singapura za Tajland sa "Silkair"- om. Hrana servirana kao u business klasom. O Singapur Airlines da ne govorim, ko je sa njima leteo zna kakav servis imaju.
Pre par meseci sam leteo sa KLM-om za juznu Ameriku i nemozete nikako uporediti servis sa bilo kojom Azijskom kompanijom.

Srbija

pre 10 godina

"Srpska kuhinja" ne postoji vec je to samo kombinacija turske, grcke i italijanske (mediteranske) kuhinje, ovo sam procitao da je izjavio Sasa Misic i mogu samo da se slozim sa njim.

aerodromac

pre 10 godina

@dubai: ma nek si ti nama rek'o, svaka ti dala. odete iz srbije pa pljujete na daljinu. odjednom ste neki preporodjeni burzuji, videli sveta pa vam prosto žao što se na našim letovima služi roštilj.. ćuti i ne javljaj se....

@omladinac: haha u pravu si totalno...

АИР

pre 10 godina

Народе, послужење зависи од дужине лета. Наравно да нећете добити исту храну за лет до Бања Луке(50мин) и за лет до Абу Дабија (4сата и 50мин)

Joca Štetić

pre 10 godina

Pre ukrcavanja nam oduzimaju makazice i turpije za nokte, a onda uz jelo dobijemo viljušku i nož!
To, naravno, nije problem keteringa, ali ima veze sa onim što se zove bezbednosna kultura...

air serbia korisnik

pre 10 godina

@49 - let za Stutgart im je zadnji "kritican" let, tj na toj liniji i dalje voze stari iznajmljeni bugarski Boeing avioni. Uzasno malo mesta za noge i jako stari.
Na svu srecu i oni ce se povuci iz upotrebe cim stignu svi Airbus avioni koji su "naruceni". Tacnije, bugarina na toj liniji treba da zameni A320 koji je juce isporucen sa Shannon aerodroma u Irskoj, barme po najavama. Sta ce biti sa bugarinom, ne zanima me:)
Sto se tice usluge, to je to sto ste dobili za letove od 1-2 sata trajanja, sto je ipak mnogo vis enego sto je JAT davao na dosadasnjim letovima.
Za one koji ne znaju jos uvek posluzenje ide sledecim "stepenicama"
-let do sat vremena - Podgorica, Banja Luka... - voda/sokovi/alkohol i mala zakuska
-let od sat do dva sata - spremna "papirna kesa" sa posluzenjem u kojoj je flasica vode plus sendvic plus kolac (uz cackalice, so biber i maramicu) i uz to osoblje sluzi pice
-let od dva do tri sata - dobijete MENI iz kog birate obrok (ovo sto je na slikama se bira)
-letovi preko 3 sata (samo Abu Dabi) - e tu je luksuziranje sa svim i svacim

Tako d anemojte da pljujete, ko placa i koliko placa, vidjao sam strance kako zabezeknuti nude kreditne kartice das "plate" za taj obrok a osoblje im je uz osmeh vracalo na sta oni ostaju sa ogromnim osmehom na usnama:) posto su sve firme pocele da pilicare i naplacuju i vazduh u kabini, ukljucujuci i jake firme tipa Finnair i ostali

vladarr

pre 10 godina

juce sam odleteo u Istanbul. Od posluzenja sendvic sa sirom, medenjak I casa soka. Toplih napitaka nema, popunjenost. aviona oko sesdeset odsto.

nesa usa

pre 10 godina

Ne mogu da kazem da obozavam one trouglaste sendvice sa tri parceta hleba i dva komada sira, bez mesa, koje redovno dobijam u JATovim avionima. Ipak, obziromm da vec decenijama letim na relaciji Njujork - Beograd (nekad je to bio direktan let, sada sa presedanjem u nekom evropskom gradu), moram da kazem da mi taj sendvic sa kafom uvek prija ujutru sledeceg dana, nakon nocnog leta do Evrope. Slicno je i sa povratkom u SAD - iz Beograda za Evropu je obicno rani let pa je sendvic i kafa prava stvar.
Nije mi jasno gde ce to Er Srbija da nudi ovako bogatu trpezu kada su svi evropski letovi suvise kratki da se sve to posluzi? I u kojim to avionima uopste postoji biznis klasa? I gde je tu racunica da se takva jela uopste sluze, ako se zna da ce do Beograda leteti niskotarifne kompanije u kojima niceg nema vec uracunatog u cenu karte, vec moras da doplatis u avionu?

Ostoja

pre 10 godina

Od 1993 kad sam napustio Srbiju jer nisam mogao da zivim od 2DM plate sto mije bilo dovoljno za cokoladnu bananicu i kad se bili na vlasti ovi ko danas jeteo sam sa desetinom avio kompanija. Na letovima od 3-10h hrana je uvek bila dobra dok na kracim je uglavnom bila skromnija a u JATovim super skromna sto mi nikad nije bilo ni bitno jer su kratki letovi od pariza, Rima ili Frakfurta... Koju cu kartu da kupim zavisi od cene a ne menija. Gulf kompanije kao sto su Kuwaitska, Bahreinska i slicno obicno imaju kao bolje posluzenje posto nam prvo daju meni da odlucimo sta ce mo ali na kraju izadje isto. A kad idete biznis klasom onda vas kljukaju ko gusku koja god kompanija bila.
Lufthanza je zakon. ako imatee povezani let preko okeana sa beogradskim iz nemacke a preko okenski kasni, beogradski vas obavezno ceka.

to vam je to

pre 10 godina

Mnogo bitno sta sluze, kad letis posluzivanje hrane na tacni je da vreme brze proleti a i da ne umres od gladi ako si na avion stigao gladan. Niko te ne tera da polizes tanjir i niko te nece grditi ako odbijes hranu i blejis u nebo ili neki casopis dok se drugi zanimaju grickajuci.

Bojan

pre 10 godina

Air Serbiom nisam letio, ali mogu vam reci moja druga iskustva.. Swiss let do Amerike, 11h, krs slabo od hrane a toliko malo prostora imaju za koljena da je skandalozno na takvim letovima. Emirates jako dobro i ukusno, uzivao sam. Turkish srednja zalost ali bolji od LH. Lufthansa i Austrian, krs i pljackanje.. platim kartu 700 e (tj firma plati) 2,5h leta a dobijem na ulazu u avion sugavi keksic... ajde bar da je neki normalan nego kada mu procitam sastav prepadnem se.

Nikola

pre 10 godina

Letos sam prvi i jedini put do sada leteo sa, tada jos uvek Jat Airwaysom do Amsterdama, i mogu reci da sam bio zadovoljan, mozda ce nekom zvucati smesno, ali meni je onaj trouglasti sendvic bas bio ok a pored toga nekoliko puta su prolazili i nudili sokove, kafu i vodu. Slicna prica je bila u avionu Delta airlines iz Amsterdama za Detroit gde su vise puta tokom leta nudili pice, a bila je i ponuda dva razlicita obroka za rucak (veceru) i pored toga kasnije smo dobili uzinu. Jedino sto mi je bilo smesno tokom poletanja Jatom, bilo je kada se pilot obracao putnicima na engleskom govoreci iznad kojih mesta letimo i umesto da kaze Budapest, on je rekao Budimpesta.

