Sreda, 22.01.2014.

16:21

Slučaj Panda: Otvaranje starih rana

Otvaranje priče o ubistvu srpskih dečaka u kafeu Panda u Peći za njihove porodice ponovo otvara stare rane.

Izvor: B92

Sluèaj Panda: Otvaranje starih rana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Satara

pre 10 godina

Istina ce izaci na videlo, samo neko mora da joj malo u tome pomogne. Ti ljudi ne mogu da vrate svoje bliske, ali duznost vlasti je da ih ne zaboravi. Zato se slucaj mora resiti.

Srb

pre 10 godina

Све неки пећанци који су значи истину,...па онда неки који живе од теорије завере, а не знају ни где је Пећ! Истина ће изаћи на видело, можда сада ревидирана а сутра права(или обрнуто)! Стрпљења, ... Жали Боже њих којих нема, а ми истрајно, до коначне правде...

Aleksandar

pre 10 godina

@(T&T, 22. januar 2014 19:56)

Daleko bilo da smo mi specifični po tom pitanju i nismo ni prvi a ni poslednji koji će nasesti na državnu propagandu u ekonomskoj krizi. Ono po čemu jesmo specifični, za razliku i od Nemaca, i od Italijana, i od Japanaca, pa donekle čak i od Rusa - je to što nakon što se sve to zbilo nismo u stanju da priznamo sami sebi da smo bili u teškoj zabludi i da naučimo nešto iz svega toga kako nam se ponovo ne bi desilo.

Po zabijanju glave u pesak smo prvi na planeti. Grb treba da nam bude dvoglavi noj koji je zabio glavu u zemlju a umesto ocila treba da stavimo banane - to bi ovu našu državu-u-pokušaju zajedno sa građanima-u-pokušaju najvernije prikazalo.

Sait Berisha iz Peci

pre 10 godina

.Da li ste ikada ali,IKADA pročitali tekst nekog Albanca koji će se kritički osvrnuti na zločine svojih sunarodnika?Ako jeste,navedite mi članak ili medij koji je preneo takvu izjavu.
(Mladen Mladenović, 22. januar 2014 21:26)
Tek nekoliko primera koje opovrgavaju tvoju tvrdnju

1. Kada su ’99. ubijeni Zeteoci, cela prva strana „Koha ditore“ imala je naslov „Ubistvo mira“,Uvodnik napisan od glavnog urednika Vetona Suroia.
2. 24. decembra 2013. u istom dnevniku, kolumnista Enver Robeli na celoj strani 10, pod naslovom „Slep na jedno oko“, obratio se Aljbinu Kurtiju najostrijom kritikom
„Da su ratne zlocine pocinili i Albanci, to se ne da uopste negirati. Postoje imena i prezimena srpskih, crnogorskih, romskih civila. Podvlacim:civila, ne policajci, pripadnici vojske, paramilitarci, ...
3. Albanski analiticar, Fatos Ljubonja, izrazio je svoju ogorcenost da se haskom optuzeniku za ratni zlocin Ramushu Haradinaju, pa oslobodjenom od istog suda, u Pristinu organizuje docek..
.
Kao stalni stanovnik Peci, (sa prekidom od 28.marta do 30.juna ’99), tragediju u kaficu „Panda“ doziveli smo vrlo bolno. Neki od roditelja odbijali su verovati da su zlocin izvrsio neko od Albanaca.
U to vreme, decembar ’98., albansko stanovnistvo grada skoro da nije smelo izaci na ulice nakon 14:00. Grad je bio pun policije, „Munja“ Vidomira Salipura, „Sakala“ Minica-„Mrtvog“ i mnogih pristiglih „specijalaca“ iz Srbije, Crne Gore ili Bosne.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ baki

Imao je Alija svoju jedinicu "Seve" (citaj bosnjacki JSO) koja je sluzila za likvidaciju politickih protivnika, ali i za ubijanje muslimana po Sarajevu kako bi se sto vise diskreditovali Srbi (koji i jesu cinili uzasne zlocine po Sarajevu) i privukla veca medjunarodna podrska. O njima znamo na zahvaljujuci pojedinim holandskim i americkim istrazivacima, kao i zahvaljujuci priznanju ovih zlocina od strane nekih pripadnika te jedinice. I nije Alija slao jedinice u Beograd, ali ih je slao u srpska sela i gradove sirom BiH da pale, ubijaju i pljackaju. Rezultat je da je iz Federacije BiH proterano vise od pola miliona Srba.

A Izetbegovic nije crtao mape podele iz prostog razloga jer je hteo citavu BiH samo za muslimane. Pa zasto da onda bilo sta deli kad je hteo da potlaci ostale narode i zavede serijat. Tako da si se debelo preracunao za tog Aliju.

Бојан Илић

pre 10 godina

Ko vas ne zna!
Ја мислим да су појединци од Милогораца из околине Пећи нуле од људи јер су некада добијену земљу од Цркве "на дар", јер сте имали само камење, продали браћи Албанцима и још им држите страну док истребљују, буквално, Србе, вашу крв о којој је и сам Кнез "појао"!
"Овамо...."!
Немој ми рећи да си један од њих....

Mladen Mladenović

pre 10 godina

(student_iz_pakla, 22. januar 2014 21:38)
---------------------------------------
Pogledajte njihove komentare?!Jednoumni? Kao da su skinuti sa "geštetnera"?!NIkada niko od njih nije rekao ružnu reč za svoj narod?!Nikada niko od njih nije osudio zločine sopstvenih sunarodnika a,verujte,nema takvih mučitelja i sadista na svetu?!Nikda nećete čuti da bilo ko svedoči protiv svog sunarodnika.Zločinci koji su ubili Srbina ili silovali Srpkinju su opšte poznate ličnosti.Oni se slave kao heroji medju njima.Nisu oni počinili zločine da bi bili anonimni već da bi im ugled medju albancima porastao.Isto misle i na iste korake su spremni,kako najviši albanski političar tako i poslednji ovčar sa Prokletija.Oni se smeju ovim našim "mondijalistima" i smatraju ih glupacima.Ne daj Bože da im dodju na dohvat ruke.Posebno zadovoljstvo imaju da terorišu takve.Zovu ih "ovce".Više nacionalne svesti i osećaja pripadnosti svojoj naciji ima onaj klošar koji se hrani na kontejneru u Prištini nego najveći srpski zvaničnik.Srbin sam,ali,to je,nažalost,tako.Narod koji robuje mitovima i lažima?!Da li se sećate onog jednonacionalnog trovanja?Mizerno, ali je čak i to palilo?!Pročitajte njihove komentare samo na ovom forumu.Može se mnogo naučiti.Ja sam živeo medju njima.Mene neće prevesti "preko vode" nikada više.Poštujte ih ali,ne tražite prijatelje medju njima i,ne ostavljajte nezaštićena ledja.Ne dozvolite nikada da budete u situaciji koju će oni kontrolisati.Vaš život neće vredeti pet para.

decko sa barikada

pre 10 godina

("Želeo bih da znam ko su ubice, jer ja sam zbog toga bio optužen, želeo bih da im izjavim saučešće. Jako mi je žao što se to dogodilo") Ovo je izjava agrona kolcaku iz peci, mucen,tucen i gnjavljen od strane srpske policije. Pitam se kad ce ijedan srbin da izjavi saucesce albancima za sva nedela nanesena tom jadnom narodu?????
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (RUGOVSKA KLISURA, 22. januar 2014 21:47)

Toliko ste jadni da unistavate groblja i kradete nadgrobne spomenike sa istih,nadgrobne spomenike ovih mladica ste srusili pa su nihovi najmiliji morali da ih prebace u centralnu srbiju,toliko o tome koliko ste vi jadni i ugnjetavani.

P.S za tri godine koliko studiram u kosovskoj mitrovici uverio sam se ko ste i sta ste...

VULE

pre 10 godina

Verujem da se podudara slucaju Topcider kao i ona dva vojnika sto pobise OVK u sred BG jer su svercovali drogu i usput cuvali Ratka Mladica od Haga..Nasa tadasnja DB bi ubila bilo koliko nase dece samo da bude kako oni zele a mozda ni ova nije bolja..Sverc sa severa Kosova je unosan posao i onima kojima granica smeta nemogu vise da rade krimal stao a Srbija im slala milione evra dnevno za cega?!

baki

pre 10 godina

@T&T,
Kako mozes da svrstas Izetbegovica u isti kos sa ostalima? To mu dodje ona nasa cuvena odbrana, kao "svi smo isto krivi"... E pa nismo... Nije Izetbegovic slao JSO i paravojne formacije u Beograd da zapocinju ratove, ili naoruzavao "teritorijalnu odbranu", nego Zloba Milosevic. Nije Izetbegovic crtao mape podele BiH na salvetama nego DjmanTu i pomenuti Zloba... Nije Alija ubijao svoje novinare i opozicionare, nego Zloba...

ko vas ne zna...

pre 10 godina

Ja vidim ovde da tvoji pecanci pisu da se zna i da je dokazano da je za ovaj zlocin kriva srpska DB. Tako da je ova vest odlicna prilika za spinovanje, za prosipanje nekog laznog morala i totalno aboliranje OVK, za likovanje Albanaca a vidim po tebi i Crnogoraca. Tako da, ako neko ne bi trebao ovde da komentarise, onda ste to vi, Albanci i Crnogorci u paketu. Setajte odavde.
(student_iz_pakla, 22. januar 2014 21:38)

Student, ajde prostudiraj moj komentar jos jednom...mozda iz drugog puta i shvatis sta sam napisao. Polako, ne zaleci se...

P.S. Crnogorac sa KIM-a...ja sam idealna kombinacija da me mrzite.

pecanac

pre 10 godina

ovaj "ko vas ne zna" citam njegove komentare, kaze da je Pecanac i da je poznavao ubijene malisane, e ja sam Pecanac i dalje zivim u Pec, nisam albanac, al sam normalan gradjanin, pre rata sam bio dete, njihova generacija, a licno sam poznavao neke od njih i bili su mi drugovi, da su albancu pocinili taj zlocin, pricalo bi se po gradu, medjutim za zlocin u kaficu Pandi niko nista ne prica, cak sto vise svako osuduje taj zlocin, koji je najvervotno pocinila neka tajna sluzba DB koja je Curuviju, Stambolica, vojnike u kasarni. Roditelj jednog malisana je tada izjavio, cini mi se da je bio Zoranov otac, da albanci mogu da prisustvuji sahrani njegovog sina, i na saucesce, jer on jos tad a izjavljivao da albanci nisu krivi za smrt njegovog sina! Sve najbolje svim normalnim Pecancima bilo koje vere i nacije, a ubijena deca nek.pocivaju u miru! :-(

Dzakovi sa pokradenim glasovima

pre 10 godina

A veliki PPV rece nesto i onda hrabro cuti!? Ili reci sve ili cuti,ovako samo pustio buvu i ne znamo sta je istina!

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

I ja sam Pećanac, i imam iskustva i u Peći i sa strane, i oba roditelja su ratovala još skoro dve godine nakon je i Japan kapitulirao, i bio sam u Prištini 1968, i 1981. preživeo atentat iz zasede koji su organizovali lekari Hivzi Kolčaku i Šemsudin Agušoli, a atentatora teže ranio - za koga je utvrđeno da je bio pripadnik Sigurimija iz Albanije. Ali sam hapšen od SRBA na čelu MUPa, i danima prisiljavan da priznam kako sam sebe ranio dok sam čistio oružje. Isto se desilo i Đorđu Martinoviću, i to na VMA! Isključivali su mu infuziju i kiseonik...
Imam 67 godina, rekoh i ogromno iskustvo: da su Srbi pobili ovih 6 dečaka, nesumnjivo bi Albanci znali i još kad su pravili predstave sa "zbegovima", u Račku sa likvidiranim, sakupljenim i unetim u džamiju radi obdukcije - koja je i započeta, pa prekinuta, a onda leševi izneti iz džamije i aranžirani u jaruzi za Vokera...
Da Albanci čekaju 16 godina a da ne iskoriste (potencijalni) "zlatni rudnik" za propagandu - ma dajte, ne šegačite se! Albanci znaju za sva ubijanja i Srba i svojih Albanaca od UČK, i O TOME SE NE PRIČA, a o ono malo zločina Srba (u mnogim slučajevima baš zločina - ali: Srbi starosedeoci skoro da nisu učestvovali), trubi se i uveličavaju brojke.
Zbog ovoga se forsira priča o nekakvim paravojnim jedinicama na području Peći - i ako i Albanci znaju da u Metohiji NIJE BILO PARAVOJNIH JEDINICA! Ili su mobilisani u vojsku ili policiju, ali 'ne zvuči lepo' kao "paravojska".
Opravdano se postavlja pitanje: šta bi Vučiću i Dačiću da nasrnu na Srbe? Odgovor je: spasavaju svoju kožu, onaj sloj iz tog vremena, pa ocrnjivanje Srba iz Mitrovice, instaliranje "svojih Srba" - kao nekada njihov šef Milošević u Krajini! I ključno: dalje ogađivanje Kosmeta, kako se ne bi videla veleizdaja na delu.
PS. Kolčakui su nastanjeni na drugom kraju grada od gimnazije, svakako nije slučajno hapšen ovaj, ali - rat je VEĆ BESNEO i, "normalno" da istraga nije mogla biti sprovedena - pa UNMIK i EULEKS nisu sproveli u miru nijednu istragu, čak i uz nuđenje velikog novca. Kamora-Fisovi, Omerta-Besa, Sicilija"Scipija"-Sćiprija - droga, kriminal, ubijanja i - zavera ćutanja! Albanska demokratija.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ ko vas ne zna

Ja vidim ovde da tvoji pecanci pisu da se zna i da je dokazano da je za ovaj zlocin kriva srpska DB. Tako da je ova vest odlicna prilika za spinovanje, za prosipanje nekog laznog morala i totalno aboliranje OVK, za likovanje Albanaca a vidim po tebi i Crnogoraca. Tako da, ako neko ne bi trebao ovde da komentarise, onda ste to vi, Albanci i Crnogorci u paketu. Setajte odavde.

Muzicar

pre 10 godina

@agime, nemoj molim te da vi pisete o Srbima. Moguce je da je Db ubila te momke, ali su UCK ubili 4.000 civila, 2000 od dolaska natoa, a sve svedoke pa ubistva u pristini svakog vikenda...mogu Srbi da kritikuju sebe, al nemojte vi....

