Aktuelno

Petak, 14.02.2014.

08:50

Novi Renault Twingo stigao na auto-salon u Ženevi

Izvor: B92

Novi Renault Twingo stigao na auto-salon u Ženevi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

ZNBg

pre 10 godina

Podržavam ideju malih, praktičnih i ekonomičnih gradskih automobila.

ALI,

Sudeći po poslednjoj slici koja prikazuje zadnji deo, motor i menjač su kao kod Smarta i Merc A klase smešteni "negde ispod" što znači vađenje istih za bilo koju mehaničarsku intervenciju, odnosno veoma skupo održavanje.

Koliko se štedelo i koliko će to biti auto jeftin za proizvodnju vidi se po detaljima kao npr. zadnje leptir staklo, uvučena spoljna kvaka i plastična untrašnja kvaka iz Clia III.

Nekada sam vozio Škodu 105 sa motorom pozadi koja je bila za 2 klase ozbiljniji auto od Fiće i Peglice, pa i od WV bube. Iako su tačne prednosti tog koncepta pri vožnji po snegu, verujte mi da nije nimalo slučajno što su ga skoro svi napustili. Siguran sam da će se vlasnik ovog Twinga čim izađe iz grada na magistralni drum ili autoput zapitati zašto je odustao od alternativa kao što su Citroen C1 i Pežo 108.

Batman

pre 10 godina

Ne diraj Srbima u FIAT!!!
(Joker, 15. februar 2014 00:48)
@
Nisam ljubitelj FIAT-a ali ovo je zaista bezočna i drska kradja. Renault je ovaj put sebi previše dozvolio a FIAT diraj koliko hoćeš.

misa

pre 10 godina

Задња вуча!?? Чему то!!? Јесу лиju морали да ус... овај дивни мали ауто!?
(ЛанеБг, 05. mart 2014 11:41)
pretpostavljam da nisi vozio ficu, peglicu ili smarta, nema nista lose za prosecnog vozaca u zadnjoj vuci kod ovakvih automobila, tesko ce proklizati zbog relativno male snage, imaju uske gume i motor pozadi pa je prijanjanje zadnjih tockova po kisi i snegu dobro, da i ne pominjemo el. kontrole stabilnosti i proklizavanja, kola sa dosta snage su druga stvar( pa i taj moguci Twingo rs, ali njega nece kupovati prosecan kupac)

ne smem da napišem svoje ime!!!

pre 10 godina

ja vozim renault 5 campus i nikakve veze moj i ovaj auto nemaju, kakve inspiracije kakvi bakrači... sladak je al je rađen po uzoru na Fiat 500

Guta

pre 10 godina

Sladak je kao šećer!!! I ima karakter. I svidja mi se što je motor pozadi.
Francuzi su ponovo počeli da prave karakterne automobile i Reno i Pežo i Citroen. Jupii!!!

A komentari da liči na Fiat 500... Možda samo po emociji koju emituju, inače su dovoljno različiti da ih ne možeš pomešati.

Milan R.

pre 10 godina

Ovaj auto nikad ne moze biti ni porodicni ni terenski ni kruzer...
(zadnja vuca i 133 konja hehehe, 17. februar 2014 02:04)

Može!
Ako je vlasniku jedan jedini auto, a kupio ga je jer je jeftin, kvalitetan, dobra mu je servisna mreža, izuzetno povoljni uslovi prodaje... itd.
Davno su prošla vremena, čak i na Zapadu, kada je porodica sa prosečnim primanjima kupovala veliki auto za glavu porodice i zajedničke godišnje odmore + srednji za ženu + mali gradski auto za sina ili ćerku. Nema toga više. Prošla baba s kolačima... što bi rekli braća Hrvati.
Šta sada imamo? Imamo narodne kuhinje u Britaniji, prvi put posle WW2!!! Doduše zovu se "Banke hrane" al' to je samo fensi ime za narodnu kuhinju čiji korisnici nisu samo nezaposleni, već i oni sa niskim primanjima.
Polako se vraćaju vremena kada mnogi, na jedvite jade, mogu da kupe tek neki mali auto, a onda je on njima sve - od limuzine za odlazak u pozorište, do kamiona za transport robe sa veletržnice.
Uostalom, živi bili pa videli kao će se prodavati ovaj Renoov koncept koraka unazad!?

zadnja vuca i 133 konja hehehe

pre 10 godina

(Milan R., 16. februar 2014 01:24)
Ovaj auto nikad ne moze biti ni porodicni ni terenski ni kruzer. To je mali gradski auto, za jako kratke relacije, kratke vremesnke periode i 1-2 osobe max, eventualno par puta godisnje povesti jos nekog nazad (mada ja nikad ne bih seo nazad, radije bih isao peske), znaci samo u slucaju nuzde. Takodje, u veci shoping se ne ide sa komplet familijom tako da mesta ima na pretek (mada ovo nije ni auto za shoping, za to su karavani i minivernovi, eventualno hecbekovi).
Kome treba terenac, kruzer, porodicni ili auto za veci shoping, ovako nesto nece razmatrati ni 1 sekund.