Daya Swiss

pre 10 godina

Ti sto neces da mirises gulas i hoces da resavas sudoku a i tableti te nerviraju, kupi kartu za biznis klasu ili ne putuj domacim avionom, a ne da se izivljavas nad ostalim normalnim ljudima!

nervozni putnik

pre 10 godina

(Ronda, 10. mart 2014 15:05)
Sinko, vidim da si politicki obojen, i za to me bas zaboli. I zaboli me za tvoj idiotski komentar. Ali moram da odgovorim. To sto sam napisao ne vazi samo za Air Serbiu, vazi za sve kompanije koje mi sluze gulas preko kolena. Ne letim sinko sto volim, nego sto moram.

MANGUP

pre 10 godina

Extra!
Verujem da je sve tako ukusno kao i što izgleda. Kada se samo setim kako je jedno vreme strjuardesa išla samko sa flašom vode(Rose) i nudila putnicima....

Mikan

pre 10 godina

@(Dubai, 10. mart 2014 18:21)

Cemu takav gnev? Jedino ako si predsednik turisticke organizacije Dubaia. Rekao sam da je oko Dubaia pustinja, i to nije moje misljenje nego geografska cinjenica. Svi gradovi koje si nabrojao su takodje pustinja, tako da me bas i nisi demantovao. Pare se prave na dugim linijama a ne kratkim, ne znam ko te je lagao za to. Sirokotrupni avioni su daleko skuplji u eksploataciji od uskotrupnih i samo lud covek (ili onaj kome pare padaju sa neba) bi ih koristio na kracim relacijama. Pitam za pivo i zezanje posto ne znam kakvi su lokalni obicaji, ipak je to arapska kultura. Jos jedno pitanjce, ali da se ne ljutis: ako hocu da odsednem kod devojke, koja tamo zivi i radi, jel dozvoljeno ili moramo da se uzimamo?

АИР

pre 10 godina

Dubai@ - да те информишем мало, аеродром Никола Тесла Београд може да прихвати све авионе па и највећи А380 тако да немој безпотребно ширити дезинформације и причати глупости. 747 (карго верзија) без проблема слеће на наш аеродром тако да је "отворен пут" и за А380

Stefan

pre 10 godina

Sjajno je to sto Air Serbia ima odlican ketering. Ja sam imao prilike da letim Turkish Airlines-om jedanput i dva puta Tunisairom. Imali su tople obroke kao ketering. Stavise, hrana je bila vrhunska, sa uzivanjem sam jeo. Ovo su bili letovi koji su trajali 2-3 sata. Za letove koji traju po sat-sat i po se mozda i ne isplati. Ali svakome ostaje u secanju dobar ketering i to je vrlo vazno ukoliko Air Serbia zeli da privuce vise putnika iz inostranstva. Ja bih recimo opet bez razmisljanja leteo Tunisairom, kako su samo vrhunski spremili onu teletinu sa mladim krompirima, ma to necete naci ni u vrhunskom restoranu u BG-u.

đoka

pre 10 godina

eeee.. taman sam mislio da odlepršam ..kad vidim nema sarme, jagnjetine mlade ,,,ajvar,gravče na tavče....znači ..propala stvar dibiduz !

aerodromac

pre 10 godina

@ milosav. u pravu si. sve neki negativni komentari za sitnice. kao prvo, hrana u er srbiji je bolja od lufthanze gde dobiješ sendvič pa se slikaj. drugo postoji vegan obrok, treba specijalno da se traži. postoji mnoštvo specijalnih obroka (nemasni, niskokaloricni, vegeterijanski, veganski, seefood, muslimanski, azijski,bez glutena, bez laktoze...) samo treba tražiti posebno. mislim da se to ne doplacuje. ne tražite dlaku u jajetu, ne hvatajte se za prazne teorije zavere o pranju novca i sl. vest je o hrani na letovima koja je više nego dobra i na to trebamo biti ponosni. etihad je prihvatio ovaj jelovnik bez prigovora, a njihov glavni šef koji odobrava jelovnike je strog ko Gordon Remzi. prema tome letite i uživajte.

Ljiljana, London

pre 10 godina

Vina su super. Meni su doneli gluten-free hranu, no dostavili su mi i hleb i neki kolac (ocigledno sa brasnom). Tu im zameram sto nisu obuceni sta to znaci i mogli su shopsku salatu da mi ubace kad sam vratila pola obroka, al' ajde. Servis je mnogo bolji, ljubazniji, i kad mi dostave cevape bez glutena, postace najbolja avio linija.

Alias Pera lozac

pre 10 godina

Komentar @vlada zvuci savim ok.

Ako se pak okrenemo samo na konkretnu stvar, stvarno je ponuda hrane i pica (u Er-Srbija ili kako se vec tacno zove) mnogo bolja nego ikada u poslednjih 20-ak godina koliko redovno letim, JAT-om, ali i ne samo njima.

Vladica

pre 10 godina

A kamo "But, plećka, rebarca" i malo sapunjare ako padne šećer putniku?

Inače - na letovima JATa koji u sem 2 ne traju duže od 2 sata - baš me briga šta će poslužiti, mada ne znam da li su makar vratili pivo koje je JAT ukinuo pre godinu i kusur?

Daya Swiss

pre 10 godina

@realno svaka cast za komentar!!!
A ti @nervozan putnik, ja bih ti dala otkaz i zabranila da letis bilo kojom aviokompanijom! Pravo u rudnik da izbacis taj bes! Zbog takvih kao sto si ti srbija ce jos vekovima tapkati u mestu!!

winston

pre 10 godina

Da li i AirSerbia sluzi meso od otpada uginulih životinja ? Ili je to samo za raju sto ni nesanja da bi ikad imao pare za avionsku kartu ? A i onu jagnjetinu sto Arapi hoce, kakav ce to biti kvalitet ? http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=821665

Neko spolja

pre 10 godina

Nadam se da ovo važi samo za duže letove. Jer inače, zbog većih troškova od konkurencije, nestaće Air Serbia i pre nego što dobace one prefarbane Erbasove.

Putnik Emirata

pre 10 godina

(Dubai, 10. mart 2014 17:27) - Sve tacno napisano o najboljijij kompaniji na svetu: EMIRATES. Redovno letim sa Emiratima. Kompanija me zove telefonom i pita zelim lu da putujem, imaju jis oar jarara jeftije. Ljubaznist di kraja. Internet pristup za vreme keta na visinu id 10 hiljada meraea u toku leta. Nemojte porediti sa Air Serbia jer je smesno!

Borko

pre 10 godina

Najbolje se jede u EMIRATES, luksuz pur. Sve je kvalitetno i besprekorno, bez obzira u kojoj klasi letite! Svi ostalu su 1 do 2 klase nize!

