Subota, 08.02.2014.

17:06

"Moguće osvajanje 126 poslanika"

Lider SDPS Rasim Ljajić veruje da nije nerealno da koalicija oko naprednjaka osvoji apsolutnu većinu u parlamentu nakon izbora u martu.

Izvor: Tanjug

"Moguæe osvajanje 126 poslanika" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Jahorina

pre 10 godina

To što DS stalno govori da neće u koaliciju sa SNS , pa naravno da neće jer ih ovi nisu ni zvali. DS će imati problema i oko skupljanja potpisa sa overu liste , a što se tiče izbora oni će se grčevito boriti da pređu cenzus. Da li će koalicija oko SNS osvojiti apsolutnu većinu tu postoji velika šanasa , ali ipak da sačekamo 16. mart.

Mihajilo

pre 10 godina

Sad, sa Ljajićevom strankom, vrlo je verovatno da koalicija oko SNS osvoji većinu u parlamentu. To će im dati šansu da sami sastave vladu, ali verujem da Vučić želi širu koaliciju, još neku stranku u vladi. Reforme, evrointegracije traže širu podršku, ozbiljan rad, i političare koji će biti posvećeni tome.

Cicikamacika

pre 10 godina

Postoji verovatnoća da koalicija oko SNS-a osvoji zlatnu cifru od 126 mandata. Obećavajući podatak, koji je važan za nas građane, je da pri razmišljanju o reformama koje se moraju desiti, misle o tome da se to ne može uraditi bez šire društvene podrške i podrške u parlamentu. Tako sam razumela Ljajića koji je uvek u svom maniru, odmeren, tih, kulturan, jednom rečju pravi gospodin.

Jedinstvo

pre 10 godina

Naša zemlja Srbija je institucionalnom, ekonomskom, socijalnom i bilo kom smislu u fazi izgradnje, i zbog toga su sve snage koje su konstruktivne i koje žele da pomognu neophodne. Mora se postići što širi politički dogovor između svih relaevantnih političkih činioca, kako bi što manje bilo prepucavanja i tabloidnih blaćenja a više zajedničkog rada na oporavku zemlje.

Np

pre 10 godina

Rasime Sandzak je uz Tadica .. Ti si izdao Sandzak i ljude koji su glasali za tebe . 2012 si govorio da samo Ds ima plan za Srbiju da krene napred a sad govoris da ima Sns i da nema niko bolji od Vucica .. Vucic u Sandzaku ne moze da pobedi jos 100 godina..

John Gotti

pre 10 godina

Velike su sanse da SNS uzme celokupnu vlast,ali ubedjen sam i ako se to desi da sigurno nece vladati samostalno!Svakome je potrebna pomoc!Cak mislim da nije sramota da bilo koja stranka ponudi svoje ljude i da pomognu da se rese problemi u Srbiji i da se sprovedu reforme...Licno ne volim demokrate i smatram da su nas unistili,ali ako i oni mogu da pomognu zasto da ne samo da se izvucemo iz ove krize!SNS samo napred imate podrsku naroda!

dobro namjeran

pre 10 godina

Isto je ovo Rasim pricao i pred prosle izbore, samo i ime DS. Sad vidimo gdje je DS. Pricuvaj se i ti, SNS...
Sve je prolazno, samo je Rasim siguran u Vladi...

Vučić _reformator

pre 10 godina

SNS će biti stranka koja će voditi Srbiju ka putu prosperiteta i ka boljem životu svih građana, jer jedino je ona pročela da reformiše i ispravlja greške prethodnika!

Magnolija

pre 10 godina

.Izbori ce pokazati koliki je kapacitet svih stranaka. Mada, posle izbora treba formirati Vladu sa sto vecom zastupljenoscu stranaka, kako bi se sto odlucnije sprovele preko potrebne reforme. Meni se licno ne dopada sto Vucic okuplja veliki broj stranaka, ali ovo pokazuje da nije diktator kako ga neki nazivaju. Prethodnici su se samo trudili da namaknu vecinu kako bi sto vise rasporedili plen medju sobom.

Vrteska

pre 10 godina

Pa, zahvaljujuci svom radu mislim da SNS i sa pravom ocekuje ovoliku podrsku, a i na osnovu istrazivanja , vidim da je i takvo raspolozenje u narodu. Dobro je sto za ovaj pravac politike imamo podrsku sirom Evrope i sveta, sto govore kako brojni sastanci zvanicnika, tako i eminentni casopisi - Fajnensnl tajms i Monokl. Ljajic se pokazao kao dobar koalicioni partner, a dobre igrace ne treba menjati.

LukaM

pre 10 godina

Mislim da je doslo vreme da se zna ko je gazda u kuci ! Kako nas narod kaze , da se zna ko kosi a ko vodu nosi .. bili smo svedoci od cuvenog 5 oktobra da se skoro nista nije promenilo , jer glasas za jednog a on posle napravi vladu sa njih cetvoro koje su prehodno pljuvali na sva usta .. zato mislim da je vreme da damo sansu jednoj partiji posto predhodnih deset stranaka nista nisu uradile .. osim sto su napravile stetu koju sad gradjani vracaju kroz solidarni porez ..

branko

pre 10 godina

Sram te bilo, Rasime, uvek ista tvoja priča pred izbore ali uvek na različitoj listi. Nemaš ti ni stav ni program ni obraz, samo želju za foteljom. Teši se samo što nisi jedini.

Sapienti sat

pre 10 godina

Koliko sam ja shvatila, Vucic zeli da obezbedi sto siru podrsku za sprovodjenje predstojecih reformi, otud i ovakva saradnja. Pa, valjda smo posle ovoliko godina nazadovanja i propadanja dosli u ono stanje svesti da funkcionisanje drzave mora da se menja jer dosadasnji nacin nije odrziv, u suprotnom nas ceka scenario slican onom u Grckoj.