I ovaj mozda ni ne uspe (zbog izuzetno jake konkurencije u klasi) ali ce zato Twingo RS sigurno biti najbolji u klasi

andr.id

pre 10 godina

Simpa je skroz ali treba da naprave i sa troje vrata bas bi bila cool malena gradska zujalica i sipas gorivo u njega i zaboravis kad si sipao a vozis se samo tako.... :)

Milan R.

pre 10 godina

svi koji smarate sa gepekom, pa ovo je mali gradski auto, sta će njemu gepek volvo karavana...
(Petar Miletić, 14. februar 2014 20:03)

To da li se neki auto smatra "malim gradskim" ili "malim prigradskim" totalno je nebitno!
Bitno je da li je vlasniku to jedini auto ili mu je drugi, treći, četvrti... u floti automobila koji poseduje. Ako mu je jedini, onda je taj jeftini mali gradski auto ujedno i porodični i šoping i terenskii i kruzer i za sve ostale namene, samim tim mu je prtljažnik i te kako bitan.
Čak i da mu je drugi ili treći auto, valjda će građanin s tim malim gradskim ponekad otići u neku gradsku trgovinu i kupiti nešto više od pudrijere, karmina i paketića žvakaćih guma!? A kupljenu robu će staviti - gde? Saputnicima u krilo, možda!?

Dejan L

pre 10 godina

Stizu i novi P 108 i novi C1, novi Aygo, a kad stigne novi 500 samo ce da nastane tajac.
U ovu klasi koju cine: Panda, 500, Aygo, Mii, Up!, Citigo, 108, C1, Adam, Ypsilon, Alto, Pixo, i buduci KA, svi samo cekaju Twingo, aha, da, da, zeljni drecavih boja, nalepnica i plastike, ma kako da ne

Saša

pre 10 godina

Ruku na srce auto kad bi se gledale linije karoserije pljunut fiat 500, što znači da je fiat uspeo sa dizajnom, a reno to iskoristio i dao svoje viđenje lajfstajl modela. Iskreno mnogo mi se sviđa i 500tka, a bogami i ovaj tvingo. Baš je dopadljiv, ništa mu ne bi dodao ni oduzeo. Sviđaju mi se i štopovi, imaju neku 3D postavku. E sad motor pozadi, jako neobično, ali verovatno zbog Smarta je moralao tako. Mislim, gotovo sam siguran, da će kad se preklope zadnja sedišta pod od gepeka, do prednjih sedišta biti potpuno ravan, bez izbočina. I prema tome jako upotrebljiv. Koliko se vidi na snimku imaće vrlo mali prečnik okretanja, zbog odsustva prednjeg pogona, a samim tim veće slobode inžinjerima, za konstrukciju upravljačkog mehanizma. znači parkiranje i muvanje po gradu prosto kao pasulj.
Ubeđen sam da kad se razbiju predrasude oko zadnjeg pogona i da u principu za normalno korišćenje ne bitno je gde je motor spakovan, biće ovo hit. Samo da ne preteraju sa cenom

Petar Miletić

pre 10 godina

svi koji smarate sa gepekom, pa ovo je mali gradski auto, sta će njemu gepek volvo karavana, "mali gradski" služi za prevoz od tačje A do tačke B, zadnja klupa za aktovku i 2-3 kese iz šopinga ili piljare, za namenu za koju je stvaran i više nego dovoljno, pa neće se njime ići na more 15 dana paradajz turizma. Nije to ua srbe, a samim tim nam takve stvari ne treba ni prikazivati.

Mikloš

pre 10 godina

Totalno bezidejno, bez karaktera, o utisku da i ne govorim. Tipično francuski, na prvi pogled se vidi. Ipak ništa ne može da se poredi sa VW Polo.

Milan R.

pre 10 godina

Što jes' jes' hrabar potez Renaulta.
Auto liči na Fiat 500 (Laurens van den Acker je izgleda svu svoju inspiraciju potrošio na Clio 4); motor je pozadi pa je samim tim prostor za prtljažnik praktično nikakav...
Drugim rečima, Twingo III će ili doživeti neviđeni uspeh, ili totalni fijasko u prodaji. Srednjeg rešenja nema!

Ohoo

pre 10 godina

Kako je leeep,kao plisani meda neki :) Koristimo Twinga 1 u porodici kao drugi auto i jako je zahvalan automobil i pored nekih malih kvarova tipicnih za Reno

Mladen

pre 10 godina

Motor pozadi sa zadnjom vucom je odlicna za sneg i led (pricali mi stari sa Ficama) jer je na uzbrdici skoro sva tezina na pogonskim tockovima . Jedini problem je bila dinamika je ipak u krivini je tezi zadnji kraj pokusavao da 'pretekne' prednji , sto moderni ESP resava . Takodje , ovako se oslobadja prostor oko prednjih tockova , sto omogucava okretanje 'u mestu' , sto je u gradu savrseno . Ne znam da li se secate 'BIS' Peglica , koje su imale manji ali vodom hladjen motor , duboko u podu i imale su treca vrata . A i da se ne lazemo , ni Smartov gepek nije za podsmeh . A cini mi se da bi ovaj autic trebao da ima koristan gepek i napred , kao gore pomenuta Peglica . U svakom slucaju , svidja mi se i rado bih ga imao ako moze da se registruje za 5 ili da pozadi mogu sede odrasle osobe do 1.90 .

markos

pre 10 godina

posto je i motor i menjac pozadi i opterecuje pogonske tockove ( zadnje )
nece biti problema za voznju po snegu/kisi

a na FIAT 500 lici koliko mora da lici jer su tim modelom jasno definisane optimalne proporcije za tu klasu vozila... medjutim jasno se vidi inspiracija modelom R5 prve generacije ko to ne razaznaje sa dizajnmom nema preterane veze...