Mikan

pre 10 godina

@(Dubai, 10. mart 2014 17:27)

To sto Emirates ima u floti samo sirokotrupne avione je zato sto se oslanjaju na dugoprugaske linije, jer u onoj pustinji oko Dubaija i ne moze da bude kracih ruta. Usput da pitam-kakvo je zezanje u Dubaiju i posto je pivo u kaficu? Nameravam da skoknem.

demagogija

pre 10 godina

A zasot neko ne kaze koliko nam je obecano, a koliko stiglo novih aviona?
Zasto ne prenosite ono sto Radulovic kaze o Etihadu?


http://www.blic.rs/izbori-2014/vesti/2380/Radulovic-Ugovor-o-osnivanju-Er-Srbije-stetan-za-drzavu

Ma da!

pre 10 godina

Koliko god je Jat bio "ovakav i onakav" cinjenica je da smo imali jedne od najboljih obroka u vazduhu. Dosta sam putovala avionom i svaki put sam dolazila do istog zakljucka: ako nista; kod nas u avionu se najbolje jede! Nadam se da ce Airserbia nastaviti ovu tradiciju!
(Jatjat, 10. mart 2014 13:38)

Izvinite, a kad ste to vi poslednji put leteli JAT-om i dobro jeli? Pre 30 godina?
Naime, pre 40 godina znam i ja da se sluzio dimljeni losos, ali u poslednjih 15-ak...

moze na Teslu i A380

pre 10 godina

@Dubai - nema potrebe za zlonamernim komentarima tipa "da A380 sleti u Beograd zaustavio bi se u Subotici"
Pod jedan - avioni ne slecu u pravcu Subotice, vec iz pravca Dobanovaca, tako da samo moze zavrsiti u centru grada, malo edukacije molim
Pod dva - ako moze da sleti u Nunavut sa pistom od 2600 metara PUN i da uzleti PUN, sletece i uzletece i na Nikolu Teslu sa pistom od 3400 metara, mado edukacije molim
Pod tri - TACNO JE da bi opsluzivanje aviona bilo lose (nema ulaska u avion preko finger mostova) ali BOZE MOJ, usao bi i pesice, samo da GA vidim u BG

Tako da nema potrebe za tako zlonamernim komentarima, "ovde je super, vi ste losi"...znamo mi svi kako je u Srbiji

engineer

pre 10 godina

ma sve mogu da razumem, ali da pustaju etno muziku prilikom ukrcavanja i iskrcavanja, e to je vec kicherica teska! nisam "odnarodjen", naprotiv smatram da imamo veliko nacionalno muzicko blago, ali totalno promaseno vreme i mesto za promociju istog...

kako?

pre 10 godina

A sot je ugovor stetan za drzavu, to nije vazno. Vazno je sta tamo neko jede.

Dosta je bilo. Restart.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=03&dd=10&nav_id=822081

Saldzo

pre 10 godina

Ja u avionu nikad ne koristim hranu koja mi se nudi jer je bezukusna i nezdrava. Jedino sto uzmem je voda.
(neo, 11. mart 2014 01:29)

Nije bezukusna zato sto je losa, hrana je ista kao i ona "na tlu", vec zato sto je kabina pod pritiskom. Naucno je dokazano da nam culo ukusa otupi pod povecanim atmosferskim pritiskom mada jos uvek ne mogu da objasne zasto se to desava.

Nikola

pre 10 godina

Ja uglavnom letim Lufthansom. Dublin-Frankfurt-BG. I uvek me zadesi sendvic, i to isti i casa soka. Ali me karta izadje naj jeftinije. Uzivancija je nekad bila kada sam leteo sa CSA(Ceska), pre 6-7god. Imali su najjacu hranu!

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

(moze na Teslu i A380, 11. mart 2014 07:16)

Ti si poznavaoc ili expert? Tacno je da na aerodromu Nikola Tesla moze da se opsluzi A380 ali je ordinarna glupost da avioni slecu iz pravca Dobanovaca...avioni slecu iz oba pravca, u zavisnosti od meteroloskih uslova. Elementarno poznavanje vazduhoplovstva ti ne bi dozvolilo da izvalis tvrdnju koju su izvalio.

D

pre 10 godina

Dobro je posluženje u Air Serbia avionima. Prijatno me je iznenadio metalni pribor ali i izbor besplatnog pića. Mogli bi da samo da povedu računa da obezbede adekvatan obrok i putnicima koji poste. Osoblje je ljubazno i prijatno. Piloti su stranci?! Cene su trenutno jako povoljne. Loše je to što letovi (iz Brisela) kasne u poletanju 30'45 min. Sve u svemu, želim im puno uspeha.

vlada

pre 10 godina

Dobro bre ljudi.Iz aviona se vidi da je Er Srbija pranje para.Radim u jednoj baltickoj zemlji i cesto koristim avion kao prevozno sredstvo. Ketering kompanija ne Evro-mediteranskim letovima je sledeci:Poljski LOT sluzi samo vodu i ako hoces kafu,mora da platis.Nemacka LH sluzi parce toplog peciva i sok ili kafu.Austrijanci,isto kao i Nemci samo sto umesto peciva daju keksic.Turski Pegasus isto kao i Poljaci.Sve osim vode se placa.A Er Srbija je bogata firma,pa za svaki let odvaja 3-4.000 eura samo za ketering.To mozda i bude tako dok sve troskove istog placa drzava Srbija,ali ne mislim da ima ekonomskih osnova da se sluzi "jaci" ketering nego kod svetski poznatih avio prevoznika.Bice tu jos svasta kada se objavi ugovor i saznaju cene rentala za iznajmljene avione.Igrom slucaja sam video ugovor i kazem da je Er Srbija,prevara veka.Nekako sam ubedjen da javnost nikada nece saznati pravu cenu zakupa vazduhoplova i da ce ta polja biti zatamnjena.Kao i kod ugovora sa Italijanima za cuveni Fiat 500.A Er Srbija ce svoju velikodusnost u hrani da nadomesti "jakim"i komecijalno isplativim linijama za Varnu,Sofiju,Banja Luku,Tiranu.Ipak smo mi Srbi jedne nevidjene veverice.Sada neko da objavi da se prodaju televizori za 1 dinar u Tehnomaniji bio bi red do Opstine Novi Beograd.Ali kako se vec kaze:"Dok je curana,bice i podvarka.Kupus se uvek nadje."Samo malo smeta sto se ovakvim tekstovima vredja inteligencija ljudi koji imaju zavrsenih vise od 8 razreda osnovne skole.

nervozni putnik

pre 10 godina

Ja bih Vas molio da uvedete mesta za one koji ne zele da jedu juneci gulas na letovima koji traju do 3 sata a njih je mnogo. Ne zelim da udisem miris gulasa,musake, ne zelim da sedim do prolaza a da se preko mojih kolena prebacuju gulas,musaku...Nisam dosao u restoran, dosao sam da odletim iz tacke A u tacku B. Sasvim mi je dovoljno da imam mesta za kolena i da onaj ispred mene ne obara sediste meni u krilo. Nece svet propasti ako ne ukljucim notbuk za vreme leta. Zadovoljava me da za to vreme procitam knjigu, novine, resim neku ukrstenicu ili sudoku.

Jatjat

pre 10 godina

Koliko god je Jat bio "ovakav i onakav" cinjenica je da smo imali jedne od najboljih obroka u vazduhu. Dosta sam putovala avionom i svaki put sam dolazila do istog zakljucka: ako nista; kod nas u avionu se najbolje jede! Nadam se da ce Airserbia nastaviti ovu tradiciju!

Srbija

pre 10 godina

"Srpska kuhinja" ne postoji vec je to samo kombinacija turske, grcke i italijanske (mediteranske) kuhinje, ovo sam procitao da je izjavio Sasa Misic i mogu samo da se slozim sa njim.

Putnik Emirata

pre 10 godina

(Dubai, 10. mart 2014 17:27) - Sve tacno napisano o najboljijij kompaniji na svetu: EMIRATES. Redovno letim sa Emiratima. Kompanija me zove telefonom i pita zelim lu da putujem, imaju jis oar jarara jeftije. Ljubaznist di kraja. Internet pristup za vreme keta na visinu id 10 hiljada meraea u toku leta. Nemojte porediti sa Air Serbia jer je smesno!