Lima

pre 10 godina

Drzava ne postoji, postoje samo mediji i stranke u sprezi sa narkomafijom i tajkunima pod patronatom stranih sluzbi i sekti. Nista njima nije sveto, sad ce od ovog gnusnog zlocina da prave jos veci i sa jos vise slajma da pljunu ovaj napaceni narod u lice i da ga unize i dovedu u situaciju da se oseca neprijatno kao profesionalni prevaranti na "besplatnim poklon promocijama" gde ti isperu mozak 3 sata pa te posluze sa Beckom sniclom pa ti onda nude da kupis nesto ..a tebi neprijatno da ne kupis, jer si jeo.. E tako oni hoce da se cela Srbija oseca, i da pristane na sopstveno klanje. Zlo.

ko vas ne zna...

pre 10 godina

Naravno, sada ce beogradjani da pametuju i moralisu. Niti znaju dje je Pec, niti imaju pojma sta se dole desavalo ali su se osetili pozvanim da komentarisu. Ne verujem da oni zale ovu poginulu djecu (mrtvi su pa nisu mogli da dodju u Beograd i Srbiju i dobiju radna mjesta preko veze, ne mogu da, troseci pare koje su pokrali od albanaca, bodu oci starosedeocima...), ova vijest je samo jos jedna prilika da oni pljunu nekoga, da lece svoje komplekse i da se bave dnevno-politickim budalastinama! Ne koristite muku ovih ljudi za to! Imate vase Vucice, Tadice, Cede...imate vesti o njima, tamo se i bavite i njima.

P.S. Ja sam iz Peci i nemam pojma ko je pucao! Niko iz Peci to ne zna...kako onda vi mozete da znate?

RUGOVSKA KLISURA

pre 10 godina

("Želeo bih da znam ko su ubice, jer ja sam zbog toga bio optužen, želeo bih da im izjavim saučešće. Jako mi je žao što se to dogodilo") Ovo je izjava agrona kolcaku iz peci, mucen,tucen i gnjavljen od strane srpske policije. Pitam se kad ce ijedan srbin da izjavi saucesce albancima za sva nedela nanesena tom jadnom narodu?????

ivan

pre 10 godina

prvo su poceli da menjaju svest, a evo pocinju i sa istorijom.
dokazuje se da smo mi krivi za prvi svetski rat, mi cutimo, sad ide u javnost iznosenja polu istina(lazi)o zlocinima na KiM, a nastavice se sa drugim svetskim ratom u kome scemo opet mi biti krivci. Iznece neke do sad neobjavljene ``cinjenice``, a mi cemo to sa nasim pp sve potvrditi. zavrsnica se vec zna, a to je zuta kuca!!! tek cemo tu saznati sokantne podatke, e sad ne znam dali ce ih izreci ulemek ili rade markovic. u sred albanije su srbi obuceni da glume siptare, klali srbi i prdavali organe!!!!!!!!

Nikola

pre 10 godina

Koliko autošovinista na jednom mestu, žalosno.Odmah smo spremni sebe da okrivimo za sve iako nema nikakvih dokaza a zna se kakve su monstruozne zločine počinili OVK teroristi.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

@LALA: Nisi ti budala nego noj. Zato zabi glavu u pesak i odbijaj i dalje da prihvatiš istinu, samo zato jer ti ne odgovara. To se zove licemerje i to teško i sramno licemerje, jer takvim stavom vređaš mrtve samo da bi očuvala svoju dogmu o Srbima kao moralnim gromadama po defaultu, koji tako nešto nikad ne bi mogli uraditi.
-------------------
Mislite da prihvati onu "istinu" po kojoj su ubistva i zločini nad Srbima demokratski čin a svaki srpski zločin genocid ili,zločin protiv čovečnosti?!To biste Vi kao "lala" hteli,zar ne?Mislim da su licemeri na sasvim drugoj strani a ako ga niste prepoznali u sebi onda ste u ozbiljnom problemu.Mislite da ćemo, kao Srbi,mrtve poštovati tako što ćemo naricati nad tudjim grobovima a na svojima urinirati i ostavljati da zarastaju u korovu,kao da se radi o "pasjim grobljima"?!Srbi jesu moralne gromade i to su kroz istoriju dokazali.To je razlog kompleksa bivše "braće" koja su protrčala kroz Jugoslaviju prigrabivši sve ono što im se dopadalo.Da nije bilo Srba i Vi biste još čamili pod austro-ugarskom čizmom i skupljali baljegu na ergelama madjarskih veleposednika.Da li ste ikada ali,IKADA pročitali tekst nekog Albanca koji će se kritički osvrnuti na zločine svojih sunarodnika?Ako jeste,navedite mi članak ili medij koji je preneo takvu izjavu.Izjava ne mora biti od strane političara već od običnog gradjanina.Kada to budem pročitao,promeniću mišljenje uprkos tome što sam "albansko pitanje" davno apsolvirao na svojoj koži.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 10 godina

Mole se dezurni albanski aktivisti da moralne gromade i nevinasca glume negde gde ih jos ne poznaju. Africki sajtovi bi mozda bili najbolji. Tamo mozete da pricate ama bas sve, od "ilirskog porekla", preko bajki o "uzvisenim oslobodiocima iz uck" ili kako ste najveca nevinasca koja su na planeti zivela i kako su Srbi ubijali Srbe samo da bi vas okrivili dok ste vi te Srbe "spasavali"...

agim

pre 10 godina

@(ko ih ne zna skupo bi ih platio, 22. januar 2014 20:27)
Ko Srbe ne zna skupo bi ich platio a ubistva na desetine Srba,srpskih premijera,predsednika,novinara,neistomisljenika dokazuje da ceo svet zna ko su Srbi iako je zlocinacka vlast uvek radila na tome da nekome nesto namesti i sakrije istinu.
Suoci se sa istinom covece iako ti istina ni 1% ne odgovara.

petar

pre 10 godina

nikada mi nece biti jasno zassto je vuccic uopsste pokretao ovaj straviccan zloccin kada nema potpuno ressen sluccaj?
possto znam da kao majstor manipulacija ovo nije uradio bez neke prikrivene namere, verujem da mu je jasnoda je na ovaj naccin sve nerazjassnjene zloccine na k i m pripisao srbima,jer naravno ovakav medijski penal albanci i njihovi medijski saveznici(ne bih se zaccudio da oni savetuju i vuccica)ce sigurno iskoristiti .ne bih voleo da me neko pogressno razume,osudjujem svaku nevino prolivenu suzu i trazzim odgovornost za to,ali me nervira ovakvo korisscenje jedne tragedije za neke sasvim druge ciljeve.

milan

pre 10 godina

Ovde sve to treba istraziti, ako zaista u DB postoje dokumenta koja govore o tome da su Srbi izvrsioci onda nema uzmicanja, to mora da se objavi. Vidim ovde neke komentare tipa "ma nemoguce je da Srbi to urade, ma nema sansi da bi Srbi ubijali svoju decu, kome je to u interesu". Pa narode, jel vi znate da su Muslimani u BiH Srbi islamske vere. Znate? Ok, ajde dalje. Jeste li culi za Merkale pijacu. Culi ste? Ok, ajde dalje. Jel znate da je Alija Izetbegovic pobio tamo svoj narod da optuzi Srbe? Sta vas onda kog djavola cudi sto su i nasi uradili na Kosovu to isto. I ona dvojica gardista su Srbi pa su ubijeni da bi se nesto ili neko sakrio. Ovde nema teorija zavera. Postoje u DB dosijei i kad se to otvori znace se sve.

kahriman ibishi

pre 10 godina

gledajte.ovk.nije kukavica nego. oslpbodila od. derzavni.genocid.taj genocid.moj komsije tesko prifati jer znaju jako dobro da taj zlocin nije uradijo. albanski narod slusam ovoga g necu ime spomeniti jer vidin muke oko njgove izjave an izgubijo sfoj najmili i nece priznati istinu nego jos uvek hoce albance da krivi zbog nejgove budalestine jej.covece izgubojo sina nemoj tovariti na tude leda nego hajmu zjednomum da komsiski da nademu teroriste.

T.

pre 10 godina

@giza

Ako si 100% siguran da su to uradili Srbi zasto do sada nisi otisao u KFOR, EULEX ili u americku ambasadu ili kod Tacija i prijavio pocinioce? Bili bi odusevljeni i svi svetski mediji bi o tome pisali jer bi se time samo potvrdila politika Amerike i njihovog sponzorisanja albanskog nacionalizma. Nejasno je zasto placate razne lobiste da izmisljaju razne price kada imate besplatnu pricu o Srbima koji ubijaju Srbe? Ako vi znate da su to uradili Srbi kako to da Amerikanci to vec nisu iskoristili? Sta cekate ako imate dokaze? Problem je u tome sto je vasa velikoalbanska samozaljubljenost i mrznja prema Srbima prejaka da bi prihvatili da ste i vi Albanci krivi za mnoge stvari na Kosovu, problem je u tome sto vam i predugo ispiraju mozak "albanskom izuzetnoscu" i sto ste poceli da verujete u sopstvenu propagandu. To najbolje pokazuju komentari koje pisete na vesti o zlocinima nad Srbima. Vecito licemerno pravdanje, minimalizovanje, prebacivanje krivice, izigravanje nevinasca. Neki od vas su cak i martovski progon 2004. kada ste palili i unistavali sve srpsko probali da prebace na "tajnu srpsku sluzbu", pa cak i ubijanje dece u Makedoniji koje se desilo ne tako davno iako su za to uhapseni Albanci dok se neki od njih jos uvek skrivaju na Kosovu. Uglavnom, ako znas ko je pocinioc, ovog momenta da odes u policiju inace je ta tvoja prica obicno nacionalisticko i sovinisticko pr.s.vanje nista bolje od onih koji 100% znaju da su to ucinili Albanci.

student_iz_pakla

pre 10 godina

Od svega ovoga jedino je izvesno sledece - nasa vlast je od BND-a dobila naredjenje da potpuno opere OVK od bilo kakvih zlocina. Zato je apelacioni sud pustio osudjene za zlocin u Podujevu, zato se sad iz fioke vadi i ova prica. Zasto bi inace neko iz cista mira sada pokretao pricu o Pandi kada 14 godina nije vodjena nikakva istraga? Onda ce se od ove vesti napraviti spin u stilu - ako OVK nije pocinila ovaj zlocin znaci da je to dokaz da su se oni ispravno i casno borili, a da je Srbija bila jedini negativac. Nakon toga vise nigde nece biti pokretani nikakvi postupci protiv pripadnika OVK za zlocine koje su cinili. Ni u Hagu, ni u Srbiji ni na Kosovu, i nasa anestezirana javnost ce to cutke prihvatiti.

BND je direkto stajala iza OVK kako bi razbila Srbiju, sto i danas rade. Stiteci OVK oni stite i sami sebe i svoje agente. A Srbija je toliko jadna i bedna da tome ne sme da se suprotstavi.

Ko vas ne zna...

pre 10 godina

E zbog vas ovakvih Srba koji pisete ovakve komentare i bukvalno branite Siptare,meni je zao sto bombardovanje nije potrajalo! Meni su Zoki,Ivan Obradovic,Sveto,Trifke,Vule,drugi Ivan je bio stariji ali sam ga poznavao,i ne mozete da ih vi evropejci zalite vise nego ja i ostali Pecanci a pogotovo njihove porodice! Ovo je propaganda istih onih koji nam postavljaju vlast,koji nam odredjuju kako cemo da disemo,da zivimo...istih onih koji vrse zlocine po celom svetu i nasih domacih izdajnika i poslusnika! Kakav debil treba neko da bude pa da poveruje u ovakvu laz i glupost! Da neko nas ubije decu od 14,15...godina,zbog cega,koji razlog? Zasto jutrn nakon ubistva koje se desilo 14. decembra oko 21h nisi mogao da sretnes tri siptara u gradu,a inace ih je bilo na hiljade svaki dan? Pa zato sto su znali,obavesteni su kao sto su i uvek bili kada njihovi ''oslobodioci'' naprave neki pokolj! Manite se vi koji ni ne znate gde je grad Pec nekih prica i komentara,nije vam valjao Milosevic,eto vam ih Tadic,Djilas,Vuci,Covic...vidim bas lepo zivite,nista vam ne fali,svi radite,puni para...slusajte lazi osvedocenih lazova i pustite nase drugove da pocivaju u miru!!!

KVISKOTEKA

pre 10 godina

djindjic, stambolic, curuvija,panda,topcider,ko je unakazio onog martinovica sa flasom na kosovu, ko je ubio onih 5 vojnika u paracinu "slucajno" razlicitih nacionalnosti (srbin,hrvat, slovenac,makedonac, bosanac) gde je optuzeni kelmendi izvrsio samoubistvo a ustvari je likvidiran, to su pitanja na kojoj ce srbija u buducnosti jos puno znojiti..

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ giza

Niko jos nista nije priznao za zlocin u Pandi, ne izvrci cinjenice. A kada ce te vi Albanci da pocnete da priznajete vase zlocine nad Srbima, Romima, Gorancima i "nelojalnim" Albancima? A da, zaboravio sam. Ni jedan Albanac nije u stanju da ubije coveka. Vi imate u sebi gen protiv zlocina. Ako je neko Albanac, onda to automatski znaci da nije u stanju da ubije. U kojim vi fantazijama dole zivite...

T&T

pre 10 godina

"Od cuvene osme sednice 1987 do 2000 godine, kroz REDOVNE I SLOBODNE IZBORE Miloseviceva politika uvek imala masovnu podrdku svog naroda!
Kako je moguce da ceo jedan narod ne prepozna takvu politiku, koja osim druge narode ubija i sopstvenu buducnost!!!

zogu"
(zogu, 22. januar 2014 18:32)


A kako je moguce da jedna velika nacija poput Nemacke ne prepozna mnogo vece zlo nacisticke Nemacke I Hitlera....
Ili pak Italijanska nacija Musolinija ili vredni I dostojanstveni Japanci u drugom svetskom ratu..... ili Hrvati Tudjmana, ili Bosnjaci Izetbegovica?
Ili Rusi Staljina.....

Sta je tu novo? Nista specificno samo za Srbe.