TImer

pre 10 godina

Ocekivani komentari, nasi strucnjaci vec znaju kakva ce mu biti cena, plastika u unutrasnjosti, pouzdanost i cena u preprodaji.Cudi me da se jos uvek nije javio neko ko ga je probao, bio nezadovoljan i kupio skodu?

popovicvl

pre 10 godina

Ako procitam jos jedan komentar da neki auto lici na drugi, siznucu.

Onako kako ja vidim, auti imaju cetri tocka, dva fara napred, dve stop lampe nazad, imaju vetrobran i prozore, sedista...jao bre pa svi lice ko jaje jajetu.

solar

pre 10 godina

Prva generacija neprevaziđena, legendaran auto.
Trojka: Motor pozadi? Možda grešim, ali mislim da je takva konfiguracija veliki promašaj, bez ikakvog razloga su ubili svu praktičnost mini-monovolumena.

Geometar

pre 10 godina

Ako nastave sa istim kvalitetom plastike kao u prethodnoj verziji megana dzabe im sve. Ford escort 91-92 ima bolju plastiku nego megan 2004-05.

D N K

pre 10 godina

Nažalost, nije ni blizu jedinice. Znam da je prvi Twingo većini ružan ali meni je savršen, jedinstven. Prelep. Još verzija Initiale sa kožnim sedištima... Ccc...

Dvojka je bila promašaj a ni ovaj ne obećava. Previše se trudi da se dopadne. Kec je uspeo zato što nije popdilazio masi...

Dejan

pre 10 godina

"neizbežno poređenje" ...!!??
...
Da je Fiat - Apple
...
Mogao bi da nadoknadi sve gubitke poslovanja u Evropi tužbom za kopiranje dizajna male 500-ice
..
Sramota za Renault
...
Od suludih i neuspelih dizajnerskih vratolomija u najprodavanijim segmentima do bezobraznog kopiranja rivala ...
..
B.R.U.K.A.
...
čekam novu Lagunu da vidim u da li će bar malo obraza ostati

Bonoban

pre 10 godina

Uvek sam se pitao zasto mali gradski automobili ne bi imali 5 vrata. Bravo Reno, jeste da previse lici na Fiat 500, ali je jako lep, a sa petoro vrata, motorom pozadi i zadnjom vucom i prilicno revolucionaran. Rado bi ga posedovao!

Dejan L

pre 10 godina

Motor pozadi Peglica.
Proporcije kao Fica.
Dnevna svetla kao blinkeri sa 4 diode za bicikl od 150din.
Dimenzije 3.6m, to je 4cm vise od VW Up-a i Skode Citigo.
Znajuci politiku cena, Twingo nece biti ispod 9.000€.
Za te pare imate Toyotu i novi i10, napucanu Skodu Citigo i npr. Fiestu. Uskoro stizu novi C1, 108 i novi Aygo, kao i novi Ford Ka.

Bonoban

pre 10 godina

Uvek sam se pitao zasto mali gradski automobili ne bi imali 5 vrata. Bravo Reno, jeste da previse lici na Fiat 500, ali je jako lep, a sa petoro vrata, motorom pozadi i zadnjom vucom i prilicno revolucionaran. Rado bi ga posedovao!

TImer

pre 10 godina

Ocekivani komentari, nasi strucnjaci vec znaju kakva ce mu biti cena, plastika u unutrasnjosti, pouzdanost i cena u preprodaji.Cudi me da se jos uvek nije javio neko ko ga je probao, bio nezadovoljan i kupio skodu?

popovicvl

pre 10 godina

Ako procitam jos jedan komentar da neki auto lici na drugi, siznucu.

Onako kako ja vidim, auti imaju cetri tocka, dva fara napred, dve stop lampe nazad, imaju vetrobran i prozore, sedista...jao bre pa svi lice ko jaje jajetu.

D N K

pre 10 godina

Nažalost, nije ni blizu jedinice. Znam da je prvi Twingo većini ružan ali meni je savršen, jedinstven. Prelep. Još verzija Initiale sa kožnim sedištima... Ccc...

Dvojka je bila promašaj a ni ovaj ne obećava. Previše se trudi da se dopadne. Kec je uspeo zato što nije popdilazio masi...