Dubai

pre 10 godina

To sto Emirates ima u floti samo sirokotrupne avione je zato sto se oslanjaju na dugoprugaske linije, jer u onoj pustinji oko Dubaija i ne moze da bude kracih ruta. Usput da pitam-kakvo je zezanje u Dubaiju i posto je pivo u kaficu? Nameravam da skoknem.
(Mikan, 10. mart 2014 17:43)

Dubai - Doha: 45 minuta.
Dubai - Oman: 45 minuta.
Dubai - Bahrein: 45 minuta.
Dubai - Rijad: oko sat vremena, koliko se sećam.

Da ne pričamo o X destinacija u Indiji: uvek krcato, a najdalja destinacija 4 sata.

U okolini Dubaija ima da se vidi, malo je reći, SVAŠTA: od svetih mesta za muslimane po Saudijskoj Arabiji preko Indijaca šljakera po Evropi i Americi do miliona turista što dolaze ovde ili su u tranzitu. Jesam ti ja kriv što nisi video ništa dalje od svog sela? Nisam, objektivno.

Pare se i prave na kratkim letovima, drugar. Indijska vlada je napokon odobrila sletanje Emirates a380 aviona: kada bi ovaj avion pokušao da sleti na Surčinu, verovatno bi se zaustavio negde kod Subotice.

Zezanje u Dubaiju je odlično. Cena piva se kreće od 5 do 25 dirhama (1 do 5 evra), zavisi da li hoćeš da piješ pivo u kafiću na plaži ili da skokneš do robne kuće alkoholnih pića na severu, pa da piješ kod kuće.

Ako hoćeš da dođeš u Dubai samo da bi pio pivo, savetujem ti da ostaneš na Ibarskoj magistrali.

Ljiljana, London

pre 10 godina

Vina su super. Meni su doneli gluten-free hranu, no dostavili su mi i hleb i neki kolac (ocigledno sa brasnom). Tu im zameram sto nisu obuceni sta to znaci i mogli su shopsku salatu da mi ubace kad sam vratila pola obroka, al' ajde. Servis je mnogo bolji, ljubazniji, i kad mi dostave cevape bez glutena, postace najbolja avio linija.

winston

pre 10 godina

Da li i AirSerbia sluzi meso od otpada uginulih životinja ? Ili je to samo za raju sto ni nesanja da bi ikad imao pare za avionsku kartu ? A i onu jagnjetinu sto Arapi hoce, kakav ce to biti kvalitet ? http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=821665

Staja

pre 10 godina

Ja na letu treba lako da jedem, ne D'UMREM od bureka, ćevapa, sarme i mešanog mesa - po sistemu: "Svako jelo svoga gazdu klelo, malo da se prilegne pa da se slegne". Aman ljudi!

46

pre 10 godina

Koja je ovo komanija? Imam prilike da letim jednom mesecno Beograd Stutgart i nista novo nisam video osim jastucica i novih uniformi.
Letelice su starije od mene (30 god.),sedista uska i neudobna, kasnjenje nije neubicajno. Pricaju o nekakvoj visokoj klasi ali nisu nista bolji od Wizz-a, ili Austrijana. Lufthansa i German wings(low cost kompanija) su dve klase iznad Er Srbije.
Bolje da reklamiraju niske cene (duplo jeftinije neko konkurenti) nego sto se lazno reklamiraju i predstavljaju sebe u negom drugo svetlu.
O prevari sa kupovinom karata(naveden avion Airbus A319 a u stvarnosti Boing 737-300) ne vredi ni pricati.

lokomotiva

pre 10 godina

Vec 4-5 puta sam leteo er srbijom i moram priznati da su u odnosu na JAT veoma prijatno otkrovenje. Prva svetska, kvalitetna kompanija...Fina klopa, lepi avioni, normalne stjuardese, korektne cene.
To niko ne moze da ospori.
Air Serbia je neuporedivo bolje od JAT-a ...Od JAT-a kakav je bio poseldnjih 35-40 godina...toliko je pamtim.

Tigar

pre 10 godina

Nema nigdje na svetu da ministar u ostavci potpisuje memorandum o saradnji sa Etihadom od kada se to zove Ugovorom. Ovo je prevara vijeka koju placa narod Srbije. Poklonili arapima 49% nac.avio kompanije i jos im zahvaljuju. Udjite u registar vidite udeo vladnistva, krije se ugovor, arapi vlasnici a od njih lizuju avione i posadu, primili kursadzije od 10 dana kao stjuardese i stj. Polako sve dolazi na vidjelo

Dubai

pre 10 godina

"Tako d anemojte da pljujete, ko placa i koliko placa, vidjao sam strance kako zabezeknuti nude kreditne kartice das "plate" za taj obrok a osoblje im je uz osmeh vracalo na sta oni ostaju sa ogromnim osmehom na usnama:) posto su sve firme pocele da pilicare i naplacuju i vazduh u kabini, ukljucujuci i jake firme tipa Finnair i ostali"

Davno se nisam ovako kvalitetno ismejao.

Stranci vadili kreditne kartice da plate obroke u ekonomiji Air Serbia-e?? :-D

Već pet godina radim kao cabin crew u Emirates-u, dve godine u ekonomiji, godinu dana u biznis klasi i dve godine kao šef kabine: kvalitet hrane i servisa, izbor pića, ponuđeni sadržaji, izbor destinacija (skoro 200), svi širokotrupni avioni, nivo sigurnosti, aerodrom, besplatan prevoz limuzinom putnika u biznis klasi, SPA u prvoj klasi, besplatan lounge na aerodromu sa švedskim stolom, Skyward program sa više članova nego što Srbija ima stanovnika, ma SVE je, što je sasvim prirodno, bar 10 puta bolje nego u Air Serbia-i sa kojom sa leteo, kao putnik.

Air Serbia i ne treba da se poredi sa Emirates-om, ali kako meni niko NIKADA nije ponudio kreditnu karticu da plati bilo šta (osim duty free-ja) u avionu?

Zar ovi presvučeni radikali stvarno misle da smo svi mi moroni zaleđeni u 1993. godini i da ne postoje dijaspora, Internet, Srbi koji redovno usled posla i turizma putuju u inostranstvo?

Ako već lažete, smislite bolju priču, ne pravite majmune i od sebe i od nas.

Nikola

pre 10 godina

Letos sam prvi i jedini put do sada leteo sa, tada jos uvek Jat Airwaysom do Amsterdama, i mogu reci da sam bio zadovoljan, mozda ce nekom zvucati smesno, ali meni je onaj trouglasti sendvic bas bio ok a pored toga nekoliko puta su prolazili i nudili sokove, kafu i vodu. Slicna prica je bila u avionu Delta airlines iz Amsterdama za Detroit gde su vise puta tokom leta nudili pice, a bila je i ponuda dva razlicita obroka za rucak (veceru) i pored toga kasnije smo dobili uzinu. Jedino sto mi je bilo smesno tokom poletanja Jatom, bilo je kada se pilot obracao putnicima na engleskom govoreci iznad kojih mesta letimo i umesto da kaze Budapest, on je rekao Budimpesta.

vladimir

pre 10 godina

Jedino sto mogu da kazem za AirSerbia ketering jeste velika nekonzistentnost u ponudi istog...
Pre mesec dana sam na letu ka Parizu (i povratku), u ekonomskoj klaso imao topli obrok, sto je bilo za svaku pohvalu - psebno kada se uporedi sa keteringom ostalih aviokompanija koje opsluzuju evropske destinacije. Let je bio u kasnim popodnevnim/vecernjim satima.