Predrag

pre 10 godina

Zasto covek koji je govorio da treba ubiti 100 muslimana za jednog srbina "otkriva istinu"? Da li on zna koliko mrtvih nosi na dusi? Otkud mu moralno pravo da se pere na ovakav nacin?

Saša73

pre 10 godina

Svi znaju ko je pucao samo se cutalo o ovom zlocinu iz poznatih razloga! Kroz kakvu su torturu prosli Albanci toga dana ni krivi ni duzni majko mila, strah me hvata kad se setim
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konacno, 22. januar 2014 17:27)

Albanci su tih dana prošli strahovitu torturu. Prolazili su je i Slivenci, Hrvati, Bošnjaci...ali neće nikad više. Za razliku od nas Srba koji patimo i ginemo za sve i svakoga, svaka Albanska, Slovenačka, Hrvatska i Bošnjačka žrtva imala je neki smisla. Svi arodi bivše SFRJ, osim srpskog danas žive u nezavisnim državama sa granicama iz SFR Jugoslavije i imaju neskrivenu međunarodnu podršku. A ša mi Srbi imamo posle svega?

Najgore istine o Srbiji iz devedesetih godina tek treba da saznamo. Ovo je samo početak. Meni je jako žao svih nedužnih žrtava iz ludila koje smo sami izabrali. Od cele velikosrpske ideje ostala je samo srpska nacionalna sramota i 6 novoproglašenih država nastalih iz zajedničke SFRJ.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Živeo sam u Peći.Siguran sam u procentu od 99% da su ubice Albanci.Naime,to je način na koji oni vrše egzekuciju.Ne znam odakle i ko kreira ovakve zaokrete i preokrete za koje je poslovično i obično zadužen gospodin Drašković?!Sledeći ovakve "indicije i dokaze",svi zločini na KOSMET-u,u kojima su stradali Srbi a, nijedan do danas nije procesuiran,mogu biti počinjeni samo od strane Srba?!Tako da su,ma kako paradoksalno zvučalo,samo Srbi ubijali,kako Albance tako i Srbe?! Očekujem da se otkrije i "istina" po kojoj su decu na Bistrici, vojnici u Paraćinu,žeteoci na njivi itd., pobijeni od strane Srba.Možda je i martovsko paljenje srpskih svetinja izvedeno od strane srpskih "Službi bezbednosti"?! Odakle dolaze ovakve insinuacije?Da li ove "istine" kreiraju CIA i ostale obaveštajne službe "naših zapadnih prijatelja",koje potomkao "kukavičje jaje", odnosno,kao "proverenu" informaciju",prodaju" aktuelnoim vlastodršcima čiji je zadatak,svesno ili nesvesno,da tu "istinu" dalje plasiraju široj srpskoj javnosti?!Na taj način se istina,SASVIM SIGURNO,nikada neće doznati.Setimo se "istine" o stradanju gardista u Topčideru?!Šta je tu,posle svega,istina?! Mislim da je gospodin Vučić,isuviše rano i neodgovorno uleteo u zamku, zapadnih kreatora intriga i "ratnih igara".Inače,ukoliko se,ipak,na kraju,utvrdi da su ubice Srbi,što se mene tiče,treba ih ....Užas?!

Molim odgovor

pre 10 godina

Kakav smo mi to narod kad nasa drzava organizuje ubistva sopstvenih gradjana- ubija novinare, zene, decu, neistomisljnike, susede. Ova drzava decenijama ubija nekaznjeno sve redom. A mi cutimo.
Cutimo a zrtve leze svuda oko nas i mi mirno hodamo preko njih. Mrtve zakopavaju ispod stadiona, parkova, autoputeva. Bacaju mrtve u jezera i reke, u jame. Kakav smo mi to narod!?

decko sa barikada

pre 10 godina

Strasno,ako je ovo uradila nasa drzava nalogodavci ovog zlocina trebaju se najostrije kazniti sacekajmo istragu pa ce se utvrditi ko je odgovoran za ovaj zlocin,ovo je isto kao kad je jakup krasnici predsednik tkz skupstine kosova silovao dve albanke i za to uptuzio srbe,a kasnije se ispostavilo da ih je upravo sam krasnici silovao i one su prepoznale krasnicija,pre mesec dana eulex je pokrenuo istragu o ovom slucaju,ovakvih zlocina teroristicke ovk bilo je mnogo nad albancima ,a oni su za to optuzivali srbe,ambasador tkz drzave kosovo u albaniji sulejman selimi uptuzen je i za ubistva albanaca zajedno sa sami ljustakom,fatmir ljimaj optuzen pa oslobodjen za ubistva srba i albanaca u logoru klecka i lapusnik,za ubistvo preko 500 albanskih civila u traktorskoj koloni tokom nato agresije albanci dan danas optuzuju srbe i ,ako je sam nato priznao da su to oni uradili i to okarakterisali kao kolateralnu stetu...

Lala

pre 10 godina

@ivana
"nazovite me budalom ali ja nikada necu poverovati da su mladice ubili Srbi."

Nisi ti budala nego noj. Zato zabi glavu u pesak i odbijaj i dalje da prihvatiš istinu, samo zato jer ti ne odgovara. To se zove licemerje i to teško i sramno licemerje, jer takvim stavom vređaš mrtve samo da bi očuvala svoju dogmu o Srbima kao moralnim gromadama po defaultu, koji tako nešto nikad ne bi mogli uraditi.

giza

pre 10 godina

(Mladen Mladenović, 22. januar 2014 18:14)
isto i ja sam iz Peci,i 100% sam siguran sa su to uradile srpske paravojne formacije kao sto su i priznali, ali vasa mrznja(mladena)prema svemu sto je albansko uveruje te u to da 99% su ucinili albanci ali tih 1% koja te dovodi u neodumici je jaca od tih tvojih 99%,vasa,tadasnja teorija konspiracije i vasih istomisljenika dovelo je do ratova,i u situaciju u kojoj ste vi i mi,iako smo skupo platili vasu konspiraciju ipak vam hvala inace bismo bili jos u istoj drzavi

Coli

pre 10 godina

@Mladen Mladenović... Tvoji komentari i tvoja mržnja prema Albancima je već poznata i ne treba trošiti mnogo reči uvezi toga. Medjutim to da 99% veruješ ( znaš, misliš) da su to počinili Albanci jer ti znaš njihov stil ubijanja je tema u sebi. Kako se razlikuje stil ubijanja na 'albanski' ili 'srpski' ? Eto ja kao Albanac neznam 'naš' stil ubijanja i pravo da ti kažem ne zanima me uopšte bilo koji stil ubica. P.S ako kojim slučajem znaš ubice kaŸi to istražnim organima.

zogu

pre 10 godina

Od cuvene osme sednice 1987 do 2000 godine, kroz REDOVNE I SLOBODNE IZBORE Miloseviceva politika uvek imala masovnu podrdku svog naroda!
Kako je moguce da ceo jedan narod ne prepozna takvu politiku, koja osim druge narode ubija i sopstvenu buducnost!!!

zogu

Albani

pre 10 godina

Zasto se pravite naivni to je bila Drzavna politika kosovski Albanci bili neprijatelji SRJ trebalo ih pred Svjetom pokazati kao teroriste koji ubijaju terorise po kosovu i tako promeniti sliku prema njima.Tako rade i najmocnjie zemlje svjeta necete valjda verovati napad u Njujorku izvrsili teroristi al-kaide,Djordj Buchu je trebao neki incident zbog Zaljiva.Putinu zbog Cecenije i Hitler zapalio Reichstag i pucao u svoje vojnike na granici sa Poljskom 1939 tako poceo II svetski rat.

Coli

pre 10 godina

Slažem se sa porodicama ubijenih da nova, moŸda i jedina istraga otvara stare rane, ali da se moje dete nalazilo medju ubijenim ja bi insistirarao da se istraga vodi i pronadje krivac ma ko to bio.

Konacno

pre 10 godina

Svi znaju ko je pucao samo se cutalo o ovom zlocinu iz poznatih razloga! Kroz kakvu su torturu prosli Albanci toga dana ni krivi ni duzni majko mila, strah me hvata kad se setim

drzavljan bivse SFRJ

pre 10 godina

ko drugi ? osim snage tadasnje drzave...!!! premijet Dacic mora da zna, posto on je bio clan te drzavnog vrha....!!! sve zna on...!! u tom vreme danasni premier sam je izjavio da albanske teroristicke grupa je ubijo te mladici u kaficu panda!!!

nesa

pre 10 godina

Samo da ne ispadne da je Mira i ovo naredila. Ja nasim tuziocima neverujem nista i verujem da samo ,,namestaju,, Vucicu sa nekakvim dokazima protiv raznih ,,kriminalaca,,.Kad ih sud ,,plasim se,,sve oslobodi jednog dana glavni krivac ce biti on. Dakle,moramo da shvatimo nesto,a to je da mozemo da sumnjamo koliko hocemo ali bez dokaza nista.

Ice Age

pre 10 godina

Samo ću napisati sledeće:"Istina mora čekati dok nekome jao "važnom"ne postane potrebna.Takvih pokušaja istina bićemo svedoci u narednom periodu koliko želite.Aktiviraće se svaka brljotina u pravom trenutku kada nekome bude bila potrebna.Žalosno je ali je u praksi tako.

Natalija

pre 10 godina

Nije bilo LUSTRACIJE (tj. 6 oktobra 2000g) i to je to! Nastavljeno je 13 godina „poricanja zločina“ tj. mi smo kolateralna šteta ratnog lobija (a oni su svuda u skupštini, sudovima, tužilaštvu, bolnicama, školama, medijima, crkvi....). Njih jedino zanima da ne dođu u situaciju da ODGOVARAJU za zločine koje su dirktno ili indirektno počlinili. Znači ima samo jedan način da Srbija ozdravi a to je da se izvrši lustracija. Mora se znati ko je šta radio. Ako se to ne uradi eto njih opet na vlasti...

Konacno

pre 10 godina

Svi znaju ko je pucao samo se cutalo o ovom zlocinu iz poznatih razloga! Kroz kakvu su torturu prosli Albanci toga dana ni krivi ni duzni majko mila, strah me hvata kad se setim

Molim odgovor

pre 10 godina

Kakav smo mi to narod kad nasa drzava organizuje ubistva sopstvenih gradjana- ubija novinare, zene, decu, neistomisljnike, susede. Ova drzava decenijama ubija nekaznjeno sve redom. A mi cutimo.
Cutimo a zrtve leze svuda oko nas i mi mirno hodamo preko njih. Mrtve zakopavaju ispod stadiona, parkova, autoputeva. Bacaju mrtve u jezera i reke, u jame. Kakav smo mi to narod!?

Saša73

pre 10 godina

Svi znaju ko je pucao samo se cutalo o ovom zlocinu iz poznatih razloga! Kroz kakvu su torturu prosli Albanci toga dana ni krivi ni duzni majko mila, strah me hvata kad se setim
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konacno, 22. januar 2014 17:27)

Albanci su tih dana prošli strahovitu torturu. Prolazili su je i Slivenci, Hrvati, Bošnjaci...ali neće nikad više. Za razliku od nas Srba koji patimo i ginemo za sve i svakoga, svaka Albanska, Slovenačka, Hrvatska i Bošnjačka žrtva imala je neki smisla. Svi arodi bivše SFRJ, osim srpskog danas žive u nezavisnim državama sa granicama iz SFR Jugoslavije i imaju neskrivenu međunarodnu podršku. A ša mi Srbi imamo posle svega?

Najgore istine o Srbiji iz devedesetih godina tek treba da saznamo. Ovo je samo početak. Meni je jako žao svih nedužnih žrtava iz ludila koje smo sami izabrali. Od cele velikosrpske ideje ostala je samo srpska nacionalna sramota i 6 novoproglašenih država nastalih iz zajedničke SFRJ.

Lala

pre 10 godina

@ivana
"nazovite me budalom ali ja nikada necu poverovati da su mladice ubili Srbi."

Nisi ti budala nego noj. Zato zabi glavu u pesak i odbijaj i dalje da prihvatiš istinu, samo zato jer ti ne odgovara. To se zove licemerje i to teško i sramno licemerje, jer takvim stavom vređaš mrtve samo da bi očuvala svoju dogmu o Srbima kao moralnim gromadama po defaultu, koji tako nešto nikad ne bi mogli uraditi.

giza

pre 10 godina

(Mladen Mladenović, 22. januar 2014 18:14)
isto i ja sam iz Peci,i 100% sam siguran sa su to uradile srpske paravojne formacije kao sto su i priznali, ali vasa mrznja(mladena)prema svemu sto je albansko uveruje te u to da 99% su ucinili albanci ali tih 1% koja te dovodi u neodumici je jaca od tih tvojih 99%,vasa,tadasnja teorija konspiracije i vasih istomisljenika dovelo je do ratova,i u situaciju u kojoj ste vi i mi,iako smo skupo platili vasu konspiraciju ipak vam hvala inace bismo bili jos u istoj drzavi

drzavljan bivse SFRJ

pre 10 godina

ko drugi ? osim snage tadasnje drzave...!!! premijet Dacic mora da zna, posto on je bio clan te drzavnog vrha....!!! sve zna on...!! u tom vreme danasni premier sam je izjavio da albanske teroristicke grupa je ubijo te mladici u kaficu panda!!!

KVISKOTEKA

pre 10 godina

djindjic, stambolic, curuvija,panda,topcider,ko je unakazio onog martinovica sa flasom na kosovu, ko je ubio onih 5 vojnika u paracinu "slucajno" razlicitih nacionalnosti (srbin,hrvat, slovenac,makedonac, bosanac) gde je optuzeni kelmendi izvrsio samoubistvo a ustvari je likvidiran, to su pitanja na kojoj ce srbija u buducnosti jos puno znojiti..

Natalija

pre 10 godina

Nije bilo LUSTRACIJE (tj. 6 oktobra 2000g) i to je to! Nastavljeno je 13 godina „poricanja zločina“ tj. mi smo kolateralna šteta ratnog lobija (a oni su svuda u skupštini, sudovima, tužilaštvu, bolnicama, školama, medijima, crkvi....). Njih jedino zanima da ne dođu u situaciju da ODGOVARAJU za zločine koje su dirktno ili indirektno počlinili. Znači ima samo jedan način da Srbija ozdravi a to je da se izvrši lustracija. Mora se znati ko je šta radio. Ako se to ne uradi eto njih opet na vlasti...