Zavrzlama

pre 10 godina

Mislim da ce Vucic traziti i da se nakon izbora , ukoliko SNS formira vecinu, prikljuci jos stranaka jer , koliko sa shvatila , poenta nekog delovanja SNS-a i nije bila samo vlast radi vlasti. Da je tako, Vucic bi postao premijer i bez izbora. Potrebno je da se ujedinimo i da radimo za dobrobit Srbije jer smo do sada bili na krivom putu. Neke stvari su promenjene, ali, sve je to jos uvek tako slabo primetno.

Homer

pre 10 godina

Ocigledno je gospodin Ljajic jedan od onih koji su prepoznali da su reforme za ovu zemlju najvaznije i neodlozne pa se pridruzio sns-u. Iskren da budem drago mi je da vidim da se ostale stranke prikljucuju koaliciji sa sns-om da podrze reforme sto samo govori da smo na pravom putu da se Srbija izvede iz ove krize.

aha

pre 10 godina

Ti ces nestati Rasime, a ne druge stranke. Sta ti bi covece da udjes u koaliciju sa SNS-om? Pogresna procena 100%. Kakva apsolutna većina, o cemu pricas? Koliko je glasalo za SNS prosle godine u Zemunu, u uporistu radikala? Manje nego ikada. Toliko o tome da ih većina podrzava. Koliko je Tadic dobio manje od Nikolica? Vrlo malo. To su cinjenice i to pored ogromne apstinencije biraca. Ne zavoravi Rasime da su Srbi inatdzije, i da ce sada prekinuti apstinenciju, da ova bolest na sve ne predje! A stizu i poreska resenja, narod je besan na rokove za podnosenje zahteva za restituciju itd, itd. Ko ce da glasa Rasime?

FanFan LALA

pre 10 godina

Iljaoo ala vam se sprema narod...
(sloth, 8. februar 2014 20:21)

Znaju oni to da se narod sprema da izađe na birališta i da im da bezrezervnu podršku za pun mandat.To ti Rasim i kaže.

toza

pre 10 godina

Rasim Ljajic je,kao i uvek, odmeren i realan. Koalicija oko naprednjaka je veoma blizu osvajanju apsolutne vecine u parlamentu, sto ce joj na dugi rok garantovani stabilnost, efikasnost i uspesnost u preduzetim reformama.
(igor019, 8. februar 2014 19:02)
Rasim Ljajic je,kao i uvek, odmeren i realan. Koalicija oko naprednjaka je veoma blizu osvajanju apsolutne vecine u parlamentu, sto ce joj na dugi rok garantovani stabilnost, efikasnost i uspesnost u preduzetim reformama.
(opajdara, 8. februar 2014 17:54)

Vi iz SNS-s ste izgleda dvostruke ličnosti.

igor019

pre 10 godina

Rasim Ljajic je,kao i uvek, odmeren i realan. Koalicija oko naprednjaka je veoma blizu osvajanju apsolutne vecine u parlamentu, sto ce joj na dugi rok garantovani stabilnost, efikasnost i uspesnost u preduzetim reformama.

Glasac na izborima

pre 10 godina

Koja bolja socijalno ekonomska situacija.Pa zar ministar ne zna da mnogi nezaposleni nemaju prava na novcanu nadoknadu od nacionalne sluzbe za zaposljavanje (u mnogim zemljama valjda svi nezaposleni imaju prava na tu pomoc sve dok ne odbiju posao koji im ponudi sluzba a negde dobijaju i druge beneficije pored te naknade, ovde kod nas nju mozete dobiti samo ako vas je neko otpustio tj proglasio viskom).Uz to mnogi od njih nemaju pravo ni na socijalnu pomoc koja se bese moze dobiti ako se ne varam maksimum 9 meseci,pa onda valjda sledi pauza pa opet procena da li je mozete dobit ponovii, i ako se ne varam ona za jednoclano domacinstvo iznosi manje od 10000 din mesecno i od nje treba da platite racune,poreze i da se prehranite, za razliku od nacionalnih i sportskih penziaj gde drzava onima koji su dobil resenja za njih, daje bese 50000 din mesecno, a odbijeni su npr jer npr imaju visak stambenog prostora od 1m2 od propisanog i ili viska zemljista pa tako onda zbog kvadrature budu odbijeni mnogi u gradovima a zbog zemljsta i ili viska kvadrata i u selima. Onda valjda mogu dobiti tu mizeriju od pomoci ako stave hipoteku na imovinu .Ako ne dobiju socijanu pomoc onda bese ne mogu dobiti ni onaj 1 besplatan obrok u narodnoj kuhinji(da li na zapadu obrok u narodnoj kuhinji mogu dobiti svi koji se tamo pojave ili treba silna dokumentacija da bi stekli pravo na to) a onda ne mogu dobiti ni olaksice za placanje racuna za struju,komunale usluge..jer nemaju potvrdu da su socijalno ugrozen

Bojana Perišić

pre 10 godina

Moguće je da koalicija oko SNS osvoji apsolutnu većinu . Da su reforme adekvatno sprovodjene posle 2000-te sada ne bi bili u problemu.Verujem da će nova vlada posle izbora konstruktivno pristupiti rešavanju problema u privredi i administraciji i smanjiti dažbine malih i srednjih preduzeća i na taj način stvoriti uslove za povećanje broja novih radnih mesta.

PaJa PaTaK

pre 10 godina

Kako su se ponašale i kako se ponašaju sadašnje opozicione stranke,posebno DS nije ništa čudno ni iznenađujuće da SNS osvoji i preko 126 mandata. Demokrate su totalno razočarale narod svojim podelama, lošim radom u periodu svoje vlasti, iznošenjem svih ružnih, a verovatno istinitih podataka jednih o drugima (jer oni se među sobom najbolje poznaju.
Zbog svega toga i mi koji smo na prethodnim izborima glasali za demokrate sada to sigurno nećemo jer se oni samo bave kritikama onih koji misle različito od njih, a nije im važno ko koliko radi i doprinosi boljem životu građana.