Petar Miletić

pre 10 godina

svi koji smarate sa gepekom, pa ovo je mali gradski auto, sta će njemu gepek volvo karavana, "mali gradski" služi za prevoz od tačje A do tačke B, zadnja klupa za aktovku i 2-3 kese iz šopinga ili piljare, za namenu za koju je stvaran i više nego dovoljno, pa neće se njime ići na more 15 dana paradajz turizma. Nije to ua srbe, a samim tim nam takve stvari ne treba ni prikazivati.

Dejan

pre 10 godina

"neizbežno poređenje" ...!!??
...
Da je Fiat - Apple
...
Mogao bi da nadoknadi sve gubitke poslovanja u Evropi tužbom za kopiranje dizajna male 500-ice
..
Sramota za Renault
...
Od suludih i neuspelih dizajnerskih vratolomija u najprodavanijim segmentima do bezobraznog kopiranja rivala ...
..
B.R.U.K.A.
...
čekam novu Lagunu da vidim u da li će bar malo obraza ostati

Dejan L

pre 10 godina

Motor pozadi Peglica.
Proporcije kao Fica.
Dnevna svetla kao blinkeri sa 4 diode za bicikl od 150din.
Dimenzije 3.6m, to je 4cm vise od VW Up-a i Skode Citigo.
Znajuci politiku cena, Twingo nece biti ispod 9.000€.
Za te pare imate Toyotu i novi i10, napucanu Skodu Citigo i npr. Fiestu. Uskoro stizu novi C1, 108 i novi Aygo, kao i novi Ford Ka.

Milan R.

pre 10 godina

Što jes' jes' hrabar potez Renaulta.
Auto liči na Fiat 500 (Laurens van den Acker je izgleda svu svoju inspiraciju potrošio na Clio 4); motor je pozadi pa je samim tim prostor za prtljažnik praktično nikakav...
Drugim rečima, Twingo III će ili doživeti neviđeni uspeh, ili totalni fijasko u prodaji. Srednjeg rešenja nema!

Saša

pre 10 godina

Ruku na srce auto kad bi se gledale linije karoserije pljunut fiat 500, što znači da je fiat uspeo sa dizajnom, a reno to iskoristio i dao svoje viđenje lajfstajl modela. Iskreno mnogo mi se sviđa i 500tka, a bogami i ovaj tvingo. Baš je dopadljiv, ništa mu ne bi dodao ni oduzeo. Sviđaju mi se i štopovi, imaju neku 3D postavku. E sad motor pozadi, jako neobično, ali verovatno zbog Smarta je moralao tako. Mislim, gotovo sam siguran, da će kad se preklope zadnja sedišta pod od gepeka, do prednjih sedišta biti potpuno ravan, bez izbočina. I prema tome jako upotrebljiv. Koliko se vidi na snimku imaće vrlo mali prečnik okretanja, zbog odsustva prednjeg pogona, a samim tim veće slobode inžinjerima, za konstrukciju upravljačkog mehanizma. znači parkiranje i muvanje po gradu prosto kao pasulj.
Ubeđen sam da kad se razbiju predrasude oko zadnjeg pogona i da u principu za normalno korišćenje ne bitno je gde je motor spakovan, biće ovo hit. Samo da ne preteraju sa cenom

markos

pre 10 godina

posto je i motor i menjac pozadi i opterecuje pogonske tockove ( zadnje )
nece biti problema za voznju po snegu/kisi

a na FIAT 500 lici koliko mora da lici jer su tim modelom jasno definisane optimalne proporcije za tu klasu vozila... medjutim jasno se vidi inspiracija modelom R5 prve generacije ko to ne razaznaje sa dizajnmom nema preterane veze...

Mladen

pre 10 godina

Motor pozadi sa zadnjom vucom je odlicna za sneg i led (pricali mi stari sa Ficama) jer je na uzbrdici skoro sva tezina na pogonskim tockovima . Jedini problem je bila dinamika je ipak u krivini je tezi zadnji kraj pokusavao da 'pretekne' prednji , sto moderni ESP resava . Takodje , ovako se oslobadja prostor oko prednjih tockova , sto omogucava okretanje 'u mestu' , sto je u gradu savrseno . Ne znam da li se secate 'BIS' Peglica , koje su imale manji ali vodom hladjen motor , duboko u podu i imale su treca vrata . A i da se ne lazemo , ni Smartov gepek nije za podsmeh . A cini mi se da bi ovaj autic trebao da ima koristan gepek i napred , kao gore pomenuta Peglica . U svakom slucaju , svidja mi se i rado bih ga imao ako moze da se registruje za 5 ili da pozadi mogu sede odrasle osobe do 1.90 .

solar

pre 10 godina

Prva generacija neprevaziđena, legendaran auto.
Trojka: Motor pozadi? Možda grešim, ali mislim da je takva konfiguracija veliki promašaj, bez ikakvog razloga su ubili svu praktičnost mini-monovolumena.