Sa druge strane, pre 2 nedelje sam leteo jutarnim letom za Berlin (i ponovo nazad do Beograda). U odlasku mi je dat sendvic (Izuzetno suv - pitanje kada je bio pripremljen) + mala flasica vode i dezert. Pored toga su nudili kafu i sokove/vodu...
U povratku, podeljen nam je paket (opet taj suvi sendvic, voda, dezert). Stjuardese su, medjutim, na moje zaprepascenje, a i ostalih putnika, nudile samo kafu. Znaci nije bilo sokova, vode, itd?

Gospodo draga, za kompaniju koja nije low cost, kafa bez soka ili vode je stvarno neprihvatljivo...

Voleo bih da cujem tudja iskustva, i zaista se nadam da je u pitanju propust samo na tom jednom letu.

q

pre 10 godina

Na letovima Beograd -Abu Dabi koji leti svaki dan 15 - 20 putnika. let za Banja Luku prazan 100% Cista propsat let za Bukurest, Varnu Air Serbija katsrofalan posao. ETIHAD Nije ulozio ni banku. Sve placaju poreski obveznici Srbije. Arapi preuzimaju Jatove slotove (vremena sletanja i poletanja koja JAT ima ) Plan je preuzimanje aerodroma "Nikola Tesla"

Drapšinac

pre 10 godina

@(q, 10. mart 2014 16:21)
Ne lupetaj gluposti; vidi se da nisi ni prismrdeo avionu Air Serbia-e, a govoriš o popunjenosti njihovih aviona! Verovatno si jedan od onih parazita koji su najureni iz kompanije, jer niste ništa radili i imali ste dobre plate, a pritom svi vi ste primljeni u firmu, jer su vam roditelji/tetke/kumovi radili tamo! E, sada toga više nema!

podanik

pre 10 godina

ne postoji obrok koji bih air serbiji platio peko 100evra! jer je bar toliko skuplja karta u odnosu na jednu low cost kompaniju (iz beograda za svedsku - stokholm, malme). ali voleo boih da vidim ugovor ove draazve sa etihadom oko air srbije, zasto se krije? veovatno jer je povoljan?

Realno

pre 10 godina

Koliko je narod bolestan, nema mu spasa, a ne treba ni da bude... Toliko ste negativni da ne zasluzujete bolje, jer ste vi ovu zamlju doveli u ovo stanje, vi koji 40 godina zivite ko paraziti, koji su nama mladima uzeli pravo da zivimo gde smo rodjeni pa moramo da bezimo...

Daya Swiss

pre 10 godina

Zivim u Svici i mogu da kazem da je Jat oduvek imao najbolju hranu. Do skoro su delili sveze i lepe sendvice i jos su pitali ko hoce repete. Sto se toga tice, svaka cast!!!

air serbia korisnik

pre 10 godina

@49 - let za Stutgart im je zadnji "kritican" let, tj na toj liniji i dalje voze stari iznajmljeni bugarski Boeing avioni. Uzasno malo mesta za noge i jako stari.
Na svu srecu i oni ce se povuci iz upotrebe cim stignu svi Airbus avioni koji su "naruceni". Tacnije, bugarina na toj liniji treba da zameni A320 koji je juce isporucen sa Shannon aerodroma u Irskoj, barme po najavama. Sta ce biti sa bugarinom, ne zanima me:)
Sto se tice usluge, to je to sto ste dobili za letove od 1-2 sata trajanja, sto je ipak mnogo vis enego sto je JAT davao na dosadasnjim letovima.
Za one koji ne znaju jos uvek posluzenje ide sledecim "stepenicama"
-let do sat vremena - Podgorica, Banja Luka... - voda/sokovi/alkohol i mala zakuska
-let od sat do dva sata - spremna "papirna kesa" sa posluzenjem u kojoj je flasica vode plus sendvic plus kolac (uz cackalice, so biber i maramicu) i uz to osoblje sluzi pice
-let od dva do tri sata - dobijete MENI iz kog birate obrok (ovo sto je na slikama se bira)
-letovi preko 3 sata (samo Abu Dabi) - e tu je luksuziranje sa svim i svacim

Tako d anemojte da pljujete, ko placa i koliko placa, vidjao sam strance kako zabezeknuti nude kreditne kartice das "plate" za taj obrok a osoblje im je uz osmeh vracalo na sta oni ostaju sa ogromnim osmehom na usnama:) posto su sve firme pocele da pilicare i naplacuju i vazduh u kabini, ukljucujuci i jake firme tipa Finnair i ostali

pitanje

pre 10 godina

"@ milosav. u pravu si. sve neki negativni komentari za sitnice. kao prvo, hrana u er srbiji je bolja od lufthanze gde dobiješ sendvič pa se slikaj."

Ovo je čista laž. Na letovima do sat vremena ćeš svakako dobiti hladan obrok, bilo koja kompanija da je u pitanju, ali na letu 2+ sati ćeš dobiti veoma ukusan, topao obrok i ne znam odakle toliko drskosti da se uopšte porede Air Serbia i jedna Lufthansa.

Leteo sam sa Air Serbia-om, dobri su, ali potrebne su godine truda, rada i odricanja da bi se "Air Serbia" stavila u istu rečenicu sa "Lufthansa", a bez da ispadneš smešan.

Aman, ljudi, pa ukucajte LUFTHANSA na Wikipediji, ima i na srpskom jeziku, na ĆIRILICI! "Тренутно је највећа авио-компанија у Европи по броју превезених путника и друга по величини флоте (после Ер Франс-КЛМ). Група Луфтханза има више од 400 авиона и скоро 100.000 радника у свету. У 2007. су превезли 81,3 милиона путника."

Šta je ovde poredljivo sa Air Serbia-om???

Lufthansa je samo 2007. godine, kada se Vučić kleo u Šešelja, na 10 kilometara visine nahranila skoro 12 Srbija. O čemu pričate vi, ljudi???

Meni je užasno drago što je proradio FIAT Srbija, ali je imbecilno porediti automobile made in Serbia sa ferarijem i poršeom.

Aleksandar

pre 10 godina

Ja sam se cudio da su delili hranu na letu iz Minhena Franfurta Pariza Ciriha do Beograda , dodjite malo u Ameriku na letove od po 3-5h pa ce te se radovati kikirikiju kad vam posluze i casici vode ne flasici vec "cesmovaci iz bokala" hahaha

Razmazeni ste i bezni i jos pljujete maticnu kompaniju - rodnu grudu :(

Milosav

pre 10 godina

Citajuci komentare ne mogu a da ne zapazim da nama stvarno nema pomoci. Toliko negativnosti prema svemu nisam nigde video. Znaci ne valja jer daju previse hrane, masno, nema za vegane, jak miris itd. Da je vest bila da se daje smao neki sendvic ili snack opet bi bilo: kakvaq je to avo kompanija, kriv je Vucic, krivi Arapi, mi smo jad i beda itd. Bas kao u onoj prici: svetu se ne moze ugoditi.
Sto se tice hrane u svetu evo primera, Air Canada i WestJet na letu od Toronta do Vancuvera ne daju nikakvo jelo, samo kesica nekih grickalica, sok i kafa (hrana moze da se kupi) let je skoro pet sati.
Pa ti vidi drugar moj!

garavi

pre 10 godina

eeeee jbg nema prasetine? kad ti gulasi silni prorade u stomaku malo ce biti wc-a u avionu? ne daju badava sendvice, neka laka testa i tako to strane kompanije. srbi odma udare po gulasu i to masnom !

aerodromac

pre 10 godina

@dubai: ma nek si ti nama rek'o, svaka ti dala. odete iz srbije pa pljujete na daljinu. odjednom ste neki preporodjeni burzuji, videli sveta pa vam prosto žao što se na našim letovima služi roštilj.. ćuti i ne javljaj se....