Saša Vidić

pre 10 godina

Računali ste da vam i Tadić treba za dve trećine pa da po Nemačkom nalogu lagano promenite ustav Srbije. E pa prevarili ste se!!!

petar

pre 10 godina

Vučić osvoji vlast. I onda uđe u koaliciju sa "Dačićem - bananom", "Luj Palma 14.", "Dinkićem - 1000 evra puta sam ti rekao da te neću slagati", "Tadićem-jesam li lep na tv", "Koštunicom-neutralan do bola". I zašto smo onda uopšte izlazili na izbore? A sve na to miriše sa pričama o "Velikim koalicijama". I zašto onda zamajavanje naroda? A onda od puta u Evropu nema ništa. Doduše, možda ima. Možda ćemo ući u EU za vreme predsedavanja Belorusije. More, Radulović je zakon. Samo on može da ih efikasno počisti.

Milica

pre 10 godina

Ma samo Vi osvojite vecinu ali mi koji cemo bojkotovati izbore jer smatramo da su sve stranke lopovi cemo imati preko 50% sto ce u prevodu znaciti da imamo posle izbora puno pravo da Vas srusimo i oduzmemo vlast, pohapsimo sve lopove koje vi stitite, oduzmemo vam svu imovinu i onda formiramo NARODNI PARLAMENT !

Tako da samo vi letite to nam ide upotpunosti na ruku.

Zvi bili pa videli sta Vas ceka posle izbora !

Djordje

pre 10 godina

Gospodine Ljajiću,
smatrao sam Vas za retkog umerenog i razboritog političara u Srbiji.
Više ne!
Znam da je populizam i marketing zarazan ali...računao sam da ste Vi vakcinisani. Prevario sam se nažalost.
Ponovo Vi i Ugljanin pokušavate da podelite biračko telo Sandžaka i osnažujete time Zukorlića.
Da li Vam je to cilj ili samo sitni lični interesi?
Meni će posle ovoga biti ili lakše ili sve jedno!
Da li će tako i Vama biti???

aca@home

pre 10 godina

Ubedljivu pobedu u Sandzaku odnosi koalicija oko LDP-a, ti sam ne bi presao cenzus ni na opstimskim izborima u Pazaru.
Sandzak, vreme je!

opajdara

pre 10 godina

Rasim Ljajic je,kao i uvek, odmeren i realan. Koalicija oko naprednjaka je veoma blizu osvajanju apsolutne vecine u parlamentu, sto ce joj na dugi rok garantovani stabilnost, efikasnost i uspesnost u preduzetim reformama.

Никола

pre 10 godina

А шта је било са цензусом за коалиције од 7 посто? Одржи "претњу" обећања бар једном!

Brzi Gonzales

pre 10 godina

Za 126 poslanika trebalo bi da je dovoljno bar 40% glasova izaslih biraca, minimum 10% glasova ce pripadati strankama ispod cenzusa.

katarina

pre 10 godina

Ako vi osvojite 126 poslanickih mandata onda ce to stvarno biti velika katastrofa za Srbiju. Oslim praznih, nerealnih obecanja i vladavine straha vi nemate sta da ponudite. Desice se gori scenario nego u Bosni. Kada narod nezaposlen, gladan pocne da razbija izloge da bi uzeli koru hleba. Jako me je razocarao Ljajic. Svi treba da izadjemo na izbore, pa da opet menjamo, jer ovo stvarno mnogo ne valja.

Mimi

pre 10 godina

Na ovim izborima pokazace se da koalicija oko SNS ima apsolutno poverenje gradjana, pa ce moci da se nastavi sa sprovedjenjem zapocetih reformi bez bespotrebnih uslovljavanja onih parija koje bi jedva presle cenzus.

Lelica 19

pre 10 godina

Naravno da će osvojiti,126 poslanika, možda i više. Međutim, pošto u ovoj koaliciji nema sujete sigurno je da će biti otvorena za saradnju sa još nekim strankama.

Mimi

pre 10 godina

Na ovim izborima pokazace se da koalicija oko SNS ima apsolutno poverenje gradjana, pa ce moci da se nastavi sa sprovedjenjem zapocetih reformi bez bespotrebnih uslovljavanja onih parija koje bi jedva presle cenzus.

opajdara

pre 10 godina

Rasim Ljajic je,kao i uvek, odmeren i realan. Koalicija oko naprednjaka je veoma blizu osvajanju apsolutne vecine u parlamentu, sto ce joj na dugi rok garantovani stabilnost, efikasnost i uspesnost u preduzetim reformama.

Lelica 19

pre 10 godina

Naravno da će osvojiti,126 poslanika, možda i više. Međutim, pošto u ovoj koaliciji nema sujete sigurno je da će biti otvorena za saradnju sa još nekim strankama.

katarina

pre 10 godina

Ako vi osvojite 126 poslanickih mandata onda ce to stvarno biti velika katastrofa za Srbiju. Oslim praznih, nerealnih obecanja i vladavine straha vi nemate sta da ponudite. Desice se gori scenario nego u Bosni. Kada narod nezaposlen, gladan pocne da razbija izloge da bi uzeli koru hleba. Jako me je razocarao Ljajic. Svi treba da izadjemo na izbore, pa da opet menjamo, jer ovo stvarno mnogo ne valja.

igor019

pre 10 godina

Rasim Ljajic je,kao i uvek, odmeren i realan. Koalicija oko naprednjaka je veoma blizu osvajanju apsolutne vecine u parlamentu, sto ce joj na dugi rok garantovani stabilnost, efikasnost i uspesnost u preduzetim reformama.