Milan R.

pre 10 godina

Ovaj auto nikad ne moze biti ni porodicni ni terenski ni kruzer...
(zadnja vuca i 133 konja hehehe, 17. februar 2014 02:04)

Može!
Ako je vlasniku jedan jedini auto, a kupio ga je jer je jeftin, kvalitetan, dobra mu je servisna mreža, izuzetno povoljni uslovi prodaje... itd.
Davno su prošla vremena, čak i na Zapadu, kada je porodica sa prosečnim primanjima kupovala veliki auto za glavu porodice i zajedničke godišnje odmore + srednji za ženu + mali gradski auto za sina ili ćerku. Nema toga više. Prošla baba s kolačima... što bi rekli braća Hrvati.
Šta sada imamo? Imamo narodne kuhinje u Britaniji, prvi put posle WW2!!! Doduše zovu se "Banke hrane" al' to je samo fensi ime za narodnu kuhinju čiji korisnici nisu samo nezaposleni, već i oni sa niskim primanjima.
Polako se vraćaju vremena kada mnogi, na jedvite jade, mogu da kupe tek neki mali auto, a onda je on njima sve - od limuzine za odlazak u pozorište, do kamiona za transport robe sa veletržnice.
Uostalom, živi bili pa videli kao će se prodavati ovaj Renoov koncept koraka unazad!?

Ohoo

pre 10 godina

Kako je leeep,kao plisani meda neki :) Koristimo Twinga 1 u porodici kao drugi auto i jako je zahvalan automobil i pored nekih malih kvarova tipicnih za Reno

Guta

pre 10 godina

Sladak je kao šećer!!! I ima karakter. I svidja mi se što je motor pozadi.
Francuzi su ponovo počeli da prave karakterne automobile i Reno i Pežo i Citroen. Jupii!!!

A komentari da liči na Fiat 500... Možda samo po emociji koju emituju, inače su dovoljno različiti da ih ne možeš pomešati.

Geometar

pre 10 godina

Ako nastave sa istim kvalitetom plastike kao u prethodnoj verziji megana dzabe im sve. Ford escort 91-92 ima bolju plastiku nego megan 2004-05.

Dejan L

pre 10 godina

Stizu i novi P 108 i novi C1, novi Aygo, a kad stigne novi 500 samo ce da nastane tajac.
U ovu klasi koju cine: Panda, 500, Aygo, Mii, Up!, Citigo, 108, C1, Adam, Ypsilon, Alto, Pixo, i buduci KA, svi samo cekaju Twingo, aha, da, da, zeljni drecavih boja, nalepnica i plastike, ma kako da ne

andr.id

pre 10 godina

Simpa je skroz ali treba da naprave i sa troje vrata bas bi bila cool malena gradska zujalica i sipas gorivo u njega i zaboravis kad si sipao a vozis se samo tako.... :)

Milan R.

pre 10 godina

svi koji smarate sa gepekom, pa ovo je mali gradski auto, sta će njemu gepek volvo karavana...
(Petar Miletić, 14. februar 2014 20:03)

To da li se neki auto smatra "malim gradskim" ili "malim prigradskim" totalno je nebitno!
Bitno je da li je vlasniku to jedini auto ili mu je drugi, treći, četvrti... u floti automobila koji poseduje. Ako mu je jedini, onda je taj jeftini mali gradski auto ujedno i porodični i šoping i terenskii i kruzer i za sve ostale namene, samim tim mu je prtljažnik i te kako bitan.
Čak i da mu je drugi ili treći auto, valjda će građanin s tim malim gradskim ponekad otići u neku gradsku trgovinu i kupiti nešto više od pudrijere, karmina i paketića žvakaćih guma!? A kupljenu robu će staviti - gde? Saputnicima u krilo, možda!?

ne smem da napišem svoje ime!!!

pre 10 godina

ja vozim renault 5 campus i nikakve veze moj i ovaj auto nemaju, kakve inspiracije kakvi bakrači... sladak je al je rađen po uzoru na Fiat 500

zadnja vuca i 133 konja hehehe

pre 10 godina

(Milan R., 16. februar 2014 01:24)
Ovaj auto nikad ne moze biti ni porodicni ni terenski ni kruzer. To je mali gradski auto, za jako kratke relacije, kratke vremesnke periode i 1-2 osobe max, eventualno par puta godisnje povesti jos nekog nazad (mada ja nikad ne bih seo nazad, radije bih isao peske), znaci samo u slucaju nuzde. Takodje, u veci shoping se ne ide sa komplet familijom tako da mesta ima na pretek (mada ovo nije ni auto za shoping, za to su karavani i minivernovi, eventualno hecbekovi).
Kome treba terenac, kruzer, porodicni ili auto za veci shoping, ovako nesto nece razmatrati ni 1 sekund.

I ovaj mozda ni ne uspe (zbog izuzetno jake konkurencije u klasi) ali ce zato Twingo RS sigurno biti najbolji u klasi

misa

pre 10 godina

Задња вуча!?? Чему то!!? Јесу лиju морали да ус... овај дивни мали ауто!?
(ЛанеБг, 05. mart 2014 11:41)
pretpostavljam da nisi vozio ficu, peglicu ili smarta, nema nista lose za prosecnog vozaca u zadnjoj vuci kod ovakvih automobila, tesko ce proklizati zbog relativno male snage, imaju uske gume i motor pozadi pa je prijanjanje zadnjih tockova po kisi i snegu dobro, da i ne pominjemo el. kontrole stabilnosti i proklizavanja, kola sa dosta snage su druga stvar( pa i taj moguci Twingo rs, ali njega nece kupovati prosecan kupac)

Mikloš

pre 10 godina

Totalno bezidejno, bez karaktera, o utisku da i ne govorim. Tipično francuski, na prvi pogled se vidi. Ipak ništa ne može da se poredi sa VW Polo.