@omladinac: haha u pravu si totalno...

Daya Swiss

pre 10 godina

@realno svaka cast za komentar!!!
A ti @nervozan putnik, ja bih ti dala otkaz i zabranila da letis bilo kojom aviokompanijom! Pravo u rudnik da izbacis taj bes! Zbog takvih kao sto si ti srbija ce jos vekovima tapkati u mestu!!

VOJA

pre 10 godina

Pa ovaj obrok u restoranu brze hrane ne košta više od 700 do 1000 dinara nije to neki trošak bitna je usluga, plezir i utisak kod putnika. U svakom slučaju Air Serbia je mnogo bolja priča nego što je JAT do prošle godine bio. Bar nešto se pozitivno promenilo.

Nikola

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kako mogu da u servisu daju metalne noževe (lično doživeo), a na check pointu ne smete kod sebe da imate ni makazice za nokte u ručnom prtljagu. Na stranu što su na evropskim letovima (do 2,5h) sendviči su sasvim prihvatljiva i mnogo praktičnija varijanta !

Igalo

pre 10 godina

@vlada, 10. mart 2014 13:49

Sve si ispravno napisao, jedino se ne bih slozio da su Srbi veverice. Pre bih rekao gluperde nevidjene - i to kazem kao Srbin. Naravno da ne postoji nikakva racunica koja opravdava isplativost tog keteringa, tih izmisljenih destinacija i celog tog posla uopste. Kao sto ne postoji matematika koja bi podrzala jos gomilu prica koje se nasem narodu poturaju iz sve snage. Ali zasto bi se Srbin zamlacivao razmisljanjem, kad ima politicare koji ce da mu sve lepo prepricaju? Kad se samo setim kako smo nekada zezali Amerikance da su zaglupljena masa koju kontrolisu mediji...

nervozni putnik

pre 10 godina

(Ronda, 10. mart 2014 15:05)
Sinko, vidim da si politicki obojen, i za to me bas zaboli. I zaboli me za tvoj idiotski komentar. Ali moram da odgovorim. To sto sam napisao ne vazi samo za Air Serbiu, vazi za sve kompanije koje mi sluze gulas preko kolena. Ne letim sinko sto volim, nego sto moram.

Mikan

pre 10 godina

@(Dubai, 10. mart 2014 17:27)

To sto Emirates ima u floti samo sirokotrupne avione je zato sto se oslanjaju na dugoprugaske linije, jer u onoj pustinji oko Dubaija i ne moze da bude kracih ruta. Usput da pitam-kakvo je zezanje u Dubaiju i posto je pivo u kaficu? Nameravam da skoknem.

pozdrav iz Dubaija

pre 10 godina

Stičem utisak da je svrha letenja avionom dobro se oždrati i nalokati. "Isto ovo imam i kod kuće"? Pa šta sada, ako služe vodu u avionu, a ja vodu imam i u svojoj kuhinji, onda je logičan zaključak da nikada ne treba da napustim kuhinju?

Nije poenta da Milojko "volim krtinu" sa Ibarske magistrale bude srećan, on iovako ne leti avionom. Ili da u avione uvedu ražanj i gologuze pevačice?

Poenta obroka u avionu je da ljudi nešto gricnu i osveže se, a kompanije se prirodno bore da ponude više i bolje i ukusnije. Najbitnije je da musliman dobije halal obrok, da pravoslavac koji posti dobije posni obrok, da dijabetičar, vegeterijanac i vegan dobiju odgovarajuće obroke, da se osobama na bilo kojoj vrsti dijete maksimalno izađe u susret.

Možemo da pričamo o hrani, ali postoje teme koje su, po meni, preče:

1. Zašto ugovor između vlade Srbije i Etihada nije javan? Šta se to krije od nas?

2. Zašto je obećano 10 novih a319 aviona do kraja 2013. godine, a na početku 2014. imamo ne-10 polovnih a319 aviona?

3. Zašto nisu uzeti avioni sa ugrađenim sistemom za zabavu? To ulaganje je malo u odnosu na ono što se dobija - sada putnici moraju da vuku laptopove, tablete, knjige, umesto da svako sedište ima ekran, pa da slušaš muziku, gledaš film, imaš informaciju gde se avion nalazi.

4. Zašto Prvi i Poslednji Prvi Potpredsednik vlade tvrdi da je usluga u avionima Air Serbia-e bolja od usluge u STOTINAMA aviona Lufthanze? Šta da radimo mi koji ne igramo šah?

Zoki

pre 10 godina

Leteo proslog meseca United Airlines od San Francisca do Honolulua 5 i po sati let,dobijes samo pice 2 puta i to je to.Ako hoces sendvic,cips ili kikiriki moras da platis.O nekom ozbiljnijem obroku nema ni govora,ponavljam rec je o letu koji traje 5 i po sati.Najlakse je pljuvati svoje,na stranu to sto je ugovor sa Etihadom ocigledno teska prevara

Daya Swiss

pre 10 godina

Ti sto neces da mirises gulas i hoces da resavas sudoku a i tableti te nerviraju, kupi kartu za biznis klasu ili ne putuj domacim avionom, a ne da se izivljavas nad ostalim normalnim ljudima!

aerodromac

pre 10 godina

@ milosav. u pravu si. sve neki negativni komentari za sitnice. kao prvo, hrana u er srbiji je bolja od lufthanze gde dobiješ sendvič pa se slikaj. drugo postoji vegan obrok, treba specijalno da se traži. postoji mnoštvo specijalnih obroka (nemasni, niskokaloricni, vegeterijanski, veganski, seefood, muslimanski, azijski,bez glutena, bez laktoze...) samo treba tražiti posebno. mislim da se to ne doplacuje. ne tražite dlaku u jajetu, ne hvatajte se za prazne teorije zavere o pranju novca i sl. vest je o hrani na letovima koja je više nego dobra i na to trebamo biti ponosni. etihad je prihvatio ovaj jelovnik bez prigovora, a njihov glavni šef koji odobrava jelovnike je strog ko Gordon Remzi. prema tome letite i uživajte.

Polemid

pre 10 godina

Politika Etihada je da se gostima ( ne putnicima kako je uobicajeno kod ostalih)pruzi maksimum po pitanju ljubaznosti osoblja i moguceg komfora putovanja! Hrana u avionima Air Serbia je definitivno mnogo bolja ( govoreci o standardima avionske hrane) nego sto je bila! Osoblje je mnooogo ljubaznije ( vidi se nov pristup u ponasanju) i to je to! Ono sto je zanimljivo to je da mi se desilo na letu sa Air Seyshels ( takodje partner Etihada )su objavili da govore i srpski pored "glavnih"jezika i u njihovoj reviji je reklamirana flota Air Serbie! To Jat sebi nije mogao da priusti to je sigurno! kakav je ugovor jos nije poznato!