Bojana Perišić

pre 10 godina

Moguće je da koalicija oko SNS osvoji apsolutnu većinu . Da su reforme adekvatno sprovodjene posle 2000-te sada ne bi bili u problemu.Verujem da će nova vlada posle izbora konstruktivno pristupiti rešavanju problema u privredi i administraciji i smanjiti dažbine malih i srednjih preduzeća i na taj način stvoriti uslove za povećanje broja novih radnih mesta.

PaJa PaTaK

pre 10 godina

Kako su se ponašale i kako se ponašaju sadašnje opozicione stranke,posebno DS nije ništa čudno ni iznenađujuće da SNS osvoji i preko 126 mandata. Demokrate su totalno razočarale narod svojim podelama, lošim radom u periodu svoje vlasti, iznošenjem svih ružnih, a verovatno istinitih podataka jednih o drugima (jer oni se među sobom najbolje poznaju.
Zbog svega toga i mi koji smo na prethodnim izborima glasali za demokrate sada to sigurno nećemo jer se oni samo bave kritikama onih koji misle različito od njih, a nije im važno ko koliko radi i doprinosi boljem životu građana.

FanFan LALA

pre 10 godina

Iljaoo ala vam se sprema narod...
(sloth, 8. februar 2014 20:21)

Znaju oni to da se narod sprema da izađe na birališta i da im da bezrezervnu podršku za pun mandat.To ti Rasim i kaže.

Djordje

pre 10 godina

Gospodine Ljajiću,
smatrao sam Vas za retkog umerenog i razboritog političara u Srbiji.
Više ne!
Znam da je populizam i marketing zarazan ali...računao sam da ste Vi vakcinisani. Prevario sam se nažalost.
Ponovo Vi i Ugljanin pokušavate da podelite biračko telo Sandžaka i osnažujete time Zukorlića.
Da li Vam je to cilj ili samo sitni lični interesi?
Meni će posle ovoga biti ili lakše ili sve jedno!
Da li će tako i Vama biti???

Никола

pre 10 godina

А шта је било са цензусом за коалиције од 7 посто? Одржи "претњу" обећања бар једном!

Homer

pre 10 godina

Ocigledno je gospodin Ljajic jedan od onih koji su prepoznali da su reforme za ovu zemlju najvaznije i neodlozne pa se pridruzio sns-u. Iskren da budem drago mi je da vidim da se ostale stranke prikljucuju koaliciji sa sns-om da podrze reforme sto samo govori da smo na pravom putu da se Srbija izvede iz ove krize.

Zavrzlama

pre 10 godina

Mislim da ce Vucic traziti i da se nakon izbora , ukoliko SNS formira vecinu, prikljuci jos stranaka jer , koliko sa shvatila , poenta nekog delovanja SNS-a i nije bila samo vlast radi vlasti. Da je tako, Vucic bi postao premijer i bez izbora. Potrebno je da se ujedinimo i da radimo za dobrobit Srbije jer smo do sada bili na krivom putu. Neke stvari su promenjene, ali, sve je to jos uvek tako slabo primetno.

aca@home

pre 10 godina

Ubedljivu pobedu u Sandzaku odnosi koalicija oko LDP-a, ti sam ne bi presao cenzus ni na opstimskim izborima u Pazaru.
Sandzak, vreme je!

Sapienti sat

pre 10 godina

Koliko sam ja shvatila, Vucic zeli da obezbedi sto siru podrsku za sprovodjenje predstojecih reformi, otud i ovakva saradnja. Pa, valjda smo posle ovoliko godina nazadovanja i propadanja dosli u ono stanje svesti da funkcionisanje drzave mora da se menja jer dosadasnji nacin nije odrziv, u suprotnom nas ceka scenario slican onom u Grckoj.

toza

pre 10 godina

Rasim Ljajic je,kao i uvek, odmeren i realan. Koalicija oko naprednjaka je veoma blizu osvajanju apsolutne vecine u parlamentu, sto ce joj na dugi rok garantovani stabilnost, efikasnost i uspesnost u preduzetim reformama.
(igor019, 8. februar 2014 19:02)
Rasim Ljajic je,kao i uvek, odmeren i realan. Koalicija oko naprednjaka je veoma blizu osvajanju apsolutne vecine u parlamentu, sto ce joj na dugi rok garantovani stabilnost, efikasnost i uspesnost u preduzetim reformama.
(opajdara, 8. februar 2014 17:54)

Vi iz SNS-s ste izgleda dvostruke ličnosti.

petar

pre 10 godina

Vučić osvoji vlast. I onda uđe u koaliciju sa "Dačićem - bananom", "Luj Palma 14.", "Dinkićem - 1000 evra puta sam ti rekao da te neću slagati", "Tadićem-jesam li lep na tv", "Koštunicom-neutralan do bola". I zašto smo onda uopšte izlazili na izbore? A sve na to miriše sa pričama o "Velikim koalicijama". I zašto onda zamajavanje naroda? A onda od puta u Evropu nema ništa. Doduše, možda ima. Možda ćemo ući u EU za vreme predsedavanja Belorusije. More, Radulović je zakon. Samo on može da ih efikasno počisti.

Saša Vidić

pre 10 godina

Računali ste da vam i Tadić treba za dve trećine pa da po Nemačkom nalogu lagano promenite ustav Srbije. E pa prevarili ste se!!!

Brzi Gonzales

pre 10 godina

Za 126 poslanika trebalo bi da je dovoljno bar 40% glasova izaslih biraca, minimum 10% glasova ce pripadati strankama ispod cenzusa.

branko

pre 10 godina

Sram te bilo, Rasime, uvek ista tvoja priča pred izbore ali uvek na različitoj listi. Nemaš ti ni stav ni program ni obraz, samo želju za foteljom. Teši se samo što nisi jedini.