Batman

pre 10 godina

Ne diraj Srbima u FIAT!!!
(Joker, 15. februar 2014 00:48)
@
Nisam ljubitelj FIAT-a ali ovo je zaista bezočna i drska kradja. Renault je ovaj put sebi previše dozvolio a FIAT diraj koliko hoćeš.

ZNBg

pre 10 godina

Podržavam ideju malih, praktičnih i ekonomičnih gradskih automobila.

ALI,

Sudeći po poslednjoj slici koja prikazuje zadnji deo, motor i menjač su kao kod Smarta i Merc A klase smešteni "negde ispod" što znači vađenje istih za bilo koju mehaničarsku intervenciju, odnosno veoma skupo održavanje.

Koliko se štedelo i koliko će to biti auto jeftin za proizvodnju vidi se po detaljima kao npr. zadnje leptir staklo, uvučena spoljna kvaka i plastična untrašnja kvaka iz Clia III.

Nekada sam vozio Škodu 105 sa motorom pozadi koja je bila za 2 klase ozbiljniji auto od Fiće i Peglice, pa i od WV bube. Iako su tačne prednosti tog koncepta pri vožnji po snegu, verujte mi da nije nimalo slučajno što su ga skoro svi napustili. Siguran sam da će se vlasnik ovog Twinga čim izađe iz grada na magistralni drum ili autoput zapitati zašto je odustao od alternativa kao što su Citroen C1 i Pežo 108.

Mikloš

pre 10 godina

Totalno bezidejno, bez karaktera, o utisku da i ne govorim. Tipično francuski, na prvi pogled se vidi. Ipak ništa ne može da se poredi sa VW Polo.

Dejan L

pre 10 godina

Motor pozadi Peglica.
Proporcije kao Fica.
Dnevna svetla kao blinkeri sa 4 diode za bicikl od 150din.
Dimenzije 3.6m, to je 4cm vise od VW Up-a i Skode Citigo.
Znajuci politiku cena, Twingo nece biti ispod 9.000€.
Za te pare imate Toyotu i novi i10, napucanu Skodu Citigo i npr. Fiestu. Uskoro stizu novi C1, 108 i novi Aygo, kao i novi Ford Ka.

Dejan

pre 10 godina

"neizbežno poređenje" ...!!??
...
Da je Fiat - Apple
...
Mogao bi da nadoknadi sve gubitke poslovanja u Evropi tužbom za kopiranje dizajna male 500-ice
..
Sramota za Renault
...
Od suludih i neuspelih dizajnerskih vratolomija u najprodavanijim segmentima do bezobraznog kopiranja rivala ...
..
B.R.U.K.A.
...
čekam novu Lagunu da vidim u da li će bar malo obraza ostati

Dejan L

pre 10 godina

Stizu i novi P 108 i novi C1, novi Aygo, a kad stigne novi 500 samo ce da nastane tajac.
U ovu klasi koju cine: Panda, 500, Aygo, Mii, Up!, Citigo, 108, C1, Adam, Ypsilon, Alto, Pixo, i buduci KA, svi samo cekaju Twingo, aha, da, da, zeljni drecavih boja, nalepnica i plastike, ma kako da ne

Geometar

pre 10 godina

Ako nastave sa istim kvalitetom plastike kao u prethodnoj verziji megana dzabe im sve. Ford escort 91-92 ima bolju plastiku nego megan 2004-05.

Milan R.

pre 10 godina

svi koji smarate sa gepekom, pa ovo je mali gradski auto, sta će njemu gepek volvo karavana...
(Petar Miletić, 14. februar 2014 20:03)

To da li se neki auto smatra "malim gradskim" ili "malim prigradskim" totalno je nebitno!
Bitno je da li je vlasniku to jedini auto ili mu je drugi, treći, četvrti... u floti automobila koji poseduje. Ako mu je jedini, onda je taj jeftini mali gradski auto ujedno i porodični i šoping i terenskii i kruzer i za sve ostale namene, samim tim mu je prtljažnik i te kako bitan.
Čak i da mu je drugi ili treći auto, valjda će građanin s tim malim gradskim ponekad otići u neku gradsku trgovinu i kupiti nešto više od pudrijere, karmina i paketića žvakaćih guma!? A kupljenu robu će staviti - gde? Saputnicima u krilo, možda!?

zadnja vuca i 133 konja hehehe

pre 10 godina

(Milan R., 16. februar 2014 01:24)
Ovaj auto nikad ne moze biti ni porodicni ni terenski ni kruzer. To je mali gradski auto, za jako kratke relacije, kratke vremesnke periode i 1-2 osobe max, eventualno par puta godisnje povesti jos nekog nazad (mada ja nikad ne bih seo nazad, radije bih isao peske), znaci samo u slucaju nuzde. Takodje, u veci shoping se ne ide sa komplet familijom tako da mesta ima na pretek (mada ovo nije ni auto za shoping, za to su karavani i minivernovi, eventualno hecbekovi).
Kome treba terenac, kruzer, porodicni ili auto za veci shoping, ovako nesto nece razmatrati ni 1 sekund.