Coli

pre 10 godina

Slažem se sa porodicama ubijenih da nova, moŸda i jedina istraga otvara stare rane, ali da se moje dete nalazilo medju ubijenim ja bi insistirarao da se istraga vodi i pronadje krivac ma ko to bio.

zogu

pre 10 godina

Od cuvene osme sednice 1987 do 2000 godine, kroz REDOVNE I SLOBODNE IZBORE Miloseviceva politika uvek imala masovnu podrdku svog naroda!
Kako je moguce da ceo jedan narod ne prepozna takvu politiku, koja osim druge narode ubija i sopstvenu buducnost!!!

zogu

pecanac

pre 10 godina

ovaj "ko vas ne zna" citam njegove komentare, kaze da je Pecanac i da je poznavao ubijene malisane, e ja sam Pecanac i dalje zivim u Pec, nisam albanac, al sam normalan gradjanin, pre rata sam bio dete, njihova generacija, a licno sam poznavao neke od njih i bili su mi drugovi, da su albancu pocinili taj zlocin, pricalo bi se po gradu, medjutim za zlocin u kaficu Pandi niko nista ne prica, cak sto vise svako osuduje taj zlocin, koji je najvervotno pocinila neka tajna sluzba DB koja je Curuviju, Stambolica, vojnike u kasarni. Roditelj jednog malisana je tada izjavio, cini mi se da je bio Zoranov otac, da albanci mogu da prisustvuji sahrani njegovog sina, i na saucesce, jer on jos tad a izjavljivao da albanci nisu krivi za smrt njegovog sina! Sve najbolje svim normalnim Pecancima bilo koje vere i nacije, a ubijena deca nek.pocivaju u miru! :-(

Ice Age

pre 10 godina

Samo ću napisati sledeće:"Istina mora čekati dok nekome jao "važnom"ne postane potrebna.Takvih pokušaja istina bićemo svedoci u narednom periodu koliko želite.Aktiviraće se svaka brljotina u pravom trenutku kada nekome bude bila potrebna.Žalosno je ali je u praksi tako.

Coli

pre 10 godina

@Mladen Mladenović... Tvoji komentari i tvoja mržnja prema Albancima je već poznata i ne treba trošiti mnogo reči uvezi toga. Medjutim to da 99% veruješ ( znaš, misliš) da su to počinili Albanci jer ti znaš njihov stil ubijanja je tema u sebi. Kako se razlikuje stil ubijanja na 'albanski' ili 'srpski' ? Eto ja kao Albanac neznam 'naš' stil ubijanja i pravo da ti kažem ne zanima me uopšte bilo koji stil ubica. P.S ako kojim slučajem znaš ubice kaŸi to istražnim organima.

RUGOVSKA KLISURA

pre 10 godina

("Želeo bih da znam ko su ubice, jer ja sam zbog toga bio optužen, želeo bih da im izjavim saučešće. Jako mi je žao što se to dogodilo") Ovo je izjava agrona kolcaku iz peci, mucen,tucen i gnjavljen od strane srpske policije. Pitam se kad ce ijedan srbin da izjavi saucesce albancima za sva nedela nanesena tom jadnom narodu?????

agim

pre 10 godina

@(ko ih ne zna skupo bi ih platio, 22. januar 2014 20:27)
Ko Srbe ne zna skupo bi ich platio a ubistva na desetine Srba,srpskih premijera,predsednika,novinara,neistomisljenika dokazuje da ceo svet zna ko su Srbi iako je zlocinacka vlast uvek radila na tome da nekome nesto namesti i sakrije istinu.
Suoci se sa istinom covece iako ti istina ni 1% ne odgovara.

milan

pre 10 godina

Ovde sve to treba istraziti, ako zaista u DB postoje dokumenta koja govore o tome da su Srbi izvrsioci onda nema uzmicanja, to mora da se objavi. Vidim ovde neke komentare tipa "ma nemoguce je da Srbi to urade, ma nema sansi da bi Srbi ubijali svoju decu, kome je to u interesu". Pa narode, jel vi znate da su Muslimani u BiH Srbi islamske vere. Znate? Ok, ajde dalje. Jeste li culi za Merkale pijacu. Culi ste? Ok, ajde dalje. Jel znate da je Alija Izetbegovic pobio tamo svoj narod da optuzi Srbe? Sta vas onda kog djavola cudi sto su i nasi uradili na Kosovu to isto. I ona dvojica gardista su Srbi pa su ubijeni da bi se nesto ili neko sakrio. Ovde nema teorija zavera. Postoje u DB dosijei i kad se to otvori znace se sve.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Živeo sam u Peći.Siguran sam u procentu od 99% da su ubice Albanci.Naime,to je način na koji oni vrše egzekuciju.Ne znam odakle i ko kreira ovakve zaokrete i preokrete za koje je poslovično i obično zadužen gospodin Drašković?!Sledeći ovakve "indicije i dokaze",svi zločini na KOSMET-u,u kojima su stradali Srbi a, nijedan do danas nije procesuiran,mogu biti počinjeni samo od strane Srba?!Tako da su,ma kako paradoksalno zvučalo,samo Srbi ubijali,kako Albance tako i Srbe?! Očekujem da se otkrije i "istina" po kojoj su decu na Bistrici, vojnici u Paraćinu,žeteoci na njivi itd., pobijeni od strane Srba.Možda je i martovsko paljenje srpskih svetinja izvedeno od strane srpskih "Službi bezbednosti"?! Odakle dolaze ovakve insinuacije?Da li ove "istine" kreiraju CIA i ostale obaveštajne službe "naših zapadnih prijatelja",koje potomkao "kukavičje jaje", odnosno,kao "proverenu" informaciju",prodaju" aktuelnoim vlastodršcima čiji je zadatak,svesno ili nesvesno,da tu "istinu" dalje plasiraju široj srpskoj javnosti?!Na taj način se istina,SASVIM SIGURNO,nikada neće doznati.Setimo se "istine" o stradanju gardista u Topčideru?!Šta je tu,posle svega,istina?! Mislim da je gospodin Vučić,isuviše rano i neodgovorno uleteo u zamku, zapadnih kreatora intriga i "ratnih igara".Inače,ukoliko se,ipak,na kraju,utvrdi da su ubice Srbi,što se mene tiče,treba ih ....Užas?!

Sait Berisha iz Peci

pre 10 godina

.Da li ste ikada ali,IKADA pročitali tekst nekog Albanca koji će se kritički osvrnuti na zločine svojih sunarodnika?Ako jeste,navedite mi članak ili medij koji je preneo takvu izjavu.
(Mladen Mladenović, 22. januar 2014 21:26)
Tek nekoliko primera koje opovrgavaju tvoju tvrdnju

1. Kada su ’99. ubijeni Zeteoci, cela prva strana „Koha ditore“ imala je naslov „Ubistvo mira“,Uvodnik napisan od glavnog urednika Vetona Suroia.
2. 24. decembra 2013. u istom dnevniku, kolumnista Enver Robeli na celoj strani 10, pod naslovom „Slep na jedno oko“, obratio se Aljbinu Kurtiju najostrijom kritikom
„Da su ratne zlocine pocinili i Albanci, to se ne da uopste negirati. Postoje imena i prezimena srpskih, crnogorskih, romskih civila. Podvlacim:civila, ne policajci, pripadnici vojske, paramilitarci, ...
3. Albanski analiticar, Fatos Ljubonja, izrazio je svoju ogorcenost da se haskom optuzeniku za ratni zlocin Ramushu Haradinaju, pa oslobodjenom od istog suda, u Pristinu organizuje docek..
.
Kao stalni stanovnik Peci, (sa prekidom od 28.marta do 30.juna ’99), tragediju u kaficu „Panda“ doziveli smo vrlo bolno. Neki od roditelja odbijali su verovati da su zlocin izvrsio neko od Albanaca.
U to vreme, decembar ’98., albansko stanovnistvo grada skoro da nije smelo izaci na ulice nakon 14:00. Grad je bio pun policije, „Munja“ Vidomira Salipura, „Sakala“ Minica-„Mrtvog“ i mnogih pristiglih „specijalaca“ iz Srbije, Crne Gore ili Bosne.

Predrag

pre 10 godina

Zasto covek koji je govorio da treba ubiti 100 muslimana za jednog srbina "otkriva istinu"? Da li on zna koliko mrtvih nosi na dusi? Otkud mu moralno pravo da se pere na ovakav nacin?

kahriman ibishi

pre 10 godina

gledajte.ovk.nije kukavica nego. oslpbodila od. derzavni.genocid.taj genocid.moj komsije tesko prifati jer znaju jako dobro da taj zlocin nije uradijo. albanski narod slusam ovoga g necu ime spomeniti jer vidin muke oko njgove izjave an izgubijo sfoj najmili i nece priznati istinu nego jos uvek hoce albance da krivi zbog nejgove budalestine jej.covece izgubojo sina nemoj tovariti na tude leda nego hajmu zjednomum da komsiski da nademu teroriste.

baki

pre 10 godina

@T&T,
Kako mozes da svrstas Izetbegovica u isti kos sa ostalima? To mu dodje ona nasa cuvena odbrana, kao "svi smo isto krivi"... E pa nismo... Nije Izetbegovic slao JSO i paravojne formacije u Beograd da zapocinju ratove, ili naoruzavao "teritorijalnu odbranu", nego Zloba Milosevic. Nije Izetbegovic crtao mape podele BiH na salvetama nego DjmanTu i pomenuti Zloba... Nije Alija ubijao svoje novinare i opozicionare, nego Zloba...

ko vas ne zna...

pre 10 godina

Naravno, sada ce beogradjani da pametuju i moralisu. Niti znaju dje je Pec, niti imaju pojma sta se dole desavalo ali su se osetili pozvanim da komentarisu. Ne verujem da oni zale ovu poginulu djecu (mrtvi su pa nisu mogli da dodju u Beograd i Srbiju i dobiju radna mjesta preko veze, ne mogu da, troseci pare koje su pokrali od albanaca, bodu oci starosedeocima...), ova vijest je samo jos jedna prilika da oni pljunu nekoga, da lece svoje komplekse i da se bave dnevno-politickim budalastinama! Ne koristite muku ovih ljudi za to! Imate vase Vucice, Tadice, Cede...imate vesti o njima, tamo se i bavite i njima.

P.S. Ja sam iz Peci i nemam pojma ko je pucao! Niko iz Peci to ne zna...kako onda vi mozete da znate?

VULE

pre 10 godina

Verujem da se podudara slucaju Topcider kao i ona dva vojnika sto pobise OVK u sred BG jer su svercovali drogu i usput cuvali Ratka Mladica od Haga..Nasa tadasnja DB bi ubila bilo koliko nase dece samo da bude kako oni zele a mozda ni ova nije bolja..Sverc sa severa Kosova je unosan posao i onima kojima granica smeta nemogu vise da rade krimal stao a Srbija im slala milione evra dnevno za cega?!

Albani

pre 10 godina

Zasto se pravite naivni to je bila Drzavna politika kosovski Albanci bili neprijatelji SRJ trebalo ih pred Svjetom pokazati kao teroriste koji ubijaju terorise po kosovu i tako promeniti sliku prema njima.Tako rade i najmocnjie zemlje svjeta necete valjda verovati napad u Njujorku izvrsili teroristi al-kaide,Djordj Buchu je trebao neki incident zbog Zaljiva.Putinu zbog Cecenije i Hitler zapalio Reichstag i pucao u svoje vojnike na granici sa Poljskom 1939 tako poceo II svetski rat.

Ko vas ne zna...

pre 10 godina

E zbog vas ovakvih Srba koji pisete ovakve komentare i bukvalno branite Siptare,meni je zao sto bombardovanje nije potrajalo! Meni su Zoki,Ivan Obradovic,Sveto,Trifke,Vule,drugi Ivan je bio stariji ali sam ga poznavao,i ne mozete da ih vi evropejci zalite vise nego ja i ostali Pecanci a pogotovo njihove porodice! Ovo je propaganda istih onih koji nam postavljaju vlast,koji nam odredjuju kako cemo da disemo,da zivimo...istih onih koji vrse zlocine po celom svetu i nasih domacih izdajnika i poslusnika! Kakav debil treba neko da bude pa da poveruje u ovakvu laz i glupost! Da neko nas ubije decu od 14,15...godina,zbog cega,koji razlog? Zasto jutrn nakon ubistva koje se desilo 14. decembra oko 21h nisi mogao da sretnes tri siptara u gradu,a inace ih je bilo na hiljade svaki dan? Pa zato sto su znali,obavesteni su kao sto su i uvek bili kada njihovi ''oslobodioci'' naprave neki pokolj! Manite se vi koji ni ne znate gde je grad Pec nekih prica i komentara,nije vam valjao Milosevic,eto vam ih Tadic,Djilas,Vuci,Covic...vidim bas lepo zivite,nista vam ne fali,svi radite,puni para...slusajte lazi osvedocenih lazova i pustite nase drugove da pocivaju u miru!!!

ko vas ne zna...

pre 10 godina

Ja vidim ovde da tvoji pecanci pisu da se zna i da je dokazano da je za ovaj zlocin kriva srpska DB. Tako da je ova vest odlicna prilika za spinovanje, za prosipanje nekog laznog morala i totalno aboliranje OVK, za likovanje Albanaca a vidim po tebi i Crnogoraca. Tako da, ako neko ne bi trebao ovde da komentarise, onda ste to vi, Albanci i Crnogorci u paketu. Setajte odavde.
(student_iz_pakla, 22. januar 2014 21:38)

Student, ajde prostudiraj moj komentar jos jednom...mozda iz drugog puta i shvatis sta sam napisao. Polako, ne zaleci se...

P.S. Crnogorac sa KIM-a...ja sam idealna kombinacija da me mrzite.

student_iz_pakla

pre 10 godina

Od svega ovoga jedino je izvesno sledece - nasa vlast je od BND-a dobila naredjenje da potpuno opere OVK od bilo kakvih zlocina. Zato je apelacioni sud pustio osudjene za zlocin u Podujevu, zato se sad iz fioke vadi i ova prica. Zasto bi inace neko iz cista mira sada pokretao pricu o Pandi kada 14 godina nije vodjena nikakva istraga? Onda ce se od ove vesti napraviti spin u stilu - ako OVK nije pocinila ovaj zlocin znaci da je to dokaz da su se oni ispravno i casno borili, a da je Srbija bila jedini negativac. Nakon toga vise nigde nece biti pokretani nikakvi postupci protiv pripadnika OVK za zlocine koje su cinili. Ni u Hagu, ni u Srbiji ni na Kosovu, i nasa anestezirana javnost ce to cutke prihvatiti.