Milica

pre 10 godina

Ma samo Vi osvojite vecinu ali mi koji cemo bojkotovati izbore jer smatramo da su sve stranke lopovi cemo imati preko 50% sto ce u prevodu znaciti da imamo posle izbora puno pravo da Vas srusimo i oduzmemo vlast, pohapsimo sve lopove koje vi stitite, oduzmemo vam svu imovinu i onda formiramo NARODNI PARLAMENT !

Tako da samo vi letite to nam ide upotpunosti na ruku.

Zvi bili pa videli sta Vas ceka posle izbora !

aha

pre 10 godina

Ti ces nestati Rasime, a ne druge stranke. Sta ti bi covece da udjes u koaliciju sa SNS-om? Pogresna procena 100%. Kakva apsolutna većina, o cemu pricas? Koliko je glasalo za SNS prosle godine u Zemunu, u uporistu radikala? Manje nego ikada. Toliko o tome da ih većina podrzava. Koliko je Tadic dobio manje od Nikolica? Vrlo malo. To su cinjenice i to pored ogromne apstinencije biraca. Ne zavoravi Rasime da su Srbi inatdzije, i da ce sada prekinuti apstinenciju, da ova bolest na sve ne predje! A stizu i poreska resenja, narod je besan na rokove za podnosenje zahteva za restituciju itd, itd. Ko ce da glasa Rasime?

Glasac na izborima

pre 10 godina

Koja bolja socijalno ekonomska situacija.Pa zar ministar ne zna da mnogi nezaposleni nemaju prava na novcanu nadoknadu od nacionalne sluzbe za zaposljavanje (u mnogim zemljama valjda svi nezaposleni imaju prava na tu pomoc sve dok ne odbiju posao koji im ponudi sluzba a negde dobijaju i druge beneficije pored te naknade, ovde kod nas nju mozete dobiti samo ako vas je neko otpustio tj proglasio viskom).Uz to mnogi od njih nemaju pravo ni na socijalnu pomoc koja se bese moze dobiti ako se ne varam maksimum 9 meseci,pa onda valjda sledi pauza pa opet procena da li je mozete dobit ponovii, i ako se ne varam ona za jednoclano domacinstvo iznosi manje od 10000 din mesecno i od nje treba da platite racune,poreze i da se prehranite, za razliku od nacionalnih i sportskih penziaj gde drzava onima koji su dobil resenja za njih, daje bese 50000 din mesecno, a odbijeni su npr jer npr imaju visak stambenog prostora od 1m2 od propisanog i ili viska zemljista pa tako onda zbog kvadrature budu odbijeni mnogi u gradovima a zbog zemljsta i ili viska kvadrata i u selima. Onda valjda mogu dobiti tu mizeriju od pomoci ako stave hipoteku na imovinu .Ako ne dobiju socijanu pomoc onda bese ne mogu dobiti ni onaj 1 besplatan obrok u narodnoj kuhinji(da li na zapadu obrok u narodnoj kuhinji mogu dobiti svi koji se tamo pojave ili treba silna dokumentacija da bi stekli pravo na to) a onda ne mogu dobiti ni olaksice za placanje racuna za struju,komunale usluge..jer nemaju potvrdu da su socijalno ugrozen

dobro namjeran

pre 10 godina

Isto je ovo Rasim pricao i pred prosle izbore, samo i ime DS. Sad vidimo gdje je DS. Pricuvaj se i ti, SNS...
Sve je prolazno, samo je Rasim siguran u Vladi...

Np

pre 10 godina

Rasime Sandzak je uz Tadica .. Ti si izdao Sandzak i ljude koji su glasali za tebe . 2012 si govorio da samo Ds ima plan za Srbiju da krene napred a sad govoris da ima Sns i da nema niko bolji od Vucica .. Vucic u Sandzaku ne moze da pobedi jos 100 godina..

LukaM

pre 10 godina

Mislim da je doslo vreme da se zna ko je gazda u kuci ! Kako nas narod kaze , da se zna ko kosi a ko vodu nosi .. bili smo svedoci od cuvenog 5 oktobra da se skoro nista nije promenilo , jer glasas za jednog a on posle napravi vladu sa njih cetvoro koje su prehodno pljuvali na sva usta .. zato mislim da je vreme da damo sansu jednoj partiji posto predhodnih deset stranaka nista nisu uradile .. osim sto su napravile stetu koju sad gradjani vracaju kroz solidarni porez ..

John Gotti

pre 10 godina

Velike su sanse da SNS uzme celokupnu vlast,ali ubedjen sam i ako se to desi da sigurno nece vladati samostalno!Svakome je potrebna pomoc!Cak mislim da nije sramota da bilo koja stranka ponudi svoje ljude i da pomognu da se rese problemi u Srbiji i da se sprovedu reforme...Licno ne volim demokrate i smatram da su nas unistili,ali ako i oni mogu da pomognu zasto da ne samo da se izvucemo iz ove krize!SNS samo napred imate podrsku naroda!

Vučić _reformator

pre 10 godina

SNS će biti stranka koja će voditi Srbiju ka putu prosperiteta i ka boljem životu svih građana, jer jedino je ona pročela da reformiše i ispravlja greške prethodnika!

Mihajilo

pre 10 godina

Sad, sa Ljajićevom strankom, vrlo je verovatno da koalicija oko SNS osvoji većinu u parlamentu. To će im dati šansu da sami sastave vladu, ali verujem da Vučić želi širu koaliciju, još neku stranku u vladi. Reforme, evrointegracije traže širu podršku, ozbiljan rad, i političare koji će biti posvećeni tome.

Jahorina

pre 10 godina

To što DS stalno govori da neće u koaliciju sa SNS , pa naravno da neće jer ih ovi nisu ni zvali. DS će imati problema i oko skupljanja potpisa sa overu liste , a što se tiče izbora oni će se grčevito boriti da pređu cenzus. Da li će koalicija oko SNS osvojiti apsolutnu većinu tu postoji velika šanasa , ali ipak da sačekamo 16. mart.