I ovaj mozda ni ne uspe (zbog izuzetno jake konkurencije u klasi) ali ce zato Twingo RS sigurno biti najbolji u klasi

D N K

pre 10 godina

Nažalost, nije ni blizu jedinice. Znam da je prvi Twingo većini ružan ali meni je savršen, jedinstven. Prelep. Još verzija Initiale sa kožnim sedištima... Ccc...

Dvojka je bila promašaj a ni ovaj ne obećava. Previše se trudi da se dopadne. Kec je uspeo zato što nije popdilazio masi...

popovicvl

pre 10 godina

Ako procitam jos jedan komentar da neki auto lici na drugi, siznucu.

Onako kako ja vidim, auti imaju cetri tocka, dva fara napred, dve stop lampe nazad, imaju vetrobran i prozore, sedista...jao bre pa svi lice ko jaje jajetu.

solar

pre 10 godina

Prva generacija neprevaziđena, legendaran auto.
Trojka: Motor pozadi? Možda grešim, ali mislim da je takva konfiguracija veliki promašaj, bez ikakvog razloga su ubili svu praktičnost mini-monovolumena.

Bonoban

pre 10 godina

Uvek sam se pitao zasto mali gradski automobili ne bi imali 5 vrata. Bravo Reno, jeste da previse lici na Fiat 500, ali je jako lep, a sa petoro vrata, motorom pozadi i zadnjom vucom i prilicno revolucionaran. Rado bi ga posedovao!

Petar Miletić

pre 10 godina

svi koji smarate sa gepekom, pa ovo je mali gradski auto, sta će njemu gepek volvo karavana, "mali gradski" služi za prevoz od tačje A do tačke B, zadnja klupa za aktovku i 2-3 kese iz šopinga ili piljare, za namenu za koju je stvaran i više nego dovoljno, pa neće se njime ići na more 15 dana paradajz turizma. Nije to ua srbe, a samim tim nam takve stvari ne treba ni prikazivati.

Milan R.

pre 10 godina

Ovaj auto nikad ne moze biti ni porodicni ni terenski ni kruzer...
(zadnja vuca i 133 konja hehehe, 17. februar 2014 02:04)

Može!
Ako je vlasniku jedan jedini auto, a kupio ga je jer je jeftin, kvalitetan, dobra mu je servisna mreža, izuzetno povoljni uslovi prodaje... itd.
Davno su prošla vremena, čak i na Zapadu, kada je porodica sa prosečnim primanjima kupovala veliki auto za glavu porodice i zajedničke godišnje odmore + srednji za ženu + mali gradski auto za sina ili ćerku. Nema toga više. Prošla baba s kolačima... što bi rekli braća Hrvati.
Šta sada imamo? Imamo narodne kuhinje u Britaniji, prvi put posle WW2!!! Doduše zovu se "Banke hrane" al' to je samo fensi ime za narodnu kuhinju čiji korisnici nisu samo nezaposleni, već i oni sa niskim primanjima.
Polako se vraćaju vremena kada mnogi, na jedvite jade, mogu da kupe tek neki mali auto, a onda je on njima sve - od limuzine za odlazak u pozorište, do kamiona za transport robe sa veletržnice.
Uostalom, živi bili pa videli kao će se prodavati ovaj Renoov koncept koraka unazad!?

ne smem da napišem svoje ime!!!

pre 10 godina

ja vozim renault 5 campus i nikakve veze moj i ovaj auto nemaju, kakve inspiracije kakvi bakrači... sladak je al je rađen po uzoru na Fiat 500

TImer

pre 10 godina

Ocekivani komentari, nasi strucnjaci vec znaju kakva ce mu biti cena, plastika u unutrasnjosti, pouzdanost i cena u preprodaji.Cudi me da se jos uvek nije javio neko ko ga je probao, bio nezadovoljan i kupio skodu?

Mladen

pre 10 godina

Motor pozadi sa zadnjom vucom je odlicna za sneg i led (pricali mi stari sa Ficama) jer je na uzbrdici skoro sva tezina na pogonskim tockovima . Jedini problem je bila dinamika je ipak u krivini je tezi zadnji kraj pokusavao da 'pretekne' prednji , sto moderni ESP resava . Takodje , ovako se oslobadja prostor oko prednjih tockova , sto omogucava okretanje 'u mestu' , sto je u gradu savrseno . Ne znam da li se secate 'BIS' Peglica , koje su imale manji ali vodom hladjen motor , duboko u podu i imale su treca vrata . A i da se ne lazemo , ni Smartov gepek nije za podsmeh . A cini mi se da bi ovaj autic trebao da ima koristan gepek i napred , kao gore pomenuta Peglica . U svakom slucaju , svidja mi se i rado bih ga imao ako moze da se registruje za 5 ili da pozadi mogu sede odrasle osobe do 1.90 .