Borko

pre 10 godina

Najbolje se jede u EMIRATES, luksuz pur. Sve je kvalitetno i besprekorno, bez obzira u kojoj klasi letite! Svi ostalu su 1 do 2 klase nize!

charliec

pre 10 godina

Tužno je kada ogromna većina gradjana jedne zemlje nije imala priliku da sedne u avion i odleti makar do najbliže destinacije,vec otvorenih usta treba da sluša kakva se to čuda služe tamo gore.

nesa usa

pre 10 godina

Ne mogu da kazem da obozavam one trouglaste sendvice sa tri parceta hleba i dva komada sira, bez mesa, koje redovno dobijam u JATovim avionima. Ipak, obziromm da vec decenijama letim na relaciji Njujork - Beograd (nekad je to bio direktan let, sada sa presedanjem u nekom evropskom gradu), moram da kazem da mi taj sendvic sa kafom uvek prija ujutru sledeceg dana, nakon nocnog leta do Evrope. Slicno je i sa povratkom u SAD - iz Beograda za Evropu je obicno rani let pa je sendvic i kafa prava stvar.
Nije mi jasno gde ce to Er Srbija da nudi ovako bogatu trpezu kada su svi evropski letovi suvise kratki da se sve to posluzi? I u kojim to avionima uopste postoji biznis klasa? I gde je tu racunica da se takva jela uopste sluze, ako se zna da ce do Beograda leteti niskotarifne kompanije u kojima niceg nema vec uracunatog u cenu karte, vec moras da doplatis u avionu?

Realno

pre 10 godina

@ jatjat: gde se najbolje jede ocenjuje tim strucnjaka za ketering... To je zadnje tri godine Turkish... Jedes i pijes sta hoces i koliko hoces...

Ostoja

pre 10 godina

Od 1993 kad sam napustio Srbiju jer nisam mogao da zivim od 2DM plate sto mije bilo dovoljno za cokoladnu bananicu i kad se bili na vlasti ovi ko danas jeteo sam sa desetinom avio kompanija. Na letovima od 3-10h hrana je uvek bila dobra dok na kracim je uglavnom bila skromnija a u JATovim super skromna sto mi nikad nije bilo ni bitno jer su kratki letovi od pariza, Rima ili Frakfurta... Koju cu kartu da kupim zavisi od cene a ne menija. Gulf kompanije kao sto su Kuwaitska, Bahreinska i slicno obicno imaju kao bolje posluzenje posto nam prvo daju meni da odlucimo sta ce mo ali na kraju izadje isto. A kad idete biznis klasom onda vas kljukaju ko gusku koja god kompanija bila.
Lufthanza je zakon. ako imatee povezani let preko okeana sa beogradskim iz nemacke a preko okenski kasni, beogradski vas obavezno ceka.

Milica

pre 10 godina

Uparvo sam se vratila letom iz Beograda za London. Kao prvo, na aerodromu vas iznenade cene kafe, vode, sendvica... Bilo me je sramota od stranaca koji su komentarisali i bili apsolutno u pravu. Hotel Ritz je jeftiniji za istu uslugu. Sledeci sok, po ulasku i pred sletanje, je muzika koja dopire iz zvucnika. Nisam bila sigurna da li to treba da je neka vrsta etno muzike ili, iako muzicki obrazovana, neke muzike koja me ne asocira ni na sta sto je nase srpsko.Odgovorni ljudi bi morali i trebali da se zamisle nad njom jer to je , ipak, prvu "ukus" Srbije za ljude pred sletanje. Sto se tice usluge i menija, samo su reci pohvale. Stjuardese su izuetno mile i drage, besprekorne u svakom pogledu. I kao poslednja zamerka- mozda bi neko mogao da se pozabavi da u zenskim toaletima na Surcinu ima svetla, vesalica za kaput i tasnu...

Stefan

pre 10 godina

Sjajno je to sto Air Serbia ima odlican ketering. Ja sam imao prilike da letim Turkish Airlines-om jedanput i dva puta Tunisairom. Imali su tople obroke kao ketering. Stavise, hrana je bila vrhunska, sa uzivanjem sam jeo. Ovo su bili letovi koji su trajali 2-3 sata. Za letove koji traju po sat-sat i po se mozda i ne isplati. Ali svakome ostaje u secanju dobar ketering i to je vrlo vazno ukoliko Air Serbia zeli da privuce vise putnika iz inostranstva. Ja bih recimo opet bez razmisljanja leteo Tunisairom, kako su samo vrhunski spremili onu teletinu sa mladim krompirima, ma to necete naci ni u vrhunskom restoranu u BG-u.

Ronda

pre 10 godina

@nervozni putnik

Imaš PRINCE AVIATION

najmiš avion samo za sebe i diktiraš šta želiš.

Ni ja ne volim žutu boju pa se ipak vozim autobusima GSP-a.

Carioca

pre 10 godina

Imao sam prilike da letim Air Serbia-om par puta, kao i nekim drugim kompanijama. Moje iskustvo mi kaze da je hrana na nasem prevozniku, moram upotrebiti tu rec, iznenandjujuce dobra. Ali stvarno. Jasno da Air Serbia i dalje kaska za vodećim kompanijama u smislu opremljenosti novim avionima i da je posada po malo, ne bih rekao losa, pre bi se reklo neuigrana i neiskusna, ali im je klopa skroz ok. Moram reci (i ne greje me nikakav nacionalni zanos) da su bolje od AirFrance-a. Opet podvlačim, to je moje misljenje.
Pozdrav svim ljudima dobre volje.

Joca Štetić

pre 10 godina

Pre ukrcavanja nam oduzimaju makazice i turpije za nokte, a onda uz jelo dobijemo viljušku i nož!
To, naravno, nije problem keteringa, ali ima veze sa onim što se zove bezbednosna kultura...

đoka

pre 10 godina

eeee.. taman sam mislio da odlepršam ..kad vidim nema sarme, jagnjetine mlade ,,,ajvar,gravče na tavče....znači ..propala stvar dibiduz !

Milanche

pre 10 godina

Pored dobre klope imamo i metalni escajg koji ne postoji ni u jednoj kompaniji...sto dzabe brane da se unose ostri predmeti, kad vec imas oruzje u avionu :)))

MANGUP

pre 10 godina

Extra!
Verujem da je sve tako ukusno kao i što izgleda. Kada se samo setim kako je jedno vreme strjuardesa išla samko sa flašom vode(Rose) i nudila putnicima....

Dita

pre 10 godina

Leteo sam iz Bangoka za Ko Samui (Bangok Airlines) let koji traje nekih 45 min. Servirali su toplo jelo, ali ne iz plastičnih posuda i casa, noževa itd. I to sve u ekonomi!!! Isti slučaj sa letom iz Singapura za Tajland sa "Silkair"- om. Hrana servirana kao u business klasom. O Singapur Airlines da ne govorim, ko je sa njima leteo zna kakav servis imaju.
Pre par meseci sam leteo sa KLM-om za juznu Ameriku i nemozete nikako uporediti servis sa bilo kojom Azijskom kompanijom.

Bojan

pre 10 godina

Air Serbiom nisam letio, ali mogu vam reci moja druga iskustva.. Swiss let do Amerike, 11h, krs slabo od hrane a toliko malo prostora imaju za koljena da je skandalozno na takvim letovima. Emirates jako dobro i ukusno, uzivao sam. Turkish srednja zalost ali bolji od LH. Lufthansa i Austrian, krs i pljackanje.. platim kartu 700 e (tj firma plati) 2,5h leta a dobijem na ulazu u avion sugavi keksic... ajde bar da je neki normalan nego kada mu procitam sastav prepadnem se.

Dragan

pre 10 godina

Jelovnik je u redu. Juče sam leteo sa Bgd aeorodroma u "duty free shopu" 7 deci šljivovice košta 100eu, ako vam je to skupo možete da je kupite za 60eu, najeftinija šljivovica je za 34eu. To nije preskupo, to je umobolno.

u nove radne pobede

pre 10 godina

Leteo 19 marta za Bukurest, nije bilo ni kafe ni caja, navodno pokvaren aparat. Dobijes sendvic i vodu a ostalo je Beograd na vodi.