Vrteska

pre 10 godina

Pa, zahvaljujuci svom radu mislim da SNS i sa pravom ocekuje ovoliku podrsku, a i na osnovu istrazivanja , vidim da je i takvo raspolozenje u narodu. Dobro je sto za ovaj pravac politike imamo podrsku sirom Evrope i sveta, sto govore kako brojni sastanci zvanicnika, tako i eminentni casopisi - Fajnensnl tajms i Monokl. Ljajic se pokazao kao dobar koalicioni partner, a dobre igrace ne treba menjati.

Magnolija

pre 10 godina

.Izbori ce pokazati koliki je kapacitet svih stranaka. Mada, posle izbora treba formirati Vladu sa sto vecom zastupljenoscu stranaka, kako bi se sto odlucnije sprovele preko potrebne reforme. Meni se licno ne dopada sto Vucic okuplja veliki broj stranaka, ali ovo pokazuje da nije diktator kako ga neki nazivaju. Prethodnici su se samo trudili da namaknu vecinu kako bi sto vise rasporedili plen medju sobom.

Jedinstvo

pre 10 godina

Naša zemlja Srbija je institucionalnom, ekonomskom, socijalnom i bilo kom smislu u fazi izgradnje, i zbog toga su sve snage koje su konstruktivne i koje žele da pomognu neophodne. Mora se postići što širi politički dogovor između svih relaevantnih političkih činioca, kako bi što manje bilo prepucavanja i tabloidnih blaćenja a više zajedničkog rada na oporavku zemlje.

Cicikamacika

pre 10 godina

Postoji verovatnoća da koalicija oko SNS-a osvoji zlatnu cifru od 126 mandata. Obećavajući podatak, koji je važan za nas građane, je da pri razmišljanju o reformama koje se moraju desiti, misle o tome da se to ne može uraditi bez šire društvene podrške i podrške u parlamentu. Tako sam razumela Ljajića koji je uvek u svom maniru, odmeren, tih, kulturan, jednom rečju pravi gospodin.

aca@home

pre 10 godina

Ubedljivu pobedu u Sandzaku odnosi koalicija oko LDP-a, ti sam ne bi presao cenzus ni na opstimskim izborima u Pazaru.
Sandzak, vreme je!

Djordje

pre 10 godina

Gospodine Ljajiću,
smatrao sam Vas za retkog umerenog i razboritog političara u Srbiji.
Više ne!
Znam da je populizam i marketing zarazan ali...računao sam da ste Vi vakcinisani. Prevario sam se nažalost.
Ponovo Vi i Ugljanin pokušavate da podelite biračko telo Sandžaka i osnažujete time Zukorlića.
Da li Vam je to cilj ili samo sitni lični interesi?
Meni će posle ovoga biti ili lakše ili sve jedno!
Da li će tako i Vama biti???

katarina

pre 10 godina

Ako vi osvojite 126 poslanickih mandata onda ce to stvarno biti velika katastrofa za Srbiju. Oslim praznih, nerealnih obecanja i vladavine straha vi nemate sta da ponudite. Desice se gori scenario nego u Bosni. Kada narod nezaposlen, gladan pocne da razbija izloge da bi uzeli koru hleba. Jako me je razocarao Ljajic. Svi treba da izadjemo na izbore, pa da opet menjamo, jer ovo stvarno mnogo ne valja.

Никола

pre 10 godina

А шта је било са цензусом за коалиције од 7 посто? Одржи "претњу" обећања бар једном!

Brzi Gonzales

pre 10 godina

Za 126 poslanika trebalo bi da je dovoljno bar 40% glasova izaslih biraca, minimum 10% glasova ce pripadati strankama ispod cenzusa.

Milica

pre 10 godina

Ma samo Vi osvojite vecinu ali mi koji cemo bojkotovati izbore jer smatramo da su sve stranke lopovi cemo imati preko 50% sto ce u prevodu znaciti da imamo posle izbora puno pravo da Vas srusimo i oduzmemo vlast, pohapsimo sve lopove koje vi stitite, oduzmemo vam svu imovinu i onda formiramo NARODNI PARLAMENT !

Tako da samo vi letite to nam ide upotpunosti na ruku.

Zvi bili pa videli sta Vas ceka posle izbora !

toza

pre 10 godina

Rasim Ljajic je,kao i uvek, odmeren i realan. Koalicija oko naprednjaka je veoma blizu osvajanju apsolutne vecine u parlamentu, sto ce joj na dugi rok garantovani stabilnost, efikasnost i uspesnost u preduzetim reformama.
(igor019, 8. februar 2014 19:02)
Rasim Ljajic je,kao i uvek, odmeren i realan. Koalicija oko naprednjaka je veoma blizu osvajanju apsolutne vecine u parlamentu, sto ce joj na dugi rok garantovani stabilnost, efikasnost i uspesnost u preduzetim reformama.
(opajdara, 8. februar 2014 17:54)

Vi iz SNS-s ste izgleda dvostruke ličnosti.

Saša Vidić

pre 10 godina

Računali ste da vam i Tadić treba za dve trećine pa da po Nemačkom nalogu lagano promenite ustav Srbije. E pa prevarili ste se!!!

petar

pre 10 godina

Vučić osvoji vlast. I onda uđe u koaliciju sa "Dačićem - bananom", "Luj Palma 14.", "Dinkićem - 1000 evra puta sam ti rekao da te neću slagati", "Tadićem-jesam li lep na tv", "Koštunicom-neutralan do bola". I zašto smo onda uopšte izlazili na izbore? A sve na to miriše sa pričama o "Velikim koalicijama". I zašto onda zamajavanje naroda? A onda od puta u Evropu nema ništa. Doduše, možda ima. Možda ćemo ući u EU za vreme predsedavanja Belorusije. More, Radulović je zakon. Samo on može da ih efikasno počisti.