BND je direkto stajala iza OVK kako bi razbila Srbiju, sto i danas rade. Stiteci OVK oni stite i sami sebe i svoje agente. A Srbija je toliko jadna i bedna da tome ne sme da se suprotstavi.

T.

pre 10 godina

@giza

Ako si 100% siguran da su to uradili Srbi zasto do sada nisi otisao u KFOR, EULEX ili u americku ambasadu ili kod Tacija i prijavio pocinioce? Bili bi odusevljeni i svi svetski mediji bi o tome pisali jer bi se time samo potvrdila politika Amerike i njihovog sponzorisanja albanskog nacionalizma. Nejasno je zasto placate razne lobiste da izmisljaju razne price kada imate besplatnu pricu o Srbima koji ubijaju Srbe? Ako vi znate da su to uradili Srbi kako to da Amerikanci to vec nisu iskoristili? Sta cekate ako imate dokaze? Problem je u tome sto je vasa velikoalbanska samozaljubljenost i mrznja prema Srbima prejaka da bi prihvatili da ste i vi Albanci krivi za mnoge stvari na Kosovu, problem je u tome sto vam i predugo ispiraju mozak "albanskom izuzetnoscu" i sto ste poceli da verujete u sopstvenu propagandu. To najbolje pokazuju komentari koje pisete na vesti o zlocinima nad Srbima. Vecito licemerno pravdanje, minimalizovanje, prebacivanje krivice, izigravanje nevinasca. Neki od vas su cak i martovski progon 2004. kada ste palili i unistavali sve srpsko probali da prebace na "tajnu srpsku sluzbu", pa cak i ubijanje dece u Makedoniji koje se desilo ne tako davno iako su za to uhapseni Albanci dok se neki od njih jos uvek skrivaju na Kosovu. Uglavnom, ako znas ko je pocinioc, ovog momenta da odes u policiju inace je ta tvoja prica obicno nacionalisticko i sovinisticko pr.s.vanje nista bolje od onih koji 100% znaju da su to ucinili Albanci.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 10 godina

Mole se dezurni albanski aktivisti da moralne gromade i nevinasca glume negde gde ih jos ne poznaju. Africki sajtovi bi mozda bili najbolji. Tamo mozete da pricate ama bas sve, od "ilirskog porekla", preko bajki o "uzvisenim oslobodiocima iz uck" ili kako ste najveca nevinasca koja su na planeti zivela i kako su Srbi ubijali Srbe samo da bi vas okrivili dok ste vi te Srbe "spasavali"...

Muzicar

pre 10 godina

@agime, nemoj molim te da vi pisete o Srbima. Moguce je da je Db ubila te momke, ali su UCK ubili 4.000 civila, 2000 od dolaska natoa, a sve svedoke pa ubistva u pristini svakog vikenda...mogu Srbi da kritikuju sebe, al nemojte vi....

Dzakovi sa pokradenim glasovima

pre 10 godina

A veliki PPV rece nesto i onda hrabro cuti!? Ili reci sve ili cuti,ovako samo pustio buvu i ne znamo sta je istina!

T&T

pre 10 godina

"Od cuvene osme sednice 1987 do 2000 godine, kroz REDOVNE I SLOBODNE IZBORE Miloseviceva politika uvek imala masovnu podrdku svog naroda!
Kako je moguce da ceo jedan narod ne prepozna takvu politiku, koja osim druge narode ubija i sopstvenu buducnost!!!

zogu"
(zogu, 22. januar 2014 18:32)


A kako je moguce da jedna velika nacija poput Nemacke ne prepozna mnogo vece zlo nacisticke Nemacke I Hitlera....
Ili pak Italijanska nacija Musolinija ili vredni I dostojanstveni Japanci u drugom svetskom ratu..... ili Hrvati Tudjmana, ili Bosnjaci Izetbegovica?
Ili Rusi Staljina.....

Sta je tu novo? Nista specificno samo za Srbe.

decko sa barikada

pre 10 godina

Strasno,ako je ovo uradila nasa drzava nalogodavci ovog zlocina trebaju se najostrije kazniti sacekajmo istragu pa ce se utvrditi ko je odgovoran za ovaj zlocin,ovo je isto kao kad je jakup krasnici predsednik tkz skupstine kosova silovao dve albanke i za to uptuzio srbe,a kasnije se ispostavilo da ih je upravo sam krasnici silovao i one su prepoznale krasnicija,pre mesec dana eulex je pokrenuo istragu o ovom slucaju,ovakvih zlocina teroristicke ovk bilo je mnogo nad albancima ,a oni su za to optuzivali srbe,ambasador tkz drzave kosovo u albaniji sulejman selimi uptuzen je i za ubistva albanaca zajedno sa sami ljustakom,fatmir ljimaj optuzen pa oslobodjen za ubistva srba i albanaca u logoru klecka i lapusnik,za ubistvo preko 500 albanskih civila u traktorskoj koloni tokom nato agresije albanci dan danas optuzuju srbe i ,ako je sam nato priznao da su to oni uradili i to okarakterisali kao kolateralnu stetu...

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

I ja sam Pećanac, i imam iskustva i u Peći i sa strane, i oba roditelja su ratovala još skoro dve godine nakon je i Japan kapitulirao, i bio sam u Prištini 1968, i 1981. preživeo atentat iz zasede koji su organizovali lekari Hivzi Kolčaku i Šemsudin Agušoli, a atentatora teže ranio - za koga je utvrđeno da je bio pripadnik Sigurimija iz Albanije. Ali sam hapšen od SRBA na čelu MUPa, i danima prisiljavan da priznam kako sam sebe ranio dok sam čistio oružje. Isto se desilo i Đorđu Martinoviću, i to na VMA! Isključivali su mu infuziju i kiseonik...
Imam 67 godina, rekoh i ogromno iskustvo: da su Srbi pobili ovih 6 dečaka, nesumnjivo bi Albanci znali i još kad su pravili predstave sa "zbegovima", u Račku sa likvidiranim, sakupljenim i unetim u džamiju radi obdukcije - koja je i započeta, pa prekinuta, a onda leševi izneti iz džamije i aranžirani u jaruzi za Vokera...
Da Albanci čekaju 16 godina a da ne iskoriste (potencijalni) "zlatni rudnik" za propagandu - ma dajte, ne šegačite se! Albanci znaju za sva ubijanja i Srba i svojih Albanaca od UČK, i O TOME SE NE PRIČA, a o ono malo zločina Srba (u mnogim slučajevima baš zločina - ali: Srbi starosedeoci skoro da nisu učestvovali), trubi se i uveličavaju brojke.
Zbog ovoga se forsira priča o nekakvim paravojnim jedinicama na području Peći - i ako i Albanci znaju da u Metohiji NIJE BILO PARAVOJNIH JEDINICA! Ili su mobilisani u vojsku ili policiju, ali 'ne zvuči lepo' kao "paravojska".
Opravdano se postavlja pitanje: šta bi Vučiću i Dačiću da nasrnu na Srbe? Odgovor je: spasavaju svoju kožu, onaj sloj iz tog vremena, pa ocrnjivanje Srba iz Mitrovice, instaliranje "svojih Srba" - kao nekada njihov šef Milošević u Krajini! I ključno: dalje ogađivanje Kosmeta, kako se ne bi videla veleizdaja na delu.
PS. Kolčakui su nastanjeni na drugom kraju grada od gimnazije, svakako nije slučajno hapšen ovaj, ali - rat je VEĆ BESNEO i, "normalno" da istraga nije mogla biti sprovedena - pa UNMIK i EULEKS nisu sproveli u miru nijednu istragu, čak i uz nuđenje velikog novca. Kamora-Fisovi, Omerta-Besa, Sicilija"Scipija"-Sćiprija - droga, kriminal, ubijanja i - zavera ćutanja! Albanska demokratija.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ giza

Niko jos nista nije priznao za zlocin u Pandi, ne izvrci cinjenice. A kada ce te vi Albanci da pocnete da priznajete vase zlocine nad Srbima, Romima, Gorancima i "nelojalnim" Albancima? A da, zaboravio sam. Ni jedan Albanac nije u stanju da ubije coveka. Vi imate u sebi gen protiv zlocina. Ako je neko Albanac, onda to automatski znaci da nije u stanju da ubije. U kojim vi fantazijama dole zivite...

petar

pre 10 godina

nikada mi nece biti jasno zassto je vuccic uopsste pokretao ovaj straviccan zloccin kada nema potpuno ressen sluccaj?
possto znam da kao majstor manipulacija ovo nije uradio bez neke prikrivene namere, verujem da mu je jasnoda je na ovaj naccin sve nerazjassnjene zloccine na k i m pripisao srbima,jer naravno ovakav medijski penal albanci i njihovi medijski saveznici(ne bih se zaccudio da oni savetuju i vuccica)ce sigurno iskoristiti .ne bih voleo da me neko pogressno razume,osudjujem svaku nevino prolivenu suzu i trazzim odgovornost za to,ali me nervira ovakvo korisscenje jedne tragedije za neke sasvim druge ciljeve.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

(student_iz_pakla, 22. januar 2014 21:38)
---------------------------------------
Pogledajte njihove komentare?!Jednoumni? Kao da su skinuti sa "geštetnera"?!NIkada niko od njih nije rekao ružnu reč za svoj narod?!Nikada niko od njih nije osudio zločine sopstvenih sunarodnika a,verujte,nema takvih mučitelja i sadista na svetu?!Nikda nećete čuti da bilo ko svedoči protiv svog sunarodnika.Zločinci koji su ubili Srbina ili silovali Srpkinju su opšte poznate ličnosti.Oni se slave kao heroji medju njima.Nisu oni počinili zločine da bi bili anonimni već da bi im ugled medju albancima porastao.Isto misle i na iste korake su spremni,kako najviši albanski političar tako i poslednji ovčar sa Prokletija.Oni se smeju ovim našim "mondijalistima" i smatraju ih glupacima.Ne daj Bože da im dodju na dohvat ruke.Posebno zadovoljstvo imaju da terorišu takve.Zovu ih "ovce".Više nacionalne svesti i osećaja pripadnosti svojoj naciji ima onaj klošar koji se hrani na kontejneru u Prištini nego najveći srpski zvaničnik.Srbin sam,ali,to je,nažalost,tako.Narod koji robuje mitovima i lažima?!Da li se sećate onog jednonacionalnog trovanja?Mizerno, ali je čak i to palilo?!Pročitajte njihove komentare samo na ovom forumu.Može se mnogo naučiti.Ja sam živeo medju njima.Mene neće prevesti "preko vode" nikada više.Poštujte ih ali,ne tražite prijatelje medju njima i,ne ostavljajte nezaštićena ledja.Ne dozvolite nikada da budete u situaciji koju će oni kontrolisati.Vaš život neće vredeti pet para.

nesa

pre 10 godina

Samo da ne ispadne da je Mira i ovo naredila. Ja nasim tuziocima neverujem nista i verujem da samo ,,namestaju,, Vucicu sa nekakvim dokazima protiv raznih ,,kriminalaca,,.Kad ih sud ,,plasim se,,sve oslobodi jednog dana glavni krivac ce biti on. Dakle,moramo da shvatimo nesto,a to je da mozemo da sumnjamo koliko hocemo ali bez dokaza nista.

Nikola

pre 10 godina

Koliko autošovinista na jednom mestu, žalosno.Odmah smo spremni sebe da okrivimo za sve iako nema nikakvih dokaza a zna se kakve su monstruozne zločine počinili OVK teroristi.

ivan

pre 10 godina

prvo su poceli da menjaju svest, a evo pocinju i sa istorijom.
dokazuje se da smo mi krivi za prvi svetski rat, mi cutimo, sad ide u javnost iznosenja polu istina(lazi)o zlocinima na KiM, a nastavice se sa drugim svetskim ratom u kome scemo opet mi biti krivci. Iznece neke do sad neobjavljene ``cinjenice``, a mi cemo to sa nasim pp sve potvrditi. zavrsnica se vec zna, a to je zuta kuca!!! tek cemo tu saznati sokantne podatke, e sad ne znam dali ce ih izreci ulemek ili rade markovic. u sred albanije su srbi obuceni da glume siptare, klali srbi i prdavali organe!!!!!!!!

decko sa barikada

pre 10 godina

("Želeo bih da znam ko su ubice, jer ja sam zbog toga bio optužen, želeo bih da im izjavim saučešće. Jako mi je žao što se to dogodilo") Ovo je izjava agrona kolcaku iz peci, mucen,tucen i gnjavljen od strane srpske policije. Pitam se kad ce ijedan srbin da izjavi saucesce albancima za sva nedela nanesena tom jadnom narodu?????
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (RUGOVSKA KLISURA, 22. januar 2014 21:47)

Toliko ste jadni da unistavate groblja i kradete nadgrobne spomenike sa istih,nadgrobne spomenike ovih mladica ste srusili pa su nihovi najmiliji morali da ih prebace u centralnu srbiju,toliko o tome koliko ste vi jadni i ugnjetavani.

P.S za tri godine koliko studiram u kosovskoj mitrovici uverio sam se ko ste i sta ste...

Mladen Mladenović

pre 10 godina

@LALA: Nisi ti budala nego noj. Zato zabi glavu u pesak i odbijaj i dalje da prihvatiš istinu, samo zato jer ti ne odgovara. To se zove licemerje i to teško i sramno licemerje, jer takvim stavom vređaš mrtve samo da bi očuvala svoju dogmu o Srbima kao moralnim gromadama po defaultu, koji tako nešto nikad ne bi mogli uraditi.
-------------------
Mislite da prihvati onu "istinu" po kojoj su ubistva i zločini nad Srbima demokratski čin a svaki srpski zločin genocid ili,zločin protiv čovečnosti?!To biste Vi kao "lala" hteli,zar ne?Mislim da su licemeri na sasvim drugoj strani a ako ga niste prepoznali u sebi onda ste u ozbiljnom problemu.Mislite da ćemo, kao Srbi,mrtve poštovati tako što ćemo naricati nad tudjim grobovima a na svojima urinirati i ostavljati da zarastaju u korovu,kao da se radi o "pasjim grobljima"?!Srbi jesu moralne gromade i to su kroz istoriju dokazali.To je razlog kompleksa bivše "braće" koja su protrčala kroz Jugoslaviju prigrabivši sve ono što im se dopadalo.Da nije bilo Srba i Vi biste još čamili pod austro-ugarskom čizmom i skupljali baljegu na ergelama madjarskih veleposednika.Da li ste ikada ali,IKADA pročitali tekst nekog Albanca koji će se kritički osvrnuti na zločine svojih sunarodnika?Ako jeste,navedite mi članak ili medij koji je preneo takvu izjavu.Izjava ne mora biti od strane političara već od običnog gradjanina.Kada to budem pročitao,promeniću mišljenje uprkos tome što sam "albansko pitanje" davno apsolvirao na svojoj koži.