Neko spolja

pre 10 godina

Nadam se da ovo važi samo za duže letove. Jer inače, zbog većih troškova od konkurencije, nestaće Air Serbia i pre nego što dobace one prefarbane Erbasove.

Mikan

pre 10 godina

@(Dubai, 10. mart 2014 18:21)

Cemu takav gnev? Jedino ako si predsednik turisticke organizacije Dubaia. Rekao sam da je oko Dubaia pustinja, i to nije moje misljenje nego geografska cinjenica. Svi gradovi koje si nabrojao su takodje pustinja, tako da me bas i nisi demantovao. Pare se prave na dugim linijama a ne kratkim, ne znam ko te je lagao za to. Sirokotrupni avioni su daleko skuplji u eksploataciji od uskotrupnih i samo lud covek (ili onaj kome pare padaju sa neba) bi ih koristio na kracim relacijama. Pitam za pivo i zezanje posto ne znam kakvi su lokalni obicaji, ipak je to arapska kultura. Jos jedno pitanjce, ali da se ne ljutis: ako hocu da odsednem kod devojke, koja tamo zivi i radi, jel dozvoljeno ili moramo da se uzimamo?

АИР

pre 10 godina

Dubai@ - да те информишем мало, аеродром Никола Тесла Београд може да прихвати све авионе па и највећи А380 тако да немој безпотребно ширити дезинформације и причати глупости. 747 (карго верзија) без проблема слеће на наш аеродром тако да је "отворен пут" и за А380

omladinac

pre 10 godina

Sve je to super ja se samo pitam kada će jat ketering ili kako se sad zove deci koja rade kod njih preko omladinske zadruge da isplate zaostale zarade.

kako?

pre 10 godina

A sot je ugovor stetan za drzavu, to nije vazno. Vazno je sta tamo neko jede.

Dosta je bilo. Restart.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=03&dd=10&nav_id=822081

Vladica

pre 10 godina

A kamo "But, plećka, rebarca" i malo sapunjare ako padne šećer putniku?

Inače - na letovima JATa koji u sem 2 ne traju duže od 2 sata - baš me briga šta će poslužiti, mada ne znam da li su makar vratili pivo koje je JAT ukinuo pre godinu i kusur?

Alias Pera lozac

pre 10 godina

Komentar @vlada zvuci savim ok.

Ako se pak okrenemo samo na konkretnu stvar, stvarno je ponuda hrane i pica (u Er-Srbija ili kako se vec tacno zove) mnogo bolja nego ikada u poslednjih 20-ak godina koliko redovno letim, JAT-om, ali i ne samo njima.

to vam je to

pre 10 godina

Mnogo bitno sta sluze, kad letis posluzivanje hrane na tacni je da vreme brze proleti a i da ne umres od gladi ako si na avion stigao gladan. Niko te ne tera da polizes tanjir i niko te nece grditi ako odbijes hranu i blejis u nebo ili neki casopis dok se drugi zanimaju grickajuci.

АИР

pre 10 godina

Народе, послужење зависи од дужине лета. Наравно да нећете добити исту храну за лет до Бања Луке(50мин) и за лет до Абу Дабија (4сата и 50мин)

vladarr

pre 10 godina

juce sam odleteo u Istanbul. Od posluzenja sendvic sa sirom, medenjak I casa soka. Toplih napitaka nema, popunjenost. aviona oko sesdeset odsto.

engineer

pre 10 godina

ma sve mogu da razumem, ali da pustaju etno muziku prilikom ukrcavanja i iskrcavanja, e to je vec kicherica teska! nisam "odnarodjen", naprotiv smatram da imamo veliko nacionalno muzicko blago, ali totalno promaseno vreme i mesto za promociju istog...

demagogija

pre 10 godina

A zasot neko ne kaze koliko nam je obecano, a koliko stiglo novih aviona?
Zasto ne prenosite ono sto Radulovic kaze o Etihadu?


http://www.blic.rs/izbori-2014/vesti/2380/Radulovic-Ugovor-o-osnivanju-Er-Srbije-stetan-za-drzavu

Nikola

pre 10 godina

Ja uglavnom letim Lufthansom. Dublin-Frankfurt-BG. I uvek me zadesi sendvic, i to isti i casa soka. Ali me karta izadje naj jeftinije. Uzivancija je nekad bila kada sam leteo sa CSA(Ceska), pre 6-7god. Imali su najjacu hranu!

Saldzo

pre 10 godina

Ja u avionu nikad ne koristim hranu koja mi se nudi jer je bezukusna i nezdrava. Jedino sto uzmem je voda.
(neo, 11. mart 2014 01:29)

Nije bezukusna zato sto je losa, hrana je ista kao i ona "na tlu", vec zato sto je kabina pod pritiskom. Naucno je dokazano da nam culo ukusa otupi pod povecanim atmosferskim pritiskom mada jos uvek ne mogu da objasne zasto se to desava.

Ma da!

pre 10 godina

Koliko god je Jat bio "ovakav i onakav" cinjenica je da smo imali jedne od najboljih obroka u vazduhu. Dosta sam putovala avionom i svaki put sam dolazila do istog zakljucka: ako nista; kod nas u avionu se najbolje jede! Nadam se da ce Airserbia nastaviti ovu tradiciju!
(Jatjat, 10. mart 2014 13:38)

Izvinite, a kad ste to vi poslednji put leteli JAT-om i dobro jeli? Pre 30 godina?
Naime, pre 40 godina znam i ja da se sluzio dimljeni losos, ali u poslednjih 15-ak...

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

(moze na Teslu i A380, 11. mart 2014 07:16)

Ti si poznavaoc ili expert? Tacno je da na aerodromu Nikola Tesla moze da se opsluzi A380 ali je ordinarna glupost da avioni slecu iz pravca Dobanovaca...avioni slecu iz oba pravca, u zavisnosti od meteroloskih uslova. Elementarno poznavanje vazduhoplovstva ti ne bi dozvolilo da izvalis tvrdnju koju su izvalio.

moze na Teslu i A380

pre 10 godina

@Dubai - nema potrebe za zlonamernim komentarima tipa "da A380 sleti u Beograd zaustavio bi se u Subotici"
Pod jedan - avioni ne slecu u pravcu Subotice, vec iz pravca Dobanovaca, tako da samo moze zavrsiti u centru grada, malo edukacije molim
Pod dva - ako moze da sleti u Nunavut sa pistom od 2600 metara PUN i da uzleti PUN, sletece i uzletece i na Nikolu Teslu sa pistom od 3400 metara, mado edukacije molim
Pod tri - TACNO JE da bi opsluzivanje aviona bilo lose (nema ulaska u avion preko finger mostova) ali BOZE MOJ, usao bi i pesice, samo da GA vidim u BG

Tako da nema potrebe za tako zlonamernim komentarima, "ovde je super, vi ste losi"...znamo mi svi kako je u Srbiji

D

pre 10 godina

Dobro je posluženje u Air Serbia avionima. Prijatno me je iznenadio metalni pribor ali i izbor besplatnog pića. Mogli bi da samo da povedu računa da obezbede adekvatan obrok i putnicima koji poste. Osoblje je ljubazno i prijatno. Piloti su stranci?! Cene su trenutno jako povoljne. Loše je to što letovi (iz Brisela) kasne u poletanju 30'45 min. Sve u svemu, želim im puno uspeha.