Batman

pre 10 godina

Ne diraj Srbima u FIAT!!!
(Joker, 15. februar 2014 00:48)
@
Nisam ljubitelj FIAT-a ali ovo je zaista bezočna i drska kradja. Renault je ovaj put sebi previše dozvolio a FIAT diraj koliko hoćeš.

markos

pre 10 godina

posto je i motor i menjac pozadi i opterecuje pogonske tockove ( zadnje )
nece biti problema za voznju po snegu/kisi

a na FIAT 500 lici koliko mora da lici jer su tim modelom jasno definisane optimalne proporcije za tu klasu vozila... medjutim jasno se vidi inspiracija modelom R5 prve generacije ko to ne razaznaje sa dizajnmom nema preterane veze...

Ohoo

pre 10 godina

Kako je leeep,kao plisani meda neki :) Koristimo Twinga 1 u porodici kao drugi auto i jako je zahvalan automobil i pored nekih malih kvarova tipicnih za Reno

Saša

pre 10 godina

Ruku na srce auto kad bi se gledale linije karoserije pljunut fiat 500, što znači da je fiat uspeo sa dizajnom, a reno to iskoristio i dao svoje viđenje lajfstajl modela. Iskreno mnogo mi se sviđa i 500tka, a bogami i ovaj tvingo. Baš je dopadljiv, ništa mu ne bi dodao ni oduzeo. Sviđaju mi se i štopovi, imaju neku 3D postavku. E sad motor pozadi, jako neobično, ali verovatno zbog Smarta je moralao tako. Mislim, gotovo sam siguran, da će kad se preklope zadnja sedišta pod od gepeka, do prednjih sedišta biti potpuno ravan, bez izbočina. I prema tome jako upotrebljiv. Koliko se vidi na snimku imaće vrlo mali prečnik okretanja, zbog odsustva prednjeg pogona, a samim tim veće slobode inžinjerima, za konstrukciju upravljačkog mehanizma. znači parkiranje i muvanje po gradu prosto kao pasulj.
Ubeđen sam da kad se razbiju predrasude oko zadnjeg pogona i da u principu za normalno korišćenje ne bitno je gde je motor spakovan, biće ovo hit. Samo da ne preteraju sa cenom

andr.id

pre 10 godina

Simpa je skroz ali treba da naprave i sa troje vrata bas bi bila cool malena gradska zujalica i sipas gorivo u njega i zaboravis kad si sipao a vozis se samo tako.... :)

Guta

pre 10 godina

Sladak je kao šećer!!! I ima karakter. I svidja mi se što je motor pozadi.
Francuzi su ponovo počeli da prave karakterne automobile i Reno i Pežo i Citroen. Jupii!!!

A komentari da liči na Fiat 500... Možda samo po emociji koju emituju, inače su dovoljno različiti da ih ne možeš pomešati.

Milan R.

pre 10 godina

Što jes' jes' hrabar potez Renaulta.
Auto liči na Fiat 500 (Laurens van den Acker je izgleda svu svoju inspiraciju potrošio na Clio 4); motor je pozadi pa je samim tim prostor za prtljažnik praktično nikakav...
Drugim rečima, Twingo III će ili doživeti neviđeni uspeh, ili totalni fijasko u prodaji. Srednjeg rešenja nema!

misa

pre 10 godina

Задња вуча!?? Чему то!!? Јесу лиju морали да ус... овај дивни мали ауто!?
(ЛанеБг, 05. mart 2014 11:41)
pretpostavljam da nisi vozio ficu, peglicu ili smarta, nema nista lose za prosecnog vozaca u zadnjoj vuci kod ovakvih automobila, tesko ce proklizati zbog relativno male snage, imaju uske gume i motor pozadi pa je prijanjanje zadnjih tockova po kisi i snegu dobro, da i ne pominjemo el. kontrole stabilnosti i proklizavanja, kola sa dosta snage su druga stvar( pa i taj moguci Twingo rs, ali njega nece kupovati prosecan kupac)

ZNBg

pre 10 godina

Podržavam ideju malih, praktičnih i ekonomičnih gradskih automobila.

ALI,

Sudeći po poslednjoj slici koja prikazuje zadnji deo, motor i menjač su kao kod Smarta i Merc A klase smešteni "negde ispod" što znači vađenje istih za bilo koju mehaničarsku intervenciju, odnosno veoma skupo održavanje.

Koliko se štedelo i koliko će to biti auto jeftin za proizvodnju vidi se po detaljima kao npr. zadnje leptir staklo, uvučena spoljna kvaka i plastična untrašnja kvaka iz Clia III.

Nekada sam vozio Škodu 105 sa motorom pozadi koja je bila za 2 klase ozbiljniji auto od Fiće i Peglice, pa i od WV bube. Iako su tačne prednosti tog koncepta pri vožnji po snegu, verujte mi da nije nimalo slučajno što su ga skoro svi napustili. Siguran sam da će se vlasnik ovog Twinga čim izađe iz grada na magistralni drum ili autoput zapitati zašto je odustao od alternativa kao što su Citroen C1 i Pežo 108.