Бојан Илић

pre 10 godina

Ko vas ne zna!
Ја мислим да су појединци од Милогораца из околине Пећи нуле од људи јер су некада добијену земљу од Цркве "на дар", јер сте имали само камење, продали браћи Албанцима и још им држите страну док истребљују, буквално, Србе, вашу крв о којој је и сам Кнез "појао"!
"Овамо...."!
Немој ми рећи да си један од њих....

Aleksandar

pre 10 godina

@(T&T, 22. januar 2014 19:56)

Daleko bilo da smo mi specifični po tom pitanju i nismo ni prvi a ni poslednji koji će nasesti na državnu propagandu u ekonomskoj krizi. Ono po čemu jesmo specifični, za razliku i od Nemaca, i od Italijana, i od Japanaca, pa donekle čak i od Rusa - je to što nakon što se sve to zbilo nismo u stanju da priznamo sami sebi da smo bili u teškoj zabludi i da naučimo nešto iz svega toga kako nam se ponovo ne bi desilo.

Po zabijanju glave u pesak smo prvi na planeti. Grb treba da nam bude dvoglavi noj koji je zabio glavu u zemlju a umesto ocila treba da stavimo banane - to bi ovu našu državu-u-pokušaju zajedno sa građanima-u-pokušaju najvernije prikazalo.

Lima

pre 10 godina

Drzava ne postoji, postoje samo mediji i stranke u sprezi sa narkomafijom i tajkunima pod patronatom stranih sluzbi i sekti. Nista njima nije sveto, sad ce od ovog gnusnog zlocina da prave jos veci i sa jos vise slajma da pljunu ovaj napaceni narod u lice i da ga unize i dovedu u situaciju da se oseca neprijatno kao profesionalni prevaranti na "besplatnim poklon promocijama" gde ti isperu mozak 3 sata pa te posluze sa Beckom sniclom pa ti onda nude da kupis nesto ..a tebi neprijatno da ne kupis, jer si jeo.. E tako oni hoce da se cela Srbija oseca, i da pristane na sopstveno klanje. Zlo.

Satara

pre 10 godina

Istina ce izaci na videlo, samo neko mora da joj malo u tome pomogne. Ti ljudi ne mogu da vrate svoje bliske, ali duznost vlasti je da ih ne zaboravi. Zato se slucaj mora resiti.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ ko vas ne zna

Ja vidim ovde da tvoji pecanci pisu da se zna i da je dokazano da je za ovaj zlocin kriva srpska DB. Tako da je ova vest odlicna prilika za spinovanje, za prosipanje nekog laznog morala i totalno aboliranje OVK, za likovanje Albanaca a vidim po tebi i Crnogoraca. Tako da, ako neko ne bi trebao ovde da komentarise, onda ste to vi, Albanci i Crnogorci u paketu. Setajte odavde.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ baki

Imao je Alija svoju jedinicu "Seve" (citaj bosnjacki JSO) koja je sluzila za likvidaciju politickih protivnika, ali i za ubijanje muslimana po Sarajevu kako bi se sto vise diskreditovali Srbi (koji i jesu cinili uzasne zlocine po Sarajevu) i privukla veca medjunarodna podrska. O njima znamo na zahvaljujuci pojedinim holandskim i americkim istrazivacima, kao i zahvaljujuci priznanju ovih zlocina od strane nekih pripadnika te jedinice. I nije Alija slao jedinice u Beograd, ali ih je slao u srpska sela i gradove sirom BiH da pale, ubijaju i pljackaju. Rezultat je da je iz Federacije BiH proterano vise od pola miliona Srba.

A Izetbegovic nije crtao mape podele iz prostog razloga jer je hteo citavu BiH samo za muslimane. Pa zasto da onda bilo sta deli kad je hteo da potlaci ostale narode i zavede serijat. Tako da si se debelo preracunao za tog Aliju.

Srb

pre 10 godina

Све неки пећанци који су значи истину,...па онда неки који живе од теорије завере, а не знају ни где је Пећ! Истина ће изаћи на видело, можда сада ревидирана а сутра права(или обрнуто)! Стрпљења, ... Жали Боже њих којих нема, а ми истрајно, до коначне правде...

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Živeo sam u Peći.Siguran sam u procentu od 99% da su ubice Albanci.Naime,to je način na koji oni vrše egzekuciju.Ne znam odakle i ko kreira ovakve zaokrete i preokrete za koje je poslovično i obično zadužen gospodin Drašković?!Sledeći ovakve "indicije i dokaze",svi zločini na KOSMET-u,u kojima su stradali Srbi a, nijedan do danas nije procesuiran,mogu biti počinjeni samo od strane Srba?!Tako da su,ma kako paradoksalno zvučalo,samo Srbi ubijali,kako Albance tako i Srbe?! Očekujem da se otkrije i "istina" po kojoj su decu na Bistrici, vojnici u Paraćinu,žeteoci na njivi itd., pobijeni od strane Srba.Možda je i martovsko paljenje srpskih svetinja izvedeno od strane srpskih "Službi bezbednosti"?! Odakle dolaze ovakve insinuacije?Da li ove "istine" kreiraju CIA i ostale obaveštajne službe "naših zapadnih prijatelja",koje potomkao "kukavičje jaje", odnosno,kao "proverenu" informaciju",prodaju" aktuelnoim vlastodršcima čiji je zadatak,svesno ili nesvesno,da tu "istinu" dalje plasiraju široj srpskoj javnosti?!Na taj način se istina,SASVIM SIGURNO,nikada neće doznati.Setimo se "istine" o stradanju gardista u Topčideru?!Šta je tu,posle svega,istina?! Mislim da je gospodin Vučić,isuviše rano i neodgovorno uleteo u zamku, zapadnih kreatora intriga i "ratnih igara".Inače,ukoliko se,ipak,na kraju,utvrdi da su ubice Srbi,što se mene tiče,treba ih ....Užas?!

Ko vas ne zna...

pre 10 godina

E zbog vas ovakvih Srba koji pisete ovakve komentare i bukvalno branite Siptare,meni je zao sto bombardovanje nije potrajalo! Meni su Zoki,Ivan Obradovic,Sveto,Trifke,Vule,drugi Ivan je bio stariji ali sam ga poznavao,i ne mozete da ih vi evropejci zalite vise nego ja i ostali Pecanci a pogotovo njihove porodice! Ovo je propaganda istih onih koji nam postavljaju vlast,koji nam odredjuju kako cemo da disemo,da zivimo...istih onih koji vrse zlocine po celom svetu i nasih domacih izdajnika i poslusnika! Kakav debil treba neko da bude pa da poveruje u ovakvu laz i glupost! Da neko nas ubije decu od 14,15...godina,zbog cega,koji razlog? Zasto jutrn nakon ubistva koje se desilo 14. decembra oko 21h nisi mogao da sretnes tri siptara u gradu,a inace ih je bilo na hiljade svaki dan? Pa zato sto su znali,obavesteni su kao sto su i uvek bili kada njihovi ''oslobodioci'' naprave neki pokolj! Manite se vi koji ni ne znate gde je grad Pec nekih prica i komentara,nije vam valjao Milosevic,eto vam ih Tadic,Djilas,Vuci,Covic...vidim bas lepo zivite,nista vam ne fali,svi radite,puni para...slusajte lazi osvedocenih lazova i pustite nase drugove da pocivaju u miru!!!

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

I ja sam Pećanac, i imam iskustva i u Peći i sa strane, i oba roditelja su ratovala još skoro dve godine nakon je i Japan kapitulirao, i bio sam u Prištini 1968, i 1981. preživeo atentat iz zasede koji su organizovali lekari Hivzi Kolčaku i Šemsudin Agušoli, a atentatora teže ranio - za koga je utvrđeno da je bio pripadnik Sigurimija iz Albanije. Ali sam hapšen od SRBA na čelu MUPa, i danima prisiljavan da priznam kako sam sebe ranio dok sam čistio oružje. Isto se desilo i Đorđu Martinoviću, i to na VMA! Isključivali su mu infuziju i kiseonik...
Imam 67 godina, rekoh i ogromno iskustvo: da su Srbi pobili ovih 6 dečaka, nesumnjivo bi Albanci znali i još kad su pravili predstave sa "zbegovima", u Račku sa likvidiranim, sakupljenim i unetim u džamiju radi obdukcije - koja je i započeta, pa prekinuta, a onda leševi izneti iz džamije i aranžirani u jaruzi za Vokera...
Da Albanci čekaju 16 godina a da ne iskoriste (potencijalni) "zlatni rudnik" za propagandu - ma dajte, ne šegačite se! Albanci znaju za sva ubijanja i Srba i svojih Albanaca od UČK, i O TOME SE NE PRIČA, a o ono malo zločina Srba (u mnogim slučajevima baš zločina - ali: Srbi starosedeoci skoro da nisu učestvovali), trubi se i uveličavaju brojke.
Zbog ovoga se forsira priča o nekakvim paravojnim jedinicama na području Peći - i ako i Albanci znaju da u Metohiji NIJE BILO PARAVOJNIH JEDINICA! Ili su mobilisani u vojsku ili policiju, ali 'ne zvuči lepo' kao "paravojska".
Opravdano se postavlja pitanje: šta bi Vučiću i Dačiću da nasrnu na Srbe? Odgovor je: spasavaju svoju kožu, onaj sloj iz tog vremena, pa ocrnjivanje Srba iz Mitrovice, instaliranje "svojih Srba" - kao nekada njihov šef Milošević u Krajini! I ključno: dalje ogađivanje Kosmeta, kako se ne bi videla veleizdaja na delu.
PS. Kolčakui su nastanjeni na drugom kraju grada od gimnazije, svakako nije slučajno hapšen ovaj, ali - rat je VEĆ BESNEO i, "normalno" da istraga nije mogla biti sprovedena - pa UNMIK i EULEKS nisu sproveli u miru nijednu istragu, čak i uz nuđenje velikog novca. Kamora-Fisovi, Omerta-Besa, Sicilija"Scipija"-Sćiprija - droga, kriminal, ubijanja i - zavera ćutanja! Albanska demokratija.

decko sa barikada

pre 10 godina

Strasno,ako je ovo uradila nasa drzava nalogodavci ovog zlocina trebaju se najostrije kazniti sacekajmo istragu pa ce se utvrditi ko je odgovoran za ovaj zlocin,ovo je isto kao kad je jakup krasnici predsednik tkz skupstine kosova silovao dve albanke i za to uptuzio srbe,a kasnije se ispostavilo da ih je upravo sam krasnici silovao i one su prepoznale krasnicija,pre mesec dana eulex je pokrenuo istragu o ovom slucaju,ovakvih zlocina teroristicke ovk bilo je mnogo nad albancima ,a oni su za to optuzivali srbe,ambasador tkz drzave kosovo u albaniji sulejman selimi uptuzen je i za ubistva albanaca zajedno sa sami ljustakom,fatmir ljimaj optuzen pa oslobodjen za ubistva srba i albanaca u logoru klecka i lapusnik,za ubistvo preko 500 albanskih civila u traktorskoj koloni tokom nato agresije albanci dan danas optuzuju srbe i ,ako je sam nato priznao da su to oni uradili i to okarakterisali kao kolateralnu stetu...

decko sa barikada

pre 10 godina

("Želeo bih da znam ko su ubice, jer ja sam zbog toga bio optužen, želeo bih da im izjavim saučešće. Jako mi je žao što se to dogodilo") Ovo je izjava agrona kolcaku iz peci, mucen,tucen i gnjavljen od strane srpske policije. Pitam se kad ce ijedan srbin da izjavi saucesce albancima za sva nedela nanesena tom jadnom narodu?????
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (RUGOVSKA KLISURA, 22. januar 2014 21:47)

Toliko ste jadni da unistavate groblja i kradete nadgrobne spomenike sa istih,nadgrobne spomenike ovih mladica ste srusili pa su nihovi najmiliji morali da ih prebace u centralnu srbiju,toliko o tome koliko ste vi jadni i ugnjetavani.

P.S za tri godine koliko studiram u kosovskoj mitrovici uverio sam se ko ste i sta ste...

T.

pre 10 godina

@giza

Ako si 100% siguran da su to uradili Srbi zasto do sada nisi otisao u KFOR, EULEX ili u americku ambasadu ili kod Tacija i prijavio pocinioce? Bili bi odusevljeni i svi svetski mediji bi o tome pisali jer bi se time samo potvrdila politika Amerike i njihovog sponzorisanja albanskog nacionalizma. Nejasno je zasto placate razne lobiste da izmisljaju razne price kada imate besplatnu pricu o Srbima koji ubijaju Srbe? Ako vi znate da su to uradili Srbi kako to da Amerikanci to vec nisu iskoristili? Sta cekate ako imate dokaze? Problem je u tome sto je vasa velikoalbanska samozaljubljenost i mrznja prema Srbima prejaka da bi prihvatili da ste i vi Albanci krivi za mnoge stvari na Kosovu, problem je u tome sto vam i predugo ispiraju mozak "albanskom izuzetnoscu" i sto ste poceli da verujete u sopstvenu propagandu. To najbolje pokazuju komentari koje pisete na vesti o zlocinima nad Srbima. Vecito licemerno pravdanje, minimalizovanje, prebacivanje krivice, izigravanje nevinasca. Neki od vas su cak i martovski progon 2004. kada ste palili i unistavali sve srpsko probali da prebace na "tajnu srpsku sluzbu", pa cak i ubijanje dece u Makedoniji koje se desilo ne tako davno iako su za to uhapseni Albanci dok se neki od njih jos uvek skrivaju na Kosovu. Uglavnom, ako znas ko je pocinioc, ovog momenta da odes u policiju inace je ta tvoja prica obicno nacionalisticko i sovinisticko pr.s.vanje nista bolje od onih koji 100% znaju da su to ucinili Albanci.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 10 godina

Mole se dezurni albanski aktivisti da moralne gromade i nevinasca glume negde gde ih jos ne poznaju. Africki sajtovi bi mozda bili najbolji. Tamo mozete da pricate ama bas sve, od "ilirskog porekla", preko bajki o "uzvisenim oslobodiocima iz uck" ili kako ste najveca nevinasca koja su na planeti zivela i kako su Srbi ubijali Srbe samo da bi vas okrivili dok ste vi te Srbe "spasavali"...