Glasac na izborima

pre 10 godina

Koja bolja socijalno ekonomska situacija.Pa zar ministar ne zna da mnogi nezaposleni nemaju prava na novcanu nadoknadu od nacionalne sluzbe za zaposljavanje (u mnogim zemljama valjda svi nezaposleni imaju prava na tu pomoc sve dok ne odbiju posao koji im ponudi sluzba a negde dobijaju i druge beneficije pored te naknade, ovde kod nas nju mozete dobiti samo ako vas je neko otpustio tj proglasio viskom).Uz to mnogi od njih nemaju pravo ni na socijalnu pomoc koja se bese moze dobiti ako se ne varam maksimum 9 meseci,pa onda valjda sledi pauza pa opet procena da li je mozete dobit ponovii, i ako se ne varam ona za jednoclano domacinstvo iznosi manje od 10000 din mesecno i od nje treba da platite racune,poreze i da se prehranite, za razliku od nacionalnih i sportskih penziaj gde drzava onima koji su dobil resenja za njih, daje bese 50000 din mesecno, a odbijeni su npr jer npr imaju visak stambenog prostora od 1m2 od propisanog i ili viska zemljista pa tako onda zbog kvadrature budu odbijeni mnogi u gradovima a zbog zemljsta i ili viska kvadrata i u selima. Onda valjda mogu dobiti tu mizeriju od pomoci ako stave hipoteku na imovinu .Ako ne dobiju socijanu pomoc onda bese ne mogu dobiti ni onaj 1 besplatan obrok u narodnoj kuhinji(da li na zapadu obrok u narodnoj kuhinji mogu dobiti svi koji se tamo pojave ili treba silna dokumentacija da bi stekli pravo na to) a onda ne mogu dobiti ni olaksice za placanje racuna za struju,komunale usluge..jer nemaju potvrdu da su socijalno ugrozen

Lelica 19

pre 10 godina

Naravno da će osvojiti,126 poslanika, možda i više. Međutim, pošto u ovoj koaliciji nema sujete sigurno je da će biti otvorena za saradnju sa još nekim strankama.

Mimi

pre 10 godina

Na ovim izborima pokazace se da koalicija oko SNS ima apsolutno poverenje gradjana, pa ce moci da se nastavi sa sprovedjenjem zapocetih reformi bez bespotrebnih uslovljavanja onih parija koje bi jedva presle cenzus.

opajdara

pre 10 godina

Rasim Ljajic je,kao i uvek, odmeren i realan. Koalicija oko naprednjaka je veoma blizu osvajanju apsolutne vecine u parlamentu, sto ce joj na dugi rok garantovani stabilnost, efikasnost i uspesnost u preduzetim reformama.

aha

pre 10 godina

Ti ces nestati Rasime, a ne druge stranke. Sta ti bi covece da udjes u koaliciju sa SNS-om? Pogresna procena 100%. Kakva apsolutna većina, o cemu pricas? Koliko je glasalo za SNS prosle godine u Zemunu, u uporistu radikala? Manje nego ikada. Toliko o tome da ih većina podrzava. Koliko je Tadic dobio manje od Nikolica? Vrlo malo. To su cinjenice i to pored ogromne apstinencije biraca. Ne zavoravi Rasime da su Srbi inatdzije, i da ce sada prekinuti apstinenciju, da ova bolest na sve ne predje! A stizu i poreska resenja, narod je besan na rokove za podnosenje zahteva za restituciju itd, itd. Ko ce da glasa Rasime?

branko

pre 10 godina

Sram te bilo, Rasime, uvek ista tvoja priča pred izbore ali uvek na različitoj listi. Nemaš ti ni stav ni program ni obraz, samo želju za foteljom. Teši se samo što nisi jedini.

igor019

pre 10 godina

Rasim Ljajic je,kao i uvek, odmeren i realan. Koalicija oko naprednjaka je veoma blizu osvajanju apsolutne vecine u parlamentu, sto ce joj na dugi rok garantovani stabilnost, efikasnost i uspesnost u preduzetim reformama.

Bojana Perišić

pre 10 godina

Moguće je da koalicija oko SNS osvoji apsolutnu većinu . Da su reforme adekvatno sprovodjene posle 2000-te sada ne bi bili u problemu.Verujem da će nova vlada posle izbora konstruktivno pristupiti rešavanju problema u privredi i administraciji i smanjiti dažbine malih i srednjih preduzeća i na taj način stvoriti uslove za povećanje broja novih radnih mesta.

FanFan LALA

pre 10 godina

Iljaoo ala vam se sprema narod...
(sloth, 8. februar 2014 20:21)

Znaju oni to da se narod sprema da izađe na birališta i da im da bezrezervnu podršku za pun mandat.To ti Rasim i kaže.

PaJa PaTaK

pre 10 godina

Kako su se ponašale i kako se ponašaju sadašnje opozicione stranke,posebno DS nije ništa čudno ni iznenađujuće da SNS osvoji i preko 126 mandata. Demokrate su totalno razočarale narod svojim podelama, lošim radom u periodu svoje vlasti, iznošenjem svih ružnih, a verovatno istinitih podataka jednih o drugima (jer oni se među sobom najbolje poznaju.
Zbog svega toga i mi koji smo na prethodnim izborima glasali za demokrate sada to sigurno nećemo jer se oni samo bave kritikama onih koji misle različito od njih, a nije im važno ko koliko radi i doprinosi boljem životu građana.

Homer

pre 10 godina

Ocigledno je gospodin Ljajic jedan od onih koji su prepoznali da su reforme za ovu zemlju najvaznije i neodlozne pa se pridruzio sns-u. Iskren da budem drago mi je da vidim da se ostale stranke prikljucuju koaliciji sa sns-om da podrze reforme sto samo govori da smo na pravom putu da se Srbija izvede iz ove krize.