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ giza

Niko jos nista nije priznao za zlocin u Pandi, ne izvrci cinjenice. A kada ce te vi Albanci da pocnete da priznajete vase zlocine nad Srbima, Romima, Gorancima i "nelojalnim" Albancima? A da, zaboravio sam. Ni jedan Albanac nije u stanju da ubije coveka. Vi imate u sebi gen protiv zlocina. Ako je neko Albanac, onda to automatski znaci da nije u stanju da ubije. U kojim vi fantazijama dole zivite...

student_iz_pakla

pre 10 godina

Od svega ovoga jedino je izvesno sledece - nasa vlast je od BND-a dobila naredjenje da potpuno opere OVK od bilo kakvih zlocina. Zato je apelacioni sud pustio osudjene za zlocin u Podujevu, zato se sad iz fioke vadi i ova prica. Zasto bi inace neko iz cista mira sada pokretao pricu o Pandi kada 14 godina nije vodjena nikakva istraga? Onda ce se od ove vesti napraviti spin u stilu - ako OVK nije pocinila ovaj zlocin znaci da je to dokaz da su se oni ispravno i casno borili, a da je Srbija bila jedini negativac. Nakon toga vise nigde nece biti pokretani nikakvi postupci protiv pripadnika OVK za zlocine koje su cinili. Ni u Hagu, ni u Srbiji ni na Kosovu, i nasa anestezirana javnost ce to cutke prihvatiti.

BND je direkto stajala iza OVK kako bi razbila Srbiju, sto i danas rade. Stiteci OVK oni stite i sami sebe i svoje agente. A Srbija je toliko jadna i bedna da tome ne sme da se suprotstavi.

nesa

pre 10 godina

Samo da ne ispadne da je Mira i ovo naredila. Ja nasim tuziocima neverujem nista i verujem da samo ,,namestaju,, Vucicu sa nekakvim dokazima protiv raznih ,,kriminalaca,,.Kad ih sud ,,plasim se,,sve oslobodi jednog dana glavni krivac ce biti on. Dakle,moramo da shvatimo nesto,a to je da mozemo da sumnjamo koliko hocemo ali bez dokaza nista.

Muzicar

pre 10 godina

@agime, nemoj molim te da vi pisete o Srbima. Moguce je da je Db ubila te momke, ali su UCK ubili 4.000 civila, 2000 od dolaska natoa, a sve svedoke pa ubistva u pristini svakog vikenda...mogu Srbi da kritikuju sebe, al nemojte vi....

Mladen Mladenović

pre 10 godina

(student_iz_pakla, 22. januar 2014 21:38)
---------------------------------------
Pogledajte njihove komentare?!Jednoumni? Kao da su skinuti sa "geštetnera"?!NIkada niko od njih nije rekao ružnu reč za svoj narod?!Nikada niko od njih nije osudio zločine sopstvenih sunarodnika a,verujte,nema takvih mučitelja i sadista na svetu?!Nikda nećete čuti da bilo ko svedoči protiv svog sunarodnika.Zločinci koji su ubili Srbina ili silovali Srpkinju su opšte poznate ličnosti.Oni se slave kao heroji medju njima.Nisu oni počinili zločine da bi bili anonimni već da bi im ugled medju albancima porastao.Isto misle i na iste korake su spremni,kako najviši albanski političar tako i poslednji ovčar sa Prokletija.Oni se smeju ovim našim "mondijalistima" i smatraju ih glupacima.Ne daj Bože da im dodju na dohvat ruke.Posebno zadovoljstvo imaju da terorišu takve.Zovu ih "ovce".Više nacionalne svesti i osećaja pripadnosti svojoj naciji ima onaj klošar koji se hrani na kontejneru u Prištini nego najveći srpski zvaničnik.Srbin sam,ali,to je,nažalost,tako.Narod koji robuje mitovima i lažima?!Da li se sećate onog jednonacionalnog trovanja?Mizerno, ali je čak i to palilo?!Pročitajte njihove komentare samo na ovom forumu.Može se mnogo naučiti.Ja sam živeo medju njima.Mene neće prevesti "preko vode" nikada više.Poštujte ih ali,ne tražite prijatelje medju njima i,ne ostavljajte nezaštićena ledja.Ne dozvolite nikada da budete u situaciji koju će oni kontrolisati.Vaš život neće vredeti pet para.

Nikola

pre 10 godina

Koliko autošovinista na jednom mestu, žalosno.Odmah smo spremni sebe da okrivimo za sve iako nema nikakvih dokaza a zna se kakve su monstruozne zločine počinili OVK teroristi.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ ko vas ne zna

Ja vidim ovde da tvoji pecanci pisu da se zna i da je dokazano da je za ovaj zlocin kriva srpska DB. Tako da je ova vest odlicna prilika za spinovanje, za prosipanje nekog laznog morala i totalno aboliranje OVK, za likovanje Albanaca a vidim po tebi i Crnogoraca. Tako da, ako neko ne bi trebao ovde da komentarise, onda ste to vi, Albanci i Crnogorci u paketu. Setajte odavde.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

@LALA: Nisi ti budala nego noj. Zato zabi glavu u pesak i odbijaj i dalje da prihvatiš istinu, samo zato jer ti ne odgovara. To se zove licemerje i to teško i sramno licemerje, jer takvim stavom vređaš mrtve samo da bi očuvala svoju dogmu o Srbima kao moralnim gromadama po defaultu, koji tako nešto nikad ne bi mogli uraditi.
-------------------
Mislite da prihvati onu "istinu" po kojoj su ubistva i zločini nad Srbima demokratski čin a svaki srpski zločin genocid ili,zločin protiv čovečnosti?!To biste Vi kao "lala" hteli,zar ne?Mislim da su licemeri na sasvim drugoj strani a ako ga niste prepoznali u sebi onda ste u ozbiljnom problemu.Mislite da ćemo, kao Srbi,mrtve poštovati tako što ćemo naricati nad tudjim grobovima a na svojima urinirati i ostavljati da zarastaju u korovu,kao da se radi o "pasjim grobljima"?!Srbi jesu moralne gromade i to su kroz istoriju dokazali.To je razlog kompleksa bivše "braće" koja su protrčala kroz Jugoslaviju prigrabivši sve ono što im se dopadalo.Da nije bilo Srba i Vi biste još čamili pod austro-ugarskom čizmom i skupljali baljegu na ergelama madjarskih veleposednika.Da li ste ikada ali,IKADA pročitali tekst nekog Albanca koji će se kritički osvrnuti na zločine svojih sunarodnika?Ako jeste,navedite mi članak ili medij koji je preneo takvu izjavu.Izjava ne mora biti od strane političara već od običnog gradjanina.Kada to budem pročitao,promeniću mišljenje uprkos tome što sam "albansko pitanje" davno apsolvirao na svojoj koži.

Бојан Илић

pre 10 godina

Ko vas ne zna!
Ја мислим да су појединци од Милогораца из околине Пећи нуле од људи јер су некада добијену земљу од Цркве "на дар", јер сте имали само камење, продали браћи Албанцима и још им држите страну док истребљују, буквално, Србе, вашу крв о којој је и сам Кнез "појао"!
"Овамо...."!
Немој ми рећи да си један од њих....

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ baki

Imao je Alija svoju jedinicu "Seve" (citaj bosnjacki JSO) koja je sluzila za likvidaciju politickih protivnika, ali i za ubijanje muslimana po Sarajevu kako bi se sto vise diskreditovali Srbi (koji i jesu cinili uzasne zlocine po Sarajevu) i privukla veca medjunarodna podrska. O njima znamo na zahvaljujuci pojedinim holandskim i americkim istrazivacima, kao i zahvaljujuci priznanju ovih zlocina od strane nekih pripadnika te jedinice. I nije Alija slao jedinice u Beograd, ali ih je slao u srpska sela i gradove sirom BiH da pale, ubijaju i pljackaju. Rezultat je da je iz Federacije BiH proterano vise od pola miliona Srba.

A Izetbegovic nije crtao mape podele iz prostog razloga jer je hteo citavu BiH samo za muslimane. Pa zasto da onda bilo sta deli kad je hteo da potlaci ostale narode i zavede serijat. Tako da si se debelo preracunao za tog Aliju.

Konacno

pre 10 godina

Svi znaju ko je pucao samo se cutalo o ovom zlocinu iz poznatih razloga! Kroz kakvu su torturu prosli Albanci toga dana ni krivi ni duzni majko mila, strah me hvata kad se setim

Lala

pre 10 godina

@ivana
"nazovite me budalom ali ja nikada necu poverovati da su mladice ubili Srbi."

Nisi ti budala nego noj. Zato zabi glavu u pesak i odbijaj i dalje da prihvatiš istinu, samo zato jer ti ne odgovara. To se zove licemerje i to teško i sramno licemerje, jer takvim stavom vređaš mrtve samo da bi očuvala svoju dogmu o Srbima kao moralnim gromadama po defaultu, koji tako nešto nikad ne bi mogli uraditi.

ko vas ne zna...

pre 10 godina

Naravno, sada ce beogradjani da pametuju i moralisu. Niti znaju dje je Pec, niti imaju pojma sta se dole desavalo ali su se osetili pozvanim da komentarisu. Ne verujem da oni zale ovu poginulu djecu (mrtvi su pa nisu mogli da dodju u Beograd i Srbiju i dobiju radna mjesta preko veze, ne mogu da, troseci pare koje su pokrali od albanaca, bodu oci starosedeocima...), ova vijest je samo jos jedna prilika da oni pljunu nekoga, da lece svoje komplekse i da se bave dnevno-politickim budalastinama! Ne koristite muku ovih ljudi za to! Imate vase Vucice, Tadice, Cede...imate vesti o njima, tamo se i bavite i njima.

P.S. Ja sam iz Peci i nemam pojma ko je pucao! Niko iz Peci to ne zna...kako onda vi mozete da znate?

giza

pre 10 godina

(Mladen Mladenović, 22. januar 2014 18:14)
isto i ja sam iz Peci,i 100% sam siguran sa su to uradile srpske paravojne formacije kao sto su i priznali, ali vasa mrznja(mladena)prema svemu sto je albansko uveruje te u to da 99% su ucinili albanci ali tih 1% koja te dovodi u neodumici je jaca od tih tvojih 99%,vasa,tadasnja teorija konspiracije i vasih istomisljenika dovelo je do ratova,i u situaciju u kojoj ste vi i mi,iako smo skupo platili vasu konspiraciju ipak vam hvala inace bismo bili jos u istoj drzavi

T&T

pre 10 godina

"Od cuvene osme sednice 1987 do 2000 godine, kroz REDOVNE I SLOBODNE IZBORE Miloseviceva politika uvek imala masovnu podrdku svog naroda!
Kako je moguce da ceo jedan narod ne prepozna takvu politiku, koja osim druge narode ubija i sopstvenu buducnost!!!

zogu"
(zogu, 22. januar 2014 18:32)


A kako je moguce da jedna velika nacija poput Nemacke ne prepozna mnogo vece zlo nacisticke Nemacke I Hitlera....
Ili pak Italijanska nacija Musolinija ili vredni I dostojanstveni Japanci u drugom svetskom ratu..... ili Hrvati Tudjmana, ili Bosnjaci Izetbegovica?
Ili Rusi Staljina.....

Sta je tu novo? Nista specificno samo za Srbe.

petar

pre 10 godina

nikada mi nece biti jasno zassto je vuccic uopsste pokretao ovaj straviccan zloccin kada nema potpuno ressen sluccaj?
possto znam da kao majstor manipulacija ovo nije uradio bez neke prikrivene namere, verujem da mu je jasnoda je na ovaj naccin sve nerazjassnjene zloccine na k i m pripisao srbima,jer naravno ovakav medijski penal albanci i njihovi medijski saveznici(ne bih se zaccudio da oni savetuju i vuccica)ce sigurno iskoristiti .ne bih voleo da me neko pogressno razume,osudjujem svaku nevino prolivenu suzu i trazzim odgovornost za to,ali me nervira ovakvo korisscenje jedne tragedije za neke sasvim druge ciljeve.

Saša73

pre 10 godina

Svi znaju ko je pucao samo se cutalo o ovom zlocinu iz poznatih razloga! Kroz kakvu su torturu prosli Albanci toga dana ni krivi ni duzni majko mila, strah me hvata kad se setim
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konacno, 22. januar 2014 17:27)

Albanci su tih dana prošli strahovitu torturu. Prolazili su je i Slivenci, Hrvati, Bošnjaci...ali neće nikad više. Za razliku od nas Srba koji patimo i ginemo za sve i svakoga, svaka Albanska, Slovenačka, Hrvatska i Bošnjačka žrtva imala je neki smisla. Svi arodi bivše SFRJ, osim srpskog danas žive u nezavisnim državama sa granicama iz SFR Jugoslavije i imaju neskrivenu međunarodnu podršku. A ša mi Srbi imamo posle svega?

Najgore istine o Srbiji iz devedesetih godina tek treba da saznamo. Ovo je samo početak. Meni je jako žao svih nedužnih žrtava iz ludila koje smo sami izabrali. Od cele velikosrpske ideje ostala je samo srpska nacionalna sramota i 6 novoproglašenih država nastalih iz zajedničke SFRJ.

ivan

pre 10 godina

prvo su poceli da menjaju svest, a evo pocinju i sa istorijom.
dokazuje se da smo mi krivi za prvi svetski rat, mi cutimo, sad ide u javnost iznosenja polu istina(lazi)o zlocinima na KiM, a nastavice se sa drugim svetskim ratom u kome scemo opet mi biti krivci. Iznece neke do sad neobjavljene ``cinjenice``, a mi cemo to sa nasim pp sve potvrditi. zavrsnica se vec zna, a to je zuta kuca!!! tek cemo tu saznati sokantne podatke, e sad ne znam dali ce ih izreci ulemek ili rade markovic. u sred albanije su srbi obuceni da glume siptare, klali srbi i prdavali organe!!!!!!!!

kahriman ibishi

pre 10 godina

gledajte.ovk.nije kukavica nego. oslpbodila od. derzavni.genocid.taj genocid.moj komsije tesko prifati jer znaju jako dobro da taj zlocin nije uradijo. albanski narod slusam ovoga g necu ime spomeniti jer vidin muke oko njgove izjave an izgubijo sfoj najmili i nece priznati istinu nego jos uvek hoce albance da krivi zbog nejgove budalestine jej.covece izgubojo sina nemoj tovariti na tude leda nego hajmu zjednomum da komsiski da nademu teroriste.

milan

pre 10 godina

Ovde sve to treba istraziti, ako zaista u DB postoje dokumenta koja govore o tome da su Srbi izvrsioci onda nema uzmicanja, to mora da se objavi. Vidim ovde neke komentare tipa "ma nemoguce je da Srbi to urade, ma nema sansi da bi Srbi ubijali svoju decu, kome je to u interesu". Pa narode, jel vi znate da su Muslimani u BiH Srbi islamske vere. Znate? Ok, ajde dalje. Jeste li culi za Merkale pijacu. Culi ste? Ok, ajde dalje. Jel znate da je Alija Izetbegovic pobio tamo svoj narod da optuzi Srbe? Sta vas onda kog djavola cudi sto su i nasi uradili na Kosovu to isto. I ona dvojica gardista su Srbi pa su ubijeni da bi se nesto ili neko sakrio. Ovde nema teorija zavera. Postoje u DB dosijei i kad se to otvori znace se sve.

drzavljan bivse SFRJ

pre 10 godina

ko drugi ? osim snage tadasnje drzave...!!! premijet Dacic mora da zna, posto on je bio clan te drzavnog vrha....!!! sve zna on...!! u tom vreme danasni premier sam je izjavio da albanske teroristicke grupa je ubijo te mladici u kaficu panda!!!

agim

pre 10 godina

@(ko ih ne zna skupo bi ih platio, 22. januar 2014 20:27)
Ko Srbe ne zna skupo bi ich platio a ubistva na desetine Srba,srpskih premijera,predsednika,novinara,neistomisljenika dokazuje da ceo svet zna ko su Srbi iako je zlocinacka vlast uvek radila na tome da nekome nesto namesti i sakrije istinu.
Suoci se sa istinom covece iako ti istina ni 1% ne odgovara.

Lima

pre 10 godina

Drzava ne postoji, postoje samo mediji i stranke u sprezi sa narkomafijom i tajkunima pod patronatom stranih sluzbi i sekti. Nista njima nije sveto, sad ce od ovog gnusnog zlocina da prave jos veci i sa jos vise slajma da pljunu ovaj napaceni narod u lice i da ga unize i dovedu u situaciju da se oseca neprijatno kao profesionalni prevaranti na "besplatnim poklon promocijama" gde ti isperu mozak 3 sata pa te posluze sa Beckom sniclom pa ti onda nude da kupis nesto ..a tebi neprijatno da ne kupis, jer si jeo.. E tako oni hoce da se cela Srbija oseca, i da pristane na sopstveno klanje. Zlo.

baki

pre 10 godina

@T&T,
Kako mozes da svrstas Izetbegovica u isti kos sa ostalima? To mu dodje ona nasa cuvena odbrana, kao "svi smo isto krivi"... E pa nismo... Nije Izetbegovic slao JSO i paravojne formacije u Beograd da zapocinju ratove, ili naoruzavao "teritorijalnu odbranu", nego Zloba Milosevic. Nije Izetbegovic crtao mape podele BiH na salvetama nego DjmanTu i pomenuti Zloba... Nije Alija ubijao svoje novinare i opozicionare, nego Zloba...

zogu

pre 10 godina

Od cuvene osme sednice 1987 do 2000 godine, kroz REDOVNE I SLOBODNE IZBORE Miloseviceva politika uvek imala masovnu podrdku svog naroda!
Kako je moguce da ceo jedan narod ne prepozna takvu politiku, koja osim druge narode ubija i sopstvenu buducnost!!!

zogu

RUGOVSKA KLISURA

pre 10 godina

("Želeo bih da znam ko su ubice, jer ja sam zbog toga bio optužen, želeo bih da im izjavim saučešće. Jako mi je žao što se to dogodilo") Ovo je izjava agrona kolcaku iz peci, mucen,tucen i gnjavljen od strane srpske policije. Pitam se kad ce ijedan srbin da izjavi saucesce albancima za sva nedela nanesena tom jadnom narodu?????

Molim odgovor

pre 10 godina

Kakav smo mi to narod kad nasa drzava organizuje ubistva sopstvenih gradjana- ubija novinare, zene, decu, neistomisljnike, susede. Ova drzava decenijama ubija nekaznjeno sve redom. A mi cutimo.
Cutimo a zrtve leze svuda oko nas i mi mirno hodamo preko njih. Mrtve zakopavaju ispod stadiona, parkova, autoputeva. Bacaju mrtve u jezera i reke, u jame. Kakav smo mi to narod!?

Albani

pre 10 godina

Zasto se pravite naivni to je bila Drzavna politika kosovski Albanci bili neprijatelji SRJ trebalo ih pred Svjetom pokazati kao teroriste koji ubijaju terorise po kosovu i tako promeniti sliku prema njima.Tako rade i najmocnjie zemlje svjeta necete valjda verovati napad u Njujorku izvrsili teroristi al-kaide,Djordj Buchu je trebao neki incident zbog Zaljiva.Putinu zbog Cecenije i Hitler zapalio Reichstag i pucao u svoje vojnike na granici sa Poljskom 1939 tako poceo II svetski rat.

KVISKOTEKA

pre 10 godina

djindjic, stambolic, curuvija,panda,topcider,ko je unakazio onog martinovica sa flasom na kosovu, ko je ubio onih 5 vojnika u paracinu "slucajno" razlicitih nacionalnosti (srbin,hrvat, slovenac,makedonac, bosanac) gde je optuzeni kelmendi izvrsio samoubistvo a ustvari je likvidiran, to su pitanja na kojoj ce srbija u buducnosti jos puno znojiti..

ko vas ne zna...

pre 10 godina

Ja vidim ovde da tvoji pecanci pisu da se zna i da je dokazano da je za ovaj zlocin kriva srpska DB. Tako da je ova vest odlicna prilika za spinovanje, za prosipanje nekog laznog morala i totalno aboliranje OVK, za likovanje Albanaca a vidim po tebi i Crnogoraca. Tako da, ako neko ne bi trebao ovde da komentarise, onda ste to vi, Albanci i Crnogorci u paketu. Setajte odavde.
(student_iz_pakla, 22. januar 2014 21:38)

Student, ajde prostudiraj moj komentar jos jednom...mozda iz drugog puta i shvatis sta sam napisao. Polako, ne zaleci se...

P.S. Crnogorac sa KIM-a...ja sam idealna kombinacija da me mrzite.

Coli

pre 10 godina

@Mladen Mladenović... Tvoji komentari i tvoja mržnja prema Albancima je već poznata i ne treba trošiti mnogo reči uvezi toga. Medjutim to da 99% veruješ ( znaš, misliš) da su to počinili Albanci jer ti znaš njihov stil ubijanja je tema u sebi. Kako se razlikuje stil ubijanja na 'albanski' ili 'srpski' ? Eto ja kao Albanac neznam 'naš' stil ubijanja i pravo da ti kažem ne zanima me uopšte bilo koji stil ubica. P.S ako kojim slučajem znaš ubice kaŸi to istražnim organima.

pecanac

pre 10 godina

ovaj "ko vas ne zna" citam njegove komentare, kaze da je Pecanac i da je poznavao ubijene malisane, e ja sam Pecanac i dalje zivim u Pec, nisam albanac, al sam normalan gradjanin, pre rata sam bio dete, njihova generacija, a licno sam poznavao neke od njih i bili su mi drugovi, da su albancu pocinili taj zlocin, pricalo bi se po gradu, medjutim za zlocin u kaficu Pandi niko nista ne prica, cak sto vise svako osuduje taj zlocin, koji je najvervotno pocinila neka tajna sluzba DB koja je Curuviju, Stambolica, vojnike u kasarni. Roditelj jednog malisana je tada izjavio, cini mi se da je bio Zoranov otac, da albanci mogu da prisustvuji sahrani njegovog sina, i na saucesce, jer on jos tad a izjavljivao da albanci nisu krivi za smrt njegovog sina! Sve najbolje svim normalnim Pecancima bilo koje vere i nacije, a ubijena deca nek.pocivaju u miru! :-(

VULE

pre 10 godina

Verujem da se podudara slucaju Topcider kao i ona dva vojnika sto pobise OVK u sred BG jer su svercovali drogu i usput cuvali Ratka Mladica od Haga..Nasa tadasnja DB bi ubila bilo koliko nase dece samo da bude kako oni zele a mozda ni ova nije bolja..Sverc sa severa Kosova je unosan posao i onima kojima granica smeta nemogu vise da rade krimal stao a Srbija im slala milione evra dnevno za cega?!

Natalija

pre 10 godina

Nije bilo LUSTRACIJE (tj. 6 oktobra 2000g) i to je to! Nastavljeno je 13 godina „poricanja zločina“ tj. mi smo kolateralna šteta ratnog lobija (a oni su svuda u skupštini, sudovima, tužilaštvu, bolnicama, školama, medijima, crkvi....). Njih jedino zanima da ne dođu u situaciju da ODGOVARAJU za zločine koje su dirktno ili indirektno počlinili. Znači ima samo jedan način da Srbija ozdravi a to je da se izvrši lustracija. Mora se znati ko je šta radio. Ako se to ne uradi eto njih opet na vlasti...

Sait Berisha iz Peci

pre 10 godina

.Da li ste ikada ali,IKADA pročitali tekst nekog Albanca koji će se kritički osvrnuti na zločine svojih sunarodnika?Ako jeste,navedite mi članak ili medij koji je preneo takvu izjavu.
(Mladen Mladenović, 22. januar 2014 21:26)
Tek nekoliko primera koje opovrgavaju tvoju tvrdnju

1. Kada su ’99. ubijeni Zeteoci, cela prva strana „Koha ditore“ imala je naslov „Ubistvo mira“,Uvodnik napisan od glavnog urednika Vetona Suroia.
2. 24. decembra 2013. u istom dnevniku, kolumnista Enver Robeli na celoj strani 10, pod naslovom „Slep na jedno oko“, obratio se Aljbinu Kurtiju najostrijom kritikom
„Da su ratne zlocine pocinili i Albanci, to se ne da uopste negirati. Postoje imena i prezimena srpskih, crnogorskih, romskih civila. Podvlacim:civila, ne policajci, pripadnici vojske, paramilitarci, ...
3. Albanski analiticar, Fatos Ljubonja, izrazio je svoju ogorcenost da se haskom optuzeniku za ratni zlocin Ramushu Haradinaju, pa oslobodjenom od istog suda, u Pristinu organizuje docek..
.
Kao stalni stanovnik Peci, (sa prekidom od 28.marta do 30.juna ’99), tragediju u kaficu „Panda“ doziveli smo vrlo bolno. Neki od roditelja odbijali su verovati da su zlocin izvrsio neko od Albanaca.
U to vreme, decembar ’98., albansko stanovnistvo grada skoro da nije smelo izaci na ulice nakon 14:00. Grad je bio pun policije, „Munja“ Vidomira Salipura, „Sakala“ Minica-„Mrtvog“ i mnogih pristiglih „specijalaca“ iz Srbije, Crne Gore ili Bosne.

Dzakovi sa pokradenim glasovima

pre 10 godina

A veliki PPV rece nesto i onda hrabro cuti!? Ili reci sve ili cuti,ovako samo pustio buvu i ne znamo sta je istina!

Predrag

pre 10 godina

Zasto covek koji je govorio da treba ubiti 100 muslimana za jednog srbina "otkriva istinu"? Da li on zna koliko mrtvih nosi na dusi? Otkud mu moralno pravo da se pere na ovakav nacin?

Srb

pre 10 godina

Све неки пећанци који су значи истину,...па онда неки који живе од теорије завере, а не знају ни где је Пећ! Истина ће изаћи на видело, можда сада ревидирана а сутра права(или обрнуто)! Стрпљења, ... Жали Боже њих којих нема, а ми истрајно, до коначне правде...

Coli

pre 10 godina

Slažem se sa porodicama ubijenih da nova, moŸda i jedina istraga otvara stare rane, ali da se moje dete nalazilo medju ubijenim ja bi insistirarao da se istraga vodi i pronadje krivac ma ko to bio.

Ice Age

pre 10 godina

Samo ću napisati sledeće:"Istina mora čekati dok nekome jao "važnom"ne postane potrebna.Takvih pokušaja istina bićemo svedoci u narednom periodu koliko želite.Aktiviraće se svaka brljotina u pravom trenutku kada nekome bude bila potrebna.Žalosno je ali je u praksi tako.

Aleksandar

pre 10 godina

@(T&T, 22. januar 2014 19:56)

Daleko bilo da smo mi specifični po tom pitanju i nismo ni prvi a ni poslednji koji će nasesti na državnu propagandu u ekonomskoj krizi. Ono po čemu jesmo specifični, za razliku i od Nemaca, i od Italijana, i od Japanaca, pa donekle čak i od Rusa - je to što nakon što se sve to zbilo nismo u stanju da priznamo sami sebi da smo bili u teškoj zabludi i da naučimo nešto iz svega toga kako nam se ponovo ne bi desilo.

Po zabijanju glave u pesak smo prvi na planeti. Grb treba da nam bude dvoglavi noj koji je zabio glavu u zemlju a umesto ocila treba da stavimo banane - to bi ovu našu državu-u-pokušaju zajedno sa građanima-u-pokušaju najvernije prikazalo.

Satara

pre 10 godina

Istina ce izaci na videlo, samo neko mora da joj malo u tome pomogne. Ti ljudi ne mogu da vrate svoje bliske, ali duznost vlasti je da ih ne zaboravi. Zato se slucaj mora resiti.