Sapienti sat

pre 10 godina

Koliko sam ja shvatila, Vucic zeli da obezbedi sto siru podrsku za sprovodjenje predstojecih reformi, otud i ovakva saradnja. Pa, valjda smo posle ovoliko godina nazadovanja i propadanja dosli u ono stanje svesti da funkcionisanje drzave mora da se menja jer dosadasnji nacin nije odrziv, u suprotnom nas ceka scenario slican onom u Grckoj.

Zavrzlama

pre 10 godina

Mislim da ce Vucic traziti i da se nakon izbora , ukoliko SNS formira vecinu, prikljuci jos stranaka jer , koliko sa shvatila , poenta nekog delovanja SNS-a i nije bila samo vlast radi vlasti. Da je tako, Vucic bi postao premijer i bez izbora. Potrebno je da se ujedinimo i da radimo za dobrobit Srbije jer smo do sada bili na krivom putu. Neke stvari su promenjene, ali, sve je to jos uvek tako slabo primetno.

LukaM

pre 10 godina

Mislim da je doslo vreme da se zna ko je gazda u kuci ! Kako nas narod kaze , da se zna ko kosi a ko vodu nosi .. bili smo svedoci od cuvenog 5 oktobra da se skoro nista nije promenilo , jer glasas za jednog a on posle napravi vladu sa njih cetvoro koje su prehodno pljuvali na sva usta .. zato mislim da je vreme da damo sansu jednoj partiji posto predhodnih deset stranaka nista nisu uradile .. osim sto su napravile stetu koju sad gradjani vracaju kroz solidarni porez ..

Mihajilo

pre 10 godina

Sad, sa Ljajićevom strankom, vrlo je verovatno da koalicija oko SNS osvoji većinu u parlamentu. To će im dati šansu da sami sastave vladu, ali verujem da Vučić želi širu koaliciju, još neku stranku u vladi. Reforme, evrointegracije traže širu podršku, ozbiljan rad, i političare koji će biti posvećeni tome.

Jahorina

pre 10 godina

To što DS stalno govori da neće u koaliciju sa SNS , pa naravno da neće jer ih ovi nisu ni zvali. DS će imati problema i oko skupljanja potpisa sa overu liste , a što se tiče izbora oni će se grčevito boriti da pređu cenzus. Da li će koalicija oko SNS osvojiti apsolutnu većinu tu postoji velika šanasa , ali ipak da sačekamo 16. mart.

John Gotti

pre 10 godina

Velike su sanse da SNS uzme celokupnu vlast,ali ubedjen sam i ako se to desi da sigurno nece vladati samostalno!Svakome je potrebna pomoc!Cak mislim da nije sramota da bilo koja stranka ponudi svoje ljude i da pomognu da se rese problemi u Srbiji i da se sprovedu reforme...Licno ne volim demokrate i smatram da su nas unistili,ali ako i oni mogu da pomognu zasto da ne samo da se izvucemo iz ove krize!SNS samo napred imate podrsku naroda!

Cicikamacika

pre 10 godina

Postoji verovatnoća da koalicija oko SNS-a osvoji zlatnu cifru od 126 mandata. Obećavajući podatak, koji je važan za nas građane, je da pri razmišljanju o reformama koje se moraju desiti, misle o tome da se to ne može uraditi bez šire društvene podrške i podrške u parlamentu. Tako sam razumela Ljajića koji je uvek u svom maniru, odmeren, tih, kulturan, jednom rečju pravi gospodin.

Vučić _reformator

pre 10 godina

SNS će biti stranka koja će voditi Srbiju ka putu prosperiteta i ka boljem životu svih građana, jer jedino je ona pročela da reformiše i ispravlja greške prethodnika!

Vrteska

pre 10 godina

Pa, zahvaljujuci svom radu mislim da SNS i sa pravom ocekuje ovoliku podrsku, a i na osnovu istrazivanja , vidim da je i takvo raspolozenje u narodu. Dobro je sto za ovaj pravac politike imamo podrsku sirom Evrope i sveta, sto govore kako brojni sastanci zvanicnika, tako i eminentni casopisi - Fajnensnl tajms i Monokl. Ljajic se pokazao kao dobar koalicioni partner, a dobre igrace ne treba menjati.

Magnolija

pre 10 godina

.Izbori ce pokazati koliki je kapacitet svih stranaka. Mada, posle izbora treba formirati Vladu sa sto vecom zastupljenoscu stranaka, kako bi se sto odlucnije sprovele preko potrebne reforme. Meni se licno ne dopada sto Vucic okuplja veliki broj stranaka, ali ovo pokazuje da nije diktator kako ga neki nazivaju. Prethodnici su se samo trudili da namaknu vecinu kako bi sto vise rasporedili plen medju sobom.

Jedinstvo

pre 10 godina

Naša zemlja Srbija je institucionalnom, ekonomskom, socijalnom i bilo kom smislu u fazi izgradnje, i zbog toga su sve snage koje su konstruktivne i koje žele da pomognu neophodne. Mora se postići što širi politički dogovor između svih relaevantnih političkih činioca, kako bi što manje bilo prepucavanja i tabloidnih blaćenja a više zajedničkog rada na oporavku zemlje.

Np

pre 10 godina

Rasime Sandzak je uz Tadica .. Ti si izdao Sandzak i ljude koji su glasali za tebe . 2012 si govorio da samo Ds ima plan za Srbiju da krene napred a sad govoris da ima Sns i da nema niko bolji od Vucica .. Vucic u Sandzaku ne moze da pobedi jos 100 godina..

dobro namjeran

pre 10 godina

Isto je ovo Rasim pricao i pred prosle izbore, samo i ime DS. Sad vidimo gdje je DS. Pricuvaj se i ti, SNS...
Sve je prolazno, samo je Rasim siguran u Vladi...